Sterkt bortepoeng for ungt L/K-lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2018

L/K lå under to ganger, men klarte å ta poeng mot Krokelvdalen.

BORTEPOENG: Vebjørn Isaksen (i front), Einar Skogheim, Ilyas Shirzad og Kristian Bjørn Hansen spilte alle fra start mot Krokelvdalen. Foto: Jo Are Vik

L/K stilte med sju junior fra start da de tok hjem et poeng borte mot Krokelvdalen i dag. KIL tok ledelsen to ganger, men L/K kom tilbake begge gangene - først ved Ilyas Shirzad og så ved Ola Edholm. 

Alle målene kom i første omgang, en omgang som L/K-trener og keeper Jørgen Vik beskriver som fartsfylt.

- Ja, det bølget fram og tilbake i første omgang. 2. omgang er mer kontrollert. Men vi er ikke rolige nok i forhold til valg og utførelse på deres banehalvdel. Men lærerik kamp for de delaktige, sier Vik.

Andre omgang forble målløs.

- Jeg føler at vi kunne vunnet 2. omgang, med litt mer dyktighet. Men på den annen side skal vi være greit fornøyd med ett poeng borte mot Kroken, sier Vik.

Han var én av bare tre tilbake fra elleveren som møtte Krokelvdalen til avgjørende seriekamp for ti måneder siden. Den gang vant KIL 2-1.

Ola Edholm berget ett poeng med sitt 2-2 mål. Han klarer ikke helt å fri seg fra tanken om at det burde vært tre.

- Jeg syns vi kjempet hardt, samtidig som vi virket litt passive i avgjørende situasjoner. Vi har mange gode muligheter, men det har Kroken også. Litt bittert med 2-3, men samtidig skal vi være fornøyd med at vi får med oss poeng, sier Edholm, som kom på scoringslisten for andre gang denne sesongen - i sin 15. kamp totalt for L/K. Edholm har spilt samtlige seriekamper fra start og har vært en solid forsterkning for L/K.

Det har også spillende trener Ole Talberg vært. Han spilte bak sammen med Edholm hele kampen.

- Synes vi lykkes med å spilles oss forbi topp-presset til Kroken, spesielt i første omgang. Dessverre får vi ikke utnyttet de situasjonene godt nok. Vi må jobbe videre med hvordan vi skal komme til flere sjanser på siste tredjedel. Har litt problemer på dødball imot og Kroken er farlig der. Ellers har vi relativt bra kontroll på Kroken i etablert spill, sier Talberg. 

Han sier seg fornøyd med innsatsen som legges ned av L/K-guttene i dag.

- Ja, absolutt. Så får vi jobbe videre med hvilke valg vi tar med ballen i eget spill, sier L/Ks spillende trener.

Tabellen er fortsatt ikke lystig lesning for L/K-ere, men høstsesongen har begynt bra. Måtte det bare fortsette!

* Vebjørn Isaksen spilte sin 60. A-kamp for moderklubben i dag, mens Ilyas Shirzad spilte sin 20. kamp.

* Alexander Løvland Rygh var tilbake i L/K-trøya til denne kampen. Rygh, som fikk kamper for L/K så langt tilbake som 2005, var ubenyttet reserve i dag. Velkommen tilbake, Alex!

L/K fra start: Jørgen Vik; Joakim Berg Bjørklund, Ole Talberg, Ola Edholm, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Jan-Robin Bjørn og Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen

Neste kamp er hjemme på Polleidet mot Ishavsbyen lørdag 18. august klokken 14.00.Endelig matchvinner!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2018

Ilyas Shirzad var blant L/Ks beste spillere i vårsesongen. Men mål ble det ikke på ham før han kom på gress.


Shirzad (18) avgjorde kampen etter to minutter av andre omgang var spilt. Da sto det allerede 1-0 til L/K etter Kristoffer Hansen Holst (17) hadde tatt L/K i ledelsen med en iskald avslutning like før pause - forarbeid av Sigve Ringbakken. På 2-0 er det imidlertid Ilyas Shirzad som gjør det meste selv:

Han får ballen ute på venstre siden og drar seg innover i banen før han løsner skudd fra drøyt 20 meter. Ballen suser inn oppe i nærmeste hjørne og L/K får en ledelse som holder ut kampen. Selv om Salangen får et mål på overtid, på en smått omdiskutert straffe, så får L/K alle tre poengene denne gangen. Det var fortjent, selv om SIF hadde en periode i andre omgang der det suste litt om ørene på L/K-keeper Jørgen Vik. Vik tok ellers det som kom i hans comeback-kamp i L/K-trøya. 

1. omgang var en jevnspilt og ganske tam affære. Ingen av lagene skapte stort og 1-0-målet til Kristoffer Hansen Holst kom litt ut av ingenting. Vebjørn Isaksen er aggressiv i presset og vinner en duell på 25 meter og ballen havner hos Sigve Ringbakken. Sigve, som var blant L/Ks beste i dag, tar en tofotsfinte, finner plass i et trangt straffefelt og spiller fri Holst med en lekker pasning. Avslutningen sitter i hjørnet - Kristoffers andre seriemål for L/K og hans fjerde totalt.

Like før hadde L/K en ball til i nettet. Etter litt fram og tilbake etter en corner slår Kristoffer Hansen Holst inn fra høyre og Aleksander Skatland styrer ballen i nettet. Assistentdommer Peder André Amundsen er imidlertid oppe med flagget og videoopptak tyder på at det var helt korrekt. 

 Etter den flotte starten på andre omgang hadde L/K kontroll på kampen lenge. Salangen kom til flere store sjanser i en periode i midten av andre omgang, men kom ikke nærmere enn en avslutning i stolpen. Straffemålet kom såpass langt på overtid at det aldri var reell fare for poengene. Vik var god i dag, og foran seg hadde han en forsvarstreer med Skog, Skatland og Edholm som gjorde manns jobber for å holde SIF på en fotlengdes avstand. Edholm ble dagens L/K-gutt for innsatsen.

De to målscorerne i dag var to av syv juniorer fra start for L/K i dag. I tillegg til Shirzad og Holst startet Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Antonsen Skog, Sigve Ringbakken og Ilyas' lillebror Nasim. I tillegg kom den åttende, Joakim Berg Bjørklund, inn i andre omgang. Det har nok ikke skjedd mange ganger at L/K har stilt med syv juniorer fra start og endt opp med tre poeng. Sterkt av ungguttene, og selvsagt de mer rutinerte spillerne også.

Seieren i dag var bare L/Ks andre hjemmeseier i serien i år. Den første kom mot TUIL 14. mai.

Neste hjemmekamp er 18. august, mot Ishavsbyen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ola Edholm, Jørgen Skog, Aleksander Skatland; Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Nasim Shirzad; Kristoffer Hansen Holst, Sigve Ringbakken, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Ilyas ShirzadGodt rustet foran gresspremieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jul 2018

Etter en fin treningsleir på grønne Polleidet, er L/K-guttene klare for høstsesongen.


Normalt er L/K i Piteå på treningsleiren på denne tiden. Men i år var det grønne gresset i Bergsviken byttet ut med nesten enda råere forhold hjemme på gressbanen på Polleidet. Både varmen og gresset kunne gi assosisjoner til sydlige strøk og med liflige trekkspilltoner fra trekkspillfestivalen på Polleidet har L/K-trenerne Ole Talberg, Jørgen Vik og Cato Larsen kjørt økter på Polleidet. 

- Fint å være samlet. Vi har fått jobba mye lagtaktisk og med struktur. Virker som en offensiv og sulten gruppe. Det har vært flott å trene på gress og guttene har tatt overgangen veldig bra. Det må ligge i genene her inne. Det blir fordel L/K, sier Jørgen Vik etter de første øktene med L/K-guttene etter tilbakekomsten fra Skjervøy.

Han er likestilt hovedtrener med Ole Talberg i høst og med Cato Larsen som trener i tillegg. På noen av øktene på Polleidet deltok også evigunge Sigmund Wibe-Karlsen, som utrolig nok fylte 75 år i mars, som ad-hoc keepertrener.


- Samlinga var veldig bra. Fine forhold på Polleidet, med trekkspillmusikk i bakgrunnen. Artig å spille på en strøken gressbane. Vi har fått mange økter der vi har jobbet med struktur og spill på stor bane. Veldig nyttig og viktig. Samlingen har gitt oss en fin start på høstsesongen, sier Ole Talberg, som skryter av L/Ks unggutter:

- Mange unge spillere gjorde et fint inntrykk på samlingen og har meldt seg på angående spilletid i høst. Så er det viktig å påpeke at en god treningsuke ikke er nok, men å trene godt over tid er svaret hvis man ønsker å utvikle seg.Mannskapsmessig er L/K forsterket på keeperplassen med Jørgen Viks tilbakekomst. Så er det usikkerhet rundt Christer Steinvik og hans skolegang foran en høstsesong der L/K kun holder seg unna bunnplassen på tabellen ved hjelp av bedre målforskjell enn Nordreisa.

- Hvordan ser dere på høstsesosongen? Er vi godt nok rustet - antallsmessig og kvalitetsmessig?

- Optimalt sett burde man få inn en offensiv og en defensiv spiller antallsmessig og for økt konkurranse, sier Jørgen Vik.

- Vi har plass til flere spillere og jobber med å få inn flere som er bosatt i Tromsø. Vi ønsker en større treningsgruppe der, sier Talberg.

Talberg er glad for å ha fått inn Vik både som trener og keeper.

- Det har fungert veldig bra, vi har planlagt og diskutert sammen. For meg har det vært flott å få en sparringspartner og det gjør det enklere å gå mellom rollen som spiller/trener når man er to. Vi er også klokkeklar på prinsippene for hvordan vi ønsker å spille og tenker likt ang spillestil, sier Talberg.

NB! Søndag kl. 14.00 sparkes høstsesongen i gang på Polleidet - mot Salangen.
Vant slaget om Nord-Troms

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2018


Markus Karlsen Skogheim scoret to mål da L/K tok sesongens andre seier - mot Nordreisa.

Skogheim og L/K-guttene vant 1-3 på Storslett i kveld etter å ha kommet tilbake fra 1-0 til pause. I andre omgang utlignet først Markus Karlsen Skogheim, før han tok L/K i ledelsen på en straffe etter at Ilyas Shirzad ble felt. 

Helt på slutten av kampen scorer Aleksander Skatland på et nydelig skudd fra 12-13 meter og dermed var saken biff for Ole Talbergs menn i lokaloppgjøret.

Markus Karlsen Skogheim var svært fornøyd med seieren. Han har følgende å si om oppgjøret:

Vi kommer på etterskudd etter at Nordreisa scorer på en effektiv kontringsscoring. Vi styrer mye av spillet og kommer til flere gode muligheter. Ola Edholm vinner mange dueller på topp og var frisk idag i tospann med sin spisspartner Ilyas.
Første målet kommer fra en corner der Jan Robin gjør en heroisk jobb med å krige og duellere der inne i feltet. Ballen ender til slutt hos meg som får en enkel jobb med å putte fra 3-4 meters hold.  1-2 kommer av at Ilyas, som så mange gang tidligere i år, spring ifra alt og alle og blir felt innafor 16-meteren. Straffesparket scores det på. 1-3 målet var definitivt kveldens fineste. Det kommer fra en lang ball opp på Ola Edholm som tar ned ballen til Skatland som klinker den i lengste kryss på volley.
En utrolig viktig kamp i bunnstriden som vi vipper til LK seier. Tidligere i sesongen så har andre omgangene definitivt vært der vi har rotet bort mest poeng. Har savnet en karakter og ærgjerrighet i gruppa på slutten av kampene. Den viste vi idag, noe som resulterte i seier. 

Tror høsten kan by på mange gode opplevelser for alle med hjerte i LK. Vi i spillergruppa skal bruke sommeren godt for å forberede oss på en tett og jevn bunnstrid til høsten.

L/K lå sist på tabellen før dagens kamp. Med tre poeng klatret laget forbi Nordreisa og har nå åtte poeng når sommerferien er et faktum. Neste kamp er ikke før 5. august - på Polleidet mot Salangen.

Framtid i Nord streamet kampen i dag. Kampen kan du se om igjen her!

* L/Ks mål: Markus Karlsen Skogheim (2) og Aleksander Skatland. 

* Markus Karlsen er nå oppe i 34 mål på sine 95 A-kamper for L/K. Det er litt over et mål hver tredje kamp.

L/Ks lag: Eirik Sørensen; Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Jan Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Ole Talberg, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Ola Edholm

Ingen bytter på L/K i dag.

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim og Einar Skogheim

Dommer: Vegar Ballovarre, SkjervøyTap på Alfheim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2018


L/K klarte ikke å gi topplaget TIL 2 kamp på Alfheim tirsdag.

Det ble tap 4-1 mot TIL 2 etter at hjemmelaget ledet 2-0 til pause.

L/K leverte grei innsats lenge, men skapte lite foran TILs mål. TIL var bedre i alle spillets faser og vant fortjent. 

Stig-Roar Hansen Rognli scoret på straffe fire minutter før slutt og fastsatte dermed sluttresultatet til 4-1.

L/K var forøvrig litt short på mannskap tirsdag. Dermed var superoldboysen Viktor A. Sørensen (49) og Rune Larsen (50) hyret inn for å fylle opp benken. Sørensen kom inn 25 minutter før slutt og satte dermed en solid aldersrekorden for A-laget i en alder av 49 år og 90 dager!

* L/K spilte med sørgebånd i tirsdagens kamp i anledning fotballederen og ildsjelen Erling Karlsen jrs bortgang sist torsdag. 

L/Ks lag: André Waage, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen, Jan-Robin Bjørn, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Richard Koch, Viktor Sørensen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Einar SkogheimPowered by: Bloc