Vi prøver på nytt med årsmøte!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Feb 2021


0 Kommentar

Sander har signert for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Feb 2021

Lenangsværingen Sander Sigvaldsen (23) blir ny L/K-spiller.

Den offensive LSK-spilleren har bestemt seg for å spille for L/K i 2021. Dermed går 23-åringen i fotsporene til solide L/K-navn som Thomas Leonhardsen, John Arne Vangen, Tom-Jørgen Gangsø, Espen Haugen og Fredrik P. Johansen når han ikler seg L/K-drakten. 

Sander har til tross for sin unge alder lagt bak seg en god del sesonger for moderklubben allerede, i tillegg til at han har vært innom Stakkevollan 2 og Ishavsbyen. Nå er imidlertid tiden inne for å prøve seg i L/K, noe Sander selv begrunner på denne måten:

- Jeg tar overgang til L/K fordi jeg synes det e spennende ting på gang der. Tror det er en spillergruppe med stort potensial, med en god blanding av rutine og yngre spillere. L/K har, som flaggskipet i Lyngen, alltid vært en aktuell klubb for meg, og nå er det perfekt timing for meg å spille der.

Sander har vært L/K-aktuell før, og spilte sågar en kamp på prøve i Vinterserien i 2017. Da ble det ingenting av en overgang, men fire år senere er alt duket.
I en stall som hovedsakelig består av unge lyngsværinger, så er det flott å kunne forsterke stallen med en lyngsværing til. Sigvaldsen har tatt ansvar på trenerfronten i moderklubben i flere sesonger, men skal konsentrere seg om å spilleroppgavene i L/K. Han er en bunnsolid forsterkning for oss, med sine soleklare offensive kvaliteter.

- Som spiller kan jeg spille i flere posisjoner offensivt. Mine største styrker er tempo og dribleferdigheter. Til tross for relativt ung alder, så er jeg vant til å ta ansvar. Det ligger i min natur å "ta tak". Jeg er også ambisiøs, og kommer ikke til L/K bare for å være der. Jeg skal gi et solid bidrag på banen, lover han.

Velkommen til L/K, Sander Sigvaldsen!


0 Kommentar

To gjør comeback og én fortsetter: Se hvem som skal trene L/K i 2021

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jan 2021

Håkon Norberg, Joakim Olaussen og Bernt Olav Johansen er trioen som skal lede L/Ks A-lag i 2021.

Det er fortsatt endel usikkerhet knyttet til 2021-sesongen og når den kan komme ordentlig i gang, men det er ingen usikkerhet om hvem som skal lede L/Ks A-lag denne sesongen. Det er nemlig klart at Håkon Norberg (28) tar en ny sesong som spillende hovedtrener for L/K etter at hans første sesong i klubben dessverre ble delvis ødelagt av koronatiltakene og avlyst seriesesong. Håkon rakk å vise sitt potensial som trener før Norge ble stengt ned, og var sterkt ønsket med videre. Derfor er vi utrolig takknemlig for at han valgte å satse videre i rødt.

I 2021 får han med seg reisaværingen Joachim Olaussen (31) som hjelpetrener i Tromsø. Joachim spilte tre og en halv sesong for L/K i perioden 2015-2018, og var blant annet med å vinne seriemesterskapet i 4. divisjon i 2016. I fjor var han Nordreisa-spiller, men på nyåret tok han overgang til oss og tar samtidig ansvar som spillende hjelpetrener Det betyr at L/K har fått en trenerløsning på plass, samtidig som at vi har styrket laget med en bunnsolid forsvarsspiller.. L/K ønsker stopperen med 88 kamper og 16 mål for L/K velkommen tilbake i klubben! Samtidig takker vi Nordreisa for å ha utvist smidighet i forhandlingene, slik at vi fikk Joachim klar ganske kjapt.

Bernt Olav Johansen (45) trenger ikke noen nærmere prestasjon for L/K-ere. Han har hatt diverse lederverv og trenerjobber i klubben siden 90-tallet, og i 2021 gjør han comeback som hjelpetrener i L/K - med ansvaret for Lyngen-gruppa. Spillergruppa i Lyngen består mest av lovende unggutter, og Johansen får ansvaret for den daglige oppfølgingen av dem. Det gjør han i spann med Oskar Leiros (25) - som etter flere sesonger som hjelpetrener og hovedtrener i hovedsak skal være spiller i 2021.  
Bernt Olav Johansen blir også å ha en rolle som kampleder hvis og når vi kommer i gang med den slags. Det blir en viktig birolle all den tid de tre andre er tenkt å ha en rolle ute på banen. 

L/K er glad for å ha kommet i mål med trenerløsningen for 2021. Spillerstallen begynner også ta form, og det kommer nok flere gladmeldinger her på L/K-nett utover vinteren. Så får vi bare håpe at normalen etter hvert kan vende tilbake til samfunnet og at vi kan begynne å spille fotball igjen.


0 Kommentar

Ron Meades har gått bort

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jan 2021


En måned etter at han fylte 100 år, har den gamle trenerkjempen Ron Meades gått ut av tiden.

Forleden kom budskapet fra England om at den tidligere Karnes-treneren Ron Meades er død – 100 år gammel.  Meades døde 8 .januar og dermed er en av klubbens største trenerprofiler borte. Meades hadde en lang og innholdsrik trenerkarriere i mange ulike land, men vil i Lyngen selvsagt først og fremst bli husket for de tre sesongene han var sjef for Karnes IL på åttitallet. Han var trener i lagets første sesong i landsdelsserien – i 1981 – og hadde ansvaret også i den påfølgende sesongen. Så var han i Kautokeino i 83-sesongen, før han vendte tilbake til Karnes foran 1984-sesongen – hans tredje og siste sesong i klubben.

Etter det trappet Ron, som allerede da var i midten av 60-årene, gradvis ned på treneraktiviteten. Men kjærligheten til Lyngen, og vennskapet til mange av de han ble kjent med i sin tid i Karnes IL, beholdt Ron til siste slutt. Han besøkte Lyngen ofte, gjerne i forbindelse med 17. mai, og han har fått sett mange L/K-kamper opp gjennom årene.

Både L/K-nett og Framtid i Nord hyllet Ron Meades da han nådde milepælen 100 år i desember i fjor. Da sa hans gode venn og gamle spiller Øystein Garfjell følgende om hva han trodde var årsaken til at Meades rakk å runde 100:

– Ron lever et nøkternt liv som avholdsmann og personlig kristen. Han er svært tilpasningsdyktig, sosialt intelligent og har en god humor som slår an hos de fleste. I tillegg har han bestandig vært forut for sin tid med vitenskaplige tilnærminger og i god fysisk form. Det er ikke overraskende at akkurat han blir hundre år.

Nå er siste kapittel skrevet om Ron, men han vil bli husket i fotballmiljøet i Lyngen for evig og alltid. Vi takker for innsatsen, og lyser fred over hans minne.


0 Kommentar

Lyngenhallen åpen igjen - med ny inngang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jan 2021

Denne uken åpnet Lyngenhallen igjen for aktivitet for de under 20 år - i samsvar med regjeringens anbefalinger. Her ser vi L/Ks G15-lag som har samlet seg til første trening på nyåret. Så får vi håpe at aktiviteten i hallen kan ta seg opp igjen for alle aldersgrupper.

Samtidig har man ordnet en ny inngang til Lyngenhallen. Inngangen er fra den store parkeringsplassen på vestsiden av hallen - i nedre hjørne.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline