Vel blåst, gutta!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2019

Denne gjengen har gjort en kjempejobb for å holde L/K i 4. divisjon.

For med 4-2 over FIL 2 lørdag, kan ingenting ta divisjonsstatusen fra L/K. Og det var også artig at L/Ks framtid, i form av Kristoffer Hansen Holst (18) og Isak Kristiansen, tok ansvar og scoret mål, mens Jørgen Skog (17) spilte en ny god kamp i midtforsvaret og ble kåret til Dagens L/K-gutt.
Og innimellom der var «gammelgutta» med og bidro: Christer Steinvik med mål og god jobbing gjennom hele kampen, Øyvind Garfjell med farlige skudd og med innlegg som hadde fortjent å bli målgivende, Stig-Roar Hansen Rognli med solid backspill og ikke minst Holst-assisten fra Steffen Dreyer i det han hevder var hans siste kamp i karrieren. Hvis det er det, så skal gudene vite at han har gjort en fantastisk jobb i alle år og at hans bidrag i høst har vært helt avgjørende for å holde L/K flytende i 4. divisjon. Kampen på Polleidet ble strevsom for Steffen, som hadde spjelket og behandlet seg såpass at han klarte å spille etter strekkskaden han pådro seg forrige helg mot Salangen.

Steffen Dreyer med kapteinsbindet

2018-sesongen var tung for L/K, men 2019 så lenge ut til å bli enda et par hakk verre. Etter en flott start på seriesesongen - med 2-2 hjemme mot det som skulle vise seg å bli serievinneren Fløya 2 - gikk det særdeles dårlig utover i vårsesongen. Et superungt og urutinert L/K-lag møtte kvist på de fleste arenaene og gikk på flere stygge tap - både borte og hjemme. Innimellom var det likevel lovende takter fra ungguttene. Superveteran Trond Petter Robertsen (46) snøret også på seg skoene for hjelpe det unge laget og med litt hell hadde vi tatt poeng både mot BOIF og Kroken hjemme. Men vi måtte vente helt til nestsiste kamp i vårsesongen før det andre poenget kom - hjemme mot Salangen.

To poeng til ferien er katastrofalt og heldigvis var det vilje både i klubben og hos L/K-gutter i andre klubber til å gjøre grep. Stallen ble forsterket og  høstsesongen ble av et helt annet kaliber: Fem strake seire hjemme på Polleidet og i tillegg en sterk borteseier mot BOIF gjorde at L/K klarte bragden med å holde tre lag bak seg på tabellen.

Både de unge spillerne som har stått på og de «gamle» som kom tilbake fortjener ros i dag. Men to spillere som ikke tilhører noen av kategoriene fortjener ekstra verbale blomster, nemlig 95-modellene Oskar Leiros (spillende trener) og Kristoffer Granås (keeper og kaptein). Oskar fikk sin ilddåp som trener i den mest utfordrende tiden i L/K-historien og har klart brasene forbilledlig, med god hjelp fra rutinerte Tom-Jarle Isaksen og Dan-Håvard Johnsen. Kristoffer Granås har fått seg mange trøkker i løpet av sesongen og måtte stå over siste kamp på grunn av smellen i hodet mot Salangen. Han vendte tilbake til moderklubben og har vist vei for ungguttene med en suveren holdning til både trening og kamp. Med slike folk i laget, supplert med alle de andre med hjerte for klubben ser framtiden lys ut for L/K.
Oskar Kleveland Leiros 

Og som et ordentlig «frampeik» så kom Aleksander Jensen (15) inn på slutten til sin seniordebut. Jensen-familien fra Oksvik har solide tradisjoner i klubben både på banen pg utenfor og nå er en ny generasjon på gang. Jensen er den første 2004-spilleren som spiller på A-laget og så får vi håpe at han får mange flere sjanser framover!

Aleksander Jensen

Da er det bare å takke alle spillere, trenere, dommere, støtteapparat, sponsorer, styre og stell foreldre og alle L/K-ere som har stått på gjennom sesongen. Det er mange som har gjort en strålende jobb!

Vi kommer tilbake med mer tall og statistikk for sesongen etter hvert.

L/Ks lag: Johan Valø, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Christer Steinvik, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Gard Grønvoll Sommerseth, Oskar Leiros og Aleksander Jensen.

Gult kort L/K: Nasim Shirzad og Jørgen Skog.

Dommer: Pål Arntsen - god


0 Kommentar

Fortsatt en jobb å gjøre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Okt 2019

L/K lever fortsatt litt farlig i bunnstriden, men kan avgjøre sin egen skjebne i siste kamp.

Lørdag ble hjemmelaget Salangen for sterke for L/K, selv om 4-1 er ganske flatterende for SIF. 1. omgang var helt jevnspilt og bare et mål av Kristoffer Heggelund skilte lagene.

L/K starter andre omgang forrykende og burde satt flere enn det ene målet som comeback-mannen Christer Steinvik scoret etter 56 minutter. Ballen smalt i både tverrliggere og stolper uten at det ble uttelling. I stedet gikk SIF opp til 3-1 og utover i omgangen gikk det tråere og tråere for L/K - ikke minst etter at Steffen Dreyer måtte forlate banen med strekk. 

På slutten måtte også keeper og kaptein Kristoffer Granås forlate banen med en skade og L/K klarte ikke å skape noe særlig på tampen av kampen. 

Dermed er det fortsatt usikre tider for L/K. For i verste fall rykker tre lag ned fra 4. divisjon og L/K har kun to lag garantert bak seg - Storelva og Ishavsbyen. Storelva kan riktignok komme opp på samme poengsum som L/K, men har ikke møtt til en kamp i år. Derfor vil de komme bak alle lag ved poenglikhet. 

Så er også Finnsnes 2 bak oss på tabellen og det er laget vi møter på Polleidet gress lørdag. Klarer vi minst uavgjort i den kampen så kan L/K-erne nyte kakebordet etter siste seriekamp i trygg forvisning om at plassen er uomtvistelig berget. 

Og skulle det skjære seg totalt i siste kamp, så er  det likevel gode sjanser for å holde seg. Klarer seriemesteren i TITO å kvalifisere seg for opprykk (tre av fire nordnorske seriemestre rykker opp), samtidig som TIL 2 ikke rykker ned fra 3. divisjon så blir det bare ett lag som rykker ned fra TITO. Skulle det bli TITO-fiasko i kvaliken og TIL 2 også rykker ned (ligger like over streken nå), så skal tre lag ned fra TITO. Derfor er det så viktig å holde FIL 2 bak seg på tabellen. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Christer Steinvik, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Benjamin Johansen

Dommer: Hallgeir Bertelsen - bra kamp

Ingen gule kort til L/K


0 Kommentar

Steinvik bidrar de to siste kampene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Okt 2019

Christer Steinvik gleder seg til å spille i rødt og blått igjen. 

Lørdag klokken 14.00 møter L/K Salangen på Idrettsheia. Til den kampen - og til årets siste kamp neste helg - har L/K fått klar en gammel L/K-helt.

Christer Steinvik tok tidligere i september, før overgangsvinduet stengte, overgang tilbake til L/K. Nå skal storfjordingen spille de to siste kampene i sesongen. 

- Ja, jeg er veldig klar for kamp mot Salangen. Nesten litt overtenning! Det blir gøy å spille sammen med Steffen, Øyvind og de andre igjen og ikke minst bidra for L/K igjen, sier Steinvik til L/K-nett.

Steinvik tok overgang til Majorstuen i Oslo denne sesongen etter å ha spilt for L/K mange sesonger. Nå er han imidlertid bosatt på Lillehammer i forbindelse med studier. 

- Jeg trives i sør, men nå gleder jeg meg til å spille fotball for L/K igjen. Jeg får med meg FIL2-kampen også, så det blir bra, sier Steinvik. 

Dermed får også Christer med seg det tradisjonsrike kakebordet etter siste kamp. Ingen skal beskylde gutten for å ikke ha timing!

L/K får en tøff oppgave på Idrettsheia mot et hjemmelag som har sanket 21 poeng mer enn L/K i år. 

Selv om L/K har gode sjanser til å berge seg i divisjonen nå, så bør man fortsatt samle inn litt poeng - for å være sikker på å unngå nedrykksfaren.


0 Kommentar

Dreyer berget dagen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2019

Steffen Dreyer scoret alle målene for L/K i en særdeles viktig seier lørdag.

Tidenes toppscorer i L/K var ustoppelig da Stakkevollan ble beseiret på Polleidet. I en kamp der SIF var vel så gode som oss i store deler av oppgjøret, så var Steffen den store forskjellen. To mål i første og to mål i andre sørger for at L/K for første gang siden mai har tre lag bak seg på tabellen.

L/K startet kampen bra på et litt sleipt men ellers prima gressteppe på Polleidet. Etter 12 minutter utnytter Dreyer et svakt utspill fra SIF-keeper Brage Sebjørnsen og satte inn 1-0 for hjemmelaget. SIF, med lyngsværingen Tomas Einebakken Nilsen og adoptert lyngsværing Aleksander Skatland i midtforsvaret, kom imidlertid kjapt tilbake. En perfekt utført kontring endte til slutt ute hos Morten Kristiansen, som klinket inn utligningen fra 17-18 meter. 

SIF var det førende laget etter dette og hadde flere gode muligheter - ikke minst da Tomas Einebakken Nilsen plutselig befant seg helt alene på bakerste stolpe etter en corner. Furuflatingen, som har vært en målfarlig midtstopper i år, kunne bare bredside ballen i mål fra to meters hold, men bommer såpass mye at ballen gikk utfor stolpen. Der var L/K heldige.

Flaks var imidlertid ikke et tema da L/K tok ledelsen like før pause. Et innlegg fra Isak Kristiansen på høyresiden ble dempet perfekt av Steffen Dreyer inne i straffefeltet. Dreyer vender bort en forsvarsspiller og pirker ballen i nettet på mest selvfølgelig vis. 2-1 og litt lavere skuldre når guttene tar pause. 

Det er ingen overdrivelse å si at kampen lenge sto og vippet i andre omgang. Og aldri vippet det mer enn etter 65 minutter. Da slår SIF en høy ball inn i feltet, og L/K-keeper Kristoffer Granås rykker ut i feltet og tar ut både ball og SIF-spiller Tomas Einebakken Nilsen. 

Straffe blir dømt og divisjonens toppscorer Kristian Granås gjør seg klar til å overliste sin kapteinskollega og etternavnebror. Kristian, som også har en fortid i L/K, klarer imidlertid ikke det. L/Ks kaptein redder straffen og L/K beholder ledelsen på et tidspunkt der kampbildet ikke tilsa at laget skulle klare å komme tilbake fra en utligning. 

I stedet tok Steffen Dreyer ansvar på nytt - denne gangen med hjelp fra L/Ks høyreside. Høyreback Vebjørn Isaksen går på løp opp langs siden og får ballen fra Joakim Berg Bjørklund, som akkurat har blitt byttet inn. Isaksen slår et presist innlegg inn foran mål og helt over til Dreyer på bakerste. Han får tid til å sette inn 3-1. 

Ti minutter før slutt må Kristoffer Granås gå av med en skade bak i låret. Vebjørn Isaksen tar over kapteinsbindet og Johan Valø gjør sin seriedebut for året. Og like etterpå slår Kristian Bjørn Hansen en fin stikkball på Steffen Dreyer, som er alene med en SIF-forsvarer. Dreyer viser både fart og styrke når han rykker forbi forsvareren og når keeper kommer ut og feller Dreyer, så er straffen klar. Den tar Dreyer selv og 4-1 til L/K. 

Med seieren i dag har vi 17 poeng. Med det passerte vi også FIL 2 på tabellen - på litt bedre målforskjell. Finnsnes har dog en kamp mindre spilt. Viktigere er det at vi har Storelva på 13 poeng og Ishavsbyen på ni poeng. To lag bak oss ved sesongslutt skal kunne holde til fornyet fjerdedivisjonskontrakt, men det absolutt safeste er å sørge for å ha tre lag bak seg. 

L/K har Salangen borte og nettopp FIL 2 hjemme igjen. Klarer vi minst to poeng på de to kampene så er 10. plassen sikret. Resten av teorien får vi ta ved en senere anledning.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Steffen Dreyer, Kristoffer Hansen Holst og Isak Kristiansen

* Steffen Dreyer skriver L/K-historie hver gang han scorer. Nå er elvevollingen oppe i 278 mål for L/K!

* Dreyer er med sine 14 mål i 4. divisjon bare fire mål bak divisjonens toppscorer Kristian Granås - som altså ikke klarte å putte på Polleidet.

* Kristoffer Hansen Holst spilte sin kamp nummer 50 for L/K.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Valø

Dommer: Kristian Kristiansen - god kamp, attpåtil med bare én linjedommer. 

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Attachment.png


0 Kommentar

En bra omgang ikke nok

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Sep 2019

L/K spilte en god og en dårlig omgang mot Kroken. Det var ikke nok til å ta poeng lørdag.

Det var nesten-topp mot nesten-bunn i Kroken lørdag, men i én omgang var det vanskelig å se at det skilte 25 poeng mellom lagene. L/K spilte tidvis bra fotball og kom til flere sjanser. De største var det Steffen Dreyer som fikk. På den ene satte han ballen i mål, bare for å bli avblåst for en marginal offside. På den andre kom han alene med keeper og fikk to sjanser til å score, men ble stoppet begge gangene.

KIL var også farlige i første omgang - blant annet på dødball. Og i motsetning til L/K fortsatte hjemmelaget og skape sjanser i andre. 1-0 kom litt ut av ingenting. Ellers bunnsolide Kristoffer Granås er uheldig på en utboksing av et innlegg og slår ballen rett på hodet til en KIL-spiller, som header i det tomme buret. Da var det gått fire minutter av omgangen. 

Etter 47 minutter løper Håkon Norberg over halve banen før han avslutter fra kloss hold. Etter det prøver L/K å skape litt trykk offensivt, blant annet ved å flytte Jan-Robin Bjørn lenger opp i banen. Men KIL har stort sett kontroll ut kampen, og det er langt mellom L/K-sjansene. 

Fortjent seier til KIL, mens L/K må se framover til neste helg. Da er det Stakkevollan hjemme - en kamp det bør tas minst ett poeng i. 


L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell. 

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Frode Følstad

Dommer: Geir Oskar Isaksen - god0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline