7-0 i siste kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Okt 2017

L/K 2 tok ledelsen tidlig og sikret til slutt årets største borteseier.

0-7 mot topplaget Kvæsma lar seg absolutt høre for L/Ks unggutter i ettermiddag. Richard Koch og Kristoffer Hansen Holst tok L/K i en 2-0-ledelse før 10 minutter var gått og den ga ikke L/K 2 fra seg.

Richard Koch ble tomålsscorer i dag, mens Ian Harper, Robert Kristiansen, Einar Skogheim, William Sørensen også scoret i tillegg til Kristoffer Hansen Holst.

- Vi gikk ut med en plan om å kjempe mot et Kvæsma-lag bestående av voksne mannfolk. Vi tar dem på fart og teknikk. Vi lede 3-0 etter 20 minutter og bare cruiser videre de neste 70 minuttene, sier lagleder Espen Lyngra.

L/K kapret dermed fjerdeplassen i 6. divisjonen etter en solid sesong. Faktisk hadde man vunnet serien hvis TSI, som kom på topp på tabellen, hadde blitt beseiret på hjemmebane 7. september i år. Så jevnt var det i toppen i avdeling 2.

Uansett så har det vært utrolig positivt å se L/K 2s utvikling i 2017. Vi har hatt en solid stall til alle B-kampene våre i år og ikke hatt mannskapsproblemer en eneste gang. Laglederne Espen Lyngra og Jørgen Jensen, som fortjener all mulig ros for innsatsen i år, har sågar hatt et luksusproblem med å ta ut stall til mange av L/K 2-kampene. Det er rimelig unikt i L/K-historien. At vi stort sett har stilt et rent juniorlag i samtlige kamper viser at det gror godt under førsteelleveren til A-laget. Samtlige som startet mot Kvæsma i dag har vært innom på A-laget i løpet av sesongen og 10 av 11 har spilt seriekamper. 

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh; Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen; Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund; William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch

Innbyttere: Mikal Biendl, Espen Wilhelmsen Nordahl, Robert Kristiansen, Sander Kristiansen, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth
Avsluttet sesongen med stil

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Okt 2017

Klubbhuset på Geitnes var smekkfullt tirsdag da junioravdelingen i L/K Fotball hadde årsavslutning. Spillere fra 5 til 16 år var på plass for å få utdelt diplomer, medaljer og i to tilfeller seierspokaler etter en flott sesong i rødt, blått og hvitt. 

Rundt 200 foreldre og spillere hadde møtt opp for å spise pizza, drikke brus og ikke minst hylle både spillere, trenere og ledere. Alle trenerne og laglederne fikk blomster for innsatsen i 2017 og alle spillerne fikk L/K-diplom for innsatsen i år. Også L/Ks flinke klubbdommere fikk blomster.


Både L/Ks guttelag og L/K-FIL-Storfjords småjentelag vant turneringer denne sesongen. Guttelaget vant Altaturneringen, mens småjentelaget tok pokalen hjem fra Salmar Cup på Senja. Ellers har aktiviteten vært høy nedover i klassene het fra de yngste miniputtene til guttelaget - hvorfra mange har debutert på senior nivå i 2017 også - ikke minst på L/K 2, som hadde kamp samtidig med avslutningen.


Alltid flott å se hvor stor og variert L/K-familien er. Takk for sesongen og velkommen tilbake i 2018!
Seier i siste hjemmekamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Okt 2017


L/K 2 hadde 100 prosent kontroll i 2 x 45 mot Laksvatn i kveld.

L/Ks unggutter vant 4-0 i årets siste hjemmekamp på Geitnes. En meget godt gjennomført 1. omgang, der tre av målene kom, ble fulgt opp av en solid andreomgang med dårligere uttelling. L/K 2 slapp faktisk ikke gjestene til noe som helst i kampen, samtidig som det tidvis fløt veldig godt offensivt også. Sander Kristiansen satte 1-0 på straffe og Kristoffer Hansen Holst doblet til 2-0 like etter på et lekkert skudd som havner i lengste hjørne. 16-åringen setter også 3-0 like før pause på en gjennomløping i midten. 

Det ble med det ene målet etter pause - som innbytter Richard Koch satte i mål. Flott prestasjon av L/K-ungguttene i kveld. Klarer man tre poeng også i siste kamp - borte mot Kvæsma - så klatrer guttene forbi Ramfjord og opp på fjerdeplass på tabellen. 

L/Ks lag: Mikal Biendl, Marcus Hausner Christensen, Joakim Berg Bjørklund, Benjamin Johansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Robert Kristiansen, Sander Kristiansen

Innbyttere: Richard Koch, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth.
Bare å gratulere Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Okt 2017


En 3-1-seier og 11 hjemmeseire av 11 mulige i år var en ufattelig mager trøst da L/K-spillerne gikk av banen på Geitnes lørdag. 

Kaptein Jan-Robin Bjørn og resten av L/K-guttene kunne vunnet 100-1 uten at det hadde hjulpet ettersom Skarp tok en komfortabel 4-1-seier over TIL 3 og tok førsteplassen på tabellen. En tabell vi har ledet fra start til mål – nesten… Men det er resultatet etter siste serierunde som gjelder og til syvende og sist var Skarp det liiiille hakket bedre enn oss.

Scoringer av Øyvind Garfjell, hans 100. i L/K-trøya, Kristian Bjørn Hansen og Christer Steinvik tok totaltallet opp i 119 i serien i år. Det, sammen med full poengpott hjemme og  55 av 66 mulige poeng tatt, burde holdt til et seriegull i år. Men det gjorde det ikke. To tap i serieinnspurten var ett for mye for L/K. Og sånn sett kan man ergre seg grønn over andremålet mot Krokelvdalen forrige helg. Hadde vi unngått det og klart uavgjort, så hadde det blitt atskillig bedre stemning på det tradisjonsrike kakebordet etter kampen. Det er så mange som hadde fortjent et opprykk til allnorsk fotball etter en flott gjennomført sesong, men L/K har et såpass ungt lag at det kommer nye sjanser for samtlige som spilte mot Finnsnes 2 lørdag.

Vi vet at vi har mange unggutter som banker kraftig på døra til A-laget. Det er ikke mange andre topplag i 4. divisjon som har en så ung midtbaneduo som vi har (Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen er med sine 35 år tilsammen seks år yngre enn Skarp-back Tom Karlsen), vi har 16-årige Kristoffer Hansen Holst og 15-årige William Sørensen som kommer inn og som med få minutter spilletid kommer til hver sin store målsjanse. Og på andrelaget i 6. divisjon har vi en rekke unge talenter som gjennom målrettet treningsinnsats fort kan ta steg i vinter som tar dem rett inn i førsteelleverdiskusjon på A-laget. Vi har også mange spillere som har et skikkelig hjerte for klubben, både lyngengutter og adopterte lyngengutter, og det er alltid betryggende når man etter hvert skal ta fatt på forberedelsene til en ny sesong.

Nå får vi forsone oss med at det blir et nytt år i 4. divisjon. Men selv om det er en nedtur, så ser divisjonen ut til å bli litt sterkere sportslig enn den har vært i år. Salangen kommer ned. TIL 2 kommer ned og det er ennå ikke helt trygt for Skjervøy, selv om vi unner våre naboer og Steffen Dreyer å holde seg i 3. divisjon etter en så sterk høstsesong. Vi kan faktisk i stedet oppleve at Fløya rykker ned. De ligger farlig nært nedrykksstreken og har Senja borte i siste kamp. Tap der vil mest sannsynlig bety et sensasjonelt nedrykk for grønntrøyene.

3. divisjon avgjøres neste helg, så vi får heller komme tilbake til det endelige oppsettet for 4. divisjon i 2018. Vi kommer også tilbake til en oppsummering av sesongen i navn og tall!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Krister Skogli, Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik, Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Magnus Børsheim Kalstad, Jørgen Jensen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst

Gule kort: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Krister Skogli og Einar Skogheim.

Dagens L/K-gutt: Jan-Robin Bjørn

L/Ks mål: Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Christer SteinvikSnublet i nest siste hinder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Okt 2017

L/K gikk på et fortjent, men særdeles ugunstig tap mot Krokelvdalen. Nå skal det holde hardt å vinne serien.

L/K rotet seg nemlig helt bort i Kroken og tapte 2-1 for et godt hjemmelag. L/K fikk nesten ingenting til å stemme. KIL kom til gode målsjanser både i første og andre omgang, mens L/Ks normalt giftige angrepsspill var så godt som fraværende i samfulle 90 minutter. At det sto 0-0 til pause var flatterende for L/K og særlig bedre ble det ikke i andre omgang. Først scorer KIL på en retur etter et frispark. Så går hjemmelaget opp til 2-0 like før slutt etter at L/K-forsvaret gjør en svak jobb nede ved dødlinja. Mats Tunstad svidde noen fete sjanser i første omgang, men nå var han ikke like tungbedd. 

L/K jager på en måte en redusering på overtiden og får da også langt uti overtiden. Vi tar et kjapt frispark og Aleksander Lenning skyter pent i lengste hjørne. Men noen særlig siste sluttspurt klarer ikke L/K å produsere og kampen ebber ut med tap. Ekstra bittert å tenke på at selv en uavgjort sannsynligvis hadde vært nok ettersom L/K har bedre målforskjell enn rivalen Skarp.

Men alt avgjøres til syvende og sist neste helg. Skarp spiller borte mot TIL 3, mens L/K tar imot Finnsnes 2 på Geitnes.

L/K fra start i 3-4-3: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Krister Skogli, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik

Innbyttere: Sander Eriksen Østerås, Vebjørn Isaksen

Dommer: Jonny Andreassen - manøvrerte greit i en kamp med mange situasjoner og mye mas fra begge lag
Powered by: Bloc