Sesongen 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Des 2009

L/K ønsker alle en riktig god jul!

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Des 2009

Starter mot BOIF

I år som i fjor blir det seriestart mot Bardufoss i 3. divisjon. Seriestarten 17. april går imidlertid ikke i snøstorm på Bardufoss, men (forhåpentligvis) i finfint vårvær på Geitnes kunstgress.

Terminlista ble spikret på et møte i Tromsø lørdag. L/K får bortekamp i andre serierunde - mot Salangen - før vi får Skjervøy på besøk allerede i runde tre - 1. mai på Geitnes.

Det blir en historisk dag for L/K å kunne spille hjemmekamp i Lyngen så tidlig som 17. april (uten å måtte ty til grusbane). Det krever selvsagt en innsats for å få også en kunstgressbane spilleklar midt i april, men den utfordringen må vi ta.

Se hele oppsettet for FK Fotball-Ligaen 2010 her!

 
Kretslaget:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Des 2009

Andreasene fra start

Andreas Holm (18) og Andreas Løvland (16) deltar på juniorkretsturneringen i Bodø i helga. Begge to er uttatt på Troms sitt kretslag, og begge startet i gårsdagens kamp mot Innstrandens 3. divisjonslag i Nordlandshallen.

Holm spilte hele kampen som midtstopper i kampen, som endte 2-2. Andreas Løvland startet som spiss og fikk en time på den plassen før han ble byttet ut.

Her finner du Troms-stallen i Bodø i helgen.

Andreasene og resten av Troms-laget møter Nordland i kamp klokken 18.00 i dag. Søndag er det Finnmark som står på motsatt banehalvdel for tromsjuniorene.
Årsmøte 2009.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Des 2009

Styret tok gjenvalg

Trond Egil Larsen, Johnny Hansen og Wenche Leiros.

Trond Egil Larsen, Johnny Hansen og Wenche Leiros.

L/Ks hovedlag avviklet årsmøte fredag på Geitnes. Et av de viktigste punktene på dette møtet var selvsagt valg av styre for neste år. Og den store dramatikken uteble, ettersom alle styremedlemmene gledelig nok tok gjenvalg.

Styret har i år har bestått av leder Johnny Hansen, nestleder Trond Egil Larsen, kasserer Rune Larsen og sekretær Wenche Leiros. Lill Helmersen var femtekvinne i styret, men etter at hun reise sørover i august har styret bestått av disse fire.

I det nye styret ble også Linn Wikbo valgt inn. Linn tør være kjent som én av de beste kvinnelige fotballspillerne kommunen har fostret. Nå skal hun inn i L/K-styret for å gjøre en jobb.

Årsmøtet ga forøvrig også det nye styret fullmakter til å finne inntil to ekstra styremedlemmer.

En annen av de nyvalgte er Jan Rydningen. Han ble fredag valgt til anleggsleder for L/K. L/K har som kjent to store idrettsanlegg å ta vare på og utvikle, så her har Rydningen en fin utfordring. Med seg på anleggsiden har han i alle fall solide navn.

Ellers fortsetter Torbjørn O. Karlsen som leder for fotball senior, Hildegunn Waltenberg er fortsatt leder i skigruppa, mens ingen gjør Rolf Magne Hansen rangen stridig som leder i turmarsjgruppa og i friidrettsgruppa.

Det er fortsatt ikke valgt leder for fotball junior, men det er godt håp om at dette viktige vervet også kan besettes om ikke lenge.

Vi ønsker styret lykke til i 2010!

Selv om regnskapet skal behandles på et eget årsmøte på nyåret, kunne styret allerede nå avsløre at man vil få et pent overskudd. Klubben har drevet veldig nøkternt i år, samtidig som at man har gjennomført en storstilt utbygging av Geitnes - med kunstgressbanen.

Årsmøtet måtte konstatere at man på seniornivå ikke har lyktes sportslig på fotballfronten, men det er mye å glede seg over nedover i klassene. Ikke minst med seriemesterskap til guttelaget og kretsmesterskap til jentelaget. Skiaktiviteten er også stadig  økende og i 2009 hadde for eksempel Lyngen/Karnes 140 barn på sine onsdagsrenn. Meget imponerende. I tillegg har jo skigruppa gjennomført mye arbeid på løypefronten og også arrangert et meget vellykket sonerenn. Sonerenn blir det i 2010 også.

Fra turmarsj- og friidrettsfronten kan det nevnes at man i 2009 har arrangert det tradisjonstunge Lyngen Halvmaraton. Til neste år er det Kvarthundreårs-løp og da legger man opp til å få til en solid happening. 30. mai er datoen.
L/K 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Nov 2009

Velkommen tilbake, Jørgen!

Han ble årets spiller i sin siste sesong i L/K. Nå er Jørgen Vik (19) tilbake i Lyngen/Karnes etter to sesonger i Finnsnes.

Keeperen kommer tilbake til oss etter å ha blitt kåret til årets keeper i FK Fotball-Ligaen i 2009. Det er derfor kanskje overflødig å si at Jørgen vil være en ganske solid forsterkning for oss.

Jørgen er kjent for å gi alt - ikke bare i kamp meng også på trening. Det vil nok eventuelt sløve forsvarsspillere på treningene i byen utover få merke.

Sammen med Michael Wæraas og Erlend Strand utgjør Vik L/Ks keepertrio i 2010 - en situasjon vi er meget fornøyd med!

 
Årsmøte hovedlaget:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Nov 2009

Fredag 4.desember avholdes det årsmøte i Lyngen/Karnes IL

Sted:  Geitnes Idrettshus

Tid: Fredag 04.12.09 kl. 19.00

 

Saker:   

 

1.         Vanlige årsmøtesaker.

2.         Anleggsplaner.

3.         Orienteringer.

     

 

Det blir enkel servering.

 

Vis interesse for LK – møt opp !

 

Styret
L/K i 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Nov 2009

Andreas blir i L/K

Andreas Løvland (16) har tatt valget om å bli spille i L/K-drakten også i 2010-sesongen.

Unggutten, som spilte absolutt alle kampene for L/K i år - fra start - har vært i søkelyset til TIL, men nå er avgjørelsen altså tatt om at han spiller i rødt og blått også neste sesong. 

Løvlands avgjørelse er selvsagt en "massive boost" for Lyngen/Karnes og trenerduoen Roger Lange/Dan-Håvard Johnsen. Løvland var sin unge alder til tross enormt stabil for L/K i 2009. Med en vinter til med trening vil nok ikke lysluggen bli mindre sentral i laget.

Med Løvland som et sikkert kort for 2010-sesongen, begynner endel brikker å falle på plass for L/K. Det er riktignok litt usikkerhet knyttet til Steffen Dreyer, som har vært linket til Senja den siste tiden. Men L/K har godt håp om at Steffen tar en ny sesong hos oss.

A-laget starter treningen for alvor 2. desember med tre fotballøkter i uka i Tromsø og tilnærmet det samme i Lyngen. De første ukene av desember vil også benyttes til få aktuelle nye spillere på trening for å se hvordan ting fungerer.

 

 
Futsal-landslaget:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Nov 2009

Helberg og co. fikk skryt

Det skal tas ut en landslagstropp i futsal og i helga var landslagssjef Esten O. Sæther i Tromsø og Stakkevollhallen for å se på hva Troms har å by på av futsal-talent. 18 mann var på samlinga og to av dem er L/K-spillere. Andreas Løvland og Aleksander Helberg var begge uttatt til å vise seg fram for Sæther.

Unge Løvland spiller futsal for Tromsø futsal, mens Helberg spiller for Berserk i år og de to og de 16 andre (inkludert tidligere L/K-ere Tarjei Hansen Gautestad og Jørgen Vik) har ifølge fotballkretsens sider imponert landslagssjef Esten O. Sæther. Han ga i hvert uttrykk for at han var fornøyd med nivået i nord.

I løpet av denne uka skal den første landslagstroppen tas ut. Det er ikke ventet at så veldig mange fra Troms kommer med der, men noen blir det nok.

 

 
FK Fotball-Ligaen 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Nov 2009

Ingen på årets lag

Kåringene etter historiens første FK Fotball-Liga er unnagjort. Og i en sesong der L/K slet, er det lite lyngsværinger å finne blant de mange kåringene som gutta i FK Fotball har gjort.

Faktisk er det bare Andreas Løvland fra årets L/K-utgave som er med i det gode selskap, som reserve på årets lag. Det er spillerne selv som har stått for kåringen og blant FKFLs beste menn finner vi fire Senja-spillere, to fra Finnsnes, to fra Skjervøy, to fra Skarp samt kometen Jonas Simonsen fra BOIF.

Mats Nordmo er kåret til årets spiller i FKFL 2009 mens tidligere L/K-keeper Jørgen Vik ble kåret til årets keeper.

L/K gratulerer alle vinnerne og satser på å komme atskillig sterkere tilbake ved neste års kåringer!

Se alle kåringene her!
L/K 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Nov 2009

Trenerkabalen er lagt

Det har vært en begivenhetsrik uke i L/K. Torsdag kunne vi presentere vår trenerløsning for 2010 for et møterom full av L/K-spillere - rundt 25 i tallet.

Roger Lange og Dan-Håvard Johnsen ble da presentert som L/Ks hovedtrenere i 2010 - en løsning L/K må si seg meget fornøyd med. Med Roger i Tromsø og Dan-Håvard i Lyngen har vi meget kompetente trenere for begge treningsgruppene.

Med seg for Roger og Dan-Håvard Jørn F. Berger som hjelpetrener/fysisk trener i Tromsø. I Lyngen vil Dan-Håvard Johnsen kunne trekke veksler på blant andre Tore Larsen og keepertrener Henning Hansen.

På møtet i Tromsø torsdag forklarte Lange og Johnsen om hva de tenker om den kommende sesongen. De gjorde det også klart at de har ambisjoner for sesongen - hvilket

Spillerne fikk også informasjon om treningstidene for tromsøgruppen framover, og også litt om hva trenerne ser for seg i sesongoppkjøringen i forhold til treningsmengder og tidsbruk og spillerne benyttet også anledningen til å komme med innspill til den ennå ikke fastspikrede sesongplanen.

Etterpå var det tid for et pizzastykke eller åtte på Yonas.
L/K 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Okt 2009

Roger Lange blir hovedtrenerDen tidligere TIL-kapteinen (40) takket tirsdag kveld gledelig nok ja til å bli hovedtrener for L/K i 2010.

Lange, med solid spillerbakgrunn fra toppfotballen i TUIL og TIL, hjalp til på treningsfronten i Tromsø mot slutten av 2009-sesongen, og etter sesongen har L/K fortsatt forhandlingene med Roger. Når det nå er i boks er klubben kokfornøyd med å ha Roger tilbake i L/K - fire år etter at han spilte kamper for oss i 2. divisjon.

Les mer om Roger Lange her!

Roger er utdannet C-trener og har hatt ansvaret for TIL-lag i divisjonssystemet de siste årene. Han har trent TIL-juniorene til seriegull i 3. divisjon  og opprykk til 2. divisjon i 2007. I 2009 har han imidlertid ikke trent seniorlag, utover de øktene han i september kjørte med L/K i Tromsø.  Når L/K nå har brorparten av stallen i Tromsø, er det helt naturlig at hovedtreneren også befinner seg der.

Roger vil med sin rutine fra høyeste nivå i Norge bidra til å gi hele klubben et løft, Ikke bare sportslig og spillerutviklingsmessig men også organisatorisk og administrativt.

Den totale trenerkabalen rundt Roger Lange er i ferd med å falle på plass nå. Hele kabalen vil bli presentert for spillerne på et møte i Tromsø torsdag kveld. Det som i alle fall er helt klart er at Roger vil få et solid trenerteam rundt seg.
L/K-nett vil selvsagt komme tilbake med mer om dette etter hvert.
Nå ønsker vi bare Roger Lange velkommen om bord!


 
Erling Karlsen jr:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Okt 2009

Fikk idrettens hederstegn

Erling Karlsen jr (her sammen med NFF-sjef Sondre Kåfjord) ble hedret av Troms idrettskrets forleden.


Forrige helg ble nemlig L/K-veteranen Erling Karlsen jr (75) tildelt Troms idrettskrets høyeste utmerkelse - hederstegnet - for sitt virke innen fotballen i Lyngen og i Troms fotballkrets.
L/K gratulerer så mye med hederstegnet til mannen som har holdt det nærmest kontinuerlig gående i idrettslaget siden 40-tallet, og som fortsatt er med og legger til rette for dagens L/K-spillere. Vi takker ærbødigst for innsatsen - så langt!

Her følger innstillingen fra Troms fotballkrets,som nominerte Karlsen til hederstegnet:


Troms Fotballkrets foreslår Erling Karlsen jr. som kandidat til Troms Idrettskrets Hederstegn for administrativ innsats og tjeneste. Erling Karlsen jr. er født 11.07.34, og representerer Lyngen/Karnes Idrettslag (Lyngen Idrettslag før sammenslåingen i 1990). Erling Karlsen jr. er en av bærebjelkene i Troms-idretten. Det aller meste av de siste 60 årene har Erling vært i fotballens tjeneste. Som spiller og som fotballeder. I Lyngen IL, i Lyngen/Karnes IL og i Troms Fotballkrets. Og Erling Karlsen jr. er i høyeste grad fremdeles aktiv i Lyngen/Karnes IL. Det er bare noen få år siden han var med som oppmann for klubbens A-lag i 2. og 3. divisjon, og Erling er fortsatt med i kulissene.

Hele tiden fra slutten av 40-tallet og fram til dags dato har Erling vært aktiv i fotballen i Lyngen IL og senere Lyngen/Karnes IL. Først som spiller, og fra midt på 50-tallet som leder både på lags- og klubbplan. Han har hatt omtrent alle de tillitsverv som det er mulig å ha innen et idrettslag. Tillitsverv som alltid har vært utført lojalt, med stort engasjement og med en stor porsjon klubbpatriotisme. En patriotisme som skal være der, og som setter farge på
norsk idrett. Vi skal leite lenge for å finne en person som har et større hjerte for fotballen enn Erling Karlsen jr. Karlsen-familiens rolle og posisjon i Lyngen-fotballen er viden kjent. Både Erlings kone og hans barn har i en årrekke gjort en stor innsats for klubben, og bidrar fortsatt til beste for Lyngen/Karnes
IL.

På kretstinget i 1981 ble Erling Karlsen jr. valgt inn i styret i Troms Fotballkrets, og var en del av styret helt fram til og med 1990. I en lang periode var han
også med i anleggskomiteen i fotballkretsen.

Og anleggsutvikling er et av de områdene som alltid har opptatt Erling mest. I styre- og komitèarbeid har alltid Erling vært en person med klare standpunkt.
Han er dyktig og gjennomført ærlig, og står alltid hardt på for å vinne fram med sitt syn. Når en avgjørelse er tatt, er han alltid lojal i forhold til det vedtak som er fattet.

Erling Karlsen jr. har fått Norges Fotballforbunds Honorære lederstipend,
og i 1993 ble han velfortjent tildelt Troms Fotballkrets høyeste utmerkelse – Hederstegnet for administrativ innsats og tjeneste. Da Troms Fotballkrets ga
ut historieboken ”I futtbollens tjeneste” til 75-årsjubileet i 1994, var Erling sentral i forarbeidet gjennom sin deltakelse i historiebokkomiteen. Han skal ha stor ære for det viktige kulturhistoriske arbeidet som ble gjort gjennom denne boken.

Også på fylkeskommunalt plan har Erling Karlsen gjort en innsats i det idrettsadministrative arbeidet gjennom sin deltakelse i ungdoms-
og idrettsutvalget på 80-tallet.


Erling Karlsen er en fotballens hedersmann, som også fortjener å bli tildelt Troms-idrettens fremste utmerkelse. Faktisk vil vi driste oss til å hevde at Lyngen-fotballens kulturelle forankring i lokalsamfunnet og forbilledlighet for
resten av fotball-Norge, sannsynligvis ikke ville vært den samme uten den innsatsen som Erling Karlsen jr. har lagt ned i snart to mannsaldre.

Det er selvsagt mange som legger ned en stor frivillig jobb i norsk idrett på alle plan. Likevel kjenner vi ikke til mange slike som Erling. Knapt noen kan vise
til like lang fartstid i idrettens tjeneste, og ikke mange har brukt like mye tid som Erling Karlsen jr. på å legge til rette for at barn, ungdom og voksne skal få drive idrett.

Vi anbefaler at Erling Karlsen jr. fra Lyngen/Karnes IL tildeles Troms Idrettskrets Hederstegn for administrativ innsans og tjeneste.

Jo Are Vik, daglig leder i Troms Fotballkrets

 
Lyngenturneringa høsten 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Okt 2009

Høstens versjon av Lyngenturneringa er AVLYST

Høstens versjon av Lyngenturneringa er dessverre avlyst. Som en følge av at Eidebakken skole er under ombygging vil det ikke være mulig å gjennomføre en turnering med skikkelige fasiliteter. Dermed velger turneringsledelsen å avlyse høstens utgave av Lyngenturneringa. 

Vi beklager at dette ble utfallet i år, men lover å kommer sterkere tilbake i 2010.

Ta kontakt med Trond Egil Larsen, 948 41 651, om det skulle være noen spørsmål.
TV-aksjonen Care

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2009

 Bidrar til TV-aksjonen

L/K-kaptein Steffen Dreyers jubileumsskjorte, og flere andre Dreyer-effekter, auksjoneres bort til inntekt for TV-aksjonen.

 


 

L/K-sesongen har kanskje ikke vært fullspekket av høydepunkter i år. Men et lite høydepunkt var det i alle fall da Steffen Dreyer rundet 100 A-lagsmål i august, i en alder av 23 år og 98 dager. Den feiret han forsiktig ved å vise fram en hjemmesnekret t-skjorte med tallet 100 på.

I ettertid har vår fotballspillende politiker utfordret FK Fotball-gutta Thomas Aune og Aleksander Schau til en byttehandel, der Steffens 100-målsskjorte, samt blant annet bandanaen han spilte i den radiooverførte ligapremieren mot BOIF i april, går i bytte med en FK Fotball-skjorte - en skjorte som Steffen i sin tur skal ha på i et kommunestyremøte.

Dealen gikk igjennom da Steffen gjestet FK Fotball-studio da de var i Tromsø sist, og nå ligger hele Dreyer-pakken ute på QXL. Der skal t-skjorta, bandanaen og kapteinsbindet hans selges til inntekt for TV-aksjonen.

Er du interessert i å støtte en god sak og samtidig vinne historiske L/K-effekter, så er det bare å sende budet dit til fkfotball@nrk.no

 

Jenter 7er: Kretsmester!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Okt 2009

Jentelaget til L/K FIL ble i helga kretsmester. Bak fra venstre: Birgitte Robertsen, Marte Lyngra, Silje Lise Nyseth, Frida Sørensen, Marielle Simonsen, Birthe Stenberg, Susann Simonsen Foran fra venstre: Marie Mathiassen, Oda Skogheim, Marianne Bjørklid, Aurora Lyngdal, Karoline Lyngdal. Foto: Arne Teigen, FIN. 

Etter en knepen 1-0 seier i første kamp reiste jentelaget til indre Troms med ambisjoner om å hente hjem kretsmesterskapet.

Selv om Bardu tar en tidlig ledelse,er det egentlig aldri tvil om hvor seieren skal havne. L/K FIL har en 2-1 ledelse til pause, og det stopper ikke før det står 1-5 på resultat tavla.

Dermed gratulerer vi spillerene og apparatet rundt laget med et velfortjent KM-mesterskap.

Kampreferat:

Bardu-L/K FIL 1-5 (1-2)

Målscorere: Frida Sørensen, Birthe Stenberg, Marie Mathiasen, Susann Simonsen, Mariell Simonsen.

 
FK Fotball-Ligaen: Nordreisa - L/K 2-1

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2009

Ballen er fortsatt rund

At L/K klarte å tape denne kampen, viser at fotball er et fascinerende spill.

L/K burde ta poeng for å være 110 prosent sikker på fornyet kontrakt i 3. divisjon, men det klarte vi ikke. Nordreisa vant 2-1, uten at det hjalp dem opp fra bunnen av tabellen når sesongen nå er over.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter ett minutt, men L/K lot seg ikke ryste spesielt av det. De røde pøste på med det man hadde og det er rett og slett ufattelig at det bare ble med det ene L/K-målet før pause - headingen fra Andreas Holm etter et Andreas Løvland-frispark etter 25 minutter. Nordreisa hadde mer enn nok med å forsvare seg og satse på kontringer, men hadde ironisk nok den kanskje største sjansen i første omgang likevel. Men L/K-forsvaret fikk med nød og neppe ryddet opp i kaoset. Dermed 1-1 til pause.

Andre omgangs eneste mål kom på straffespark etter en times spill. Johan Anders Logje skapte trøbbel for L/K mer enn én gang, men straffesparket han fikk i duell med L/Ks Jørn F. Berger var ikke akkurat soleklart. Stian Amundsgård straffet gamle lagkamerater og satte inn det som skulle vise seg å bli kampens siste mål. For L/K klarte ikke å overliste gode Kai Tore Molund i NIL-målet og mot av kampen begynte både presisjonen og viljen til å komme tilbake å synke alarmerende.

Paradoksalt nok måtte begge lag framover, ettersom NIL var avhengig av å få best mulig målforskjell ift. TIL 3, som ifølge rapportene lå an til et ganske stort tap mot TUIL 2. Derfor var det ikke snakk om for NIL å ri på noen 2-1 ledelse. Men et par potensielt farlige kontringer ble tatt hånd om av Rudi Dreyer og co. i forsvaret.

Da kampens dommer Johnny Nilsen blåste av kampen, var L/K ifølge de foreløpige resultatene fra de andre arenaene på den ikke helt trygge tredjesisteplassen på tabellen. Men da sluttrapportene fra Salangen kom, kunne vi bare takke Skjervøy for hjelpen. De slo Salangen på bortebane og sørget for at salangsværingene holdt seg bak L/K på tabellen.

Dermed endte sesongen på fjerdesiste plass for L/K. En skuffende sesong, men likevel får man ta med seg at man klarte å ta seg sammen mot slutten av sesongen og styre inn til sikker plass.

L/Ks lag: Henning Hansen; Kristoffer Fagerborg, Jørn F. Berger, Rudi Dreyer, Andreas Holm; Espen Haugen, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Torgrim Sollid.

Innbyttere: Ole Remi Hausner og Mats-Haakon Karlsen

Gule kort, L/K: Kristoffer Fagerborg, Jørn F. Berger, Andreas Holm

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - har dømt bedre kamper
4.divisjon: Tap i sesongavslutningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Sep 2009

L/K 2 tapte 5-2 i sesongavslutningen.

Utgangspunktet for sesonavslutningen i 4.divisjon var grei; Holde Loke bak seg på tabellen ved å gjøre en solid innsats på Stakkevollan kunstgress.

Åpningen på kampen var bra, og det var veldig fortjent at Robin W.Samuelsen førte bortelaget i ledelsen etter et vakkert angrep.  Når vi passerer halvtimen setter samme Wikbo inn 2-0 etter å ha blitt spilt på blankt mål av Øyvind Garfjell.

Der og da virker kampen nesten avgjort, og bortelaget har endel skikkelig feite muligheter til å øke ledelsen både en og to ganger, men det vil seg ikke. Etter 40 minutter reduserer Loke på en gjennomløpning, før de utligner på et plassert skudd fra 16 meter rett før pause.

Etter en solid start på 2.omgang, som dessverre ikke gir utteling, kontrer Loke inn 3-2 etter 65 min. Etter dette går rullegardinen ned for L/K guttene, og Loke får enorme rom å boltre seg i.

Dermed en avslutning som oppsumerer sesongen for b-laget; nemlig fra det meget solide til det helt elendige.

L/K: Jørn Henriksen, Kåre Johnsen, Jan-Robin Bjørn, Frank Nilsen, Lasse Simonsen, Rudi Dreyer, Ole-Remi Hausner, Aleksander Hellberg, Jonas Samuelsen, Robin Wikbo Samuelsen, Øyvind Garfjell.

Gult kort: Lasse Simonsen

Innbytter: Magnus Minde.

Dermed endte L/K 2 sist i 4.divisjon, noe tabellen viser i klartekst. Dermed må reservene starte neste sesong i 5.divisjon.
KM Jenter 7er: Seier i første kamp mot Bardu

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Sep 2009

Jentelaget til L/K FIL tok første stikk mot Bardu

 

                        

I første kamp mellom L/K FIL-Bardu sikret hjemmelaget seg et greit utgangspunkt til returmøtet neste helg.

Lyngen/Karnes Furuflaten jentelag hadde følgende spillere:

Birgitte Robertsen, Marte Lyngra, Silje-Lise Nyseth, Frida Sørensen, Mariell Simonsen, Birthe Stenberg, Susann Simonsen, Marie Mathiassen, Oda Skogheim, Marianne Bjørklid, Aurora Lyngdal og Karoline Lyngdal.
 
Under ledelse av Uno Nesvik tok jentelaget i følge rapportene en fortjent seier på Furuflaten kunstgress.
 
Marie Mathiassen var kampens eneste målscorer.

Returkampen spiller 3.10 klokken 14.00 på Bardu kunstgress!

Vi ønsker jentene lykke til med kampen!


 
Lyngenturneringa høsten 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Sep 2009

Vi er omsider klare for høstens versjon av Lyngenturneringa.

Mange har i den senere tid tatt kontakt for å forhøre seg om det skal avvikles Lyngenturering denne høsten. Svaret er; naturligvis skal avholdes turnering.

Datoene for turneringa blir som følger:

17.10: Miniputter 6-10 år.

18.10: Gutter 7er og jenter 5er

24.10: Lillegutter, lillejenter og småjenter

25.10: Smågutter

Vi vil snarlig være ute med den tradisjonelle påmeldingslinken her på hjemmesiden.

Spørsmål vedørende Lyngenturneringa kan rettes til lyngkarn@online.no, eller Trond Egil Larsen, mob 948 41 651,

 
Tippeligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2009

Gratulerer, Trond!

I kveld ble det endelig klart: Trond Olsen (25) er seriemester i norsk fotball etter å ha beseiret Molde sammen med de andre Rosenborg-spillerne.
23 år etter at Sigmund Forfang ble cupmester med TIL, fikk Lyngen også en ordentlig seriemester.
Karnesværingen scoret sågar 2-0 målet som virkelig utløste jubelscenene i trønderleiren på Aker Stadion i Molde. Trond har spilt mye for RBK i år og har også syv seriemål for seriemestrene. Og ennå er det noen kamper igjen for venstrekanten i år...

Lyngen/Karnes IL gratulerer Trond Olsen så mye med seriemesterskapet!

 
FK Fotball-Ligaen L/K - Finnsnes 3-2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2009

Mål av Dreyer - viktig seier

Foreløpig versjon:

To flotte frisparkmål av kaptein Steffen Dreyer sørget for å berge seieren mot Finnsnes i årets siste hjemmekamp på Polleidet. Dreyer satte inn 1-0 og 3-1, og sørget for at L/K nå ligger på sikker plass på tabellen én runde før slutt.

Torgrim Sollid kom også på scoringslista i dag, men det som så ut til å bli en trygg og grei seier etter to tidlige mål ble til en litt svett affære på slutten da FIL reduserte til 3-2. L/K hadde da svidd noen vanvittige sjanser i andre omgang, og hadde FIL klart å utligne på slutten så hadde det vært fryktelig bittert. Men det gikk heldigvis bra til slutt.

Det begynte veldig bra på høsttunge Polleidet, forøvrig i likhet med bortekampen mot FIL i sommer. Allerede etter tretten minutter står det 2-0 til hjemmelaget. Etter syv minutter felles spissen Morten Nilsen på rundt 20 meter - til venstre for FIL-målet. Kaptein Steffen Dreyer tar ansvar og skrur ballen over muren og opp i hjørnet bak FIL-keeper Jørgen Vik. Seks minutter senere er Torgrim Sollid på løp bak en Morten Nilsen som er i duell med FIL-forsvaret. Ballen havner i beina på venstrekanten og han viser besluttsomhet når han dunker den i mål.

Men i likhet med bortekampen, slipper L/K seg litt nedpå etter 2-0 scoringen. Laget mister initiativet på midten og FIL får styre showet i litt for stor grad. Det resulterer i et par solide sjanser til Finnsnes - blant annet et stolpeskudd fra Krister Flytøren. Men L/K rokerer litt på midtbanen og kommer bedre opp i press igjen. Dermed holder man nullen til pause.

Andre omgang er bare 13 minutter gammel når Eirik N. Heim reduserer for FIL. En kontant avslutning i nærmeste hjørne. Like etter får Steffen Dreyer alle sjansers bestemor når innbytter Øyvind Garfjell slår et lekkert innlegg fra venstresiden. Steffen henger alldeles uforstyrret foran mål, men setter ballen i tverrliggeren fra kloss hold.

Men Dreyer hadde ikke tenkt å gi seg med det. To minutter senere er det duket for nytt frispark - denne gangen til høyre for FIL-målet. Normalt et hold for en venstrefot ala Øyvind Garfjells. Men Dreyer er lur, og slår ballen rundt muren og inn i korthjørnet. Ikke helt godt oppstilt mur, men vanvittig frekt og godt gjort av storfjordingen likevel.

3-1 er tradisjonelt ikke en like farlig ledelse som 2-0, men på Polleidet var den det. For selv om L/K hadde veldig fin kontroll på kampen utover i omgangen, så har Finnsnes mange gode fotballspillere. Én av dem er Krister Flytøren, som riktignok hadde hatt en anonym kamp mot L/Ks bestemann Andreas Holm. Men to minutter før slutt utnytter Flytøren en dårlig avklaring fra L/K-forsvaret etter dødball. Han knaller inn 3-2 bak Henning Hansen og de siste fire-fem minuttene ble ubehagelige for alle L/K-ere. Men det gikk bra.

Dermed kunne man nyte det tradisjonstunge kakebordet på Polleidet etter kampslutt. Finnsnes tok seg tid til å fylle magene før hjemturen til Lenvik og også dommere, L/K-spillere, ledelse og publikum deltok. Her fikk også journalist og fotballvenn Arne Teigen heder i form av blomster fra L/K-leder Johnny Hansen i anledning Teigens 50-årsdag.

L/K passerte med seieren Salangen på tabellen. Og med en ny seier mot Nordreisa neste helg, kan man klatre ytterligere. Men det blir en tøff kamp mot et Nordreisa-lag som fortsatt har et mikroskopisk håp om å berge divisjonsstatusen.

Andreas Holm (17) ble av L/K-juryen kåret til dagens L/K-gutt. Vel fortjent for unggutten, som steppet inn da venstreback Jens-Georg Løvland meldte seg syk på morran kampdagen.

L/K - Finnsnes 3-2 (2-0) 1-0 Steffen Dreyer (7), 2-0 Torgrim Sollid (13), 2-1 Eirik N. Heim (56), 3-1 Dreyer (61), 3-2 Krister Flytøren (88)

L/Ks lag: Henning Hansen; Kristoffer Fagerborg, Jørn F. Berger, Mats-Haakon Karlsen, Andreas Holm; Espen Haugen, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Torgrim Sollid, Steffen Dreyer; Morten Nilsen.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Ole Remi Hausner, Jonas Samuelsen

Gult kort L/K: Morten Nilsen

Dommer: Peder Amundsen, Bakkeby - god.
L/K FILs guttelag:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Sep 2009

Tap 1-7 mot Tromsø i sluttspillet

Guttelaget til L/K FIL har stort sett slått alle lag i årets sesong, med et hederlig unntak; Tromsø G-93 har ved to anledninger, i semifinalen i Tromsø turneringa, og i sluttspillkampen på Geitnes, vist seg for sterke for Daniel Kristiansen sine utvalgte.
På Geitnes kunstgress ble resultatet tilslutt 1-7 til et meget sterkt Tromsø lag. Dermed ingen KM tittel på guttelaget denne sesongen, men laget skal absolutt være bekjent av den innsatsen som er lagt ned inneværende sesong. 
Målscorer mot TIL var stopper Kåre Johnsen på en heading fra kort hold.
På lagbildet ser vi fra venstre bak: Kåre Johnsen, Sindre Dreyer, Hans Roar Karlsen, Andre Waage, Joakim Einebakken Nilsen, Andreas Løvland, Jøran G. Åsheim, Lars Morten Samuelsen.
Fra venstre foran: Øyvind Eriksen, Oskar Kleveland Leiros, Per Inge Stenhaug, Henning Skogvang, Joakim Jensen, Martin Strand og Aleksander Slettli.Fotballpresident Kåfjord i Lyngen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Sep 2009

Imponert over anleggene

Sondre Kåfjord lot seg imponere over den innsatsen som er lagt ned på anleggsfronten i fotballkommunen Lyngen. Han var tirsdag på besøk og så de nye kunstgressanleggene på Geitnes og på Furuflaten.

- Ja, dette må være bortimot Norges-rekord i anlegg i forhold til folketall det jeg har sett i dag. Dere får til det dere vil. Det ser jeg, slo Kåfjord fast, etter også å ha tatt fotballanlegget på Polleidet i nærmere øyesyn.

Lyngenhallen og flere ballbinger på strekningen Furuflaten Lyngseidet forsterker bildet av at det ikke skal stå på anleggene når nye talenter skal vokse fram.

På Geitnes hadde det møtt opp rundt hundre skole-barn og ungdom som gjennomførte en fotballdag i det fine høstværet samtidig som Kåfjord besøkte banen. Et meget vellykket tiltak! Kåfjord fikk sagt et par viktige ting til den oppvoksende ungdommen.

- Det er fint å ha ambisjoner, men det viktigste er å ha det artig. Respekter hverandre og praktiser fair play. Det dreier seg om folkeskikk. Det dere gjør i fotballen, skal være det dere ønsker at andre skal gjør mot dere, sa Kåfjord.

Besøket i Lyngen ble avsluttet med en lunsj på Stigen Vertshus, før Kåfjord dro til Tromsø for å åpne Skarps nye kunstgressbane. På lunsjen fikk Kåfjord et lite innblikk i hva slags utfordringer en bygdeklubb som L/K har.

President Kåfjord fikk enkel servering i speakerbua på Geitnes. Her sammen med L/K-leder Johnny Hansen og Håvard Jenssen. Til venstre, daglig leder Jo Are Vik i fotballkretsen.

 

Sondre Kåfjord har nok sett større pokalsamlinger, men tok seg likevel tid til å inspisere L/Ks premieskap på Polleidet.

 
4. divisjon, L/K - Ulfstind 3-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Sep 2009

Alt håp ute

L/K 2 hadde mulighet til å få kontakt med lagene foran seg på tabellen i 4. divisjon, men misbrukte elegant muligheten hjemme på Geitnes i ettermiddag. Etter en god start for et godt besatt hjemmelag og 1-0 ved Andreas Holm på straffe, ramlet L/K2 sammen og slapp inn fire mål. Mot slutten reduserte L/K2 to ganger, ved Alex Rygh og Rune Lillevik, og på overtid var det faktisk en god mulighet for ett poeng likevel. Men Mats-Haakon Karlsen scoring ble korrekt avblåst for offside.

Med tap i dag er det ikke mulighet for L/K2 å få tre lag bak seg på tabellen. Det betyr at det blir 5. divisjon for andrelaget vårt i 2010. Selv om det er surt, så har vi over to sesonger vist oss å være et bunnlag i fjerde. Så da er det kanskje like greit å ta nedrykket på strak arm.

L/Ks lag: André Våge; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn, Ole Remi Hausner, Kåre Johnsen; Andreas Holm, Lasse Hausner, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen; Alexander Løvland Rygh, Mats-Haakon Karlsen.

Innbyttere: Uno Nesvik, Rune Lillevik, Eivind Bekkstrand, Robin Wikbo Samuelsen, Frank Nilsen

Gule kort L/K: Mats-Haakon Karlsen, Ole Remi Hausner, Alexander Løvland Rygh.
FK Fotball-ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2009

Årets første borteseier

 Tremåls-helten Morten Nilsen kunne holdt opp én finger til etter seieren i Salangen.

Ett L/K lag med kniven på strupen tok årets første borteseier på Idrettsheia kunstgress. Seieren ble tilslutt 5-2 etter at L/K ledet 2-1 til pause.

Kampen store spiller ble Morten Nilsen, som fra sin posisjon som spiss banket inn tre mål. L/Ks øvrige mål ble scoret at Torgrim Sollid og Steffen Dreyer.

Når den endelig kom, så var det en veldig fortjent borteseier for L/K. Trenerduoen Hausner/Larsen hadde gjort noen grep foran kampen og blant annet kjørt inn comeback-mannen Jørn F. Berger som stopperkollega til Rudi Dreyer. En litt mer ufrivillig fri var det å få inn keeperveteran Henning Hansen. Men i Michael Wæraas' jobbfravær og med andrekeeper Erlend Strand skadet var det duket for Hansen. Han var trygg og god gjennom hele kampen og var overhodet ikke å klandre for baklengsmålene. Espen Haugen var tilbake på defensiv midtbane, mens Ole Oscar Ross og Andreas Løvland var indreløpere. Torgrim Sollid var flyttet over på venstrekanten, mens Steffen Dreyer spilte høyrekant.

Selv om Salangen tok ledelsen 1-0 på en dødball etter 13 minutter, så viste L/K etter hvert at vi var bedre enn hjemmelaget. Rett nok kom utligningen etter 18 minutter på litt heldig vis etter god jobbing av Morten Nilsen og sikker avslutning av Torgrim Sollid, men det var ikke mye flaks over 1-2 målet rett før pause. En av SIF-stopperne slår en ball rett i føttene på Andreas Løvland. Han setter fart mot en ryggende forsvarsfirer og får slått ut til Morten Nilsen - som har trukket ut på høyrekanten. Morten nøler ikke og klinker ballen fra hjørnet av 16-meteren og inn i lengste hjørnet via stolpen. En utrolig flott scoring og 1-2 til pause.

Andre omgang begynte bra for L/K og nå skulle det også bli mål etter corner. Rudi Dreyer header ballen ned i føttene til Jens-Georg Løvland, som endelig hadde fått klarsignal for å flytte opp i feltet på corner. Han finter ut forsvareret med en lur ball til Steffen Dreyer, som vender og klinker ballen i hjørnet. Steffens 101. mål for L/Ks A-lag.

Nå gikk Salangen umiddelbart opp og reduserte til 2-3 på et mål som de fleste var enige om burde vært avblåst for offside. Men Dreyer og Nilsen lot seg ikke merke med det. En ny dårlig avklaring av SIF-forsvaret havner hos Dreyer litt innpå SIFs banehalvdel. Han slår Morten Nilsen direkte igjennom og alene med keeper er Nilsen trygg. 2-4.

I denne perioden peiser L/K skikkelig på, med gode overganger og høy hastighet på spillet. Ett kvarter før slutt fullfører Morten Nilsen sitt hat-trick. En lang ball fra stopper Berger forfølges av Morten. Ballen ser litt drøy ut, men Nilsen gir alt og rekker ballen og tar den ned på usedvanlig lekkert vis. Så setter han den rolig og kontrollert i hjørnet.

På slutten hadde L/K veldig fin kontroll og med litt mer konsentrasjon kunne man ha plusset på med mål også. Det ble store rom på midtbanen og L/K-spillerne fikk såpass god tid at man ble usikre på hva man skulle gjøre. Men 5-2 er veldig, veldig godkjent på Idrettsheia, selv om Salangen har slitt hjemme i år. Innsatsen og vinnerviljen var på topp hos L/K i dag etter å ha gjort unna en litt slapp innledning på kampen. Morten Nilsen må selvsagt framheves for en vannvittig god spissjobb, men hele laget var over pari i dag. Det er betryggende når man vet hvor viktig kampen var.

Dagens resultat løfter L/K til fortsatt utsatt tiende plass på tabellen, men vi har nå kontakt med lagene over oss. Tabellen for FK Fotball-ligaen finner du her

 

 

 

 

 Jørn F. Berger koser seg med en passende is etter kampen.

SIF - L/K 2-5 (1-2) 1-0 Endre Laugerud (13), 1-1 Torgrim Sollid (18), 1-2 Morten Nilsen (42), 1-3 Steffen Dreyer (57), 2-3 Stian Kristoffersen (58), 2-4 Nilsen (63), 2-5 Nilsen (75)

Dommer: Jonny Andreassen - god

Gult kort L/K: Rudi Dreyer

L/Ks lag: Henning Hansen, Kristoffer Fagerborg, Jørn Berger, Rudi Dreyer, Jens-Georg Løvland, Espen Haugen, Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Torgrim Sollid, Morten Nilsen, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Torgrim Sollid, Ole Remi Hausner for Andreas Løvland, Mats-Haakon Karlsen for Espen Haugen.
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Sep 2009

Larsen tar ansvar

Tore Larsen ble mandag oppgradert til hovedtrener i L/K sammen med Lasse Hausner. Larsen har fungert som spillerutvikler i L/K i år, men får et utvidet ansvar i de tre siste kampene i år.

En relativt prekær tabellsituasjon har gjort at laget ønsker å styrke trenerteamet. I forrige uke ble Roger Lange hentet inn som trenerkonsulent i Tromsø. Nå er det altså Tore som skal ta et tak for klubben. Tore har uvurderlig erfaring etter utallige år som spiller og trener i L/K og vil ha mye å bidra med på treninger, samlinger og kamp.

- L/K har et stort og godt trenerteam fra før av, men det har likevel vært slik at Lasse har vært endel alene på samlinger og kamper. Nå har Tore Larsen ryddet plass i timeplanen sin for å kunne være mer med rundt laget og det er vi veldig glade for. Nå må alle bidra for å redde L/K ut av en uvanlig vanskelig sesong, sier sportslig leder Torbjørn O. Karlsen i fotball senior i Lyngen/Karnes.

 
4. divisjon: Fløya 2 - L/K 2 1-4

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2009

Må vinne resten

Comeback for Jørn F. Berger til tross; Det ble tap mot Fløya 2 mandag.

L/K stilte med et bra lag på Fløyabanen mandag, men tapte likevel for topplaget Fløya 2.

Det sto 1-3 til pause etter at Fløya hadde vært best. Steffen Dreyer scoret L/Ks mål. Etter hvilen skapte L/K 2 mer, men spesielt effektive var man ikke. Dermed nok en tapt kamp for andrelaget, som nå snart ikke har flere kamper å berge plassen i 4. divisjon på.

Positivt at Jørn F. Berger var tilbake i midtforsvaret. Han er aktuell for mer spill på et høyere nivå for L/K ut sesongen.

Med tapet begynner det å bli få kamper igjen for L/K2 hvis vi skal berge plassen i 4. divisjon. De to siste kampene er mot Ulfstind og Loke og de må i hvert fall vinnes. Så får vi se om det holder til slutt.

L/Ks lag: Erlend Strand; Lasse Hausner, Jørn F. Berger, Jan Robin Bjørn, Eivind Bekkstrand; Espen Haugen, Andreas Holm, Aleksander Helberg; Alexander Løvland Rygh, Steffen Dreyer, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Robin Wikbo Samuelsen, Lasse Simonsen

Gult kort, L/K: Steffen Dreyer
FK Fotball-Ligaen, L/K - Skarp 0-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Sep 2009

Nytt hjemmetap og mer tabelltrøbbel

L/K roter seg stadig lengre ned i nedrykksgjørma i 3. divisjon. I dag ble det tap 0-3 for et ordinært men rutinert Skarp-lag på Polleidet. Skarp tok ledelsen 1-0 etter halvtimen i første omgang og holdt den ledelsen i en knapp time før de satte to kjappe på slutten av andre omgang.

For L/K sin del skaper man brukbart med sjanser og rydder bra opp bakover, men likevel er det noe uforløst over laget. Og da man begynte å styre kampen i andre omgang valgte rutinerte Skarp-spillere å gjøre kort prosess. L/K-spillerne ble resolutt sparket ned på vei framover og på den måten klarte man å kvele en del av angrepene til L/K. Og de gangene man klarte å trenge igjennom et bra Skarp-forsvar, så sto keeper Tor Inge Kristiansen i veien. Tydeligst ble det da innbytter Steffen Dreyer kom igjennom etter gjennomspill av Morten Nilsen. Steffen kommer alene med keeper, men prøver å runde ham. Det går ikke og L/K får aldri reduseringen.

På slutten flytter L/K opp mer av laget og da var Skarp lumske på kontringene. Gode Morten Lund var farlig frampå flere ganger og Skarp får 2-0 like før full tid på et godt volleyskudd. Lund setter inn 3-0 langt på overtid og gir Skarp en ganske flatterende tremålsseier.

L/K-kaptein Steffen Dreyer skulle starte, men følte seg ikke bra og måtte kaste inn håndkleet under oppvarminga. Han kom imidlertid inn i andre omgang og kunne fort blitt helt i dag hadde avslutningene sittet bedre.

Andreas Løvland ble kåret til dagens L/K-gutt.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Rudi Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Kristoffer Fagerborg; Andreas Løvland, Morten Nilsen, Ole Remi Hausner; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Torgrim Sollid.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Espen Haugen

Gult kort, L/K: Ole Remi Hausner
FK Fotball-ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2009

En Lange vender tilbake

Roger Lange spilte ikke mange kampene for L/K da han var i klubben i 2005, men statusen i klubben er likevel smått legendarisk. Nå er han tilbake - denne gangen som trenerkonsulent i Tromsø.
Roger ble presentert for spillerne under samlinga i Tromsø i går og skal bidra på noen treninger i byen framover, i spann med det trenerteamet L/K allerede har i byen. L/K har en langt større andel spillere i byen nå i høst enn tilfellet var i vår, samt at spillende hjelpetrener Tore Veseth Olsen har flyttet til Alta, og det krever en opprustning av apparatet i byen. Her kommer Roger Lange inn.

L/K befinner seg i en relativt kritisk, og uvant, situasjon i bunnen av 3. divisjonstabellen. Vi er ikke mer naiv enn at vi vet at det er spillerne sjøl som må snu dette.

Håpet og ambisjonene er likevel at den gamle TIL-kapteinen kan bidra til å få ut litt mer av potensialet i gruppa og få hele stallen til å yte maksimalt i de siste fire kampene i år, slik at nedrykk ikke trenger å være et tema når sesongen er over.

 

 

 
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2009

En finnmarking vender "hjem"

Tore Veseth Olsens comeback i L/K ble ikke av det langvarige slaget. Han har flyttet til Alta og har nå skrevet under for Bossekop.

Tore fikk en flott start i L/K-drakta i vinter og scoret blant annet fire mål på de fire første treningskampene. Men Tore har siden seriestarten vært plaget av skader og har bare kunnet bidra i begrenset grad for L/K. Siste kamp var et innhopp i hjemmetapet for Ishavsbyen 23. mai.

Tore er fortsatt skadet, men det er å håpe at Tore kan bli frisk slik at han klarer å bidra på fotballbanen igjen. Vi takker Tore for innsatsen så langt og ønsker Tore lykke til videre. Han vet hva som er nummer 1-klubben for ham om han vender tilbake til Troms!

L/K-nett har forøvrig skrevet før om Tore-bror Gaute, som også er i Finnmark for tiden. Han er imidlertid bare på utlån til moderklubben Nordkyn ut sesongen, og er L/K-spiller igjen fra 15. november.

 
Geitnes kunstgress 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Sep 2009

Heder til mannen som har fått realisert Geitnes Kunstgress.

Fra hovedstyret i Lyngen/Karnes IL ønsker vi å sende en ekstra stor hilsen til styreleder Johnny Hansen for sitt enorme bidrag under realiseringen av prosjekt Geitnes Kunstgress. 

Johnny har underveis i prosessen vært mannen som har administrert hele prosjektet. Han måtte til og med gå til innkjøp av en blå protokoll for å klare å holde orden på sakene.

Vår eminente styreleder har vist enorm handlekraft underveis i prosessen, og har styrt prosessen med jerngrep helt fra Lyngen kommune vedtok å bidra til realisering av kunstgresset. Sammen med resten av Geitnes gjengen har du levert et helt enormt anlegg til klubben.

Styret vil derfor takke Johnny Hansen for sin enorme innsats som er lagt ned underveis for å få dette prosjektet i havn.  

Uten ditt bidrag ville aldri Geitnes Kunstgress blitt realisert! Takk skal du ha Johnny!

 
Ett minutts stillhet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Sep 2009

Tidligere L/K-spiller Lars Johnsen ble minnet på Polleidet lørdag.

Lars, som omkom i en tragisk bilulykke onsdag kveld, ble bare 20 år gammel. Idrettstalentet var en kjent snowboardkjører, men i Lyngen var han kjent som fotballspiller.

Unggutten kom til L/K som 17-åring i 2006 og spilte høstsesongen for L/K i 3. divisjon. Mange av de som spilte ilag med ham da, spiller fortsatt for L/K. Det var derfor svært naturlig å hedre Lars med ett minutts stillhet foran 3. divisjonskampen mot Skjervøy lørdag.
Lars kommer i tillegg fra en solid fotballfamilie, med sterke røtter til Lyngen. Pappa Alf har trent Karnes, mens onkel Dan-Håvard som kjent har trent L/K i en årrekke.

Våre tanker går til familien. Vi lyser fred over Lars Johnsens minne.

 
Geitnes kunstgress:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Sep 2009

                Offisielt åpnet

Ordfører Hans Karlsen sto for den høytidelige åpningen av Geitnes kunstgress lørdag. Med hjelp fra dugnadssjef Kjell Magne Stenhaug og miniputtespilleren Einar Skogheim kuttet Karlsen snora og erklærte praktanlegget for åpnet.

Det var på alle måter en stor dag på Geitnes lørdag. En fotballskole i forkant av åpningen sørget for mye folk på kunstgresset og at talentutvikler Mark Dempsey hadde tatt turen fra Tromsø satte en ekstra spiss på skolen.

Blant talerne var selvsagt L/K-leder Johnny Hansen, som roste både kommunen, Sparebanken Nord-Norge, naboklubb Furuflaten, Lundvoll maskinstasjon og ikke minst dugnadsgjengen på Geitnes. Ordfører Hans Karlsen uttrykte glede over at man nå på kort tid hadde fått to flotte kunstgressbaner i Lyngen og understreket at dette har det vært politisk enighet om.

Også banksjef Merete Forfang, Furuflaten-leder Johannes Grønnvoll og fotballkretsens Nils Trygve Johansen holdt taler, i tillegg til Elektro-Sports Rolf Magne Hansen. Sistnevnte bedrift har stått for det elektriske på stadion - inkludert flomlysene som ble testet da L/K2 møtte Ramfjord senere på kvelden.

Etterpå var det bare å slippe barna løs på banen igjen. Det er duker for atskillig tusen timer med fotballøkter på kunstgressbanen i årene framover.

Gratulerer med ny bane til alle lyngsværinger!
FK Fotball-Ligaen, L/K - SIK 0-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Sep 2009

Dette hadde vi ikke råd til

Det er alltid ubeleilig å tape for Skjervøy, men dagens tap var likevel ekstra katastrofalt for L/K - som rett og slett ikke klarer å ta steget vekk fra bunnstriden i FK Fotball-Ligaen.

Et straffe og et mål på overtiden av overtiden avgjorde kampen på Polleidet i dag. Begge målene signert Michael Stangnes. Dermed blir L/K stående på svært skumle 17 poeng, og neste helg er det sterke Skarp som står på motsatt banehalvdel.

Selv om SIK vant og selv om det slett ikke var ufortjent at de gjorde det heller, så var dette absolutt en kamp L/K kunne og burde vunnet. Da Steffen Dreyer svidde århundrets største sjanse tidlig i første omgang, var det ikke mange som trodde at det skulle bli én av få store L/K-sjanser i kampen. Og SIK hadde ikke mange sjøl heller. Straffesparket kom etter en corner, der dommer Kay-Erling Ludvigsen dømmer for holding i feltet. Grei straffe som settes kaldt i mål. 0-1 til pause.

I andre omgang har L/K ballen mest, men et kompakt SIK-forsvar, og ikke minst to gode midtbanespillere i Ruben Kristiansen og Joachim Flatvoll, slapp sjelden L/K-angriperne til. Og da hjemmelaget på sitt mest desperate prøvde å få et utligningsmål på tampen, sprang Michael Stangnes igjennom og satte 0-2 bak navnebror Wæraas i L/K-buret.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Rudi Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Andreas Holm; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Torgrim Sollid; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Aleksander Helberg, Alexander Løvland Rygh, Jonas Samuelsen

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen - grei kamp

Gule kort, L/K: Mats-Haakon Karlsen og Steffen Dreyer
4,. divisjon, L/K 2 - RUIL 2-0

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Sep 2009

Gledelig seier i flomlys

L/Ks andrelag klarte det førstelaget ikke klarte i kveld - nemlig å vinne på hjemmebane. På nyåpnede Geitnes kunstgress tok L/K 2 en relativt komfortabel 2-0 seier, hvis slike finnes da.

17 år gamle Jonas Samuelsen og snart 41 år gamle Jørn Henriksen scoret målene i en godt gjennomført kamp av L/K 2, som dermed la Loke bak seg på 4. divisjonstabellen og dermed fortsatt holder liv i teoriene om å berge plassen i divisjonen.

Kampen startet såpass tett opp til A-lagets kamp mot Skjervøy på Polleidet, at A-lagsreservene som kom inn i A-kampen ikke rakk starten av B-kampen. Men L/K hadde likevel 11 mann som startet kampen og så kom Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh og Aleksander Helberg til etter et knapt kvarter.

Det stod 0-0 til pause men i andre omgang var L/K best. To fine mål etter godt spill og veteran Jørn Henriksen scorer i sin andre kamp på rad.

Selv om det var en klassisk lagseier i dag, er det ikke mulig å skrive dette kampreferatet uten å nevne Jan Robin Bjørn i midtforsvaret til L/K 2. Han var fullstendig utilnærmelig i alle duellene - om det så var fugl, fisk eller skilpadde det var snakk om. Men alle fortjener ros i dag. Fra Erlend Strand i mål til spiss Alex Rygh.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kåre Johnsen, Uno Nesvik, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Rune Larsen, Martin Strand, Eivind Bekkstrand, Henning Hansen; Jørn Henriksen, Robin Wikbo Samuelsen.

Innbyttere: Alexander Løvland Rygh, Aleksander Helberg, Jonas Samuelsen, Lasse Hausner.

Dommer: Øystein Sivertsen, Krokelvdalen.

Ingen gule kort til L/K

 
FK Fotball-Ligaen: Ishavsbyen - L/K 3-1

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Aug 2009

Bortemarerittet fortsetter

L/Ks håpløse bortestatistikk forverret seg ytterligere på krøllgresset i Tromsdalen i ettermiddag. Da ble Ishavsbyen for sterke for L/K-guttene, som leverte en urovekkende svak forestilling - selv til bortekamp å være.

Det begynte imidlertid veldig bra. Ole Oscar Ross spilte spiss i Steffen Dreyers skadefravær og snurret skikkelig rundt med Byen-forsvaret i forkant av 0-1 målet. Ross gjorde i kjent stil alt sjøl og klarte til slutt å sette ballen i mål. Da var det gått syv minutter og det meste så greit ut. Etter kvarteret er samme Ross igjennom på nytt, men denne gangen klarer IFK-forsvaret med nød og neppe å avverge.

Isteden skal IFK bli invitert inn i kampen. Rudi Dreyer, som ellers var én av ytterst få L/K-spillere som får godkjent i dag, er litt for røff i en duell med en IFK-angriper. Dommer Ragnar Dahl dømmer straffe og André Jenssen er meget stødig fra 11-meteren. 1-1.

Det så ut til å bli pauseresultatet, men rett før omgangens slutt får IFK frispark midt inne på L/Ks banehalvdel. Ballen blir slått bak i feltet og der får en IFK-spiller gå opp fullstendig upresset og heade ballen i motsatt hjørne.

I andre omgang prøver trenerne Hausner og Leonhardsen å legge litt om. Stopper Morten Nilsen blir flyttet opp på offensiv midtbane, mens Mats-Haakon Karlsen går ned på stopperplass. Men IFK har likevel grei kontroll og L/K skaper mindre og mindre ettersom kampen skrider fram. Selvtilliten og gutsen fra hjemmekampen mot Fløya er som blåst bort og de fleste forsøk ender opp et godt stykke fra målet til Ishavsbyen. Noen halvsjanser klarer de røde å produsere, men IFK virket hele tiden farligere i sine angrep. Ti minutter før slutt ble det da også 3-1 etter at IFK hadde rullet opp på sin høyreside og lagt inn i feltet. Der for IFK-spissen all verdens tid til å stokke beina og sette ballen i hjørnet.

Fortvilende kamp for L/K, som fortsatt står med fattige to poeng på bortebane i år. I dag var så godt som hele laget under pari og da vinner man ikke kamper.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Rudi Dreyer, Morten Nilsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Mats-Haakon Karlsen, Ole Remi Hausner, Andreas Løvland; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Andreas Holm.

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Jan Robin Bjørn, Aleksander Helberg

Gule kort: Morten Nilsen, Rudi Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli

 
4. divisjon, L/K - Sørreisa:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2009

Utsatt til oktober
Kampen mellom L/K2 og Sørreisa, som skulle gått onsdag 26. august, er flyttet til 4. oktober.

Det betyr at andrelaget får forlenget sesongen sin med én uke. Egentlig skulle siste kamp i 4. divisjon spilles 27. september, men på grunn av at Sørreisa for tiden har trøbbel med å stille lag så har L/K gått med på å utsette den viktige bunnkampen.

Nytt kamptidspunkt er da søndag 4. oktober klokken 15.00. A-laget har forøvrig siste seriekamp lørdag 3. oktober - borte mot Nordreisa.

L/K 2 har forøvrig en vanskelig bortekamp igjen i kveld - borte mot Ringvassøy. Skal L/K 2 ha håp om å unngå nedrykk, så bør det bli poeng på Dåfjord gress. Og helst tre.4. divisjon, RIL - L/K2 2-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2009

Henriksen scorer igjen

Det er ikke mange aktive spillere i Troms som har scoret flere mål i andre- og tredje-divisjon enn Jørn Egil Henriksen (40). I dag var han i gang igjen - riktignok i fjerdedivisjon. I L/Ks bortekamp mot Ringvassøy var Henriksen frampå og puttet. I tillegg hadde han et mål til inne, men det ble avblåst av dommeren.

Til tross for Jørns comeback i målprotokollene, så ble det ikke tre poeng for L/K2 i dag. Det ble til slutt 2-2 etter at Ringvassøy hadde ledelsen 1-0 til pause. Alexander Løvland Rygh satte inn L/K2s andre mål etter et kjempeforarbeid av Ole Oscar Ross.

Ett poeng er strengt tatt ikke nok for L/K2 hvis man skal klare å karre seg på sikker plass i fjerde divisjon. Men likevel sterkt mot et Ringvassøy som normalt er gode hjemme.

RIL fikk keeperen sin utvist i første omgang, i en situasjon der L/K også fikk straffespark. Den bommet dessverre Alex Rygh på - forøvrig den andre straffemisssen til L/K2 på rad.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Lasse Simonsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Frode G. Larsen; Andreas Holm, Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh; Fredrik P. Johansen, Ole Oscar Ross, Aleksander Helberg.

Innbyttere: Åmund Rognli, Jørn Henriksen

Gule kort: Lasse Simonsen, Jonas Samuelsen.
4. divisjon, L/K 2 - FKS 2 1-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2009

Viktig seier mot Senja

L/K 2 gjennomførte en god kamp hjemme på Polleidet gress og satte høyt plasserte Senja 2 på plass med 1-0.

Til tross for en knepen seier, hadde L/K 2 god kontroll på kampen. Spiss for dagen, Mats-Haakon Karlsen, ble matchvinner en halvtime ut i første omgang etter en corner. Da hadde samme mann svidd en straffe like før etter at Jonas Samuelsen ble felt.

Andre omgang kontrollerte L/K kampen og burde ha scoret flere mål. L/K spilte fornuftig og spilte fri hardtarbeidende Fredrik Johansen gang på gang på venstresiden. Men avslutningene havnet bak mål. Men denne gangen behøvdes det originalt nok bare ett mål for å vinne kampen.

Først og fremst en lagseier i dag. Alle sto på fra første stund og bak hadde kaptein Jan Robin Bjørn og hans tropper full kontroll. Vi er også nødt å nevne de keeper Andre K. Våge (16), som knapt satte en fot feil gjennom hele kampen. De to andre guttespillerne, Jøran Grønnbakk Åsheim og Kåre Johnsen gjorde også solide figurer. Førstnevnte ble forøvrig sparket ned inne i feltet og ble skadet. Vi får håpe at det ikke er for alvorlig.

Veldig gledelig å se Jonas Samuelsen tilbake på banen etter den alvorlige skaden han pådro seg i bortekampen mot Sørreisa i mai. Jonas skulle egentlig bare spille én omgang på L/K-midtbanen, men ba tynt om å få spille mer. Han sprang, slet og skjøt i nesten en hel omgang til før han ble tatt av banen. Veldig bra!

L/K 2 ligger fortsatt ekstremt utsatt til på 4. divisjonstabellen. Onsdag er det en viktig hjemmekamp mot Sørreisa, som også sliter i bunnen. Der må det bli tre poeng for å ha mulighet til å klatre ytterligere.

L/Ks lag: Andre K. Våge; Kåre Johnsen, Uno Nesvik, Jan Robin Bjørn, Eivind Bekkstrand; Andreas Holm, Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh; Fredrik P. Johansen, Mats-Haakon Karlsen, Jøran Grønnbakk Åsheim.

Innbyttere: Cato Larsen, Lasse Simonsen, Robin Wikbo Samuelsen, Åmund Rognli.

Ingen gule kort

Dommer: Roald Johansen - god

 

 
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Aug 2009

Tre ganger Ross og 4-0

L/K hadde etter hvert få problemer med å sikre den fjerde strake hjemmeseieren i dag mot Fløya. 4-0 sto det til slutt etter at innbytter (!) Ole Oscar hadde hatt lekeland i Fløya-forsvaret den drøye timen han spilte. De gangene han satte på én av turboene sine, så lå det grønne folk strødd etter ham og denne gangen sløste han heller ikke med sjansene han skapte.

Trener Lasse Hausner hadde gjort en rekke omkalfatreringer på laget etter 3-3 kampen mot TIL i midtuka. Inne på laget var Jens Georg Løvland, Torgrim Sollid og Espen Haugen, mens Morten Nilsen var satt ned som stoppermakker til Rudi Dreyer. I tillegg var Erlend Strand inne som keeper for sydenferierende Michael Wæraas.

Kampen tok imidlertid ikke av innledningsvis, selv om Andreas Løvland hadde en kjempesjanse rett etter avspark. Etter tre minutter gjør Fløya-stopperen en feil og Steffen Dreyer får fri bane mot mål. Stopperen takler Dreyer og får gult kort. Rutinerte Johnny Olsen hadde full kontroll gjennom hele kampen, men akkurat der var det vanskelig å se at det skulle være annet enn rødt kort. Men det var tidlig i kampen, og dommeren valgte å la tvilen komme det tiltalte laget til gode denne gangen. Og det var i grunnen greit nok.

Etter det skjer det egentlig lite foran begge mål. Fløya var med i kampen, men L/K-forsvaret tok stort sett det som kom. Bakerst sto Erlend Strand trygt og godt og etter hvert begynte da også angrepsrekka til L/K å våkne. Det skulle likevel gå 35 minutter før det sto 1-0. Og da hadde attpåtil kaptein og toppscorer Steffen Dreyer måttet forlate banen med ryggplager. Hans erstatter var Ole Oscar Ross og han var klar da en av L/Ks aller beste i dag, høyreback Kristoffer Fagerborg, slår en stikkball i bakrommet. Ross tok ballen med seg og nektet alt i grønt adgang til hans intimsoner. Til slutt lå ballen i nettet bak Fløya-keeperen med det klingende navnet Thomas Tøllefsen.

Like etterpå kunne Ole Oscar "007" Ross økt til 2-0 etter et nydelig raid på venstresiden av Øyvind Garfjell. Men Ross dorer ballen himmelhøyt over. Garfjell fant dermed ut at han likegodt kunne score selv. Et Ole Remi Hausner-frispark finner Øyvind inne i feltet og 19-åringen flikker bare ballen videre i mål - hans åttende seriemål i år og hans 26 A-lagsmål hittil i karrieren.

2-0 til pause og egentlig fin kontroll på kampen, selv om det fortsatt er mye å gå på for L/K.

Andre omgang starter bra og 53 minutter ut i kampen var det en vanvittig dobbelsjanse. Først header Andreas Løvland i tverrliggeren etter frispark. Så plukker Espen Haugen opp ballen og legger inn foran mål igjen. Der går Ole Oscar Ross opp alene og har bare å styre ballen i nettet. Men på uforklarlig vis header han utenfor.

Fem minutter senere gjør imidlertid Ross det godt igjen. Han får ballen på midtstreken fra Øyvind Garfjell , får en god førstetouch med hodet og resten er historie. Noen sekunder senere må keeper Tøllefsen inn i nettet igjen etter at Ross har rundet ham og trillet ballen i mål.

4-0 kommer i det 66. minuttet og denne gangen er det Torgrim Sollid som spiller Ross igjennom i en ikke altfor lettvint posisjon. Men Ross gjør det han kan best, demper ballen og setter fart på nytt. Runder keeper og scorer sitt tredje for dagen og sitt syvende seriemål for sesongen.

Resten av kampen blir ikke spesielt spennende. Fløya har lite å by på og L/K rullet opp angrep på angrep. Det var imidlertid ikke alltid at man nådde å fylle på inne i boksen, men det kunne likevel fort blitt flere enn de fire målene vi fikk.

Med seieren i dag mot tredjeplasserte Fløya førte L/K opp på 17 poeng og forbi både Ishavsbyen og TUIL 2 (riktignok med én kamp mer spilt enn TUIL 2). Tabellsituasjonen er fortsatt ikke til å leve med for en klubb som L/K, men det er i hvert fall syv poeng ned til Nordreisa på sisteplassen.

En uhørt sterk benk på Polleidet i dag. Er nok ikke mange lag i FK Fotball-ligaen som kan sette innpå spillere som Andreas Holm, Ole Oscar Ross og Mats-Haakon Karlsen og fortsatt ha solid navn ubenyttet på benken. Litt smårusk for Steffen Dreyer og Jens-Georg Løvland, men begge må man regne med er klar igjen til viktig kamp mot Ishavsbyen neste helg.

* Ole Oscar Ross ble ikke uventet kåret til dagens L/K-gutt.

* A-kamp nummer 90 for 19-årige Øyvind Garfjell.

L/K - Fløya 4-0 (2-0) 1-0 Ole Oscar Ross (35), 2-0 Øyvind Garfjell (45), 3-0 Ross (58), 4-0 Ross (66).

Dommer: Johnny Olsen - god

Ingen gule kort til L/K    

L/Ks lag: Erlend Strand; Kristoffer Fagerborg, Rudi Dreyer, Morten Nilsen, Jens-Georg Løvland; Ole Remi Hausner, Espen Haugen, Andreas Løvland; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Torgrim Sollid.

Innbyttere: Ole Oscar Ross for Dreyer, Andreas Holm for JG Løvland, Mats-Haakon Karlsen for E Haugen.
4. divisjon, Skognes - L/K 1-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2009

Tapte på Sjursnes
Det ble et knepent tap for 4.divisjonslaget til L/K på Bjørkmyra grus onsdag kveld.

Hjemmelaget Skognes vant 1-0 etter en scoring etter halvtimen. Da hadde Skognes hadde L/K 2 paradoksalt nok grei kontroll etter en god Skognes-periode i innledningen av kampen.

Lagleder Vegard Bjørn Olsen medgir at det ikke var ufortjent at Skognes vant, men at det likevel var L/K-sjanser som kunne ført til et annet resultat. Blant annet hadde comeback-mannen Robin Wikbo Samuelsen en stor sjanse like før slutt, men mål ble det ikke.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kåre Johnsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Torgrim Sollid, Espen Haugen, Martin Strand, Jøran Grønnbakk Åsheim, Alexander Løvland Rygh, Rune Lillevik.

Innbyttere: Eivind Bekkstrand, Robin Wikbo Samuelsen.
FK Fotball-ligaen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2009

Uavgjort på Alfheim

Tirsdagens oppgjør mellom TIL 3 og Lyngen/Karnes endte tilslutt 3-3 etter at kaptein Steffen Dreyer med sitt 10. mål for sesongen berget poengdeling på den sleipe Alfheim matta.

L/K fikk en elendig start på kampen, og allerede etter 15 minutter ledet det unge TIL-laget 2-0 etter slett forsvarspill av det gjestende lag. Bortelaget kjemper seg inn i kampen, og venstreving Øyvind Garfjell er sentral.

Først utnytter han en feil i midtforsvaret til TIL og lobber elegant inn redusering til 2-1. Så serverer han til Morten Nilsen, som stanger inn 2-2 etter halvtimen. L/K kjører så resten av omgangen, og burde gått til pause med ledelse etter flere pene angrep.

Andre omgang er svak, men begge lag har sjanser nok til å score flere mål. Dramatikk blir det ikke før i det 89 minutt, da dommer Stig Are Sørensen tildeler TIL 3 et noe tvilsomt straffespark. Det blir satt kontant i mål og kampen synes tapt for L/K. Rett fra avspark spilles imidlertid ballen ut til venstreving Øyvind som setter full fart. Innlegget er perfekt, og kaptein Steffen Dreyer setter inn utligningen med et perfekt hodestøt - sitt 100. mål for L/Ks A-lag. Dermed kunne han få vise trøya med "100" på. Gratulerer til Steffen!

Da hadde forøvrig TIL satt inn en utespiller i mål etter at deres keeper ble skadet i en duell et kvarter før slutt. Til tross for dette, og til tross for at dommer Stig Are Sørensen la til syv minutter på grunn av skaden, klarte ikke L/K å sette TIL-keeperen på nevneverdige prøver, bortsett fra scoringen til Dreyer da.

I en ikke alt for velspilt kamp skal L/K tilslutt si seg fornøyd med et poeng slik kampen utviklet seg. Dermed står L/K uten borteseier sålangt i årets FK Fotball-liga, og ligger fortsatt utsatt til på tabellen.

TIL-kampen representerte et steg tilbake etter flere fine kamper fra L/Ks side. Laget vartet riktignok opp med variert og godt angrepsspill før pause, men avslutningene var enten for dårlige eller så rant de ut i sanden på grunn av skuddredde L/K-angripere.

L/K manglet en sydenferierende Ole Oscar Ross i dag, men hadde til gjengjeld fått tilbake viktige Morten Nilsen. Det hadde vært artig å sett hva Ross hadde fått til på en stor og rask Alfheim-matte, men det nytter lite å spekulere i det. Når L/K møter Fløya hjemme på Polleidet lørdag er Ross tilbake igjen og trener Lasse Hausner har en nærmest skadefri stall på rundt 25 mann å velge spillere ifra. Det er god konkurranse om plassene og det bør reflekteres i en skikkelig god kamp mot Fløya.

Førstekommende lørdag tar vi imot Fløya på Polleidet klokken 15.00. Da satser vi på nok en hjemmeseier. 

L/K: Michael Wæraas, Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Andreas Holm, Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Morten Nilsen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Torgrim Sollid og Espen Haugen.

Dommer: Stig Are Sørensen

Gult kort L/K: Øyvind Garfjell 
4. divisjon, L/K - Stakkevollan 3-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Aug 2009

Holm matchvinner
Andreas Holm scoret 3-2 målet på et kjempeskudd fra 25 meter og avgjorde kampen til fordel for hardt prøvede L/K 2 i kveldens kamp mot Stakkevollan på Geitnes kunstgress.

Torgrim Sollid satte inn 1-0 før pause, men Stakkevollan kom tilbake og gikk opp til 2-1. Så utlignet Mats-Haakon Karlsen før unggutten Holm satte høyrefoten til et pent tilbakelegg fra Torgrim Sollid og knallet ballen i mål.

L/K stilte med et rutinert lag, med bare to spillere under 20 år. Og både de fra A-stallen og oldboysen gjorde manns jobb i kampen. Cato Larsen var suveren som midtstopper, mens Frank Nilsen og Rune Larsen knapt trådte feil gjennom hele kampen. Resten av laget gjorde også en glimrende innsats, hvis vi ser bort ifra en liten blackout rundt kvarteret før slutt. Da scorer Stakkevollan to raske mål og tar ledelsen. Men laget viste karakter og kom tilbake ved A-spillerne Karlsen og Holm.

Viktig også med Torgrim Sollid tilbake på høyrevingen. Han spilte samfulle 90 minutter og vil bli viktig også i 3. divisjon utover høsten.

Comeback for storscorer Jørn Henriksen i kampen mot Stakkevollan. Etter et par år i oldboys-relatert utlendighet var storfjordingen tilbake i L/K. Det kan bli artig utover, dét også.

Til tross for seieren er L/K sist på 4. divisjonstabellen.

L/Ks lag: Erlend Strand; Frank Nilsen, Cato Larsen, Lasse Simonsen, Tor Arne Larsen; Mats-Haakon Karlsen, Andreas Holm, Rune Larsen, Torgrim Sollid, Rune Lillevik, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Uno Nesvik, Glenn Roar Pettersen, Jørn Henriksen

Gule kort: Rune Larsen, Rune Lillevik, Tor Arne Larsen, Lasse Simonsen


 


4. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Aug 2009

Nytt tap for Laksvatn

Til tross for et på papiret sterkt lag til bortekampen mot Laksvatn, ble det et solid tap for L/Ks 4. divisjonslag tirsdag kveld. Det ble til slutt 1-6 i målprotokollen etter at L/K hadde utlignet til 1-1 i første omgang.

Gledelig å se Torgrim tilbake i røddrakta etter et avbrekk nå i sommer. Han hadde målgivende til Morten Nilsens 1-1 mål - forøvrig tilbake sjøl etter to kampers karantene.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Lasse Hausner, Tor Arne Larsen, Torgrim Sollid, Morten Nilsen, Alexander Helberg, Jens Georg Løvland, Jøran Grønnbakk Åsheim, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Kåre Johnsen, Lasse Simonsen, Glenn-Roar Pettersen
FK Fotball-ligaen, L/K - TUIL 2 2-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2009

Ga tre poeng i bursdagsgave

Steffen Dreyer (til venstre) ble matchvinner mot TUIL 2 i kveld. Dermed ga han trener Lasse Hausner tre poeng i bursdagsgave. Til høyre venstreback Stig-Roar Hansen Rognli.

Med sin 2-1 scoring fire minutter før slutt sørget lagkaptein Steffen Dreyer for at L/K fikk tre poeng og trener Lasse Hausner fikk en fin presang på sin 32-årsdag. Dreyer fikk ballen på 18-20 meter etter en L/K-dødball, og klinket den i mål bak en meget god Morten Bredal-Thorsen i TUIL2-målet.

Da hadde et bra besatt TUIL-lag gitt L/K kamp til døra gjennom hele kampen og L/K måtte virkelig ned i kjelleren for å hente opp de tre poengene. Men L/K ville mest og klarte til slutt å berge seieren. Øyvind Garfjell sørget for 1-0 ledelse til pause etter et av mange Ole Oscar Ross-raid. 1-1 fikk TUIL på dødball rett etter pause. Kampen var helt åpen helt til dommeren blåste av, men heldigvis trakk Steffen Dreyer fram matchvinneregenskapene når det mest av alt trengtes.

At det bare sto 1-0 til pause, skal TUIL prise seg ganske lykkelig for. Selv om bortelaget slett ikke ble overkjørt, kom L/K til store sjanser gjennom hele omgangen. Allerede etter ett minutt får Steffen Dreyer den første etter innlegg fra venstreving Øyvind Garfjell. Vingene Garfjell og Ole Oscar Ross skapte i det hele tatt hodebry for et ungt TUIL-forsvar og det var slett ikke tilfeldig at de var de to som sto bak da L/K endelig klarte å overliste TUIL-keeper Bredal-Thorsen. Etter fire minutter er det Ole Oscar som tar TUIL-forsvaret ut på luftetur. Den ender helt inne i målgården til TUIL-keeperen, som klarer å parere avslutningen til Ross.

Så spolerer i tur og orden Andreas Løvland, Fredrik P. Johansen, Ole Oscar Ross og Steffen Dreyer hver sin store sjanse før Ross/Garfjell endelig sørger for 1-0. Da hadde TUIL også hatt sine tilbud ved den Adecco-aktuelle spissduoen Johnsgård/Lysvoll.

Det var imidlertid en tredje A-spiller, Fredrik Allertsen som skulle sørge for balanse i regnskapet. L/K gir fra seg et frispark på sin høyreside og det setter Allertsen rett i lengste hjørnet uten at noen L/K-forsvarere makter å avklare. Nølende forsvarsspill og målet skulle også gi TUIL-guttene blod på tann. I perioden etter målet er det nemlig dalingene som fører an og L/K-keeper Michael Wæraas må trekke fram et par matchvinner-redninger. L/K skaper lite men både Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross har gode muligheter til å sette 2-1 før Dreyer til slutt klarer det fire minutter før slutt - hans 99. A-lagsmål for klubben.

Viktig seier for L/K i den jevne bunnstriden i FK Fotball-ligaen. Tirsdag venter TIL 3 borte og der blir det også viktig å ta poeng for å henge med i svingene.

* Mye skader og karantener foran denne kampen gjorde at midtbanespiller Ole Remi Hausner måtte spille midtstopper, mens Stig-Roar Hansen Rognli fikk sin debut fra start på venstreback. Begge kom fra oppgaven med bravur. Også innbytter Jan Robin Bjørn viste flotte takter da han fikk sjansen i midtforsvaret mot slutten av kampen.

* Til kampen mot TIL 3 tirsdag er både Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen og Jens Georg Løvland tilbake etter karantene. Også Andreas Holm kan være klar igjen etter ryggplager.

L/K - TUIL 2 2-1 (1-0) 1-0 Øyvind Garfjell (35), 1-1 Fredrik Allertsen (48), 2-1 Steffen Dreyer (86)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Stig-Roar Hansen Rognli, Rudi Dreyer, Ole Remi Hausner, Kristoffer Fagerborg; Espen Haugen, Andreas Løvland, Fredrik P. Johansen; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Aleksander Helberg for Stig-Roar Hansen Rognli, Andreas Løvland for Jan Robin Bjørn, Alexander Løvland Rygh for Steffen Dreyer

Gule kort, L/K: Espen Haugen, Andreas Løvland

Dommer: Roald Johansen - god kontroll

 

 
4. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2009

Tap i kunstgresspremieren

L/K 2 klarte ikke å vinne den historiske kampen på Geitnes kunstgress fredag. Det ble tap 2-4 for topplaget Laksvatn etter L/K2-scoringer av Fredrik P. Johansen og Rune Larsen. Førstnevnte ble historisk iogmed at han scoret det første L/K-målet på Geitnes-kunstgresset noensinne.

 
4. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2009

Tett kampprogram

L/K 2 får en tøff start på høstsesongen, med tre kamper på én uke. A-laget styrer på sin side unna helgekamper de neste serierundene...

Nå fredag starter høstsesongen for L/Ks 4.divisjonslag, med hjemmekamp mot topplaget Laksvatn. Kampen går kl. 19.00 og blir smått historisk ettersom den skal gå på nyåpnede Geitnes kunstgress!

Så går returoppgjøret allerede tirsdag 11. august, på gressbanen på Laksvatn. Denne kampen skulle egentlig gått i mai, men ble flyttet til august på grunn av baneforholdene på Laksvatn. Kampen ble flyttet til 10. august, men er nå altså flyttet på nytt - til 11. august klokken 19.00.

Så spiller L/K 2 ny hjemmekamp mot Stakkevollan fredag 14. august på Polleidet gress. Også den kampen går klokken 19.00.

A-laget har selvsagt også kamper i denne perioden. TUIL 2 kommer til Polleidet mandag. Den kampen går klokken 19.00, mens neste A-kamp ikke er før tirsdag 18. august - borte mot TIL 3. Neste helgekamp for L/K er dermed ikke før møtet med Fløya lørdag 22. august - klokken 15.00.

 
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Aug 2009

Tapte på Senja

Til tross for mer enn hederlig innsats, spesielt i første omgang, ble det tap 4-1 mot topplaget FK Senja. L/K tok ledelsen 1-0 ved Andreas Løvland og burde ha ledet til pause. Men FK Senja får mål på sin første sjanse i kampen etter 22 minutter og setter ett til før pause, mens L/K svir et par skikkelig feite sjanser.

Andre omgang begynner også bra og det er spenning helt til innbytter Kjetil Adolfsen legger på til 3-1 rundt ti minutter før slutt.

L/K var smertelig klar over at det ville bli en tøff match mot topplaget FK Senja i varmen i Islandsbotn. L/K startet som mot BOIF i en 4-2-1-3-formasjon med Andreas Løvland i en offensiv midtbanerolle og med Andreas Holm og Espen Haugen i defensive midtbaneroller. Ting fungerte fra start og hjemmelaget slapp ikke til på grunn av aggressivt press fra L/K-spillerne. Hurtigtoget Mats Tunstad ble effektivt stoppet av høyreback Kristoffer Fagerborg og Senja-forsvaret hadde på sin side mer enn nok med å stanse aggressive L/K-angripere og ikke minst L/Ks lynving Ole Oscar Ross (som forøvrig parkerte nevnte Tunstad i flere løpsdueller i andre omgang, og viste hvem som antagelig er divisjonens hurtigste spiller).

L/K hadde heller ikke skapt de store sjansene før 0-1 målet kom, og måten det kom på kan også trygt kalles heldig. Etter 20 minutter Ole Oscar Ross ett av sine trademark-løp inn i motstanderens farlige sone, men blir stoppet på rundt 20 meter. FKS-midtstopperen klarerer ballen, men treffer en medspiller og ballen havner hos Andreas Løvland på rundt 16 meter. Banens yngste viser all den ro som behøves og setter ballen i hjørnet for FK Senjas meget gode keeper. 1-0.er

Like etterpå har L/K en fantastisk mulighet til å gå opp til 2-0. På nytt er det Ross som løper fra hele Senja, men som istedenfor å klinke ballen i mål fra god posisjon prøver å finne en medspiller inne i feltet. Det koker bort i kålen og i stedet er det FKS som får en håndsrekning på sin første sjanse i kampen. L/K-keeper Michael Wæraas gir retur på et relativt løst skudd fra Mats Tunstad, og Jørgen Møller Martinsen setter returen i mål. Bittert, men litt typisk topp mot bunn og rutinerte mot urutinerte.

L/K lar seg imidlertid ikke prege av utligningen. De fortsetter å spille fotball og etter en halvtime kommer Andreas Løvland seg fri i midten og kommer alene med keeperen. Unggutten klarer ikke å overliste Senjas sisteskanse denne gangen, og i den påfølgende duellen med en senjaforsvarer skader Løvland seg. Han må ut og erstattes av comeback-kid Ole Remi Hausner, som er L/Ks sommersignering i år.

10 minutter før pause får Senja sitt 2-1 mål. En lang ball slås inn fra Senjas høyreside og på bakerste lurer Runar Danielsen og setter inn ballen med hodet. Det blir også det for Senja ganske så flatterende pauseresultatet. Tre minutter før pause er nemlig også Steffen Dreyer igjennom, men også han roter bort muligheten til å score.

L/K startet bra i andre omgang også, men Senja fikk gradvis mer taket på kampen. Vingspillet begynte å sitte bedre og en spiller som feks. Jørgen Møller Martinsen viste at har et høyere nivå inn enn 3. divisjon. L/K ble liggende lavere med laget, og mistet litt av topp-presset iogmed Andreas Løvlands tidlige dusj. Og når L/Ks andre Andreas, Andreas Holm, måtte gi seg med ryggsmerter så merkes det, selv om erstatterne Ole Remi Hausner og Aleksander Helberg gjorde gode figurer. At L/K-spiss Steffen Dreyer var småskadet gjennom hele andre omgang, hjalp heller ikke på...
L/K ble i hvert fall liggende lavere i banen og satse mer på kontringer. På én av dem spiller Øyvind Garfjell Ole Oscar Ross helt fri. Ross, som med god margin har L/Ks beste høyreskuddfot, løper seg i posisjon foran Senja-buret, men velger å lobbe da han keeperen møter. Det ender med corner, i stedet for mål. 
Spenningen holdt seg helt til det 81 minutt. Da får innbytter Kjetil Adolfsen stå alene i feltet og heade inn 3-1. Senere scorer Senja også 4-1 mot et L/K-lag som har spilt ut sine siste kort og som i flere andre situasjoner blir berget av gode Wæraas-inngripener. Riktignok er Steffen Dreyer frampå med et vakkert skudd, men Senja-keeperen varter opp med dagens redning og nekter Dreyer sitt 99. L/K-mål.

Kort oppsummert så kan man ikke si noe annet enn at Senja til slutt vinner fortjent. De har rutinen og roen som skal til for å dra i land seieren i slike kamper, selvom L/K ikke sto noe tilbake for topplaget i lange perioder av kampen. Senja har topp 3.divisjonskvalitet i alle ledd og vil i løpet av 90 minutter skape nok til at de vinner de fleste fotballkampene på dette nivået. Marginprat er for tapere, men hadde L/K hatt litt flaks i denne kampen så hadde vi tatt poeng i Islandsbotn.

* Rudi Dreyer spilte sin 120. A-kamp for L/K. Det gjorde han på suverent vis. Eldstemann Dreyer var kompromissløs fra start og ga absolutt ingenting ved dørene. L/Ks bestemann sammen med Ole Oscar Ross.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Jens-Georg Løvland; Espen Haugen, Andreas Holm, Andreas Løvland; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Ole Remi Hausner, Aleksander Helberg, Fredrik P. Johansen

Gule kort L/K: Mats-Haakon Karlsen, Jens-Georg Løvland (begge fikk sitt tredje gule for sesongen og må stå over mot TUIL 2 mandag)

 

 

 

 

 

 
Geitnes stadion:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Aug 2009

Innviet krøllgresset

Fredag 31. juli klokken 18.15 startet L/K-trener Lasse Hausner en historisk trening på Geitnes. Da ble nemlig tidenes første offisielle trening (hvis det er noe som heter det...) gjennomført på L/Ks flunkende nye krøllgress.  

Denne uka har det vært siste innspurt for å få gresset på plass og fredag kveld kunne L/Ks A-lagsspillere teste det nye underlaget. Ekstra gunstig å få trent på krøllgress før starten på høstsesongen, som finner sted på krøllgresset i Islandsbotn mot FK Senja søndag.

Framover blir nok krøllgresset på Geitnes hyppig brukt til både aldersbestemte kamper og til seniorkamper. A-laget vil imidlertid fortsatt ha hovedarena på naturgresset på Polleidet, som også er riktig så innbydende for tiden. A-laget vil i første rekke bruke kunstgressbanen til serie- og ikke minst cupkamper i april og mai måned, når spillerforholdene på naturgress som oftest er dårlige. L/K har de siste årene spilt hjemmekamper i cupen utenfor Lyngen. Det trenger vi ikke nå lenger.

 

 
Geitnes kunstgress: Snart klar til bruk

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jul 2009

Det grønnes på Geitnes.

Prosjekt Geitnes kunstgress er nå på oppløpssiden, og man anter at banen vil kunne være klar til bruk mot slutten av denne uken. I helga ble banen merket og det som gjenstår nå er å kjøre på sand og gummikuler.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon både når det gjelder bruk av bane og det praktiske rundt treningstider straks banene er klar. I tillegg er vi i gang med å planlegge den offisielle åpningen av kunstgresset. 

En lang prosses er i ferd med å sluttføres, og styret i L/K ønsker å takke alle som har bidratt til at vi i høstesesongen 2009 kan spille fotball på kunstgress. Ved realiseringen av kunstgresset har klubben fantastiske fasiliteter for yngres avdeling, og vi regner med at kunstgresset vil være mye i bruk, både med organisert og uorganisert aktivitet utover høsten.

Mer informasjon vil komme fortløpende på L/K nett.
To TIL-mål og treningsleir i Piteå:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2009

Hektisk fotballferie for Løvland

Mens de fleste av hans FK-Fotball-kolleger i vår 3. divisjonsavdeling tok seg en mer eller mindre velfortjent fotballferie, har ikke Andreas Løvland (16) hatt mye fri fra fotballen i sommer.

Noen få dager etter at siste seriekamp var spilt på Polleidet, dro Andreas sammen med TILs juniorlag til Jet-cup på Hamar som lånespiller. Der fikk L/K-gutten bryne seg på det ypperste av det norsk fotball har av juniorer, og selv om det gikk litt trått med TIL i turneringen, rakk Løvland å imponere mot spillere som er både to og tre år eldre enn ham selv.

Andreas scoret to av målene for TIL og viste at han allerede, i en alder av 16 år og to måneder, har et høyt toppnivå. Det har selvsagt TIL også lagt merke til, men saken som prydet førstesiden til Framtid i Nord forleden var likevel ganske drøy. Tittelen "Andreas til TIL" kunne tyde på at Løvland allerede var blitt TIL-spiller, men det er altså langt fra sannheten. L/K legger ikke skjul på at vi har dialog med Tippeliga-klubben, spesielt med tanke på at Andreas kommer under TILs vinger som elev ved NTG til høsten. Men det er fortsatt langt fram før Andreas eventuelt er TIL-spiller. At unge Løvland har potensiale til det, er det i alle fall ingen tvil om.

Uansett hva som måtte skje framover så er det Lyngen/Karnes som gjelder for Andreas i høst. Plassen i neste års 3. divisjon skal sikres og helst skal L/K klatre ytterligere på tabellen også. Til den jobben blir unggutten viktig. Det viste han også på treningsleiren i Piteå, der han var blant de mest stabile og gode gjennom samtlige 16 timer med trening, samt i treningskampen mot Piteå IF.

 

 

 
Treningsleiren i Piteå:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2009

England var best

Anført av L/K-kaptein Steffen Dreyer (23) dro England til slutt det lengste strået i den historisk jevne internturneringen på L/Ks treningsleir i Piteå.

Etter at alle fire landslagene hadde spilt tolv kamper hver, fordelt over to kvelder, sto Dreyers menn igjen som seierherrer. Treningsleirdebutantene Espen "Hulk" Haugen (25) og Jøran Grønnbakk Åsheim (16) fikk dermed en flott turneringsseier sammen med Dreyer, Andreas Holm (17) og Fredrik P. Johansen (19).

England fikk likevel en skjev start på turneringen. Nederland, anført av lynvingene Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell, var forhåndsfavoritter, og ledet lenge turneringen. Men sviktende form, og en etterhvert skadet spielführer i Lasse "Cruyff" Hausner, gjorde at Nederland ikke nådde helt opp til slutt. I seriefinalen ble det soleklar seier til England. Øvrige spillere på Nederland var Stig-Roar Hansen Rognli og Jan Robin Bjørn.

Turneringens lirare-lag var utvilsomt Sverige, som hadde et sterkt familiepreg. brødrene Jens Georg Løvland og Andreas Løvland hadde søskenbarnet Alexander Løvland Rygh med seg på Sverige. I tillegg var Ole Remi Hausner med på laget og han er sønn av Jens, Alexander og Andreas' søskenbarn Hege Hausner. Kun femtemann Kristoffer Fagerborg hadde ikke røtter i Oksvika av de fem som kapret hjertene til de nøytrale tilskuerne iført svensk landslagsdrakt og matchende lyseblå boksershortser. Rent sportslig holdt det likevel ikke til mer enn tredjeplass, men svenskene ga både England og Nederland kamp til døra. Svenskenes forsvarsspiller Jens Georg Løvland fikk forøvrig grisespill-prisen under premieutdelingen torsdag kveld etter to rødkort-taklinger på ti sekunder mot Skottland. Hadde det skjedd i seriekamp hadde nok kretsen hasteinnkalt administrasjonen fra ferie for å utmåle straffen.

Steffen Dreyer benyttet også sjansen til å ta toppscorer-tittelen etter å ha knivet med Skottlands Aleksander Helberg gjennom hele turneringen. Dreyer havnet til slutt på 13 mål, mens reisaværingen Helberg klart 11. Helbergs lagkamerater på Skottland var forøvrig Rudi Dreyer, Thomas Leonhardsen, Mats-Haakon Karlsen, Eivind Bekkstrand og Trond Egil Larsen.

 

 
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2009

Gaute hjelper moderklubben

Gaute Veseth Olsen går på utlån til moderklubben Nordkinn ut sesongen. Gaute, som signerte for L/K i vinter, har vært plaget med ryggen den siste måneden og har ikke fått trent ordentlig. Han føler seg derfor uaktuell for L/K denne høsten, men tror han skal kunne bidra for Nordkinn i avdeling 24 i høst.

Gautes utlånsperiode utløper 15. november og etter det er han tilbake i L/K. Gaute har verdifull rutine som kan trenges i et ungt lag, og vi er glade for at Gaute fortsatt ønsker å være en del av L/K. Vi ønsker GVO lykke til med spill for Nordkinn i høst!
PIF - L/K 3-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jul 2009

Tøff motstand i Piteå

L/K er på treningsleir i Piteå denne uka og onsdag kveld var det duket for treningskamp mot byens stolthet Piteå IF på flotte LF Arena.

PIF leder sin andredivisjonsavdeling (nivå fire i Sverige) og åpnet kampen i et forrykende tempo. Før det var spilt 20 minutter sto det 2-0 til hjemmelaget og flere store sjanser ble brent før pause. L/K hadde et par tilbud og kom bedre med i kampen etter 2-0 målet, men PIF gikk likevel til pause med en fortjent ledelse.

Andre omgang var et par hakk opp for L/K. PIF scoret riktignok 3-0, men Ole Oscar Ross reduserte et drøyt kvarter før slutt på et nydelig angrep der Steffen Dreyer slo igjennom daværende spissmakker Ross som avsluttet "snygt" i lengste hjørnet.

Sluttresultat 3-1.

Til tross for tap for 2. divisjonslaget (nivå fire i Sverige), skal L/K stort sett si seg fornøyd med kampen. L/K stilte med et svært urutinert lag fra start, men klart etter hvert å temme PIF-angrepene ganske bra. Tempoet og presisjonen med ball var langt høyere enn det vi er vant til fra hjemlig serie, men etter hvert klarte L/K å heve seg opp på tilnærmelselsvis samme nivå som PIF. Det var svært gledelig mot et lag som garantert hadde klart seg bra på norsk nivå tre. Samtidig var kampen en perfekt generalprøve for L/K foran den kanskje vanskeligste kampen i år - bortekampen mot Senja 2. august.

Gledelig også at de to "veteranene" Rudi Dreyer og Jens Georg Løvland spilte andre omgang i forsvaret. Begge to gjorde en utmerket jobb og ekstra gledelig at Løvland klarte en omgang etter å ha slitt med lårskade lenge. Backspillet hans viste med all tydelighet at L/K har en bra stall å plukke folk fra til førsteelleveren.

Nykommer Ole Remi Hausner (21) fikk ikke sin redebut for L/K etter overgangen fra Ås. Han slet litt med en lårstrekk midtveis i treningsleiren, og sto derfor over kampen. Men Hausner fikk trent godt, og er ventelig klar for innsats foran høstsesongen.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Aleksander Helberg, Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Kristoffer Fagerborg; Andreas Løvland, Andreas Holm, Espen Haugen; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Fredrik P. Johansen, Jens Georg Løvland, Rudi Dreyer, Jøran Grønnbakk Åsheim, Stig-Roar Hansen Rognli.

 
 

 

 

 

 

 

 
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jul 2009

Hausner tilbake i L/K 

Ole Remi Hausner (21) skrev forleden under B-skjema for L/K.

Hausner er dermed tilbake i Lyngen/Karnes etter to og en halv sesong utaskjærs, med spill for Kvaløysletta og Ås IL.

Den slepne midtbanespilleren spilte to sesonger i L/K på midten av 2000-tallet og var fast innslag på midtbanen til Vegard Berg-Johansen i 2006-sesongen. Ole har den siste tiden bodd sørpå der han har spilt for 3. divisjonslaget Ås, men er nå tilbake i Tromsø.

Med Ole får vi en spiller med oversikt og ro med ballen og en fin pasnings- og skuddfot. Fortsatt unge Hausner vil tilføre en ny dimensjon til L/Ks spill både defensivt og offensivt.

Hausner, forøvrig onkelungen til trener Lasse, blir med på L/Ks treningsleir i Piteå og skal bruke tiden fram mot høstsesongen godt, slik at han kan bidra til en god andre halvdel av sesongen for L/K.

Hausner har foreløpig 34 A-kamper og tre mål for L/K.
FK Fotball-Ligaen, L/K - BOIF 3-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jul 2009

Tok ferie med ny seier

L/K spilte med 10 mann i over én omgang, men vant likevel 3-0 mot godt plasserte BOIF i dag. Seieren var fullt fortjent til tross for at L/K fikk Morten Nilsen utvist mot slutten av første omgang - på stillingen 1-0. Da hadde Steffen Dreyer tatt L/K i ledelsen etter 12 minutter på straffespark etter at han selv ble felt av BOIF-keeper Preben Ingebrigtsen. Ingebrigtsen fikk gult kort for den forseelsen, noe som skulle få betydning for kampen senere.

L/K førte kampen gjennom hele første omgang, men den aggressiviteten som laget spilte med i de to bakre leddene var ikke like fremtredende i det siste trekket. Flere ganger kom lynvingene Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross seg fri på kantene, men det var langt mellom de gode løpene inne i boksen.

L/K stilte med mye krutt offensivt, med Morten Nilsen som hengespiss bak kaptein Dreyer og det var da også de to som sto bak det første målet. Det var selvsagt et skikkelig slag i trynet for L/K å få Nilsen utvist rett før pause. Morten hadde vært involvert i et par dueller på rad like før, men dommer Peder Amundsen hadde brukt fordelen. Litt senere kommer BOIF-spilleren knallhardt inn i ryggen på Morten i det som i hvert fall kunne minne om en hevnaksjon. Morten går rett i bakken og da BOIF-spilleren går bort til ham, reiser Morten seg opp og dytter BOIF-spilleren bort. Han går rett i bakken og etter litt om og men får BOIF-spilleren gult og Morten rødt. Kanskje strengt dømt, men ikke direkte sjokkerende.

Like etterpå blir Andreas Løvland skadet i nok en stygg duell og også unge Løvland var ute for resten av matchen. Dermed hadde L/K mistet to av motorene i laget og pausen ble dermed brukt til omkalfatreringer av trener Lasse Hausner.

Storebror Jens-Georg Løvland kom inn for Andreas etter å ha vært skadet en periode. Han gikk direkte inn i tospann med L/K-funnet Espen Haugen på defensiv midtbane. L/Ks 4-2-3 formasjon funket fint, selv om det ble litt flere lange baller og avklaringer enn ønskelig en periode. 1-0 sto seg lenge, men 10 minutter før slutt er det endelig klart for 2-0. Et vakkert angrep som begynte med en iskald lobb av Espen Haugen og et påfølgende raid nedover høyrekanten av Ole Oscar Ross. Til slutt blir Øyvind Garfjell spilt fri av Ross og han setter ballen kontrollert nede i hjørnet. Garfjell har nå scoret i tre seriekamper på rad. Flott samspill mellom de to 90-modellene. Det var forøvrig et under at Ross i det hele tatt var på banen. Årets styggeste takling på Polleidet kunne fort tatt knekken på unggutten, men etter et par minutter nede for telling reiste Ross seg og fortsatte som før. BOIF-spilleren fikk gult, men det kunne ikke vært langt unna direkte rødt i den situasjonen.

Da Espen Haugen var tom, kom en annen 90-modell inn; Fredrik P. Johansen. Den lillle spissen sprang mye og godt i de minuttene han fikk og var sentral da L/K fikk sitt andre straffe for dagen. Et godt gjennomspill av Steffen Dreyer slipper Fredrik alene igjennom med BOIF-keeper Ingebrigtsen. Han går like resolutt til verks som ved forrige anledning og pådrar seg et nytt gult kort. Dermed rødt kort og ny straffe til hjemmelaget. Igjen er det Steffen Dreyer som setter ballen i mål og dermed 3-0 til slutt.

BOIF hadde svært lite å stille opp med offensivt. Det lille de skapte av farligheter kom paradoksalt nok på dødballer fra et lag som har vist fin offensiv fotball i år. Et par siste-liten avklaringer fra Rudi Dreyer og co. berget iallfall nullen for L/K i dag.

Det er ikke bare spillerne som har godt av en liten fotballferie nå. Også gressbanen på Polleidet trenger litt hvile. Den har tålt vårens belastninger dårlig og innbyr ikke til finspill. De gangene spillerne skulle føre ballen midt på banen, var det på lykke og fromme og både BOIF- og L/K-spillerne var hemmet av underlaget.

* Gledelig med en ny clean sheet for L/K-forsvaret. Rudi Dreyer har vært skikkelig sjef i forsvaret de to siste kampene, i spann med visekaptein Mats-Haakon Karlsen. På høyrebacken har Kristoffer Fagerborg rett og slett storspilt i det siste og i dag hadde Andreas Holm fått tillit på venstrebacken. Der hadde han full kontroll gjennom samtlige 90 minutter og bidro også til solid pasningsspill offensivt.

* Mange som jobbet utrolig godt i dag, spesielt da L/K ble redusert til ti mann. Men det er vanskelig å komme utenom lenangsværingen Espen Haugen. Han debuterte forrige helg mot Nordreisa med en kanonkamp og i dag var han enda bedre! Han jobbet og duellerte i samtlige minutter han var på banen, spilte sikre pasninger når det trengtes, vant de fleste hodeduellene og med krampe i beina hadde han i tillegg overskudd til å lobbe fri Ole Oscar Ross i forkant av 2-0 målet. Høy klasse!

* L/K tar fotballferie på en noget utsatt 10. plass på tabellen. Men nå er det i hvert fall grei kontakt oppover på tabellen. Og det er lov å håpe på videre tabellklatring etter fotballferien.

* Steffen Dreyer scoret sine A-lagsmål nummer 97 og 98 i dag. Steffen har syv seriemål hittil i år.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Andreasgg Holm; Andreas Løvland, Espen Haugen, Morten Nilsen; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Jens-Georg Løvland for Andreas Løvland, Alexander Løvland Rygh for Jens-Georg Løvland, Fredrik P. Johansen for Espen Haugen.

Gule kort, L/K: Espen Haugen.

Rødt kort, L/K: Morten Nilsen

Dommer: Peder Amundsen, Skjervøy - hadde ikke sin beste dag, men får likevel de fleste avgjørelsene rett til slutt likevel. Holder også en fin tone kampen igjennom.

 

 
FK Fotball-Ligaen, L/K - BOIF:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jul 2009

Kampen går tidligere

Siste A-kamp før ferien spilles på Polleidet lørdag klokken 14.00.

Kampen er flyttet fram etter ønske fra BOIF så de som vil se Steffen Dreyer og co. bryne seg mot overraskelseslaget fra Midt-Troms må merke seg det nye kamptidspunktet.

 
FK Fotball-Ligaen, L/K - NIL 3-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jun 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabellklatringen har startet...

L/K hadde få problemer med  sette Nordreisa på plass på Polleidet i dag. L/K var litt bedre enn gjestene i alt og vant svært fortjent 3-0.

Ungguttene sto for målene i dagens kamp. Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell og Andreas Løvland scorte for L/K.

Til skikkelig bunnoppgjør å være hadde det møtt opp bra med folk på Polleidet i dag. Formodentlig bidro noen tilreisende fra feilsiden av fjorden til å heve tilskuertallet til noe som kunne ligne tresifret. Spesiell dag for Dan-Håvard Johnsen, som møtte laget han har vært en del av siden 2002. Stian Amundsgård gikk nok også til kampen med blandede følelser etter fire år i L/K og mange kompiser i klubben. Samme for L/Ks Aleksander Helberg, som kom fra Nordreisa til L/K i vinter.

For L/Ks del var det ikke noe annet alternativ enn å vinne denne kampen. Tilværelsen i bunnen av TiTo-tabellen er ikke spesielt hyggelig, og et tap i dag ville forverret situasjonen mye.

Fra første spark på ballen, så var det ganske klart at NIL ikke hadde kommet til Dan-Håvard Johnsens gamle jaktmarker for å underholde. De la seg meget lavt i banen og var kvarthjertet i angrepsforsøkene. L/K på sin side rekker å produsere to brukbare muligheter før Ole Oscar Ross stiger til værs etter et presist legg fra Tor Arne Larsen etter seks minutter. Ross bruker sitt eminente bakhode til å stusse ballen i lengste i duell med NIL-stopperen, og dermed 1-0. Ross scoret forøvrig på hodet hjemme mot Senja også og viser dermed at det egentlig er fint lite ved fotballspillet han ikke behersker på en god dag.

Scoringen bidrar til å roe tynnslitte L/K-nerver og vi beholder initiativet i kampen etter scoringen. 2-0 kommer etter 18 minutter. Spissen Morten Nilsen, som var uten sin karantenebefengte spissmuse Steffen Dreyer i dag, jobbet inn en klarering fra L/K-forsvaret ute på høyreflanken. Han trekker litt inn i banen og slår ballen på tvers over på venstreflanken. Der er Øyvind Garfjell på tur inn i feltet og han gir klar beskjed om at "han har den". Det har han da også og et velplassert skudd på halv volley senere har L/K doblet ledelsen.

Da hadde L/K vært rimelig effektive faktisk og omgangen ebbet ut med 2-0 ledelsen til hjemmelaget. Da hadde L/K-forsvaret hadde veldig god kontroll på det som kom, anført av en meget tent og god Rudi Dreyer i midtforsvaret.

Bildet fra første omgang gjentar seg mye i andre omgang, selvom L/K har en periode i midten av omgangen der steamen går litt ut av laget. NIL benytter ikke sjansen til å komme nevneverdig inn i kampen, men får i hvert fall flyttet opp folk i feltet på dødballer, noe L/K ha slitt mye med i år. Storvokste NIL-spillere, med eks-L/K-er Stian Amundsgård i spissen, klarte imidlertid ikke å frembringe mye svette i suspen til L/K-keeper Michael Wæraas i dag. Han kunne godt ha stått i dag med én hvit diamantbestrødd hanske, som en hyllest til sin navnebror Jackson.

L/K prøver å holde farta oppe i alt av dødballer og innkast og lar NIL få kjenne at det tross alt er en viss forskjell på treningsgrunnlaget til de to lagene. Morten Nilsen er som vanlig umulig å temme og kommer seg løs to ganger på rad nede ved cornerflagget. Men avslutningene finner ikke nettmaskene. Det gjør den imidlertid på overtid. En lang ball bakfra ender med en løpsduell mellom Nilsen og innbytter Ørjan Olsen på høyrebacken. Den vinner Nilsen ganske klart og idet han skal begynne å deale med keeperen blir skjervøyværingen klippet ned bakfra av Olsen. Straffespark og rødt kort til Olsen. Rudi Dreyer er svært målsugen, og går på et langt løp for å kapre straffesparket, men det er banens yngstemann som skal ta det. Andreas Løvland er sikker og setter sluttresultatet til 3-0.

Alt i alt greit gjennomført av L/K, selv om kampen som sådan ikke var eksepsjonelt bra. NIL stilte med en helt OK førsteellever i dag, neppe mye dårligere enn den som skapte skikkelig trøbbel for L/K i fjor. Likevel var L/K-spillerne litt bedre i alt - selv innsatsen. Med litt lite folk framover på banen ble enmannsangrepet Morten Nilsen ekstra viktig. Han klarte å holde på ballen slik at flere rakk å komme etter. Og raidene til Ole Oscar Ross fant NIL aldri ut av. Et av forsøkene på å stoppe 007 var såpass desperat at det like godt kunne endt med rødt som gult.

* Espen Haugen (25) har aldri spilt seriekamp for A-laget. I dag startet han på defensiv midtbane sammen med Andreas Holm og lenangsværingen løste oppgavene med bravur. Duellsterk, løpsvillig og ikke minst konge i lufta i dag var Haugen, som rett og slett har spilt seg inn på A-laget ved å være god på L/K2. Haugen sto sågar for dagens prestasjon da han tok et par sålefinter ute på den mest humpete delen av Polleidet-gresset før han slo et presist innlegg fra venstrekanten. Vakkert!

Med dagens seier karrer L/K seg akkurat forbi Nordreisa på tabellen. Begge lagene har fattige 7 poeng etter halvspilt serie. Ingen grunn til å ta av etter denne seieren akkurat, men hvis den følges opp av noen flere i andre halvdel av sesongen så vil nok mange L/K-ere unngå både hjerteinfarkt og grå hårmanker denne sesongen også.

Siste kamp før ferien er mot BOIF, hjemme på Polleidet.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Tor Arne Larsen; Andreas Holm, Espen Haugen, Andreas Løvland; Øyvind Garfjell, Morten Nilsen, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Aleksander Helberg for Tor Arne Larsen, Jøran G. Åsheim for Espen Haugen.

Gule kort, L/K: Tor Arne Larsen og Andreas Holm

Dommer: Inge Jensen - god

Tap for B-laget

Det gikk ikke like bra med L/K 2 i dag. De tapte 2-5 for Loke etter A-kampen. Alex Rygh og Martin Strand satte L/K 2 sine mål.

Da L/K utlignet til 2-2 et godt stykke ut i andre omgang var det nok mange som regnet med at det ville komme et rødt seiersmål også. Isteden er det Loke som scorer på en heading etter corner. Og på slutten kommer to spikre til i L/K-kista.

L/Ks lag: Erlend Strand: Kåre Johnsen, Lasse Simonsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Lasse Hausner, Jøran G. Åsheim, Steffen Dreyer; Fredrik P. Johansen, Alexander Løvland Rygh, Magnus H. Minde.

Innbyttere: Glenn-Roar Pettersen, Stian Stenhaug, Martin Strand, Rune Larsen

Dommer: Roald Johansen
4. divisjon, L/K - Kvaløysletta 0-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2009

Et stort steg framover
Etter en lang rekke svake resultater for L/K 2, reiste man seg på Polleidet onsdag kveld. 0-0 hjemme mot et svekket Kvaløysletta-lag er kanskje ikke egnet til storstilt feiring, men det står uansett respekt av prestasjonene av L/K-spillerne.

Michael Wæraas sto som en mur i mål og meldte seg kraftig på inn mot kampen mot Nordreisa lørdag. KIL hadde et visst press innledningsvis, men Wæraas og co sto han av. Cato Larsen (33) sto for rutinen og hadde full kontroll som midtstopper i spann med Jan Robin Bjørn.

Gledelig også med sesongdebut for Stig-Roar Hansen Rognli, som er tilbake etter beinbrudd og Svalbard-jobbing. Og da han kastet inn håndkleet i andre omgang, så kom Kåre Johnsen, som fylte 16 for en uke siden, inn og gjorde manns jobb på venstrebacken. Kåre var forøvrig én av tre 93-modeller i L/K-drakt i dag.

L/K 2 er fortsatt sist på tabellen i 4. divisjon. Til helga er det kamp mot Loke hjemme på Polleidet, og da skal tre poeng tas.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Stian Stenhaug, Jan Robin Bjørn, Cato Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Espen Haugen, Martin Strand, Jøran G. Åsheim, Aleksander Helberg; Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen

Innbyttere: Lasse Simonsen, Uno Nesvik, Kåre Johnsen, Lasse Hausner

Gult kort, L/K: Lasse SimonsenAvslutning på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jun 2009

Torsdag arrangerer idrettslaget en kombinert dugnad/avslutning på Geitnes.

I morgen torsdag arrangerer L/K dugnad og sosial tilstelning på Geitnes. Fra klokken 1800-2000 kjører vi dugnad på anlegget, mens vi i etterkant griller og har en sosial tilstelning på Geitnes. Idrettslaget stiller med mat og drikke.

Dette blir en liten avslutningen (selv om ikke alle lag er helt ferdige enda) på vårsesongen for våre fotballspillende medlemmer.

Ta med jernrive og gode arbeidsklær og kom til Geitnes fra klokken 1800. Alle som vil bidra i realiseringen av Geitnes Kunstgress ønskes hjertelig velkommen.

Hilsen

Styret
FK Fotball-ligaen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2009

5-4 tap mot Finnsnes

Lyngen/Karnes fikk en drømmestart på kampen og ledet 2-0 etter 16 minutter etter mål av Øyvind Garfjell og Morten Nilsen. I henhold til rapporten fra Troms Folkeblad har bortelaget kontroll på kampen helt til det gjenstår 10 minutter av første omgang. Da reduserer Finnsnes til 1-2, og så følger noen minutter med total blackout fra L/K sin side. Finnsnes lager tre mål fra det 38 til det 44 minutt, og kan gå til pause med ledelse 4-2.

L/K får en tidlig redusering i andre omgang med kaptein Steffen Dreyer, og fortsetter å kjøre kampen totalt etter dette. Morten har to feite sjanser før Dreyer igjen er på plass i det 76 minutt og utligner til 4-4. Da har de fleste som har hjerte i L/K tro på at det endelig er dagen hvor marginene skal være på L/K sin side. 

Slik skal det dog ikke gå. Finnsnes bruker bare tre minutter på å ta tilbake ledelsen etter mål av Samuka Kosiah. L/K kommer ikke nærmere en et stolpeskudd fra Morten Nilsen i det 85.min. Dermed ebber kampen ut med 5-4 til Finnsnes.

Nå gjenstår det to hjemmekamper på rad mot hhv. Nordreisa og Boif før fotballferien. I disse kampene må det bli poeng for at vi ikke skal bli akterutseilt i bunnen av FK Fotball-ligaen.

Les mer om kampen på Troms Folkeblad.

Tabell og resultater fra FK Fotball-ligaen finner du her.

Kampfakta: Finnsnes- L/K 5-4 (4-2). 0-1 Øyvind Garfjell (9), 0-2 Morten Nilsen (16), 1-2 (35), 2-2 (38), 3-2 (41), 4-2 (44), 4-3 Steffen Dreyer (54), 4-4 Dreyer (76). 5-4 (79).

Lyngen/Karnes: Erlend Strand, Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Rune Lillevik, Kristoffer Fagerborg, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Gaute Veseth Olsen, Øyvind Garfjell, Morten Nilsen og Steffen Dreyer.

Innbyttere: Aleksander Helberg for Kristoffer Fagerborg, Rudi Dreyer for Gaute Veseth Olsen.

Gule kort: Kristoffer Fagerborg, Steffen Dreyer, Aleksander Helberg.

Dommer: Ole Martin Loe, Tromsø.
4.divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jun 2009

Stortap mot Ulfstind

Andrelaget til L/K var sjanseløse i dagens kamp mot Ulfstind på et solfyllt kunstgress i Tromsdalen. Hjemmelaget gav seg ikke før de hadde puttet 10 baller bak L/K keeper Andre Waage.

Dermed fortsetter den negative trenden for andrelaget som innehar sisteplassen i årest fjerdedivisjon med seks poeng etter ni spilte kamper.

Tabell og statistikk finnes her.

Kampfakta: Ulfstind-L/K 2 10-0 (4-0).

L/K 2: Andre Waage, Kåre Johnsen, Trond Egil Larsen, Lasse Simonsen, Eivind Bekkstrand, Martin Strand, Espen Haugen, Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen, Per Inge Stenhaug, Jøran Åsheim.

Innbyttere: Åmund Rongli, Henning Hansen, Rune Larsen

Dommer: Inge Jensen.
Futsal-landslaget:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jun 2009

Helberg for Norge?

 

L/Ks venstreback Aleksander Helberg er tatt ut i en nordnorsk futsal-tropp som skal prøve å kvalifisere seg til landslaget i futsal.

Reisaværingen, som spilte på futsal-laget Kåfjord i vinterens futsalserie i Troms, er én av 20 spillere som er tatt ut til futsal-samling i Stakkevollanhallen 15. november.

Selv om Helberg har til gode å score for L/K i sine 17 første kamper for klubben, så var han en trofast målgjører for kåfjordingene i vinter. L/K gratulerer Helberg med uttaket, og satser på at reisagutten, som kom til L/K foran årets sesong, tar steget helt opp i landslagstroppen!

Også eks-L/K-erne Jørgen Vik og Vegard Braaten er blant de uttatte til futsalsamlingen. Spillerne er hentet fra de som deltok i futsalserien i vinter og som er tilknyttet ett av de registrerte futsallagene i kretsen.
18. juni:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jun 2009

Den store bursdagsdagen

I dag, 18. juni, er det nemlig tre L/K-spilllere i forskjellige aldersgrupper som fyller år. Selv om L/K-nett ikke har for vane å skrive bursdagshilsner, så må vi nesten gjøre et unntak for dagen i dag:

Eldstemann Tor Arne Larsen holder seg fortsatt på rettsiden av 30-tallet, men nå begynner det å holde hardt for Øvergårdingen... Tor Arne debuterte for L/K så langt tilbake som i 1998, og tilhører den gyldne 80-årgangen som også inkluderer Jørn Hansen, André Fagerborg og Stian Kviteberg, i tillegg til "importen" Jørn F. Berger.

L/Ks siste ervervelse, Morten Nilsen, fyller også år. Morten spilte én sesong for L/K i 2007 og er tilbake igjen nå. Skjervøygutten blir 21 år i dag og vi foreslår at han markerer 21-årsdagen med å score et par mål mot eks-lagkameratene på Finnsnes lørdag. Morten har de første kampene i L/K spilt midtstopper, men startet siste kamp som spiss sammen med Steffen Dreyer. Det resulterte selvsagt i mål.

Siste L/K-gutt som har bursdag i dag er Kåre Johnsen, som er sisteårs guttespiller. Johnsen har tatt steget opp på B-laget i år, og har spilt flere kamper. Og når vi snakker om årganger, så er 93-årgangen til L/K slett ikke så verst den heller. To representanter har allerede debutert på A-laget, Andreas Løvland og Jøran Grønnbakk Åsheim. Andre fra 93-årgangen som for øyeblikket aspirerer mot L/K 2 er André Våge, Per Inge Stenhaug og Martin Strand.

 

 
4. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jun 2009

L/K2 - Fløya2 1-3

Det ble tap mot topplaget Fløya 2 på Polleidet i ettermiddag. L/K2 tapte 1-3, men kunne med litt uttelling foran mål klart poeng. Fløya var imidlertid gode og vant slett ikke ufortjent. Cato Larsen scoret for L/K2.

Sesongdebut for Sandvika raskeste mann gjennom tidende, Frank Nilsen.

L/Ks lag: Per Inge Stenhaug; Frank Nilsen, Jan Robin Bjørn, Kåre Johnsen, André Våge, Kristian Rognli, Rudi Dreyer, Rune Larsen, Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen, Jøran Grønnbakk Åsheim.

Innbyttere: Uno Nesvik, Henning Hansen, Lasse Hausner, Cato Larsen
FK Fotball-Ligaen: L/K-Salangen 1-2 Oppdatert versjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2009

No må fanden slæppe

En ny frustrerende kveld på Polleidet. Salangen tok alle tre poengene mot et L/K-lag som igjen sløste utilgivelig med sjansene. Da Morten Nilsen tok L/K i ledelsen etter 50 minutter, så det meste greit ut. Men Salangen kom tilbake og på slutten stjal de alle tre poengene med en scoring på overtid.

L/K gikk ut i 110 fra start og hadde initiativet stort sett hele kampen, selv om Salangen hadde en god periode i andre omgang. Alt i alt et forferdelig bittert tap for L/K, som nå er godt plantet på sisteplassen på tabellen.

L/K fikk en bisarr start på kampen. Morten Nilsen, som var satt opp som spissmakker med Steffen Dreyer i dag, fikk en jobbrelatert telefon rett før kampstart. Det gikk et kvarter før Morten fikk avklart situasjonen over telefon og det betød at det L/K måtte starte kampen med ti mann. L/K-guttan knallharde jobbing gjorde sitt ytterste for å skjule underlegenheten og var fullstendig sjef det første kvarteret.

Man mistet ikke akkurat mistet initiativet da man endelig ble 11 heller. I en skjev 4-3-3 formasjon med Morten Nilsen og Steffen Dreyer som spisser og Øyvind Garfjell på venstrevingen og Ole Oscar Ross som kombinert indreløper og ving. Og "innbytter" Morten Nilsen står sjøl for mange av sjansene. Først når han kjemper seg løs på høyresiden og avslutter fra skrått hold. Så header han like utenfor før han tar et Øyvind Garfjell-innlegg på hel volley og smeller den like utenfor.

Den største sjansen i første omgang er det likevel paradoksalt nok Salangen som har. En lang avklaring finner en Salangen-spiss på løp bak L/Ks forsvar. Keeper Erlend Strand kommer ut for å avverge den lange ballen men feilberegner og slipper spissen forbi seg. Heldigvis klarer man med et nødskrik å rydde opp.

Fem minutter ut i andre omgang er det endelig klart for L/K-scoring på Polleidet. Og den kommer på et usedvanlig vakkert angrep. Andreas Holm samler opp ballen på midtbanen og slår opp på en møtende Steffen Dreyer. Han flikker nydelig videre på ett-touch med utsiden av høyrefoten til Andreas Løvland på løp framover. Han slår Morten Nilsen direkte igjennom på høyresiden. Han avanserer mot mål og setter ballen sikkert i lengste. Hans andre hjemmemål på tre dager.

To minutter senere er det imidlertid balanse i regnskapet, og det var nok en gang en dødball som ble skjebnesvanger for L/K. Kristian Nesje er frempå og setter ballen i hjørnet. Forøvrig var den defensive tryggheten i L/K-forsvaret langt bedre i denne kampen, med luftstyrken, rutinen og roen til Rune Lillevik.

Midtveis i omgangen er Salangen godt med i kampen med flere hurtige angrep, men forsvaret rydder opp. Og i andre enden fortsetter L/K å pøse på. Steffen Dreyer har to enorme sjanser til å score, men spissen sliter fortsatt med uttellingen. Også Morten Nilsen får tilbud i andre omgang og innbytter Gaute Veseth Olsen hadde et kjempeskudd som alle så i mål. Det siste kvarteret gikk forøvrig uten Nilsen. Han måtte til slutt haste til Tromsø for å berge en kjøledisk...

På slutten er det Lars Bjugn klar på bakerste og setter inn 1-2 etter en god kontring. Helt katastrofalt for hjemmelaget som har tapt tre hjemmekamper på rad på Polleidet. Det har aldri L/K opplevd på dette nivået før og knapt på noe annet nivå heller...

Nå er det for alvor samling i bunn for L/K. Bunnplasseringen i 3. divisjon er ikke hverdagskost for Polleidets sønner og kampene fram mot ferien må brukes til å slite seg opp fra tabellbunnen. Vi møter to andre lag som sliter de to neste ukene, Finnsnes og Nordreisa, og her bør og må det bli godt med poeng.

L/Ks yngstemann Andreas Løvland ble kåret til dagens L/K-gutt.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rune Lillevik, Aleksander Helberg; Andreas Holm, Andreas Løvland, Ole-Oscar Ross; Steffen Dreyer, Morten Nilsen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Gaute Veseth Olsen for Andreas Holm, Torgrim Sollid for Morten Nilsen.

Ingen gule kort for L/K

Dommer: Inge Jensen - god.
Deltar i Jet cup:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2009

 
Løvland gjestespiller for TIL
 
 
 

Lyngen/Karnes har blitt enige med TIL om å slippe Andreas Løvland (16) til på TILs juniorlag som skal spille Jet Cup på Hamar i juli.

TIL har forespurt L/K om lov til å bruke Løvland som gjestespiller i turneringen. Etter samråd med Andreas og pappa Jarle har L/K stilt seg positiv til gjesteopptredenen i TIL-trøya for L/Ks stortalent.

Turneringen passer fint inn i timeplanen til L/Ks A-lag iogmed at den foregår midt i fotballferien. Skulle TIL gå helt til finalen i Jet Cup  (som går den 19. juli), vil det oppstå en ørliten kollisjon, ettersom L/K starter sin treningsleir i Piteå den 18. juli.

Men TIL har lovd å få Løvland kjapt på flyet til Luleå etter finalen slik at han får med seg mest mulig av den tradisjonsrike treningsleiren i Bottenvikens perle.

Framtid i Nord skriver på nett også om Løvlands skolegang på NTG til høsten og mulighetene for at Andreas snart er tapt for L/K. L/K understreker at gjestespillingen er nettopp det og ingenting annet.

Samtidig er det naturlig at en spiller som unge Løvland vil tiltrekke seg oppmerksomheten til klubber av TILs kaliber. Det er L/K veldig stolte av, så får fremtiden vise hva som skjer.

Onsdag er det seriekamp mot Senja på Polleidet som skal ha all fokus. Og Andreas får helt sikkert mer enn nok å henge fingrene og føttene i på L/Ks midtbane.

FK Fotball-Ligaen, L/K - FK Senja 2-5

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2009

Drømmestart var ikke nok

Til tross for en kanonstart med Ole Oscar Ross-mål allerede etter ett minutt, ble det tap på Polleidet i kveld. Senja viste seg å være akkurat en håndfull for mye for et rekordungt L/K-lag i dag.

FK Senja utligner på sin første sjanse, en dødball, like etterpå og går også opp til 1-2 og 1-3 i første omgang. L/K klarer ikke å demme opp for dødballene til Senja på 1-3 og på 1-2 bryter blåtrøyene seg igjennom i midten på en fortsatt ujevn og humpete gressbane på Polleidet.

Om ikke L/K produserer sjanser på løpende bånd, så har i hvert fall L/K flere gode muligheter til å score. Blant annet ved Ole Oscar Ross og ikke minst Alexander Løvland Rygh, som spilte spiss i karantenefraværet til Steffen Dreyer. Men det blir ikke mål og Senja kan gå til pause med en litt flatterende 1-3 ledelse. Kynismen på defensiv dødball er fraværende for L/Ks del og de langt mer meritterte og rutinerte spillerne på FK Senja får gjøre litt for mye som de vil.

I andre omgang bytter L/K til 4-3-3 for å et større trøkk høyt i banen. Det trekket lykkes man med og L/K gjennomfører en svært hederlig omgang. Bortsett fra et par sporadiske Senja-sjanser styrer L/K omgangen fra start til mål. Aggressiviteten i alle ledd er meget bra og Senja får nesten ikke til noe som helst. Midtbanen med Ross, Holm og Løvland jobbet knallhardt gjennom hele kampen og Morten Nilsen skaper mye småtrøbbel for Senja når han blir flyttet opp som spiss tidlig i andre omgang.

Noen av sjansene som blir svidd i andre er helt ubegripelige. Men det blir med Morten Nilsens frisparkmål midtveis i omgangen. Og da har FK Senja i mellomtiden gått opp til 1-4 ved Mats Tunstad.

Det var imidlertid ingen i rødt som ga opp og det var liv i kampen helt til slutt. Men Senja har rutine i alle ledd og lot ikke sjansen til å ta sin første serieseier i Lyngen noensinne gå fra seg. 2-5 målet kommer på overtid, på et tidspunkt der L/K har gått over til det noget offensive 3-3-4-systemet og gjør at sluttresultatet blir riktig så hyggelig for gjestene. Slett ikke ufortjent at Senja vinner, men kampen kunne fort ha vippet i L/Ks favør i andre omgang.

* 16-årige Jøran Grønnbakk Åsheim gjorde sin seriedebut for L/Ks A-lag da han startet kampen mot Senja i dag. Det gjorde Jøran på en fullstendig respektløs måte. Han sparte ingenting i duellene, jobbet utrettelig og gjorde gode valg med ball hele tiden. Det lover svært godt for fremtiden. At Jøran får tillit fra start bør også være en solid inspirasjon for flere andre unge L/K-spillere.

* L/K stilte med tidenes yngste A-lag idag. Et helt lag forsvant i generasjonsskiftet etter 2008-sesongen og i dag manglet nesten et helt lag til i skader og sykdom. At man da likevel klarer å spille jevnt med fjorårets 2. divisjonslag, som i hvert fall ikke er svekket fra 2008-sesongen, er faktisk en fjær i hatten for L/K. Selvom det er fattigmannstrøst på en dag da bunnplasseringen på TiTo-tabellen er et faktum.

* Gjennomsnittsalderen på de ti utespillerne til L/K var på 19,3 år, og det kan vi med sikkerhet si er rekord siden sammenslåingen. Tar vi med 26-årige Michael Wæraas i L/K-målet er snittalderen på nøyaktig 20 år.
Faktisk har ingen av de som startet for L/K spilt et tresifret antall A-kamper for klubben. Det har garantert heller ikke skjedd i L/Ks historie. Kaptein Mats-Haakon Karlsen var den med flest A-kamper i førsteelleveren. Han spilte sin 85. kamp i dag, mens en annen veteran, 18-årige Øyvind Garfjell nå har 81 A-kamper for moderklubben.

* Ole Oscar "OO7" Ross mål var hans tredje i serien i år og deler dermed serietoppscorertittelen så langt med Steffen Dreyer. Ross ble forøvrig, fullt fortjent, kåret til dagens L/K-gutt.  Ross hadde sin sedvanlige raids i dag, i tillegg til at han gikk inn i duellspillet på midtbanen med en ekstra glød i dag. At han i tillegg scorer på hodet og er svært nær å krige inn en dødball til, viser bare allsidigheten til krengetoget fra Lyngseidet.

* Med Steffen Dreyer ute i dag, er det bare Ole-Oscar Ross og Andreas Løvland som har spilt alle L/K serie- og cupkamper i år. Andreas har sågar startet og spilt alle L/Ks kamper i år, inkludert vinterserie og andre treningskamper - totalt 18 så langt. Det er en imponerende stabilitet av L/Ks yngste spiller.

L/K - FK Senja 2-5 (1-3). 1-0 Ole-Oscar Ross (1), 1-1 Runar Danielsen (3), 1-2 Mats Tunstad (19), 1-3 Kjetil Adolfsen (44), 1-4 Mats Tunstad (62), 2-4 Morten Nilsen (67), 2-5 Kevin Wilsgård (90)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen, Aleksander Helberg; Andreas Holm, Andreas Løvland, Ole-Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Jøran Grønnbakk Åsheim; Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Rune Lillevik for Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen for Jøran Grønnbakk Åsheim.

Gult kort L/K: Kristoffer Fagerborg.

Dommer: Jonny Andreassen - god

Folkebladet hadde live-oppdatering av kampen. Se mer her!
4. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jun 2009

Tapte for RUIL
L/K2 gikk på et nytt tap i 4. divisjon. Ramfjord ble for sterke på Fagernes og L/K-guttene måtte gjøre vendereis med 0-2 i bagen.

Det sto 0-0 til pause i en sjansefattig førsteomgang. To RUIL-mål etter 25 og 35 minutter av andre omgang avgjorde kampen.

L/Ks lag: Erlend Strand; André Våge, Frode G. Larsen, Jan Robin Bjørn, Lasse Simonsen, Eivind Bekkstrand, Espen Haugen, Rune Larsen, Aleksander Helberg, Magnus Minde, Per-Inge Stenhaug.

Innbytter: Uno Nesvik

Gule kort, L/K: Espen Haugen og Aleksander Helberg.
FK Fotball-ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jun 2009

Tap mot serieleder Skarp.

Serieleder Skarp tok tre etterhvert velfortjente poeng i dagens kamp i Tromsdalen.

Etter en forholdsvis jevn åpning på kampen tar Skarp ledelsen 1-0 ved Aslak Sokki. Skarp spiller seg igjennom på L/K sin venstreside og innlegget på bakerste ekspederer divisjonens soleklare toppscorer enkelt i nettmaskene.

I en omgang med lite målsjanser viser Skarp seg klart mest effektive. 2-0 kommer etter en dødball hvor L/K misser med markeringen, og der dukker Sokki opp med hodet og setter inn 2-0 på bakerste stolpe.  

Med 2-0 til pause virker kampen nesten avgjort, men L/K kommer i andre omgang ut med en helt annen innstilling enn det som ble visst i første omgang. Laget tar straks grep om begivenhetene og plager Skarp skikkelig i starten av andre omgang. Dette betaler seg i form av en pen scoring av kaptein Dreyer, som på en gjennomløpning setter sikkert inn reduseringen. 

Så får Steffen sitt andre gule kort for dagen knappe kvarteret ut i andre omgang. Men selv med 10 mann fortsetter L/K å presse skarp i en periode, men det blir bare nesten.

Så får Skarp dødball, og Aslak Sokki setter inn 3-1 med hodet. Da er kampen kjørt for L/K sin del, og Skarp får noen ordentlig store sjanser mot slutten av kampen. Det blir dog bare ett baklengs til helt mot slutten, og kampen ebber ut med 4-1.

Med tapet beholdet L/K nest sisteplassen på tabellen. Dette kan rettes opp allerede førstkommende onsdag når FK Senja kommer på besøk til Polleidet.

Kampfakta: 1-0 Aslak Sokki, 2-0 Sokki, 2-1 Steffen Dreyer, 3-1 Sokki, 4-1

L/K: Michael Wæraas, Kristoffer Fagerborg, Mats-Håkon Karlsen, Morten Nilsen, Alexander Hellberg, Andreas Holm, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Fredrik P. Johansen, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Torgrim Sollid for Fredrik P. Johansen, Tor Arne Larsen for Andreas Holm og Alexander Løvland Rygh for Øyvind Garfjell.

Gule kort: Steffen Dreyer, Morten Nilsen, Tor Arne Larsen

Rødt kort: Steffen Dreyer (to gule)

Dommer: Ole Martin Loe.
Dugnad på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2009

I anledning bygging av Geitnes kunstgress har vi behov for endel dugnadsarbeid i ukene som kommer.

Fra og med mandag i neste uke har vi behov for tre mann hver dag i tidsrommet 1800-2100 til jobb på anlegget.

Så langt er prosjektet i rute, og det betyr legging av kunstgress i uke 27.

Utsikt mot Geitnes Klubbhus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om det er noen som ønsker å ta i et tak, så ta kontakt på tlf 948 41 651, eller møt opp på Geitnes en dag i neste uke klokken 18.00.
Yngres avdeling:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2009

Guttelaget til Lyngen/Karnes Furuflaten fortsetter seiersmarsjen i sin avdeling.

 

Guttelaget møtte i dag Burfjord/Osil til 7er kamp i Lyngenhallen. Hjemmelaget var i spillehumør, og stoppet ikke før det stod 10-1 på resultat tavla.

Resultater og tabell for denne avdelingen finner dere her:

http://fotball.speaker.no/FIKSfotballdataclient/ft.aspx?scr=table&ftid=38421

I avdelingen for småjenter gikk disiplene til Renate Lyngdal på sesongens første tap, etter å ha vært ubeseiret de tre første kampene. Dagens kamp endte med tap 11-1 mot Indre Kåfjord.

Resultat og tabell finner dere her:

http://fotball.speaker.no/FIKSfotballdataclient/ft.aspx?scr=table&ftid=38615

Ellers finner dere all informasjon om lagene til L/K på denne linken:

http://fotball.speaker.no/FIKSfotballdataclient/ft.aspx?feid=1560
4. divisjon, L/K2 - RIL

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2009

Holdt ikke helt inn

Det ble ikke poeng på hjemmebane for L/K2 i dag. Med store skadeproblemer i A-stallen var det en utfordring å stille et slagkraftig lag i dag, men de 11 som fikk tillit klarte seg greit mot kvalifisert motstand i første omgang. RIL hadde de største sjansene og førte også kampen i første halvdel. Men så fikk L/K2 flyttet laget litt høyere opp på banen og klarte å komme til sjanser. Mest farlig ble det likevel på dødballene, som Aleksander Helberg var presis leverandør av i dag.

Det sto 0-0 til pause og etter rundt 60 minutter tar kaptein Alexander Løvland Rygh L/K i føringen. RIL-keeperen blir stresset og slår en avklaring rett i beina på Rygh. Han får gå alene mot mål og dundre ballen i nettet.

RIL utligner på en heading få minutter senere, og går etterhvert også opp til 1-2 og 1-3. Alex Rygh er imidlertid på farten ti minutter før slutt og reduserer til 2-3, men RIL setter spikeren i kista mot slutten og vinner til slutt 2-4.

Vanskelig kamp mot et av de lagene som har ambisjoner om å kjempe i toppen i år. L/K2 hadde grei kontroll på kampen i 70 minutter, men det holdt ikke helt inn. Bra at de som skal stå fram i slike kamper, A-stallguttene Bjørn, Helberg, Rygh og Haugen alle jobbet og sto på i dag. Samtidig også positivt at guttespillerne Kåre Johnsen og André K. Våge får testet seg på dette nivået. Begge spilte bra på sine respektive backer i dag.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Kåre Johnsen, Trond Egil Larsen, Jan Robin Bjørn, André K. Våge; Espen Haugen, Kristian Rognli, Rune Larsen, Aleksander Helberg, Torbjørn O. Karlsen; Alexander Løvland Rygh.

Innbytter: Vegard Bjørn Olsen

Dommer: Vegard Ballovarre

Gule kort, L/K: André Våge, Jan Robin Bjørn, Vegard Bjørn Olsen

Rødt kort (to gule): Alexander Løvland Rygh
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mai 2009

Uavgjort på Skjervøy

Skjervøy ledet 1-0 til pause i kampen mot L/K etter mål av Svenn Johansen. Rett etter pause utlignet Andreas Løvland på en fantastisk flott volley. 

Det var ikke værforhold som innbød til festfotball akkurat. Selv til værharde Skjervøy å være var været i overkant friskt, med sterk vind og opptil flere regndråper i nanosekundet. Dommer Roald Johansen foreslo for lagene å sløyfe presentasjonen av lagene før kampen, og verken SIK eller L/K protesterte på det forslaget.

L/K startet i medvind og fikk ikke uventet et visst overtak i banespillet fra start, om ikke annet fordi ballen stort sett havnet på SIKs banehalvdel når både L/K og SIK avklarte. En sjansefylt omgang ble det ikke, men L/K hadde da et par-tre fete tilbud, hvorav Andreas Holm etter dødball og Fredrik P. Johansen var de som kom nærmest. Men det var kun hjemmelaget som klarte å score før pause. Svenn Johansen tok ansvar fra 20 meters hold og la ballen i hjørnet bak en litt skranglete oppstilt mur.

I andre omgang får L/K vinden i ansiktet, mens medvinden til SIK faktisk løyer litt. Men til tross for at hjemmelaget spiller i medvinden, er det vanskelig  å se at laget skapte særlig mye de siste 45 minuttene. Det meste av farligheter oppstod etter godt slåtte cornere fra banens nestbeste i dag, Ruben Kristiansen. Ellers er det forsvinnende lite SIK klarer å produsere. I andre enden bruker L/K bare fire minutter av omgangen til å bringe balanse i regnskapet. Øyvind Garfjell, for anledningen ute på høyrekanten, slår inn til Andreas Løvland. Han tar ballen på hel volley og saksesparker den i lengste hjørnet. En veldig pen prestasjon av banens yngste og klart beste i dag.

Etter en helt ordinær første omgang, gjennomfører L/K en veldig bra andre omgang hva innsats og trøkk angår. L/K-guttene viste virkelig vinnervilje og jobbet og slet for hverandre. Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell hadde blant andre gode muligheter til å ta L/K i ledelsen, men det store sjansesløseriet var det ikke fra L/Ks side heller. Det ebber ut med 1-1.

Uavgjortkampen betyr at L/K fortsatt befinner seg nest sist på tabellen foran neste kamp, førstkommende lørdag borte mot serieleder Skarp.  

SIK - L/K 1-1 (1-0) 1-0 Svenn Johansen (31), 1-1 Andreas Løvland (49)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Rudi Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Kristoffer Fagerborg; Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Andreas Holm, Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Aleksander Helberg, Alexander Løvland Rygh.

Gult kort, L/K: Rudi Dreyer

* L/K stilte med en femmannssterk midtbane i dag. Alle fem ekte lyngsværinger og alle fem under 20 år. Gjennomsnittsalderen var på 17,8 år.

* Alle L/Ks utespillere idag var lyngsværinger (og da inkluderer vi storfjord-brødrene Rudi og Steffen Dreyer). Kun keeper Michael Wæraas fra startelleveren har spilt aldersbestemt fotball utenfor Lyngen/Karnes.

* Andreas Holm var tilbake på midtbanen etter et leit skadeavbrekk. Etter en litt nølende førsteomgang spilte Holm seg virkelig opp i andre omgang og fikk vist fram både ballferdigheter og utrettelig jobbing.
Lyngen maraton 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mai 2009

Søndag 24.mai ble det tradisjonsrike Lyngen maraton avholdt.

I overkant av 20 løpere stilte til start på årets utgave av Lyngen maraton. Her kommer resultatlisten fra helgas arrangement:

 

Jenter under 16 år – 4 km

1. Lovise Heimdal Bardu IL 17,27

2. Anne Katrin Haugen TUIL Ski 20,59

3. Johanne Heimdal Bardu IL 21,02

4. Sara Pedersen Tromsø Skiklubb 21,05

5. Tone Lise Pedersen Tromsø Skiklubb 32,28

Gutter under 16 år – 4 km

1. Johannes N. Sørensen Lyngen/Karnes IL 17,07

2. Markus E. Wilhelmsen Bardu IL 17,41

Menn 30-39 år – 4 km

1. Terje Pedersen Storsteinnes IL 32,28

Menn over 70 år – 4 km

1. Ivan Wilhelmsen Veteranklubben 17,44

Damer 40-49 år – 10 km

1. Line Heimdal Bardu IL 42,28

2. Rita Pedersen Storsteinnes 47,26

Herrer 20-29 år – 10 km

1. Lars Gøran Kjerpeseth Egen 42,23

Herrer 40-49 år – 10 km

1. Bjørn Anders Kroken Egen 34,49

2. Eirik Haugen TUIL Friidrett 41,59

3. John Terje Sørensen Lyngen/Karnes IL 44,51

4. Robert Karlsen Egen 50,54

Herrer 50-50 år – 10 km

1. Per Inge Nysted Bardu IL 45,17

2. Knut Nordstrøm TUIL Friidrett 46,40

Herrer 30-39 år – halvmaraton

1. Torkil Embeland Tromsø Løpeklubb 1.20,39

2. Tobias Hubscher Tromsø Skøyteklubb 1.34,47

Herrer 40-49 år – halvmaraton

1. Jon G. Iversen Tromsø Løpeklubb 1.26,22

2. Rolf Echroll Tromsø Løpeklubb 1.28,42

3. Roger Mikalsen Tromsø Løpeklubb 1.29,51

Herrer 50-59 år – halvmaraton

1. John Pedersen Kvæfjord IL 1.21,33

2. Bjørnar Sørensen Egen 1.28,52

Damer 40-49 år – halvmaraton

1. Manuela Krämer TUIL Friidrett 1.28,14
Senja 2 fikk revansj

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Mai 2009

Tapte stort i fjor. Tok hevn nå.

Det ble stygge sifre for L/K 2 i bortekampen mot Senja 2 i kveld. Til slutt sto det 10-3 til hjemmelaget, som stilte med et solid mannskap mot L/Ks nestbeste i kveld. Selv om L/K 2 tok ledelsen på et pent mål av Fredrik P. Johansen, så var det liten tvil om hvor seieren skulle havne.

Det sto 5-1 til pause og det ble altså nye fem baklengs for L/Ks keeperdebutant André K. Våge i andre omgang. Jøran G. Åsheim og Rudi Dreyer scoret hvert sitt mål i andre omgang.

Dermed fikk Jan Tore Bakli og hans reserver solid revansj for tapet L/K 2 påførte dem i fjorårets oppgjør på Geitnes. Da vant L/K 10-1...

L/Ks lag: André K. Våge, Jan Robin Bjørn, Lasse Simonsen, Trond Egil Larsen, Eivind Bekkstrand, Rudi Dreyer, Kristoffer Fagerborg, Jøran G. Åsheim, Martin Strand, Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen.

Innbytter: Espen Haugen
Fk Fotball-ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mai 2009

 Hjemmetap mot Ishavsbyen.

Det er bunnstrid de neste ukene for L/K etter tapet for Ishavsbyen hjemme på Polleidet.

L/K var ubeseiret i hele fjor på hjemlig gress, men allerede i den andre hjemmekampen i år gikk det galt. Tidligere L/K-gutt Frode Følstads menn var effektive og selv om de ikke akkurat vant verken sjansestatistikken eller ballinnehavs-statistikken, så må vi bare erkjenne at det vi presterte på Polleidet-gresset lørdag ikke var godt nok.

L/K stilte med Rune Lillevik og Ole Oscar Ross som spisspar, mens Steffen Dreyer gikk ned på midtbanen for å jobbe sammen med Andreas Løvland. Øyvind Garfjell og Torgrim Sollid spilte flanker i 4-4-2-formasjonen, der forsvaret og keeper var identisk med den som startet mot Fløya.

De første 18 minuttene gikk avgårde med sjanser til begge lag, men at det fortsatt sto 0-0 etter 20 minutter var et under. Rune Lillevik fikk etter 19 minutter to gedigene muligheter til å å ta L/K i ledelsen, men både headingen fra kloss hold etter corner og avslutningen i nettveggen like etterpå var gode nok. Spesielt skuddet i nettveggen trodde "alle" var inne og det kom til og med et karakteristisk Polleidet-fløyt fra en av bilene oppi bakken.

Istedet var det Ishavsbyen som lyktes med én av sine mange lange baller opp mot L/K-forsvaret. Pasningen finner høyrekanten André Jensen på løp og avslutningen hans er vakker på halv volley over Erlend Strand i L/K-målet. 0-1.

Gjennom hele omgangen viste L/K tidvis meget god angrepsfotball. Spesielt Torgrim Sollid, Ole Oscar Ross og Steffen Dreyer skapte mye med gode løp på høyresiden, men også en Øyvind Garfjell tilbake fra skade plagde sin back ved gjentatte anledninger. Kanskje ble det vel mye offensivt til tider, for det er på det rene at forsvarsfireren fikk litt for lite hjelp til å demme opp når duellsterke Ishavsbyen-spiller slapp seg framover på banen.

Det stod 0-1 til pause, men andre omgang skulle bli langt mer målrik - dessverre må vi vel si. Daniel Ribe legger på til 0-2 før Øyvind Garfjell viser fart og besluttsomhet og reduserer til 1-2 på et raid på venstresiden. Da var det gått 63 minutter og det var nok en viss feeling blant de oppmøte på Polleidet at det kunne bli mer. Sollid og Ross var fortsatt en konstant trussel for IFK-forsvaret, men til tross for en rekke flotte legg fra Sollids høyrefot, klarte ikke L/K å flytte nok folk inn i boksen.

Men "Byen" hadde mer på lager. Midtveis i omgangen går de opp til 1-3 og selv om Steffen Dreyer reduserer på nytt på en flott enmanns-prestasjon så manglet L/K den siste finishen i kampen. Fire minutter før slutt får Ishavsbyen straffe og innbytter Morten Andersen setter sikkert 2-4.

Det ble mye av en forsvarskrig for et Ishavsbyen-lag som selvsagt var godt fornøyd med å lede kampen fra det 36. minutt og ut kampen. I andre omgang vil jeg tippe at L/K hadde ballen 75 prosent av tiden, men det er en svært mager trøst. Nå er det altså bunnstrid som gjelder de neste ukene. Det er uvant kost, men den utfordringen er det bare å ta for Hausners menn - som forøvrig var Leonhardsens menn lørdag. Hjelpetrener Thomas Leonhardsen ledet laget alene i sjefstrener Hausners Englands-fravær.

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (63) og Steffen Dreyer (71).

L/Ks lag: Erlend Strand; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen, Tor Arne Larsen; Steffen Dreyer, Andreas Løvland, Torgrim Sollid, Øyvind Garfjell; Rune Lillevik, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Rudi Dreyer, Kristoffer Fagerborg, Tore Veseth Olsen.

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen, Unglyn - god.

Ingen gule kort til L/K

 

 

 
4. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2009

Sliteseier på Polleidet

Innbytter (!) Øyvind Garfjell ble tungen på vektskålen i hjemmekampen mot Skognes på Polleidet i kveld. Han satte inn både 1-1 og matchvinnermålet 3-2 og viste at han er på full fart tilbake etter skadetrøbbel.

Skognes er et bra 4. divisjonslag, tabellposisjonen til tross, og ledet ikke ufortjent 0-1 til pause. Også i andre omgang må man kunne si at L/K var hakket mer effektiv enn Skognes. Øyvind scorer to vakre mål. Spesielt det siste er det høy klasse over. Begge Øyvinds mål kommer forøvrig etter forarbeid av en kvikk Magnus Minde, som for alvor begynner å vise fram steg og driv på andrelaget.

Også Rune Lillevik kom på scoringslisten i dag, etter en corner fra Magnus Minde som innbytter Cato Larsen flukter tilbake inn i feltet. Lille putter sikkert fra kloss hold.

Skognes hadde forøvrig noen skikkelig feite sjanser utover i andre omgang og hadde absolutt fortjent å score mer enn de to de fikk totalt. Men på uvant gressbane satt ikke sistetouchen for Sjursnes-guttan, i tillegg til at keeper Vegard Samuelsen var veldig på alerten i dag.

Med seks poeng på fire kamper, hvorav tre har vært borte, skal L/K 2 si seg rimelig fornøyd med sesongstarten. Laget i dag var ikke det sterkeste vi har stilt i år på papiret, men det holdt helt inn likevel. 93-modellene Jøran Grønnbakk Åsheim og Martin Strand viste at de har noe å bidra med på dette nivået, og på høyreback storspilte lenangsværingen Lasse Simonsen nesten hele kampen før krampa tok ham. Ros også til innkallingsvikarene Uno Nesvik og Cato Larsen, som klarte seg meget godt i hver sin omgang.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Lasse Simonsen, Jan Robin Bjørn, Uno Nesvik, Eivind Bekkstrand; Lasse Hausner, Martin Strand, Jøran Grønnbakk Åsheim; Rune Lillevik, Alexander Løvland Rygh, Magnus Minde.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Cato Larsen

Gule kort, L/K: Alex Løvland Rygh.

Dommer: Stephan Sivertsen - god.
4. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2009

Tap på Utsikten
Kunstgressbanen på Stakkevollan ser ikke ut til å være noen lykkebane for L/K2. I sesongåpningen tapte vi 3-2 for Kvaløysletta og fredag kveld ble det nytt tap - denne gangen et 3-0 tap for Stakkevollan.

 L/K spilte en grei kamp, men skapte lite sjanser. Når i tillegg Rudi Dreyer svir et straffespark i andre omgang, etter at Magnus Minde ble felt, så skjønner man at det ikke var dagen for B-laget.

L/K har visse skadeproblemer for tiden, og det bar spesielt det offensive spillet preg av fredag. Heldigvis kan vi likevel stille en slagkraftig tropp til lørdagens FK Fotball-Liga oppgjør mot Fløya på Fløyabanen.

L/Ks lag: Erlend Strand; Eivind Bekkstrand, Rudi Dreyer, Jan Robin Bjørn, Frode G. Larsen; Rune Larsen, Espen Haugen, Fredrik P. Johansen, Magnus Minde; Alexander Løvland Rygh, Jøran Grønnbakk Åsheim.

Innbyttere: Lasse Simonsen, Martin Strand

Gule kort, L/K: Espen Haugen


 FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2009

Bittert, bittert, bittert
Det ville seg slett ikke for L/K på Fløyabanen i dag. Etter en noenlunde jevnspilt første omgang, der Fløya har de farligste sjansene og leder fortjent 1-0, skifter kampen fullstendig karakter etter hvilen.

L/K legger press på Fløya fra første pipeblås og skaper veldig mye gjennom hele omgangen. Men ballen ville rett og slett ikke i mål.

Det vil si: Ballen var i Fløya-målet to ganger i andre omgang. Begge gangene var det virvelvinden Morten Nilsen som satte ballen i mål og begge gangene ble målet annulert etter at linjemannen vinket. Den ene gangen er det en corner som blir slått inn av Torgrim Sollid. Morten kriger ballen i mål, men linjemannen har sett ett eller annet ureglementært i feltet.

L/K trykker videre og det er kun udyktighet foran mål som gjør at ikke utligningen likevel kommer. Andre omgangs spissduo Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross hadde blant andre flere feite tilbud. Og når Morten Nilsen på nytt er frampå og løper igjennom Fløya-forsvaret og setter ballen i mål helt på slutten av kampen, så blir sannelig den scoringen også avvinket. Denne gangen for offside på en Rune Lillevik som er på tur ut fra situasjonen, med ryggen mot mål og totalt uinteressert i ballen. Det var rimelig uforståelig, for å si det veldig pent, men det var lite å gjøre med den.

Fløya drar til slutt seieren i land. Selv de i grønt vil nok langt på vei være enig i at de var heldige som klarte alle tre poengene, men det er ikke en interessant diskusjon nå.

L/K må likevel gå i seg selv når man ikke klarer å avgjøre slike kamper. Det har vært en god egenskap i tidligere årganger at man har trøkket og trøkket til målene og seieren har vært et faktum. I dag var det mye vilje og trøkk, men målene kom likevel ikke. Og fokuset ble dessverre også i alt for stor grad på dommertrioen og dens avgjørelser, og det skal selvsagt ikke skje.

L/Ks Erlend Strand fikk sin seriedebut for L/Ks A-lag i dag i førstekeeper Michael Wæraas' skadefravær. Naustnessiingen løste den oppgaven med bravur. Han avverget to Fløya-gjennomløpninger i første omgang og var generelt veldig på hugget i spillet sitt. Meget betryggende av 17-åringen.

Kampen idag bar i hvert fall bud om at L/K ikke har tenkt å tape så veldig mange kamper framover. Det skal Ishavsbyen få merke når de kommer til Polleidet neste helg.

L/Ks lag: Erlend Strand; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Gaute Veseth Olsen, Aleksander Helberg, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Torgrim Sollid for Fredrik P. Johansen, Rune Lillevik for Tor Arne Larsen, Tore Veseth Olsen for Gaute Veseth Olsen.

Gule kort, L/K: Tor Arne Larsen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer, Erlend Strand og Jens-Georg Løvland.

 


 

Geitnes kunstgress:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2009

Geitnes er stengt for trening og kamp.

 

Arbeidet er i gang på Geitnes.

På mandag var gravearbeidet i gang på Geitnes. Som en følge av stor anleggstrafikk på Geitnes, og det faktum at dekket på gressbanen skal tas av innen kort tid, er nå anlegget stengt for all aktivitet.

Vi jobber nå med å legge til rette for en best mulig gjennomføring av kamper og trening frem til ferien.

Gressbanen på Geitnes er nå inne i sin siste bruksperiode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal holde våre lesere oppdatert på utviklingen i prosjekt Geitnes Kunstgress.    
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2009

Endelig serieseier

Morten Nilsen scoret i sitt comeback for L/K


Man kan trygt kalle kampen på Polleidet i kveld et litt utradisjonelt topp mot bunn-oppgjør. For det var divisjonslederen L/K møtte i kveld og da er det sterkt å vinne 6-0 - selv om TIL stilte med et sedvanlig ungt og urutinert lag.

På kaptein Steffen Dreyers 23-årsdag vant L/K fortjent, selv om TIL fort kunne scoret både én og to ganger på sine sjanser i spesielt andre omgang. Men etter 10 i sekken mot TUIL forrige kamp, klarte L/K og en bunsolid Michael Wæraas å holde nullen i dag. Det var ekstra deilig på en fra før herlig aften på Polleidet.

L/K hadde lagt om fra 4-3-3 til 4-4-2 foran dagens kamp. Sjeftrener Lasse Hausner hadde satt Rune Lillevik og Steffen Dreyer som spisspar, med Aleks Helberg og Ole Oscar Ross på hver sin kant på midtbanen. Tor Arne Larsen hadde inntatt høyrebacken, mens Morten Nilsens dannet et superkvikt stopperpar sammen med Mats-Haakon Karlsen.

Det var TIL som skapte de første sjansene på Polleidet i kveld. De var flere ganger farlige frampå, og kun en god parade av nevnte Wæraas hindret baklengs i starten av kampen. At L/K scorer på sin første sjanse var derfor ekstra viktig. Steffen Dreyer demper etter seks minutter ballen og slår Ole Oscar Ross igjennom på høyresiden. OO7 setter farta opp og ender til slutt alene med keeperen. Ross setter ballen behersket i lengste hjørne og 1-0.

Seks nye minutter er gått når L/K får frispark på vår høyreside. Reisaværing Aleksander Helberg slår inn og på bakerste kommer nysigneringen Morten Nilsen og kriger inn  2-0.  Morten gjorde forøvrig en vanvittig god kamp i spann med Mats-Haakon Karlsen. Nilsen vant alle duellene han var involvert i og bidro også med sitt framover.

Det står 2-0 til pause etter at L/K har hatt veldig fin kontroll på kampen. Backlinja fungerer utmerket, presset i alle lagdeler er veldig bra og vi skaper mye sjanser ved spesielt Ole Oscar Ross sine raid og påfølgende presise innlegg. Steffen Dreyer var stadig på rett plass, men svidde alene tre-fire klare målsjanser i første omgang etter legg fra Ross.

2. omgang begynt litt trått. TIL3 viste at de er et ballsikkert og kvikt lag som ikke har havnet på tabelltoppen ved en tilfeldighet. Men om folk trodde at starten på andre omgang bar bud om at L/K ikke ville klare å henge med tempomessig i 90 minutter, så tok de feil. For L/K hadde mye saft i beina i dag.

Etter 54 minutter var det duket for 3-0. En corner fra høyre blir møtt av Morten Nilsen, som viderebefordrer ballen til lengste stolpe. Der står Rune Lillevik, som har vært i disse posisjonene et par-tre ganger før. Han setter ballen i mål fra kort hold og har dermed åpnet scoringskonten i serien i 2009 også.

Det er fortsatt noenlunde jevnt i banespillet og L/K får ingenting gratis. Men etter 20 minutter av andre omgang kommer målet som var verdt inngangspengene og en eventuell blærekatarr som følge av småkjølig vær også: Andreas Løvland, som fylte 16 søndag, ligger på 25-30 meter og klinker til på hel volley. Ballen suser inn i lengste hjørne via stolpen, hvilket avføder følgende lakoniske kommentar fra kaptein Dreyer: Du må jo legge den i vinkelen, Andreas!
Den avslutningen var det bare å applaudere og det skal godt gjøres om det blir scoret finere mål på Polleidet i år.

Fortsatt hadde imidlertid ikke kapteinen scoret selv. Etter fire kamper på rad uten mål, var det endelig klart for et Dreyer-mål igjen. Etter 73 minutter gjør han alt selv. Han skjærer gjennom forsvaret, blant annet ved hjelp av en ørliten tunnel på en TIL-forsvarer, og setter ballen behersket bak TIL3-keeperen til 5-0.

Det ser ut til å ende med 5-0 også, men tre minutter på overtid er innbytter Torgrim Sollid løs på høyrekanten. Torgrim, som gjorde et veldig bra innhopp i kveld, lar seg ikke be to ganger og setter ballen i mål. 6-0 og slutt.

Med seieren i kveld, klatrer L/K forbi Nordreisa og Ishavsbyen på tabellen i FK Fotball-Ligaen.

Matta på Polleidet er fortsatt ikke helt strøken, som naturlig er i midten av mai. Men banen tegner veldig bra og alt tyder på at gressbanen kommer til å bli minst like bra som den var i fjor. TIL-guttan var tydelig ikke helt vant med underlaget, men klarte seg likevel veldig bra i pasningsspillet.

* Til tross for at både Jonas Samuelsen, Andreas Holm, Rudi Dreyer og Øyvind Garfjell var ute foran dagens kamp, stilte Lasse Hausner med en særdeles slagkraftig benk ikveld. Ikke mange FKFL-lag kan stille med spillere som Torgrim Sollid og Tore Veseth Olsen på benken, men det gjorde L/K i dag.

* Gaute Veseth Olsen fikk sin debut for L/K på Polleidet ikveld. Han har vært på Polleidet med både Hammerfest, Bossekop og Kvaløysletta - uten å vinne. Men denne gangen ble det seier for Gaute, som spilte veldig bra som midtbaneanker. Ekstra gledelig at matchformen er såpass godt inne at han holder 90 minutter.

* Polleidet-debut for L/K også for Torgrim Sollid og Aleksander Helberg, mens Tore Veseth Olsen og Morten Nilsen som kjent har spilt for L/K på Polleidet i hhv. 2005 og 2007.

* Morten Nilsen ble av en jury kåret til dagens L/K-gutt. Vel fortjent for skjervøyværingen! Men det var mange andre som også var gode i dag og som ga alt i samfulle 90 minutter. Sjelden du ser at veltrente folk som Andreas Løvland og Mats-Haakon Karlsen får krampe. Men det fikk de i dag!

* Jens-Georg Løvland spilte sin 200. A-kamp for L/K.

* Steffen Dreyer fylte 23 år i dag, og hadde for anledningen byttet drakt med Aleksander Helberg, som vanligvis har nummer 23. Drakten var litt i trangeste laget for spissen, men han holdt magen inne og lot det stå til. Det var godt for både Steffen og laget at det løsnet i målprotokollen i dag.

* Torgrim Sollid scoret sitt første seriemål for L/K

Neste kamp: Fløya borte 16. mai.

L/K-TIL3 6-0 (2-0): 1-0 Ole Oscar Ross (6), 2-0 Morten Nilsen (13), 3-0 Rune Lillevik (54), 4-0 Andreas Løvland (65), 5-0 Steffen Dreyer (73), 6-0 Torgrim Sollid (90 +3)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen, Tor Arne Larsen; Ole Oscar Ross, Gaute Veseth Olsen, Andreas Løvland, Aleksander Helberg; Rune Lillevik, Steffen Dreyer

Innbyttere: Tore Veseth Olsen for Ole Oscar Ross, Torgrim Sollid for Tor Arne Larsen, Kristoffer Fagerborg for Jens-Georg Løvland.

Gule kort, L/K: Mats-Haakon Karlsen, Andreas Løvland, Jens-Georg Løvland, Aleksander Helberg.

Dommer: Roald Johansen, Storfjord - god, selv om han ga bursdagsbarnet Steffen lite frispark i første omgang.

Les Framtid i Nords sak om kampen her!
Fotball senior:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mai 2009

Bli minisponsor for sesongen 2009!

I anledning første hjemmekamp er vi å bli klar til å ta imot alle som ønsker å være minisponsorer for inneværende sesong.

Kostnaden ved å være minisponsor er kroner 1000 pr sesong, og for det får man fri adgang på alle hjemmekamper for A-laget, samt gratis kaffe og vafler i pausen.

Salg av minisponsor vil foregå første gang ved inngangen på Pollleidet på tirdag.

Tradisjon tro trekker vi en premie blant alle minisponsorene på sesongens siste hjemmekamp. Premien i 2008 var reise til EM-kvalifiseringskampen mellom Norge-Nederland på Ullevaal.

Årets premie er enda strengt konfidensielt.
Yngres avdeling:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2009

Spillerregistrering står på trappene for spillerene i yngres avdeling.
Spillerene i yngres avdeling skal nå registrere seg for sesongen 2009.

I anledning at sesongen er i gang ønsker vi nå å gjennomføre en registrering av alle spillere som skal spille fotball for Lyngen/Karnes sesongen 2009.

I den forbindelse vil det bli foretatt registreringen følgende dager:

-          Onsdag 13.mai fra klokken 1700-1830 i kantinen i Lyngenhallen.

-          Mandag 18.mai fra klokken 1700-1830 i kantinen i Lyngenhallen.

Nytt av året er at det skal betales kontant spilleravgift ved registrering.  I tillegg skal alle spillere være registrert medlem i L/K.

Trenerene for de respektive lag vil sende ut informasjon til alle foreldre.

For spørsmål kontakt undertegnede.

Mvh

 

Trond Egil Larsen

Daglig leder

Lyngen/Karnes IL

Mob: 948 41 651

 
Fotball senior:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2009

Morten er tilbake i Lyngen/Karnes

Morten Nilsen signerer de nødvendige papirene for å bli spilleklar for L/K.

Fredag signerte Morten Nilsen for Lyngen/Karnes. Morten kommer til L/K fra Finnsnes, og blir en solid forsterkning i troppen til sjefstrener Hausner.

Morten avslutet tidligere i mai sin kontrakt med Finnsnes etter å ha tatt overgang til Lenvik-klubben etter fjorårets seriemestersesong med Skjervøy. Da Nilsen ble ledig på markedet, var det mange klubber som ville signere ham og derfor er vi i L/K ekstra glad for at han valgte å komme tilbake til oss.

Morten var sist i L/K i 2007-sesongen. Da tok han overgang fra Skjervøy og var en av L/Ks aller beste spillere i 2007, med 23 kamper og seks mål fra sin posisjon på midtbanen og kanten. Han rakk to kamper i vinterserien (ett mål) for L/K i oppkjøringen til 2008-sesongen, før han valgte å dra tilbake til Skjervøy. Der rakk han blant annet å score to mål mot L/K på Polleidet i den dramatiske 3-3 kampen i fjor høst. Han scoret forøvrig også i vinterserieoppgjøret mellom SIK og L/K, som forøvrig er foreløpig siste gang L/K har tapt for SIK.

Morten er en spiller som vi vet leverer varene i den røde og blå L/K-drakten. Han representerer en arbeidsmoral, løpskapasitet og ikke minst målkåthet som gjør han til en formidabel forsterkning for Lyngen/Karnes. Han trivdes veldig godt i L/K sist han var her, og spillergruppa i klubben er begeistret over å få Nilsen tilbake.

Iogmed Jonas Samuelsens ubeleilige skade, var signeringen av Morten ekstra viktig. L/K er litt sårbare for skader på midtbanen, der vi er avhengig av stor løpsvilje og løpskapasitet for at laget skal fungere optimalt. Med Morten på plass, er vi safe i den avdelingen. Sammen med offensive L/K-navn som Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Fredrik P. Johansen, Andreas Løvland, Torgrim Sollid, Andreas Holm og brødrene Veseth Olsen skal Morten kunne lage mye trøbbel for motstanderne framover.

Morten har fått draktnummer 17 og har allerede fått utdelt legendeplass i garderoben på Polleidet...

Nå skal det jobbes på spreng for å få Morten klar til spill i tirsdagens gresspremiere mot TIL 3 på Polleidet.

Les også hva Framtid i Nord skriver om overgangen her! 
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2009

Gresspremieren utsatt én dag

L/Ks hjemmekamp mot TIL3 mandag er flyttet til tirsdag klokken 19.15.

Grunnen er at NFF har satt opp TIL2s utsatte kamp i 2. divisjon mot Bossekop nettopp på mandagen. Dermed ble det vanskelig for TIL å samtidig stille lag i 3. divisjon.

Utsettelsen får lite å si for L/K. A-laget har denne uka trent på gress, bak målet på Polleidet. Fredag og lørdag blir årets første gress-samling på et særdeles lovende gressteppe i Pollen.
FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2009

Jonas

med

gips

Jonas Samuelsen (16) må ta det veldig rolig i vårsesongen.

 

 

Jonas Samuelsen har fått konstatert et forstrukket og delvis avrevet leddbånd i høyre kne etter at han skadet seg i 1-0 seieren over Sørreisa 1. mai.

Løpsmaskinen fra Naustneset var i Tromsø i dag og fikk gipset foten fra ankel til langt opp på låret. Den skal være der i seks uker og det er særdeles ugunstig for unggutten som har hatt hyppige innhopp på A-laget i vinter og vår.

Jonas er nå tvunget til å trene alternativt og innstillingen er klar: Han skal raskest mulig tilbake på banen. Kjapp kalenderkonsultasjon tilsier at L/Ks nummer 24 kaster gipsen i midten av juni. Da har han én måned på seg til L/Ks treningsleir i Piteå. Det betyr at Jonas kan rekke høstsesongen hvis alt går bra i rekonvalesensen.

 

 

 

 

 
Bendit Cup 2009: Fair Play i fokus

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mai 2009

Lørdag ble det foretatt en Fair Play kåring i Bendit Cup.

Vinneren av Fair Play prisen under Bendit Cup lørdag 2.mai.

Vinneren ble Lyngen/Karnes hvit sitt lag i klassen minigutter 9-10 år. Lagleder Svein Skille fikk mange rosende ord for sin laglederstil i turneringen.

Premien ble tre nye treningsballer til laget.

L/K hvit i klassen minigutter 9-10 år vinner Fair Play pris under Bendit Cup lørdag 2.mai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nils T. Johansen forteller om kriteriene for Fair Play under Bendit Cup lørdag 2.mai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nils T. Johansen fra Troms Fotballkrets deler ut premien til Fair Play vinnerene.
Bendit Cup 2009: Seminar om barnefotball

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mai 2009

Fredag 1. mai ble det avholdt seminar om barnefotball på Stigen Vertshus.

Andreas Morisbak er klar til å forelese om barnefotball.

I anledning Bendit Cup var vi så heldig å ha Andreas Morisbak som gjest i Lyngen fra fredag 1.mai til søndag 3.mai. Derfor valgte vi å utfordre han, og vår egen Steinar Høgtun til å forberede et seminar som omhandlet barnefotball.

Alle trenere i yngres avdeling var invitert, i tillegg til at klubbene rundt oss hadde fått en innbydelse. Ved oppstart klokken 19.00 på Stigen Vertshus var de fleste trenerene fra yngres avdeling i L/K på plass.

Etter en kort introduksjon gikk Andreas Morisbak i gang med dagens tekst, nemlig barnefotball.

Etter en innledning med en gjennomgang av sentrale definisjoner kom Morisbak inn på sine grunnpilarer innenfor barnefotball; nemlig at smålagsspill er det beste og enkleste man kan drive med, og at fotball skal spilles og ikke sparkes. Dette var en rød tråd i hele foredraget til Morisbak.

Etter en times foredrag ble det åpnet for diskusjon og meningsutvekslinger blant publikum. Her fikk trenerene utvekslet meninger med både Høgtun og Morisbak før seminaret ble avsluttet 21.30.

Bilder fra seminaret:

Andreas Morisbak (t.v) og Steinar Høgtun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenerene i L/K yngres avdeling, sammen med Steinar Høgtun (t.v) er klar for seminar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klare for seminar på Stigen Vertshus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andreas Morisbak har klare meninger om fotball.
Bendit Cup 2009: Vellykket arrangement

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mai 2009

To dager til ende med Bendit Cup er over for denne gang.

Bannere fra Bama.

I løpet av to hektiske dager var totalt 31 lag og ca. 250 spillere innom Lyngenhallen for å delta i Bendit Cup.

Vi håper at alle hadde noen skikkelig trivelige dager i Lyngenhallen.

Under følger noen bilder fra helgas arrangement. Om det er noen som ønsker å få tilsendt bilder fra helga er det bare å sende en mail til lyngkarn@online.no

Se også biledserier fra Framtid I Nord fra lørdag og søndag.

Bilder:

Lagbilde av Fløya J97.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frukt er et viktig element under Bendit Cup.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen benyttet pausene til å koble av litt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flotte bilder av frukt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nils T. Johansen (f.v), Andreas Morisbak og Steinar Høgtun følger ivrig med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publikum følger ivrig med under Bendit Cup.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekreteriatet har full kontroll på begivenhetene.
Bendit Cup 2009: Frukten som ble til overs

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mai 2009

Eidebakken barneskole fikk frukten som ble igjen etter Bendit Cup.

Rektor Arild Sørsand smiler fornøyd etter tildelingen av frukt og smoothies.

Ved turneringsslutt søndag 3.mai var det endel frukt og smoothies igjen. Disse ble overakt Eidebakken barneskole ved rektor Arild Sørsand på mandag.

 
FK Fotball-ligaen 2009, TUIL 2-L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mai 2009

Lyngen/Karnes ydmyket i Tromsdalen.

Lyngen/Karnes tapte ufattelige 10-2 mot reservene til Tromsdalen i dagens seriekamp.

L/K sin mål ble scoret av Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross.

Det var i sannhet en merkelig kamp på krøllgresset. L/K var det beste laget i første omgang. Vi presset TUIL 2 til å gjøre feil og spilte oss fram til flere farlige sjanser med flott kombinasjonsspill. Så da Jens Georg Løvland handset inne i feltet og TUIL satte inn 1-0 hadde ikke TUIL 2 skapt noe som helst.

Øyvind Garfjell brakte balanse i regnskapet med et vakkert mål litt klikk-klakk inne i feltet og det var svært lite som tydet på hockeysifre i L/Ks disfavør. TUIL 2 setter riktignok inn 2-1 før pause etter nok en stor blunder i L/K-forsvaret, men det så likevel lyst ut foran andre omgang.

Det første som skjer i andre omgang er at TUIL 2 scorer to raske mål. Ole Oscar fantastiske suser er en soleklar kandidat til årets mål i L/K og gir reduksjon til 4-2. Men etter det er det jevnt slutt for L/K. Andreas Løvland har hatt en langhelg med kretslaget og hadde ikke mer å gi etter ti minutter av andre omgang. Dermed mistet L/K mye aggressivitet og løpskapasitet på midten. Spesielt ettersom resten av midtbanen, Tore Veseth Olsen og Andreas Holm, måtte kaste inn håndkleet før kampstart med hhv. lysketrøbbel og smerter i foten.

TUIL satte inn mål jevnt og trutt, men det så lenge ut til at L/K skulle klare å unngå tosifret. Men langt på overtid kom det ydmykende 10-2 målet.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens Georg Løvland, Rudi Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Aleksander Helberg; Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Gaute Veseth Olsen; Fredrik P. Johansen, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Tor Arne Larsen, Alexander Løvland Rygh, Kristoffer Fagerborg

Dommer: Peder Amundsen - god

Gult kort, L/K: Mats-Haakon Karlsen
4. divisjon, Sørreisa - L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2009

God jobbing og tre poeng

Foreløpig versjon

L/K 2 tok en flott 1-0 seier borte mot Sørreisa i ettermiddag. På arbeidernes internasjonale kampdag tok L/K-guttene virkelig fram arbeidsklærne på kunstgresset i Sørreisa, med kaptein Mats-Haakon Karlsen som soleklar frontfigur.
Sammen med Jan Robin Bjørn dannet han et stopperpar som ikke slapp noe eller noen forbi seg, og resten av laget jobbet også hardt gjennom hele kampen.

L/Ks mål kom like før pause. Da blir spiss Alexander Løvland Rygh spilt fri og kommer alene mot mål. Sørreisa-forsvareren setter inn en takling rundt 16-meterstreken og tar Alex. En grei straffe, selv om det var litt uklart om forseelsen skjedde innenfor streken eller ikke. Uansett, så tar Alex straffen selv og setter den midt i mål. Det skulle vise seg å bli matchvinnermålet som kronet en god kamp av Rygh.

Det gikk faktisk godt over halvtimen før Sørreisa produserte noe som kan minne om en målsjanse. L/K var farlig frampå flere ganger, spesielt i en periode midtveis i omgangen, men alt i alt ikke mye sjanser i 1. omgang til noen av lagene. L/K var imidlertid best i første. Gaute Veseth Olsen spilte sentralt på midtbanen og styrte L/K-skuta derfra. Rundt ham sprang løpsmaskinene Jonas Samuelsen og Fredrik P. Johansen.

Andre omgang kommer Sørreisa mer med i kampen. De står høyere og L/K klarer ikke hele tiden å fullfører presset på ballfører. L/K blir liggende litt lavt til tider, men rydder stort sett veldig greit opp. Største sjansen får Sørreisa på et vakkert skruskudd som keeper Erlend Strand såvidt får fistet til corner. L/K-forsvaret rydder og klarerer det som kommer, og kampen ebber ut med 1-0.

Jøran G. Åsheim spilte sin første seriekamp på seniornivå. Jøran (16 år og to uker) dannet spisspar fra start sammen med Alex Rygh og viste både innsats og tøffhet i alle duellene han var involvert i. Jøran debuterte forøvrig på A-laget i vinterserien ved å score, så han vet hva det dreier seg om.

En annen 93-modell, Martin Strand (15 år 7 mnd), fikk sin aller første seniorkamp da han erstattet Jøran ett kvarter før slutt. Martin er yngre bror av keeper Erlend og dermed har L/K nok et brødrepar i seniorfotballen.

Alt var imidlertid ikke rosenrødt i kampen i. Jonas Samuelsen fikk seg en alvorlig smell i kneet i én av de mange duellene på Sørreisa-krøllgresset. Jonas var innom legevakta på tur hjem og det er foreløpig uvisst hva skaden innebærer. Han er uansett ikke aktuell til samlinga i Lyngenhallen i kveld, eller A-kampen mot TUIL mandag.

Sørreisas comeback i 4. divisjon er et hyggelig bekjentskap. De har tydelige ambisjoner med satsingen sin, med nyttt kunstgress, opprustning av stadionanlegget og god ramme rundt kampene. Og ikke minst livedekning fra kampen!

Med seieren over Sørreisa har L/K fått en grei start på sesongen, og ikke minst gjort unna to bortekamper. Neste L/K2-kamp er ikke før 15. mai, borte mot Stakkevollan.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Eivind Bekkstrand; Gaute Veseth Olsen, Jonas Samuelsen, Fredrik P. Johansen, Magnus Minde; Alexander Løvland Rygh, Jøran G. Åsheim.

Innbyttere: Stian Stenhaug, Martin Strand.

Ingen gule kort

Dommer: Ruben Holmen, meget god.
Varetelling fotballgruppa sesongen 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Apr 2009

Torsdag 30.4 er det årets første varetelling for fotballgruppa.

Butikksjef Kristina Giæver signerer samarbeidsavtalen for sesongen 2009.

Lyngen/Karnes fotball har også i 2009 en samarbeidsavtale med Anton Giæver AS som innbefatter varetelling tre ganger i året.

Torsdag 30.april klokken 18.00 er det klart for årets første telling.

Vel møtt!

 
Bendit Cup 2009: Seminar om barnefotball

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2009

Som en oppvarmer til Bendit Cup vil det på kvelden 1.mai bli gjennomført et seminar om barnefotball.

Andreas Morisbak vil snakke om barnefotball under sitt opphold i Lyngen.

Andreas Morisbak vil sammen med Steinar Høgtun kjøre et seminar med fokus på barnefotball.

Vi ønsker alle velkommen til Stigen Vertshus klokken 19.00 for litt faglig påfyll rundt temaet barnefotball.

Særlig oppfordrer vi alle trenerene for yngres avdeling i klubbene Lyngen/Karnes og Furuflaten til å møtte på dette seminaret.

Velkommen på seminar!

 
Bendit Cup 2009: klubbdommerkurs

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2009

Onsdag 29.4 klokken 18.00 er det klart for klubbdommerkurs i Lyngenhallen.

Som seg hør og bør arrangeres det klubbdommerkurs i forbindelse med Bendit Cup.

Dato for arrangementet er onsdag 29.4. Oppmøte er klokken 18.00 i kantinen i Lyngenhallen. Instruktør er Martin Laakso.  

Alle spillere i klassene småjenter, smågutter, jenter og gutter bes møte i Lyngenhallen. Om det er noen som ikke spiller fotball i det daglige, men som ønsker å dømme er disse veldig velkommen til å delta på kurset.

Det blir enkel servering under kurset
4. divisjon, KIL-L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2009

Knepent tap i premieren

L/K 2 spilte sin første seriekamp i kveld og det var også én av de vanskeligste for sesongen - Kvaløysletta borte. En av opprykksfavorittene i årets 4. divisjon er normalt ingen lett oppgave på bortebane, men L/K 2 kom bra fra det likevel. Til tross for et fortjent 2-3 tap var det absolutt positive ting å trekke ut av kampen.

L/K tok ledelsen etter et stopper-samarbeid mellom Mats-Haakon Karlsen og Rune Lillevik, der sistnevnte satte inn 1-0. KIL kommer imidlertid kjapt tilbake og utligner minuttet etterpå. De går opp til 3-1 før Gaute Veseth Olsen, med fortid i nettopp KIL, reduserer til 3-2 rett før pause. Flatterende for L/K etter spill og sjanser, og også i andre omgang er det KIL som produserer mest. Men omgangen renner ut målløs. På slutten kunne en annen tidligere KIL-gutt, Torgrim Sollid, reddet et poeng for L/K men skuddet smeller i stanga.

- Det var ikke ufortjent at det ble tap, selv om Torgrim kunne utlignet på slutten. KIL har en jevn og god stall på dette nivået og Ståle "Junior" Johansen er fortsatt mannen bak det meste for Kvaløysletta, oppsummerer L/K-lagleder Vegard Bjørn Olsen etter full tid.

* Torgrim Sollid spilte sin første seriekamp noensinne for L/K - mot gamle lagkamerater.

* Keeper Erlend Strand spilte også sin første seriekamp på seniornivå for L/K, i likhet med L/K2s nyervervelse fra Lyngstuva - Lasse Simonsen. Eivind Bekkstrand er også tilbake i L/K etter noen år i moderklubben Furuflaten.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kristoffer Fagerborg, Rune Lillevik, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn; Lasse Hausner, Jonas Samuelsen, Gaute Veseth Olsen, Torgrim Sollid; Alexander Løvland Rygh, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Eivind Bekkstrand, Lasse Simonsen
Kretsturnering Harstad 30.4-3.5

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Apr 2009

Uttaket til kretsturneringa i Harstad er nå klart.

Soneansvarlige gutter Nord-Troms på kretssamlinga på Finnsnes : Jarle Løvland og Bernt Olav Johansen. (Foto: Leif A. Stensland, Nye Troms)

I etterkant av kretssamlinga på Finnsnes er det nå avklart hvem som blir med videre til kretsturneringa i Harstad.

På bildet ser vi de som representerte Lyngen/Karnes på kretsamlinga på Finnsnes. (Joakim Nilsen og Birthe Stenberg står i Furuflaten, men spiller på samarbeidslaget Lyngen/Karnes Furuflaten).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bak fra venstre: Susann Simonsen, Birthe Stenberg og Kristina
Hansen. Foran fra venstre: Andreas Løvland og Joakim Nilsen. (Foto: Leif A.
Stensland, Nye Troms)

Til kretsturneringen i Harstad er Kristina Hansen, Andreas Løvland og Joakim Nilsen tatt ut.

Opplegget for turneringa er som følger:

 

Kretsturnering for gutter og jenter i Harstad 30. april- 3. mai 2009

 

Troms fotballkrets har gleden av å meddele at du er tatt ut til turneringen i Harstad 30. april - 3. mai 2009. Fotballkretsen oppfordrer klubbtrenere og gjerne foreldre/ foresatte til å følge samlingen.

 

Viktig: Forfall sendes til undertegnede.

 

Pål Gullvåg mobil 97 63 74 95.

 

Følgende lag stiller gutte- og jentelag:

Hålogaland FK

Troms FK

Nordland FK

Finnmark FK

 

Aldersklasser:

Troppene består av spillere født i 94 og -93 samt noen få født i -95

 

Sted:

Harstad Stadion og Grand Nordic Hotel.

 

Tid:

Innreise torsdag 30. april. Kamper fra fredag 1. mai - søndag 3. mai.

 

Hensikten med turneringen:

Å spille kamper mot lag med spillere på samme eller høyere ferdighetsnivå.

Spillerne får referanser på egne ferdigheter.

Kartlegging av spillere i forbindelse med kommende krets-, regions- og landslagstiltak.

 

Spilleplanen:

Hvert lag spiller 3 kamper. Spilletiden er på 2x 40 minutter. Kampene har 5 minutter pause.

 

Fredag 1. mai 2009

Tid

Lag

Kjønn

Resultat

11.00

Nordland FK - Troms FK

Jenter

 

12.30

Finnmark FK - Hålogaland FK

Jenter

 

14.00

Nordland FK - Troms FK

Gutter

 

15.30

Finnmark FK - Hålogaland FK

Gutter

 

 

Lørdag 2. mai 2009

10.00

Troms FK - Finnmark FK

Gutter

 

11.30

Hålogaland FK - Nordland FK

Gutter

 

13.00

Finnmark FK - Troms FK

Jenter

 

14.30

Nordland FK - Hålogaland FK

Jenter

 

 

Søndag 3.mai 2009

08.30

Finnmark FK - Nordland FK

Jenter

 

10.00

Finnmark FK - Nordland FK

Gutter

 

11.30

Troms FK - Hålogaland FK

Jenter

 

13.00

Troms FK - Hålogaland FK

Gutter

 

 Vi ønsker alle sammen lykke til i Harstad!
L/K-Senja i FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Apr 2009

Ny kampdato: 10. juniL/Ks hjemmekamp mot FK Senja har nå fått endelig kampdato etter at seriepremieren på Polleidet måtte utsettes. Klubbene har blitt enige om at 10. juni er en passende dato for prestisjeoppgjøret mellom L/K og FK Senja.

Kamptidspunkt er 19.15.

FK Fotball-Ligaen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Apr 2009

Kampen blir utsatt

Det blir ingen seriekamp mot FK Senja i helga.

L/K slo i går fast at det ikke blir noen serieåpning på Polleidet ennå. Vinteren har ikke helt sluppet taket i Lyngen, og dermed må gresspremieren vente ennå noen dager.

FK Senja har nå slått fast at det ikke er aktuelt for dem å snu kampen, slik at L/K får bortekamp i helga og hjemmekamp etter ferien. Da det er uaktuell politikk for L/K å spille hjemmekampen på nøytral bane, så blir kampen utsatt.

Foreløpig er det ikke avklart ny dato for kampen, men klubbene søker å bli enige om en høvelig dato fortest mulig.

 
NM-kvalik 2 runde:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Apr 2009

Cupeventyret over 

 

Skarp ble for sterk i dagens kamp, og vant etter hvert fortjent 3-1 i Tromsdalen, etter at stillingen var 1-1 til pause.

L/K får en fin start på kampen da Ole Okar Ross er på plass ved bakerste stolpe og plasserer ballen behersket i motsatt hjørne. Angrepet blir satt i gang av en god Andreas Løvland, som driver fram på midtbanen og slår ut til Øyvind Garfjell - for anledningen ute på høyrevingen. Han avanserer til linja, legger ballen over på venstre og slår pent inn til vingkollega Ross som setter inn karrierens første cupmål.

Skarp tar etter hvert over initiativet og banespillet, men verken Skarp eller L/K skaper de store sjansene. Skarp manglet litt presisjon i oppspillene til spissene sine, samtidig som L/Ks nykomponerte stopperpar Dreyer/Larsen ryddet godt unna i lufta. Det var likevel ikke ufortjent da Aslak Sokki trillet ballen i mål etter 40 minutter og fastsatte pauseresultatet til 1-1.

Pausepraten til trenerne Hausner og Leonardsen gir umiddelbar effekt. L/K går offensivt ut og skaper noen skikkelig feite sjanser i starten av andre omgang. Den manglende effektiviteten skal imidlertid vise seg å bli L/Ks bane i denne kampen og etter hvert mister L/K fullstendig trykket på motstanderen. Skarp er sikrere i avslutningsfasen, og etter at Morten Lund gjør 3-1 etter 75 minutter er kampen i realiteten over.

L/K klarte rett og slett ikke å springe så mye og jobbe så hardt som man er nødt til for å utligne Skarp-spillernes rutine og pondus. Andre halvdel av andre omgang har L/K lite å by på og selv om Jens-Georg Løvland ble skikkelig snytt for et perlemål rett før slutt da Jonny Nilsen ikke brukte fordelsparagrafen, så var L/K ganske langt unna en skikkelig sluttspurt.

Dermed er cupeventyret over for denne gang. Og i og med utsettelsen av hjemmekampen mot Senja, er det ikke ny A-kamp før 4. mai - borte mot TUIL 2.

* Vellykket comeback fra start for L/Ks eldste spiller i går, Tor Arne Larsen (28). Han spilte stopper sammen med Rudi Dreyer i Mats-Haakon Karlsen tysklandsfravær.

Lyngen/Karnes: Michael Wæraas, Jens-Georg Løvland, Tor Arne Larsen, Rudi Dreyer, Aleksander Helberg, Andreas Holm, Andreas Løvland, Tore Veseth Olsen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oskar Ross.

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg for Andreas Holm, Gaute Veseth Olsen for Øyvind Garfjell, Jan Robin Bjørn for Tor Arne Larsen.

Dommer: Jonny Nilsen, Furuflaten - grei kamp

Gult kort, L/K: Jens-Georg Løvland

Les mer om kampen på hjemmesidene til FK fotball.

 

 

 
Polleidet-debut utsatt:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Apr 2009

Ingen seriekamp lørdag

Johnny Hansen, Leif Erik Holm og Kjell-Magne Stenhaug befarte Polleidet stadion i dag.


L/K har i ettermiddag informert kretsen og Senja at det ikke blir seriekamp på Polleidet stadion kommende lørdag. Det er klart etter at baneansvarlige, styreleder og sportslig leder senior har hatt befaring på banen i formiddag. Banen er ikke klar for 22 mann og tre dommere ennå.

Etter en fin påske med mye tining og bar bane, har vinteren kommet for fullt tilbake i Lyngen. Det har satt forberedelsene til seriekampen kraftig tilbake. Telen ligger fortsatt høyt i banen og det ligger snø over stort sett hele banen.

Med dagens avgjørelse åpner det seg to muligheter. Enten går Senja med på å snu oppgjøret eller så finner vi en ny dato for L/K-Senja. Det første alternativet betyr i så fall at det blir kamp mot FKS i Islandsbotn lørdag. Men dette er noe Senja må styre selv. Vi håper selvsagt å unngå en utsettelse av kampen, men har forståelse for at Senja nøler med å ha tre hjemmekamper på rad i seriestarten.

Vi kommer tilbake med mer om saken så snart det er noe nytt å melde.
Seriestart søndag, BOIF-L/K:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2009

Viktig kamp. Lytt på radio!

 

Søndag klokken 12.00 er det endelig seriestart for Lyngen/Karnes i FK Fotball-Ligaen. Kampen spilles mot BOIF på Bardufoss og det tør nå være kjent at kampen live-overføres på nasjonal radio.

Hovedsponsor FK Fotball sitter ringside på Bardufoss imorgen og skal følge hvert spark på ballen i L/Ks serieåpning i FK Fotball-Ligaen. Radarparet Aleksander Schau og Thomas Aune er på rundtur i Tromsi denne helga og var blant annet og så FK Senja vinne 3-1 over Ishavsbyen i serieåpningen i Islandsbotn.

Schau og Aune har også møtt L/Ks midtbanespiller Andreas Løvland på Finnsnes, der Løvland deltar på kretssamling i helga. Andreas skal være med i kampen mot BOIF i morrra og har latt seg lokke utpå med et superoptimistisk resultattips for kampen. Trener Lasse Hausner er langt mer forsiktig i sine vurderinger foran kampen i lørdagens Framtid i Nord og advarer mot hva nyopprykkede lag som BOIF kan mønstre av entusiasme og pågangsmot.

Hausner kan velge og vrake i en tilnærmet skadefri og kampklar gjeng til seriepremieren. Av den 26 mann store stallen er det kun Stig-Roar Hansen Rognli og langtidsskadde Viktor Sørensen som er uaktuelle til kampen. Kampen kommer også for tidlig for ankelplagede Magnus H. Minde, mens cuphelt Fredrik P. Johansen er med i troppen etter å ha skadet seg på trening denne uka.

Samlinga i Lyngenhallen lørdag var en fin gjennomkjøring foran BOIF-kampen, og Lasse har plukket ut følgende 17 spillere som skal til Bardufoss imorra:

Michael Wæraas, Mats-Haakon Karlsen, Jens Georg Løvland, Tor Arne Larsen, Rune Lillevik, Ole Oscar Ross, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Steffen Dreyer, Andreas Holm, Fredrik P. Johansen, Gaute Veseth Olsen, Aleksander Helberg, Jonas Samuelsen, Kristoffer Fagerborg og Tore Veseth Olsen.

Og når guttan går ut på banen på Bardufoss imorra vil den nykomponerte FK Fotball-Ligahymnen runge over stadion. Den er det Fløyas Dag Erik "Tuba" Willumstad Johansen som er opphavsmann til, og det er ingen tvil om at hymnen vil sørge for den rette stemningen i forkant av årets kamper.

For de som ikke har tenkt seg på stadion imorgen, så er det bare å følge kampen på P3. Gå inn på www.nrk.no - nettradio - søk på FK Fotball, og klikk på dagens program. 


 


 

Seriestart FK Fotball-ligaen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2009

Tap i premieren

Lyngen/Karnes gikk på en smell i sesongåpningen mot BOIF.

Til tross for visse forhåpninger foran serieåpningen, kom L/K til kort mot nyopprykkede BOIF. Det ble til slutt det for BOIF svært flatterende resultatet 3-0 etter en smått kaotisk fotballkamp. Det er feil å si at det var ufortjent at BOIF vant - til det hadde de for mange gode sjanser - men 3-0 var likevel drøyt.

Starten på årets FK Fotball-Liga var i hvert fall av den traurige sorten. På snøbanen på Bardufoss stikker stortalentet Jonas Simonsen igjennom L/K-forsvaret allerede etter 30 sekunder. Da hadde L/K tapt de første duellene på midtbanen, og nølende forsvarsspill slapp BOIF.

L/K spilte i tidvis kraftig medvind i første omgang og det ga visse fordeler. Det var få problemer å få klarert ballen mens BOIF slet med å komme ut av egen banehalvdel. Men når de klarte det, var de til gjengjeld farlige hele første omgang mot et usedvanlig shaky L/K-forsvar - hvilket ikke bare inkluderer de i fireren bak. L/K ble, på grunn av medvinden, stående mye høyere enn man normalt gjør. Frispillingene av våre raske vinger Ross og Garfjell funket sjelden og det var heller ikke lett for de to ungguttene å føre ballen på det rådende underlaget.

L/K produserte mange store sjanser i første omgang og hadde et godt trøkk på BOIF. Steffen Dreyer hadde flere fine muligheter, både på langskudd, heading og på avslutninger fra kloss hold. Men ballen ville slett ikke inn.

1-0 til hjemmelaget til pause og det var tross L/Ks overtak ikke helt ufortjent.

Andre omgang begynner bra for L/K med en kjempesjanse ved Andreas Løvland, men det dabber sakte men sikkert av. Når BOIF klarer å score på et frispark fra 40 meter, som en ellers glimrende Michael Wæraas slipper inn under seg, så ser det mørkt ut for L/K. Da var det spilt 10 minutter av andre omgang.

10 minutter senere ser det imidlertid hvitt ut for både L/K, BOIF og dommer Jonny Andreassen. En kraftig "snyeling", kombinert med sterk vind på langs av banen og rett i fleisen på L/K-keeper Wæraas gjør at alle evakuerer banen.

Etter et drøyt kvarter i garderobene kan spillerne trave ut til noenlunde levelige forhold igjen. Men det alle trodde skulle bli en nervepirrende sluttspurt med L/K-reduseringer i kjent stil - til og med med målgarantist Rune Lillevik som innbytter - endte med null scorede mål. I seg selv en sjeldenhet for L/K. Lille var svært nær et mål på bakerste stolpe etter innlegg fra høyre, men klarte ikke å få fram tåa når det gjaldt som mest. Da Lille kom inn, la L/K om til 4-4-2 for å skape mer trøkk med Lille og Steffen Dreyer på spissplassene. Men heller ikke det hjalp nevneverdig.

På slutten flyttet L/K opp mye folk og spilte mer og mer hasardiøst bakover antallsmessig. Det utnyttet kjappe BOIF-spillere til fulle da de satte inn 3-0 like før slutt.

Trasig start på sesongen for L/Ks unge lag. Det var tydelig at vi ikke taklet værforholdene så godt som man kunne håpe på. Det skulle ikke være noen grunn til at BOIF skulle være mer fortrolig med ekstremvær enn L/K-guttene. Men det var de. Og det er heller ingen tvil om at BOIF kommer til å ta flere poeng på hjemmebane - uansett vær. Såpass solid er nemlig laget.

L/Ks beste var utvilsomt Andreas Løvland. Han tok stort ansvar sentralt i banen, og gikk foran i både innsats, duellspill og ballsikkerhet. Når vi også nevner at Michael Wæraas hadde noen flotte redninger i første omgang, så har vi nevnt de L/K-spillerne som var over pari i dag.

Positivt innhopp av Gaute Veseth Olsen. Han spilte sin første seriekamp for L/K og viste seg fram med sikkert pasningsspill, kloke valg og ikke minst både innsats og vilje til å komme til avslutninger.

Nedenfor er livedekningen slik den fremsto på L/K-nett søndag:

Til tross for vinterlige forhold er banen på Bardufoss klarert for spill. BOIF har lagt ned en stor dugnadsjobb for å få banen klar til dagens live-overføring på programmet FK-Fotball på NRK P3. Les mer om det her.

Trener Lasse Hausner har tatt ut følgende lag til dagens kamp på Bardufoss Kunstgress:  

(4-4-3 formasjon): Michael Wæraas, Jens Georg Løvland, Mats-Håkon Karlsen, Rudi Dreyer, Aleksander Hellberg, Andreas Løland, Andreas Holm, Tore Veseth Olsen, Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Tor Arne Larsen, Kristoffer Fagerborg, Gaute Veseth Olsen (inn for Øyvind Garfjell), Rune Lillevik (inn for Andreas Holm), Jonas Samuelsen (inn for Aleksander Helberg) 

Dagens dommer er Jonny Andreassen fra Tromsø. Med seg på linjene har han Ruben Holmen (Tromsdalen) og Stefhan Sivertsen (Finnsnes).

Her legger vi inn litt live oppdatering underveis i kampen.

Kampstart er 12.05.      

Det er vanskelige forhold på Bardufoss i dag. Mye vind og snø!

1-0 (30 sekunder). BOIF sin 16 årige spiss Jonas Simonsen har gitt hjemmelaget en kjempestart på kampen.

L/K har kommet seg noe til hektene. Kaptein Steffen Dreyer har hatt to bra sjanser til å utligne.

25 min: BOIF med skudd på innsiden av stolpen. Veldig nære 2-0.

Pause. BOIF leder 1-0 etter sin sjokkåpning med mål etter 45 sekunder. Vi håper at bla. "verdens raskeste mann" som duoen i FK Fotball kaller Ole Oscar Ross, kan bidra med noe magi i andre omgang.

2-0 (55 min). Aridijan Zenumi slår et frispark fra langt hold som går rett i mål.

Kampen må stoppes midlertidig etter ca 65 minutter pga ekstremt mye vind. Se hvorfor kampen er stoppet her.

3-0. (70 min). Thomas Aspmo mer eller mindre punkterer kampen.

Kampen er slutt, og BOIF har slått L/K 3-0 i sesongåpningen på Bardufoss.

L/K nett kommer tilbake med mer fra kampen etter hvert.

Les folkebladet sin dekning av kampen her.
Trenermøte yngres avdeling

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Apr 2009

Mandag 21.april er det endelig klart for sesongens første trenermøte.

Nå begynner det for alvor å nærme seg sesong for våre aldersbestemte lag, og i den forbindelse er det klart for en samling med våre trenere. 

Møtet avholdes i kantinen i Lyngenhallen mandag 21.4 klokken 19.00.

Vi håper at alle trenerene fra alle lag får anledning til å møtte opp.

 

 

 
Fotballprogram sesongen 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Apr 2009

Fotball senior, med prosjektansvarlig Steffen Dreyer i spissen, jobber for tiden med fotballprogram for sesongen 2009.

Konseptet er enkelt. Det skal lages et program som gir en totaloversikt over fotballsesongen 2009 for alle lag i Lyngen/Karnes IL. Dette betyr presentasjon av alle lag, bilder, terminlister og endel annen informasjon.

Programmene håper vi skal være ferdig i starten av mai måned.

 
NM cupen 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Apr 2009

Oppsettet for 2.kvalikrunde er klart.

NFF har i dag gjort ferdig oppsettet for 2.kvalifiseringsrunde i NM cupen. Etter seieren mot Skjervøy "hjemme" i Tromsdalen lå det i kortene at det ville bli bortekamp i 2.kval runde.

L/K skal ut i bortekamp mot Skarp. Kampen skal være spilt innen 22.april.

Les mer om saken på Framtid i Nord.

Kamper med lag fra FK-Fotball ligaen i 2.kvalifiserende runde:

FK Senja-Ishavsbyen

Porsanger-Fløya

Skarp-Lyngen/Karnes
Lyngenturneringa våren 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2009

Vellykket 5-er turnering i Lyngenhallen lørdag 25.4

 

 

Første turneringshelg var det småguttene som var i ilden. I helga var det Lyngenturneringas nye konsept, nemlig 5-er fotball for klassene småjenter, jenter og gutter, som ble gjennomført.

I gutteklassen ble det finale mellom to L/K FIL lag. L/K FIL 2 var det sterkeste lagt med seier 6-4. I bronsefinalen vant Burfjord/Osil over Storfjord. Totalt deltok seks lag, innkludert damelaget til Storfjord.

Guttelaget til L/K FILfeirer seieren i Lyngenturneringa 25.april 2009

I jenteklassen var det fire deltagende lag. I finalen mellom L/K FIL og Oksfjord/Straumfjord ble hjemmelaget for sterk, og vant tilslutt 3-0. Finalens store spiller ble Susann Simonsen med tre mål i finalen.

 I bronsefinalen gjorde Nordreisa 1 og Nordreisa 2 opp på straffespark etter at det ikke var mulig å skille lagene etter 18 minutters spill. Nordreisa 2 gikk seirende ut av straffesparkene.

Jentelaget til L/K FIL feirer seieren i Lyngenturneringa 25.4.2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I småjentefinalen mellom Skarven og Nordkjosboten 2, viste Skarven seg som det beste laget. Oksfjord/Straumfjord tok bronse etter seier over Nordkjosboten 1 i kampen om 3.plassen. De to siste lagene i småjenteklassen var Lyngen/Karnes og Manndalen UIL.

Totalt var det 15 deltakende lag i Lyngenturneringa denne helga. Vi takker alle sammen for deltakelsen, og vi ønsker alle velkommen tilbake ved en senere anledning.

Les mer om saken på Framtid I Nord sine nettsider.
Enige om overgang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Apr 2009

Stian Amundsgård går fra L/K tilbake til moderklubben.
L/K har i dag blitt enige med Nordreisa om en overgang for L/Ks reisaværing Stian Amundsgård (25). Til tross for et særdeles ugunstig tidspunkt for overgangen, én uke før seriestart i FK Fotball-Ligaen, har L/K valgt å la Amundsgård gå til NIL for å hjelpe dem i kampen om å hevde seg i 3. divisjon i år.

Amundsgård kom til L/K foran 2005-sesongen og har spilt 89 kamper og scoret ti mål for L/Ks A-lag. Siste kamp var fra start i treningskampen mot Skånland i slutten av mars.

Vi ønsker Stian lykke til i Nordreisa og takker for innsatsen i rødt og blått.
Kretssamling på Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Apr 2009

L/K er representert på kretssamling.

Helga 17-19.april er det klart for kretssamling på Finnsnes. Over tre dager skal både det gjennomføres to treningsøkter og to kamper for både guttene og jentene.

Av totalt 72 innkalte gutter og jenter er L/K representert med Andreas Løvland (født 93), Susann Simonsen (94) og Kristina Hansen (94). I tillegg er Marianne Bjørklid (94) tatt ut som reserve.

Om man i tillegg tar med at Joakim Nilsen (94) og Birthe Stenberg (95) som står i Furuflaten, men spiller på samarbeidslaget L/K FIL også er tatt ut, har vi fått med det meste.

Vi håper at trenerene for både jentelaget og guttelaget får anledning til å møte på Finnsnes. Her er det gode muligheter for å knytte relasjoner, samt få litt faglig påfyll.

Kretssamlingen er er å regne som kvalifisering til kretslagssamling i Harstad 30.april-3.mai. Her skal det spilles kretslagskamper mot Hålogoland FK, Nordland FK og Finmark FK.

Vi ønsker alle våre representanter lykke til på Finnsnes.
Geitnes kunstgress:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mar 2009

Arbeidet er i gang

Kjell Magne Stenhaug og styreleder Johnny Hansen foran det som skal bli nye Geitnes kunstgress

 

I mandagens kommunestyre i Lyngen kommune ble det enstemmig vedtatt å bevillge penger til bygging av blant annet Geitnes kunstgress.  

Dette var den endelige bekreftelsen vi har ventet på, og allerede i dag er arbeidet med realisering i full gang. Styreleder Johnny Hansen jobber i dag med blant annet å sette ned en komplementær arbeidsgruppe, som sammen skal jobbe mot ferdigstillelse av Geitnes kunstgress.

Om arbeidet går i normert tempo vil vi ved inngangen til august kunne ha en flunkende ny kunstgressbane som våre yngste spillere kan boltre seg på.

L/K nett vil forsøke å informere våre lesere jevnlig på utviklingen i prosjektet!
Treningskamp i dag:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mar 2009

Grei seier mot Skånland

 


L/K møtte Skånland, sine treningspartnere i Tromsø-gruppa, til treningskamp i Skarphallen i dag. Det ble en trygg 6-2 seier etter en førsteomgang under pari og en andreomgang der først og fremst vingspillet til Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell gledet.

Gaute Veseth Olsen debuterte for L/K etter overgangen fra Kvaløysletta på spissplass i Steffen Dreyers velferdsfravær. Gaute markerte seg blant annet med å sette inn 1-0 målet samt å være nest-sist på 3-1 målet til lillebror Tore. Sistnevnte scoret to identiske mål etter gjennomløping fra sin venstre indreløper-posisjon.

Til andre omgang var en litt sommertid-forvirret Ole Oscar Ross klar for å gjøre en innsats på høyrevingen. Ross var i kalasform i dag og med en formsterk Garfjell på andre vingen var det utallige oppløp i løpet av omgangen. 4-2 kom på et selvmål etter et hardt Ross-innlegg, mens yngstemann Andreas Løvland tok ansvar fra 25 meter i fraværet til frispark-ekspert Steffen Dreyer. Nydelig i mål til 5-2.

6-2 setter innbytter Alexander Løvland Rygh i mål etter flott forarbeid av Ross og ikke minst en tredje innbytter Espen Haugen.

Skånlands to mål kom på dødballer. Et frispark der L/K-muren var på luggeføre og et frispark der en av SOIFs mange høyreiste spillere fikk stå alene og heade ballen i mål fra fem meter.

Skånland er et bra lag fra avdeling 22, men hadde lite folk i Tromsø denne søndagen. Det bar nok kampen etter hvert preg av og L/K hadde med litt effektivitet kunne nådd tosifret ganske uproblematisk. Men idag var ikke presisjonen i det avgjørende øyeblikket til stede. Litt å si har det selvsagt også at toppscorer Dreyer manglet i dag, men seks mål er likevel bra uansett.

L/K-Skånland 6-2 (3-2)

1-0 Gaute Veseth Olsen (10), 1-1 (22), 2-1 Tore Veseth Olsen (28), 3-1 TVO (32), 3-2 (41), 4-2 selvmål (64), 5-2 Andreas Løvland (78), 6-2 Alexander Løvland Rygh (87).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Aleksander Helberg; Rudi Dreyer, Andreas Løvland, Tore Veseth Olsen; Øyvind Garfjell, Gaute Veseth Olsen, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Ole Oscar Ross, Tor Arne Larsen, Kristoffer Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Alexander Løvland Rygh, Espen Haugen

Gule kort L/K: Espen Haugen, Rudi Dreyer

Dommer: Inge Martinussen Lille kåret i går:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2009

Årets spiller 2008

 

Tre uker før sesongstart i 2009 er det på tide å gjøre seg ferdig med 2008-sesongen. Det gjorde vi på fredagskveldens sosiale tilstelning for L/K-guttan, der Rune Lillevik (36) fikk prisen som årets spiller i L/K for 2008-sesongen.

Det var en høyst fortjent utmerkelse. Lille gjennomførte i fjor en av sine aller beste sesonger i L/K, og det sier ikke så lite. Lenangsøyra-mannen scoret 23 mål på 29 obligatoriske kamper på A-laget i fjor, og ble dermed toppscorer for tredje gang de siste fire sesongene.

Lille har per i dag spilt 370 A-kamper for L/K og har scoret 146 mål. Lille har trappet ned fotballspillingen litt foran årets sesong, men viste i turneringen oppe i Lyngenhallen at han fortsatt har litt å bidra med. Og draktnummer fem er fortsatt forbeholdt spissen i 2009...
Samling i Lyngen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2009

Favorittene vant

Helgesamlinga i Lyngen ble avsluttet med en internturnering lørdag ettermiddag. Etter en rekke konkurranser tidlig i treningen, var det duket for four-a-side-turnering. De selverklærte forhåndsfavorittene i Team TVO tok til slutt hjem seieren, og da blir man såpass glad som f.v. Tore Veseth Olsen, Ole Oscar Ross, Andreas Løvland og Stian Amundsgård er på dette bildet.

Turneringens toppscorer ble Steffen Dreyer, som spilte på det røde laget Team SD. Han banket inn 11 mål på de seks kampene, mens nummer to på scoringslisten ble Ole Oscar Ross, med sine åtte mål.

Turneringskampene ble dømt av en myndig sjefstrener Lasse Hausner, som ser verdien av at spillerne øver på å takle feile dommeravgjørelser...

L/K-helga kulminerer med treningskamp mot Skånland i Skarphallen søndag. Møt opp og se guttan fra klokken 12.00!
FK Fotball-ligaen 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mar 2009

 Fotballspillende politikere?

Mens vi venter på sesongstart har duoen i FK Fotball studioet kommet med en utfordring til sine lyttere; navn på fotballspillende politikere.

Lagkaptein Steffen Dreyer leder foreløpig an den norske listen over aktive spillere. Den utenlandske inneholder storheter som Pele, Zico og George Weah. Her kommer Steffen på en foreløpig syvende plass.

Følg med på utviklingen, og lytt på FK Fotball hver søndag fra klokken 12.00.

Les mer om saken på hjemmesidene til Troms Fotballkrets og FK Fotball
Treningskamper yngres avdeling

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Mar 2009

De yngste lagene er godt i gang med å finpusse formen inn mot seriestart.

Selv om seriestarten er knappe 2 måneder unna, er de yngste lagene i klubben i full gang med forberedelsene. I helga var Ullsfjord/Laksvaten i Lyngenhallen med tre lag, og i den forbindelse ble det gjennomført treningskamper. Alle lagene spilte kamper av 2*25 minutter, og var et fint avbrekk fra den vanlige treningen.

Resultater treningskamper lørdag 14.3:

L/K småjenter - Ullsfjord/Laksvaten småjenter 4-4

L/K Fil Jenter - Ullsfjord/Laksvaten jenter 8-1

L/K Fil Gutter -Ullsfjord/Laksvaten gutter 7-0.

Jentelaget tidligere spilt treningskamper mot Til J-95, mens småjentelaget har spilt treningskamper mot TUIL J-96, under disse lags respektive opphold i Lyngenhallen.

I dag skal jentelaget teste seg mot småguttelaget til L/K- Fil fra klokken 1730 i Lyngenhallen. Første ordentlig test for disse lagene vil være deltagelse i Lyngenturneringa helgene 18-19, og 25-26.april.

Denne og neste uke er det full rulle med terminlistemøte for klassene småjenter, smågutter, jenter og gutter.

I tillegg er de yngste klassene, dvs fra 12 år og ned i full gang med treningenen.

Vi kommer tilbake med mer fra yngres avdeling.
NM cupen 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Mar 2009

L/K videre i NM-cupen

Fredrik P. Johansen (19) ble cuphelt mot Skjervøy. 

De få betalende tilskuerne fikk se et L/K som var det førende laget i første omgang. Skjervøy skal være særs fornøyd med at Fredrik P. Johansen mål midtveis i første omgang er det eneste til pause. Jens Georg Løvland (27) kommer på et pent raid på sin høyreside. Innlegget, som

JUBEL I DALEN: Rudi Dreyer, Aleksander Helberg, Øyvind Garfjell og Tor Arne Larsen er blant spillerne man kan skimte i jubelen over cupavansementet mandag kveld.
på en dårlig dag kunne lignet et skudd, går på tvers i SIK-feltet og midt foran mål har Fredrik dukket opp. Lenangsværingen har ikke verdens lengste tær, men de var mer enn lang nok til å tuppe ballen i nettet til 1-0. Da var det godt 11 minutter.

L/K var det klart beste laget i 1. omgang. Både innsatsen, aggressiviteten og viljen til å gå fremover var stor. Og selv om kulden i Dalen gjorde at kun de aller feteste sjansene ble notert, så er det uansett umulig å glemme Ole Oscar Ross (18) sin huskestue på høyrevingen etter 24 minutter. Til slutt kom innlegget og det smeller Steffen Dreyer (22), for anledningen med fairplay-kapteinsbind på armen, på spektakulært vis i tverrliggeren og ut...

SIK var tamme foran Michael Wæraas (26) og bortsett fra et par halvhjertede skuddforsøk og en headeforsøk på bakerste av spiss Svenn Johansen var det ikke mye skjervøyværingene hadde å komme med mot Rudi Dreyer (25) og co. Midtveis i omgangen får Andreas Løvland (15) seg en smell i en av de mange duellene på midtbanen. Unggutten, som var blant L/Ks aller beste i innledningen av kampen, måtte etterhvert gi tapt for smertene og haltet av banen. Storebror Jens gikk opp på midtbanen og inn kom Kristoffer Fagerborg (19). Det første han gjorde var å sette inn en takling borte i snøskavlene  som det luktet så svidd av at skavelen tinte opp. Fagerborg gjorde et kjempeinnhopp på høyrebacken og viste at sjefstrener Lasse Hausner (31) har litt å rutte med i årets L/K-stall.

I andre omgang svir L/K noen helt ufattelige sjanser, og særlig kaptein Steffen Dreyer skjønner nok ikke hvordan han unngikk å score i dag. Vi lar kulden og småfrosne matchballer ta litt skylden for at det manglet piff i avslutningene. Det blir nok straks bedre når graderstokken kryper over 10 pluss på Polleidet i vår...
En som fant nettmaskene i dag var imidlertid Fredrik P. Johansen, som med god hjelp fra Skjervøy sin sisteskanse økte til 2-0 på et skudd/innlegg fra venstresiden etter et pent oppbygd angrep. Da var det gått 64 minutter og L/K så ut til å ha grei kontroll, uten å imponere.

Men enkle seire mot Skjervøy vokser ikke på trær. Så heller ikke denne kvelden. Roger Bjørvik, med en kort fortid i L/K, kom inn på venstrebacken i pausen og hans stødige venstrefot ble nøkkelen for et visst SIK-press i siste del av kampen. Roger slo en rekke fine baller opp i farlig område der SIK slapp inn stadig flere folk. SIK klarte å komme et par ganger rundt på kanten ved Michael Stangnes og det var derfor ikke ufortjent da Ronny Olsen headet inn 2-1 etter 72 minutter etter frispark. SIK fortsatte å jage utligningen, men det ble strengt tatt med flere halvsjanser i denne perioden. L/K-forsvaret fikk i hvert fall ryddet opp til slutt. 

I sluttfasen har L/K mange gode kontringer som gir svære muligheter til å punktere kampen, uten hell. Tore Veseth Olsen (24) var frempå to ganger etter fine offensive løp, men begge avslutningene havnet i snøskavelen til side for SIK-målet og også Fredrik P. Johansen hadde en fin mulighet til å lage sitt tredje for dagen.
Langt inn i overtiden får Skjervøy en gedigen sjanse til å utligne, men keeper Wæraas var ikke sugen på ekstraomganger i kulden i Tromsdalen, og varter opp med en glimrende redning.

Mye positivt i dagens kamp, og seieren var av det fortjente slaget.

* Fredrik P. Johansen scoret sine to første mål i cup og seriespill for L/Ks A-lag.

* L/K er ubeseiret mot Skjervøy i de fire siste oppgjørene i cup, vinterserie og serie. Tar vi med de to L/K seirene i syverturneringen i Lyngenhallen i vinter, så er det seks kamper uten tap for rødtrøyene.

* Ettersom kampen i Dalen var hjemmekamp, så må vi belage oss på bortekamp i 2. kvalikrunde.

Lyngen/Karnes-Skjervøy 2-1 (1-0)
1-0 Fredrik P. Johansen (11), 2-0 Johansen (64), 2-1 Ronny Olsen (72).
Gult kort L/K: Rudi Dreyer
Dommer: Inge Jensen, Furuflaten - god
Dagens L/K-gutt: Mats-Haakon Karlsen (25). I konkurranse med mange andre på L/K i dag var ryddejobben til "Kosten" av det ekstraordinære slaget. Rask, sterk og konsentrert gjennom hele kampen, i spann med stopperkollega Rudi Dreyer.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Rudi Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Aleksander Helberg; Andreas Løvland, Andreas Holm, Tore Veseth Olsen; Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Fredrik P. Johansen

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg for Andreas Løvland, Øyvind Garfjell for Ole Oscar Ross, Tor Arne Larsen for Jens-Georg Løvland
Vinterserien 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mar 2009

Seier over Skjervøy

L/K tok en prestisjeseier over Skjervøy i årets siste vinterseriekamp.

Foreløpig versjon:

L/K har hatt en fin helg i Skarphallen, med seier over to av de forventet argeste konkurrentene i årets FK Fotball-liga. 5-2 over Fløya i går ble fulgt opp med en fin 3-2 seier over Skjervøy i dag.

L/K ledet 1-0 til pause etter scoring av Steffen Dreyer. En sjansefattig 1- omgang der SIK hadde en stor sjanse, som L/K-keeper Michael Wæraas tok seg av.

Andre omgang ble litt mer målrik. SIK utlignet først, men så gikk L/K opp til 2-1 og 3-1. Først setter Andreas Løvland inn årets første på straffe etter at Fredrik P. Johansen ble tatt inne i feltet. Så er det Ole Oscar Ross som er på ferde og parkerer alt som er av SIK-forsvarere, før han triller ballen ut til nevnte Johansen. Han setter sikkert inn 3-1.

Fredrik var forøvrig riktig så kvikk i dag. Han sørget for at SIKs nyervervelse Joakim Flatvoll fikk rødt kort i andre omgang da han felte Fredrik som sistemann.

På slutten av kampen blir en SIK-spiller felt inne i L/Ks straffefelt. Michael Stangnes setter sikkert inn 3-2 på sin navnebror i L/K-buret.

Dermed endte L/K på 11 poeng i vinterserien. Fortjente tap mot TIL 2 og Senja, og uavgjortkamper mot Ishavsbyen og TUIL. Seire mot Skjervøy, Fløya og Skarp. Målforskjellen på 25-25 tilsier et lag som vet hvor målet står, men som samtidig har hatt trøbbel med å tette igjen bakover. Men det har helt klart vært en stigning i programmet defensivt. L/K har sluppet inn "bare" to mål i hver av de tre siste kampene i vinterserien. I de to kampene i helga var forsvarsfireren identisk i begge kampene. Det er en styrke, selv om det er god konkurranse om plassene også i forsvaret.

Tore Veseth Olsen kjente antydninger til en strekk etter gårsdagens kamp mot Fløya og sto dermed over mot SIK i dag. Det svekker utvilsomt L/K offensivt, spesielt ettersom vi også manglet andre offensive spillere som Øyvind Garfjell, Torgrim Sollid, Magnus Minde og Jonas Samuelsen i helga. Men guttan som var disponibel i helga gjorde i hvert fall manns jobb.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Aleksander Helberg; Andreas Løvland, Andreas Holm, Alexander Løvland Rygh; Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen, Ole Oscar Ross.

Vinterserien 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mar 2009

Fest i én omgang

L/K var i festhumør mot Fløya i ettermiddag.

L/K vant 5-2 over Fløya i Skarphallen i dag etter en smått fantastisk første omgang der det meste gikk inn og en langt mer ordinær andreomgang.

L/K startet i en 4-3-3-formasjon og brukte bare 14 sekunder på å sette inn 1-0. Avsparket ble slått rett i føttene på høyreving Ole Oscar Ross og han setter fart nedover høyresiden - slik han gjorde utallige ganger i kampen. Han kommer seg til dødlinjen og slår inn foran mål. På bakerste har Steffen Dreyer hengt siden kampstart og han setter hodet til. 1-0.

Utover i omgangen jobbet L/K knallhardt og presset Fløya til å gjøre feil. Det førte til først et selvmål etter 19 minutter og ett minutt etter snapper Ross ballen fra Fløya-forsvaret og stormer mot dødlinja. Der fikk han etterhvert god tid og kunne plukke ut Tore Veseth Olsen som kommer på løp. 3-0.

4-0 kommer på veldig vakkert vis, etter 24 minutter. Tore Veseth Olsen blir felt på et raid på venstresiden og kaptein Steffen Dreyer setter ballen over muren og opp i vinkelen. Særdeles vakkert utført av storfjordingen. Og på 5-0 er Tore på farta igjen. Han får ballen etter corner på vår høyreside etter 32 minutter og tar den med seg innover i banen før han avslutter med et utspekulert skruskudd i lengste.

5-0 til pause mot ett av de bedre lagene i FK Fotball-Ligaen var selvsagt veldig bra, selv om det etter spil og sjanser var litt i overkant. L/K var svært effektiv, mens Fløya ikke klarte å sette de sjansene de vasket fram. Samtidig var L/K utrolig disiplinert i den defensive jobbingen og benyttet sjansen til å storme i angrep så snart muligheten bød seg.

Andre omgang ble langt mer ordinær. L/K makter ikke å score i denne omgangen og Fløya benyttet sjansen til å pynte på resultatet to ganger. Begge lagene gjorde endel bytter i andre omgang og en laber andre omgang må også ses i lys av den solid åpningen på matchen. Fløya fikk dog vist i andre omgang at de er et godt lag.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Alex Helberg; Andreas Løvland, Andreas Holm, Tore Veseth Olsen; Fredrik P. Johansen, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Erlend Strand, Aleksander Løvland Rygh, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen

Gule kort, L/K: Steffen Dreyer og Mats-Haakon Karlsen

Fløyas kampreferat finner du forøvrig her! De skriver blant annet at L/K har mange sterke og rutinerte spillere, og selv om det nok var mer rutine og styrke i L/Ks lag lørdag enn i Fløyas unge mannskap, så er faktum at gjennomsnittsalderen til  gårsdagens førsteellever var på 21,5 år. Det er ganske så lavt i L/K-sammenheng. L/Ks eldste spiller var Jens Georg Løvland, som har fylt 27 år.
B-laget i 4.divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Mar 2009

L/K reservene blir allikevel å finne i årets 4.divisjon.       

Da Mellembygd IL har måtte trekke laget sitt fra 4.divisjon, har L/K 2 takket ja til fortsatt spill i 4.divisjon.

Allikevel er det en forutsetning for at dette går i orden, og det er at det blir en fornuftig løsning på terminlisten for 4.divisjon. Denne jobben er akkurat startet, og vi har stor tro på at dette lar seg løse.

Reservene våre vil på bakgrunn av dette få en bedre sportslig arena enn først forespeilet i 5.divisjon.

Les mer om saken på kretsen sin hjemmesider.
Årsmøte for økonomi er avholdt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mar 2009

 Fredag 20.mars ble det avholdt årsmøte i kantina i Lyngenhallen.

 

Årsmøtet i Lyngen/Karnes Idrettslag ble avholdt fredag 20.mars 2009 klokken 18.30 i kantina i Lyngenhallen.

Saker som var til behandling:

1. Regnskap 2008

2. Budsjett 2009

3. Anlegg

Referat:

Veldig få valgte å finne veien til fredagens årsmøte, men de få som møtte opp viste stort engasjement for klubbens videre utvikling.

Under behandlingen av årsregnskapet ble det lagt frem et underskudd for året 2008. Det ble fra styret redegjort for årsakene til underskuddet, og etter litt diskusjon ble regnskapet for 2008 godkjent.

Budsjettet for 2009 viser en relativt kraftig innsparing på de fleste områder. I tillegg ble det på årsmøtet presentert endel inntektsbringende tiltak som vi håper skal medføre at klubben skal kunne gå med overskudd i 2009.

Under anlegg ble anleggsplanen for de neste år gjennomgått, og da med særlig fokus på Geitnes Kunstgress.

Frivillig arbeid:

Av ting som ble tatt opp var det en god debatt rundt dette med for lite folk i viktige posisjoner til å sikre en fornuftig utvikling av idrettslaget. Her kan vi bare fra ledelsen oppfordre de som ønsker å gjøre en jobb for idrettslaget til å ta kontakt. Vi har behov for bistand på mange områder.

Årsmøtet ble avsluttet klokken 2016.

 
TUIL - L/K i vinterserien:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mar 2009

Lite sjanser og fire mål

Det ble 2-2 i vinterseriekampen mellom TUIL og L/K i dag. L/K tok, uvanlig nok, ledelsen allerede etter to minutter etter et vakkert frispark av Steffen Dreyer. TUIL var imidlertid på plass syv minutter senere og satte inn 1-1. Det var også stillingen til pause etter en brukbar omgang av L/K.

Etter pausen sank kvaliteten i kampen en smule. TUIL satte inn 2-1 tidlig i kampen men L/K kom tilbake ti minutter før slutt. Da satte innbytter Jonas Samuelsen fart inne i TUIL-feltet og ble felt av en TUIL-forsvarer. Klar straffe som kaptein Dreyer satte i nettaket.

Begge lag hadde et par tilbud på slutten av kampen, blant annet hadde TUIL en særdeles gylden mulighet til tre poeng da dommer Johnny Nilsen blåste indirekte frispark åtte-ni meter fra L/K-målet. TUIL rotet heldigvis bort muligheten til et enkelt mål og kampen endte dermed 2-2.

En forbausende sjansefattig kamp der L/K stort sett hadde fin kontroll bakover, selv mot den gamle L/K-dødaren Reidar Waage.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Aleksander Helberg; Tore Veseth Olsen, Ole Oscar Ross, Andreas Løvland; Fredrik P. Johansen, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Erlend Strand (én omgang for Michael Wæraas), Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Johnny Nilsen - grei kamp

Gult kort, L/K: Aleksander Helberg
7-er turnering i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mar 2009

Lørdag 7.mars arrangerer L/K Old Boys 7-er turnering i Lyngenhallen. 

Totalt åtte lag, fordelt på to puljer, skal gjøre opp om seieren denne lørdagen. De to beste fra hver pulje går videre til sluttspill. Puljeinndelingen er som følger:

Pulje A: ”SPL” Tromsø , Lyngstuva , Naustvik/Avinor, Målselv.A

Pulje B: L/K Lyngen, Skognes, Nord-Tre, Sørstraumen/Badderen.

Første kamp, klokken 10.00, er mellom "SPL" Tromsø og Lyngstuva. På "SPL" Tromsø kan man fort kjenne igjen tidligere L/K profiler som blant atinnet Rune Larsen, Jørn Henriksen, Rune Lillevik og Frode Larsen.

I kantinen er det tradisjonelt salg av mat og drikke.

Møte opp i Lyngenhallen fra klokken 1000 på lørdag!
Bendit Cup 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mar 2009

Kampoppsettene er nå klare.

Kampoppsettene for lørdag og søndag er nå klare.

Oppsettene finner du her.
Diskusjonsforumet er midlertidig stengt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Mar 2009

L/K har valgt å stenge diskusjonsforumet på midlertidig basis.         Pga en del innlegg, hvor personer skriver inn ting med andre sin signatur, har vi tatt det grep å stenge diskusjonsforumet på midlertidig basis. Dette er for å unngå unødig "støy", og heller ha fokus på den jobben som skal gjøre fremmover.Barnefotballen er i gang for fullt i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Mar 2009

Denne uken har de aller yngste lagene i L/K startet å trene i Lyngenhallen.

Bendit Cup 2008

Mandag denne uken startet miniputtene (6-8 år), miniguttene (9-10 år) sine treninger for sesongen.  Med dette er alle lagene i Lyngen/Karnes i gang med sesongen.

Følgende lag er meldt på til Troms fotballkrets:

Gutter: Ett 11-er lag

Jenter: Ett 7-er lag

Smågutter: Ett 11-er lag, Ett 7-er lag

Småjenter: Ett 7-er lag

Lillegutter: To 7-er lag

Lillejenter: Ett 7-er lag

Minigutter: To lag

Miniputter: To lag

Siden alle lagene er kommet i gang med sesongen tas det sikte på en Kick-Off for yngres avdeling i løpet av mars måned. Mer informasjon om dette vil komme etter hvert.

 
Syverturnering i Lyngenhallen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2009

L/K sterkest i Nord-Troms

 Kaptein Dreyer ledet troppene til seier i helgens miniturnering.


L/K viste seg som det sterkeste laget i lørdagens 7-er turnering i Lyngenhallen. Tre seire og én uavgjort var fasiten i turneringen der også Nordreisa og Skjervøy deltok.

L/K vant begge prestisjeoppgjørene mot Skjervøy etter svært god innsats over hele linja.  I oppgjørene mot Dan-Håvard Johnsens menn buttet det mer, men det ble da en knepen seier i første kamp og uavgjort i den siste kampen.
Johnsen fikk i tillegg skalpen til SIK i siste kamp, noe som sikkert smakte godt - spesielt etter at SIK overkjørte reisaværingen i turneringens første kamp med 8-1.

L/K stilte med fyldig stall i lørdagens turnering og det ble da også mye bytting på laget for at alle skulle få noen minutter. Trener Lasse fikk i hvert fall vist at det ikke er noe problem med rekrutteringen i klubben. Unggutter som Jonas Samuelsen og Andreas Holm stod virkelig fram og tok ansvar i turneringen og når gamle ringrever som Jens-Georg Løvland og brødrene Dreyer også tok tak så blir det bra. Nyervervelsen Tore Veseth Olsen fikk også vist seg fram for lyngenpublikummet, og brukte ikke mange touch på ballen før folk var overbevist over kjøllefjordingens kvaliteter.

Aller mest spesielt var det nok likevel at Rune Lillevik gjorde comeback i L/K-trøya. Lille insisterte på at det kun var fordi turneringen pågikk 50 meter fra huset hans, men fire mål på kort tid mot Skjervøy gjør nok ikke et permanent comeback for spissen mindre sannsynlig... Det er i hvert fall mange L/K-ere som håper på det. Lille spilte bare L/Ks to siste kamper men scoret fem mål og truet en stund med å ta hele toppscorertittelen.

L/Ks turneringsstall: Michael Wæraas, Erlend Strand, Mats-Haakon Karlsen, Jens-Georg Løvland, Rune Lillevik, Ole Oscar Ross, Rudi Dreyer, Andreas Løvland, Steffen Dreyer, Andreas Holm, Fredrik P. Johansen, Tore Veseth Olsen, Espen Haugen, Stian Stenhaug, Aleksander Helberg, Jonas Samuelsen, Kristoffer Fagerborg.

Mest gledelig er at vi med ca. 30 mann i L/Ks utvidede A-stall kun har Stian Amundsgård, Stig-Roar Hansen Rognli og Jøran G. Åsheim ute med skader for øyeblikket. Viktor A. Sørensen deltok på samlinga i Lyngenhallen fredag og er på tur tilbake fra sin kneskade, mens spillere som Tor Arne Larsen, Torgrim Sollid, Øyvind Garfjell, Magnus Minde, Alexander Løvland Rygh og Jan Robin Bjørn hadde andre forfall til helgas turnering. I tillegg er ikke Gaute Veseth Olsens overgang fra Kvaløysletta klar ennå, og comebacksituasjonen i L/K er vel heller ikke 100% avklart per 1. mars...

Lagene var i etterkant av turneringen enige om at man bør klare å gjøre "Slaget om Nord-Troms-turneringen" til en årviss forteelse. Ikke nødvendigvis fordi det er sånn stas å spiller syverfotball, det hadde nok vært elleverfotball hvis vi hadde hatt stor nok hall, men fordi det er et kjærkomment avbrekk i en tøff sesongoppkjøring. L/K tar i hvert fall sikte på å bygge ut turneringen litt i 2010 og håper at våre venner i Nord-Troms tar turen da også.

L/K takker også dommerne Tor-André Einebakken Nilsen og Sigmund Forfang for at de stilte opp og tok dommeroppdragene i helga!

Resultatene: 

NIL-SIK 1-8 (NIL: Ola Amundsgård. SIK: Michael Stangnes 3, Svenn Johansen 2, Øystein Skallebø, Vegard Larsen, Kim Fredrik Johansen)
L/K-NIL 4-3 (L/K: Andreas Løvland 2, Steffen Dreyer, Tore Veseth Olsen. NIL: Ola Amundsgård, Ola Berg, Tor Martin Mienna
SIK-L/K 3-5 (SIK: Øyvind Pedersen, Ruben Kristiansen, Michael Stangnes. L/K: Steffen Dreyer 2, Jens Georg Løvland 2, Jonas Samuelsen)
SIK - NIL 2-3 (SIK: Espen Larsen, Ruben Kristiansen. NIL: Ola Berg 2, Tor Martin Mienna)
NIL-L/K 2-2 (NIL: Morten Jægervand, Tor Martin Mienna. L/K: Steffen Dreyer, Rune Lillevik)
L/K-SIK 10-5 (L/K: Rune Lillevik 4, Steffen Dreyer 3, Ole Oscar Ross 2, Andreas Løvland. SIK: Svenn Johansen 2, Kim Fredrik Johansen, Hans Christian Larsen, Øyvind Nilsen)

Tabellen ble da som følger:

L/K 21-13 10 poeng

Nordreisa 9-16 4 poeng

Skjervøy 18-19 3 poeng

Steffen Dreyer ble turneringens toppscorer med syv mål. Rune Lillevik var nærmest med fem, mens SIKs Svenn Johansen og Michael Stangnes begge hadde fire mål. Nordreisas mestscorende ble Ola Berg og Tor Martin Mienna med tre mål hver.

Turneringens to peneste mål:
* Steffen Dreyer (L/K) i første kamp mot SIK (demping, vending og knallhardt på volley i langhjørnet)
* Ruben Kristiansen (SIK) i andre kamp mot NIL (elegant skruskudd i lengste kryss)
Trekning av L/K kalender

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Feb 2009

Da er salget avsluttet for Lyngen/Karnes kalenderen 2009. Vinneren etter trekningen får en middag for to på Stigen Vertshus.

Salget av L/K kalendere for 2009 gikk relativt bra, til tross for at vi kom sent i gang med salget. Vi takker alle som bidro med salget, og garanterer at vi kommer tilbake med en kalender for 2010.

Vinneren av en middag for to på Stigen Vertshus er den personen som har kjøpt kalender nummer 7. Vi ber den heldige vinneren ta kontakt med Trond Egil Larsen på tlf 948 41 651.

Her kan du lese mer om Stigen Vertshus.
Kretstinget 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Feb 2009

Lyngen/Karnes var naturligvis representert på helgas ting som ble avholdt på Grand Nordic hotell i Tromsø.

 

Lyngen/Karnes var representert på kretstinget med Jarle Løvland, Stig-Roar Hansen Rognli, Johnny Hansen og Trond Egil Larsen. 

Mange temaer ble behandlet i løpet av to innholdsrike dager på tinget. Disse er beskrevet i detalj på Troms Fotballkrets sine hjemmesider.
Bendit Cup 2009- Andreas Morisbak kommer til Lyngen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Feb 2009

Lyngen/Karnes har fått bekreftet at Andreas Morisbak (68) blir NFF sin representant under Bendit Cup helga 2-3 mai.

 

Vi har i dag fått bekrefet fra NFF at den tidligere Lyn-forsvareren kommer til å representere NFF under Bendit Cup i Lyngenhallen helga 2-3.mai.

Les mer om Andreas Morisbak på Troms fotballkrets sine hjemmesider:

Bendit Cup er under full planlegging, og etter at turneringskomiteen er ferdig med onsdagens møte vil vi komme med mer informasjon. 

 

 
Vinterserien 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Feb 2009

Fortjent tap for Senja

FK Senja ble et hakk for sterke for L/K i vinterseriekampen i ettermiddag.

 

Fjorårets 2. divisjonslag viste i første omgang at det favorittstempelet de måtte ha fått i årets FK Fotball-Liga er fortjent. L/K klarte ikke å stå imot kombinasjonen av hurtig angrepsspill og fysisk fotball som Baklis gutter viste i første omgang. Og selv om fire mål var i overkant etter spill og sjanser, så var det høyst fortjent at FKS ledet til pause. Flere av målene var det høy klasse over - blant annet 3-0 målet til Glenn Martin Andreassen, som kom på halv (hel?) knallhardt volleyskudd (halv eller hel?) etter innlegg fra høyrekanten.

L/Ks mål var til gjengjeld også av den vakre sorten. Ole Osar Ross, i sin første kamp for året etter lyskeoperasjonen, bryter på midtbanen og spiller høyrekant Torgrim Sollid igjennom. Han avanserer til linjen og slår et av mange fine legg på bakerste stolpe. Dit har Steffen Dreyer nådd, og han setter sikkert inn 1-3 med hodet.

Andre omgang ble langt mer positiv, spesielt resultatmessig. L/K scorer det eneste målet i omgangen, etter et flott raid av innbytter Fredrik P. Johansen. Han går på tvers av hele Senja-forsvaret men avslutningen klarerer FKS-keeperen å parere. Men returen får Ole Oscar Ross hånd om, for ikke å si fot om. I hvert fall smeller han til med høyreslegga og ballen fyker i nærmeste vinkel.

Sjansestatistikken for andre omgang tror jeg ble ganske jevnt. Senja hadde flere store sjanser midtveis i omgangen, men Michael Wæraas i L/K-buret hadde flere flotte parader. I motsatt ende var Steffen Dreyer et konstant uromoment for Senja-stopperne og storfjordingen hadde to farlige avslutninger etter knappe timen. Først en kjempeprestasjon der han river seg løs og drar seg fri på 17-18 meter. Skuddet med venstre er ikke så hardt, men det er velplassert og keeperen klarer så vidt å fiste ballen i tverrliggeren og ut. Få minutter senere avanserer høyreback Fagerborg oppover og spiller Steffen fri. Han får skutt, men ballen går like utenfor. En god periode for rødtrøyene.

Den siste halvtimen blir ikke så spennende som den første timen. L/K henger godt med hele veien, men det blir ikke flere mål verken den ene eller den andre veien. L/K klarer å demme opp for Senja-angrepene, men klarer ikke å skape så mye sjøl heller.

Konklusjonen etter Senja-kampen er at FKS har kommet hakket lengre i sesongforberedelsene. De har fortsatt et høyere nivå inne etter 2. Divisjonsoppholdet, er mer samspilte per nå enn det L/K har og har en veldig sterk førsteellever med rutine, kraft og ikke minst fart. Når det er sagt, matchet L/K Senja på fart og kondisjon matchen igjennom, men fikk litt trøbbel i litt av duellspillet rundt om på banen. L/K manglet rett og slett noen kilo med muskler i dag.

Nå skal det sies at Senja spilte til tider småstygt og tidvis nærmest uansvarlig i duellspillet. Blant annet holdt Tore Veseth Olsen, eks-Senja, på å slå seg helseløs på en av Skarphallen-søylene bak dødlinja etter en drøy kroppstakling fra en Senja-back. Dommer Bertelsen fant ikke en gang grunn til å påtale det, noe som fremsto som merkelig. En enda mer myndig dommer hadde nok gitt enda flere gule kort enn de fire-fem Senja pådro seg i dag. Ironisk nok fikk Steffen Dreyer gult kort etter å ha blitt meid ned for ørtende gang av en FKS-forsvarer. Steffen var frustrert og smelte ballen spontant og demonstrativt i bakken etter taklingen. Dermed slapp takleren fri, mens offeret fikk gult… Forsåvidt greit at Dreyer fikk gult for demonstrasjonen, men det sier litt om regelverket at takleren gikk fri.

Men,men. Det er det bare å ta til etterretning for L/K-spillerne. Vi vet hvor lista ligger og da er det bare for flere å gå foran i duellene. Vi skal i hvert fall ikke klage på at motstanderne trykker til og alle ære til Senja som viste hvor skapet skal stå om man ha ambisjoner om å finne FK Fotball-Ligaen i år. Og klaging var det forøvrig lite av idag fra L/K-spillerne. Sedvanlig fin stemning i laget. I dag var det stopperne Karlsen og Dreyer som ikke overraskende oftest var i krigen, i tillegg til kaptein Dreyer. Eks Senja-spiller Veseth Olsen var også involvert i mange dueller både for og imot, og fikk gult kort tidlig.

* Re-debut for Tore Veseth Olsen i L/K-trøya tre og et halvt år etter at han debuterte sist for klubben. Tore viste fra avspark at han blir en enorm tilvekst for oss. Mot tøff motstand tok Tore ansvar i det offensive spillet. Tore høyrefot sto for det meste av dødballer gjennom kampen og han hadde et par farlige frisparkforsøk der han fikk vist at han har både presisjon og power i foten.
Nå handler det for Tores del å bygge opp en matchform som matcher Tores ambisjonsnivå hva gjelder aksjonsradius og antall tilbakelagte kilometer i løpet av kampen. Der er nemlig ambisjonsnivået høyt hos kjøllefjordingen og det går nok ikke lang tid før han er i suveren matchform.

* L/Ks publikumsjuryen kåret forøvrig Rudi Dreyer til dagens L/K-spiller - fortjent nok. Men både stopperkollega Mats-Haakon Karlsen og Steffen Dreyer var blant de L/K-spillerne som var gode gjennom hele kampen.

* Første kamp for året for Ole Oscar Ross - forøvrig i litt uvant rolle som spissmakker til Steffen. Ole viste i glimt sitt vanvittige potensial og hadde et par veldig fine kombinasjoner med kaptein Dreyer. Avhengig av system L/K  spiller er Ross aktuell på flere plasser.

* Andreas Løvland fikk seg en solid lårhøne i kampen og måtte gå av banen litt før pause. Formodentlig er 15-åringen kjapt på banen igjen.

* Steffen Dreyer scoret sitt sjette mål hittil i år, og har puttet i alle fire vinterseriekamper hittil. Steffen har 86 A-lagsmål på 196 kamper, hvilket gir et snitt på 2,28 kamper per mål.

* Små jubileum for keeper Wæraas og høyreback Fagerborg i dag. Begge spilte sin 30. A-lagskamp for L/K.

FK Senja - L/K 4-2 (4-1) 1-0 (19), 2-0 (23), 3-0 (33), 3-1 Steffen Dreyer (42), 4-1 (44), 4-2 Ole Oscar Ross (55)

L/Ks lag i 4-4-2: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Alexander Helberg; Andreas Løvland, Tore Veseth Olsen, Torgrim Sollid, Andreas Holm; Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross

Innbyttere: Jens-Georg Løvland, Fredrik P. Johansen, Magnus Minde, Jonas Samuelsen

Gule kort L/K: Tore Veseth Olsen og Steffen Dreyer

Dommer: Hallgeir Bertelsen - var slett ikke blant banens beste i dag, men  beholder likevel en viss kontroll over et småtøft oppgjør. Frustrerte FK Senja blant annet ved flere ganger å blåse de av i gode posisjoner da han burde brukt fordelsparagrafen. mens Steffen Dreyer burde hatt straffe da han ble taklet alene med keeper i første omgang. Steffen holdt seg dessverre på beina, men ble så kraftig hindret at angrepet rant ut i sanden.

L/K i 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Feb 2009

Storebror også klar

Få dager etter at lillebroren tok pennen fatt, har Gaute Veseth Olsen også skrevet under B-skjema for L/K.

En knapp uke etter at Tore Veseth Olsen (24) signerte for L/K følger hans fem år eldre bror Gaute Veseth Olsen (29) etter. Det har i det siste ligget i kortene at brødrene ville bli gjenforent på fotballbanen i L/K og nå blir det et faktum.

Kjøllefjord-brødrene spilte sammen på Bossekop og var blant andre sentral i kvalikoppgjøret på Polleidet i 2002, der de blant annet skal ha litt av æren for at BUL-laget den gangen ble karakterisert som "løpsvillig og hurtig".

Gaute (29) har de siste sesongene spilt for Kvaløysletta, der han faktisk spilte litt sammen med en annen L/K-nyervervelse denne sesongen, Torgrim Sollid.
Men viktigere så har Gaute selvsagt også en liten fortid i L/K. Vintersesongen 2006 spilte Gaute seks kamper (tre mål) for L/K og nå får han sjansen til å pynte ytterligere på det pene målsnittet han har i klubben.

Gaute skal bruke de første ukene som L/K-spiller til å gradvis øke treningsmengdene, slik at han fysisk kan stå best mulig rustet når sesongen kommer i gang. Gaute hadde sin første trening med L/K tirsdag og viste allerede der at han har både fart, teknikk og målsug nok til å gi herrene Hausner og Leonhardsen litt god, gammeldags "selection headache" når formen melder seg for alvor. Gaute er venstrefotspiller og kan, i likhet med broren, bekle en rekke roller offensivt hos L/K.

Med Gaute i L/K og med comeback-guttene Viktor A. Sørensen og Tor Arne Larsen tilbake så har vi i hvert fall fått verdifullt påfyll av venstrefotspillere i klubben!

Det er spennende tider, men per 1. mars vil nok de aller fleste brikkene i stallpuslespillet ha falt på plass. Da vil også draktnumrene til alle 24 utespillere bli "spikret i stein" for sesongen. 
Bendit Cup 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2009

Lørdag 14. februar var det Kick off for Bendit Cup sesongen 2009 på Ullevål stadion. 

Dette er femte året at det arrangeres Bendit Cup på landsbasis. L/K er nå inne i sitt andre år som arrangør, og vi har ambisjoner om at dette skal bli en årlig sak for oss.

Kravene til arrangørene er stadig økende, og det er mange av de 1846 registrerte klubbene i Norge, som står i kø for å få arrangere denne turneringen.

I 2009 skal det arrangeres 53 turneringer, med en målsetning om totalt 50 000 aktive spillere. L/K hadde i fjor ca. 260 registrete spillere, men dette antallet må dobbles for å nå kravet om minimum 500 spillere på hver turnering.

Som siste sekvens på lørdag ble beste Bendit Cup arrangør for 2008 kåret. Vinneren ble Tollnes BK, en arrangør som har vært med helt fra starten. Les mer om saken her.

På Bama sine hjemmesider kan du lese mer om Bendit Cup konseptet, samt mye mer om Bama.

L/K har pga av utbygging av ny skole på Eidebakken fått flyttet Bendit Cup fra september til mai, dvs at helga 2-3 mai blir de nye datoene.  Uten at det er endelig bekreftet, ser det ut til at Øystein Gåre blir NFF sin representant på arrangementet i Lyngenhallen.

 
Sonesamling i Lyngehallen 21.februar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2009

Lørdag er det sonesamling for både jenter og gutter i Lyngenhallen.

Lørdagens sonesamling er første gang for jenter født i 1993, 1994 og 1995. Følgende Lyngen/Karnes spillere er tatt ut:

- Kristina Hansen

- Maria Mathiassen

- Susanne Simonsen

- Birgitte Robertsen

Program for jentene:

10.15                          Oppmøte / registrering

10:45-   12.15             Praktisk økt / Trening

12.15 -  13.45             Teori/lunsj

13.45 -  15.15             Praktisk økt / Trening

15.15 -  15.30             Oppsummering

Lørdagens sonesamling er 2. gangs sonesamling for gutter født i 1993, 1994 og 1995. Følgende spillere fra Lyngen/Karnes er tatt ut:

- Oskar Leiros

- Kristoffer Granås

- Andreas Løvland

- Jøran Grønnbakk

- Martin Strand

Program for guttene:

09:00                         Oppmøte / registrering

09:15 – 10:45             Praktisk økt / Trening

10.45 – 12.00             Teori/lunsj

12:00 – 13:30             Praktisk økt / Trening

13:30 – 14:00             Oppsummering

 
Grasrotandelen- 147 registrerte

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2009

Stadig økende andel registrerte på Grasrotandelen.  

Per 16.april har 147 personer registrert Lyngen/Karnes på tippekortet. Dette er meget bra, men fortsatt føler vi at enda flere burde gå til det skritt å være grasrotgiver til L/K.

Pengene fra Grasrotandelen går tilbake til hele hovedlaget, dvs fotball, ski og friidrett. Så jo flere som registrerer L/K som sitt lag, jo mere penger vil gå tilbake til idrettslaget.

Klubben har pr.16.april fått inn 20 341 kroner på Grasrotandelen. Vi takker så mye for det!

Om du enda ikke har registrert L/K på tippekortet kan det enkelt gjøres via sms.

SMS:

Send kodeord GRASROTANDELEN 984400632 til 2020(Tjenesten er gratis).

Mer informasjon om Grasrotandelen finner du her.

 
L/K i 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Feb 2009

 

Tore tilbake i L/K

Her signerer Tore Veseth Olsen (24) for Lyngen/Karnes

24-åringen fra Kjøllefjord kommer til L/K etter å ha spilt 2. divisjonsfotball for FK Senja i 2008. Med Tore får L/K en virkelig klassespiller på dette nivået med driv, stor aksjonsradius, dribleferdigheter og ikke minst en evne til å komme til målsjanser.

- Jeg gleder meg til sesongen og lover å bidra mye - både i det offensive og det defensive, sier Tore.

En ekstra trygghet for både Tore og L/K er det jo at finnmarkingen har vært i L/K før. Han vet hva det innebærer å spille for L/K og vil utvilsomt gli godt inn i gruppa. Torsdag kveld hadde han første trening i Skarphallen med sine nye lagkamerater og fikk dermed hilse på gamle kolleger som Jens Georg Løvland og Stian Amundsgård.

Tore kan spille på mange plasser på banen så det får bli opp til Hausner og Leonhardsen å finne ut hvordan Tore kan brukes.

Tore vil inngå i trenerteamet til Thomas Leonhardsen i Tromsø, og blir sånn sett den siste brikken i det omfattende puslespillet det er å gi et fullverdig tilbud til to treningsgrupper. Men først og fremst skal Tore fokusere på spillerkarrieren i L/K

Tores bror Gaute, som forøvrig var innom L/K en kort periode i begynnelsen av 2006, er også høyaktuell for en gjenforening med broren. De to spilte sist sammen i Bossekop, og begge to er sugen på å prøve igjen.

Med Tore på plass og Gaute kanskje på vei, begynner stallen til L/K å bli komplett. I tillegg er det minst ett comeback på gang, men det kommer vi tilbake til senere i kveld!
L/K i 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Feb 2009

Larsen gjør comeback

En trofast øvergårding mønstrer på L/K-skuta igjen 

I en sesong der L/K-stallens gjennomsnittsalder ligger an til å bli rekordlav, velger en rutinert herremann å gjøre comeback. Tor Arne Larsen (28) tok pause etter sesongslutt i fjor, men nå har han bestemt seg for å satse for fullt igjen.

Og skulle noen lure: Tor Arne er mer motivert enn noensinne til å gjøre en innsats for moderklubben igjen. Han har den siste tiden jogget sammen med L/K-fysio og fysiske trener Jørn Berger og kommer til å gjøre det som trengs for å være i god form til sesongstart.

Og alle som har sett Larsen i noenlunde matchform vet hva det betyr for L/K. Tor Arne gir trenerne Hausner og Leonhardsen flere alternativer på både stopper- og venstrebackplass. Og med såpass mange spillere borte fra 2008-sesongen, så er comebacket til Larsen veldig kjærkomment.

Tor Arne bor i Tromsø og vil fra nå av inngå i treningsgruppa til Thomas Leonhardsen i byen. Vi finner fram drakt nummer 4 til snekkeren fra Øvergården og gleder oss til skikkelig grovsnekring i L/K-forsvaret i 2009 også!

Med Tor Arne på plass begynner L/K-stallen for 2009 å ta form for alvor. Med nyervervelsene Torgrim Sollid, Aleksander Helberg og Tore Veseth Olsen, samt comebackguttene Larsen og Viktor Sørensen og nye unggutter som Jonas Samuelsen, Erlend Strand og Jøran G. Åsheim begynner det å se bra ut. Det er også nærliggende at Tore Veseth Olsens bror Gaute gjenforenes med lillebror i L/K.
Vi utelukker slett ikke at nye fjes ennå kan komme inn, men så veldig mange ledige draktnummer er det ikke igjen. Draktnummer 5 er riktignok fortsatt ledig...
FK Fotball-Ligaen 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2009

L/K står for premien

Når FK Fotball trenger premie til radiokonkurranse, så vender man seg til L/K.

 

 

 

 

FK Fotball har dratt igang en konkurranse der de oppfordrer sine lyttere til å stemme på sitt favorittlag i 3. divisjon avdeling 23, eller FK Fotball-Ligaen som den nå er kjent som.

Thomas Aune og Alexander Schau vil ha lytterne til å sende inn hvem de har som sine favoritter blant FKFL-lagene, og premien er altså den nye L/K-kalenderen.

Og for de som mot formodning ikke skulle ha L/K som favorittlag, vi vet at det kan være noen der ute som ikke har det, så er det selvsagt mulig å gi bort den flotte kalenderen i gave.

FK Fotball vil ha din stemme, med en god begrunnelse. Send "ditt favorittlag" til fkfotball@nrk.no. Søndag blir det kåret en vinner.

Hymne 

FK Fotball-gutta har flere prosjekter gående. Etter forslag fra BOIF har man tatt tenning på ideen om å få en egen FKFL-hymne, som skal spilles i forkant av alle kampene i divisjonen.

- Vi ønsker en hymne ala de som benyttes i Champions League, sier de to. - Gjerne en variant på 20 sekunder og en på 60 sekunder. Og det må ikke nødvendigvis være tekst, sier et entusiastisk radiopar.

Send inn ditt forslag som mp3fil til fkfotball@nrk.no
L/K - Ishavsbyen 5-5

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Feb 2009

Steffen og Sollid i siget

To mål hver på Steffen og Torgrim i "hockeykampen" mot Ishavsbyen i dag.

På en dag da det defensive var litt under båten, var det i hvert fall godt å se at L/K tidvis sprudlet offensivt mot Frode Følstads bygutter.

Og sentralt i det meste som skjedde offensivt var kaptein Steffen Dreyer og debutant Torgrim Sollid. Førstnevnte var farlig i 90 minutter, scoret to mål, fikk ett straffespark og vant de fleste duellene han involverte seg i. Sollid, på sin side, hadde en riktig så fin debut på høyrekanten og var innblandet i veldig mye bra. Mål fikk han imidlertid kun på straffespark, men de satte han til gjengjeld kontant i nettet begge gangene.

L/K startet i en 4-4-2-formasjon, med Øyvind Garfjell i en sjelden rolle som Steffen Dreyers spissmakker, og med den nye mannen Torgrim Sollid på høyre flanke. Stian Amundsgårds sene sykdomsforfall gjorde i tilegg at Jan Robin Bjørn ble kastet inn i midtforsvaret etter sin kneskade.

Etter en bra start av L/K er det likevel Ishavsbyen som scoret først. Et langt oppspill fra deres venstreside i forsvaret dro seg igjennom hele forsvaret til L/K og bort til høyrekanten. Han nølte ikke og smalt ballen i lengste bak Michael Wæraas - som endelig var tilbake i L/K-buret.

Det sto 1-0 til pause, utrolig nok. Da hadde Ishavsbyen hatt et par sjanser til, mens L/K sløste på utilgivelig vis. At verken Dreyer, Sollid, Andreas Løvland og Mats-Haakon Karlsen scorte på sine sjanser var smått utrolig. Spesielt unge Løvlands dobbeltsjanse var av den feite sorten... Trøsten får være at måten sjansene kom på var på hurtig angrepsspill i lengderetningen, men sjansene for at L/K skulle forbli målløs i denne kampen var relativt utenkelig.

Det gikk da også kort tid før utligningen forelå. venstreback Helberg slår en lekker stikkball til Steffen Dreyer og han bruker det han har av fart og muskler til å komme foran Byen-stopperen. Han tar med seg ballen videre forbi keeperen og setter den kaldt i mål.

Og nå skjer ting raskt. Etter et vakkert angrep der både Andreas Løvland og Steffen Dreyer er involvert, får Torgrim Sollid ballen ute på høyresiden. Han slår et lekkert innlegg inn på bakerste der innbytter Aleksander Løvland Rygh ligger og lurer. Han setter hodet til og det står 2-1.

Tre minutter senere er Steffen Dreyer på ferde igjen. Han er på løp inne i feltet og blir soleklart felt av Byen-keeperen. Straffe, som fast eksekutør Dreyer gir til debutant Sollid. Han smeller den kontant i nettet.

Men Følstads svartkledde menn hadde slett ikke tenkt å bli overhøvlet av lyngsværingene. På seks små minutter fra det 66. til det 7.2 hadde Byen snudd 1-3 til 4-3 etter en tilnærmet kollektiv svikt bakover. IFK scorer blant annet etter to dødballer. Men L/K kommer tilbake igjen, og nok en gang er det et straffespark som gir mål. Innbytter Magnus Minde forfølger en lang ball, og den kjappe storsteinessingen skaper forvirring i IFK-forsvaret. Det ender med at keeperen kommer ut og hopper inn i Minde innenfor 16-meteren. Veldig klønete av keeperen og ny straffe til L/K. Den får Sollid også ta, og ballen settes i samme maska som forrige gang.

Ti minutter før slutt setter IFK inn 5-4 og selv om l/K henger godt med, så ser det stygt ut for et vinterserietap da Steffen Dreyer er våkent frempå på et dårlig tilbakespill fra Byen-forsvaret. Dreyer når ballen og setter inn 5-5.

* Comeback av Jan Robin Bjørn i dag etter hans kneproblemer. Litt tung i pusten etterhvert, men ellers solid stopperspill fra start i Stian Amundsgårds sykefravær.

* Veldig bra debut av Torgrim Sollid i dag. Han viste både teknikk, styrke, spilleforståelse og ikke minst løpskapasitet som vil være gull verdt for L/K framover. Sikker på straffe var han også...

* 16-årige Jonas Samuelsen spilte fra start for andre kamp på rad. Han viste sedvanlig innsatsvilje, men fikk seg en smell som førte til at han måtte bytte midtveis i første omgang. Etter at han hadde signalisert at han måtte ut, så tok han likevel et voldsomt løp offensivt og fikk fram en farlig avslutning. Den var det ekstra stor vilje i.

* Steffen Dreyer scorte sitt 84. og 85. mål for L/Ks A-lag i dag. I dagens L/K-stall er det ingen som er i nærheten av det.

* I tillegg til Stian Amundsgård, som altså var syk i dag, ble både Jens-Georg Løvland og Ole Oscar Ross spart til dagens kamp. Begge gjennomførte samlinga fredag uten problemer, men L/K-fysio Jørn F. Berger hadde likevel gitt spilleforbud for de to. I neste kamp, mot Senja, er kanskje begge tilbake på banen...

* På skadelisten ellers finner vi Stig-Roar Hansen Rognli, Espen Haugen og Viktor A. Sørensen. På comebacklista kan det også befinne seg noen navn, men det tar vi som det kommer...

L/K - Ishavsbyen 5-5 (0-1)
0-1 (18), 1-1 Steffen Dreyer (50), 2-1 Aleksander Løvland Rygh (58), 3-1 Torgrim Sollid (str. 61), 3-2 (66), 3-3 (70), 3-4 (72), 4-4 Sollid (75), 4-5 (80), 5-5 Dreyer (90)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Aleksander Helberg; Andreas Løvland, Jonas Samuelsen, Torgrim Sollid, Rudi Dreyer; Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Andreas Holm for Jonas Samuelsen, Aleksander Løvland Rygh for Kristoffer Fagerborg, Fredrik P. Johansen for Jan Robin Bjørn, Magnus Minde for Øyvind Garfjell.
Ubenyttede reserver: Jøran G: Åsheim og Vegard Samuelsen

Gult kort, L/K: Aleksander Løvland Rygh

Dommer: Jonny Andreassen

 
L/K i 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Feb 2009

Steffen forlenger med L/K

Skikkelig gladnyhet for alle L/K-ere i dag da Steffen har bestemt seg for å bli i Lyngen/Karnes.

 

 

Etter en liten runde i tenkeboksen har kaptein Dreyer bestemt seg for fortsette karrieren i L/K.

Skjervøy var svært interessert i å knytte til seg L/K-spissen, men lørdag bestemte Dreyer seg for å forlenge sin kontrakt til ut 2010-sesongen 

L/K-kapteinen er supermotivert til å bidra for L/K i de kommende sesongene.

- Jeg gleder meg til å bidra til at L/K får en god sesong i 2009. Vi bygger et lag i L/K nå og jeg skal ta ansvar både på og utenfor banen. Jeg er 110 prosent motivert, lover 22-åringen.

L/K er selvsagt svært fornøyd med å ha sikret seg Steffens underskrift.

- Avtalen med Steffen er etter L/Ks hjerte. Steffen er blant de absolutt beste spissene i divisjonen og er vår viktigste spiller i 2009-sesongen. Han skal være en ledestjerne i et ungt og framadstormende L/K-lag, sier Torbjørn O. Karlsen, leder i fotball senior i L/K.

Steffen skal blant annet jobbe litt på markedssiden i L/K framover, men fokus skal selvsagt være på det som skal skje på banen.

 
Glimrende gjennomført sonerenn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2009

Lørdag 31.januar ble det for første gang på lange tider arrangert sonerenn på Eidebakken

Unge skitalenter klare for start

Fra L/K Ski har vi fått følgende rapport:

Vi kan vel si at arrangementet var en suksess. Totalt var det 123 påmeldte løpere. Strålende vær, mildt, og ubetydelig vind. Løyper som vi fikk skryt av, de holdt akkurat i forhold til mildværet som kom.

Det meste gikk vel som planlagt uten nevneverdige problemer. Det mest spennende var tidtakingen som var nytt for oss, vi brukte Emit ETR3 klokke, lånt fra Jægervatnet IL, sammen med startklokka som Nordreisa IL velvillig lånte ut. Sammen med det enkle resultatprogrammet, Emit etr3 v0.92, gikk dette knirkefritt. Det virket som folk trivdes både ute på stadion, og inne i kafeen. Tror nok dette blir et fast renn på terminlista for Troms skikrets!

Hjemmefavoritten Marius Waltenberg delte seiren i 16-årsklassen, og fulgte dermed opp den fine innsatsen fra Bjerkvik helga før.

Under følger noen bilder fra sonerennet. Alle foto er av LK Ski:

De yngste får premie av leder for skigruppa, Hildegunn Waltenberg

 

Klare for start

 

Marius Waltenberg ble sonemester på hjemmebane.

 

 
Oppstartsmøter yngres avdeling

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2009

Onsdag 4.februar tar vi sikte på oppstartsmøte for to lag i yngres avdeling

Da er det to lag som per dags dato ikke har kommet i gang med sine treninger. Dette gjelder småjente og guttelaget. 

Derfor tas det sikte på møte i morgen onsdag for å dra disse i gang. 

Fra klokken 1800-1900 møtes spillere, foreldre og foresatte for småjentelaget i kantinen i Lyngenhallen.

Fra 1900-2000 møter guttespillere, foreldre og foresatte i  kantinen.

Ber om at dette spres til fleste mulig for lagene det gjelder.

Vel møtt!
Avdelingsoppsettet er klart

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2009

I går kom avdelingsoppsettet fra Troms Fotballkrets    

Lyngen/Karnes har lag i følgende avdelinger:

3. divisjon senior menn:

 

Avdeling 23 - FK Fotball-Ligaen:

Skjervøy

Nordreisa

Lyngen/Karnes
Tromsdalen 2

Tromsø 3

Fløya

Skarp

Ishavsbyen

Bardufoss

Salangen
Finnsnes

Senja

 

5. divisjon senior menn:

 

Avdeling 1:

 

Burfjord
Foot 04

Furuflaten

Lyngen/Karnes 2

Nordkjosbotn

Skjervøy 2

Ullsfjord

Storsteinnes

Malangshalvøya

 

Jenter 11-er lag:

 

Avdeling 2:

 

Fløya 2

Skjervøy

Lyngen/Karnes

Nordreisa

Tromsø 2

Tromsdalen 2

Oksfjord/Straumfjord (7-er)

Ullsfjord/Laksvatn (7-er)

 

Gutter 11-er lag:

 

Avdeling 1:

 

Indre Kåfjord

Lyngen/Karnes

Nordreisa

Skjervøy

Burfjord (7-er)

 

Småjenter 7-er lag:

 

Avdeling 1:

 

Lyngen/Karnes

Burfjord
Manndalen

Skjervøy 1
Skjervøy 2

 

Smågutter 11-er lag:

 

Avdeling 2:

 

Lyngen/Karnes 1

Nordreisa 1

Skjervøy

Fløya 2

Tromsdalen 2

Krokelvdalen 2/Ulfstind

Kvaløysletta

Tromsø 3

 

Smågutter 7-er lag:

 

Avdeling 1:

 

Lyngen/Karnes 2

Nordkjosbotn

Nordreisa 2

Oksfjord/Straumfjord

Kattfjord

Ringvassøy

Skarven

Tromsø 6

 
FK Fotball-Ligaen 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Feb 2009

To søndager med Bolte

L/K blir litt oppmerksomhet til del i denne søndagens utgave av FK Fotball.
Peter Bolte er ingen hvemsomhelst i Lyngen og L/Ks historie. I forrige helgs FK Fotball ble hans overgang tilbake fra Nordkjosbotn til L/K i 1992 behørig omtalt. Og fotballkretsen fulgte opp.

Denne søndagen fulgte FK Fotball opp med del to av historien, der billedbeviset til Framtid i Nords Arne Teigen blir nevnt, overgangssummen til Nordkjosbotn foran 90-sesongen (20.000 kroner) og ikke minst kommer man inn på Peters imponerende karriere for Lyngen og L/K (445 kamper og ett mål i perioden 1980-89 og 1992-95).

Daglig leder Jo Are Vik sparer ikke på konfekten, og mener at:

"Bedre keeper enn Peter Bolte aldri har voktet buret for en klubb i Troms Fotballkrets. Inklusive alle mulige divisjonsnivå, og hele fotballhistorien fra 1919 til 2009. Den påstanden er uomtvistelig."

Sterke ord fra en som kjenner kretsfotballen bedre enn noen andre. Og med et mulig unntak for Sead Ramovic, så er nok mange lyngsværinger tilbøyelige til å være enige med Vik...

Skjervøy fant det imidlertid betimelig å nevne deres egen keeperlegende John Karstein Strøm, en stayer som har spilt utallige kamper for SIK siden debuten i 1970. John Karstein scorer utvilsomt høyt på legendeskalaen, men sportslig sett er nok Peter Bolte likevel i en annen klasse enn SIK-keeperen. Strøm spilte store deler av karrieren sin på et lavere nivå enn Peter. Strøm startet riktignok tidligere og holdt ut lengre, men det er heller ingen tvil om at Peter kunne fortsatt som keeper på høyt nivå også etter sin 40-årsdag i 1995. Men 95-sesongen for L/K ble Peters siste.

Uansett fortjener begge keeperne all den ros de kan få for sine karrierer. La oss håpe at L/K og SIK kan få fram spillere som kan konkurrere med legendestatusen til Strøm og Bolte.
________________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jan 2009

Trond til Rosenborg
Andelen RBK-supportere steg betraktelig i Lyngen i dag...

 

Etter at hele januar har gått med i spekulasjoner om hvor Trond Olsen skal spille fotball i 2009, og et resultatløst opphold i Sheffield United, ble ting endelig avklart i dag.

Karnesværingen skrev nemlig i dag under en fireårskontrakt med Rosenborg, og føyer seg dermed inn i rekken av Glimt-spillere som har havnet i trønderbyen.

Se intervju med Trond Olsen på RBK-TV her!

Moderklubben benytter anledningen til å ønske Trond lykke til i sin nye klubb og håper han får en minst like suksessrik venstrevingkarriere i RBK som det en viss Mini Jakobsen fikk etter at han gikk samme vei drøyt 21 år tidligere...

Trond får forøvrig drakt nummer 7. Han drar med RBK til La Manga denne uka og kan få sin debut i den svart-hvite drakten allerede fredag.

- Nå må jeg først komme meg på plass og bli kjent med gutta. Så skal jeg trø til på trening og vise meg fram. Når det gjelder den kommende sesongen vil jeg spille så mye som mulig. Jeg har et mål om å forbedre meg og prestere bedre enn jeg gjorde i fjor, sier Trond til RBKs nettsider.

 

 

 

 
L/Ks A-lag 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jan 2009

Sol(l)id forsterkning

I dag sikret L/K seg signaturen til en høyreving med svært spennende kvaliteter.

I dag har nemlig Torgrim Sollid (27) signert for Lyngen/Karnes IL. Sollid kommer fra Østfold-klubben Lisleby og har også spilt for Østsiden i sine år sørpå.
Men Sollid er egentlig fra Kvaløysletta der han har spilt noen sesonger for KIL. Og hans far, Knut Sollid, er ekte lyngsværing med en fortid som Karnes-leder. Så her snakker vi om en spiller med lyngen-genene i orden!

Sollid har trent med Tromsø-gruppa til L/K i byen i det siste og har vist svært så spennende kvaliteter der. Sollid er en svært habil høyrefot-spiller med et flott steg, fin innleggsfot og ikke minst en viktig evne til å time løpene sine. Sollid er høyinteressert i å spille ving i L/Ks 4-3-3-formasjon, men vil også kunne være aktuell i andre posisjoner hvis formasjonene blir forandret på.

Sollid kombinerer jobb og studier i Tromsø og vil bli en flott og rutinert forsterkning for den relativt unge stallen til trenerne Lasse og Leo. Den stallen er forøvrig ikke komplett ennå og et par mann til inn må nok ennå påberegnes.

Ellers fra signeringsfronten, så er det verdt å nevne at Magnus H. Minde (21), som kom tilbake til L/K i fjor høst, har skrevet en toårskontrakt med oss. Storsteinnes-gutten har fått en fin start på treningsåret 2009 og kan forhåpentligvis stå foran en god sesong i den røde drakta.

 
Ingen Trond mot Tyskland

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jan 2009

I dag presenterte Drillo sin første landslagstropp etter comebacket som landslagssjef.

Drillo hadde i forkant av dagens uttak sagt at han var på utikk etter spillere med spisskompetanse. Allikevel var det ikke plass til Bodø/Glimts Trond Olsen i troppen som møter Tyskland.

Les mer om uttaket her
Rekrutteringsdommerkurs

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jan 2009

Lørdag 14. mars kommer kretsen til Lyngen for å gjennomføre dommerkurs med unge dommertalenter.        

Kurset vil gå over to dager. Den første dagen er fra kl. 1000 – 1800. Da vil det kun være teori, med en enkel prøve på slutten av dagen.

Del to vil være en praktisk del, der det skal dømmes kamper med oppfølgning/veiledning.

Info vil bli gitt på første dag, nårtid den praktiske delen av kurset vil bli gjennomført.

For å bli godkjent som rek.dommer, må man ha vært med på begge delene.

For påmelding til kurset sendes en mail til lyngkarn@online.no
___________________________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jan 2009

Bestemann på samling

 

L/K gjennomførte sin andre samlingshelg i Lyngenhallen i januar. Bra oppmøte med rudt 20 mann begge dagene og med premiering til beste spiller på fredagsøkta.

En fotballfaglig svært sterk jury bestående av spillerutvikler Tore Larsen, materialforvalter Geir Granås og leder fotball senior Torbjørn O. Karlsen kåret unggutten Jonas Samuelsen til beste spiller på samlinga. Dermed fikk en Adidas training top fra sponsor Elektro-Sport AS.

Jonas (16) er inne i sin første sesong i A-lagsstallen og er kjent for å løpe og duellere 24 timer av døgnet. Jonas har fått draktnummer 24 i L/Ks A-stall og mye tyder på at unggutten fra Naustneset kommer til å få mange sjanser i 2009-sesongen.
Positivt møte med jentelaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jan 2009

Mandag kveld ble det avholdt møte med spillere og foreldre rundt jentelaget til L/K FIL i kantinen i Lyngenhallen.

Totalt 18 personer, ni spillere og ni foreldre møtte opp på mandagens møte med ledelsen i L/K. Foranledningen til møtet var manglende trenerløsning for jentelaget, samt en liten "varetelling" på antall jentespillere for sesongen 2009.

Jentelaget er meldt på i 11-serien i 2009, og etter en rask gjennomgang av tilgjengelige spillere var det ingen tvil om at var et sterkt ønske om å stille lag i årets serie.

Uten at det ble avklart hvem som formelt tar ansvaret for jentelaget, ble det satt ned et trener-team bestående av Hege Sørensen, Uno Nesvik, Kjell Bjørklid og Bernt Olav Johansen. Disse skal sammen utarbeide et opplegg, samt lede treningene for jentelaget i tiden fremmover.

Avslutningsvis ble det tatt opp muligheten for å reise på en større turnering i løpet av året. Dette skapte stor entusiasme, særlig blant spillerene. Spillerene gjennomførte sin første trening i etterkant av møtet, og er nå i gang med sesongen.
Kretsmester i langrenn fra L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jan 2009

Marius Waltenberg fra Lyngen/Karnes IL ble i helga kretsmester i 5 km klassisk langrenn i 16-årsklassen i Bjerkvik.

 

Dette er nok en flott prestasjon av Marius som i fjorårets sesong ble nr. 2 i NNM klassisk fellesstart, og viser at vi i klubben her har et veldig bra talent.

Prestasjonen er imponerende. Marius er alene 16-åring i klubben og har vist stor stå-på vilje, selv når det har gått tungt og motivasjonen ikke har vært på topp. KM-mesterskapet vil garantert øke motivasjonen til å stå på videre, og kanskje kunne ta et steg nærmer landstoppen på Hovedlandsrennet på Lillehammer i slutten av februar.

For oss andre i langrennsmiljøet i klubben er dette en enorm stimulans for videre satsing. Dette vil uten tvil inspirere de mange yngre ivrige og flinke skiløperne som deltar i skileik, trening og konkurranser for klubben. Optimismen er veldig stor akkurat nå, og L/K har en flott framtid for langrenn.

Førstkommende lørdag skal det arrangeres sonerenn for første gang på mange mange år. Alle klubbens sympatisører og skiinteresserte kan møte opp lørdag fra kl. 12.00 når startskuddet går fra Eidebakken skistadion som er lagt til standplassen på skytterbanen. Rennet går i fristil, men de som ønsker det kan gå klassisk.

Hvis noen ønsker å delta i rennet, som er for deltakere fra 8 år (født 2001 og eldre), må de gi beskjed til Hilde-Gunn på tlf. 93009147 helst innen mandag kveld.
L/K - Skarp i vinterserien:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jan 2009

Årets første seier

L/K sprang og kjempet i 90 minutter. Dermed kom årets første seier.

Med en tøff treningsuke, mye småskader og med samling fredag og lørdag i beina, var det unektelig litt spennende før kampen mot Skarp i kveld.

Innbytterbenken var forsterket med både sjefstrener Lasse Hausner og assistenttrener Thomas Leonhardsen ettersom flere av de i førsteelleveren hadde litt småtrøbbel.

L/K gikk ut i en 4-4-2 formasjon mot fjorårets 2. divisjonslag. Med tre løpsvillige unggutter med en gjennomsnittsalder på 16 år på midtbanen i tillegg til Rudi Dreyer som anker, fikk Skarp dårlig med til til å trille ball. Nå gjorde de riktignok det likevel og de hadde føringen i kampen innledningsvis. Svarttrøyene kom til flere muligheter tidlig i kampen, men det første målet var det L/K som fikk. Andreas Løvland demper ballen og danser inn i straffefeltet til Skarp. Han blir kontant lagt i bakken av en Skarp-forsvarer og dermed var det duket for kaptein Steffen Dreyer, som forøvrig var virkelig god i dag. Han setter ballen kontant i nettet og 1-0. Da var det gått 17 minutter.

Skarps Morten Lund er frempå og setter inn en forsåvidt fortjent utligning seks minutter senere, men L/K skulle gå til pause med ledelse. Andreas Holm setter inn 2-1 fem minutter før pause på et plassert skudd fra 16 meter etter veldig god jobb av Steffen Dreyer i forkant.

En meget god førsteomgang av L/K, der forsvarsspillet satt bedre og bedre utover i omgangen og der alle tar ansvar og gjør manns jobb for laget og for hverandre.

Andre omgang skulle ikke bli så mye dårligere enn første, selv om Skarp i enda større grad enn i første styrte spillet. 2-2 kom syv minutter ut i andre omgang, men svaret kom ganske umiddelbart fra L/Ks side. Og da var det de to AH-ene på venstresiden, Andreas Holm og debutant Aleksander Helberg, som kombinerte flott. Helberg ble mer og mer angrepsvillig fra venstrebacken etter hvert som kampen skred fram og etter fiffig spill sammen med Holm, så kommer sistnevnte fri drøyt 18 meter - skrått på mål. 17-åringen sender avgårde en markkryper som går inn helt nede i lengste hjørne.

Sjanser til begge lag fulgte, men da Steffen Dreyer fire minutter før slutt satte fart fra midtstreken og tvang seg forbi hele Skarp-forsvaret og dundret ballen i nærmeste kryss var kampen i realiteten avgjort. Nå kom Skarp tilbake og reduserte til 4-3 rett før full tid, men Mats-Haakon Karlsen trygget alt med sin 5-3 scoring på overtid etter corner. Mats dannet sammen med Stian Amundsgård et veldig bra partnerskap i midtforsvaret, med fart, duellstyrke og god samhandling.

Alt i alt en svært solid gjennomføring av L/K, selv om rutinerte Skarp nok vant både sjansestatistikken og ballbesittelsesstatistikken. Etter kampen måtte kaptein Dreyer si seg svært fornøyd med gjennomføringen.

- Dette var noe av det bedre vi har prestert rent kollektivt. Det var én for alle og alle for én gjennom 90 minutter. Det her er absolutt noe å bygge videre på, sier Dreyer, som gikk rett av banen etter den vakre 4-2 scoringa.

- Men det var ikke en strekk, som jeg trodde det kunne være. Det var rett og slett krampe, og det tror jeg ikke jeg har hatt før, smiler Dreyer.

* Aleksander Helberg debuterte etter overgangen fra Nordreisa. Han spilte seg stadig varmere i drakt nummer 23 og bidro med kloke pasningsvalg og skikkelig guts.

* Jonas Samuelsen (16) debuterte fra start for L/Ks A-lag. Jonas løpsvilje og uredde spillestil kom til sin rett i dag, selv om det ikke alltid var like lett for Joans å finne sin plass på midtbanen. Gledelig også at storebror Vegard kunne stå i mål i dag. Han var trygg og god i det han foretok seg mellom stengene.

* Andreas Holm satte inn sine to første A-lagsmål med sine to langskudd i dag. Holm sprang til han ikke klarte mer i dag og selv ikke mulighetene for et hat-trick kunne få Holm til å bli lengre på banen enn han ble.

* L/Ks førstellever hadde en snittalder på knappe 20,2 år i dag, med Rudi Dreyer, i sitt 26. år, som eldstemann.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Aleksander Helberg; Jonas Samuelsen, Rudi Dreyer, Andreas Løvland, Andreas Holm; Steffen Dreyer, Aleksander Løvland Rygh.

Innbyttere: Magnus Minde, Jøran Grønnbakk Åsheim, Thomas Leonhardsen

Gult kort, L/K: Stian Amundsgård

 
Olsens proffsjanser:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jan 2009

Skal trene med Sheffield United

 

Spennende tider for Glimts karnesværing.

Det er Avisa Nordland som i kveld melder at Trond skal over til Sheffield United og trene med Championship-klubben.

- Jeg har visst dette et par dager nå, og det høres ut som en meget spennende mulighet, sier Olsen til an.no.

Trond sier at det langt ifra er klart for kontraktsskriving ennå, men understreker samtidig at det er alvor i planene.

- Det er litt mer konkrete planer på bordet nå, enn det har vært med Fulham for eksempel. Nå skal jeg først og fremst over for å se. Formen føles grei, og jeg tror jeg skal klare meg bra. Det har blitt mye trening de siste ukene, men jeg har sluppet litt opp etter at jeg fikk vite at jeg skulle reise, sier Olsen til an.no.

Lyngsværingen kommer til en klubb som nylig solgte spissen James Beattie til Stoke i en deal med en ramme på 3,5 millioner pund - drøyt 36 millioner kroner. Skulle "The Blades" bruke en god del på å kjøpe Trond, så vil det bety penger i en bunnskrapt Glimt-kasse. Og for L/K-ere er det også en grunn til å håpe at Trond blir englandsproff nå, i tillegg til at alle selvsagt ønsker Trond alt godt i karrieren sin: L/K har nemlig krav på solidaritetsmidler hvis Trond blir solgt, hvilket kan være et fint håndslag for en nøysom FK Fotball-Ligaklubb.

Sheffield United er et topplag i Championship, og bør kunne kjempe om opprykk til Premier League i år. Klubbens mest kjente spillere for tiden er superveteranene  Gary Speed og Ugu Ehiogu, Keith Gillespie, Gary Naysmith, Lee Hendrie og Danny Webber. Historisk er det også endel kjente navn, noe du kan lese mer om på fotballkretsens sider.

På Sheffield United har forøvrig en annen spiller med aner fra Lyngen spilt, nemlig Roger Nilsen. Så får tiden vise om Trond Olsen går i Nilsens fotspor.

Vinterserien:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jan 2009

Tøff start for L/K

7-3 tap for TIL 2 i kveldens vinterseriepremiere (oppdatert versjon).

Lyngen/Karnes møtte et svært ungt TIL 2-lag, men det var likevel tøff nok motstand for L/K-guttene. 1-0 kom tidlig, etter to minutter på en flott prestasjon av TIL-spissen. Så klarer L/K å utligne etter en kjempejobb av Steffen Dreyer og påfølgende våkent spiss-spill av Alexander Løvland Rygh.

Så scorer TIL 2 jevnt og trutt fram til pause, slik at det står 4-1. Da hadde L/K-kaptein Steffen Dreyer misset sjansen til å utligne til 2-2 på straffespark. Flere av målene kom etter forsvarsglipper av den typen som er relativt enkle å luke bort.

I andre omgang gikk L/K etter hvert over fra 4-3-3 til 4-4-2, hvilket passet bedre mot hurtige og løpsvillige TIL-gutter. Likevel klarte TIL å putte på flere mål, selv etter at de fikk én mann utvist. L/K-trener Lasse Hausner brukte hele benken sin, inkludert 15-årige Jøran Grønnbakk Åsheim. Han markerte seg kjapt med å sette ballen inn bare et halvminutt etter at han ble byttet inn.

Så blir Fredrik P. Johansen holdt inne i feltet, og Steffen Dreyer får en ny sjanse fra straffemerket. Denne gangen er han sikkerheten selv og setter ballen bak TIL-keeperen.

Det er liten tvil om at TIL 2-kampen kom litt tidlig for L/K. L/K er i midt i den første harde treningsperioden, og noen av spillerne bar preg av det. Men det er tidlig i januar og løpskapasiteten er det lett å gjøre noe med.
Selv om 7-3 tap for det som mest sannsynlig var nærmere TIL 3 enn TIL 2 ikke imponerer, så er det mye som kan gjøres for å stille bedre forberedt allerede til Skarp-kampen neste helg. L/Ks tradisjonelle 4-3-3-formasjon passer også dårligere til et lag som ikke har helt pusten på sin side. Da Hausner og Leonhardsen la om til 4-4-2 fik

* Comeback for Viktor A. Sørensen, som startet som midtstopperpartner til Stian Amundsgård. Viktor spilte bra, og med sedvanlig autoritet, helt til han ble skadet i andre omgang. Kan bli noen uker på sidelinjen for furuflatingen, men forhåpentligvis ikke mer enn det.

* A-debuter for den 17-årige keeperen Erlend Strand, Jonas Samuelsen (16) og for den allerede nevnte Jøran G. Åsheim. Strand sto hele kampen i Michael Wæraas feriefravær og gjorde en flott debut! Strand har faktisk aldri stått en seniorkamp før, men tok nivået veldig bra. Det lover godt for keeperrekrutteringen i klubben framover.
Purunge Åsheim scoret sitt første A-lagsmål i en alder av 15 år og 277 dager, hvilket ikke matches av så mange flere enn klassekamerat Andreas Løvland. Det var også første gang en Grønnbakk akslet L/K-trøya, et etternavn som har solide tradisjoner i gamle Lyngen IL.

L/Ks lag: Erlend Strand; Andreas Holm, Stian Amundsgård, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen; Rudi Dreyer, Jens G. Løvland, Andreas Løvland; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg, Fredrik P. Johansen, Jonas Samuelsen, Espen Haugen, Jøran Grønnbakk Åsheim

Gule kort: Mats-Haakon Karlsen og Fredrik P. Johansen
Skifter beite:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jan 2009

Johnsen til Reisa

Dan Håvard Johnsen (41) har overtatt ansvaret for Nordreisa.

Den mangeårige L/K-treneren har denne helgen takket ja til å være hovedtrener for Nordreisa. Dermed er Johnsen ute av L/K-systemet for første gang siden han trådte inn i klubben i september 2001.

Johnsen var hovedtrener i L/K fra 2002 til 2006. Det siste året sidestilt med Vegard Berg-Johansen. I 2007 hadde Johnsen et hvileår som spillerutvikler i klubben, mens han var tilbake som hovedtrener i 2008, i tospann med André Fagerborg.
Johnsen var ikke tiltenkt en trenerrolle i L/K i 2009, men L/K ville hatt god bruk for hans kunnskap og kompetanse i andre deler av driften. Nå blir det istedet Nordreisa for Johnsen.

Johnsens største meritter som L/K-trener er seriemesterskapene i 2002 og 2004 og ikke minst kvalikseieren i 2004 og påfølgende opprykk til allnorsk fotball. 

L/K har en haug med gode minner fra Dan Håvards tid i klubben, og forhåpentligvis har Johnsen det samme fra sine drøye åtte år som L/K-er.
Med Johnsen får NIL en humørfylt og uhyre kompetent trener som vet nøyktig hva han vil og hvordan han skal oppnå det.

Vi ønsker Dan Håvard all mulig lykke i sin nye jobb!

Med Dan Håvard på plass i NIL, er det faktisk eks L/K-ere som trenere i tre ulike FK Fotball-klubber. Vegard Berg-Johansen har som kjent ansvaret i Fløya, og forleden ble det klart at Frode Følstad skal være hovedtrener i Ishavsbyen. I tillegg har jo FIL-trener Frank Berntzen en liten fortid som spiller i gamle Lyngen.


 

L/K i 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jan 2009

Noen ut - noen inn

L/K har gjort sin første signering i 2009. Og én veteran har gjort comeback!

L/K har gjort sin første signering i 2009. Og én veteran har gjort comeback!

L/Ks nye nummer 23 blir reisaværingen Aleksander Helberg. 21-åringen signerte før helga en toårskontrakt med L/K og går dermed inn i treningsgruppen til Thomas Leonhardsen i Tromsø.

Aleksander har trent med L/K i Tromsø den siste tiden og gitt et fordelaktig inntrykk både sportslig og ellers. Helberg er venstrefotspiller, noe som utrolig nok har blitt litt mangelvare i L/K i det siste. Dermed kan Aleksander være et alternativ på for eksempel venstrebacken. Men reisaværingen er en allsidig kar, og kan fylle flere roller i laget.

Comeback

En annen fin nyhet for alle L/K-ere er atskillig mer kuriøs. Viktor A. Sørensen (39) har bebudet at han satser på å spille i FK Fotball-Ligaen! Viktor var kanskje L/Ks beste spiller da han gjorde comeback i 2007-sesongen. Han ble kneskadet høsten 2007 og har vært ute siden. Men siden november i fjor har Viktor trent jevnt og trutt med L/K i Tromsø og han føler seg nå klar til å spille igjen.

I en sesong der L/K har mistet en god del rutine, så er det gull verdt å få inn Viktor på både trening og i kamp. Fysisk er det neppe så mange FK Fotball-Liga-spillere som kan måle seg med den røslige furuflatingen, og med et par-tre måneder til med trening i sesongoppkjøringen kan man ikke utelukke noe som helst.

Blom, Gangsø og Lingrasmo

I minus nå på nyåret må L/K bokføre tre solide navn. Først og fremst har L/K blitt enige med Fløya om en overgang for Tom-Jørgen Gangsø. Fjorårets L/K-kaptein ønsket nye utfordringer og er nå i gang for Vegard Berg-Johansen i Fløyaland.
Så har Bernhard Blom, som kom til L/K i fjor høst, dratt tilbake til Oslo og Ullern. Bloms skulle egentlig studere ved Universitetet i Tromsø, men valgte å dra hjem til Oslo igjen etter første semester
En annen som L/K blir å møte igjen i FK Fotball-Ligaen er balsfjordingen Marius Lingrasmo. Marius kom til L/K foran fjorårssesongen og gjorde store fremskritt i løpet av sesongen etter å ha kommet tilbake fra alvorlig skade. Med to små barn ønsker Lingrasmo nå å bruke litt mindre tid på fotballen enn det tilfellet er når man satser i L/K. Marius skal i 2009 spille under eks L/K-er Frode Følstad i Ishavsbyen.


________________________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jan 2009

Den legendariske "Ørnulf Bjoa"

Ørnulf Bjoa, alias Ørnulf Bjørn er å finne på dette bildet.

Ser du Ørnulf Bjoa på dette bildet?

FK Fotball-Ligaen får mye pressedekning på NRK for tiden. Søndagens FK Fotball-program handlet en del om Nordreisa og problemene der, men en ikke ubetydelig del av programmet handlet også om en legendarisk CM-95 spiller for L/K - Ørnulf Bjoa.

En lytter lurte nemlig på hvor det ble av spilleren med det mystiske navnet, som var en hit på CM-spillet på midten av nittitallet. FK Fotball-gutta gikk grundig til verks og lastet ned CM 95. De tok ansvar for Vålerenga og kjøpte inn Ørnulf Bjoa foran lokaloppgjøret mot Lyn. Der gikk det dårlig for Ørnulf til pause, men bedre etter hvilen.

Schau og Aune spurte så sine radiolyttere om det er noen som vet om Bjoas "whereabouts" etter 1995-sesongen på CM. L/K-veteran Frode G. Larsen fikk med seg FK Fotball-sendingen live på søndagen og bidro til at løsningen forelå allerede mandag formiddag. Les mer om det på fotballkretsens sider.

For de uinvidde har L/K aldri hatt en spiller med etternavn Bjoa. Bjørn derimot, er et ganske så velkjent fotballnavn i Lyngen, og én av Bjørn-ene som har spilt for L/K er Ørnulf Bjørn (35). Han er oppvokst på Kvaløysletta, men ble trukket inn til Lyngen der han altså har en anseelig mengde slekt.
Han spilte to sesonger for L/K og fikk 53 kamper (15 mål) for L/K i sesongene 1995 (2. divisjon) og 1996 (3. divisjon). Etterpå har Ørnulf gjort karriere i Lokomotiv Oslo, litt lenger ned i divisjonene, der han åpenbart ennå er aktiv.

Med Bjoa-mysteriet løst, er det bare å vente på neste CM-legende fra L/K. Kanskje noen av de vi ser på bildet, tatt på treningsleir i Piteå i 1995, dukker opp på en annen FK Fotball-sending?

Bakerst, fra venstre: Jarle Løvland, Cato Larsen, Frank Bekkstrand, Kjell-Hugo Karlsen, Torbjørn O. Karlsen, Trond Petter Robertsen, Rune Larsen, Oddbjørn Karlsen, Frode G. Larsen, Jørn Henriksen.

Foran, fra venstre: Håvard Larsen, Øystein Rollstad, Ståle Hamnvik, Arne Karlsen, Andreas Einebakken, Ørnulf "Bjoa" Bjørn, Pål Karlsen, Lasse Hausner og Tore Larsen. (Liggende foran er en innlånt svensk keeper).

 

 

 

 
BOIF - L/K direkte på radio:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jan 2009

L/K live fra Bardufoss


Første serierunde borte mot BOIF 19.april skal spille klokken 1200, og overføres direkte på radioprogrammet FK Fotball.

FK Fotball-ligaen får en knallstart med live overføring fra innlandet med kampen mellom Bardufoss-Lyngen/Karnes fra klokken 12.00. FK Fotball-duoen Thomas Aune og Aleksander Schau kommer til serieåpningen, og vil garantert bidra til å skape en ramme rundt kampen.

Dette er en glimrende anledning for L/K tilhengere som ikke får anledning til å se kampen live til å få med seg kampen.

Mer info kommer!
_________________________________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jan 2009

Larsen blir daglig leder

Trond Egil Larsen 2008

På fredagens årsmøte ble Trond Egil Larsen ansatt som daglig leder i L/K.

Larsen er ansatt i ei 50% engasjementstilling for en 6 måneders periode. Stillingen kan forlenges om dette er ønskelig fra begge parter.

Styreleder Johnny Hansen uttaler at:

L/K har ei klar langsiktig målsetning om å få på plass en daglig leder i fast
heltidsstilling. Ved å ansette daglig leder vil vi skape en sterk kontinuitet i
idrettslagets videre arbeide.

Daglig leder stillingen skal tillegges mange daglige oppgaver som idag
løses av tillitsvalgte. Dette betyr at mange av dagens tunge tillitsverv
vil bli mindre arbeidskrevende, og dermed tror vi det blir lettere å rekruttere personell til disse vervene.    

Larsen (27) har solid bakgrunn som sterk og kompromissløs midtstopper i L/K og spilte 84 kamper (to mål) i perioden 1999-2003.
Etter fotballkarrieren, som ble avbrutt i ung alder på grunn av kneskade, har Larsen utdannet seg til fiskerikandidat ved Norges Fiskerihøgskole i Tromsø. De siste årene har han jobbet som leder for økonomi og administrasjon ved FishEx ASA.

L/Ks styreleder Johnny Hansen mener ansettelsen av en daglig leder er en viktig hendelse i klubbens historie:

- Daglig leder stillingen skal også bidra til å skape betydelig større
inntekter til idrettslaget, og på den måten bidra til å sikre
idrettslagets en solid økonomi. Vi tror ansettelsen av daglig leder er en viktig milepæl for den videre utviklingen av Lyngen/Karnes Idrettslag, sier Hansen.
L/K er tildelt Bendit Cup i 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jan 2009

Fredag 9. januar kom gladnyheten om at L/K er tildelt Bendit Cup i 2009.         

Allerede nå er det bare å merke av datoene 26 og 27. september på kalenderen. Da skal det nok en gang bugne med delikat frukt fra Bama, samtidig som stor idrettsglede utfolder seg på kunstgresset.

Årets konsept er nesten helt identisk med fjorårets. Allikevel er det verdt å merke seg at årets utgave gir åpning for at spillere opp til 12 år kan få delta på turneringen. 

Som i fjor er Bama inne med et kontantbeløp, i tillegg til sponsing av frukt og premier.

Vi i L/K gleder oss allerede til arrangementet i september, og vil komme med mye informasjon etter hvert.

PS! Arrangørene i Troms fotballkrets er de samme i 2009 som i 2008, dvs Finnsnes, Tromsø og Lyngen/Karnes.

Per Ravn Omdal sammen med spillere fra L/K under Bendit Cup i 2008.
Årsmøte i L/K:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jan 2009

Hansen fortsetter som styreleder

Johnny Hansen tar gjenvalg som styreleder i L/K.

På årsmøtet fredag 9. januar ble Johnny Hansen gjenvalgt som styreleder for Lyngen/Karnes.

Fredagens møte hadde en dagsorden som omhandlet:

- valg av nytt styre

- ansettelse av daglig leder

- idrettslagets anleggsplan

- Orientering om idrettslagets drift 

De som hadde møtt opp fikk et innblikk i noen av de planer som finnes for L/K i sesongen 2009.

Følgende styre skal føre L/K videre i sesongen 2009:

Leder: Johnny Hansen

Nestleder: Trond Egil Larsen

Styremedlem: Lill Helmersen

Kasserer: Rune Larsen

Sekretær: Wenche Leiros

Styremedlem fotball: Torbjørn O. Karlsen

Styremedlem ski: Hildegunn Waltenberg

Styremedlem friidrett/turmasj: Rolf Magne Hansen

Som de fleste ser, så er ikke typiske verv som sportslig leder, leder for yngres avdeling og leder for anlegg besatt på nåværende tidspunkt. Styret i L/K har fått fullmakt av årsmøtet til å finne en løsning som vil gagne L/K i tiden fremover.

Neste punkt på agendaen var ansettelse av daglig leder i L/K. Her ble det vedtatt at Trond Egil Larsen skal tiltre som daglig leder i et 6 måneders engasjement. (Les mer om dette under egen sak på L/K nett).

Videre ble det orientert om hovedlagets anleggsplan for de kommende år. Det som naturlig nok vil kreve størst fokus er prosjektet Geitnes kunstgress. Styret er veldig fornøyd med endelig å ha fått vedtaket igjennom i Lyngen kommune, og ser med stor glede frem til å komme i gang med arbeidet.

Tilslutt ble det orientert om klubbens drift. Herunder ble det vedtatt at L/K Ski skal få anledning til å ta opp lån for kjøp av tråkkemaskin.

Et forholdsvis kort årsmøte kom til ende rundt kl. 19.15.