Blytung L/K-sesongstart i Reisa - men opptur for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Apr 2024

Det skulle bli dagen da vi satte reisaværingene på plass i deres nye hall. Istedet var hjemmelaget best i alt.

0-6-tap for naboene i nordøst i sesongåpningen. Det er tilnærmet helsvart og sånn opplevdes også kampen i flotte Explo Arena på Storslett lørdag.

Nordreisa var nemlig best fra start, og selv om det første målet var av det heldige slaget, etter en uheldig inngripen av keeper Håkon Jensen, så var det høyst fortjent at NIL sakte men sikkert sto ifra i målprotokollen. L/K slapp NIL altfor lett til foran mål, mens de offensive L/K-bidragene stort sett begrenset seg til et par innlegg som Gabriel Wikbo-Larsen fikk foten på inne i feltet.

0-6 i serieåpningen sender L/K til bunns på tabellen fra start. Det er nok flere enn oss som får problemer mot NIL på Storslett, men nå må L/K-guttene glemme denne kampen og fokusere på årets første hjemmekamp - Senja på Geitnes lørdag.

Seriedebuter for Erik Pettersen og Markus Isaksen. Comeback i serien for Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer.

L/K fra start: Håkon Hensen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Erik S. Pettersen, Krister Klaussen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Øyvind Garfjell, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Steffen Dreyer

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Marco Mathisen, Jørgen Skog og Markus Isaksen

Gult kort L/K: Einar Skogheim

Dommer: Jon Geir Iversen - klarte seg greit

Etter A-kampen var det L/K 2 sin tur til å møte Nordreisa 2. Og det gikk langt bedre for vår del. L/K-rekruttene vant 3-2 etter et sent seiermål av Markus Isaksen. Markus scoret også 2-0-målet til L/K, mens en annen Marcus, Marcus Hausner Christensen, tok L/K i ledelsen i første omgang på et drøyt langskudd fra 40 meter. En tredje Markus, Markus Karlsen Skogheim, sto for anledningen i mål og spilte med stor selvtillit der-

NIL hadde en gyllen tominutters periode rundt 20 minutter før kampslutt - der de scoret to kjappe mål. Akkurat da så det lit skummelt ut, men rett før slutt avgjør Markus Isaksen og gir L/K 2 en god start på sesongen i 6. divisjon.

L/Ks lag: Markus Karlsen Skogheim, Marcus Hausner Christensen, Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre, Andreas With Karlsen, Morten Krag Lind, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, William Waltenberg

Innbyttere: Vebjørn Løvland, Simon Sætre, Berger Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Tokle

Dommer: Daniel Hansen - fin kamp

Sesongstart: Treneren har ordet!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2024

Det er bare timer til seriestarten - på bortebane mot Nordreisa. I den anledning har L/K-trener Markus Karlsen Skogheim gjort sine vurderinger foran årets sesong.

En lang og innholdsrik vinter er lagt bak oss og vi ser frem mot sesongstart. Sesongoppkjøringen har båret preg av mye god matching mot god 4. divisjonsmotstand.

Vi har fått gode svar på hvor vi står og hva vi må jobbe videre med. Forrige sesong scoret vi nest mest mål av alle seniorlag i Nord Norge. Vi scoret totalt 101 mål i serien og med hele fem spillere på tosifret antall mål.

Inn mot comebacksesongen i TITO var det derfor viktig for oss å bli mer robust defensivt. Vi skal beherske flere kampbilder og ikke være så steril i presset og frispillingen som vi har vært tidligere. Vi har styrket mannskapet med Krister Skogli og Erik Sandaker Pettersen i midtforsvaret samtidig som flere andre har tatt steg.

Så har vi også forsterket oss offensivt. Spesielt gledelig er det at Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer er med i år. En erfaren duo som har visst godt lederskap gjennom hele vinteren.

Jeg ser frem til å vise Lyngen-publikummet årets utgave av Lyngen/Karnes. En utgave som skal ha den samme gode energien og synergien offensivt, med mer struktur defensivt.

De forventingene jeg har og du som L/K-supporter skal ha, er ett Lyngen/Karnes som er engasjerende, folkelig og offensiv i utrykket. Våre målsetninger er å etablere oss i divisjonen med en lokal forankring i spillerstallen og med tydelige prinsipper i grunn.

Vel møtt til kamp!

(Kampstart 15.00 i Explo Arena i Nordreisa. L/K 2 har sin sesongstart like etter, kl. 17.00 mot Nordreisa 2)

77 Gabriel Wikbo-Larsen (17)

Markus Karlsen Skogheim instruerer 2/3-del av L/Ks stoppertrio: Erik S. Pettersen og Krister Skogli.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2024

L/K vant 2-1 i siste kamp før sesongstart, men det var ikke årsbeste som ble prestert.

Ringvassøy spilte en divisjon over oss i fjor, men i år er rollene snudd. Og i første omgang kunne man ane en divisjonsforskjell i L/Ks favør - i alle fall når det gjaldt nådeløst dødballspill. L/K ledet nemlig 2-0 til pause etter to mål etter corner - ett ved Kristian Bjørn Hansen, som bestandig er livsfarlig på bakerste stolpe, og ett av Gabriel Wikbo-Larsen.

Andre omgang ble en blekere affære av L/K og RIL kom langt bedre med i kampen. Guttene fra Karlsøy presset tidvis L/K og det var fortjent når de fikk sin redusering - selv om den kom på en litt billig straffe etter en handssituasjon.

Samtidig var L/K livsfarlige på kontringene og at det ikke ble mål på noen av de overgangene som kjappfotingene Markus Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen og Mika Johnsen radet opp er helt utrolig. Men andre omgang forble målløs bortsett fra straffemålet til RIL. Ringvassøy kunne fort fått en utligning også, men de store sjansene laget kom til tok L/K-keeper Håkon Jensen seg av. En ny strålende kamp av L/Ks 17-årige sisteskanse! Håkon var for øvrig én av seks (!) 2006-modeller i L/Ks førsteellever. Hans gamle lag Gabriel Wikbo-Larsen og Mika Johnsen  startet for L/K og det samme gjorde TUIL-juniorene Erik S. Pettersen og Markus Isaksen. Og lørdag fikk også TIL-utlånte Viljar Berg-Johansen sin debut fra start for L/K. Etter at Einar Skogheim og Marco Mathisen gikk ut til pause og Arion RJ Ballovarre og Vebjørn Tokle kom inn var det faktisk åtte L/K-spillere på 18 år eller yngre.

Nå er det en siste treningsuke for L/K før seriestarten i Nordreisa lørdag. Da skal det kjempes om TiTo-poeng!

L/Ks lag: Håkon Jensen, Erik S. Pettersen, Kristian Bjørn Hansen, Krister Skogli (K), Krister Klaussen, Viljar Berg-Johansen, Mika Johnsen, Markus Isaksen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen

Innbyttere: Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre, Jørgen Skog

Ingen gule kort L/K

Dommer: Filip Holmen, bra kamp

G15-laget samarbeider seg til seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Apr 2024

L/Ks samarbeidslag med Nordkjosbotn har hatt en meget fin vintersesong i vinterserien.

Nyvinningen L/K-NIL G15 har i alle fall fått en god start på samarbeidet på tvers av kommunegrensene. I vinter har guttene til Ernst Sommerseth og Kim-Håvard Lydersen gjort en fin figur i vinterserien. Sist lørdag kom en ny seier - 5-3 over Hamna 3.

Kampen var jevn lenge, men L/K-NIL klarte til slutt å ro seieren i land. De tok ledelsen ved Lukas Øverås Åsgård og selv om Hamna utlignet, så kom de røde og blå tilbake og gikk opp til både 2-1 og 3-1 - begge målene av Tobias Karlsen, som for øvrig nylig seniordebuterte på L/K 2.

Hamna-guttene kom tilbake og var en stund ajour med L/K-NIL, men lyngsværingene og balsfjordingene rodde seieren i land med mål av Marius Holst Hansen og Heine Grønvoll Sommerseth like før slutt.

Etter en trå start på vinterseriesesongen med et 2-7 tap for Bardu i januar, så har L/K-FIL tatt fem strake seire. Det betyr akkurat nå tabelltopp i avdeling 2 for samarbeidslaget.

Vi har sett på jentesiden at samarbeid mellom L/K og blant annet Nordkjosbotn har vært veldig fruktbart. Nå ser vi det samme på guttesiden. Bygdeklubber som NIL og L/K klarer dermed å stille elleverlag - som attpåtil er konkurransedyktige. Det er artig!

Trener Ernst Sommerseth er i alle fall klar på at man har noe bra gang med 14-15-åringene til de to klubbene.

- Ja, det er en spennende spillergruppe. Og vi er veldig fornøyd med å få anledning til å delta i vinterserien, slik at vi kan stille best mulig forberedt til sesongen starter, sier Sommerseth.

Innkjøringsperioden har ikke bare bestått av å bli kjent med nye lagkamerater.

- Det er nye fjes og bekjentskaper på tvers av kommunegrenser. Og så er det også første møte med 11-er fotball for alle spillerne. Men vi har trua på at spillere og klubber vil nyte godt av dette samarbeidet, sier Ernst.

På lagbildet
Bak fra venstre: Trener Ernst Sommerseth, Magnus Nikolai Lund, Tobias Karlsen, Nikolai Lydersen, Lukas Øverås Åsgård, Øyvind Gamst-Eriksen, Tarald Strømsø, Jaden Miller, Adrian Johannesen.
Foran fra venstre: Heine Grønvoll Sommerseth, Marius S. Holst Hansen, Mathias Indreberg, Kristian Moen, Jon Anders Utsi og Elias Jenssen.

Ikke på bildet: Mateo Deilet, Brage Jordnes, Issakha Lund-Sene og Noe Schwoerer, samt trener Kim-Håvard Lydersen og lagleder Frode Karlsen.

Siste kamp i vinterserien skal etter planen gå av stabelen 20. april - mot Nordreisa 1. Seriestart er etter planen 30. april - mot TIL 2 på Romssa Arena.

Knepent tap i iskald treningskamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2024

L/K hadde fortjent bedre, men det ble tap 0-1 mot Krokelvdalen i kveld.

Kampen ble avgjort på straffe etter en hands i L/K-feltet like før pause. Litt billig straffe, men greit nok. L/K burde benyttet muligheten til å score på én av sine sjanser i første omgang. Vi hadde også det spillemessige overtaket i såvel første som andre omgang på iskalde TUIL Arena, men det stokket seg litt i de siste trekkene foran mål. Ofte det aller siste trekket. KIL hadde sine sjanser de også, men vi får likevel driste oss til å si at de var heldige som vant denne kampen.

Trener Markus Karlsen Skogheim fikk dermed flere gode svar i det som etter alle solemerker er nest siste treningskamp før seriestart. Blant annet kan vi bokføre en trygg og god gjennomføring av treeren bak - bestående av bursdagsbarnet Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen og vår unge nykommer Erik Pettersen. Offensivt var det også mye bra, men vi trekker spesielt fram høyrekant Mika Johnsen, som virkelig viste seg fram i dag.

I andre omgang fikk vi også en litt artig, uoffisiell L/K-debut. Prøvespiller Viljar Berg-Johansen, fra TIL og NTG, kom inn som innbytter. 17-åringen er sønn av L/Ks trener i 2006 og 2007, Vegard Berg-Johansen og ble faktisk født i perioden da Vegard var trener for L/K. Viljar har trent med oss den siste tiden og den offensive midtbanespilleren kan være aktuell for en overgang nå.

L/K har en treningskamp til, mot Ringvassøy neste lørdag, og så er det seriestart - borte mot Nordreisa 20. april.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Erik Pettersen, Mika Johnsen, Oskar Leiros, Arion RJ Ballovarre, Markus Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim, William Waltenberg

Innbyttere: Krister Klaussen, Jonas Samuelsen, Viljar Berg-Johansen, Joakim Berg Bjørklund, Andreas With Karlsen, Vebjørn Tokle

Gule kort L/K: Einar Skogheim

Dommer: Bjørn Egil Bauge (kom litt sent til kampen, så L/Ks Marco Mathisen steppet sporty inn og dømte det første kvarteret)