Godt nytt år!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Des 2007

L/K ønsker alle et godt nytt år.

Samtidig som rakettene går i været i kveld går også startskuddet for sesongen 2008.  Det blir forhåpentligvis en like fin sesong for L/K som 2007.

Selv om ikke alle L/Ks lag starter like tidlig som A-laget (26. januar er første kamp) så begynner etterhvert de fleste lagene som smått å forberede seg til en ny sesong.

Og mens TiTo-laget "bare" har en fjerdeplass å skilte med fra årets sesong, har for eksempel både småjentelaget og jentelaget hvert sitt KM-gull å forsvare. VI satser på at det året vi nå går i møte blir minst like suksessrikt for klubben som det vi nå forlater.

L/K takker for i år og håper på et godt 2008 for alle fotballvenner!
God L/K-representasjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Des 2007

L/Ks mange talenter er godt representert på kretssamling første søndag i 2008.

L/K har nemlig hele åtte spillere representert på kretssamlingen søndag 6. januar i Skarphallen ( i tillegg til Finnsnes-signerte Jørgen Vik, som imidlertid fortsatt står i L/K).

Det er særdeles hyggelig at så mange L/K-juniorer, med "veteran" Tom-Jørgen Gangsø i spissen, får sjansen til å vise seg fram på dette nivået også. Og av de åtte-ni er det bare nevnte Gangsø som er sisteårs junior.

Når vi i tillegg tar med at tre av de som har vært blant L/Ks jevneste og definitivt beste på juniorlaget vårt i 4. divisjon ikke er uttatt til denne samlingen (Jan Robin Bjørn, Fredrik P. Johansen og Kristoffer Fagerborg), så viser det at vi har mange unggutter som vi må og skal ta godt vare på.

Det viser også at vi er i stand til å stille et godt juniorlag når det skal spilles NM-kvalik i april. 

Disse er tatt ut fra Nord-Troms:

Keepere:
01 Henrik Henriksen Nordreisa 1991
02 Jørgen Vik Lyngen/Karnes 1990
03 Vegard Samuelsen Lyngen/Karnes 1990

Forsvar:
04 Thomas Sjøtun Nordkjosbotn 1991
05 Andreas Holm Lyngen/Karnes 1991
06 Kristoffer Karlsen Nordreisa 1990
07 Stian Stenhaug Lyngen/Karnes 1991

Midtbane:
08 Tom Jørgen Gangsø Lyngen/Karnes 1989
09 Tor Martin Mienna Nordreisa 1990
10 Henrik Schjøt Nordreisa 1991
11 Ole Oscar Ross Lyngen/Karnes 1990
12 Kristian Knutsen Nordkjosbotn 1991

Angrep:
13 Øyvind Garfjell Lyngen/Karnes 1990
14 Jonas Samuelsen Lyngen/Karnes 1992
15 Andreas Løvland Lyngen/Karnes 1993
16 Truls Johansen Skjervøy 1990
Kjøp L/K-kalenderen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Des 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L/K-kalenderen for 2008 selger veldig godt. Nå er det mulig å bestille på nett!

Kalenderen har vært i salg på Lyngseidet en ti dagers tid, og salget har vært svært upåklagelig. Nå gir vi de som ikke har hatt mulighet til å kjøpe kalenderen en sjanse til å få den i hende før januar er for langt fremskredet.

Det er første gang L/K lager en egen kalender. Og det blir garantert en ny en til neste år. Trykksaken inneholder en fin blanding av gamle og nye bilder fra både Karnes, Lyngen og ikke minst Lyngen/Karnes og bør være obligatorisk på kjøkkenveggen for alle med et lite hjerte for klubben.

Blant godbitene kan vi nevne de to eldste: Et lagbilde av Karnes fra 1946, ( med spillere som bl.a. Ludvik Beck, Åge Forfang, Petter Jensen og Hallvard Halden), Lyngen IL fra 1959 (med navn som Petter Grønnbakk, Helge og Roald Skogheim og Emil Borch).  De TiTo-vinnerne lagene fra 1991 og 2002 har også fått sin plass i kalenderen, i tillegg til en rekke bilder av lag og spillere fra L/Ks junioravdeling.

Det er også på sin plass å takke alle L/Ks støttespillere, som har vært med å sponse årets kalender: Ecotech, Nord-Troms Bil, Sparebanken Nord-Norge, Troms Slakteridrift AS, PriceWaterhouse Coopers, Troms Kraft, AS Elektro-Sport, Lyngen Plast, Framtid i Nord, Johnny Hansen Regnskap AS, Lyngenfjord Asvo AS og Lyngsalpeprodukter. Arne Teigen, Framtid i Nord fortjener en ekstra takk for å ha stått for en god del av bildene.

De som ønsker å få kalenderen tilsendt i posten, kan henvende seg til L/K på vår e-post: lyngkarn@online.no, sender vi kontonummeret vårt og prisinformasjon tilbake til deg. Så snart pengene er inne på vår konto, sender vi kalenderen. Prisen er 150 kroner (pluss porto). Vi kommer til å samle opp en del bestillinger og sende ut kalenderene i løpet av tidlig januar.

I tillegg til at man får selve kalenderen, blir alle som har kjøpt kalenderen med i trekningen av en middag for to stykker på Lyngens utmerkede spisested Stigen Vertshus.

Les hva fotballkretsen skriver om kalenderen!

 
Kommunen støtter ikke kunstgress

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Des 2007

Lyngen kommune vedtok i dag at man ikke vil bidra til realiseringen av kunstgress på Geitnes.

Det uhyre  viktige prosjektet for lyngenfotballen fikk en relativt lunken mottakelse i dagens kommunestyre. Bare syv av nitten kommunestyrerepresentanter såg det likt å støtte fotballen i kommunen - seks av Ap-representantene samt Sps Kay Roger Fjellsøy.

Det betyr at hvis Geitnes kunstgressbane skal realiseres til sommeren, og det er det så utrolig viktig at den blir, så blir det uten hjelp fra Lyngen kommune.

For selv om dagen i dag står i skuffelsens tegn, så kommer vi sterkere tilbake!
Jørgen forlater L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Des 2007

Jørgen Vik (17) har reddet sitt siste skudd for Lyngen/Karnes.

Jørgen har i dag skrevet under for divisjonskollega Finnsnes etter å ha spilt to sesonger for L/K. Jørgen ønsker nye utfordringer og har valgt grønntrøyene som neste stoppested for sin keeperkarriere.

L/K er forståelig nok skuffet over å miste sin svært solide keeperskanse, men respekterer likevel Jørgens valg. Det er ikke hverdagskost at etablerte L/K-spillere forlater klubben til fordel for en klubb på samme nivå, men vi har fått to skikkelig solide sesonger fra unge Vik, og det er vi takknemlige for.

Jørgen, årets spiller i L/K i år, har satt spor etter seg i L/K og vi ønsker han all mulig lykke til videre. Og så må han bare påberegne ekstra tøffe tak på Polleidet til sommeren :-)

Jørgen har spilt nøyaktig 50 kamper for L/K siden han kom til oss foran 2006-sesongen. 24 kamper i debutsesongen og 26 kamper i år. Jørgen har vært stabiliteten selv og har stått alle serie- og cupkampene bortsett fra seriekampen borte mot (ironisk nok) Finnsnes. Da sonte han for rødt kort.

Per i dag har L/K dermed to keepere igjen i A-stallen. Michael Wæraas og juniorkeeper Vegard Samuelsen. Begge har tilholdssted i Tromsø. Etter Viks avgang må klubben finne ut om det er behov for å hente inn en tredje keeper. Men det blir ikke å skje i helga i hvert fall...

 
Juniorene i NM

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Des 2007

    L/Ks juniorer skal delta i junior-NM i 2008 også.

L/K har mange lovende unggutter for tiden. De aller fleste av dem hadde et godt kamptilbud i 4. divisjon (og mange også 3. divisjon) i 2007-sesongen, og derfor har ikke L/K et eget juniorlag. Men i 2007 meldte L/K likevel på lag til NM-cupen for junior. Og selv om det ble to tap (mot TUIL og Slettaelva) så ga NM-kvaliken mersmak. Derfor skal juniorene delta i NM i 2008 også.

Fra laget som deltok i år er det kun Morten Nilsen som har blitt for gammel for juniorfotball. L/K skulle derfor kunne stille vel så slagkraftig i 2008 relativt sett som man gjorde i 2007.

De andre lagene som er påmeldt til junior-NM foreløpig er TIL, TUIL, Finnsnes og Fløya.

Kvaliken finner sted i Skarphallen helgen 5. og 6. april.
Tidlig sesongstart i TiTo

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Des 2007

Forslaget til terminliste for TiTo 2008 er klar.

Selv om ting ikke skal spikre før på terminlistemøtet 22. desember, så er det i hvert fall klart at TiTo-serien starter opp allerede fredag 18. april med Kvaløysletta - Skjervøy.

L/Ks første kamp er den 19. april, borte mot Lasarus-laget Ramfjord og allerede 26. april er det etter planen meningen å spille første hjemmekamp på Polleidet.

Det foreløpige forslaget finner du her!
Forandringer i TiTo

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Des 2007

Bardu måtte trekke laget i dag.

Det har lenge spøkt for Bardus eksistens i TiTo-serien 2008 etter tildels store mannskapsproblemer mot slutten av sesongen i etterkant av sesongen.

Nå er det ifølge Troms fotballkrets et faktum: Bardu trekker laget og Ramfjord, som egentlig rykket ned fra 3. divisjon i år, har takket ja til å overta bardudølenes plass i 3. divisjon 2008.

Det betyr to turer mindre forbi krysset på  Buktamoen for L/Ks A-lag i 2008 iogmed at Senja også er borte fra TiTo. I steden blir det et nytt oppgjør på krøllgresset i Ramfjord. Det er foreløpig uklart om Bardu makter å stille lag i 4.divisjon.

Men kamp på Bjørkmyra grus slipper i hvert fall L/K å tenke på. Skognes har nemlig fått den nedslående beskjeden fra kretsen om at det ikke blir aktuelt å la 3. divisjonskamper gå på grus. Dermed må det nyopprykkede laget finne en alternativ hjemmebane deres comeback på kretsens øverste nivå. For de motstanderlagene som har benyttet fasilitetene og spilt på grusbanen Skognes har å by på, så er det kanskje ikke full krise at Skognes må bort fra Sjursnes for å spille TiTo-fotball. Men L/K føler likevel med Skognes, som har sterk tilknytning til bygda og som vil miste litt identitet ved å måtte spille kamper i Ramfjord eller i Lakselvbukt - som vel er to av alternativene som er aktuelle for Skognes. Men Skognes selv ser både fordeler og ulemper med vedtaket til kretsen.

I likhet med L/K har Skognes imidlertid planer om å få anlagt en kunstgressbane. Og kretsens holdning til gruskamper berører jo til en viss grad også L/K, som senest i år spilte NM-cup på grusbanen på Geitnes. Kvalikkamper i cupen (altså til og med 2. kvalikrunde) har vært lov å spille på grus og foreløpig gjelder det ennå. Men til TiTo-kamper er det bare å ha gressbanen klar på Polleidet i slutten av april/tidlig i mai - som alltid. Men kanskje kan vi spille første hjemmekamp på Geitnes kunstgress i 2009? Det er lov å håpe i hvert fall.

Se hva NFFs lover sier om banereglementet her.

 

 
L/Ks bestemann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Des 2007

 

Jørgen Vik fikk utmerkelsen på årsfesten  på Polleidet lørdag. Morten Nilsen var blant de første til å gratulere.

 

Keeper Vik (17) hadde en flott førstesesong i L/K i 2006, men da ble lagkaptein Jens Georg Løvland Årets spiller. I år var det imidlertid ingen som gjorde Jørgen rangen stridig som L/Ks bestemann.

Jørgen har stått en rekke strålende kamper og har nesten aldri dårlige kamper i L/K-buret. I år hadde tromsøgutten en haug med klasseredninger, og var også stabiliteten i og med at han spilte alle cup- og seriekamper så nær som én - borte mot Finnsnes. Da sonet han karantene etter å ha fått rødt kort mot Ishavsbyen.

Vel fortjent er prisen i alle fall!

Sist en keeper ble kåret til årets spiller var forøvrig i 2004 - da Lars A. Wikbo fikk utmerkelsen.

Også kåringen av Årets supporter har blitt en fast foreteelse på årsfesten. Denne gangen var det alltid tilstedeværende Geir Granås som stakk av med prisen - som i sannhet er krevende å bli nominert til. Geir og sønnen Kristoffer har vært på stort sett alt av kamper, hjemme som borte, i løpet av sesongen. Sånt legges merke til og det er bare å takke Granåsene for en flott sesong!

 I 2008 er forøvrig Geir valgt inn som materialfovalter for L/K - både senior og junior. Så det blir neppe færre kamper til neste år...
Trenerkabalen i boks

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Des 2007

Jørn F. Berger (27) blir foreløpig sistemann inn i L/Ks mannsterke trenerteam.

Med Bergers inntreden i trenerteamet til L/K blir det samtidig klart at Dan-Håvard Johnsen blir hovedtrener i L/K 2008.

Etter å ha sjekket ut, og fått nei fra, solide navn (Ståle Johansen, Ivar Morten Normark og Roger Lange) som hovedtrener i byen, går L/K nå for følgende løsning:

Dan-Håvard Johnsen (Lyngen) - Hovedtrener
Tor-Arne Solvang (Tromsø) - Ass. trener
Jørn F. Berger (Tromsø) - Ass.trener
Tore Larsen (Lyngen) - Spillerutvikler
Henning Hansen (Lyngen) - Keepertrener

Jørn F. Berger vil få hovedansvaret for den kondis- og styrketreningsbiten i klubben. Så da er ingen spillere trygge... I tillegg er Berger klubbens fysioterapeut, så det blir nok å henge fingrene i.

Keeperkjempen Henning Hansen er ny som keepertrener i L/K, men ikke akkurat ny i klubben. Oppfølgingen av keeperne har vært et forsømt område for L/K, og det skal vi bøte på ved å få Henning på banen. L/K har tre seniorkeepere i Jørgen Vik, Michael Wæraas og Vegard Samuelsen. I tillegg gror det godt i årsklassene nedover, og Henning blir i det perspektivet en viktig mann.

Et viktig tillegg er at vi L/K tar sikte på at spillerne Lasse Hausner og Rune Lillevik også skal være i trenerteamet. Lasse vil i så fall være en del i byen i forbindelse med jobb, og vil i utgangspunktet være aktuell for å kjøre noen treninger der. Rune Lillevik vil eventuelt være en ressursperson i treningsarbeidet inne i Lyngen, i tillegg til at L/K selvsagt håper at Lille går på en ny sesong som spiller. Rollene til disse to skal avklares i løpet av de nærmeste dagene.

 
Tøff start på vintersesongen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Des 2007

L/K bør stille godt forberedt til første kamp i vinterserien.

Det er nemlig Tromsø IL som er første motstander i vinterseriens 1. divisjon. Og uansett hvilket lag de måtte stille så er det duket for en flying start på sesongen - i hvert fall hva utfordringer angår.

26. januar starter kampene opp, og i utgangspunktet har L/K én kamp stort sett hver helg fram til siste kamp søndag 30. mars.

1. divisjonen består av ni lag: TIL, TUIL, Skarp, Harstad, Mjølner, Skjervøy, Skånland, Fløya og L/K.

Se kampoppsettet for vinterserien 2008 her!
Vel gjennomført fotballskole

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Des 2007

30-35 unge og håpefulle deltok på L/Ks adventsfotballskole lørdag. Her har noen av de yngste fått diplom. Instruktørene bak.

Instruert av Dan-Håvard Johnsen og hans medhjelpere fra A-laget lærte forhåpentligvis de unge i alderen 4-15 år noe på den knappe tre timer lange seansen i Lyngenhallen lørdag.

30-35 fotballspillere deltok på skolen, og aldersspennet tilsa at deltakerne ble delt opp i to grupper. Alle var med i trekningen av en signert L/K-drakt og en TIL-drakt. I tillegg var det selvsagt diplomutdeling etter at økta var over.
Hansen ny formann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Des 2007

Johnny Hansen (54) er ny leder i L/K.

Hansen er en veteran i ledelsen av såvel gamle Karnes som L/K. Etter et par år som sportslig leder og nestformann i klubben tar den gamle Karnes-keeperen over roret i L/K etter Kjell-Magne Stenhaug. Det ble klart på årsmøtet på Polleidet fredag.

Samtidig er det klart at Øystein Garfjell blir ny sportslig leder i L/K etter Johnny. Avtroppende formann Kjell Magne Stenhaug blir styremedlem. Rune Larsen fortsetter som kasserer, mens Wenche Leiros er ny sekretær. Lill Helmersen fortsetter som leder for junioravdelingen. Det er foreløpig ikke avklart hvem som blir nestformann.

L/K-nett takker Kjell Magne for innsatsen som formann og ønsker Johnny lykke til som ny leder!
Fotballskole til helga

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Nov 2007

Lørdag er det bare å møte opp i storstua på Eidebakken.

Lørdag 1.12 arrangerer L/K en fotballskole i Lyngenhallen i tidsrommet
1000-1400.

Alle barn i alderen 5-15 er hjertelig velkommen til å delta!
Det vil bli en liten påmeldingsavgift for å delta.

L/K holder kantinen åpen mens fotballskolen pågår.

Påmelding til:

Lill Helmersen, tlf 95853958, eller Trond Egil Larsen, tlf 948 41651, innen fredag 30.11.

Mer informasjon følger frem mot helgen

L/K oppfordrer barn og unge i hele Lyngen til å melde seg på!
Treningsoppstart i byen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Nov 2007

Det er på tide med fellestreninger for A-laget.

Etter knapt 40-50 dager fri fra fotball, i hvert fall for de som ikke har deltatt i Nilut, Coca Cola-cup og diverse mer eller mindre prestisjefylte gymsalturneringer, er det på tide å få opp dampen igjen.

L/K har for vintersesongen 2007/2008 fått følgende treningstimer i Tromsø:

Skarphallen, med oppstart mandag 26.november:
Mandag: 20.00 - 21.00
Torsdag: 17.00 - 18.00

Fløyahallen, med oppstart etter 1. desember:
Tirsdag: 22.00 - 23.00 (1/3s bane)

Treningene i Lyngen starter også opp mandag, men treningstidene er ikke helt spikret ennå.

L/K jobber forøvrig fortsatt med å få på plass en hovedtrener i Tromsø etter at Vegard Berg-Johansen forlot klubben i slutten av oktober. Her er målsetningen å ha det meste på plass til samlingen 1. desember i Lyngenhallen.

Fra før av er det klart at både Tore Larsen, Dan-Håvard Johnsen og Tor Arne Solvang skal bidra på trenersiden i 2008. Rolleavklaringen blir imidlertid ikke 100 prosent spikret før en ny trener er på plass i Tromsø.
Klubbkveld med kretsen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Nov 2007

Onsdag er det klubbkveld i Lyngenhallkantina.

Troms fotballkrets, ved Remy Uteng og Trond Hallen, inviterer til klubbkveld for Lyngen/Karnes IL onsdag 14. november.

Sted: Lyngenhallens kantine

Tid: 18.00.

Enkel servering. Alle er velkommen!
Trond tilbake til Tippeligaen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Nov 2007

Trond Olsen var kampens store spiller da Bodø/Glimt tok seg tilbake til Tippeligaen i kveld.

Lyngsværingen herjet i kjent stil på venstrevingen, scoret to mål og hadde i tillegg nesten-målgivende på 3-1 målet til Runar Berg.

Til slutt sto det 3-2 til hjemmelaget på Aspmyra. Dermed har Bodø igjen et lag i landets gjeveste divisjon, og lyngsværinger kan igjen følge Lyngens mest fremgangsrike fotballspiller i landets gjeveste divisjon.

L/K og L/K-nett gratulerer Trond Olsen med strålende kamp og nyvunnet Tippeligastatus. Vi er stolte!

 
Cupsølv til Jørn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Nov 2007

Jørn Hansen fikk ta turen opp de berømte trinnene på Ullevål og motta NM-sølvmedalje i ettermiddag.

Jørn hadde sjansen til å bli cupmester i dag, til tross for at han i høst har vært utlånt til Mjølner. To cupkamper tidligere i sesongen ville sørget for det. Men to mål av Olivier Occean sloknet alle drømmer om cupgull til lyngsværingen. 

Men sølv i NM-cupen er heller ikke å forakte - fire år etter at en annen Lyngen-gutt, Trond Olsen, tok cupsølv med Bodø/Glimt.

Lillestrøm var det beste laget, men FKH, hvis drakt også eks L/K-trener Vegard Berg-Johansen har akslet, hang godt med gjennom hele kampen.

L/K og L/K-nett gratulerer i hvert fall Jørn Hansen med cupsølvet!
Andreas på talentsamling

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Nov 2007

Andreas Løvland er tatt ut til talentsamling i Østfoldhallen i midten av november.

L/K-talentet er eneste fra fotballkretsen som skal være med på talentsamlingen i Østfoldhallen 16. - 18. november.

Unge Løvland (14) har kommet fint tilbake etter beinbruddet i vinter og nå skal han vise seg fram sammen med 19 andre 14-åringer under ledelse av sportslig ansvarlig Dag Riisnæs.

Her er oversikten over spillerne:

080493

Andreas Sanderud

Raumnes/Årnes

070293

Valon Berisha

Egersund IK

060193

Øivind Frantzen

Mjølner

170293

Emil Jonassen

Odd BK

140193

Sanpreet Singh

Drøbak/Frogn

270193

Etzaz Hussain

Langhus

140493

Kim E. Skogsrud

Skeid

060393

Jonas Svensson

Verdal

220393

Henrik Johansen

Gjøvik Lyn

140293

Eirik Hove

Sogndal

300893

Sindre Myrdal

Vestsiden

080393

Kevin Dure

Løv-Ham

210393

Fredrik Kosberg

Træff

300593

Sean McDermott

Våg

100593

Andreas Løvland

Lyngen/Karnes

090193

Henning Thommesen

Solberg

190693

Sverre Økland

Aalesund

240793

Kim Steven Knutsen

Alta

020393

Alexander Iversen

Stålkameratene

280193

Sam Joakim Kristiansen

Nesjar
Berg-Johansen gir seg som L/K-trener

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Okt 2007

Vegard Berg-Johansen har ledet sin siste L/K-trening.

L/K har de siste dagene vært klar over at det bar mot at Vegard takket nei til videre engasjement i klubben.

Til beste for alle parter så har Vegard brukt kort tid på å avgjøre om han fortsetter eller ikke. Dermed har L/K i det minste kjøpt seg litt tid i forhold til å finne hans erstatter.

Vegard kom til L/K før jul i 2005 og har følgelig trent L/K i to sesonger. I 2006 hadde han hovedansvaret sammen med Dan-Håvard Johnsen, mens Vegard i år har hatt hovedansvaret alene - men med Tore Larsen og Tor Arne Solvang som hjelpetrenere.

L/K har hatt to flotte år med treneren og mennesket Vegard Berg-Johansen, og ønsker han lykke til videre i trenerkarrieren!

Når det er sagt, så skal det ikke herske noen tvil om at L/K satser minst like hardt som under Vegard med å nå målet om opprykk til allnorsk. Det betyr en trenerløsning som skal matche det vi har hatt de siste sesongene.

- Det har ligget i kortene en tid nå at Vegard ikke kom til å fortsette. Vi jobber derfor nå med å få på plass et opplegg som vil og skal være like godt som det alltid har vært, sier sportslig leder Johnny Hansen i L/K.

Han sier at klubben har en målsetning om å ha et opplegg klart innen en uke eller to.

Vegard Berg-Johansen fikk forøvrig også fire kamper og to mål for L/Ks A-lag i 2006-sesongen.
Småjentene også kretsmestre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Okt 2007

Uten å ha vært i aksjon selv i går, ble småjentene til L/K kretsmestre!

KM-kampen i går mellom BOIF og TUIL endte med 1-0 seier til innlandslaget. Det var et perfekt resultat for L/K-jentene, som tidligere har vunnet 3-2 over TUIL og spilt uavgjort 2-2 mot BOIF.

Dermed er L/Ks 11-lag i småjenteklassen kretsmestre - en flott prestasjon som føyer seg inn i et gledelig jente-år for Lyngen-fotballen.

Forleden ble som kjent jentelaget til FIL L/K kretsmestre og tre jenter kan i dag skryte av å være dobbelt kretsmestre, ifølge Framtid i Nord; Keeper Marthe Lyngra og spissene Karen Willassen og Kristina Hansen. Prestasjonen blir ikke mindre av at det dreier seg om 11-fotball for begge lagene.

L/K-nett gratulerer jentene så mye!
Jentelaget kretsmestre!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Okt 2007

FIL L/Ks jentelag er best i kretsen.

I en dramatisk KM-finale i Tromsø søndag ble Karoline Dreyer matchvinner - ett minutt på overtid.

11-laget til FIL L/K ledet ifølge Framtid i Nord 2-1 helt til siste minutt av ordinær tid. Da utlignet Salangen. Men ett minutt på overtid var Dreyer på plass, i kjent L/K-stil og scoret seiersmålet.

Veldig sterkt av lyngsjentene, som dermed gikk seirende ut av den historiske KM-finalen.

L/K-nett stiller seg i det som bør være en lang rekke med gratulanter!

Les enda mer om finalen på Troms Fotballkrets' nettside.

 
Uangjort i siste kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Okt 2007

L/K 2 kronet en bra sesong i 4. divisjon med uavgjort borte mot Ulfstind. Dermed ble det 4.plass til slutt. Endelig versjon       

Tor Arne Larsen scoret to mål i første omgang mens Andreas Holm satte inn 3-0 i andre omgang. Men Ulfstind kom tilbake og klarte 3-3 akkurat som på Polleidet tidligere i sesongen.

Ettersom Storsteinnes slo Ringvassøy i dag, kom L/K 2, i likhet med L/Ks A-lag, på fjerdeplass i årets serie, med sine 37 poeng. Fin sesong for ungguttene på B-laget, som har lyktes med å ha en fast stamme av (unge) spillere denne sesongen.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Frode Følstad, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Thomas Leonhardsen, Lasse Hausner, Andreas Holm; Tor Arne Larsen, Fredrik P. Johansen, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Vegard Samuelsen, Stian Stenhaug, Uno Nesvik.
Tap i sesongavslutningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Okt 2007

En sjansefattig kamp på Polleidet endte med seier til Skjervøy og TiTo-fjerdeplass til L/K. Endelig versjon

SIK vant fortjent nok. Reidar Waage var den store forskjellen på lagene med sine goalgetteregenskaper. To ganger var han løs i L/K-feltet og to ganger hamret han ballen bak L/Ks Jørgen Vik.

L/K skapte lite i sin siste kamp for sesongen og klarte for første gang i år ikke å score på hjemmebane.

Etter fyrverkeriet av en 4-4 kamp på Skjervøy, var det kanskje lov å håpe på mer av det samme i serieavslutningen på Polleidet. Men om det var fire skikkelige målsjanser til hvert lag i løpet av denne kampen, så var det maks.

Før Reidar Waages første mål etter 15. minutter var det klassisk stillingskrig. Men Waage er ikke tungbedd når han får ballen servert aav L/K-forsvaret. Han avanserer ti meter og setter ballen sikkert i mål. Det gikk 15 minutter til før L/K skapte en skikkelig målsjanse. Da hadde kaptein for dagen Rune Lillevik to farlige headinger på kort tid. Den ble reddet av SIK-keeperen, mens den andre gikk like utenfor.

Andre omgang ble mer av det samme. SIK-spillerne gikk i krigen, alle som én, mens flertallet av L/Ks spillere så mer ut som militærnektere. SIK hadde ikke noe markant overtak og L/K var fullt med i kampen. Men det virket ikke som det ekstra L/K-giret ville slå inn denne kampen.

Etter timen scoret Reidar Waage på nytt etter frispark fra L/Ks høyreside og etter det var det egentlig ikke noe som tydet på at L/K skulle klare å komme tilbake. Selv om banespillet var jevnt fordelt fortsatte SIK å vinne de fleste duellene og spille med en helt annen innstilling enn L/K.

Dermed ebber kampen ut med 2-0 og en litt skuffende 4. plass er fasiten for L/K i årets sesong. I år har Senja rett og slett vært det beste laget i TiTo - bedre enn L/K. Da det ble klart at sesongens målsetning om TiTo-gull forsvant ut av synet for L/K med tapet for TUIL i Tromsdalen, gikk lufta litt ut av ballongen. Da er det egentlig ikke så interessant om man blir nummer to eller fire.

Det suverent mest positive med sesongavslutningen (i tillegg til den kakefesten i restauranten etter kampen, der også motstanderlaget, tradisjonen tro, var med) var 17-årige Ole-Oscar Ross' spill på høyrebacken. Ross, som er en kommende bauta på L/Ks midtbane vikarierte nærmest prikkfritt på backen i kapteinen Jens Georg Løvlands karantenefravær.

* Alexander Løvland Rygh (20) benyttet også sjansen for å seriedebutere for året med knappe ti minutter som spiss sammen med Rune Lillevik. Målet for Alex er nok helt sikkert å få mer spilletid til neste år.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ole-Oscar Ross, Mats-Haakon Karlsen, Tom-Jørgen Gangsø, Freddy Skogvang; Tarjei Hansen Gautestad, Morten Nilsen, Frode G. Larsen; Øyvind Garfjell, Rune Kristiansen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Andreas Holm for Øyvind Garfjell, Alexander Løvland Rygh for Rune Kristiansen

Dommer: Bjørn Tore Haugen, Gluntan - god

Gule kort L/K: Rune Lillevik og Rune Kristiansen
Første KM-stikk til småjentene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Okt 2007

L/Ks småjentelag slo TUIL i kveld.  

Karen Willassen (2) og Kristina Hansen scoret målene for L/Ks småjenter i 3-2 seieren over TUIL-93 i ettermiddag.

Kampen gikk på kunstgresset i Tromsdalen og seieren betyr at L/Ks småjentelag kan bli kretsmestere for 11-lag når de tar imot Bardufoss på Geitnes lørdag kl. 15.00.

Så da er oppfordringen klar. Etter å ha sett L/Ks A-lag spille mot Skjervøy i siste serierunde i TiTo-serien på Polleidet, er det bare å hive seg i bilen og kjøre ut til Geitnes for å følge L/Ks småjenter i kampen om KM-tittelen!
Tap for seriemesteren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Okt 2007

Akkurat som A-laget så tapte B-laget for seriemesteren i helga.   

4. divisjonsmesterne Nordreisa var på besøk på Polleidet søndag ettermiddag og de tok hjem en 3-1 seier nordover. L/K ledet 1-0 etter scoring av Fredrik P. Johansen, hans 12. seriemål for sesongen, men Nordreisa utlignet rett før pause.

I andre omgang økte NIL til 2-1 og på slutten også 3-1 etter en L/K-corner der også keeper Vegard Samuelsen ble med opp i et forsøk på å få 2-2. I stedet ble det altså 3-1 til de hvite.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Kristoffer Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Trond-Egil Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Ole-Oscar Ross, Andreas Holm, Thomas Leonhardsen; Alexander Løvland Rygh, Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen

Innbyttere: Lars A. Wikbo, Dan-Håvard Johnsen, Frank Bekkstrand

Gule kort L/K: Trond-Egil Larsen, Frank Bekkstrand

L/K 2 avslutter en vel gjennomført sesong på bortebane mot Ulfstind neste helg.
Senja seriemester

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2007

L/K tapte 1-2 i dagens bortekamp mot Senja. Oppdatert versjon

Tre poeng til Senja var fullt fortjent - den knappe seieren til tross. I andre omgang hadde Senja en rekke enorme muligheter og burde punktert kampen på et tidlig tidspunkt.

Stillingen ved pause var 1-0 til hjemmelaget. Rune Kristiansen utlignet like etter pause. Men det holdt altså ikke inn og Senja vant til slutt kampen og dermed seriemesterskapet. Lyngen/Karnes gratulerer med et vel fortjent mesterskap og ønsker lykke til i kvaliken!

Det var imidlertid L/K som startet kampen best. Steffen Dreyer begynte bra på høyrekanten og både Dreyer og Frode G. Larsen hadde farlige skudd tidlig i kampen. Flere cornere fulgte, men uten at L/K klarte å score.

Senja kommer seg etter de første nervøse åpningsminuttene, og etter 11 minutter er L/Ks keeper Jørgen Vik utenfor 16 meteren og stopper et Senja-angrep. Vik får gult, men burde antagelig hatt rødt hvis det alt ble bedømt at han stoppet ballen med hendene utenfor 16-meteren. Vik var uansett L/Ks soleklart beste i dag.

Senja har flere farlige angrep, mens L/K farligste sjanse er Frode G. Larsens frispark i stolpen etter 28 minutter og Rune Lilleviks gjennomløpning og påfølgende skudd fra spiss vinkel. L/K rotet forøvrig bort flere gyldne muligheter ved å gå ubegripelig ofte i offside i første omgang.

Så, etter 39 minutter, får FKS endelige sin scoring. L/K klarer ikke å avklare etter et frispark og ballen ender opp hos Tom Rune Sørensen. Han får skutt fra 15-16 meter og ballen går inn via Jørgen Vik. Fortjent ledelse til pause.

Andre omgang får en potensielt katastrofal start, da FKS får straffe etter fire minutters spill. Thomas Stien setter ballen midt i mål og der har keeper Vik latt en fot henge igjen. Fortsatt 1-0. Og da L/K vartet opp med et av de penere angrepene i kampen på høyresiden og utligner til 1-1 så var det plutselig et svært så sannsynlig kampbilde at L/K skulle ta over. Etter timen spiller L/K igjen fin angrepsfotball og Steffen Dreyer setter ballen over for åpent mål på bakerste stolpe. Større sjanse enn det kan man nesten ikke håpe på i TiTo.

Men i de siste 30 minuttene er det Senja som tar over og L/K får strengt tatt mer enn nok med å forsvare seg. 2-1 settes inn av innbytter Glenn Martin Andreassen i et angrep som L/K-spillerne ville ha avblåst for offside. Umulig å se fra vårt ståsted.

Innbytter Øyvind Garfjell har et par skuddforsøk mot slutten av kampen og helt på slutten får L/K dødballer som kunne ført til noe. Men denne gangen ville det seg ikke og Senja kunne slippe jubelen løs.

L/K må nå konsentrere seg om å ta 3.plassen. Skjervøy venter i siste seriekamp på Polleidet og det blir uten tre av de som fikk gult kort i helga - Lasse Hausner, Steffen Dreyer og kaptein Jens Georg Løvland.

Til den kampen er forhåpentligvis da Morten Nilsen, Tarjei Gautestad og Ole-Oscar Ross klare. Morten har vært ute med ryggplager de to siste kampene, mens Ross og Gautestad hadde sykdomsforfall i helga.

* Rune Kristiansen scoret sitt 14. seriemål i helga og har dermed totalt 16 mål hittil i år - like mange som Ken Stian Olsen. Midtbanespiller Olsen har dog to seriemål mindre.

Lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats H. Karlsen, Stian Amundsgård, Frode G. Larsen; Tom J. Gangsø, Ken S. Olsen, Lasse Hausner, Steffen Dreyer; Rune Kristiansen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Freddy Skogvang for Stian Amundsgård, Øyvind Garfjell for Frode Larsen, Andreas Holm for Ken Stian Olsen

Gule kort L/K: Steffen Dreyer, Jens G. Løvland, Lasse Hausner, Jørgen Vik

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - L/K mer grunn til å være fornøyd med ham enn Senja

Tre poeng til Senja var fullt fortjent - den knappe seieren til tross. I andre omgang hadde Senja en rekke enorme muligheter og burde punktert kampen på et tidlig tidspunkt. 

Stillingen ved pause var 1-0 til hjemmelaget. Rune Kristiansen utlignet like etter pause. Men det holdt altså ikke inn og Senja vant til slutt kampen og dermed seriemesterskapet. Lyngen/Karnes gratulerer med et vel fortjent mesterskap og ønsker lykke til i kvaliken!

Kampen var det L/K som startet best.

 

 

L/K må nå konsentrere seg om å ta 3.plassen. Skjervøy venter i siste seriekamp på Polleidet.

Lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats H. Karlsen, Stian Amundsgård, Frode G. Larsen; Tom J. Gangsø, Ken S. Olsen, Lasse Hausner, Steffen Dreyer; Rune Kristiansen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Freddy Skogvang for Stian Amundsgård, Øyvind Garfjell for Frode Larsen, Andreas Holm for Ken Stian Olsen

Gule kort L/K: Steffen Dreyer, Jens G. Løvland, Lasse Hausner, Jørgen Vik

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - L/K mer grunn til å være fornøyd med ham enn Senja
Fløyaseier i kveld

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Sep 2007

Spenningen er til å ta og føle på i TiTo-toppen.

Med Fløyas 2-0 seier over Ishavsbyen i kveld ligger de á poeng med FK Senja med én kamp mer spilt. Begge har 48 poeng, men Senja har bedre målforskjell.

L/K møter, som tør være kjent, FK Senja i morgen til et relativt viktig oppgjør. Selv om Senja fortsatt har overtaket, og greit kan klare opprykk selv med tap for L/K imorra, så vil det nok bli hottere enn senjaværingene setter pris på hvis det ikke blir poeng mot L/K. Senja har Salangen hjemme i siste kamp og seier der vil uansett være nok til å sikre seriegullet. Men et Salangen-lag som kjemper for videre eksistens i TiTo er slett ikke det enkleste laget å møte.

Fløya, på sin side, møter Finnsnes i sin siste kamp hjemme på Fløyabanen. Det lukter tre poeng til tromsølaget, selv om Finnsnes fortsatt må kjempe for å ikke havne på en potensielt fatal 10.plass i TiTo.

L/K har et tøft program igjen, men poengtap for Fløya i siste kamp, samt maks ett poeng til Senja i deres to siste kamper, gjør susen for oss. Uansett teori eller ikke så er første mål for oss å slå Senja imorra.

Laget til Senja finner du her.

 
4. divisjon: Tap mot Fløya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Sep 2007

L/K 2 slet i Fløyaland i dag.

2-0 under til pause og 6-2 i tap til slutt er fasiten etter sesongens nest siste bortekamp. L/K ligger under 3-0 før Jan Robin Bjørn scorer sitt første mål i år - etter corner. På 3-1 er det håp, men en etter sigende uhyre tvilsom 4-1 scoring avgjør kampen.

Fredrik P. Johansen reduserer én gang for L/K 2 men Fløya svarer to ganger og dermed et av de styggere bortetapene for L/K 2 i år.

- Vi var elendig de første tyve minuttene og fortjente å ligge under. Siste del av første omgang er bra. Og vi henger godt med helt til de scorer sitt fjerde mål, sier stopper Trond-Egil Larsen.

Det mest spektakulære med hele oppgjøret var utvilsomt at Frode Følstad spilte fotball igjen. Han har ikke spilt et eneste minutt seriefotball på 29 måneder og én uke! I dag var han tilbake for L/K etter langvarige skadeproblemer, som forøvrig startet i en kamp du kan lese mer om her.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Kristoffer Fagerborg, Trond-Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Frode Følstad, Andreas Holm, Ole-Oscar Ross, Stian Amundsgård; Fredrik P. Johansen, Alexander Løvland Rygh.

 
Trygg seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Sep 2007

Steffen Dreyer scoret to mål da L/K enkelt satte Kvaløysletta på plass i ettermiddag. Endelig versjon

L/K ledet, utrolig nok, bare 1-0 til pause etter å ha svidd en haug med sjanser de første 25 minuttene av kampen. Det ble med Rune Lilleviks ene mål.

Etter hvilen satte Steffen Dreyer inn to mål før Frode G. Larsen satte punktum på vakkert vis ved å curle ballen opp i krysset etter en corner på L/Ks høyre side.

L/K spilte godt de første 25 minuttene av første omgang og hadde også en brukbar 2. omgang. KIL var ikke til å kjenne igjen fra det tøffe våroppgjøret på Alfheim og skal være sjeleglad for at det ble et noenlunde "normalt" sluttresultat.

1-0 kom egentlig på den første ordentlige sjansen i kampen. En fantastisk crossball fra Frode G. Larsen på venstrebacken fant høyreving Steffen Dreyer. Han rundet venstrebacken sin og skyter i korthjørnet. KIL-keeper Ken Moldenes gir en ørliten retur og Rune Lillevik er på plass og pirker ballen i nettaket. Lillevik og Dreyer var begge gode i dag. Lillevik jobbet utrettelig gjennom hele kampen, mens Dreyer gang på gang skapte farligheter mot venstrebacker og midtstoppere på Kvaløysletta.

Etter 1-0 målet kom det som sagt et utall fete tilbud L/Ks vei. Steffen raider etter 16. minutt og slår ballen inn til en mutters alene Ken Stian Olsen på løp midt foran mål. Olsen header imidlertid ballen utenfor.

Tre minutter senere er Tarjei H. Gautestad helt alene igjennom med KIL-keeperen, men lobber ballen over. Rett etterpå er det Jens-Georg Løvland som slår inn og Tarjei setter ballen i tverrliggeren fra 15-16 meter. Returen header Lille rett i fanget på KILs keeper.

22. minutt: Øyvind Garfjell slår en lekker ball fra venstrevingen mot vingkollega Dreyer på høyre. Dreyer runder backen i på kjent vis og slår inn til Ken Stian Olsen, som på nytt er på løp inn i boksen. Men denne gangen setter Olsen ballen utenfor med foten.

27. minutt: Ken Stian Olsen slår et uimotståelig legg fra høyresiden. Denne gangen er det Tarjei som er på løp inn i feltet. Men Tarjei har til gode å score på sine syv kamper for L/K og lykkes heller ikke på denne 100 prosentsjansen.

Etter denne intensive perioden dabber L/K av. Selv om laget fortsetter å ha banespillet, så bruker laget altfor lang tid på angrepene. Pasningene blir for upresise og KIL spiller seg i tillegg til et par farlige sjanser like før pause. En svak avslutning på første omgang for L/K og begynnelsen av andre blir da også langt bedre. Både Ken Stian Olsen og Tarjei H. Gautestad har gode skuddforsøk som stryker utenfor.

Så er det endelig duket for 2-0 på et sparsomt besøkt Polleidet. En corner fra Øyvind Garfjell blir først avklart, og Garfjell får ballen i fanget igjen ute på høyresiden. Han slår ballen inn i feltet igjen og der står den nybakte  kommunestyrepolitikeren Steffen Dreyer og dæljer ballen i mål på hel volley. Kjempefint mål av 21-åringen.

Og like etter at dommer Bertelsen har blåst igang kampen igjen er Dreyer igjennom. Rune Lillevik kjemper fram sjansen, som blir videreforedlet av et løst tilbakespill fra en KIL-forsvarer. Dreyer er på hugget og setter inn 3-0 - hans åttende seriemål i år.

Rune Lillevik og Tarjei Gautestad har så to store sjanser til før Frode G. Larsen endelig finner det bryet verdt å åpne målkontoen i serien for i år - fem minutter før slutt.

Med uavgjort på Senja mellom FK Senja og Skjervøy er det fortsatt et visst minimum av håp for oss i forhold til seriegullet. Men med fire poeng bak FK Senja og ett poeng bak Fløya, så er det fortsatt sølv som er det mest realistiske for L/K - spesielt med tanke på det tøffe kampprogrammet som gjenstår.

* 17-åringen Jan Robin Bjørn gjorde sin seriedebut med ti minutter i midtforsvaret på slutten. En flott debut for unggutten, som har spilt samtlige kamper i fjerdedivisjon i år.

* L/K viste litt av bredden i stallen i dag. Med et halvt lag borte i form av Stian Amundsgård, Viktor A. Sørensen, Freddy Skogvang, Morten Nilsen og Rune Kristiansen, så stiller man likevel en så sterk førsteellever som det man kan skue nedenfor.

L/K - Kvaløysletta 4-0 (1-0)
1-0 Rune Lillevik (11), 2-0 Steffen Dreyer (63), 3-0 Dreyer (64), 4-0 Frode G. Larsen (85)

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby - grei kamp

Ingen gule kort til noen av lagene.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Mats-Haakon Karlsen, Frode G. Larsen; Tarjei Hansen Gautestad, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Ole-Oscar Ross for Steffen Dreyer, Kristoffer Fagerborg for Øyvind Garfjell, Jan Robin Bjørn for Mats-Haakon Karlsen.
Gullet glipper

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Sep 2007

Med tap for TUIL 2 i kveld, er det kun teoretiske muligheter for TiTo-gull for L/K. 

TUIL 2 tok til slutt, fortjent nok, tre poeng i en kamp som hele tiden stod og vippet. Og selv om L/K klarte å utligne til 2-2 med 10 mann på banen like før slutt, så var TUILs Preben Yttergård Hansen frampå igjen langt på overtid og satte inn 3-2.

Tapet er katastrofalt for L/K i den forstand at det kun er relativ syltynn teori igjen av håpet om TiTo-gull. Med tre kamper igjen og seks poeng opp til Senja, er nok det toget gått nå. Men det er bare å fighte seg igjennom de tre siste kampene, så får vi se hvor det ender til slutt.

TUIL 2 fremstod ikke på noen måte som TiTo-seriens dårligste lag i dag, slik tabellen viste før kampstart. Tvert imot var de det førende laget første del av første omgang og det var slett ikke ufortjent at de tok ledelsen midtveis i første omgang. Preben Yttergård Hansen utnyttet en sleiv i L/Ks indre forsvar etter frispark og satte ballen i mål.

Etter 31 minutter blir det imidlertid balanse i regnskapet. Steffen Dreyer setter flott inn 1-1 på frispark fra 20-22 meter og resultatet holder seg til pause. Siste del av omgangen har L/K veldig god kontroll og gir TUIL 2 skikkelig pes til tider med godt kombinasjonsspill på spesielt høyrevingen og en rekke innlegg i boksen. Men mål blir det ikke.

TUIL 2 starter dog best etter hvilen og L/K skal være glad at det ikke ble 2-1 i denne perioden. Kampen hardnet også til og taklingene satt løst hos begge lag. Om TUIL 2 hadde forventet at de skulle bade seg til seier vites ikke, men det var i hvert fall ikke aktuelt for L/K å gi seg uten kamp. Rødtrøyene fightet seg inn i kampen igjen og kommer til farligheter - blant annet ved innbytter Frode G. Larsen og et innøvd cornertrekk som Steffen Dreyer dunker i stolpen.

På 1-1 får L/K-stopper Stian Amundsgård sitt andre gule kort for dagen og må forlate banen. Da er det fortsatt 10-15 minutter igjen av omgangen og det gjorde ikke ting enklere for L/K. De gule kortene til Stian var isolert sett helt greie, men det var endel situasjoner forut som var vel så stygge som den Amundsgård gjorde seg skyld i - uten at dommeren tok affære. Men nok om det.

Aleksander Samuelsen satte inn 2-1 målet like før slutt, men L/K jobbet med ti mann for å få utligning og klarer det like før full tid. Et frispark blir slått inn i feltet, TUIL-keeper Hans Henrik Johansen redder et skudd men gir retur. Og på returen dukker, for anledningen, stopperen Rune Lillevik opp og sklir ballen i mål.

L/K jakter seiersmålet, men i stedet er det TUIL som heller iskaldt brevann i blodet på alle L/K-ere med sitt seiersmål på overtid. Brutalt, men dessverre ikke helt ufortjent. Markeringene sviktet ved de to siste målene og da blir man straffet mot et lag som det TUIL hadde i dag.

Men L/K skal absolutt ha ros for en vel gjennomført kamp i dag. At kampen til slutt vippet feil vei var mer tilfeldigheter enn noe annet.

Selv om det fortsatt er et lite håp om TiTo-gull, så er det strengt tatt bare seriesølvet igjen å spille for. Røffe bataljer mot Kvaløysletta, Senja og Skjervøy gjenstår før sesongen mest sannsynlig er over.

Rune Kristiansen og Stian Amundsgård må stå over mot Kvaløysletta til helga. Rune fikk sitt tredje gule, mens Stian altså fikk rødt.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Freddy Skogvang, Mats-Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Jens G. Løvland; Tarjei Hansen Gautestad, Tom-Jørgen Gangsø, Morten Nilsen.; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer

Innbyttere: Ken Stian Olsen for Gautestad, Frode G. Larsen for Rune Kristiansen, Øyvind Garfjell for Steffen Dreyer.

Gult kort L/K: Rune Kristiansen

Rødt kort L/K: Stian Amundsgård

Dommer: Kenneth Daleng - mistet gradvis kontrollen på kampen, men falt i hvert fall ikke for fristelsen til å strø om seg med kort  som følge av det.

 
Fire mål av Johnsen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Sep 2007

Dan-Håvard Johnsen scorte fire mål mot Senja i fjor. I dag gjentok han bedriften mot Storsteinnes.

Johnsen sørget for to spillemål, et frisparkmål og et straffemål i 7-2 seieren over Storsteinnes i dag. Imponerende uttelling for veteranen, som også var nest sist på Frank Bekkstrands mål.

STIL holdt godt følge til pause og den tidligere L/K-spilleren Magnus Minde sørget for at nessingene hadde uavgjort til pause. Minde satte inn begge STILs mål, hvorav det ene på straffe. For L/K scoret Johnsen og Øyvind Garfjell.

I andre omgang hadde L/K stort sett god kontroll. STIL har nok ikke trent hver dag hittil i år og selv om L/K stilte med vel mye rutine i dag, så holdt  L/Ks unggutter kampen ut mot stadig mer slitne motspillere.

Med Skognes 4-0 seier over FK Senja 2 tidligere i dag er det veldig jevnt i teten av divisjonen. Skognes har grepet på det med 36 poeng, mens Senja og L/K har henholdsvis 36 og 34.

Tabellen finner du her:

L/Ks mål: Dan-Håvard Johnsen (4), Øyvind Garfjell, Frank Bekkstrand og Fredrik P. Johansen

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Frank Bekkstrand, Trond Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Uno Nesvik; Ole-Oscar Ross, Dan-Håvard Johnsen, Alexander Løvland Rygh; Stig-Roar Hansen Rognli, Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell

Innbytter: Torbjørn O. Karlsen

Gult kort L/K: Stig-Roar Hansen Rognli
Seier mot Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Sep 2007

L/K vant 3-0 i dagens kamp på Polleidet.

Lyngen/Karnes er for fullt med i kampen om TITO-gullet etter en enkel og grei seier mot Finnsnes. L/K førte stort sett hele kampen og spesielt i 1.omgang var det klasseforskjell mellom lagene.

Stillingen ved pause var 2-0 etter en flott scoring fra hjørnet av 16-meteren av Morten Nilsen og et typisk goalgetter-mål av Rune Kristiansen. Tom Jørgen Gangsø økte ledelsen til 3-0 relativt tidlig i 2.omgang etter et glimrende angrep med Steffen Dreyer og Morten Nilsen i hovedrollene. Resten av kampen ble mer eller mindre et pliktløp for L/K og Finnsnes kom etter hvert litt mer med i spillet.

Lagoppstilling: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Mats H. Karlsen, Freddy Skogvang; Tom J. Gangsø, Morten Nilsen, Tarjei Gautestad; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Ken S. Olsen, Øyvind Garfjell og Stig Roar Hansen Rognli.

Dommer: Stig Are Sørensen. Dømte utmerket.

Etter A-kampen spilte L/K 2 3-3 mot Senja 2 i et toppoppgjør i 4.divisjon.  L/K ledet 3-2, men Senja utlignet rett før slutt. Alt i alt var uavgjort et rettferdig resultat. L/Ks mål ble scoret av Øyvind Garfjell (2) og Fredrik Johansen.

L/K 2s lag: Vegard Samuelsen; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Trond Egil Larsen, Lars-A. Wikbo; Kristoffer Fagerborg, Ole-Oscar Ross, Andreas Holm, Tor Arne Larsen; Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen.

Gult kort L/K: Kristoffer Fagerborg

 
Avgjorde til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Sep 2007

Ken Stian Olsen har avgjort kamper for L/K før. I kveld gjorde han det igjen.

L/K vant 2-1 over Ishavsbyen på kunstgresset i Tromsdalen i kveld. I det 89. minutt dukket Olsen opp og satte ballen i mål og sikret dermed en uhyre viktig trepoenger for L/K. Nå er Senja bare tre poeng unna på TiTo-toppen.

Kampen mot Ishavsbyen ble som vanlig både tøff og jevn. Byen tok ledelsen i det 19. minutt etter corner. David Lundblad fikk verdens enkleste jobb med å heade ballen hjem fra to meters hold.

Det gikk 19 minutter til før L/K klarte å utligne. En corner blir headet inn i feltet igjen av Rune Lillevik. Det blir litt fram og tilbake i feltet før Morten Nilsen tar ansvar og klinker ballen i mål.

På slutten av omgangen har Ishavsbyen en svært gyllen mulighet til å få 2-1, men avslutningen gikk utenfor buret til Jørgen Vik. 1-1 i en første omgang der. L/K var langt unna sitt toppnivå. En heading fra Rune Lillevik etter 20 minutter og et skudd fra Steffen Dreyer like utenfor var de største sjansene for L/K før hvilen.

L/K gikk atskillig hardere ut etter hvilen, men uten at de store sjansene kom rekende. Ken Stian Olsen erstattet en småsyk Rune Kristiansen litt ut i omgangen og det viste seg å være et bra trekk fra Vegard Berg-Johansen. Olsen var farlig frempå flere ganger - blant annet etter 65. minutt, da han faktisk er på blank goal men litt for skrått. Ken Stian sender likevel i vei et godt skudd, som blir reddet i siste liten. Like etter stupheader Olsen en ball like utenfor.

Men Ishavsbyen hadde også sine fete tilbud og kampen sto egentlig vippet lenge. At det ble L/K som vippet den sitt favør, var jo likevel ingen bombe. Ett minutt før slutt spiller Lasse Hausner ballen til Morten Nilsen. Han hæler den videre til Ken Stian Olsen, som får to sjanser til å sette ballen i mål. Han skyter først, og keeperens retur sparker Olsen i mål på elegant vis.

På overtid blir så Lasse Hausner ganske så stygt taklet på tur framover på banen. Ishavsbyens høyreback får sitt andre gule og må forlate banen, men det er liten tvil om at forseelsen var av en slik art at man utmerket godt kan forsvare å gi direkte rødt. Lasse fikk seg i hvert fall en solid smell i lysken og haltet skikkelig da han forlot krøllgresset.

Tre poeng i dag sikrer god kontakt med FK Senja, som med sine 41 poeng ligger tre poeng foran L/K.  Se tabellen her!

Les mer om kampen på kretsens side her! og på Framtid i Nord her!

Ishavsbyen - L/K 1-2 (1-1) 1-0 David Lundblad (19), 1-1 Morten Nilsen (38), 1-2 Ken Stian Olsen (89).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Tarjei Gautestad, Lasse Hausner, Morten Nilsen; Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Ken Stian Olsen for Rune Kristiansen, Stian Amundsgård for Tarjei Gautestad, Øyvind Garfjell for Steffen Dreyer.

Gult kort L/K: Lasse Hausner

Dommer: Stig Are Sørensen - god nok i massevis, sammen med sine to linjemenn, selv om gult kort på taklingen av Lasse Hausner var en feilvurdering.

 
Bjarne Hanssen 90 år

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Sep 2007

I dag, 3. september, fylte Lyngen-fotballens absolutte grand old man 90 år.

Bjarne Hanssen var med og stiftet Ørna IL i 1933, det som senere skulle bli Lyngen Arbeideridrettslag i 1937, Lyngen IL i 1950 og endelig Lyngen/Karnes IL i 1989.

Bjarne har siden stiftelsen i 1933 vært en sentral personlighet i Lyngen IL og har også hatt mye å gjøre med fotballkretsen opp gjennom årene.

Han er naturlig nok æresmedlem av Lyngen/Karnes IL og på feiringen av 90-årsdagen i helga benyttet L/Ks leder Kjell-Magne Stenhaug anledningen til å gi Hanssen velfortjent heder på sin store dag.

L/K gratulerer i hvert fall så mye igjen!!

 

 
Ny seier for B-laget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2007

L/K 2 befester sin stilling helt i toppen av 4. divisjon.

L/K 2 rodde greit i land seieren mot et RIL-lag som ble redusert til 10 mann mot slutten av 1. omgang på stillingen 1-0.

L/K satte inn 1-0 på et frispark som Øyvind Garfjell slo hardt inn i feltet og som ble styrt i mål av høyrefoten (!) til Frode G. Larsen. Frisparket L/K fikk var forøvrig av den billige sorten og at det ble mål av det bidro til at frustrasjonsnivået til RIL-spillerne økte betraktelig. Så ble en av stopperne skadet etter en duell med Fredrik P. Johansen, der L/K-spissen fort kunne fått gult kort, og like etter er Fredrik i en ny duell og da får RIL-backen rødt kort - angivelig for å ha sparket (etter) en hardtarbeidende Fredrik. Hardt dømt av dommertrioen, selv om man isolert sett kan forsvare å gi rødt på episoden og selv om RIL-spillerne i alt for stor grad hang seg opp i det trioen foretok seg kampen igjennom. Trioen klarte med den avgjørelsen i hvert fall ikke å få bedre kontroll på kampen.

L/K 2 og Fredrik P. Johansen scoret 2-0 ganske tidlig i andre omgang etter flott forarbeid av Øyvind Garfjell og etter det var det egentlig ikke spesielt spennende. L/K burde ha punktert kampen skikkelig på ett av de mange oppløpene sine, men i stedet kunne det blitt svette tilstander på slutten da innbytter Ken Allan Pettersen setter inn det som så ut som 2-1 målet. Men den ble tvilsomt avblåst for offside og dermed klarte L/K å holde nullen for andre kamp på rad.

Helt grei gjennomføring av L/K, men heller ikke mer. Litt mer besluttsomhet framover, så hadde kampen vært kjørt tidlig i andre omgang. Men L/K klarte ikke å angripe med nok tyngde, og da ble det med de to målene man fikk.

Med seieren i dag er L/K på andreplass på tabellen i 4. divisjon. Senja 2 er ett poeng bak med én kamp mindre spilt og Lenvik-laget er da også neste motstander for L/K 2 - hjemme neste helg.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Trond Egil Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Ole-Oscar Ross, Kristoffer Fagerborg, Tor Arne Larsen, Frode G. Larsen, Øyvind Garfjell; Fredrik P. Johansen

Innbyttere: Alexander Løvland Rygh, Lars A. Wikbo

Gule kort L/K: Jan Robin Bjørn og Kristoffer Fagerborg.

Dommer: Aleksander Kjønsø Karlsen - sammen med linjedommerne ingen heldig hånd om kampen i dag.

 
Geitnes kunstgress et syvmilssteg nærmere

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Aug 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

Våren 2008 kan det faktisk bli oppstart for bygging av kunstgressbane på Geitnes. Det håper i hvert fall Kjell Magne Stenhaug og Johnny Hansen i L/K

Et møte mellom Lyngen/Karnes IL, Lyngen kommune, Troms Fotballkrets, Norges Fotballforbund og Sparebanken Nord-Norge i dag ga særdeles positive resultater sett med L/K-øyne.

- Møtet var det vi i L/K som tok initiativ til og det var et fantastisk positivt møte. Vi diskuterte Geitnes kunstgressbane og alle er nå enige om å jobbe for å realisere kunstgressbanen med oppstart våren 2008 - i L/Ks jubileumsår, sier sportslig leder Johnny Hansen, som også er prosjektansvarlig.

Dermed kan L/K leve atskillig sterkere i håpet om at en kunstgressbane endelig kan bli en realitet.

- Jeg føler at dagen i dag har brakt oss et syvmilssteg nærmere en realisering av kunstgressprosjektet. Noe vi så inderlig håpe, og nå tror, realiseres snarest, sier Kjell Magne Stenhaug, leder i L/K.

På møtet var L/K representert ved nevnte Johnny Hansen, leder Kjell Magne Stenhaug, markedssjef Trond Egil Larsen og Lill Helmersen, leder for yngres avdeling i klubben.

For kommunen møtte ordfører Werner Kiil, administrasjonsjef Birger Hellan, kulturkonsulent Jann Sigurd Sivertsen og økonomikonsulent Tom Jarle Isaksen. I tillegg var Norges Fotballforbund representert ved anleggssjef Geir Larsen, fotballkretsen ved daglig leder Jo Are Vik og Sparebanken Nord-Norge ved banksjef Merethe Forfang på Lyngseidet.

Nå er det nedsatt en arbeidsgruppe med tanke på at man skal søke om spillemidler høsten 2007. I den gruppa er det representanter fra kommunen, Lyngen/Karnes og næringslivet i Lyngen.

- Vi føler oss rimelig trygg på at det blir byggestart våren 2008 og at vi dermed får den banen vi så sårt trenger her i indre Lyngen. Og som en takk til kommunen skal vi bidra til at det blir bygd en ballbinge i sentrumsområdet på Lyngseidet. Vi har bedt kommunen om å finne en høvelig tomt, sier Johnny Hansen.
Følstad tilbake

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Aug 2007

Frode Følstad er klar for innsats for L/K igjen. Han har faktisk vært i klubben hele sesongen...

Vadsø-stopperen har vært i Skarp i vinter, vår og sommer etter at han forlot L/K ri vinter. Nå viser det seg at overgangspapirene aldri ble effektuert av Skarp og at Følstad i praksis har stått i L/K hele tiden!

Nå var det meningen at Følstad tuansett skulle ta overgang tilbake til L/K før fredagen og stengningen av overgangsvinduet. Men så viste det seg altså at Frode står i klubben fra før.

Følstad ble som kjent alvorlig skadet i L/KS første kamp i 2. divisjon i 2005 og han har faktisk ikke spilt seriefotball siden. Følstad er ennå ikke restituert i knærne men har trent med L/K de siste ukene og viste svært lovende takter.

Følstad er imidlertid ikke så langt unna matchformen og han bidrar uansett til en skikkelig konkurranse om plassene i L/K-forsvaret. Det trengs i løpet av en lang høst.

Følstad kom til L/K sommeren 2002 og var fast inventer i midtforsvaret vårt helt til han ble skadet i Lofoten i april 2005."Byen"-kamp flyttet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2007

L/Ks A-lag har spillefri til helga.

Etter ønske fra baneeier TUIL har kampen mellom Ishavsbyen og L/K, som skulle gå lørdag på kunstgressbanen i Tromsdalen, blitt flyttet til tirsdag.

Årsaken er stor påmelding til den aldersbestemte fotballturneringen TUIL-kunsten.

Kampen tirsdag får kampstart 20.15.
Henriksen forlater L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2007

Her er en transfer du ikke hadde forventet.

19 år etter at han først signerte for Lyngen og snaue ti år etter at han re-signerte for L/K har nemlig Jørn Egil Henriksen (38) igjen forlatt sin "andre moderklubb".

I går, etter å ha spilt sin første 4. divisjonskamp for året, tok han overgang til Slettaelva (!9 for å spille oldboysfotball der ut sesongen. Henriksen har vært en av klubbens aller mest stabile målgjørere gjennom tidende fram til han la opp etter 2001-sesongen. Siden har han spilt 4. divisjon og oldboys for L/K fram til han i går altså gikk til en tromsøklubb for første gang i karrieren.

Jørn har også spilt for den reelle moderklubben Storfjord, samt at han hadde to sesonger i Finnsnes da de var på topp.

Jørn har lovd at han skal tilbake til L/K så snart oldboys-sesongen er over, og at han skal betale overgangsgebyret selv!

Som den målscoreren han er var det også vel fortjent at han fikk seg et mål i sin foreløpig siste kamp for L/K - 6-0 målet mot Salangen 2 i går.

Vi ønsker Jørn Egil lykke til i jakten på Old-boys KM i Slettaelva!
Seksmåls-Rune

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Aug 2007

Rune Kristiansen hadde få problemer med å finne nettmaskene i ettermiddag. Endelig versjon

10-2 seier er ikke hverdagskost, selv ikke i TiTo-serien. Og seks mål av ustoppelige Rune Kristiansen var faktisk bare litt av beholdningen i en svært godt gjennomført kamp av L/K i dag. Sambygding Steffen Dreyer puttet to, mens Rune Lillevik pluss et selvmål sørget for tosifret på Polleidet.

Det var brutale saker L/K serverte sine gjester fra Ramfjorden i ettermiddag. Fra første stund kjørte L/K i et helt annet gir enn grønntrøyene. Den nykomponerte midtbanen med Lasse Hausner og Tarjei Gautestad styrte showet, mens radarparet Morten Nilsen/Steffen Dreyer på høyresiden var fullstendig umulig å bli klok på for Ramfjord-forsvaret. Hurtige overganger, der både back, indreløper og ving tok ansvar ble rullet opp gang på gang på L/Ks høyreside. Og inne foran mål lå de to Runene Kristiansen og Lillevik og lurte.

Av naturlige grunner er det ikke forsvarlig å liste opp alle sjansene L/K faktisk hadde i kampen. L/K-nett nøyer seg derfor med å ta for seg scoringene:

1-0 3. min: Tarjei Gautestad, som spilte sin første L/K-kamp fra start, presenterer seg med pasningsfoten. Han slår Steffen Dreyer igjennom på høyrevingen. Steffen avanserer i stor fart ned mot dødlinja og slår det første av mange harde og gode innlegg. Dette innlegget klarer imidlertid ikke RUIL-forsvaret å gjøre annet med enn å sette det i eget mål.

2-0 12. min: Først kontrer Rune Kristiansen på venstrekanten og slår hardt inn foran mål. Steffen Dreyer rekker akkurat ikke ballen på bakerste, men RUIL avklarer bare ut på cirka 40 meter, ute på L/Ks høyreside. Og der er det Morten Nilsen som regjerer. Han vinner ballen i duell med en ramfjording, stormer oppover høyreflanken og øser ballen inn foran mål igjen. Der har måltyv Kristiansen posisjonert seg på nytt og møter ballen perfekt. Stussen sitter der den skal – i lengste hjørne.

3-0 14. min: Midtstopper Tom-Jørgen Gangsø slår ballen igjennom til en Kristiansen på løp gjennom RUIL-forsvaret. Runder keeper og scorer sitt andre for dagen.

4-0 20. min: Nytt angrep på venstresiden, denne gangen ved backen Freddy Skogvang. Freddy slår en flott ball i bakrommet motsatt, der Morten Nilsen er på farta. Han går til dødlinja, ser opp og finner Steffen Dreyer. Han bruker akkurat nok tid før han dundrer ballen i lengste hjørne.

5-0 27. min: Nytt vakkert angrep. Steffen Dreyer spiller fri Morten Nilsen, som kjemper seg fra egen banehalvdel og helt ned til dødlinja. Innlegget er perfekt og finner Rune Lillevik foran mål. Lille putter med en slags stupheading.

5-1 34. min: Ramfjord har ikke hatt sjanser i det hele tatt i kampen da Edin Rebac som enslig svale tar seg inn på L/Ks banehalvdel. Han holder på ballen, skjærer så inn fra venstre og sender av gårde et uimotståelig skudd som dupper ned i lengste kryss bak L/K-keeper Jørgen Vik. Passivt forsvarsspill av L/K, som hadde mer enn nok spillere bak ballen i det tilfellet.

6-1 39. min: Nilsen/Dreyer herjer på høyresiden igjen. Morten slår en genial pasning til Steffen, som på sedvanlig vis stormer mot mål. Der blir han meid ned av en RUIL-forsvarer til årets klareste straffespark. Den tar Rune Kristiansen og da står det 6-1 til pause.

En veldig bra første omgang av L/K, ikke bare fordi det blir seks mål men fordi man makter å holde tempoet oppe i kampen og aldri lar et redusert RUIL-lag få et sekunds rast eller ro. Viljen til å gå fremover med mange spillere var større enn på aldri så lenge.

Og når man skulle tro at den naturlige reaksjonen var å ta det litt mer rolig i andre omgang, så klarer L/K å stille skjerpet også i andre. Vi fortsetter scoringsballet:

7-1 51. min: En regelrett tabbe i RUIL-forsvaret gir Rune Kristiansen muligheten til å score sitt fjerde for dagen – dagens enkleste for steindalingen.

8-1 53. min: Freddy Skogvang slår en flott ball på bakerste stolpe. Rune Lillevik vinner hodeduellen, men headingen blir reddet av RUIL-keeperen. Returen lander imidlertid hos Steffen Dreyer som dunker ballen i nettet.

9-1 65. min: Innbytter Ole-Oscar Ross spiller Rune Kristiansen igjennom. Keeperen kommer ut, men Rune vinner duellen med keeperen og kan igjen høste fruktene av sin endeløse jobbing.

9-2 66. min: RUIL får et frispark på L/Ks høyreside. Ballen blir, ikke unaturlig, slått inn foran mål og der får kaptein Robin Eilertsen stå merkelig alene og heade inn et trøstemål til.

10-2 72. min: Morten Nilsen blir felt. Rune Kristiansen får sjansen fra 11-meteren og skuffer ikke. Seksmåls-Rune er et faktum.

De siste 18 minuttene klarer ikke L/K å sette inn flere mål og sånn sett kan man trygt si at man tok kjelen av kokeplata mot slutten av kampen. Men viljen til å jobbe tvers igjennom hele kampen var absolutt der og det var mer tilfeldigheter som gjorde at det ikke ble flere mål. Blant annet hadde Øyvind Garfjell i denne perioden et mål annulert for offside.

L/K kan absolutt være stolt av gjennomføringen av dagens kamp. 10 mål er en ting, men måten mange av målene kommer på viser at L/K har ganske mange offensive strenger å spille på for tiden. RUIL, som slo serieleder Senja forrige helg, var fullstendig under båten i dag og ting ble ikke bedre av at to av støttespillerne, Rafael Solbakken og Øyvind Borch Mo måtte ut med skader ganske tidlig.

L/K kunne ta seg råd til å la Frode G. Larsen og Ken Stian Olsen sitte kampen ut på benken. Frode og Ken Stian har slitt med småskader denne uken, men var såpass på bedringens vei at de nok kunne bidratt i dag om nødvendig. Men det kommer flere kamper utover.

L/K manglet i tillegg midtstopperbauta Viktor A. Sørensen i denne kampen også. Det nye midtstopperparet Gangsø/Karlsen hadde ikke all verden å gjøre men løste sine saker tilfredsstillende gjennom 90. minutter.

Kristoffer Fagerborg (17) fikk sin seriedebut for L/K i dag. Andrés yngre bror fikk siste del av 2. omgang på høyrebacken og viste svært fine takter. Det gjorde da at det laget L/K avsluttet kampen med inneholdt hele seks 17-åringer. Det er en stund siden sist det skjedde.

L/K – RUIL 10-2 (6-1) 1-0 Selvmål (3), 2-0 Rune Kristiansen (12), 3-0 Kristiansen (14), 4-0 Steffen Dreyer (20), 5-0 Rune Lillevik (27), 5-1 Edin Rebac (34), 6-1 Kristiansen (str. 39), 7-1 Kristiansen (51), 8-1 Steffen Dreyer (53), 9-1 Kristiansen (65), 9-2 Robin Eilertsen (66), 10-2 Kristiansen (str. 72).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Tarjei Gautestad, Morten Nilsen; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Rune Lillevik, Ole-Oscar Ross for Jens-Georg Løvland, Kristoffer Fagerborg for Freddy Skogvang.

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy - god kamp

Ingen gule kort for L/K 
Og seks mål av B-laget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Aug 2007

L/K 2 fulgte opp A-lagets storseier med å score like mange mål som Rune Kristiansen i kampen før. 

6-0 til L/K 2 mot Salangen 2 var et helt greit resultat. L/K var klart best i første omgang, mens gjestene kom litt mer med i andre - uten å klare å overliste L/K-keeper Vegard Samuelsen.

I andre enden noterer vi et flott halvbrasse-mål av Alex Løvland Rygh, et fantastisk driblemål av Stian Amundsgård, et kjempefrispark av Øyvind Garfjell, et herlig langskudd av Amundsgård igjen og et mål til den gamle scoringskjempen Jørn Henriksen. Stian Amundsgård scorte forøvrig tre mål i dag - fra indreløperposisjon... 

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Trond-Egil Larsen, Lars Wikbo; Ole-Oscar Ross, Stian Amundsgård, Rune Larsen;  Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen, Alex Løvland Rygh.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Vegard Samuelsen, Jørn Henriksen

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Johnny Olsen
Samuelsen til FIL

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2007

  Unggutt spiller høstsesongen i Furuflaten.  
Robin Samuelsen (16) har bestemt seg for å ta overgang til Furuflaten og 5.  divisjonsspill i høst. Robin har spilt endel for L/Ks 4. divisjonslag og den lynhurtige og teknisk begavede angrepsspilleren har faktisk blitt matchvinner ved to anledninger denne sesongen.

Vi ønsker Robin lykke til i Furuflaten, der han nok vil kunne gjøre atskillig furore i 5. divisjon, og håper vi ser ham i L/K-farger ved en senere anledning.

 

Stygt hjemmetap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2007

L/K 2 begynner å få et Skognes-kompleks.

I ettermiddag møtte et ungt L/K 2-lag Skognes på Polleidet og resultatet 1-5 sier litt om den kampen. Et fortjent tap i en kamp der L/K 2 tapte det meste av duellene.

Det sto 1-2 til pause etter at L/K-spiss (!) Mats-Haakon Karlsen hadde presset en Skognes-forsvarer til selvmål. I andre omgang satte Skognes inn tre mål og satte sluttresultatet for de to oppgjørene i år til 10-1 i deres favør. Ingen pen statistikk, men i dag var Skognes best.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Trond-Egil Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Ole-Oscar Ross, Andreas Holm, Kristoffer Fagerborg; Alexander Løvland Rygh, Øyvind Garfjell, Mats-Haakon Karlsen.

Innbytter: Uno Nesvik

Ingen gule kort til L/K
Høstens første tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Aug 2007

Ken Stian Olsen (t.v.) ble tomålsscorer i helga, men det var ikke nok til poeng mot Fløya. Foto: Ronald Johansen, Bladet Tromsø

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For mens Senja rotet seg bort mot Ramfjord i dag, gjorde L/K det samme mot et annet grønt lag - Fløya. 4-2 vant hjemmelaget til slutt - fullt fortjent, hvis det skulle være noen tvil om det.

L/K hadde en katastrofal åpning på kampen og ble både fraløpt og nedkjempet av Fløya. Etter en halvtime sto det 3-0 til Fløya, og da hadde de scoret på det meste de hadde. L/K kvitterte riktignok like etterpå etter et nydelig angrep der Øyvind Garfjell spølte opp venstrekanten og la et flott innlegg til Ken Stian Olsen som i sin tur knallet ballen i mål via tverrliggeren. Men det ble ikke flere mål før pause.

Etter hvilen sto L/K høyere og kom til flere fete sjanser innledningsvis i andreomgangen. Men i stedet for å få 3-2, så går Fløya opp til 4-1. L/K fortsetter å stå høyt og jakter en redusering, noe som medfører at hurtige Fløya-spillere får mye rom å boltre seg i. Heldigvis for L/K klarer ikke Fløya å score på sine mange sjanser, men så lenge L/K heller ikke klarer å redusere så ebber kampen ut på 4-1. L/K får riktignok et straffespark to minutter før slutt som Ken Stian Olsen ekspederer, men selv for L/K er det alt for sent å redde noe poeng denne kampen.

L/K hang ikke med i svingene den første halvtimen i dag og det skulle vise seg skjebnesvangert. Det er ikke enkelt å hente inn en tremålsledelse mot et så bra lag som Fløya framsto som i dag. Hjemmelaget knuste til i taklingene og en periode i andre omgang hadde dommer Stig Are Sørensen sin fulle hyre med å dele ut kort til hjemmelaget. Men de gule kortene kom i dag som følge av en intens vilje til å vinne kampen - en vilje som var fraværende hos samtlige 11 røde den første halvtimen og som ikke var fremtredende hos mange nok de resterende 60 minuttene.

På grunn av Viktor A. Sørensens skade, stilte L/K med nykomponert midtstopperduo i yttersia-duoen Tom-Jørgen Gangsø og Rune Lillevik. Med fire baklengs kan man ikke gi bare ros til forsvaret, men man forsvarer seg som et lag og i dag var ikke L/K som helhet gode nok i det defensive arbeidet.

 

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Rune Lillevik, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Frode G. Larsen, Morten Nilsen; Rune Kristiansen, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Frode G. Larsen, Tarjei Hansen Gautestad for Lasse Hausner, Mats-Haakon Karlsen for Tom-Jørgen Gangsø

Dommer: Stig-Are Sørensen - normal, god standard


Seier i Storfjord

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Aug 2007

Fem mål på Melen gress var ikke mer enn det måtte være.
På den overraskende fine gressmatta på ærverdige Melen stadion i Storfjord var ikke seieren til L/K 2 nevneverdig truet, selv om man i høyeste grad kan si at nullen bakover var det.

L/K 2 spilte en av sine dårligere kamper for året og slapp Storfjord til mer enn én gang. Men utrolig nok ble det clean sheet. Framover var det tidvis bra spill, men heller ikke mer. Engasjementet og innsatsen var ikke som mot Finnsnes sist og selv om L/K 2 fikk en flying start med mål etter tre minutter, da Øyvind Garfjell for første gang, men ikke siste, sprang fra hele Storfjord, så hjalp ikke det så mye på engasjementet.

Beholdningen blir derfor tre poeng, litt penere målforskjell, noen flotte enkeltprestasjoner og Kjetil A. Johansens to første mål for L/K etter sitt comeback.

Eks-L/K-erne Rudi Dreyer, Aleksander Heiskel og Ørjan Bruvold spilte alle for Storfjord i denne kampen.


Storfjord - L/K 2 0-5 (0-3)

0-1 Kjetil Johansen (3), 0-2 Johansen (21), 0-3 Steffen Dreyer (35), 0-4 Øyvind Garfjell (52), 0-5 Dreyer (70).

Dommer: Ragnar Dahl - uten problemer av noe art

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Ole-Oscar Ross, Kristoffer Fagerborg, Alexander Løvland Rygh; Steffen Dreyer, Kjetil A. Johansen, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Uno Nesvik, Robin Samuelsen


Nytt overtidsdrama

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Aug 2007

Å følge L/Ks kamper fordrer stor tålmodighet av publikum. Men det ender som oftest bra...

L/Ks evner til å avgjøre mot slutten av kamper, og helst langt på overtid, begynner å anta legendarisk status. En drøy uke etter underet i Bardu var nemlig L/K ute og kjøre igjen - denne gangen på Polleidet mot et småskjeivt men hardt kjempende Skarp 2.

I det 90. minutt sto det fortsatt 0-0 på dommerkortet til kampens dommer Johnny Nilsen. Men etter en potensielt alvorlig kneskade hos L/Ks Viktor A. Sørensen og et ubegripelig gjennomført tidssløseri av gjestene, la Nilsen til åtte minutter! Og allerede etter ett minutt av overtiden, scorer Rune Kristiansen 1-0 etter kjempejobbing av evighetsmaskinen Morten Nilsen på høyreflanken.

Så, fire minutter på overtid, klatrer en Skarp-forsvarer på Rune Kristiansen inne i feltet og dommer Nilsen dømmer straffe. Grei straffe, selv om det nok like mye var et resultat av en akkumulert mengde forseelser som til slutt måtte ende i noe. Opp stepper i hvert fall Runes kommunekollega Steffen og setter ballen svakt rett på keeper. Fortsatt 1-0 og spenningen fortsetter.

Steffen tar imidlertid solid revansje åtte minutter på overtid. Han tar ballen med seg fra høyreflanken, skjærer gjennom Skarp-forsvaret som kvass kniv i fiskelever før han til slutt serverer en annen innbytter, Øyvind Garfjell, som kommer i stor fart på venstrekanten. Øyvind har en av tromsfotballens mest kliniske venstreføtter, og unggutten gjør heller ingen feil denne gangen. 2-0 på en knallhard hyler i lengste hjørne.

Dermed ble det seier til slutt. Svært så fortjent, men i ytterste konsekvens kunne Skarp rett og slett ha stjålet seieren. På 0-0 i andre omgang har Skarp flere farlige oppløp og kun en fantomredning av Jørgen Vik hindret at Skarp gikk opp til 1-0 mot slutten av omgangen.

Det ville vært rimelig urimelig om det hadde skjedd, men L/K levde farlig i andre omgang - med høyt tempo og høyt press - men også sørgelig mye unøyaktighet og et ufattelig antall angrep avblåst for offside. Nå var ikke alle avvinkningene like innlysende, men en overvekt av linjedommer Hofstras avgjørelser var nok korrekte.

I første omgang hadde L/K full kontroll nesten tvers igjennom omgangen. Mens hjemmelaget hadde flere fete tilbud, mens Skarps første sjanse kom etter 42 minutter - på et vakkert frispark som Jørgen Vik slo til corner. L/K får annullert et mål etter at Jens Georg Løvland kommer alene igjennom. Istedenfor å avslutte selv, slår han ballen videre til Ken Stian Olsen og han blir, relativt uforståelig, avvinket for offside. En rutinert måljeger som Olsen ville nok aldri plassert seg i offside når han lukter et så enkelt mål, men det var uansett dommen fra dommer og linjemann.

Etter 39 minutter jobber Rune Kristiansen og Morten Nilsen seg fram på høyrekanten. Kristiansen kommer seg løs og får skutt hardt med venstra. Keeperen redder, men ballen havner i beina på Rune Lillevik. Men med hele målet til hans disposisjon, setter Lille ballen utenfor... Like etterpå har Ken Stian Olsen en suser i tverrliggeren etter corner, men ingenting ville inn.

At L/K ble liggende og stange i nye 45 minutter var ganske uventet, men det er ikke tilfeldig at man til slutt får uttelling. Skarp 2 ble stadig mer slitne, og det ga rom og tid for både L/KS innbyttere Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell, samt hobbysyklist Morten Nilsen, som i hvert fall ikke har fått dårligere kondis etter 270 mil på sykkelsetet i sommer.

Et skår i seiersgleden på Polleidet i dag var stopper Viktor A. Sørensens kneskade. Viktor er garantert ikke med på lørdag, og det kan også være fare for flere kamper denne høsten - i verste fall hele høsten.

* Tarjei Gautestad, ny fra TUIL, fikk sin debut på L/Ks A-lag i dag. Han kom inn noen minutter før slutt og rakk å markere seg med utsøkte dragninger, fint overblikk og et par pasninger som bare nesten nådde sine adressater.

L/K - Skarp 2 2-0 (0-0). 1-0 Rune Kristiansen (90 + 1), 2-0 Øyvind Garfjell (90 + 8).

Dommer: Johnny Nilsen, myndig og bra, ikke minst med å straffe Skarp for somlingen med kraftig tillegg i tid. Men burde etter vår mening likevel ikke latt Skarp så konsekvent trekke ned tempoet i kampen som de fikk gjøre.

Ingen gule til L/K

L/Ks lag: Jørgen Vik;  Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Tom-Jørgen Gangsø, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Frode G. Larsen, Ken Stian Olsen;  Morten Nilsen, Rune Lillevik,  Rune Kristiansen

Innbyttere: Steffen Dreyer for Rune Lillevik, Øyvind Garfjell for Viktor A. Sørensen, Tarjei Gautestad for Frode G. Larsen.
Seiershelga

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Aug 2007
Seiershelg for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Aug 2007

Det ble seier både i 4. divisjon og i Altaturneringen søndag.

L/K 2 slo Finnsnes 2 4-3 i ettermiddag. Øyvind Garfjell hadde en fantomkamp og satte likegodt inn alle målene - ett av dem på straffe og de andre 3 på perleskudd i langhjørnet fra skrå vinkel.

Sterk seier av L/K, som manglet mange av de som har spilt fast på 4. divisjonslaget. De ble erstattet av tre oldboyser og to debutanter og én comeback-kid. Både debutantene Michael Wæraas (i mål) og Tarjei Gautestad (midtbane) kom svært godt fra det, og det gjorde i høyeste grad også Kjetil A. Johansen, som endelig var tilbake i L/K-trøya og som til tider var ekstremt tøff å hanskes med for FIL-forsvaret. Han skaffet blant annet straffe og hadde en herlig assist til Garfjell på det ene av hans to mål i andre omgang. Oldboysene Rune Larsen og Uno Nesvik kom direkte fra NNM for oldboys i Skånland og gjorde manns jobb for B-laget også. Oldboysene gjorde forøvrig ikke rent bord i NNM. Faktisk klarte de ikke å score mål. Jørn Henriksen var nærmest, med et stolpeskudd, og fikk dermed toppscorertrøya for det. En lyngsværing kom imidlertid til finalen, og scoret også. L/K-gutt Kjell-Hugo Karlsen spiller for Gevir Bodø som tapte 1-4 for HIL i finalen.

L/Ks lag mot Finnsnes: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Trond-Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Torbjørn O. Karlsen; Ole-Oscar Ross, Tarjei Gautestad, Rune Larsen; Øyvind Garfjell, Kjetil A. Johansen, Alexander Løvland Rygh.

Innbytter: Uno Nesvik

Samtidig, i Alta, vant L/Ks 7-erlag i smågutteklassen hele 6-2 i Altaturneringens finale. Motstander var HIF/Stein og ifølge fotballkretsens sider http://www.fotball.no/troms/t2.asp?p=53496&x=1&a=203591 var Andreas Løvland kampens store spiller.

Også guttelagets syverlag kom til finalen, men der ble dessverre Porsanger altfor sterke. 0-6 ble det til slutt. I Småjenter 7-er tapte L/K 1-2 for Avju i bronsefinalen.

 
Berg-Johansen har ordet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2007

L/Ks hovedtrener med fokus på høstsesongen.

Hei fotballvenner!

Da er høstsesongen allerede sparket godt i gang der vi åpnet med seier borte mot Bardu. En seier som satt langt inne, men som viser at fotballkamper varer i minst 90 minutt.

Vi har fått gjort gode forberedelser i forkant av høstesesongen både med treningsleir i Sverige og med samlinger i Lyngen. Og samlinger er noe vi kommer til å prioritere høyt nå framover da vi har erfart hvor viktig det er å samle begge gruppene til felles trening. For vi har helt klart en utfordring med å være to delte treningsgrupper, selv om gruppene både i Lyngen og Tromsø teller 12-15 mann.

Mye å velge i

Det er positivt at vi har så mange spillere å velge blant. I løpet av sommeren har vi også fått 3 nye spillere (se egne saker) noe som skal gjøre oss ennå bedre rustet foran høstsesongen. Vi ser også at våre unge talenter stadig vekk tar nye steg og det er flere som banker på døren for en fast plass på førsteelleveren. Med en slik kamp om plassene blir viktig at gruppen hele tiden drar i samme retning slik at laget presterer best mulig. Og som trenere jobber vi med å komponere det beste laget til en hver tid slik at de komplementære ferdighetene maksimeres.

Vårsesongen har demonstrert både styrker og svakheter i spillet vårt.

Defensivt er vi det laget som slipper inn færrest mål. Dette skyldes i hovedsak at alle 11 bidrar i den defensive jobben. Når 1. forsvarsjobben og gjøres bra og samhandlingen med resten av forsvaret fungerer, er vi ekstremt vanskelig å score mål på. Dette er bra! Men vi har også sett situasjoner der konsentrasjonen ikke har vært på topp som har medført mål i mot av den enkle sorten. Dette skal vi luke bort i høstsesongen!

Terping på avslutninger

Offensivt har vi sett flere mønsterangrep, noe som vi skal bygge videre på. Dessverre har ikke uttellingen vært like bra hele veien. Her er det bare terping på avslutninger som hjelper. Scorer vi det første målet i kampen, vil "reisen" gjennom kampen bli så mye enklere. Da er det motstanderen som må jage utligning og ikke vi.

Vi har også klare forbedringspotensialer rundt pasningskvalitet og riktig bevegelse i forkant av pasningen. Og gjerne vil jeg se spillere som klarer å være både ett og to trekk i forkant av situasjoner. Den siste kampen mot Bardu var et godt eksempel på det motsatte. I denne kampen var vi sjelden i forkant av sitasjonene og da blir pasningsalternativene få. Vi må bare innse først som sist at en del av jobben i fotball er å ta de offensive løpene, samt de tunge defensive løpene tilbake. Hvis ikke stopper spillet vårt opp.

Men en kvalitet vi har vært ekstremt gode på i vår er viljen og evnen til å avgjøre jevne kamper i vår fordel. Dette viser at vi har en enorm ”stayer” i gruppen. Dette er betryggende, men kan ikke være noen hvilepute.

Ikke fire på kvaliteten

Tabellmessig ligger vi godt an i en utfordrerposisjon bak lederlaget Senja. Dette passer oss bra da vi hele tiden må være på tå hev i forhold til våre prestasjoner. Det er ikke rom for fire på kvaliteten i den jobben som vi skal gjøre hvis vi skal henge med i toppen.

Neste kamp ut er Skarp B hjemme på mandag. Det er topp forhold på Polleidet noe som innbyr til flott fotball. Jeg håper at mange finner veien til kampen for støtten fra publikum betyr enormt mye for spillerne. Videre er vi klare for å revansjere tapet på bortebane fra tidligere i år. På hjemmebane skal vi vinne…!

Vel møtt til en spennende høstsesong!

Fotballhilsen Vegard
Minde drar hjem

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Aug 2007

Magnus Minde har tatt overgang til moderklubben Storsteinnes.    

Magnus Minde (20) har bestemt seg for å ta overgang til Storsteinnes etter en halv sesong i L/K. Oppholdet i Lyngen har medført lite spilletid for Magnus, som har slitt med å få trent på grunn av ryggproblemer.

Minde har for det meste akslet L/K-trøya i 4. divisjon, der den lynhurtige høyrevingen har scoret tre mål på sine totalt fem kamper. For A-laget fikk Minde tre kamper på vinteren.

Vi ønsker Minde og hans nye/gamle klubb lykke til i høstsesongen!
L/K styrket foran høstsesongen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Aug 2007

L/K signet i dag to nye spillere.  Her er den ene.

Tarjei Gautestad (17) og Michael Wæraas (24) ble begge klare for Lyngen/Karnes i dag. Gautestad kommer på utlån fra TUIL, mens Michael Wæraas gjør comeback som keeper etter å ha lagt hanskene på hylla for noen sesonger siden.

Gautestad beskrives som en av de største talentene i TUIL og har spilt fast for B-laget i 3. divisjon. Gautestad er en høy, slepen midtbaneelegant med overblikk og pasningsfot. Han vil gi trener Vegard Berg-Johansen et litt annerledes alternativ på midtbanen. Tarjei er født i 1990 som så mange andre av de talentene L/K rår over i stallen nå og har spilt mot Øyvind Garfjell, Jan Robin Bjørn og co. opp gjennom årene i diverse aldersbestemte oppgjør. Nå skal den venstrefotede midtbanespilleren prøve å kapre en plass på L/Ks midtbane.

Michael Wæraas har som sagt ikke spilt fotball de siste årene, men har en fortid i Kroken, Ulfstind og Ringvassøy. Han har den siste måneden trent med L/K i byen og gjort at L/K har kunnet ha to gode keepere på trening i Tromsø-gruppen. Kjempen fra Kroken var også med på treningsleir i Piteå, der han fikk kjørt seg skikkelig sammen med førstekeeper Vik under ledelse av keepertrener Lars Wikbo. Nå har han tatt overgang til L/K og sørger dermed for at vi har tre keepere tilgjengelig for de to lagene våre.

Sammen med L/K-comebacket til Kjetil A. Johansen er stallen til L/K komplett. Eneste skaden i den 30+ store stallen er junioren Fredrik P. Johansen, som skadet foten sin og måtte sy lørdag. Han er nok ute minimum en uke til, hvilket betyr at 4. divisjonslaget må klare seg uten sin toppscorer i minst en kamp til. Fredrik måtte stå over B-kampen mot BOIF søndag.

Michael Wæraas

Tarjei Gautestad

 

 

 

 

 

 

 

 
Tap på Bardufoss

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2007

I dag utlignet fotballguden litt av hellet L/K hadde i går.

For mens A-laget kunne prise seg lykkelig over tre poeng i Bardu i går, måtte B-laget se at en ledelse og et klart spillemessig overtak renne ut i sanden. Til slutt tapte L/K 4-2, etter mål av Frode G. Larsen og Andreas Holm - sistnevntes mål på langskudd.

- Det er nesten vanskelig å si hva som skjedde. Men vi rundspilte BOIF i første omgang. Vi kunne ledet både 4-0 og 5-0, og da ville vi ikke vært spesielt effektiv. I andre omgang hadde vi også full kontroll helt til vi scorer et selvmål - tyve minutter før slutt. Da tar BOIF over og scorer to til, sier L/K-stopper Trond Egil Larsen.

Frode G. Larsen fikk redusert til 3-2 nærmest på overtid og L/K 2 kjører alt opp for å få utligningen, men i stedet er det BOIF som setter punktum med 4-2.

L/Ks lag: Thomas Leonhardsen; Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristoffer Fagerborg, Trond Egil Larsen; Ole-Oscar Ross, Andreas Holm, Frode G. Larsen; Øyvind Garfjell, Stian Kviteberg, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Robin Samuelsen og Stian Stenhaug.

Ingen gule kort til L/K
Tidenes comeback

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Aug 2007

Det stod 2-0 til hjemmelaget tre minutter før slutt. Syv minutter senere hadde L/K vunnet 2-3.

Du skal være både unnfanget, født, og smidd i hymens lenker i midtsirkelen på Geitnes eller Polleidet for å hevde at det var en fortjent seier L/K kunne bokføre på Bardus flotte stadion på Setermoen. Men likefullt var det de rød/blå som kunne bokføre seier til slutt - i en høydramatisk kamp der alt skjedde for L/Ks del da det lakket mot kampslutt.

Kampen fikk ingen god start for L/K, som slapp inn mål på dødball etter åtte minutter og spilte en uforklarlig svak første omgang. Målet var en misforståelse mellom keeper Vik og Rune Lillevik og Bardus spillende trener kunne dermed uforstyrret heade ballen i mål på bakerste stolpe.

Bardu hadde de største sjansene og ledet fortjent til pause, selv om L/K fikk litt mer tak på spillet i siste halvdel av omgangen. Men pasningene gikk i hytt og vær i motvinden og innsatsen var langt under pari. Det utnyttet et potent hjemmelag til fulle.

Det fortsatte i andre omgang, selv om L/K fikk en god start på omgangen med flere angrep der Rune Lillevik og innbytter Rune Kristiansen kombinerte fint. Men: En situasjon der L/K muligens skulle hatt frispark fører til at Bardu-spissen Vegard Moberg kommer fri inn i feltet. Han klinker ballen inn bak Jørgen Vik og det ble både mørkt og kaldt for L/K-erne på Setermoen til tross for 23 plussgrader og knallsol.

Utover i omgangen hadde L/K mye av banespillet, men kom bare til halvsjanser foran Andreas Seipajärvi i Bardu-målet. Morten Nilsen hadde blant annet en knallperle fra langt hold som fort kunne sust inn.

Men omgangen gikk sin gang uten at L/K klarte å få noen redusering. Det var tvertimot fortsatt Bardu som produserte de største sjansene mot et L/K-lag som ble tvunget til å flytte stadig mer personellressurser opp på banen. På et par av oppløpene var det rett og slett utrolig at ikke Bardu ikke drepte kampen. Noen fantastiske inngripener av L/K-keeper Vik hindret hjemmelaget og resten skriver vi på oppofrende forsvarsspill og ikke minst Bardu-spisser med målvegring.

Og da det hele såg fullstendig opp og avgjort, i det 87. minutt, så skyter Viktor A. Sørensen, på dette tidspunkt spiss, et skudd som keeper gir retur på. Øyvind Garfjell er påpasselig frampå og setter ballen i mål - sitt tredje seriemål for sesongen. Og to minutter senere får L/K frispark litt skrått på målet på vår høyreside. Viktor A. Sørensen husket utmerket godt fra spillemøtet at han var en av de som skulle få sjansen hvis det ble frispark fra det holdet. Og med venstrefoten setter han ballen rundt muren og ned i hjørnet. 2-2!

De fleste L/K-hjerter gledet seg over at man hadde klart poengdeling på tampen, så da Rune Kristiansen får ballen på halvspretten på 25 meter pluss, så var det ingen som kunne forutse at den 1,29 sekunder senere skulle ligge i nettmaskene. Men sånn ble det. Kristiansen, som var tidvis strålende på avslutningstreningen på treningsleiren i Piteå, viste at han kan mer enn å snike til seg mål innenfor 5-meteren. Den nybakte 31-åringen fikk drømmetreff, og selv om ballen havnet midt i mål, fikk den så fin dupp at Bardu-keeperen ikke hadde rare muligheten til å avverge. 3-2 og én av L/Ks beste snuoperasjoner var et faktum.

Bardu - L/K 2-3 (0-1)

1-0 Pål Kjetil Walle (8), 2-0 Vegard Moberg (52), 2-1 Øyvind Garfjell (86), 2-2 Viktor A. Sørensen (89), 2-3 Rune Kristiansen (90+3).

Dommer: Inge Jensen, god

Ingen gule kort til L/K

Lagoppstilling: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Tom Jørgen Gangsø; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Morten Nilsen.

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Steffen Dreyer, Rune Kristiansen for Ken Stian Olsen, Frode G. Larsen for Morten Nilsen

 

Her følger liveoppdateringen fra den dramatiske kampen på Setermoen:

Bardu leder 1-0 ved pause. Målet kom 8 minutter inn i kampen. Bardu førte første del av kampen, men L/K kom bedre med de siste 20 minuttene av omgangen.

Første omgang ble også preget av en kraftig motvind for L/K.

L/K gjør to bytter ved pause: Ken Stian Olsen og Steffen Dreyer går ut og inn kommer Øyvind Garfjell og Rune Kristiansen.

Bardu øker til 2-0 etter 53 minutter.

L/K står høyt på banen, men har ikke skapt mange farligheter foran Bardus mål. Viktor Sørensen er flyttet opp som spiss.

Frode G. Larsen erstatter Morten Nilsen etter 73 minutter.

L/K har kommet tilbake og scoret tre kjappe mål på slutten. Øyvind Garfjell, Viktor Sørensen og Rune Kristiansen (det siste på et glimrende langskudd) ordnet målene som alle kom i løpet av de fem siste minuttene. Altså en fantastisk snuoperasjon av L/K.
Høstsesongen nærmer seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jul 2007

Noen har syklet Norge på langs, mens noen flere har vært på treningsleir i Piteå. Nå er de fleste L/K-spillerne klar for høstsesongen.   

I dag var første ordinære trening for L/K etter fotballferie og treningsleir i Piteå - en treningsleir som bare kan karakteriseres som vellykket. Selv om en del av stallen manglet, kunne Vegard Berg-Johansen kjøre to gode økter daglig med tyve spillere tilgjengelig.

Den nyoppstartede poengligaen ble vunnet av unggutten Øyvind Garfjell, mens Sverige (bestående av Vegard Berg-Johansen, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Lars Wikbo og Jørgen Vik) vant internturneringen som ble avsluttet torsdag. Øyvind "Messi" Garfjell scorte forøvrig 13 mål i turneringen og stakk dermed avgårde med toppscorertittelen også.

To av dem som ikke var med, Tom-Jørgen Gangsø og Morten Nilsen, nådde Lindesnes onsdag kveld etter å ha syklet rundt 270 mil fra Nordkapp. En fantastisk prestasjon som neppe har satt løpsmaskinene nevneverdig tilbake rent kondisjonsmessig. Så får denne uken vise om de må starte på scratch igjen hva ballfølelse angår...

De aller fleste spillerne er da også fit for fight. Nyervervelsen Kjetil A. Johansen fikk seg en trasig treningsleir - utslått av virusinfeksjon hele uka. Men han var oppegående igjen måt slutten av leiren, og kan forhåpentligvis trene som vanlig igjen allerede denne uken.

 Jens G. Løvland er i full vigør igjen etter at han ble far like før fotballferien og var på plass på Geitnes gress på treningen i dag. Han er dermed klar for å kjempe seg tilbake på høyrebacken etter å ha stått over et par kamper før ferien.

På treningsleiren har ungguttene benyttet sjansen til å vise seg fram og flere av dem banker for alvor på døra til A-laget. Så får høsten vise om det er noen som tar steget fra 4. divisjonslaget. Både Ole-Oscar Ross (17) og Andreas Holm (15) har fått prøvd seg i TiTo allerede og vil garantert få flere sjanser, i likhet med flere andre.

Høstsesongen starter på innlandet for både 3. divisjonslaget og 4. divisjonslaget. Lørdag møter L/K Bardu i Bardu, mens BOIF er motstander på Bardufoss for 4. divisjonslaget søndag.
Piteå 2007 - godt i gang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jul 2007

L/Ks treningsleir toppet seg foreløpig i dag - med internturneringen "Copa Piteå".

Trond-Egil "Butcher" Larsen, Ken Stian "Riquelme" Olsen og Lasse "Gazza" Hausner tøyer ut etter en tøff første dag av "Copa Piteå".


Treningsleiren i Piteå er en solid tradisjon og vi er per tirsdag ettermiddag kommet rundt halvveis. I dag tidlig gikk første del av "Copa Piteå" - en ikke så rent lite tradisjonsrik turnering det heller. Og etter første dag er det Sverige, anført av kaptein Steffen "Henke Larsson" Dreyer som leder klart:

 

Tabell Dag 1

 

SVE

10-4     14

ENG

7-6        8

ARG

9-6        7

FRA

6-16      4

 

Sverige, inspirert av bronselaget fra VM-94, består i tillegg til "Henke" av Jørgen "Ravelli" Vik, Lars "Limpar" Wikbo, Vegard "Brolin" Berg-Johansen og Rune "Dahlin" Kristiansen. Tre storfjordinger, en lofotværing og en tromsøgutt altså.

Toppscorer etter dag 1 er Argentinas wonderkid Øyvind "Messi" Garfjell, som har klart 7 mål på seks kamper.

Turneringen avsluttes i morgen, med de seks siste kampene. I kveld skal første del kan deler turneringen ses av alle spillerne i en utvidet L/K-Sportsrevy - som har gått hver kveld her nede.

Juniorene har tidvis vist seg fram nede i Piteå. De har i store trekk vist seg moden for oppgaven med å holde styr på L/Ks verdifulle utstyr, inkludert flunkende nye adidasballer. De leder også an i "Piteå Poengliraren", der det skal plukkes jevnt og trutt poeng gjennom hele treningsleiren, både gjennom øvelser på treningen og på mer eksterne turneringer.

Herunder kan nevnes shuffleboard-tournamenten i går, der de gamle i høyeste grad var eldst. Beskjedenhet forbyr undertegnede å skrive hvem som vant, men den tapende finalisten var i hvert fall far til L/Ks kaptein... 15-årige Andreas Holm har i hvert fall tatt ledelsen med fem poeng, men det er langt fram til seier i denne konkurransen.

Alt i alt har første del av treningsleiren forløpt utmerket, med sedvanlige flotte boforhold, treningsbaner i særklasse og et glimrende Piteå-vær. Eneste streken i regningen så langt er virusinfeksjonen til nyervervelsen Kjetil A. Johansen. Kjetil gikk rett i horisontalen etter første trening lørdag og et kjapt besøk på vårdcentralen i Hortlax avslørte en virusinfeksjon forårsaket av et sår på den ene mandelen (!). Kjempen fra Kantornes har dermed fått treningsforbud, men kommer nok sterkere tilbake. I ettermiddag var han i hvert fall på bena igjen.

To av de som ikke er med til Piteå, Tom-Jørgen Gangsø og Morten Nilsen, er i ferd med å nå sitt mål for fotballferien - nemlig å sykle fra Nordkapp til Lindesnes. I tretiden i dag var midtbaneduoen 15 mil unna Kristiansand og Gangsø regnet med å nå Lindesnes i løpet av formiddagen. Løpende rapporter fra sykkelturen kan du forøvrig finne her: http://www.fotball.no/troms


 

 

 

 
Seier før ferien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jul 2007

En kamp relativt langt under pari for L/K endte likevel med seier 3-2 i dag.

Etter to uavgjorte kamper mot topplag, hadde L/K slett ikke råd til å tape poeng på hjemmebane mot Salangen. Det gjorde vi heller ikke, men det var nære på.

Det var flotte forhold på Polleidet i dag, med sol og varme, greit med folk og en gressbane som sakte men sikkert begynner å bli noenlunde presentabel. L/K startet friskt, men selv om Salangen var ganske svake i første omgang, klarte ikke L/K å utnytte et spillemessig overtak. En rekke gode forsøk rant ut i sanden og i stedet var det Salangen som scoret på sin andre sjanse i kampen. Salangen kom på løs på vingen og slo inn. Der var Salangen-spissen Truls-Are Ratkje og satte ballen hardt i tverrliggeren. Ballen gikk så tilbake i kroppen på L/K-keeper Jørgen Vik og i mål. En hard lærepenge for L/K, som måtte gå til pause med 0-1.

En grei omgang av L/K, men de siste fem minuttene ødela mye av inntrykket. L/K hadde store sjanser i første omgang, ved Rune Kristiansen, Freddy Skogvang, Rune Lillevik, Lasse Hausner og ikke minst et hardt frispark av Ken Stian Olsen som keeperen med nød og neppe fikk fistet til corner.

Andre omgangen skulle variere enda mer - fra det smått geniale til det smått tragiske for L/Ks del. Utligningen var eksempel på det første. I en periode da L/K egentlig skapte fint lite tar Rune Lillevik ned et oppspill og slår ut til Morten Nilsen på høyrekanten. Morten klinker til fra både langt hold og spiss vinkel - totalt uventet for både publikum og spillere, herunder også Salangens keeper Morten Haugseth. Knallperlen fra skjervøyværingen går i hvert fall inn i korthjørnet til en forfjamset SIF-keeper. 1-1 ut av ingenting.

Etter 68 minutter kommer kampens i særklasse beste angrep. Morten Nilsen og Ken Stian hepper litt på midtbanen før man setter fart. Steffen Dreyer blir spilt igjennom og kommer alene med SIF-keeperen i en posisjon som Steffen har befunnet seg mange ganger før. Denne gangen blir det imidlertid ikke mål.

Når det ser som mørkest ut har L/K mang en gang blitt reddet av Rune Lillevik. Og i dag var det to cornere som skulle bli L/Ks redning. Etter 75 minutter slår Tom-Jørgen Gangsø den første fra venstre. Lille møter på første stolpe og header ballen i korthjørnet. I duellen får Lille seg en trøkk i hodet og får seg en riktig så pen kul på tinningen. Mange ville nok ha tatt turen på benken etter en sånn smell, men hardhausen fra midtre Lenangsøyra var ikke interessert. Han skulle inn på banen igjen, og det skulle jo vise seg å bli avgjørende. Men først skulle L/K få en ny trøkk i trynet fire minutter senere. I iveren etter å ha punktere kampen mister L/K ballen høyt oppe på SIF banehalvdel. Salangen kontrer og plutselig er den hurtige spissen Truls-Are Ratkje alene igjennom med Jørgen Vik. Ratkje gjør ingen feil og igjen står lagene likt.

Like etter har L/K og Morten Nilsen en stor sjanse, men det måtte en ny corner fra Tom-Jørgen Gangsø for å få vinnermålet. Åtte minutter før slutt slår Gangsø en lang corner som Morten Nilsen hanker inn på bakerste. Han slår ballen hardt mot mål og der står Lillevik klar for sitt andre for dagen.

Det er synd å si at L/K kontrollerte tingenes tilstand kampen ut, men tr poeng ble det uansett. I andre omgang hadde Salangen et par vanvittige tilbud, blant annet bommet de for åpent mål. Men L/K har rodd i land seieren i slike kamper utallige ganger før og gjorde det igjen denne gangen. Dermed er man a poeng med Skjervøy på andreplassen på tabellen med 26 poeng - Tre bak Senja som vant over Bardu i dag.

* Andreas Holm (15) debuterte for L/Ks A-lag i dag og ble dermed en av de aller yngste som har debutert for L/K.

* L/K manglet sin kaptein Jens Georg Løvland i dag. Han var opptatt på fødestua og kunne stolt bokføre gutten Vebjørn på ettermiddagen i dag 07.07.07. L/K gratulerer Jens og Nathalie så mye!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tom-Jørgen Gangsø, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Morten Nilsen; Rune Kristiansen, Steffen Dreyer, Rune Lillevik.

Innbyttere: Stian Amundsgård for Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell for Rune Kristiansen; Andreas Holm for Steffen Dreyer.

Gult kort L/K: Morten Nilsen

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby - grei kamp
Uavgjort i 4. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jul 2007

En 2-0 ledelse ble skuslet bort i løpet av et kort minutt i andre omgang.

L/K ledet 2-0 etter en flott gjennomført første omgang og mål av Alex Løvland Rygh og Fredrik P. Johansen. Men havari i begynnelse av andre omgang ledet et til da tamt Ulfstind inn i kampen igjen.

Etter det var bortelaget minst like gode som L/K og selv om L/K gikk opp til 3-2 ved Fredrik Johansen så var det verken ufortjent eller uventet at Ulfstind klarte uavgjort - selv om det skjedde langt på overtid.

Med uavgjort i dag tar L/K 2 ferie på tredjeplass på tabellen, i likhet med A-laget.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Trond-Egil Larsen, Tor Arne Larsen; Stig-Roar Hansen Rognli, Alexander Løvland Rygh, Andreas Holm; Lars A. Wikbo, Fredrik P. Johansen, Robin Samuelsen.

Innbyttere: Øyvind Garfjell (som slet med allergi i dag og var innbytter både på A- og B-lag), Dan-Håvard Johnsen, Uno Nesvik.

Dommer: Peder Amundsen, Bakkeby

Gule kort L/K: Lars A. Wikbo og Fredrik P. Johansen
Fortjent tap i Reisa

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2007

L/K 2 tapte fortjent for et godt hjemmelag i dag.

Selv om Nordreisa ikke kom til så mange klare målsjanser, så hadde de det meste av banespillet og overtaket gjennom store deler av matchen.

L/K 2 var tydeligvis ikke klar for å ta opp kampen med Reisa og det var vel egentlig bare stopperparet Trond-Egil Larsen og Jan Robin Bjørn som spilte opp mot sitt beste. De var til gjengjeld veldig gode og det meste av det NIL prøvde seg på stoppet til slutt opp i midtforsvaret til L/K. Reisa fant i andre omgang ut at det i stedet gikk an å skyte fra litt distanse, men enten reddet keeper Samuelsen eller så gikk skuddene over el. utenfor.

Reisa satte inn en null åtte minutter før pause. En corner ble headet mot mål, keeper Vegard gir retur og en NIL-spiller er påpasselig frampå og scorer. I første omgang hadde skapte ikke L/K målsjanser, men det skulle rette på seg etter en liten omdisponering av mannskapet i pausen. L/K kom høyere på banen og kom til flere bra muligheter. Men etter en god periode tok NIL over igjen, i første rekke anført av en god midtbane, representert med Joachim Flatvoll og Kristian Karlsen, og ikke minst høyrekanten Tor Martin Mienna. L/K 2 klarte ikke stå imot og 2-0 kom fortjent syv minutter før slutt. Et gjennomspill fant en NIL-angriper og han kom alene med L/Ks keeper og satte ballen i mål. Kunne se ut som han fikk ballen med seg med hendene, men noen stor dommertabbe var det ikke akkurat.

Dermed ble det tap for L/K og et forsprang for NIL i teten av 4. divisjon. Ettersom de nærmeste lagene i teten er 2.lag, skal det mye til for at ikke Reisa spiller i TiTo igjen til neste år.

Nordreisa har et godt lag med lokale unggutter, men hadde vi hatt med noen av de som kunne spilt i dag, så hadde nok NIL fått slite atskillig mer. Da snakker vi om spillere som har spilt mye A- eller B-lagsfotball i år: Ole Oskar Ross, Andreas Holm, Frode G. Larsen, Jens G. Løvland, Kristoffer Fagerborg, Lars Wikbo og Magnus Minde, for å nevne noen.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Trond-Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Uno Nesvik; Aleksander Løvland Rygh, Lasse Hausner, Stian Amundsgård; Stian Kviteberg, Fredrik P. Johansen, Stig Roar Hansen Rognli.

Innbytter: Rune Larsen

Dommer: Klaus Hansen, god

Gule kort L/K: Lasse Hausner, Stig Roar Hansen Rognli
Dramatisk på Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jun 2007

Morten Nilsen sikret ett poeng til L/K to minutter før slutt.

Det ble en dramatisk kamp på Skjervøy. SIK tok ledelsen mot slutten av 1.omgang, men Steffen Dreyer utlignet på et glimrende langskudd slik at stillingen ved pause var 1-1.

SIK tok på nytt ledelsen rett etter pausehvilen. Viktor A. Sørensen scoret så to mål på rappen og ga dermed L/K føringen. Men Skjervøy kom tilbake og åtte minutter før slutt tok de ledelsen 4-3. Tre minutter før slutt utlignet altså tidligere SIK-spiller Morten Nilsen. Rune Lillevik hadde en kjempesjanse på overtid, men satte ballen over med kneet.

Første omgang var en rimelig jevn affære på et vindstille (!) Skjervøy stadion. Rammen var den beste, med bra med folk og litt god gammeldags lokaloppgjørstemning. L/K hadde fin kontroll bakover men det hadde Skjervøy også. Det var med andre ord ingen sjanserik første omgang. Men mål skulle det bli. Skjervøy scoret først da Reidar Waage var først på returen etter at Jørgen Vik hadde reddet et skudd fra 20 meter. En god Steffen Dreyer, for anledningen spiss sammen med Rune Lillevik, aktet imidlertid ikke å gå til pause liggende under. Han satte inn et voldsomt press på SIK-stopperne og klarer å vinne ballen skrått like utenfor 16-meteren. Ballen spretter en gang før han klinker helt oppe i motsatt kryss. et helt vanvittig mål! Undertegnede har sett mange L/K-mål opp gjennom årene og dette er nok garantert på topp 5-listen...

I andre omgang blir det straks litt villere tilstander. Allerede etter tre minutter kommer SIK seg løs på L/Ks venstreside. Ballen blir slått inn til banens beste, Reidar Waage. Han får en touch på den før han blir tatt av Mats-Haakon Karlsen. Straffesparket var klart nok men ikke så veldig mye klarere enn det L/K burde hatt da Rune Kristiansen ble trykket ned i feltet i første omgang. Men uansett; Waage setter ballen selv i mål.

Det er nok ikke så mange lag som kommer tilbake mer enn én gang mot Skjervøy på bortebane. Men det gjorde L/K fredag. Viktor A. Sørensen har scoret mye mål på hodet, men i årets sesong har han som oftest holdt seg bak på banen når Lillevik og co ha kriget på cornere og frispark inne i motstanderens straffefelt. Mot Kvaløysletta var imidlertid Viktor oppe og scoret og på Skjervøy ble han fristet igjen. Et innoverskrudd frispark fra Øyvind Garfjell på L/Ks høyreside, havnet på hodet til Viktor og han måtte nesten bøye seg for å styre ballen elegant i hjørnet. Og da L/K tok ledelsen ved samme Viktor, denne gangen etter corner og et salig rot inne i feltet, så det veldig lyst ut for de røde.

Men om man skulle tro at dødballene var et godt våpen for L/K, så var SIKs Ronny Olsen oppe på et frispark og headet inn 3-3 på bakerste stolpe. Et av flere mål L/K absolutt burde ha mulighet til å avverge, men det samme vil nok SIK si om flere av L/Ks mål. Og da Reidar Waage og Michael Stangnes var på ferde og tok SIK i ledelsen få minutter før slutt var det lite som tydet på at L/K skulle klare poeng. Men med tre minutter igjen får L/K en ny corner. Ballen havner ikke naturlig inne i feltet og etter utrolig mye fram og tilbake triller ballen til slutt inn i hjørnet bak SIK-keeperen. L/K-nett kan ikke støtte seg til egne vurderinger når det gjelder å avgjøre hvem av L/K-spillerne som var sist på ballen. Men evighetsmaskinen, og skjervøyværingen, Morten Nilsen jublet klart mest etter målet og dermed er det veldig lett å forære ham målet. Forøvrig garantert første gang en skjervøyværing har scoret for L/K mot Skjervøy - attpåtil på Skjervøy...

Langt på overtid hadde Lille sin historiske mulighet til å lage 5-4 - noe som hadde vært typisk for storscoreren. Men ikke denne gangen.

Etter å ha kommet tilbake tre ganger mot TiTo-seriens beste hjemmelag, så er det naturlig for L/K å være glad for ett poeng. Det var et særdeles viktig poeng ettersom SIK nå ikke får stikke i fra i tabellteten før sommeren. Og til høsten skal de til Polleidet...

Skjervøy var ikke like fornøyde og det er forståelig på hjemmebane. Men hvis man ser kampen under ett i ettertid, så tror jeg nok også mange skjervøyværinger kan si at det var noenlunde greit med poengdeling. L/K spilte en god kamp, selv om det var ruskete bakover til tider. Løpsvilligheten og kamplysten matchet for en gang skyld Skjervøys gjennom store deler av kampen.

Lagoppstilling: Jørgen Vik; Tom J. Gangsø, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Rune Kristiansen, Morten Nilsen, Ken Stian Olsen, Øyvind Garfjell; Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Stian Amundsgård, Stian Kviteberg.

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

Dommer: Stig-Are Sørensen, Ulfstind - god kontroll i en potensiell kruttønne av en kamp.

 
Lasse fikk én kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jun 2007

Lasse Hausner ble, fortjent nok, behandlet mildt av fotballkretsen.
     Utvisningen mot FK Senja forrige onsdag fikk dermed ikke de vidtrekkende konsekvensene man kunne frykte, selvom det er ille nok å ikke ha Hausner tilgjengelig til bortekampen mot Skjervøy nå fredag.

Kretsen har dermed tatt innover seg at hele situasjoen, der Lasse dasker til FK Senjas keeper i det han fanger en ball, ble avskrevet som et uhell av både Hausner selv og keeperen.  

Lasse er dermed spilleklar til siste kamp før ferien - hjemmeoppgjøret mot Salangen.

Samuelsen matchvinner

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jun 2007

For andre gangen denne sesongen blir Robin Samuelsen (16) matchvinner for L/K 2. 

I tospann med Fredrik P. Johansen avgjorde nemlig innbytter Robin toppkampen mot Fløya på Polleidet i dag. Samuelsen satte inn kampens eneste mål cirka ti minutter før slutt etter fint samspill med Johansen og dermed har L/K tatt en ny sterk seier i 4. divisjon.

Kampen var av det sjansefattige slaget, men L/K var farligst frempå de gangene det i det hele tatt ble farlig foran keeperne.

L/Ks lag: Lars Wikbo; Stian Stenhaug, Trond Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Thomas Leonhardsen, Ole Oskar Ross, Kristoffer Fagerborg; Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen, Freddy Skogvang.

Innbyttere: Rune Larsen og Robin Samuelsen

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby

Ingen gule til L/K
Johansen tilbake i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jun 2007

L/K har begynt styrkingen av laget foran høstsesongen.
Sist onsdag viste at det kan bli en interessant høst for Lyngen-fotballen - og da tenker vi ikke bare på å den gode innsatsen L/K la for dagen mot serieleder Senja.

For samtidig som L/K varmet opp til kamp mot Senja på Polleidet, satt Kjetil André Johansen (24) og skrev under overgangspapirer og kontrakt for Lyngen/Karnes IL.

For de med litt hukommelse, så var Kjetil innom klubben høsten 2004, da han fikk endel kamper i TiTo-serien. Han begynte også 2005-sesongen for L/K, men dro så på ishavet i sesongoppkjøringen. Han havnet i Team Balsfjord/Storsteinnes, først på utlån og så permanent. Der ble det med noen få kamper på våren og siden har ikke Kjetil spilt noe særlig med fotball. Det siste halvåret har han vært i militæret, men nå har kantornesgutten meldt seg klar til hardkjør i L/K.

Grunnen til at vi nå henter Kjetil, er at han sist han var i L/K viste hyppige glimt av hvilke kvaliteter som bor i ham. En Kjetil i skikkelig kampform, og han er slett ikke utrent nå allerede, kan vise seg å være gull verdt i serieinnspurten for oss. Johansen er i utgangspunktet et alternativ som skikkelig kraftspiss - med nærteknikk, styrke, flotte skuddferdigheter og generell duellkraft som sine fremste våpen. Men han kan også spille flanke og i en offensiv rolle på midtbanen.

I første omgang vil han gå rett inn og styrke L/Ks 4. divisjonslag. Han er spilleklar til morgendagens kamp mot Fløya på Polleidet, men grunnet en liten skade han pådro seg i bedriftskamp er han ikke aktuell.

 


1-1 mot Senja: Best med 10 mann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2007

Igjen fikk L/K en mann utvist på hjemmebane. Og igjen var L/K bedre enn motstanderen i undertall. Endelig versjon

L/K fikk Lasse Hausner utvist tidlig i andre omgang, på stillingen 0-1. Det skulle være startskuddet for en heroisk omgang, med 10 menn som brettet opp ermene og viste hva L/K er lagd av. Utligningen kom fortjent, en god Ken Stian Olsen sørget for det, og på slutten kunne Øyvind Garfjell ha satt et volleyskudd til 2-1.

Kampen sett under ett var det kanskje ikke helt urimelig med poengdeling, men andreomgangen var det så stor forskjell på lagene at det nesten var litt bittert at det ikke ble tre poeng. L/K sto på til langt på overtid, mens Senja falt helt uforklarlig sammen etter en skapelig første omgang. De skapte sjanser i andre omgang også, men skuffet nok både seg selv og de som har utropt dem til det suverent beste laget i serien.

Det var L/K som kom til den første store sjansen - etter fire minutter. Lasse Hausner fikk stå helt alene foran mål etter at keeperen hadde tapt en luftduell med Rune Lillevik. Etterhvert fikk imidlertid også Senja sine tilbud i en omgang der Senja alt i alt var et strå hvassere. De fikk da også betalt for det etter 19 minutter, da Dan Robin Wilsgård satte inn 1-0 med en fin vending og et enda penere skudd i krysset fra 13-14 meter.

1-0 til pause og det var få som trodde at det skulle bli så veldig mange L/K-mål da Lasse Hausner blir utvist etter ni minutter av andre omgang. Strengt dømt av dommer Ragnar Dahl, men forøvrig ikke så mye å si på det. Han hadde muligheten til å gi rødt, og benyttet seg av den. Men vane tro med én mann mindre forandret L/K seg fra et lag som holdt greit følge med serielederen til et lag som harvet over tabelltoppen. Innsatsen og kvaliteten på det meste L/K-spillerne foretok seg etter utvisningen steg med flerfoldige hakk.

Selv om Senja hadde muligheter til å punktere kampen, blant annet ved det som nok er TiTo-seriens beste spisspar (Adolfsen og Berntsen) var det plutselig noe ubesluttsomt over laget. L/K vant det meste av duellene, blant annet ved at Viktor Sørensen gikk fra stopperplassen og opp på midtbanen, løpene kom mer helhjertet, symbolisert i første rekke av løpsmaskin nummer 1 Morten Nilsen. Det var da også loppagutten som skulle sørge for 1-1. Han forfulgte en tilnærmet håpløs ball på L/Ks venstreside, vant duellen med Senja-forsvareren og fikk lagt ballen inn. Etter litt om og men havnet ballen hos mer og mer formsterke Ken Stian Olsen som fikk en grei jobb med å sette inn sitt niende seriemål for sesongen.

L/K-trøkket vedvarte tvers gjennom andre omgang og langt ut i overtid. Da fikk junioren Øyvind Garfjell en gyllen sjanse til å gi moderklubben alle tre poengene, men denne gangen gikkk volleyskuddet like utenfor.

* Kaptein Jens G. Løvland fikk sitt tredje gule kort og må stå over mot Skjervøy.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen; Rune Kristiansen, Morten Nilsen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Rune Kristiansen, Øyvind Garfjell for Ken Stian Olsen.

Gult kort L/K: Jens G. Løvland

Rødt kort L/K: Lasse Hausner

To Dreyer-mål sikret poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jun 2007

Steffen Dreyer scoret to mål mot Storsteinnes og bidro til uavgjort-resultatet mot Storsteinnes i ettermiddag.

    
    


3-3 ble sluttresultatet på det nye kunstgresset på Moan i ettermiddag. L/K tok ledelsen 0-1 ved Steffen Dreyer, men STIL kom kjapt tilbake og scoret to mål i løpet av ett minutt. 2-1 til pause. Etter pause scoret Dreyer igjen samt L/Ks egne storsteinnessing Magnus Minde, men også STIL scoret og dermed ble det 3-3.

- Uavgjort var egentlig greit. Vi var ikke helt på nett i dag. Vi hadde mye utskiftning fra forrige kamp og blant annet manglet hele midtbanen fra sist. Det er klart at vi merker det, sier L/K 2-sjef Tor Arne Solvang.

Magnus Mindes 3-3 scoring kom etter noen og 60 minutter, og det varendel sjanser etter det også. Men det ble ikke flere mål og dermed må L/K 2 gi fra seg tabelledelsen til Nordreisa.

* Alexander Løvland Rygh (20) spilte sin første kamp for L/K etter sitt comeback i moderklubben.

* Steffen Dreyer har nå seks mål på de to 4. divisjonskampene han har spilt. Dermed er han toppscorer på B-laget sammen med Fredrik P. Johansen.

* Magnus Minde scoret sitt tredje mål i år - like mange som kvikkfotkollega Øyvind Garfjell.

* Midtbanetrioen som har spilt de seneste kampene i lag, Ole Oskar Ross, Stian Kviteberg og Andreas Holm, manglet alle sammen i dag. Ross startet A-kampen mot Kvaløysletta i går mens Holm og Kviteberg manglet på grunn av sydentur og jobb. Også stopper-klippen Trond Egil Larsen goalgetter P. Johansen manglet fra den "faste" 4.divisjonsoppstillingen i dag. Sistnevnte hadde tre gule kort.


L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Uno Nesvik, Stig Roar Hansen Rognli; Rune Larsen, Kristoffer Fagerborg, Lars Wikbo; Øyvind Garfjell, Magnus Minde, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Alexander Løvland Rygh og Robin Samuelsen

Gult kort L/K: Uno Nesvik

 


 Klar for Alfheimgresset

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Jun 2007

L/K har en nærmest skade-, fraværs- og karantenefri stall foran møtet med Kvaløysletta i kveld.
Kampen, som står mellom nummer tre og fem på tabellen, går i storstua på Alfheim klokken 19.15 i kveld. Og L/K-trener Vegard Berg-Johansen har nok av folk å velge blant.

L/K sliter for tiden med lite skader og karantener, og til kampen mot Kvaløysletta er det kun Morten Nilsen som mangler av de som har spilt mye i år. Morten har de siste kampene spilt høyreflanke og hans fravær kan bety en sjanse fra start for enten Steffen Dreyer eller unggutten Ole Oskar Ross, som fikk sin debut på A-laget i seriesammenheng sist helg.

Men mulighetene for komponering av laget er mange, så det enkleste er nok å møte opp på Alfheim i kveld og se selv.

Forrige gang L/Ks A-lag møtte Kvaløysletta på bortebane, ble sifrene 0-10 til L/K. Det var i 2002 på Fløyabanen, men det er uhyre lite som tilsier noe lignende i dag. L/K går for seier, men møter altså ett av de bedre TiTo-lagene, med blant annet 0-0 på Skjervøy og 4-0 over Ishavsbyen på samvittigheten sålangt i år.


 


 

 

 

 


Seier på Alfheim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Jun 2007

L/K vant 2-1 mot Kvaløysletta i kveldens kamp.

Øyvind Garfjell avgjorde kampen rett før slutt og førte dermed L/K opp på 2.plass på TITO-tabellen. Da hadde L/K presset voldsomt på for å få vinnermålet.

Lyngen/Karnes ledet 1-0 til pause etter at Viktor Sørensen scoret på en corner 30 minutter inn i 1.omgang. Kvaløysletta fikk en stopper Thomas Berg utvist rett etter ledermålet og L/K så ut til å ha god kontroll på kampen. Frisparket i etterkant av utvisningen satte Ken Stian Olsen forøvrig knallhardt i tverrliggeren.

Kvaløysletta kom imidlertid tilbake og utlignet midtveis i 2.omgang. Og like etter har KIL den suverent største sjansen i hele kampen, utenom målene.  Men Frode G. Larsen klarer med nød og neppe å springe opp ballen og klarere. Hadde det blitt et nytt Kvaløysletta-mål der, så hadde det sett uhyre stygt ut.

Lyngen/Karnes flyttet mye folk opp mot slutten av kampen og til slutt klarte altså Øyvind å sette ballen i mål etter en stuss av Rune Lillevik. Ballen gikk inn via en KIL-forsvarer, men unge Garfjell får selvsagt målet.

Seieren mot et godt hjemmelag varmet selvsagt, men til at KIL spilte med ti mann i siste del av første omgang og hele andre omgang så var blåtrøyene ubehagelig mye tilstede i kampen. På 1-1 var det flere ganger nære på foran Jørgen Vik i L/K-målet, i tillegg til megasjansen rett etter utligningen, men L/K klarte stort sett å klarere før KIL kom til ordentlig avslutning. 

I hele andre omgang produserte L/K jevnt og trutt med sjanser:

53. min: Rune Kristiansen med fint innlegg fra venstre. Tom Jørgen Gangsø mutters alene på bakerste stolpe, men setter ballen over. Stor sjanse!

56. min: Et enda finere angrep. Denne gangen fra høyre. Ender med at Rune Lillevik stupheader rett på keeper.

68. min: Ken Stian Olsen alene foran mål, men headingen går utenfor.

70. min: Ny kjempesjanse for Olsen. Kommer alene med keeper, men skyter utenfor - litt presset av KIL-forsvaret.

77. min: Innbytter Øyvind Garfjell skyter hardt - rett på keeper.

87. min: Garfjell igjen. Helt igjennom, litt skrått på mål, men skyter utenfor.

I det 90. minutt gjør imidlertid Garfjell alt godt igjen og selv om dommer Mathiesen la til seks minutter, så var det relativt trygt etter det.
 

* Viktor A. Sørensen scoret sitt første mål for L/K på fire år og to måneder. Målet var hans 54 mål for L/K.

* Øyvind Garfjell scoret sitt første seriemål for L/K for sesongen.

* Ole Oskar Ross debuterte for start for L/K - sentralt på midtbanen.* Målscorerne i dag var L/Ks eldstemann og L/Ks yngstemann. Viktor fylte 38 år i mars, mens Øyvind fyller 17 år om en uke.

Lagoppstilling: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-H. Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Lasse Hausner, Ole Oskar Ross, Tom-Jørgen Gangsø, Ken Stian Olsen; Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell og Freddy Skogvang.

Dommer: John A. Mathiesen. Dømte godt.

Gule kort L/K: Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Ole Oskar Ross
Knallsterk seier på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2007

L/K ga seg ikke før det stod 8-0 i målprotokollen. Halvparten av målene stod Ken Stian Olsen for. 

Det var gutter mot menn på Polleidet i dag. TUIL 2s unggutter var praktisk talt sjanseløse mot L/K og skapte faktisk ikke noe som lignet på en målsjanse en gang. Det gjorde imidlertid L/K, som scorte jevnt og trutt gjennom hele kampen.

For en gangs skyld fikk også L/K en god start på en kamp. L/K tok føringen fra første spark og skapte to farlige sjanser før Ken Stian Olsen scorte sitt første for dagen. En fin pasning fra venstreback Frode G. Larsen fant en Rune Kristiansen på løp på venstresiden. Han forserer noen meter før han finner Olsen ute på ca 16 meter. Ken tar ballen på direkten med venstre og hyler ballen i mål i lengste hjørnet.

L/K fortsetter å trykke på og får mer belønning etter 12 minutter. Ken Stian vinner en duell høyt på midtbanen og ballen faller til Tom-Jørgen Gangsø. Han finner Rune Kristiansen på løp i midten og slår storfjordingen alene igjennom med keeper. Kristiansen er ikke typen til å bomme på slike sjanser og gjør det heller ikke. 2-0.

Etter 2-0 målet slapper L/K litt mer av og TUIL har sin minst dårlige periode i kampen. Ungguttene spiller småpent ute på banen, men så snart de finner ut at de skal utfordre Viktor Sørensen og co. i L/Ks forsvarsfirer så er det bom stopp - hver gang. Resultatet står seg til pause.

Etter hvilen har et fåtallig Polleidet-publikum såvidt kommet seg på plass før Ken Stian Olsen er frampå igjen etter god jobbing sammen med Rune Kristiansen. TUIL-forsvarerne får aldri klarert og Ken Stian lot seg ikke be to ganger.

Syv minutter senere er det duket for 4-0. Og denne gangen er det midtbanesliteren Tom-Jørgen Gangsøs tur til å vise at han også kan finne nettmaskene. Han får ballen ute på 30 meter, slår vegg og vinner løpsduellen med TUIL-forsvaret. Alene med keeperen gjør ikke lenangsværingen seg bort og dermed Gangsøs første seriemål for sesongen.

Etterhvert blir det enveiskjøring mot TUIL-målet og selv om L/K var langt mer effektive i dag enn i de fleste andre kamper i år, så var det en god del sjanser som gikk til måsen. Men etter 60 minutt kom uansett 5-0, og det på vakkert vis. Ken Stian Olsen er denne gangen i tilretteleggerrollen og slår en følsom ball igjennom til en alltid løpende Rune Kristiansen. Han jobber hardt og vinner duellen med såvel forsvarsspillere som keeper og tupper ballen i mål. Kristiansens tredje mål på to kamper.

Etter målet gjør L/K et interessant bytte. Rune Lillevik blir byttet ut, midtbanespiller Ken Stian Olsen blir flyttet opp på sin gamle spissplass og inn kommer 90-modellen Ole Oskar Ross til sin første seriekamp for L/Ks A-lag noensinne. Oskar har vært en av bærebjelkene på L/Ks unge fjerdedivisjonslag i år og fikk nå endelig sjansen til å vise hva han er god for i TiTo-serien. Og fra første spark var det klart at Ross ikke hadde tenkt å spille noe dårligere på A-laget enn han gjør på B-laget. Fornuftige valg, sterk i duellene og pasningskvalitet som går utenpå mye i TiTo allerede. En uhørt fin debut på sentral midtbane.

Mot slutten putter L/K på ytterligere tre ganger mot et TUIL-lag i mer eller mindre oppløsning. 6-0 kommer på corner ved Freddy Skogvang, der en TUIL-spiller stusser ballen videre i mål på første stolpe. 7-0 kriger Ken Stian Olsen i mål med hodet etter corner, mens det siste målet var et fint legg fra Skogvang som Ken Stian demper på brystet og setter hardt i mål.

Alt i alt en svært godt gjennomført kamp av L/K. Motstanden var riktignok ikke all verden, kun Fredrik Allertsen var med fra A-stallen, men TUIL 2 har mange gode fotballspillere som på en god dag kan lage trøbbel for mange. Men i dag var innsatsen til L/K-spillerne så høy at det ikke var aktuelt å gi fra seg noe på hjemmebane. Positivt også at L/K klarte å holde trykket helt ut noe løpsmaskiner som Tom-Jørgen Gangsø og Morten Nilsen er garantister for. Men i dag var det mange på L/K som var gode og som holdt konsentrasjonen gjennom samfulle 90 minutter.

Med tre nye poeng er L/K helt i ryggen på Skjervøy på tabellen. En tredjeplass med 18 poeng etter åtte kamper er ikke så ille - fire poeng bak FK Senja på toppen.

L/K har nå holdt nullen i tre og en halv kamp på rad. Ikke siden det 41. minuttet i hjemmetapet mot Ishavsbyen har L/K sluppet inn mål. Det skulle bety 319 minutter uten baklengsmål for Vegard Berg-Johansens menn.

* Cornermålet til Freddy Skogvang er backens første seriemål for sesongen.

* L/K har stilt med de samme ti utespillerne i de tre siste kampene. Det har resultert i ni poeng og en målforskjell på 11-0.

* Ken Stian Olsen er med sine fire mål i dag suveren toppscorer for L/K med åtte mål - ett i snitt per kamp.L/K - TUIL 2 8-0 (2-0)

1-0 Ken Stian Olsen (6), 2-0 Rune Kristiansen (12), 3-0 Ken Stian Olsen (46), 4-0 Tom-Jørgen Gangsø (53), 5-0 Rune Kristiansen (60), 6-0 Freddy Skogvang (80), 7-0 Ken Stian Olsen (83), 8-0 Ken Stian Olsen (90).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Morten Nilsen.

Innbyttere L/K: Ole Oskar Ross for Rune Lillevik, Freddy Skogvang for Frode G. Larsen, Øyvind Garfjell for Rune Kristiansen

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy - greit dømt i en ganske letthåndterlig kamp.

Ingen gule kort til L/K - to til TUIL 2.

Neste kamp: Kvaløysletta på Alfheim gress fredag.
Tabelltopp på ungguttene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Jun 2007

L/Ks 4. divisjonslag slo Senja borte og gikk rett i tet på tabellen.  

Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell og Magnus Minde scoret målene for L/Ks B-lag i den sterke borteseieren mot Senja-rekruttene og med Nordreisas tap for Ulfstind betydde det tabelltopp for L/K 2.

L/K 2 spilte bunnsolid bakover og slapp knapt Senja 2 til i det hele tatt. Og framover var L/K i det sjanseskapende hjørnet, men det ble bare tre mål utav det.

- En kanonkamp der vi er nesten prikkfrie bakover, og gode framover. Guttene jobber veldig godt og 3-1 er sterkt borte mot Senja selv om det ble sløst med 100 prosent-sjansene, sier L/K-trener Tor Arne Solvang til L/K-nett.

Senja scoret først, før L/K-spissen Fredrik P. Johansen utlignet for L/K 2. Øyvind Garfjell tok L/K 2 i føringen før balsfjordingen Magnus Minde fastsatte resultatet til 3-1 i favør det nye lederlaget i 4. divisjon.

Tabellen  kan nytes her: http://idrett.speaker.no/07/ResultatService.aspx?0=2&1=Fotball&2=Norge&3=2007%20-%202007&4=278372&5=&6=&7=&8=

* Ni fra startelleveren er 20 år eller yngre i dag.

* Fredrik P. Johansen fikk sitt tredje gule kort i dag og må stå over i bortekampen mot Storsteinnes neste helg.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Trond-Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Stian Kviteberg, Ole-Oskar Ross, Andreas Holm; Magnus Minde, Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Lars-A. Wikbo, Kristoffer Fagerborg.

Gult kort, L/K: Fredrik P. Johansen

 

 
Seier mot Bardu

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jun 2007

Lyngen/Karnes vant 1-0 i kveldens kamp på Polleidet.

Rune Kristiansen ble matchvinner for L/K tidlig i 2.omgang og sikret dermed tre meget viktige poeng. L/K nærmer seg nå for alvor Senja og Skjervøy på den øverste delen av tabellen.

Det ble ingen stor kamp på Polleidet, men Lyngen/Karnes vant likevel en fortjent seier. L/K hadde kontroll på Bardu i begge omgangene og skapte flere fete målsjanser som burde vært omsatt i scoring. Mot slutten hadde Bardu et par muligheter, men det ville vært urettferdig om de hadde fått med seg poeng. Jørgen Vik var tilbake i mål og spilte en solid kamp.  

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen; Morten Nilsen, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Morten Nilsen, Øyvind Garfjell for Rune Kristiansen, Freddy Skogvang for Ken Stian Olsen

Gult kort, L/K: Rune Kristiansen

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten. God dømming.
Uavgjort i Dåfjord

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2007

L/Ks 4. divisjonslag spilte uavgjort på Ringvassøy i dag.

To mål av Fredrik P. Johansen og ett hver av Øyvind Garfjell og Magnus Minde sørget for uavgjort 4-4 på Dåfjord gress i ettermiddag. L/K 2 ledet 4-3 mot slutten av kampen, men på overtid scoret hjemmelaget etter corner.

Dermed 4-4, et resultat L/K-trener Tor Arne Solvang syntes var greit utfra spill og sjanser. RIL er jo ikke noe hjemmelag å kimse av heller - de har feks. skalpen til serieleder Nordreisa i beltet. Med andre ord nok en bra prestasjon av det unge L/K-laget - 11 av 13 på banen i dag 20 år eller yngre.

L/K 2 ledet forøvrig 3-2 til pause.

L/K 2 har nå 13 poeng etter 6 kamper og befester med det posisjonen i teten av 4. divisjon - to poeng bak serieleder Nordreisa.

L/K 2s lag: Vegard Samuelsen; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn, Trond-Egil Larsen, Stian Stenhaug, Stian Kviteberg, Andreas Holm, Ole-Oskar Ross, Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell, Kristoffer Fagerborg.

Innbyttere: Magnus Minde og Robin Samuelsen

Gult kort L/K: Fredrik P. Johansen (hans andre for sesongen)

 
Sliteseier i sola

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Jun 2007

L/K skal være fornøyd med null baklengs i bortekampen mot Finnsnes i dag.

L/K scoret i begynnelsen av kampen, ved Rune Lillevik, og mot slutten av kampen, ved Steffen Dreyer. Det var nok til å vinne bortekampen mot Finnsnes - selv om hjemmelaget hadde endel sjanser utover i andre omgang, flere av den feite sorten.

L/K startet kampen klart best i sjokkvarmen på Finnsnes, og scoret allerede etter fire minutter. Et langt innkast fra Frode Larsen på venstrekanten ble stusset videre av en for dagen svært så opplagt Rune Lillevik. Ballen gikk bakover i feltet og Rune Kristiansen bidro til å forvirre FIL-keeperen såpass at ballen bare gikk forbi ham og i lengste hjørne.

I løpet av de første tyve minuttene var L/K det førende laget og skapte flere store sjanser. Aggressivt press og en opplagt Rune Lillevik på topp skapte hodebry for et ungt FIL-lag. Men flere mål klarte ikke L/K å score.

Andre omgang ble en liten nedtur for L/K. Selv om man skapte flere store sjanser, blant annet en svær dobbeltsjanse av Rune Lillevik og et volleyskudd fra kloss hold fra Steffen Dreyer, så hadde FIL enda større tilbud som de ikke klarte å omsette i mål. Et skudd i tverrliggeren og ett i stolpen, i tillegg til en feberparade av vikar-keeper Lars Wikbo, var noe av det FIL fant på i andre omgang.

Men i den perioden der FIL stod ivrigst på for å få utlikningen, så stakk plutselig Steffen Dreyer igjennom FIL-forsvaret, lobbet keeperen og økte til   0-2. Da var det tre minutter igjen og kampen var forsåvidt avgjort. Men på overtid får FIL likevel straffespark etter dytting i feltet. Men straffen går i stolpen og L/K klarer dermed en kjærkommen clean sheet.

Med seieren over Finnsnes i dag, kryper L/K tettere opp i ryggen på serieleder Skjervøy og utfordrer Senja.

L/Ks lag: Lars A. Wikbo; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Morten Nilsen; Rune Lillevik, Rune Kristiansen

Innbyttere: Steffen Dreyer for Ken Stian Olsen, Øyvind Garfjell for Rune Kristiansen, Stian Kviteberg for Morten Nilsen

Gult kort, L/K: Rune Kristiansen

Dommer: Kenneth Daleng, Salangen - meget god
To straffer - to mål - tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mai 2007

To straffemål av Tom-Jørgen Gangsø avgjorde 4.divisjonskampen på Idrettsheia i ettermiddag.

L/K rodde i land en 2-0 seier på rimelig udramatisk vis. Salangen hadde riktignok noen feite sjanser i begynnelsen av kampen og hadde de scoret på én av dem, så er det ikke godt å si hvordan kampen ville utviklet seg.

Men det var i stedet L/K som fikk fram penna og signerte i målprotokollen. Og det var den hurtige spissduoen Fredrik P. Johansen og Magnus Minde som gjorde arbeidet. Magnus raidet på høyreflanken og slo inn til Fredrik, som lurte av backen og ble felt soleklart inne i feltet. Lenangen-kollega Tom Jørgen Gangsø tok ansvar og satte inn 0-1. Da var det gått rundt 30 minutter av kampen.

I andre omgang hadde L/K langt bedre kontroll på ting. Farlige på kontringer og bunnsolide bakover, der stopperne Jan Robin Bjørn og Trond-Egil Larsen ryddet opp i alt av lang høye baller fra Salangen-forsvaret. L/K var løpsvillige og kontringsvillige når sjansen bød seg. Og det var på en slik kontring at kampen skulle avgjøres. Litt over midtveis i andre omgang blir Fredrik P. Johansen igjen spilt fri på sin venstreside. Han jager nedover mot dødlinja, finter seg så inn i banen og blir på nytt felt på relativt klønete vis av Salangen-forsvaret. Dermed ny straffe og nytt mål av lagkaptein Gangsø.

Med sin fjerde seier på fem kamper er L/K 2 helt i teten i 4.divisjon. Kun målforskjellen gjør at L/K 2 ligger bak Senja 2.

* Lars Wikbo og Johan Båhl spilte hver sin omgang i mål.

* Johan Båhl spilte sin siste kamp for L/K for denne gang. Skibotsværingen, som har spilt kamper for L/K 2 de siste årene, tok etter kampen i går overgang til Storfjord. Båhl er i første rekke tiltenkt rollen som målvakt for Storfjord, men han har spilt mest ute for L/K 2. Vi takker Johan for innsatsen og lykke til i sin nye klubb.

L/Ks lag: Lars Wikbo; Stian Stenhaug, Trond-Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, Uno Nesvik; Tom-Jørgen Gangsø, Frank Nilsen, Kristoffer Fagerborg, Johan Båhl; Magnus Minde, Fredrik P. Johansen

Innbytter: Torbjørn O. Karlsen

Gule kort L/K 2: Kristoffer Fagerborg og Frank Nilsen.

Dommer: Alexander Kjønsø Karlsen, FK Senja - Grei kamp

 
Surt hjemmetap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mai 2007

L/K spilte langt bedre med 10 mann enn med 11. Men likevel ble det tap mot Ishavsbyen i dag.

En marerittaktig første omgang kulminerte med at L/K-keeper Jørgen Vik ble utvist og Ishavsbyen fikk straffe og gikk opp til 1-4 like før pause. Et helt håpløst utgangspunkt for L/K foran andre omgang, men innsatsen og gutsen i andre omgang savner nesten sidestykke de siste årene på Polleidet. Med en mann mindre dominerte L/K kampen helt og fullt, og Ishavsbyen hadde faktisk ikke en eneste målsjanse med én mann mer!

Til tross for at L/K til slutt nesten bare hadde Viktor A. Sørensen igjen bak, så holdt man tett og skapte et voldsomt trøkk og heksegryte på Ishavsbyens banehalvdel i hele andre omgang. Ishavsbyen, som var gode i første omgang, kom fullstendig under båten og traff ikke på noe.

Men så fryktelig mange 100-prosentsjanser ble det ikke av presset. Og da ble det med straffemålet til Steffen Dreyer og Ken Stian Olsens 3-4 mål.

L/K startet egentlig kampen bra. Først hadde Rune Kristiansen en fin sjanse allerede etter to minutter da Ken Stian Olsen spilte han flott igjennom, men lobben ble litt før løs. Så seks minutter senere er plutselig Ishavsbyen i front. De kommer løs på høyresiden og legger ballen ut 45 grader. Spissen gjør ingen feil og setter ballen i mål via tverrliggeren. Det var et øyeblikks tvil om ballen faktisk var inne, men dommer Vegard Ballovarre gjorde etter vår mening helt rett da han godkjente målet.

Det gikk imidlertid bare to minutter før L/K var tilbake igjen. En corner fra Ken Stian Olsen ble flikket videre av Frode G. Larsen og Rune Kristiansen satte ballen i mål med venstre fra 7-8 meters hold. Øyvind Garfjell fikk også en fin sjanse på venstresiden etter 13. minutter men skuddet på halv volley gikk utenfor lengste stolpe.

Så var Ishavsbyen på farten igjen, på sin andre sjanse i kampen. Og 1-2 målet var av den vakre sorten. En corner blir slått helt bak i feltet der Morten Andersen har plassert seg. Han tar ballen på halv volley og smeller ballen i bakken og i nettaket. Nådeløst fra "Byen". Og verre skulle det bli.

Først slår IFK en ny corner, denne gangen på første stolpe. Der står L/Ks Øyvind Garfjell og får bare stusset ballen videre og opp i nettaket. Utrolig uflaks og 1-3. Så etter 41 minutter skjer det skjebnesvangre: Ishavsbyen slår en enkel ball bak forsvaret til L/K. Jørgen Vik rykker ut og feller motstanderen innenfor straffefeltet. Korrekt straffe og korrekt rødt. Håvard Ottesen knallet ballen i mål til 1-4. Pausen var med andre ord kjærkommen.

Vegard Samuelsen kom inn for Jørgen Vik og Øyvind Garfjell måtte også forlate banen som følge av utvisningen. Vegard debuterte for L/Ks A-lag i serien og det  man skulle tro var å bli kastet til ulvene skulle vise seg å bli en usedvanlig rolig kamp. I andre omgang skapte nemlig ikke Ishavsbyen noe som helst mot et L/K-lag som var tvunget til å satse alt framover og spilte 3-3-3. Ishavsbyen-spillerne ble statister i kampen og lot seg også frustrere over L/K-spillere som var over alt og som ikke sparte seg i en eneste duell.

Allerede etter fire minutter var det duket for redusering. Rune Lillevik, som vant mye dueller i dag, ble holdt i feltet. En grei straffe som Steffen Dreyer satte inn. L/K fortsatte å pøse på og etter 64 minutter var  Ken Stian Olsen på farten inne i IFK-feltet. Han flikker vakkert videre et innkast fra Frode Larsen og ballen daler ned i lengste hjørnet. 3-4. I bakhodet til både lynsgværinger og tromsøværinger spøkte nok den fantastiske opphentingen på krøllgresset i Tromsdalen i fjor, men til tross for vedvarende press kampen ut klarte ikke L/K å få flere mål. Enten gikk avslutningene rett på Ishavsbyens keeper Emil Olsen, eller så satt ikke den siste pasningen ordentlig på en småhumpete Polleidet.

Basert på andre omgang kan man godt si at L/K hadde fortjent ett poeng. Men Ishavsbyen utnyttet sjansene som de kom til på fortreffelig vis og da fikk egentlig L/K som fortjent likevel.

* Dermed blir L/K stående på ni poeng etter fem kamper. Tap hjemme for Ishavsbyen var ikke akkurat etter planen og foreløpig er ikke TiTO-toppen noe å snakke høyt om. Men andreomgangen bærer i det minste bud om at L/K kan hvis man vil.

* 90-modellene Vegard Samuelsen og Fredrik P. Johansen fikk sine seriedebuter for L/Ks A-lag i dag. Gledelig også å se Tom-Jørgen Gangsø tilbake på banen etter hæltrøbbel de siste ukene.

* L/K har aldri tapt poeng på hjemmebane mot Ishavsbyen siden de to lagenes veier møttes for første gang på begynnelsen av årtusenet.

L/K - Ishavsbyen 3-4 (1-4)
0-1 Mats Solberg (8), 1-1 Rune Kristiansen (10), 1-2 Morten Andersen (15), 1-3 Selvmål (25), 1-4 Håvard Ottesen (str. 41), 2-4 Steffen Dreyer (str. 49), 3-4 Ken Stian Olsen (64).

Gule kort L/K: Jens G. Løvland, Ken Stian Olsen, Steffen Dreyer

Rødt kort L/K: Jørgen Vik

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen, Frode G. Larsen; Ken Stian Olsen, Lasse Hausner, Øyvind Garfjell, Rune Kristiansen; Steffen Dreyer, Rune Lillevik.

Innbyttere: Vegard Samuelsen for Øyvind Garfjell, Tom-Jørgen Gangsø for Mats-Haakon Karlsen, Fredrik P. Johansen for Jens G. Løvland.

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy: Fikk en fryktelig tøff oppgave og behersket det bare sånn passe. Men gjorde i hvert fall rett i de avgjørende øyeblikkene av kampen - straffesparkene og utvisningen.
Holm på scoringslisten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Mai 2007

Andreas Holm (15) scoret mål i kretslagsturneringen i kveld.  

L/Ks svært lovende unggutt, fast inventar på L/Ks 4. divisjonslag, kom på scoringslisten i Troms' seier over Nordland i helgas kretslagsturnering i Harstad.

Troms vant til slutt 5-3 etter å ha ligget under 3-0, skriver fotballkretsens på sine nettsider.

Senjas Lars Gunnar Johnsen scoret to mål i den flotte opphentingen, mens Ludvig Rinde scoret ett mål. Det siste målet var et selvmål av Nordlands håpefulle.

Turneringen fortsetter til søndag. Allerede i morgen klokken 10.00 møter Holm og resten av Troms Finnmark.
Første tap i fjerdedivisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2007

Etter tre strake seire i seriestarten, kom nedturen for L/Ks unge 4.divisjonslag.

Det ble småstygge 5-0 til slutt mot Skognes på Bjørkmyra grus i dag. Det stod 4-0 til pause etter at Skognes hadde vært svært så effektive. L/Ks effektivitet har vært variabel i de tre første kampene og i dag var den helt på bånn. Sjansene ble sløst på løpende bånd og man klarte ikke engang å få et trøstemål mot et rutinert og fysisk robust Skognes-lag.

Likevel: Selvsagt et fortjent tap, og L/K-trener Tor Arne Solvang konkluderte etter kampen at det nok blir mange lag som taper poeng på grusen på Sjursnes.

Dermed ble det et foreløpig farvel til tabelltoppen i fjerdedivisjon også. Riktignok har L/K 2 like mange poeng som Senja 2 og Nordreisa, men målforskjellen er for øyeblikket dårligere.

L/Ks lag: Lars Wikbo; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Trond Egil Larsen, Stig Roar Hansen Rognli; Ole-Oskar Ross, Kristoffer Fagerborg, Andreas Holm; Stian Kviteberg, Fredrik P. Johansen, Robin Samuelsen

Innbytter: Frank Bekkstrand

Ingen gule kort på L/K
Seier i Ramfjord

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Mai 2007

L/K klatret opp på 3. plass på TiTo-tabellen etter 0-2 seieren i Ramfjord i dag.

Seieren var av den komfortable sorten, selv om det gikk langt ut i andre omgang før Ken Stian Olsen satte inn 0-2 og punkterte kampen. L/K førte kampen fra start til mål men i dag var ikke den siste pasningen god nok. Utrolig mange muligheter til muligheter gikk tapt fordi leggene fra kant var for dårlig.

L/K gikk ut i 4-4-2 på den lille men småpene matta på Fagernes. Runene Lillevik og Kristiansen spilte på topp, men det gikk over et kvarter før det ble skapt noe foran RUIL-keeperen.

Etter 25 minutter var det duket for Rune Lilleviks første seriemål i år. Lille, som hadde en bra kamp i dag, fikk ballen servert fra Morten Nilsen ute på høyresiden. Lille dempet ballen elegant i farlig retning og satte ballen bak Ramfjords keeper.

I andre omgang fortsatte L/K å holde fart på ballen mot et Ramfjord-lag som stadig oftere ikke hang med. 0-2 målet til Ken Stian Olsen var derfor svært fortjent. Frode Larsen vant en duell på midtbanen, slår Olsen igjennom i midten. Ken Stian får kranglet ballen med seg i duell med RUIL-stopperen og kommer alene med keeperen. Og da er ikke Olsen tungbedd.

L/K holdt trykket oppe gjennom hele kampen og skal ha ros for det. Mot antatt svakere motstand er det fort gjort å slippe seg litt nedpå, men man maktet gjennom store deler av kampen å holde fart på ballen og tempoet i kampen oppe. Så får det være at presisjonen i avgjørende øyeblikk var for dårlig i dag.

Med seieren klatret L/K opp på 3. plass på tabellen.

* Morten Nilsen fikk sitt tredje gule kort og må stå over i hjemmeoppgjøret mot Ishavsbyen neste helg.

Ramfjords hadde lite å fare med i dag og hadde ikke en eneste 100-prosentsjanse i løpet av hele kampen. En liten periode i andre omgang hadde Ramfjord et visst banespill, men å slå høye baller inn i feltet er ikke noe sjakktrekk når Viktor Sørensen dominerer luftrommet. Spesielt i andre omgang var Sørensen helt utilnærmelig i duellene. Én gang gikk han så høyt at han fikk frispark imot seg...

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Tor Arne Larsen; Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Frode G. Larsen, Morten Nilsen; Rune Lillevik, Rune Kristiansen

Innbyttere: Steffen Dreyer for Rune Kristiansen, Freddy Skogvang for Morten Nilsen.

Dommer: Roger Holmen, har dømt bedre i tidligere kamper
Nytt kamptidspunkt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2007

Kampen mot Ramfjord lørdag går tidligere enn oppsatt.

Kampen på Ramfjord kunstgress var opprinnelig satt opp 15.00.

Men etter ønske fra RUIL har L/K gått med på å spille kampen tidligere - nærmere bestemt klokken 13.45.

 
Dobbel Olsen sikret seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2007

L/K tok alle poengene i gresspremieren på Polleidet i kveld - takket være en "gammel" storscorer.

Ken Stian Olsen scoret nemlig begge målene i 2-1 seieren over Fløya i ettermiddag - på to langskudd. Ingen tvil om at L/Ks storscorer er på vei tilbake mot storformen - nå fra sin posisjon som indreløper.

Ikke så mye å si på at L/K vant i dag, men noen overbevisende seier var det langt ifra. Fløya var med på notene hele veien og spilte i tillegg store deler av andre omgang med ti mann etter at grønntrøyene fikk Lars Loennechen utvist.

En sjansefattig førsteomgang tilsa ikke det voldsomme pauseresultatet. Det sto da også 0-0 til hvilen etter et par halvsjanser til begge lag. Det mest spektakulære var egentlig suseren fra 35 meter fra kaptein Løvland som dessverre kom rett på Fløya-keeperen. Største sjansen hadde imidlertid Rune Lillevik på overtid i første, da han kom seg fri i feltet men satte ballen i klypene på Fløya-keeperen.

Andre omgang var straks mer sjanserik. Allerede etter fire minutter var det duket for 1-0. Ken Stian Olsen spiller opp på spiss Lillevik. Han holder litt på ballen og legger tilbake til Olsen, som har brukt sekundene til å komme i bedre posisjon. Han smeller til fra rundt 20 meter og ballen går i mål - via en litt slepphendt og uheldig Fløyakeeper. Fin prestasjon uansett av karnesværingen.

Men det skulle ikke gå mange minuttene før lagene var like langt. Et frispark blir slått kort, og så kommer legget inn i feltet. Der har Fløya samlet mye folk på bakerste stolpe og ballen går over alt og alle av L/Ks forsvarere. Lars Elvevold får en smal jobb å sette ballen bak Jørgen Vik.

Et surt baklengsmål ettersom det kom ut av ingenting. Men Ken Stian Olsen syntes ikke poengdeling var noe å trakte etter på gresspremieren på Polleidet. I det 70. minutt ladder han igjen, denne gangen fra 25 meter pluss. Og denne gangen kan ikke Fløya-keeperen lastes. 2-1.

Å si at L/K trygget ledelsen ut mot ti mann er likevel en overdrivelse. L/K mistet initiativet mot slutten og kunne fort ha fått seg et baklengsmål til mot slutten. Men det ble med en redning på streken i en hektisk slutt på kampen. I andre enden hadde Rune Kristiansen et par gylne muligheter til å trygge ledelsen, men steindalingen klarte ikke å finne nettmaskene i dag.

I dag holdt det imidlertid at Ken Stian gjorde det. Så får folk sørge for å melde seg på i kampen om toppscorertitten.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Morten Nilsen, Ken Stian Olsen, Lasse Hausner; Øyvind Garfjell, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Rune Lillevik, Tor Arne Larsen for Øyvind Garfjell, Stian Amundsgård for Rune Kristiansen.

Gult kort L/K: Morten Nilsen

Dommer: Jonny Olsen - Grei kamp
Dreyer i siget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2007

Fire mål mot moderklubben lar seg høre for bursdagsbarnet Steffen Dreyer i kveld.    

5-1 til L/K 2 var svært fortjent mot et Storfjord-lag som hadde mer enn nok med å henge med i svingene på Geitnes-grusen.

L/Ks unggutter malte på i 90 minutter pluss tillegg, og fikk lønn for strevet i form av fem mål og fortsatt tabelltopp i 4. divisjon.

Steffen Dreyer ble selvsagt sentral som midtspiss. Som kaptein på bursdagen sin satte han inn 1-0 etter 18 minutter på en gjennomløping etter pasning fra Stian Kviteberg. Så skulle det gå halve andre omgang før det ble mål på nytt. Da var det L/Ks yngstemann, Andreas Holm, som økte ledelsen etter pent spill og ikke minst helhjertet innsats.

Så var det klart for Steffen-show. Først en heading etter innlegg fra Kristoffer Fagerborg et kvarter før slutt. Deretter to raske mål mot slutten av kampen - hvorav det siste kom på straffespark etter at han selv ble felt. Innimellom her hadde riktignok Storfjord scoret mål etter en fin kontring, og det var ikke et hvilket som helst mål. Det var det første baklengsmålet til L/K2-keeper Vegard Samuelsen i år.

To av fjorårets L/K-spillere på Storfjord i dag. Både Rudi Dreyer og Aleksander Heiskel var sentrale på Storfjord-laget.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Freddy Skogvang, Tor Arne Larsen, Jan Robin Bjørn, Andreas Holm; Stian Kviteberg, Ole Oskar Ross, Kristoffer Fagerborg; Fredrik P. Johansen, Steffen Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli.

Innbyttere: Robin Samuelsen, Stian Stenhaug, Uno Nesvik.

Dommer: Peder Amundsen - god.

Ingen gule kort.
Vellykket fotballskole

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2007

L/KS fotballskole i ettermiddag var av den vellykkede sorten. 

Drøye 70 deltakende unger i alderen 4-14 år deltok på fotballskolen i forkant av A-kampen på Polleidet. Til tross for ugjestmildt vær, med tidvis tiltjukning til snø, var stemningen og innsatsen upåklagelig for de mange håpefulle i yngres avdeling i L/K.

Under ledelse av sportslig ansvarlig for skolen, Dan-Håvard Johnsen, fikk ungene kyndig veiledning av L/Ks A-stallspillere på gressbanen. Og etterpå vanket det diplomer, is, vafler og saft på alle de 70.

Fotballskolen var gratis å delta på og var et ledd i å få en skikkelig kick-off på seriestarten hjemme - ikke bare for A-laget men også for de aldersbestemte.
Ny seier for ungguttene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2007

L/K 2 tok en ny seier i 4. divisjon i ettermiddag. Og nå er vi på tabelltoppen!

Robin Samuelsen (16) ble matchvinner like før slutt etter et sinnsykt raid av sin rekkekamerat Fredrik P. Johansen. Fredrik driblet alt som var av FIL-spillere før han la ballen pent til lynhurtige Robin. Han avanserte noen meter mot mål før han satte ballen i mål bak FILs bestemann i dag - keeperen.

Og det er ikke tilfeldig at jeg nevner keeperen som FILs beste i dag. For hvis L/K var effektive mot BOIF sist helg, så var man tilsvarende ineffektive i dag. En haug med sjanser gikk "på havet", inkludert et straffespark som L/K-kaptein Ole Oskar Ross, forøvrig helt konge på midtbanen i dag igjen, satte rett på FIL-keeperen -  L/Ks tredje svidde straffespark på tre A- og B-kamper...

I dagens kamp stilte L/K med syv spillere fra start som var mellom 15-17 år. Samtlige gjorde manns jobb og vel så det. Ispedd litt rutine i form av stopper Trond Egil Larsen, venstreback(!) Frank Bekkstrand, høyreving Lars Wikbo og midtbanespiller Rune Larsen ble det en riktig så potent blanding. Sjansene ble produsert på løpende bånd og spesielt i andre omgang var det spill mot ett mål helt til det gjensto tre-fire minutt igjen av kampen. Da satset FIL 2 alt på å få utligningen, men det nærmeste de kom var et skudd som Vegard Samuelsen såvidt fikk fistet til corner.

Alt i alt en uhyre fortjent seier til L/K 2, som nå troner øverst på 4. divisjonstabellen etter to kamper. En målforskjell på 6-0 viser også at forsvarsspillet er av den solide sorten. På to kamper kan vi telle motstandernes målsjanser på én hånd. Nå har riktignok begge kampene gått hjemme på grusen, men det er vanskelig å forestille seg at det unge laget skal tape så mye på å komme over på en stor gressbane eller en slett krøllgressbane.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Trond Egil Larsen, Frank Bekkstrand; Rune Larsen, Ole Oskar Ross, Andreas Holm; Robin Samuelsen, Fredrik P. Johansen, Lars Wikbo.

Innbytter: Torbjørn O. Karlsen

Gule kort, L/K: Rune Larsen, Fredrik P. Johansen

Dommer: Peder Amundsen - meget god

 
Seier mot Salangen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mai 2007

Morten Nilsen ble matchvinner da Salangen ble beseiret 0-1 på Idrettsheia.

Lyngen/Karnes tok en fortjent seier mot et Salangen-lag som normalt er sterke hjemme på Idrettsheia. Morten Nilsen ble matchvinner for L/K rundt et kvarter før slutt. Rune Lillevik brente en straffe allerede etter to minutter i 1.omgang.

L/K gikk atskillig mer aggressivt ut på Idrettsheia enn tilfellet var i første seriekamp, men møtte et Salangen-lag som var innstilt på å gi L/K kamp til døra. Salangen har hatt en dårlig start på sesongen, og første kamp på eget gress - ja, GRESS - var tydeligvis viktig for dem. 

Men ikke viktigere enn at det var L/K som styrte spillet - i den grad det ble styrt noe. Alt startet med Lilleviks brente straffe etter to minutter. Frode G. Larsen, tilbake på venstrebacken, hadde sitt første av flere offensive løp i første omgang. Et presist innlegg fant Steffen Dreyer og han ble revet ned av Salangenforsvareren. Lille trådte fram og satte ballen til høyre for keeperen - noe keeperen var fullt inneforstått med. Han reddet og L/K gikk glipp av den kampåpningen som kunne gitt laget en langt enklere reise mot tre poeng.

I stedet ble det altså en skikkelig slitekamp. L/K prøvde å få i gang vingspillet i medvinden i første omgang, men presisjonen i både løp og pasning var for dårlig. Men det skulle rette på seg i andre... L/K hadde flere farlige sjanser, blant annet ved Ken Stian Olsen og Morten Nilsen, i tillegg til Lilleviks svidde straffe allerede etter to minutter.  Det var Salangens første sjanse kom etter 38 minutter, men den var til gjengjeld ganske svær. Før pause skapte de et par til og det var slett ikke urimelig at det stod uavgjort 0-0 til pause. 

Etterhvert i andre omgang åpnet kampen seg mer opp og det ble mer rom å løpe i. Spillet bølget fram og tilbake, men det var L/K som skapte de største farlighetene. Øyvind Garfjell fikk langt enklere arbeidsforhold når pasningene ble slått i motvind og den lynhurtige venstrevingen kom gang på gang fri fra høyrebacken. Innleggene var det heller ikke noe å si på, men L/K maktet bare unntaksvis å komme etter med nok folk.

De gangene det skjedde, ble det da også trøbbel i Salangen-tårnet. Klareringene havnet til corner eller innkast, som L/K lagde mer trøbbel av, eller så landet de i returrommet der Lasse Hausner, Ken Stian Olsen og Morten Nilsen vekslet om å ligge og lure. Skuddene varierte i farlighet, men etter 75 minutter skulle det i hvert fall løsne. En corner ble slått inn i feltet, klareringen havnet ute hos Morten og denne gangen var kruttet tørt og siktet innstilt. Han smeller til og ballen føyk inn i lengste hjørne. En vakker scoring og en perfekt måte for finnmarkingen å score sitt første offisielle L/K-mål.

På dette tidspunktet hadde L/K lagt om til 4-4-2 og satt stopper Viktor A. Sørensen opp som spiss sammen med Steffen Dreyer. Viktor spilte spiss for L/K allerede i 1991 og viste at rutinen hans ikke bare er egnet for å brukes defensivt. Også innbytter Stian Amundsgård viste seg fram offensivt og stopperen nådde å svi av kampens største sjanse etter dødball. 

I 4-4-2 red L/K av den den friske brisen som det siste kvarteret viste seg å bli. Salangen var slett ikke ufarlige på sine kontringer, men manglet ro og rutine i avgjørende øyeblikk. Kampen hardnet til på slutten og kulminerte med at Salangens høyreback slo til Viktor Sørensen og fikk fortjent rødt kort - riktignok etter at Viktor hadde sparket ned Salangen-spilleren i duellen og fått et svært fortjent gult.

Ken Stian Olsen, i rollen som venstre indreløper, var etter vår mening L/Ks bestemann i dag. Presise avleveringer, høy innsats og mye av den gode gamle hungeren etter skuddmuligheter og målsjanser.

* Mats-Haakon Karlsen fikk for første gang tillit fra start i en seriekamp for A-laget til L/K. Stopperoppgaven løste Karlsen med glans.

Salangen kommer nok til å ta en god del poeng på hjemmebane, spesielt hvis de klarer å holde innsatsnivået såpass høyt som mot L/K. Men årets Salangen-utgave er nok likevel av de svakere årgangene siden de blandet seg inn i kretsens toppsjikt på tidlig nittitall. Så får kvaliteten på TiTo-serien som sådan avgjøre hvor langt opp på tabellen Salangen havner. Det er uansett fint å komme til Idrettsheia og se at det fortsatt finnes livskraftige og veldrevne bygdeklubber i kretsen. Og at de er de eneste, i tillegg til L/K, som liker ordentlig gress er selvsagt ingen ulempe heller!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen, Frode G. Larsen; Morten Nilsen, Ken S. Olsen, Lasse Hausner; Øyvind Garfjell, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Stian Amundsgård for Rune Lillevik, Rune Kristiansen for Steffen Dreyer.

Gule kort L/K: Lasse Hausner, Morten Nilsen og Viktor A. Sørensen.

Dommer: Roger Holmen - var litt raus med de gule kortene og spesielt Salangen fikk et par de ikke fortjente. Samarbeidet med linjemennene var heller ikke det beste, men Holmen skal ha ros for sympatisk framferd og ikke minst for at han så slaget i sluttminuttene og ga rødt for det.

Litt levende bilder fra kampen, samt kommentarer fra Salangen-treneren finner du her:

http://www.salangen-nyheter.com/tap-paa-idrettsheia.457838-28288.html

Dette skriver Salangens nettsider om kampen:

http://www.salangenif.no/fotball/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=330&mode=thread&order=0&thold=0
Ny dato på Bardu-kampen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Mai 2007

Den utsatte hjemmekampen mot Bardu blir spilt i juni.

Kampen som skulle gå forrige helg på gresset på Polleidet, måtte utsettes på grunn av baneforholdene.

Nå er ny dato fastsatt og den er 6. juni, klokken 19.00.
Stolpe ut på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2007

L/K nådde aldri 1. runde i cupen i år. FK Senja ble for sterke på Geitnes grus i ettermiddag.

L/K tok ledelsen tidlig men FK Senja kjempet seg tilbake og ledet 3-1. Sluttspurten til L/K resulterte i ett mål og et svidd straffespark på overtid. Det betyr cupexit så altfor tidlig.

På et småhustrig og ikke særlig innbydende Geitnes grus var det L/K som tok føringen. Lasse Hausner blir kampens første målscorer allerede etter tre minutter - på et avklaringslignende skudd fra 40 meter pluss. FKS-keeperen feilberegner i hvert fall fatalt og ballen daler ned i skjul bak ham og i mål.

Vindrossene i første omgang kom med ujevne mellomrom, men det var i hvert fall L/K som hadde medvinden når den var der. Men til tross for det var sjansene ganske likt fordelt. L/K slo mye langt opp mot Runene Lillevik og Kristiansen på topp, men bare unntaksvis ble det virkelig farlig foran FKS-keeperen. Det samme var forsåvidt tilfelle i andre enden, men alt i alt hadde likevel FK Senja de farligeste sjansene i første omgang. Og det var vel heller ikke helt etter L/Ks gameplan at Senja skulle score rett før pause - på en dødball. Senjas gode kaptein Aleksander Hansen var i hvert fall høyest på corneren og headet den uforstyrret i lengste hjørne. 1-1 til pause.

Etter pause var det Senjas tur til å slå langt i medvinden. Andreomgangen startet imidlertid med at Morten Nilsen hadde et skudd som ifølge sikre kilder var over streken. Men en vanskelig avgjørelse gikk i L/Ks disfavør denne gangen. Etterhvert klarte et aggressivt og tent Senja-lag klarte i større grad å trykke etter med folk og skape trøbbel for L/K-forsvaret. Etter ni minutter i andre omgang gikk Senja noenlunde fortjent opp til 1-2 da Dan Robin Wilsgård sprang igjennom L/K-forsvaret og satte ballen i mål.

1-3 kom et kvarter før slutt da Frode Stefanussen utnyttet nøling og ubesluttsomhet i L/K-forsvaret og akkurat da var det utrolig lite som tydet på at L/K skulle klare å komme tilbake. Men et par-tre offensive bytter, overgang til tre i forsvar og generelt høyere innsats offensivt gjorde susen. Steffen Dreyer og Ken Stian Olsen ble etterhvert byttet inn for å få mer trøkk framover og de to sto bak 2-3 målet fire minutter før slutt. Ken Stian skjøt i tverrliggeren og Dreyer var først på returen.

Etter reduseringen var det selvsagt ingenting å spare på. Stian Amundsgård ble flyttet opp og L/K trøkket voldsomt på. FK Senja lagde frispark og corner i hytt og vær, men i mål ville ballen ikke til tross for store sjanser.

Så langt på overtid får L/K straffespark etter at Steffen Dreyer ble holdt av en senjaværing inne i feltet. Normalt bombesikre Stian Amundsgård er L/Ks eksekutør som han har vært med hell i hele vinterserien. Men når det gjaldt som mest smalt ballen i stolpen og ut og L/Ks siste sjanse var ute. Like etter blåste dommer Ragnar Dahl av kampen.

Selv om L/K var på hugget i andre omgang så hadde FK Senja store sjanser de også. Så alt i alt var det slett ikke ufortjent at trolløyas sønner gikk videre til første runde. FK Senja har et godt lag og var gode på grusen i dag. Men hadde L/K klart ekstraomganger så hadde nok hjemmelaget vunnet til slutt likevel.

PS! Og til de Senja-spillerne som i andre omgang på tåpelig vis prøvde å sette L/K i økonomisk forlegenhet ved å dundre matchballene formålsløst på havet, så forteller rapporten om at minst to av ballene er funnet igjen i fjæra sør for Geitnes.

L/K - FK Senja 2-3 (1-1).

1-0 Lasse Hausner (3), 1-1 Aleksander Hansen (45), 1-2 Dan Robin Wilsgård (53), 1-3 Frode Stefanussen (75), 2-3 Steffen Dreyer (86).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Viktor A. Sørensen, Tor Arne Larsen; Lasse Hausner, Frode G. Larsen, Freddy Skogvang, Morten Nilsen: Rune Kristiansen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Freddy Skogvang, Ken Stian Olsen for Frode G. Larsen, Øyvind Garfjell for Rune Kristiansen.

Gule kort L/K: Steffen Dreyer

Dommer: Ragnar Dahl - brukbar kamp

 

 
Ungguttene satte standarden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2007

Det ble en overbevisende seier på Geitnes-grusen for et ungt L/K 2. 

L/K vant til slutt 5-0 etter en rekke flotte mål. Det stod 4-0 til pause etter to mål av Fredrik P. Johansen, ett av Ole Oskar Ross og ett av Øyvind Garfjell. Målscorerne er forøvrig 50 år tilsammen...

1-0 kom etter 16 minutter etter et kvarter med null målsjanser. Kaptein Ole Oskar Ross viste Geitnes-publikummet én av hans mange ekstremferdigheter - høyrefoten. Litt medvind og en litt slapp BOIF-keeper skal nevnes, men skuddet fra 30 meter pluss var likevel fantastisk bra - helt oppe i vinkelen.

2-0 kom fem minutter senere og denne gangen var det L/K-spissen Fredrik P. Johansen som skulle presentere seg. Den knøttlille teknikeren tok et Tor Arne Larsen-frispark fra L/Ks egne banehalvdel ned på mesterlig vis inne blant høyreiste stoppere i BOIF-forsvaret. Et par tiendeler senere lå ballen i mål.

Da hadde L/K scoret på de sjansene de hadde. Og den tredje sjansen havnet også i mål... 27 minutter var spilt da venstrebacken Tor Arne Larsen gjorde forarbeidet og slo inn til Fredrik. Han rakk ballen og satte den på hel volley i nettet bak BOIF-keeperen. Helt utrolig å klare å styre den ballen i mål.

4-0 kom etter at unge Johansen hadde blitt taklet utenfor 16-meteren. Inn på scenen kom Øyvind Garfjell med venstrefoten sin. Den hadde han prøvd en gang før på frispark, men da gikk ballen i muren. Denne gangen satte han den på usedvanlig vakkert vis i lengste kryss. Da var det gått 38 minutter.

Andre omgang hadde L/K en viss motvind uten at det burde ha noe å si. L/K klarte å spille fotball på grusbanen, men til tross for flere sjanser ble det ikke mål i denne omgangen før fem minutter før slutt. Og da måtte man ha kraftig hjelp av BOIF-forsvaret. Keeperen skulle ta et tilbakespill på direkten og hamre den opp på banen. I stedenfor spratt ballen over benet hans og inn i må på ekte Arason-vis.

En flott serieåpning for det unge L/K-laget. To spillere født i 1991, fire i 1990  og to i 1989 var i startoppstillingen i tillegg til "veteranene" Larsen (1980), Kviteberg (80) og Karlsen (84). Alle gjorde i hvert fall manns jobb i dag og sørget for en utrolig gledelig start på L/K 2s seriespill.

L/K - BOIF 5-0 (4-0).

1-0 Ole Oskar Ross (16), 2-0 Fredrik P. Johansen (21), 3-0 Johansen (27), 4-0 Øyvind Garfjell (38), 5-0 Selvmål (85).

L/Ks lag: Jonas Gullesen; Tor Arne Larsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Stian Stenhaug; Ole Oskar Ross, Andreas Holm, Stian Kviteberg; Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen, Kristoffer Fagerborg.

Innbyttere: Vegard Samuelsen (kee), Frank Bekkstrand, Uno Nesvik, Lars-Andreas Wikbo.

Dommer: Inge Jensen

Ingen gule kort.
Roger flytter sørover

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2007

Roger Bjørvik er tapt for L/K.

Skjervøyværingen har fått et jobbtilbud i Kristiansand som krever at han begynner øyeblikkelig - et tilbud Roger ikke har kunnet si nei til.

Dermed mister L/K et viktig offensivt kort før sesongen har kommet ordentlig i gang. Roger fkk bare med seg to obligatoriske kamper for L/K - en halv omgang i cupkampen mot Fløya og en hel omgang i serieåpningen mot Skarp 2.

Bjørviks tok overgang til L/K fra Skjervøy i vinter og har vært sentral i L/Ks offensive spill fra dag 1. Bjørvik har spilt både høyre og venstre ving, samt litt i midten også, men hører naturlig hjemme på venstrevingen meden av TiTo-serienes beste venstreføtter.

Bjørvik har underskrevet toårskontrakt med L/K og er sånn sett i klubben selv om han flytter sørover. Men det er vel naturlig å tenke seg at en så god spiller ikke klarer å holde seg unna de forlokkende gressbanene i Kristiansandsområdet.

L/K syns det er veldig trist å miste en så god spiller og en så bra kar som Roger. Han har glidd helt smertefritt inn i L/K-miljøet og har bidratt positivt både i trening og kamp.

Vi ønsker han lykke til i Kristiansand og håper inderlig at L/K kan være et alternativ hvis han en gang vender tilbake til landsdelen!
Bardu-kampen utsatt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2007

I dag ble det klart at L/Ks kamp mot Bardu blir utsatt.

I ettermiddag ble det avgjort at Polleidet ikke vil bli spilleklar til den oppsatte seriepremieren hjemme lørdag. Banen er bar, men for våt og sårbar til å kunne spilles på allerede i helga. Forhåpentligvis vil banen være brukbar til cupkampen mot Senja første mai.

Senere i kveld har Bardu konkludert med at det heller ikke er mulig å snu oppgjøret. Kunstgressbanen i Bardu er fortsatt dekt av snø og det er ikke sjans å få avviklet kamp der i helga.

Dermed blir kampen utsatt. Ny kampdato er ikke fastsatt.

PS! L/Ks B-kamp i 4. divisjon går imidlertid som planlagt - mot BOIF på Geitnes grus søndag.

 
LYNGENTURNERINGA: Delte seieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2007

Småjenteturneringen i Lyngenhallen søndag kveld fikk to vinnere.

Det tette finaloppgjøret mellom Slettaelva og arrangørklubben L/K-FIL endte nemlig 1-1 i mål og 3-3 i corner.

Selv ikke fem minutter med ekstraomganger var egnet til å skille lagene, og dermed fant juryen det klokest å kåre to vinnere.

L/K-FILs finalemålscorer og kaptein Kristina Hansen kunne dermed originalt nok løfte pokalen sammen med sin kollega på Slettaelva
Endelig seriestart!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2007

Etter et halvår med trening er det endelig seriestart for L/K og Rune Kristiansen også.

I kveld er det Skarp 2 som står på motsatt banehalvdel i Tromsdalen og det er et mer eller mindre skadefritt L/K som stiller til dyst.

Ken Stian Olsen, som stod over mot Fløya med leggtrøbbel, spilte B-kampen mot Ringvassøy lørdag og skal være fit for fight til serieåpningen.

Det er mest sannsynlig også Roger Bjørvik, selv om han måtte ut med lårstrekk i Fløya-kampen. Mest usikkert er det rundt Morten Nilsen, som fikk seg en trøkk i sin vonde høyrefot på samlinga lørdag. Om Morten spiller i dag, er dermed høyst usikkert. Men erstatterne står i så fall i kø for å overta...

Stallen er mye den samme som til cupkampen mot Fløya, hvilket tilsier en foreløpig stall på følgende:

Jørgen Vik, Lars A. Wikbo, Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Tor Arne Larsen, Rune Lillevik, Frode G. Larsen, Viktor A. Sørensen, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Freddy Skogvang, Stian Amundsgård, Stian Kviteberg, Roger Bjørvik, Tom Jørgen Gangsø, Morten Nilsen og Øyvind Garfjell.

Kampstart 18.00.
Superskuffende seriestart

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2007

L/K fikk den verst tenkelige starten på seriespillet på krøllgresset i Tromsdalen i kveld.   

0-2 ble sluttresultatet mot Skarp 2. Og til tross for at L/K var det førende laget i andre omgang så var det egentlig ikke så mye å si på at Skarp 2 vant i kveld.L/K avløste en rimelig helgrå førsteomgang med en hederlig andreomgang. Men det var ikke nok. L/K skapte lite og var fryktelig upresise i siste tredel av banen, noe som resulterte i ganske få klare målsjanser.

Skarp 2 scorte etter fire minutter på et langskudd etter ubesluttsomhet i flere avgjørende situasjoner inne i feltet. Skarp fortsatte og skape hel- og halvsjanser, mens L/K slet med å skape noe som helst. Aggressiviteten og konsentrasjonen fra Fløya-kampen onsdag var som blåst bort.

Det ble litt mer fasong på L/K etter at man gikk over til 4-4-2 midtveis i første omgang, uten at det resulterte i mer enn færre målsjanser imot. I pausen byttet trener Vegard Berg-Johansen ut Stian Amundsgård og Roger Bjørvik med Mats-Haakon Karlsen og Øyvind Garfjell.

Men til tross for overtak i banespill og tidvis powerplay på Skarp 2s banehalvdel, ble det som sagt lite virkelige storsjanser av det. L/K presset og presset, men det ble ikke tellende resultat. På tampen glipper det igjen i L/K-forsvaret og Skarp setter inn 2-0 fra kloss hold.

En frustrerende aften for alle L/K-ere på krøllgresset. Det eneste virkelig positive var nesten at det ikke ble noen nye skader, og at Morten Nilsen fullførte 90 minutter på midtbanen etter å ha hanglet skikkelig de siste dagene - på grunn skade i foten.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Stian Amundsgård, Frode G. Larsen; Tom Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Morten Nilsen; Roger Bjørvik, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Roger Bjørvik, Mats-Haakon Karlsen for Stian Amundsgård og Ken Stian Olsen for Tom-Jørgen Gangsø.

Gule kort, L/K: Roger Bjørvik og Ken Stian Olsen.
Seier for B-laget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Apr 2007

L/Ks 4. divisjonslag vant i generalprøven.

L/K vant 2-1 på krøllgresset lørdag over Ringvassøy etter scoringer av Fredrik P. Johansen og Mats Håkon Karlsen.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Freddy Skogvang, Tor Arne Larsen, Mats Håkon Karlsen, Jan Robin Bjørn; Stian Kviteberg, Ole Oskar Ross, Ken Stian Olsen;   Kristoffer Fagerborg, Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen

Innbyttere: Stig Roar Hansen Rognli, Magnus Minde, Stian Stenhaug, Trond-Egil Larsen

Gule kort: Ken Stian Olsen og Mats Håkon Karlsen

Mer om kampen senere!
Videre i cupen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2007

L/K spilte bunnsolid i 90 minutter og vant kampen 2-0. Her setter Rune Kristiansen (delvis skjult bak nummer 9 Lasse Hausner) inn 1-0-målet. Rune Lillevik (5) følger rolig med, mens Morten Nilsen (23) allerede har påbegynt forsiktig jubling. Endelig versjon

 

L/K er klar for andre kvalikrunde i NM-cupen etter 2-0 seieren onsdag kveld. Det var kanskje ikke Ullevaal-sus over spillet i kampen på Fløyabanen onsdag kveld. En kamp med mye dueller og lite sjanser.

Første omgang kunne vi ikke med vår beste vilje se at Fløya hadde en eneste reell målsjanse. Et forsvar anført av Viktor A. Sørensen slapp ikke kjappfotingene på Fløya til i det hele tatt. I motsatt ende skapte ikke L/K så mye heller, men et volleyskudd fra Roger Bjørvik og en svært fet dobbeltsjanse for Lasse Hausner og Rune Kristiansen kan i hvert fall noteres.

2. omgang ble mye av det samme. Ingen av lagene skapte nevneverdig før Rune Kristiansen satte inn 1-0. Et frispark ble slått inn i feltet, Rune Lillevik vinner på obligatorisk vis hodeduellen, og ballen havner bak i feltet. Der ofrer navnebror Kristiansen alt i en duell med en Fløya-forsvarer, vinner ballen, runder keeper og setter kula kaldt i mål på typisk Kristiansen-vis. Etter måltørke og forspilte sjanser i hele vinter var det godt å se at målsniken er tilbake i målprotokollen.

2-0 målet kom ti minutter før slutt - også det etter et frispark. Denne gangen var det kaptein Jens Georg Løvland som stod for serven. Lille vinner duellen inne i feltet og Fløya-keeperen mister ballen i føttene på Lasse Hausner. Han kan ikke unngå å score fra kloss hold og dermed mer jubel for L/K-guttene.

På tampen av kampen skaper Fløya litt farligheter foran Jørgen Vik i L/K-buret og pyntet således litt på en til da begredelig sjansestatistikk sett med grønne øyne. Men alt i alt var L/K bedre i de fleste (alle?!) av spillets faser på Fløyabanen.

Mange som fortjener ros etter NM-avansementet. Hele laget gjorde en kanonbra defensiv jobb, med høy innsats og en nesten rørende lagånd. En spesiell "mention" fortjener likevel Viktor A. Sørensen som var like rolig og avbalansert som Dalai Lama når det krevdes, men som samtidig gikk knallhardt til i duellene når det var nødvendig. Veldig bra, sammen med sin stopperkollega Amundsgård.

Slurvete pasningsspill, spesielt i første omgang, trekker dog ned helhetsinntrykket. Litt for mange balltap som følge av overdristig og puslete spill. L/K skapte heller ikke så mye framover som i enkelte kamper i vinterserien, men det var nesten underordnet denne gangen. Å holde nullen mot en av TiTo-favorittene var nesten deiligere enn all verdens sjanser og mål.

L/Ks to skjervøyværinger Roger Bjørvik og Morten Nilsen måtte begge forlate Fløyabanen skadet. Roger fikk seg en lårstrekk mot slutten av første omgang og må nok påregne noen dager med hvile. Morten Nilsen rundet av kampen med å bli sparket ned av en Fløyaspiller. Det såg veldig skummelt ut lenge, men de siste rapportene fra Morten selv sier at han er klar til seriestart mandag. Veldig godt nytt fra en spiller som bare sprang mer og mer etterhvert som alle andre på banen begynte å bli slitne. Helt utrolig!

* Ken Stian Olsen fikk seg en skade i leggen på treningen mandag. Han prøvde å varme opp til kampen i dag, men i samråd med trener Vegard Berg-Johansen kastet Stian inn håndkleet.

Kampfakta:

Fløya - L/K 0-2 (0-0)

0-1 Rune Kristiansen (59), 0-2 Lasse Hausner (80).

Gule kort L/K: Lasse Hausner og Morten Nilsen.

Dommer: Stig Are Sørensen - litt rusten, men det er tidlig i sesongen ennå...

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Stian Amundsgård, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner; Morten Nilsen, Rune Kristiansen, Roger Bjørvik; Rune Lillevik.

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Roger Bjørvik, Steffen Dreyer for Rune Kristiansen, Stian Kviteberg for Rune Lillevik.

På benken satt forøvrig også Freddy Skogvang, Tor Arne Larsen, Mats Hkon Karlsen og reservekeeper Vegard Samuelsen. Med andre ord en ganske slagkraftig gjeng å disponere for trener Berg-Johansen. Og i tillegg har man en rekke skadefrie unggutter som aldri tok turen til Fløyaland i går. Det er betryggende.
SISTE NYE OPPSETT!!! LYNGENTURNERINGA - søndag.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Apr 2007

Her er oppsettet for søndagens aktiviteter i Lyngenhallen. Da skal miniputter 6-8 og 9-10, samt minijenter og småjenter i ilden. OBS!! NYE OPPSETT PER FREDAG!!

OBS!! Det er satt opp ekstraferge fra Breivikeidet kl. 09.00 søndag morgen!

SØNDAG 22. APRIL 2007 NYTT OPPSETT


Miniputter 6 - 8 år: Furuflaten, Fløya, Lyngen/Karnes rød, Lyngen/Karnes hvit, Lyngen/Karnes blå,
Lyngstuva

Bane A - nærmest utgang
Bane B - midten
Bane C - bortest


KAMP KLASSE BANE KLOKKA LAG

1 MP 6-8 A 09:40 L/K rød - L/K hvit
3 MP 6-8 A 10:00 L/K blå - Furuflaten

5 MP 6-8 A 10:20 Fløya - Lyngstuva
10 MP 6-8 A 11:00 L/K rød - L/K blå

13 MP 6-8 A 11:20 Fløya - L/K hvit
15 MP 6-8 A 11:40 Lyngstuva - Furuflaten

19 MP 6-8 A 12:20 Fløya - L/K rød
21 MP 6-8 A 12:40 Lyngstuva - L/K blå

25 MP 6-8 A 13:20 L/K hvit - Furuflaten
27 MP 6-8 A 13:40 Lyngstuva - L/K rød

30 MP 6-8 A 14:00 Furuflaten - Fløya
33 MP 6-8 A 14:20 L/K hvit - L/K blå

SØNDAG 22. APRIL 2007


Minijenter 9 -10 år: Furuflaten, Nordkjosbotn, Reinen, Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2

Bane A - nærmest utgang
Bane B - midten
Bane C - bortest

KAMP KLASSE BANE KLOKKA LAG

2 MJ 9-10 B 09:40 Lyngen/Karnes 1 - Lyngen/Karnes 2
6 MJ 9-10 B 10:20 Furuflaten - Nordkjosbotn

8 MJ 9-10 B 10:40 Reinen - Lyngen/Karnes 2
11 MJ 9-10 B 11:00 Lyngen/Karnes 1 - Furuflaten

16 MJ 9-10 B 11:40 Nordkjosbotn - Reinen
17 MJ 9-10 B 12:00 Lyngen/Karnes 2 - Furuflaten

22 MJ 9-10 B 12:40 Nordkjosbotn - Lyngen/Karnes 1
23 MJ 9-10 B 13:00 Furuflaten - Reinen

28 MJ 9-10 B 13:40 Lyngen/Karnes 2 - Nordkjosbotn
31 MJ 9-10 B 14:00 Reinen - Lyngen/Karnes 1


SØNDAG 22. APRIL 2007 NB! NYTT OPPSETT


Miniputter 9 - 10 år: Nordkjosbotn, Tromsø 98-3 rød, Tromsø 98-3 hvit,
Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2, Malangshalvøya

Bane A - nærmest utgang
Bane B - midten
Bane C - bortest

KAMP KLASSE BANE KLOKKA LAG

4 MP 9-10 C 10:00 Nordkjosbotn - Lyngen/Karnes 1
7 MP 9-10 C 10:20 Malangshalvøya - Lyngen/Karnes 2

9 MP 9-10 C 10:40 Nordkjosbotn - Tromsø 98-3 rød
12 MP 9-10 C 11:00 Tromsø 98-3 hvit - Malangshalvøya

14 MP 9-10 C 11:20 Lyngen/Karnes 2 - Lyngen/Karnes 1
18 MP 9-10 C 12:00 Tromsø 98-3 rød - Malangshalvøya

20 MP 9-10 C 12:20 Tromsø 98-3 hvit - Nordkjosbotn
24 MP 9-10 C 13:00 Lyngen/Karnes 1 - Tromsø 98-3 rød

26 MP 9-10 C 13:20 Lyngen/Karnes 2 - Tromsø 98-3 hvit
29 MP 9-10 C 13:20 Malangshalvøya - Nordkjosbotn

32 MP 9-10 C 14:00 Tromsø 98-3 rød - Lyngen/Karnes 2
34 MP 9-10 C 14:20 Lyngen/Karnes 1 - Tromsø 98-3 hvit
-------------------------------------------------------------------

SØNDAG 22. APRIL 2007

Småjenter (smj):

Pulje A: LK/FIL 1, Slettaelva, Stakkevollan GEPARD, Ramfjord

Pulje B: LK/FIL 2, LK lg, Stakkevollan TIGER, Målselv


KAMP PULJE KLOKKA LAG

1 A 14:40 LK/FIL 1 - Slettaelva
2 B 15:00 LK/FIL 2 - LK/FIL lg.
3 A 15:20 SIF GEPARD - Ramfjord
4 B 15:40 SIF TIGER - Målselv

5 A 16:00 Slettaelva - SIF GEPARD
6 B 16:20 LK/FIL lg. - SIF TIGER
7 A 16:40 Ramfjord - LK/FIL 1
8 B 17:00 Målselv - LK/FIL 2

9 A 17:20 Slettaelva - Ramfjord
10 B 17:40 LK/FIL lg. - Målselv
11 A 18:00 LK/FIL 1 - SIF GEPARD
12 B 18:20 LK/FIL 2 - SIF TIGERSLUTTSPILL


13 7. plass 18:40 A4 - LK lg.

14 Semifinale 19:00 A1 - B2
15 Semifinale 19:20 A2 - B1

16 5. plass 19:40 A3 - B3

17 Bronsefinale 20:00 Taper 14 - Taper 15
18 Finale 20:20 Vinner 14 - Vinner 15


LK lillegutter deltar på siden av konkurransen.
Laget plasseres sist på tabellen i pulje B.
Resultatet i kampene mot laget teller for de andre lagene.
Cupkampen går som planlagt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Apr 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

L/Ks cupkamp mot Fløya går som oppsatt - til tross for vinterens lille comeback.

1 kvalikrunde i NM-cupen her i Troms var en stund i fare for å havne inne i Skarphallen. Snøen lavet ned i natt og i morgentimene, men nå er forholdene igjen grønne og fine på Fløyabanen.

Det betyr at cupoppgjøret mellom Fløya og L/K går som planlagt. L/K stiller med en så godt som skadefri tropp og er nok svært så revansjesugne etter et par dårlige resultater i siste del av sesongoppkjøringen.

Vinterseriekampen mot Fløya var heller ikke noe lysende kapittel i klubbens historie, men cupkampen i kveld får vi satse på blir det!

L/K har følgende fyldige stall til kampen i kveld:

Jørgen Vik, Vegard Samuelsen, Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Tor Arne Larsen, Rune Lillevik, Frode G. Larsen, Viktor A. Sørensen, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Freddy Skogvang, Stian Amundsgård, Stian Kviteberg, Roger Bjørvik, Tom Jørgen Gangsø, Morten Nilsen og Øyvind Garfjell.

Bookmakerne har Fløya som svak favoritt foran kveldens kamp. Betsafe tilbyr småpene 2,45 i odds hvis L/K vinner, mens en Fløya-seier bare gir 1,95 ganger pengene. Uavgjort står i 4.80. Nøyaktig samme odds har forøvrig Nordicbet.

Norsk Tipping har enda større tro på grønntrøyene. De har 1,75 i odds på Fløya men samtidig bare 2,35 på L/K. Uavgjort gir man der i gården 3,95 for

 
LYNGENTURNERINGA - Nytt oppsett!!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2007

Her finner du kampoppsettet for turneringen i Lyngenhallen lørdag 21. april - lillegutter, lillejenter og jenter. OBS! Nytt oppsett per onsdag morgen for lilleguttklassen!

LØRDAG 21. APRIL 2007

Lillegutter (lg): Lyngen/Karnes 1, Lyngen/Karnes 2, Skibotn, Rotsundelv, Nordkjosbotn,
Lyngstuva, Tromsdalen, Ramfjord 1, Ramfjord 2, Mellembygd, Mårfjell

Bane A - nærmest utgang

Bane B - bortest

KAMP KLASSE BANE KLOKKA LAG

1 lg A 09:40 Lyngen/Karnes 1 - Skibotn
2 lg B 09:40 Mårfjell - Lyngen/Karnes 2
3 lg A 10:00 Lyngen/Karnes 2 - Lyngstuva
5 lg A 10:20 Nordkjosbotn - Ramfjord 1

7 lg A 10:40 Rotsundelv - Ramfjord 2
8 lg B 10:40 Tromsdalen - Skibotn
9 lg A 11:00 Mellembygd - Lyngstuva
10 lg B 11:00 Ramfjord 1 - Mårfjell

11 lg A 11:20 Lyngen/Karnes 1 - Nordkjosbotn
13 lg A 11:40 Lyngen/Karnes 2 - Rotsundelv
15 lg A 12:00 Ramfjord 1 - Tromsdalen
16 lg B 12:00 Nordkjosbotn - Mårfjell

17 lg A 12:20 Ramfjord 2 - Mellembygd
18 lg B 12:20 Skibotn - Nordkjosbotn
19 lg A 12:40 Lyngstuva - Rotsundelv
21 lg A 13:00 Ramfjord 1 - Lyngen/Karnes 1

23 lg A 13:20 Ramfjord 2 - Lyngen/Karnes 2
24 lg B 13:20 Nordkjosbotn - Tromsdalen
25 lg A 13:40 Rotsundelv - Mellembygd
26 lg B 13:40 Mårfjell - Lyngstuva

27 lg A 14:00 Skibotn - Ramfjord 1
29 lg A 14:20 Lyngstuva - Ramfjord 2
31 lg A 14:40 Tromsdalen - Lyngen/Karnes 1
32 lg B 14:40 Mellembygd - Lyngen/Karnes 2


LØRDAG 21. APRIL 2007

Lillejenter (lj): Lyngen/Karnes, Nordkjosbotn 1, Nordkjosbotn 2, Tromsø

Bane A - nærmest utgang

Bane B - bortest


KAMP KLASSE BANE KLOKKA LAG

3 lj B 10:00 Lyngen/Karnes - Nordkjosbotn 1
5 lj B 10:20 Nordkjosbotn 2 - Tromsø

10 lj B 11:20 Nordkjosbotn 1 - Nordkjosbotn 2
12 lj B 11:40 Tromsø - Lyngen/Karnes

17 lj B 12:40 Nordkjosbotn 1 - Tromsø
19 lj B 13:00 Nordkjosbotn 2 - Lyngen/Karnes

24 lj B 14:00 Lyngen/Karnes - Nordkjosbotn 1
26 lj B 14:20 Tromsø - Nordkjosbotn 2

LØRDAG 21. APRIL 2007

Jenter (j): FIL/LK, Nordkjosbotn, Skarp, Slettaelva, Malangshalvøya, Krokelvdalen

KAMP PULJE KLOKKA LAG

1 15:00 FIL/LK - Nordkjosbotn
2 15:20 Skarp - Slettaelva
3 15:40 Malangshalvøya - Krokelvdalen

4 16:00 Nordkjosbotn - Skarp
5 16:20 Slettaelva - Malangshalvøya
6 16:40 Krokelvdalen - FIL/LK

7 17:00 Nordkjosbotn - Slettaelva
8 17:20 Skarp - Krokelvdalen
9 17:40 FIL/LK - Malangshalvøya

10 18:00 Krokelvdalen - Nordkjosbotn
11 18:20 Slettaelva - FIL/LK
12 18:40 Malangshalvøya - Skarp

13 19:00 Slettaelva - Krokelvdalen
14 19:20 Skarp - FIL/LK
15 19:40 Nordkjosbotn - Malangshalvøya


SLUTTSPILL

16 Bronsefinale 20:00 Tabelltreer - Tabellfirer
17 Finale 20:20 Tabellener - Tabelltoer
LYNGENTURNERINGA - Smågutteturnering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Apr 2007

Her er oppsettet for helgas smågutteturneringa i Lyngenhallen. LØRDAG 14. APRIL 2007

Smågutter (smg):

Pulje A: Lyngen/Karnes 1, Indre Kåfjord, Kvaløysletta 1, Nordreisa 2, Krokelvdalen,
Malangshalvøya,

Pulje B: Lyngen/Karnes 2, Olderdalen, Nordreisa 1, Tromsdalen, Kvaløysletta 2


KAMP PULJE KLOKKA LAG

1 A 09:40 Lyngen/Karnes 1 - Indre Kåfjord
2 B 10:00 Lyngen/Karnes 2 - Olderdalen
3 A 10:20 Kvaløysletta 1 - Nordreisa 2
4 B 10:40 Nordreisa 1 - Tromsdalen
5 A 11:00 Krokelvdalen - Malangshalvøya

6 B 11:20 Kvaløysletta 2 - Olderdalen
7 A 11:40 Indre Kåfjord - Kvaløysletta 1
8 A 12:00 Nordreisa 2 - Krokelvdalen
9 B 12:20 Lyngen/Karnes 2 - Nordreisa 1
10 A 12:40 Malangshalvøya - Lyngen/Karnes 1

11 B 13.00 Tromsdalen - Kvaløysletta 2
12 A 13:20 Indre Kåfjord - Nordreisa 2
13 A 13:40 Kvaløysletta 1 - Malangshalvøya
14 B 14:00 Olderdalen - Nordreisa 1
15 A 14:20 Lyngen/Karnes 1 - Krokelvdalen

16 B 14:40 Tromsdalen - Lyngen/Karnes 2
17 A 15:00 Malangshalvøya - Indre Kåfjord
18 A 15:20 Nordreisa 2 - Lyngen/Karnes 1
19 B 15:40 Nordreisa 1 - Kvaløysletta 2
20 A 16:00 Krokelvdalen - Kvaløysletta 1

21 A 16:20 Nordreisa 2 - Malangshalvøya
22 B 16:40 Olderdalen - Tromsdalen
23 B 17:00 Kvaløysletta 2 - Lyngen/Karnes 2
24 A 17:20 Kvaløysletta 1 - Lyngen/Karnes 1
25 A 17:40 Indre Kåfjord - Krokelvdalen


SLUTTSPILL

26 Semifinale 18:00 Vinner B - Toer A -
27 Semifinale 18:20 Vinner A - Toer B -

28 Bronsefinale 18:40 Taper 26 - Taper 27 -
29 Finale 19:00 Vinner 26 - Vinner 27 -Stygt tap for TIL 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Apr 2007

L/K fikk fullstendig stryk av TIL 2 på Alfheim i går.

Kuleramma viste til slutt 0-8 til TIL i en helsvart kamp for et på papiret sterkt L/K-lag.

Det sto 0-3 til pause.

L/Ks lag:

Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Tom Jørgen Gangsø, Morten Nilsen; Ken Stian Olsen, Roger Bjørvik, Rune Kristiansen; Rune Lillevik.

Innbyttere: Freddy Skogvang, Øyvind Garfjell, Tor Arne Larsen og Kristoffer Fagerborg.

Gult kort: Morten Nilsen.

Les mer om kampen her! http://www.framtidinord.no/sport/article84416.ece
Siste vinterseriekamp i kveld

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Apr 2007

L/K avslutter vinterseriesesongen med kamp på Alfheim i kveld.    

Kampen mot TIL 2 kommer en drøy uke før alvoret starter med cupkamp mot Fløya 18. april. L/K har ikke spilt kamp siden de kom hjem fra Tyrkia forrige helg og har en ganske skadefri stall å velge blant.

Dermed kan man stille noe som ligner veldig på en førsteellever på Alfheim i dag.

Kampstart 19.30.
Tyrkia: Alle OK etter gasseksplosjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mar 2007

Hele L/K-reisefølget har det bra etter en gasseksplosjon på hotellet i morges.

Det høres dramatisk ut, og det var dramatisk. Men alle L/K-erne er helt OK etter eksplosjonen på morgenen i dag. L/K-nett har pratet med Dan-Håvard Johnsen og Lasse Hausner og begge forsikrer om at det står bra til med alle.

De måtte evakuere til stranda etter eksplosjonen, og det er foreløpig uklart hva som skjer videre. Hotellet har imidlertid fått seg en solid trøkk og ifølge Hausner er hele fronten knust. Alt tyder på at gasseksplosjonen var et uhell.

Ikke alle har fått med seg mobiltelefonen fra hotellet og heller ikke alle har strøm på telefonene, så derfor kan det være vanskelig å få tak i enkelte. Men alle er som sagt samlet på stranda.

Hvis det er noen foreldre eller foresatte som trenger ytterligere informasjon så er det bare å ringe meg på mobil 92664354.

 

 
Reisebrev 2 fra Tyrkia - pruting og internturnering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2007

Her følger et nytt reisebrev fra L/Ks utsendte i Tyrkia. I går, tirsdag, var det storbytur. I dag, onsdag, internturnering. Bilder kommer snart!

Hei igjen!

To strålende dager til er over under Tyrkias varme sol. Alle treningene har vært meget bra.

En kamp mot et litt ”rustent” lag fra Østerrike ga oss bra trening på offensive formasjoner. I morgen venter vanskeligere motstand mot et av Norges beste juniorlag, Odd.

Mye godlukt

Ellers hadde vi en fin tur til storbyen Antalya i går. Reiseleder Johnsen formante juniorene på å prute pris på alt som de skulle kjøpe. At det ikke bestandig er like lett fikk vi raskt et eksempel på.

På en av Antalyas mange utekafeer satt Rune Lillevik, Frode Larsen, Rune Kristiansen, Jens-Georg Løvland, Tor-Arne Larsen, Stian Amundsgård og reiseleder Johnsen seg ned.

Raskt ble L/K-gjengen ”overfalt” av en parfymeselger. Etter en del pruting gjorde reiseleder Johnsen en god handel. En eksklusiv parfyme til 10 euro.

Etter mye forhandling fikk Tor-Arne kjøpe 4 flasker til 20 euro. Altså ½ pris av Johnsen. Da satt latteren rimelig løst rundt bordet.

Latteren ble ikke mindre når Rune Kristiansen kjøpte 5 flasker for 15 euro. Altså et drastisk prisavslag på 5 minutter...

Vi ble nok allikevel grundig lurt alle sammen.

Internturnering

Den tradisjonsrike internturneringa ble spilt i dag. For å sette en ekstra prestisje på turneringa ble det bestemt at tapende lag skulle servere seirende lag lunsj og middag.

Store favoritter var laget med Lasse, Viktor, Roger, Lars og Stian Amundsgård. Men som Johnsen påpekte etter trekningen "Det laget der klarer ikke å spille 30 sekunder uten å begynne å krangle".

Etter første tap var et faktum ble det heller et spørsmål om de klarte å gjennomføre turneringa.

Tidligere trener Johnsen ble på lag med trener Vegard Berg, Freddy, Stian Kviteberg og junior Jan-Robin.

Mange ønsket å se oss som servitører men de tok smertelig feil.

Hadde vi spilt en runde til ville vi nok ha vunnet, men måtte ta til takke med 2.plassen noen fattige poeng bak de glade seierherrer.

Kaptein Løvland ledet Tor-Arne Solvang, Jørgen Vik, Tor-Arne Larsen og Morten Nilsen til seier.

De vil bli servert av Tom-Jørgen, Rune Kristiansen, Stig Roar, Jonas og Mats-Haakon som endte opp med fattige 4 poeng.

Nå går vi bare å venter på Tyrkia –Norge.

Kampen blir vist på storskjerm på hotellet.

Fotballhilsen fra Tyrkia
Lyngenturneringa - første helg SPLITTER NYTT OPPSETT, per fredag.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mar 2007

Vårens Lyngenturnering står for døra. Det er nå kommet et siste oppsett for gutteturneringen 31. mars, gledelig nok fordi det har kommet flere lag til.

LYNGEN-TURNERINGA V-2007 LØRDAG 31. MARS 2007

NB! HELT NYTT OPPSETT !Gutter (g): Lyngen/Karnes, Skibotn, Malangshalvøya, Ramfjord,
Krokelvdalen/Ulfstind, Nordreisa, SkjervøyKAMP PULJE KLOKKA LAG

1 11:00 Lyngen/Karnes - Skibotn
2 11:20 Malangshalvøya - Ramfjord
3 11:40 Kroken/Ulfstind - Nordreisa

4 12:00 Skjervøy - Malangshalvøya
5 12:20 Lyngen/Karnes - Ramfjord
6 12:40 Skibotn - Kroken/Ulfstind

7 13:00 Nordreisa - Skjervøy
8 13:20 Malangshalvøya - Lyngen/Karnes
9 13:40 Ramfjord - Skibotn

10 14:00 Kroken/Ulfstind - Skjervøy
11 14:20 Nordreisa - Lyngen/Karnes
12 14:40 Skibotn - Malangshalvøya

13 15:00 Ramfjord - Kroken/Ulfstind
14 15:20 Skibotn - Nordreisa
15 15:40 Skjervøy - Lyngen/Karnes

16 16:10 Malangshalvøya - Nordreisa
17 16:30 Lyngen/Karnes - Kroken/Ulfstind
18 16:50 Skjervøy - Ramfjord

19 17:20 Malangshalvøya - Kroken/Ulfstind
20 17:40 Skibotn - Skjervøy
21 18:00 Ramfjord - NordreisaSLUTTSPILL

22 Bronsefinale 18:20 Tabelltreer - Tabellfirer
23 Finale 18:40 Tabellener - Tabelltoer
Seier i Tyrkia

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mar 2007

L/K - SV Rüstdorf. L/K for anledningen i revolusjonerende grå drakter! Foto: Mats-Haakon Karlsen

 

 

 

 

 

 

 

L/K vant 5-1 over østerrikske SV Rüstdorf mandag ettermiddag.

L/K hadde ingen problemer med å vinne kampen i ettermiddag. L/K ledet to null til pause etter mål av Ken Stian Olsen og Rune Kristiansen.

Etter pause var L/K enda hissigere i målprotokollen. Skjervøyværingene Roger Bjørvik (2) og Morten Nilsen kom på scoringslisten mot et ganske svakt østerriksk lag.

- En greit gjennomført kamp av oss. Rüstdorf var ikke allverden, men vi fikk i hvert fall trent på formasjonene og gjort det vi skulle gjøre, sier Rune Lillevik fra Tyrkia.

Lille spilte spiss i dag i L/K nyutklekkede 4-2-3-1-formasjon.

Resten av laget så slikt ut:

Jørgen Vik; Jens Georg Løvland, Stian Amundsgård, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner; Roger Bjørvik, Ken Stian Olsen, Rune Kristiansen; Rune Lillevik.

Innbyttere: Morten Nilsen, Øyvind Garfjell, Stian Kviteberg, Mats Haakon Karlsen, Freddy Skogvang, Stig Roar Hansen Rognli, Jonas Gullesen, Kristoffer Fagerborg.

Lars Wikbo, Tor Arne Larsen, Jan Robin Bjørn og Ole Oskar Ross er også med til Tyrkia, men spilte ikke kampen i dag.

Rune Lillevik kan forøvrig ikke annet enn å lovprise oppholdet i tyrkiske Belek så langt.

- Vanvittig bra vær og et kanonhotell der vi føler oss som rikinger alle mann. Det er bare å peke, så får vi det vi vil ha, smiiler Lillevik.

Flere bilder fra Tyrkia finner du her:

http://idrett.speaker.no/Downloads/56696/pics/IMG_0863.JPG

http://idrett.speaker.no/Downloads/56696/pics/IMG_0861.JPG

http://idrett.speaker.no/Downloads/56696/pics/IMG_0857.JPG

http://idrett.speaker.no/Downloads/56696/pics/IMG_0855.JPG

http://idrett.speaker.no/Downloads/56696/pics/IMG_0862.JPG
Reisebrev fra Tyrkia

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Mar 2007

L/Ks treningsleir i Tyrkia er godt i gang. Her følger første rapport fra trener Vegard Berg-Johansen og reiseleder Dan-Håvard Johnsen.
Da var de to første dagene av treningsleiren over.

Været er som alltid upåklagelig i Tyrkia. Banene ok og hotellet helt utrolig. Blir vi ikke bedre som lag hær nede blir vi aldri det. Alt ligger til rette for oss med to økter om dagen.

Til mødrene av våre spillere kan jeg berolige dere med at treningsutstyret blir vasket og strøket hvær dag av hyggelig hotellbetjening.

Som alltid er det noen enkelthendelser når man er på reise som vi må trekke frem. Bagasjen til halve laget lå igjen i Oslo når vi landet i Tyrkia. Så første trening var preget av dårlig fottøy.Men dagen derpå var alt på plass.

Første økt kunne for øvrig fort ha endt opp som beachfotball istedenfor gresstrening. Prøv å si ABC på Engelsk. Du finner fort ut at C og sea er helt likt i uttalelse.
Dette medførte at reiseleder Johnsen havnet på stranden med utstyret når han spurte på sin avslepne engelsk etter bane C i resepsjonen.

En rask telefon til trenerteamet løste opp i flokene og treningen tok til på bane c langt unna havet.

I morgen venter første kamp mot et lag fra Østerrike. Guttene virker klare til kamp og ser frem til internasjonal motstand.

For øvrig har dagene gått med til svømming mens noen har prøvd seg i bordtennis. Lille som selvutnevnt Lenangenmester i bortennis tapte 10 kamper på rad mot en i av
sjefene.
Den siste endte 11-0. Slikt går ikke upåaktet i et idrettsmiljø.

Juniorene går foran i treningsituasjon og når det er bend-over stiller de i stort flertall. Virker faktisk som noen liker å bli skutt på. Kaptein Løvland tar seg ofte av juniorene og står sammen med dem  når tapere av konkurranser kåres.

Nå går vi bare å venter på at noen skal utfordre Johnsen i bordtennis. Han mener selv at hvis noen skal ha muligheten må det være bra sent på kvelden.


Vi høres.

Hilsen fra Tyrkia.

Vegard og Dan-HåvardPå tur til Tyrkia

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mar 2007

L/Ks A-lag er i løpet av lørdagsmorgenen på plass i Tyrkia. Nå venter en ukes treningsleir.

Çolakli-Side er åstedet for en av de større satsingene i L/Ks historie - nemlig en ukeslang treningsleir i Tyrkia. 23-24 spillere samt støtteapparat og litt familiemedlemmer dro nedover i løpet av fredagen.

Les mer om stedet L/K skal være en uke her!

Nedover reiser en gjeng hvorav mange har skrevet langtidskontrakter med L/K. På den siste samlingen før Tyrkia, forrige helg i Lyngenhallen, skrev alle som enten ikke hadde kontrakt med klubben eller som hadde utgåtte kontrakter ny avtale med L/K. Det inkluderer blant annet nyspiller Roger Bjørvik, som har skrevet toårskontrakt med L/K.

Dermed er det meste i boks foran sesongen 2007 på den fronten.  
Fortsetter som leder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mar 2007

Kjell Magne Stenhaug fortsetter som leder i Lyngen/Karnes IL.    

Årsmøtet tidligere i mars hadde som utfall at hele hovedstyret tok gjenvalg. Det betyr at Kjell Magne Stenhaug fortsetter som leder i L/K. Johnny Hansen fortsetter som nestleder og sportslig leder, mens Rune Larsen går på en ny sesong som økonomiansvarlig. Wenche Benum fortsetter som sekretær.

- Et godt og rolig møte med fine debatter vedrørende aktiviteter og driften av klubben. Det går så det suser, sier gjenvalgt leder Stenhaug.

Ifølge Stenhaug ble det vedtatt at neste årsmøte er vedtatt skal være avviklet innen desember 2007, men da uten regnskapet.

- Et annet vedtak var også at styret har fått fullmakt til å se på kontingentprisingen, sier Stenhaug.

 
Fløya i cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mar 2007

L/K får grønn motstand i NM-cupen. 

Fløya er første motstander i NM-cupen i år. Første kvalikrunde i NM-cupen er 18. april og L/K har, som forutsett, fått bortebane i første kvalikrunde.

L/K har tradisjonelt ikke vært et cuplag etter sammenslåingen, men har de to siste rundene gått langt. I fjor var laget bare sekunder unna 2. runde i cupen, men klarte bare 3-3 til slutt mot Skarp i ordinær tid. I ekstraomgangen gikk det galt. I 2005 nådde laget 2. runde, der det ble stopp mot Alta på Polleidet.

Les resten av oppsettet her:

http://www.fotball.no/troms/t1.asp?p=53496&x=1&a=193331
Nytt tap for juniorene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mar 2007

L/Ks juniorlag tapte på nytt i NM-kvaliken i kveld - denne gangen ufortjent.    

For til tross for et 3-1 tap på Alfheim var L/K det førende laget i siste deler av første omgang og spesielt i hele andre. Men mens L/K slet med å ta overlegenhet i banespill ut i tellende resultat, var Slettaelvas juniorer i overkant effektive. Først på en heading etter corner tidlig i første omgang, så etter en stor misforståelse mellom midtstopper Jan Robin Bjørn og keeper Jonas Gullesen som endte i 2-0 like før pause.

I andre omgang ble Øyvind Garfjell flyttet opp fra backen til venstrekanten og sammen med en revitalisert midtbane, med kaptein Ole Oskar Ross i spissen, tok L/K fullstendig over kampen. Kombinasjonene satt bra, løpene kom bakfra og skapte overtall på kantene og spillet var rett og slett småpent til tider. Men mål ble det ikke før ett kvarter før slutt. Da hadde forøvrig Slettaelva lagt på til 3-0 på en gjennomløping. 3-1 kom etter frispark av Øyvind Garfjell som Tom-Jørgen Gangsø Fikk pirket i nett-taket til slutt. Men det ble med det ene målet og dermed er NM-eventyret over for L/Ks unge juniorlag.

* Morten Nilsen spilte sin første obligatoriske kamp for L/K etter overgangen fra Skjervøy. Han har gått skadet siden januar, men fikk en hel kamp på Alfheim i kveld - siste halvdel av andre omgang sågar som spiss!

L/Ks lag: Jonas Gullesen; Andreas Holm, Kristoffer Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen, Ole Oskar Ross, Tom-Jørgen Gangsø; Robin Samuelsen, Lars Johnsen, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Vegard Samuelsen, Jonas Samuelsen, Thomas Einebakken Nilsen.
Treningsseier i kveld

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mar 2007

L/K vant 4-2 over Skognes i kveld.    

L/Ks bygruppe stilte til 2x35 minutter mot fjerdedivisjonslaget fra Sjursnes i kveld. Og til tross for litt begrenset tilgang til spillere burde Skognes være overkommelig motstand.

Resultatmessig var de også det, men det er nok men det er også en kjensgjerning at sløvt forsvarsspill i andre omgang kunne kostet L/K seieren. Skognes var faktisk en rekke ganger alene med L/Ks treningskeeper i Tromsø, Mads Leonhardsen, i andre omgang men lenangsværingen, bror av L/Ks Thomas, ryddet opp i stor stil.

L/Ks målscorere: Roger Bjørvik, Ken Stian Olsen, Stian Amundsgård (str) og Fredrik P. Johansen.

Mest positive med hele kampen var at Morten Nilsen fikk seg noen minutter som venstre indreløper. Morten har gått skadet siden januar, men viste i sitt korte innhopp at han besitter flotte kvaliteter - aggressivitet, hurtighet og duellstyrke. Nå skal eks-skjervøyspilleren bruke tiden framover til å bygge opp både matchformen og løpskapasiteten.

* Svært positiv kamp av Ken Stian Olsen også. Han spilte spiss, scoret et fint mål og viste at han er på vei mot formen igjen.

* Fine innhopp av 90-modellene Fredrik P. Johansen og Jan Robin Bjørn. Fredrik scoret 4-2 målet, hans første på A-laget, mens Jan Robin debuterte på A-laget i midtforsvaret.

* Cato Larsen sesongdebuterte forøvrig for L/K.

L/Ks lag: Jonas Gullesen; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Cato Larsen, Stig Roar Hansen Rognli; Tom-Jørgen Gangsø, Lasse Hausner, Roger Bjørvik; Øyvind Garfjell, Ken Stian Olsen, Stian Kviteberg.

Innbyttere: Mads Leonhardsen, Jan Robin Bjørn, Fredrik P. Johansen, Morten Nilsen
Tap for juniorene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Mar 2007

 L/K-juniorene gikk på en liten smell mot TUIL i kveld.    

Det ble 6-1 til TUIL i NM-kvaliken for juniorer i Skarphallen i kveld. TUIL ledet 3-0 til pause etter en 1. omgang der de styrte det meste mot et litt nølende L/K-lag.

L/K startet andre omgang godt, men fikk 4-0 i fleisen tidlig og da var løpet kjørt. Øyvind Garfjell scoret L/Ks mål - på straffespark.

L/Ks lag: Jonas Gullesen, Stian Stenhaug, Kristoffer Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Lars Johnsen, Ole Oskar Ross, Tom Jørgen Gangsø, Andreas Holm, Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen, Robin Samuelsen.

Reserver: Thomas Einebakken Nilsen og Steffen Forfang.

Forøvrig ingen sisteårsjuniorer på dette laget. Den eneste L/K har, er skadede Morten Nilsen.

L/Ks juniorer, som skal danne stammen på 4. divisjonslaget til L/K i år, spiller ny kamp i NM-cup-kvaliken onsdag - mot Slettaelva på Alfheim.

Lørdag var det forøvrig treningskamp, åtte mot åtte, i Lyngenhallen mot et Ringvassøy-lag på treningsopphold i Lyngen. L/K vant til slutt 10-0 med de samme 11 spillerne som startet mot TUIL i dag.

 
L/K på TV

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mar 2007

Pressedekning på riksdekkende TV er ikke hverdagskost for L/K. Men i går skjedde det!

I det dyptpløyende fotballprogrammet til Jo Nesbø på NRK, viste man under vignetten "Denne husker du... men husker du denne?" det første målet i NM-cupen i 2004.

Det kom i kampen mellom Finnsnes og L/K 14. april og var dessverre et Finnsnes-mål, scoret av Ronny Kolvik. På klippet kan du se at FIL-spilleren springer gjennom L/K-forsvaret og setter ballen i mål bak Lars Wikbo.

Etter ekstraomganger sto det til slutt 2-2, etter to L/K-mål av Ken Stian Olsen.  Dermed ble det straffespark, der nåværende L/K-kaptein Jens G. Løvland bommet på siste straffe og FIL til slutt gikk av med seieren. 

Og det var antagelig like greit, ettersom L/K da kunne konsentrere seg om serien. Det ble som kjent TiTo-mesterskap og opprykk det året...

Med litt leting, så skal du finne opptaket her: http://www1.nrk.no/nett-tv

Les hva L/K-nett skrev om kampen i april 2004:

Kampen ble spilt på Finnsnes kunstgress. Det stod 2-2 etter at ekstraomgangene var fullført og dermed ble det straffesparkkonkurranse i landets første kamp i NM-cupen i 2004.

Ved pause var stillingen 0-0. Finnsnes tok ledelsen i andre omgang, men Ken Stian Olsen utlignet og kampen gikk til ekstraomganger. I ekstraomgangene scoret lagene en gang hver. L/Ks mål ble nok en gang gjort av Ken Stian Olsen. Andre Fagerborg ble utvist i første ekstraomgang etter to gule kort.

Finnsnes vant straffesparkkonkurransen 4-3 etter at Jens Georg Løvland og Ken Stian Olsen bommet på sine straffer. Rune Lillevik, Håkon Winther og Frode Følstad scoret på sine.

Kampen startet litt nølende, spesielt for L/Ks del på uvant underlag på Finnsnes. Sjansene var imidlertid likt fordelt på begge lag - blant annet med stolpeskudd i begge ender. Men Finnsnes var nok nærmest mål i første omgang. I andre omgang gjorde de alvor av målplanene sine da Ronny Kolvik stakk igjennom L/K-forsvaret og satte ballen i mål bak Lars Wikbo. Ken Stian Olsen, som i løpet av 120 minutter spilte på alle tre plassene i angrepet samt indreløper, var imidlertid kvikt frampå og utlignet ledelsen da han kriget inn 1-1.

I andre omgang var L/K det førende laget og blant annet Lasse Hausner og Frode Larsen hadde gode muligheter til å ta L/K i ledelsen. Sjanser hadde FIL også, men banespillet tilhørte L/K. Det resulterte imidlertid ikke i noe mer enn ekstraomganger. Der scoret Kolvik og Olsen ett mål til hver, André Fagerborg fikk sitt andre gule kort, og så var det klart for straffespark i flomlyset.

L/K fikk en god start med Lillevik og Følstads scoringer samtidig som Finnsnes bommet på sitt andre straffe. Ogås Håkon Winther satte sin straffe sikkert i mål, før tomålsscorer Olsen brenner sitt straffe i stolpen og ut. Finnsnes scorer på sitt straffe, og dermed falt hele ansvaret på L/Ks Jens Georg Løvland. Han satte straffen hardt til sin venstreside, men Finnsnes gode keeper Tore Eilertsen reddet på mesterlig vis. Dermed fikk Allan Larsen æren av å sende Finnsnes videre i cupen.

L/K trenger ikke skjemmes over gjennomføringen av cupkampen. Finnsnes var som forventet et bra hjemmelag, men L/K holdt bra kampen ut og burde strengt tatt ha vunnet. Men nå er cupen, som vanlig, historie etter første kvalikrunde og da er det kun serien å fokusere på framover.

* Rune Kristiansen debuterte fra start for L/K, samtidig som han spilte sin første NM cup-kamp noensinne.

* Ettersom det var den første kampen i NM-cupen i år, var NRK på plass på Finnsnes. Det resulterte i et glimt på NRK-sporten på kvelden, forøvrig lenge før kampen var avgjort.

 

Finnsnes-L/K 6-5 (1-1 og 2-2)
1-0 Ronny Kolvik (57), 1-1 Ken Stian Olsen (66), 2-1 Kolvik (101), 2-2 Olsen (117).
Dommer: Stig-Are Sørensen, Ulfstind.

L/Ks lag: Lars Wikbo; Jens G. Løvland, Rune Lillevik, Jørn F. Berger, Torbjørn Karlsen (Frode Følstad fra 44. min); André Fagerborg, Lasse Hausner, Steffen Dreyer (Oddgeir Hanssen fra 100. min); Ken Stian Olsen, Håkon Winther, Rune Kristiansen (Frode Larsen fra 44. min)

Gult kort: Jens G. Løvland og Håkon Winther
Rødt kort: André Fagerborg (103), L/K.
Tap for Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Mar 2007

L/K tapte 4-0 i lørdagens kamp i Skarphallen. Endelig versjon

Lyngen/Karnes leverte en svak forestilling. Stillingen ved pause var 2-0 til SIK. Divisjonskollegaene scoret ytterligere to ganger i 2.omgang slik at det til slutt altså stod 4-0.

Skjervøy fikk en fin start på kampen med Reidar Waages 1-0 mål etter fem minutter. L/K kom imidlertid til hektene og hadde banespillet og kampen i store deler av første omgang - uten at man klarte å skape de helt store sjansene på Skjervøy. Pasningsspillet satt bra og forsvarspillet var noenlunde tilfredsstillende etter det tidlige målet - men heller ikke mer.

Øyguttene var nemlig vel så skummel framover og etter 44 minutter stakk eks L/K-er Daniel Samuelsen igjennom L/K-forsvaret og satte inn 2-0 bak Jonas Gullesen.

L/K ble klart svekket framover i midten av første omgang da skjervøygutten Roger Bjørvik fikk et spark i tykkleggen og måtte gå av banen. Roger viste mye bra den tiden han spilte som høyreving og spiss, men da han måtte forlate forsvant det definitivt litt "x-faktor" offensivt for L/K.  

Andre omgang ble svært så grå for L/Ks del, kanskje den dårligste omgangen hittil i vinter. Svært lite stemte offensivt, og defensivt slapp kvikke SIK-spillere til flere ganger. Kim Johansen og Ruben Kristiansen satte inn 3-0 og 4-0 og dermed var et sjeldent stygt vinterserieresultat for SIK et faktum.

Etter storseieren over Grovfjord forrige helg var det ekstra skuffende med tapet for SIK denne helga. L/K svinger voldsomt i prestasjonene for tiden og det er bare å håpe at det er mye trening som er årsaken, selv om man må anta at de andre lagene også trener hardt - og i hvert fall Skjervøy. L/K var tunge og trege og det kan nok passe bra med noen uker spillefri og etterhvert også en treningsleir i Tyrkia.

Lagoppstilling:
Jonas Gullesen; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Mats H. Karlsen, Frode G. Larsen; Lasse Hausner, Tom J. Gangsø, Thomas Leonhardsen; Roger Bjørvik, Ken S. Olsen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Viktor A. Sørensen, Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Kristoffer Fagerborg og Freddy Skogvang.

L/K manglet en rekke spillere i dag, men stilte et såpass slagkraftig lag at det ikke skulle ha noe å si. De 11 som stilte i dag kan utmerket godt være de 11 som starter i serieåpningen i april.

Dommer: Johnny Andreassen

Gule kort L/K: Stian Amundsgård, Viktor A. Sørensen, Jens G. Løvland, Thomas Leonhardsen og Ken Stian Olsen.

 
Maktdemonstrasjon av L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Feb 2007

L/K var trygt tilbake i vinnersporet i dagens vinterseriekamp mot Grovfjord i dag - med seks forskjellige målscorere!

L/K ga seg ikke før det sto 6-1. Da hadde Tom Jørgen Gangsø, Øyvind Garfjell, Roger Bjørvik, Stian Amundsgård (hans sjette goal for sesongen!), Rune Lillevik og Steffen Dreyer puttet hver sitt. De to sistnevnte kom inn i pausen. Dreyer sesongdebuterte forøvrig da han erstattet en annen storfjording Rune Kristiansen, på høyrevingen. Han brukte bare fem minutter på å sette inn sitt første mål for sesongen.

L/K-ledet 4-0 til pause og med spillere som blant andre Lille og Steffen på benken, var det alltid fare for mål etter hvilen også når trener Berg-Johansen begynte å gjøre litt bytter. Rapportene forteller om mye positivt fra L/K den første timen. Da var organiseringen stram, jobbingen var god over hele linja og kollektivet fungerte meget bra.

Så var det en periode med litt mer surring fra L/Ks side og det var også i denne perioden at Grovfjord fikk trøstemålet sitt. L/K spilte også 4-4-2 den siste delen av andre omgang, med Ken Stian Olsen og Rune Lillevik som spisser, og skapte mange sjanser også i det systemet.

L/K-trener Vegard Berg-Johansen oppsummerte kampen slik:

- Vi fungerer godt som lag i store deler av kampen, noe vi hadde fokus på i forkant. Vi produserte bra med sjanser i hele kampen og det var tydelig at guttene hadde et helt annet fokus enn tilfellet var i forrige kamp, sier Berg-Johansen, som også kunne bokføre flere flotte mål, fra blant annet Øyvind Garfjell, Rune Lillevik og Tom-Jørgen Gangsø. Og da var det ikke bare selve målet men også angrepene i forkant som var pene.

Rapporter tilsier forøvrig at Tom Jørgen Gangsø var L/Ks beste i denne kampen.

L/Ks lag: Jonas Gullesen; Frode G. Larsen, Stian Amundsgård, Mats Håkon Karlsen, Jens G. Løvland; Viktor A. Sørensen, Tom Jørgen Gangsø, Lasse Hausner; Øyvind Garfjell, Roger Bjørvik, Rune Kristiansen.

Innbyttere; Rune Lillevik, Steffen Dreyer, Ken Stian Olsen, Stian Kviteberg.

Benken var med andre ord uhørt sterk i denne kampen. Freddy Skogvang, Magnus Minde og Lars Wikbo var ubenyttede reserver. I tillegg har altså L/K spillere som Jørgen Vik, Tor Arne Larsen, Thomas Leonhardsen, Ole Oskar Ross og Kristoffer Fagerborg, som alle har hatt bra med spilletid i år. 

En annen gledelig nyhet er at Morten Nilsen har fått fastslått på MR at han ikke har noe brudd i foten sin. Han kan derfor forhåpentligvis være klar for spill for L/K om ikke så fryktelig lenge. Nilsen nådde å spille KM i five-a-side for L/K før han ble skadet.

Neste helg står Skjervøy for tur. Og det er ikke bare bare å spå hvordan det oppgjøret ender, basert på de siste tiders resultater. L/Ks slo altså Grovfjord 6-1 - et lag Skjervøy tapte 7-3 for for litt siden. Samme Skjervøy satte Fløya på plass i en annen vinterseriekamp, samme lag som L/K tapte 1-5 for forrige helg... Det eneste man kan trekke ut av det, er at resultatene vil variere såpass tidlig i sesongen og at man ikke bør legge for mye vekt på enkeltresultater.
1-5 for Fløya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Feb 2007

Et Bjørvik-mål i debuten var nesten det eneste som varmet i Skarphallen i dag.

Skjervøyværingen debuterte fra start for L/K mot Fløya i dag og brukte 26 minutter på å sette ballen i mål. Da tok også L/K ledelsen i kampen mot Fløya, men to minutter etterpå sto det 1-1. Like før pause tok også ungguttene fra Fløya ledelsen i en omgang under middels av L/K-guttene.

Håpet om at det skulle bli bedre i andre omgang var der, men i steden gikk det ganske mye dårligere i andre. Fløya var kvikkere og bedre enn oss i dag, og det var ikke ufortjent at de puttet på utover i omgangen. 1-5 for en TiTo-kollega er ikke pent, men i dag var ikke L/K gode nok.

L/Ks lag: Jonas Gullesen; Jens G. Løvland, Mats Håkon Karlsen, Stian Amundsgård, Frode G. Larsen; Lasse Hausner, Thomas Leonhardsen, Stian Kviteberg; Ken Stian Olsen, Roger Bjørvik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Freddy Skogvang, Viktor Sørensen, Kristoffer Fagerborg, Magnus Minde, Fredrik Johansen og Stig Roar Hansen Rognli

Gult kort L/K: Thomas Leonhardsen

Dommer: Stig Are Sørensen, god.
Bjørvik blir L/K-gutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2007

Roger Bjørvik (28) er klar for Lyngen/Karnes.

Fredag ettermiddag gikk overgangen fra Skjervøy i orden og dermed kan L/K-ere allerede søndag glede seg til å se Bjørvik i aksjon for L/K mot Fløya.

Venstrevingen var inne på samlingen i Lyngenhallen i kveld og viste for all verden at han blir en voldsom forsterkning for L/K i lagets kamp for TiTo-gullet. Tempo og presisjon i alt han gjør, en vanvittig fin venstrefot og også gode avslutningsegenskaper er noe av det som kjennetegner 28-åringen.

- Jeg håper jeg får en innholdsrik og interessant sesong her. Håper jeg kan utvikle meg som fotballspiller og gjøre en god jobb for L/K, sier Bjørvik, og tilføyer:

- Og så håper jeg at jeg kan underholde publikum og at vi kan kjempe i toppen.

Roger, som faktisk er tremenning med Ken Stian Olsen, har trent med L/K de siste to ukene i byen. Han har en fortid som TUIL-junior, i tillegg til at han har spilt på Skjervøy, Nordreisa og IK Våg, blant annet.  

Roger har straffet L/K mer enn en gang fra sin posisjon på venstrekanten, senest i 7-0 seieren på Skjervøy i fjor høst. Da scoret han det første SIK-målet, allerede etter tre minutter.

I 2005 hadde forøvrig Roger en gjesteopptreden i L/K-drakten da han spilte på et forsterket L/K-lag mot TIL på Polleidet - forøvrig sammen med Jørn Hansen.

Roger følger dermed sin gamle SIK-lagkamerat Morten Nilsen til L/K. Morten har gått lenge skadet nå, men var på MR med foten fredag. Det er mest sannsynlig ikke brudd så da er det håp om at Morten er i fotballtrening igjen om ikke så altfor lenge.

 

 
Olsen scorer igjen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Feb 2007

Ken Stian Olsen var tilbake som spiss for L/K i formiddag. Det resulterte i to mål og en målgivende i løpet av en omgang.

Ishavsbyen ble slått 5-2 i vinterseriekampen i dag i en kamp der L/K var god i første og mer variabel i andre. L/K ledet 2-0 til pause og ledet også 3-0 før det ble baklengs.

Tom-Jørgen Gangsø åpnet scoringskontoen i dag. Unggutten kom på et løp fra sin indreløperposisjon, dro et par finter før han lettet ballen over motstandernes keeper. Fint mål.

Like etterpå ble kvikkingen Magnus Minde hektet opp inne i feltet og opp steppet toppscorer Stian Amundsgård og satte inn sitt femte (!) mål for sesongen - fire av dem på straffe.

Første omgang fungerte egentlig mye bra for L/K. Thomas Leonhardsen var tilbake som midtbaneanker og han var helt uovertruffen som ballsentral - spesielt når han slo igjennom L/Ks lynvinger Minde og Garfjell usett og på en-touch. Det L/K slet meste med var uvanlig nok defensiv dødball. Det var farlig hver gang "Byen" fikk frispark eller corner. L/K manglet seks meter med Viktor Sørensen, Frode Larsen og Rune Lillevik i første omgang og det var merkbart. I tillegg var ikke aggresiviteten god nok.

Andre omgang begynte også bra for L/K. Rune Lillevik kom inn som midtstopper for Mats Håkon Karlsen og Ken Stian Olsen var tilbake som spiss. Han erstattet høyrevingen Minde, og Rune Kristiansen gikk ut på vingen. Olsen skulle etterhvert vise seg å bli svært så sentral på offensiven. Først var han én gang igjennom og lobbet ballen utfor mål. Så var han frampå etter tyve minutter av andre omgang og satte inn 3-0 etter et kort frispark fra Øyvind Garfjell som Olsen satte inn i lengste hjørne.

Ti minutter før slutt var Olsen på farten igjen og denne gangen satt trademark-lobben til karnesværingen. 4-1. Rett etterpå roter Jens Georg Løvland og Jonas Gullesen det til og hawaii-stemningen snek seg inn i hallen. Men L/K ville ikke la det skli helt ut, og på tampen kommer Ken Stian Olsen seg nok en gang løs på venstresiden. I steden for å skyte selv, slår han til Kristoffer Fagerborg - nylig innkommet på høyrevingen. Han får en enkel jobb med å sette inn sitt første mål på A-laget.

Byen" skapte flere store sjanser i andre omgang og fortjente mål, men de to de fikk var likevel av den idiotiske sorten. Først et straffespark som svært få skjønte noe av, og så selvmålet av Jens Georg Løvland som han og keeperinnbytter Gullesen må dele skyld for.

L/K-Ishavsbyen 5-2 (2-0) 1-0 Tom-Jørgen Gangsø, 2-0 Stian Amundsgård (19,str), 3-0 Ken Stian Olsen (65), 3-1 Sidney Kofa (75, str), 4-1 Olsen (80), 4-2 Selvmål (82), 5-2 Kristoffer Fagerborg (90).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Stian Amundsgård, Mats Håkon Karlsen, Freddy Skogvang; Thomas Leonhardsen, Tom Jørgen Gangsø, Lasse Hausner; Magnus Minde, Rune Kristiansen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Rune Lillevik, Ken Stian Olsen, Ole Oskar Ross, Jonas Gullesen, Kristoffer Fagerborg.

L/K hadde blant annet spillere som Tor Arne Larsen, Frode Larsen, Viktor Sørensen, Steffen Dreyer, Stian Kviteberg, Morten Nilsen og Fredrik Johansen borte i dag.
Allsidig kar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2007

L/K-keeper Jørgen Vik klarer akkurat å presse inn litt fotball for L/K før han rusher avgårde til skøytestevne.

Det er ikke hverdagskost at en L/K-spiller driver med andre idretter enn fotball, og det er i hvert fall garantert ikke hver dag at en L/K-spiller får trøbbel med en kamp på grunn av et skøytestevne!

Det skjer imidlertid i helga, da L/Ks solide keeper Jørgen Vik først skal spille vinterseriekamp mot Ishavsbyen klokken 10.00. Landsmesterskapet på skøyter går imidlertid også på formiddagen og Vik har altså nådd å legge en lovende skøytekarriere bak seg - sin unge alder til tross. I helga er det imidlertid duket for et lite comeback på skøyteisen for Jørgen, som dermed blir L/Ks første aktive A-lagsspiller som også trekker i skøytetrikot.

I intervjuet med wwww.itromso.no sier Jørgen at en forkjærlighet for idrettslig smerte (!) fikk ham til å dra på kvalikstevnet i Harstad tidligere i vinter.

- Det var lenge siden jeg hadde tatt meg skikkelig ut i en idrett - og kjent det ordentlig etterpå. Jeg har savnet det, sier Vik til avisa. Jørgen hadde tydeligvis rolige dager i L/K-målet i fjorårssesongen...

Skøytemosjonist Jørgen gikk forøvrig 500-metern der på småskarpe 44,5 sekunder, hvilket faktisk ville holdt til OL-bronse i Chamonix, tre tiendeler foran Clas Thunberg.

PS! LM-general og veteranskøyteløper Leif Harry Hansen er dog gammel Lyngen-gutt. Men den spreke karen fra Elvebakken fikk aldri med seg A-lagskamper for L/K. For gamle Lyngen derimot...
L/K slo Harstad

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2007

Det ble seier 4-0 i ettermiddagens kamp mot Harstad.

Harstad mønstret et ungdommelig lag og bød L/K på begrenset motstand. Også Lyngen/Karnes stilte kraftig redusert på grunn av skader og sykdom, men gjennomførte likevel en solid kamp, med et slagkraftig lag.

Stillingen ved pause var 2-0 etter to mål av midtstopper Stian Amundsgård. Ett av målene kom på straffespark etter en hands i HIL-forsvaret. Det første målet kom allerede etter tre minutter da Mats Håkon Karlsen slo et langt frispark på bakerste stolpe. Der kom reisaværingen stormende og satte ballen flott i nettet. Stian har dermed scoret fire mål de to første treningskampene.

Etter pause scoret Tom Jørgen Gangsø (på straffe) og Frode Gunnar Larsen. På forhånd var det bestemt at Amundsgård skulle ta den første straffen mens Gangsø skulle ta det andre. Dermed ble Amundsgård snytt for et historisk hattrick. Sistnevntes mål fortjener også en setning eller to. Kampens to eldste spillere sto i sentrum for angrepet, som var genialt i all sin enkelhet. Venstre indreløper Viktor A. Sørensen får ballen og slår Larsen igjennom med en strålende gjennombruddspasning. Frode tar ballen med seg og klinker den i korthjørnet med venstra. Nådeløst spill av L/K.

Magnus Minde fikk sin debut for L/K etter overgangen fra TUIL og viste tegn på at L/K kan ha en riktig så hot høyreving i sine rekker. Lenge siden Minde har spilt kamp, men touchen og samspillet med lagkameratene sitter bedre, kan han bli en formidabel forsterkning for L/K.

De to 90-modellene Fredrik Johansen og Vegard Samuelsen debuterte begge for A-laget til L/K. Vegard hadde en rolig dag i målet, i skade og sykdomsfraværet til Jørgen Vik og Jonas Gullesen, men tok seg av det som kom og sto en god kamp. Fredrik fikk en knapp halvtime som spiss og viste fine ting - spesielt med flotte flikker og en-touchspill. I hvert fall flott å se at L/K har såpass dybde i stallen i år.

Selv om motstanden ikke var av beste nivå, var det likevel svært nyttig gjennomkjøring for L/K. En spiller som Mats Håkon Karlsen fikk verdifull gjennomkjøring som midtstopper sammen med Stian Amundsgård og viste at han er et høyst reelt alternativ på stopperplass for L/K. Sammen med Amundsgård funket det i hvert fall i 99,99 prosent av kampen.

En kjapp opptelling viste at L/K manglet minst 15 mann som har trent jevnt siden 1. november. Av de mest sentrale som var borte i dag kan nevnes begge keeperne, Tor Arne Larsen, Frode Følstad, Rune Lillevik, Thomas Leonhardsen, Morten Nilsen, Øyvind Garfjell, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Eirik Larsen, Jan Robin Bjørn og Steffen Dreyer, blant andre!

Lagoppstilling: Vegard Samuelsen; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Mats H. Karlsen, Freddy Skogvang; Tom J. Gangsø, Viktor A. Sørensen, Stian Kviteberg; Magnus Minde, Rune Kristiansen, Frode G. Larsen.
Innbyttere: Kristoffer Fagerborg, Fredrik Johansen og Ole O. Ross.

Gult kort: Jens G. Løvland

Dommer: Vegar Ballovarre
Mindeverdig signing

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Jan 2007

L/K har signert en ny storsteinnesing.

Fjorårets TUIL-junior Magnus Minde (19) signerte nemlig b-skjema for L/K i går. Minde er opprinnelig fra Storsteinnes, og går dermed i fotsporene til sambygdning Jonas Gullesen. Sistnevnte ble spilleklar for L/K før helga.

Magnus, forøvrig søskenbarnet til TUILs Espen Minde, har trent med L/K et par ukers tid i byen og har vist såpass lovende takter at L/K-trener Vegard Berg-Johansen har ønsket hans tjenester i kampen om TiTo-gullet.

Magnus er en offensiv høyrefotspiller, ganske så lynrask og gjennombruddskraftig, og kan fort bli et alternativ for Berg-Johansen, feks på høyrekanten eller også på spissplass.

Minde, som fyller 20 år i april, spilte på TUIL2 i fjor og gjorde noe ingen L/K-spillere klarte i fjorårssesongen - nemlig å score mot Skjervøy på Skjervøy...
Tap for Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jan 2007

L/K tapte i vinterserie premieren.

Lyngen/Karnes tapte søndag kveld 6-3 for Skarp. For L/K scorte Stian Amundsgård to mål på straffe og Thomas Leonardsen ett på frispark.

L/K gjennomførte sin første kamp i vinter til ikke mer enn godkjent minus. Seks baklengsmål er drøy kost og da er det en mager trøst at Skarp var ganske så effektive. Dette Skarplaget burde nemlig L/K absolutt være på talefot med - også i målprotokollen.

Skarp tok ledelsen etter et drøyt kvarter og L/K ledet aldri kampen etter det. L/K utlignet både til 1-1 (straffespark av Stian Amundsgård) og til 3-3 (ny straffe av Amundsgård) like før pause, men Skarp klarte å puttet ett til før hvilen, slik at det sto 3-4 til pause.

Etter pause drepte Skarp kampen med to relativt tidlige scoringer og selv om L/K hadde noen tilbud mot slutten, så manglet det en del i både forsvarsspillet og angrepsspillet i kampen.

Samtidig fikk også L/K-trener noen svar, blant annet at Thomas Leonhardsen kan være en mann som kan fylle rollen som anker på midtbanen. Thomas var bra i dag, scoret et flott frisparkmål og kommer bare til å bli bedre utover i treningsperioden. Også den nykårede Årets spiller for 2006, høyreback Jens Georg Løvland var solid i dag. Han var forøvrig også nybakt kaptein.

* Jonas Gullesen debuterte for L/K i dag. Keeperen måtte tåle seks baklengs, men kan ikke lastes for noen av dem, med et mulig unntak for et av målene i første omgang. Jonas viste spesielt gode takter i hurtig igangsetting av spillet og vil bare bli bedre når han får flere treninger sammen med sine lagkamerater. I dag var ikke kommunikasjonen god nok i forsvaret generelt.

* Ole Oskar Ross og Kristoffer Fagerborg debuterte i A-lagssammenheng med hvert sitt innhopp på hhv. venstre- og høyreving. Fine debuter på begge, selv om det ikke var så mange minuttene de fikk denne gang.

* Viktor Andre Sørensen gjorde formelt comeback for L/K. Han spilte andreomgang som indreløper og viste glimt av storhet mer enn én gang, selv om han ikke traff på alle pasningene sine i dag. Viktor hadde i hvert fall ikke glemt sine telefonkiosk-avdriblinger, noe flere på Skarp-midtbanen fikk merke i kveld.

* Frode Følstad spilte sin første kamp på over 21 måneder da han spilte andre omgang for L/K i midtforsvaret. Følstad ble alvorlig skadet i første seriekamp i andre divisjon i 2005 og har ikke spilte fotballkamp siden - før i går. Følstad var god den ene omgangen han spilte. Følstad har den siste uka trent med nettopp Skarp, og vurderer en overgang til byklubben. L/K håper imidlertid inderlig at han velger å bli i L/K.

* Gledelig å se Ken Stian Olsen tilbake i L/K-trøya etter store skadeproblemer i hele fjor. Ken Stian startet som indreløper og ble senere flyttet opp som spiss i den omgangen han fikk.

* Andre Fagerborg spilte for Skarp mot moderklubben og var absolutt blant de beste hos svarttrøyene.

L/K stilte etterhvert med et ganske så rutinert lag iogmed at mange av L/Ks mest toneangivende unggutter var indisponerte i dag - først og fremst kretslagstrioen Jørgen Vik, Øyvind Garfjell og Tom-Jørgen Gangsø, i tillegg til skadede Morten Nilsen og sydenferierende Steffen Dreyer. I tillegg manglet spillere som Freddy Skogvang, Jan Robin Bjørn, Robin Samuelsen og Lars Johnsen av de som har trent regelmessig siden 1. november.

Ubenyttede reserver i dag var Eirik Larsen, Fredrik Johansen, Andreas Holm, Stig Roar Hansen Rognli og keeper Vegard Samuelsen. Flere av disse var småskadet og ble ikke risikert allerede i denne kampen.

L/K stilte med følgende lag: Jonas Gullesen; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Rune Lillevik, Tor Arne Larsen; Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Thomas Leonhardsen; Frode G. Larsen, Rune Kristiansen, Stian Kviteberg.

Innbyttere: Frode Følstad, Viktor A. Sørensen, Mats Håkon Karlsen, Ole Oskar Ross, Kristoffer Fagerborg

Gult kort L/K: Viktor A. Sørensen

Dommer: Jonny Andreassen, fint comeback etter ett års pause fra dømmingen.
Goalgetter Tom-Jørgen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jan 2007

Unge Gangsø har funnet nettmaskene i Finnmark i helga.

Tom-Jørgen er, sammen med Jørgen Vik og Øyvind Garfjell, på kretsturnering i Alta i helga. I går var det kamp mot sonelaget til Midt-Finnmark og lenangsværingen fant det for godt å markere seg også i målprotokollen.

Ifølge Troms Fotballkrets' nettsider utlignet Tom-Jørgen til 1-1 for Troms bare syv minutter før full tid. Helt på slutten avgjorde Finnsnes-spilleren Vegard Hansen kampen slik at Troms-guttene fikk en god start på oppholdet i Alta.

Turneringen medfører at både Garfjell, Gangsø og Vik mister A-kampen mot Skarp på søndagskvelden i Tromsø.

 
Gullesen til L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jan 2007

Jonas Gullesen (17) er L/K foreløpig siste tilvekst.

Den lovende keeperen kommer fra Storsteinnes og signerte for L/K fredag. Dermed rekker han å debutere for L/K allerede mot Skarp kommende søndag.

Med Jonas har L/K sikret seg en god tilvekst foran 2007-sesongen. Med Lars Wikbos skadeproblemer sist sesong har L/K manglet en reell utfordrer til Jørgen Vik. Det har laget sikret seg nå.

Gullesen bor i Tromsø og går på idrettslinja på Tromsdalen vgs. Han er ansett som en av de mest lovende unge keeperne i kretsen og var senest for to uker siden på kretssamling i Skarphallen, forøvrig sammen med L/Ks førstekeeper i 2006 - Jørgen Vik.

Reservekeeper i helga blir forøvrig en annen unggutt, Vegard Samuelsen (16). I bakhånd har L/K også veteranene Henning Hansen og ikke minst Lars Wikbo. Henning steppet inn blant annet på siste samling og holder glatt både 3. divisjon og 2. divisjonsnivå hvis det trengs. Lars har på sin side som sagt vært svært skadeutsatt i det siste og er relativt nyoperert i foten. Men han kan fortsatt være aktuell for spill i 2007.

L/K har fortsatt nye spillere på gang. Klubben har satt en foreløpig deadline for inn- og utgående spillere til 1. februar.

 
Andre forlater

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jan 2007

André Fagerborg (26) har bestemt seg for å fortsette i Skarp.

Fagerborg, L/Ks kaptein de siste årene, var utlånt til Skarp i høstsesongen. Midtbanegeneralen spilte 2. divisjon for byklubben og etter nøye overveininger har han valgt å fortsette med det i 2007-sesongen.

Andrés kontrakt med L/K gikk ut på slutten av fjoråret og han har altså valgt å ikke fornye med moderklubben.

Fagerborg har spilt for svarttrøyene ved to tidligere anledninger - i 2003-sesongen og i 2006-sesongen.

L/K ønsker André lykke til med nye utfordringer og spill i andredivisjon!
Seks mann på samling

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jan 2007

Seks L/K-spillere er uttatt til kretssamling søndag.

Det er juniorkretssamling i Skarphallen søndag og seks L/K-spillere er tatt ut til samlingen. Det er følgende seks:

* Jørgen Vik

* Ole Oskar Ross

* Morten Nilsen

* Øyvind Garfjell

* Lars Johnsen

* Tom Jørgen Gangsø

Nå henger deltakelsen til Morten Nilsen i en tynn tråd. Nilsen er i helga i Lyngen på samling, men kunne ikke trene fredag kveld på grunn av trøbbel med ene foten.
treningsdagbok

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jan 2007
Jens Georg Årets spiller

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jan 2007

Jens Georg Løvland (25) ble i kveld kåret til Årets spiller i L/K 2006.

Løvland fikk hedersbevisningen på det utvidede spillermøtet i kantina i Lyngenhallen i etterkant av dobbeltsamlingen i kveld.

Karnesværingen har vært stabiliteten selv på høyrebacken i år og har også bidratt framover - blant annet med et par pene mål. Det var derfor svært fortjent at Løvland kunne motta statuetten fra L/K-formann Kjell Magne Stenhaug i kveld.

Løvland var såpass rørt etter tildelingen at han ikke fikk holdt noen tale. Derfor tok pappa Jarle over og holdt en spontan tale på vegne av sønnen og seg selv. Jarle har selv en fortid som storspiller i Karnes, men måtte raust nok medgi at han aldri ble kåret til Årets spiller. Nå er eldstesønnen en del av et eksklusivt gjeng som har blitt akkurat den æren til del.

 
Jobber videre sammen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jan 2007

Lyngen/Karnes og Furuflaten er enige om å jobbe videre sammen for å realisere kunstgressplanene i Lyngen. Les pressemeldingen her!

PRESSEMELDING

 

Fra Lyngen/Karnes Idrettslag (LK) og Furuflaten Idrettslag (FIL)

 

Ledere fra LK og FIL har hatt møte onsdag 03.01.2007.

På møtet diskuterte lederne Geitnes kunstgressbane og  LKs utspill i Framtid i Nord (FIN) lørdag 30.12.2006.  Samarbeide mellom klubbene ble også diskutert.

 

Representantene fra de to klubbene ble enige om følgende:

 

1.            Geitnes kunstgressbane må snarest bygges i full størrelse.  Banen er den største samlingsplassen for barn og unge i Lyngen kommune, og dagens gressbane er i en elendig forfatning.

Geitnes kunstgressbane må få absolutt høyeste prioritet når det gjelder bygging av idrettsanlegg i Lyngen kommune.

Deretter er klubbene også enige om å arbeide for bygging av ny kunstgressbane på Furuflaten.

Klubbene ber Lyngen kommune om å ta idretten og idrettsungdommen på alvor og bidra til at disse anleggene blir bygget.

 

2.            Klubbene er også enige om å fortsette det sportslige samarbeidet slik klubbene har gjort i mange år.  Dette gjelder først og fremst samarbeide i aldersbestemt fotball.

 

3.            Lederne fra begge klubbene beklager at Unni Steinlunds uttalelse i FIN 19.12.2006 og manglende kontakt mellom klubbene om Furuflaten kunstgress har ført til store misforståelser mellom klubbene.

 

Disse misforståelsene har klubbene nå ryddet opp i.

LK beklager at Unni Steinlund er blitt skadelidende i saken.  LK har full tillit til Unni Steinlund, og det arbeidet hun gjør både lokalt og regionalt.

 

Klubbene er enige om at siste tids hendelser har lært oss at vi må bli flinkere å snakke sammen.

 

Det viktigste er å skape positiv idrettsaktivitet for barn og unge.  Det vil klubbene fortsette å samarbeide om.