En unødvendig thriller

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Sep 2008

En kamp som L/K burde drept tidlig, ble i stedet en Polleidet-thriller av godt gammelt merke.

Allerede etter 50 sekunder satte Steffen Dreyer inn 1-0 på et fint raid og 2-0 satte Rune Lillevik inn 2-0 på et vakkert hodestøt etter 18. minutter.

Så blir Andreas Løvland tatt i feltet, én av mange taklinger på unge Løvland i dag, og Steffen Dreyer, som var virkelig god i første omgang, trår fram for å sette sitt andre for dagen. Men i stedet for å trygge kampen, prøver elvevollingen en håpløs løs lobb som keeper Henriksen enkelt redder.

NIL får i stedet 2-1 etter dødball etter 32. minutter, som også er pauseresultatet.

L/K får en god start på andre omgang, men så kjemper NIL seg beundringsverdig inn i kampen igjen. Først får de 2-2 etter en god prestasjon på høyrekanten av Stian-bror Ola Amundsgård. Så ramler alt sammen da Mats Båtnes kunne plukke opp nedfallsfruktene etter en duell mellom L/K-keeper Wæraas, L/K-stopper Bernhard Blom og NIL-spiss Ola Berg. Da var det 17 minutt igjen av kampen og L/K hadde på utilgivelig vis gitt fra seg initiativet.

Men hvor mange ganger L/K har kommet tilbake på Polleidet er det ingen som har tall på, og det mot langt bedre lag enn det Nordreisa er. Først setter Rune Lillevik inn 3-3 på hodet etter pent legg fra André Fagerborg. Da var det fortsatt ett kvarter igjen av kampen.

Så gjør Steffen Dreyer et vakkert forarbeid til 4-3. Han runder høyrebacken i det 83. minuttet, og legger inn på bakerste. Der når Rune Lillevik ballen og header tilbake i feltet der Bernhard Blom dukker opp og pirker ballen i mål via keeper. Første L/K-målet for unge Blom, og et djævelsk viktig ett!

Men matchvinner ble han ikke... For fire minutter før slutt blir NIL-keeper Henrik Henriksen knallhardt avblåst for å ha vært utenfor 16-meteren i forbindelse med et utspill. André Fagerborg har scoret før på frispark i østmålet, og nå var det duket igjen. Fagerborgs harde frispark suser inn i lengste hjørnet og 5-3.

På slutten har L/K god kontroll og nervene til L/K-ere på stadion kunne roes litt.

L/K-seieren var fullt fortjent, og det er fortsatt et mysterium at et så stort spillemessig overtak som L/K hadde i første omgang ikke resulterte i mer enn en 2-1 ledelse til pause. I andre omgang hadde L/K også en rekke store sjanser, men ballen ville ikke inn.

L/Ks egne reisaværing Stian Amundsgård presterte å få gult kort mens han varmet opp bak målet. Stian kom aldri inn, men ble altså eneste L/K-spiller som kom i dommer Ragnar Dahls bok. Dit burde forresten en god del flere reisaspillere ha havnet, men Dahl la lista veldig høyt i dag og det gjør forsåvidt ikke så mye. NIL møter nemlig L/Ks tabellrival Skjervøy neste helg...

L/K - Nordreisa 5-3 (2-1) 1-0 Steffen Dreyer (1), 2-0 Rune Lillevik (18), 2-1 Andreas Helberg (32), 2-2 Ola Amundsgård (63), 2-3 Mats Båtnes (73), 3-3 Lillevik (76), 4-3 Bernhard Blom (83), 5-3 André Fagerborg (86).

Dommer: Ragnar Dahl - bra kamp, selv om han burde latt nåde gå for rett i forhold til frisparket i forkant av 5-3 målet til L/K.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Bernhard Blom, André Fagerborg, Lasse Hausner; Andreas Løvland, Jens Georg Løvland, Tom-Jørgen Gangsø; Marius Lingrasmo, Steffen Dreyer, Rune Lillevik.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Mats-Haakon Karlsen

Gult kort, L/K: Stian Amundsgård (uten å ha spilt!)