FK Fotball-ligaen 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Des 2008

Terminlista er klar

Mange lørdagskamper for Lyngen/Karnes i FK Fotball-Ligaen.

FKFL-klubbenes utsendte ble på terminlistemøtet i Tromsø lørdag enig om datoer og tidspunkter for de ulike ligakampene i 2009.

Terminlisten for FK Fotball-Ligaen, som du forøvrig finner her, viser at L/K skal ha ligastart borte mot BOIF søndag 19. april. Denne kampen kan imidlertid bli flyttet til klokken 12.00 for å passe inn i sendeskjemaet til FK Fotball, men dette er ikke avgjort. Foreløpig står den der med kampstart 16.00 på krøllgresset på Bardufoss.

L/K ligadebuterer så på eget gress allerede lørdag 25. april - mot fjorårets 2. divisjonslag FK Senja. Deretter følger TUIL 2 borte og TIL 3 hjemme, før Fløya står på motsatt banehalvdel på Fløyabanen selveste 16. mai.

Lørdag 30. mai er også en dato å merke seg for L/K-ere rundt om. Da skal vi forsøke å tukte Skjervøy ute på øya. Siste kamp før ferien går 4. juli, mot BOIF.

På høsten har L/K hjemmekamper mot fire av de lagene som nok må regnes med i ligatoppen i 2009 - Fløya (22. august), Skjervøy (5. september) Skarp (12. september) og Finnsnes (26. september).


 Ny sponsor av 3. divisjon avdeling 23:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Des 2008

FK Fotball tar over

I 2009 heter TiTo-serien FK Fotball-ligaen.

Den noget overraskende nyheten om at NRK Petres fotballradioprogram
FK Fotball skal sponse 3. divisjon avdeling 23, ble lansert på kretsens terminlistemøte i Tromsø lørdag.

Radioprogrammet, som enhver fotballinteressert bør og skal ha hørt om fra før av, går inn som hovedsponsor og lover stoff fra vår serie hver søndag i sesongen. Programlederne Aleksander Schau og Thomas Aune lanserte selv nyheten for sine lyttere på dagens radiosending.

- Rette opp inntrykket

På terminlistemøtet lørdag kom imidlertid denne meldingen til klubbenes utsendte, hvorav Trond Egil Larsen representerte L/K:

- Det er en kolossal ære for oss å få sponse deres fine liga. Ja, og vi skal ikke bare sponse den, vi skal også viderebringe hva som skjer hos dere ut til det norske folk. Vi innrømmer at vi har vært alt for dårlige på det i årene som har gått. Jeg legger meg flat. Beklager altså. Men vi skal rette opp dette inntrykket i år. Så vi gleder oss til å vie ligaen stor oppmerksomhet. Vi gleder oss til å møte flere av dere. Og vi gleder oss til å snakke om FK Fotball-ligaen. Ja, det skal bli veldig fint i 2009 faktisk. Vi ønsker dere alle en god jul, et godt nytt år. Og et deilig 2009 - i FK Fotball-ligaen 

I tillegg til stoff fra FK Fotball-ligaen hver uke, så lover Schau og Aune også live-overføringer fra enkelte kamper utover i sesongen. Serieåpningen er blant de datoene som er blinket ut, og det kan meget vel hende at FK Fotballs første direktesendte FKF-ligakamp blir BOIF - L/K 19. april.
Den kampen er egentlig satt opp klokken 16.00 på søndagen, men det kan bli aktuelt å flytte kampen til det litt mer ugudelige tidspunktet 12.00, slik at det passer med sendetiden til FK Fotball (som altså er fra 12.00 - 14.00).

Bjerkaas i kulissene

At FK Fotball-gutta har valgt ut TiTo-serien som sponsorobjekt er muligens ikke helt tilfeldig. Sjefen deres, Hans Tore Bjerkaas, var en stor profil på TIL på 70-tallet, og har blant annet vært med og tape viktige seriefinalekamper på Polleidet og også mer vanlige seriekamper :-)

- Hans Tore Bjerkaas debuterte i sin tid på TIL i det som den gang het TITO-serien, så når vi først måtte velge hvor vi skulle gjøre denne satsingen, var det vel naturlig å gå for Troms, sier Thomas Aune til Framtid i Nord.

FK Fotball lover også å kåre både månedens spiller og årets spiller i FK Fotball-ligaen i 2009.     

Til Polleidet?

Lyngen/Karnes benytter sjansen til å gratulere fotballkretsen med et tilsynelatende PR-kupp for en serie som sportslig sett bør bli en av de beste på mange, mange år!
FK Fotball kan bidro til sårt tiltrengt mediadekning og oppmerksomhet for kretsens fornemste serie, selv om mange av lagene i tillegg følges tett av lokalpressen.

Vi ønsker også FK Fotball hjertelig velkommen til Lyngen om det blir aktuelt å kjøre en livesending fra Polleidet. Og skulle FK Fotball-spaltist Egon Holstad bli rekvirert til å jobbe for FK Fotball som reporter, som Schau og Aune antyder i et intervju med Framtid i Nord, så skal vi behendig unngå å minne Egon på at hans favorittlag nummer tre, Fauske/Sprint, i likhet med hans favorittlag nummer to (TIL) har møtt kvist på Polleidet-gresset i gamle dager. Egons favorittlag nummer én (Liverpool) har imidlertid aldri tapt på verken Polleidet eller Geitnes. Det får være en trøst...

Troms fotballkrets' nettsider preges ikke unaturlig av sponsornyheten:

* Gåsehud på Marienlyst
* Spennende samarbeid
* En kollosal ære 

 
L/Ks nestleder Trond Egil Larsen syns FK Fotball-Ligaen høres veldig spennende ut. Det gjør ogsås SIK-trenerne Øystein Skallebø og Øyvind Pedersen (Foto: Troms Fotballkrets).L/K-kalenderen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Des 2008

L/K-kalenderen 2009 i salg!

 

Litt senere en planlagt var endelig L/K-kalenderen for 2009 i salg fredag 19.desember.

Årets bilder gjengir noen av de viktigste hendelsene i L/K i idrettsåret 2008. 

Alle de som kjøper kalender er med i trekningen om en middag for to på Stigen Vertshus i slutten januar.

Så er du ikke ferdig med alle julegavene for i år, vil L/K-kalenderen være en perfekt julegave. Pris pr. kalender er kroner 150.

L/K vil ha salgsboder på Lyngeseidet i de nærmeste dagene. Lørdag var leder i fotball junior Lill Helmersen i aksjon på Spar-senteret på Lyngseidet og solgte kalendere så det sprutet.

For de som ønsker å bestille er det bare å sende en mail til lyngkarn@online.no

Vi oppfordrere alle L/K-ere rundt om i landet til å bestille 2009s fineste kalender! 

 

 L/K 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Des 2008

Ross under kniven

Ole Oscar Ross har latt seg snitte i på Volvat denne uka.

Mandag ble Ole Oscar (18) operert for Gilmore's groin hos anerkjente Erik Rosenlund på Volvat.

Ross har slitt med lysketrøbbel hele sesongen og har faktisk spilt for tilnærmet halv maskin i mange av 2008-kampene - utrolig nok for de som har sett Ross på sitt beste i år.

Etter et vellykket inngrep hos Rosenlund, en operasjon som har kommet i stand gjennom strålende arbeid av L/K-fysio Jørn F. Berger, kan Ross forhåpentligvis se fram til en 2009-sesong uten lyskesmerter.

- Ja, han sa at det var bra vi tok opperasjonen. Han sa at det var så stor slakk i lysken at han kunne stikke en finger imellom. Så det var en stor Gilmore, hvis man kan si det sånn, sier Oscar vel hjemme i Lyngen igjen.

Nå begynner en forhåpentligvis kjapp rekonvalesens for stortalentet. Om 1-2 uker kan Oscar begynne å småsykle.

- Rosenlund sa at operasjonen var vellykket og at jeg bare måtte la såret få gro godt en uke nå. Og så skal jeg nok få fart på føttene igjen, lover L/Ks nummer 8.

 L/K 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Des 2008

Løvland signerte

Andreas Løvland har skrevet sin første fotballkontrakt.

L/Ks 15-åring signerte torsdag før treninga i Lyngenhallen en treårskontrakt med L/K. Sammen med pappa Jarle ble papirene signert i hallen Andreas har flere treningstimer i enn de fleste.

Andreas er den foreløpig siste i rekken av L/Ks unggutter som har tatt steget opp på A-laget og dermed fått kontrakt med L/K.  etablert seg der. Løvland debuterte 15 år og 79 dager mot Ramfjord på Polleidet i august og rakk å spille ti kamper (to mål) på høsten.

Det blir spennende å se hva en ny vintersesong med harde og gode treninger i Lyngenhallen kan få og si for den videre utviklingen til Løvland og de andre ungguttene i klubben. I A-treningsgruppa i Lyngen er det en rekke andre unggutter som også representerer litt av L/Ks fremtid, som Jonas Samuelsen, Martin Strand, Jøran G. Åsheim, Joakim E. Nilsen og keeperne André Våge og Erlend Strand.L/K 2009 - terminlista for vinterserien klar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Des 2008

Vinterseriestart mot TIL 2

Det blir høyst kvalifisert motstand for L/K i vinterserieåpningen.

18. januar braker det løs med vinterseriekamper i en nyrenovert Skarphall. Oppsettet er nå klart og det er TIL 2 som blir L/Ks første motstander i det som offisielt heter Grand Cup.

Kampen går klokken 18.00, mens det helga etter er Skarp som står på motsatt banehalvdel. Den kampen går søndag kl. 20.00.

Av andre oppgjør verdt å nevne merker vi oss at siste kampen, såpass sent som 13. april, går mot Skjervøy IK. 21. mars er det duket for den potensielt tøffeste kampen i vinterserien - mot adeccoguttene i TUIL.

Forslaget til terminliste for TiTo-serien er forøvrig også kommet fra kretsen nå. Der er det terminlistemøte lørdag 22. desember og fra L/Ks side er det snakk om såpass mye omkalfatreringer at det ikke er noe stort poeng å bringe forslaget fram i lyset nå.

Det som er på det rene er at det mest sannsynlig blir sesongstart borte mot nyopprykkede BOIF 19. april klokken 15.00. Siste kamp for sesongen er satt opp borte mot Nordreisa 3. oktober.

 

 KKD-midler til L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Des 2008

L/K får penger fra Kultur- og kirkedepartementet.

Kultur- og kirkedepartementet har bevilget i alt 220.000 kroner til klubber i Troms for diverse tiltak i 2008.

Lyngen/Karnes har fått 6.000 kroner i frie midler til utdanning og aktivitet, samt ekstra 3.000 kroner for prosjektet "Ungdom i klubb".

Se hele lista her!_________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Des 2008

  Kunstgress vedtatt

Et enstemmig kommunestyre har gått inn for å bygge kunstgressbaner i Lyngen. Det er blant annet Kjell Magne Stenhaug og Johnny Hansen glade for.

  

Det var i dagens kommunestyre i Lyngen at det gledelige vedtaket ble gjort. Lyngen kommune bevilger 2,5 millioner kroner til bygging av tre kunstgressbaner i Lyngen - hvorav Geitnes stadion er den ene av banene.

- Det er en milepæl. Etter mange års arbeid kan det gå mot at det blir kunstgressbane på Geitnes i 2009. Det vil bety enormt mye for den yngre garde. For alle fotballtalentene i klubben vår, sier en strålende fornøyd L/K-leder Johnny Hansen.

Planene for en kunstgressbane på Geitnes har vært en prioritert oppgave for klubben i mange år. Nå kommer endelig den viktige drahjelpen fra kommunen.

I tillegg til den planlagte banen på Geitnes ble det bevilget penger til kunstgressbaner i Lenangen og i Furuflaten. Totalt var potten på 2,5 millioner kroner, hvilket er et betydelig løft i en anstrengt kommuneøkonomi. Det er bare å takke kommunen for et visjonært vedtak som vil bety utrolig mye for barn og unge i hele den langstrakte kommunen vår.

Troms Fotballkrets har også gledet seg over vedtaket etter at det ble kjent torsdag ettermiddag. Daglig leder Jo Are Vik har innhentet kommentarer fra både "Lyngenvenn" Per Ravn Omdal og breddesjef Trygve Bornø.

- Jeg bøyer meg i støvet, og gratulerer med resultatet i en kommune der det har tatt noe tid å få politikerne til å slutte seg til kunstgressplanene, sier Bornø, mens Per Ravn Omdal er litt kortere i sin uttalelse:
- Strålende!

Les enda mer om kunstgressvedtaket her!

 

 '

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Des 2008

Førstedivisjonsspill for L/K

Oppsettet for 1. divisjon i vinterserien er klart.

L/K møter fem av sine divisjonskolleger i 2009-utgaven av Vinterserien, eller Grand-Cup som er det offisielle navnet.

I tillegg til TIL og TUIL 1, er nemlig både Skarp, Senja, Skjervøy, Fløya og Ishavsbyen med i Vinterseriens ypperste serie. Det sikrer god matching for L/K-guttene på vinteren.

 '

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Nov 2008

Løvland i futsal-toppen

Futsal-serien er i gang. Og flere L/K-spillere er involvert.          

Denne helga sparket futsal i gang i Tromsø. Flere serierunder ble unnagjort og etter to spilte kamper er Håkon Winthers Tromsø Futsal et av lagene som er ubeseiret.

Winther, som trygt kan kalles en gammel L/K-profil, har fått med seg en rekke nordtromsinger på laget sitt, deriblant flere tidligere og nåværende L/K-spillere.

I helga spilte Andreas Løvland og Jørgen Vik for Tromsø Futsal og i tillegg er både Lasse Hausner, Steffen Dreyer og Kjetil André Johansen i stallen til Winther. Løvland var forøvrig sentral i kampen mot Fløya, og scoret blant annet et mål. På Fløya spilte blant andre tidligere L/K-spiller Tarjei Gautestad.

I Tromsø Futsals andre kamp i helgen ble Kåfjord beseiret med 4-1. På Kåfjord spilte forøvrig tidligere L/K-spiller Bjørn Arne Liland.

Les mer om futsalåpningen på fotballkretsens sider her!

 

 


 

______________________________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Nov 2008

Positivt kunstgressvedtak

Hvis alt går etter planen, kan Lyngen om relativt kort tid ha hele tre kunstgressbaner.

L/K har lenge kjempet for å få kommunal støtte til sine kunstgressplaner på Geitnes. Flere nedturer i det kommunale politiske systemet har det vært, men nå ser det ut til at tidevannet har snudd litt.

I forrige ukes formannskap ble 2009-budsjettet behandet. Og igjen var spørsmålet om kunstgressbane et tema.

Opprinnelig var forslaget fra Rådmannen at man setter av en million til kunstgress. Men formannskapet besluttet å øke denne potten til 2,5 millioner kroner, ifølge Framtid i Nord.

Dette beløpet skal etter planen fordeles over tre år, med en million i 2009 og 2010, og 500.000 kroner i 2011. De to andre lokalitetene for kunstgressbane er Lyngstuva og Furuflaten.

Pengene tas fra investeringsbudsjettet, og de to eneste formannskapsmedlemmene som stemte imot, Kay-Roger Fjellsøy og Sølvi Jensen, har ifølge FiN signalisert at de kan komme til å stemme for i kommunestyret.

Det avgjørende kommunestyremøtet er 11. desember og da får vi bare krysse fingrene for et positivt vedtak, som vil få ringvirkninger for veldig mange barn og unge over hele kommunen.

Hareide om Tronds landslagsdebut:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Nov 2008

- Olsen var frisk

Trond Olsen fikk 80 minutter i Norges kamp mot Ukraina. Trond fikk starte på venstrekanten, og i en ellers smått begredelig landskamp, var Trond absolutt ett av lyspunktene.
Han var frampå med innlegg og småraid med jevne mellomrom og hadde faktisk også en sjanse til å score i første omgang. Olsen ble tatt av etter 80 minutter, og da var det ikke grunnet dårlig innsats. Tvert imot, ifølge landslagstrener Åge Hareide.

- Olsen var frisk i dag. Han løp mye og ble sliten på slutten, sa Åge Hareide til Viasat 4 etter kampen.

Norge tapte kampen fortjent 1-0 etter at Ukraina fikk en lettkjøpt straffe. Hjemmelaget hadde dog en rekke store sjanser, og hadde den norske keeperen bare vært litt mindre på hugget enn det Jon Knudsen var i denne kampen, hadde Norge tapte med større sifre.

L/K gratulerer Trond med sin første A-landslagskamp. Selv om det ble tap i dag, så tipper vi at Trond får flere sjanser blant Norges ypperste._______________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Nov 2008

Trond på A-landslaget!

Skriv inn dine gratulasjoner til Trond her!

Syv og et halvt år etter at dette bildet i L/K-trøya ble tatt, ble Trond Olsen tatt ut i A-landslagstroppen.I dag klokken 12.00 offentliggjorde Åge Hareide troppen til A-landskampen mot Ukraina neste onsdag. Og etter stabilt og godt vingspill for Bodø/Glimt i hele år, får endelig karnesværingen Trond Olsen sjansen til å vise seg fram med flagget på brystet.
Med det har kommunen og Nord-Troms såvidt jeg kan skjønne fått sin første A-landslagsuttatte fotballspiller noensinne.

Flere og flere har tatt til orde for at venstrevingen skulle få en sjanse hos Hareide, og kravene stilnet ikke akkurat ette rtre mål mot Rosenborg på Lerkendal i siste serierunde. Da mente blant annet de to tidligere landslagssjefene Nils Johan Semb og Egil Drillo Olsen begge at Trond fortjente en plass i troppen mot Ukraina.
 Hele troppen finner du her!

Fra Moa

Hareide trakk på dagens pressekonferanse fram Tronds ekstreme ferdigheter offensivt.
- Trond scorer mange mål og han har stor fart, men han har konkurranse i massevis - "Moa" gjorde en god kamp i går, sa Hareide.
Tekstmeldingen om landslagsuttaket fikk Trond forøvrig fra nettopp VIFs cupfinalehelt Mohammed "Moa" Abdellaoue.
 Selv var Trond litt overrasket, selv om han nok var litt mer spent foran dette uttaket enn vanlig.
-Landslaget har vært en guttedrøm for meg, og det er et viktig mål å nå. Dette er også en bonus etter den gode sesongen med Bodø Glimt, og det gir meg ekstra inspirasjon til å jobbe hardt videre, sier Trond til 100 % Fotball.

Mange landskamper

Uttaket av Trond Olsen bør være en ytterligere spore for unge nordtromsinger til å satse skikkelig på fotballen. Selvom det ikke er alle forunt å nå så langt som Trond, så har karnesgutten vist at talent alene ikke er nok. Det må ligge hardt arbeid bak også.
Selv om dette er første gang Trond får tillit i en A-landslagstropp, så er det langt fra første gang han spiller med flagget på brystet. Trond har en lang karriere på aldersbestemte landslag og har til sammen hele 36 kamper og 11 mål for Norge.
I 2004-sesongen spilte han for eksempel på U21-landslaget sammen med nå eetablerte A-landslagsspillere som Bjørn Helge Riise, Christian Grindheim, Kristofer Hæstad. Cupfinaleheltene Lars Iver Strand og Daniel Fredheim Holm var også med, i likhet med kapteinen på årets serievinnere, Morten M. Skjønsberg.
Vi håper dette blir starten på en lang og fartsfylt landslagskarriere for det vi nå trygt kan kalle Lyngens største fotballsønn.
Lyngen/Karnes gratulerer Trond Olsen med landslagsplassen og vi gratulerer også pappa Per-Ludvig og mamma Ann-Kristin!
Seerandelen på kampen mot Ukraina vil nok være skyhøy blant Lyngens 3.200 innbyggere neste onsdag.

 


 


 


 

 


 "Klubben i mitt hjerte"-avstemning:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Nov 2008

Stem på Lyngen/Karnes!

Hvis det er klubben i ditt hjerte...

Dagbladets konkurranse Klubben i mitt hjerte er i gang igjen.

Her gjør du ditt for å stemme fra Lyngen/Karnes IL som Klubben i ditt hjerte. Skulle vi få tilstrekkelig nok stemmer, så vanker det fine premier.

Og om laget ikke skulle få nok stemmer til å få premie, så er det uansett viktig at supportere og sympatisører trør til!

Gi din stemme her!

 

 Møte om kunstgress

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Nov 2008

Lyngen kommune deltok i kunstgressmøte i Tromsø.
Ordfører Hans Karlsen og rådmann Birger Hellan representerte kommunen i et møte med Norges Fotballforbund og Troms Fotballkrets.

Møtet fokuserte ifølge fotballkretsens sider på fotballens rolle i lokalsamfunnet, nærmiljøanlegg og kunstgressbaner, hvorav sistnevnte har vært på planleggingsstadiet i Lyngen lenge.

L/K-leder Johnny Hansen representerte Lyngen Idrettsråd, mens Johannes Grønvoll var på møtet som representant for Furuflaten IL. Ifølge kretsens sider var ordfører Hans Karlsen veldig positiv til møtet, og inviterte også NFFs anleggskonsulent Geir Larsen til å komme til Lyngen for å orientere et samlet kommunestyre.

Les mer her! 

Fire på årets lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Nov 2008

L/K fikk litt over en tredjedel av Årets lag i Framtid i Nord, med André Fagerborg på L/K-toppen.Keeper Michael Wæraas, samt André Fagerborg, Rune Lillevik og Steffen Dreyer er alle inne på årets lag - basert på børsen i Framtid i Nord. Seriemester Skjervøy har fortjent nok stukket av med brorparten av plassene - seks for å være nøyaktig, mens eneste Reisa-spiller i det gode selskap er Tor-Martin Mienna.

André Fagerborg vant forøvrig den interne L/K-børsen i år, med et børssnitt på 5,28 poeng. Det er godt foran neste L/K-spiller, som er kaptein Steffen Dreyer på 4,76.

Best i Nord-Troms var SIK-kapteinen Kim Fredrik Johansen, som hadde et snitt på sine opptredener på 5,32 poeng.

Les mer om kåringen, og endel visdomsord omkring blant annet viktigheten av lokal forankring, på kretsens sider her!Nedrykk til femtedivisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Okt 2008

For første gang i dette årtusenet har L/K B-laget sitt i 5. divisjon.

Med fortsatt Skjervøy-nærvær i TiTo-serien, og med to tromslag (Skarp og Senja) ned fra 2. divisjon, holdt det ikke for vårt andrelag i fjerdedivisjon.

Laget endte femte sist (inkludert det trukne laget til Salangen 2) og den plassen ble til slutt en skjebnesvanger. Det var faktisk bare en litt dårligere målforskjell enn Senja 2 som sørget for å sende L/K 2 ned i bunndivisjonen. Akkurat det var kanskje litt uflaks, men alt i alt så har sesongen i år vært for ujevn på B-laget.

 

 

 Hausner blir sjefstrener

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Okt 2008

Lasse Hausner (31) har takket ja til sjefstrenerrollen i L/K i 2009.

Lasse takket i går kveld ja til å ta over som sjefstrener i L/K.

Det innebærer at han har hovedansvaret alene. Det innebærer også at drakt nummer 9 blir ledig. Lasse legger nemlig samtidig opp som spiller, for å konsentrere seg fullt og helt om trenergjerningen.

Dermed går L/K bort fra modellen vi har hatt i to av de tre siste sesongene - med delt hovedtreneransvar. Dan Håvard Johnsen og André Fagerborg ønskes begge med videre i L/K - Johnsen i en eller annen funksjon i Lyngen og André som 100 prosent spiller.

Lasse blir imidlertid langt fra alene i trenergjerningen i 2009. Vi skal nå legge brikkene på plass fram mot helga. Da blir det samling og spillermøte i Lyngenhallen der vi har ambisjoner om å presentere hele trenerkabalen for 2009-sesongen.

 

 

 Gutteturneringen er avlyst

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Okt 2008

Sent på fredags kveld meldte et av de opprinnelige fem lagene avbud til lørdagens gutteturnering. Oppdatert 23:38

Med bare fire lag finner ikke ledelsen for Lyngenturneringa det sportslig forsvarlig å gjennomføre lørdagens gutteturnering.

Vi beklager på det sterkeste at det ikke ble gutteturnering denne høsten, men vi lover å komme sterkere tilbake i sesongen 2009.

For mer informasjon ta kontakt med Trond Egil Larsen på telefon 948 41 651.Ekstra ferge fra Breivikeidet søndag 26.10

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Okt 2008

I anledning Lyngenturneringa søndag 26.10 settes det opp ekstraferge fra Breivikeidet klokken 09.00

Bjørklids Fergerderi har vist stor velvilje ved å sette opp ekstra ferge fra Breivikeidet klokken 09.00 på søndag 26.10.  Dette gjør at vi kan komme tidlig i gang med turneringen for lillegutter og lillejenter.

For mer informasjon om fergerutene til Bjørklids gå inn på :

http://www.bjorklid.no/

 Kampoppsett Lyngenturneringa

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Okt 2008

Kampoppsettet for helga 25-26.10 er ferdig. Det er også vaktlistene for turneringen.

Helgas kampoppsett er sendt ut til alle kontaktpersoner for helgas deltagende lag. Oppsettet vil også finnes under linken Lyngenturneringa.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Trond Egil Larsen, tlf 948 41 651.

Vaktlistene for de som skal jobbe under helgas turnering finner du her!


 
 Storbesøk i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2008

Lørdag 18.oktober vil Per Ravn Omdal fra Norges Fotballforbund være tilstede når Lyngen/Karnes arrangerer Bendit Cup for første gang.

Per Ravn Omdal er å regne som en nestor når det gjelder fotball i Norge. Han er bla. kjent for sin tid som president i NFF, samt som innehaver av en rekke verv innenfor det europeiske fotballforbundet (UEFA). Vi i L/K er meget glad for at Omdal valgte å ta turen til Lyngen ved denne anledningen.

Ravn Omdal vil være å finne i Lyngenhallen frem til ca. klokken 1300 på lørdag. Her vil han blant annet få prøve seg som dommer i noen kamper.

 Bendit Cup ble en suksess

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Okt 2008

Helga 18-19.oktober ble Bendit Cup gjennomført i Lyngenhallen.

I løpet av to Bendit Cup dager var 260 spillere i alderen 6-10 i fullt vigør i Lyngehallen. Totalt 34 lag kom for å spille fotball, spise frukt fra Bama og ha en trivelig opplevelse i Lyngenhallen.

Lørdag fikk vi besøk av ingen ringere en Per Ravn Omdal fra Norges Fotballforbund. Han gav positive tilbakemeldinger på det han hadde sett, så får vi håpe at dette er tilstrekkelig til å bli tildelt Bendit Cup ved flere anledninger.

Vi ønsker å takke alle de frivillige som møte opp og gjorde gjennomføringen av Bendit Cup mulig. 

Det ble tatt en rekke bilder i løpet av de to dagene i Lyngenhallen. Vi har blant annet lagbilder av alle lag fra premieutdelingen. Vi blir å legge ut endel bilder på L/K-nett, men langt fra alle. De som ønsker bilder tilsendt på mail sender en henvendelse til lyngkarn@online.no

 

Per Ravn Omdal sammen med alle spillerene til L/K på lørdag 18.oktober

 

Lagbilde av Furuflaten sammen med Per Ravn Omdal.Vaktliste for Bendit Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Okt 2008

Sjekk her om du er satt opp på vakter neste helg!

Vaktlista for Bendit Cup lørdag 18. og søndag 19. er klar.

Sjekk oversikten her for å se hvilken vakt du er satt opp på!

Bendit Cup blir et stort løft for L/K og Furuflaten, som samarbeider om å arrangere turneringen. Les mer om turneringen her!Vinner av minisponsor 2008

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Okt 2008

Reise til Norge-Nederland var premien til årets heldige minisponsor.   

 

Tradisjonelt sett har vinneren av minisponsoren blitt trukket i pausen under årets siste hjemmekamp. Dette rakk vi ikke å gjøre i kampen mot Skjervøy, men i ettertid har vi fått gjennomført trekningen.

Vinneren ble Tove Dreyer, og hun stikker av med to billetter til kampen Norge-Nederland på Ullevål onsdag 15.oktober. L/K dekker de to kampbillettene, samt endel av reisekostnaden. Vi ønsker god tur til hovedstaden!

L/K ønsker avslutningsvis å takke alle våre minisponsorer for denne sesongen, og vi håper å se alle sammen tilbake på Polleidet neste sesong.

 L/K 2 lever farlig

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Okt 2008

Stortap på hjemmebane kan bli skjebnesvangert.
Et usedvanlig tamt L/K 2-lag tapte hele 1-8 hjemme på Polleidet mot seriemester TIL 3 i dag. Et veldig ungt TIL-lag gjorde som de ville i store deler av kampen og L/K 2 skal egentlig være glade for at det ikke ble styggere sifre mot kretsmestrene.

Steffen Dreyer satte inn L/K 2s mål i dag, på straffespark


Tapet i dag, samtidig som Senja vant stort hjemme mot Ulfstind, gjør at L/K 2 ligger utsatt til på 4.divisjonstabellen. Sånn som det ligger an nå, er man faktisk avhengig av at Skjervøy rykker opp for at plassen skal sikres. Å unngå at to av tre Troms-lag rykker ned fra 2. divisjon virker helt utopisk, men i teorien kan det vel la seg gjøre ennå.

L/K 2s lag: Stian Stenhaug; Kristoffer Fagerborg, Cato Larsen, Jan Robin Bjørn, Dan-Håvard Johnsen; Rune Kristiansen, Espen Haugen, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell; Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Uno Nesvik, Kristian Rognli

Gule kort L/K2: Espen Haugen, Rune Kristiansen

Dommer: Jarle Evertsen
Det ble TiTo-bronse

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Okt 2008

Seier på Alfheim i ettermiddag var nok til å sikre tredjeplassen for L/K. Endelig versjon
Ettersom Fløya bare klarte uavgjort mot Nordreisa hjemme, gikk bronsemedaljene i årets TiTo-serie til oss. Ikke helt i tråd med målsetningene for sesongen, men når man ser sesongen under ett så er det ikke ufortjent at Skjervøy til slutt vant serien. Når det er sagt så hadde det holdt å score på én av de gedigne sjansene mot slutten av kampen mot SIK forrige helg, så hadde vi feiret seriegull istedenfor SIK. Så nær var vi å faktisk nå vår målsetning likevel.

Kampen på Alfheim mot Kvaløysletta i dag ble en høyst merkelig affære. Eneste som ikke var merkelig var det vanlige baklengsmålet tidlig i kampen. Allerede etter tre minutter sprinter en KIL-spiller igjennom og setter enkelt inn 1-0.

Etter målet er det L/K som eier resten av kampen - til tider rimelig totalt. L/K setter tre mål før pause, hvorav to av dem kommer etter uheldige inngripener av KIL-keeperen L/K spiller bra på den enorme Alfheim-matta og kommer til mange store sjanser. Men det blir med målene til hhv. Ole Oscar Ross, André Fagerborg og Rune Lillevik.

Andre omgang er det i praksis enveiskjøring mot Kvaløysletta-målet, og det er smått absurd at det er KIL som faktisk vinner omgangen 2-1. KIL scorer begge gangene de er innenfor 16-meteren til L/K, mens L/K ikke klarte å score uansett hvor nært de kom Kvaløysletta-målet. Om jeg sier at L/K svidde 20 gode sjanser bare i andre omgang, så tror jeg ikke jeg tar i.
Men det angrepet man klarte å score på, var til gjengjeld veldig vakkert: Innbytter Alexander Løvland Rygh spiller ballen til Øyvind Garfjell. Garfjell slår Alex fri på høyrekanten og et utsøkt hælspark fra Rygh finner Rune Lillevik i feltet. Lille setter inn 2-4 - hans 19. seriemål for sesongen.

L/K ledet 3-1 og 4-2 men KIL maktet å skape spenning i kampen med sine reduseringer. Men heldigvis ikke mer enn det heller.

Et lite poeng med kampens målscorere er at Ross, Lillevik og Fagerborg er de tre spillerne som har spilt flest A-kamper i år. Ross har 30 kamper, mens Lille og André begge har 29 kamper i år. Lillevik og Ross har forøvrig vært på banen i alle L/Ks seriekamper i år.

Da gjenstår det bare å gratulere L/K-guttene med bronsemedaljene, og Skjervøy med TiTo-gullet!

Kvaløysletta - L/K 3-4 (1-3)
1-0 (3), 1-1 Ole Oscar Ross (16), 1-2 André Fagerborg (23), 1-3 Rune Lillevik (29), 2-3 (73), 2-4 Lillevik (84), 3-4 (88).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Bernhard Blom, Lasse Hausner, Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg; Andreas Holm, Andreas Løvland, Rudi Dreyer; Marius Lingrasmo, Rune Lillevik, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Kristoffer Fagerborg, Alexander Løvland Rygh.

Ingen gule kort

Dommer: Jonny Andreassen - god


Tre lettkjøpte poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2008

FIL 2 klarer ikke å stille lag mot L/K 2. Dermed blir det tre poeng til oss.
Klubbene har i dag blitt enige om å formelt avlyse kampen mellom L/K 2 og FIL 2. Det etter at FIL 2 i helga gjorde det klart at de verken klarer å stille lag til kampen som skulle gått søndag, eller senere i den snart sluttkjørte sesongen.

Det er beklagelig at Finnsnes ikke makter å stille lag, men det er lite å gjøre med det nå. Resultatet blir satt til 3-0 og tre poeng til L/K 2. Det betyr at L/K nå står med 26 poeng på fjerdedivisjonstabellen.

For å være helt trygg på ny kontrakt i 4. divisjon, bør L/K likevel vinne siste kamp denne sesongen - som er hjemme mot topplaget TIL 3. Den kampen går 4. oktober på Polleidet gress.

 Skjervøy har matchballen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2008

Fløya klarte bare 2-2 mot TUIL 2 i kveld. 
Fløya ledet 2-0 på krøllgresset i kveld, men TUIL 2, med en utvilsomt inspirert og motivert Reidar Waage i løperrekka, klarte til slutt 2-2. Dermed er plutselig Skjervøy fullstendig sjef i igjen i TiTo-toppen.
SIK leder med ett poeng på Fløya og har Skognes igjen hjemme på Skjervøy neste helg. Det kan nesten ikke bli annet enn hjemmeseier når ett av seriens beste hjemmelag møter det dårligste bortelaget.

Med Fløyas poengtap i kveld, blir plutselig "bare" 3-3 mot SIK i helga ekstra bittert å svelge for L/K. Hadde bare én av megasjansene i andre omgang funnet nettmaskene, så hadde L/K igjen hatt kontroll på TiTo-gullet. Nå har SIK i stedet matchballen og den gir de neppe fra seg nå.

 


 
Slaget om Nord-Troms: Velkommen til kamp!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2008

I dag må alle L/K-ere slippe det dem har i hendene og møte til kamp!

Slaget om Nord-Troms står på Polleidet i ettermiddag klokken 15.00 idag. Det er L/Ks siste hjemmekamp for året og viktigheten av den kan ikke undervurderes. Derfor er det viktig at flest mulig møter opp og lager en ramme som er verdig en slik toppkamp!

Skjervøy kommer nok med en god del tilskuere, og da må ikke L/K være noe dårligere i egen hule på Polleidet. L/K-kaptein Steffen Dreyer sier blant annet følgende til Framtid i Nord foran dagens kamp:

- Jeg har sett fram til kampen siden jeg første gang så terminlista. Dette blir kjempeartig. Mye står på spill for begge lag. Jeg hadde håpet at mesterskapet var avgjort før lokaloppgjøret. Jeg gleder meg, sier elvevollingen, som mener L/Ks sjanse består i å angripe Skjervøy og styre kampen fra avspark.

Et nettbasert oddsselskap har forøvrig L/K som knepen favoritt til kampen, med 2.30 i odds på L/K-seier. SIK-seier står i 2.40, mens uavgjort, som jo ingen av lagene er særlig tjent med gir 4,55 ganger pengene tilbake. Oddselskapet har forøvrig liten tro på at oppgjøret skal ende målløst. De gir i hvert fall hele 12,00 i odds til de som ser for seg at Dreyer, Stangnes og co. skal gå av banen uten å score.

L/K-guttene gjennomførte en kjapp samling på Polleidet-gresset i går kveld, før tussmørket senket seg over stadion. Banen holder god stand til tross for at vi snart skriver 1. oktober. Så lenge vinteren holder seg unna, så skal nok Polleidet fremstå i fin drakt hvis det skulle bli aktuelt med kvalikkamper i oktober også...

Etterpå hadde Mona Karlsen og medhjelpere sørget for et varmt måltid inne på klubbhuset til L/K-spillere og støtteapparat. Et flott tiltak, og også en grei indikasjon på at kampen i dag er viktig. På bildet ser vi (fh) Andreas Holm, Bernhard Blom, Andreas Løvland, Jan Robin Bjørn og Øyvind Garfjell ved matbordet.  

 

 

 

 

 

 

 

Trenerne Fagerborg og Johnsen har tatt ut følgende 17 mann i troppen til SIK-kampen i dag:

1. Michael Wæraas
2. Mats-Haakon Karlsen
3. Jens-Georg Løvland
5. Rune Lillevik
6. Frode G. Larsen
7. André Fagerborg
8. Ole Oscar Ross
9. Lasse Hausner
10. Bernhard Blom
11. Steffen Dreyer (kap)
12. Henning Hansen
13. Rune Kristiansen
14. Andreas Holm
19. Rudi Dreyer
23. Marius Lingrasmo
24. Øyvind Garfjell
26. Andreas LøvlandFIL 2 klarer ikke stille lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2008

4. divisjonskampen mot FIL 2 i morgen er i beste fall utsatt.  

FIL 2 ligger utsatt til på 4. divisjonstabellen, og avtroppende daglig leder Ivar Holand har lørdag formiddag informert L/K om at de ikke makter å stille lag til søndagens kamp på Polleidet. Mannskapsmangelen på Finnsnes tilsier at det ikke blir noe lettere å stille lag utover i oktober, så kampen ligger an til å ikke bli spilt i det hele tatt.

L/K har forståelse for FIL 2s situasjon. På slutten av sesongen kan det røyne på når både A-lag og B-lag krever sitt, og L/K har heller ikke vært for mye folk til enkelte bortekamper i år. Om kampen skulle bli avlyst, vil L/K 2 få tre poeng og resultatet settes til 3-0. Tabellsituasjonen for L/K 2 tilsier dog at målforskjellen kan bli avgjørende på en jevn 4. divisjonstabell og da er kanskje ikke en 3-0 seier godt nok for oss. Men mest sannsynlig blir det nok det som blir utfallet.

Endelig beskjed kommer.Uavgjort etter dramatisk oppgjør

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2008

L/K forble ubeseiret på Polleidet i år etter blant annet to mål av Rune Lillevik, men er i praksis ute av kampen om TiTo-gullet. Endelig versjon

L/K må bare belage seg på en ny sesong i TiTo-serien etter 3-3 mot Skjervøy på Polleidet i kveld. Etter en laber første omgang der SIK scorte tre mål på tre sjanser, tok kampen helt av i andre omgang.

En kamp mot Skjervøy burde i utgangspunktet få blodet til å bruse hos mer enn én L/K-spiller. Men det L/K presterte før hvilen var sannelig ikke all verden. Det var ikke det at man ikke prøvde, men aggressive øyværinger var rett og slett hakket bedre i krigen. Anført av brødreparet Johansen på midtbanen satte SIK press på L/Ks forsvarsverker, og selv om målsituasjonene som oppstod i første omgang i minst like stor grad må tilskrives nølende og klønete forsvarsspill som gode SIK-angrep, så fortjente bortelaget ledelsen sin.

Dueller

SIKs duellstyrke inne i feltet på cornere matcher L/Ks og vel så det, og 1-0 ble vasket fram etter god jobbing. L/K klarer i hvert fall ikke å få klarert corneren og ballen havner til slutt ute hos Svenn Johansen på fem-seks meter. L/K-forsvaret rekker ikke å støte opp i Johansen.

Fem minutter etterpå får L/K sin første sjanse og den var stor. En fin stikkball fra storebror Rudi Dreyer finner lillebror og kaptein Steffen Dreyer på løp i det indre av SIKs forsvar. Stopper Ronny Olsen glir og Steffen brøyter vekk resten av motstanden på tur mot mål. Alene med keeper Martin Johansen kommer imidlertid Steffen litt skrått på målet, og avslutningen går i nettveggen.

Hardt straffet

Bare for å illustrere hvor viktig et mål hadde vært i den situasjonen, så setter SIK like etter igang et pent angrep. Ruben Kristiansen blir spilt igjennom på et skråløp foran L/K-forsvaret og klarer å komme seg ned til dødlinja på L/Ks venstreside. Innlegget finner SIKs eneste spillende eks L/K-er, Morten Nilsen på løp og Morten klarer å pirke ballen inn i lengste hjørnet.

Da var det gått 10 minutter og stemninga på Polleidet var særdeles laber hos de med 9060-adresse. Folket fra Skjervøy, Nikkeby, Taskeby, Klauvnes og Kågen var imidlertid riktig så fornøyd, mannsterke som de var på Polleidet. Forøvrig en flott ramme rundt kampen - en ramme som ofte savnes når motstanderen heter Skognes, Ramfjord og TUIL 2.

Nesten-straffe

Halvveis i omgangen kommer omgangens andre store L/K-sjanse. L/K får frispark og ballen havner til slutt hos Marius Lingrasmo. Hans avslutning går via en Skjervøy-arm, får en artig stuss, og treffer i treverket helt oppe i krysset. Umulig å si hvor den ville gått hvis ikke SIKs lange arm hadde intervenert der, men ropene på straffe falt i hvert fall på steingrunn hos dommer Inge Jensen. Og det ville nok ha vært i strengeste laget også. Eller for å si det på en annen måte: Hadde L/K fått straffe mot seg i en lignende situasjon, så hadde vi neppe vært enige i den...

I stedet er det SIK som får 3-0 og tilsynelatende punkterer kampen allerede før pause. En høy ball inn i feltet, påfulgt av et par-tre dårlige inngripener på rad fra L/Ks indre forsvar, gjør at Morten Nilsen ikke klarer å motstå fristelsen til å sette inn 3-0.

Løvland skadet

Det eneste av betydning som da skjedde før hvilen, var at L/Ks unge midtbanespiller Andreas Løvland skader seg i en duell med en SIK-spiller ute på sidelinjen. Løvland må forlate banen, og dermed er det duket for Mats-Haakon Karlsen. Rudi Dreyer går opp på midtbanen for å krige, mens Karlsen tar plass som stopper sammen med Rune Lillevik. Løvland ble forøvrig ikke alvorlig skadet og gjennomførte en egentreningsøkt i hallen allerede søndag.

I tillegg til sine tre mål, hadde SIK et bra skudd som Henning Hansen fistet til corner. Ellers var målene til SIK det de skapte av farligheter til pause. Fortjent, men likevel brutalt for L/K.

I pausen gjorde, ikke uventet, Fagerborg og Johnsen grep. To av dem var at Øyvind Garfjell ble byttet ut til fordel for Jens-Georg Løvland, mens Rune Lillevik ble flyttet opp på topp.

Én mann mindre

Ingenting skjedde i andre omgang før SIK får keeperen sin utvist etter tumulter inne i feltet før en corner. Vi skal ikke påstå at vi fikk med oss alt som skjedde, men det er på det rene at Steffen Dreyer får gult kort for å ha gjort ett eller annet mot SIK-keeper Martin Johansen. Han svarer med å slå til Steffen i skrittregionen, og etter litt akkodering viser dommer Jensen keeperen ut.

L/K og Rune Lillevik scorer på den påfølgende Fagerborg-corneren  Lillevik fikk gå opp helt alene i feltet og headingen seiler nok inn på topp fem over Polleidet-headinger fra den kanten. Det var i hvert fall innledningen til en vanvittig bra andre omgang - mot 10 mann vel og merke. Det var rett og slett god, gammeldags opphentingsstemning på Polleidet, og det virket som L/K-spillerne visste at her var det store muligheter. Å hente inn 0-3 på et så godt lag som SIK er en prestasjon - overtall eller ikke.

Sjanseskapende

Med fare for å ha glemt å notere ned en del av sjansene, så produserte L/K mye i denne perioden. Men en ny redusering lar vente på seg, til tross for skudd fra Ole Oscar Ross, stor sjanse for innbytter Frode G. Larsen på bakerste, kanonskudd fra Marius Lingrasmo som SIK-forsvaret med nød og neppe får klarert etter retur fra keeper, og ikke minst Jens-Georg Løvlands sjanse fra kort hold som selv Løvland nok må innrømme var mer enn en halvsjanse.

Men ti minutter før slutt skal reduseringen komme. Og det er selvsagt Rune Lillevik som er sist på ballen. Denne gangen etter at SIK-forsvaret nøler inne i feltet. Lilles lange tå sørger i hvert fall for 2-3 - Lilles 17. seriemål i år og hans 146. A-lagsmål for L/K.

L/K fortsetter å presse SIK, med en kombinasjon av lange baller opp mot Lille og raskt entouch-spill på midtbanen og legg fra offensive backer. L/K måker på det man har og tre minutter før full tid er det endelig duket for en balsfjording på scoringslisten. Marius Lingrasmo spilte bedre og bedre utover i kampen og det var veldig fortjent da han satte inn 3-3 etter å ha fluktet et Bernhard Blom-legg fra venstre videre i lengste hjørne. Veldig bra gjort. Like før hadde Marius en vakker heading som alle så i mål, men som bare strøk stolpen på vei ut.

Å klare uavgjort etter det håpløse utgangspunktet, skal de fleste L/K-ere være veldig fornøyd med. Men L/K fortsatte likevel å jage 4-3 målet. Alle frispark og dødballer ble tatt raskt, men vinnermålet kommer aldri. I stedet kunne SIK ha berget seieren på slutten, men en feberredning fra Henning Hansen sørget for at det ble uavgjort - et resultat som ikke gagner noen av klubbene.

I hundre

Med uavgjort i dag, er SIK avhengig av at Fløya avgir poeng i én av sine to siste kamper, i tillegg til at SIK selvsagt må vinne hjemme mot Skognes neste helg. For L/Ks del handler det bare om å få en fin avslutning på sesongen og komme så høyt som mulig på tabellen til slutt. Verre enn fjerdeplass blir det uansett ikke.
L/K-trener Dan-Håvard Johnsen slapp dessuten å ro hjem til Storfjord etter kampen, som han breialt nok hadde sagt han skulle gjøre hvis L/K tapte. Det skal han være glad for, for vinden sto ganske stiv ut fjorden, og for de meteorologisk disponerte borger det for en tøff rotur i motvind. SIK-supporterne hadde forøvrig fått med seg Johnsens uttalelser, og hadde for sikkerhets skyld tatt med båt!

Gemyttelig stemning mellom tre av kampens profiler. L/Ks tomålscorer Rune Lillevik flankert av brødrene Svenn og Kim-Fredrik Johansen.

 Etter kampen var det duket for det tradisjonelle kakebordet etter siste seriekamp på Polleidet. Tradisjonen med å invitere motstanderlaget inn til kaffe og kaker strekker seg tilbake fra tidlig åttitall, og de siste to årene er det altså Skjervøy som har vært den heldige. Til tross for et resultat ingen ville ha, tør jeg påstå at stemningen de to lagene imellom var god. SIK-guttene hadde god grunn til å være skuffet, men stilte sporty opp og spiste kaker i løvens hule. (Se flere bilder i slutten av saken!)

Litt småsnacks fra kampen:

** L/K-stopper Rudi Dreyer rundet 100 A-kamper for L/K i dag.
** Marius Lingrasmos 3-3 mål var L/Ks 100. mål i år - innbefattet alle spilte kamper. Målet var også L/Ks 50. hjemmemål i serien.
** L/Ks ubestridte veteran Frode G. Larsen spilte sin 540. A-kamp for L/K.
** Jens-Georg Løvland tok igjen Freddy Skogvang på adelskalenderen med sin 189. A-kamp for L/K. Jens har imidlertid ett A-lagsmål mindre enn Freddy. Jens scorer i snitt i hver 47,25 A-lagskamp, mens Freddy har et målsnitt på 37,8...

L/K - Skjervøy 3-3 (0-3) 0-1 Svenn Johansen (4), 0-2 Morten Nilsen (10), 0-3 Nilsen (31), 1-3 Rune Lillevik (54), 2-3 Lillevik (79), 3-3 Marius Lingrasmo (88)

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

Dommer: Inge Jenssen, Furuflaten - helt grei kamp

Publikum: Sjelden vi tar med antallet publikummere på Polleidet, men dagens oppmøte smakte det litt fugl over. Når bilene må parkere på grusbanen begynner det å ligne på gode gamle dager. Og selv om drøyt 300 tilskuere kanskje ikke er imponerende isolert sett, eller sammenlignet med det glade 70- og 80-tall, så er det likevel et veldig bra tall sammenlignet med resten av TiTo-sesongen. En stor gjeng fra Skjervøy bidro selvsagt godt til publikumstallet, men også lyngsværingene hadde møtt opp i solid antall lørdag. Takk til alle og velkommen tilbake neste sesong!

L/Ks lag: Henning Hansen; Bernhard Blom, Rudi Dreyer, Rune Lillevik, Lasse Hausner; André Fagerborg, Andreas Løvland, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer, Marius Lingrasmo

Innbyttere: Mats-Haakon Karlsen inn for Andreas Løvland, Jens-Georg Løvland inn for Øyvind Garfjell, Rudi Dreyer ut for Frode G. Larsen

** Les mer om kampen på Framtid i Nords sider her!
** Nordlys var også på Polleidet lørdag. Les saken her!

Mye kaker og bra med folk inne på klubbhuset etter kampen.

 

Et imponerende kakebord som L/Ks mange støttespillere skal ha all ros for å ha bakt. Vi ser fra venstre rundt bordet blant andre Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, André Fagerborg, Rudi Dreyer, Kåre Karlsen, Mats-Haakon Karlsen, Andreas Holm og Ole Oscar Ross.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mats-Haakon Karlsen (til høyre) nyter kaker sammen med trener André Fagerborg. I bakgrunnen skimtes blant andre SIK-trener Jim Thomassen.Garderoben er åpnet igjen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Sep 2008

L/K slipper pressen til i garderoben igjen.

L/K besluttet i forrige uke å stenge garderoben for pressen. Beslutningen har vakt oppstyr - mer oppstyr enn det som var ønskelig fra L/Ks side.

Stengte L/K-garderober rammer i praksis én journalist - Framtid i Nords Arne Teigen. Tirsdag hadde derfor A-lagets trener Dan-Håvard Johnsen, Leder for fotball senior i L/K Torbjørn O. Karlsen og Teigen et møte på klubbrommet på Polleidet. Målet med møtet var å snakke ut, skvære opp og få saken ut av verden.

Uten å gå nærmere inn i detaljene i saken, så er klubben og avisa enige om å legge garderobesaken bak seg og fortsette med "business as usual". Slik det nå har utviklet seg, har det blitt en tap-tap-situasjon for begge parter og derfor er det til fordel for alle parter at vi nå er enige om å sette en strek over det.

Det betyr at L/K-garderoben ikke skal være forbudt område for journalister etter at L/K har spilt kamp, selv om L/K selvsagt forbeholder seg retten til å stenge garderobedøra for noen minutter i spesielle situasjoner. Det har da også Teigen uttrykt forståelse for.

L/K, med trenerne Dan-Håvard Johnsen og André Fagerborg i spissen, ønsker nå å ha fokus utelukkende på det sportslige fram mot den uhyre viktige Skjervøy-kampen lørdag. Klubben ønsker ikke flere episoder i denne saken.

Les forøvrig Framtid i Nords sak her.Nytt kamptidspunkt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Sep 2008

Kampen om Nord-Troms er framskutt en time.

Skjervøy har forespurt L/K om å skyve fram kamptidspunktet lørdag fra 16.00 til 15.00. Det har L/K gått med på, og dermed får alle som vil se kampen det bittelitt mer travelt på begynnelsen av lørdagsettermiddagen. Men tidspunktet 15.00 bør merkes av i almanakken til alle fotballinteresserte i både Lyngen og Skjervøy.

Inge Jensen skal forøvrig dømme kampen og det skulle borge for en fin tone mellom spillere og dommer - noe som ikke er uviktig i en kamp som utvilsomt blir en batalje av de sjeldne.
TiTo-serien avgjøres nemlig mer eller mindre på Polleidet kommende helg, og det blir nok oppgjøret å bære preg av - i form av høy innsats, tøffe tak og forhåpentligvis også gode fotballprestasjoner.

Mer om kampen følger på L/K-nett etterhvert som lørdagen nærmer seg!

 

 

 Seiersrekken brutt for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Sep 2008

Comeback-faktoren ble litt for stor i dagens kamp mot Storsteinnes.

L/K 2 lå under 0-4 til pause, men vant i det minste andre omgang 2-1. Dermed 2-5 tap for L/Ks andrelag, som ikke fikk til all verden før pause. I andre omgang var det mer fasong på laget, paret med at hjemmelaget begynte å gå tom. Nå var det nok endel som var tomme på L/K 2 også, og man maktet aldri å ta inn ledelsen til Storsteinnes.

L/Ks keeperproblem på B-laget fortsetter, og i dag måtte A-trener Dan-Håvard Johnsen og Alexander Løvland Rygh ta hver sin omgang. Det gikk greit, men et par av målene hadde nok vært unngått med en utdannet keeper i mål.

Mannskapstrøbbel førte til comeback for både Trond-Egil Larsen, Torbjørn O. Karlsen og, aller mest gledelig, Jørn F. Berger. L/Ks fysioterapeut tok turen til hjembygda for å hjelpe L/K, og kronet en god kamp med en målgivende og et vakkert mål!

L/Ks lag: Dan-Håvard Johnsen; Kristoffer Fagerborg, Trond-Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Åmund Rognli; Torbjørn O. Karlsen, Alexander Løvland Rygh, Andreas Holm, Espen Haugen; Fredrik P. Johansen, Magnus Minde

Innbytter: Jørn F. BergerKlubbrekord på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Sep 2008

L/K slo Skognes 17-1 i ettermiddag.

Det ble riktig så målrikt på Polleidet i ettermiddag. Kaptein Steffen Dreyer førte an i et 90 minutters stormløp mot Skognes og L/K stoppet ikke før de hadde satt 17 baller bak lyngsværingen Daniel Karlsen i Skognes-målet.

Skognes stilte uten reserver, og fikk i tillegg en spiller skadet mot slutten av første omgang. Utgangspunktet før kampen var tøff nok, og det sto 7-0 til L/K da Skognes-spilleren ble skadet. Da ble det ikke akkurat lettere å stå imot raske L/K-spisser.

L/K stilte med en ultraoffensiv 3-3-4-formasjon i dag. Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross spilte på flankene, og ble etter kampen beskrevet av Skognes-trener Kim Larsen som de raskeste vingene i divisjonen. Det var nok ingen som kranglet på den vurderingen etter første omgang. Ross satte inn 1-0 allerede etter tre minutter og siden så ikke L/K seg tilbake.

L/K skal ha ros for å ha holdt både intensiteten og tempoet i kampen oppe gjennom samfulle 90 minutter. Tempoet var høyt i det meste L/K gjorde, og det bidro mye til at seieren ble så stor. Når det blir såpass mye rom og tid som det ble på Polleidet i dag, er det lett å ta de gale valgene. Men 17 mål sier sitt om et skjerpet og konsentrert L/K-lag i store deler av kampen.

Nå ble verken assists eller målsjanser talt, men vi anslår at L/K scoret på minst 70 prosent av målsjansene. Kanskje er tallet høyere.

Med seier for både Fløya og Skjervøy i dag, avanserer ikke L/K vesentlig på tabellen. Finnsnes er i det minste bak oss på tabellen nå, etter at vi pyntet på målforskjellen. Fortsatt er det Skjervøy som har kontroll på feltet og kampen på Polleidet neste helg blir således et rimelig interessant oppgjør...

* Steffen Dreyer har med sine seks mål i dag scoret 16 seriemål og tyve mål totalt i år.

* Den gamle klubbrekorden, 11-0 mot Finnsnes 2, kan du lese mer om her! I den kampen scoret Trond Olsen fire mål.

Målene kom slik:

1-0 3 min: Ole Oscar Ross får ballen servert av Steffen Dreyer, forøvrig etter at Skognes først har en sjanse. L/K kontrer og det ender med et pent Ross-skudd i lengste.

2-0, 12 min: André Fagerborg og Steffen Dreyer tar kort corner. Steffen knaller ballen i lengste hjørnet.

3-0, 24. min: Andreas Løvland spiller Steffen Dreyer igjennom.

4-0, 31. min: Dagens vakreste. Bernhard Blom slår Frode G. Larsen fri på venstrekanten. "Kelner" Larsen serverer ballen til Rune Lillevik på bakerste. Han scorer på hel volley fra syv-åtte meter.

5-0, 34. min: Andreas Løvland setter igang en kontring. Slår Øyvind Garfjell pent igjennom. Garfjell har en autostrada å boltre seg på og setter enkelt inn sitt første for dagen.

6-0, 35. min: Steffen Dreyer gjør alt selv og scorer sitt tredje for dagen.

7-0, 40. min: André Fagerborg finner Steffen Dreyer med en pen pasning. Dreyer bruker fart og styrke til å forsere Skognes-forsvaret.

8-0, 46. min: Lillevik header inn på bakerste.

9-0, 50 min: Dreyer raider på sin høyreside og slår inn til Garfjell. Scorer fra kloss hold.

10-0, 54. min: Fagerborg spiller fri Dreyer på høyresiden. Hardt skudd i lengste.

10-1, 57. min: Skognes får det obligatoriske trøstemålet. L/K-forsvaret klarer ikke å stoppe Skognes-spiss, som til slutt spiller fri Per A. Øye. Han får en enkel jobb.

11-1, 64. min: Andreas Løvland kommer løs på høyresiden. Inn til Lillevik, som sklidetakler inn sitt tredje mål i dag.

12-1, 65. min: Dreyer på nytt løs på høyresiden. Slår inn til Lillevik, som legger tilbake til Garfjell. Han bruker venstrefoten.

13-1, 68. min: Innbytter Rune Kristiansen nyter godt av nok et Dreyer-raid på høyresiden. Kristiansens første seriemål i år fra kort hold på bakerste.

14-1, 83. min: Nok en gang er Dreyer løs på høyresiden. Han finner Garfjell på lengste, og avslutningen sitter hardt opp i nett-taket.

15-1, 84. min: Rune Lillevik står plutselig alene i feltet og kan knalle inn sitt fjerde for dagen og sitt 144. A-lagsmål for L/K.

16-1, 85. min: Steffen Dreyer får ballen inne i feltet og kan score sitt sjette for dagen - hans 80. A-lagsmål for L/K

17-1, 88. min: Uegoistisk av Øyvind Garfjell. Spiller Rune Kristiansen på blank goal og Kristiansen kan sette inn sitt 39. A-lagsmål for L/K.Klar for Skognes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2008

Etter en god samling fredag kveld, er L/K og Øyvind Garfjell überklar for gutta fra Sjursnes.

For å henge med i TiTo-toppen er det bare én ting som gjelder lørdag - seier på Polleidet. L/K har kun tapt poeng i én kamp i år, mot Fløya, og kampen i morgen er ikke tidspunktet for å ødelegge en fin statistikk.

Bortekampen mot Skognes tidligere i sommer endte med en relativt komfortabel 6-3 seier, i en kamp der L/K langt fra overbeviste. Steffen Dreyer var imidlertid i målscorerform. Han satte fire mål fra midtbaneposisjon og er nå tilbake igjen etter skadeopphold. Han er med i Fagerborg og Johnsens stall til Skognes-kampen.

Fagerborg sjøl er også i stallen etter karantenen han sonet i kampen mot Salangen. Ungguttene Fredrik P. Johansen (18) og Jonas Samuelsen (16) får også stalltillit denne gangen, sistnevnte for aller første gang. Kvikke Jonas har stått på på trening i hele år og fortjener å komme i A-lagsdiskusjonen nå.

For Skognes sin del blir det ikke noe gjensyn med Endre Aabrekk for Polleidet-publikummet. Endre er skadet og får ikke bidratt for Skognes lørdag. Laget har ikke tatt poeng på bortebane i år, men det har vært nære på, både mot Nordreisa, Ramfjord og ikke minst Finnsnes. FIL satte inn 2-1 målet langt på overtid, og det alene bør tjene som en påminnelse om at L/K har en utfordring på hendene lørdag.

L/K stiller med følgende stall til den viktige kampen imorra: Henning Hansen, Mats-Haakon Karlsen, Rune Lillevik, Frode G. Larsen, André Fagerborg, Ole Oscar Ross, Lasse Hausner, Bernhard Blom, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Andreas Holm, Fredrik P. Johansen, Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell, Kristoffer Fagerborg og Andreas Løvland.

 

 

 Bare nesten for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Sep 2008

L/Ks bitre poengtap i Salangen lørdag ble ikke mindre bittert da Fløya slo Finnsnes dagen etter.

2-2 mot Salangen lørdag var bittert nok i seg selv. Bitrere ble det da resultatet fra Finnsnes stadion tikket inn søndag ettermiddag. 6-1 seieren til Fløya betyr at L/K med seier i Salangen igjen hadde vært i førersetet i kappløpet om TiTo-gullet.

Nå er det i stedet Skjervøy som har initiativet på TiTo-tabellen igjen, etter sterke 6-0 over Nordreisa i Reisa. Men L/K har absolutt muligheten ennå, med hjemmekamper mot Skognes og Skjervøy og bortekamp mot Kvaløysletta igjen å spille. Seier i alle disse tre kampene Vil føre L/K forbi i hvertfall Skjervøy. Målforskjellen vil i så fall avgjøre ift. Finnsnes, skulle de klare å vinne sine to siste. Taper Skjervøy for L/K 27. september, er det imidlertid åpen vei for Fløya, som da vil vinne TiTo med tre seire i sine tre siste.

I Salangen rotet i hvert fall L/K bort to poeng. Selv om Salangen i første omgang tidvis spilte med selvtillit – ubeseiret som de er på hjemmebane - og også scorte to mål. Salangen lå lavt og satset på å straffe L/K ”on the break” med kjappe spisser. 1-0 kom nettopp på den måten. En ellers god høyreback Andreas Holm bommer på en kortpasning, SIF plukker opp og spiller Stian Kristoffersen igjennom. Han scorer sikkert alene med Michael Wæraas. Da var det gått et snaut kvarter av kampen.

Lite skjer videre i første omgang. L/K har ballen mye, og får også spilt fri lynvingene Ross og Garfjell ofte. Men oppløpene renner stort sett ut i sanden likevel. Isteden er det hjemmelaget som går opp til 2-0 etter dødball. Et frispark blir slått inn i feltet, L/K-forsvaret klarer ikke å

avklare og Rune Johansen får god tid til å sette ballen bak L/Ks keeper. Rystende med to baklengs, men L/K slet med å få spillet til å gli og viljen til å vinne duellene virket også være hakket større hos hjemmelaget.

Men alle noenlunde nøytrale som så andre omgang er nok enig i at L/K var bedre enn hjemmelaget, og hadde fortjent seieren. Øyvind Garfjell spilte sin beste kamp for året og holdt huskestue på venstrevingen i samfulle 90 minutter – mot opptil flere fortvilte høyrebacker. At det ble med de to målene til Øyvind og Rudi kan ikke tilskrives annet enn udyktighet foran mål. Vi kan selvsagt også ta med en usedvanlig sprek SIF-keeper Jørn Ivar Kroken som delforklaring. Han hadde et par utsøkte redninger, blant annet på et hardt skudd på kloss hold fra Øyvind halvveis i omgangen.

1-2 reduseringen kom etter 64. minutter. L/K får frispark litt utenfor 16-meteren og i vakuumet som oppstod etter avblåsningen benytter Øyvind Garfjell sjansen til å skru ballen ned i lengste hjørnet – for øvrig ikke ulikt det L/K ble offer for da Fløya gikk opp til 1-0 onsdag.

Da Øyvind scorte, hadde L/K allerede produsert flere store sjanser. og etter 69 minutter kom et høyst fortjent 2-2 mål. En corner blir slått tilbake til Marius Lingrasmo ute på venstresiden. Han slår ballen inn i feltet igjen og på bakerste kommer innbytter Rudi Dreyer og setter ballen sikkert i mål.

Uavgjort var imidlertid ikke det L/K hadde kommet til Idrettsheia denne vakre septemberlørdagen. Da Rune Kristiansen ble byttet inn til fordel for høyreback Andreas Holm, la L/K like godt om til tre bak. Det fungerte utmerket og SIF skaper lite helt til helt mot slutten av kampen. Da raider Stian Kristoffersen på nytt, og bare oppofrende forsvarspill hindre Kristoffersen i å få en skikkelig avslutning. I den situasjonen var nok L/K heldig at det ikke ble dømt straffe, men Kristoffersen skal ha ros for at han holdt seg på beina og prøvde å gjennomføre angrepet.

Men én og annen SIF-sjanse var en liten pris å betale for et L/K som pøste på med det man hadde. L/K varierte opspillene, og brukte både spissene og ikke minst vingene Garfjell og Ross til å nærme seg Salangen-målet. Men uansett hva man prøvde på så ble det ikke mer nettsus.

L/K skal selvsagt ha ros for en god andre omgang. Moralen i laget, etter en litt turbulent uke, var upåklagelig. Til tross for at L/K manglet noen av de som har spilt mest  i år, kunne man stille slagkraftig på Idrettsheia. Å hente inn tidlige ledelser har L/K sort belte i, men i Salangen klarte man ikke å sette inn det avgjørende målet.

Folkebladet.no hadde livedekning på kampen her!

Salangen-Nyheterhar også fin dekning av kampen, blant annet med levende bilder av gode L/K-prestasjoner og endel småsnurrige kampvurderinger av SIF-trener Per Inge Pedersen.

Salangen – L/K 2-2 (2-0) 1-0 Stian Kristoffersen (14), 2-0 Rune Johansen (32), 2-1 Øyvind Garfjell (64), 2-2 Rudi Dreyer (69)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Lasse Hausner, Bernhard Blom; Andreas Løvland, Frode G. Larsen, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross; Rune Lillevik, Marius Lingrasmo

Innbyttere: Rudi Dreyer, Rune Kristiansen, Alexander Løvland RyghTom-Jørgen tar pause

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Sep 2008

L/Ks lagkaptein har etter alle solemerker avsluttet sesongen for L/K.

Tom-Jørgen har meddelt L/K-ledelsen at han ønsker å gi seg for sesongen med umiddelbar virkning. Tom-Jørgen ga beskjed om dette onsdag, og etter treningen på Polleidet fredag ble det klart at han ikke ønsket å fullføre sesongen.

Spillerne som var på trening på Polleidet ble informert om Tom-Jørgens avgjørelse, og senere har også de som ikke var der fått beskjed. L/K har tatt Tom-Jørgens avgjørelse til etterretning. Vi håper å ha Tom-Jørgen snart tilbake hos oss som den enorme ressursen han er, både sosialt, menneskelig og sportslig.

L/K ønsker forøvrig ikke å bidra til noe mer spekulasjoner rundt Gangsøs avgjørelse, selvom vi respekterer at dette er "utenforstående". Vi registrerer dog at Framtid i Nord har spekulert seg fram til en konklusjon det ikke er grunnlag for, og det uten engang å høre med klubbens ledelse. Det er for dårlig, uten at vi skal gå nærmere inn på akkurat det.

Det er overhodet ikke aktuelt for L/K å gi opp Tom-Jørgen, men han er i hvert fall ikke med til Salangen imorra. Men selv uten vår lagkaptein, stiller L/K meget slagkraftg - hvis Salangen og andre skulle tro noe annet...

Visekaptein Steffen Dreyer rykker naturlig opp som kaptein i L/K, mens en ny visekaptein vil bli utpekt når støvet har lagt seg.

 Sponsorjobbing: Refleksvestutdeling og varetelling

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2008

Oksviks skoles 1. klassinger kommer til å ses godt i høstmørket. På bildet har (f.v.) Gørill Johannessen, Ingrid L. Larsen, Noah Berglund, Erik Larsen, Eline Strømsbukt og Gørill Larsen fått refleksvestene hos L/Ks Rune Lillevik og Torbjørn O. Karlsen.

Troms Kraft er én av L/Ks hovedsponsorer og absolutt viktigste støttespillere. De har som tradisjon å dele ut refleksvester til 1. klassingene i alle sine 15 eierkommuner i Troms.

Forleden var turen kommet til 1. klassingene ved Oksvik skole i Lyngen, og L/K, ved Rune Lillevik og Torbjørn O. Karlsen, stilte opp for å hjelpe TK med å få delt ut vestene.

Troms Kraft har et bredt samfunnsengasjement og er med på å drive fram det de mener er gode, fremtidsrettede tiltak, som for eksempel samarbeidet med Lyngen/Karnes IL.

De seks førsteklassingene på Oksvik fikk både refleksvester og informasjon om trafikksikkerhet. 

Senere på kvelden gikk forøvrig elever, lærere og foresatte i demonstrasjonstog med krav om gang- og sykkelsti i området ved Oksvik-skolen. Da kom nok refleksvestene godt med for førsteklassingene Gørill Johannessen, Ingrid L. Larsen, Noah Berglund, Erik Larsen, Eline Strømsbukt og Gørill Larsen

 Rune Lillevik i utdelingsmodus

 Tidligere i uka gjennomførte L/Ks seniorgruppe også den kvartalsvise varetellingen på Spar på Lyngseidet. Normalt sett kan disse varetellingene være en langdryg affære, ofte på grunn av ujevnt oppmøte. Denne gangen var det imidlertid over 20 mann fra A-lagsstallen, støtteapparat og andre sympatisører på plass fra start av. Dermed gikk det radig å komme seg gjennom reolene og hyllene på Spar-butikken.3-1 tap for Fløya: L/K mistet grepet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2008

L/K er ikke lenger i førersetet i TiTo-toppen.

Det ble et nytt bortetap for L/K i kveld - denne gangen på Fløyabanen der hjemmelaget ble for sterke. 3-1 ble sluttresultatet etter en nådeløst effektiv førsteomgang av Fløya. Det sto 3-0 til pause, og det var i sannhet ikke mye som tydet på at L/K skulle klare å snu det. Det klarte man da heller ikke, og den ene reduseringen som man maktet, kom på overtid i andre omgang. Da var det litt for sent...

L/K spilte en grei andre omgang, der man til tross for at man spilte med bare tre bak hadde bra kontroll på Fløyas hurtige angrep. Men til tross for et hyperoffensivt L/K-lag, formasjonsmessig, så ble det likevel så som så med sjanseskapingen. Fløya pakket godt igjen bakover, med mange mann bak ballen, og når L/K prøvde rute 1 opp til Rune Lillevik, var det bare unntaksvis at L/K klarte å være først på nedfallsfrukten.

Fløyas 1-0 mål kom på et nokså uforståelig dømt frispark rett utenfor 16-meteren. Mens L/K ble fristet til å diskutere med dommeren om hva som var årsaken til frisparket, benyttet Fløya muligheten til å sette ballen i mål. Juniorfeil av L/K og 1-0 til hjemmelaget. 2-0 og 3-0 var rimelig like. Begge gangene kommer Fløya løs på sin venstreside og får lagt inn i feltet. Der er markeringene ikke all verden og Fløya-spissen får den tiden som trengs for å plassere ballen bak Michael Wæraas i L/K-buret.

L/K har to store sjanser på slutten av omgangen, ved Ole Oscar Ross og innbytter Rune Lillevik, og én stor i begynnelsen ved Øyvind Garfjell, men skaper veldig lite mellom disse.

L/K skaper som sagt ikke mye i andre omgang heller, men har i hvert fall et visst overtak i banespillet på et Fløya-lag som sikkert var fornøyd med å ri på en 3-0 ledelse.

På slutten får Marius Lingrasmo først en gedigen sjanse, som Fløya-keeper Andreas Mortensen redder mesterlig. Så klarer stopper Bernhard Blom å sette ballen i mål langt på overtid.

Ung og urutinert dommer i dag. Det var intet heldig trekk av kretsen i en tøff og tett toppkamp. Dommeren la lista så lavt at verken Fløya eller L/K skjønte hva det ble blåst for i enkelte situasjoner. Så mye betydning for kamputfallet fikk det kanskje ikke, selv om frisparket som førte til 1-0 målet virket rimelig uforståelig. Det står heller ikke til å nekte for at det var L/K som mest lot seg frustrere av dommeren, og det er aldri en god oppskrift for å vinne kamper. Men når innsatsen er såpass dårlig, blir det uansett feil av L/K å fokusere på dommeren i ettertid.

Med dagens tap er L/K avhengig av andre for å gå helt til topps på tabellen. Fire seire på de fire siste er ikke nok hvis Finnsnes vinner alle sine tre gjenstående. Men det er likevel viktig å stå på framover og gi SIK, Fløya og Finnsnes kamp til døra om seriemesterskapet. Neste nøtt er bortekamp mot Salangen allerede lørdag, og da skal hjemmelaget forhåpentligvis få merke at L/K er relativt revansjelystne.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, André Fagerborg, Bernhard Blom, Tor Arne Larsen; Jens Georg Løvland, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Marius Lingrasmo, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Rune Lillevik, Frode G. Larsen, Tom-Jørgen Gangsø

Dommer: Ole Martin Loe - svak

Gule kort, L/K: André Fagerborg, Frode G. Larsen, Tor Arne Larsen og Ole Oscar Ross.Vant med 10 mann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Sep 2008

En ting er å vinne med ti mann etter at man har fått en spiller utvist. En annen ting er å starte med ti mann...
TIL klarte uavgjort mot Lyn etter å ha fått Miika Koppinen utvist etter tre minutter. Det var en stor prestasjon. Uten sammenligning forøvrig, så klarte L/K 2 en minst like stor bragd på Ringvassøy i dag. Der stilte andrelaget vårt med kun ti mann. Likevel ble det seier!

- Vi lå lavt, og kontret når RIL mistet ballen. Det lyktes vi godt med, sier L/K2-sjef, og tidligere RIL-strateg, Tor Arne Solvang til L/K-nett.

Det er en taktikk som ser bra ut på taktikktavla, men som ikke alltid er like lett å sette ut i praksis. Men med Øyvind Garfjell som mål for avklaringene, så kan det altså bli svært så farlig. Superlette og lynhurtige Garfjell sto i hvert fall for ett mål, mens spisskollega Fredrik P. Johansen, en annen som aldri har sprengt badevekta,  satte inn det andre målet.

Ringvassøy scoret ikke før på overtid i andre omgang og snøt dermed Mats-Haakon "Banks" Karlsen for en clean sheet på B-laget. Men det var såpass lite malurt i begeret at det går an å leve med...

* Med seier mot RIL klatrer L/K bra på tabellen i 4. divisjon. Tre seire på rad, parret med at Salangen 2 trakk seg forleden, har gjort at tabellsituasjonen ser betraktelig bedre ut per 8. september enn den gjorde for bare få dager siden. L/K 2 hadde jo ikke spilt noen kamper mot Salangen 2 da de trakk seg fra videre spill. Trekkingen gjorde at lag som hadde spilt både én og to kamper mot SIF 2,  mistet poengene og målene de hadde ervervet seg mot salangsguttene, hvilket igjen slo heldig ut for L/K 2.

Heltene fra Dåfjord var som følger:

Mats-Haakon Karlsen; Åmund Rognli, Rudi Dreyer, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Andreas Holm, Kristoffer Fagerborg, Alexander Løvland Rygh, Øyvind Garfjell; Fredrik P. Johansen.

Pluss selvsagt taktikkprodusent Tor Arne Solvang.

Ingen bytter idag...

Og heller ingen gule kort En unødvendig thriller

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Sep 2008

En kamp som L/K burde drept tidlig, ble i stedet en Polleidet-thriller av godt gammelt merke. 

Allerede etter 50 sekunder satte Steffen Dreyer inn 1-0 på et fint raid og 2-0 satte Rune Lillevik inn 2-0 på et vakkert hodestøt etter 18. minutter.

Så blir Andreas Løvland tatt i feltet, én av mange taklinger på unge Løvland i dag, og Steffen Dreyer, som var virkelig god i første omgang, trår fram for å sette sitt andre for dagen. Men i stedet for å trygge kampen, prøver elvevollingen en håpløs løs lobb som keeper Henriksen enkelt redder.

NIL får i stedet 2-1 etter dødball etter 32. minutter, som også er pauseresultatet.

L/K får en god start på andre omgang, men så kjemper NIL seg beundringsverdig inn i kampen igjen. Først får de 2-2 etter en god prestasjon på høyrekanten av Stian-bror Ola Amundsgård. Så ramler alt sammen da Mats Båtnes kunne plukke opp nedfallsfruktene etter en duell mellom L/K-keeper Wæraas, L/K-stopper Bernhard Blom og NIL-spiss Ola Berg. Da var det 17 minutt igjen av kampen og L/K hadde på utilgivelig vis gitt fra seg initiativet.

Men hvor mange ganger L/K har kommet tilbake på Polleidet er det ingen som har tall på, og det mot langt bedre lag enn det Nordreisa er. Først setter Rune Lillevik inn 3-3 på hodet etter pent legg fra André Fagerborg. Da var det fortsatt ett kvarter igjen av kampen.

Så gjør Steffen Dreyer et vakkert forarbeid til 4-3. Han runder høyrebacken i det 83. minuttet, og legger inn på bakerste. Der når Rune Lillevik ballen og header tilbake i feltet der Bernhard Blom dukker opp og pirker ballen i mål via keeper. Første L/K-målet for unge Blom, og et djævelsk viktig ett!

Men matchvinner ble han ikke... For fire minutter før slutt blir NIL-keeper Henrik Henriksen knallhardt avblåst for å ha vært utenfor 16-meteren i forbindelse med et utspill. André Fagerborg har scoret før på frispark i østmålet, og nå var det duket igjen. Fagerborgs harde frispark suser inn i lengste hjørnet og 5-3.

På slutten har L/K god kontroll og nervene til L/K-ere på stadion kunne roes litt.

L/K-seieren var fullt fortjent, og det er fortsatt et mysterium at et så stort spillemessig overtak som L/K hadde i første omgang ikke resulterte i mer enn en 2-1 ledelse til pause. I andre omgang hadde L/K også en rekke store sjanser, men ballen ville ikke inn.

L/Ks egne reisaværing Stian Amundsgård presterte å få gult kort mens han varmet opp bak målet. Stian kom aldri inn, men ble altså eneste L/K-spiller som kom i dommer Ragnar Dahls bok. Dit burde forresten en god del flere reisaspillere ha havnet, men Dahl la lista veldig høyt i dag og det gjør forsåvidt ikke så mye. NIL møter nemlig L/Ks tabellrival Skjervøy neste helg...

L/K - Nordreisa 5-3 (2-1) 1-0 Steffen Dreyer (1), 2-0 Rune Lillevik (18), 2-1 Andreas Helberg (32), 2-2 Ola Amundsgård (63), 2-3 Mats Båtnes (73), 3-3 Lillevik (76), 4-3 Bernhard Blom (83), 5-3 André Fagerborg (86).

Dommer: Ragnar Dahl - bra kamp, selv om han burde latt nåde gå for rett i forhold til frisparket i forkant av 5-3 målet til L/K.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Bernhard Blom, André Fagerborg, Lasse Hausner; Andreas Løvland, Jens Georg Løvland, Tom-Jørgen Gangsø; Marius Lingrasmo, Steffen Dreyer, Rune Lillevik.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Mats-Haakon Karlsen

Gult kort, L/K: Stian Amundsgård (uten å ha spilt!)


  

 L/K rotet det til igjen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2008

L/K lot en gyllen mulighet til å feste grepet på TiTo-tabellen gå fra seg i kveld.

Et stygt 1-5 tap for et forsterket TUIL-juniorlag imponerer ingen og skremmer enda færre. TUIL vinner fortjent mot et L/K-lag som ikke virket innstilt på å kjempe til seg tre poeng.

2-0 til pause, men like etter pause scorer Mats-Haakon Karlsen reduseringsmålet (hans andre seriemål noensinne) som ganske mange L/K-ere både håpet og trodde skulle snu kampen. Men så får TUIL et heldig 3-1 mål etter en glipp fra L/K-keeper Michael Wæraas. Og etter det fikk L/K det tungt.

Med null poeng i dag, har L/K fortsatt kontroll på sin egen skjebne. Men når man synker så lavt som å tape 5-1 for et bra, men langt fra outstanding, TUIL-lag, så er det ikke så lett å se at man skal gå ubeseiret gjennom de siste seks kampene.

Men trua bør absolutt være til stede. L/K er gode nok til å vinne denne divisjonen, men da må alle 11 være innstilt på å krige i 90 minutter. Det var det bare et fåtall som var interessert i i dag. Og da blir det fort tap.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, André Fagerborg, Bernhard Blom, Rudi Dreyer; Tom-Jørgen Gangsø, Frode G. Larsen, Steffen Dreyer; Ole-Oscar Ross, Rune Lillevik, Marius Lingrasmo

Innbyttere: Mats-Haakon Karlsen, Andreas Løvland, Andreas Holm.

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

Rødt kort (to gule): Rudi Dreyer

Dommer: Vegar Ballovarre - grei kampTosifret - og vel så det

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Aug 2008

Etter en litt trang start, løsnet det skikkelig for L/K 2 i ettermiddag.

Det ble til slutt 12-2 til L/K 2 over nabo Furuflaten i dag. Det sto 4-0 til pause etter en nølende start av L/K. Furuflaten hang greit med det første kvarteret men etter Steffen Dreyers første av fire mål, på et vakkert langskudd, rant det jevnt og trutt inn.

På overtid fikk L/K også et straffespark, og dermed fikk L/Ks notorisk målscorende midtstopper Jan Robin Bjørn muligheten til å sette sitt tredje mål på tre kamper. Den muligheten benyttet han seg av, og fastsatte dermed resultatet til 12-2.

L/K har lite skader i sin store A-lagstropp og stilte nok en gang med et på papiret sterkt lag mot et svekket Furuflaten. Til tross for begrenset motstand, maktet L/K å holde farta og tempoet oppe i spillet gjennom store deler av kampen. At det ikke ble flere mål er et under, men FIL kunne også, med enda bedre uttelling, satt et par til.

Alexander Løvland Rygh tok en tørn som keeper i første omgang, og holdt buret rent. I andre omgang spilte han midtbane og scoret på et vakkert brassespark ti minutter før slutt.

L/Ks målscorer: Steffen Dreyer 4, Rune Kristiansen 3, Fredrik P. Johansen, Andreas Løvland, Jens-Georg Løvland, Alexander Løvland Rygh og Jan Robin Bjørn.

FILs målscorer: Robin Samuelsen 2

Ingen gule kort til L/KNy 4-0 seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Aug 2008

B-laget fulgte idag opp A-lagets seier lørdag.

L/K 2 sendte Loke tilbake til Tromsø med 0-4 i bagen i kveld, de samme sifrene som A-laget slo Ishavsbyen med lørdag.

Det sto 2-0 til pause etter scoringer av Steffen Dreyer og Alexander Løvland Rygh. Etter hvilen satte Dreyer inn et mål til, i tillegg til at Jan Robin Bjørn kom på scoringslisten med en ny heading.

Fine takter fra L/K 2 i dag, selv om litt upresist pasningsspill nok berøvet L/K for flere mål.

Kampen representerer en fin revansj for L/K-spillerne, hvorav flere var med og tapte hele 8-1 mot nettopp Loke i vår. 4-0 seieren betyr at både A-laget og B-laget holdt nullen i deres kamper i helga. Det er ikke hverdagskost.

L/Ks lag: Henning Hansen; Jonas Samuelsen, Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Kristoffer Fagerborg; Andreas Holm, Andreas Løvland, Alex Løvland Rygh; Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Magnus Minde og Rune Larsen

Gule kort L/K: Jonas Samuelsen og Mats-Haakon KarlsenTroppen mot Ishavsbyen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2008

Steffen Dreyer soner for tre gule kort. Ellers er det velg og vrak for trenerne.
Bortsett fra en Steffen Dreyer med tre gule kort, og en langtidsskadd Ken Stian Olsen, har nemlig L/K lite å plages med i forkant av kampen mot Byen i ettermiddag klokken 16.00.
Følgende 18 får tillit i troppen av Dan-Håvard Johnsen og André Fagerborg mot Ishavsbyen i dag. Møt opp og støtt guttan!

1. Michael Wæraas
2. Mats-Haakon Karlsen
3. Jens-Georg Løvland
4. Tor Arne Larsen
5. Rune Lillevik
6. Frode G. Larsen
7. André Fagerborg
8. Ole Oscar Ross
9. Lasse Hausner
10. Bernhard Blom
13. Rune Kristiansen
14. Andreas Holm
17. Stian Amundsgård
21. Tom Jørgen Gangsø
23. Marius Lingrasmo
24. Øyvind Garfjell
25. Kristoffer Fagerborg
26. Andreas Løvland

 

Solid seier over Byen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2008

Tomålsscorer Rune Lillevik og L/K hadde få problemer med å sette Ishavsbyen på plass lørdag ettermiddag.

Rune Lillevik og Øyvind Garfjell scoret to mål hver i 4-0-seieren på Polleidet. L/K spilte tidvis veldig fin fotball og seieren var svært fortjent.

En fortsatt deilig og grønn gressmatte på Polleidet innbød til penspill, og det var akkurat det L/K prøvde på, og delvis også lyktes bra med, fra start. backene var med opp og fikk med indreløpere og vinger både på høyre og venstre. Men da 1-0 målet kom var det ikke behov for verken oppspillsmønster eller samhandling. Øyvind Garfjell får ballen på venstreflanken og styrter rett igjennom hele Byen-forsvaret og hamrer ballen i lengste hjørnet. Det var rått å se Garfjell i topp speed parkere høyrebacken til Ishavsbyen så brutalt. Og det skulle komme mer.

L/K har fått et utall med cornere de siste kampene, men har ikke klart å score på en eneste. Mot Finnsnes, en kamp der svært lite fungerte, ble den ene corneren etter den andre avklart uten at en L/K-lugg hadde vært i nærheten. Men i dag skulle en gammel kriger få hull på den byllen. En flott corner fra André Fagerborg finner hodet til Lille litt bak i feltet og vips er det 2-0 til L/K. Det var også pauseresultatet etter en omgang der L/K var det klart beste laget, men der Ishavsbyen likevel var med på notene en periode mot slutten.

Andre omgang var positiv i den forstand at L/K i stor grad maktet å holde trøkket oppe. Rune Lillevik scoret på en gjennomløping etter en vakker stikkball fra høyreving Lingrasmo. Lille avsluttet sikkert og puttet dermed sitt 10. mål for sesongen og sitt 136. A-lagsmål for L/K i sin 363 A-kamp. Med det er han igjen på toppscorertronen i L/K i antall seriemål for året. André Fagerborg og Steffen Dreyer følger nærmeste med henholdsvis åtte og ni hver. Øyvind Garfjell avsluttet med sitt andre for dagen på klassisk Garfjell-vis - parkeringsbot til høyrebacken og fartsbot til Øyvinds venstrebensskudd.

Med Finnsnes-seieren på Skjervøy, som speaker Kåre Karlsen ikke turte å lese over høyttaler-anlegget før L/K ledet 3-0, er det uhørt spennende i TiTo-toppen. En liten fordel L/K ettersom vi har to kamper til gode på FIL og én på SIK. Men vi har samtidig flere vanskelige bortekamper igjen - blant andre Salangen, TUIL og Fløya - og det er ikke rom for å feile en eneste gang framover.

Positivt 1: At vi klarer å holde nullen i dag. Det nye stopperparet - André Fagerborg og Bernhard Blom fungerte aldeles utmerket, og backene Lasse Hausner og Tor Arne Larsen hadde stort sett god kontroll på flankene. I mål hadde Michael Wæraas garantert en clean sheet i dag. Det klarte han. Selv om Ishavsbyen hadde et par farlige tilløp i andre omgang, så var det ikke en veldig hektisk dag for krokengutten. Men han tok i hvert fall det som kom. Den første ordentlige redningen han måtte gjøre kom, såvidt vi kunne se, etter 52 minutter. Og da ble Ishavsbyen-spissen i tillegg avblåst for farlig spill...

Positivt 2: At L/K holdt seg unna de gule kortene i dag. Dommer Vegard Ballovarre bidro utvilsomt til det, i tillegg til at det ble en grei kamp å dømme.

Positivt 3: At den nybakte tobarnspappaen Marius Lingrasmo spilte sin første 90-minutter og at det gikk bedre og bedre utover kampen. Marius lyktes ikke med alt før pause, men det er bestandig farlig når han får ballen. Og etter pause gikk det bare bedre og bedre og det var kun uflaks som gjorde at han ikke fikk mål etter nydelig samspill med vingkollega Øyvind Garfjell.

L/K - Ishavsbyen 4-0 (2-0)

1-0 Øyvind Garfjell, 2-0 Rune Lillevik, 3-0 Rune Lillevik, 4-0 Øyvind Garfjell

L/Ks lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, André Fagerborg, Bernhard Blom, Tor Arne Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Ole Oscar Ross, Frode G. Larsen; Øyvind Garfjell, Marius Lingrasmo, Rune Lillevik.

Innbyttere: Andreas Løvland for Tom-Jørgen Gangsø, Jens Georg Løvland for Ole Oscar Ross, Rune Kristiansen for Rune Lillevik.

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy - god.

Skuffende i Dalen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2008

L/K 2 tapte for Ulfstind i kveld.
Med en bra førsteellever og en sterk benk var det lov å håpe på noe bedre enn 1-4 tap for Ulfstind. Men det ble altså sluttresultatet for Tor Arne Solvangs menn på krøllgresset i kveld.

Jan Robin utlignet en Ulfstind-ledelse fra første omgang i det 50. minutt. Det resultatet holdt seg til det begynte å nærme seg slutten av kampen. Da scorer Ulfstind tre kjappe mål, og dermed blir det ikke klatring på tabellen for B-lagets del.

Ny kamp hjemme søndag mot Loke.

* Magnus Minde redebuterte for L/K etter overgangen fra Storsteinnes i sommer.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen, Freddy Skogvang: Alexander Løvland Rygh, Jens Georg Løvland, Andreas Holm; Fredrik P. Johansen, Jonas Samuelsen, Marius Lingrasmo.

Innbyttere: Espen Haugen, Magnus Minde, Stian Amundsgård, Åmund Rognli, Kristian Rognli

Gule kort L/K: Jens Georg Løvland og Alexander Løvland Rygh
Helsvart på Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2008

L/K gikk på sitt første tap for sesongen. 0-4 borte mot Finnsnes svir.

FILs seier var av det fortjente slaget. L/K var foruroligende langt under pari i store deler av kampen, og i tillegg gikk et par sentrale dommeravgjørelser i L/Ks disfavør.

I første omgang klarer L/K å skape litt, både i spill og spesielt etter dødball. Men det var likevel ikke noe å si på at det var FIL som tok ledelsen etter at både debutant Bernard Blom og venstreback Frode G. Larsen mislykkes med å få klarert ballen. Leiesoldat Kristian Magnussen takket for tilbudet og dundret inn 1-0.

Også på 2-0 er det Blom og Larsen som roter det til for hverandre og FIL får sette fart mot mål. Men Henning Hansen i L/K-målet klarer å avverge den første faren. Ballen går videre på bakerste stolpe og der dukker FIL-spiss Thomas Berntsen opp. Blom har imidlertid rukket tilbake og gjør en fabelaktig jobb når han får klarert ballen rett foran støvlene til FIL-spissen. Sistnevnte faller imidlertid i duellen og dommer Inge Jenssen prestererer å dømme straffe - til tross for at Bernard er soleklart først på ballen. Den setter FIL sikkert i mål og 2-0 til pause.

Ny straffe fikk FIL fem minutter ut i andre omgang, og selv om den heller ikke var av det åpenbare slaget, så var det i hvert fall forståelig at det ble dømt i den situasjonen. Kristian Magnussen satte den også og L/K var i realiteten knekt. Men selv om L/K flyttet opp stopper Rune Lillevik som spiss, og spilte med fire framme, så var det usedvanlig tynne saker man klarte å produsere i løpet av andre omgang (og forsåvidt kampen sett under ett også). L/K, som i år har skapt masse sjanser etter spill, var til slutt redusert til å håpe på dødballer.

Og der var man heller ikke på nett i dag. Til tross for en rekke cornere og frispark, var et par headinger like utenfor fra Rune Lillevik det nærmeste man kom scoring. I stedet utnyttet Finnsnes de etterhvert store rommene i L/K-forsvaret og Thomas Berntsen setter tolv minutter før slutt inn 4-0 fra sitt revirområde på  venstresiden - forøvrig via L/K-stopper Rudi Dreyer, som kom inn som innbytter allerede i første omgang.

L/K var nestbest i det meste på Finnsnes stadion, men flere kan likevel være bekjent av sin egen innsats mot FIL. Henning Hansen, som steppet inn på kort varsel da førstekeeper Michael Wæraas meldte seg syk, gjorde en flott jobb i mål - til tross for at han hadde spilt en rekke oldboys-kamper samme helg. André Fagerborg tapte også veldig få dueller gjennom kampen, mens Bernhard Blom spilte seg stort opp på venstrebacken etter en trøblete start på kampen.

Men totalbildet for kampen er grått, og da er det kanskje like greit å legge den bak seg fortest mulig, og tenke framover til neste kamp - hjemme mot Ishavsbyen. Da er det nok mange L/K-spillere som er rimelig revansjesugne.

* L/K-trener Dan-Håvard Johnsen sonte sin andre av to kamper etter karantenen han ble ilagt etter Skjervøy-kampen før ferien. Johnsen er dermed kampklar til hjemmekampen mot Ishavsbyen neste helg. Det er også stopper Stian Amundsgård, som også har sonet to kampers karantene etter SIK-kampen.

L/Ks lag: Henning Hansen; Frode G. Larsen, Bernard Blom, Rune Lillevik, Mats-Haakon Karlsen; Andreas Løvland, André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen.

Gule kort L/K: Rune Lillevik, Frode G. Larsen, Steffen Dreyer

Innbyttere: Rudi Dreyer for Frode G. Larsen, Marius Lingrasmo for Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross for Rune KristiansenBOIF ble for sterke

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Aug 2008

L/K 2 tapte på Polleidet i kveld.

I en kamp som lenge sto og vippet avgjorde BOIF kampen mot slutten. Fortjent nok for BOIFs gode årgang, selv om L/K ledet kampen til pause og fort kunne avgjort den også med litt mer guts framover.

L/K tok ledelsen på et småkomisk selvmål, men BOIF kom tilbake og tok ledelsen på to kjappe kontringer. L/K utlignet og tok også ledelsen til pause etter to mål av Rune Kristiansen. Etter hvilen var BOIF best, men det var spenning helt til 3-5 målet på overtid.

L/K stilte med et bra B-lag i dag, men viljen til å vinne duellene og til slutt også kampen var størst hos målselvdølene. L/K fikk også Jonas Samuelsen skadet tidlig, og mistet dermed litt fart og gjennombruddskraft på høyrekanten.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn, Rune Lillevik, Andreas Holm; Alexander Løvland Rygh, Lasse Hausner, Andreas Løvland; Fredrik P. Johansen, Rune Kristiansen, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Espen Haugen, Stian Stenhaug, Kristian Rognli

Gult kort L/K: Lasse Hausner

Dommer: Johnny OlsenL/K kapret stoppertalent

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Aug 2008

Bernhard Blom (18) er endelig klar for L/K.

Etter å ha hatt unggutten på radaren i flere år, lyktes det endelig Lyngen/Karnes å få Blom på plass. Han har skrevet under B-skjema for L/K og er klar for spill til Finnsnes-kampen i helga.

Bernhard er fra Oslo, men har sterke familiære røtter i Lyngen. Han har bakgrunn fra Lyns ungdomsavdeling og NTG, men kommer til L/K fra Ullern - som i likhet med oss er et topplag i 3. divisjon. Bernhard har trent med L/K når han vært på besøk i sommerferiene, og har imponert mye. Bernhard, som skal studere historie på universitetet, har etter at han kom oppover nå vist at han bare har blitt enda bedre.

Med Blom på plass har L/K styrket seg i alle lagdeler. Blom i forsvaret, som midtstopper, Andreas Løvland har allerede vist at han styrker L/K på midtbanen, mens Magnus Minde vil utfordre L/Ks spisser. I tillegg satser Jens Georg Løvland for fullt i høstsesongen, etter å ha tatt en pause i vår. Til sammen gjør det  at L/K ikke akkurat er svekket foran en tøff høstsesong.Altaturneringen: Guttelaget i finalen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2008

L/Ks syverlag i gutteklassen spiller finale i Altaturneringen i ettermiddag.

Guttelaget, anført av spillere som Andreas Løvland og Jonas Samuelsen, har gått ubeseiret gjennom gruppespillet i turneringen. Deretter ble Nordreisa slått 2-0 i semifinalen. Nå venter Nordkinn FK i finalen, som går 12.30.

Førti minutter senere spiller syver-småguttelaget L/K rød bronsefinale i samme turnering. De tapte 5-1 for Havøysund i semifinalen, men skal prøve å berge bronsemedaljene i kamp mot Øksfjord IL.

Syverlaget til L/Ks småjenter er også i bronsefinalen, etter å HIF/Stein 2 i 1/8-delsfinalen, og Tverrelvdalen i kvartfinalen. I semiene ble det imidlertid tap for BUL 5 - etter ekstraomganger. Dermed blir det kamp om bronsen mot Alta 1. Den kampen går også 13.10.

 Altaturneringen: Seier i guttefinalen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guttelaget til L/K vant Altaturneringen i dag.

En solid 4-1 seier over Nordkinn satte punktum for en flott turnering for syverguttelaget til L/K. I finalen satte Andreas Løvland, Erlend Strand, Jonas Samuelsen og André Våge inn målene.

L/K stilte med to småguttelag i Altaturneringen. L/K rød to seg helt til bronsefinalen, der det det ble tap 3-2 for Øksfjord. L/K blå tapte forøvrig to kamper, vant én og spilte en uavgjort i sitt gruppespill.

Småjentelaget kom seg også til bronsefinalen for syverlag. Der tapte de 2-1 for Alta 1.

L/K hadde også lilleguttelag og lillejentelag i turneringen i Alta.Tettere i TiTo-toppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Aug 2008

Skjervøy stakk litt i fra, mens Finnsnes kryper opp i ryggen på L/K etter dagens kamper.
Skjervøy vant 1-0 i toppoppgjøret mot Fløya på Skjervøy i ettermiddag. Michael Stangnes ble matchvinner og tok dermed Skjervøy opp i 32 poeng på 13 kamper - tre mer enn L/K har med sine 11 kamper.

L/K har som kjent spillefritt i helga, og da benyttet Finnsnes sjansen til å komme helt opp i ryggen på tabellen. Finnsnes vant 3-1 borte mot hjemmesterke Salangen, og dermed er FIL bare to poeng bak oss på tabellen. Vi har imidlertid to kamper til gode også på lenvikingene, så det er ingen grunn til panikk. FIL er forøvrig L/Ks motstander neste helg - på Finnsnes.

I den tredje kampen i TiTo i dag, vant Nordreisa hele 4-0 hjemme mot Ishavsbyen. Dermed har reisaværingene god kontakt med lagene foran seg på tabellen.

L/K benytter helga til å kjøre samling på sommergrønne Polleidet. En god samling og ditto treningsuke skulle gjøre susen foran den uhyre viktige kampen på Finnsnes neste helg.Rekordhelg på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2008

Caravanister og akkordionister samlet seg i hopetall på Polleidet i helga.

Det begynte nærme seg god gammeldags Lyngenfestivalstemning da caravanist-entusiaster og trekkspillere inntok Polleidet. Over 160 campingvogner var registrert inn porten på Polleidet, og det er soleklar rekord for trekkspill- og caravantreffet, som ble arrangert for 15. gang denne helga.

Allerede forrige søndag var det 15-16 campingvogner på plass på Polleidet, og utover uka bare ballet det på seg. Onsdag og torsdag gikk med til møljekalas, fergeturer, mens fredagens og lørdagens høydepunkt var festene på huset på Polleidet.

I en tid da det er langt mellom festene på Polleidet, var det ekstra gledelig at det er fulle hus to kvelder på rad. Det gode besøket betyr selvsagt gode penger for L/K (som blant annet står for alt salget på treffet) men minst like hyggelig og viktig er det å se så mye folk på Polleidet som det har vært nå i en uke.

Lyngen/Karnes er arrangør av treffene, sammen med Troms Krets av NTL og NCC avdeling Lyngenfjord. Vi håper alle som har vært på Polleidet i år har hatt det så hyggelig at de ønsker å komme tilbake igjen neste år!Festfotball på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Aug 2008

L/K 2 klarte tosifret mot Senja 2.

L/K var best fra start til mål i andrelagsoppgjøret på finfine Geitnes gress i ettermiddag. L/K spilte både fin og effektiv fotball, og kunne med letthet ha puttet mange flere mål. Spesielt etter at Rune Kristiansen hadde satte inn 9-1 målet begynte sjansesløsingen, og den siste fjerdedelen av kampen maktet bare L/K ett mål til.

Flere av målene kom etter utsøkt og presist angrepsspill, hvorav 6-1 målet til Fredrik P. Johansen (18) peker seg ut. En lang presis ball fra stopper Andreas Holm (17), finner spissen Rune Kristiansen (32) på løp. Han tar ballen med seg og spiller uselvisk fri Fredrik, som setter ballen sikkert i mål.

I målprotokollen tegnet Fredrik seg for fire - for anledningen fra sin posisjon som venstreving. Spisskollega Rune Lillevik (35) satte to mål, mens dagens tredje angriper, Rune Kristiansen fikk én nettkjenning. Årsdebut i målprotokollen for den gamle storscorer Frank Bekkstrand (35), som stilte som keeper i dag. Han kom opp og satte en straffe sikkert i mål etter at Rune Lillevik ble holdt inne i feltet.

Også brødrene Andreas (15) og Jens-Georg Løvland (26) fikk seg ett mål hver på pappa Jarles gamle jaktmarker på geitnesgresset. Andreas scoret sitt første mål på B-laget, få dager etter at han scoret to mål i A-lagsdebuten.

Mye annet som gledet i dag også. De rutinerte tok ansvar og gjorde mye riktig, men det er også flott å se unggutter som Fredrik P. Johansen, Andreas Holm, Stian Stenhaug og Stig-Roar Hansen Rognli slippe seg løs. De to sistnevnte på hver sin back, mens Andreas Holm spilte bunnsolid som midtstopper (sammen med 24 år eldre Rune Larsen), mot i utgangspunktet kvalifisert motstand.

L/K 2 - FK Senja 2 10-1 (6-1).

1-0 Fredrik P. Johansen (14), 2-0 Johansen (21), 3-0 Rune Lillevik (24), 4-0 Frank Bekkstrand (str. 27), 4-1 (30), 5-1 Lillevik (39), 6-1 Johansen (42), 7-1 Andreas Løvland (53), 8-1 Johansen (60), 9-1 Rune Kristiansen (64), 10-1 Jens-Georg Løvland (80).

L/Ks lag: Frank Bekkstrand; Stian Stenhaug, Rune Larsen, Andreas Holm, Stig-Roar Hansen Rognli; Lasse Hausner, Jens-Georg Løvland, Andreas Løvland; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Fredrik P. Johansen

Innbytter: Vegard Bjørn Olsen

Dommer: Inge Martinussen

Ingen gule kortUavgjort i 4. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jul 2008

Marius Lingrasmo eneste målscorer for L/K 2 i kveld.

Til tross for at L/K stilte et B-lag med spillere som Jens-Georg Løvland, Marius Lingrasmo, Rudi Dreyer og Jonas Samuelsen på benken, klarte ikke L/K å vinne mot Fløya 2 i kveld. Marius Lingrasmo tok L/K 2 midtveis i andre omgang, men Fløya kom tilbake og utlignet et drøyt kvarter før slutt.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Lasse Hausner, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Andreas Løvland, Andreas Holm, Alexander Løvland Rygh; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Marius Lingrasmo, Rudi Dreyer, Espen Haugen, Jens-Georg Løvland, Jonas Samuelsen

Ingen gule kort til L/KEn historisk kveld - Dispdebutant og tomålsscorer

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jul 2008

       Her blir Andreas Løvland (15 år og 79 dager) historisk. Få minutter senere fikk historikerne mer å tygge på...

Mot Ramfjord på Polleidet i kveld, viste nemlig Andreas Løvland til fulle hvorfor L/K har satt alle kluter til for å få dispensasjon for seniorspill for 15-åringen. 

18. juli tikket beskjeden om dispen endelig inn, og ti dager senere gjorde Andreas Løvland sin seriedebut for Lyngen/Karnes. Og det var litt av en drømmedebut!

Selv om Ramfjord var takknemlig motstand å debutere mot, så viste Løvland fram mye av det han kan på den drøye omgangen han fikk spille på midtbanen på grønne og flotte Polleidet gress. Han scoret på sitt første spark på ballen, med venstre, han satte et knallhardt høyrefotskudd i tverrliggeren og ut fra 20 meter, han scoret nok et mål etter corner, vant hodedueller og viste sin eminente ballbehandling, før han spilte fri Rune Kristiansen med en krempasning foran 4-0-scoringen til Rune Lillevik. En fantastisk kveld for unggutten, som attpåtil spilte i drakten til storebror Jens Georg for anledningen. Men unge Løvland kan vente seg eget draktnummer meget snart...

Unge Løvland er selvsagt den yngste i L/K-historien som seriedebuterer. Hva gamle Karnes og Lyngen angår, er det litt verre å være bombastisk, men det skal godt gjøres at noen yngre noensinne har spilt seriefotball for klubben.

Kampen forøvrig var godkjent for L/K, men heller ikke mer. Første omgang var målløs helt til det 44. minutt, da Andreas Løvland dunker ballen i langhjørnet etter et frispark fra høyre. L/K har bygd ut repertoaret sitt i angrep, men i første omgang gikk mye i stå. Det lave presset fra RUIL gjorde at L/K slet mer enn man burde. Og selv om lynvingene Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross klarte å komme løs mer enn én gang, og man så igjen litt av det man har trent på i sommer, så klarte man ikke å få ordentlige avslutninger på mål. Når laget i tillegg ikke forsvarte seg helt etter læreboka i første omgang, så ble det de første 45 minuttene langt under pari.

Andre omgang ble langt bedre - litt fordi RUIL ikke holder i 90 minutter, men også fordi de offensive valgene var klokere. Presisjonen var langt bedre, intensiteten høyere og løpene satt oftere og oftere. Da kommer målsjansene tett mot et mer og mer slitent ramfjordlag. Et utall cornere og en målkåt Steffen Dreyer sto for mange av dem i andre omgang, men det var ikke dagen for verken headinger eller Dreyer-raid i dag.

Det var imidlertid litt dagen for frisparkmål. Fire minutter ut i andre omgang knaller André Fagerborg til, skrått fra høyre side. En overrasket RUIL-keeper klarer ikke annet enn å slå det harde skuddet i nettet, og 2-0 til L/K. Halvveis i andre omgang er Løvland på rett sted til rett tid igjen - denne gangen etter corner, før han i samspill med innbytter Rune Kristiansen setter opp Rune Lillevik for 4-0 målet. Veldig god jobb av Rune Kristiansen, som var kvikk de minuttene han fikk på slutten.

Malurten i begeret var trøstemålet RUIL scorer på overtid. Et vel offensivt L/K-lag blir tatt på senga og RUILs bestemann, Rafael Solbakken, lurer seg igjennom og scorer bak Michael Wæraas. Da hadde L/K-forsvaret stort sett gått arbeidsledig hele andre omgang, så det var småbittert å rote bort clean sheet-en på slutten.

Men med seieren i dag, er L/K tilbake på tabelltoppen i TiTo-serien - fortsatt ubeseiret og med 29 poeng.

L/K - RUIL 4-1 (1-0).
1-0 Andreas Løvland (44), 2-0 André Fagerborg (49), 3-0 Løvland (67), 4-0 Rune Lillevik (83), 4-1 Rafael Solbakken (90).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Frode G. Larsen, Mats-Haakon Karlsen, Kristoffer Fagerborg; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø, Freddy Skogvang; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Andreas Løvland for Tor Arne Larsen, Rune Lillevik for Ole Oscar Ross, Rune Kristiansen for Øyvind Garfjell.

Dommer: Hallgeir Bertelsen

Ingen gule kort til L/K

 Gressbane i toppform

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2008

       Kåre Karlsen kan konstatere at gressbanen på Polleidet holder andredivisjonsstandard - minst...

Etter en fantastisk jobb i sommer, har L/K nå to superbe gressbaner til disposisjon foran høstsesongen. Geitnes gress er bedre enn på mange år, og på Polleidet ligger en gressbane som nok er blant Nord-Norges beste for øyeblikket. L/K-guttene har den siste uka vært på treningsleir i Piteå, men kan være trygg på at når de dukker opp på samling søndag så er banen minst like bra som det de trente på i Sverige.

Baneansvarlige Kjell-Magne Stenhaug og Leif Erik Holm og L/K-nestor Kåre Karlsen er de som først og fremst har gjort en formidabel jobb for å få gressbanene i den stand som alle i L/K-fotballen ønsker. Nå kan høstsesongen begynne!

Første kamp på Polleidet gress er mandag, når TiTo-sesongen fortsetter med kamp mot Ramfjord UIL. Til den kampen er Lasse Hausner og Stian Amundsgård ute på grunn av kort. Det samme er forøvrig L/K-trener Dan-Håvard Johnsen, som soner den første av to kamper etter opptrinnet på Skjervøy før ferien.

Ellers er L/K-stallen noenlunde intakt. Disp-spiller Andreas Løvland (15) er småskadet og vil neppe figurere i matchstallen til RUIL-kampen. Nyervervelsen Magnus Minde (21) er ikke klar etter overgangen fra Storsteinnes, mens Jan Robin Bjørn (17) var én av spillerne som sto over mot svenske Hemmingsmark på grunn av skade. Søndagens samling på Polleidet vil avgjøre hvilke spillere som inkluderes i mandagens matchstall.

 

 

 Treningsleiren i Piteå: Uavgjort i treningskamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jul 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øyvind Garfjell sentral på alle målene mot Hemmingsmark IF tirsdag.

Årets eneste internasjonale match for L/Ks del fant sted på Hemmingsmark IFs fine gressbane tirsdag kveld. Et L/K-lag som testet ut nyutviklede spillermønstre gjorde en god figur offensivt, og til tross for enkelte defensive glipper så kan man bokføre en bra generalprøve foran høstpremieren mot Ramfjord mandag.

L/K mistet inn et tidlig mål da en HIF-spiller utnyttet litt trekkspilltendenser i et nykomponert L/K-forsvar. L/K spilte meget frisk angrepsfotball, men kom til få åpne målsjanser i første omgang. Ikke før i det 33 minutt klarte rødtrøyene å sette inn 1-1. Da var det Øyvind Garfjell som traff på et skudd fra rundt 20 meter og ballen gikk inn via en HIF-spiller.

Like etter har Steffen Dreyer en megasjanse, men makter ikke å ta L/K i ledelsen. I stedet er det HIF som får 2-1 etter en misforståelse i L/K-forsvaret. Men nesten rett fra avspark får L/K straffe etter at Øyvind Garfjell herjet litt med HIF-forsvaret før han ble felt. Steffen Dreyer er sikkerheten selv fra 11-meteren og 2-2 til pause.

I andre omgang har L/K flere gedigne sjanser til å punktere kampen, men en god HIF-keeper, og endel merkelige L/K-avslutninger på mål, sørget for å holde antallet mål nede. Det ble med venstreback Tor Arne Larsens avslutning med venstreslegga etter flott samspill med Øyvind Garfjell. Forøvrig Tor Arne Larsens andre mål for L/Ks A-lag gjennom tidene!

Et drøyt kvarter før slutt får HIF straffespark, som Michael Wæraas nesten klarte å redde. Men bare nesten. 3-3 og uavgjort i Hemmingsmark.

Alt i alt en fin gjennomkjøring for L/K. Variert spill offensivt og mange gode individuelle prestasjoner gledet ekstra. Treningsleiren avsluttes torsdag med en morgentrening.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Frode G. Larsen, Mats-Haakon Karlsen, Andreas Holm; André Fagerborg, Freddy Skogvang, Tom-Jørgen Gangsø; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg for Tor Arne Larsen, Fredrik P. Johansen for Ole Oscar Ross, Stian Stenhaug for Andreas Holm.

Gule kort: Mats-Haakon Karlsen, Tor Arne Larsen

* Stian Stenhaug nådde akkurat å debutere for L/Ks A-lag. Stenhaug kom inn rett før slutt fra en ellers skadeskutt innbytterbenk. Verken Jan Robin Bjørn, Andreas Løvland, Magnus Minde eller Stig-Roar Hansen Rognli fikk spilletid på grunn av småskader og sykdom.Treningsleir i Piteå - Italia vant

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jul 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steffen "Gattuso" Dreyer og co klarte det Italia ikke klarte i Sveits og Østerrike.

Visekaptein Dreyer tok nemlig sitt lag Italia til seier i L/Ks internturnering i Piteå. I firelagsturneringen var Italia det beste laget. Italia tapte i inledningskampen mot Nederland, men vant resten av kampene. På laget spilte i tillegg til Dreyer Magnus "Zola" Minde, Tor Arne "Materazzi" Larsen, Freddy "Totti" Skogvang og keeper for anledningen Mats-Haakon "Zoff" Karlsen.

På de neste plassene kom forhåndsfavorittene England, med Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Frode G. Larsen, Tom-Jørgen Gangsø og Michael Wæraas mens trener/leder-laget Nederland, anført av turneringens toppscorer, klubbens nestleder Trond Egil Larsen, tok tredjeplassen.

Det fjerde laget, Brasil, bestod utelukkende av juniorer uten tilstrekkelig erfaring i turneringsspill.

I dag er det kamp mot et lokalt lag, Hemmingsmark IF.

 Treningsleir Piteå: Øyvind og Ole raskest

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jul 2008

Den endelige hurtighetsfasiten i L/K er klar.

En litt lang 40-metersløype skilte klinten fra hveten på L/Ks treningsleir i Bergsviken lørdag. Etter at 16 spillere hadde sprunget to 40-metere sto, ikke uventet, vingene Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell (begge 18) tilbake som seierherrer.

De to sprang 40+-meteren på 5,31, og var med det suverent raskest. L/Ks nyervervelse, Magnus H. Minde var like suveren på bronseplass mens Steffen Dreyer og midtstopper Mats-Haakon Karlsen delte fjerdeplassen.

Ellers har treningsleiren kommet godt i gang i Bergsviken. Fint vær, flotte gressbaner og god tid til å terpe detaljer og spillemønstre.

- Veldig oppløftende. God kvalitet på treningene og god stemning. Og fasilitetene er som alltid flotte i Piteå, sier L/K-trener Dan-Håvard Johnsen.Minde er tilbake

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jul 2008

Magnus H. Minde (21) er tilbake i L/K-trøya.

Et drøyt år etter at han var i L/K sist, er Magnus tilbake i L/K. Magnus er med L/K på treningsleiren i Piteå, og signerte B-skjema for oss i dag.

Minde har spilt en sesong i moderklubben Storsteinnes, men har fått lyst og motivasjon til å satse i TiTo-toppen igjen.

Dermed får L/K en lynende kjapp angrepsspiller, med fin teknikk og gode avslutteregenskaper. Magnus har vist fine takter på treningsleiren og kan bidra med mye allerede i høst.

 Løvland fikk seniordisp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jul 2008

L/Ks Andreas Løvland (15) får spille seniorfotball i høst.

Løvland, født i 1993, er egentlig for ung til å spille seniorfotball. Men etter gjentatte søknader fra L/Ks side får Løvland nå dispensasjon til å spille i divisjonssystemet.

L/K har fått sin søknad avslått to ganger av fotballkretsen. Begrunnelsen har vært at Løvland for tiden ikke er aktuell for landslagsplass, og at han har et tilbud på L/Ks guttelag. L/K har imidlertid argumentert med at Løvland er blant kretsens største talenter og at kamptilbudet på guttelaget ikke er godt nok for en spiller som har trent med A-laget i flere år allerede.

Men på det tredje forsøket har kretsens arbeidsutvalg besluttet at Løvland skal få seniorerfaring i år.

Kretsens arbeidsutvalg sier blant annet dette i vedtaket sitt:

"Andreas Løvland er en spiller som i flere sesonger har markert seg positivt i Troms-fotballen. Han er en dyktig, ambisiøs og målbevisst fotballspiller som kommer fra et fotballmiljø med en sterk fotballkultur og gode fotballtradisjoner. Spilleren har et fotballfaglig godt nettverk rundt seg i klubben sin. Han har markert seg positivt på sonetiltak, kretstiltak og regionale tiltak, og deltok høsten 2007 også på en nasjonal talentsamling i regi av Norges Fotballforbund."

Løvland er et av de aller største talentene L/K har fostret de siste tyve årene. Han er tilbake for fullt etter beinbrudd, og har trent med A-laget til L/K i flere år allerede.  Andreas har lidd under et for dårlig kamptilbud i år og at han nå får sjansen i seniorsammenheng betyr at Løvland får sjansen til å utvikle seg videre. Det er forhåpentligvis til beste for både kretsen, L/K og ikke minst Løvland selv. Vi benytter uansett sjansen til å takke fotballkretsen for vedtaket. Det var en viktig og riktig avgjørelse!

Andreas skal være med på L/Ks treningsleir i Piteå, som starter fredag.Tøft for Sapmi

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jul 2008

Steffen Dreyer og resten av samelandslaget har trøbbel i urfolks-VM.

Samelandslaget har spilt to kamper i VIVA Wolrd Cup i Gällivarre, og foreløpig har det ikke gått spesielt bra for Dreyer og co.

1-1 resultatet mot Kurdistan i første kamp ble fulgt opp med tap 0-1 for Syriacs i går, ifølge framtidinord.no. I siste kamp bommet både Eirik Bertelsen og Morten Lund på straffespark.

Steffen kom inn i andre omgang mot Syriacs, men klarte ikke å score sitt første landslagsmål.

Padania og Provense er de to siste motstanderne til Samelandslaget. Finale og bronsefinale går søndag, før Steffen vender nesen hjemover igjen. En knapp uke etterpå bærer det sørover igjen - til Piteå og treningsleir med L/K.Fløya-kampen flyttet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jul 2008

L/Ks kamp mot Fløya går 10. september.

Fløya - L/K skulle egentlig gå 2. august, men ble bestemt flyttet allerede i april. Men ettersom det nye kamptidspunktet ikke var klart, har ikke kampen blitt formelt flyttet før nå.

Det nye kamptidspunktet er 10. september klokken 19.15 - på Fløyabanen.

 To kamper for Johnsen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jul 2008

L/K-treneren fikk to kampers karantene etter Skjervøy-kampen.    

Kretsen har besluttet å gi Johnsen to kampers karantene etter utvisningen i kampen på Skjervøy 21. juni. Johnsen ble vist bort fra benken av dommer Ragnar Dahl, og kretsen har vurdert at han fortjener to kampers karantene.

Johnsen må dermed stå over de to første kampene etter ferien, Ramfjord hjemme og Finnsnes borte.Tap på Alfheim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jul 2008

L/K 2 tapte historiens første kamp mot TIL 3 i kveld.
Et ungt TIL 3-lag scoret to mål i første omgang og det var nok til å vinne over et nesten like ungt L/K 2-lag. Tapet for serielederen i 4. divisjon gjør at L/K 2 tar sommerferie på en svak åttendeplass på tabellen.

Gledelig i dag å se Jens-Georg Løvland tilbake i rødt og blått. Fjorårets L/K-kaptein har hatt en familiær pause i vår, men skal etter planen være tilbake for fullt igjen i høst. Det kan bli uhyre viktig i L/Ks kamp for å vinne TiTo-serien.

L/K hadde forøvrig ingen keepere tilgjengelig til kampen i kveld, og dermed måtte høyreback Stian Stenhaug trekke i keeperdrakten.

L/Ks lag: Stian Stenhaug; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Andreas Holm, Kristian Rognli, Jens Georg Løvland; Alexander Løvland Rygh, Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Espen Haugen, Stian Kviteberg, Uno Nesvik, Åmund Rognli


Amundsgård fikk én kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jun 2008

Stian Amundsgård må kun sone mot Ramfjord etter ferien.
L/K-stopperen pådro seg sin andre utvisning på rad mot Skjervøy borte forrige helg. Kretsen har nå bestemt at reisaværingen får én kamps karantene for det røde kortet. Det betyr at han må stå over L/Ks første kamp etter ferien, som er mot Ramfjord på Polleidet.

Amundsgård blir dermed klar til neste kamp, som faktisk ikke er før 16. august - borte mot Finnsnes. L/K har opprinnelig kamp mot Fløya 2. juli, men denne kampen blir flyttet til 9. eller 10. september.

 

Steffen spiller VM-fotball

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2008

Steffen Dreyer blir med Sápmi til VIVA World Cup.
Dreyer, som for lenge siden har proklamert sine samiske aner, blir med i troppen som skal delta i VIVA World Cup i Gällivarre.

Steffen var åpenbart ikke med i den opprinnelige troppen, men kom med etter tips fra L/K-trener Dan-Håvard Johnsen. Dreyer er sportslig sett vel så kvalifisert til troppen som noen av de andre navnene som i utgangspunktet ble med, og turneringen kolliderer heller ikke med L/K-sesongen.

Turneringen pågår i Gällivarre 6. - 13. juli, midt i fotballferien. L/Ks årlige treningsleir i Piteå begynner 18. juli.

Vi ønsker Steffen en skadefri og målrik VM-turnering!


Ny seier for b-laget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jun 2008

L/K reservene leverte sesongbeste og tok sin andre 4-1 seier på fem dager.        

I en jevnspilt førsteomgang er det Fredrik P. Johansen som etter knappe ti minutter setter inn dagens første mål fra kloss hold. Foranledningen var en dødball hvor L/K klarer å holde trykket oppe, og Jan-Robin Bjørn legger inn til Fredrik som krangler ballen over steken. 

Utligningen er av det mer uheldige slaget. En dødball fra venstre blir slått hardt inn i feltet, hvor Trond Egil Larsen bare forlenger ballen opp i høyre kryss for keeper(!), Stian Stenhaug. L/K går imidlertid rett i angrep etter utligningen, og det går knappe 20 sekunder før Fredrik P. Johansen setter inn sitt andre mål for dagen etter fint forarbeid av Øyvind Garfjell. Flere mål blir det ikke til pause.

Andre omgang er årsbeste fra L/K sin side. Gang på gang skapes det farligheter foran målet til Finnsnes, og det er derfor veldig fortjent når Kristoffer Fagerborg setter inn 1-3 fra 6-7 meter etter flott forarbeid av en for dagen offensiv Jan-Robin Bjørn.

Etter dette styrer L/K kampen fullstendig. Det ene angrepet etter det andre rulles opp, og bare unøyaktighet foran mål gjør at ikke kampen er punktert tidligere.

Etter 87 minutter settes den berømmelige spikeren i kista når Kristoffer spiller Øyvind igjennom alene med keeper. Avslutningen går i det nærmeste hjørnet bak en sjanseløs keeper.

På en dag hvor det legges ned en solid laginnsats imponerte spesielt Kristian Rognli sentralt på midtbanen. I andre omgang var han ikke ulik Italias Gattuso i spillestilen, og tok skikkelig for seg i duellene.

I mål leverte utespiller Stian Stenhaug sikkert keeperspill, og noen flotte redninger når L/K trengte det som mest.

Finnsnes 2- L/K 2 1-4 (1-2). 0-1 Fredrik P. Johansen (10), 1-1 Selvmål (36), 1-2 Fredrik P. Johansen (37), 1-3 Kristoffer Fagerborg (55), Øyvind Garfjell (87).

L/Ks lag: Stian Stenhaug, Åmund Rognli, Trond Egil Larsen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Andreas Holm, Kristian Rognli, Kristoffer Fagerborg, Alexander Løvland Rygh, Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen

Innbytter: Uno Nesvik

Dommer: Bjørn Tore Haugen Uavgjort i toppkampen på Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2008

L/K er fortsatt ubeseiret i TiTo-serien. Endelig versjon

Rapportene fra Skjervøy forteller om en tett og tøff toppkamp. I en noenlunde jevn første omgang er det Skjervøy som har det lille overtaket både spillemessig og sjansemessig. 

Omgangen byr imidlertid på lite finspill, mens innsats, dueller og haugevis av gule kort preger kampen . Etter knappe 30 minutter må L/K trener Dan Håvard Johnsen forlate benken etter å ha fått rødt kort av dommer Ragnar Dahl.   

L/K kommer raskt ut av startblokkene i andre omgang og har et skikkelig trøkk på Skjervøy. Dette resulterer i at Steffen Dreyer fører L/K i ledelsen med et velplassert skudd knappe syv minutter ut i omgangen. Skjervøy kommer imidlertid tilbake og utligner med Michal Stagnes drøyt ti minutter før full tid. Etter dette har begge lag store sjanser til å avgjøre kampen. L/K får Stian Amundsgård utvist noen minutter før full tid, men Skjervøy makter ikke å utnytte dette. Kampen ebber dermed ut med ett poeng til hvert av lagene. 

L/K tar dermed en velfortjent ferie på tabelltopp etter en vårsesong uten nederlag. Første kamp etter ferien er hjemme mot Ramfjord 28.07.

Kampfakta: Skjervøy-L/K 1-1 (0-0). 0-1 Steffen Dreyer (52), 1-1 Michael Stagnes (82).

L/Ks lag: Michael Wæraas, Lasse Hausner, Stian Amundsgård, Rune Lillevik, Tor Arne Larsen, Rudi Dreyer, Andre Fagerborg, Steffen Dreyer, Frode Larsen, Rune Kristiansen, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Tom Jørgen Gangsø, Øyvind Garfjell, Mats Håkon Karlsen

Gule kort L/K: Michael Wæraas, Lasse Hausner, Stian Amundsgård, Rune Lillevik, Tor Arne Larsen, Andre Fagerborg, Rune Kristiansen

Rødt kort L/K: Dan Håvard Johnsen, Stian Amundsgård.

Dommer: Ragnar Dahl

Les mer om kampen her:

http://www.framtidinord.no/sport/article164535.ece

 

 

 Seier på Geitnes-gresset

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jun 2008

4-1 over Storsteinnes onsdag kveld.
Det var rett og slett en uhyre fortjent seier for et L/K2-lag som var gode i første omgang og store deler av andre omgang også.
Litt ubesluttsomhet foran de gulgrønnes keeper gjorde at det ikke ble mer enn fire mål. Angripsspillerne Jonas Samuelsen, Fredrik P. Johansen og Alexander Løvland Rygh spilte alle en veldig god kamp, men målene måtte andre stå for denne junikvelden.

L/Ks målscorere:Rune Larsen, Stian Kviteberg, Kristian Rognli og Andreas Holm.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Frank Nilsen, Cato Larsen, Trond Egil Larsen, Stian Stenhaug; Rune Larsen, Andreas Holm, Stian Kviteberg; Fredrik P. Johansen, Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Kristian Rognli og Uno Nesvik


L/K feiret sine 75 første år

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jun 2008

L/K feiret seg selv behørig på Polleidet lørdag, med et halvt døgns fest.

Først seks timer med festmiddag, med alt som hører med av taler, gaveroverrekelser og ikke minst hedersbevisninger til de mange som har gjort en uvurderlig jobb for klubben opp gjennom årene.
Deretter ytterligere seks timer med "ordinær"fest, som utvilsomt var preget av mange småtaler og mimring rundt omkring i lokalet.

Blant talerne var Leif Harry Hansen og Johnny Hansen, som fortalte om de to klubbene Karnes og Lyngens første periode - fra 1933 til 1970. Resten av historien ble også ivaretatt, og det ble i sannhet også oppmerksomheten utenfra. Gjester fra naboklubber som Nordkjosbotn, Storfjord, Lenangsøyra og Furuflaten holdt alle en liten tale, i likhet med Lyngens varaordfører Fred Skogeng.

Fotballkretsen var representert ved Arild Braathen, mens Troms idrettskrets hadde sendt sin nyvalgte leder, harstadmannen Knut Bjørklund. Han er opprinnelig fra Rasteby og rundet av en fin tale med en historie om dahan scoret fem mål på Polleidet som guttespiller på slutten av sekstitallet. Bjørklund hadde gaver med fra idrettskretsen, men i tillegg hadde han en høyst personlig gave. Han ga 1.000 kroner for hvert mål han scoret i den omtalte kampen mot Lyngen. Og de 5.000 kronene hadde han øremerket et stadionur på Polleidet! En flott gest fra Bjørklund, som også fant plass til å skryte av jubilanten - både fra sitt ståsted som "halvt lyngsværing" og fra sitt virke som idrettskretsleder.

Noen av Polleidet klubbhus' fremste ildsjeler, Kjerringrokk, holdt en tale ved Sølvi Jensen, mens to av L/Ks hovedsponsorer, Troms Kraft og Sparebanken Nord-Norge også slapp til på taleliste. Og sannelig var ikke vise-kaptein og den foregående dagens firemålsscorer Steffen Dreyer oppe og sa noen velvalgte ord også.

Før man ga seg musikken og dansen i vold, var det også tid for utdeling av hederstegn. En rekke karnes og lyngen-folk fikk sin velfortjente heder og vi nevner i farta navn som Per Larsen, Alf Karlsen jr, Hallstein Jenssen, Knut Osvaldsen, Kåre Karlsen, Ivar Holm, Johnny Hansen, Thorvald Karlsen, Emil Borch, Tore Larsen, Per Karlsen, Rolf Magne Hansen, Per Ludvig Olsen, Arne Teigen, Harald Larsen, Karl Johan Bjørn, Erling Karlsen jr og ikke minst Kjerringrokk.

Tidligere i middagen hadde forøvrig den siste gjenlevende av Lyngen ILs stiftere, Bjarne Hansen, fått sitt hederstegn. Bjarne (90) var på plass på Polleidet lørdag og fulgte årvåkent med når jyplinger som Leif Harry Hansen og Johnny Hansen foredro om forholdene i Lyngen da de to klubbene ble stiftet på 30-tallet. Den siste overlevende av Karnes ILs stiftere, Lars Monsen, var forhindret fra å komme til Polleidet og være æresgjest lørdag. Men også han får sin hedersplakett ved første og beste anledning.

Det var imidlertid slett ikke bare gammel historie som ble servert på Polleidet lørdag. Leder fotball junior hadde fokus på de som skal danne fremtiden for idrettslaget L/K og valgte å trekke fram Marius Waltenberg (15), sølvemedaljør i NNM på ski og Andreas Løvland (15), fotballtalent med landslagssamling på CV-en. Begge oksvikingene fikk hver sin røde rose for innsatsen så langt.

En rød rose fikk også trenerlegenden Ron Meades, som stort sett hvert år etter at han sluttet som trener i Karnes på midten av åttitallet har vendt tilbake til Lyngen for å møte sine fotballvenner. Så også i år. Også aldersbestemt trener Carol Pascoe fikk en oppmuntrende rose etter at hun ble slått ned og skadet i sin gjerning som lege på Lyngseidet. Carol var med på årsfesten og alle L/K-ere ønsker Carol en rask rekonvalesens.

Etter seks stive klokketimer var det duket for litt løsere snipp, og mimrefaktoren antok nye høyder når unge og gamle kunne samle seg rundt småbordene eller ta seg en svingom på det velbrukte dansegulvet på Polleidet. Det rapporteres om at de siste festdeltagerne ble vennlig fulgt ut av lokalet av nestleder Trond Egil Larsen rundt 12 timer etter at festen startet kvelden før...

L/K takker alle som har bidratt til den flotte festen. Ikke minst kjøkkenpersonalet og servitører som gjorde sitt til at festen fikk den verdighet og stil som slike jubileum skal ha.

Det er forøvrig utrygt for flere bilder fra festen etterhvert her på siden.

 Fire mål av Dreyer

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jun 2008

Steffen Dreyer tok scoringsansvar i Lakselvbukt i kveld.   Endelig versjon

Dagens L/K-kaptein scoret fire av L/Ks seks mål i kampen mot Skognes i kveld og berget med det æren til et L/K-lag som klarte å slippe inn tre mål mot TiTo-seriens bunnlag.

For mens L/K i et ultraoffensivt spillersystem tidvis sprudlet i angrep, var det usedvanlig rufsete bakover. En kort periode i første omgang ledet til og med Skognes 2-1, men to raske Dreyer-mål sørget for at L/K i det minste kunne gå til pause med ledelse 3-2.

Da hadde L/K, og her tør vi si oppskriftsmessig, tatt ledelsen 1-0 etter 10 minutters spill. Ole-Oscar, som herjet på sedvanlig vis i første omgang, var løs på høyrekanten og slo inn i feltet. I duell med Skognesforsvaret sørger Rune Lillevik i hvert fall for å være siste L/K-spiller på ballen før den går i mål. Da hadde Ross noen minutter før spilt Lille helt fri, men sistnevnte satte ballen over fra kloss hold.

Etter 22 minutter er det Øyvind Garfjell på venstrevingen som slår inn og Lille får på nytt en gyllen mulighet til å øke ledelsen - uten å lykkes. Istedet scorer Skognes på sin første ordentlige mulighet. En lang femmeter går over hele den korte banen på Lakselvbukt. L/K-stopperne Karlsen/Bjørn blir ikke enige om hvem som skal gå på ballen, med det resultat at ingen gjør det. En Skognes-spiller går på et helhjertet løp og når ballen først. Avslutningen går forbi Michael Wæraas og i mål til 1-1. Et aldri så lite sjokk for L/K, men ingenting mot det som skulle komme åtte minutter senere. Da har stopper Karlsen tilsynelatende god kontroll på ballen, men slår en fatal feilpasning som blir plukket opp av en Skognes-angriper. Han slår ballen inn foran mål og der dukker en kollega opp og setter enkelt inn 2-1.

Gleden for hjemmelaget var stor. Og ditto kortvarig. Først dundrer Steffen Dreyer inn 2-2 i det påfølgende angrepet, og så gjør han nøyaktig det samme to minutter senere etter forarbeid av Rune Lillevik.

God omgang offensivt for L/K, selv om uttellingen var elendig.

Etter pause scoret Dreyer to til, mens Marius Lingrasmo puttet det siste målet - vane tro på sitt første spark på ballen etter å ha blitt byttet inn. Marius hadde et flott innhopp og kunne lett ha fått et par mål til. Men Marius viser i hvert fall mer og mer at han kan bidra mye til L/Ks allerede høypotente angrep når han er enda nærmere toppformen til høsten.

Det shakye forsvarsspillet vedvarte imidlertid ut andre omgang og tidvis hadde Skognes L/K på gyngende grunn med småfikst angrepsspill. I tillegg fikk Skognes straffe etter holding inne i feltet og reduserte til 4-3. Men 5-3 kom relativt kjapt etterpå, og Dreyer og Lingrasmo i samarbeid satte sluttresultatet til 6-3.

Det skal også nevnes at Skognes stilte med en utespiller i mål. Og selv om ingen mål var tabber ville nok Skognes faste sisteskanse, Kevin Gover, hatt mulighet på et par av målene.

L/K var uten blant andre spillende trener André Fagerborg og kaptein Tom-Jørgen Gangsø.

Med Salangens gledelige seier over Skjervøy lørdag, har L/K seks poengs forsprang i toppen av TiTo-tabellen. Da med en kamp mer spilt enn hovedutfordrerne Fløya og Skjervøy. L/K er nå eneste ubeseirede lag i TiTo.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Steffen Dreyer, Lasse Hausner; Øyvind Garfjell, Rune Lillevik, Rune Kristiansen, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Frode G. Larsen, Marius Lingrasmo og Freddy Skogvang.

Gule kort L/K: Rune Kristiansen, Tor Arne Larsen.

 Jubileumsarrangement

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2008

Idrettene i Lyngen/Karnes feirer seg selv til helga. 

Fredagens planlagte diskotek på Geitnes er utsatt til høsten, men det skal fortsatt være noe for enhver smak:

Lørdag 14.6:

1200-1430: Fotballskole på Polleidet. Deltageravgift er 100 kr

Påmelding til Lill Helmersen; 95853958, Trond Egil Larsen; 948 41 651

1500-1700: Her kan det komme noe spennende

1800-2100: Festmiddag for inivterte gjester.

2200-: Jubileumsfest

Søndag 15.6:

1200: Turmasj fra sommerset til Skihytta

1300: Hytteløpet fra sommerset til Skihytta.

Spørsmål kan rettes til Johnny Hansen; 918 50 870 eller Trond Egil Larsen; 948 41 651.Tap på grusen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2008

Det er fortsatt noe som heter hederlig tap for L/K2.

For med et par uventede forfall tett opp til match, i tillegg til forventet mannskapstrøbbel på forhånd på grunn av HV-øvelse, konfirmasjon og skader, ble det veldig tøft for L/K2 å stille slagkraftig mot Ringvassøy i dag.

Kun 11 mann hadde Tor Arne Solvang til disposisjon før kamp, og flere av disse spilte sin første B-kamp for sesongen. Det holdt til 0-1 til pause. Til andre omgang var det bare ni mann igjen, men likevel klarte faktisk L/K2 å holde nullen i andre omgang - ikke minst på grunn av keeper Henning Hansen.

Alle 11 på Geitnes-grusen fortjener skryt i dag, og en ekstra stor blomst til Tore Larsen, som med sine snart 52 år gjorde sin debut for året med nitti stive minutter. Imponerende! Tore hadde forøvrig sønnen Cato med seg på banen i dag - også han gjennomførte 90 minutter i sin årsdebut for B-laget.

Disse stilte i rødt i dag: Henning Hansen,Andreas Holm, Thomas Leonhardsen, Jan Robin Bjørn, Åmund Rognli, Tore Larsen, Cato Larsen, Espen Haugen, Stian Kviteberg, Vegard Bjørn Olsen, Jonas Samuelsen.

Dommer: Johnny OlsenFortjent hjemmeseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jun 2008

Salangen yppet seg mer enn én gang, men L/K vant fortjent 5-3 i ettermiddag. Endelig versjon

Fem forskjellige målscorere puttet for L/K i dag etter en sterk førsteomgang, og en langt mer anonym andre omgang. L/K spilte feiende flott angrepsfotball i første omgang og ledet 4-1 til pause. Og da hadde vi ikke vært spesielt effektive heller. André Fagerborg, Tom Jørgen Gangsø, Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell sto for målene - de fleste av dem av det lekre slaget.

Det begynte etter 14 minutter. Rune Lillevik og Ole Oscar Ross, begge veldig gode i dag til tross for at ingen av dem scorte, gjorde forarbeidet som endte med en følsom lobb fra André Fagerborg over keeper og ned i lengste hjørnet.

Flere sjanser til begge lag følger, før Salangen setter inn 1-1. En SIF-spiller kommer seg løs i midtbanen og spiller fri Snorre Ratkje på høyrekanten. Han setter ballen i lengste bak Michael Wæraas i L/K-målet.

Da var det godt 20 minutter. Men det var ikke lenge SIF fikk nyte uavgjort. Rett fra avspark ryker Øyvind Garfjell rett i angrep på sin venstreside. Han slår inn og finner Ole Oscar Ross på motsatt. Han skjermer ballen ut til Steffen Dreyer, som skyter hardt. Keeper redder, men Tom Jørgen Gangsø er framme og setter returen i mål. 2-1.

3-1 målet var et spesielt mål på flere måter. Michael Wæraas slår et perfekt utspill og Steffen Dreyer er på løp. Han når ballen på rundt 20 meter og klinker den med høyra i motsatt kryss. En fantastisk scoring og Steffens fjerde seriemål for sesongen. SIF ville ha offside i den situasjonen og det var vel delte meninger om det stemte eller ikke. Dommer Inge Jensen hadde imidlertid ingen linjemann å sette sin lit til og tok avgjørelsen på egen hånd.

Det er forøvrig andre gang på rad at en linjemann ikke dukker opp til  tredjedivisjonsmatch på Polleidet. Nå kom riktignok furuflatingen Tor André Einebakken Nilsen til unnsetning nok en gang, men ettersom SIF hadde spilt uten linjemann på sin banehalvdel i første omgang, så nektet de plent at L/K skulle ha linjemann på sin banehalvdel i andre... Akkurat den tankegangen var vanskelig å forstå, men dommer Jensen lot SIF få viljen sin.

Og selv om det hagler med fine angrep fra L/Ks side, med både vinger, spisser og midtbanespillere i angrepshumør, så var det mer enn vanlig med rusk bakover. Michael Wæraas må blant annet ut og avverge to gjennomløpninger med fine benparader. Men det var ikke tvil om at L/K var strået hvassere likevel, og det skulle også bli 4-1 før pause. Steffen Dreyer, som var nærmest outstanding i ny rolle som indreløper på midtbanen, slo Øyvind Garfjell lekkert igjennom. Garfjell er ingen sinke og parkerer lett det som er av SIF-forsvarere, før han gjør det han har gjort mer enn én gang før - dundrer ballen med strak vrist i lengste hjørne.

Det rundet av en av de absolutt beste offensive omgangene fra L/Ks side i år. Andre omgang skulle imidlertid bli langt svakere. Et kvarter ut i andre scoret Salangen 4-2 målet og en liten periode var det litt utrygt. Men så trygget Mats-Haakon Karlsen seieren med sitt 5-2 mål - hans første på A-laget. En corner ble slått bak i feltet, der stopperkollega Stian Amundsgård header ballen tilbake i feltet. Der står Mats-Haakon helt fri foran mål og får en enkel jobb med å score.

I det 72. minutt scorer SIF kampens siste mål, men særlig spennende ble det ikke mot slutten likevel. Dan-Håvard Johnsen la om til 4-4-2 og mot slutten hadde L/K full defensiv kontroll. L/Ks opprinnelige lagoppstilling er av det offensive slaget, med to vinger, Lillevik som spiss, og en fjerde spiss, Steffen Dreyer, som midtbanespiller. I tillegg er altså André Fagerborg L/Ks toppscorer, mens Tom Jørgen Gangsø legger heller ikke bånd på seg offensivt. Da kan det jo til tider bli enkelte muligheter til motstanderen, selv om tre baklengsmål mot Salangen var drøy kost etter clean sheets i de to foregående kampene. 

Men Salangen overrasket litt med angrepsvillig innstilling, kontringsvilje og to kjappe vinger. Men L/K var likevel det beste laget og vant veldig fortjent. Fem forskjellige målscorere er også sjelden kost, men ikke desto mindre gledelig. 

Dermed fortsatt tabelltopp med tre poengs forsprang, takket være én kamp mer spilt enn Skjervøy.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Stian Amundsgård, Mats-Haakon Karlsen, Lasse Hausner; Steffen Dreyer, André Fagerborg, Tom Jørgen Gangsø; Ole Oscar Ross, Rune Lillevik, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Andreas Holm og Alexander Løvland Rygh.

Gult kort L/K: André Fagerborg (Hans tredje. Dermed står han over mot Skognes fredag).Tre poeng og ny smultring

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2008

Tre poeng, ingen baklengs og null gule L/K-kort på Polleidet i kveld.

L/K tok en særdeles fortjent seier over Kvaløysletta på Polleidet i kveld. I første omgang imponerte L/K tidvis i både forsvar og angrep. Mange fine kombinasjoner og mange trekk som involverte mange spillere burde ført til flere mål enn det ene en god Ole Oscar Ross satte inn etter 24. minutter.

Med Rudi Dreyer som altetende i hodeduellene på midtbanen, Andre som ballfordeler, en offensivt innstilt venstreback Tor Arne Larsen og en godt tent Rune Lillevik på topp, skapte L/K mye, men det ble altså med det ene.

Andre omgang ble ikke like sprudlende fra L/Ks side, men det blir i hvert fall et mål til. Flott crossball fra André Fagerborg ut til Rudi Dreyer, som var på løp ute på venstrekanten. Innlegget fra Rudi er perfekt og etter en smule om og men klarer Rune Lillevik å krangle ballen i mål.

Etter 2-0 målet har KIL sin beste periode i kampen. De kommer til få sjanser, men har mye av banespillet og viser at det er mange gode enkeltspillere på laget. Men bortsett fra et annulert mål ble det altså lite ut av det smule overtaket de hadde en kort periode. L/K hadde god kontroll bakover, og det var helt unntaksvis at Michael Wæraas måtte i aksjon.

Det ble heller ikke flere mål i rett ende for L/K, men det får vi bare leve med i dag. Da var tre poeng, tabelltopp, null baklengs og null gule kort det viktigste.

* En stor takk til Tor André Einebakken Nilsen som stilte opp på ekstremt kort varsel da den ene linjedommeren simpelthen uteble fra kampen. Det var sporty gjort av unggutten.

L/K - Kvaløysletta 2-0 (1-0). 1-0 Ole Oscar Ross (24), 2-0 Rune Lillevik (60).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Lasse Hausner, Mats-Haakon Karlsen, Tor Arne Larsen; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø, Rudi Dreyer; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Jan Robin Bjørn, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Hallgeir Bertelsen - klarte seg greit.

Ingen kort til L/K

 Matchvinner Jonas (15)

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2008

Jonas Samuelsen sørget for årets første seier for L/K 2.
Jonas sørget for seiersmålet i andreomgang da han snappet ballen fra FIL-forsvaret og satte den kaldt bak keeper Jan Einar Sætre.

Da hadde FIL og L/K 2 scoret to mål hver - alle etter dødballer. Jonas' spisspartner Fredrik P. Johansen våknet ordentlig i dag etter en rolig start på sesongen. Johansen scoret først på frispark, men FIL utlignet ved en heading på første stolpe etter et frispark fra L/K 2s høyreside. Så får L/K 2 frispark og Kristoffer Fagerborg finner Fredrik inne i feltet. 1-2. Eks. L/K-er Håvard Larsen scorer imidlertid 2-2 før pause med et plassert frispark oppe i vinkelen.

I andre omgang var L/K det beste laget, og FIL hadde kun sporadiske oppløp mot Vegard Samuelsen i L/K-målet. L/K 2s treningsgrunnlag skal i snitt ligge godt over FILs, og det kunne man nok merke utover i kampen. Rune Larsen kommer inn for L/K 2 og bidrar til ro i rekkene på midtbanen, mens miniduoen Johansen/Samuelsen plagde FIL-forsvaret mer og mer.

På slutten svir L/K-gutten i grønt, Robin Wikbo Samuelsen, en kjempesjanse til å gi 3-3. Ballen gikk imidlertid over mål, og antagelig også over riksveien og godt inn på parkeringsplassen.

Med seieren i dag passerer L/K både Furuflaten og Ringvassøy på tabellen. Tabellen er fortsatt ikke noe å skryte av, men innsatsen til L/K-spillerne var i hvert fall bra i dag - personifisert av en krigersk Espen Haugen som spilte sin beste kamp i L/K-trøya etter overgangen fra Lyngstuva.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Trond-Egil Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Espen Haugen, Kristoffer Fagerborg, Stian Kviteberg, Alexander Løvland Rygh; Fredrik P. Johansen, Jonas Samuelsen.

Gult kort L/K: Espen Haugen

  


Skjøt L/K til topps

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2008

André Fagerborgs høyrefot avgjorde kampen i Nordreisa. Endelig versjon

I en kamp der L/K hadde de fleste og største sjansene, men NIL hang godt med stort sett hele veien, ble det til slutt et frispark fra 22 meter som ble avgjørende. André Fagerborgs frispark over muren klarte bare NILs eksellente keeper Henrik Henriksen å få et par fingernegler på. Andrés sjette seriemål i år.

En sjansefattig første omgang fra begge lag. L/K og Rune Lillevik svidde to store sjanser tidlig, men NIL var også farlig frampå med heading i stolpen.

I andre omgang kunne L/K-spiss Steffen Dreyer avgjort på egenhånd med to sjanser på blank goal. Han hadde et tredje forsøk fra skrått hold i andre omgang som keeper Henriksen tok seg av. Også i første omgang hadde 22-åringen en god sjanse etter godt forarbeid av venstreving Øyvind Garfjell, men i dag ville det seg ikke for en av Elvevolls større sønner. En annen kandidat, storebror Rudi, kom forøvrig inn i andre omgang og fikk et mål annulert for offside, en avgjørelse som virket korrekt fra vår noe krøkkete posisjon.

Rudi bidro med pondus i midtbanen og en omlegging til 4-3-3 gjorde også sitt til at L/K fikk bedre grep om kampen. NIL hadde åpenbart lest kampprogrammet der NIL-trener Dag Halvorsen pekte på at L/K er temposvake bakover. Kartet stemte nok ikke helt med terrenget, ettersom L/Ks stopperpar, Stian Amundsgård og Mats-Haakon Karlsen, knapt tapte en eneste løpsduell i hele kampen. Ballen ble uansett slått i bakrom så fort man hadde sjansen, og enten sprang Karlsen/Amundsgård den opp, eller så var keeper Michael Wæraas ute og plukket.

Spesiell kamp for Stian Amundsgård, som på nytt var tilbake på gamle tomter og spilte mot moderklubben. Stian spilte en god kamp og gjorde få feil. Og ikke minst holdt han nullen, sammen med resten av fireren og keeper-Wæraas.

Nordreisa viste at de på en god dag kan lage trøbbel for hvem det skal være. God innsats over hele linja kunne holdt til poeng, hadde ikke L/K klart å heve innsatsen i andre omgang. Offensivt ble det imidlertid for tynt for NIL, som like før slutt hadde en gyllen mulighet til å berge et poeng. Men skuddet fra skrått hold trillet utenfor målet og utenfor rekkevidden til den fremadstormende NIL-spissen på bakerste.

Tabelltoppen er dermed endelig L/Ks. Skjervøy har imidlertid mulighet til å gå forbi oss med likt antall kamper spilt. De spiller mandag mot TUIL 2.

Nordreisa-L/K 0-1 (0-0). 0-1 André Fagerborg (65).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Mats-Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Lasse Hausner; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø; Rune Lillevik, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Rudi Dreyer for Ole Oscar Ross, Alexander Løvland Rygh for Øyvind Garfjell.

Gule kort L/K: Rudi Dreyer og Stian Amundsgård.

Dommer: Kay Erling Ludvigsen, Unglyn - grei kamp.

 Nesten tabelltopp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mai 2008

Tabelltoppen var innen rekkevidde, men L/K og Lille nøyde seg med 6-2.

Da Rune Lillevik satte inn 1-0 allerede etter 27 sekunder og Steffen Dreyer satte inn 2-0 etter 7 minutter regnet de fleste med at det skulle bli målfest på Polleidet i kveld. Men knallstarten ble ikke fulgt opp utover i omgangen, og det som tegnet så lovende ble heller de forspilte sjansers omgang.

2. omgang startet med at Steffen Dreyer rullet opp to angrep på høyrekanten - uten at det ble mål. Så scorer TUIL på sin første ordentlige sjanse i kampen, og like etterpå har de faktisk et skudd i stolpen.

Å si at kampen sto og vippet er likevel en mild overdrivelse. Og etter 52 minutter setter L/K inn 3-1. Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross kombinerer flott på høyresiden, og Rune Lillevik får æren av å krige inn sitt andre mål for dagen.

Så følger en litt rotete midtperiode av andre omgang, der presisjonen går ned i L/K-spillet og TUIL kjemper seg noenlunde inn i kampen. Direkte spennende blir det dog ikke, og mot slutten tar spillende trener André Fagerborg ansvar for å få et anstendig resultat. Først slår han frispark som Rune Lillevik setter inn i det 82. minutt. Så scorer han selv de to siste på et plassert langskudd og et trademark frispark over muren og i mål. At TUIL reduserer på slutten ødelegger litt av målforskjellen, men bortsett fra på målene spilte L/Ks backfirer solid i dag. Keeper Michael Wæraas hadde ikke all verden å gjøre bortsett fra på målene.

Med seieren i dag er L/K á poeng med Fløya og Skjervøy i TiTo-teten. Alle tre lagene har 13 poeng, men SIK har best målforskjell og leder.

Neste L/K-kamp: Nordreisa borte:

L/K - TUIL 2 6-2 (2-0) 1-0 Rune Lillevik (27 sek), 2-0 Steffen Dreyer (7), 2-1 (48), 3-1 Rune Lillevik (52), 4-1 Lillevik (82), 5-1 André Fagerborg (84), 5-2 (90), 6-2 (90)

Dommer: Ragnar Dahl - god

Gult kort L/K: Lasse Hausner

L/Ks lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, Stian Amundsgård, Mats-Haakon Karlsen, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, André Fagerborg, Ole Oscar Ross; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Rune Lillevik.

Innbyttere: Marius Lingrasmo for Steffen Dreyer, Rudi Dreyer for Øyvind Garfjell, Kristoffer Fagerborg for Tom-Jørgen Gangsø.8-1 på Stakkevollan

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Mai 2008

Første møte med Loke for Lyngen/Karnes 2 ble ingen minneverdig opplevelse for sistnevnte

L/K-reservene gikk på en sjelden kjernesmell mot det nyopprykkede bylaget. L/K 2 tapte til slutt hele 8-1 for Loke etter svak innsats over hele fjøla. Stian Kviteberg satte inn L/K 2s eneste mål i kampen.

Mot slutten av kampen fikk Andreas Holm rødt kort etter en takling, uten at det fikk avgjørende følger for kampen.

L/Ks lag: Mads Leonhardsen; Uno Nesvik, Jan Robin Bjørn, Trond Egil Larsen, Stian Stenhaug; Espen Haugen, Rudi Dreyer, Kristoffer Fagerborg, Andreas Holm, Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Rune Larsen, Stian Kviteberg, Stig Roar Hansen Rognli

Rødt kort: Andreas HolmFortsatt uten seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2008

L/K 2 scoret først, men tapte likevel.
Allerede etter to minutter i den seine gruskampen på Geitnes i kveld, steg Mats-Haakon Karlsen opp på første stolpe og stanget ballen i kort hjørnet etter corner fra Andreas Holm. Tre minutter etter leverer Ulfstind en knallperle av et frispark og dermed 1-1. Ti minutter før pause får Ulfstidn et enkelt mål etter kluss mellom L/K-keeper Mads Leonhardsen og en tilbakespill-spillende venstreback Stig-Roar Hansen Rognli. 1-2 til pause.

Midtveis i andre omgang får Ulfstind et svært så billig 1-3 mål, mens Mats-Haakon Karlsen skaper spenning i kampen igjen etter frispark to minutter senere. 2-3. Like før slutt får Karlsen annulert sin tredje scoring for kvelden på en tvilsom offside, men det er vanskelig å bære mye nag til en linjemannløs Jonny Olsen.  I stedet går Ulfstind i angrep og setter inn 2-4.

Ulfstind var hakket tøffere i duellspillet i dag, og det unge L/K-laget var, med få unntak, åpenbart ikke beredt til å ta den fighten.

Dermed forblir L/K 2 i bunnen av fjerdedivisjonstabellen, med sitt enslige poeng etter fire kamper.

Sesongdebuter for Mads Leonhardsen, som spilte sin første obligatoriske kamp som L/K-spiller, samt Stian Stenhaug, Dan Håvard Johnsen, Kristian Rognli og Frank Nilsen. 


L/Ks lag: Mads Leonhardsen; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristoffer Fagerborg, Andreas Holm, Dan-Håvard Johnsen, Alexander Løvland Rygh; Fredrik P. Johansen, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Uno Nesvik, Frank Nilsen, Kristian Rognli

Gult kort L/K: Kristoffer Fagerborg.
Poengdeling og lite annet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2008

En smått trasig fotballkamp endte med ett poeng til hvert av lagene på Polleidet i kveld.

Gammel-trener Vegard Berg-Johansen kunne ta med seg ett poeng hjem til Tromsø etter møtet med L/K på Polleidet i kveld. Helt greit med poengdeling i en kamp med to lag under pari og en dommer blåste kampen sønder og sammen.

Fløya scoret først da Rekka Ghilazghi stakk igjennom og satte ballen imål via L/K-keeper Michael Wæraas. I andre omgang berget seriedebutant for L/K, Marius Lingrasmo, ett poeng da han var påpasselig frempå på det skuddlignende innlegget til Rune Lillevik.

Ellers hadde L/K mer enn én sjanse til å berge kampen, men de få 100 prosent-sjansene som ble produsert utenom målet, ble avverget i siste sekund. Tom-Jørgen Gangsø i første og Ole Oscar Ross i andre hadde de to feiteste sjansene, mens Michael Wæraas redde æren til L/K i andre omgang da han var ute og stoppet en Fløya-spiller på tur igjennom.

På slutten ble også L/K-stopper Tor Arne Larsen utvist etter å ha fått sitt andre gule kort. Da var det såpass kort tid igjen at L/K ikke lot seg merke nevneverdig av utvisningen - men spilte videre med tre mann bak.

Med skuffende 1-1 klarte ikke L/K å passere Skjervøy på TiTo-tabellen. Vi ligger nå på andreplass med dårligere målforskjell enn SIK.

* Marius Lingrasmo spilte gledelig nok en hel omgang på høyrekanten og ble altså L/Ks redningsmann med målet sitt.

L/K-Fløya 1-1 (0-1) 0-1 Rekka Ghilazghi (36), 1-1 Marius Lingrasmo (57).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen, Frode G. Larsen; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø; Rune Lillevik, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Marius Lingrasmo for Øyvind Garfjell, Mats-Haakon Karlsen for Tom-Jørgen Gangsø.

Gule kort L/K: André Fagerborg, Lasse Hausner

Rødt kort: Tor Arne Larsen (to gule)

Dommer: Jon-Geir Iversen - fryktelig svak

 Seier mot Ishavsbyen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2008

Lyngen/Karnes tok en sterk borteseier mot Ishavsbyen i Tromsdalen 16.mai. Endelig versjon

Med seieren 16. mai fikk L/K revansje for det forsmedelige cuptapet for Ishavbyen i april. Seieren var ikke ufortjent, selvom Ishavsbyen kunne fått en helt annen kamp om de hadde fått straffe på stillingen 1-2 rett etter pause.

I likhet med cupkampen, var det L/K som scoret først. Allerede etter fire minutter lader Steffen Dreyer, høyreslegga og banker ballen over keeper og i mål fra 25 meter. Fantastisk fint mål av den nybakte 22-åringen, som i Tom-Jørgen Gangsøs sykdomsfravær bar kapteinsbindet.

2-0 var minst like pent. Halvveis i omgangen fører en kvikk Øyvind Garfjell opp på sin venstreside, slår tidlig inn mot midtspiss Steffen Dreyer som dukker og lar ballen passere til høyreving Ole Oscar Ross. Ballen ramler pent til for Ross, som heller ikke lar seg be to ganger. Han klinker til på halv volley og ballen fyker over keeper og i motsatt hjørne.

Trygt og godt av L/K i denne perioden, men IFK var slett ikke så "gode verter" som man kan få inntrykk av. Banespillet var vel så mye deres, men laget mangler litt pondus i angrepet, og det var sjeldent farlig foran en god Michael Wæraas i L/K-buret. Like før pause får de likevel satt inn en redusering ved Morten Andersen etter en svak klarering fra L/K-forsvaret. Nok et pent mål og 1-2 til pause. Da hadde Rune Lillevik blant annet svidd en gedigen sjanse etter flott forarbeid av Øyvind Garfjell og flere andre solide L/K-kontringer hadde kokt bort i kålen.

Ishavsbyen hadde en god periode før pause, og fortsatte dessverre den perioden rett etter hvilen. Et par eventyrlig sjanser til å gå opp til 2-2 ble svidd av 'Byen, før "alle" trodde at det ble dømt straffespark av dommer Vegard Ballovarre. Det ble vitterlig dømt straffe, etter det som de fleste frammøtte på kunstgresset mente måtte være hands på målstreken av André Fagerborg. Men etter litt konferering med linjemannen gikk isteden Ballovarre for corner, som naturlig nok var en velkommen løsning for L/K.

L/K ble tvunget til å legge om litt etter at Ole Oscar Ross måtte ut med sin trøblete lyske, og ikke minst når den andre vingen, Øyvind Garfjell, ble relativt brutalt sparket ned på egen banehalvdel. Etterhvert lå L/K i en tradisjonell 4-4-2-formasjon, der vingspillet ble mer eller mindre borte. Straffen og 1-3 var kjærkommen, og med 1-4 etter en lur "innleggslobb" fra Frode G. Larsen som dalte ned i lengste hjørne var spenning utløst. Trøstemålet til Byen kom langt på overtid og var ikke annet enn en smule irriterende.

L/K har dermed tre strake seire og ligg nå på andreplass på tabellen, bak Skjervøy (som har en kamp mer spilt). L/K viste solide takter til tider, men bortekamper mot Ishavsbyen er aldri enkelt. Defensivt ble det vist mye bra, med Rudi Dreyer på plass i midtforsvaret, men fortsatt er det mye å ta tak i i det defensive spillet.

Ishavsbyen-L/K 2-4 (1-2). 0-1 Steffen Dreyer (4), 0-2 Ole Oscar Ross (23), 1-2 (43), 1-3 Steffen Dreyer (str.79), 1-4 Frode Larsen (85), 2-4 (90+3)

LKs lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, Rudi Dreyer, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen, Øyvind Garfjell, Frode Larsen, Andre Fagerborg, Ole Oscar Ross, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Rune Kristiansen for Ole Oscar Ross, Jan Robin Bjørn for Stian Amundsgård, Andreas Holm for Øyvind Garfjell.

Gule kort: Rudi Dreyer og Steffen Dreyer.Garfjell matchvinner

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2008

17-åringen banket ballen i hjørnet og ga L/K tre viktige poeng i gresspremieren på Polleidet. Endelig versjon

L/K kom tilbake etter å ha kommet under for Finnsnes to ganger. Begge gangen svarte frisparkfoten til André Fagerborg. Og med Øyvind Garfjells flotte venstrefotskudd et kvarter før slutt, var L/K i føringen. Den beholdt laget ut kampen.

Vinterværet de siste dagene gjorde seg gjeldende også på Polleidet i ettermiddag, selv om dagens L/K-ere bare må rette en takk til de som i sin tid fant ut at gressbanen skulle ligge akkurat der den ligger. For mens det var full vinter fem kilometer sør for og fem kilometer nord for Polleidet, var det akkurat så lite vinter på stadion at det gikk fint å spille kamp der.

Nå ble ikke L/K-FIL det store oppgjøret rent spillemessig. Til det er gressbanen fortsatt i for dårlig forfatning. Så mange sjanser ble da heller ikke skapt i første omgang. L/K hadde den første, da Øyvind Garfjell kom seg fri på sin venstreside. Garfjell førte ballen helt fram til eks L/K-er Jørgen Vik, som på sin side maktet å redde forsøket fra sin jevnaldrende eks-lagkamerat.

Øyvind kom løs mer enn én gang på venstresiden denne omgangen, men enten gikk innleggene i en FIL-fot, eller så var ikke løpene godt nok timet inne i boksen.

FIL viste seg som et bra lag, og får kampens hittil største sjanse da en FIL-spiss runder Michael Wæraas og setter ballen på mål. Heldigvis er Stian Amundsgård på plass og redder det svake skuddet.

Men få minutter etterpå er det ingen som redder noe. Da setter FIL-kaptein Yngve Waller Nilsen ballen i hjørnet etter corner og grønntrøyene får med seg en ledelse inn i garderoben.

I pausen gjorde L/K-trenerne Dan Håvard Johnsen og André Fagerborg grep. Ole Oscar Ross kommer inn på høyrevingen etter å ha vært usikker i forkant av kampen på grunn av lyskeproblemer. Det ble mer fasong på angrepsspillet, men likevel var det en kjent oppskrift som skulle få L/K-skuta på rett kjøl igjen: André Fagerborg setter sitt første av to frispark i mål fra rundt 25 meter. Ballen gikk via en FIL-forsvarer og inn i korthjørnet til en utmanøvrert Jørgen Vik.

Så løper FIL igjennom på L/Ks venstreside og Stian Konradsen setter enkelt inn 2-1. Men nå var det ikke aktuelt for L/K og André Fagerborg å legge seg ned for å dø. L/Ks spillende trener setter vakkert inn 2-2 over FIL-muren og utenfor Viks rekkevidde etter en av mange fellinger av bursdagsbarnet Steffen Dreyer.

Fagerborg var også sentral da Øyvind Garfjell avgjorde kampen. Det er André som slår Øyvind igjennom i det 74. minutt. Øyvind får all den tid han trenger for å sikte inn med venstrefoten, og et sekund senere fikk nettmaskene smake adidaslær.

Mot slutten hadde L/K flere farlige tilbud, men FIL kunne fort ha ødelagt hjemmepremieren da Krister Flytøren sprang alene igjennom i sluttminuttene. FIL-vingen rotet imidlertid bort ballen og bortsett fra det var det ikke spesielt spennende på Polleidet i sluttminuttene. L/K hadde grei kontroll og burde strengt tatt ha satt et par av sjansene også.

Knappe ti minutter før slutt blir FIL-spilleren Alexander Thuv skadet i en duell med Rune Lillevik. "Lille" og Thuv braker inn i hverandre på midtbanen og FIL-spilleren er maks uheldig. Han må ut på båre og videre med ambulansen. Rapportene i etterkant tilsier at Thuv visstnok har brukket begge bein i foten. Trasig avrunding på kampen og L/K håper Thuv får en raskest mulig konvalesens. Det er også på sin plass å beklage at ambulansen brukte over 20 minutter på å komme seg inn til Polleidet etter at den alvorlige skaden var rapportert.

* Marius Lingrasmo måtte kaste inn håndkleet i dag. Marius var ment å starte på høyrekanten mot FIL, men turde ikke tyne låret sitt for mye etter at han måtte avbryte samlingen søndag. Også Ole Oscar Ross fikk en amputert samling søndag på grunn av lysketrøbbel. Men litt egenbehandling, samt en skikkelig session med fysio Jørn F. Berger gjorde at Oscar kunne komme inn i andre omgang.

* Gjensyn med Rudi Dreyer for Polleidet-publikummet. Han fikk 20 minutter for Øyvind Garfjell og fikk vist seg litt fram med sin duellstyrke og vinnervilje.

* Unggutten Jan Robin Bjørn (17) debuterte fra start for L/Ks A-lag. Han dannet stopperpar sammen med Stian Amundsgård og ryddet bra opp - spesielt luftveien.

* Steffen Dreyer fylte 22 år i dag og spilte en god kamp - selv om målet manglet. Etterpå trakterte han forøvrig et fullsatt klubbrom med selvbakt bursdagskake!

Med seieren i dag klatret L/K opp på 5. plass på tabellen med sine beskjedne to spilte kamper. L/K er eneste lag som ikke har avgitt poeng ennå.

Neste kamp er allerede fredag - 16. mai oppgjøret mot Ishavsbyen borte. Neste hjemmekamp er mot Fløya 20. mai.


L/K - Finnsnes 3-2 (0-1) 0-1 Yngve Waller Nilsen (39), 1-1 André Fagerborg (54), 2-1 Stian Konradsen (60), 2-2 Fagerborg (68), 3-2 Øyvind Garfjell (74)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Jan Robin Bjørn, Stian Amundsgård, Lasse Hausner; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Ole Oscar Ross for Rune Kristiansen, Rudi Dreyer for Øyvind Garfjell, Frode G. Larsen for Tor Arne Larsen.

Dommer: Inge Jensen, Furuflaten - god

Gule kort, L/K: Stian Amundsgård, Steffen Dreyer

Mer om kampen på kretsens sider og hos Framtid i Nord.Tap på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mai 2008

L/Ks 4. divisjonslag har ikke fått en gunstig start på sesongen.
I dag ble det tap 1-2 for BOIF på Bardufoss etter at hjemmelaget scorte to straffespark. L/K tok ledelsen på et selvmål etter 12 minutter, men BOIF fikk et straffespark 10 minutter senere som få L/K-spillere skjønte noe av. 1-1.

I det 90. minutt feller Jonas Samuelsen en BOIF-spiller og får rødt kort. Straffe nummer to blir satt i mål, og dermed null poeng til L/K.

- BOIF hadde endel sjanser i andre omgang og det var sånn sett ingen ufortjent seier, selv om det var synd å miste poeng så sent i kampen, sier trener Tor-Arne Solvang.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Andreas Holm, Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Rudi Dreyer, Jonas Samuelsen, Espen Haugen, Rune Kristiansen, Alexander Løvland Rygh; Fredrik P. Johansen

Innbytter: Stian Kviteberg

Gule kort L/K: Rudi Dreyer, Alexander Løvland Rygh, Vegard Samuelsen

Rødt kort L/K: Jonas SamuelsenSatser på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mai 2008

Dårlig vær til tross - Vi satser på kamp på Polleidet mandag.
Pinseria, med stort snøfall og lave temperaturer, er ikke akkurat balsam for sjelen for de som skal arrangere utendørs fotballkamper. Det skal L/K mandag, klokken 16.00, og avgjørelsen om at den kampen skal gå på Polleidet gress er nå tatt.

Mens det lavet ned i Lyngen på natt til lørdag og utover på lørdagen, begynte skepsisen unektelig å bre seg. Både kretsen og Finnsnes ble varslet, for å holde alle muligheter åpne for oppgjøret.

Men mens snøen la seg godt på Lyngseidet, holdt gresset på Polleidet seg snøfritt.
Etter en inspeksjon av gresset tidlig lørdag ettermiddag, konkluderte anleggsansvarlig Kjell-Magne Stenhaug og L/K-leder Johnny Hansen at det bør gå helt fint å spille kamp på Polleidet mandag.

En kjapp telefon til statsmeteorologen gjør oss enda tryggere på at mandagen blir en bedre dag værmessig enn det lørdagen har vært. Dermed er det duket for oppgjør mot Jørgen Vik og co. i Finnsnes.

Vel møtt! 


Seier i treningskamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2008

Det er lenge siden A-laget har spilt kamp. I kveld ble det derfor treningskamp mot Skarp.

Det ble til slutt 4-3 i treningskampen i Skarphallen etter at L/K hadde ledet 3-0 og 4-1. Første omgang blir av L/K-trener André Fagerborg, som stod over i dag, karakterisert som årsbeste, mens det i andre omgang ble byttet en god del - uten at seieren ble satt i stor fare.

L/Ks mål ble satt inn av Rune Lillevik (2) og Steffen Dreyer (2). Sistnevnte satte blant annet inn et flott frispark.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Andreas Holm, Stian Amundsgård, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Rudi Dreyer, Lasse Hausner; Ole Oscar Ross, Marius Lingrasmo, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Freddy Skogvang, Stig-Roar Hansen Rognli, Frode G. Larsen, Espen Haugen, Alexander Løvland Rygh.

Skarp stilte med en rekke spillere fra 2. divisjonslaget sitt, om enn kanskje ikke toppet lag fra start. Seier 4-3 er uansett et sterkt resultat av L/K. André Fagerborg debuterte som "benketrener" med seier over klubben han har spilt for ved flere anledninger.Bli minisponsor!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2008

Mandag er det endelig sesongåpning på Polleidet gress.

 


Mandag 12. mai, andre pinsedag, spiller L/K kamp mot Finnsnes på Polleidet.
Hjemmekampsesongen er dermed endelig i gang også for A-laget.

I den forbindelse håper LK at flest mulig ønsker å bidra som minisponsor.
Som minisponsor får du gratis inngang på hjemmekamper i 3 og 4 divisjon + vafler
og kaffe i pausen på A-laget sine hjemmekamper.

Kostnaden med å være minisponsor er 1000 kroner. Det vil bli
effekter og premier til alle som tegner seg som minisponsor.
I tillegg jobbes det med en større hovedpremie.

Om du ønsker å være minisponsor, vennligst meld din interesse på e-post:
trondela@gmail.com, eller mobil: 948 41 651.

Det vil også være mulig å tegne seg som minisponsor på første hjemmekamp.

 2-2 på grusen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mai 2008

Kun ett poeng for L/K2  på Geitnes-grusen.

Det ble bare 2-2 hjemme mot Fløya 2 for L/K-reservene i dag. Jan-Robin Bjørn og Alexander Løvland Rygh (straffe) satte målene for L/K 2 - begge i første omgang. L/K ledet 2-0 men Fløya kom tilbake og berget poenget.

L/K stilte forøvrig med den gamle målmaskinen Frank Bekkstrand (35) i mål. Bekkstrand stod litt i mål i barneårene, men er nok fortsatt mest kjent for sine bravader foran motstanderens mål.

Forøvrig representerte kampen årsdebut for både Stian Kviteberg og Trond Egil Larsen, i tillegg til nevnte Bekkstrand.

L/Ks lag: Frank Bekkstrand; Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Rune Lillevik, Stig-Roar Hansen Rognli; Rudi Dreyer, Espen Haugen, Jonas Samuelsen; Stian Kviteberg, Andreas Holm, Alexander Løvland Rygh.

Innbytter: Trond-Egil LarsenGruspremiere søndag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mai 2008

Det blir gruskamp for 4. divisjonslaget søndag.
B-lagets andre kamp denne sesongen er mot Fløya 2. Den kampen skulle egentlig gå på gressbanen på Polleidet, men der er det bare bart, ikke spillbart...

Kampen går dermed på Geitnes grus - en grusbane som antagelig bare blir brukt til denne ene B-kampen i år.

 

Tap i sesongstarten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2008

L/K 2 tapte på Senja.

L/K 2 møtte Senja 2 i Islandsbotn i ettermiddag, og det var 2. divisjons-reservene som viste seg sterkest til slutt. 2-0 til pause og 3-0 til slutt ble fasiten, men seieren var etter L/K-rapportene vel stor etter spill og sjanser.

Med dagens tap, gikk L/K 2 for første gang " i manns minne" av banen etter en seriepremiere i 4. divisjon uten å score mål. Det har ikke skjedd det siste ti årene i hvert fall. Men vi satser på at det blir orden på sakene offensivt etter hvert.

På L/K 2 i dag spilte Jonas Samuelsen, Espen Haugen og Marius Lingrasmo sine første serieminutter på seniornivå for L/K. I tillegg seriecomeback for Rudi Dreyer, som spilte midtstopper og senere midtbane på Senja i dag.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Jonas Samuelsen, Rudi Dreyer, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Mats-Haakon Karlsen, Espen Haugen, Marius Lingrasmo, Andreas Holm; Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen.

Innbytter: Åmund Rognli.

Ingen gule kort.L/K - Fløya utsatt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2008

Det blir ikke kamp mellom L/K og Fløya til helga.

Kampen skulle opprinnelig gå på Polleidet lørdag, men det ble tidlig klart at det ikke ville la seg gjøre. Nå har Fløya heller ikke fått sin hjemmebane kampklar, og dermed var det ikke aktuelt å snu oppgjøret heller.

Kampen har foreløpig ikke fått ny dato, men klubbene jobber med å finne et hull i terminlisten for vårsesongen.

 Rett til tabelltoppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2008

L/K vant 5-1 i seriepremieren i Skarphallen. Endelig versjon.

L/K vant til slutt 5-1 over nederlagsdømte Ramfjord i Skarphallen i dag. En merkelig kamp der RUIL skapte flest sjanser i første omgang men L/K ledet 4-1, mens L/K bare scoret ett mål i andre omgang etter å ha dominert kampen mer eller mindre totalt.

RUIL scoret først, men en tre-fire vakre angrep senere hadde L/K en ufortjent 4-1 ledelse til pause. Etter hvilen klarte ikke L/K å sette ballen i mål før like før slutt. Og da var det Rune Lillevik som hamret ballen i mål etter corner.

Det gikk faktisk ett kvarter før L/K skapte sin første sjanse. Da hadde RUIL vært farlig frampå flere ganger - blant annet to ganger etter dødball. Men da L/K slo til, var det ingen tilfeldigheter. En formsterk Steffen Dreyer spilte spiss i 4-3-3-formasjon i dag, og var outstanding i første omgang. Han vender opp og slår høyrekant Ole Oscar Ross nydelig igjennom. Unggutten smeller til med høyreslegga på første touch og ballen smeller i stolpen.

Så, etter 23 minutter, kløner L/K det til i rulleringsspillet bak. En ellers solid Michael Wæraas-erstatter Henning Hansen slår en litt vanskelig ball ut til venstreback Tor Arne Larsen. Sistnevnte gjør ikke maks ut av situasjonen heller, og RUIL snapper ballen. Sekunder etter ligger ballen i lengste hjørnet til Henning.

Men så løsnet det for alvor for L/K offensivt:

1-1, 26 minutter: Tom-Jørgen Gangsø (god i dag) vinner ballen på midtbanen. Han slår høyrekant Ole Oscar Ross igjennom og går på løp inn i boksen selv. Ross demper ballen og slår kapteinen sin igjennom på vakkert vis. Gangsø setter ballen i mål i duell med RUIL-forsvaret.

2-1, 31 minutter: Steffen Dreyer svever høyt og knuser RUIL-stopperne i luftduell. Header ballen til Ross, som rekker ballen før RUIL-keeperen og lobber ballen i mål.

3-1, 25, min: L/K holder ballen inne i straffefeltet og til slutt slår venstrekant Øyvind Garfjell ballen inn i feltet der André Fagerborg møter ballen med et perfekt hodestøti lengste hjørne.

4-1, 38. min: Dreyer-Ross-kombinasjonen funker igjen. Dreyer spiller Ross igjennom. Sistnevnte avslutter kjapt, RUIL-keeperen klarer ikke holde skuddet og Øyvind Garfjell plukker opp returen og setter den i mål.

4-1 til pause var veldig flatterende for L/K, som slett ikke fremstod med pondus i det defensive spillet, men som viste festfotball offensivt.

Andre omgang var paradoksalt nok en vel så god omgang av L/K, men da måtte publikum vente til ett minutt før slutt før det femte L/K-målet kom. Da var det Rune Lillevik, i en uvant rolle som innbytter, som satte punktum med et kontant skudd etter dødball. Med litt mer konsentrert angrepsspill kunne sifrene blitt langt styggere for et mer og mer slitent, men fortsatt kjempende, RUIL-lag.

5-1 i seriepremieren er uansett bra. Ramfjord var slett ikke så dårlig som alle skal ha det til, og kommer garantert til å plukke poeng hjemme på Fagernes. Seieren representerer en god start på årets sesong for L/K, som altså ligger på tabelltoppen før søndagens kamper.

L/Ks målscorere: Tom-Jørgen Gangsø, Ole Oscar Ross, André Fagerborg, Øyvind Garfjell og Rune Lillevik.

L/Ks lag: Henning Hansen; Kristoffer Fagerborg, Stian Amundsgård, Lasse Hausner, Tor Arne Larsen; Frode G. Larsen, Tom-Jørgen Gangsø, André Fagerborg; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Rune Lillevik for Tor Arne Larsen (etter 42 min.), Andreas Holm for Kristoffer Fagerborg (etter 68 min.) og Rune Kristiansen for Øyvind Garfjell (etter 68 min).

Gule kort L/K: André Fagerborg, Kristoffer Fagerborg.

Dommer: Inge Jensen - god.Thriller med negativ utgang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2008

L/K gikk ut av cupen på mest mulig dramatisk vis i kveld. Endelig versjon

Cupkampen mot Ishavsbyen gikk på en vinterlig og slett ikke helt trygg kunstgressbane på Storsteinnes og til slutt trakk Ishavsbyen det lengste strået. Da hadde lagene ikke klart å avgjøre verken i ordinær tid eller i ekstraomgangene.

På straffesparkene var det IFK som var kaldest. De satte fire straffer, mens det kun var Marius Lingrasmo hos L/K som klarte å score.

L/K tok ledelsen i kampen midtveis i første omgang, ved Tom-Jørgen Gangsø. L/K hadde til da vært det førende laget, må det være lov å si, men IFK hadde de største sjansene - hvis det går an da. Mot slutten av omgangen var IFK også fullt på høyde spillemessig, og pausen kom beleilig for L/K. Dessverre varte L/K-pausen litt ut i andre omgang også. Omgangens første frispark ble slått inn i L/K-feltet og Martin Skårstad møter ballen mutters alene på første stolpe og skaller ballen i mål.

Utover i omgangen er det Ishavsbyen som behersker forholdene best, selv om L/K har sine tilbud også. Spesielt Tom-Jørgen Gangsø, som på bakre stolpe svir en alle tiders mulighet til å bli tomålsscorer.

Syv minutter før slutt skjer det som kunne blitt avgjørende for kampen. Et svakt tilbakespill blir snappet opp av Ishavsbyen og keeper Wæraas rykker ut og feller IFK-spissen. Soleklar straffe og en prematur runde i dusjen for Kroken-gutten i L/K-målet. Spillende trener André Fagerborg er kjent som et keeperfantom, og tar villig over keeperhanskene til Wæraas. Straffen fra David Lundblad er han imidlertid ikke i nærheten av. Det er imidlertid stolpen, som blir L/Ks redning. 1-1 etter ordinær tid.

I ekstraomgangene klarer ikke Ishavsbyen å utnytte tallmessig overlegenhet mot et L/K-lag som ikke hadde mye å by på utenom forsvarskamp. Det klarte man til gjengjeld, og de gangene det ble farlig ryddet Fagerborg godt opp.

Straffesparkkonkurranse var nesten det beste L/K kunne håpe på til slutt. Men slitne L/K-bein og L/K-hoder klarte ikke å score fra 11-meteren. Normalt sikre eksekutører som Rune Lillevik og Steffen Dreyer bommer, og kun Marius Lingrasmo klarer å overliste IFK-keeperen. Dermed er det cup-exit for L/K på Moan kunstgress.

* L/K takker Storsteinnes, med Bjørn Dølvik Johansen i spissen, for en kjempejobb i forbindelse med cupkampen! En utmerket arena å ha i bakhånd også for lyngsværinger, selv om værgudene var relativt nådeløse denne gangen....

L/Ks lag: Michael Wæraas; Mats-Haakon Karlsen, Lasse Hausner, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø, Jens-Georg Løvland, Frode G. Larsen; Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Rudi Dreyer, Marius Lingrasmo

Gule kort L/K: Stian Amundsgård, Jens-Georg Løvland, Steffen Dreyer, Rune Lillevik

Rødt kort: Michael Wæraas

Dommer: Stig-Are Sørensen - holdt hodet (og utvilsomt også beina) kaldt i en vanskelig kamp.Seriestart i Skarphallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2008

L/Ks første seriekamp vil bli spilt innendørs. Kamptidspunkt bekreftet.

Ramfjords kunstgressbane på Fagernes er ikke mulig å benytte til TiTo-fotball per 17. april (eller 19. for den saks skyld).

Dermed blir seriestarten flyttet fra vinterlige Fagernes til mer levelige forhold inne i Skarphallen.

Kampen blir å gå 14.00 lørdag. Fra cupkampen i midtuka er Jens G. Løvland (skadet) og Michael Wæraas (karantene) borte fra stallen. Inn kommer imidlertid Henning Hansen, Ole Oscar Ross og igjen skadefrie Rune Kristiansen, så vi burde stå greit rustet foran seriestarten likevel.

Møt opp i Skarphallen og se L/K i serieåpningen! Cupkampen i Balsfjord

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Apr 2008

L/K spiller hjemmekamp på Storsteinnes.
Første kvalikkampen til NM-cupen skulle egentlig gått på hjemmebane i Lyngen, men 16. april er noen dager for tidlig for gresset på Polleidet.

Dermed blir kampen spilt på det splitter nye kunstsgresset på Moan på Storsteinnes. Kampen går 19.00 onsdag.

Møt opp på hjemmekamp i Balsfjord!

Treningsleir Alta: Kamp i kveld

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Apr 2008

L/K-trener Dan-Håvard Johnsen instruerer Ole Oskar Ross og Tom-Jørgen Gangsø i Finnmarkshallen fredag.
L/K møter Porsanger i Finnmarkshallen i kveld.

A-lagets treningsleir i kveld er kommet godt i gang. En lang treningsøkt på formiddagen i dag etterfølges av en treningsmatch mot Porsanger nå i kveld.

L/K blir i Alta til søndag, og skal ha lange, gode treningsøkter både lørdag ettermiddag og søndag formiddag.

L/K-trenerne Dan-Håvard Johnsen og André Fagerborg har 21 mann disponibel til kampen.

Michael Wæraas, Henning Hansen, Mats-Haakon Karlsen, Jens-Georg Løvland, Tor Arne Larsen, André Fagerborg, Ole Oskar Ross, Lasse Hausner, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Andreas Holm, Stian Amundsgård, Alexander Løvland Rygh, Rudi Dreyer, Jan Robin Bjørn, Tom-Jørgen Gangsø, Stig-Roar Hansen Rognli, Marius Lingrasmo, Øyvind Garfjell og Kristoffer Fagerborg.Rudi tilbake i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Apr 2008

Rudi Dreyer skal spille for L/K i år.

Kraftkaren fra Elvevoll har signert B-skjema for L/K og er klar til innsats i det som forhåpentligvis blir tetstrid i 3. divisjon i år.

Rudi (25) er med til Alta på treningsleir og virker pigg og fin. Steffens eldre bror er av den allsidige sorten og kan derfor være aktuell på en rekke plasser. Rudi spilte sist i L/K i 2006-sesongen, men hadde en sesong i moderklubben Storfjord i 2007.

 Tidenes debutmål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Apr 2008

Marius Lingrasmos første spark på ballen i en L/K-drakt på A-laget var kampens, kveldens, ukas og månedens beste prestasjon i Finnmarkhallen.

Selv om Odd og Alta skal spille Adeccoliga kamp på søndag, så kan undertegnede garantere at det ikke blir scoret noe råere mål verken i den kampen eller de neste kampene i overskuelig framtid.

Balsfjordingen setter inn 4-2 målet på et utrolig hælspark på hel volley (det er en setning man ikke ser for ofte), og det er altså attpåtil på hans første spark på ballen. Rått!

Da hadde vi allerede spilt 79 minutter av kampen og Marius var den siste av åtte L/K-innbyttere.  L/K spilte en middels treningskamp mot et Porsanger-lag som fint hadde hevdet seg i TiTo-serien. Enkelte angrep satt virkelig godt, med løp inn i boksen og flott offensiv samhandling. Andre ting var ikke like bra, uten at det var uopprettelige feilskjær som ble begått.

Stian Amundsgård ble tatt av/vist av banen etter en tøff takling i første omgang. Ettersom det var en treningskamp, og god matching var viktig, lot Porsanger oss sette inn en ny mann.

L/Ks målscorere: Ole Oskar Ross (2), André Fagerborg og Marius Lingrasmo.

Fine mål av både Fagerborg og Ross i dag. Steffen Dreyer med flott framspill til Ross på 1-0. Keeper roter det til og Ross setter inn 2-0. Flott spill av Ross og Fagerborg på 3-2 og prikken over kransekaka og i-en med Lingrasmos 4-2.

Førsteellever: Michael Wæraas, Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Ole Oskar Ross, Jens Georg Løvland; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Lasse Hausner, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristoffer Fagerborg, Rudi Dreyer, Andreas Holm, Alexander Løvland Rygh og Marius Lingrasmo,Gratulerer Marius!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Apr 2008

Lyngen/Karnes-løperen Marius Waltenberg tok sølv i NNM på ski. Foto: Arne Teigen, Framtid i Nord       

Waltenberg gikk inn til en sterk andreplass i 15-årsklassen i NNM på ski på Kvaløysletta lørdag.

Det er slett ikke hverdagskost og leder Johnny Hansen i L/K roser unggutten fra Oksvik.

- Det er en kjempegod prestasjon. Vi i idrettsmiljøet i L/K er stolt over å ha en så god skiløper i klubben, sier Hansen.

Lyngen/Karnes gratulerer!

 

 LYNGEN-TURNERINGA: Slettaelva vant

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Apr 2008

Slettaelva 92 vant gutteklassen.

Slettaelva slo arrangørlaget L/K-FIL med 2-1 i finalen lørdag og kunne dermed ta med seg pokalen hjem til Kvaløya. Nordreisa vant 4-1 over Burfjord i bronsefinalen.

Åtte guttelag deltok i turneringen lørdag. Neste helg er det smågutteturneringen som går av stabelen.

Les mer om lørdagens kamper på Framtid i Nords nettsider.

Les alt om Lyngen-turneringa her!Tap for juniorene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Apr 2008

Etter en bra første omgang av L/K-juniorene tok TIL fullstendig over i andre.

TIL-juniorene stilte med et sterkt lag og viste spesielt i andre omgang at det neppe er så mange juniorlag i Norge som hamler opp med dem. Men L/K klarte å holde 2-1 til pause, og da hadde TIL fått sitt 2-0 mål på klønete opptreden av dommer, linjemann også forsvaret til L/K.

2-0 sto det allerede etter syv minutter, men Ole Oskar Ross reduserte til 2-1 midtveis i første omgang. Det sto seg til pause, men like etter hvilen setter TIL inn 3-1 og punkterer i praksis kampen. TIL-juniorene svir vanvittige sjanser, mens L/K knapt klarer å komme over midtbanen.

Til slutt stopper TIL på 7-1 og det var i hvert fall ikke ett mål for lite. TIL rotet mye foran målet til en god Vegard Samuelsen, men syv mål er jo bra det også.

Dermed går TIL videre til semifinalene i NM-cupkvaliken i Skarphallen lørdag.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Andreas Holm, Kristoffer Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Jonas Samuelsen; Ole Oskar Ross, Tom-Jørgen Gangsø, Martin Strand: Andreas Løvland, Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Per Inge Stenhaug, Erlend Strand.

Gult kort L/K: Øyvind GarfjellJuniorkamp i kveld

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2008

L/Ks juniorer spiller NM-cup mot TIL allerede i kveld.
Grunnet kollisjon med gutteturneringen i Lyngenturneringa lørdag, har L/K jobbet hardt for å få flyttet kvalikkampen til NM-cupen for junior mot TIL til fredag kveld.

Det har man nå lyktes med, og dermed skal Øyvind Garfjell og co. møte TIL på krøllgresset i Tromsdalen kl. 20.00 i kveld.

L/K vil stille uten den skadede forsvarsklippen Jan Robin Bjørn og høyreback Stian Stenhaug, men skal ellers kunne stille en rimelig slagkraftig 11-er.

Vinneren av denne kampen spiller semifinale i Skarphallen imorgen.


Dreyer ut 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mar 2008

Steffen Dreyer er den foreløpig siste i rekken av L/K-spillere til å fornye kontrakten.    

Etter lørdagens samling i Lyngen-hallen tok storfjordingen pennen fatt og fornyet kontrakten med to nye år. Det betyr at Steffen, som viser gryende storform nå, skal aksle trøye nummer 11 i L/K (kontraktfestet sådan...) minimum ut 2009-sesongen.

Steffen, som også er visekaptein i år, er dermed én av rundt 25 spillere i L/K som nå er under kontrakt med Lyngen/Karnes. De fleste med to og treårskontrakter. Fortsatt gjenstår det noen kontrakter, men brorparten er på plass nå.

Det betyr mye for oss at våre hovedsakelig lokalt utviklede spillere ønsker å fortsette satsingen i L/K og unge Dreyer blir en av nøkkelspillerne hvis vi skal nå målsetningen om opprykk til 2. divisjon i år.

Steffen har per 30. mars spilt 161 kamper og scoret 56 mål for L/K. Den 162. kampen ( og kanskje også det 57. målet) kommer i dagens kamp mot TUIL på krøllgresset.

 Møter TUIL ute

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mar 2008

Vår siste vinterseriekamp går mot TUIL - ute på krøllgresset.

Opprinnelig skulle kampen gå klokken 20.00 inne i Skarphallen. Men etter ønske fra TUIL er kampen satt opp tidligere på dagen - og da ute på TUILs hjemmebane i Tromsdalen.

Kampstart er 15.30 i dag. De observante (og strengt de fleste andre som kan lese) vil se at troppen under inkluderer Lasse Hausner. Han er på full fart tilbake etter skade og får kanskje sine første minutter i år mot TUIL.

L/Ks tropp til kampen: Michael Wæraas, Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Frode Larsen, Stian Amundsgård, Jens Georg Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Rune Lillevik, Steffen Dreyer, Tor Arne Larsen, Kristoffer Fagerborg, Rune Kristiansen, Stig-Roar Hansen Rognli, Lasse Hausner.0-5 mot TUIL: Bra i én omgang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mar 2008

L/K kan leve godt med første omgang mot sterke TUIL. Etter pause ble det litt verre.
Det endte til slutt med småstygge 0-5 mot TUIL i ettermiddag. Isolert sett ingenting å være stolt over akkurat, men L/K kan være mer enn bekjent av måten laget gjennomfører første omgang på.

Riktignok scorer TUIL to mål (to krigermål av skjervøyværingen Reidar Waage) og er det lille strået hvassere, men L/K er absolutt med på notene - både i duellspillet og i løpingen. Forsvarsfireren satte linja fint og ga ikke ved dørene, mens den sentrale midtbanen med Tom-Jørgen Gangsø og spesielt en svært god Jens Georg Løvland aldri ga TUIL-spillerne fred. Rune Lillevik spilte hengende spiss bak en Steffen Dreyer i en 4-4-1-1-formasjon og både Lille og Steffen var gode i første omgang.

Så mange sjanser skaper dog ikke L/K. Steffen Dreyer har en gedigen en tidlig i omgangen da han får ballen i beina etter en Lillevik-stuss. Avslutningen tar imidlertid TUIL-keeper Sørensen seg av med en flott parade.

Resultatmessig var ikke andre omgang så veldig mye verre enn første for L/K, men prestasjonene falt dramatisk i andre. TUIL dro veksler på en uforskammet sprek benk, med spillere som Jørgen Møller Marthinsen, Eirik Lamøy, Hans Nordbye og Mohammed Ahamed, og herjet litt med L/K i en periode tidlig i andre omgang. Der L/K hadde vært hissig i presset og tett oppi folk i første omgang, glapp det mer enn én gang i denne perioden. TUIL holdt høyt tempo på både ball og folk på det glatte føret, og tre mål ble satt inn før halve omgangen var spilt.

Etter det tok nok TUIL det litt roligere, men L/K hadde ikke så mye å bestille offensivt av den grunn. Det ble med sporadiske tilløp og et Løvland-skudd etter corner sent i omgangen.

TUIL har harvet over mange denne vintersesongen og har blant annet scoret ni mot Senja, åtte mot Skjervøy og syv mot Skånland. Så selv om fem baklengs er drøy kost, er det slett ingen grunn til å grave seg ned.

Kampen var den siste i årets vinterserie, og L/K fikk til slutt bare Mjølner bak seg på tabellen.  Nå er det junior-NM neste helg, før det bærer til Alta på treningsleir i perioden 10. - 13. april.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Stian Amundsgård, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Jens Georg Løvland, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Lasse Hausner for Mats-Haakon Karlsen, Rune Kristiansen for Øyvind Garfjell, Tor Arne Larsen for Rune Lillevik, Kristoffer Fagerborg for Stian Amundsgård, Stig-Roar Hansen Rognli for Frode G. Larsen

Dommer: Stig Are Sørensen - god.

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

 

L/K tippet på andreplass

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2008

Dagbladet legger TiTo-hegemoniet til Nord-Troms i år.
Dagbladet har vane tro tippet utfallet av de fire øverste divisjonene for herrer pluss de to øverste kvinnedivisjonene. Og i år blir det ifølge riksavisen et år for Nord-Troms: 

Skjervøy får favorittstemplet i år, foran L/K og Fløya. Begrunnelsene glimrer med sitt fravær og ingen av lagene kan vel heller sies å ha levert strålende resultater hittil i vinter.

I nedrykksstriden blir det ifølge Dagbladet tøft for et annet Nord-Tromslag - nemlig Nordreisa på niendeplass. 10. og 11.-plassen er forbeholdt hhv. Salangen og Ramfjord.

Uenig eller enig med Dagbladet? Legg inn ditt tabelltips på L/K-netts diskusjonssider, gjerne med en liten begrunnelse, og ta også gjerne en tur innom Dagbladets diskusjonssider for avdeling 23 etterpå.

Et besøk verdt er absolutt nykommer Skognes' nettsider, der de for tiden teller ned til serieåpningen med å tippe et nytt lags tabellplassering. De er i tastende stund kommet til niendeplassen, og heldigvis er ikke Lyngen/Karnes nevnt ennå... Skognes-gutta skrider til verket med stor innsikt og glimt-i-øyet-alvor, og har en grundigere tilnærming til TiTo-serien enn vi har sett noe sted på mange år. Bra!

Så får vi se hva laget, som faktisk er L/Ks nærmeste naboer i årets TiTo-serie (selv om de spiller hjemmekampene i Ramfjord i år, litt lenger unna Lyngen enn normalt), plasserer Lyngen/Karnes til slutt.Sørensen dømmer i cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2008

Kampleder for første kvalikrunde fastsatt.
16. april spiller L/K mot Ishavsbyen i første kvalikrunde i NM-cupen. Kamptidspunkt og kamparena er foreløpig ikke fastsatt, men kampleder er i hvert fall fastsatt nå.

Stig Are Sørensen tar seg av kampen, og får hjelp av Jonny Andreassen og Kay-Erling Ludvigsen. Utvilsomt en trio som kan hanskes med et utvilsomt tøft oppgjør mot et Ishavsbyen som tippes høyt på TiTo-tabellen i år.

Oppsettet av tre tromsødommere kan kanskje tolkes som at kretsen regner med at L/Ks hjemmekamp må spilles i Tromsø. Det blir nok også mest sannsynlig utfallet, men det er faktisk ikke helt utenkelig at Polleidet gress blir klar til den 16!

Denne uka er banen brøytet av L/Ks driftige banemannskap og med høvelig vær framover kan mye skje. Paralellt jobbes det selvsagt med en alternativ kamparena, men foreløpig har altså denne arenaen status som reservearena til Polleidet gress.

Langtidsvarslet for den kommende uken  er kanskje ikke helt optimalt, men en viss snøsmelting må man kunne påberegne i hvert fall.

 


 

Ishavsbyen første hinder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Mar 2008

Skal L/K til Ullevaal i år, må Ishavsbyen slås 16. april.
Det blir nemlig Ishavsbyen som blir L/Ks første motstander på den unektelig litt lange veien til cupfinalen - onsdag 16. april.
L/K har ironisk nok også fått hjemmebane i 1. kvalikrunde - en hjemmefordel vi neppe kan benytte oss av all den tid det tør være kjent at vi ikke disponererer noen kunstgressbane i Lyngen. Nye regler tilsier også at det ikke lenger er lov å spille kvalikrunder på grus, så da bærer det nok mot en bortekamp for L/K i år.

Polleidet gress har riktignok vært kampklar i midten av april før - nærmere bestemt 23. april 2005, da serieåpningen i 2. divisjon mot Mo gikk av stabelen. Men å komme i gang enda en uke tidligere enn det kan nok bli tøft. Endelig kamparena kommer vi tilbake til.

Ishavsbyen har vært cupmotstander for L/K før. I 2006 ble det seier over Byen, på Geitnes grus, med 3-1. Alle L/Ks målscorere den gangen, Rune Kristiansen, Rune Lillevik og Jens-Georg Løvland, er aktuelle til 2008-oppgjøret også.


To nye fra Fagerborg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mar 2008

André Fagerborg var sentral da Mjølner ble beseiret i ettermiddag.

L/Ks spillende trener scoret to frisparkmål i forrige helgs 3-2 seier over HIL. I dag ble det to spillemål på Fagerborg, som var L/Ks beste i dagens kamp.

L/K kom best i gang i kampen, i hvert fall hvis man bare ser i målprotokollen. Der står det Øyvind Garfjell 0-1 (11 minutt). Men det kan sies mye mer om L/Ks første mål. Øyvind hadde en fantastisk første omgang og målet var prikken over i-en. Etter tivoli-tendenser flere ganger allerede før målet, men uten å få slått den avgjørende, målgivende pasningen etter raidene, så tok Øyvind ansvar selv, tok en drøy bue rundt hele forsvaret, og hamret ballen i lengste hjørnet etter nok et eventyrlig løp.

Midtveis i omgangen kommer noen svarte fem minutter. Først utligner Mjølner, som er et godt fotballag, på corner der en mjølnerspiller får sette ballen i mål på første stolpe. Så blir det 2-1 til Narvik-laget to minutter senere på det som ikke kan karakteriseres som en relativt svær forsvarstabbe av Stian Amundsgård. Han snubler i ballen høyt på egen banehalvdel og Mjølner-spissen gjør det meste ut av det, runder Michael Wæraas og setter ballen i mål.

Så, i det 28, minutt fortsetter det trøsteløse defensive spillet. Keeper-Wæraas ligger langt ute og når et langt gjennomspill først. Han header ballen, ettersom han er langt utenfor 16-meteren men en kombinasjon av passive medspillere og en litt uheldig retning på headingen gjør at det er Mjølner som får kontroll på ballen. Mjølner-spilleren gjør riktignok en meget god prestasjon når han setter ballen i det tomme målet, men det var likevel litt komikveld over det hele.

Tre baklengs på fem minutter er imidlertid ikke artig, men heldigvis tok André Fagerborg ansvar i en første omgang der ikke mange L/K-gutter spilte opp mot sitt beste. En corner havnet etter litt fram og tilbake tilbake hos Fagerborg ute på høyresiden. Han dribler seg målbevisst innover i feltet inntil han har en god nok vinkel for å skyte med venstre. Dermed 2-3. Det var pauseresultatet, etter at Mjølner faktisk hadde en ball til i nettet. En tvilsom offside-avgjørelse var alt som skilte stopper-Amundsgård fra å score et nytt selvmål med hodet, nesten identisk med det som dessverre ble godkjent mot Fløya for noen uker siden.

Før andre omgang ble Jan Robin Bjørn kjørt inn på stopperplass, mens André Fagerborg gikk opp på midtbanen i 4-3-3-formasjon, sammen med nyinnbyttede Ole Oscar Ross. En småskadet Rune Lillevik og en småsyk Tom-Jørgen Gangsø får hvile. Grepet er vellykket i det André Fagerborg for alvor tar tak på en midtbane der vi hadde litt trøbbel før hvilen.

På topper det imidlertid Storfjord-duoen Steffen Dreyer og Rune Kristiansen som sørger for 3-3. Dreyer vinner hodeduellen med Mjølner-stopperen og stusser ballen bakover mot dødlinja. Rune rekker ballen i siste liten og rekker akkurat å slå inn igjen. Der kommer Steffen stormende og setter ballen kontant i korthjørnet. Mye akkumulert vilje i det målet.

L/K er inne i en god periode og Stian Amundsgård holder på å få nettsus i rette enden også. Men ti minutter ut i omgangen blir det sus som det holder, både i nettet og på veien dit. Øyvind Garfjell skjærer inn fra venstre og legger ballen tilbake til en framadstormende André Fagerborg. Han tar ballen med høyra og kliner den i mål fra 30 meter. Et vakkert mål, og et verdig matchvinnermål.

For til tross for at det gjenstår 35 minutter av kampen, blir det ikke flere mål verken for Mjølner eller L/K. Mjølner er flere ganger farlig frampå, men avslutningene var det ikke akkurat malmklang over. Flere og flere L/K-spillere står fram med vinnervilje og innsats og det er nok til å ro seieren i land. Begge lagene bytter endel i andre omgang, men det så ikke ut til å svekke L/K nevneverdig i hvert fall.

Vinnervilje og innsats preget L/K-spillerne i andre omgang og det var spesielt godt å se at så mange "meldte seg på" etter hvilen.

Mjølner - L/K 3-4 (3-2)
0-1 Øyvind Garfjell (11), 1-1 (23), 2-1 (25), 3-1 (28), 3-2 André Fagerborg (42), 3-3 Steffen Dreyer (50), 3-4 Fagerborg (55).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Frode G. Larsen, Stian Amundsgård, André Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen; Tom-Jørgen Gangsø, Jens-Georg Løvland, Øyvind Garfjell, Rune Kristiansen; Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Ole Oscar Ross, Tor Arne Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristoffer Fagerborg.

Dommer: Ragnar Dahl

Ingen gule kort til L/KTarjei i A-stallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Mar 2008

Tidligere L/K-spiller Tarjei Gautestad blir med i TUIL-stallen i 2008


Tarjei kom på utlån til L/K i fjor høst og gjorde en flott figur i L/K-trøya. Etter sesongen gikk han tilbake til TUIL og etter intensiv innsats i vinter, har han nå blitt belønnet med plass i A-stallen.

Lyngen/Karnes IL gratulerer Gautested med "mission accomplished" så langt, og håper at 17-åringen tar ytterligere steg de neste årene. Så kan vi kanskje ta en promille av æren for at Gautested har tatt et viktig steg nå. Resten skal Tarjei og TUIL ha.

Tarjei spilte åtte kamper på L/K-midtbanen i høstsesongen i fjor.

 

Endelig seier!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2008

Harstad sendt hjem til sørfylket med 3-2 tap.

Et fokusert og konsentrert L/K-lag, i nykomponert 4-4-2-formasjon, klarte for en gangs skyld å unngå et tidlig baklengsmål i årets sjette vinterseriekamp. I stedet kunne man gå til pause med en 1-0 ledelse etter et vakkert frisparkmål av André Fagerborg.

Frisparket kom etter drøye halvtimen etter at en god Rune Lillevik ble taklet bakfra på 18-19 meter. Fagerborg har mange frisparkmål for L/K på samvittigheten og dette stod ikke tilbake for noe han har gjort tidligere. Vakkert over muren og opp i vinkelen.

Da hadde L/K brukt 20 minutter på å skape sin første sjanse. HIL hadde overtaket fram til da, men så får L/K to gode muligheter på rappen. Først er Frode G. Larsen helt fri på venstrekanten, men Steffen Dreyer rekker akkurat ikke fram for å sette ballen i mål. Like etter får Dreyer stå helt alene inne i feltet men skuddet på halvvolley går rett på HIL-keeperen.

De to tilbudene innleder en god L/K-periode. Etter 26. minutter er Frode G. Larsen på tur på L/Ks høyreside. Etter litt akkodering, og et par avdriblinger, legger han inn med venstrefoten og finner Rune Lillevik mutters alene i feltet. Lille treffer godt, men ballen går dessverre like utenfor HIL-målet.

Så setter Ándre frisparket i mål og like etterpå kombinerer L/K fint ute på venstresiden, og Tom-Jørgen Gangsø løper igjennom. I duell med flere HIL-forsvarere, får Gangsø tatt seg tid til å sette ballen i den utrusende keeperen. Stor sjanse for L/K-kapteinen.

Rett før pause får Steffen Dreyer en gratissjanse etter hasardiøst forsvarsspill av HIL. Han kommer helt alene med HIL-keeperen men bestemmer seg i siste øyeblikk for å lobbe ballen over keeperen, noe som fører til at keeperen avverger 1. omgangs største sjanse.

Alt i alt en god omgang av L/K, som holder nullen i første omgang for første gang i år. Men nullen skulle sprekke ganske kjapt ut i andre omgang. En HIL-spiss stikker igjennom etter frispilling fra sentral midtbane, og setter ballen i mål under Michael Wæraas. Få minutter etterpå har L/K kontroll på ballen ute på vår høyreside, men HIL jobber godt og får ranet ballen til seg og slått inn på bakerste. HIL-spilleren hamrer ballen mot L/Ks mål, treffer hånda til Frode G. Larsen på rundt 16 meter,  og kan så nyte synet av en utspilt Michael Wæraas som ikke har mulighet til å avverge skuddet.

Etter det bitre baklengsmålet, bestemmer imidlertid Kroken-gutten seg for å stenge målet for godt. HIL er flere ganger farlig frempå men en offensiv og tøff Wæraas avverger flere ganger mesterlig i en periode der HIL er best - eller minst dårlig, alt ettersom. Hadde HIL scoret i denne perioden, så hadde det blitt tøft å berge noe vinterseriepoeng for L/K.

Men L/K viser styrke når man klarer å komme tilbake i kampen. Først ved å bytte om litt i forsvaret, med Jens Georg Løvland ned på høyrebacken, Mats-Haakon Karlsen inn som stopper sammen med Jan Robin Bjørn og André Fagerborg opp i midtbanen. Og igjen er det frisparkfoten til spillende trener Fagerborg som kommer til unnsetning. Denne gangen med et solid frispark i keeperhjørnet i det 81, minutt. Og når det kan se ut som at det skal gå mot uavgjort, så presenterer innbytter Stig-Roar Hansen Rognli seg fra en svært så fordelaktig side. Hans første A-lagsmål kommer etter pent spill av Frode G. Larsen og Steffen Dreyer, og Hansen Rognli gjør det meste ut av det når han smeller ballen i hjørnet fra 25 meter.

Godt med en seier, etter ujevne prestasjoner og jevnt med tap hittil i vinter. L/K viste i flekkene at ting begynner å sitte litt bedre både offensivt og spesielt defensivt. 4-4-2-formasjonen var slett ikke ueffen for L/K, selv om det i perioder blir for svakt press offensivt. Spissene Lillevik og Dreyer jobbet godt på topp og skapte mye på egenhånd. Lille møtte to midtstoppere som var minst like svære som ham selv, men løste oppgavene forbilledlig likevel - både langs bakken, i brysthøyde og på hodet.

* Jan Robin Bjørn steppet inn som midtstopper på kort varsel da en småsyk høyreback Kristoffer Fagerborg måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen. Jan Robin gikk inn i midtforsvaret, og klarte seg veldig bra der, mens Mats-Haakon Karlsen fant seg til rette på høyrebacken. Også venstreback Tor Arne Larsen kom rett fra et kortere sykeleie, men klarte likevel en drøyt time før han gikk av banen.

* L/K hadde bestemt seg for minst mulig bytter i denne kampen, og slik ble det. Matchvinner Stig-Roar Hansen Rognli var den eneste fra benken som ble byttet inn.

* Spillere som Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Rune Kristiansen, Freddy Skogvang, Stian Amundsgård, Alexander L. Rygh, Marius Lingrasmo og Øyvind Garfjell var blant spillerne som ikke var med i troppen idag.

 L/Ks lag: Michael Wæraas; Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Jens Georg Løvland, Ole-Oscar Ross, Frode G. Larsen; Rune Lillevik, Steffen Dreyer

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli for Tor Arne Larsen

Dommer: Johnny Nilsen

Gult kort, L/K: André Fagerborg Print ut holdningskontraktene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mar 2008

For de som ikke rakk innom registreringen i Lyngenhallen forrige uke.

Tirsdag og torsdag i forrige uke var det registrering av aldersbestemte fotballspillere i L/K.

Her fikk foreldrene utdelt blant annet en holdningskontrakt som skal leveres inn, samt et skjema for dugnadsarbeid og annen innsats.

Du finner skjemaene du trenger under "Dokumentarkiv" i venstremenyen på forsiden. Men du kan også hente dem her:

* Holdningskontrakt 6-12 år

* Holdningskontrakt 13-19 år

* DugnadsarbeidsskjemaÅrsmøte hovedlag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mar 2008

Regnskap 2007 og budsjett 2008 er blant temaene på årsmøtet fredag kveld. Fredag 28. mars kl. 18.30 avholder L/K hovedlaget årsmøte i kantina i Lyngenhallen.

Saker til behandling:

1. Regnskap 2007
2. Budsjett 2008
3. Anlegg, herunder Geitnes kunstgress
4. 75-årsjubileumet

Eventuelle forslag må være styret ihende innen 22. mars 2008.

 
Redusert TiTo-serie

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mar 2008

Fotballkretsen har bestemt at 3. divisjon av deling 23 kun skal bestå av 11 lag.

Etter at Skarp 2 forleden valgte å trekke laget sitt fra TiTo-serien har det hersket usikkerhet om hva som skjer med kretsens øverste serie.

Nå har fotballkretsen avgjort at Skarp 2 ikke vil bli erstattet med et nytt lag fra 4. divisjon - som i tilfelle ville vært Senja 2. Dermed blir det bare 11 lag i TiTo 2008 og to kamper mindre for L/K å spille.

En spesiell situasjon, som ikke blir mindre spesiell med at det allerede har forsvunnet ett lag fra divisjonen (Bardu i desember). Senja 2 ville utvilsomt kunne skjøttet TiTo-spill på en forsvarlig måte, og var etter sigende også innstilt på å ta plassen. Men det blir det altså ikke noe av.

11-lagsserien betyr at L/Ks A-lag ikke har kamp 5. mai og 11. august, da Skarp 2 -kampene egentlig skulle gå av stabelen.Nytt vinterserietap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mar 2008

L/K blir ikke å vinne vinterseriens førstedivisjon i år.

L/Ks gikk på sitt femte strake tap i ettermiddag, mot Vegard Berg-Johansens Fløya-gutter.

Kampen var av det merkelige slaget, med 0-4 i sekken etter 35 minutter og 3-4 i målprotokollen syv minutter senere. Da hadde L/K i kjent stil sluppet inn et grytidlig mål - på Fløyas første angrep. Så får L/K et mål annulert etter corner, en relativt merkelig avgjørelse, og få strakser ligger 2-0 bak Michael Wæraas i L/K-buret. 3-0 kommer like etter og når Stian Amundsgård header ballen i en fin bue over sin egen keeper og i mål, såg det ekstremt mørkt ut for L/K.

Men så våknet laget og etter 38 minutter var det duket for første redusering. André Fagerborg sender avgårde et hardt frispark fra L/Ks høyreside. Rune Lillevik stusser ballen og ballen suser opp i nettaket.

2-4 ett minutt senere er enda finere. Ole-Oscar Ross finner Frode G. Larsen, som har lurt seg mistenkelig langt ut på L/Ks høyre side. Han slår Tom Jørgen Gangsø perfekt igjennom på flanken og kapteinens harde innlegg finner Rune Kristiansen på første stolpe og storfjordingen setter sitt første for sesongen.

3-4 kommer skapes av venstreback Tor Arne Larsen, som frispilles av André Fagerborg, avanserer opp mot 16-meteren og slår en flott ball på bakerste stolpe. Der er Rune Kristiansen på nytt og ekspederer ballen iskaldt i mål.

Ingen omgang å skryte av for L/K, men sterkt å komme tilbake etter trøsteløse 0-4 og flere personlige feil i de bakre rekker.

Andre omgang får dessverre ikke en oppløftende start. Fløya får 5-3 etter syv minutter etter en litt uheldig inngripen av keeper-Wæraas. Men L/K kvitterte raskt etter corner. André slår et innøvd cornertrekk og på første stolpe kan Rune Lillevik sette ballen i mål på hodet.

Siste halvtimen av kampen har Fløya flere gode tilbud, blant annet en heading i tverrliggeren, men det var likevel L/K som burde hatt 5-5 etter en kaotisk situasjon i Fløya-feltet. Undertegnede så ikke hva som skjedde, men ballen skal ha vært klart over streken, i tillegg til at en Fløya-spiller skal ha stoppet ballen med hendene. Det endte med at Kristoffer Fagerborg får ballen på 16-meteren og setter ballen hardt like utenfor.

Selv om det ikke var ufortjent at Fløya vant kampen, kunne L/Ks femte strake tap i vinterserien vært unngått. Men når feilene florerer defensivt, og da snakker vi ikke bare om forsvaret, så blir det vanskelig.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Andreas Holm, Stian Amundsgård, André Fagerborg, Tor Arne Larsen; Ole-Oscar Ross, Tom Jørgen Gangsø, Frode G. Larsen; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Kristoffer Fagerborg, Fredrik P. Johansen og Mats Håkon Karlsen

Gult kort L/K: André Fagerborg.

Dommer: Stig Are Sørensen, UlfstindSkarp 2 trakk laget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2008

Det blir forandringer i TiTo-serien 2008.
Skarp 2 har i dag gitt beskjed om at de trekker sitt lag i 3. divisjon avdeling 23. Det får konsekvenser for avviklingen av serien.

Daglig leder i Troms Fotballkrets sier til Framtid i Nord at det betyr at det i utgangspunktet bare blir 11 lag igjen i TiTo-serien. Men det er også mulig at Senja 2 får tilbud om å overta den ledige plassen i 3. divisjon.

Det betyr at etter sesongslutt har to lag trukket seg fra videre spill i 3. divisjon, Bardu og nå Skarp 2. Det er helt unikt i kretshistorien og forsterker bare argumentene om en spissing av divisjonen - noe Vik også viser til.

- Skarps beslutning er gode argumenter for Grovfjords forslag om å slå sammen 3. divisjon i Hålogaland, Troms og Finnmark til ei avdeling, sier Vik til Framtid i Nord.

L/Ks kamper mot Skarp 2 skulle gått 5. mai (b) og 11. august (h).

 


Tap mot Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Feb 2008

L/K tapte 3-0 i dagens kamp i Skarphallen (endelig versjon).
Stillingen ved pause var 1-0 til SIK. L/Ks Steffen Dreyer og Skjervøys spillende trener Øyvind Pedersen fikk begge rødt kort midtveis i omgangen.

L/K skapte lite store deler av kampen, men hadde en god periode på stillingen 0-1 i 2. omgang. Kampen ble avgjort da SIK scoret på sitt andre straffespark etter pause. Det første ble reddet av Michael Wæraas.

Første omgang av prestisjeoppgjøret i Skarphallen ble en ganske tight og intens affære. Så mye god fotball var det dog ikke å spore. Det ble veldig mye dueller og kortene haglet  en periode - til begge lag. SIK hadde de fleste og farligeste sjansene i første omgang og fikk sitt første mål etter dødball. Et vakkert frispark fra langt hold ble fistet i tverrliggeren av L/K-keeper Michael Wæraas. Returen landet hos Morten Nilsen, som straffet gamle lagkamerater og bredsidet ballen i tomt mål på hel volley.

Midtveis i omgangen kom altså utvisningene av Dreyer og Pedersen. Dreyer, kaptein for dagen, hadde fått gult kort av kampens dommer Roger Holmen tidligere i omgangen, og da L/K får corner så skjer det: Pedersen og Dreyer havner i klammeri med hverandre og det ender med at Dreyer havner i dørken. Småkaotiske tilstander følger og etter relativt mye fram og tilbake trekker dommeren opp det røde kortet til Pedersen og det andre gule kortet til Steffen. Undertegnede hadde ingen sjans til å se hva som skjedde, men dommeren la til grunn at Steffen provoserte SIK-stopperen og at sistnevnte har reagert med å slå. Fryktelig unødvendig av de to var det uansett, og kampen bar litt preg av episoden.

Det gikk 38 minutter før L/K fikk en skikkelig målsjanse, men den var til gjengjeld stor. Et André Fagerborg-frispark fra høyre smeller i lengste stolpe, akkurat utenfor rekkevidde av en fremadstormende Stian Amundsgård. Returen havner hos Jens Georg Løvland, som ikke klarer å sette ballen i mål.

1-0 til pause. Andre omgang skulle bli litt mer oppmuntrende for L/K - i hvert fall den første delen av den. Selv om SIK også kan føre opp et par muligheter i sjanseprotokollen så er det definitivt L/K som har de fleste. Men det hele starter med SIKs første straffe, som Michael Wæraas redder mesterlig. Så får Rune Kristiansen, i sin første kamp i vinter, sin første av tre store sjanser. Storfjordingen klarer ikke å score på noen av de tre i sin sesongdebut, men viste likevel lovende takter i andre omgang. Stian Amundsgård hadde også en stor sjanse på en heading etter corner.

Men mål blir det ikke, og i andre enden får Skjervøy like godt en ny straffe 13 minutter før slutt. Ikke så mye å si på den heller, og denne gangen klarer ikke Michael å hindre 2-0 til SIK. Etter dette er det ikke så mye damp igjen i L/K og SIK setter også inn 3-0 syv minutter før slutt.

Slett ikke ufortjent at SIK til slutt vant, selv om 3-0 var altfor mye. L/K mistet bredden i angrepsspillet da høyreving Steffen Dreyer ble utvist, i tillegg til at venstreving Øyvind Garfjell er opptatt med kretslaget i helga. Da ble man i store perioder for forutsigbar i angrepsspillet.

* Roger Bjørvik kommer nordover igjen etter en periode i Kristiansand, og har bestemt seg for å vende tilbake til moderklubben igjen. Roger hadde kontrakt ut 2008 med L/K, men vi har valgt å la Roger få gå tilbake til SIK. Roger fikk, i overenstemmelse med oss, spille for SIK i dag.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, André Fagerborg, Stian Amundsgård, Stig-Roar Hansen Rognli; Jens Georg Løvland, Frode Gunnar Larsen, Ole-Oscar Ross; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Freddy Skogvang, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Alexander Løvland Rygh, Thomas Leonhardsen.

Gule kort L/K: Stian Amundsgård, Stig-Roar Hansen Rognli, Frode G. Larsen.

Rødt kort L/K: Steffen Dreyer (to gule).
Fire mann til Bodø

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Feb 2008

L/K er godt representert i Bodø i helga.

I ettermiddag spilte Troms Fotballkrets første kamp i Sparebanken Nord-Norge cup i Nordlandshallen. Da ble det tap 1-0 for Bodø/Glimt.

L/K-kaptein Tom Jørgen Gangsø har med seg Andreas-ene Holm og Løvland, samt Øyvind Garfjell til Bodø. Gangsø ble for sikkerhets skyld skadet på oppvarminga, og sto over kampen.

Andreas Løvland startet kampen, mens Øyvind Garfjell og Andreas Holm kom inn i løpet av kampen - uten at de kunne sørge for å berge kretslaget fra tap.

Troms FK blir i Bodø til søndag.

Her finner du hele troppen til Troms FK i Bodø.Tap for Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2008

Fortjent tap mot effektive Skarp.

L/K tapte til slutt 4-0 for 2. divisjonslaget i ettermiddagens vinterseriekamp. Etter spill og sjanser var det veldig flatterende for Skarp, selv om de alt i alt fortjente å vinne.

Alt etter to minutter ligger den første ballen i målet bak Michael Wæraas. Men etter den kalddusjen og et par farlige Skarp-oppløp til i begynnelsen av kampen, fikk L/K kontroll over kampen og hadde føringen i perioder av eomgangen. Så mange sjanser ble ikke skapt men et par-tre store klarte vi å produsere, hvorav den største var etter fint spill på Steffen Dreyers høyreside og påfølgende innlegg. I denne perioden vant L/K mye dueller på midtbanen, og maktet også å spille ball offensivt - både med fart, presisjon og også gjennombruddskraft ved enkelte anledninger. Men mål ble det ikke, og det var for dårlig.

Det skulle det dessverre ikke bli i andre omgang heller, selv om det var tilbud da også. Skarp, på sin side, Skarp puttet på to mål tidlig i andre omgang og tok luven av kampen med det. Svarttrøyene straffet nølende spill i L/Ks indre forsvar og scorer på sine to første sjanser i andre omgang.

Ti minutter før slutt setter Skarp inn 0-4 og gir L/K en litt dårlig fortsettelse på helga med det. Da har L/K riktignok gjennomført endel bytter - blant annet var hele den opprinnelige forsvarsfireren byttet ut da Skarp la på til 4-0.

Ujevne prestasjoner i dag. Kollektivt var det endel bra, spesielt i første omgang. Men en for en er det fortsatt mye å hente. Enkelte av L/K-spillerne var klart under pari i dag, mens andre gjorde en god kamp. Positivt å se at for eksempel Steffen Dreyer holder så godt gjennom to omganger mot gode Skarp-stoppere. Innbytter Andreas Holm på høyrebacken kan også være meget bekjent av sin kamp, og det samme kan absolutt flere av spillerne - blant annet Jens G. Løvland og André Fagerborg. Førstnevnte i ny rolle sentralt på midtbanen.

Stian Amundsgård spilte forøvrig sine første minutter for L/K i vinter. Amundsgård har litt igjen til matchformen, men viste glimt av godt, gammelt stopperspill også. Fint for oss å ha alternativer i midtforsvaret, der personalkabalen fortsatt er uviss drøyt to måneder før seriestart.

For L/K sto spillere som Tor Arne Larsen, Frode Larsen, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Marius Lingrasmo og Rune Kristiansen av forskjellige grunner over i dag.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, André Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Freddy Skogvang; Jens Georg Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Ole-Oscar Ross; Øyvind Garfjell, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Andreas Holm, Stig-Roar Hansen Rognli, Mats Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen.

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten

Ingen gule kort til L/KMorten drar hjem igjen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Feb 2008

Morten Nilsen tok bare en sesong i L/K-trøya. Nå går han tilbake til Skjervøy.

Etter en periode med usikkerhet om hva han ønsket å gjøre i 2008-sesongen, ba Morten forrige helg om å få lov å gå tilbake til Skjervøy. Til tross for at Morten har kontrakt med oss ut 2008, har vi "innvilget søknaden hans".

Det gjør vi med tungt hjerte, både fordi Morten har vært en svært god og viktig spiller for oss i 2007, og fordi finnmarkingen har vært et positivt innslag i spillergruppa. Likevel ønsker han nå å prøve seg i moderklubben igjen og det må vi respektere. Vi har hatt fine og konstruktive forhandlinger med SIK og har kommet fram til en kompensasjon for Morten som begge klubbene kan leve med.

Morten har internt uttrykt usikkerhet rundt sin fremtid i L/K etter at Vegard Berg-Johansen sluttet som L/K-trener. Han har ønsket en høvedtrener i Tromsø som ikke er spillende trener, mens L/K som kjent har gått for løsningen med André Fagerborg som spillende trener.
Da løsningen med André Fagerborg som spillende trener ble en mulighet for oss, så gikk vi 110 prosent for den. Det er en løsning som vi er svært fornøyd med og som vi tror vil være en stor styrke for klubben i årets sesong. Sammen med Tor Arne Solvang som hjelpetrener, Jørn F. Berger som fysisk trener og fysioterapeut, og i tillegg et eget keepertreningsopplegg, har vi et sportslig opplegg i Tromsø som ikke står tilbake for noe. Mortens erstatter i trøye 23, Marius Lingrasmo, oppga da også opplegget i Tromsø som en av grunnene til at han nylig skrev treårskontrakt med oss og ønsker å revitalisere fotballkarrieren sin i L/K. At Morten ser litt annerledes på det, og ønsker en hovedtrener i bygruppa som ikke er spillende trener, er synd. Men vi tar nå konsekvensene av det ved å la han dra hjem igjen.

Det er vanskelig å komme utenom det faktum at en mann som Morten vil etterlate et visst hull i en TiTo-klubbs stall. Morten var en av våre beste spillere i 2007, men vi mener likevel at stallen i 2008 er ganske mye bedre enn den vi disponerte i 2007. Michael Wæraas er utvilsomt en av TiTos beste keepere og vil gjøre savnet av Jørgen Vik lettere å bære for L/K-ere. Som erstatter for Morten håper og regner vi med at Marius Lingrasmo skal bli klar til seriestart. Når vi vet at vi i tillegg har fått André tilbake og har en rekke unggutter som gjør voldsomme framskritt, så er det absolutt ingen grunn til å se annet en svært lyst på sesongen 2008. Og Mortens avgang viser jo også at transfermarkedet ikke er helt dødt ennå...

Vi ønsker Morten og SIK alt godt i sesongen 2008, med et lite unntak for to datoer i terminlista: 23. juni og 27. september.Signerte treårskontrakt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Feb 2008

Årets kaptein signerte nye kontrakt med L/K i helga.    

Under helgas samling i Lyngenhallen ble en del kontrakter skrevet, og blant annet benyttet L/Ks nyutnevnte kaptein Tom-Jørgen Gangsø (18) anledningen til å skrive en ny treårskontrakt med klubben.

Også fjorårets kaptein, Jens-Georg Løvland, var blant de som skrev ny kontrakt med L/K. Løvland skrev under for to nye år i moderklubben.

Ellers var det fint med en kampfri helg og treninger i Lyngenhallen i helga. Rundt 25 mann på treningen i hel hall fredag og ca 20 spillere på formiddagen lørdag. Litt skader og sykdom i en troppen, men ikke mer enn normalt på denne årstiden.

Marius Lingrasmo var forøvrig tilstede på sin første L/K-samling fredag. Han tok det rolig, men uttrykte tro på at han kanskje kunne rekke seriestart, med den rette opptreningen.

 Haugen inne - Karlsen uaktuell

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Feb 2008

L/K har fått én ny spiller, mens en annen ikke er aktuell lenger.

Lenangsværingen Espen Haugen (24) har skrevet under for L/K. Haugen har spilt for Lyngstuva, men har nå lyst til å ta fotballen mer seriøst enn tidligere. Det får han rikelig med anledning til i L/K.

L/K har en målsetning at flest mulig av de lyngsværingene som har lyst til å satse skikkelig på fotball, med det det innebærer av trening, skal gjøre det hos oss. Espen tar i første omgang steget opp fra 5. divisjon til L/Ks 4. divisjonslag, men det er fine muligheter til å ta steget videre derfra også. Espen jobber og trener i Tromsø, men familien hans flytter nå til Lyngseidet og gjør linken til L/K enda mer naturlig.

På minussiden så har Reisa-spilleren Kristian Karlsen, som L/K har ønsket til klubben, bestemt seg for å bli i Nordreisa. Det er en avgjørelse det står respekt av, selv om L/K hadde håpet at kvænangsværingen ville komme over fjorden. L/K-stallen er fyldig nok, men Karlsen var likevel tenkt som en forsterkning av den. Nå blir ikke det noe av i denne omgang.

Også Skarp-keeperen Ruben N. Robertsen, som blant annet deltok på en samling i Lyngenhallen i januar. er uaktuell. Han har bestemt seg for å fortsette i Skarp.

 

 L/K tapte mot Skånland

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Feb 2008

Skånland vant 6-4 i kveldens kamp i Skarphallen.

Alt i alt en noenlunde fortjent seier til Ofoten-laget etter en del høyst tvilsomt forsvarsspill fra L/Ks side.  Offensivt var det likevel en god del positivt noe fire scoringer viser. Stillingen ved pause var 3-1 til Skånland. Morten Nilsen scoret L/Ks første mål. Etter pause gikk Skånland tidlig opp til 5-1. Lyngen/Karnes kom tilbake med to mål av Andre Fagerborg og ett av Tom Jørgen Gangsø. Men Skånland scoret en gang til og vant altså til slutt 6-4.

Skånland gikk opp til 1-0 allerede etter ti minutter av første omgang. Morten Nilsen utlignet nærmest umiddelbart på en vakker volley men hvittrøyene straffet L/Ks svake forsvarsspill to ganger til før hvilen, blant annet etter et straffespark, som riktignok skal ha vært på utsiden av streken.

Andre omgang fikk også en trasig start for L/K, som måtte se kontringsvillige, hurtige og ikke minst effektive Skånland-spillere sette inn to mål til før det var gått timen av kampen. På 1-5 var det selvsagt ikke lett å motivere seg for å klare uavgjort, men en fin L/K-periode sørget for at det plutselig sto 4-5. I andre omgang ble det børstet støv av fjorårets suksess-kombinasjon offensivt, nemlig en høyreside bestående av Jens-Georg Løvland, Morten Nilsen og Steffen Dreyer. Med pasningsfoten til André Fagerborg som en ekstra dimensjon ift. fjoråret, så rullet L/K om en del svært fine angrep - både i første og andre omgang. Når en-touchspillet satt, brukte ikke L/K lang tid på å brodere seg fram til målsjanse.

Men da L/K jaget utligningen på slutten, var det en svært god Skånland-keeper, visstnok utlånt fra Lofoten for anledningen, som satte i gang et raskt angrep etter at et L/K-angrep hadde blitt avverget. Det lange utspillet skaper litt trøbbel for innbytterne Vegard Samuelsen (keeper) og Andreas Holm (høyreback). Misforståelsen dem i mellom, fører til at Skånland-spissen kommer først på ballen og tupper den enkelt forbi L/K-keeperen og i mål.

Tidvis bra angrepsspill er den store plussen fra kampen. At duoen Dreyer/Nilsen har funnet hverandre igjen, lover for eksempel enormt godt for sesongen. Utfordringen framover er å finne den rette konstellasjonen i forsvaret. Gårsdagens nykomponerte forsvar slet litt vel mye mot et lag som bare ble nummer seks i 3. divisjon avdeling 22 i fjor.

Men vinterserien skal brukes nettopp til blant annet å finne den optimale komponeringen av forsvarsfireren, og sånn sett fikk nok duoen Fagerborg/Johnsen noen svar i denne kampen. Man skal også huske på at halve førsteelleveren ikke har spilt storbanekamp siden slutten av september. Men til tross for det, var det absolutt godkjent av flere.

Lag: Mikael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Rune Lillevik, Jens G. Løvland, Stig-Roar Hansen Rognli; Tom-Jørgen Gangsø, André Fagerborg, Ken Stian Olsen; Steffen Dreyer, Morten Nilsen, Frode G. Larsen.
Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Mats-Håkon Karlsen, Andreas Holm, Vegard Samuelsen, Fredrik P. Johansen.


 Lingrasmo skrev treårskontrakt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Feb 2008

Her skriver Marius Lingrasmo (26) under på å bli L/K-spiller ut 2010.    

Marius skrev i dag under B-skjema og treårskontrakt med L/K og bidrar dermed til å styrke L/K-stallen betraktelig.

Marius (26) har erfaring fra 1. divisjon etter to sesonger i TUIL, og har også vært i Lyn og Asker i tillegg til hjemlige Nordkjosbotn. Perioden i Oslo ble brukt til å gå på fotballlinja på Norges Toppidrettsgymnas. Marius har faktisk også en fortid som juniorspiller i L/K, men det er fortsatt litt drøyt å si at han kommer hjem.

Trappet ned

Marius har de siste sesongene stått i hjembygdas sexyfotballklubb Foot-04, men nå er lysten på å satse skikkelig på spill i høyere divisjoner igjen tilbake i den lynhurtige balsfjordkroppen.

Skadeproblemer har ødelagt litt for Lingrasmo de siste årene, men med ordentlig oppfølging av L/K-fysio Jørn F. Berger så satser både vi og Marius at han kan bidra i bøtter og spann for oss framover.

L/K-trener André Fagerborg legger ikke skjul på at han er fornøyd med signeringen av Lingrasmo.

- Marius tilfører L/K verdifull rutine fra 1. divisjon og ikke minst en ny dimensjon med farta si. Måltyv er han også. I tillegg er han en likanes fyr som vil gli rett inn i spillergruppa vår, sier Fagerborg.

Opptrening

Lingrasmo trenger en opptreningsperiode før han kan bidra 110 prosent for L/K. Her er altså Jørn F. Berger koblet inn. Marius har gitt uttrykk for at han syns L/Ks opplegg ser spennende ut og at det er tydelig at klubben har ambisjoner. Det har bidratt til at han har lyst til å spille fotball igjen.

- Det har vørt viktig for ham at vi har gitt han tid til å komme skikkelig tilbake og at vi tar vare på ham. I tillegg skryter han selvsagt av trenerteamet, smiler André Fagerborg.

Langtidsskadde Viktor A. Sørensen er forøvrig eneste L/K-spiller med erfaring fra 1. divisjon - også han fra TUIL.

Marius Lingrasmo er tildelt draktnummer 15 i L/K. Han bor i Tromsø og vil inngå i treningsgruppa i byen - under ledelse av Andre, Tor-Arne Solvang og Jørn F. Berger.

For L/Ks del er det viktig å ha en slagkraftig stall foran en svært viktig sesong. Lingrasmo vil, når han er kampklar, bidra til å høyne kvaliteten på L/K-treningene og etter hvert også i kampene. L/K har hele tiden sagt at man ønsker å styrke stallen foran 2008-sesongen, og med Fagerborg og Lingrasmo på plass, er vi godt på vei.

I avgang fra 2007-stallen er det foreløpig "kun" Jørgen Vik, i tillegg til Frode Følstad. Med en haug med unggutter som banker mer og mer på førsteellever-døra, samtidig som de rutinerte går på ny sesong, vil Fagerborg, Johnsen og resten av trenerteamet få mer enn ett luksusproblem når førsteelleveren skal tas ut fram mot seriestart.Løvland på kretslaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Feb 2008

L/K med tre mann på kretslaget som skal til Bodø.

Juniorkretslaget til Troms skal til Bodø 22. - 24. februar. Med i 17-mannstroppen er tre L/K-spillere, kretslagsveteranene Tom-Jørgen Gangsø (1989) og Øyvind Garfjell (1990), samt troppens yngstemann Andreas Løvland (1993).
I tillegg er Andreas Holm (1991) først i rekka av reserver hvis det skulle komme forfall til turneringen.

Kretslaget skal spille tre kamper i Bodø. Turneringen kolliderer med L/Ks vinterseriekamp mot Skjervøy lørdag 23., hvilket betyr at Garfjell og Gangsø er uaktuell til naborivaloppgjøret. Løvland har som kjent foreløpig ikke fått innvilget disp. til å spille seniorfotball.

Her er hele troppen:

Keepere:

1. Jørgen Vik 90 Finnsnes

12. Jørn Ivar Kroken 92 Salangen

Forsvarer

2. Stig Andre S. Jørgensen 89 Finnsnes

3. Kristian Ytreberg 90 Fløya

4. Christian Andreassen 89 FK Senja

5. Alexander Thuv 90 Finnsnes

6. Runar Warvik 90 Fløya

7. Eirik Gillebo 90 BOIF

Midtbane

8. Tor Martin Mienna 90 Nordreisa

9. Tom Jørgen Gangsø 89 Lyngen/Karnes

10. Steffen Clausen Furu 90 Finnsnes

11 Lars-Gunnar Johnsen 91 FK Senja

12 Eivind Jakobsen 89 Salangen

Angrep

13. Jonas Simonsen 92 BOIF

14. Øyvind Garfjell 90 Lyngen/Karnes

15. Dan Roger Roland 92 Slettaelva

16. Andreas Løvland 93 Lyngen/Karnes4. divisjon i boks

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jan 2008

Terminlista for 4. divisjon er spikret.    

Terminlistemøtet for 4. divisjon ble gjennomført i går, og nå foreligger altså det endelige oppsettet for L/K 2 og de andre lagene i divisjonen.

De store forandringene fra det opprinnelige forslaget er det ikke, men B-laget får i hvert fall kortet ned på fotballferien en smule. Siste kamp før ferien, mot TIL 3, er flyttet fra søndag 30. juni til tirsdag 1. juli. Dessuten er hjemmekampen mot Ringvassøy er flyttet fra lørdag 7. juni til søndag 8.

L/K 2 starter serien borte mot Senja 2 i Islandsbotn 27. april.Positivt av ungguttene - tross tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jan 2008

Med tidenes yngste A-lag fra start, gjorde L/K en svært hederlig innsats mot et riktignok enda yngre TIL-lag.

Mot unge TIL-juniorer i vinterserieåpningen kunne det virke som L/Ks motgift var å stille tilnærmet like ungt. 15-mannstroppen bestod av 11 stykker på 21 år eller yngre, og det har aldri skjedd i moderne tid.

Nå var det et par-tre skade- og sykdomsforfall som gjorde at kampstallen ble mindre enn planlagt, og dermed gjennomsnittsalderen lavere, men når spillere som Ken Stian Olsen, Freddy Skogvang og Rune Kristiansen (som alle tre opprinnelig var i denne troppen) måtte kaste inn håndkleet, benyttet unggguttene sjansen til å vise at L/K har god dekning i stallen i år.

Det sto 1-1 til pause i en 1. omgang der TIL hadde flest sjanser. L/K hadde to fete tilbud: Det ene da en høyenergisk spiss for anledningen, Morten Nilsen, kjempet seg igjennom TIL-forsvaret og skjøt like utenfor målet til TIL-keeperen med det for alle lyngsværinger velklingende navnet Thomas Tøllefsen. Sinnsykt sterkt av Morten, og med litt mer spisserfaring hadde kanskje ballen gått innenfor også.

Den andre STORE L/K-sjansen i første omgang, utenom målet, kom da L/K fikk indirekte frispark inne i 16-meteren til TIL. En hjemvendt André Fagerborg knallet frisparket mot mål, men en flott parade av nevnte Tøllefsen nektet André mål i comebacket for moderklubben.

Også innbytter Alexander Løvland Rygh var nær ved å score etter fint forarbeid av spisskollega Fredrik P. Johansen. Men keeper-Tøllefsen nådde innlegget fra lenangsværingen like før Alex.

Etter 34 minutter scoret Alexander Lenning sitt første i sitt høyst uekte hat-trick i dag. Da hadde Jack-Idar Solli tatt løpet gjennom L/K-forsvaret, men blitt stoppet av en god Michael Wæraas i L/K-buret. Returen havnet imidlertid til Lenning, som enkelt satte inn 0-1.

Fire minutter senere var det imidlertid jevnt igjen. Øyvind Garfjell finner Fredrik P. Johansen inne i feltet, og TIL-forsvaret hindrer Fredrik såpass at dommer Ragnar Dahl dømmer straffe. Litt billig var den, men Fredrik var først på ballen og dermed er det lite å klage på for forsvarerne. Tom Jørgen Gangsø, i sin første kamp som kaptein på L/K, satte straffen sikkert.

Midtveis i første omgang måtte forøvrig L/K-propell Morten Nilsen forlate banen etter en hard duell i TIL-feltet. L/K-fysio/fysiske trener Jørn F. Berger konstaterte kjapt at Morten hadde fått seg en svært solid trøkk i hodet og at legehjelp var nødvendig. Det ble senere slått fast at Morten hadde fått seg en hjernerystelse, og at han må holde seg i ro noen dager. Men ingenting mer alvorlig enn det, heldigvis.

Etter pause har L/K veldig fin kontroll defensivt og klarer fortsatt å skape ting framover også. Høyreback Kristoffer Fagerborg viser fram pasningsfoten sin og slår en fin ball mot innbytter Alexander Løvland Rygh. Spissen er alene mot to TIL-forsvarere pluss keeper, men når den ene forsvareren bommer på ballen er Alex påpasselig frampå og pirker ballen inn. 2-1.

Selv om TIL hadde sine sjanser i første omgang, kom det likevel litt ut av det blå når de utlignet. Igjen var det Alexander Lenning som skar igjennom, lurer bort L/K-stopper Mats Håkon Karlsen og lobber L/Ks 197 centimeter høye keeper. 2-2 og da var det gått 60 minutter.

Fire minutter senere blir også Lenning matchvinner når han kommer på et skråløp fra venstre og setter ballen i motsatt hjørne. Da hadde TIL vært veldig effektiv den omgangen.

L/K får et par sjanser til å utligne, spesielt ved Jan Robin Bjørn og Øyvind Garfjell, men alt i alt var det ikke ufortjent at TIL-juniorene tok tre vinterseriepoeng i dag. De hadde også store sjanser mot slutten av kampen, og viste at det gror godt nedover i årsklassene til TIL - som seg hør og bør.

Med en smule mer rutine inn i laget, så hadde nok minst ett poeng vært reddet i dag. Vi skal slett ikke slå oss til ro med tap, selv om vi altså stilte veldig ungt og urutinert i dag. Og når man vet at spillere som blant andre Jens-Georg Løvland, Rune Lillevik, Frode G. Larsen, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Freddy Skogvang og Stian Amundsgård sto over i dag, i tillegg til langtidsskadde Viktor A. Sørensen, så skulle det ikke bli for mange våkenatter for herrene Johnsen og Fagerborg framover.

* Andre Fagerborg ble med sitt comeback for L/K den første spillende hovedtreneren siden Halgeir Sivertsen i 1991-sesongen (Riktignok spilte Vegard Berg-Johansen kamper for L/K i 2006-sesongen, men da var han i utgangspunktet ikke spillende trener). André spilte midtstopper i dag og bidro enormt med sin rutine, duellstyrke og ikke minst pasningsfot. Øyvind Garfjell kan i hvert fall få mye å gjøre på venstrekanten med André tilbake i klubben. Fagerborg fant ihvertfall Garfjell mer en én gang i dag med sugende crosspasninger. Veldig bra! Litt ekstra artig var det nok for André å ha lillebror Kristoffer til høyre for seg gjennom hele kampen.

* Jan Robin Bjørn debuterte fra start for L/Ks A-lag. Bjørn spilte på venstreback i hele første omgang og halve andre, før han ble byttet ut. Jan Robin ble imidlertid byttet inn igjen og fikk dominere luftrommet de siste minuttene som midtstopper.

TIL-L/K 3-2 (1-1). 1-0 Alexander Lenning (34), 1-1 Tom Jørgen Gangsø (str. 38), 1-2 Alexander Løvland Rygh (51), 2-2 Lenning (60), 3-2 Lenning (63).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, André Fagerborg, Mats Håkon Karlsen, Jan Robin Bjørn; Tom Jørgen Gangsø, Ole Oscar Ross, Andreas Holm, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen, Fredrik P. Johansen

(Ingen av de som startet første kamp i vinterseriepremieren i 2007 stilte forøvrig for L/K i første kamp i år).

Innbyttere: Alexander L. Rygh, Stig Roar Hansen Rognli, Tor Arne Larsen, Vegard Samuelsen (ubenyttet)

Gult kort L/K: Andreas Holm

Neste kamp er neste helg, lørdag kl. 20.00 mot Skånland.Med fokus på keeperne

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jan 2008

L/K med nytt tilbud til sine egne keepere - og andre klubbers.Vegard Samuelsen og Michael Wæraas

Keepernes treningskår utenom toppfotballen kan tidvis være preget av rutinemessig ståing i mål mens utespillerne gjør unna treningen. Med andre ord mye trening på utespillernes premisser.

I en presset hverdag, med få halltimer i Tromsø, er det ekstra vanskelig for bygdeklubber med Tromsø-treningsgrupper, å ha et variert tilbud til keeperne sine. Men nå vil L/K gjøre noe med det.

- Vi inviterer derfor de lag som har keepere som bor i Tromsø med på et opplegg i skarphallen mandag klokken 20.00 og torsdag klokken 17.00. Dette kjøres fram til mai, og L/K står for halleie og keeperopplegg, sier L/Ks hovedtrener Dan-Håvard Johnsen.

L/Ks keepertrener Henning Hansen (bildet) har det overordnede ansvaret for opplegg og gjennomføring av keepertreningen i Tromsø. Henning er imidlertid til daglig inne i Lyngen, og derfor er den evigunge keeperkjempen Karl Petter Heimdal hyret inn for å gjennomføre keeperøktene mandag og torsdag i Tromsø.

L/K håper at dette kan være et tilbud som andre klubber vil benytte seg av. Vi ser for oss en gruppe på 6-8 keeper, inkludert de to L/K per i dag har i Tromsø - Vegard Samuelsen og Michael Wæraas.

Det har allerede meldt seg interesserte keepere/klubber, og for de som ønsker opplysninger om keeperskolen, eller ønsker å melde seg på, så kan man ta kontakt med:

Dan-Håvard Johnsen, hovedtrener L/K (m) 91866122
Henning Hansen, keepertrener L/K (m) 97104436
Torbjørn O. Karlsen, leder fotball senior (m) 92664354

Les også hva kretsen skriver om keepertilbudet på sin nettside!

 

 André kommer tilbake

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jan 2008

Tar over A-laget i tospann med Dan-Håvard Johnsen.

Sammen med Dan-Håvard Johnsen skal André Fagerborg ha ansvaret for L/Ks A-lag i 2008. André har ett og et halvt år bak seg med Skarp i 2. divisjon, men kommer nå hjem for å ta ansvar i moderklubben igjen.

André blir spillende hovedtrener og vil få hovedansvaret for L/Ks treningsgruppe i Tromsø, hovedsaklig i spann med hjelpetrener Tor Arne Solvang og fysisk trener Jørn Berger.

Les hva Framtid i Nord skriver her!Flyttet FIL-kampen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jan 2008

Borteoppgjøret mot Finnsnes har fått nytt kamptidspunkt.

Kampen på Finnsnes stadion skulle egentlig gå kl. 15.00 den 16. august. Men Finnsnes hadde behov for å flytte kampen til senere på kvelden på grunn av et oldboys-arrangement tidligere på dagen.

Nytt kamptidspunkt på lørdagskvelden blir derfor det litt utradisjonelle 18.45. Greit å merke seg for L/K-supportere som allerede har planlagt tur til Finnsnes.

 L/K blir Bendit-arrangør

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jan 2008

 

Fotballforbundet gir Lyngen/Karnes tillit, som én av tre tromsklubber.

Det er Troms Fotballkrets som kommer med den gledelige nyheten om at L/K, sammen med TIL og Finnsnes, skal få arrangere Bendit-cup i år.

- Vi har vært igjennom en omfattende prosess hvor vi omsider har kommet frem til årets Bendit Cup-arrangører. Alle søknadene fra klubb er behandlet hos fotballkrets, i NFF og  i konsultasjon med Bama, forteller arrangementskomiteens leder. Totalt er det satt opp 56 Bendit Cup-arrangement i hele landet kommende sesong, sier Per Ravn Omdal, leder i arrangementskomiteen for Bendit-cup.

Mens TIL og Finnsnes har arrangert Bendit-cuper før, er L/K fersk som arrangør. Vi skal ha cupen 18. og 19. oktober, mens både TIL og Finnsnes avvikler sin cup i løpet av mai måned.

L/K takker fotballforbundet for tilliten, og satser på en skikkelig god fotballhelg i Lyngenhallen i oktober!Seier for Tom Jørgen og co.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jan 2008

Kretslaget fikk seg seier i dag.

Etter tapet i første kamp for kretslaget i turneringen i Alta fredag ettermiddag, var det godt for ungguttene å få revansje i dag. 1-1 mot Bodø/Glimt og seier på straffespark var fasiten i dag.

- Ja 0-3 tapet for Alta i går var det dårligste vi har gjort på flere år. I dag var det mye bedre, sier Tom Jørgen Gangsø til L/K-nett.

Mot Glimt startet Gangsø og Andreas Løvland fra L/K, mens Øyvind Garfjell kom inn i andre omgang. FK Senjas Jonas Simonsen scoret målet for Troms.

- Vi er i B-sluttspillet etter tapet for Alta i går. Så i morgen spiller vi om femteplassen, sier Gangsø, som spilte hele kampen både i går og i dag.

I går startet Øyvind sammen med Tom Jørgen mot Alta, mens Andreas Løvland kom inn i andre omgang. Andreas Holm, L/Ks fjerdemann i Alta, meldte seg syk i går og var heller ikke i troppen til dagens kamp.

 

 

 

 God samlingshelg for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Jan 2008

Ca 25 spillere på samling både fredag og lørdag.    

L/K hadde sin første samling for sesongen fredag og lørdag i Lyngenhallen. Hovedtrener Dan-Håvard Johnsen ledet samlingene fredag og lørdag, godt hjulpet av hjelpetrener Jørn F. Berger.

I to tredjedels hall (sportsdekket ligger fortsatt på en tredjedel av hallen) er det begrenset hvor godt 25 spillere kan utfolde seg, men avviklingen gikk likevel greit.

Fredag var Skarp-keeper Ruben Robertsen i Lyngenhallen for å få seg en gjennomkjøring sammen med L/K. Vi ønsker Robertsen til klubben slik at vi kan ha et godt keeper-opplegg i Tromsø med minimum to keepere på trening. Ruben er av et slikt kaliber at han kan kjempe om en posisjon som førstekeeper, men det gjenstår å se hva Ruben til slutt velger. Robertsen har forøvrig masse slekt i Lyngen og beskriver seg som halvt lyngsværing. Det gjør jo ikke Ruben mindre aktuell for L/K.

Jørn Berger har forøvrig utarbeidet en egen kondistest for L/K, Berger-testen, som fikk sin ilddåp på samlingen lørdag. av de spillerne som tok testen utmerket kjappfotjunioren Øyvind Garfjell seg som den beste. Men mange andre, spesielt av ungguttene, leverte gode resultater.Fire L/K-ere på kretslaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jan 2008

Øyvind Garfjell og Tom Jørgen Gangsø er to av fire L/K-spillere på kretslaget.

Sammen Andreasene Holm og Løvland utgjør Øyvind og Tom Jørgen L/K-kvartetten som skal delta i regional juniorkretslagsturnering 17. - 20. januar i Alta.

Øyvind spesielt imponerte på samlinga i Skarphallen søndag og hadde neppe trøbbel med å kvalifisere seg videre til kretslaget. Tom Jørgen var ikke med på samlinga søndag, men ble ikke uventet likevel uttatt til Alta.

Andreas Løvland er den eneste av de uttatte på kretslaget (som ikke inneholder spillere fra TIL og Tromsdalen) som er født i 1993.

I tillegg er eks L/K-keeper Jørgen Vik uttatt som én av to keepere til samlingen.

Troppen til Alta:

Keepere

1. Jørgen Vik 90 Finnsnes

12. Jørn Ivar Kroken 92 Salangen

Forsvar

2. Stig Andre S. Jørgensen 89 Finnsnes

3. Andreas Holm 91 Lyngen/Karnes

4. Christian Andreassen 89 FK Senja

5. Alexander Thuv 90 Finnsnes

6. Runar Warvik 90 Fløya

Midtbane

7. Tor Martin Mienna 90 Nordreisa

8. Tom Jørgen Gangsø 89 Lyngen/Karnes

9. Henrik Schjøth 91 Nordreisa

10. Lars-Gunnar Johnsen 91 FK Senja

11. Alexander Kvikne 90 Slettaelva

Angrep

12. Jonas Simonsen 92 Bardufoss

13. Øyvind Garfjell 90 Lyngen/Karnes

14. Eirik Gillebo 90 Bardufoss

15. Dan Roger Roland 92 Slettaelva

16. Andreas Løvland 93 Lyngen/Karnes