L/K 2 tapte i Tromsø

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2018

Etter flere solide kamper i 6. divisjon, gikk L/K-rekruttene på en smell borte mot Tromsøysund mandag. 

Her er rapporten fra lagleder Christer Steinvik:

Tromsøysund - L/K B Mandag 11.06.18

Tid/Sted: 21:00, Skarphallen
Resultat: 5-1

Målscorer, L/K: Robert Kristiansen
Fra start: 5-3-2 formasjon. Vebjørn Isaksen (keeper)
Nasim Shirzad, Benjamin Johansen (C), Jørgen Skog, Erlend Gamst, Sindre Nyseth, Ian Harper, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch, Gard Grønvoll Sommerseth.

Benk: Robert Kristiansen, Mathias Krag Lind, Martin Skog, Håkon Leiros Fossmo, Johan Edvard Gamst-Eriksen.

Vi starter kampen meget bra, spesielt én spiller som jeg vil fremme er Nasim Shirzad. Han har flere «raid» opp langs høyreback/kant og kommer til gode innleggs posisjoner. Er farlig fremover gjennom hele 1.omg. Vi skaper store sjanser tidlig som bør settes, dessverre får vi ikke uttelling og Tromsøysund tar ledelsen. Det er et langskudd som blir styrt i mål av en spiller som står inne i 16-meteren og er soleklart i offside. Dette ser ikke dommeren og dermed blir det en lei start på kampen. De øker også ledelsen til 2-0 og 3-0 til pause. 

Vi legger om til 4-4-2 i 2.omg og gjøre noen bytter. Starter også bra her, men igjen er det Tromsøysund som går opp til 4-0 og 5-0, før Robert Kristiansen scorer trøstemålet 5-1 på slutten. Det skal sies at resultatet kunne vært helt annerledes hadde vi satt de store sjansene vi skaper i både 1.omg og 2.omg. 

To skudd i stolpen og bokstavlig talt en dag der det er mye «stang ut!». Det er en ung og spennende tropp jeg har med meg og det er flere som viser gode enkeltprestasjoner i dag. Dette er absolutt positivt, da L/K B er en fin arena å vise seg frem på. 

Ny kamp allerede mandag 18.06 kl.19:15 hjemme i Lyngen mot Ramfjord og en gammel kjenning ved navn Vegard Bjørn Olsen. Oppfordrer bygda å komme på kamp og se hva som «spirer og gror» i den yngres avdeling i Lyngen/Karnes.
Alt raknet på slutten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2018


L/K ledet 2-0 og 3-1, men klarte likevel å tape mot Stakkevollan.

Hjemmekampen mot de gulkledde fra Tromsø så lenge ut til å bli en veldig positiv opplevelse for Ole Talbergs gutter. L/K ledet 2-0 etter en solid førsteomgang der SIF slapp lite til og der Markus Karlsen Skogheim (straffe) og Christer Steinvik hadde satt hvert sitt mål. Steinviks mål etter 24 minutter kom etter glitrende L/K-spill. Ballen blir spilt opp på Markus Karlsen Skogheim på rundt 30 meter. Han vender opp og slår ut til høyreflanken Vebjørn Isaksen, som hadde steppet inn på kort varsel da Nasim Shirzad måtte kaste inn håndkleet like før kampstart. Isaksen slår et perfekt innlegg på hodet til Christer Steinvik, som stusser ballen i lengste hjørne. 

I andre omgang fikk SIF straffe etter 57 minutter, som den tidligere L/K-spilleren Kristian Granås ekspederte i mål. Så, 10 minutter senere, skjer det mye på en gang. Først gjør Ilyas Shirzad en flott jobb på venstrekanten, før han blir klipt ned av en forsvarer. Klart frispark og strengt tatt gult kort også til SIF-spilleren. Istedet er det Ilyas som får gult for kjeftbruk. Og med et gult fra før så blir det rødt på L/K-spissen. 

På det påfølgende frisparket er imidlertid Ola Edholm høyest inne i feltet og kriger inn 3-1. 

I det 76. minutt er Edholm sist på ballen igjen, men denne gangen i egen femmeter. Et godt slått frispark fra en annen tidligere L/K-er, Lars Petter Rotvold Nilsen, blir forsøkt klarert av Edholm, men han ender opp med å stusse ballen i eget mål på nærmeste stolpe. Uflaks for midtstopperen, som igjen var blant L/Ks beste.

Ettmålsledelsen framsto etterhvert skjør og SIF klarte både å utligne og ta ledelsen på slutten etter to frispark til som L/K ikke klarer å håndtere. Dermed var årets andre hjemmetap et faktum. Pussig nok har begge de tapte kampene endte 3-4.

L/Ks lag: 

Andre Waage, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Jørgen Skog

Gult kort: Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Stig-Roar Hansen Rognli

Rødt kort: Ilyas Shirzad (to gule)

Dommer Niklas Løvheim, BOIF, svak kampLite sjanser og 0-0

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jun 2018


L/K spilte sin andre uavgjortkamp på rad hjemme. Denne gangen mot Storelva.

Det har ikke vært flust av uavgjortkamper i L/Ks nyere historie, men nå har rødtrøyene måttet nøye seg med ett poeng i to hjemmekamper på rad. Tirsdag klarte ikke L/K å avgjøre kampen til sin fordel mot Storelva. Og selv om L/K svidde et straffespark i andre omgang, så var det såpass lite sjanser i kampen til begge lag at 0-0 slett ikke var et unaturlig resultat.

I første omgang var det sågar bortelaget som hadde den største sjansen etter at en Storelva-spiss snappet ballen fra L/K-kaptein Aleksander Skatland og kom alene mot seriedebuterende Eirik Sørensen i L/K-buret. Sørensen gjør en meget god jobb og rydder opp. I andre enden var det kun spedte forsøk mot Sørensens kollega i Storelvaburet. Og selv om L/K hadde mer å bidra med offensivt i andre omgang så var det ikke nok til å få tre poeng denne gangen. Nærmest kom selvsagt Christer Steinvik, som var straffeeksekutør i det 53. minutt etter at Ilyas Shirad hadde blitt klippet ned i feltet. Steinvik setter en for så vidt grei straffe ned i keepers venstre hjørne, men Storelvas sisteskanse Vegard Bjørklund Hauan er kjapt nede og vipper ballen til corner.

Bortsett fra et par skuddforsøk fra Ilyas Shirzad og Kristian Bjørn Hansen fra gode posisjoner, og et frispark fra gunstig posisjon som Stig-Roar Hansen Rognli ikke treffer særlig på, så er det ikke mye L/K skaper av målsjanser etter straffesparket. Og Storelva skaper enda mindre i andre omgang – mye takket være godt forsvarsspill fra L/K, og i særdeleshet Ola Edholm, som ble kåret til L/Ks beste.

Ny hjemmekamp allerede lørdag – mot Stakkevollan klokken 14.00 på Geitnes.

L/Ks lag: Eirik Sørensen, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jan-Robin Bjørn, Ole Talberg, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Joakim Berg Bjørklund

Gult kort L/K: Aleksander SkatlandStortap i Balsfjorden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2018

Det er lenge siden L/K var involvert i et realt bunnoppgjør. Og muligens var det den manglende erfaringen som gjorde utslaget da de rødblå gikk på en 4-1-mine mot Nordkjosbotn lørdag.

I farten kommer vi ikke på et serietap for Nordkjosbotn siden 1991. Både i 2016 og 2017 var set imidlertid jevne oppgjør som L/K klarte å avgjøre til sin fordel. Men lørdag tok balsfjordingene skalpen ettertrykkelig på L/K. 4-1 er stygge tall mot et lag som sto uten poeng foran denne serierunden. Men seieren var fortjent, selv om L/K holdt 1-1 til pause etter at Christer Steinvik (på straffe like før pause) hadde utlignet hjemmelagets 1-0-ledelse.

NIL var best i andre omgang og fikk tidvis alarmerende fritt spillerom i L/K-forsvaret. Heldigvis for L/K er det muligheter allerede tirsdag til å riste av seg skuffelsen og tapet. Da tar vi imot Storelva hjemme på Geitnes.

Et lyspunkt er at vi fortsatt har Nordkjosbotn bak oss på tabellen. L/K ligger på 10. plass med fire poeng, mens NIL altså står med tre.

L/K måtte klare seg uten brødrene Jan-Robin Bjørn og Kristian Bjørn Hansen, samt trener Ole Talberg på midtbanen lørdag. Forhåpentligvis er flere av dem tilbake mot Storelva tirsdag. 

* Debut fra start for 2001-spilleren Nasim Shirzad.

L/K fra start: André Waage, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Aleksander Skatland, Nasim Shirzad, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth, Joakim Berg Bjørklund

Gule kort L/K: Aleksander Skatland, Gard Grønvoll Sommerseth, Ola EdholmTalbergs taletid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2018


Noen ord fra treneren:

Som ny trener i Lyngen/Karnes har jeg brukt tid til å bli kjent med klubben og bygda. Jeg har fått en historisk innføring fra Johnny Hansen, der han på en kjøretur fortalte meg hvilke områder de gamle klubbene, Lyngen og Karnes, tilhørte. Nå vet jeg hvor Andreas Løvland og Trond Olsen vokste opp og kan sjekke om Sigmund Forfang har klippet plenen. 

I tiden jeg har vært trener har jeg møtt mange som er glad i klubben og som har meninger om hvordan ting burde være. 

Engasjement er viktig og jeg håper virkelig at Lyngen/Karnes skal få frem nye fotballspillere på høyt nivå, samtidig som klubben gir et flott aktivitetstilbud til barn og unge i bygda. Gjennom fotballen lærer man om kameratskap og det å ta vare på hverandre. Jeg tror på kompetanse, samarbeid og det å dra i samme retning.

Etter mange år som spiller har jeg vært i Lyngen flere ganger ved ulike anledninger. Her har jeg møtt ivrige og høylytte motspillere som bestandig har kjempet med nebb og klør. De har spilt for en klubb med lange og ærverdige tradisjoner. Stoltheten over historien er viktig å ta med seg, så håper jeg at jeg som trener kan være med å bidra til at nye gode øyeblikk skapes og ny historie skrives. 

Etter en litt turbulent vinter er vi kommet god i gang med sesongen. Vi har spilt seks kamper, der vi har tapt fire, en uavgjort og en seier. Dette høres kanskje ikke veldig imponerende ut, men jeg synes laget har lagt ned en god innsats og vi har allerede utviklet oss som lag og enkeltspillere. 

Målsetningen for året er å ha det gøy med fotball og utvikle oss som klubb, lag og enkeltspillere. Dette er kanskje ikke målbart, samtidig føltes det riktig og ikke ha et resultatmål for sesongen. Vi har i dag en stall på ca. 18 spillere, der hovedvekten er unge spillere som bor i Lyngen. I Tromsø har vi en treningsgruppe for de som bor i byen. Treningsgruppa i Tromsø ble hardt rammet av at mange spillere fant seg andre klubber etter fjorårssesongen, så de skal ha skryt for innsatsen som er lagt ned når ting ikke har vært like enkelt. 

Som A-trener er jeg opptatt av hva som kreves for å bli god.Sannheten er at det ikke er noen snarveier til det. Man må trene mye, spise riktig og sove godt. Klarer man å jobbe strukturert over tid kommer utviklingen. Mulighetene for å bli god i Lyngen er fantastiske. På anleggssiden har man en innendørshall, kunstgress på Geitnes og en gressbane på Polleidet. Forholdene ligger til rette for at man kan spille mye fotball både sommer og vinter. På rundturen med Johnny kjørte vi også innom Polleidet og inspiserte gressbanen. Den ser vi frem til å ta det i bruk i løpet av sommeren og jeg håper det blir spilt fotball dag og natt i Lyngen hele sommeren.

Til slutt oppfordrer jeg alle som leser dette til å komme på kamp. Ta gjerne med en kompis, venninne, nabo eller slektning. Hvis vi klarere å få enda flere tilskuere på kampene vil det skapes interesse, positivitet og engasjement, og hjemmekampene kan bli en arena for å treffes for hyggelig samvær. 

#LYNGENPOWER 

Sportslig hilsen 

Ole Talberg

Lørdag kl. 14.00 spiller L/K bortekamp mot Nordkjosbotn. Nordlys viser kampen live her!