Status Nyttårshelgen 2006/2007

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Des 2006

L/Ks hovedtrener ser framover til 2007-sesongen.

Hei fotballvenner!

Velkommen til en ny fotballsesong. En sesong som vi stiller store forventninger til både på og utenfor fotballbanene.

På seniornivået har vi snart lagt bak oss to måneder med trening. Tidlig oppstart vil kanskje noen si? Vi ser jo tippeligalag som har fri til over nyttår. Men dette har vært et helt bevisst valg fra oss trenere. Vi ser behov skal få lagt et best mulig grunnlag i forkant av vinterserien. Skal vi få godt utbytte fra disse kampene, må de grunnleggende elementene være på plass. Det er derfor godt å kunne hake av for at den første milepælen, oppstartsfasen, er fullført og avsluttet.

Spillerne har stått bra på i denne perioden. Det har vært et godt treningsoppmøte, en meget positiv innstilling fra spillerne og treninger med godt humør. Vi har også utført en kondisjonstest der flere spillere viser bedre resultater enn hva som ble prestert i februar 2006. Dette gir et signal om at vi er på rett vei.

Vi er nå kommet et stykke inn i neste fase av sesongen som vi kaller forberedelsesfasen. Denne fasen strekker seg fram til ca 1. februar da vinterseriekampene starter. Vi vil i begynnelsen fortsette med lystbetonte treninger, men samtidig jobbe videre med utholdenhets- og styrketrening. Etter hvert vil vi drille den defensive organiseringen.

Vi må få på plass en forsvarsfemmer (4 pluss keeper) som fungerer godt i lag og med spillerer som individuelt er gode 1-mot-1. Parallelt med dette får spillerne utfolde seg med sine offensive kvaliteter. Det er viktig at spillerne blir trygge i avslutningssituasjoner. Det skal være en vane å score mål. Derfor legger vi inn spillsekvenser med mye avslutninger, gjerne gjennom overtallspill.

Videre jobber vi med områder som treningskultur, holdninger, samhold og langsiktighet. Treningsmessig skal vi legge forholdene til rette for at de som ønsker å nå langt skal få muligheten til det. Skal vi utvikle oss til toppspillere, må vi tenke og trene som toppspillere. Er det en eller flere av spillerne som når til høyere nivå enn det vi er på i dag, skal alle som har bidratt på og rundt laget ha æren for dette.

I så måte kommer treningsleiren i Tyrkia som en fin gulrot for klubben og laget. Jeg tror denne både på kort og langsikt vil gi valuta for pengene. Gjennom fotballlivet mitt så langt har jeg erfart hva slike treningsleirer betyr. Og jeg kan forsikre om at opplegget og gjennomføringen av turen skal planlegges og utføres på et profesjonelt vis. Vi reiser med et lag der alle har som målsetting om å gjøre seg selv og hverandre til bedre fotballspillere. Skal vi bli et topplag, må vi tenke og trene som et topplag!

Til slutt håper jeg alle har hatt en fin julefeiring og ønsker med dette alle et RIKTIG GODT NYTTÅR!

Med hilsen

Vegard Berg-Johansen
Tanker og spørsmål om Geitnes kunstgressbane

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Des 2006

Kommentar til kommunestyrets avslag til kunstgressbane på Geitnes.

Det er sårt og skuffende å registrere at idrettsungdommen i Lyngen/Karnes (L/K) har absolutt lavest prioritert  hos administrasjonen og de fleste av våre politikere i Lyngen.

I kommunestyret den 20.12.  fant man penger til det meste – men ikke til Geitnes kunstgressbane.  Anlegget er barnas og ungdommens STØRSTE MØTEPLASS i Lyngen kommune – og  er i en elendig forfatning. 

 

Lyngenfotballen har størst aktivitet i Norge !  Dette gjelder først og fremst aktivitet for barn og ungdom.  Dette er vi svært stolte av – det synes vi at ansvarlige i Lyngen kommune også burde være. 

 

Lyngen/Karnes står for det meste av denne aktiviteten.  Geitnes gressbane er anlegget som er nærmest der de fleste ungene bor – og som benyttes hver dag fra vår til høst – ofte av flere grupper samtidig.

 

Det er oss ubegripelig at ansvarlige politikere og andre i Lyngen kommune trekker vårt behov i tvil, og hevder at vi ikke trenger en bane i full størrelse – at vi heller burde bygge flere ballbinger og 7er-baner – at Geitnes kunstgressbane er for A-laget og at vi skyver barna foran oss osv. osv.  Forprosjektet til Geitnes kunstgressbane viser at vi i Lyngen/Karnes har et banebehov på 2 baner med full størrelse.

 

Tankene og spørsmålene i ettertid er mange:

 

Hvorfor ble saken ikke lagt fram for Lyngen kommunestyre, slik vi skriftlig ble lovet ?

Hvorfor blir våre behov trukket i tvil av rådmann, ordfører, varaordfører m.fl. ?

Hvorfor har ordfører, varaordfører m.fl. motforestillinger til Geitnes som lokalisering for den nye kunstgressbanen, når idrettslagets årsmøte enstemmig har vedtatt utbyggingen på Geitnes, og banen ligger nærmest de fleste brukerne (barn/ungdom) ?

 

Vi spør oss:     ER HER NOEN SKJULTE MOTIV ?

 

Fra lederen i Lyngen Idrettsråd, Unni Steinlund,  blir vi kritisert for at vi ikke har brukt rådet aktivt i saken.  Dette til tross for at Geitnes kunstgressbane formelt har vært behandlet i Lyngen Idrettsråd for mange år siden.  Anlegget inngår i Lyngen kommunes planverk for anlegg til idretts- og friluftsliv.

 

Hvis leder Unni Steinlund hadde til hensikt å støtte saken utover den formelle behandlingen Hvorfor gjorde hun det ikke uoppfordret ??

 

Sannheten er at:       

Geitnes kunstgressbane har alle formaliteter i orden, og har overholdt alle avtalte frister !!

Geitnes Kunstgressbane er grundig utredet i eget forprosjekt, som idrettslaget har kjøpt for

kr 31.250,-, og som idrettslaget har sendt til alle kommunestyremedlemmene.

 

I kommunestyret den 20.12.  fikk vi bekreftet vår mistanke om at bygda Furuflaten ikke er LK`s støttespillere.  Kommunestyrerepresentantene fra bygda bruker samme retorikk som ordfører, varaordfører  m.fl., samt lederen i idrettsrådet:  Man sier man er positiv til saken – men handler motsatt.

 

For bygda Furuflaten er det kanskje ikke så rart – når man er blitt kjent med at man i all hemmelighet planlegger sin egen kunstgressbane.  Man retter sågar muntlig henvendelse til Lyngen kommune og antyder at man vil søke spillemidler i 2007.  Denne saken har aldri vært behandlet i Idrettsrådet:    Prosjektet har ingen formaliteter i orden !!

 

Hvor i all verden er Unni Steinlund–som både er leder i Idrettsrådet og i Furuflaten IL (FIL) ?

 

Når vi i LK i samarbeidets ånd har tatt imot barn/ungdom fra Furuflaten – som har manglet tilbud i egen bygd – har vi håpet og trodd at dette samarbeidet var gjensidig.  Likeså når vi uoppfordret inviterte FIL til å være med oss å arrangere Lyngenturneringa, som vi startet i 1996. 

 

Samarbeide handler ikke bare om å få – det handler også om å gi (å gi uoppfordret) !!

 

Vi spør oss:     Har dette samarbeidet livets rett – lenger ??

 

Men vi lar oss neppe knekke:

 

Vi har god tro på at vi kan bygge Geitnes kunstgressbane UTEN kommunal deltakelse og UTEN støtte fra de vi trodde var våre samarbeidspartnere !!  Kanskje allerede i 2007.

 

På veien videre har vi med oss:

 

·               At vi har lagt merke til hvem som støtter oss.  Det er snart kommunevalg !

·               At vi ikke lenger kan bestride sentrale fotballederes oppfatning at ordføreren i Lyngen er den mest lunkne av alle ordførere i vårt område – når det gjelder fotball og kunstgress.

·               At bygda Furuflaten ikke støtter oss – og at Furuflaten Idrettslag er en tvilsom samarbeidspart.

·               At vi må søke i andre retninger for å finne støtte til Geitnes kunstgressbane og vårt øvrige arbeide for barn og ungdom i Lyngen.

 

Men vi er stolte av å ha størst fotballaktivitet i Norge – aktivitet målt mot innbyggertall – slik statistikk fra Norges Fotballforbund viser.

 

Og vi aksepterer ikke å ha lavest prioritet hos våre politikere – det vil vi gjøre noe med !

 

LK-fotballen kommer alltid tilbake – både på og utenfor banen – det vil skje også denne gangen !

 

Til slutt ønsker vi alle våre medlemmer og sympatisører:

 

Ett Godt Nytt Idretts- og fotballår !

 

 

Styret i

LYNGEN/KARNES IDRETTSLAG
Treningsplanen for jula

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Des 2006

L/K-spillerne skal ikke bare spise småkaker og skyte opp raketter fram til 2. januar.

L/Ks trenerteam har satt opp følgende plan for romjula for L/Ks spillere:

JULEPROGRAM 2006 SPILLER L/K

 

Gjennomføres 4-5 ganger fra 26.12.2006 til 02.01.2007.

Husk nok med klær, refleksvest og løp på sikkert underlag for å unngå skader!

Treningene gjennomføres individuelt eller i grupper (avtales selv mellom spillerene).

Løpeøktene veksles annen hver gang mellom følgende typer:

 

1) Intervalltrening (Totalt ca 70 minutt):

 

Oppvarming:

·         20 min jogging

·         5 min tøyning

Hoveddel:

·         17 – 13 intervalltrening i 6 minutt (dvs løp 80 – 90 % fart i 17 sekund, pause eller gange i 13 sek). Totalt blir dette 12 løp

·         Mål puls direkte etter (bør ligge mellom 160 og 175)

·         Mål puls etter 1 min

·         Pause 3 minutt

·         17 – 13 intervalltrening i 6 minutt (dvs løp 80 – 90 % fart i 17 sekund, pause eller gange i 13 sek). Totalt blir dette 12 løp

·         Mål puls

·         Pause 3 minutt

Nedjogg:

·         10 min rolig jogg

·         10 uttøyning

 

 

2) Langkjør / Restitusjon (Totalt ca 70 minutt):

 

Oppvarming:

·         10 min jogging

·         5 min uttøyning

Hoveddel:

·         Løp 45 – 50 minutt

·         Puls ca 130 - 150

Nedjogg:

·         10 min rolig jogg

·         10 min uttøyning

 

 

Ha en fin jule- og nyttårsfeiring!

 

Hilsen

 

Tor Arne, Dan Håvard, Tore og Vegard

 

 
God jul fra L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Des 2006

L/K håper på en fin jul for L/K-ere i alle verdenshjørner. Styret i Lyngen/Karnes ønsker med dette å ønske god jul og godt nytt år til alle spillere, supportere, medlemmer og sympatisører med håp om et godt år i 2007 - både sportslig og ellers!BOIF i første

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Des 2006

L/K 2 møter BOIF i første kamp i fjerdedivisjon.

På terminlistemøtet for 4. divisjon i dag ble første L/K 2-kamp i sesongen 2007 snudd. Det betyr at L/K 2 åpner mot BOIF på hjemmebane på det som etter alle solemerker blir Geitnes grus.

L/Ks A-lag har Bardu i første hjemmekamp dagen før, lørdag 28. april. Den er satt opp på Polleidet gress, men det blir neppe aktuelt å kjøre begge kampene på Polleidet.

Slik foreligger oppsettet for 4. divisjon per 18.12:

http://idrett.speaker.no/06/Table.aspx?WCI=wiFixtureList&TournamentId=278372

 
Skarp i første kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Des 2006

Terminlistemøtet for TiTo-serien lørdag førte til forandringer i seriespillet.

I det første oppsettet fra kretsen var Salangen satt opp med hjemmekamp mot L/K i første serierunde. Salangen var meget skeptisk til oppsettet, som medførte at de måtte ha sin naturgressbane klar til kamp allerede 21. april.

På terminlistemøtet i går fant kretsen ut at det beste var å bytte serierunde 3 med serierunde 1. Dermed blir det Skarp 2 som står på motsatt banehalvdel i serieåpningen 2007. Dermed får LK også utsatt sin seriestart med to dager ettersom Skarp 2 spiller sine kamper på mandager.

Også kampen mot FK Senja på sankthansaften er flyttet på. Dette etter ønske fra Senja. De ville ha kampen flyttet fram noen dager, og det gikk L/K med på.

Andre mindre justeringer er også gjort, både i 3. divisjon og i 4. divisjon, blant annet for å få flere dobbeltkamper på høsten (der A-laget spiller først og B-laget etterpå). 4.divisjons-forandringene blir dog avklart i eget møte mandag.

Se hele oppsettet for TiTo-serien her:

http://idrett.speaker.no/06/table.aspx?WCI=wiFixtureList&TournamentId=278368&OrgElementId=56696
Juniorene med i NM

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Des 2006

L/K-juniorene skal få bryne seg i NM i år.

Selv om L/K ikke stiller med et eget lag i juniorserien og heller har juniorene sine på 4.divisjonslaget, så er det likevel anledning til å delta i NM-cupen.

Nå har L/K meldt på sine juniorer til NM og det betyr NM-kamper for juniorspillere som Tom Jørgen Gangsø, Øyvind Garfjell, Morten Nilsen, Lars Johnsen, Jørgen Vik, Ole Oskar Ross, Robin Samuelsen, Fredrik P. Johansen, Andreas Holm, Eskil Garfjell Hansen, Kristoffer Fagerborg, Andreas Holm, Aleksander Heiskel, Jan Robin Bjørn og flere med dem.
Stopp i semiene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Des 2006

L/K-juniorene nådde lengst av L/Ks to lag i KM five-a-side. Men i semiene ble det bråstopp.

Tromsø ILs ny andredivisjonsspillere ble altfor sterke for et slitent L/K 1 - som bestod av utelukkende juniorspillere. 11-2 ble stillingen til slutt etter at blant annet eks-L/K-erne Vegard og Thomas Braaten hadde hamret inn mål.

L/K var i utgangspunktet bare seks utespillere, og i semifinalene måtte Lars Johnsen stå over med skade. Også Øyvind Garfjell hanglet mot slutten av turneringen, og da ble det altfor tøft.

Da hadde ungguttene satt på plass seniorene i L/K 2 i kvartfinalene. Det sto 4-4 etter ordinær tid, men juniorene trakk det lengste strået på straffespark.

Seniorene vant sin gruppe suverent og møtte juniorene, som ble nummer to i sin gruppe. i kvartfinalen. L/K 1 ledet 3-0 til pause, men de eldste kranglet seg inn i kampen og berget uavgjort etter tre mål av keeper André Fagerborg!

André ble utrolig nok toppscorer for L/Ks to lag med syv mål.

Morten Nilsen og Fredrik P. Johansen spilte sine første kamper seniorkamper for L/K, mens Viktor A. Sørensen gjorde comeback.

L/K 1 bestod av følgende spillere:

Vegard Samuelsen

Lars Johnsen

Øyvind Garfjell

Eskil Garfjell Hansen

Morten Nilsen

Tom-Jørgen Gangsø

Ole Oskar Ross

L/K 2s lag:

André Fagerborg

Viktor A. Sørensen

Eirik Larsen

Fredrik P. Johansen (som ble flyttet over fra juniorlaget)

Thomas Leonhardsen

Jens G. Løvland

Mats Håkon Karlsen

Lasse Hausner

Les alt om KM på kretsens nettsted: http://www.fotball.no/troms/t1.asp

 

 
Stallen til KM

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Des 2006

L/K er regjerende mester i KM five-a-side. Her er troppen til lørdagens turnering.

L/K stiller med to lag i morgen. Mest sannsynlig blir det ett rent juniorlag og et seniorlag. Følgende skal være med og forsvare KM-tittelen lørdag:

Eirik Larsen
Viktor A. Sørensen
Øyvind Garfjell
Jens G. Løvland
Morten Nilsen
Eskil Garfjell Hansen
Tom Jørgen Gangsø
Lars Johnsen
Frode G. Larsen
Fredrik P. Johansen
Andre Fagerborg
Lasse Hausner
Mats Håkon Karlsen
Ole Oskar Ross
Vegard Samuelsen
Robin Samuelsen
Thomas Leonhardsen

Frode Følstad

Kampoppsettet for KM i 5-er fotball i Skarphallen lørdag 09.12.06:

Avdeling 1:

Tromsø
Skarp 2
Ishavsbyen
Loke
Nordreisa 1

Alle kamper på bane A.

1000 Tromsø - Skarp 2
1025 Ishavsbyen - Loke
1050 Nordreisa 1 - Tromsø
1115 Skarp 2 - Ishavsbyen
1140 Nordreisa 1- Loke
1205 Tromsø - Ishavsbyen
1230 Loke - Skarp 2
1255 Ishavsbyen - Nordreisa 1
1320 Loke - Tromsø
1345 Skarp 2 - Nordreisa 1

Avdeling 2:

Tromsdalen 1
Fløya 2
Lyngen/Karnes 2
Ramfjord
Ulfstind

Alle kamper på bane B.

1000 Tromsdalen 1 - Fløya 2
1025 Lyngen/Karnes 2 - Ulfstind
1050 Ramfjord - Tromsdalen 1
1115 Fløya 2 - Lyngen/Karnes 2
1140 Ramfjord - Ulfstind
1205 Tromsdalen 1 - Lyngen/Karnes 2
1230 Ulfstind - Fløya 2
1255 Lyngen/Karnes 2 - Ramfjord
1320 Ulfstind - Tromsdalen 1
1345 Fløya 2 - Ramfjord

Avdeling 3:

Tromsdalen 2
Lyngen/Karnes 1
Nordreisa 2
Kåfjord

Alle kamper på bane C.

1000 Tromsdalen 2 - Lyngen/Karnes 1
1050 Nordreisa 2 - Tromsdalen 2
1140 Nordreisa 2 - Kåfjord
1230 Kåfjord - Lyngen/Karnes 1
1320 Kåfjord - Tromsdalen 2
1345 Lyngen/Karnes 1 - Nordreisa 2

Avdeling 4:

Skarp 1
Fløya 1
Senja
Skognes

Alle kamper på bane D.

1000 Skognes - Fløya 1
1050 Skarp 1 - Skognes
1140 Skarp 1 - Senja
1230 Senja  - Fløya 1
1320 Senja - Skognes
1345 Fløya 1 - Skarp 1

Sluttspill:

Kvartfinaler kl. 1430 (2 beste fra hver avdeling): A) 1/1-2/4, B) ½-2/3, C) 1/3-2/2, D) ¼-2/1.
Semifinaler kl. 1510: A) Vinner KF A-Vinner KF B, B) Vinner KF C-Vinner KF D.
Finale kl. 1545 (B).

 
For fjerde gang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Des 2006

Viktor A. Sørensen er L/K-spiller igjen.

Torsdag satte Viktor navnetrekket sitt på B-skjemaet, og dermed er 37-åringen igjen klar for spill for L/K. Viktor har fulgt treningene i Tromsø den siste tiden og har lyst til å være med å trene mest mulig med klubben. Så får tiden vise hvor mye spilletid det blir på veteranen, men en Viktor i god matchform holder utvilsomt høyt TiTo-kvalitet ennå...

Det er faktisk fjerde gang Viktor signerer for klubben og det er antagelig klubbrekord. I 1991 spilte Viktor vårsesongen for L/K før han vendte hjem til FIL. Viktor var imidlertid tilbake igjen foran 1992-sesongen og spilte da tre gode sesonger i den røde trøya.

Imponerende spill i L/K-trøya førte Viktor til spill i 1. divisjon med TUIL, der han dannet et bunnsolid stopperpar med Roger Lange før han gikk videre til Skarp og så L/K igjen høsten 2000.

Der fikk han to og en halv sesong i TiTo-serien før Viktor valgte å trappe ned igjen i moderklubben Furuflaten i juni 2003. De færreste hadde vel trodd på noe nytt comeback på andre siden av Pollfjelltunnelen, men nå er altså Viktor på plass igjen.

Viktor har foreløpig 149 A-kamper for L/K og har scoret 53 mål.
Fredrik på plass

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Des 2006

Onsdag kveld ble Fredrik P. Johansen formelt klar for L/K.

Lenangsværingen på 16 år har skrevet under B-skjema for L/K og er dermed en del av L/Ks satsing på unge spillere de neste årene. Det vil si: papirene var det pappa Helge som måtte skrive under, ettersom Fredrik altså ikke er gammel nok.

Signeringen ble forøvrig  gjort i Lenangen i kveld, etter at både pappa Helge og Lyngstuvas leder Geir Pedersen stilte villig opp for å få papirarbeidet ordnet.

Fredrik er ikke ukjent med spill for L/K. Han spilte på det sammenslåtte guttelaget i år, samtidig som han fikk sin første smak av seniorfotball på 5. divisjonslaget til moderklubben Lyngstuva.

Fredrik har trent med L/K etter at han flyttet til Tromsø for å gå på skole, og nå er han også formelt i klubben. Det betyr også at den lille, kjappe teknikeren er klar for å spille i KM five-a-side i helga.

I farta har vi regnet ut at Fredrik er den sjette spilleren fra Lyngstuva som spiller for Lyngen/Karnes. De foregående fem er Thomas Leonhardsen, Jon Arne Vangen, Geir Johnny Haugen, Tom Jørgen Gangsø og Christoffer Simonsen. I tillegg har vi spillere fra Lenangsøyra med fortid i Lyngstuva, som for eksempel Tor Arne Solvang og Rune Lillevik.
Nilsen skrev under

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Nov 2006

Så er en av L/Ks hovedmål foran 2007-sesongen klar for klubben.

Morten Nilsen skrev i dag under en toårskontrakt med L/K og dermed har L/K fått knyttet til seg én av de spillerne man har hatt som hovedmål etter sesongen. Morten bor og jobber i Tromsø og passer perfekt inn i ungdomsprofilen til L/K.

For de uinvidde så er Morten 18 år og kommer fra Skjervøy, der han var kontraktsløs ved utgangen av sesongen. Han har med seg gode holdninger som ballast fra Skjervøy, i tillegg til en flott fysikk og god motor.

Det første han gjorde som L/K-spiller var forøvrig å dunke ballen i mål fra langt hold på kveldens trening - en brukbar start for spilleren som har trent med L/K den siste måneden.

Morten har spilt stopper og midtbane for SIK, men vil i L/K være mest aktuell på midtbanen. Og for å understreke at 18-åringen er en MEGET solid forsterkning, så slipper vi til hovedtrener Vegard Berg-Johansen:

Vi har gjort et veldig godt valg. Morten er en spiller vi har jobbet med en periode, og når vi klarer å få han til klubben. er det et veldig godt signal. Han virker som en veldig fysisk sterk spiller. Han har godt tempo og en aggressiv spillerstil som passer godt inn i profilen vår. Han uttrykker ambisjoner på både kort og lang sikt og det faller meget godt i smak hos meg, sier Berg-Johansen.

 

Han er ikke i tvil om at Morten Nilsen passer godt inn i L/K.

Jeg tror vi skal få mye glede av Morten. Og jeg tror Morten vil oppleve at han kommer til en klubb med veldig gode rammebetingelser for den fasen han er i nå, sier L/Ks hovedtrener.

 

I dag  trente forøvrig rundt 35 spillere for L/K i Tromsø og i Lyngen, så det er folk nok. L/K er meget fornøyd med at vi har fått napp hos en talentene i Troms-fotballen, men skal likevel styrke stallen med to-tre gode spillere til - blant annet en keeper.

 
Salangen først

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Nov 2006

L/K møter etter alle solemerker Salangen borte i serieåpningen til våren

Kretsen har lansert sitt forslag til terminliste og det foreløpige oppsettet viser at L/K skal møte Salangen borte på Idrettsheia 21. april. Deretter venter Bardu på Polleidet før det går slag i salg med fire bylag i form av Skarp 2, Fløya, Ramfjord og Ishavsbyen.

Siste kamp i vårsesongen blir i utgangspunktet returoppgjøret mot Salangen, mens L/Ks sesongavslutning blir mot Skjervøy såpass sent som 6. oktober - hjemme på Polleidet. Vi får håpe på en tidlig vår og en mild høst i 2007...

16.12 skal terminlista for neste års 3. divisjon avdeling 23 spikres.

Terminlisteforslaget for 4. divisjon er også lansert. Her får L/K 2 første kamp, etter oppsettet, mot BOIF på bortebane. 

Terminlisteforslaget for 3. divisjon:

http://idrett.speaker.no/06/table.aspx?wci=wifixturelist&tournamentid=278368

Terminlisteforslaget for 4. divisjon:

http://idrett.speaker.no/06/Table.aspx?WCI=wiFixtureList&TournamentId=278372

 
I KM med to lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Nov 2006

Regjerende kretsmester i five-a-side Lasse Hausner.
L/K er regjerende mester i KM five-a-side. Da skulle det bare mangle at man ikke stilte opp i år igjen.

L/K har sågar meldt på to lag til turneringen, som går av stabelen i Skarphallen 9. desember. Stammen fra fjorårets suksessgjeng er fortsatt med, og i tillegg er det nok av spillere til å stille med et meget slagkraftig andrelag også.

 

 

 
Starter mot Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Nov 2006

L/K får 2. divisjonsmotstand i første kamp i vinterserien.

Oppsettet for Grand Cup er nå klart og 28. januar spiller L/K første kamp - mot Skarp. Helga etter står Harstad for tur og siden går det slag i slag med kamper hver helg fram til første uka i mars.

Da har L/K en måned vinterserie-fri før man runder av med potensielt tøff motstand i TUIL 31. mars.

Se hele oppsettet her! http://idrett.speaker.no/06/Table.aspx?WCI=wiFixtureList&TournamentId=278029

 
Avslutningsfest 2006

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Nov 2006

25. november blir det årsfest på Polleidet.

L/K arrangerer serieavslutningsfest 2006

Sted           :        Polleidet idrettshus

Tid              :        Lørdag 25.11.06

Kl                :        20.00.

* Middag              

* Levende musikk v/ Nils Einar’s orkester

* Gratis entré

* Etter middag vil det bli salg av øl ( dersom vi får bevilgning ), kaffe, brus, pølse

* Lotteri

Bindende påmelding til Erling Karlsen jr. på 77 71 37 93/ 41 21 75 68

Alle er hjertelig velkommen til en hyggelig L/K aften!
Vinterserien klar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Nov 2006

L/K skal være med i Grand Cup i år også.

Etter å ha vurdert å stå over Vinterserien i år, meldte L/K seg likevel på, på overtid. Dermed er det duket for følgende motstandere i vinter:

Fløya, Tromsdalen 1, Skarp 1, Ishavsbyen 1, Grovfjord, Skjervøy, Tromsø 1 og Harstad.

 
Lyngenturneringa: Smågutteturnering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Okt 2006

I helga er det småguttelagene som styrer showet i Lyngenhallen. Her er kampoppsettet.
LYNGEN-TURNERINGA   H - 2006
LØRDAG 28. OKTOBER 2006
Smågutter (smg):
Pulje A:    LK/FIL 2, Nordkjosbotn, Skibotn, Storsteinnes 1, Nordreisa 1, Burfjord 2
Pulje B:     LK/FIL 1, Storsteinnes 2, Stakkevollan, Nordreisa 2, Ramfjord, Burfjord 1
KAMP PULJE KLOKKA   LAG  
1 A 09:00 LK/FIL 2 - Skibotn
2 B 09:20 LK/FIL 1 - Storsteinnes 2
3 A 09:40 Nordreisa 1 - Nordkjosbotn
4 A 10:00 Burfjord 2 - Storsteinnes 1
5 B 10:20 Stakkevollan - Nordreisa 2
6 B 10:40 Ramfjord - Burfjord 1
7 A 11:00 Skibotn - Nordreisa 1
8 A 11:20 Nordkjosbotn - Burfjord 2
9 B 11:40 Storsteinnes 2 - Stakkevollan
10 B 12:00 Nordreisa 2 - Ramfjord
11 A 12:20 Storsteinnes 1 - LK/FIL 2
12 B 12:40 Burfjord 1 - LK/FIL 1
13 A 13.00 Skibotn - Nordkjosbotn
14 B 13:20 Storsteinnes 2 - Nordreisa 2
15 A 13:40 Nordreisa 1 - Storsteinnes 1
16 B 14:00 Stakkevollan - Burfjord 1
17 A 14:20 LK/FIL 2 - Burfjord 2
18 B 14:40 LK/FIL 1 - Ramfjord
19 A 15:00 Storsteinnes 1 - Skibotn
20 B 15:20 Burfjord 1 - Storsteinnes 2
21 A 15:40 Nordkjosbotn - LK/FIL 2
22 B 16:00 Nordreisa 2 - LK/FIL 1
23 A 16:20 Burfjord 2 - Nordreisa 1
24 B 16:40 Ramfjord - Stakkevollan
25 A 17:00 Nordkjosbotn - Storsteinnes 1
26 B 17:20 Nordreisa 2 - Burfjord 1
27 A 17:40 Nordreisa 1 - LK/FIL 2
28 B 18:00 Stakkevollan - LK/FIL 1
29 A 18:20 Skibotn - Burfjord 2
30 B 18:40 Storsteinnes 2 - Ramfjord
SLUTTSPILL
31 Semifinale 19:00 Vinner A - Toer B        -
32 Semifinale 19:20 Vinner B - Toer A          -
33 Bronsefinale 19:40 Taper 31 - Taper 32   -
34 Finale 20:00 Vinner 31 - Vinner 32   -Vegard klar som sjef

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Okt 2006

Vegard Berg-Johansen (33) blir L/Ks hovedtrener for 2007-sesongen.

Vegard har takket ja til å overta ansvaret alene for 2007-sesongen etter ett år som L/K-trener i tospann med Dan-Håvard Johnsen.

Skjønt alene blir Vegard langt i fra. Med seg i trenerteamet får han som tidligere skrevet Tore Larsen (Lyngen) og Tor Arne Solvang (Tromsø). I tillegg skal Dan-Håvard fungere som en slags spillerutvikler, med spesielt ansvar for L/Ks unge spillere. Ytterligere et par mann skal knyttes til laget i ulike spesial-funksjoner, med altså med Vegard som ubestridt sjef.

Når det gjelder spillerstallen har siste dagers avklaringer avdekket at store deler av årets stall går på en ny sesong, i tillegg til at en rekke unge gutter fra egen stall aspirerer til en plass i A-stallen. Alle fra 2006-sesongen er ikke i boks ennå, men ting ser unektelig lyst ut.

Men med målsetning om opprykk i 2007 må også stallen styrkes med folk utenfra, og L/K er nå i gang med å kontakte klubber hvis spillere L/K kunne være interessert i å knytte til seg.

- Stort sett alle fra 2006 satser videre. I tillegg har vi visse signaler som tyder på at L/K kan være en attraktiv klubb for andre spillere også. Skulle vi lykkes med å knytte til oss noen av de spillerne vi nå går ut etter, så vil vi være rimelig kraftig styrket. Uansett: Med trenerkabalen nå på plass, kommer L/K til å få en kanonsesong i 2007, sier sportslig leder Johnny Hansen i L/K.

4. divisjonslaget til L/K skal i utgangspunktet fungere som en utviklingsarena for unge spillere som aspirerer til A-stallen og A-laget og her vil L/K ha et sterkt fokus på spillerutvikling og god oppfølging av talentene våre. Tore og Dan-Håvard har hovedansvaret.

- Vi har masse ressurser å sette inn på de unge spillerne. Med den kapasiteten vi nå har på trenersiden, har vi stor tro på ungdomssatsingen vår, sier Johnny Hansen.

L/K starter sesongoppkjøringen 11. november med samling i Lyngen.

 
Lyngenturneringa til helga

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Okt 2006

Til helga er det lillegutter, lillejenter, miniputter og minijenter som spiller i Lyngenhallen. Jente- og småjenteturneringen, som også skulle gå til helga, er dessverre avlyst.

 

LYNGEN-TURNERINGA  H-2006
LØRDAG  21. OKTOBER 2006
Lillegutter (lg):  Lyngen/Karnes/Furuflaten 1, Lyngen/Karnes/Furuflaten 2, Malangshalvøya,
 Lyngstuva, Manndalen, Stakkevollan, Tromsdalen, Tromsø 1, Tromsø 2,
 Lyngen/Karnes/Furuflaten 3, Havørn
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
1 lg A 10:20 Lyngstuva - LK/FIL 3
2 lg B 10:20 Tromsø 1 - LK/FIL 2
3 lg A 10:40 Malangshalvøya - LK/FIL 1
4 lg B 10:40 Tromsdalen - Manndalen
5 lg A 11:00 Tromsø 2 - Stakkevollan
7 lg A 11:20 Havørn - Tromsø 1
9 lg A 11:40 LK/FIL 2 - LK/FIL 3
10 lg B 11:40 Manndalen - Lyngstuva
11 lg A 12:00 LK/FIL 1 - Tromsdalen
13 lg A 12:20 Stakkevollan - Malangshalvøya
15 lg A 12:40 Tromsø 2 - Lyngstuva
16 lg B 12:40 Havørn - LK/FIL 2
17 lg A 13:00 Tromsø 1 - Tromsdalen
19 lg A 13:20 LK/FIL 3 - Manndalen
21 lg A 13:40 Tromsø 2 - LK/FIL 1
22 lg B 13:40 LK/FIL 2 - Malangshalvøya
23 lg A 15:00 Stakkevollan - Havørn
25 lg A 15:20 Tromsdalen - Lyngstuva
27 lg A 15:40 Manndalen - Tromsø 2
28 lg B 15:40 Malangshalvøya - Tromsø 1
29 lg A 16:00 LK/FIL 3 - Stakkevollan
31 lg A 16:20 Havørn - LK/FIL 1
LYNGEN-TURNERINGA  H-2006
LØRDAG  21. OKTOBER 2006
Lillejenter (lj):  Lyngen/Karnes/Furuflaten, Malangshalvøya, Målselv, Stakkevollan, Tromsdalen
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
6 lj B 11:00 LK/FIL - Malangshalvøya
8 lj B 11:20 Målselv - Tromsdalen
12 lj B 12:00 Stakkevollan - Malangshalvøya
14 lj B 12:20 LK/FIL - Målselv
18 lj B 13:00 Tromsdalen - Stakkevollan
20 lj B 13:20 Malangshalvøya - Målselv
24 lj B 15:00 Tromsdalen - LK/FIL
26 lj B 15:20 Målselv - Stakkevollan
30 lj B 16:00 Malangshalvøya - Tromsdalen
32 lj B 16:20 Stakkevollan - LK/FIL

 

LYNGEN-TURNERINGA  H-2006
SØNDAG 22. OKTOBER 2006
Miniputter 6 - 8 år:  Slettaelva, Kroken Odin 1, Kroken Odin 2, Kvaløysletta, Storfjord, Hamna, 
Furuflaten, Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2, Lyngen/Karnes 3
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  midten
Bane C  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
1 MP 6-8 A 11:00 Furuflaten - Lyngen/Karnes 1
4 MP 6-8 A 11:20 Kvaløysletta - Lyngen/Karnes 3
7 MP 6-8 A 11:40 Storfjord - Lyngen/Karnes 2
10 MP 6-8 A 12:00 Hamna - Kroken Odin 2
13 MP 6-8 A 12:20 Slettaelva - Kroken Odin 1
16 MP 6-8 A 12:40 Kvaløysletta - Lyngen/Karnes 1
19 MP 6-8 A 13:00 Lyngen/Karnes 3 - Lyngen/Karnes 2
22 MP 6-8 A 13:20 Furuflaten - Hamna
25 MP 6-8 A 13:40 Kroken Odin 1 - Storfjord
28 MP 6-8 A 14:00 Kroken Odin 2 - Kvaløysletta
31 MP 6-8 A 14:20 Slettaelva - Lyngen/Karnes 1
34 MP 6-8 A 14:40 Hamna - Lyngen/Karnes 3
37 MP 6-8 A 15:00 Lyngen/Karnes 2 - Kroken Odin 2
40 MP 6-8 A 15:20 Furuflaten - Slettaelva
43 MP 6-8 A 15:40 Lyngen/Karnes 1 - Kroken Odin 1
46 MP 6-8 A 16:00 Storfjord - Kvaløysletta
49 MP 6-8 A 16:20 Kroken Odin 2 - Furuflaten
50 MP 6-8 B 16:20 Lyngen/Karnes 2 - Slettaelva
52 MP 6-8 A 16:40 Kroken Odin 1 - Lyngen/Karnes 3
53 MP 6-8 B 16:40 Storfjord - Hamna
LYNGEN-TURNERINGA  H-2006
SØNDAG 22. OKTOBER 2006
Minijenter 9 -10  år:  Reinen, Slettaelva, Storfjord, Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2,
Lyngen/Karnes 3, Lyngen/Karnes 4
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  midten
Bane C  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
2 MJ 9-10 B 11:00 Lyngen/Karnes 1 - Lyngen/Karnes 3
3 MJ 9-10 C 11:00 Lyngen/Karnes 4 - Lyngen/Karnes 2
5 MJ 9-10 B 11:20 Slettaelva - Storfjord
11 MJ 9-10 B 12:00 Reinen - Lyngen/Karnes 1
14 MJ 9-10 B 12:20 Lyngen/Karnes 2 - Lyngen/Karnes 3
17 MJ 9-10 B 12:40 Slettaelva - Lyngen/Karnes 4
20 MJ 9-10 B 13:00 Storfjord - Reinen
26 MJ 9-10 B 13:40 Lyngen/Karnes 1 - Lyngen/Karnes 4
29 MJ 9-10 B 14:00 Lyngen/Karnes 3 - Slettaelva
32 MJ 9-10 B 14:20 Reinen - Lyngen/Karnes 2
35 MJ 9-10 B 14:40 Lyngen/Karnes 1 - Storfjord
38 MJ 9-10 B 15:00 Lyngen/Karnes 4 - Lyngen/Karnes 3
41 MJ 9-10 B 15:20 Slettaelva - Reinen
47 MJ 9-10 B 16:00 Storfjord - Lyngen/Karnes 2

 

LYNGEN-TURNERINGA  H-2006
SØNDAG 22. OKTOBER 2006
Miniputter 9 - 10 år: Kvaløysletta, Stakkevollan G97-gul, Stakkevollan G97-sort, Fløya, Lyngstuva, 
Tromsdalen, Ramfjord 1, Ramfjord 2, Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  midten
Bane C  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
6 MP 9-10 C 11:20 Ramfjord 1 - Lyngen/Karnes 1
8 MP 9-10 B 11:40 Kvaløysletta - Lyngen/Karnes 2
9 MP 9-10 C 11:40 Stakkevollan G97-gul - Fløya
12 MP 9-10 C 12:00 Ramfjord 2 - Lyngstuva
15 MP 9-10 C 12:20 Stakkevollan G97-sort - Tromsdalen
18 MP 9-10 C 12:40 Lyngen/Karnes 2 - Ramfjord 1
21 MP 9-10 C 13:00 Lyngen/Karnes 1 - Stakkevollan G97-gul
23 MP 9-10 B 13:20 Kvaløysletta - Ramfjord 2
24 MP 9-10 C 13:20 Lyngstuva - Stakkevollan G97-sort
27 MP 9-10 C 13:20 Fløya - Tromsdalen
30 MP 9-10 C 14:00 Stakkevollan G97-gul - Ramfjord 1
33 MP 9-10 C 14:20 Ramfjord 2 - Lyngen/Karnes 2
36 MP 9-10 C 14:40 Lyngstuva - Kvaløysletta
39 MP 9-10 C 15:00 Lyngen/Karnes 1 - Fløya
42 MP 9-10 C 15:20 Lyngen/Karnes 2 - Stakkevollan G97-sort
44 MP 9-10 B 15:40 Tromsdalen - Lyngstuva
45 MP 9-10 C 15:20 Kvaløysletta - Stakkevollan G97-gul
48 MP 9-10 C 16:00 Fløya - Ramfjord 1
51 MP 9-10 C 16:20 Stakkevollan G97-sort - Ramfjord 2
54 MP 9-10 C 16:40 Tromsdalen - Lyngen/Karnes 1
Jobber med trenerkabalen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2006

L/K håper å være i mål med trenerne for 2007-sesongen snart.

L/Ks trenerteam i 2006, Vegard Berg-Johansen og Dan-Håvard Johnsen blir ikke å fortsette som likestilte trenere til neste år. Johnsen har sagt at han ikke tar en ny sesong på L/K-benken, men også sagt at han ønsker å jobbe rundt laget i en eller annen funksjon. Ingenting er bedre enn det.

Vegard Berg-Johansen vurderer i disse dager om han går på et nytt år i L/K, som Framtid i Nord helt rett skriver. Han er forespeilet et trenerteam med Tore Larsen i Lyngen og Tor-Arne Solvang som hjelpetrener i Tromsø. Vegard skal bruke dagene framover til å veie for og imot, blant annet med hensyn til familien, mens sier til FiN at sjansene er store for at han takker ja til L/K.

Solvang er ny i L/K som trener, men har stor erfaring fra en lang spillerkarriere i blant annet Lyngen og L/K og ikke minst trenerkarriere i en rekke klubber - i år Ringvassøy. L/K-legenden Tore Larsen har hatt en rekke treneroppdrag i Lyngen og L/K og tør være kjent for de fleste leserne av denne siden. Han var sist i trenerrollen i L/K i 2001.

L/K sonderer for tiden også spillerstallen. Hvem fortsetter, og hvem takker eventuelt av. Parallelt med at den nåværende spillerstallen avklares, går man ut etter nye spillere for å styrke en stall som i år ikke var sterk nok til å vinne TiTo-serien. Det skal den etter planen være i 2007.
Lyngenturneringa - første dag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Okt 2006

Her følger kampoppsettet for første dag av Lyngenturneringa - 14. oktober. Da er det turnering i Gutte-klassen.
LØRDAG 14. OKTOBER 2006
Gutter (g): Pulje A:        Lyngen/Karnes/Furuflaten/Lyngstuva SK 2, Nordreisa, 
   Nordkjosbotn/Storsteinnes, Tromsdalen, Ramfjord 2
Pulje B:       Lyngen/Karnes/Furuflaten/Lyngstuva SK 1, Ramfjord 1,
   Stakkevollan, Krokelvdalen
KAMP PULJE KLOKKA   LAG  
1 A 11:00 LK/FIL/LSK 2 - NIL/STIL
2 A 11:20 Ramfjord 2 - Nordreisa
3 B 11:40 LK/FIL/LSK 1 - Ramfjord 1
4 A 12:00 TUIL - NIL/STIL
5 B 12:20 Stakkevollan - Krokelvdalen
6 A 12:40 LK/FIL/LSK 2 - Ramfjord 2
7 A 13.00 Nordreisa - TUIL
8 B 13:20 Ramfjord 1 - Stakkevollan
9 A 13:40 NIL/STIL - Ramfjord 2
10 B 14:00 Krokelvdalen - LK/FIL/LSK 1
11 A 14:20 Nordreisa - LK/FIL/LSK 2
12 A 14:40 Ramfjord 2 - TUIL
13 B 15:00 Ramfjord 1 - Krokelvdalen
14 A 15:20 NIL/STIL - Nordreisa
15 B 15:40 LK/FIL/LSK 1 - Stakkevollan
16 A 16:00 TUIL - LK/FIL/LSK 2
SLUTTSPILL
17 7. plass 16:20     A 4  -  B 4                  -
18 Semifinale 16:40 Vinner A - Toer B        -
19 Semifinale 17:00 Vinner B - Toer A          -
20 5. plass 17:20     A 3  -  B 3              -
21 Bronsefinale 17:40 Taper 18 - Taper 19   -
22 Finale 18:00 Vinner 18 - Vinner 19   -Hjelper Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Okt 2006

Jørgen Vik skal avhjelpe keeperkrisen i Skarp ut sesongen.

L/K-keeperen ble i hui og hast klarert for andredivisjonsspill i går kveld etter at Skarp sto uten keeperalternativer til deres kamp mot Ull/Kisa i dag. Skarp har bare én av fire keepere tilgjengelig og hjelpen fra L/K og unge Vik er derfor kjærkommen.

- Vi stod igjen med bare en av våre i utgangspunktet fire målvakter. Vi følte situasjonen som litt useriøs. Norges Fotballforbund brukte mye tid på å vurdere saken, men kom fram til en riktig avgjørelse, sier Kolbjørn Pettersen, sportslig leder i Skarp til Framtid i Nord.

 
Småguttene kretsmestre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Okt 2006

L/K-nett gratulerer med KM!

Jonny Nilsen og Jarle Løvlands gutter i Lyngen/Karnes/Furuflaten vant KM sluttspillet for småguttelag i helga og dermed er Andreas Løvland og co. kretsmestre i 7-fotball.

En samlet målforskjell på 13-0 sier det meste om suverene kretsmestre. Sør-Tranøy ble slått 9.0 mens Burfjord ble sendt nordover med 4-0 i bagen.

Småguttelaget vant selvsagt også seriespillet i år, i tillegg til at man tok hjem Altaturneringen i sommer. Alt i alt en strålende sesong for en av L/Ks mest lovende årganger.
Tap i serieavslutningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Okt 2006

L/K 2 tapte med hockeysifrene 7-5 på Sjursnes idag.

Vegard Bjørn Olsen trengte bare ett minutt på å sende L/K 2 i ledelsen på Bjørkmyra Grus. Men Skognes snudde kampen med tre raske scoringer av den litt billige sorten. Vegard Bjørn Olsen reduserte etter 26 minutter til 3-2 da han var på rett plass i Skognes sin sekstenmeter. Et meget effektivt Skognes-lag laget enda et mål før pause, slik at stillingen var 4-2.

Etter pause reduserte først Stian Kviteberg til 4-3, før Rune Lillevik utlignet til 4-4. De to neste scoringene stod hjemmelaget for, slik at stillingen en stund var 6-4. På bortelaget hadde den notoriske måljegeren, Vegard en bra dag. Med sitt tredje mål for dagen reduserte han hjemmelagets ledelse til 6-5.

I jakten på utligning mot slutten, skjer det som ofte skjer. Fem minutter før slutt punkterer hjemmelaget kampen med sin syvende scoring for dagen.

Med tapet idag havner L/K 2 på en respektabel sjetteplass på 4.divisjonstabellen, slått på målforskjell av BOIF på femteplass.

Laget: Jørn Henriksen, Kristoffer Fagerborg, Uno Nesvik, Mats-Håkon Karlsen, Øyvind Garfjell, Stian Kviteberg, Lars Johnsen, Robin Samuelsen, Eskil Garfjell Hansen, Rune Lillevik og Vegard Bjørn Olsen.

Innbytter: Torbjørn O. Karlsen

Gult kort: Uno Nesvik

Dommer: Klaus Hansen  
Opprykkshåpet ute

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Sep 2006

L/K tapte 4-2 på Senja i dag.

Senja tok tidlig ledelsen og ledet 1-0 til pause. L/K scoret to mål i begynnelsen av andre omgang, i 46. og 47, minutt. Begge mål ved Vegard Berg Johansen. Ett av disse var på straffe. Etter dette raknet L/K litt defensivt. Senja utlignet for så å ta over kampen mot slutten.

I og med Fløya sin seier over Salangen havner L/K på tredjeplass på TITO-tabellen.

Laget: Jørgen Vik, Jens-Georg Løvland, Frank Nilsen, Lasse Hausner, Freddy Skogvang, Tom Jørgen Gangsø, Ole Remi Hausner, Frode Larsen, Vegard Berg Johansen, Rune Kristiansen og Steffen Dreyer.

Innbyttere: Lars Johnsen for Freddy Skogvang, Øyvind Garfjell for Rune Kristiansen og Mats Håkon Karlsen for Ole Remi Hausner.

Gule kort: Steffen Dreyer, Lars Johnsen og Jens-Georg Løvland

 
Fortsatt ikke klart

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Sep 2006

Etter 2-3 tapet for TIL-juniorene må L/K fortsatt leve i uvisse om man klarer andreplassen i TiTo.

Tapet for seriemestrene på Polleidet var fortjent nok, selv om L/K kunne klart uavgjort i en hektisk sluttperiode. Steffen Dreyer, reduserte til 3-2 på straffespark syv minutter før slutt, men denne gangen klarte ikke L/K å hente inn motstanderen mot slutten.

Vane tro scorte motstanderen først på Polleidet. Allerede etter syv minutter var Hans Nordbye igjennom etter flere svake inntredener av L/K-forsvaret. Steffen Dreyer utlignet til 1-1 like før pause på kampens store prestasjon. Han slo tunnel på en TIL-spiller på 30 meter, og klinket ballen opp i nettaket. 1-1 til pause i en for L/K svært sjansefattig kamp.

Det gikk nye syv minutter av andre omgang når Jo Nymo Matland scorer vakkert på frispark fra 16 meter etter at L/K hadde lagd et unødvendig frispark. 20 minutter før slutt økte Hans Nordbye til 3-1 og da var det relativt lite som tydet på at L/K skulle komme tilbake. Steffen Dreyer var imidlertid et konstant uromoment og skulle strengt tatt ha straffespark da han avanserte inn fra høyre og skar inn i TIL-feltet. Kampens ellers gode dommer Stig Are Sørensen vinket spillet videre. Syv minutter før slutt stikker Rune Kristiansen igjennom og TILs forsvarsspiller har intet annet å gjøre enn å felle storfjordingen. Rødt kort og straffe. Den satte Steffen Dreyer inn, men det ble med det.

Dermed misbrukte L/K sjansen til å avgjøre kampen om andreplassen før siste serierunde. Skulle Fløya ta full pott mot TUIL 2 mandag, så blir det altfor spennende i siste serierunde.

* Om L/K tidligere har hatt mye duellstyrke i lufta de siste årene, så var det kjemisk rensket for det nå. L/Ks høyeste spiller i startoppstillingen var Steffen Dreyer - på drøye 180 cm...

* L/K manglet manglet Frode G. Larsen, Rune Lillevik og Stian Amundsgård med karantene.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Frank Nilsen, Lasse Hausner, Freddy Skogvang; Lars Johnsen, Ole Remi Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Øyvind Garfjell, Rune Kristiansen, Steffen Dreyer.

Gule kort L/K: Frank Nilsen, Jens Georg Løvland

Dommer: Stig Are Sørensen, Ulfstind - god som vanlig.

B-laget til L/K tapte forøvrig 4-0 mot Ramfjord i kampen som gikk etter A-kampen. L/K hadde et par stolpeskudd i første omgang, men det var RUIL som tok ledelsen. Den beholdt, og økte, de på fortjent vis utover i kampen.

L/Ks lag: Henning Hansen; Kristoffer Fagerborg, Mats Håkon Karlsen, Trond Egil Larsen, Jan Robin Bjørn; Rudi Dreyer, Aleks Heiskel, Eskil Garfjell Hansen, Stian Kviteberg; Torbjørn O. Karlsen, Frode Larsen.

Innbytter: Rune Lillevik

Gule kort: Aleks Heiskel, Rune Lillevik
Seriesesongen over

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Sep 2006

Stian Amundsgård har spilt sin siste seriekamp i år. Troms Fotballkrets har nemlig ilagt reisaværingen tre kampers karentene etter det røde kortet han fikk mot Skjervøy forrige helg. Det betyr at Stian må sone i de to gjenstående seriekampene mot TIL 2 og FK Senja. Men skulle det bli kvalikkamper for L/K, så er Amundsgård klar igjen...Fantastisk snuoperasjon med ti mann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Sep 2006

L/K snudde 0-3 til 4-3 seier mot Ishavsbyen ikveld.

Etter en svak første omgang lå L/K under 3-0 på kunstgresset i Tromsdalen. L/K i en 4-5-1 formasjon fikk tidlig trøbbel mot hjemmelaget. Det første målet kom etter 23 minutter signert Andreas Rørnes. Etter 34 minutter dobler Håvard Ottesen Ishavsbyen sin ledelse. Et mål av Kim Hundstad rett før pause gir L/K et særdeles vanskelig utgangspunkt foran andre omgang.

Etter 65 minutter blir Rune Lillevik utvist og kampen virker da tapt for L/K sin del. To minutter etter utvisningen scorer Steffen sitt første mål for dagen og gir L/K fornyet håp om poeng. Nettopp Steffen skulle vise seg å bli en viktig mann for L/K idag. Etter 83 minutter reduserer  innbytter Øyvind Garfjell til 3-2. Ishavsbyen ser ut til å sikre seg tre poeng, men i det 90. minutt dukker nevnte Steffen opp og utlikner til 3-3.

Tre-fire minutter på overtid avgjør Steffen kampen med sitt tredje mål for dagen. Han sikrer L/K tre meget viktige poeng i kampen om sølvmedaljene i TITO-serien.

L/K trenger nå bare ett poeng for å sikre seg andre plassen på tabellen, en plass som kan gi to kvalik-kamper senere i høst.

Laget til L/K: Jørgen Vik, Tom-Jørgen Gangsø, Rune Lillevik, Frank Nilsen, Freddy Skogvang, Jens-Georg Løvland, Vegard Berg Johansen, Lasse Hausner, Rune Kristiansen, Steffen Dreyer og Frode Larsen.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Stian Kviteberg, Lars Johnsen. 

Gult kort: Frode Larsen

Rødt kort: Rune Lillevik

Dommer: Stig Are Sørensen, god.
1-7 på Ringvassøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2006

B-laget var bare marginalt bedre i kveld enn A-laget på lørdag.

L/K, med utespiller Eirik Larsen i mål, tapte 1-7 for Ringvassøy i Dåfjord i kveld. Det sto 6-0 til pause, før Rune Larsen byttet seg selv inn og pyntet på resultatet i andre omgang. RIL puttet på ett tiil etter det, og dermed står man igjen med et ganske stygt bortetap.

L/Ks lag: Eirik Larsen; Kristoffer Fagerborg, Mats Håkon Karlsen, Trond Egil Larsen, Jan Robin Bjørn; Rudi Dreyer, Freddy Skogvang, Lars Johnsen; Øyvind Garfjell, Åmund Rognli, Eskil Garfjell Hansen.

Innbytter: Rune Larsen

Ingen gule kort
Helsvart på Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2006

Det ble et grusomt 7-0 tap på Skjervøy i ettermiddag.

L/K møtte et effektivt Skjervøy-lag i første omgang. Til pause lå L/K under 4-0. Skjervøy scorte tre raske mål etter hvilen, 55 minutter uti andre omgang stod det 7-0 og selv om det var i overkant mye mål etter spill og sjanser, så var det svært fortjent likevel.

L/K fikk også utvist Stian Amundsgård etter 55 minutter. Etter dette var det slutt på målene. Skjervøy var best og vant veldig fortjent.

Det begynte på verst tenkelig vis for L/K. Allerede før start måtte Jørn F. Berger kaste inn håndkleet. Han sliter fortsatt etter brokkoperasjonen og kunne ikke spille kampen mot Skjervøy. Rune Lillevik startet dermed i midtforsvaret sammen med Stian Amundsgård. Og ingen skal si at de fikk noen lett oppgave mot usedvanlig kvikke SIK-angripere som må ha spilt årets kamp på Skjervøy (om ikke tiårets...). Etter ni minutter lå i hvert fall L/K under 2-0 etter at Roger Bjørvik og Reidar Waage hadde løpt igjennom L/K-forsvaret.

Sistnevnte spilte spiss og var i det leie hjørnet på den alltid vindfylte stadion på Skjervøy. Det vil si: Da L/K valgte medvind i første omgang, stilnet vinden av midtveis i omgangen. Da andre omgang startet var det imidlertid frisk blåst igjen. Bare ett av utallige faktorer som var imot L/K...

Reidar Waage puttet i hvert fall på til 3-0 etter 36 minutter og sannelig også 4-0 like før pause. Da var L/K så punchdrunk at det var ille å se på. Og det skulle bli atskillig verre.

Før det var gått 10 minutter av andre omgang stod det ufattelige 7-0 til hjemmelaget etter et nytt mål av Waage, samt et selvmål og ett av SIKs toppscorer Michael Stangnes. Og like etter det målet får Stian Amundsgård rødt kort direkte etter å ha sparket ned Reidar Waage på midtbanen. Waage ble sendt med sykebil med ankelsmerter, men skal visstnok ikke være så alvorlig skadet som man kunne få inntrykk av. Stian hadde forøvrig en lyserød takling på samme Waage i første omgang og kunne ikke vente annet enn rødt kort hos dommer Ragnar Dahl i den situasjonen.

Paradoksalt nok klarte L/K å stenge igjen etter at de ble redusert til ti mann - mye omrokkeringer til tross. Høyreback Jens G. Løvland slet med smerter i leggen fra start, og ble byttet ut tidlig i andre omgang og når vi vet at Rune Lillevik sliter med ryggen sin og L/K i tillegg manglet en haug med forsvarsspillere, så sier det seg selv at L/K sto lagelig til for hugg.

Umulig å gi noen spillere helt godkjent i dag, men Steffen Dreyer skal i hvert fall ha ros for innsatsen sin. Men: At man slipper inn 7 mål er sannelig ille nok, men at L/K heller ikke klarer å score er dobbelt ille. Nå var det absolutt muligheter til å pynte på resultatet, men spesielt mange sjanser maktet ikke L/K å skape på Skjervøy. Dermed er det bare å bokføre det styggeste tapet i L/Ks TiTo-karriere og én av de svarteste kapittelene i klubbens historie.

Det eneste positive med helga var at Fløya avga poeng mot Finnsnes søndag og at L/K pussig nok nærmest styrket posisjonen på TiTo-tabellen. Dermed har L/K fortsatt tr poengs forsprang på grønntrøyene i kampen om den potensielt viktige andreplassen. Nå har Fløya bare to kamper på å ta igjen L/K på og tre poeng skiller. Takk Finnsnes!!

Lagoppstilingen til L/K: Jørgen Vik, Jens-Georg Løvland, Stian Amundsgård, Rune Lillevik, Frode Larsen, Lasse Hausner, Tom-Jørgen Gangsø, Ole-Remi Hausner, Stian Kviteberg, Rune Kristiansen og Steffen Dreyer.  

Innbyttere: Lars Johnsen og Mats-Haakon Karlsen.

Gule kort: Lasse Hausner, Stian Amundsgård, Ole Remi Hausner

Rødt kort L/K: Stian Amundsgård

 
Høstens Lyngenturnering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Sep 2006

Høstens Lyngenturnering er i full gang.

14. oktober startet årets høstversjon av Lyngenturneringen opp. Og i høst er det ti år siden første Lyngenturnering gikk av stabelen.

Slik går turneringsdagene for høstens jubileumsturnering i Lyngenhallen:

Lørdag 14.10 - Gutter

Lørdag 21.10 - Lillegutter, lillejenter

Søndag 22.10 - Miniputter, minijenter

Lørdag 28.10 - Smågutter - påmeldingsfrist 17.10

Søndag 29.10 - Junior jenter/junior gutter - påmeldingsfrist 17.10

Ved å følge lenken nedenfor, kommer du rett til det offisielle programmet for turneringen:

http://idrett.speaker.no/Downloads/56696/docs/Innbydelse_høst_2006[1].pdf

Du kan også gå inn på venstresiden på forsiden av L/K-nett og klikke på dokumentarkiv og så "Lyngenturneringen høst 2006". Nedenfor finner du også de viktigste punktene:

TIDSPUNKTER

Lørdag 14. oktober 2006: Gutter

Lørdag 21. oktober 2006: Lillegutter, lillejenter og jenter

Søndag 22. oktober 2006: Miniputter, minijenter og småjenter

Lørdag 28. oktober 2006: Smågutter

Søndag 29. oktober 2006: Junior jenter/junior gutter

BANER

Kampene spilles i Lyngenhallen, som har krøllgress. Banestørrelsene er:

Miniputter 6-8 år 20 x 30 m (1/3-hall)

Miniputter og minijenter 9-10 år 20 x 30 m (1/3-hall)

Lillegutter og lillejenter 11-12 år 30 x 40 m (1/2-hall)

Smågutter og småjenter 13-14 år 40 x 64 m (1/1-hall)

Gutter 15-16 år og jenter 15-17 år 40 x 64 m (1/1-hall)

Junior gutter/jenter 17-19 40 x 64 m (1/1-hall)

SPILLERE

5 spillere på hvert lag i klassene under 11 år.

7 spillere på hvert lag i klassene 11 til 12 år.

8 spillere på hvert lag i klassene 13 til 16/17 år.

7 spillere på hvert lag i klasse junior jenter/gutter 17 til 19 år.

Det er ikke tillatt å overføre spillere fra 1. til 2. lag -

og motsatt - for klubber som stiller med to lag i samme klasse.

Store mål (som i 11-er fotball) benyttes i gutte- og jenteklassen og junior gutter/jenter

Ubegrenset antall innbyttere. Forøvrig samme regler som i 7-er fotball.

SPILLETID

Hver kamp er på 1 x 18 min. i alle klasser.

Hvert lag er sikret minimum 4 kamper.

PREMIERING

Premie til samtlige spillere.

Pokaler til de tre beste lagene i klassene smågutter, småjenter, gutter, jenter og junior jenter/gutter

Vandrepokal settes opp i disse klassene.

STARTAVGIFT

Miniputter, minijenter, lillegutter og lillejenter kr 700,- pr. lag

Smågutter, småjenter, gutter, jenter og junior kr 1200,- pr. lag

Startavgiften betales ved påmelding. Bankgiro: 4785.08.07090

Påmelding registreres ikke før betaling er mottatt

REGLEMENT/KAMPOPPSETT

Turneringen spilles etter NFFs reglement og bestemmelser, med noen lokale tilpasninger.

Nærmere informasjon om turneringen og kampoppsettet blir lagt ut på nett: www.lyngenkarnes.no

10 - ÅRS JUBILEUM

Lyngenturneringa fyller 10 år denne høsten. I den forbindelse vil det bli flere markeringer,

spredt utover alle turneringsdagene. Her kan nevnes:

* Stander/utstillinger fra næringsliv/sponsorer

* Musikk innslag med gruppa Mindtwist med vår lokale musikkhelt Ørjan Garfjell og

gutta fra Kåfjord, samt vokalistene Karoline Garfjell og Johanne Ballovarre.

* Besøk av profilerte spillere ( med forbehold).

* I anledning jubileet arrangerer vi også turnering for junior gutter og jenter 17-19 år.

PÅMELDING

Bruk nettadresse: lyngkarn@online.no ved påmelding

Ved stor påmelding kan det settes begrensninger med max to lag fra samme klubb på samme dag.

 

SPØRSMÅL om turneringen kan rettes til:

Johnny Hansen tlf.: 77 71 04 14 (a+p) 918 50 870 (m)

Unni Steinlund tlf.: 77 71 10 50 (a) 77 71 25 69 (p) 915 64 305 (m)

E-mail L/K kontoret: lyngkarn@online.no

VELKOMMEN TIL LYNGENHALLEN!
Tre nye poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2006

Nye målscorere stod fram for L/K i 3-1 seieren over Skarp 2 i kveld.

Ole Remi Hausner, Stian Amundsgård og Stian Kviteberg er ikke de som scorer oftest for L/K. Men i dag tok de ansvar når Rune Kristiansen skjøt i tverrliggeren og Rune Lillevik headet på keeper. Dermed ble det tre nye poeng for L/K i kampen om andreplassen i TiTo-serien. En jevnspilt kamp, der L/K hadde en veldig bra 20-minuttsperiode i andre omgang, men som bortelaget var med i helt til slutt.

Første omgang ble en sjansefattig sak. L/K skapte lite og da Ole Remi Hausner tok laget sitt i ledelsen var det egentlig bare på en halvsjanse. Jens Georg Løvland kaster inn til innbytter Steffen Dreyer på L/Ks høyre side. Han venter litt før han legger ballen rolig til side til en fremadstormende Hausner. Han setter ballen vakkert i langhjørne fra tildels langt hold. En god prestasjon av Ole Remi, som har for vane å score mot Skarp.

Alle trodde at L/K skulle gå til pause med 1-0, men i neste angrep glipper det fatalt i forsvaret og Skarp 2s Jens Svendsen får gli igjennom å sette ballen bak Jørgen Vik. Dermed kom L/K likevel litt på hæla før pause.

Etter pause tok L/K gradvis mer over. Det var tydelig at både viljen og evnen til å angripe var mye større og en god Steffen Dreyer lagde kaotiske tilstander gang på gang med sin fart og gjennombruddskraft. Mål fikk han imidlertid ikke, men det fikk til gjengjeld Stian Amundsgård allerede etter to minutter av andre omgang. Han får avsluttet etter dødball og ballen går inn via en Skarp-spiller - Stians første spillemål på A-laget.

Istedenfor at L/K skulle drepe kampen i den gode perioden sin, ble oppgjøret hengende i luften. Og Skarp-laget, som viste tydelige tegn på å slite midtveis i omgang kom tilbake og skapte et visst trykk på L/K. Et skudd like utenfor, flere møljesituasjoner i feltet og en annulert scoring var blant mulighetene, men på slutten av kampen kom L/K heldigvis litt ovenpå igjen. Og da Rune Lillevik headet ned til innbytter Stian Kviteberg var løpet kjørt. Stian scoret to i B-kampen i går og fulgte opp med ett i dag med en kontrollert tupp alene med keeper. Han scoret forøvrig også i forrige kamp mot Fløya.

Grei gjennomføring av L/K, men ikke mer. Bunnlaget Skarp 2 holdt følge til mål og det er ikke noe styrketegn for oss, selv om svarttrøyene slett ikke er noe dårlig lag. Uten duellstyrken og pasningsfoten til André Fagerborg, så er det noe som mangler på midtbanen til L/K, men L/K viste likevel vinnervilje og disiplinert jobbing. Det gir ofte tre poeng til slutt, i hvert fall i TiTo, noe det gjorde denne gangen også.

* Lars Johnsen (17) debutert for L/Ks A-lag med ett kvarter på midtbanen. Onkelungen til Dan-Håvard Johnsen, sønn av tidligere Karnes-spiller Alf Johnsen, viste både fart, teknikk og innsats den korte tiden han var inne. Fin tilvekst for oss.

* Jørn F. Berger gjorde endelig comeback etter brokkoperesjon. Berger var litt rusten og nølende innledningsvis, men spilte seg etterhvert opp i spann med Stian Amundsgård.

* Tvillingene Thomas og Sigve Johansen var tilbake på Polleidet - denne gangen i svarte trøyer. De var i L/K i 2004-sesongen men spiller altså nå for Skarp.

* Freddy Skogvang sto over med tre gule kort og Tor Arne Larsen ble dermed flyttet ut på venstreback. Han skadet imidlertid kneet sitt tidlig og dermed måtte en tredje venstrefoting til pers - Frode G. Larsen. Frode storspilte på venstrebacken, slapp ingen forbi seg og var stadig vekk på tur opp langs linja.

L/K- Skarp 2 3-1 (1-1) 1-0 Ole Remi Hausner (44), 1-1 Jens Svendsen (45), 2-1 Stian Amundsgård (47), 3-1 Stian Kviteberg (90)

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Jørn F. Berger, Tor Arne Larsen; Tom Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Ole Remi Hausner, Frode G. Larsen; Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Tor Arne Larsen, Lars Johnsen for Ole Remi Hausner, Stian Kviteberg for Rune Kristiansen.

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - bra kamp

Ingen gule kort.
Seier for B-laget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2006

L/K 2 vant 3-2 på Polleidet i ettermiddag.

L/K lå under 1-0 men utlignet rett før pause ved Stian Kviteberg. Så var samme mann på pletten 20 sekunder ut i andre omgang etter at L/K gikk i angrep rett fra avspark. Øyvind Garfjell driblet alt som var på venstrevingen, la inn til Steffen Dreyer som flikket videre til Kviteberg. Han flikket bare ballen i mål.

3-1 satte Steffen Dreyer inn etter 7 minutter av andre omgang og det hele så ut til å gå mot en trygg seier. Men FIL satte inn 3-2 i det 65. minutt og derfra og inn var det slett ikke helt trygt likevel. Men L/K, med en unormalt fyldig benk, rodde seieren i land.

* To unge debutanter i dag. Lars Johnsen spilte drøye halvannen kamp på midtbanen, mens Eskil Garfjell Hansen spilte 30 minutter på høyreflanken.

L/Ks lag: Per Strømsbukt; Kristoffer Fagerborg, Mats Håkon Karlsen, Thomas Leonhardsen, Stig Roar Hansen Rognli; Cato Larsen, Lars Johnsen, Stian Kviteberg, Øyvind Garfjell; Dan-Håvard Johnsen, Rudi Dreyer.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Trond Egil Larsen, Robin Samuelsen, Åmund Rognli, Eskil Garfjell Hansen.

Gule kort L/K: Eskil Garfjell Hansen, Steffen Dreyer

Dommer: Inge Marthinussen
Dugnad på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Sep 2006

Lørdag er det bare å ta med malerkost og komme seg til Geitnes.

Da er det nemlig dugnad på idrettshuset, og det er maling av huset som gjelder. L/K-leder Kjell-Magne Stenhaug ber folk ta med seg hansker og gjerne en stige også. I tillegg hjelper det på med godt humør og arbeidslyst.

Dugnaden varer fra 09.00 - 15.00, så kan folk tilpasse litt også når de kan møte.

Et lite forbehold om vær- og førehold må dog tas.

 
HØSTJAKTA HAR STARTA

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Sep 2006

 
Lyngen/Karnes 2006. Bak fra venstre: Erling Karlsen jr, Johnny Hansen, Kåre Karlsen, Jens G. Løvland, Ole Remi Hausner, Frode G. Larsen, Rune Lillevik, Jørn F. Berger, Mats Håkon Karlsen, Freddy Skogvang, Dan-Håvard Johnsen, Vegard Berg-Johansen, Torbjørn O. Karlsen. Foran fra venstre: Steffen Dreyer, Tor Arne Larsen, Tom Jørgen Gangsø, Øyvind Garfjell, Lars-A. Wikbo, Jørgen Vik, Stian Kviteberg, Lasse Hausner, Rune Kristiansen, Andre Fagerborg (Nå Skarp). Foto: Arne Teigen
L/K-trener Vegard Berg-Johansen ser framover mot siste del av sesongen for L/Ks 3. divisjonslag.

 

Hei fotballvenner!

 

Da er vi klar for innspurten av årets sesong. I en spurt handler det meste om å finne den gode posisjonen. Ikke må man starte for tidlig, da er det lett å gå på en sprekk. Ikke må man starte for sent, da ender det ofte i ingenting. Men man må time dette korrekt, gjøre et lite rykk, for så å bare øke inn mot mål. Akkurat slik er tilfellet for oss i L/K nå. Med kampen mot Fløya har vi startet vårt oppløp av 2006-sesongen. Målet er opprykk til 2. divisjonen…!

 

Flere klubber har vist interesse for våre spillere, blant annet har Skarp ønsket André lenge. Og når André samtidig ønsker å spille for Skarp er en overgang den beste løsningen. Jeg mener at på et langsiktig perspektiv det er riktig at spillere får muligheten til å prøve seg på et høyere nivå når muligheten byr seg. På et senere tidspunkt vil ofte spilleren komme tilbake til klubben med enda mer erfaring, noe som igjen vil løfte klubben. Vi ønsker André lykke til i Skarp!

 

Andrés overgang gjør at vi blant annet har valgt ny kaptein. Valget falt på Lasse. Lasse innehar kvaliteter både på og utenfor banen som er en kaptein verdig. Lasse er en anvendelig spiller og kan styre skuta fra flere posisjoner. Dette ser vi til de grader i kampen mot Fløya, der Lasse må ta ansvar i en heller ukjent rolle som stopper. Vi er veldig trygge på vårt kapteinvalg!

 

Etter noen kamper med en heller tynn stall, har vi nå tilbake flere spillere. Dette gir oss som trenere flere valgmuligheter både med tanke spillertyper og formasjoner. Et viktig moment er likevel at flere av spillerne som har fått muligheten i denne perioden har vokst og vist både seg selv og andre at de kan levere varen. Dette er betryggende for oss som trenere. Det viser seg gang på gang at så lenge man tror på det selv, så lar det seg gjøre. Derfor er ikke avganger fra spillere nødvendigvis bare negativt. Dette åpner muligheter for andre spillere samt at hele gruppen samlet må ta et større ansvar.

 

Inn mot de siste kampene blir det viktig å ha et godt og riktig fokus i treningsarbeidet. Det som vi leverer og presterer på treningene tar vi med oss inn i kampene. Hver enkelt må derfor bidra til at nivået og kvaliteten opprettholdes. Vi ser at flere spillere tar dette ansvaret. Vi ser de rutinerte spillerne gå foran både med innsats og vilje.

 

I kampen mot Fløya leverte for eksempel Jens Georg stadig vekke kraftfulle løp opp langs høyre siden og belønnes med en målgivende pasning. Men ikke minst tar han de tunge løpene hjemover også. På topp jobber Rune K utrettelig med offensive løp og med defensive gjenvinninger. Begge viser kvaliteter av hva som forventes av den moderne fotballspiller.

 

Vi ser også yngre spillere som blomstrer og vokser for hver trening og kamp som går. For dem er det viktig å ta utfordringene, tør utfordre og forsøke. Ingen premie for å stå med hua i handa. Vi ønsker unge spiller som vil opp og fram! Også dette er viktige momenter for at vi som lag skal bli bedre. Jørgen er i så måte et godt eksempel!

 

Ser man på tabellen kan en førsteplass i utgangspunktet se vanskelig ut. TIL 2 leverer gode resultater helg etter helg og ser ikke ut til miste formen. Uansett, vi må tenke på våre egne prestasjoner. Hvis det skulle vise seg at TIL 2 sprekker, er det viktig at vi har gjort det vi kan for å passere dem. Her må vi fortsette å holde hodet kaldt!

 

Jeg gleder meg virkelig til innspurten av sesongen. Nå skal vi skyte fram brystkassen og gjøre et ærlig forsøk på å bryte mållinjen først!

 

Og som vi alltid sier: "Det e hardt, men vi like det…!"

 

Fotballhilsen Vegard

 

 
Dugnad på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Aug 2006

I helga er det fotballfri for L/Ks del, men det skjer likevel ting på Polleidet.

Lørdag 2. september er det nemlig dugnad på Polleidet fra ca. 09.00 - 15.00. Oppgaver som venter er såing, raking og planering i campingområdet.

Folk oppfordres til å ta med rive - helst jernrive. Så står L/K for kaffe, saft og vafler til dugnadsgjengen.

- Alle er velkommen, med godt humør og arbeidslyst, sier L/K-leder Kjell Magne Stenhaug.

 
Fire mål av Johnsen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Aug 2006

 L/K-trener Dan-Håvard Johnsen imponerte med fire mål for L/Ks B-lag i kveld.

Dessverre for den nybakte goalgetteren ble det 4-6 tap på Polleidet i kveld - det etter at L/K var nede i ni mann en periode av kampen. To forfall like før kampstart og to skader tidlig i kampen gjorde ting vanskelig for Johnsen og co. Senja 2 ledet 3-0 før Johnsen scoret to ganger og berget spenningen til pause. Etter hvilen holdt L/K 2 lenge liv i poeng-håpet og det sto både 4-3 og 5-4. Etterhvert ble også L/K igjen 11 mann, men de brave menn klarte ikke å forhindre at det ble hjemmetap i kveld.

Rapportene forteller forøvrig om flere mål av høy klasse fra L/K-trener Johnsen. Til neste kamp kan han kanskje assisteres av onkelungen Lars Johnsen (17). Unggutten er sammen med en annen 89-modell, Eskil Garfjell Hansen (søskenbarn med Øyvind Garfjell), klar for L/K. De to har trent med L/K i byen i det siste. Lars Johnsen, som kommer fra Fløya, blir en forsterkning allerede i år, mens Eskil, som har vært borte fra fotballen en stund, skal få lov å modnes i onkel Øystein og søskenbarn Øyvinds moderklubb. Begge skal i hvert fall få rikelig med spilletid på B-laget ut sesongen.

Disse startet i kveld: Øystein Rollstad, Tore Larsen, Aleksander Heiskel, Eirik Larsen, Johan Båhl, Lars Wikbo, Dan-Håvard Johnsen, Åmund Rognli, Stian Kviteberg, Cato Larsen og Mats Håkon Karlsen.

Innbyttere: Kristian Rognli og Henning Hansen

Gult kort L/K: Åmund Rognli

Dommer: Johnny Olsen
Seier i toppkampen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Aug 2006

André Fagerborg (25) kunne ikke bedt om en verdigere avskjed med moderklubben enn han fikk i kveld.

3-0 over et godt Fløya-lag er meget sterkt av L/K og selv gikk Fagerborg foran, både i målprotokollen og ellers. I morgen blir han Skarp-spiller og avsluttet sin foreløpige L/K-karriere på forbilledlig vis.

L/K hadde bestemt seg for å trøkke til fra start i toppkampen på Polleidet. Innsatsen var upåklagelig, men i i første del av først omgang ble det likevel litt statisk - med lange baller opp på Rune Lillevik. Den største sjansen den første halvtimen hadde da også Fløya etter litt mølja inne i feltet. Men Jørgen Vik fikk avverget til corner til slutt. Vik var forøvrig helt strålende i dag også.

Etter en halvtime er det duket for 1-0 og her er det bare å henge med: Rune Lillevik møter et oppspill fra forsvaret cirka på midtbanen. Han skjermer ballen litt, før han slår ballen ut på venstrekant Frode Larsen. Frode avanserer litt før han legger inn. Ballen går over hele Fløya-forsvaret og til Rune Kristiansen. Han er strengt tatt fri til å avslutte, men bestemmer seg for å dra av en rusende Fløya-spiller. Så triller han ballen ut til en fremadstormende Andre Fagerborg, som setter ballen iskaldt i mål. Et veldig pent angrep! 

1-0 står seg til pause. På overtid i første omgang får eks L/K-er Endre Aabrekk gult kort for en stempling på stopper Tor Arne Larsen. Det ser småstygt ut for Larsen, men til tross for store smerter velger han å fortsette kampen. Lignende innstilling var det mange som viste utover i kampen.

Allerede etter to minutter av andre omgang står det 2-0. L/K gjenvinner ballen etter en avklaring fra Fløya etter frispark. Jens Georg Løvland, som spilte en strålende kamp på høyreback, tar ballen med seg ned høyreflanken og slår inn foran mål på et desorientert Fløya-forsvar. På bakerste stolpe står Rune Kristiansen og han setter ballen på halvspretten i lengste hjørne. Meget bra av målsniken fra Steindalen.

Fløya hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg uten kamp, og i perioden etter 2-0 scoringen hadde grønntrøyene to-tre svært feite tilbud. Først er Endre Aabrekk alene igjennom bare for å bli stoppet av unge Vik. Så får Tor Ivar Westgård to gylne muligheter på kort tid, men er ikke kald nok i det avgjørende øyeblikket. I andre enden får Rune Kristiansen plutselig en kjempesjanse til å drepe kampen etter 61 minutter. Men etter å ha blitt frispilt av spisskollega Rune Lillevik, setter Rune K. ballen rett på keeper.

Mot slutten av kampen blir L/K liggende lavere og lavere på banen - bevisst eller ikke - og skaper egentlig ganske lite. Men fem minutter før slutt byr anledningen seg igjen. Rune Lillevik, nå fullgått av krampe, får ballen ute på venstresiden. Han venter, venter, venter og slår så inn til innbytter Stian Kviteberg foran mål. Stian beholder roen, vender av en Fløya-forsvarer og setter ballen behersket i mål fra 8-10 meter. Dett var dett.

Etter 3-0 målet slipper L/K seg løs igjen og ruller opp mye på et desillusjonert Fløya-lag. Avslutningene kom tett, men det ble med tre mål i dag. Ekstra positivt at forsvaret, med kaptein Lasse Hausner i ny rolle som midtstopper, holdt nullen i dag. Det vil si - det er ikke bare forsvaret som skal ha æren for smultringen i dag. Hele laget jobbet hjem i samfulle 94 minutter og bidro til clean sheet.

Dermed er L/K igjen på andreplass på TiTo-tabellen, to poeng foran Fløya og syv poeng bak TIL 2.

* Det var ikke vanskelig å se hvorfor Fløya har tatt mye poeng i TiTo-serien i år. Spesielt løperrekka med Aabrekk, Ulf Kielland, Lars Loennechen og Tor Ivar Westgård har fart og gjennombruddsstyrke som få, og også bakover på banen er laget bra besatt. Men når L/K er i det humøret man var i dag, så skal det likevel være tilnærmet umulig å hente TiTo-poeng på Polleidet.

* Jørn F. Bergers bebudede comeback for L/K lot vente på seg. Han kjente smårivninger i brokksåret, og lot være å spille i dag. Neste kamp er ikke før 11. september og da er det straks bedre sjanser for at Berger er klar igjen.

* Freddy Skogvang var den eneste som fikk gult kort på L/K i dag. Men det var til gjengjeld hans tredje. Dermed står han over mot Skarp 2 11. september.

L/K takker André Fagerborg for innsatsen for klubben så langt, og ønsker han lykke til i Skarp og 2. divisjon. Dit går han på en leieavtale med varighet til 15. november.

L/K - Fløya 3-0 (1-0) 1-0 André Fagerborg (30), 2-0 Rune Kristiansen (47), 3-0 Stian Kviteberg (85).

Dommer: Johnny Olsen, helt sjef i dag

Gult kort L/K: Freddy Skogvang

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens Georg Løvland, Tor Arne Larsen, Lasse Hausner, Freddy Skogvang: Ole Remi Hausner, Frode Larsen, Tom Jørgen Gangsø, André Fagerborg; Rune Kristiansen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Gangsø, Stian Kviteberg for Kristiansen, Mats Håkon Karlsen for Lillevik.
Byen-kampen flyttet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Aug 2006

L/K har utsatt kampen mot Ishavsbyen til helga.

Kampen er flyttet til 20. september etter ønske fra TUIL. De arrangerer TUIL-kunsten på krøllgresset i Dalen i helga, og hadde bedt klubbene om å komme fram til en ny dato. Både L/K og Ishavsbyen mente det var best å spille kampen onsdag 20. september, og slik ble det.

Dermed har L/K spillefri kommende helg.
Lille matchvinner igjen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Aug 2006

Rune Lillevik ble nok en gang tungen på vektskålen for L/K.

 

L/K vant til slutt 3-2 (1-1) mot Salangen i dag. L/K startet dårlig på en uvant stor gressbane i Salangen. Spillet ble imidlertid bedre etterhvert og det var slett ikke ufortjent at det til slutt ble L/K-seier i sommervarmen på Idrettsheia. 

Det var tydelig at det var hjemmelaget som følte at de hadde mest å spille for på Idrettsheia. Det var i hvert fall umulig å se at dt var topp mot bunn etter hvert som Salangen rullet opp sine angrep. Ironisk nok skulle likevel ledermålet komme på en dødball. I det 13. minutt blir en lang ball slått inn midt foran mål og der kommer Daniel Traasdahl på et skråløp og stusser ballen i mål. Fortjent ledelse, men absolutt et mål som L/K med sin luftstyrke burde unngått.

Som vanlig måtte det altså et mål imot for at L/K skulle våkne, selv om oppvåkningsfasen tok nesten hele 1. omgang. Laget kom sakte men sikkert litt høyere opp på banen, og den seige snuoperasjonen hang også sammen med omleggingen fra 4-3-3 til 4-4-2. Øyvind Garfjell hadde to pene sjanser, mens Tom-Jørgen Gangsø svidde en stor sjanse fra kloss hold etter innlegg fra Frode Larsen.

Sistnevnte var den som rett før pause skulle få L/K inn i kampen også i målprotokollen. Et langt innkast fra venstreback Freddy Skogvang havner til slutt hos Larsen foran målet til Salangen. Frode demper ballen og setter den utagbart ned i hjørnet.

Andre omgang har L/K langt bedre kontroll over tingenes tilstand. Salangen er ikke nært så kvikke og da L/K gikk opp til 2-1 var det egentlig ikke ufortjent. André Fagerborg, i sin nest siste kamp for L/K før han blir leid ut til Skarp, tar etter 55 minutter ansvar for et frispark fra rundt 30 meter, ganske midt på målet. Med høyra knaller Fagerborg til og ballen går rett i venstre hjørne, sett med L/K-øyne.

Men før alle oppmøtte lyngsværinger hadde nådd å begynne kalkulere inn tre nye poeng i opprykkskampen, var hjemmelaget ajour igjen. Da hadde samme Fagerborg gjort nok inne i L/Ks egen 16-meter til at dommeren pekte på straffemerke. Daniel Traasdahl benyttet i hvert fall sjansen til å bli noe så sjeldent som en tomålsscorer mot L/K.

Rune Lillevik, en smule bedre i ryggen fra forrige helg etter intensiv behandling hos Karl Petter Heimdal, har avgjort utallige kamper for L/K. Det gjorde han også denne gangen - på hodet. Et frispark fra Andre Fagerborg fikk Lille luggen på og ballen seilte inn under tverrliggeren til Salangens Seipajærvi.

På slutten har Salangen et kjempeskudd fra langt hold som Jørgen Vik såvidt får slått til corner, men spesielt nervøst var faktisk ikke de siste 20 minuttene av kampen. Vik var forøvrig sedvanlig stødig og var kanskje L/Ks beste på Idrettsheia.

* Alle fem målene kom etter dødball. 

* Stian Amundsgård fikk sitt 5. gule og må stå over mot Fløya onsdag.

Ingen god kamp av L/K men tre poeng er ingen selvfølge på Idrettsheia, selv mot et Salangen-lag som sliter atskillig mer på TiTo-tabellen enn vanlig er. L/K har slitt med skader og karantener etter ferien, men begynner nå å få hodet over vannet igjen. Til Fløyakampen er både storfjordingene Steffen Dreyer og Rune Kristiansen disponible igjen. Og enda mer gledelig er det at Jørn F. Berger er på full fart tilbake og sannsynligvis får en rolle i toppkampen onsdag.

Salangen - L/K 2-3 (1-1):

1-0 Daniel Traasdahl (13), 1-1, Frode Larsen (45), 1-2 Andrè Fagerborg (55), 2-2 Traasdahl (56, str), 2-3 Rune Lillevik (73-. 

L/Ks lag: Jørgen Vik, Jens-Georg Løvland, Stian Amundsgård, Tor-Arne Larsen, Freddy Skogvang, Andrè Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Frode Larsen, Rune Lillevik, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Ole Remi Hausner for Øyvind Garfjell, Vegard Berg Johansen for Frode Larsen.

Gult kort på L/K: Stian Amundsgård

Les mer om kampen her:

http://www.fotball.no/troms/t2.asp?p=53496&x=1&a=174698

Og her:

http://www.framtidinord.no/sport/article50455.ece

Og kanskje etterhvert også noe på Salangens nettsider her...:

http://www.salangenif.no/fotball/

 
Steffen fikk to

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Aug 2006

Steffen Dreyer er klar til den viktige toppkampen mot Fløya.

Dreyer (20), som ble utvist mot TUIL 2 i forrige uke, fikk nemlig bare to kampers karantene av Troms fotballkrets. Steffen ble sendt av banen av dommer John Arne Mathiesen etter det sistnevnte mente var et spark mot en TUIL-spiller etter at Steffen selv hadde fått frispark.

Det var derfor grunn til å frykte for en strengere straff, men Steffen Dreyer har hele tiden bedyret sin absolutte uskyld i hendelsen. Med to kampers karantene må han stå over kampen mot Salangen til helgen, forøvrig sammen med Storfjord-kollega Rune Kristiansen (tre gule), men begge er klare til den viktige hjemmekampen mot Fløya onsdag.

 
Bekkstrand avgjorde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2006

Frank Bekkstrand ble matchvinner for L/Ks B-lag i kveld.

Spissen avgjorde kampen mot Storsteinnes like før slutt. Dermed kunne L/K 2 bokføre en ny borteseier. L/K stilte med et bra lag på Storsteinnes idag. Flaschka ble forøvrig sendt med sykebil etter kampen etter å ha skadet ankelen sin. Det er ikke konstatert noe brudd, men det er usikkert hvor lenge goalgetteren blir borte fra fotballen.

Den gamle storscoreren Jørn Henriksen voktet målet og stod en god kamp i mål. Mens den enda litt eldre storscoreren Tore Larsen startet for L/K i sin første B-kamp i år.

Disse spilte for L/K:

Jørn Henriksen, Kristoffer Fagerborg, Mats Håkon Karlsen, Frank Nilsen. Tore Larsen, Rune Larsen, Rudi Dreyer, Stian Kviteberg, Lars Wikbo, Eirik Larsen, Frank Bekkstrand.

Innbyttere: Uno Nesvik og Åmund Rognli.

Gule kort: Rudi Dreyer og Mats Håkon Karlsen.
Én kamp flyttet - én avlyst

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2006

A-kampen mot Bardu er flyttet til Geitnes, mens B-kampen mot Ulfstind er avlyst.

Begge kampene skulle egentlig gå på Polleidet, men for å unngå kollisjon med hestearrangementet som er på Polleidet i helga ble kampene flyttet til Geitnes gress. A-kampen går som oppsatt klokken 15.00.

I går kveld ble det også klart at Ulfstind ikke klarer å stille lag til 4-divisjonskampen som var berammet etter A-kampen, klokken 17.15.
Uavgjort mot Bardu

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2006

L/K sakker akterut i tetstriden. Endelig versjon

Alt i alt greit med uavgjort på en humpete Geitnes-bane i dag. Bardu hadde minst like mange sjanser og ikke minst store sjanser som L/K i kampen, selvom L/K presset på for å få mål spesielt på slutten.

Sett i ettertid skal altså L/K være brukbart fornøyd med uavgjort. L/K manglet to mann i karanten fra TUIL-kampen i tillegg til at man hadde skader og sykdom på sentrale folk som Tor Arne Larsen, Rune Lillevik (som spilte med smerter i dag) og Jørn F. Berger. Selv om erstatterne gjør en bra jobb for L/K i dag, så merker man godt når spillere som feks. André Fagerborg og Steffen Dreyer mangler.

Da 1/4-del av kampen var spilt, var det da også Bardu som hadde hatt de farligste sjansene. Kun udyktighet i det avgjørende trekket hindret dølene i gå i ledelsen på Geitnes. Midtveis i omgangen kunne likevel L/K tatt ledelsen etter at Øyvind Garfjell hadde to sjanser like etter hverandre der han fikk avsluttet fra litt skrått hold. Men Bardu-keeperen redder begge skuddene.

Også andre omgang er jevnspilt og selv om det er L/K som er mest keen på å vinne kampen, så ligger Bardu hele tiden og truer med å ta tre poeng de også. Nok en god kamp av Jørgen Vik gjør imidlertid at BIL ikke klarer å score på oss i dag. Rune Lillevik har to gyldne muligheter til å avgjøre for L/K som han har gjort så utrolig mange ganger før, men en småskadet Lillevik makter ikke å heade ballen i mål.

Utover i kampen var det tydelig at L/K-spillerne slet mer og mer med det humpete underlaget. Presisjonen i pasningspillet fra forsvar til midtbane, innad i midtbanen og ikke minst opp til løperrekka ble dårligere og dårligere og til slutt var det egentlig bare en ting å gjøre - slå langt og ta krigen nærmere BIL-målet. Bardu-spillerne matchet L/K i duellspillet - og vel så det til tider - og savnet av kaptein André Fagerborg ble synligere og synligere etterhvert som kampen skred frem.

Med 0-0 sakker L/K akterut i kampen om TiTo-gullet. Ett poeng etter to kamper mot to bunnlag er for dårlig. Enda mer bekymringsverdig er det at L/K ikke har scoret mål på disse to kampene. Det er i seg selv en sensasjon. Siden vi tapte 0-3 for TUIL i første vinterserikamp i år, har ikke L/K gått av banen uten å score før vi møtte B-laget til TUIL sist mandag. Og nå skjedde det altså igjen. 0-0 er da også et ekstremt sjeldent resultat når L/K er involvert. Nå skal det sies at Bardu har en av sine beste årganger på lang tid, men et L/K-lag med ambisjoner om høyere divisjoner skal sette Bardu på plass - dårlig bane eller ikke.

Fløyas 7-0-mosing av Nordreisa fører grønntrøyene ett poeng foran L/K på tabellen med like mange kamper spilt. Og opp til TIL 2 er det fire poeng, i tillegg til at TIL ha rén kamp mindre spilt enn L/K og Fløya.

* Ole Remi Hausner debuterte som midtstopper for L/K i dag. Han hadde en stygg miss i første omgang men vokste med oppgavene og gjorde en bra kamp, selv om han nok ennå føler seg mer komfortabel på midtbanen.

* Siste halvdel av andre omgang spilte Thomas Leonhardsen og Mats Håkon Karlsen midtstoppere - en konstellasjon som aldri har vært prøvd før. Begge to klarte seg bra, spesielt Mats Håkon som har spilt lite på dette nivået. Han trødde til og lot Bardu-spillerne kjenne at han hadde litt å gi i duellene. Betryggende at reservene kan komme inn og gjøre en fullgod jobb.

* L/K-trener Vegard Berg Johansen debuterte for L/K i dag med 20 minutter på slutten av kampen. Treneren har vært reserve i flere kamper etter ferien, men har ikke behøvd å aksle drakta før nå. Han viste prov på at han kan bli en aldri så liten joker i høstjakta. Og med Rune Kristiansen (3. gule i dag) ute til neste kamp og Steffen Dreyer og Rune Lillevik mer eller mindre usikre, kan man ikke utelukke flere innhopp fra den gamle toppspissen. 

L/Ks lag: Jørgen Vik; Freddy Skogvang, Stian Amundsgård, Ole-Remi Hausner, Jens Georg Løvland; Frode Larsen, Lasse Hausner, Tom-Jørgen Gangsø;, Øyvind Garfjell, Rune Lillevik, Rune Kristiansen. 

Innbyttere: Thomas Leonardsen for Øyvind Garfjell, Mads-Haakon Karlsen for Stian Amundsgård og Vegard Berg Johansen for Rune Lillevik.

Gule kort L/K: Rune Kristiansen og Ole Remi Hausner

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy - litt pirkete, men ellers stødig
Skjebnetap mot TUIL

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2006

L/K gikk på et potensielt skjebnesvangert tap mot bunnlaget TUIL 2.

Kampen som L/K burde vunnet greit, ble i stedet tapt på en særdeles forsmedelig måte. Steffen Dreyer ble utvist på uforklarlig vis etter et kvarter, og L/K måtte dermed spille med ti mann i 65 minutter. Da ble laget redusert til ni etter at André Fagerborg fikk sitt andre gule for dagen. Da ledet TUIL 1-0 etter en flott scoring av unggutten Fredrik Allertsen. Selv med ni mann klarte L/K å skape sjanser på TUIL, men ikke uten at man måtte blottlegge seg kraftig bakover. TUIL hadde flere fete sjanser, og til slutt var lynvingen Mats Tunstad helt alene igjennom og satte ballen i mål.

Allerede etter et kvarter fikk altså kampen delvis ødelagt med unge Dreyers utvisning. Og fra et unektelig subjektivt ståsted, er det fristende å konkludere med at det er dommeren som bidrar til ødeleggelsen. Steffen, som hadde fått et korrekt gult kort for en takling tidligere i kampen, får et oppspill i sin midtspissposisjon. Han har ballen, skjermer den med seg mot eget mål under kraftige angrep av en TUIL-forsvarer. Steffen og forsvareren ramler til slutt over ende og det blir dømt frispark til L/K. I tumultene og mølja i etterkant av fallet blir TUIL-spilleren liggende med hendene foran ansiktet. Dommeren trekker opp det røde kortet til en totalt himmelfallen Steffen Dreyer, som må tusle av banen. Forklaringen var at Steffen hadde sparket TUIL-spilleren i ansiktet. Vanskelig å se eller si hva som egentlig skjedde, men det var i hvert fall ikke mange andre enn dommeren som har sett noe bevisst spark fra Steffens side. Steffen blir taklet selv og om han har touchet borti en annen TUIL-spiller i fallet, så er i hvert fall ikke det rødt kort. Men, men.

Etter utvisningen gikk L/K over til 4-4-1, noe som krevde mye av den enslige spissen Rune Kristiansen. Rune løste oppgaven forbilledlig, med utrettelig jobbing gjennom hele kampen, men ble selvsagt litt for alene når midtbanen måtte ofre seg mer bakover på banen. Til tross for tallmessig underlegenhet var sjansene ganske likt fordelt, og den aller største var det uansett L/K som hadde i første omgang. En lang ball opp fra L/Ks venstreside møter Kristiansen med hodet og nikker den forbi en utrusende Hans Henrik Johansen i TUIL-buret. Ballen har stø kurs mot mål, men for sent oppdager Rune at en TUIL-forsvarer har rukket tilbake. Dermed blir ballen beinet ut i siste øyeblikk. TUIL hadde også sine tilbud, men enten så ryddet Jørgen Vik opp eller så gikk avslutningene i retning fjøsen bak mål.

Andre omgang ble mye av det samme. L/K var fullt høyde og vel så det mot et bra besatt TUIL-lag med fem mann fra A-stallen.  Dommer John Arne Mathiesen hadde en svart dag på jobben og hadde en rekke merkelig avgjørelser. Ikke alle gikk i L/Ks disfavør og ikke alle var dommerens egen feil (den ene linjedommeren vinket for eksempel tilsynelatende offside på en TUIL-corner). Men faktum er i hvert fall at L/K-spillernes tiltakende frustrasjon over dommeren dessverre ble mer og mer synlig, og hørbar, utover i kampen. Igjen, fra et subjektivt ståsted, burde i det minste kortene vært mye jevnere fordelt enn de ble. TUIL fikk bare ett gult kort, men gikk fri fra flere direkte nedsparkinger og sabotasje av spillet uten at dommeren stakk hånden i lomma. Det gjorde nok sitt til at kampen kokte over til slutt. Stemningen på banen ble amper, L/K og TUIL ropte på gule kort i en rekke dueller, og til slutt, ti minutter før slutt, fikk da kaptein Andre Fagerborg sitt andre gule.

Vi skal være de første til å understreke at L/K-spillerne ikke har noen grunn til å være stolte av den generelle utenomsportslige oppførselen på krøllgressbanen mandags kveld. Det ble alt for mye klaging og smelling gjennom store deler av kampen og det skal ikke forekomme. La det være klinkende klart. Hadde dommeren hatt dagen, hadde kampen neppe blitt som den ble, men det er likevel ingen unnskyldning for L/K.

At L/K selv med ni mann klarte å skape store sjanser sier litt om hva man kunne utrettet med 11 mann. L/K hadde store sjanser, blant annet Fagerborgs fantastiske dobbelsjanse i andre omgang som TUIL-keeper Hans Henrik Johansen paraderte til corner, og hadde man klart 1-1, kunne man safet resultatet mer hjem enn tilfellet var når det sto 1-0. I stedet ble det altså 2-0.

Nå må man bare legge denne kampen bak seg og ta med seg videre det som tross alt var positivt.

* Et resultat av kampen er at L/K må stille uten Steffen Dreyer og Andre Fagerborg i hjemmekampen mot Bardu. Et annet resultat er at vi ligger fire poeng bak TIL 2, med en kamp mindre spilt og det kan bli tøft å ta igjen. L/K har jo i utgangspunktet langt tøffere kamper igjen enn kampen på krøllgresset (feks borte mot Skjervøy og Senja), men hvis man klarer å jobbe så godt som man gjorde med 10 og 9 mann i går i resten av kampene, så kan man ikke utelukke at L/K kan nå igjen TIL 2.

* Hittil i sesongen har L/K avgitt poeng i fire kamper - alle mot B-lag. Tap mot TUIL 2 og TIL 2 og uavgjort mot Skarp 2 og TUIL 2.

* TUIL stilte med mye ungt, men hadde fem spillere fra A-stallen med: Hans Henrik Johansen, Vegard Knutsen, Leo Olsen, Mats Tunstad og Gaute Helstrup.

TUIL 2 - L/K 2-0 (0-0) 1-0 Fredrik Allertsen (70), 2-0 Mats Tunstad (90)

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Stian Amundsgård, Tor-Arne Larsen, Freddy Skogvang; André Fagerborg, Lasse Hausner, Tom-Jørgen Gangsø; Frode Larsen, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Rune Lillevik for Tom-Jørgen Gangsø og Øyvind Garfjell for Freddy Skogvang.

Gule kort L/K: Tor Arne Larsen, Stian Amundsgård, Frode Larsen

Røde kort L/K: Steffen Dreyer, André Fagerborg (to gule)

Dommer: John Arne Mathiesen - mistet kontrollen tidlig og gjenvant den aldri

 
Småguttelaget vant Altaturneringa

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Aug 2006

Småguttelaget til L/K-FIL vant Altaturneringa idag.

7-er småguttelaget vant finalen med 4-0 mot Kautokeino. Mål: Andreas Løvland 2, Jonas Samuelsen og Martin Strand. Laget vant 4-0 over Talvik på morgenen i dag. L/K-nett gratulerer!

Jentelaget til L/K-FIL klarte dessverre ikke med Kirkenes i semifinalen. De tapte 4-1. De vant imidlertid bronsefinalen.

 
L/K vant 4-0

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Aug 2006

Lyngen/Karnes sitt B-lag slo Salangen borte i dag.

L/K ledet utrolig 4-0 allerede etter 24 minutter etter å ha scort på det meste som bød seg av sjanser. Lars-Andreas Wikbo hadde den første scoringen etter ni minutter, deretter puttet Ole-Remi Hausner, Erik Larsen og Stian Amundsgård etter henholdsvis, 14, 20 og 24 minutter. Salangen hadde banespillet etter pausen.

L/K lå nede og kontrollerte, men hadde likevel mange farlige sjanser.Men det viktigste var at at L/K holdt nullen i hele andre omgang også, takket være godt forsvarsspill og en god Øystein Rollstad i målet. 

L/K stilte med 12 mann i Salangen. Lars Wikbo måtte gå ut med skade ti minutter ute i andre omgang og dermed ble andre omgang ekstra tung for laget som hadde både Eirik Larsen, Henning Robertsen og Torbjørn O. Karlsen som sesongdebutanter, førstnevnte tilbake med et smell etter brokkoperasjon. Eirik vant absolutt alt på hodet i kampen og dannet et giftig spisspar med keeper-spissen Lars Wikbo.

Lagoppstilling: Øystein Rollstad; Stian Amundsgård, Mats Haakon Karlsen, Henning Robertsen, Aleksander Heiskel; Trond Egil Larsen, Rudi Dreyer, Ole-Remi Hausner, Kristian Rognli; Lars Andreas Wikbo, Eirik Larsen.

Innbytter: Torbjørn O. Karlsen.

Dommer: Roger Holmen
Flere lag i kvartfinalen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Aug 2006

Både 11-guttelaget, 7-småguttelaget og 7-jentelaget er klar for kvartfinaler i Altaturneringen.

Kvartfinalene går senere i kveld og L/K, i samarbeid med Furuflaten er involvert i tre av dem.

L/Ks guttelag, med blant andre Øyvind Garfjell, Ole Oskar Ross, Jan Robin Bjørn og Robin og Vegard Samuelsen på laget, gikk ubeseiret gjennom gruppespillet med 10-0 i målforskjell. 

7-jentelaget til L/K/FIL vant sine to første kamper på fredag, men tapte 0-2 i formiddag mot TBK/VBK. Jentene, med Christine Olsen i spissen, tok seg likevel videre til kvartfinalene.

7-småguttelaget til L/K/FIL gikk også ubeseiret gjennom gruppespillet sitt med småsuverene 24-0 i målsforskjell. De møter Kautokeino i kvarten seinere i kveld.

Her finner du mer om sluttspillet:

http://www.altaturneringen.no/_asp/html/sluttspill.asp

Les også mer her:

http://www.framtidinord.no/sport/article49041.ece
Oldboysen til kvarten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Aug 2006

Etter en seier, en uavgjort og ett tap er oldboyslaget til L/K-FIL i sluttspillet i NNM i Mo.

Akkurat nå spiller oldboysen kvartfinale mot Bodø/Glimt. L/K ligger under 1-0 men ifølge en kneskadet Arne Karlsen er det gode sjanser for å vinne kampen. L/K-FIL er bare tolv mann igjen i stallen etter Karlsens kneproblemer.

Fredag spilte lyngsværingene 2-2 mot Gevir Bodø. Lørdag tapte man for 2-1 Bossmo, mens det ble seier mot arrangørklubben Stålkam 2-1 i siste kamp. Dermed ble det kvartfinalespill på L/K-FIL.

Av spillere på det sammensatte laget kan vi, i tillegg til nevnte Karlsen, ramse opp navn som Viktor A. Sørensen, Rune Larsen, Jørn Henriksen, Oddbjørn Karlsen og Ståle Hamnvik. Alle disse spilte forøvrig i lag på L/Ks A-lag i sesongene fra 1992 til 1994. 

 

 

 
Tap for Glimt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Aug 2006

L/K-FIL var til slutt sjanseløs mot Bodø/Glimt i kvartfinalen i NNM.

Det ble til slutt 4-0 tap for L/K-FIL i kvartfinalen i kveld. Glimt ble til slutt alt for sterke for lyngsværingene.

- Vi var sjanseløse etterhvert. Med bare 12 mann igjen hadde vi ikke mulighet, sier Rune Larsen etter tapet mot bodøværingene.

L/Ks 13-mannsstall ble redusert til 12 foran kvartfinalen etter Arne Karlsens kneskade.

L/K-FILs NNM-stall:

Geir Guttormsen, Frank Nilsen, Oddbjørn Karlsen, Rune Larsen, Andreas Einebakken, Ståle Hamnvik, Rune Krogh, Jørn Henriksen, Viktor Sørensen, Bjørn Hugo Bekkstrand, Arne Karlsen, Tore Larsen og Ragnar Larsen
Jentelaget og småguttelaget i semien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Aug 2006

Jentelaget og småguttelaget til L/K-FIL er bare et steg unna finalen i Altaturneringen. Guttelaget er ute.

VKFs syverlag ble altfor lette for lyngsjentene, som ikke ga seg før det sto 6-0 i målprotokollen. Dermed er det duket for semifinale mot Kirkenes klokken 09.00 søndag morgen.

Semifinale kan også 7-småguttelaget til L/K-FIL belage seg på kl. 08.00 i morgen tidlig. De slo Kautokeino 2 hele 11-0 i kveld, I morgen er det Talvik som står mellom småguttene og en finale.

Guttelaget til L/K-FIL tapte 5-6 for VKF etter straffekonk. Dermed er Øyvind Garfjell og co. ute av årets Altaturnering.
Maktdemonstrasjon på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Aug 2006

Nordreisa hadde som ventet ikke ærend på Polleidet i kveld. 5-0 var i hvert fall ikke et mål for lite.

Selv om Nordreisa ikke er noen målestokk for tiden, klarte L/K å spille godt sammenhengende i 60 minutt i kveldens utsatte kamp på Polleidet. Selv om det gikk en halvtime før L/K klarte å score bak en svært så opplagt NIL-keeper, så var det bare ett lag på banen fra avspark til langt ut i andre omgang.

L/K kjørte til tider powerplay på et svekket Reisa-lag som hadde hurtige John Anders Logje som eneste trussel på topp. Sjansene haglet men det måtte en corner til for å få mål. André Fagerborgs innlegg fluktet i lengste hjørnet via Frode G. Larsens hode. L/K fortsatte stormløpet og det var særdeles fortjent da Steffen Dreyer satte inn 2-0. Unggutten Øyvind Garfjell (16) seriedebuterte fra start på venstrevingen og var til tider svært så frisk. På 2-0 målet slo han inn på vakkert vis. Rune Kristiansen møter på første og stusser ballen videre bak i feltet. Der kommer Steffen og setter ballen sikkert i mål. 2-0 til pause.

Andre omgang starter med at samme Dreyer setter ballen over for åpent mål etter å ha avansert forbi keeperen. Dreyer gjorde imidlertid ting godt igjen da han er nest sist på Lasse Hausners mål etter 48 minutter. Angrepet var av den pene sorten der innbytter Rune Lillevik møter ballen fra spissplass og slår ut til høyrevingen Rune Kristiansen. Han avanserer til dødlinja før han legger ut i feltet igjen til Steffen. Han slår videre til Hausner på bakerste stolpe og furuflatingen, som hadde en kjempekamp i dag, feier inn 3-0 på et fullstendig utspilt NIL.

Etter en times spill begynte L/K å ta foten av pedalen, uten at det ble så veldig mye dårligere av den grunn. Etter å ha spilt konsentrert og riktig i 60 minutter begynte man å gjøre ting vanskeligere, og enkeltprestasjonene kom litt i veien for lagspillet. Men målene kom likevel. Et nytt ornermål ble satt inn av Rune Lillevik på bakerste stolpe etter 65 minutter, og to minutter før slutt kommer nok en pen scoring. André Fagerborg tar et raskt frispark på midtstreken og slår Rune Kristiansen rett igjennom. Han tar ballen på hel volley og pirker ballen på goalgettervis i lengste hjørnet. Flott mål!

Mange gode på L/K i dag. Imponerende av spillerne å holde trykket oppe så godt og så lenge mot en dårlig motstand. Trener Dan-Håvard Johnsen holdt likevel en knapp på stopper Tor Arne Larsen - som ryddet opp i stor stil og holdt konsentrasjonen oppe i samfulle 90 minutter. Samspillet med ad-hoc stopperkollega André Fagerborg gikk også bra.

* Med seieren i dag er L/K tilbake på andreplassen på tabellen, ett poeng foran Fløya og fire poeng bak TIL 2. Alle topplagene har nå spilt 13 kamper.

* Stian Amundsgård sto over med tre gule kort mot moderklubben. Han er klar igjen til bortekampen mot TUIL 2 kommende mandag.

* Nordreisas beste prestasjon var vel egentlig å stable på beina et lag - spesielt ettersom kampen kolliderte med en juniorkamp. Trener Trond Hallen måtte riktignok trekke i trøya etterhvert, men kampen ble i hvert fall gjennomført på anstendig vis. Reisa har flere gode spillere som også viste seg fram på Polleidet, blant andre spissen Logje og midtbanespilleren Ruben Kristiansen, men laget er ikke godt nok for TiTo-serien i år.

I de to andre TiTo-kampene i kveld vant Senja 3-1 over Bardu, mens TUIL 2 vant over Finnsnes.

L/K - Nordreisa 5-0 (2-0).

1-0 Frode G. Larsen (29), 2-0 Steffen Dreyer (40), 3-0 Lasse Hausner (63), 4-0 Rune Lillevik (65), 5-0 Rune Kristiansen (88)

Dommer: Ragnar Dahl, myndig og god

Gult kort L/K: Freddy Skogvang.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens Georg Løvland, Tor Arne Larsen, André Fagerborg, Freddy Skogvang; Frode G. Larsen, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Rune Lillevik for Øyvind Garfjell, Mats Håkon Karlsen for Steffen Dreyer, Ole Remi Hausner for Tom Jørgen Gangsø.

 
Ny kamp onsdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2006

Hjemmekampen mot Nordreisa er omberammet til onsdag. Kampen ble utsatt fordi Nordreisa ikke maktet å stille lag søndag. Ny sato for kampen er dermed onsdag 9. august klokken 18.30.Kampen utsatt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Aug 2006

Det blir ingen kamp mot Nordreisa i dag.

Kampen, som skulle gå på Polleidet i kveld, må utsettes på grunn av Nordreisas mannskapsproblemer. Reisaværingene har i formiddag bekreftet overfor kretsen og L/K at de ikke klarer å stille lag, og da blir det ikke kamp i dag.

Ny dato for kampen er ikke fastsatt ennå.

 
Tap mot ti mann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2006

Til tross for at L/K 2 spilte mot ti mann i hele andre omgang, ble det tap for BOIF i kveld.

BOIF vant til slutt 5-2 på Bardufoss i kveld etter at L/K tok ledelsen 0-1 tidlig i første omgang. Målet kom i en god BOIF-periode, men var likefullt et fint mål. Ole Oskar Ross slo en lang pasning opp mot spissen Frank Bekkstrand, som fluktet ballen i mål med hodet fra langt hold.

BOIF kom tilbake og ledet 2-1 til pause. Men da var de også redusert til ti mann etter at en av hjemmelagets spillere slo Ole Remi Hausner i magen.

Etter hvilen klarte ikke L/K å ta tak i kampen slik naturlig ville vært mot ti mann. BOIF gikk opp til 3-1 på straffe og selv om Flaschka Bekkstrand reduserte til 2-3 på et flott langskudd, forøvrig etter pent spill også, så skulle det vise seg vanskelig å ta hjem seieren. BOIF scoret to til på plasserte skudd på L/Ks utespiller i mål, Trond Egil Larsen, og 5-2 var egentlig ikke så urimelig alt i alt.

L/Ks lag: Trond-Egil Larsen; Ole Oskar Ross, Mats Håkon Karlsen, Kristoffer Fagerborg, Aleksander Heiskel; Stian Kviteberg, Ole Remi Hausner, Rune Larsen; Robin Samuelsen, Frank Bekkstrand, Øyvind Garfjell.

Innbytter: Uno Nesvik

Gule kort: Ole Remi Hausner og Mats Håkon Karlsen
Reisakamp på søndag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Aug 2006

A-kampen mot Nordreisa har fått ny dato og ny kamparena.

Kmapen, som var oppsatt på Geitnes lørdag, blir i stedet spilt på Polleidet søndag - på det litt aparte tidspunktet 18.30. I utgangspunktet skulle kampen gå på Geitnes på grunn av trekkspill- og caravantreffet som er på Polleidet i helga.

Men Geitnesbanens beskaffenhet, herjet av isbrann som den er, gjorde at man fant en annen løsning på avviklingen av Reisakampen. Ved å flytte kampen til søndag, vil man ikke komme i konflikt med trekkspillerne og caravanistene på Polleidet.  

Det betyr også at L/Ks B-kamp mot BOIF på Bardufoss også er flyttet. Den skulle opprinnelig gå søndag men er flyttet til lørdag - også den til klokken 18.30.

 
Første seier i høst

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jul 2006

Både Stian Amundsgård og Jens Georg Løvland kom på scoringslisten da L/K slo Finnsnes 5-2 i kveld. Løvland sågar to ganger!

Høstpremieren gikk som forventet mot Finnsnes i kveld. L/K vant oppskriftsmessig 5-2 og var resultatmessig aldri truet mot Lenvik-laget - selv om FIL-ungguttene gjorde en god kamp. L/K tok ledelsen tidlig etter et langskudd av en av kampen profiler - Jens G. Løvland. Ballen traff en FIL-spiller og seilte i bue over FIL-keeperen.

2-0 kom etter 35 minutters spill. Da var Løvland, som kun har to mål på A-laget i karrieren, på plass igjen inne i feltet. Han var sist på den knallharde corner-markekryperen fra André Fagerborg. Mot slutten av omgangen var FIL igjennom to ganger, men L/K-keeper Jørgen Vik reddte mesterlig ved begge anledninger. L/Ks nykomponerte forsvar opptrådte litt nølende ved enkelte anledninger, men kom i sum bra fra det så lenge førsteelleveren var inntakt.

2-0 til pause, og etter ti minutter av andre omgang var det duket for en reisaværings første mål i L/K-drakta. Stian Amundsgård hadde på samlingen dagen før vunnet shoot-outen mot André Fagerborg om hvem som skulle overta som straffeeksekutør i Rune Lilleviks skadefravær. Amundsgård vant, og steppet dermed opp da Steffen Dreyer ble felt innenfor 16-meteren. Reisaværingen svidde faktisk sitt første forsøk, men heldigvis var en FIL-spiller litt hissig på grøten og kom innenfor 16-meteren for tidlig. Dermed et heldig andreforsøk for Stian, som holdt hodet kaldt og satte inn 3-0 for L/K.

4-0 besørget en noget mer rutinert målgjører. Den ferske 30-åringen Rune Kristiansen viste sine evner som målsnik etter et nærmest legendarisk dribleraid av Jens G. Løvland inne i feltet. Til slutt slo han hardt inn foran mål og der var Kristiansen og satte ballen i nota. 4-0 var nesten  i overkant etter spill og sjanser, noe FIL også oppdaget. L/K måtte gjøre to bytter i forsvaret og tre minutter før slutt får FIL det som alle trodde var deres ene trøstemål. Tom Jørgen Gangsø trygger ledelsen to minutter senere etter flott samspill med Steffen Dreyer, men sannelig var ikke FIL på nytt frampå og fastsatte resultatet til 5-2 på overtid. Utifra spill og sjanser var det faktisk ikke så ufortjent.

* Stian Amundsgård fikk sitt 3. gule kort og må stå over mot Nordreisa neste helg.

* L/K stilte blant annet uten brokkopererte Jørn F. Berger og ryggplagede Rune Lillevik.

L/K - Finnsnes 5-2 (2-0) 1-0 Jens G. Løvland (2), 2-0 Løvland (35), 3-0 Stian Amundsgård (str. 56), 4-0 Rune Kristiansen (65), 4-1 (87), 5-1 Tom Jørgen Gangsø, 5-2 (90).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Freddy Skogvang, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen, Jens G. Løvland; Andre Fagerborg, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Frode G. Larsen, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Frode G. Larsen, Mats Håkon Karlsen for Jens G. Løvland, Stig Roar Hansen Rognli for Tor Arne Larsen.

Gule kort L/K: Stian Amundsgård.

Dommer: Ragnar Dahl, bra kamp.

B-lagstap

Etter en fin ettermiddag med A-laget, så kom nedturen med 4.divisjonslaget. Hjemmetap på 0-6 hører selvsagt ingen steds hjemme, selv om det er mot den suverene serielederen Kvaløysletta. En tilnærmet helsvart første omgang ble etterfulgt av en atskillig bedre andre omgang, i hvert fall første halvdel. Veteranene Jørn Henriksen og Rune Larsen kom inn og fikk skikk på laget og hjemmelaget burde i hvert fall klart ett mål i sin gode periode. Det nærmeste var Jørn Henriksen med sitt skudd i tverrliggeren og Mats Håkon Karlsen med en heading på blank goal.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Mats Håkon Karlsen, Uno Nesvik, Frank Nilsen, Kristoffer Fagerborg; Stian Kviteberg, Trond Egil Larsen, Stig Roar Hansen Rognli, Ole Oskar Ross; Dan-Håvard Johnsen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Lars Wikbo (utespiller), Rune Larsen og Jørn Henriksen.
Grei generalprøve

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2006

Til tross for tap i treningskampen mot Skarp var det mye positivt på Polleidet i kveld.

Treningskampen på 3 x 30 minutter på Polleidet i går endte til slutt med 3-1 seier til Skarp etter scoringer av Morten Lund, Christian Andersen og Aslak Sokki. Unggutten Øyvind Garfjell utlignet til 1-1 for L/K etter 55 minutter, men Skarp kom tilbake og vant kampen.

Divisjonsforskjellen mellom de to lagene var imidlertid ikke påtrengende og spesielt offensivt hadde L/K mye å by på gjennom hele kampen. Fine angrep og mange avslutninger som hadde fortjent en bedre skjebne. Selv om Skarp vant, så betviles det at de vant sjansestatistikken. Litt mer rufsete defensivt i begynnelsen for L/K, men den nye forsvarsfireren satte seg etterhvert og hadde fikk god kontroll på Skarp-angriperne. Jørn F. Berger er operert for brokk og er ute i begynnelsen av høstsesongen. I hans sted spilte Tor Arne Larsen midtstopper, og det gjorde han bra.

L/Ks toppscorer Rune Lillevik kom inn ti minutter før slutt i dagens kamp. Lille sliter med ryggen og er usikker foran kampen mot Finnsnes lørdag - starten på høstsesongen.

L/K-trener Dan Håvard Johnsen dømte kampen med bravur og var absolutt blant de bedre som har holdt fløyta på Polleidet i år.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen, Freddy Skogvang; Andre Fagerborg, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Frode Larsen, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Stian Kviteberg, Stig Roar Hansen Rognli, Mats Håkon Karlsen, Rune Lillevik.

 
Seier før ferien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jul 2006

L/K avsluttet vårsesongen som man begynte den - med seier mot et Lenvik-lag.

2-0 ble stillingen til slutt i en kamp som L/K skal være veldig fornøyd at de vant med to mål. Store deler av 2. omgang var Senja minst like god som L/K, men L/K klarte likevel å unngå baklengsmål.

L/K var det førende laget i første omgang. Senja skapte lite og ingenting, og selv om L/K heller ikke øste på med målsjanser så var det klart mest trøkk i de hjemmelaget. Dødballene til L/K skapte problemer for Senja stort sett hver gang, og det var da også på ett av innkastene til Berger at L/K scoret. André Fagerborg var først på stussen og ballen føk inn i lengste hjørne. Rune Kristiansen var på plass og sikret scoringen, men ballen var nok inne før storfjordingen var på den. 1-0 i hvert fall.

L/K fortsatte å presse i en 4-3-3-formasjon, men de feiteste sjansene uteble. Senja, på sin side, hadde en heading til side for mål som sitt eneste tilbud i første omgang. Men det skulle rette på seg i andre...

For etter pause var det tydelig at Senja hadde bestemt seg for å satse offensivt. Bortelaget skapte flere ganger trøbbel for L/K og ved et par anledninger mente både spillere og en særdeles offensiv benk seg bortdømt av dommer Bertelsen. Ved én anledning, der en Senja-spiller er på tur igjennom, kan man være tilbøyelig til å forstå Senja også, men det hjelper lite å gå bananas av den grunn. En annen gang var en Senja-spiss alene igjennom, men Jørgen Vik viste at han er i ferd med å bli en matchvinner for L/K. Unggutten var meget god og sikker i dag.

L/K la i andre omgang over til 4-4-2, med Rune Lillevik og Steffen Dreyer på topp. Effektene av omleggingen kom imidlertid sent i omgangen. Lasse Hausner roet nervene med en flott vending og et like vakkert og velplassert skudd i lengste hjørne. Da var det bare 10 minutter igjen av kampen, og lufta hadde for lengst gått ut av Senja.

L/K kontrollerte kampen inn og tar ferie på andreplass på tabellen. TIL leder fortsatt med fire poeng etter at de vant med 5-1 i dag.

L/K - FK Senja 2-0 (1-0)

1-0 André Fagerborg (7), 2-0 Lasse Hausner (80)

Dommer: Hallgeir Bertelsen - Brukbar men ikke mer

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Jørn F. Berger, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen; André Fagerborg, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Frode G. Larsen, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Freddy Skogvang for Tor Arne Larsen, Steffen Dreyer for Rune Kristiansen, Ole Remi Hausner for Tom Jørgen Gangsø 
Tap for B-laget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jul 2006

L/K 2 fikk en mann utvist og lå under 0-5 til pause for Skognes.

Skognes er et av de bedre lagene i 4. divisjon, men 0-5 på Polleidet til pause er rett og slett uhørt. Skognes traff på alt etter at L/K fikk Rudi Dreyer utvist etter ca. 20 minutter mens L/K var nærmest paralysert. Dårlig innsats over hele linjen fra et av de beste papir-lagene L/K har stilt i år.

I pausen ble radikale ting gjort. L/K la om til tre bak, trener Dan-Håvard Johnsen spilte i midten og fikk roet ned spillet. Og med Frank Bekkstrand og Steffen Dreyer på topp begynte ting å skje. Først scoret Steffen Dreyer på straffe etter at Bekkstrand blir holdt og så scorer Frank på en gjennomløping etter fin ball fra Cato Larsen. Da var det bare gått 10 minutter av omgangen og et reelt håp om poeng dukket opp. To svære sjanser til ble svidd og bakover hadde man full kontroll. Når Skognes i tillegg også får en spiller utvist, så gled det enda bedre for L/K.

Men fem mål ble for drøyt å ta inn og Skognes slapp en virkelig nervøs ettermiddag. L/K klarte ikke å score flere ganger til tross for mye bra spill.

L/K 2 - Skognes 2-5 (0-5)

0-1 23 min, 0-2 29 min, 0-3 37 min, 0-4 40 min, 0-5 45 min, 1-5 53 min Steffen Dreyer, 2-5 56 min Frank Bekkstrand.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Freddy Skogvang, Mats Håkon Karlsen, Frank Nilsen, Kristoffer Fagerborg; Cato Larsen, Rudi Dreyer, Stig Roar Hansen Rognli, Ole Remi Hausner; Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Dan Håvard Johnsen, Stian Kviteberg, Ole Oskar Ross, Frank Bekkstrand, Uno Nesvik. 

Rødt kort L/K: Rudi Dreyer
Brødreduell og toppkamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jun 2006

Kveldens oppgjør mellom TIL 2 og L/K blir også en duell mellom to brødre.

Det er selvfølgelig de to lags trenere, Vegard og Stein Berg Johansen, som utgjør brødreduellene i kveldens kamp på Fløyabanen. Eldstemann Stein har ansvaret for TIL-rekruttene, mens Vegard skal prøve å sikre tabelltopp for L/K mot lederlaget i divisjonen.

Overfor avisa Nordlys klarer ikke de to brødrene å enes om hvem som er egentlig er favoritter foran oppgjøret, hvilket skulle tilsi at det i utgangspunktet er to jevngode lag som møtes.

Sist de to lagene var i samme divisjon, i 2004, vant TIL 2 begge kampene med henholdsvis 2-1 og 5-1. TIL stiller med sitt vanlige juniorlag i den utsatte toppkampen, mens L/K i hvert fall mangler André Fagerborg fra laget som slo Skjervøy i siste serierunde. Kapteinen har tre gule og dermed har L/K sin første karantene for året.

 
L/Ks første tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jun 2006

TIL 2 påførte L/K sitt første tap i 3. divisjon i år.

TIL-juniorene vant 3-1 etter å ha scoret to kjappe mål etter et kvarter av andre omgang. Da hadde lagene spilt en jevn første omgang med få sjanser til begge lag. Etter hvilen førte L/K kampen, paradoksalt nok fram til det .60. minutt. Da slapp en av Norges raskeste fotballspillere, Hans Norbye, løs på sin høyrekant. Innlegget ble satt i mål og to minutter skjedde det på nytt igjen. Norbye med innlegg, og 2-0.

I begynnelsen av andre omgang svir Rune Lillevik en straffe. Hadde den gått inn, hadde nok kampbildet blitt annerledes. L/K hadde ikke trengt å flytte laget så høyt opp og bakrommet for TIL-juniorene ville blitt mindre.

Seks minutter før slutt økte eks-L/K-er Vegard Braaten til 3-0 og det ble ikke annet en ett trøstemål på slutten da Rune Kristiansen satte inn 3-1. En mager trøst da L/Ks første tap materialiserte seg, var at man i hvert fall ikke gikk av banen uten å score. Men det holdt hardt i dag.

Med tapet i dag ligger L/K fire poeng bak TIL etter ti kamper.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Jørn F. Berger, Tor Arne Larsen; Frode Larsen, Ole Remi Hausner, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Ole Remi Hausner, Freddy Skogvang for Tor Arne Larsen, Stig Roar Hansen Rognli for Stian Amundsgård.

Gult kort L/K: Jørn F. Berger (hans andre i serien)

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy - litt under pari i dag.
Trond kommer nordover

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jun 2006

Trond Olsen forlater LSK og drar tilbake til Bodø/Glimt. Og da drypper det litegrann på moderklubben.

Trond Olsen er tilbake i Glimt etter en halv sesong i Lillestrøm. Lokale sponsorer har brukt et syvsifret beløp på å få lyngsværingen tilbake til Bodø, og i går var overgangen et faktum. Dermed skal Trond spille på et nivå han aldri tidligere har spilt på, nemlig nivå 2 (Adeccoligaen).

Ifølge Framtid i Nord kan overgangssummen være på 1,5 millioner kroner - i så fall dobbelt så mye som Trond kostet Glimt da han ble kjøpt fra Lyngen/Karnes i 2001. Og ettersom Trond fortsatt bare er 22 år, tilfaller det L/K såkalte solidaritetsmidler.

Kort forklart er det følgende:

Solidaritetsmidlene skal være et økonomisk bidrag til klubbene som har bidratt til spillerens trening og utdanning fra 12 års alder.

a) Hver gang profesjonell spiller med kontrakt melder overgang til ny klubb, skal solidaritetsmidler beregnes og betales dersom det avtales en kompensasjon.

b) Når profesjonell spiller melder overgang i kontraktsperioden, skal 5 % av den totale kompensasjonen som blir avtalt mellom ny klubb og tidligere klubb, tilbakeføres til de klubbene som har bidratt til spillerens trening og utdanning fra og med det året spilleren fylte 12 år til spilleren fyller 23 år.

Når vi vet at Trond var i L/K til han var 17 år, så tilsier det at L/K kan vente seg et femsifret beløp i solidaritetsmidler fra Glimt. Det er penger som kommer godt med i driften av Tronds moderklubb.

L/K ønsker Trond lykke til i sin nygamle klubb, og håper at han og Glimt er tilbake i Eliteserien igjen i 2007!

 
Toppkamp utsatt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2006

L/Ks kamp mot TIL 2 er utsatt fra mandag til onsdag.

Toppkampen på Fløyabanen skulle egentlig gått mandag 26. juni.

Men ettersom TIL skal på turné til sørfylket og Vesterålen, forhørte TIL seg med L/K om det var mulig å flytte kampen to dager slik at fem av de beste juniorene, heriblant Vegard Braaten og Ruben Yttergård Jenssen, hadde mulighet til å være med på A-lagets turné.

Det gikk L/K med på, og dermed blir kampen spilt onsdag 28. juni klokken 19.15 i stedet.

 
Nitrist i Ramfjorden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2006

B-laget fikk skikkelig stryk i kveld.

Det var langt mellom lyspunktene for L/K 2 i kampen mot Ramfjord i kveld. 6-0 til hjemmelaget var, i hvert fall med basis i andre omgang, fullt fortjent. En ok første omgang ble avløst av en helsvart andreomgang, der RUIL puttet fem og burde hatt flere.

L/K 2 skapte knapt noe som helst, til tross for at man mønstret et av de bedre lagene denne sesongen. Innsatsen var laber, pasninger gikk oftere til en grønn enn til en rød, og duellspillet ble bare dårligere og dårligere etter hvert som kampen skred fram.

L/Ks lag: Lars Wikbo; Tor Arne Larsen, Mats Håkon Karlsen, Trond Egil Larsen, Kristoffer Fagerborg; Thomas Leonhardsen, Rudi Dreyer, Ole Remi Hausner; Steffen Dreyer, Aleksander Heiskel, Stig Roar Hansen Rognli

Innbyttere: Åmund Rognli, Ole Oskar Ross

Gult kort L/K: Tor Arne Larsen

 
Seier over Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2006

Den satt langt inne, men den kom til slutt.

Å slå Skjervøy på en dårlig dag er ikke hverdagskost i L/Ks historie. Men det skjedde i dag på Polleidet. Så får man diskutere om det er et svakhetstegn eller om det er en styrke. Rune Lillevik ble igjen viktig for L/K med 1-0 målet, i tillegg var han i nærheten da det smalt på seiersmålet også. I skrivende stund er det faktisk uvisst om ballen gikk direkte i mål, eller om Lille var på den. Uansett var det deilig med mål like før slutt.

For en gangs skyld tok L/K ledelsen i en kamp. Et frispark fra André Fagerborg etter 16 minutter ble slått inn i feltet og der er Lille og knuser keeperen i duellen. 1-0 og tilsynelatende enkelt for L/Ks suverene toppscorer. Første omgang fortsatte med lite sjanser til begge lag. Men Skjervøy var fullt på høyde med hjemmelaget og klarte en redusering før pause. Høyreving Michael Stangnes viste frem både farten og teknikken sin og satte vakkert inn 1-1 med en lobb over L/Ks Jørgen Vik.

Om 1. omgang var litt tafatt fra begge lag, så var ikke 2. omgang særlig bedre. De fleste L/K-spillerne var under pari både på innsats og presisjon.  Men om Skjervøy i tidligere år hadde vært troende til å straffe L/K, så klarte de det ikke i dag. L/K hadde banespillet men klarte bare unntaksvis å skape noe farlig. Og SIK på sin side var skummel på kontringene. Én gang holdt det på å gå riktig galt, men SIK-spilleren som kom alene med keeper Vik ble i siste tidel fratatt ballen av en strålende Jørn F. Berger.

Det kan faktisk diskuteres hvor fortjent det var at L/K fikk vinnermålet, men frisparket fra André Fagerborg fem minutter før slutt var i hvert fall mer enn SIK-forsvaret kunne makte. Keeperen kom ut av målet bommer på ballen og treffer Lillevik. Han bidrar til at ballen seiler i mål, men i ettertid er det hevdet fra flere hold at ballen kanskje gikk direkte i mål. Vi kommer tilbake med flere vitneutsagn, ikke minst Lilles.

Dommer Roald Johansen la til uhorvelig mange minutter, men med en ekstra midtstopper i Rune Lillevik ryddet forsvaret unna det som kom.

Dermed er L/K på sedvanlig vis på toppen av TiTo-tabellen på lørdagskvelden. Og med poengtap for både Senja og Fløya, ble ikke lørdagen mindre positiv, selv om det ikke er alt fra SIK-kampen som er verdt å ta med seg videre. Det er lenge siden L/K har skapt såpass lite på hjemmebane. Men Skjervøy viste igjen at de er et av de bedre lagene i TiTo-serien. En tynn benk har de likevel, og igjen måtte trener Bjørn Nilsen på banen. Det hadde vært litt typisk om han hadde satt inn 2-2 men heldigvis hadde forsvaret bra kontroll mot slutten.

* Seriedebut for Ken Stian Olsen, som har vært ute med skade i flere måneder nå. I Steffen Dreyers sykefravær var det flott å ha Olsen tilbake som et offensivt alternativ.

* André Fagerborg fikk sitt tredje gule kort og må dessverre stå over toppkampen mot TIL neste mandag - forøvrig L/Ks første karantene i år.

L/K - SIK 2-1 (1-1) 1-0 Rune Lillevik (16), 1-1 Michael Stangnes (38), 2-1 Rune Lillevik (85)

Gule kort L/K: Rune Kristiansen, André Fagerborg, Rune Lillevik

Dommer: Roald Johansen - bra kamp

L/Ks lag: Jørgen Vik; Freddy Skogvang, Jørn F. Berger, Stian Amundsgård, Jens G. Løvland; André Fagerborg, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Frode G. Larsen, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang, Ken Stian Olsen for Jens Georg Løvland, Ole Remi Hausner for Stian Amundsgård.

 
Ny B-lagsseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2006

Fjerdedivisjonslaget til L/K går fra seier til seier nå.

4-1 over Ringvassøy var nesten i overkant, men selv om RIL lå foran oss på tabellen før kampen så fremstod de ikke som et topplag i dag.

L/K kom riktignok under med 1-0, men hjemmelaget kom raskt tilbake med mål av fine mål av Øyvind Garfjell og Mats Håkon Karlsen. Sistnevnte hadde for sikkerhets skyld et dribleshow inne i feltet før han satte inn 2-1.

Det var også pauseresultatet. Den gamle goalgetter Frank Bekkstrand punkterte mer eller mindre kampen da han scoret 3-1 på et langskudd som RIL-keeperen på klønete vis fomlet i mål. Unge Garfjell satte punktum med 4-1.

L/Ks lag: Johan Båhl (Per Strømsbukt fra 20. min); Tor Arne Larsen, Frank Nilsen, Mats Håkon Karlsen, Kristoffer Fagerborg; Cato Larsen, Ole Remi Hausner, Stig Roar Hansen Rognli, Åmund Rognli; Frank Bekkstrand, Øyvind Garfjell.

Gult kort L/K: Åmund Rognli
B-laget vant

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jun 2006

L/K 2 gjorde som A-laget gjorde på Finnsnes tidligere i år - tok tre poeng.

B-laget avgjorde kampen mot FIL 2 på overtid. Et frispark, påfølgende ping-pong inne i feltet og så blir Cato Larsen felt. Straffen setter han rutinert i mål og dermed vinner L/K 2.

L/K kom til Finnsnes med bare 10 mann og med utespiller Mats Håkon Karlsen i mål. Den 11. spilleren, Kristian Rognli, kom på banen etter 20 minutters tid på grunn av sen avgang fra Tromsø grunnet jobb.

Det var med andre ord ikke duket for den store offensiven fra start, i en 4-4-1-formasjon. Men etter heroisk innsats fra alle, ble det likevel tre poeng. Den purunge venstresiden, med Jan Robin Bjørn og den debuterende Robin Samuelsen (begge to 15 år), holdt nivået meget godt og bidro godt til å tette igjen bakover.

L/Ks lag: Mats Håkon Karlsen; Jan Robin Bjørn, Uno Nesvik, Frank Nilsen, Kristoffer Fagerborg; Robin Samuelsen, Cato Larsen, Ole Remi Hausner, Aleksander Heiskel; Åmund Rognli.

Innbytter: Kristian Rognli

 
Bli L/K-medlem

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2006

L/K ønsker flere registrerte medlemmer.

I disse dager har en god del lyngsværinger fått giro i posten. Giroen brukes til å betale L/K-kontingenten for 2006 og er  er et viktig bidrag til driften av klubben.

De som ikke har fått brev, men som likevel kunne tenke seg å registrere seg som medlem, så er prisene som følger:

 

Familie: 200 kroner

Par: 150 kroner

Enkeltpersoner: 100 kroner.

 

 

Betalingen kan gjøres til kontonummer 4785.07.18365 og husk i så fall å merke betalingen med "/K-kontingenten".

 Sløste bort tabelltoppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jun 2006

L/K misbrukte sjansen til å gå i tet på TiTo-tabellen i kveld.

For med TIL 2s første tap i år var det duket for tabelltopp etter åtte serierunder for Lyngen/Karnes. Men etter å ha ligget under 3-0 for Skarp 2, skal man på sett og vis heller være glad for at det tross alt ble ett poeng i kveld - selv om L/K sløste utilgivelig med sjansene i andre omgang.

At L/Ks andre poengtap kom mot B-laget til et lag vi er også bittert. Nå har L/K rotet bort poeng mot to andrelag i TiTo-serien. Og selv om man fortsatt er ubeseiret i serien, så er det surt å ha rotet bort poeng i disse kampene.

Rune Lillevik viste seg igjen som en uhyre viktig mann for L/K med sine to mål. Han var klar på hva som måtte til etter uavgjorten mot Skarp.

- Nå må vi hjem og trene avslutninger.

Han har ingen problemer med å innrømme at L/K spilte en svak første omgang.

- Ja, da var vi dårlig. Vi skaper egentlig ingenting. Men i andre omgang var det desto bedre, sier Lillevik - nå med 12 seriemål på åtte kamper.

* L/K manglet Steffen Dreyer og Stian Amundsgård på grunn av sykdom i dag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Tor Arne Larsen, Jørn F. Berger, Freddy Skogvang; André Fagerborg, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Frode G. Larsen, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Ole Remi Hausner for Tom Jørgen Gangsø, Mats Håkon Karlsen for Tor Arne Larsen.

Gule kort L/K: Rune Lillevik, André Fagerborg, Jens G. Løvland og Jørn F. Berger

Dommer: John Arne Mathiesen, skuffende.

Skarp 2 L/K 3-3 (3-1)

1-0 Ernst Pedersen (15), 2-0 Christian Andersen (20), 3-0 Andreas Wiik (39), 3-1 Rune Lillevik (40), 3-2 André Fagerborg (74), 3-3 Rune Lillevik (83).

(Kampfakta fra Framtid i Nord)

 
Sjanserikt og målfattig

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2006

Sjelden har en 2-1 seier vært mer fortjent enn på Polleidet i ettermiddag.

For etter 1-1 til pause i en relativt jevnspilt første omgang rullet L/K etterhvert over et mer og mer tafatt Ishavsbyen og det var helt utrolig at det ble med matchvinnermålet til Rune Lillevik etter en drøy time. Men det viktigste var tross alt å vinne.

Kampen begynte uten de store sjansene til noen av lagene. Det gikk lang tid før det ble virkelig farlig foran målene og da ting begynte å skje, var det L/K som var frampå. Lasse Hausner og Rune Lillevik var begge alene med keeper og spesielt Lasse hadde en kjempesjanse til å ta L/K i ledelsen. Men fra kloss hold satte han ballen over. Isteden er det Ishavsbyen som scorer på sin første sjanse. L/Ks forsvar spilte tildels svært solid kampen igjennom, men etter 37. minutter er det mye som ikke stemmer. En ball fra L/Ks høyreside går igjennom hele forsvaret og havner på bakerste stolpe. Der har Morten få problemer med å sette ballen i mål.

Men bare minuttet utlikner L/K. En Ishavsbyen-spiller handser klart i feltet og Rune Lillevik er som alltid sikkerheten selv fra 11 meter. 1-1 til pause.

Etterhvert i andre omgang var det mer eller mindre enveiskjøring - spesielt siste halvdel. L/K rullet opp angrep etter angrep, tidvis etter flotte kombinasjoner og bra spill. Steffen Dreyer og Frode Larsen våknet for alvor på kantene og det var en rekke situasjoner i boksen. Men i mål ville ballen slett ikke. Ishavsbyens reservekeeper hadde en riktignok en rekke fine opptredener, men noen av sjansene burde vært satt selv med Petr Cech i mål. Undertegnede ga etterhvert opp og telle alle 110-prosentsjansene, men bare en normalt effektiv kar som Rune Lillevik svidde alene flere sjanser i denne kampen enn han har gjort tilsammen i årets andre kamper. Den han scoret på var en av de mindre sjansene hans. På et langt frispark fra André Fagerborg ruver Lille et hode over resten av spillerne og headet ballen vakkert i lengste hjørne.

Seieren var med andre ord svært fortjent. Og selv om det er typisk når et lag ligger og presser at det andre laget kontrer og scorer, så var ikke Ishavsbyen spesielt farlige på kontringsforsøkene sine. Det ville vært utrolig urettferdig hvis ikke L/K hadde tatt tre poeng i denne kampen. Vi var riktignok heldig som beholdt Jens Georg Løvland på banen hele kampen etter at det kokte over for høyrebacken da en Byen-spiller stemplet han ute ved sidelinja. Jens tok rundt halsen på tromsøværingen, men fikk ikke gult engang. I steden valgte kampleder Vegard Ballovarre å kalle de to lags kapteiner til seg for å roe gemyttene. En merkelig avgjørelse, men den ampre stemningen kan for det meste tilskrives Byen-benken. Det hadde nok hatt mer for seg å murt igjen den, for derfra var det roping og skriking gjennom samfulle 90 minutter.

Med seieren i dag er L/K igjen på tabelltoppen med 19 poeng på sju kamper. TIL 2 spiller mot Bardu hjemme på mandag og vil etter alle solemerker ta tilbake tabelltoppen. Men L/K-ere kan i hvert fall feire store deler av pinsa på TiTo-toppen.

* Stian Amundsgård, som var en av L/Ks beste i dag, fikk sitt andre gule kort. Forøvrig den eneste i L/K som har mer enn ett seriekort.

L/K-Ishavsbyen 2-1 (1-1) 0-1 Morten Andersen (37), Rune Lillevik (str. 38), 2-1 Rune Lillevik (63).

Gule kort L/K: Freddy Skogvang og Stian Amundsgård

Dommer: Vegard Ballovarre - grei kamp, men ikke mer

L/Ks lag: Lars Wikbo; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Jørn F. Berger, Freddy Skogvang; André Fagerborg, Frode Larsen, Lasse Hausner; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Tom Jørgen Gangsø for Rune Kristiansen, Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang.
Polleidet på lørdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2006

Kampen mot Ishavsbyen lørdag går på Polleidet.

Etter å ha møtt Salangen på Geitnes i forrige kamp, er L/K tilbake på Polleidet til lørdagens oppgjør mot Ishavsbyen. Og selv om det er synd å si at banen på Polleidet er i god, gammel form, så er den i hvert fall blitt en god del grønnere enn den var forrige gang vi spilte der - mot TUIL 8. mai.

Isbrann har nemlig gjort sitt til at deler av banen er like livløs som den var for en knapp måned siden, noe som også dessverre er tilfelle for Geitnes. Gressforholdene aktualiserer bare behovet for en kunstgressbane på Geitnes. Ikke så dum timing da, at NFF-notabiliteter som Trygve Bornø, anleggssjef Ole Myhrvoll og UEFAs visepresident Per Ravn Omdal kommer til Nord-Troms og Storslett i august til et såkalt kunstgressmøte.

Les mer på fotballkretsens hjemmesider: http://www.fotball.no/troms/t2.asp?p=53496&x=1&a=168644
Lyngen/Karnes vant mot Fløya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2006

Det ble 2-4 til L/K i dagens kamp på Fløyabanen. Endelig versjon

Fløya tok en tidlig ledelse, men L/K kom tilbake utover i 1.omgang. Scoringer av Rune Lillevik og Frode Larsen ga L/K ledelsen 1-2 til pause. Rune Lillevik satte i mål et straffespark rett etter pause. Fløya reduserte midtveis i omgangen og var farlige helt til innbytter Steffen Dreyer avgjorde det hele på overtid.

Vane tro startet L/K med et tidlig baklengsmål, selv om det i denne kampen kom ekstra tidlig. Fløyas første angrep endte opp hos venstrevingen Lars Erik Loennechen. Han vender innover i banen og slår hardt inn med høyre. Stopper Thomas Leonhardsen er uheldig mot sin tidligere klubb og får bare stusset ballen slik at den går i bue og seiler over L/K-keeper Jørgen Vik og i mål. Definitivt en dusj der varmtvannsberederen ikke sto på.

Det fortsatt egentlig med et visst Fløya-overtak. Grønntrøyene jobbet hardt og var først på mange av duellene i starten - mye likt kampbildet mot Salangen forrige helg. Men som så mange ganger før, så våkner L/K etterhvert. Midtveis i omgangen var L/K klart best, selv om utligningen kom etter dårlig forsvarsspill av Fløya. Rune Kristiansen, som jobbet utrettelig på topp i dag, snapper ballen fra en Fløya-forsvarer og slår ballen til spissmakker Rune Lillevik. Han kontrollerer ballen kaldt i mål fra 10-12 meter.

Og ekkoet fra dommer Stig Are Sørensens fløyte hadde såvidt stilnet i Fløyaland før Frode Larsen var frampå med venstreslegga. God jobbing av Jens Georg Løvland og Rune K. på høyrekanten og plutselig var Frode alene på 25 meter. Han nølte ikke og dorte ballen i mål - i korthjørnet til keeperen. Kampen var snudd - både resultatmessig og ellers. Mellom de to målene nådde faktisk Rune Kristiansen å stikke igjennom, men han klarte ikke å sette ballen i mål alene med Fløya-keeperen.

L/K gikk til pause med ledelse 1-2. Og tre minutter ut i andre omgang går vi opp til 1-3. Rune Kristiansen er igjen alene igjennom på sin høyreside. Men isteden for å skyte, som han kanskje burde ha gjort, slår han tilbake i feltet til en litt dårligere plassert Rune Lillevik. Men Fløya-forsvareren været livsfare, noe det antagelig var grunn til når TiTo-seriens toppscorer kommer innenfor 16-meteren og slår beina under "Lille". Greit straffespark som Lille, uanfektet av at han selv ble felt, konverterer i mål.

Akkurat da var det svært lite som tydet på at Fløya skulle ha mulighet til å skape spenning i kampen. Det virket som ungguttene hadde sprunget fra seg, og at det langt mer tilårskomne og dermed rutinerte L/K-laget hadde full kontroll. Men Fløya ligger ikke i TiTo-teten uten grunn. De hadde tydeligvis tenkt å jobbe og slite i samfulle 90 minutter, mens L/K begynte å få trøbbel - med skader på Rune Kristiansen og André Fagerborg. De gikk etterhvert ut begge to, og L/K sank lengre og lengre ned på banen - med mange og tøffe dueller som resultat.

Så da Fløya reduserte til 2-3 var det slett ikke ufotjent, og på slutten kunne de fort presset fram et mål til. Men rutine er nå en gang rutine, og med Lillevik som 3. midtstopper klarte L/K å fendre unna. Og tre minutter på overtid tok en kvikk innbytter Steffen Dreyer fram hammer og spiker og finsnekret igjen kistelokket til dagens Fløya-lag med en flott soloprestasjon.  

En god egenskap å avgjøre jevne og tøffe oppgjør lik den vi hadde på Fløyabanen, selvom det var tydelig at Fløya var minst like løpsvillig som L/K i dag.

* Jørn F. Berger manglet for L/K. Han ble erstattet av Thomas Leonhardsen, som seriedebuterte fra start. Han klarte seg bra, spesielt mens det ennå var krefter og overskudd igjen i kroppen. Det tidlige fløyamålet kan han i hvert fall ikke lastes for.

* Etter seks kamper har L/K fem seire og én uavgjort. Det er det lov å være fornøyd med, selv om den nå argeste konkurrenten, TIL 2, har vunnet alle sine seks kamper og ligger først på tabellen.

Fløya - L/K 2-4 (1-2) 1-0 Lars Erik Loennechen (1), 1-1 Rune Lillevik (35),1-2 Frode Larsen (37), 1-3 Rune Lillevik (str. 48), 2-3 Tor Ivar Vestgård (70), 2-4 Steffen Dreyer (90 + 3).

Dommer: Stig Are Sørensen, la lista høyt, kanskje litt for høyt, men fulgte den i hvert fall til punkt og prikke.

Gule kort L/K: Stian Amundsgård

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Thomas Leonhardsen, Stian Amundsgård, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Andre Fagerborg, Tom J. Gangsø; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Frode Larsen.
Innbyttere: Steffen Dreyer for Tom Jørgen Gangsø, Ole Remi Hausner for Rune Kristiansen, Tor Arne Larsen for André Fagerborg.

Neste kamp: Ishavsbyen hjemme.

Les mer om kampen her: http://www.framtidinord.no/sport/article44098.ece

Og her: http://www.fotball.no/troms/t2.asp?p=53496&x=1&a=168381

Og her: http://www.floya.no/site02/news.asp?id=179
To mål av Garfjell

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mai 2006

15-årige Øyvind Garfjell ble tomålsscorer da L/K 2 slo Senja 2 i kveld.

L/K vant til slutt 2-3 etter å ha ligget under 2-0 til pause. Øyvind reduserte først på et frispark etter ca. 55 minutter, før stopperkjempen Trond Egil Larsen utlignet til 2-2 etter corner. Det resultatet sto seg til rundt ti minutter før slutt. Da var unge Garfjell frampå igjen og sørget for at L/K 2 tok sin andre trepoenger på to døgn.

L/K stilte med en sesongdebuterende Øystein Rollstad i mål i dag. Han er kjent som en svært habil keeper, selv om han egentlig er midtstopper. Uansett gjorde Rollstad en god jobb mellom stengene i en kamp som L/K etter rapportene godt kunne ha vunnet med mer enn 2-3. L/K stilte med et bra lag i Islandsbotn, selv om det kun var Steffen Dreyer av spillerne som kan skryte av noe mer enn ytterst sporadisk spilletid i serien på A-laget i år.

Dermed er L/K helt oppe på 3. plass på 4. divisjonstabellen, med sine 10 poeng. Det sier riktignok ikke alt om styrkeforholdet i divisjonen, ettersom L/K er det eneste laget som har spilt så mye som seks kamper. Men tabellsituasjonen gleder uansett.

L/Ks lag: Øystein Rollstad; Kristoffer Fagerborg, Mats Håkon Karlsen, Trond Egil Larsen, Stig Roar Hansen Rognli; Stian Kviteberg, Steffen Dreyer, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell; Frank Bekkstrand, Vegard Bjørn Olsen.

Innbytter: Åmund Rognli

Gule kort L/K: Frank Bekkstrand, Kristoffer Fagerborg og Trond Egil Larsen

Les litt om kampen her: http://www.klubbnytt.no/lesMere.asp?les=4272&selKlubb=1

Og her: http://www.framtidinord.no/sport/article44019.ece
2-1 til L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2006

Det var fint lite annet enn de tre poengene som varmet på Geitnes i kveld.

For på en kveld der store deler av førsteelleveren tilhører A-stallen var prestasjonene nesten uten unntak under pari - og det mot et Storsteinnes som neppe har vært dårligere de siste 15 årene. Det ble 2-1 til slutt. Steffen Dreyer ble matchvinner da han satte ballen i mål fra kort hold etter at Mats Håkon Karlsen hadde vunnet en duell inne i feltet.

Da hadde det stått 1-1 i store deler av andre omgang. STIL scoret på noe som i utgangspunktet ikke var en halvsjanse en gang. En dupper fra førti meter som kom fullstendig overraskende på alle - dessverre inkludert Lars Wikbo i L/K-buret. Da var det spilt 53 minutter av kampen. Det gikk imidlertid bare ni minutter før det sto 1-1 da Tor Arne Larsen var på bakerste stolpe og pirket inn ballen.

På slutten var en STIL-innbytter først igjennom alene med L/Ks keeper-innbytter Vegard Samuelsen, men ble løpt opp (og muligens også ned) av Mats Håkon Karlsen. Deretter gikk L/K i angrep og scoret, før STIL fikk sin eneste sjanse i kampen, på sin venstreside. Men STIL-vingen satte ballen utenfor stolpen, og dermed var en fortjent seier i havn.

L/K hadde plenty av banespill, men kom egentlig ikke til så mange store sjanser. Nok til vinne komfortabelt, men verken spissene eller de andre lagdelene spilte opp mot sitt beste i dag. L/Ks klart beste spiller i dag var Thomas Leonhardsen. Han spilte feilfritt som midtstopper, og var også meget god da han gikk litt høyere på banen.

L/K - Storsteinnes 2-1 (0-0) 0-1 (53), 1-1 Tor Arne Larsen (62), 2-1 Steffen Dreyer (88)

Dommer: Peder Amundsen

L/Ks lag: Lars Wikbo; Mats Håkon Karlsen, Uno Nesvik, Thomas Leonhardsen, Tor Arne Larsen; Kristoffer Fagerborg, Ole Remi Hausner, Stig Roar Hansen Rognli; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Aleksander Heiskel.

Innbyttere: Vegard Samuelsen, Frank Bekkstrand, Trond Egil Larsen

 
B-laget tapte

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2006

Ulfstind slo L/K 2 2-0 i fredagens kamp i Tromsdalen.

Kampen var en relativt jevn affære uten for mange sjanser til noen av lagene. Lyngen/Karnes 2 hadde ballen mest, men klarte altså ikke å sette den i mål. A-lagsreservene som er mest aktuelle til lørdagens kamp mot Salangen i TITO-serien var ikke med på krøllgresset i Tromsdalen.

Lagoppstilling: Lars Wikbo; Kristoffer Fagerborg, Mads Håkon Karlsen, Uno Nesvik, Aleksander Heiskel; Stian Kviteberg, Rudi Dreyer, Rune Larsen; Frank Bekkstrand, Vegard Bjørn Olsen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Stig Roar Hansen Rognli, Åmund Rognli, Oddbjørn Karlsen, Trond Egil Larsen.
Runene avgjorde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2006

L/Ks spisspar sto for målene da Salangen ble sendt hjem med tap i dag.

L/K vant 3-1 etter to mål av Rune Kristiansen og ett mål av Rune Lillevik. Kjempekamp av begge to, som jobbet og slet gjennom hele kampen og fikk lønn for strevet. Begge Kristiansens mål sto Lille bak (selv om Lasse Hausner var nest sist på Rune Ks andre mål - Lille tredjesist), mens Rune Kristiansens oppofrende spill sørget for at Rune Lillevik fikk ballen servert på sølvfat til 2-1 etter halvtimen.

Det var likevel Salangen som kom best i gang på solfylte Geitnes i dag. Med aggressivt spill og høy moral kjempet Salangen godt og fikk også sitt eneste mål tidlig. Etter 7 minutter utnyttet Ronny Repvik ubesluttsomt forsvarspill av L/K etter dødball og satte inn 0-1 fra kloss hold. Ekstra irriterende var det ettersom fokuset før kampen var å i hvert fall holde nullen på dødball imot.

Etter målet begynte imidlertid L/K å våkne til liv. De mange duellene på midtbanen ble stadig oftere vunnet av trioen Gangsø, Hausner og Fagerborg. Og det burde definitivt stått 1-1 etter et kvarter. Da var Lasse Hausner helt alene igjennom men en, om ikke feberredning så i hvert fall en med forhøyet temperatur, fra Andreas Seipajervi i SIF-målet hindret utligning. Men med det trøkket som L/K skapte etterhvert i omgangen så hadde nok de fleste L/K-ere trua på at det ville bli mål etterhvert. Og etter 25 minutter skjer det - og det på et innøvd cornertrekk. Hausner og André Fagerborg tar en kort corner, André slår inn i feltet på bakerste. Der står Lillevik og header tilbake i feltet og Rune Kristiansen dukker opp der han skal og viderebefordrer ballen i mål - forøvrig rett foran nesa til Stian Amundsgård, som har jaktet mål for L/K lenge nå.

2-1 kom fem minutter etterpå. Denne gangen var det en lang ball bakfra som i utgangspunktet ser rimelig håpløs ut. Men Rune Kristiansen ser en mulighet og jager ballen helt inn til keeper. Han vinner duellen med Seipajervi og etter litt kriging til får Lillevik ballen på 10-12 meter og setter den sikkert i mål. Kjempejobbing av spissparet.

2-1 til pause var greit. Og selv om L/K fikk kontrollen utover i første omgang så er man aldri trygg når motstanderen har en så farlig spiller som Mats Tunstad. Teknikken og farten hans skapte utrygghet i L/K-forsvaret mer enn én gang i kveld, men verken Tunstad eller spissmakker Jørn Løberg klarte å putte i kveld.

Andre omgang var knappe kvarteret gammelt da Rune Kristiansen er på farten igjen. Lasse Hausner slår en perfekt ball i bakrommet til storfjordingen og alene med keeper gjør Rune sjelden feil. Denne gangen passet det med en fin lobb og 3-1 til L/K. Rune var igjennom på en identisk situasjon litt senere i kampen, men da knotet han for lenge med ballen og alt kokte bort.

Den siste halvtimen var en relativt jevn affære. Salangen var på flere farlige visitter og kunne fort ha scoret ett mål til. Men heldigvis slapp publikum å sitte med hjerte i halsen de siste minuttene. Det som kom tok enten en god Jørgen Vik seg av, eller så spolerte SIF-spissene på annet vis. Også L/K hadde flere store sjanser, men det skulle ikke bli flere mål i kampen. L/K tok fram det man måtte for å vinne over et bra SIF-lag.

Det var for øvrig ikke bare sola som varmet på Geitnes i dag. Brukbart med folk på tribunen var det også. Og på L/K-benken var det nesten trangt. Det er forøvrig ikke mange TiTo-lag som tar seg råd til å ha spillere som Steffen Dreyer, Tor Arne Larsen og Lars Wikbo på benken. Det hadde L/K i dag.

L/K er tilbake på tabelltoppen i påvente av hva TIL 2 finner på i sin femte kamp for sesongen. Neste helg venter godtgående Fløya, som faktisk bare ligger ett poeng bak L/K etter sin 1-0 seier over Bardu i dag. Kampen går på Fløyabanen.

* Jørgen Vik debuterte på hjemmebane for L/K.

* Tom Jørgen Gangsø sesongdebuterte fra start i serien for L/K.

* Gressbanen på Geitnes holdt greit gjennom kampen, men det ser ikke ut som den skal bli grønn med det første.

L/K-Salangen 3-1 (2-1)

0-1 Ronny Repvik (7), 1-1 Rune Kristiansen (25), 2-1 Rune Lillevik (30), 3-1 Kristiansen (58).

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby - holdt hodet kaldt i en tett og tøff match.

Ingen gule kort

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Jørn F. Berger, Stian Amundsgård, Freddy Skogvang; André Fagerborg, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Frode G. Larsen, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Tom Jørgen Gangsø, Tor Arne Larsen for Stian Amundsgård, Ole Remi Hausner for Rune Kristiansen

 
Tilbake på toppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Mai 2006

L/K er tilbake på tabelltoppen etter å ha slått Bardu 2-3 på bortebane i ettermiddag.

L/K imponerte på ingen måte i den vanskelige bortekampen mot Bardu. Men etter å rotet bort to poeng mot TUIL hjemme sist, hadde ikke L/K råd til å tape poeng mot Bardu også. Det gjorde de heller ikke, men det skulle holde hardt.

Det begynte imidlertid oppskriftsmessig. Storscorer Rune Lillevik satte inn 0-1 allerede etter åtte minutter. Vakkert L/K spill ved den anledningen involverte en pasning fra André Fagerborg ut til Frode Larsen på venstrevingen. Han slår inn til Lille, som setter ballen i mål på bakerste stolpe.

Samme mann var på ferde halvveis i omgangen. Da hadde L/K en corner som til slutt havnet i føttene til Lille. Han snudde seg og satte ballen bak Bardu-keeperen. Til tross for 0-2 ledelse var ikke L/K mye bedre enn Bardu, og det var derfor slett ikke ufortjent at Bardu utlignet etter halvtimen slik at det sto 1-2 til pause.

Og like etter at andre omgang hadde begynt, utlignet for sikkerhets skyld Bardu til 2-2. Men dette skulle likevel være L/Ks kveld. Innbytter Steffen Dreyer, 20 år i går, ble matchvinner etter å ha kriget inn 2-3 målet etter en times spill. En viktig inntreden av Dreyer, som også scoret to mål i B-kampen i går.

Med tre nye poeng er L/K tilbake på tabelltoppen med 10 poeng på fire kamper.

* To forandringer på førsteelleveren fra Skarp-kampen. Tor Arne Larsen inn på venstrback for Freddy Skogvang og Jørgen Vik debuterte for L/K i serien i Lars Wikbos fravær.

* Tom Jørgen med et uhyre gledelig comeback på A-laget etter lang tids skadefravær.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Stian Amundsgård, Jørn F. Berger, Jens G. Løvland; André Fagerborg, Lasse Hausner, Ole Remi Hausner; Rune Lillevik, Rune Kristiansen, Frode G. Larsen.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Tom Jørgen Gangsø og Freddy Skogvang.
Første seier i 4. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2006

L/Ks B-lag hadde få problemer med å ta sin første seier for sesongen mot Salangen 2.

L/K 2 vant til slutt 6-1 over Salangen 2 etter å ha spilt bedre og bedre utover i kampen. Første del av første omgang var Salangen best og det var fortjent at de ledet 1-0 etter et selvmål etter corner. Etter en nølende start kom imidlertid L/K kraftig tilbake og bursdagsbarnet Steffen Dreyer satte inn to kjappe fra sin posisjon på høyrekanten. Også Frank Bekkstrand, Stig Roar Hansen Rognli og Uno Nesvik tegnet seg på scoringslista før pause. Stig Roar forøvrig på et pent skudd fra 18-20 meter.

Etter pausen var L/K det førende laget tvers igjennom men det ble med det ene målet til den gamle målkongen Vegard Bjørn Olsen. En solid gjennomført kamp av L/K som etterhvert stilte med mange unggutter - som alle gjorde en god jobb i dag. Blant annet var fire 15-åringer på banen samtidig for L/K - Øyvind Garfjell, Jan Robin Bjørn, Ole Oskar Ross og keeper Vegard Samuelsen.Det er lenge siden sist. Alle gjorde en god jobb og spesielt backspillet til Jan Robin Bjørn var strålende i dag. Det var i hvert fall umulig å se at det bare var Bjørn-guttens andre seniorkamp noensinne.

Aller gledeligst av alt det positive fra kampen var likevel å se Tom-Jørgen "Davids" Gangsø tilbake i slag. Spesielt ndreomgangen til midtbanespilleren hørte hjemme både én og to divisjoner opp. Det var nemlig helt sinnsykt hva den gutten rakk over i løpet av 45 minutter. Tom-Jørgen har vært mye ute med øyeskade og skuldra ute av ledd, men etter denne kampen å dømme er han i aller høyeste grad på gang igjen. Han er da også tatt ut i troppen til A-kampen borte mot Bardu.

L/K 2 - Salangen 2 6-1 (5-1)

0-1 Selvmål (8), 1-1 Steffen Dreyer (18), 2-1 Dreyer (20), 3-1 Frank Bekkstrand (28), 4-1 Stig Roar Hansen Rognli (44), 5-1 Uno Nesvik (45), 6-1 Vegard Bjørn Olsen (77).

Dommer: Peder Amundsen

Ingen gule kort til L/K

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Mats Håkon Karlsen, Frank Nilsen, Uno Nesvik, Stig Roar Hansen Rognli; Stian Kviteberg, Tom Jørgen Gangsø, Kristoffer Fagerborg; Steffen Dreyer, Frank Bekkstrand, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Dan-Håvard Johnsen, Jan Robin Bjørn, Ole Oskar Ross, Vegard Bjørn Olsen.
Sur cup-exit for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mai 2006

Jørn Berger avverger en farlig Skarp-sjanse i cupkampen. Foto: Jon Terje Eiterå, Bladet Tromsø
L/K ledet 2-0 og 3-1 men klarte likevel å tape for Skarp i cupen i kveld.

1.runde-kampen mellom Skarp og L/K endte til slutt 6-3 til hjemmelaget. Da hadde L/K ledet 3-1 til det gjensto ett kvarter av kampen. Men Skarp kjempet seg tilbake og fikk utligningen ett minutt før slutt. Ekstraomgangene sto lenge og vippet, blant annet med to L/K-avslutninger i stolpen, men Skarp rodde det i land etter to straffespark på tampen.

Straffene var nok greie, men at dommer Johnny Nilsen unnlot å dømme straffe i to andre like klare situasjoner der henholdsvis Frode Larsen og André Fagerborg blir tatt er mer uforklarlig. Spesielt forseelsen mot Frode Larsen på stillingen 2-0 sent i første omgang kunne avgjort kampen til L/Ks fordel.

Første omgang var årsbeste av L/K og mest sannsynlig også årsbeste på kunstgresset flatt over. L/K harvet over Skarp fra start og ledet 2-0 allerede etter 10 minutter. Da hadde først L/K rullet opp et angrep på høyresiden ved Rune Kristiansen som slo hardt inn til Frode Larsen. Han møtte ballen midt foran mål og satte den kontant i nettet med høyre (!). 2-0 kom bare fire minutter senere da Rune Lillevik kranglet ballen i mål på bakerste etter dødball.

L/K fortsatte å kjøre på, mens Skarp ikke klarte å skape noe. Skarps eneste reelle målsjanse kom to minutter før pause og det sier sitt. L/K, på sin side rullet opp på kantene, vant duellene i midtbanen og opptrådte feilfritt i det bakre ledd. 2-0 var derfor svært fortjent.

I pausen ble det spøkt med at 2-0 er en farlig ledelse, men det gamle mantraet skulle vise seg å stemme denne gangen. Bare etter to minutter henger Aslak Sokki inne i L/Ks målgård etter innlegg fra Skarps høyrekant og nikker ballen i mål. Utover i omgangen kommer Skarp betraktelig mer inn i kampen og det hjalp ikke L/K noe at Rune Lillevik etterhvert måtte gå ut med nakkeskade midtveis. Men L/K kjempet videre og da Ole Remi Hausner la på til 3-1 etter 58. minutt så det lyst ut for L/K. Et langt innkast fra Jørn F. Berger havnet ute i returrommet og unge Hausner klinket ballen på halv volley via stanga. Kjempescoring av Hausner, som fikk tillit fra start i cupkampen.

Følelsen av at dette skulle gå veien snek seg inn blant L/K-patriotene, men laget fortsatte å kjempe i en kamp som Skarp gradvis tar initiativet i - uten å skape de store sjansene. Men etter 76 minutter skal det sprekke. Et frispark fra 30 meters hold blir slått hardt inn i feltet, Frode Larsen går høyest men klarer bare å stusse ballen videre, forbi keeper Wikbo og i mål.

Mot slutten presset Skarp på for utligning. De spilte med tre bak og slo konsekvent langt mot sterke Sokki på topp. Nå vant ikke han all verden mot Amundsgård og Berger, men i det 89. minuttet gikk det likevel galt. En lang ball ble slått inn i feltet midt foran keeper Wikbo. Han kommer ut i duellen som oppstod mellom L/K- og Skarp-spillere. Lars får imidlertid ikke fast grep om ballen, som havner hos Ole Christian Simonsen. Han setter ballen i et åpent L/K-mål til stor fortvilelse for L/K. Tendensen i kampen tilsa ikke at L/K skulle klare å snu ting i ekstraomgangene.

Det klarte vi heller ikke, men det var utrolig nært. Etter en rolig første ekstraomgang smeller André Fagerborg ballen i stolpen i det 107. minutt. Der var L/K utrolig nær 2. runde i cupen. I stedet gikk det bare et par minutter så fikk Skarp straffespark etter at innbytter Rune Brekke gikk i bakken i duell med keeper Wikbo. Ted Pettersen satte ballen sikkert i mål til 4-3 - første gang Skarp leder kampen.

Nå hadde L/K ingenting å tape. Stopper Stian Amundsgård ble flyttet opp som spiss og det kunne vært et gulltrekk. Etter corner raget reisaværingen på bakerste og headet ballen i stolperoten og ut. Et blottlagt L/K-forsvar slapp imidlertid Skarp-spissene igjennom på slutten, og på ett av gjennomløpningene klarte Aslak Sokki og score sitt andre for dagen. Da var det jevnt slutt i Dalen og det siste straffesparket ett minutt for slutt ble bare et trist punktum for en kamp der L/K kunne og burde avgjort i ordinær tid. Divisjonsforskjellene var i hvert fall ikke lett å få øye på.

Dermed er cupeventyret over for L/K i år. Serien har igjen eneste prioritet, og allerede lørdag er det tøf bortekamp mot Bardu.

Skarp - Lyngen/Karnes IL 6-3 e.e.o. (0-2 til pause, 3-3 etter ordinær tid)

0-1 Frode Larsen (6), 0-2 Rune Lillevik (10), 1-2 Aslak Sokki (47), 1-3 Ole Remi Hausner, 2-3 selvmål (76), 3-3 Ole Christian Simonsen (89), 4-3 Ted Pettersen (str. 110), 5-3 Aslak Sokki (117), 6-3 Ted Pettersen (str. 118).

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - ikke i Ullevaal-form.

Gule kort L/K: Stian Amundsgård og Stian Kviteberg.

L/Ks lag: Lars Wikbo; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Jørn F. Berger, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, André Fagerborg, Ole Remi Hausner; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Frode G. Larsen.

Innbyttere: Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang, Steffen Dreyer for Rune Lillevik, Stian Kviteberg for Rune Kristiansen.
Det første poengtapet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2006

L/K klarte bare uavgjort mot TUIL 2 på Polleidet i kveld. Da røk også tabell-ledelsen.

Gresspremieren på Polleidet ble en aldri så liten nedtur for L/K. Etter en bra første omgang, der L/K førte kampen, slet L/K langt mer i andre. Og selv om hjemmelaget presset på overtid så var det ikke så mye å si på at det ble poengdeling til slutt. Etter TIL 2s seier over Ishavsbyen mistet L/K også tabelltoppen for nå.

Første omgang var relativt sjansefattig. To gode forsvar sørget for at det ble skapt lite foran målene. L/K, anført av en stadig bedre stopperduo Jørn F. Berger og Stian Amundsgård, spilte solid bakover og slapp ikke TUIL mye til. L/K hadde et par skuddforsøk, samt et par større sjanser etter innlegg fra venstresiden og Frode Larsen. Et par av situasjonene som oppstod kunne lett ha ført til mål. På den andre side hadde TUIL den største sjansen i første omgang da Alexander Samuelsen fikk stå helt alene i L/K-feltet i det som kunne minne om offside-posisjon. Avslutningen gikk imidlertid i nettveggen.

Dessverre virket det som at det var TUIL som brukte pausen best, selv om L/K førte fram til 1-0. Det kom på et flott frispark over muren og ned i korthjørnet til A-lagsreserven Hans Henrik Johansen. Da hadde vi spilt 54 minutter. Men L/K var ikke lenge i føringen. Seks minutter senere får TUIL en corner som blir slått inn i feltet. Avklaringen havner hos midtbanespilleren Preben Yttergård Hansen og han setter ballen kontrollert i mål fra rundt 16 meter. TUIL hadde flere farlige skudd fra returrom både i første og andre og ett av dem endte altså i mål.

Lufta gikk litt ut av L/K etter målet og angrepsforsøkene ble mer og mer sporadiske. L/K-trenerne Johnsen og Berg-Johansen byttet litt på laget, og flyttet blant annet Frode G. Larsen opp som ren ving, men TUIL tok likevel over. L/K laget flere frispark i farlig posisjon og høyrefoten til Eirik Yndestad kunne fort ha ødelagt kvelden fullstendig for hjemmelaget. Men det nærmeste han kom var én i tverrliggeren og én helt inne ved stanga. Men den tok Wikbo seg av.

Mot slutten klarte L/K å etablerer trøkk i TUILs målgård, og hadde faktisk en ball inne. Corneren fra André Fagerborg ble møtt av Stian Amundsgård langt framme i feltet og ballen dalte i mål i lengste, men da hadde allerede dommer Johnny Olsen blåst for knuffing i feltet. Corneren gikk om igjen, men da ble det ikke mål.

Dermed ble det årets første poengtap for L/K mot et sterkt TUIL-lag med 6-7 med fra A-stallen. Likevel var nok dette en kamp L/K burde vunnet på hjemmebane.

* Stian Kviteberg re-debuterte for L/Ks A-lag etter overgangen fra Furuflaten. Stian kom inn på overtid i andre omgang og fikk seg i hvert fall noen sekunder med TiTo-fotball.

L/K - TUIL 2 1-1 (0-0)

1-0 André Fagerborg (54), 1-1 Preben Yttergård Hansen (60).

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby - bra kamp.

Gule kort L/K: Lasse Hausner, Steffen Dreyer og André Fagerborg

Tilskuere: Ca. 100 på en kald maikveld

L/Ks lag: Lars Wikbo; Freddy Skogvang, Jørn F. Berger, Stian Amundsgård, Jens G. Løvland; André Fagerborg, Lasse Hausner, Frode G. Larsen; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Ole Remi Hausner for Rune Kristiansen, Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang, Stian Kviteberg for Steffen Dreyer.
Uavgjort på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2006

L/K 2 berget uavgjort 2-2 på overtid mot BOIF i ettermiddag.

Rudi Dreyer forfulgte en pasning fra Jørn Henriksen, var først på ballen og vinner imponerende nok duellen med keeper. Ballen faller til Stian Kviteberg som enkelt bredsider ballen i mål. BOIF følte seg naturlig nok snurt, men undertegnede sto veldig godt plassert og det er ingen tvil om at Dreyer var først på ballen - med god margin.

Dermed berget L/K 2 et poeng på overtid i kampen på en knusktørr og støvet grusbane på Geitnes i kveld. L/K tok riktignok ledelsen etter 20 minutter spill ved comeback-kid Trond Egil Larsen, men BOIF utlignet før pause på et merkelig idømt straffespark. Mats Håkon Karlsen ble dømt for å ha holdt en BOIF-spiller i feltet på en dødball - en forseelse som det går 13 av på dusinet. Men denne gangen ble det straffe og dermed 1-1 til pause.

I andre omgang kom Jørn Henriksen inn for L/K og han hadde umiddelbart to farlige sjanser, men BOIF hadde også fete tilbud og det var slett ikke ufortjent da de scoret 1-2 på et fint skudd fra skrått hold. Passivt L/K-forsvar i den situasjonen og det så lenge ut til å bli matchvinnermålet. Men L/K dyttet folk opp i angrep på slutten og det lønnet seg til slutt.

L/K 2 - BOIF 2-2 (1-1)

1-0 Trond Egil Larsen (20), 1-1 (straffe, 40), 1-2 (60), 2-2 Stian Kviteberg.

Dommer: John Arne Mathiesen

Ingen gule kort

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Kristoffer Fagerborg, Frank Nilsen, Trond Egil Larsen, Tor Arne Larsen; Ole Remi Hausner, Aleksander Heiskel, Rudi Dreyer; Åmund Rognli, Mats Håkon Karlsen, Stian Kviteberg.

Innbyttere: Jørn Henriksen, Tommy Osvaldsen

 
Skarp i cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mai 2006

L/K møter en gammel rival i cupen.

Onsdag 10. mai står nemlig Skarp på motsatt banehalvdel i 1. runde i cupen. En gunstig trekning for L/K, som har ambisjoner om å nå i hvert fall andre runde i år og sånn sett kan være glad at man ikke møtte for eksempel TIL eller TUIL allerede nå.

Mot Skarp burde sjansene for avansement være gode, selv om Skarp spiller en divisjon over og normalt sett er et bedre lag enn L/K. Skarp har slitt innledningsvis i avdeling 4, mens L/K har hatt en god start i divisjonen under. L/K har da også tradisjonelt hatt et bra tak på Skarp, og slo de senest 2-1 i vinterserien for under en måned siden.

Nå er det imidlertid alvor, og vi trenger ikke gå lenger tilbake enn siste seriekamp mellom lagene for å illustrere at L/K har en tøff jobb med å komme seg videre til 2. runde. Da tapte nemlig L/K 1-5 for Skarp på krøllgresset i Tromsdalen.

Sist lagene møttes i cupen var i 2000. Da møttes de daværende divisjonskollegaene i 2. divisjon også på krøllgresset i Tromsdalen. Da vant Skarp 5-0, blant annet etter mål av nåværende L/K-spiller Thomas Leonhardsen.
L/K 2 tapte serieåpningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2006

Kvaløysletta slo L/K 2 4-2 i fredagens kamp på Fløyabanen.

Et svært ungt L/K 2-lag leverte bra innsats mot seriefavoritten i 4.divisjon. Vegard Samuelsen, Ole Oscar Ross og Jan Robin Bjørn fikk sin debut i seniorsammenheng og alle tre gjorde sine saker godt. Spesielt framhevet keeper Vegard Samuelsen seg med solid keeperspill og et par klasseredninger. Eks-proff og tidligere TIL-spiller Frode Fermann var med tre scoringer den eneste Kvaløysletta-spilleren som fant ut av unge Samuelsen.

Stillingen ved pause var 3-1 til Kvaløysletta etter at Rudi Dreyer hadde gitt L/K 2 ledelsen på en heading midtveis i omgangen. Kvaløysletta økte til 4-1 rett etter pause, men L/K 2 avsluttet kampen bra. Tom Jørgen Gangsø reduserte til 4-2 på straffespark og det ble altså også sluttresultatet.

Stian Kviteberg og Frank Bekkstrand var tilbake i L/K-drakten etter opphold i Furuflaten. Sistnevnte markerte det med å bli utvist mot slutten av kampen etter to gule kort av den billige sorten.

Lagoppstilling: Vegard Samuelsen; Kristoffer Fagerborg, Mats Håkon Karlsen, Frank Bekkstrand, Aleksander Heiskel; Tom Jørgen Gangsø, Ole Remi Hausner, Rudi Dreyer; Stian Kviteberg, Åmund Rognli, Stig Roar Hansen Rognli.
Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Ole Oscar Ross.
Mål: Rudi Dreyer, Tom Jørgen Gangsø.
Nordreisa - L/K 0-3 (slutt)

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2006

L/K har slått Nordreisa og sikret fortsatt tabelltopp i TITO-serien.

LK-nett har fulgt dagens oppgjør på Storslett. Kampen er slutt.

85 min.: Stig Roar Hansen Rognli har kommet inn for Rune Kristiansen og Mats Håkon Karlsen har erstattet Steffen Dreyer.

80 min.: Rune Kristiansen har øket L/Ks ledelse på en ny heading fra kloss hold. Forarbeidet til scoringen stod Steffen Dreyer for.

75 min.: Ole Remi Hausner har erstattet Freddy Skogvang.

65 min.: L/K har ikke klart å dominere kampen etter utvisningen.

55 min.: Nordreisas Joakim Flatvoll har fått rødt kort.

46 min.: 2.omgang har startet.

45 min.: Lagene har gått til pause. Lars Wikbo hadde en feberredning på en stor NIL-sjanse rett før pause.

38 min.: Rune Lillevik har scoret på straffespark og L/K leder dermed 2-0. Straffen kom etter at Steffen Dreyer ble felt innenfor 16-meteren.

30 min.: L/K har hatt flere store sjanser, men for øyeblikket er kampen ganske jevn.

13 min.: Målscorer Rune Kristiansen har fått gult kort.

9 min.: Rune Kristiansen har gitt L/K ledelsen 1-0. Rune Lillevik stusset ballen videre til Frode Larsen som fra dørlinja slo et innlegg som Rune Kristiansen headet i mål.

5 min.: L/K har tatt initiativet i starten av kampen.

Lyngen/Karnes stiller med samme lag som i de tre foregående kampene. Det meldes om gode spilleforhold oppe i Nordreisa. Kampen starter kl 15.00.

Lag: Lars Wikbo; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Jørn Berger, Freddy Skogvang; Andre Fagerborg, Lasse Hausner, Frode G. Larsen; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Dommer: Hallgeir Bertelsen.
Ny bortekamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2006

Det blir bortekamp mot Nordreisa til helga.

Kampen, som opprinnelig skulle gå på Polleidet gress, ble i utgangspunktet flyttet til Geitnes grus. Gressbanen på Polleidet er ikke klar for kamp lørdag, og da var den nærliggende løsningen å flytte kampen til cuparenaen på Geitnes.

Men, som Framtid i Nord skriver på sine nettsider, strammet forbundstinget inn på bruken av grusbaner i 3. divisjon. Nå heter det at underlaget SKAL være kunstgress eller gress, og dermed har man måttet finne en annen løsning enn kriseløsningen på Geitnes. Lagene har derfor blitt enige om å snu oppgjøret, slik at Reisa får hjemmekamp nå, og L/K får det til høsten.

Les mer om saken her:

http://www.framtidinord.no/sport/article42188.ece
Grus i dag og grus lørdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2006

Kveldens cupkamp mot Ishavsbyen går på Geitnes grus. Det gjør også første hjemmekamp i serien lørdag.

Det har lenge vært klart at cupkampen mot Ishavsbyen i dag skal gå på Geitnes grus. Gressbanen på Polleidet ble ikke klar til cupoppgjøret, og nå er det klart at den heller ikke vil bli spilleklar til seriekampen mot Nordreisa lørdag.

Til tross for fint og varmt vær, er banen fortsatt såpass fuktig at det vurderes uforsvarlig å spille på den. Dermed blir det to kamper på tre dager på Geitnes-grusen. Grusbanen er etter solide forberedelser i grei forfatning og det er fullt ut forsvarlig å avvikle kamp her. Men det skal likevel bli godt og kunne tilby både L/K-spillerne og motstanderlagene gress under bena. Men det blir ikke denne uka.
Klar for 1.runde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2006

L/K slo Ishavsbyen 3-1 i kveld på Geitnes grus. Endelig versjon

Lyngen/Karnes er dermed klar for 1. ordinære runde av NM-cupen og kan inkassere 30.000 kroner i belønning fra cupkassa. Kampen gikk på Geitnes grus og ble preget av mye vind og uvant underlag for begge lag. L/K hadde medvind i 1.omgang og tok etter hvert initiativet etter en nervøs start av begge lag. 

Rune Kristiansen ga L/K ledelsen etter 27 minutter av første omgang etter et langt innkast av Jørn F. Berger. Rune Lillevik er, som vanlig, høyest inne i feltet og stusser ballen bakover i feltet der navnebroren på sedvanlig vis har dukket opp. Han har ingen problemer med å sette inn 1-0. Jens G. Løvland økte til 2-0 rett før pause - også det etter et Berger-innkast. Men denne gangen av et helt annet kaliber. Et kort kast på L/Ks høyreside til en overlappende Løvland ender til slutt i nettmaskene etter at backen har avansert avgårde noen meter og sendt i vei et flott duppskudd som gikk over Byen-keeperen og i mål. Riktignok var Rune Kristiansen på ballen før den endelig havnet i nettmaskene, men det var enighet om at målet var Jens Georgs - som forøvrig ikke har for vane å score i det hele tatt. Onsdagens cupmål var bare hans andre A-lagsmål i karrieren. Det første var forøvrig også et vakkert langskudd...

Alt i alt hadde L/K initiativet gjennom store deler av første omgang, selv om Ishavsbyen var farlig frampå flere ganger. Blant annet hadde spillende trener Ron Johansen en heading som ble stoppet like før den passerte streken. Men det var tydelig at det var L/K som ville mest i denne kampen, og det inntrykket forsterket seg bare i andre omgang - til tross for at en smule motvind. Så da L/K gikk opp til 3-0 var det fristende å konkludere med at løpet var kjørt. Målet kom på kveldens fineste angrep, der en god Stian Amundsgård la en fin løpeball til høyreving Rune Kristiansen. Han la ballen inn i banen igjen på halvspretten og der kom Rune Lillevik og lobbet ballen elegant over keeperen. Nærmest en klassisk scoring fra L/Ks fremste angrepsvåpen.

Riktignok scoret Ishavsbyen på frispark etter en times spill, og det var flere ganger svært så farlig foran Lars Wikbo i L/K-målet, men måten L/K fremsto som i går innga likevel en trygghet for at det skulle gå veien. Og det gjorde det da også. Hard og disiplinert jobbing i 90 minutter bør gi hyppige resultater i TiTo-serien, og i cupkampen fremsto L/K langt på vei med den innsatsen som trengs for å kjempe i toppen av 3. divisjon avdeling 23 - og for å komme videre i cupen.

Lyngen/Karnes har dermed slått ut to av de andre seriefavorittene i TITO-serien i de kvalifiserende rundene av NM-cupen. Nå venter sannsynligvis en motstander fra 2.divisjon eller oppover i 1.runde.

* Jørn F. Berger fikk seg en smell i øyet mot slutten av kampen. Han hovnet kraftig opp i etterkant, men han er ventet å være klar til Reisa-kampen.

* Cupkampen var den tredje på rad der Johnsen/Berg-Johansen har benyttet samme startellever. Det er sjelden kost i L/K.

L/K - Ishavsbyen 3-1 (2-0) 1-0 Rune Kristiansen (27), 2-0 Jens Georg Løvland (41), 3-0 Rune Lillevik (52), 3-1 Jonas Fossan (63).

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - god

Gule kort L/K: Jørn F. Berger

Tilskuere: Ca. 60 stykker på et for anledningen forblåst Geitnes

L/Ks lag: Lars A. Wikbo; Jens G. Løvland, Jørn F. Berger, Stian Amundsgård, Freddy Skogvang; Andre Fagerborg, Lasse Hausner, Frode G. Larsen; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.
Innbyttere: Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang, Ole Remi Hausner for Steffen Dreyer, Mats Håkon Karlsen for Jørn F. Berger

 
Tabelltopp for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2006

L/K åpnet årets TITO-serie med seier, tabelltopp og divisjonens toppscorer. Oppdatert versjon

Etter første serierunde er dermed L/K der man ønsker å være i årets 3. divisjon avdeling 23. Bortekampen mot Finnsnes ble vunnet med solide sifre - til slutt. For det var ikke like enkelt å se at det skilte to divisjoner mellom lagene i 2005. Finnsnes unge lag ville mer enn L/K innledningsvis, og fikk da også det første målet - etter tre minutter.

Men L/K viste snart hvor skapet skal stå i slike kamper. Bare et par minutter etter hadde L/K klort seg fast i feltet til FIL og et innlegg fra Frode Larsen, for anledningen på høyresiden, ble styrt greit i mål av L/Ks storscorer Rune Lillevik. Like etterpå var Steffen Dreyer ute på venstresiden, skar inn og sprang fra det som var av grønntrøyer før han satte ballen hardt i nærmeste hjørne fra rundt 20 meter. Pen scoring av L/Ks yngstemann i startelleveren.

Like før pause var venstrevingen og en annen storfjording, høyrevingen Rune Kristiansen, på ferde igjen. Rune Kristiansen blir spilt fri og kommer helt alene med FIL-keeperen. Rune som vanligvis er sikkerheten selv foran mål, setter ballen i kroppen på keeperen og ballen havner hos Steffen. Han klarer bare å sette den i stolpen, men ballen triller langs mållinja og Rune K. kan ikke unngå å legge på til 3-1.

Det sto det også til pause i en første omgang der L/K slett ikke hadde full kontroll hele tiden. Det kunne faktisk minne om cupkampen på Senja til tider - i hvert fall defensivt, men L/K-trener Dan-Håvard Johnsen fikk da etterhvert bra skikk på troppene sine. Men FIL skulle redusere til 3-2 før akkurat det skjedde. Nok en gang var omgangen bare tre minutter gammel da hjemmelaget scoret. Men etterhvert som kampen skred frem kom både L/Ks rutine og også stayerevner til syne. Innbytter Ole Remi Hausner satte inn sitt første A-lagsmål, med venstrefoten, etter corner, mens Lillevik scoret sitt andre for dagen etter straffespark. Straffen gikk opprinnelig på keeperen, men Lille var sikker nok da han tok returen og knallet den i nettaket.

Selv om Finnsnes neppe blir å finne i toppen av TiTo i år, så blir de nok å ta bra med poeng på hjemmebane - spesielt hvis ungguttene spiller med slik tæl og glød som de gjorde søndag. Derfor skal L/K være godt fornøyd med tre poeng i serieåpningen.

L/Ks beste: André Fagerborg jobbet utrettelig i 90 minutter og gjorde mye bra.

FIL - L/K 2-5 (1-3) 1-0 (3), 1-1 Rune Lillevik (5), 1-2 Steffen Dreyer (10), 1-3 Rune Kristiansen (43), 2-3, 2-4 Ole Remi Hausner (66), 2-5 Rune Lillevik (str - 82)

L/Ks lag: Lars Wikbo; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Jørn F. Berger, Freddy Skogvang; Frode G. Larsen, André Fagerborg, Lasse Hausner; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Ole Remi Hausner for Rune Kristiansen, Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang.

Dommer: Stig Are Sørensen - meget god

Gule kort: Frode Larsen og Tor Arne Larsen

Tilskuere: 107 betalende.

 

LK-nett fulgte serieåpningen mot Finnsnes med løpende oppdateringer:

Kampen er over på Finnsnes. L/K sikret seg tre poeng.

82 min.: Rune Lillevik har økt til 5-2 på straffespark etter at Frode Larsen ble felt.

80 min.: L/K har grei kontroll på kampen. Det skjer lite foran målene.

70 min.: Tor Arne Larsen har fått gult kort. Begge innbytterne har dermed markert seg.

66 min.: Ole Remi Hausner har økt L/Ks ledelse til 4-2. Han scoret på en retur etter corner.

60 min.: L/K har foretatt to innbytter. Freddy Skogvang og Rune Kristiansen har gått ut og de er blitt erstattet av Tor Arne Larsen og Ole Remi Hausner. Rune Lillevik har nylig hatt en heading i tverrliggeren.

55 min.: Frode G. Larsen har fått gult kort.

48 min.: Finnsnes har redusert til 2-3.

Pause på Finnsnes. Alle de tre spissene har altså scoret i serieåpningen.

43 min.: Rune Kristiansen har gitt L/K 3-1. Han satte ballen i mål etter at Steffen skjøt i stolpen.

32 min: Lyngen/Karnes er mer med i kampen. Rune Kristiansen har nettopp vært alene igjennom med keeper, men dessverre lobbet han ballen over mål.

20 min.: L/K sliter litt nå. Finnsnes har overtaket og har hatt flere sjanser.

L/K i føringen etter 10 minutter! Steffen Dreyer har scoret på en fin enkeltprestasjon hvor han dro seg inn fra venstresiden og skjøt i mål fra rundt 20 meter.

5 min.: Rune Lillevik har utlignet FILs ledelse. Han satte ballen i mål fra kloss hold etter et innlegg fra Frode G. Larsen.

Finnsnes har tatt ledelsen på et langskudd allerede etter 3 min.

Det rapporteres om fine spilleforhold på Finnsnes. L/K stiller med samme lag som mot FK Senja i cupen.

Lagoppstilling: Lars Wikbo; Jens Georg Løvland, Jørn Berger, Stian Amundsgård, Freddy Skogvang; Frode Gunnar Larsen, Andre Fagerborg, Lasse Hausner; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.
Innbyttere: Mats Håkon Karlsen, Tor Arne Larsen, Ole Remi Hausner.

Dommer: Stig Are Sørensen.

LK-nett vil følge utviklingen. Kampen starter kl. 16.00.  
Lyngenturneringa søndag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2006

Her finner du kampoppsettet for søndagen i Lyngenhallen. Miniputter, minijenter og småjenter. NB! Det blir satt opp ekstra ferge på søndagen fra Breivikeidet - klokken 09.00.
LYNGEN-TURNERINGA  V-2006
SØNDAG 23. APRIL 2006
Miniputter 6 - 8 år:  Furuflaten, Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2, Lyngstuva,  
Malangshalvøya, Nordkjosbotn 1, Nordkjosbotn 2
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  midten
Bane C  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
1 MP 6-8 A 09:20 Lyngen/Karnes 1 - Lyngen/Karnes 2
3 MP 6-8 A 09:40 Lyngstuva - Furuflaten
6 MP 6-8 A 10:00 Malangshalvøya - Nordkjosbotn 2
9 MP 6-8 A 10:20 Nordkjosbotn 1 - Lyngen/Karnes 2
12 MP 6-8 A 10:40 Lyngstuva - Lyngen/Karnes 1
15 MP 6-8 A 11:00 Malangshalvøya - Furuflaten
18 MP 6-8 A 11:20 Nordkjosbotn 2 - Lyngen/Karnes 2
21 MP 6-8 A 11:40 Nordkjosbotn 1 - Lyngen/Karnes 1
24 MP 6-8 A 12:00 Lyngstuva - Malangshalvøya
27 MP 6-8 A 12:20 Nordkjosbotn 2 - Furuflaten
30 MP 6-8 A 12:40 Lyngstuva - Nordkjosbotn 1
33 MP 6-8 A 13:00 Malangshalvøya - Lyngen/Karnes 2
36 MP 6-8 A 13:20 Nordkjosbotn 2 - Lyngen/Karnes 1
39 MP 6-8 A 13:40 Nordkjosbotn 1 - Furuflaten
LYNGEN-TURNERINGA  V-2006
SØNDAG 23. APRIL 2006
Minijenter 9 -10  år:  Malangshalvøya, Tromsdalen, Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2, 
Lyngen/Karnes 3, Nordkjosbotn 1, Nordkjosbotn 2
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  midten
Bane C  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
2 MJ 9-10 B 09:20 Lyngen/Karnes 3 - Lyngen/Karnes 1
4 MJ 9-10 B 09:40 Nordkjosbotn 1 - Lyngen/Karnes 2
7 MJ 9-10 B 10:00 Malangshalvøya - Nordkjosbotn 2
10 MJ 9-10 B 10:20 Tromsdalen - Lyngen/Karnes 1
13 MJ 9-10 B 10:40 Lyngen/Karnes 2 - Lyngen/Karnes 3
16 MJ 9-10 B 11:00 Nordkjosbotn 1 - Nordkjosbotn 2
19 MJ 9-10 B 11:20 Tromsdalen - Malangshalvøya
22 MJ 9-10 B 11:40 Lyngen/Karnes 1 - Lyngen/Karnes 2
25 MJ 9-10 B 12:00 Nordkjosbotn 2   Lyngen/Karnes 3
28 MJ 9-10 B 12:20 Tromsdalen   Nordkjosbotn 1
31 MJ 9-10 B 12:40 Malangshalvøya   Lyngen/Karnes 2
34 MJ 9-10 B 13:00 Nordkjosbotn 1   Lyngen/Karnes 1
37 MJ 9-10 B 13:20 Tromsdalen   Nordkjosbotn 2
40 MJ 9-10 B 13:40 Malangshalvøya   Lyngen/Karnes 3
LYNGEN-TURNERINGA  V-2006
SØNDAG 23. APRIL 2006
Miniputter 9 - 10 år: Lyngstuva, Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2,  Fløya
Ramfjord, Ulfstind 1, Ulfstind 2, Mårfjell 
Bane A  -  nærmest utgang
Bane B  -  midten
Bane C  -  bortest
KAMP KLASSE BANE KLOKKA   LAG  
5 MP 9-10 C 09:40 Lyngen/Karnes 1 - Lyngstuva
8 MP 9-10 C 10:00 Ulfstind 1 - Lyngen/Karnes 2
11 MP 9-10 C 10:20 Ulfstind 2 - Mårfjell
14 MP 9-10 C 10:40 Lyngstuva - Fløya
17 MP 9-10 C 11:00 Ramfjord - Lyngen/Karnes 1
20 MP 9-10 C 11:20 Ulfstind 2 - Lyngen/Karnes 2
23 MP 9-10 C 11:40 Fløya - Ulfstind 1
26 MP 9-10 C 12:00 Mårfjell - Ramfjord
29 MP 9-10 C 12:20 Lyngen/Karnes 1 - Ulfstind 2
32 MP 9-10 C 12:40 Fløya - Lyngen/Karnes 2
35 MP 9-10 C 13:00 Lyngstuva - Ulfstind 1
38 MP 9-10 C 13:20 Ramfjord - Ulfstind 2
41 MP 9-10 C 13:20 Lyngen/Karnes 2 - Mårfjell
42 MP 9-10 C 14:00 Ulfstind 1 - Lyngen/Karnes 1
43 MP 9-10 B 14:20 Lyngstuva - Ramfjord
44 MP 9-10 C 14:20 Mårfjell - Fløya

 

LYNGEN-TURNERINGA  V-2006
SØNDAG 23. APRIL 2006
Småjenter (smj):
Pulje A: LK/FIL 1, LK lg., Skarp J-93, Slettaelva
Pulje B: Skarp, LK/FIL 2, Badderen, Malangshalvøya
KAMP PULJE KLOKKA   LAG  
1 A 14:40 LK/FIL 1 - LK/FIL lg.
2 B 15:00 Skarp - LK/FIL 2
3 A 15:20 Skarp J-93 - Slettaelva
4 B 15:40 Badderen - Malangshalvøya
5 A 16:00 LK/FIL lg. - Skarp J-93
6 B 16:20 LK/FIL 2 - Badderen
7 A 16:40 Slettaelva - LK/FIL 1
8 B 17:00 Malangshalvøya - Skarp
9 A 17:20 LK/FIL lg. - Slettaelva
10 B 17:40 LK/FIL 2 - Malangshalvøya
11 A 18:00 LK/FIL 1 - Skarp J-93
12 B 18:20 Skarp - Badderen
SLUTTSPILL
13 7. plass 18:40     A4 - LK lg.    
14 Semifinale 19:00     A1 - B2               
15 Semifinale 19:20     A2 - B1               
16 5. plass 19:40     A3 - B3    
17 Bronsefinale 20:00 Taper 14 - Taper 15       
18 Finale 20:20 Vinner 14 - Vinner 15    
LK lillegutter deltar på siden av konkurransen.
Laget plasseres sist på tabellen i pulje to.
Resultatet i kampene mot laget teller for de andre lagene.
"Byen" i cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2006

Ishavsbyen står imellom L/K og første runde i NM-cupen.

Tromsø-laget er nemlig motstander i 2. kvalikrunde i NM-cupen. Dermed møter L/K én av de andre favorittene i TiTo-serien om retten til å spille 1. runde i NM-cupen og dessuten tjene gode penger. Ishavsbyen er etter hvert en kjent motstander for L/K, som vi har møtt mange ganger i vinter i treningskamper - med seire til begge lag. Men nå er det straks mer alvor over ting.

Trekningen betyr at L/K får hjemmebane, men det er foreløpig høyst usikkert hvor kampen blir å gå. Gressbanen på Polleidet er neppe klar til 26. april, som er den fastsatte datoen, og løsningen kan meget vel bli Geitnes grus. Tiden får vise.

Plasten ble forøvrig lagt på gressbanen på Polleidet i går, av en 20-manns sterk dugnadsgjeng, så nå får værgudene bidra til at banen blir spilleklar så raskt som mulig - kanskje allerede til hjemmepremieren mot Nordreisa 29. april.

Her finner du hele oppsettet for 2. kvalikrunde:

http://idrett.speaker.no/03/organisation.asp?WCI=wiNews&WCU=164669&id=534
L/K i tetsjiktet - på papiret

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2006

De fleste forståsegpåere tror L/K vil gjøre det skarpt i år.

Framtid i Nord har i sin torsdagsutgave gjengitt tabelltipsene til de tre trenerne i dekningsområdet, samt tipsene til lokalavisene "Tromsø", Folkebladet og FiN selv. Og L/K går, ikke uventet, igjen på "TiTo-pallen".

Skjervøys Bjørn Nilsen tipper likegodt L/K helt til topps, mens "Tromsø", FiN og L/Ks egen Vegard Berg-Johansen tror L/K blir nummer to etter TIL 2. Reisas Bjørn Jensen og Folkebladet tipper L/K på 3. plass etter TIL 2 og Senja.

Framtid i Nords Arne Teigen har begrunnet 2.plass-tipset med at TIL 2 vil kunne vinne serien hvis de ønsker det med de ressursene laget har til rådighet. For L/Ks del så peker FiN på at laget ha nyttig erfaring fra 2. divisjon og at formkurven peker oppover. Andre punkter som taler til L/Ks fordel er ifølge avisa:

* Viser imponerende evner til å komme tilbake etter å ha ligget under med både to og tre mål.

* De er i ferd med å få skikk på forsvarsspillet.

* Har brukbar backup med 17-18 mann i A-stallen.

* Vil lage mange mål på faste situasjoner og har en klassisk matchvinner i Rune Lillevik.

Eneste minuset ifølge FiN er faren for motivasjonssvikt mot antatt enkle motstandere.