Grønt og fint i hallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Des 2017

Etter en drøy måneds arbeid i Lyngenhallen er det nye kunstgresset endelig på plass. I helga var det flere lag som benyttet seg av muligheten til å få seg en innendørsøkt - blant annet guttelaget og ungguttene på seniornivå. 

Jørgen Skog (15, bildet), som hadde en flott debutsesong på seniornivå i 2017, var fornøyd med det nye underlaget i hallen etter treningsøkta lørdag.

 Nå skal gresset få kjørt seg når alle lagene i Lyngen etter hvert begynner fotballtreningene. Et lite nikk også til Lyngen kommune, som lar klubbene i Lyngen trene gratis i hallen. Det er en storslagen gest fra kommunen!
399 Olsen-kamper, Lyngen mot Karnes og fotballgalskapen rundt Lyngenfjorden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Des 2017


Rundt 60 fotballinteresserte møtte opp på Geitnes fredag kveld for en 3,5 timers seanse spekket av historikk, debatt, intervjuer og ikke minst gode historier. 

Fotballmuseets venner hadde invitert til mimrekveld på Geitnes og mange gamle, og unge, storheter hadde møtt opp. Trond Olsen, fersk fra opprykksjubel med Bodø/Glimt, var hedersgjest på Geitnes og ble gjenstand for et intervju om sin imponerende over 16 år lange karriere i norsk toppfotball. Trond trakk fram noen av høydepunktene i karrieren, blant annet seriemesterskapene med Rosenborg og kamp mot Ronaldo og co i Real Madrid. 


Etter intervjuet fikk Trond blomster og en L/K-drakt med nummer 30 av Johnny Hansen, en drakt han slett ikke utelukket at han ville ikle seg oftere en gang i framtiden. Men først er vi sikker på at Trond har fortsatt flere gode år igjen i norsk toppfotball! 

En gjennomgang av historien til fotballen rundt Lyngenfjorden, ført i pennen av fotballhistoriker Jonny Hansen, ble fremført av Sverre Lennart Isaksen - med mange historiske bilder fra spesielt Lyngen ILs, Furuflaten ILs og Karnes ILs historie. 

Det ble også tid til en paneldebatt på en knapp time, med innledning fra Stig-Roar Hansen Rognli, som har skrevet oppgave om fotballen rundt Lyngenfjorden og hvordan det var mulig å ha både Kåfjord FK, Lyngen IL og Karnes IL i 3. divisjon samtidig i 1983 - samt at Furuflaten spilte på nivået under.


Etter paneldebatten, der Johnny Hansen, Wiktor Sørensen, Torbjørn O. Karlsen, Steinar Høgtun, Torhild Hansen og Geir-Hugo Hansen deltok, med Helge Matland som debattleder, blant annet tok for seg noen av de mulige årsakene til at fotballen fikk et så sterkt fotfeste i Lyngen. Det ble også snakket om foranledningen til fusjonen etter 1989-sesongen og det faktum at det har vært en på alle måter vellykket sammenslåing - noe man ikke har fått til alle steder man har prøvd.


Etter paneldebatten ble det åpnet for gode fotballhistorier og det var endel som grep sjansen - blant annet Tor Inge Holm, Dan-Håvard Johnsen, Paul Arne Liebeck, Magne «Boifen» Johansen og Rolf Magne Hansen, før Jo Are Vik rundet av seansen litt over klokken 21.30. 
Her er programmet for fotballkvelden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Des 2017

Fotballmuseets venner avdeling Troms inviterer i samarbeid med Lyngen/Karnes IL til Fotballhistorisk kveld på klubbhuset på Geitnes fredag 08.12.17 kl. 1800-2100.

Tema: Fotballen rundt Lyngenfjorden

Denne kvelden er det spesielt fokus på den innholdsrike fotballhistorien i Lyngen, Storfjord og Kåfjord. 
 Ordstyrer/speaker: Sverre Lennart Isaksen 

Program:
1800-1815: Åpning – velkommen og presentasjon Tor Inge Holm, Sverre Lennart Isaksen, Jo Are Vik

1815-1830: Historisk tilbakeblikk 
 Sverre Lennart Isaksen 

1830-1900: Trond Olsen – fra Lyngen til norsk toppfotball
 Helge Matland intervjuer Trond Olsen

1900-1930: Pause med enkel servering
 

1945-2030: Fotballen rundt Lyngenfjorden – paneldebatt

Innledning ved Stig-Roar Hansen Rognli. Helge Matland leder paneldebatten. Representanter med erfaring både fra kvinnefotballen og herrefotballen.


2030-2100: Gode fotballhistorier – ordet fritt

Fotballmuseets venner oppfordrer folk til å ta med seg og vise fram gamle drakter, annet fotballutstyr, bilder, bøker, program, avisutklipp, utklippsbøker – og annet fotballhistorisk materiell. Og selvsagt gode fotballhistorier og godt humør.

Påmelding til Fotballhistorisk kveld til troms.fotball@fotball.no.
Inngangsbillett: Kr. 100 (bank 7878 06 05471 eller Vipps 71281).

Fergeruter:
Fra Breivikeidet til Svensby 1650 - fra Svensby til Breivikeidet 2145

Fra Olderdalen til Lyngseidet 1700 - fra Lyngseidet til Olderdalen 2120

Styret for de fotballhistoriske kveldene (Fotballmuseets Venner avdeling Troms) består av Klara Stensvåg, Vibeke Larsen, Helge Matland, Sverre Lennart Isaksen og Jonny Hansen.
 I planleggingen av Fotballhistorisk kveld på Geitnes har denne gruppa hatt stor hjelp fra Tor Inge Holm og Johnny Hansen.
Lenning tar et nytt år!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Nov 2017


Klubbens toppscorer i 2017-sesongen har i dag signert for ytterligere en sesong i L/K-trøya.

Aleksander Lenning (28) blir dermed å se i rødt også i 2018.

- Jeg gleder meg voldsomt til ytterligere et år med gjengen jeg fikk en halv sesong med i år, sier toppscoreren.  At L/K signaliserer fortsatte ambisjoner om å kjempe helt i toppen var avgjørende for mitt valg, sier Lenning, som langt på vei innrømmer at flere klubber konkurrerte om hans signatur. 

Lenning scoret 27 mål på 11 kamper for L/K etter overgangen fra Krokelvdalen i sommer og imponerte enormt i L/K-drakten. Han satte blant annet scoringsrekord med åtte mål i én kamp mot FK Senja 2. 

L/Ks Johnny Hansen  er glad for å ha sikret signaturen til Lenning.

- Vil bare si at vi er både stolte og glade i dag, etter å ha landet Aleksander. Utvilsomt er han en viktig ledestjerne for våre unggutter det kommende året, sier en fornøyd Johnny Hansen.
Fotballkveld på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Nov 2017
Powered by: Bloc