Markus går på ny sesong

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Nov 2022


Markus Karlsen Skogheim blir hovedtrener for L/K også i 2023. 

24-åringen, som tok hovedansvaret foran årets sesong etter å lagt skoene på hylla, har blitt enig med klubben om en ny sesong som A-lagstrener.

Markus har vært en dedikert og dyktig trener fra dag 1 i gjerningen og har hele tiden vært ønsket med videre fra klubben sin side. Det er ekstra godt å ha trenerløsningen på plass såpass tidlig, slik at planleggingen av sesongen 2023 kan fortsette. Vi gleder oss til fortsettelsen!  

Nå fortsetter jobben med å bygge apparatet rundt Markus, både når det gjelder bygruppa og Lyngen-gruppa. Både hjelpetrenere og øvrig støtteapparat skal på plass, men mye er allerede avklart der. Det kommer vi imidlertid tilbake til. 

Alt er ikke avklart med tanke på stallen for 2023, men Markus Karlsen Skogheim og L/K har ennå  tid til å avklare den biten også. Målsetningen må uansett være å beholde mest mulig av stammen i laget som klarte 10. plassen i år, men som likevel rykket ned til 5. divisjon. 

Uten dugnad er vi ingenting

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Okt 2022

I 2022 har det vært gjennomført en rekke dugnader og mange med hjertet i Lyngen/Karnes har stilt opp. Det frivillige arbeidet som gjøres rundt idrettslaget kan ikke settes nok pris på. Vi er helt avhengige av frivillig arbeid og dugnad for å eksistere. Foreldre, foresatte og spillere har deltatt på en rekke dugnader i år. De som er trenere og lagledere på aldersbestemte lag, gjør dette frivillig. Den jobben er så viktig. Tusen takk! Dugnad skaper aktivitet og engasjement. Vi ønsker å takke alle som har stilt opp for idrettslaget i år. Vi har arrangert lyngenmila, loppemarked, pop-up-kafè, bod på vår -og høstmarkedet, quiz, maling av Polleidet klubbhus, kiosksalg på alle kamper og sikkert enda mer som vi ikke kommer på. Alt dette er gjort på dugnad, og vi setter umåtelig stor pris på det.

Tusen takk! Uten dere som stiller opp på dugnad og som frivillige, er vi ingenting.
Takk for årets sesong!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Okt 2022

En svært utfordrende sesong er over. Og håpet om fortsatt TiTo-spill lever i beste velgående for L/K.


For til tross for tap i siste kamp - 1-3 hjemme for TUIL 2 - så klarte L/K-guttene det som etter som høsten skred frem fremsto som det eneste realistiske målet - nemlig en 10. plass i TiTo-serien. Vi klarte å holde Kvaløya og Valhall bak oss og etter at det søndag ble klart at det kun er Senja av Troms fotballkrets-lagene som kommer ned fra 3. divisjon, så er det kun seriemester Hamna som kan ta fra L/K fortsatt 4. divisjonsspill. Tre av fire avdelingsvinnere i 4. divisjon i Nord-Norge rykker opp og lyngsværingene håper veldig at Hamna klarer biffen i høst!


Selve kampen på Geitnes ble, til tross for tapet, en positiv avslutning på sesongen. Bra med folk, god stemning og et L/K-lag som var innstilt på å gi alt i siste seriekamp. Ett poeng ville være nok til å sikre 10. plassen - uavhengig av hva Valhall like bak oss på tabellen klarte å utrette mot Finnsnes. 

Men TUIL-juniorene var ingen lett match for hjemmelaget. De har vært blant de bedre lagene i divisjonen i hele år, og ledet 1-0 til pause etter det som må være en kandidat til årets mål i TiTo-serien. Vegard Solhaug Brekke gjør en helt enorm prestasjon når han broderer seg igjennom en haug med L/K-spillere, inkludert sisteskanse Håkon Jensen, og triller ballen i mål. L/K kan imidlertid føle seg litt snytt etter første omgang. Laget hadde en rekke store sjanser, blant annet to stolpeskudd av Gabriel Wikbo-Larsen og flere muligheter til spissen Håkon Storhaug. Men TUIL slapp billig unna.


0-2 kommer like etter pause etter en liten blemme av L/K-keeper Håkon Jensen. Men det var én glipp i en kamp der 15-åringen virkelig var bestemt og god i 90 minutter. I en sesong preget av keeperutfordringer, så har Håkon stått opp og tatt ansvar. Det står det mye respekt av! 

L/K spiller en brukbar 2. omgang også, men skaper langt mindre offensivt. TUIL 2 får også 0-3 i det 83. minutt og da var det lite som tydet på at L/K hadde så mye mer å bidra med. Men rett fra avspark løper innbytter Thomas Larsen opp på venstresiden, tar med seg ballen etter en lekker flikk av Dagens L/K-gutt Einar Skogheim, og plasserer den på mesterlig vis i langhjørnet fra 16 meter. Strålende gjort av Medkila-gutten, som kom til L/K like før transferdeadline i høst. 


1-3 ble også sluttresultatet og like etter at kampens dommer Tor André Einebakken Nilsen blåst av, kom bekreftelsen fra TUIL Arena at Valhall hadde tapt sin kamp. Det dempet skuffelsen over vårt eget tap litt.


* Marco Mathisen spilte sin 80. kamp for L/K, og passerte dermed trioen Marius Dreyer, Øystein Rollstad og Thomas Leonhardsen på adelskalenderen. 


Da kan vi bare takke motstandere, dommere, publikum, støttespillere og alle L/K-ere for i år! Nå står en årsfest for A-laget og L/K 2 for døren. Samtidig begynner planleggingen av jubileumsåret 2023 - en sesong vi altså i skrivende stund vet så mye om for L/Ks del, i alle fall ikke hva divisjonsstatus gjelder. 

L/K skulle egentlig spille 5. divisjon i 2022, men fikk plassen i 4. divisjon få uker før seriestart. Med en tøff vintersesong bak oss, skjønte man at det ville bli en svært utfordrende sesong der hvert poeng måtte kjempes om. 

Vi kjempet oss til 15 poeng, og skulle vi klatret videre fra 10. plassen så måtte vi hatt åtte poeng til. Det hadde vi nok ikke helt inne i år - slik sesongen utviklet seg. Så dermed må vi si oss rimelig fornøyd med 2022-prestasjonene. 


Vi gratulerer Ringvassøy og Nordreisa med opprykk til 4. divisjon, og så får vi bare håpe at vi får sjansen til å møte dem i 2023!


L/K fra start: Håkon Jensen, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Gabriel Wikbo-Larsen, Håkon Storhaug


Innbyttere: Fredrik Johansen, Thomas Larsen, Jørgen Skog


Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Einar Skogheim


Dommer: Tor André Einebakken Nilsen, Furuflaten - bra kamp
Nå er det «bare»ett poeng som gjelder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Okt 2022


Einar Skogheim og L/K trenger nå ett poeng til for å unngå direkte nedrykk. 

Bortekampen mot Krokelvdalen lørdag ble ikke uventet en tøff affære for L/K-guttene. 8-2 ble det til slutt og det var nok litt i overkant etter spill, og i alle fall etter sjanser. Men lørdag var det likevel klasseforskjell på lagene. Men førsteomgangen var slett ikke dårlig. KIL to ledelsen 2-0, men L/K skulle fått 2-1 på en lobb fra Joakim Berg Bjørklund, ettersom ballen var over streken før en KIL-forsvarer fikk beinet den ut. Men dommertrioen lot spillet gå, og i stedet går hjemmelaget opp og scorer 3-0. Håkon Storhaug puttet 3-1 like før pause, hans tredje på to kamper etter overgangen fra Landsås på Deadline day. Men i andre omgang strømmet målene inn for KIL - kun avbrutt av en straffescoring av Einar Skogheim. 

Heldigvis tapte også begge lagene bak L/K på tabellen (Valhall og Kvaløya) også i helga, hvilket betyr at L/K har skjebnen i egne hender med tanke på den viktige 10. plassen foran siste serierunde. Med tre poengs forsprang til ellevteplasserte Valhall, så holder det for Markus Karlsen Skogheims menn å ta ett poeng hjemme mot TUIL 2. Da er 10. plassen sikret. Den er ensbetydende med fornyet kontrakt i TiTo, såfremt Skjervøy holder seg i 3. divisjon og TiTo-mester Hamna klarer å rykke opp i 3. divisjon. 

Begge deler bør det være godt håp om. SIK har seks poengs luke til nedrykk med to kamper igjen og Hamna har vist seg som et veldig bra fotball-lag som også har vist motivasjon til å ville rykke opp. 

Målscorere L/K: Einar Skogheim og Håkon Storhaug. 

L/K fra start: Håkon Jensen, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Fredrik Johansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Håkon Storhaug

Innbyttere: Marco Mathisen, Jørgen Skog, Thomas Larsen, Mats Storhaug, Vebjørn Løvland, Mika Johnsen

Ingen gule kort på L/K betyr at Markus Karlsen Skogheim har en i utgangspunktet fyldig stall å hente spillere fra til årets siste kamptropp.

Dommer: Kenneth Sørensen - dømmer sin første kamp på dette nivået. Da er det ikke så rart at ikke alt blir 100 prosent, men vi trenger flere dommere som tar ansvar i TiTo-serien og derfor er det veldig bra at  nye dommere får sjansen.
Småpinlig på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Okt 2022

Der har dere en setning vi ikke skriver for ofte.


Men lørdagens forestilling fra L/K, som endte med uvirkelige 1-7 for Storelva, var mange nivå unna akseptabel standard fra L/K-guttene. Første omgang ble et eneste langt mareritt av Storelva-sjanser og elendig forsvarsspill fra samtlige 11 i rødt. Offensivt manglet L/K siste kamps tomålsscorere Håkon Storhaug og Gabriel Wikbo-Larsen og oppå det måtte Steffen Dreyer gå av med skade etter 25 minutter. Og når de 11 i tillegg blir ti rett før pause, med Isak Kristiansens andre gule, så så det virkelig stygt ut. 


Heldigvis får L/K etter roet situasjonen bittelitt utover i andre omgang, riktignok etter to nye Storelva-mål tidlig i omgangen og en god andel svidde sjanser fra gjestene. Einar Skogheim klarer sågar å gi L/K et klassisk trøstemål midtveis i omgangen, før Storelva avslutter kampen med dagens vakreste mål av storscorer Torbjørn Miklegard. 


Etter en kamp der lyspunktene var få, må L/K-guttene nesten bare glemme denne forestillingen og trykke reset-knappen foran de to siste kampene i år. Det er to kamper som avgjør om det blir 4. divisjon eller 5. divisjon for L/K i 2023. 


L/K fra start: Hassan Tazabajev, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Mika Johnsen, Vebjørn Isaksen, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer


Innbyttere: Marco Mathisen, Mats Storhaug, Vebjørn Løvland, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg


Rødt kort L/K: Isak Kristiansen (to gule)


Dommer: Preben Teigen Badar - stort sett full kontroll, attpåtil uten linjemenn
Ett poeng veldig mye bedre enn ingen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Sep 2022

L/K og tomålsscorer Håkon Storhaug lå lenge an til tre poeng, men ett poeng skal heller ikke kimses av i bunnstriden.


For ettersom nettopp motstander Kvaløya er ett av to lag L/K er helt nødt å holde bak seg nå for å beholde 4. divisjonsstatusen, så var det svært viktig å i alle fall ikke tape kampen. 

Det klarte L/K, men selv det holdt hardt på slutten. For etter å ha gått opp til 3-1 i første omgang etter to mål av dagens purunge L/K-kaptein Gabriel Wikbo-Larsen og ett av nysignerte Håkon Storhaug, slapp L/K hjemmelaget inn i kampen igjen. KSK tok igjen ledelsen, men Håkon Storhaug scoret sitt andre for dagen midtveis i andre omgang. Men det lå i kortene at det skulle komme flere mål og det gjorde det også. KSK utlignet til 4-4 og på slutten var det store sjanser til begge lag.


Mats og Håkon Storhaug debuterte for L/K - attpåtil fra start

 


Debutant Håkon Storhaug hadde en svært begivenhetsrik dag og pådro seg to gule kort på kort tid. To strenge kort til og med. Men ut måtte han og dermed spilte L/K med ti mann de siste 10-12 minuttene. KSK hadde en ball til i nettet, men den scoringen ble offsideannulert. Helt på tampen har Einar Skogheim en feit mulighet til å ta tre poeng, men det ble med forsøket. 


Uansett så holder L/K KSK på en armlengdes avstand i nedrykksstriden. 11. plassen er sikker nedrykk pga. ståa i divisjonen over oss og 10. plassen, som L/K har nå, er også skummel. Så er det langt opp til en litt safere 9. plass også, men det er fortsatt ni poeng å kjempe om for Markus Karlsen Skogheims gutter. 


Gabriel Wikbo-Larsen fikk tillit som kaptein i fraværet til Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen.

 Fra lørdagen tar vi uansett med oss et par-tre ting: 

 • Stand-in kaptein Gabriel Wikbo-Larsen scoret to nye mål og har nå ti seriemål for L/K. 
 • Våre tre nykommere fra Harstad, brødrene Mats og Håkon Storhaug og Thomas Larsen bidro godt på Storelva. Håkon scorer to mål i debuten, noe de færreste har prestert før ham. Skikkelige «spissmål» var det også. Storebror Mats spiller også en god kamp fra start på sentral midtbane og Thomas Larsen kommer inn i andre omgang og gjør en bra figur på venstreflanken. Veldig gledelig med slike forsterkninger i sesonginnspurten. 
 • Det er ikke hvert år L/K stiller til kamp uten både Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen. Begge har vært mer eller mindre ever-present siden de etablerte seg på A-laget. Forhåpentlig er begge tilbake igjen til den uhyre viktige kampen mot Storelva kommende helg. 
 • Jørgen Skog (20) spilte sin 80. kamp for L/K, mens Gabriel Wikbo-Larsen rundet 30 kamper.


L/K fra start: Hassan Tazabajev, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Mats Storhaug, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen, Håkon Storhaug


Innbyttere: Thomas Larsen


Gule kort L/K: Kristoffer Hansen Holst, Thomas Larsen, Einar Skogheim


Rødt kort: Håkon Storhaug (to gule)


Dommer: Ken Rune Johansen - ikke prikkfri, men langt fra banens dårligste
Topplaget ett mål bedre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Sep 2022

L/K og Fredrik Johansen leverte en bra kamp mot Hamna, men endte likevel poengløse. 

L/K er ikke akkurat kjempefornøyd med en tapt kamp på Polleidet, men lørdag var motstanden såpass bra at man må innfinne seg med at de ble null poeng - til tross for at kampen var jevn og til tross for at L/K gikk opp i ledelsen før pause. 

Hamna viste fra første stund at det ikke er tilfeldig at de topper TITO-tabellen i år - som nyopprykket lag. Gjestene gikk hardt ut av startblokkene og fikk mål allerede etter tre minutter. Og de hadde flere sjanser til å score både 2-0 og 3-0, men L/K klarte å ri det av - og til og meg kvittere. Jonas Samuelsen, som spilte en virkelig god kamp i L/K-forsvaret, tok ballen med seg opp i angrep, spiller vegg og slår inn i feltet til Fredrik Johansen - som har fulgt med opp i feltet. Han er sikker på labben på bakerste stolpe og scorer sitt fjerde mål på tre kamper. 

En annen av L/Ks målfarlige spillere, toppscorer Gabriel Wikbo-Larsen skulle få æren av å ta L/K i ledelsen på Polleidet. Og det målet skal han få 100 prosent av æren for selv. Han jobber hardt i presset på midtbanen, snapper ballen fra en Hamna-forsvarer og setter full speed mot motstanderens mål. Noen ordentlige kliv senere avslutter han med et lavt, hardt skudd i lengste hjørne. Lekkert av 16-åringen.

Hamna er imidlertid ikke et topplag for ingenting. De går rett i angrep og L/K klarer rett og slett ikke å hindre bortelaget i å vaske fram en 100-prosentsjanse på direkten etter avspark. Avslutningen på bakerste stolpe er kontant - via L/K-keeper Hassan Tazabajev og tverrliggeren. 2-2 til pause.

I andre omgang klarer ikke L/K å skape all verden, men det gjør i bunn og grunn ikke Hamna heller. Men ett kvarter før slutt er de likevel nådeløse og setter inn 2-3. L/K prøver å utligne på slutten, men hjemmelaget kunne ikke by på en sjansefylt sluttspurt. Med litt hell kunne man likevel fått 3-3, blant annet ved Gabriel Wikbo-Larsen og Kristoffer Hansen Holst. Men det var likevel lite å si på at Hamna fikk alle tre poengene på Polleidet-gresset - uansett hvor kjærkomment et poeng eller tre hadde vært for hjemmelaget.

Fire kamper før slutt ligger dermed L/K fortsatt på 10- plass på tabellen. Det er fem poeng opp til neste lag - Ulfstind - og fem poeng ned til Valhall og Kvaløya på henholdsvis 11. og 12. plass. L/K møter nettopp Kvaløya i en nøkkelkamp neste helg, og selv om det er på bortebane så er det en kamp som L/K er nødt til å vinne - både for å holde Kvaløya på avstand, og for å ha realistisk håp om å kunne ta igjen Ulfstind på niendeplass.

* Isak Kristiansen ble kåret til Dagens L/K-gutt etter en god kamp på den sentrale midtbanen til L/K- Isak kriget i 90 minutter og på overtid fikk han også gult kort - hans fjerde for sesongen. Det betyr at han står over mot Kvaløya neste helg.

* Gabriel Wikbo-Larsen scoret sitt åttende seriemål for året. Unggutten er nå toppscorer både i serien og totalt for L/K i 2022. Karnesværingen er også eneste L/K-spiller som har spilt rubb og rake av kamper i år - 23 i tallet inkludert vinterserien. Og alle kampene har vært fra start også! 

* Marcus Hausner Christensen spilte sin 70. A-kamp for L/K.

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Jonas Samuelsen, Vebjørn Isaksen, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Aleksander Skatland, Oskar Leiros

L/Ks mål: Fredrik Johansen og Gabriel Wikbo-Larsen

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Jonas Samuelsen

Dommer: Skule Ystad Schei - en meget god kamp, men burde unngått å gi gult kort til en skadet Jonas Samuelsen

Søndag revansjerte for øvrig L/K 2 A-laget ved å vinne 3-1 i lokaloppgjøret på bortebane mot Storfjord. L/Ks mål ble scoret av Håkon Fossmo, Tordar Eidet Karlsen og Ian Harper. Storfjord sier seg nok fornøyd med å ha sluppet unna med et såpass godt resultat. L/K 2 burde scoret minst det dobbelte, men var ikke i det effektive hjørnet søndag. Solid gjennomført kamp, mot et Storfjord-lag som til tross for null poeng så langt i sesongen ga L/K god motstand så lenge kreftene holdt.

L/K 2s lag: Håkon Jensen, Håkon Fossmo, Marcus Hausner Christensen, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Sander Kristiansen, Vebjørn Løvland, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Ian Harper, Emil André Sørensen

Innbyttere: Robert Kristiansen, Berger Eidet Karlsen, Jonas Rodahl Johansen og William Waltenberg

Gule kort L/K: Gard Grønvoll Sommerseth

Rødt kort L/K: Robert Kristiansen (to gule)
Harstadværingene gjør sitt inntog

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Sep 2022


L/K har mistet et halvt lag etter vårsesongen, uten at vi har klart å forsterke med noen nye spillere. Men inn mot deadline day løsnet det!


Denne uken har nemlig tre harstadværinger signert for L/K, noe som gjør oss enda mer konkurransedyktig i en spennende og særdeles viktig sesongavslutning i 4. divisjon. De tre er (fra venstre):

Thomas Larsen (22) - høyrekant/back fra Medkila
Mats Storhaug (23) - midtbanespiller fra Landsås
Håkon Storhaug (20) - kant/spiss fra Landsås (og lillebror til Mats)

De tre trener nå fast med L/Ks tromsøgruppe, og blir høyaktuelle i kamptroppene til L/K-trener Markus Karlsen Skogheim i de gjenstående fem kampene. Vi er svært takknemlige for at harstadværingene har valgt oss og vi roser også moderklubbene Landsås og Medkila for svært smidig og hyggelig opptreden i forbindelse med overgangene.

L/K har mistet spillere som Mathias Sørum, Yngve Kristiansen, Martin Mikkelsen, Jahn Petter Hellebust og Sigve Ringbakken etter vårsesongen - uten at man har klart å fylle på med nye spillere i en etter hvert litt tynn stall. Derfor er hjelpen fra Harstad ekstra kjærkommen når kampen for fornyet kontrakt i 4. divisjon skal utkjempes utover høsten. Første sjanse til å bidra kommer hjemmekampen mot Hamna lørdag. 

 Velkommen til L/K, Thomas, Mats og Håkon!

Ni baklengs for redusert L/K-lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2022

L/K holdt seg inne i kampen i en time. Etter det ble utrivelig på TUIL Arena lørdag.


9-2 er stygge sifre, men det var ikke bedre å få det for L/K denne gangen. Ishavsbyen skal normalt ikke være en uoverkommelig motstander, men denne gangen var overmakten for stor for et L/K-lag som av ulike årsaker manglet et helt lag av spillere som normalt hadde kjempet om en plass på elleveren. Med fem 16-åringer og to 15-åringer på banen ble det for tøft for L/K, men i en time var det altså likevel kamp. 

Det skal Fredrik Johansen ha en god del av æren for. Han reduserte først til 2-1 etter en flott gjennomløping og ditto avslutning og så sto han også for reduseringen til 3-2 på et flott frisparkmål fra nærmere 30 meter. Det stod 4-2 til pause og IFK scoret 5-2 etter en times spill. Da var kampen mer eller mindre kjørt og det ballet dessverre kraftig på seg etter hvert. 


Guttene får riste skuffelsen av seg og gjøre seg klare til neste kamp - hjemme mot Hamna på Polleidet. Det blir en blodtøff oppgave, men forhåpentligvis er det litt flere spillere tilgjengelig til denne kampen. 


Noen andre lyspunkter i denne kampen var 15-årige Vebjørn Løvlands debut fra start. En annen 15-åring, William Waltenberg, fikk også sitt aller første innhopp på A-laget! 


L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Tordar Eidet Karlsen, Jørgen Skog, Mika Johnsen, Vebjørn Løvland, Gabriel Wikbo-Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Fredrik Johansen, Marco Mathisen


Innbyttere: Kristofer Waltenberg, Ian Harper, Emil André Sørensen, William Waltenberg


Ingen gule kort til L/K


Dommer: Tor Andre Einebakken Nilsen, meget god
En hyllest til våre frivillige

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Sep 2022

 

Det er Frivillighetens år, som skal feire det viktige lagarbeidet som pågår i lag og foreninger rundt omkring i landet. I Lyngen/Karnes IL markerer vi dette med å arrangere Vår dag kommende lørdag. 

 

I Lyngen/Karnes IL er vi heldige, som har mange frivillige ildsjeler. Frivillige, som er med og skaper aktivitetstilbud til barn, unge og voksne gjennom hele året. Alle disse som får en takk i ny og ned, og et klapp på skuldra. Nå vil vi hylle dere!

 

Når A- og B-laget skal spille sine kamper på Polleidet, så er det mange timer som er brukt på å klippe gressmatta, og merka opp banen. Før kamp skal draktene klargjøres til spillerne og det er rigget opp til spillermøte. Speaker gjør sine forberedelser, sjekker lagoppstilling og pugger nummer og navn på spillere. Billett- og kiosksalget er betjent, som oftest med foreldre fra aldersbestemte lag. Etter kamp så må det ryddes i både garderober og kaféen. Det kjøres hundrevis av mil hver sesong på bortekamper. Vi er stolte over våre seniorlag i fotball, som består av nesten bare lokale spillere. Vi takker alle dere som gjør dette mulig. 

 

På Geitnes yrer det av liv hele uka, og i helgene, med treninger og kamper til aldersbestemte lag. Uten trenerne og lagledere, så hadde ikke ungene hatt denne muligheten. Også disse frivillige bruker mye av sin tid, ukedager og helger, for at barn og ungdommer skal kunne drive med det de liker best. Frivillige som plastrer og legger isposer på, og som tørker tårene til mine og dine barn, når skrubbsårene kommer. Som i all slags vær og vind, holder motet opp hos våre håpefulle. Som motiverer, trøster og oppmuntrerDe kjører også mange mil hver sesong, på kamper og turneringer. Vi takker dere alle sammen, for deres tid, engasjement og omsorg. 


Når fotballsesongen er over, starter arbeidet i skigruppa. Lysløypa skal klargjøres før vinteren, småkratt og kvister må fjernes. Gjennom vinteren tråkkes lysløypa både seint og tidlig, av folk som bruker av egen fritid slik at du og jeg, kan gå på ski når vi har lyst. Tråkkemaskin skal vedlikeholdes og små og store reparasjoner utføres. Alt dette gjøres av driftigeog dyktige folk, et bidrag som er viktig for klubben, men ikke minst i et folkehelseperspektiv. Vi takker for den fantastiske jobben dere gjør. 

Onsdagsrenn har vært arrangert på Lyngseidet i mange tiår. Et kjempepopulært arrangement for barn og foreldre. En gjeng med engasjert frivillige stiller opp trofast hver onsdag for å arrangere renn til barna. Med godt humør, uansett om det regner, blåser eller snør, for å lage en trivelig ramme for onsdagsrennene. En stødig starter sender ungene ut i løypa, mens vaflene stekes i bua. Vafler og varm saft etter gjennomført renn er et must for barna. Vi takker dere som alltid stiller opp, for innsatsen dere gjør for å skape skiglede i nærmiljøet.

 


Vi har flere andre aktiviteter gjennom året hvor vi er helt avhengige av frivillige krefter for å få gjennomført. Vi kan nevne Lyngen Halvmaraton, turneringer for aldersbestemt fotball, sonerenn på ski, trekkspillfestival og loppemarked. Her er det mange som er med på laget. Vi takker dere for det. 

 

Foreldrene til alle barna og ungdommene gir også et betydelig bidrag til klubbfellesskapet. Kiosksalg på kamper, dugnadsarbeid på våre idrettsanlegg, loddsalg er noen av de viktige bidragene fra alle dere som er foreldre i klubben. Like viktige bidragsytere er besteforeldre, onkler og tanter, naboer og venner. Ivrige publikum på våre arrangementer, hvor vi heier på alle som deltar. Vi takker dere!

 

idrettslaget har vi flere styrer for de ulike idrettsgrenene vi har i klubben. Alle disse folkene som er valgt inn her, bidrar til å legge til rette for all denne aktiviteten. Her jobbes det kreativt med å skape nye aktiviteter og sikre at klubben har en god nok økonomi. Vi takker alle dere for deres innsats. 

 

Vi vil også takke våre samarbeidspartnere, som er med å gjøre det mulig å ha ulike aktiviteter hele året. Vi takker Lyngen kommune, som legger til rette for at barn og unge skal ha gode oppvekstsvilkår. Gratis trening i Lyngenhallen, og gratis leie av andre lokaler, er viktig for at vi kan gi idrettstilbud gjennom hele året. Tusen takk!


Vi takker alle våre sponsorer, deres bidrag gir oss økonomi til å holde anleggene våre i orden, og holde oppe aktiviteter på alle nivå i klubben. Uten dere hadde det vært vanskelig å opprettholde våre tilbudDet er vi uendelig takknemlige for.


Vi ønsker også å takke alle dere som har vært aktive i klubben tidligere, som har stilt opp og utviklet L/K til det vi er idag. Vi har to flotte idrettsanlegg, og ei lysløype, og dette har ikke kommet av seg selv. Vi er en klubb med stolte tradisjoner og en lang idrettshistorie, det skal vi forvalte så godt vi kan.

 

Lørdag 10. september arrangerer vi Vår dag på Geitnes, som er et arrangement i forbindelse med Frivillighetens år. Vi lager til en aktivitetsdag for barna på dagtid, og quizkveld for de voksne på kvelden. Vi ønsker alle velkommen til å feire frivilligheten med oss.


 

I ei lita bygd i Nord-Troms er alle disse frivillige viktige for at vi skal kunne drive aktiviteter i idrettslaget. Vi føler oss heldige i LK som klarer å gi et så variert tilbud i bygda. Det leveres tusenvis av timer med frivillig arbeid gjennom året i Lyngen/Karnes. Alt dette skaper bolyst og gjør samfunnet rikere. Verdien av dette kan ikke måles i kroner og øre, men er et kvalitetsstempel på vårt samfunn. Vi bøyer oss dypt i støvet for alle dere frivillige, dere er unike hver og en. Takk!

 

På vegne av styret i Lyngen/Karnes IL

 

Tone Iversen

styreleder
Meld på lag til quizkveld!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Sep 2022

Tung dag på Tønsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Sep 2022


L/K hadde mulighet til å distansere seg litt fra den verste nedrykksstriden, men mislyktes fullstendig. 


Etter en fin førsteomgang, der man kunne gå i garderoben med ledelse 2-1 , så raknet et redusert L/K-lag etter pause. Tabellnaboen vant til slutt 4-2 etter en omgang som tenderer mot årsverste for L/K, og Ulfstind kunne dermed gå forbi L/K på tabellen. Hjemmelaget fikk noen solide gavepakker fra L/K-forsvaret i andre omgang og scoret på to av dem. L/K på sin side evnet ikke å gjøre mye offensivt  og sånn sett var det fortjent at Ulfstind vant. 

Hjemmelaget tok også ledelsen i første omgang, men L/K utlignet og gikk i ledelsen i løpet av en hektisk tominutters periode, der først Gabriel Wikbo-Larsen og deretter Fredrik Johansen scoret. Gabriels mål kom etter litt tiki-taka på L/Ks venstreside ved Einar Skogheim og Fredrik Johansen. Wikbo-Larsen, i form av et hurtig tatt frispark,var også nest sist på Johansens mål. 

Det var L/K-sjanser nok til å lede mer før pause, men etter pause tørket det veldig opp offensivt for et L/K-lag som har slitt med sykdom i spillergruppa de siste dagene og som stilte redusert i dag også på grunn av HV-øvelse.

Uansett må man reise seg kjapt etter denne smellen. Neste helg venter en ny tøff bortekamp - mot Ishavsbyen. Skjeler man til tabellen, så ser man at hvert poeng teller fremover! 


* 16-åringen Gabriel Wikbo-Larsen er nå toppscorer alene for L/K i serien med sine syv mål. 


L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Aleksander Skatland, Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Fredrik Johansen, Kristian Bjørn Hansen (K), Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Marco Mathisen, Gard Grønvoll Sommerseth, Sander Kristiansen


L/Ks mål: Gabriel Wikbo-Larsen og Fredrik Johansen


Gult kort L/K: Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen


Dommer: Robin Ersfjord - traff ikke på alle avgjørelsene denne gangen.


————

L/K 2 tapte for øvrig 7-3 mot Hansjordnesbukta fredag kveld. Emil André Sørensen, Ayaz Abozeed og Sander Kristiansen scoret målene for L/K, som lenge holdt følge med serietoeren. 

Fra kampen tar vi med oss tre lekre mål, inkludert Ayaz Abozeeds aller første L/K-mål, William Waltenberg (15) sin aller første seriekamp, et gledelig comeback av Christian Karlsen og vikarkeeper Einar Skogheim - som sto en solid kamp i L/K-buret i mangel av en ordinær keeper.


L/Ks lag: Einar Skogheim, Aleksander Skatland, Hans Roar Karlsen Øvergård, Kristofer Waltenberg, Christian Karlsen, Håkon Fossmo, Vebjørn Løvland, Sander Kristiansen, Aleksander Larsen, Ayaz Abozeed, Emil Sørensen


Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Jonas Rodahl Johansen, William Waltenberg
Endelig L/K-jubel på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2022


Etter fem strake tap, ble det endelig tre poeng på L/K-guttene.


6-3 er en overbevisende seier på papiret, og i praksis leverte L/K en enda mer overbevisende forestilling enn tremålsdifferansen skulle tilsi. L/K ledet 6-1 helt til det gjensto 10 minutter av kampen og L/K-trener Markus Karlsen Skogheim benyttet en sjelden sjanse til å bytte inn alle syv reservene. En Valhall-straffe etter 81 minutter og et mål til på overtid pyntet veldig på resultatet for gjestene fra Tromsø. 


L/K tok føringen fra start og allerede etter tre minutter ruller L/K opp et angrep på høyresiden. Vebjørn Isaksen slipper ballen videre til Gabriel Wikbo-Larsen. Unggutten, som var veldig, veldig god i samfulle 90 minutter, slår en presis ball på bakerste stolpe der en annen av kampens store spillere, Einar Skogheim, har tatt posisjon for å score sitt femte seriemål for sesongen.  

L/K fortsetter det gode spillet og sen oppofrende jobbingen. Kristian Bjørn Hansen var flyttet opp i midtbanen og bidro med ro og pasningssikkerhet der. Samtidig hadde trener Skogheim sørget for å sette sammen en treer bak som nok er blant de raskeste L/K har operert med. For en angriper å springe fra både Jonas Samuelsen, Marcus Christensen og Jørgen Skog er en tøff ordre. Og Valhall klarte det i alle fall ikke, selv om de også skapte sjanser i første omgang. Mer om det senere.

Spillet foran 2-0-målet, et kvarter senere, var enda et hakk bedre enn på 1-0. Og igjen er Vebjørn Isaksen involvert på høyresiden. Han drar seg inn i banen etter et innkast og finner Kristian Bjørn Hansen på løp inne i feltet. Kapteinen hæler tilbake til en Kristoffer Hansen Holst på løp og han slår på tvers inn i feltet til Mika Johnsen, som startet sin tredje kamp i høst. Venstrekanten får en smal jobb med å sette inn sitt aller første A-lagsmål - fire dager etter at han fylte 16 år. 


Mika skal også ha skryt for jobben han gjør på 3-0. Valhall prøver å rullere i de bakre rekker, men under press av Johnsen slår Valhall-backen en altfor løs ball tilbake mot midtstopperen. Kvikke Kristoffer Hansen Holst snapper ballen, runder stopperen og kommer alene med Valhall-keeper Thomas Bawin. Holst hadde en liknende sjanse noen minutter tidligere, men da vant Bawin en-mot-en-duellen. Men nå er Holst kald og rolig til tross for at han har en Valhall-stopper i hælene.  3-0. Da var det gått

en knapp halvtime, og L/K var virkelig i fyr og flamme.  

Men Valhall hadde ikke tenkt å la seg overkjøre av hjemmelaget. Den rutinerte spissen Jack Idar Solli hadde tidligere i omgangen vært frempå med en farlig heading som L/Ks 15-årige keeper Håkon Jensen såvidt klarte å holde unna nettmaskene. Men etter 36 minutter får Solli målet sitt etter et pent opprullet Valhall-angrep. Avslutningen fra 15 meter går i stolpen og inn. 

Valhall var ikke mer under båten enn at de kunne ha brukt målet som en invitasjon inn i kampen. L/K hadde tre seire hittil i TiTo-serien - alle med ett mål - men Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen likte ikke tanken på en nervepirrende kamp om poengene denne lørdagen. Like etter reduseringen herjer Gabriel rundt med Valhalls venstreback før han slår inn i feltet til Skogheim. Han er sikkerheten selv, med høyrefoten (!), og scorer sitt andre for dagen. 


Veldig god stemning i L/K-leiren til pause etter en strålende omgang fotball. Og heldigvis klarte man å fortsette også etter hvilen. Men det kunne blitt tøffere om Valhall hadde satt straffen de fikk etter 48 minutter. Kampens ellers gode dommer Ragnar Dahl gir Valhall en straffe som virket billig i real time og som ikke står seg noe bedre når man ser den i ettertid heller. Jonas Samuelsen virker å være soleklart på ball, men protestene fra L/K-spillerne var nytteløse. Uansett så setter Valhall straffen i stolpen og ut og L/K beholder 4-1-ledelsen. Like etterpå smeller det i metallet på nytt og denne gangen er det Vebjørn Isaksen som står for smellet. Han får ballen på rundt 25 meter og murer til med utsiden av høyrefoten. Valhall-keeper Bawin strekker seg forgjeves, men skuddet går i stolpen og ut. Der var Isaksen nært årets mål på Polleidet!


I stedet var det Gabriel Wikbo-Larsen som gikk fra servitørrollen til avslutterrollen. I løpet av fem hektiske minutter scorer han to mål. Etter 56 minutter er det Jonas Samuelsen som bryter på stopperplass, og slår en gjennombruddspasning til Gabriel på høyrekanten. Han aksellerer ifra alt i gult og skuddet er det også god trøkk i. Fem minutter senere er det Kristoffer Hansen Holst som serverer fra venstrekanten. Innbytter Steffen Dreyer er på hugget foran mål, men treffer ikke ballen. Den seiler videre til Gabriel på bakerste, og dermed blir også 16-åringen tomålsscorer på Polleidet. Han blir også kåret til Dagens L/K-gutt og denne gangen var det ganske hard kamp om akkurat den prisen. 


Utover i omgangen, med en uvanlig trygg ledelse valgte L/K-trener Skogheim å bytte mye på laget. Alle syv reservene fikk som sagt komme inn - blant andre 15 år og 349 dager gamle Emil André Sørensen, som fikk sin aller første A-kamp, og Tordar Eidet Karlsen, som er tilbake på banen etter ett års skadeavbrekk.


 

Emil André Sørensen i som debutkamp.

 

At Valhall fikk to mål på slutten la ikke så mye demper på stemningen i L/K-garderoben. Tabellmessig klatret man forbi Ulfstind igjen. Neste kamp er mot nettopp Ulfstind, så det blir en ny svært så viktig kamp i bunnstriden i TiTo-serien. 


 • Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen står begge med seks seriemål og er dermed toppscorere for L/K så langt i år. 
 • L/K stilte med 11 lyngsværinger fra start og tre 2006-modeller i startelleveren. Ytterligere to 2006-ere ble byttet inn.


L/K fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Jonas Samuelsen, Mika Johnsen, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Isaksen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Steffen Dreyer, Marco Mathisen, Isak Kristiansen, Kristofer Waltenberg, Emil André Sørensen, Tordar Eidet Karlsen, Gard Grønvoll Sommerseth


Dommer: Ragnar Dahl - trygg og god, til tross for null linjedommere


Ingen gule kort på L/K
L/K reiste poengløse fra Salangen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Aug 2022

L/K jobbet og slet for poeng på Idrettsheia men klarte ikke å temme Salangen-angrepet når det gjaldt som mest. 

Det var ikke ufortjent at hjemmelaget Salangen fikk alle tre poengene i lørdagens kamp på Idrettsheia. Salangen hadde de fleste og de største sjansene, men L/K utlignet SIF-ledelsen to ganger og kunne klart ett poeng fire minutter på overtid da Einar Skogheim fikk sjansen på et frispark fra 17 meter. 

Salangen ledet 1-0 etter corner men L/K fikk 1-1 fem minutter etter god jobb av Gabriel Wikbo-Larsen på høyrekanten. Hans harde innlegg blir styrt i mål av en uheldig SIF-forsvarer og dermed 1-1 til pause.

SIF scorer tidlig i andre omgang etter en liten pasningstabbe i L/K-forsvaret, men L/K kommer tilbake etter en scoring av Kristian Bjørn Hansen et drøyt kvarter før slutt. Han er først på ballen etter et godt frispark fra Einar Skogheims presise venstrefot. Skuddet går i stolpen, men Hansen er våken inne i feltet og scorer sitt fjerde seriemål for sesongen - for øvrig det samme som Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen står med så langt.

Men etter 78 minutter glipper det i L/K-forsvaret og Kristoffer Heggelund løper igjennom og setter ballen i lengste hjørne. Det er for så vidt sånt som skjer, men Heggelund gjorde nøyaktig det samme noen minutter før - i oppspillet til Salangens andre mål. Sånn sett burde L/K ha luktet lunten. 

På overtiden av overtiden kunne imidlertid Einar Skogheim ha berget ett poeng likevel. Han får bra dreis på skuddet, men det går likevel en meter over og i samme sekund blåser dommeren av kampen. 

L/K har dermed fått en tøff start på høstsesongen. 0 poeng på tre kamper gjør at det begynner å bli ubehagelig kort vei ned til de sikreste nedrykksplassene. L/K-guttene må begynne å plukke poeng nå og første sjanse blir hjemme mot bunnstridrivalen Valhall neste helg. 

* Vebjørn Isaksen (23) spilte sin kamp nummer 130 på A-laget. I løpet av høsten kan han passere kjente L/K-navn som Jørn Lilleng (Hansen) på 133 og Christer Steinvik (136).

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen

Innbytter: Vebjørn Beck Løvland 

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Dommer: Trond Haug - bra kamp
Svak kamp i høstens hjemmepremiere

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2022


L/K slet fra start mot Finnsnes lørdag og tapte fortjent. 


FIL vant 5-2 men kunne med litt mer dyktighet foran mål vunnet enda mer. L/K-keeper Hassan Tazabajev skal også ha sin del av æren for at ikke sifrene ble styggere. L/K spilte under pari og var nest best i det meste på Polleidet-gresset. Saken ble ikke enklere da Jonas Samuelsen ble utvist etter en time, men ironisk nok kom begge L/Ks mål i spill 10 mot 11. 


Finnsnes tok ledelsen allerede etter seks minutter men etter det klarte L/K å holde grønntrøyene unna målprotokollen nesten helt fram til pause. FIL fikk imidlertid 0-2-målet i det 44. minutt og L/K måtte dermed gå til pause med to minusmål i sekken. En svak omgang av L/K, som tapte altfor mange dueller på midtbanen og som heller ikke klarte å skape allverden offensivt. Joakim Berg Bjørklund er kanskje L/Ks beste duellspiller, men han måtte av banen med en kneskade tidlig i omgangen. 


Etter utvisningen av Jonas Samuelsen, som felte en FIL-spiller som sistemann (en FIL-spiller som kanskje burde vært avblåst for offside), skjønte de fleste L/K-erne at det ville bli tøft. FIL får både 0-3 og 0-4, men så klarer L/K å redusere to ganger til tross for undertallet. Først ved L/Ks to beste lørdag, Marcus Hausner Christensen og Gabriel Wikbo-Larsen. Førstnevnte tar ballen ut av forsvar med sin sedvanlige kombinasjon av ro, frekkhet og teknikk og avanserer oppover. Han spiller fri Gabriel på rundt 20 meter og han lar ballen passere seg akkurat nok før han smeller den ned i hjørnet. Vakkert angrep! I samme periode er Steffen Dreyer veldig nære på å score etter å brutt seg gjennom FIL-forsvaret, men det harde skuddet gikk stolpe ut. Et glimt av gammel storhet der fra mannen som ikke har gått målløs av Polleidet-gresset for ofte.

Like før slutt er innbytter Ian Harper (25) årvåken og løper igjennom på en stikkball. Harper, som var Årets spiller på L/K 2 i fjor, runder keeper og setter sitt aller første mål på A-laget. 

FIL får et mål til helt på tampen, og vinner som sagt fullt fortjent. L/K må opp i ringene og ta poeng i de neste kampene, slik at man holder seg på noenlunde avstand av den absolutte tabellbunnen. 


 • Sander Kristiansen (23) kom inn som innbytter og fikk sin aller første A-kamp for moderklubben. Sander har spilt solid for L/K 2 i år og vil nok få flere minutter i 4. divisjon fremover. 


L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Kristoffer Hansen Holst, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Steffen Dreyer


Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Ian Harper, Mika Johnsen, Kristofer Waltenberg, Sander Kristiansen 


Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim


Rødt kort L/K: Jonas Samuelsen 


Dommer: Sverre Heggelund - fikk en småtøff kamp, og ble ikke hjulpet av at han var uten linjedommere.

Tøff start på høsten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2022

L/K ble et par nummer for små mot Skarp lørdag. 

Etter en bra første omgang av L/K, der Skarp kun scoret et heldig mål etter en corner, så raknet det litt etter hvilen for L/K på Skarpmarka. Skarp scorer fem mål i andre omgang og L/K klarer kun det ene - straffemålet til Gabriel Wikbo-Larsen fire minutter før slutt.

6-1 til hjemmelaget var ganske fortjent, selvom det ble noen lettkjøpte mål på slutten av kampen. L/K har mistet spillere etter vårsesongen, blant andre Sigve Ringbakken, Mathias Sørum, Jahn Petter Hellebust og Martin Mikkelsen, og manglet i tillegg blant andre spissen Kristoffer Hansen Holst mot Skarp. Likevel klarte laget seg bra i en drøy omgang mot et Skarp-lag som er blant divisjonens aller beste lag. 

Før kampstart var det for øvrig en fin og verdig markering i forbindelse med dødsfallet til Skarp-spilleren Tobias Malm Sundfær og en annen tidligere Skarp-spiller Niklas Olsen. De døde i en trafikkulykke tidligere i sommer og ble minnet med blant annet ett minutts stillhet og sørgebånd på begge lag.

* Debut fra start for 15-årige Mika Johnsen, som klarte seg fint på venstre vingback mot god motstand. 

* Tredje seriescoring for året for Gabriel Wikbo-Larsen. 

L/Ks lag: Andreas Mortensen, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen

Innbyttere: Jørgen Skog, Ian Harper, Kristofer Waltenberg

Gult kort L/K: Jørgen Skog

Dommer: Trond Haug - god
Velkommen til festival på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2022

Mange camping- og trekkspillentusiaster har kommet til Polleidet allerede.

I morgen starter fem dager med trekkspillfestival på Polleidet. Nordnorsk Trekkspilltreff, som L/K arrangerer i samarbeid med Troms krets av Norske Trekkspilleres Forbund, er en tradisjonsrik sak som har gått av stabelen på Polleidet siden midten av nittitallet. 

Så har vi hatt to år med korona, men nå er treffet endelig tilbake. De første campingvognene har parkert for lengst på de gresskledde parkeringsplassene på Polleidet og det ventes et solid innrykk de neste dagene. 

Ivrige dugnadsarbeidere fra L/K har sørget for at både klubbhuset og området rundt er presentabelt, og nå er det meste klappet og klart for å ta imot gjestene - både campere, trekkspillere, andre turister og ikke minst lokalbefolkningen til fest og moro på Polleidet. 

Programmet for de neste dagene finner du her!

Intensiv uke med trening i Piteå

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jul 2022

L/Ks A-lag har gjennomført 11 økter i løpet av en tettpakket uke i Piteå.

Etter at pandemien utelukket treningsleirer utenlands både i 2020 og 2021, var det endelig duket for L/Ks tradisjonstunge treningsleir i Piteå igjen. Spillere, trenere, lagledere og litt familie har hatt en flott uke i finværet ved Bottenviken. Treningsøktene, 11 i tallet, har kunnet avvikles i flott treningsvær - og til tross for en viss fare for solbrenthet, gnagsår og ømme muskler, så har treningsgruppa klart seg godt gjennom hele uka. 

Vinnere av internturneringen: Kristoffer Hansen Holst, Vebjørn Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen og Markus Karlsen Skogheim.

 

Fokuset for L/Ks hardtarbeidende trener Markus Karlsen Skogheim har naturlig nok vært på samspill og spillemønster, i tillegg til den gode effekten en slik leir har på samholdet i spillergruppa. Det sosial utenom treningene er selvsagt det essensielle i så måte, men samhold og god gruppedynamikk på treningsøktene er også viktig å dyrke fram. Da er treningsleirer som dette gull verdt. Det har vært konkurrert på banen i både fotballgolf, skudd o.l. og så har man tatt konkurranseelementet videre til blant annet gocart-banen, sandvolleyballbanen og quiz-kveld. 

Gard Grønvoll Sommerseth og Joakim Berg Bjørklund vant fotballgolfturneringen etter en svært jevn affære rundt omkring på stadionanlegget i Bergsviken. 

 

L/K har hatt treningsleirer i Piteå jevnt og trutt siden 1995 - over 20 i tallet - men gjennomsnittsalderen har nok aldri vært lavere enn i år. Vi har heldigvis et solid grunnfjell av spillere mellom 20-23, og så støttes det godt opp av yngre spillere - med yngstemann Vebjørn Beck Løvland, som nylig fylte 15. 

Tøying er viktig på treningsleir! 

 

Så er det gledelig at senjaværingen Fredrik Johansen er tilbake i laget og klar for innsats i høstsesongen. Fredrik taklet de 11 Piteå-øktene bra og blir en fin tilvekst offensivt for L/K. 

Treningen fortsetter hjemme i Lyngen denne uken og 6. august møter vi Skarp i Tromsø i høstsesongens første kamp

L/K tok fotballferie en halvtime for tidlig

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jun 2022

L/K hang godt med i én time mot TUIL 2. Men så ble det vanskelig.

Det ble 5-0 til TUIL 2 mot L/K på TUIL Arena torsdag. Kampen, som var L/Ks siste før fotballferien var noenlunde jevnspilt lenge men den siste halve timen viste det unge TUIL-laget at de var hakket hvassere enn L/K denne gangen. Kanskje to hakk også etter hvert. 

Men 1. omgang var ganske jevnspilt, med kun et lite overtak til hjemmelaget i banespill. L/K lå trygt og godt defensivt, anført av en strålende Jonas Samuelsen som midtre midtstopper i en treer bal. L/K var også innstilt på å ta sjansen offensivt hvis den bød seg, men klarte når sant skal sies ikke å spille seg fram til så mange store sjanser. Det gjorde egentlig ikke TUIL 2 heller, men de klarte dog å score før pause - på en straffe etter en veldig uheldig idømt hands i L/K-feltet. 

I andre omgang holder L/K bra følge inntil vi får 3-0-målet. Etter det har de røde lite å by på og TUIL-guttene får trille ball mellom L/K-gutter som blir springende i mellom. Det blir man også sliten av, og med et redusert lag uten blant andre kaptein Kristian Bjørn Hansen og midtbanemotor Einar Skogheim ble det veldig vanskelig. 

Med 11 poeng på 11 kamper klarer de fleste som har gått ungdomsskolen på Eidebakken å regne ut poengsnittet for vårsesongen. Skulle vi klare å plukke det samme i høst, så bør det være håp om fornyet kontrakt i 4. divisjon. Og det er det overordnede målet i 2022. 

* Aleksander Skatland ledet laget i Markus Karlsen Skogheims fravær. 

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Jonas Samuelsen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Kristofer Waltenberg

Dommer: Skule Ystad Skjei - meget god. Rolig og avbalansert. Falt ikke for fristelsen til å dømme kampen i hjel. Myndig, uten å måtte del ut masse kort. 

Gule kort: Ingen
Hentet inn tomålsledelse - men null poeng til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2022

L/K og Oskar Leiros hentet inn Storelvas ledelse på mesterlig vis, men så sviktet man når kampen skulle avgjøres.

Det ville seg ikke helt for L/K, med 11 lyngsværinger fra start, i bortekampen mot Storelva søndag. L/K kom under tidlig etter en corner og fikk også 2-0 i sekken etter halvspilt omgang. Men like før pause gir Kristoffer Hansen Holst seg og sine lagkamerater en skikkelig vitaminboost med en særdeles vakker redusering. 

Forspillet er at Oskar Leiros plukker opp en ball inne på Storelvas banehalvdel, går inn i banen og spiller inn sentralt til Gabriel Wikbo-Larsen. 16-åringen viser overblikk og spiller videre på ett touch til en skråløpende Kristoffer Hansen Holst. Holst tar et touch før han fra 25 meter sender av gårde ordentlig prosjektil som suser inn i hjørnet bak Storelva-keeper Andreas B. Løvland. En kandidat til årets L/K-mål fra 21-åringen fra Lyngseidet.

Pausen bruker trener Markus Karlsen Skogheim godt og 12 minutt ut i andre omgang så er Kristoffer Hansen Holst igjen på ferde. Og igjen er Gabriel Wikbo-Larsen nest sist på ballen. Det er Einar Skogheim som vinner en duell ute på venstrekanten og spiller inn til Wikbo-Larsen. Han slår en stikk ball til en Holst som har satt på turboen. I duell med en Storelva-forsvarer får Holst med seg ballen på mesterlig vis, og alene med Andreas B. Løvland gjør ikke Holst noen feil. Han setter sitt tredje seriemål for sesongen og sitt niende totalt i år.

Men utover i kampen skulle det vise seg at det er Storelva som har mest på lager. De spiller seg fint fram til 3-2 ti minutter før slutt. Og i det 86. minutt så blir det også 4-2 etter at balsfjordingen Audun B. Løvland, som var god for kvaløyalaget søndag, blir felt og får straffe. Den setter Jon Isak Ballari i mål og besegler skjebnen til L/K i en kamp som kunne bikket begge veier, men som Storelva er dyktig nok til å bikke i sitt favør.

På tampen blir det for øvrig skrevet aldri så lite fotballhistorie for L/Ks del. Da gjør Vebjørn Beck Løvland sin A-lagsdebut for L/K. Vebjørn er født 7. juli i 2007 og var således bare 14 år og 347 dager da han fikk sin debut søndag. Det i seg selv er tredje yngst i L/K-historien, etter Benjamin Johansen og Gard Grønvoll Sommerseth - som for øvrig også ble byttet inn sammen med Vebjørn søndag. 

Et annet vel så viktig poeng er at Vebjørn er fjerdegenerasjons Løvland som spiller for Karnes og Lyngen/Karnes. Oldefar Jens, bestefar Jarle og pappa Jens-Georg har alle akslet Karnes og L/K-trøya og nå har altså også Vebjørn fått sin debut. Det er nok unikt i klubbens historie, og at det skulle bli en Løvland som nådde den milepælen var ingen bombe. Vebjørn slo til og med onkel Andreas, som var 15 år og 79 dager da han seriedebuterte for L/K back in the days i 2008. Gratulerer til Vebjørn og familien! Så tar vi med at Beck-navnet til mamma Natalie også klinger veldig godt i Lyngen-fotballen. 

Vebjørn Beck Løvland, nærmest linjemannen, kommer innpå på A-laget for aller første gang. 

 

* 11 lyngsværinger fra start i en seriekamp. Vi trenger kanskje ikke mase for mye om det, men vi slår i alle fall fast at det ikke er mange lag på dette nivået i nord som kan matche prestasjonen det er å ha så mange egenproduserte spillere som holder bra 4. divisjonsnivå. 

* Keeper Håkon Mortensen Jensen nådde også en milepæl søndag. 15-åringen fikk sin seriedebut hjemme mot Ishavsbyen, da han kom inn som innbytter for skadde Mikal Biendl. Men nå startet han for første gang en A-kamp for L/K og den skiva fikset den pur unge oksvikingen godt. Flere gode redninger fra Jensen, som ikke virket preget av stundens alvor. Bra!

L/K fra start: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Marco Mathisen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Beck Løvland

Målscorere L/K: Kristoffer Hansen Holst (2)

Gule kort L/K: Jørgen Skog

Dommer: Trond Haug - god.

L/Ks siste kamp før ferien er førstkommende torsdag - borte mot TUIL 2.


Aldri for sent å kåre Årets spiller

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jun 2022


Markus Karlsen Skogheim ble Årets spiller i L/K i 2021.

Den nåværende L/K-treneren var L/Ks bestemann i den amputerte 2021-sesongen - en sesong som ble såpass amputert at L/Ks A-lag aldri rakk å ha årsfest. 

Dermed fikk klubben heller aldri gitt Markus det synlige beviset for at han var L/Ks fremste spiller i 2021. Men nå er det endelig gjort og Markus kan tre inn i rekken av gode L/K-spillere som har fått æresbevisningen opp gjennom årene.

Markus scoret ni mål i den halve 4. divisjons-sesongen, og scoret blant annet alle L/K-målene i 3-3-kampen mot Skarp på Polleidet. Han satte også blant annet et vakkert frispark mot Storelva på Storelva og scoret også på et fantastisk langskudd på samme bane - mot Kvaløya, i tillegg til at han sentral i det meste som skjedde offensivt i de fleste kampene han spilte. Markus tok også ansvar utenfor banen i en utfordrende sesong for L/K. Så prisen var høyst fortjent! 

Her har Markus Karlsen Skogheim akkurat scoret mot Skarp på Polleidet.

 

Markus valgte etter sesongen å ofre seg for trenerrollen i moderklubben og heller bruke Copa Mundialene på B-laget. Han står dermed med 122 kamper og 49 mål for L/K - ganske solide tall! 

24-åringen er nå L/Ks yngste ikke-spillende hovedtrener noen sinne, og har gått inn i trenerrollen med hud og hår.

Så var det bra at han rakk å bli Årets spiller før han la opp. Gratulerer med prisen, Markus!
Tok poeng mot regjerende mester

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2022

L/K-guttene måtte svette og jobbe for det, men det ble hjemmepoeng i gresspremieren på Polleidet. 


L/K kunne nok i utgangspunktet ønsket seg litt mer overkommelig motstand i årets første kamp på Polleidet enn det rutinerte og velspillende laget fra Kroken, men det skulle vise seg at L/K-guttene taklet opponentene godt fra start til mål.


L/K gikk ut i en slags 3-4-2-1-formasjon med Marco Mathisen på topp - understøttet av Gabriel Wikbo-Larsen og Isak Kristiansen. Allerede etter seks minutter lå ballen i nettet, men det var det to spillere fra forsvarstreeren som stod for.  Kaptein Kristian Bjørn Hansen  var sist på ballen - Hansens tredje mål på tre kamper! 

Kristian, som fortjent ble kåret til Dagens L/K-gutt, lå og lurte på bakerste stolpe på et Jonas Samuelsen-frispark, og styrer kula kontrollert ned i motsatt hjørne. Samuelsen spilte for øvrig en ny veldig god kamp som én av tre L/K-stoppere. Han ryddet stort sett opp i stor stil når det var fare på ferde og Kroken prøvde seg med noe offensivt. 


Kroken har imidlertid et par X-faktorer på laget og én av dem er spissen Jonas Simonsen. Han fylte 30 år på kampdagen og feiret det med å utligne til 1-1 ettervern halvtimes spill. Simonsen ligger og lurer på offsidelinja, dog innenfor så vidt det var, og forfølger en lang pasning fra forsvaret. Simonsen vinner duellen med Kristian Bjørn Hansen og kommer alene med L/K-keeper Hassan Tazabajev. Hassan var meget god i L/K-buret i denne kampen, men her var det ikke sjans å redde. 1-1.


At det skulle bli det siste målet i kampen var det nok de færreste på Polleidet som trodde da, men sånn ble det. I andre omgang hadde L/K og Kristoffer Hansen Holst en ENORM sjanse til å ta ledelsen. Men med en utspilt keeper og fra fem-seks meter setter Holst ballen rett på en KIL-forsvarsspiller, som redder på streken. Like etter hadde Gabriel Wikbo-Larsen et godt skuddforsøk, men avslutningen føk utfor.

Senere i omgangen er det hjemmelaget som er heldig som ikke mister inn mål. Både Jonas Simonsen og Sander Østerås var frempå, men skuddene satt ikke helt for noen av dem. Kanskje var det uvante underlaget en del av forklaringen. Bortelaget hadde i tillegg et par farlige dødballer, og på spesielt én corner er det fullt kaos i L/K-forsvaret. KIL hadde også en ball i nettet, men den ble korrekt avblåst for offside. 


Man kan mene mye om å bare spille uavgjort på hjemmebane, men faktum er at L/K var en solid underdog foran denne kampen. Derfor skal L/K-guttan ha ros for både den taktiske gjennomføringen og den knallharde jobbingen som samtlige la for dagen torsdag. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan også klappe seg på skuldra for å ha truffet med taktikken og laguttaket. L/K spiller med en glød og intensitet som er artig å se. Det blir det også poeng av.

Gledelig publikumsoppmøte på Polleidet på en torsdag kveld. Fullsatt blir det aldri på en stadion som Polleidet, men «hovedtribunen» var da ganske velfylt.


* En aldri så liten milepæl for Kristian Bjørn Hansen, som nådde 150 A-kamper for L/K! Med det passerte han den gamle L/K-keeper Lars-Andreas Wikbo. 

Kristian Bjørn Hansen leder laget ut på banen i sin 150. kamp for moderklubben. 


* Jubileum også for Kristoffer Hansen Holst og Joakim Berg Bjørklund. Kristoffer spilte sin 80. kamp og har nå 46 kamper opp til sin far Henning Hansen. Joakim, på sin side, spilte sin kamp nummer 70 på A-laget. 


L/K fra start: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen (K), Jonas Samuelsen, Jahn Petter Hellebust, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen


Innbyttere: Martin Mikkelsen, Oskar Leiros, Jørgen Skog og Johan Gamst-Eriksen


Gule kort L/K: Isak Kristiansen


Dommer: Hallgeir Bertelsen - god kamp, attpåtil med bare én assistentdommer.
Gabriel berget dagen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jun 2022

Når L/K holdt på å rote bort seieren, kom Gabriel Wikbo-Larsen moderklubben til unnsetning.


Fredag fylte førsteelleverens yngstemann Gabriel Wikbo-Larsen 16 år. Dagen etter ble han tomålsscorer i den dramatiske 4-3-seieren i TiTo-kampen mot Kvaløya. 


I en kamp som bølget fram og tilbake, både på banen og i scoringsprotokollen, så klarte L/K å trekke det lengste strået. Men det holdt hardt. KSK ledet 1-0, og utlignet også L/Ks ettmålsledelse to ganger før Wikbo-Larsen slo til på overtid. 

KSK ledet altså 0-1 til pause etter en scoring av Aleksander Kvikne - på brassespark til og med. L/K hadde en dårlig start på kampen, men kom seg utover i omgangen. L/K fikk en Kristian Bjørn Hansen-scoring annullert for offside, en avgjørelse dommer Peder André Amundsen tok uten assistentdommer (Dommertrioen var en duo lørdag). Videoen i ettertid viser at den avgjørelsen var helt unødvendig. Hansen er ikke offside. 

Etter 33 minutter går Karl Erik Bjerkan altfor hardt inn i en takling på Sigve Ringbakken og dommer Amundsen fant fram det røde kortet. Kanskje bittelitt strengt, men det var i alle fall en oransje takling. 


Så var det ikke så lett å se at det var 11 mot 10 det siste kvarteret av omgangen. Men i andre omgang så det straks bedre ut. L/K presset på fra start og fikk i gang kantspillet - spesielt på høyresiden med Kristoffer Hansen Holst. Og Holst var da også mannen bak 1-1, selv om målet var såpass rotete at han ikke får en ren assist på den. Innlegget skaper i hvert fall såpass panikk i KSK-forsvaret at en KSK-er, under press fra både Sigve Ringbakken og Kristian Bjørn Hansen beiner ballen rett i sistnevnte. Ballen går via keeper og i mål. 

På 2-1 gjør Gabriel Wikbo-Larsen det meste selv. Han bruker farten og teknikken sin til å ta seg inn i hjertet av KSK-forsvaret og i mangel av andre alternativer så slamrer han ballen i nettet fra 7-8 meter. Sterk prestasjon av unggutten!


KSK og Kvikne kontret og satte inn 2-2 et kvarter før slutt, men L/K kom tilbake igjen med Marco Mathisen. Balsfjordingen har hatt lite spilletid i år, men var frisk på Geitnes i går. Han tar noen fine touch inne i feltet og en KSK-forsvarer blir utålmodig og takler Marco. Straffe. 

Den tar den taklede selv - på en overbevisende måte rett i nettaket. 


Så kom KSK tilbake atter en gang, denne gangen ved Henning Johnsen Tande. Der var L/K veldig oppsatt på at Aleksander Kvikne hadde stått i offside da skuddet gikk. Kvikne sto midt i skuddlinjen og er kanskje til og med nær ballen, men målet får stå. 


Og når det så ut til at kampen skulle ebbe ut med 3-3 dukket Gabriel Wikbo-Larsen opp og viser at avslutningsegenskapene stadig forbedres. Fart, løpskapasitet og teknikk er kjente Gabriel-egenskaper allerede, men skuddfoten er også særdeles intakt. Matchvinnerskuddet var det i hvert fall fart i og dermed ble han den store helten på Geitnes denne gangen med sine to første seriemål for sesongen og i hele karrieren for A-laget.


Alt i alt var en fortjent L/K-seier, men Kvaløya er et bra lag med mange gode enkeltspillere og skal ha mye kred for at de klarte å holde L/K på pinebenken gjennom hele kampen. De var også redusert mot L/K, men L/K hadde også sine spillere borte av ulike årsaker - blant annet Steffen Dreyer, Mathias Sørum, Yngve Kristiansen, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen og Joakim Berg Bjørklund. 


Mot 10 mann i 60 minutter burde L/K uansett ha lagt kampen til sengs lenge før Wikbo-Larsens matchvinnermål, men en god KSK-keeper parret med svake avslutninger fra L/K gjorde at spenningen levde helt til slutt. 

Dommer Amundsen la til sju minutter i andre omgang og på overtiden får også Aleksander Kvikne rødt kort. I en duell med Jonas Samuelsen mister spissen det litt og slår Samuelsen ned. Da måtte det bli rødt kort på KSK-spissen. 


På overtid rakk også Mika Johnsen å gjøre sin seriedebut for A-laget - 15 år og 291 dager gammel (Ur-debuten fikk han på A-laget i treningskamp mot Nordreisa 5. februar). 
Mika har jobbet og jevnt og trutt på trening og på L/K2, og har også vært ubenyttet innbytter i mange A-kamper i år. Han har også gjort en god figur på L/K2 og senest fredag hadde han begge assistene i 2-1-seieren over Storfjord. Så det var en fortjent seriedebut for sønnen til Dan-Håvard Johnsen. 

Mika Johnsen entrer banen for L/Ks A-lag for første gang.

 L/K har nå ti poeng etter åtte kamper og ligger på en finfin sjuendeplass på tabellen. Det er imidlertid tett bak L/K på tabellen, med mange lag på seks poeng. Kvaløya ligger sist med tre poeng, men de vil nok plukke endel poeng framover de også. Så det gjelder for L/K å fortsette poengfangsten. 


* L/Ks eldste utespiller lørdag, Jonas Samuelsen (29), ble kåret til Dagens L/K-gutt.

* Einar Skogheim fikk sitt sjette gule kort for sesongen og må sone i neste kamp. Einar nådde også en milepæl lørdag. Da spilte han sin 100. A-kamp for L/K! Det er én mer enn sin tidligere lagkamerat Joachim Olaussen. Neste mann på listen er ingen hvem som helst heller. Det er Andreas Løvland på 101 kamper.

* L/Ks image som ungt lag kan erstattes med «relativt rutinert». Kun tomålsscorer Wikbo-Larsen var under 20 år i startelleveren lørdag. Men ingen av utespillerne var altså over 30 heller. 

* Jahn Petter Hellebust debuterte fra start lørdag etter flere fine innhopp i tidligere kamper. Denne gangen fikk den 26-årige førdianeren 90 minutter på L/K-midtbanen og den tiden brukte han godt. 

* Keeper Andreas Mortensen har to kamper og to seire i L/K-trøya. 

* Sigve Ringbakken spilte sin 70. A-kamp for L/K.


L/K fra start: Andreas Mortensen, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Jahn Petter Hellebust, Jonas Samuelsen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen


Innbyttere: Marco Mathisen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen


Dommer: Peder André Amundsen, Skjervøy - fikk en tøff kamp i fanget og hadde nok trengt en assistentdommer til for noen av nøkkelsituasjonene. Men kommer seg godt i land til slutt. 


Gule kort L/K: Einar Skogheim, Jørgen Skog, Mika Johnsen


Neste kamp går allerede torsdag klokken 19.15 - hjemme mot Krokelvdalen. Det er også årets første kamp på Polleidet gress.
L/K søker aktivitetsleder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Jun 2022L/K etterlyser ungdom som vil jobbe som aktivitetsledere i sommer. 
Bli med på aktivitetsuke på Geitnes!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2022

Lyngen/Karnes arrangerer aktivitetsuker i sommer. Det vil du ikke gå glipp av.
L/K hamnet i trøbbel mot Hamna

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2022

Kaptein Kristian Bjørn Hansen scoret sitt første mål for sesongen, men det var langt fra nok mot Hamna i dag.


Serielederen Hamna viste på Fløya Arena hvorfor de er nettopp serieledere. L/K ble satt skikkelig på plass og tapte til slutt 7-1. Hamna tok ledelsen allerede før det var spilt  10 minutter og ledet 4-0 til pause. 

Kristian Bjørn Hansens redusering kom tidlig i andre omgang på en heading etter en Einar Skogheim-corner. Men det var aldri snakk om noen opphenting og til slutt hadde altså Hamna scoret 7 - det siste nærmest på overtiden av overtiden. 


Hamna ble altså for gode i dag, men L/K må riste det småstygge tapet av seg. I årets TiTo-serie plukker alle lagene jevnt og trutt med poeng og det må også L/K gjøre for å holde den verste nedrykkskampen unna klubben. 

Neste helgs motstander er Kvaløya hjemme og der burde sjansene for poeng være større enn tilfellet var i dag. 


En liten fotnote til slutt: Mot slutten er Hamna igjennom og får avsluttet med et godt forsøk fra kloss hold. Men en sinnssyk reaksjonsredning av keeper Hassan Tazabajev hindret Hamna i å putte. Den var det rett og slett internasjonal klasse over! 


L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Yngve Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Jonas Samuelsen


Innbyttere: Marco Mathisen, Johan Gamst Eriksen


Gule kort: Einar Skogheim, Jonas Samuelsen


* Både Jørgen Skog og Marco Mathisen spilte sin 70. kamp for L/K lørdag.
Nedtur på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2022

L/K spilte veldig bra i kampens første 40 minutter. Det holdt ikke mot Ishavsbyen fredag kveld.


For til tross for en solid gjennomført 9/10-del av første omgang gikk L/K likevel i garderoben uten mål og med tre baklengs i sekken. Laget spilte med stor intensitet og selvtillit og skapte bra med sjanser helt til det første baklengsmålet kom. Etter det kom det ytterligere to mål - begge på headinger etter dødball. Dermed måtte L/K-guttene gå til pause liggende under med 0-3. Det var veldig flatterende for bortelaget, men samtidig er det lov å være effektiv. Og L/Ks jobbing på defensiv dødball var altfor dårlig da IFK satte 0-2 og 0-3. 

Og om noen likevel hadde trua på en opphenting i andre omgang, så ble de skuffet. Tvert imot måtte L/K gå målløse av banen etter 90 minutter - for første gang i år. Og det til tross for at Mathias Sørum fikk Steffen Dreyer som spisspartner i andre omgang. I stedet ble det som hadde vært en svært ufortjent stilling til pause et ganske fortjent sluttresultat til slutt. 


Det skjedde for øvrig en del på Geitnes fredag. Først og fremst gjorde keeper Mikal Biendl (23) sin seriedebut for L/K - attpåtil fra start.  Biendl har stått i mål for A-laget tidligere, men aldri i serien. Han ble dermed den fjerde keeperen til L/K på fire hjemmekamper. Og midtveis i første omgang var det duket for den femte også. Da pådro nemlig Biendl seg en skulderskade og da var scenen satt for en ordentlig A-debut, nemlig 15 år og 204 dager gamle Håkon Mortensen Jensen. Han er tidenes yngste L/K-keeper i serien, yngre enn både Jørgen Vil og Kristoffer Granås. Jensen har stått for L/K 2 både i fjor og i år, men har aldri stått for A-laget før fredag kveld. Jensen har fysikken i orden og klarte seg fint fra start. Baklengsmålene kunne han ikke lastes for og i andre omgang hadde han en kjemperedning da en IFK-spiss kom alene igjennom. 

Helt på tampen ble også en annen L/K-spiller skadet, nemlig Isak Kristiansen. Han skadet kneet sitt på overtid og er nok ute av dansen for en periode nå.


Seriedebut også for Yngve Kristiansen, som kom til L/K i vinter men som av ulike årsaker ikke har fått spilt i serien før nå. Bodøværingen gjorde en flott kamp på venstreflanken og var blant L/Ks beste. 


* Kaptein Kristian Bjørn Hansen ble kåret til Dagens L/K-gutt.


L/Ks lag: Mikal Biendl, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen, Sigve Ringbakken, Yngve Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Mathias Sørum


Innbyttere: Håkon Jensen, Steffen Dreyer, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Gard Grønvoll Sommerseth


Gult kort L/K: Isak Kristiansen 


Dommer:  Hallgeir Bertelsen - har ikke dømt 4. divisjon på flere år og det gikk kanskje an å se innimellom. Men gjorde tross alt en grei jobb - med bare én linjedommer i en litt knoklete kamp.
Steffen headet inn seieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mai 2022


Etter en skuffende forestilling sist hjemmekamp smakte det særdeles godt med tre poeng mot Ulfstind. Og matchvinneren ble en ung og lovende spiss fra Elvevoll.


2-1 seieren over Ulfstind på Geitnes lørdag kan tilskrives mange ting. Duellspillet til Joakim Berg Bjørklund, venstrefoten til Einar Skogheim, Den offensive farten til Kristoffer Hansen Holst eller den utrettelige jobbingen til Gabriel Wikbo-Larsen. Og mye mer! Men vi kommer likevel ikke utenom matchvinner Steffen Dreyer idag. Den gamle storscoreren rundet nylig 36 år, men han vet fortsatt utmerket godt hvor målet står - noe han beviste etter 77 minutters spill. Da headet han L/K i føringen etter at Kristoffer Hansen Holst forfulgte en presis pasning fra innbytter Jahn Petter Hellebust og la inn foran mål. Selv om innlegget var presist og ganske hardt, var det langt fra ferdigscoret. Steffen står på 10-11 meter og er presset av en Ulfstind-stopper, men får allikevel til en perfekt heading som fyker inn i hjørnet. Den er det faktisk ikke så mange som gjør etter Steffen. 


36-åringen spilte også ellers en viktig rolle i et L/K-lag som er proppet av innsatsvilje, krigermentalitet og løpskapasitet, men som ennå mangler litt på rutine. Dreyer har roen i spillet og mister aldri ballen. Forsvarerne klarer rett og slett ikke å komme innpå og det betyr at L/K har et oppspillspunkt og kan komme etter med kvikke og tekniske spillere som Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim og Sigve Ringbakken. 

Mange av guttene i dagens L/K-utgave har spilt sammen siden miniputtelaget og det kan man merke innimellom. Det gjelder også i forsvaret, som spilte så disiplinert og godt også i borteseieren mot Valhall. På Geitnes lørdag måtte L/K klare seg uten både Marcus Hausner Christensen og kaptein Kristian Bjørn Hansen, som utgjorde 2/3-del av forsvaret mot Valhall. 

Sistnevnte måtte sågar kaste inn håndkleet på kampdagen med en skade. 


I tillegg var forsvarskjempen Jørgen Skog borte, men trener Markus Karlsen Skogheim gjorde grepene som måtte til. Joakim Berg Bjørklund ble flyttet fra vingbackrollen til stopper, Oskar Leiros tok Kristian Bjørn Hansens plass midt i midtforsvaret og Johan Gamst Eriksen ble satt inn på høyre vingback. I tillegg brakte også nykeeper Andreas Mortensen rutine og ro helt bakerst. Så var det bare å kjøre på, men til tross for en brukbart gjennomført omgang var det gjestene fra Ulfstind som ledet til pause. 

Da hadde L/K skapt klart mest, men det skurret litt angrepsspillet i likevel. Ulfstind scoret på én av sine to store sjanser i første omgang og var nok veldig fornøyd med ledelse til pause. 


I andre omgang må det være lov å si at Ulfstind trivdes godt med å være i ledelsen. Det gikk ikke like fort på alle dødballene og L/K lot seg prege litt av frustrasjon en periode. Men så kom det en litt heldig utligning, som skulle endre på det meste. Einar Skogheim har allerede scoret på tre langskudd i år, hvorav ett på frispark. Midtveis i andre omgang kom årets fjerde - fra ekstra langt hold denne gangen. Endel flaks var også invovlert, ettersom frisparket nok mest var ment som et innlegg. Men ballen seilte forbi hele Ulfstind-feltet og også forbi et par utstrakte L/K-bein og havnet i det lengste hjørnet. 1-1!

 

Etter at L/K også fikk 2-1 var det L/Ks tur til å ta seg litt bedre tid. Men man rakk likevel å presse fram noen vanvittige sjanser. Steffen Dreyer, Martin Mikkelsen og Kristoffer Hansen Holst hadde hver sin 110-prosentsjanse, Dreyer hadde kanskje flere enda, men det ble med de to målene denne gangen for L/K. Men det holdt. Ulfstind skapte lite gjennom hele andre omgang, og fortjente vel strengt tatt ikke mer enn et knepent tap. 

Med syv poeng på fem kamper skal L/K si seg fornøyd med sesongstarten. Men også denne kampen viser at man må kjempe og strebe for hvert eneste TiTo-poeng. Heldigvis er det en av de fremste egenskapene til dette L/K-laget. Det bærer håp om flere poeng utover. 


 • L/K-debut for Andreas Francisco Mortensen. Solid prestasjoner på det lille han får å gjøre. Kunne ikke lastes for baklengsmålet og var offensiv og fin fra start. God med ballen i beina også. 
 • L/K-debut også for Kristofer Waltenberg! 16-åringen rakk å komme innpå på slutten og kan dermed bokføre sin aller første A-kamp. Kristofer ble også den 31. L/K-spilleren som spiller A-kamp hittil i år - inkludert vinterserien. Det vitner om at L/K-trener Markus Karlsen Skogheim har en potensielt bred stall å velge fra når i alle fall brorparten er skadefri og kampklar.
 • Einar Skogheims fjerde mål for sesongen og en ny god kamp på midtbanemotoren. Fikk også sitt fjerde gule kort, hvilket betyr at han dessverre må stå over fredag mot Ishavsbyen.
 • Steffen Dreyer satte sitt 280. L/K-mål. Han debuterte på L/Ks A-lag i 2002, så han kan feire 20-årsjubileum i år. 
 • Vebjørn Isaksen vikarierte som kaptein i skadefraværet til sin jevnaldrende Jensvoll-kollega Kristian Bjørn Hansen. 
 • Kristoffer Hansen Holst ble kåret til Dagens L/K-gutt av den lokale juryen. Faktisk 21-åringens første også. Men Holst må ha vært farlig nært prisen flere ganger før, og nå var det i alle fall fullt fortjent at han fikk gavekortet fra Elektro-Sport.
 • Hyggelig med mye folk på tribunen på Geitnes i går. Stemningen var uforskammet god til tider! Takk til alle sammen som møtte opp. Ny kamp mot Ishavsbyen fredag!


L/Ks lag: Andreas Mortensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Einar Skogheim, Johan Gamst Eriksen, Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer


Innbyttere: Jahn Petter Hellebust, Kristoffer Waltenberg


Gule kort L/K: Martin Mikkelsen, Einar Skogheim, Jahn Petter Hellebust


Dagens L/K-gutt Kristoffer Hansen Holst!

 


Andreas klar for L/K-buret

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2022

Andreas Francisco Mortensen er L/Ks nye keeper!

I helga signerte Andreas Mortensen papirene som gjør han til L/K-spiller. 35-åringen, med en solid keeperfortid i blant annet Skjervøy, Finnsnes, Nordreisa, Storelva, Ringvassøy og sist Kvaløya har sagt ja til å ta over hanskene i Lyngen/Karnes i 2022.

Mortensen hadde egentlig lagt hanskene på hylla etter fjorårssesongen, men heldigvis for L/K så har det begynt å krible litt i bein og hender til vannøyværingen. Dermed har L/K fått en rutinert og god keeper i stallen som for tiden i tillegg inneholder Hassan Tazabajev, Håkon Jensen og Mikal Biendl.

- Jeg er ivrig etter å få bidra for en tradisjonsrik klubb som L/K, er den korte og konsise meldingen fra Mortensen selv.

 Stallen inneholdt også Geir Morten Bartholdsen inntil for tre dager siden, men han har nå vendt hjem til Kåfjord og spill for IKIL. Bartholdsen rakk for øvrig å debutere i 4. divisjon for L/K mot Salangen før han tok turen over fjorden.

Andreas Mortensen blir nok imidlertid å få mer enn én kamp for L/K i år. Første sjanse blir hjemme mot Ulfstind kommende helg.
Og uansett har Hassan Tazabajev vist i de tre kampene han har stått i år at han også er en meget kapabel keeper. Senest i borteseieren mot Valhall var Hassan sikker og god. Det er betryggende å vite for L/K-trener Markus Karlsen Skogheim i den knallharde kampen for TiTo-tilværelsen.

L/K-trener Markus om årets første seier: - En fantastisk kollektiv prestasjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mai 2022

Markus Karlsen Skogheim trekker fram lojale L/K-spillere som hovedårsak til årets første trepoenger.

L/K tok en fortjent 2-1 seier på TUIL Arena mot Valhall lørdag etter mål av Kristoffer Hansen Holst og Einar Skogheim.
Begge målene kom etter flott forspill og gode avslutninger. 1-0 etter 23 minutter er et langt oppspill fra
Valhall som Vebjørn Isaksen tar ned i forsvaret. Han spiller opp til Gabriel Wikbo-Larsen, som vender opp, dribler en mann og slår en lekker ball ut på venstrekanten til en Sigve Ringbakken på løp. Furuflatingen slår tidlig inn på direkten med venstre og ballen går igjennom forsvaret og på Kristoffer Hansen Holst på bakerste stolpe. Han ruller ballen rolig i mål fra kort hold. Nydelig angrep fra A til Å. 

 

Tredje for sesongen

Det samme er 2-0-målet fem minutter ut i andre omgang. Igjen er 15-årige Gabriel Wikbo-Larsen med på oppbyggingen. Han vinner ballen ute på høyrekanten og spiller til Joakim Berg Bjørklund, som i sin tur slår i rom på en løpsvillig Kristoffer Hansen Holst. Kristoffer kroner skråløpet sitt med å vende bort Valhall-forsvareren sin, og spiller inn til Einar Skogheim, som ligger og lurer på 16-meteren. Einar tar et kjapt touch og smeller ballen i mål med venstra - hans tredje seriemål for sesongen.

Mål og assist på Kristoffer Hansen Holst mot Valhall.

 

Valhall får en redusering ti minutter før slutt, og litt nerver kryper nok inn i L/K-laget. Men solid kollektiv jobbing og en god Hassan Tazabajev i L/K-buret sørget for tre viktige poeng. L/K spiller en strålende kamp defensivt, både i den sentrale forsvarstreeren anført av kaptein Kristian Bjørn Hansen, og tvers igjennom til spissene. Valhall skaper lite bortsett fra målet og en enorm sjanse på 0-0 og det er mye L/Ks fortjeneste.

Lojale

De gode enkeltprestasjonene til tross: Etter kampen fokuserer L/K-trener Markus Karlsen Skogheim vel så mye på alt grovarbeidet bak seieren. 

- Ja, det var en fantastisk kollektiv prestasjon. Guttene er lojale ovenfor kampplanen og vi lykkes med det vi har trent på, sier Karlsen Skogheim.

Han lot seg imponere av løpsviljen til spillerne i kampen mot Valhall - et lag vi tapte 5-1 for bare fire dager før sesongstart.

- Det høye presset var presist og stopperne turte å støte ut av leddet og være aggressiv. Men det viktigste av alt var at vi sprang ufattelige mange meter, sier Skogheim.

Seieren lørdag kom i tillegg med en rekke spillere borte. Heldigvis har Skogheim gode folk som kan komme inn og gjøre en strålende jobb.

- Vi møtte jo samme lag og tapte 5-1 uka før seriestart. Da hadde vi attpåtil et, på papiret, minst like sterkt lag også. Så progresjonen er jo udiskutabel, sier Karlsen Skogheim.

- Deilig

Matchvinner og lillebror Einar er ikke uenig i trenerens vurdering av kampen.

- Det var deilig og endelig få tre poeng i banken! Vi spilte en god kollektiv kamp og fulgte kampplan. Så var det va fint og få satt inn 2-0 målet. 1-0 målet er tatt rett ut fra lærerboka, og er målet som bør trekkes frem. Gabriel har fin ro og velge ikke å spille på førstebevegelsen. Han finner Sigve som kommer på et elegant løp på venstresiden og Sigve slår et perfekt innlegg med venstrefoten inn til Kristoffer som enkelt sett ballen i nettet, sier Skogheim.

Matchvinner: Einar Skogheim (til høyre)

 

2-0-målet beskriver han slik:

- Veldig flott gjort i forkant av Kristoffer. Så får jeg ballen i mellomrommet utfor 16-meteren, og de situasjonene har jeg fått litt teken på. Veldig gøy!

Mer struktur

Til tross for flotte offensive prestasjoner på målene og på flere av de andre større sjansene til L/K, så ser Markus Karlsen Skogheim forbedringspotensialet offensivt for L/K-laget som lørdag - med unntak av Gabriel Wikbo-Larsen, utelukkende besto av spillere født mellom 1998 og 2002.

- Litt mer besluttsomhet og struktur offensivt så er vi inne på noe. Men vi har treningsvillige og gode gutta så det får vi nok til. 

Ser framover

Neste helg venter Ulfstind hjemme. En viktig kamp mot et av lagene som ligger bak L/K på tabellen nå. Og ekstra viktig etter det sure tapet for Salangen i forrige hjemmekamp.

- Skal vi bite fra oss i år må vi være best på alt som er gratis. Og det var vi mot Valhall. Nå ser vi fremover og glede oss til en hard treningsuke før vi møter Ulfstind hjemme, sier Markus Karlsen Skogheim.

* Vebjørn Isaksen spilte sin 120. A-kamp for L/K etter debuten sin i 2015-sesongen. Også Joakim Berg Bjørklund, Marcus Hausner Christensen, Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen debuterte på A-laget den sesongen - som 14-15-åringer. Og Sigve Ringbakken debuterte året etter. Det betyr at selv om L/K-laget stort sett består av spillere i begynnelsen av 20-årene, så begynner mange å bli rutinerte folk. 

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst.

Innbytter: Jørgen Skog

Dommer: Tom Erik Johannessen - God

Gule kort L/K: Marcus Hausner Christensen og Einar Skogheim
Comebackenes dag endte med tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2022

Det lå an til en riktig så fin dag på Geitnes, men så ville det seg ikke helt for L/K likevel. Dermed ble det tap.


Med en solid 11-er, sterk benk, og gledelige comebacks fra gammelguttan Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer, så lå det nesten an til at L/K var småfavoritter til hjemmeoppgjøret mot Salangen. Gode prestasjoner mot Skarp og Finnsnes dannet bakteppet, men så taklet kanskje ikke L/K så godt å føre en kamp?

Salangen la seg i alle fall lavt fra start og L/K slet litt med å få maskineriet til å funke. Til tross for det skapte L/K farligheter i SIF-feltet og både Øyvind Garfjell, Gabriel Wikbo-Larsen og Jonas Samuelsen hadde svære muligheter til å score. Garfjell var en periode svært aktiv med venstrefoten sin, men klarte å snike seg unna målprotokollen - denne gangen. Han får nok flere sjanser til å pynte på målstatistikken sin i L/K-trøya. Der står det for øyeblikket 113 mål.

I stedet for en scoring til hjemmelaget er det gjestene som får det første målet. De hadde ikke skapt mye før en lang ball blir slått i bakrom og SIF-setter fart. L/Ks keeperdebutant Geir-Morten Bartholdsen nøler litt, men går så inn i duellen. SIF-spilleren er imidlertid først på ballen, og straffen er klar. Den setter Snorre Ratkje i mål og pauseresultatet blir 0-1. Veldig flatterende for SIF, men fotball handler også om å ta vare på sjansene sine og der var L/K second best i første omgang.

L/K fortsetter å produsere endel sjanser i andreomgang og at det ikke kom en utligning på et par av de største sjansene er et lite under. Kristoffer Hansen Holst var frisk da han fikk sjansen etter pause, men skulle absolutt satt sjansen sin etter 50 minutter.

Salangen derimot var effektiv og puttet på til 0-2 etter en drøy time. Og sakte men sikkert tørket L/Ks sjanseproduksjon også inn. Steffen Dreyer gjorde sitt comeback og viste at han har både touchen og spilleforståelsen intakt etter to og et halvt år på sidelinjen. Og helt på tampen viste han det alle hadde regnet med at han i alle fall ikke hadde mistet - nemlig evnen til å score mål. I det 94. minutt dukket han nemlig opp i SIF-feltet og satte årets første mål etter pasning fra Vebjørn Isaksen. Dermed plusser Dreyer også på de 278 A-lagsmålene han har for L/K. Nå har han 279 på 386 kamper!

Men det var også det aller siste som skjedde i kampen og L/K må bokføre sitt første hjemmetap for sesongen. 

* L/K-debut for keeper Geir Morten Bartholdsen, som bortsett fra straffesituasjonen klart seg fint i L/K-buret.

* Øyvind Garfjell spilte sin 250. kamp for L/K. Isak Kristiansen rundet 30 A-kamper.

* Venstrekant Sigve Ringbakken ble fortjent kåret til Dagens L/K-gutt og fikk et gavekort på Mathallen for innsatsen. 

L/Ks lag: Geir-Morten Bartholdsen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Martin Mikkelsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen

Innbyttere: Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Vebjørn Isaksen, Steffen Dreyer, Oskar Leiros, Jahn Petter Hellebust

Dommer: Jonny Andreassen - fin kamp

Ingen gule kort til noen av lagene


Også L/K 2 spilte kamp lørdag - etter A-kampen. Der ble det tap 2-5 mot TIL 3 etter mål av Markus Karlsen Skogheim og Ian Harper. L/K 2 tok ledelsen både 1-0 og 2-1 men ungguttene fra Tromsø ble til slutt for sterke. 

L/K 2 fra start: Håkon Jensen, Sander Kristiansen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Isaksen, Vebjørn Beck Løvland, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Aleksander Larsen, Jahn Petter Hellebust, Ian Harper, Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Jørgen Skog, Kristoffer Hansen Holst, Haakon Wikbo-Dale, Gard Grønvoll Sommerseth, Berger Eidet Karlsen, Richard Koch, Emil-André Sørensen

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Vebjørn Beck Løvland, Berger Eidet Karlsen

* Vebjørn Beck Løvland, sønn av Jens-Georg Løvland, gjorde sin seniordebut lørdag. 14-åringen får garantert flere kamper for L/Ks andrelag i løpet av sesongen.
To flotte langskudd og bra gjennomført - men null poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2022


 

L/K gjør en ny bra kamp mot solid motstand, men denne gangen ble det ikke poeng. 


Finnsnes hadde måttet trekke til «fiendeland» for å få spilt hjemmekampen mot L/K lørdag. Den svære hallen i Islandsbotn, hjemmearena til FK Senja, var nemlig arena for oppgjøret mellom FIL - L/K. 

L/K stilte i 3-5-2 med nøyaktig samme ellever som klarte 1-1 hjemme mot Skarp i sesongåpningen, men denne gangen var det solid med rutine også på benken. 

L/K har også oppskriften klar fra forrige kamp: Beinhard, oppofrende jobbing og intensitet over hele linja. Og selv om L/K-guttene er trofast mot oppskriften også mot FIL, men får likevel større problemer i første omgang enn mot Skarp. Finnsnes er langt hissigere på grøten både i duellspillet og med tanke på viljen til å kjøre hurtige angrep. L/K slipper inn to mål og klarer bare sporadisk å skape noe i første omgang. Nærmest kommer Kristoffer Hansen Holst etter alldeles strålende jobbing på høyrekanten av Isak Kristiansen, i tillegg til at Jonas Samuelsen hadde et par gode skuddforsøk. 

2-0 etter 45 minutter, og i pausen gjør L/K-trener Markus Karlsen Skogheim tre bytter. Marcus Hausner Christensen kommer inn på stopperplass for Vebjørn Isaksen, Mathias Sørum erstatter Kristoffer Hansen Holst på topp og Joakim Berg Bjørklund tok over på høyrekanten for Isak Kristiansen. 


L/K spiller en langt bedre 2. omgang, men likevel står det 4-0 til hjemmelaget etter en gjennomløping i midten og et litt billig straffespark. Da kunne man frykte at det skulle rakne enda litt mer, men i stedet viser L/K-guttene både mental og fysisk styrke de siste 20 minuttene. Kanskje hadde FIL tatt ut for mye i starten, men uansett: Einar Skogheim setter først inn 4-1 på et fantastisk frispark fra 21-22 meter via stolpen og inn. Da var det spilt 78 minutter. Så er det et nytt frispark fem minutter senere som Sigve Ringbakken triller til sin jevngamle L/K-kollega Skogheim. Einar står udekket drøyt 30 meter fra mål når han mottar ballen, tar et godt touch og smeller inn en ny redusering fra et par meter lengre ut enn det første målet. Flott prestasjon av unge Skogheim, som tok godt tak for L/K også mot FIL og var L/Ks bestemann en med lagets yngstemann Gabriel Wikbo-Larsen. 

Nå fikk L/K virkelig blod på tann og med litt flaks og dyktighet kunne laget scoret flere mål på slutten. Spesielt dobbelsjansen til Kristoffer Hansen Holst, som kom inn igjen i andre omgang, var stor. At det likevel ble tap, kunne L/K-guttene ta med fatning. Igjen står man distansen ut og selv om FIL fortjente seieren, så ga de røde aldri opp. Det kommer garantert godt med når man møter litt mindre kvass motstand enn et lag som senest i fjor spilte i 3. divisjon. 


 • Martin Mikkelsen (24) gjør sin debut for L/K etter overgangen fra Nordkjosbotn. Mikkelsen kan spille midtstopper, men kan også gjøre en jobb sentralt på midtbanen. Fin forsterkning for oss! Martin prøvespilte for øvrig allerede for seks år siden for L/K, men den gangen kom han ikke over fra NIL. 

L/K fra start: 

Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Jonas Samuelsen, Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Mathias Sørum, Joakim Berg Bjørklund, Marcus Hausner Christensen, Martin Mikkelsen, Marco Mathisen 


Gule kort L/K: Einar Skogheim, Isak Kristiansen


Dommer: Egil Bertheussen - Sørreisa. Takler en ganske intensiv kamp med mange situasjoner godt. Er rask og trygg i avgjørelsene sine, også de som er 50/50, og lar seg ellers ikke hefte for mye av ytre press, eller gnelling fra spillere og andre.

Spilleravgift for 2022 og nye L/K-klær

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Apr 2022

Nå står fotballsesongen for døra, og tiden er kommet for å sende ut faktura for spilleravgift. I år skal alle ha nytt sett med klær, hvor vi skal trykke på logo til våre sponsorer. Vi fortsetter med utstyr fra Umbro, og i år følger det med genser/jakke, t-skjorte, shorts og strømper i klespakken. Man kan velge om man vil ha jakke eller genser. I tillegg kan man kjøpe en fotballbag med Lyngen/Karnes logo på.

Det er viktig at vi som klubb har like klær, dette bidrar til å skape lagfølelse og en felles identitet. Sponsortrykk på klubbklærne er også en del av våre forpliktelser ovenfor våre sponsorer.  

Styret har justert litt på spilleravgiften fra tidligere år.

Spilleravgift for junioravdeling 6-15 år:                  kr 800

Søskenrabatt                                                           kr 300 pr søsken

Spilleravgift for senioravdeling                               kr 1500

Klespakke                                                                kr 1000

Bag (de som ønsker kan bestille denne)                 kr 450

Hvert lag må melde fra til sin lagleder hvilken størrelse som skal bestilles til hver enkelt spiller. Frist for å melde fra om dette er mandag 2.mai.

Trang økonomi?
 
For familier med trang økonomi finnes det støtteordninger, hvor barn og unge kan søke om å få dekket sine kostnader til å delta i fritidsaktiviteter. Har du behov for økonomisk støtte så gi beskjed til lagleder, daglig leder eller en annen du har tillit til i klubben. Alle henvendelser behandles konfidensielt. Det er klubben som søker om kostnadsdekning for de det måtte gjelde. Svak økonomi skal ikke være et hinder for at barna skal kunne delta på aktiviteter. Les mer om ordningen her:  https://www.rodekors.no/tilbudene/coop-dugnaden/

Dele opp fakturaen?
 
For de som har flere barn, og som synes det blir mye å betale samtidig. Be om å få fakturaen splittet i flere delfakturaer. Send epost til roger@lyngenkarnes.no

Vi gleder oss til en sesong full av masse aktivitet, med Fair Play i sentrum!

 

 

 

 

 

 

Ett poeng gull verdt for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Apr 2022

L/K slet, kjempet og løp i 97 minutter og fikk betalt i form av ett poeng i sesongåpningen mot Skarp.

 


Det var egentlig bare været og publikumsantallet som tilsa på forhånd at dette skulle bli en flott dag for L/K. Hjemmelaget møtte seriefavoritten Skarp etter å ha tapt alle treningskampene i vinter, mot langt svakere motstand enn det rutinerte og samspilte Skarp-laget som stilte på motsatt banehalvdel lørdag. Senest tirsdag tapte for eksempel laget 1-5 i generalprøven mot Valhall. 

L/K hadde bare 19 dager tidligere takket ja til å overta den ledige plassen i TiTo etter at BOIF trakk seg, og dermed måtte laget omstille seg fra å være et bra 5. divisjonslag til å være et nederlagsdømt TiTo-lag. 

At L/K-trener Markus Karlsen Skogheim i tillegg manglet fire-fem spillere som normalt ville kjempet om en startplass, deriblant toppscorer Mathias Sørum, - óg slet med litt sykdom i den gjenværende kamptroppen, gjorde at oddsen var solid imot L/K fra start. 


Skogheim hadde dermed 18 mann i kamptroppen, inkludert seg selv. Det betød 15 lyngsværinger i troppen, pluss Lyngen-bosatte Jahn Petter Hellebust og de to keeperne Hassan Tazabajev og Geir-Morten Bartholdsen. Dermed ti lyngsværinger fra start i TiTo-åpningen, og med Tazabajev i mål. 


Og man kunne vel knapt bedt om en bedre start enn det L/K fikk etter bare to minutter spilt. Da slår L/Ks yngstemann, Gabriel Wikbo-Larsen (15), lekkert inn fra høyre og finner L/K eldstemann Jonas Samuelsen inne i feltet. 1-0 til hjemmelaget!


Årets første: L/Ks målscorer Jonas Samuelsen

 

Skarp ble muligens litt paff av den kraftige kalddusjen, men lot seg ikke prege nevneverdig utover i omgangen. De hadde god kontroll på et L/K-lag som måtte konsentrere seg om å forsvare seg, og som bare unntaksvis fikk angrepet helhjertig. Skarp hadde det meste av banespillet, men fikk på ingen måte lekt seg av den grunn. Bylaget måtte kjempe for hver centimeter på banen mot L/K-gutter som virkelig løp strømper og sko av seg, og som gikk i taklinger og hodedueller med livet som innsats. 

Gabriel Wikbo-Larsen tok for seg i duellene på midtbanen til L/K.

 


Etter 17 minutter får imidlertid Skarp betalt for overtaket sitt. Et godt regissert angrep på deres venstreside ender opp med at Thomas Aloyseous får god tid til å prikke inn utligningen fra 10 meters hold. Da var det nok noen L/K-ere som fryktet at det kunne komme flere i sekken. Men sånn ble det ikke. Skarp lette og lette etter rom og anledning inne på L/Ks banehalvdel, og hadde også noen dødballer som ble farlige, men L/K rodde seg greit i land til pause. 

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim går igjennom taktikken i pausen. 

 


Andre omgang ble lik den første i og med at Skarp beholdt føringen og ballbesittelsen. Og i andre omgang kom de også til flere farlige sjanser enn i første. Skarps spielführer Thomas Kind Bendiksen fikk regelmessig vist fram pasningsfoten og overblikket og det var et par ganger at hele Geitnes så ballen i mål. Blant annet et stolpeskudd og påfølgende retur, og en heading på bakerste stolpe som Thomas Aloyseous på uforklarlig vis ikke får satt på mål. Oppofrende forsvarsspill og solide keeperinngrep fra Hassan Tazabajev holdt Skarp stangen, og da man kunne begynne å tro på ett poeng til L/K på slutten så vasker hjemmelaget fram et par virkelig fete sjanser. Jonas Samuelsen får to store muligheter på overtid, og også Kristoffer Hansen Holst var frempå, men vi får konstatere at det ville vært litt i overkant mye av det gode om alle tre poengene hadde blitt igjen i Lyngen. 

Dagens L/K-gutt: Jørgen Skog

 

Uansett: Ett poeng føles som en seier for L/K. Samtlige L/K-spillere spilte sin beste kamp for sesongen og jobbingen til spillere som Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim og de andre L/K-spillerne var rett og slett imponerende. Klarer man å bygge på de defensive prestasjonene fra lørdagen og i tillegg klarer å by på litt mer offensivt så kan det bli flere gode stunder med Skogheims menn. 


 • L/K blir omtalt som et ungt lag, og det stemmer. Men det er ikke snakk om noe juniorlag heller. Gjennomsnittsalderen på elleveren i går var på 21,5 år og den eneste spilleren som er født etter 2002, og som holder junioralder, er 15 år gamle Gabriel Wikbo-Larsen. Resten av spillerne, med unntak av 95-modell Leiros og 92-modell Samuelsen født mellom 1999 og 2002 og de fleste har spilt mange sesonger på A-laget for moderklubben. 
 • Jahn Petter Hellebust (26) fikk sin offisielle debut for L/K. Førdianeren er lærer på Eidebakken skole og fikk et hektisk innhopp mot slutten av kampen, der han fikk være med og bidra til at L/K berget ett poeng. 
 • Jørgen Skog ble kåret til Dagens L/K-gutt og fikk med det et gavekort fra Mathallen i Tromsø. Den nybakte 20-åringen var solid i forsvaret til L/K!


L/K fra start: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Isak Kristiansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst, Jonas Samuelsen


Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Jahn Petter Hellebust


Gule kort L/K: Einar Skogheim og Jørgen Skog 


Dommer: Tom Erik Johannessen - en god prestasjon med fløyta, spesielt ettersom han ikke hadde linjedommere til å hjelpe seg

1-5 i generalprøven

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2022

L/K måtte tåle tap i siste kamp før helgens seriestart. 

Divisjonskollega Valhall vant til slutt 5-1 på TUIL Arena i en treningskamp i kveld. En ganske jevn kamp lenge, men L/K holdt ikke helt til mål. En tynn benk må ta litt av skylden for at det ble tungt på slutten, men uansett må det være flere spillere på plass når vi tar mot Skarp på Geitnes lørdag. 

Kristoffer Hansen Holst scoret L/Ks mål og nå er det full fokus på seriestart for spillerne. 

Så skal resten av klubben jobbe på for å få Geitnes klar til seriestart. Det var ganske usikkert mandag, men etter en større dugnad både av «banemannskap» og værguder, så ser det betraktelig bedre ut allerede tirsdag kveld. 

L/Ks lag: Hassan Tazabajev,  Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Joakim Berg Bjørklund, Yngve Kristiansen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Sørum

Innbytter: Aleksander Larsen
L/K takker ja til 4. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2022

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan begynne planleggingen for TiTo-spill i 2022.

Det er klart etter at L/K-styret i kveld besluttet å takke ja til kretsens tilbud om å overta BOIFs plass i 4. divisjon i 2022. 

Både fotballstyret og spillerne var innstilt på å ta utfordringen selv om det er kort tid til seriestart, og da var også hovedstyret klar på sin avgjørelse.

 - Styret i klubben har besluttet å takke ja på tilbudet fra kretsen om å overta plassen til BOIF i 4.divisjon. Vi har hatt en runde internt i løpet av dagen med både spillere og ledere, og alle er positive og motiverte til spill i 4. divisjon. Tilbudet om spill i 4.divisjon kom uventet, og laget må bruke de neste ukene til å omstille seg til spill i en divisjon høyere enn planlagt. Det gleder vi oss til, og vi ser fram til en spennende sesong for et ungt og sterkt LK-lag, sier L/Ks styreleder Tone Iversen etter styremøtet i kveld. 

Det betyr at det som var en planlagt kamp om opprykk i 5. divisjon i stedet blir en tøff kamp om poengene i TiTo-serien. L/K rykket ned med minst mulig margin i fjor, etter at Krokelvdalen failet i kvalikspillet.

Men L/K har klart å beholde mye av spillerstallen fra 2021-sesongen. Sånn sett skal man stå bra rustet til å bite fra seg en divisjon høyere, men samtidige har treningskampene så langt i vinter vist at man ikke får noe gratis heller. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim har i alle fall en god del spillere å velge blant, så får flest mulig av dem intensivere sesongforberedelsene fram mot seriestart 23. april - i utgangspunktet hjemme mot Skarp.

L/K overtar nemlig i utgangspunktet terminlista til BOIF, men det blir kanskje noen justeringer. Vi kommer tilbake til endelig oppsett etter hvert. Uansett en gledens dag for Lyngen-fotballen, selv om det er synd at en annen distriktsklubb måtte kaste inn håndkleet nå. 

Kontaktperson for ytterligere kommentarer er styreleder Tone Iversen (m) 99023534.
Det kan bli 4. divisjon på L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2022

BOIF har trukket laget sitt i 4. divisjon. Dermed får L/K tilbud om å overta plassen. 

Det har vært litt om og men rundt divisjonsstatusen til BOIF og dermed også L/K foran 2022-sesongen. BOIF berget seg såvidt fra nedrykk i 2021 med en litt bedre målforskjell enn L/K og L/K har derfor måttet forsone seg med at det blir 5. divisjon i 2022. 

Så kom det signaler tidligere i vinter at BOIF telte på knappene med tanke på 4. divisjonsspill. Allerede da var det aktuelt å trekke laget, men etter en nøye vurdering, samt at trenerløsningen falt på plass, valgte BOIF å fortsette forberedelsene til en ny sesong i TiTo.

Men i dag kom nyheten om at BOIF likevel har valgt å trekke laget sitt. Dermed er det Lyngen/Karnes som får tilbud om plassen i TiTo-serien i stedet. Den saken skal styrebehandles i kveld, og etter det skal Troms fotballkrets få beskjed om L/K takker ja til «opprykk» tre uker før seriestart. 

Styreleder Tone Iversen i L/K sier følgende om saken mandag ettermiddag: 

- Styret har møte klokken 21.00 ikveld. Da har fotballstyret kommet med sin innstilling om saken. Så etter klokken 21.00 engang så har vi et svar klart til fotballkretsen, sier Iversen. 

Kontaktperson er Tone Iversen på mobil 99023534.
Jahn Petter og Geir Morten debuterte i rødt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2022

Jahn Petter Hellebust og Geir-Morten Bartholdsen er i gang i L/K-trøya.

I helgens Teigen Cup i Lyngenhallen fikk de to vist seg fram for Lyngen-publikummet for alvor. Geir-Morten er keeper som har tatt overgang fra Ramfjord nå, men som har stått mange sesonger for Indre Kåfjord. Keepersituasjonen har vært litt uavklart i L/K etter at Martin Brun flyttet til Alta, men med Bartholdsen på plass ser det langt bedre ut. 

Jahn Petter Hellebust er ikke helt ukjent i L/K-trøya. Han spilte noen kamper på B-laget i fjor, men i år er Eidebakken-læreren fra Førde inne i A-stallen. I Lyngenhallen viste han gode takter og beviste at han blir en fin forsterkning i stallen til trener Markus Karlsen Skogheim. 

Bartholdsen og Hellebust er sammen med Marco Mathisen, Aleksander Skatland og Yngve Kristiansen de nye i A-stallen i 2022, i tillegg til Jonas Samuelsen - som har tatt steget opp fra B-laget og satser på A-laget i 2022. Det samme har Ian Harper valgt å gjøre.  

I avganger er det så langt Joachim Olaussen (Nordreisa) og nevnte Martin Brun (BUL) som har forlatt. 
Tredjeplass i Teigen Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mar 2022


Det ble seier i bronsefinalen for L/K 1 etter en blandet turneringsinnsats i Teigen Cup i Lyngenhallen.


L/K måtte finne seg i å stille seg bak Skjervøys lag i favorittkøen til turneringen for Nord-Troms lørdag. Men det var Nordreisa som stakk av med seieren etter 1-0 over SIK i finalen. L/K gikk på et skuffende 1-4-tap mot NIL i den innledende runden, som ble spilt som enkel serie. Det var L/Ks dårligste kamp i turneringen, mens L/K paradoksalt nok var fullt på høyde med 3. divisjonslaget Skjervøy - som riktignok også stilte med noen mer uerfarne unggutter. Det ble dog tap 2-1, men kun etter at SIK fikk godkjent et mål på tampen som nok hadde blitt underkjent hvis det hadde vært mållinjeteknologi i Lyngenhallen.


L/K tok solide seire mot både L/K 2, Storfjord og Lyngstuva. Sistnevnte ble slått både i siste kamp i gruppespillet og i bronsefinalen. Marco Mathisen og Einar Skogheim knivet om toppscorertittelen, men balsfjordingen Marco havnet på syv mål, mens Einar fikk seks. Vebjørn Beck Løvland (14) fikk forøvrig spille for L/K 1 mot slutten av turneringen og kvitterte med to mål. Artig å se og veldig sterkt av guttespilleren - som nok får sin ordentlige debut på A-laget etter hvert også. 


Ungguttene på L/K 2 fikk det enda litt tøffere i L/K-hallen lørdag. Det ble en 0-0-kamp mot Storfjord og flere knepne tap. L/K 2 hadde for eksempel lenge brukbar kontroll på de kommende mestrene fra Nordreisa og var også veldig nær poeng mot Lyngstuva. 

Det ble imidlertid litt for lite punch fremover for L/K 2 og det ble med det ene målet til Yehya Alsuleman mot LSK. Men likevel mange positive opplevelser og gode prestasjoner. 


L/Ks mål: 

Marco Mathisen 7

Einar Skogheim 6

Kristoffer Hansen Holst 2

Gabriel Wikbo-Larsen 2

Vebjørn Beck Løvland 2

Sigve Ringbakken 1

Markus Karlsen Skogheim 1


I tillegg spilte Kristian Bjørn Hansen, Geir Morten Bartholdsen, Jahn Petter Hellebust og Vebjørn Isaksen.


L/K 2s mål:

Yehya Alsuleman


Resten av laget: Håkon Jensen, Mika Johnsen, Håkon Fossmo, Aleksander Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Berger Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Emil Sørensen og Sander Kristiansen


L/K stiller to lag i Teigen Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Mar 2022

Lørdag møtes Nord-Troms’ fotballag til dyst i Lyngenhallen. L/K stiller med to lag.

Framtid i Nord, i samarbeid med L/K, rakk akkurat å etablere Framtid i Nord Cup i februar 2020, før landet stengte ned på grunn av pandemi. 

To år etter er turneringen tilbake - denne gangen under sitt nye og flotte navn Teigen Cup. Navnet er en hyllest til FiNs mangeårige sportsjournalist Arne Teigen, og er selvforklarende for alle som har drevet fotball og idrett i Nord-Troms de siste 35 årene. Den pensjonerte journalisten er i tillegg kjent som fotballeder i både Lyngen IL, Furuflaten og L/K og vil forhåpentligvis bli å se i hallen lørdag. 

Der vil han og et forhåpentligvis tallrikt publikum få se seks lag som kjemper om turneringsseieren. L/K stiller to lag - L/K 1 og L/K 2. L/K 1 består av A-lagspillere, mens L/K 2 er en blanding av blant annet A-lagspillere og litt yngre krefter. 

I tillegg til L/Ks to lag stiller Nordreisa og Skjervøy med hvert sitt lag. Det samme gjør Storfjord og Lyngstuva. Lagene spiller enkel serie og de fire beste møtes så i finale og bronsefinale. 

Skjervøy er regjerende mester og må finne seg i et favorittstempel også denne gangen. Så får vi se hvordan ting fyker av i Lyngenhallen. 

L/K 1 og L/K 2 møtes til lokaloppgjør i første kamp klokken 11.00 og deretter går det slag i slag fram til finalen klokken 16.30. Kampoppsettet finner du her.

Og for de som får lang reisevei til Lyngenhallen lørdag, så streamer Framtid i Nord hele turneringen på sine nettsider - med solide kommentatorer og litt studio og intervjuer innimellom. 

Vel møtt i hallen eller på nett lørdag! 

Les mer om turneringen på Framtid i Nord!
En kraftig forbedret L/K-utgave i Målselv

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mar 2022

Til tross for et nytt tap leverte L/K årsbeste mot BOIF lørdag.


For etter flere stygge tap og shaky forsvarsspill i de siste kampene, var det en helt annen L/K-versjon som stilte til kamp i Bardufosshallen lørdag. 

L/K manglet en rekke sentrale spillere, blant andre begge toppscorerne Mathias Sørum og Kristoffer Hansen Holst, men hadde stort sett fin kontroll på BOIF i første omgang. Spesielt defensivt satt endelig trebackslinja - denne gangen satt sammen av Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen og Marcus Hausner Christensen - tre stykker som har spilt sammen på aldersbestemte lag siden de var små. 

Da hjemmelaget fikk straffe etter 27 minutter er det mer eller mindre første store målsjansen til BOIF. Den scorer dem på og dermed 0-1 til pause.

L/K hadde litt å by på også offensivt i første omgang, men da ble det med forsøkene. I andre omgang kom imidlertid målene også. Den nykomponerte spissduoen Marco Mathisen og Jonas Samuelsen jobbet hardt og mye gjennom hele kampen og sistnevnte gjør alt av forarbeidet etter 53 minutter før Mathisen kan sette inn dagens første L/K-mål. Da sto 1-2 til BOIF etter at de startet 2. omgang med å gå opp til 0-2. 

BOIF legger på til 1-3, men L/K kjemper seg inn i kampen igjen og får først presset fram 2-3 på et selvmål før Marco Mathisen blir felt syv minutter før slutt. Straffen setter han selv og dermed 3-3. Det ser også ut til å bli sluttresultatet. Men helt på tampen er L/K-spillerne passive på et utspill fra L/K-keeper Mikal Biendl. BOIF vinner ballen og setter fart mot mål. Biendl kommer ut og rekker ballen først, men klarerer den rett i den fremadstormende BOIF-spissen og dermed triller ballen mot mål og over streken. 


Skuffende og aldri så lite ufortjent også, men L/K og trener Markus Karlsen Skogheim kan ta med seg en god positivt fra denne kampen. Det var mange som spilte opp mot sitt beste denne gangen, og det var godt å se. Jonas Simonsen spilte sin første kamp for sesongen, og 29-åringen fra Naustneset, L/Ks eldstemann lørdag, var virkelig kvikk i samfulle 90 minutter. En solid mann å få i gang for L/K nå.


L/K manglet spillere som Jørgen Skog, Yngve Kristiansen, Aleksander Skatland, Mathias Sørum og Kristoffer Hansen Holst mot BOIF. De som fikk sjansen i deres sted viste at L/K begynner å få en brukbar stall foran årets sesong. 


* Oskar Leiros spilte sin kamp nummer 130 for L/K.


L/Ks mål: Marco Mathisen (2), ett selvmål


L/K fra start: Mikal Biendl, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Johan Gamst Eriksen, Sigve Ringbakken. Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Oskar Leiros, Jonas Samuelsen, Marco Mathisen


Innbyttere: Aleksander Larsen, Aleksander Dreyer (lånespiller), Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth
Ny målfest - med negative fortegn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2022

Det ble en ny kamp med altfor mange baklengsmål for L/K i helga. Heldigvis scoret vi endel selv også. 

6-9 mot divisjonskollega Stakkevollan søndag vitner om at L/K fortsatt har mye å jobbe med defensivt. Og det gjelder hele laget - ikke bare forsvaret.

Kampen mot SIF startet med et sedvanlig tidlig baklengsmål for L/K. Mål av Kristoffer Hansen Holst og Mathias Sørum snur riktignok kampen for en stakket stund i første omgang, men L/K klarer ikke holde initiativet i kampen etter å ha tatt ledelsen. 3-5 til pause. 

Mathias Sørum, som var tilbake i vant scoringsform etter å innehatt servitørrollen i våre to første kamper i vinter, reduserte til 4-5 fire minutter ut i andre omgang. Så scoret SIF, før Gabriel Wikbo-Larsen reduserte til 5-6 midtveis i omgangen. Men etter det dro SIF i fra, og Marcus Hausner Christensens aller første A-lagsmål, etter 86 minutter, ble dessverre derfor bare av trøstemålsorten.  Inni der hadde Yngve Kristiansen også pådratt seg et rødt kort, hvilket ikke gjorde dagen bedre for L/K. 

* Martin Mikkelsen og Lars Hågensen var lånespillere i denne kampen. 

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Sigve Ringbakken, Jørgen Skog (K), Martin Mikkelsen, Yngve Kristiansen, Lars Hågensen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen, Mathias Sørum, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Gamst-Eriksen

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Jørgen Skog

Rødt kort: Yngve Kristiansen 

Dommer: Skule Ystad Skjei
Årsmøte: Lederduo gjenvalgt og Lyngdal blir juniorleder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mar 2022

 Årsmøtet i L/K gjenvalgte i går Tone Iversen og Astrid Jørgensen Olsen som leder og nestleder i hovedlaget, mens fotball senior og fotball junior fikk nye ledere.


Rundt 20 stykker hadde møtt opp på Geitnes for å avvikle årsmøtet i L/K mandag kveld. Møtet ble avviklet i en svært konstruktiv og god tone, der temaene var blant annet sportslige oppturer og nedturer i 2021, rekrutteringen til barneidretten og også rekruttering av voksne ressurspersoner, planene for våre to idrettsanlegg, dugnadsinnsatsen denne sommeren, den generelle ståa økonomisk og ikke minst valgene.

Rolf Magne Hansen

 


Økonomisk så hadde L/K et underskudd på knappe 130.000 i 2021. Store investeringer på anleggssiden i året som gikk er en del av forklaringen der. 

Men avtroppende kasserer Rune Larsen, som fikk velfortjent heder og blomster som takk for 20 års styrejobb, kunne allikevel berette om en solid og god klubbøkonomi med penger på bok og lite løsgjeld. Han understreket likevel viktigheten av å fokusere på inntektsbringende tiltak i 2022, etter to år med pandemi. 


Sportslig så var det ikke fritt for at A-lagets nedrykk til 5. divisjon var et diskusjonstema på årsmøtet. Det ble ikke lagt skjul på at det var en solid nedtur for en tradisjonsrik klubb som L/K og at det er viktig å lære av det som har skjedd. Men samtidig uttrykte flere at det også er viktig å se fremover og brette opp ermene, slik at oppholdet på nivå 6 ikke blir mer langvarig enn nødvendig. 


Når det gjelder valgene, så hadde man fått på plass alle vitale funksjoner i forkant av møtet, slik at det stort sett bare ble for årsmøtet å klappe inn navnene. Gledelig både at folk som L/K-leder Tone Iversen og nestleder Astrid Jørgensen Olsen fortsetter, samtidig som det er like gledelig når nye navn melder seg til tjeneste. 

Kåre Karlsen

 

Veteranene Rolf Magne Hansen og Kåre Karlsen trådte ut av styresammenheng og fikk i likhet med Rune Larsen blomster for innsatsen. Begge to har gjort en uvurderlig jobb for klubben både i styrerommet og kanskje enda mer ute i felten. Og begge to fortsetter heldigvis sitt virke på «konsulentnivå» i klubben. Det er klubben svært takknemlig for. 


Styret i L/K hovedlag:

Tone Iversen, leder

Astrid Jørgensen Olsen, nestleder

Ole Olsen, kasserer

Agnes Johansen, medlem 


Styret L/K senior: 

Jens-Georg Løvland, leder

Arne Hugo Jenssen, medlem

Hans Roar Karlsen Øvergård, medlem

Linda Skog, medlem


Styret L/K junior: 

Renate Lyngdal, leder

Ola Haugsbak, medlem

Siri Rodahl Johansen, medlem

Cathrine Utsi, medlem


Anlegg: 

Ole Olsen, leder

Johnny Hansen, medlem


Kontrollutvalg:

Kåre Karlsen

Trond-Egil Larsen
God treningshelg - stygt vinterserietap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mar 2022


Denne helge ble kontrastfylt for L/K-guttene og trener Markus Karlsen Skogheim.

For etter tre gode økter med rundt 20 mann i Lyngenhallen fredag og lørdag gikk laget på et sjokkartet 2-10-tap for Hamna - laget vi byttet plass med i divisjonssystemet i høst. 

L/K fikk en dårlig start på kampen med to baklengs tidlig og selv om man innimellom var på høyden, så var det ikke tvil om hvem som var det beste laget i Skarphallen søndag. Spesielt defensivt var det veldig mye rusk, og kanskje ble også det offensive spillet litt preget av at det sto 0-3 etter 13 minutter. Det var i alle fall mange som spilte langt under sitt normale nivå søndag. Kanskje var tunge bein en del av årsaken, men det skal ikke være en unnskyldning. Uansett kommer det nye sjanser til å vise seg fram allerede til helga - mot Stakkevollan.

Lyspunktene var ikke så mange denne gangen, men det var like vel litt å henge på juletreeet. Først og fremst Kristoffer Hansen Holst, som sto over hele treningshelga på grunn av skade, men som på grunn av mange kampforfall stilte til start søndag. Han scoret to mål og var god for L/K i denne kampen. To nye assist fra Mathias Sørum noterer vi oss også. 

Gledelig også å se nyankomne Yngve Kristiansen, og ikke minst den gamle L/K_kjenningen Aleksander Skatland i L/K-drakt. Begge har tatt overgang fra Stakkevollan og blir verdifulle for oss denne sesongen. I tillegg kommer en annen L/K_kjenning, Marco Mathisen, over fra Nordkjosbotn, noe som helt klart vil styrke oss offensivt.  Bodøværingen Kristiansen blir et nytt bekjentskap for L/K-publikummet, og vil nok gjøre seg bemerket med innsats og fart langs venstresiden. Han var med på alle øktene i Lyngenhallen og viste seg også fram i Skarphallen søndag. Velkommen til l/K til alle tre!

L/K hadde lånekeeper Ole-Petter Jacobsen mellom stengene søndag. Til tross for ti innslupne, sto Jacobsen en god kamp og hadde mange solide redninger. 

* L/K stilte uten spillere som Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken og Jørgen Skog mot Hamna. 

* Einar Skogheim rundet 90 kamper for moderklubben, mens Kristoffer Hansen Holst spilte sin 70. kamp for L/K.

L/K fra start: Ole-Petter Jacobsen (lån, Skarp), Oskar Leiros, Aleksander Skatland, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Yngve Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen, Mathias Sørum, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Ian Harper, Marcus Christensen, Håkon Fossmo, Mika Johnsen, Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Yngve Kristiansen, Marco Mathisen

Rødt kort L/K: Ian Harper (to gule)

Dommer: Tom Erik Johannessen - god.Dagsorden for årsmøte L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Feb 2022

NB! Hvis noen ønsker å delta på Teams, så kan man melde det inn til post@lyngenkarnes.no
Tap i årspremieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Feb 2022

L/K måtte tåle tap i årets første vinterseriekamp, men det var ikke helsvart likevel.

For selv om et 4-7-tap mot Nordreisa verken er spesielt imponerende eller oppløftende, så er det ingen grunn for L/K-guttene og trener Markus Karlsen Skogheim til å grave seg ned heller. 

De defensive prestasjonene var riktignok under pari gjennom store deler av kampen, men spesielt førsteomgangen var veldig oppløftende offensivt - særlig med tanke på at store deler av førsteelleveren ikke har spilt siden oktober, og heller ikke har fått trent fotball siden på flere måneder på grunn av pandemien. 

To mål hver av Kristoffer Hansen Holst og Gabriel Wikbo-Larsen, for øvrig Gabriels to første på A-laget, sørget for at L/K sto med fire mål til pause mot Nordreisa. Spesielt andresporet til de to L/K-spillerne var av det vakre slaget. Gabriels demping og lobb over keeper og Kristoffers høyoktanløp og nydelige skudd med venstra i lengste hjørne. 

Dessverre sto reisaværingene med fem mål etter en ellevill omgang i Skarphallen - blant annet etter to straffespark og en heading etter corner fra tidligere L/K-spiller Joachim Olaussen, som har vendt hjem til moderklubben foran 2022-sesongen. 

NIL tok ledelsen tidlig i omgangen, og selv om L/K utlignet gang på gang så klarte NIL å rive til seg føringen ganske raskt igjen. 4-5 til pause altså. 

Andre omgang ble en liten nedtur for L/K. Selv om man beholdt mye av banespillet, så ble det stadig lengre mellom de giftige framstøtene mot NIL-målet. Etter timen blir L/K brutt på tur i angrep og NIL kontrer inn 4-6. Og like før slutt kontrer hvittrøyene inn 4-7 også etter nok et offensivt balltap av L/K. 

Dermed et litt flatterende sluttresultat for reisaværingene, men likefullt en fortjent seier for laget som var nære på å hilse på L/K i heisen mellom 4. og 5. divisjon i fjor høst. 

L/K matchet NIL på ungdommelig fart og pågangsmot, men manglet den rutinen og roen i de avgjørende øyeblikkene som for eksempel NIL-trioen Thomas Braaten, Tor Martin Mienna og Joachim Olaussen representerte lørdag. Vinterserien er en treningsarena og det var mange fine prestasjoner her, men likefullt bør L/K ta mål av seg å prestere enda bedre i de kommende kampene. 

L/K manglet halvparten av de 14 som var involvert i fjorårets siste seriekamp - borte mot Stakkevollan. Noen har forlatt, mens andre av ulike grunner ikke kunne spille denne helgen. Likevel gledelig å se at L/K har kommet ut på andre siden av pandemien uten at mange av våre egne gutter har falt fra. Det har vært to tøffe sesonger, spesielt for de over en viss alder som i lange perioder har vært avskåret fra å trene normalt. At vi da kan stille ni lyngsværinger i startelleveren er imponerende i seg selv. Så får resultatene også begynne å komme utover i februar. 

* Gabriel Wikbo-Larsen rakk bare å bli 15 år og 240 dager før han kunne bokføre sine første mål på A-laget. Prestasjonene fra unggutten i denne kampen tilsier at det kan komme flere mål denne sesongen…

* En annen 2006-modell, Mika Johnsen, sønn av tidligere L/K-trener Dan-Håvard Johnsen, fikk sin A-lagsdebut lørdag - 15 år og 166 dager gammel.

* Kristian Bjørn Hansen (22) spilte sin A-kamp nummer 140 lørdag. Jensvollingen, som debuterte allerede i 2014, er den med flest A-kamper av de 17 spillerne som var involvert mot Nordreisa.

* Gard Grønvoll Sommerseth (19) og Joakim Berg Bjørklund (21) rundet henholdsvis 40 og 60 kamper for L/Ks A-lag.

L/K fra start: Hassan Tazabaev, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Oskar Leiros (kaptein), Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Mathias Sørum

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Marco Mathisen (lån fra Nordkjosbotn), Aleksander Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Håkon Fossmo

Dommer: Skule Ystad Skjei

Kort: Ingen til L/K

Årsmøte i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jan 2022