Årsmøte i L/K UTSATT

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Okt 2020

På grunn av den rådende situasjonen med covid-19, er årsmøtet fredag utsatt. Vi må komme tilbake til nytt tidspunkt for møtet.

Styret i L/K0 Kommentar

Odin og William tar steget til Glimt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jul 2020


L/Ks stortalent Odin Sørensen (15) og broren William (18) blir Bodø/Glimt-spillere. 

20 år etter at Trond Olsen ble signert av Bodø/Glimt, følger brødreduoen fra Kvalvik etter. Yngstemann Odin går direkte fra L/K, mens William har vært de siste sesongene i TUIL. 

Kamparenaen er riktignok ikke Eliteserien og førsteelleveren på for tiden Norges beste lag.
For Odin sin del er det snakk om å utvikle seg videre på G15- og G16-lagene til Glimt, mens den tre år eldre broren ifølge pappa Uno Nesvik skal følge andrelaget til Glimt, som spiller i 3. divisjon. Både Odin og William har fått vise seg fram i Glimt-drakt ved flere anledninger, så klubben er kjent med hva de får å jobbe med.

- Bodø/Glimt har fulgt guttene lenge og har sett dem i aksjon flere ganger. Så var det litt overraskende at det skjedde nå, men Glimt har bestemt seg for å gå for det, sier Nesvik. 

Nesvik skryter av opplegget til Glimt og føler seg trygg på at sønnene vil bli godt ivaretatt.

- De har et fantastisk miljø der nede, med blant andre Stig Johansen og Cato Hansen rundt ungguttene. Det ligger i klubbens kultur å få fram talenter. William og Odin kan nå starte oppkjøringen for sesongen sammen med guttene og da er det bare å tørre og by på seg selv. Så er det en fjær i hatten til Lyngen-fotballen også at vi leverer fotballspillere oppover i systemet. Det faller naturlig for en klubb som L/K å produsere gode fotballspillere, sier Nesvik som selv har fulgt guttene tett på aldersbestemte lag i L/K opp gjennom årene.

Sin unge alder til tross, så har Odin rukket å både debutere og score for L/K. Men pga. koronasituasjonen, har han ennå ikke fått debutert i serien for moderklubben. Også William debuterte tidlig for L/K før han fortsatte karrieren sin i TUILs utviklingsavdeling.

Nå er det imidlertid gult og svart for alle pengene - i alle fall for et år framover. L/K gratulerer William og Odin med sjansen de har fått, og ønsker Lyngen-guttene all mulig lykke i Bodø. Med talent kommer man et godt stykke, og har man i tillegg gode holdninger og den riktige treningsiveren, kan man nå langt. I så måte står begge guttene godt rustet til det som følger nå. 

- At Odin og William får sjansen nå, viser bare for at det går an for spillere fra Nord-Troms å ta steg. det er bare å stå på, sier Uno Nesvik.


0 Kommentar

Fem bortekamper - fem hjemmekamper

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jun 2020

Troms fotballkrets har terminlisten for 4. divisjon klar etter koronapausen.

Kretsen legger opp til en enkel serie for L/K og de ti andre lagene i 4. divisjon, med seriestart 3. august for L/Ks del.

I og med at Finnsnes 2 har trukket laget, så går det opp med fem hjemmekamper og fem bortekamper. L/K seriestarter hjemme mot TUIL 2 3. august og avslutter etter planen med tre bortekamper. Siste serierunde er 10. oktober. 

Hele terminlisten ser du her!

Det blir også opprykk og nedrykk som normalt, så her er det ikke anbefalt med en treg start på sesongen.

- Eventuelle endringer rundt koronasituasjonen i Norge kan fortsatt påvirke oppstart, men vi satser på at oppstart kan gjennomføres i august, skriver fotballkretsen i sin info til klubbene.

Serievinner spiller kvalifisering om opprykk til 3. divisjon mot de øvrige nordnorske avdelingsvinnerne.


0 Kommentar

Takk for kampen, Tor-Arne

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2020

Tirsdag kom den triste beskjeden om at lyngsværingen Tor-Arne Solvang søndag gikk av banen for siste gang - 56 år ung. Med det er én av Lyngen- og Troms-fotballens virkelige solide stayere borte for godt - så altfor tidlig. 

Men han blir aldri glemt – verken i moderklubben Lenangsøyra, i Ringvassøy, Ulfstind, TUIL eller i Lyngstuva. Og i alle fall ikke i L/K, som fikk nyte godt av kvalitetene og egenskapene til Tor-Arne både som ung spiller i perioden 86-89, for øvrig sammen med storebror Rolf-Helge, som mer rutinert ringrev i perioden 98-99 og som assistenttrener for A-laget og ansvarlig for B-laget i 2007 og 2008. 

Til sammen fikk Tor-Arne 191 A-kamper for Lyngen og L/K, og vi kan garantere at Tor-Arne ga 100 prosent i samtlige 191. Enten han spilte midtbane, back, kant eller midstopper så var Tor-Arne en som slet og ofret seg for laget - gjerne med strømpene nede og uten leggskinner i den tiden da dommerne så gjennom fingrene med denslags. Aldri i opposisjon, bestandig blid og bestandig lojal til laget, trenerne og lagkameratene sine. Samtidig stilte han krav til både seg selv og sine medspillere. Innsatsen måtte ligge i bunn. Tor-Arne ga alt og det forventet han av andre også. Det samme gjaldt da han ble trener.

Til tross for at det var spillere som var både raskere, hadde bedre teknikk og som skjøt hardere, så kunne Tor-Arne varte opp med både tekniske lekkerbiskner og ikke minst et og annet kanonskudd – gjerne med utsiden av foten og med både over- og underskru. Men mest av alt var det taklingene, drivet på backen, timingen i hodespillet og ikke minst løpsstyrken som var Solvangs forcer. For til tross for at han ikke levde som en asket – han gikk sjelden først fra lagfestene, men til gjengjeld var han den første til å stå opp dagen etter - så var han et fysisk unikum. Gjennomtrent og seig som få – og det i langt fremskreden oldboysalder. Det sier litt at han ble hentet tilbake til L/K som 34 -åring, foran klubbens gjeninntreden i landsdelsserien. L/K visste hva man fikk med jernmannen fra Lenangsøyra på laget. Han var en mann man tok med seg i krigen. 

At Tor-Arne var en god fotballspiller understrekes ikke bare av hans seks sesonger i landsdelsserien med Lyngen og L/K og hans lange karriere på banen for ulike andre klubber. Tor-Arne spilte også på nest-høyeste nivå i Norge i 1991 – som en del av TUIL-stallen til en viss ung og fremadstormende trener Per-Mathias Høgmo. 

Og nettopp Høgmo trakk fram en annen side av Tor-Arne på en av kretsens fotballkvelder på Grand for noen få år siden. Solvang var selvsagt der. Han var sosial og omgjengelig som få - like komfortabel i prat med gamle lagkamerater som med fotballpresidenter og OL-vinnende trenere. Solvang var også glad i å fortelle historier, anekdoter og vitser. Høgmo gjenfortalte – fra talerstolen - én av vitsene han hadde hørt fra Tor-Arne, og selv om vi er forhindret fra å avsløre både tittelen på vitsen og innholdet i den, så kan vi love at det ble latter i salen.

Tor-Arne Solvang vil altså bli husket som en god fotballspiller og en dyktig trener på mange ulike nivåer i Troms-fotballen. «En grasrotas mann», som Jo Are Vik sa i et Nordlys-intervju etter Tor-Arnes bortgang.  Men mest av alt vil han bli husket som Fotball-Norges triveligste kar. En som aldri hadde et vondt ord om noen, og som ingen hadde noe vondt å si om.  

Vi i L/K kondolerer så mye til familien. Vi sørger med dere. Takk for kampen, Tor-Arne.


0 Kommentar

Gullstandard fra Jan-Robin og 7-2 mot Ringvassøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2020

Det var endel gode L/K-prestasjoner i 7-2-seieren over Ringvassøy. men kamp vil for alltid huskes for Jan-Robin Bjørns fantastiske volleymål. 

L/K vant overbevisende mot 5. divisjonslaget Ringvassøy i vinterserien søndag i Skarphallen. L/K ledet 4-1 til pause og vant til slutt altså 7-2 etter to scoringer hver av Jan-Robin Bjørn og Stakkevollan-prøvespiller Mathias Sørum og én hver av Håkon Norberg, Øyvind Garfjell og Kristian Bjørn Hansen.

Det var sistnevnte som satte inn L/Ks første mål - etter 11 minutter spill. Markus Karlsen Skogheim og Vebjørn Isaksen sto for forspillet ute på høyresiden, der Skogheim hæler ballen til Isaksen, som spiller igjennom Kristoffer Hansen Holst. Han går til dødlinja og slår ut i feltet til Kristian Bjørn Hansen, som klinker ballen i mål fra 8-10 meter. 

RIL kommer tilbake i kampen etter et dårlig tilbakespill som blir snappet opp og omsatt i mål, men L/K skulle snart ta føringen i matchen igjen - og denne gangen for godt. Først løper Mathias Sørum igjennom på en flott stikkball fra spillende trener Håkon Norberg etter 25 minutters spill og setter ballen sikkert i langhjørnet. Og 11 minutter senere er det duket for Nasim Shirzad-show på venstrekanten. Shirzad var virkelig i fyr og flamme denne kampen og hadde like før et vilt raid der han driblet fire-fem mann. Men neste forsøk endte i tellende resultat når venstrebacken tar seg forbi flere spillere på nytt og ender opp helt inne i straffefeltet. Der slår han ballen med utsiden av høyre til Mathias Sørum, som fra kort hold dunker ballen opp i nettaket. 

Jan-Robin Bjørns første scoring for dagen kom etter 41 minutter etter en flott assist av mannen han har spilt fotball med siden 90-tallet, nemlig Øyvind Garfjell. Garfjell slår en presis pasning på bakerste stolpe og der er Bjørn på plass og 4-1 til pause.

Det første RIL gjør i andre omgang er å plukke opp et nytt løst tilbakespill fra L/K-forsvaret og score sitt andre og siste mål i kampen. L/K og Øyvind Garfjell svarer umiddelbart og etter en times tid skal Garfjell få assist på et Jan-Robin Bjørn-mål til - selv om assisten kommer litt i bakgrunnen av selve målet. Jan-Robin møter en kort corner fra Garfjell, under press fra en RIL-forsvarer. Bjørn er først på ballen, vipper ballen over hodet på forsvareren og tar så ballen på hel volley med venstre og klinker den høyt opp i lengste hjørne. Et helt fantastisk mål som den målfarlige stopperen kan leve lenge på!

Målet kan du forøvrig se på framtidinord.no (ca. 3.35.20 ut i sendingen)

Spillende trener Håkon Norberg scorer også et flott volleymål etter 67 minutter etter at RIL-forsvaret kåler det til for seg selv. Og det ble kampens siste mål.

L/K slipper ikke RIL til allverden i andre omgang, men Kristoffer Granås må i aksjon noen ganger likevel. Redningen 10 minutter ut i andre omgang på et skudd fem-seks meter var av den høyst imponerende sorten - og klassisk Granås.

Etter en tung start på vinterserien har L/K nå tre seire på rad - med 17 scorede mål. Fortsatt endel rusk i maskineriet, men det kommer seg.

* Prøvespiller Mathias Sørum scoret to mål i denne kampen også - i likhet med forrige kamp. Dermed har den L/K-aktuelle spissen fire mål på to kamper i L/K-trøya. 

* Spillende trener Håkon Norberg har scoret i alle sine kamper for L/K. Mot RIL spilte han midtstopper i større deler av kampen, men satte likevel sitt femte mål på fire kamper.

* Markus Karlsen Skogheim spilte sin 110. kamp for L/K søndag.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Håkon Norberg, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Øyvind Garfjell, Mathias Sørum

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Håkon Norberg, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Øyvind Garfjell, Mathias Sørum

Innbyttere: Isak Kristiansen, Tordar Eidet Karlsen, Aleksander Larsen

Gult kort L/K: Markus Karlsen Skogheim


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline