Null poeng på søndagskvelden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Feb 2019

L/K gikk på nytt tap i vinterserien søndag.

Det ble 1-2-tap mot Ishavsbyen 2 i Skarphallen søndag kveld. L/K kom under midtveis i 1. omgang, men klarte å utligne etter 53 minutter ved Kristoffer Hansen Holst, hans andre scoring i vinter. 

IFK gikk imidlertid i ledelsen igjen og L/K, med spillere som Ilyas Shirzad og Sigve Ringbakken ute, klarte ikke å gjøre noe med det mot slutten av kampen. 

Tidligere storscorer for L/K, Mads Bjørkly, var tilbake i L/K-drakta - foreløpig på prøvespill. Kraftspissen kom inn i første omgang men pådro seg en akillesskade før omgangen var over. Forhåpentligvis ikke altfor alvorlig for 28-åringen som spilte sin 40. kamp for L/K søndag.

* 2002-modellene Håkon Fossmo og Isak Kristiansen debuterte begge på A-laget i dag. Sistnevnte er Hamna-spiller, men har mange år bak seg på aldersbestemte lag i L/K. En overgang er aktuelt.

* Oskar Leiros, spillende trener, spilte sin 90. A-kamp for L/K.

L/K fra start:  André Waage-Erlend Gamst, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad-Benjamin Johansen, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen-Håkon Fossmo, Kristoffer Hansen Holst, Christian Karlsen

Innbyttere: Mads Bjørkly, Robert Kristiansen, Isak Kristiansen
Medlemskontingent 2019

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2019

Et idrettslag er avhengige av medlemmer. Vi håper du og din familie vil være medlem hos oss. 


Satsene for 2019 er:

Familie                kr 400
Par                       kr 300
Enkeltperson        kr 200
Barn under 16 år  kr 150


Bruk Vipps 106444  eller kontonummer 4785.07.18365. Merk medlemskontingent!


Småsurt tap for TSI

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Feb 2019

L/K - TSI 1-2: L/K hadde fortjent bedre, men måtte til slutt se seg slått av TSI søndag kveld.

Det unge L/K-laget fikk en dårlig start på kampen i Skarphallen. Allerede etter 45 sekunder går motstanderen opp i ledelsen ved den tidligere Lokomotiv Tromsø-tanksenteren Eirik Henriksen. Han får først skutt fra 13-14 meter, et skudd Kristoffer Granås redder med en god beinparade. Men Henriksen er først på returen også og den setter han sikkert i nettet. 

L/K brukte litt tid på å bli varm i trøya i sitt 4-4-1-1-system. Oppspillene ble litt planløst slått opp mot Ilyas Shirzad og Kristoffer Hansen Holst, som begge har sin styrke langs bakken. Og etter hvert begynte da også spillet å sitte bedre. En Sigve Ringbakken, som startet på benken etter sykdom, kom inn etter et drøyt kvarter og tok tak i midtbanen sammen med spillende trener Oskar Leiros. Og på topp lagde spesielt Ilyas Shirzad mye problemer for TSI-forsvaret.

Det gjorde han i alle fall etter 24 minutter, da han stresser venstrebacken til TSI til å gjøre feil. Ilyas snapper ballen og stormer mot mål og forsvareren hekter og holder såpass at dommeren velger å dømme straffe. Kaptein Vebjørn Isaksen er trygg med høyrelabben og setter sitt andre straffemål i år. 

L/K hadde initiativet i perioden før utligningen og beholdt det ut omgangen. Gard Grønvoll Sommerseth hadde to gode muligheter før han måtte gå av med skade og også Ilyas Shirzad snuste på et mål på et av sine raid. Men alt i alt greit med 1-1 til pause. 

2. omgang ligner mye på første. TSI holdt faktisk på å score rett etter avspark i denne omgangen også, men en fin inngripen av keeperinnbytter André Waage hindret mål. Flott for L/K å ha to solide keepere disponible i 2019 etter et vanskelig keeperår i 2018 - før Jørgen Viks gjeninntreden på sommeren.

L/K var best også i andre omgang, selv om TSI har sine sjanser de også. L/K-forsvaret klarte seg bra og offensivt skaper man en del - uten at hundreprosentsjansene stod tett i tett. Det ble en del feilvalg i det siste trekket som gjorde at det stod uavgjort helt til TSI scoret på en heading etter corner 12 minutter før slutt. 

Mye positivt å bygge videre på for et lag med to 95-modeller og resten under 20 år fra start. Spillemessig og pasningmessig var det en del å like, og så må det jobbes med den offensive samhandlingen og de valgene man gjør på siste tredjedel.

* Comeback i L/K-buret for Kristoffer Granås, som debuterte for L/K tilbake i en treningskamp i Sverige i 2010 og som stod i mål for L/K til og med 2015-sesongen - de siste sesongene som førstevalg. Granås gjorde en god figur i comebacket, etter et opphold i Furuflaten, og det samme gjorde André Waage, som også sto noen kamper i 2018-sesongen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Erlend Gamst, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen (K), Nasim Shirzad, Oskar Kleveland Leiros, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Richard Koch, Sigve Ringbakken, André Waage

Gult kort L/K: Jørgen SkogFin start på 2019

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2019

Kaptein Isaksen og resten av L/K-guttene vant 3-0 mot Laksvatn i vinterseriedebuten.

L/K hadde grei kontroll i kampen mot balsfjordingene og vant fortjent. 

L/K stilte med bare tre av de 11 som startet siste seriekamp i fjor - Nasim og Ilyas Shirzad, samt kaptein Vebjørn Isaksen. Men de nye, blant annet debutant Erlend Gamst fra start, tok vel vare på sjansen mot Laksvatn. L/K gikk ut i 4-4-2, med Kristoffer Hansen Holst og Ilyas Shirzad på topp. Og de to hurtigtogene lagde trøbbel for motstanderne. 

Kristoffer Hansen Holst ble første L/K-målscorer i 2019 med et plassert skudd i hjørnet etter 28 minutter. 

Så følger Vebjørn Isaksen opp med 2-0 sju minutter senere - på straffe, etter at Ilyas Shirzad ble felt. Det var også stillingen til pause.

I andre omgang scoret innbytter Ola Edholm midtveis i omgangen og det ble også kampens siste mål. 

Etter kampen sa trener Oskar Leiros seg fornøyd med gjennomføringen: 

- Det lugget litt i starten og vi gjør noen enkle feil. Men vi gjør etter hvert en grei gjennomføring, alle mann. Vi har mye ball, god aggresjon i ballpress, kreativ med ball og fine kombinasjoner rundt om, sier Leiros, og fortsetter:

-Vi må jobbe litt med å finne balanse og være mer klinisk i avslutningsfasen. Men alt i alt en veldig positiv kamp og mye bra å bygge videre på!

Leiros trekker fram et par spillere som utmerket seg i kveld. 

- Sigve Ringbakken og Jørgen Skog var spesielt gode  idag, blant mange gode. Sigve viser godt overblikk og forståelse, Jørgen er god å plassere seg og er overlegen i lufta bak, sier Leiros.

L/K fra start: André Waage, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Oskar Kleveland  Leiros, Sigve Ringbakken, Richard Koch, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Benjamin Johansen, Robert Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Ola Edholm, Christian Karlsen, Mathias Krag Lind

* Erlend Gamst (17) debuterte på A-laget - attpåtil fra start. A-lagsdebut også for Robert Kristiansen (18), Christian Karlsen (16) og Mathias Krag Lind (18)!

* Keeper André Waage (25) og Oskar Leiros (23) stod for aldersrutinen i startelleveren i dag. Resten av gjengen som startet var under 20 år. Oskar klar for spillende trener-jobb

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Des 2018

Ny trener: Sigmund Forfang er glad for å få sambygdingen Oskar Kleveland Leiros med på laget.

Oskar Kleveland Leiros (23) er tilbake i rødt og blått. Dermed har trenerkabalen i Lyngen gått opp.

23-åringen fra Mellomjord kommer tilbake til moderklubben etter et par sesonger i Nordkjosbotn og får nå ansvaret for treningene i Lyngen i tospann med den mer rutinerte Dan Håvard Johnsen. Leiros skal selvsagt også bidra ute på banen og L/K får dermed også en dynamisk midtbanespiller tilbake i sine rekker.

Leiros debuterte for L/K allerede som 15-åring og står med 87 kamper og seks mål for L/Ks A-lag. At han nå også skal ha en trenerrolle, kommenterer Leiros på følgende måte:

- Jeg er både spent og motivert til å prøve meg som trener, og håper gutta som er Lyngen er motivert til å sette igang i januar og villig til å trene hardt, så vi har et godt utgangspunkt til vårsesongen. 

Leiros unge treneralder til tross så blir han blant de aller eldste i treningsgruppa i Lyngen - en gruppe som i hovedsak består av unggutter i alderen 15-21 år. Leiros, som var kaptein på et NIL-lag som kom over L/K på tabellen og slo oss i begge seriekampene, sier han gleder seg til å bidra på banen for L/K igjen.

- Etter noen fine år i NIL, så blir det fint å være tilbake for å bidra på og utenfor banen for Lyngen/Karnes igjen. Jeg er sikker på at L/K kommer til å gjøre det bedre enn i fjor, sier Leiros.

Sigmund Forfang, leder i L/K Fotball, har tro på løsningen med Leiros som spillende assistenttrener:

- L/K er veldig fornøyd med at Oskar er tilbake i L/K. Han vil i tillegg til å være spiller gå inn i trenerteamet og spesielt ha ansvaret for å lede treningene i Lyngen sammen med Dan Håvard. Det er veldig hyggelig at en av våre egne unge spillere går inn og tar treneroppgaven for seniorgruppa. Sammen med ringrev og mentor Dan Håvard har vi tro på at dette er ei god løsning for 2019-sesongen, sier Forfang.

Den totale trenerløsningen, inkludert Tromsø-gruppa, er ikke på plass ennå. Men her regner man med en løsning de nærmeste dagene.
I mellomtiden ønsker vi Oskar Kleveland Leiros lykke til både på og utenpå banen i 2019 og samtlige i fotballfamilien et godt nytt år!Levert av IdrettenOnline