L/K klar for 1. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Des 2023

L/K spiller i 1. divisjon i 2024-versjonen av Vinterserien. 


Kampoppsettet for Grand Cup 2024, velkjent som Vinterserien, er klart fra kretsen. Og L/K har fått innpass i 1. divisjon av serien sammen med blant andre Skarp, TUIL og Senja.

Første kamp går av stabelen allerede 14. januar, mot Hamna i Bardufoss storhall, og så går det slag i slag utover vinteren. L/K har fått nesten alle sine kamper på Bardufoss og det samme gjelder L/K 2 - som også spiller. I Vinterserien i år, i 3. divisjon. Der møter de blant andre Kvaløya 2, TSI og Fløya 3 og 4. 

L/K og L/K 2 har fått sine kamper synkronisert, slik at vi spiller etter hverandre samme dag. Veldig høvelig å kunne dra sammen med en fyldig tropp til Midt-Troms!

L/Ks kamper i 1. divisjon

L/K 2s kamper i 3. divisjon

Nytt av året er at også L/K stiller med et aldersbestemt lag i vinterserien, nemlig G15-laget som L/K i år skal ha i samarbeid med Nordkjosbotn. De spiller sin første kamp i vinter søndag 21. januar klokken 14.00 i Bardufosshallen.

Terminlisten til våre unggutter finner dere her
L/K-spillere tatt ut blant kretsens beste

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Nov 2023

Flere L/K-spillere har kommet med i uttaket til de ulike kretslagene for aldersgruppen 2008-2010.

Denne uken kom det endelige uttaket for årets kretssesong for jenter og gutter i aldersgruppen 13-16 år. Og det er gledelig at L/K har sine representant er på flere av lagene! 

Først så er Vebjørn Tokle (15) inne blant kretsens 22 beste på G2008-laget. Tokle har rukket å debutere på A-laget i år og ingen som har sett han spille fotball i 2023 kan være overrasket over at han er blant kretsens beste spillere i sin årsklasse.

Vebjørn Tokle

 

Og familien Tokle gir seg ikke der! Også lillesøster Malin Tokle er tatt ut på kretslaget - på J2009. Malin spiller på Furuflaten og er én av to Nord-Troms-spiller på dette laget. Den andre er Astrid Lilleng fra Storfjord. Begge to spiller på samarbeidslaget NIL-FIL-L/K-SIL. Gratulerer med uttaket!

På J2008-laget har L/K to spillere, nemlig Linnea Ribe og keeper Elisabeth Lyngdal. Begge spiller på samarbeidslaget, som har hatt stor fremgang og svært gode resultater de siste sesongene. Det samme gjør for øvrig Sanna Hausner (FIL), Mia Lingrasmo (NIL) og Leona Letto (SIL). Alle fem har kommet med på J2008-kretslaget.

Gratulerer til alle sammen og lykke til med kretssesongen!


De yngste tok over Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Nov 2023

L/Ks aldersbestemte lag hadde en flott sesongavslutning på Geitnes forleden. 

Etter en hektisk fotballsesong er det fint å møtes for å spise pizza, drikke brus og få litt premier. Og det var nettopp det de yngste L/K-spillerne gjorde sist torsdag. Da var det årsavslutning for aldersbestemt på Geitnes og både barn og spillere hadde møtt opp i hopetall.

Etter alle hadde inntatt mat og drikke så tok daglig leder og seremonimester Siri Rodahl Johansen mikrofonen og ropte opp de ulike lagene ett etter ett. I år hadde L/K bestemt seg for å sløyfe det sedvanlige diplomet og heller gått for å dele ut en flott L/K-gymbag til alle spillerne. I tillegg fikk alle trenerne og laglederne hvert sitt fenalår som takk for strålende innsats. De samme trenerne og laglederne fortalte også litt om sesongen som hadde vært - med oppturer og (noen) nedturer. Det etterlatte inntrykket blant tilhørerne var utvilsomt at det jobbes godt i aldersbestemte rekker i L/K!

Da takker vi alle lag, motstanderlag, foreldre, dommere og alle andre for årets sesong. Vi sees i 2024!

L/K-lotteriet trukket - sjekk vinnerne!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Nov 2023

I dag har hovedstyret i L/K foretatt trekningen i årets L/K-lotteri. Hovedpremien, et forbrenningstoalett fra Cinderella, stakk Andreas Fyhn av med. Her ser du resten av vinnerne. Vi gratulerer vinnerne og takker alle som har bidratt med premier - og ikke minst alle som har kjøpt lodd!

Skogheim har sagt ja - skal lede L/K i TiTo-serien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Okt 2023

L/K har hovedtreneren på plass rekordtidlig foran TiTo-comebacket.

Det er ikke ofte at L/K har hovedtrenerspørsmålet avklart bare dager etter sesongslutt, men opprykks-og jubileumsåret 2023 er et sånt år. 

I dag ble det nemlig klart at Markus Karlsen Skogheim (25) holder seg i moderklubben og blir L/K-trener også i 2024! Det er en helt strålende nyhet og vi er selvsagt ekstra glade for en så tidlig, og ikke minst god, avklaring på trenerspørsmålet. Hovedpersonen selv takker for tilliten.

— Etter en veldig fin 2023 sesong for meg og for Lyngen/Karnes så var jeg veldig takknemlig og ydmyk for alle de flotte tilbudene som har aktualisert seg etter sesongen. Det er i utgangspunktet urettferdig for alle andre lag å være i kampen om min signatur mot Lyngen/Karnes. Klubben har et helt spesielt sted i hjertet mitt og jeg vil alltid være takknemlig for at de for to år siden satset på en helt fersk trener, sier Skogheim.

Riktig sted

Og selv om klubbfølelsen er sterk, så er Markus likevel klar på én ting:

— Når det er sagt så er ikke dette noe medlidenhetssignering. Jeg mener og føler oppriktig at Lyngen/Karnes er det riktige stedet for min videre utvikling som trener. 2024 kommer til å bli ett flott år for alle som har ett hjerte for Lyngen/Karnes!

I medvind 

Markus har lagt ned en enorm jobb for L/K de to sesongene han har ledet A-laget og en unison spillergruppe har ønsket han med videre. Det er et svært viktig moment i det hele, sier L/K-leder Tone Iversen. 

— Ja, vi er strålende fornøyde med å ha landet en ny avtale med Markus for neste sesong. Det har vært et klart ønske fra både spillere, støtteapparatet rundt A-laget og ledelsen i klubben om å beholde Markus som hovedtrener. Han har gjort en utmerket jobb i sesongen som har gått, og med opprykk så seiler klubben i medvind. Det gir oss de beste forutsetninger for å videreføre det gode arbeidet inn i neste sesong, sier Iversen. 

Utvidet rolle

Markus vil, i tillegg til å være hovedtrener for A-laget, få en utvidet, administrativ rolle i klubben, sier Tone Iversen. 

— Han skal være markedsansvarlig, og bistå klubben med å følge opp sponsoravtaler og annet markedsrettet arbeid. Det vil styrke klubben med tanke på å følge opp de forpliktelser vi har ovenfor våre sponsorer, men også bringe inn nye avtaler, sier Iversen. 

Den beste på lenge

Det viktigste akkurat i dag er imidlertid at L/K og Markus i lag kan starte planleggingen av en uhyre spennende sesong i TiTo-serien. 

— Neste års utgave kommer til å levere like artig angrepsfotball og like intenst press-spill. Og med enda bedre defensiv struktur så kommer 2024-utgaven av LK til å være den beste på lenge. Jeg gleder meg til fortsettelsen og er glad ting falt på plass tidlig. Det er mye arbeid som må legges ned og den jobben starter allerede idag, sier L/Ks hovedtrener for 2024. 

Markus skal selvsagt også ha et team rundt seg i 2024, noe som skal spikres i den nærmeste tiden. Det samme gjelder selvsagt spillerstallen. Alt dette kommer vi tilbake til! 

Kontaktinfo for ytterligere kommentarer:

L/K-leder Tone Iversen: 990 23 534

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim: 479 12 187 
Opprykksfest både på og utenfor banen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Okt 2023

Lørdag 14. oktober ble en ordentlig festdag for Lyngen/Karnes!

Med masse folk på tribunen og et L/K-mannskap i festhumør ble det riktig så trivelig på Geitnes lørdag. Motstander Kvaløya var også opprykksklare og i starten av kampen så det ut som de var mest interessert i de tre poengene. Men etter at William Sørensen, Dagens L/K-gutt, satte inn 1-0 så gikk det bare én vei for hjemmelaget. Samspillet satt bare bedre og bedre og til slutt stod det 6-2 i målprotokollen. William Sørensen (2), Gabriel Wikbo-Larsen, Krister Klaussen, Isak Kristiansen og Johan Gamst-Eriksen sto for målene. Johan sågar med sitt første mål for L/K - sju år etter debuten!
William Sørensen var banens beste lørdag.

 Det sivet rapporter inn fra serieleder Hamna 2s kamp mot Senja 2 som indikerte at verken L/K eller KSK hadde sjans på seriegullet, men for begge lag var opprykket viktigst. Og for L/K var det i tillegg viktig å få en god opplevelse hjemme i sesongens siste kamp. Det ble det i høyeste grad. Motstanden tatt i betraktning var dette noe av det beste L/K har levert i år.  

L/K står dermed registrert med kruttsterke 103 mål i serien i år - 97 av dem er reelle mål, mens seks av dem har kommet på kamper der resultatet er satt til 3-0 til oss (Valhall hjemme og FIL 2 borte). Så scoret Einar Skogheim ett mål mot FIL 2, så det reelle tallet scorede mål er 98. 

Alle innbytterne kom inn, med unntak av reservekeeper Asgil Brændeland. 

Etter kampen klinket L/K til med kaffe, brus og opprykkskake til alle som ville ha. Og det var en hel del! Veldig gledelig at så mange ville feire opprykket og sesongen med oss.

Nybakt ordfører Eirik Larsen møtte på kamp og holdt en liten tale under kakebordet. Han hadde både blomster og en liten pengegave med seg til det ferske TiTo-laget.

Kaptein Kristian Bjørn Hansen får æren av å åpne opprykkskaka!

 For første gang gikk L/K så rett på årsfest etter siste kamp - på Polleidet. Tradisjonen tro god stemning og mange kåringer på festen - som var for både A-laget og L/K 2. Slik fordelte prisene seg:

 • Årets toppscorer L/K: Kristoffer Hansen Holst
 • Årets toppscorer L/K 2: Tordar Eidet Karlsen
 • Årets mål L/K: Marco Mathisen
 • Årets mål L/K 2: Helmer Karlsen
 • Årets unge spiller: Håkon Jensen
 • Årets spiller L/K: Einar Skogheim 
 • Årets spiller L/K 2: Tordar Eidet Karlsen
 • Årets forbilde: Vebjørn Isaksen


Nå er det noen dager fotballferie for de fleste involverte. Men sesongen 2024 skal planlegges og da kan man ikke hvile på laurbærene!
Nå blir det vanskelig å ta gull

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Okt 2023L/K klarte bare ett poeng mot Hamna 2 og nå ser det dårlig ut med tanke på seriegull.

Det manglet ikke på sjanser til å ta alle poengene mot Hamna to på Fløya Arena lørdag, men det endte nå likevel bare med 1-1 og ett poeng for Markus Karlsen Skogheims menn. Marco Mathisen scoret L/Ks eneste mål midtveis i andre omgang etter at Hamna tok ledelsen totalt ut av det blå rett før pause. L/K spilte ingen god første omgang men burde likevel ledet komfortabelt til pause, men isteden roter keeper Håkon Jensen og stopper Oskar Leiros det til på et frispark og det ender med at Hamna-spissen Sebastian Hole Ambjørnsen kan sette ballen i mål. 

Mathisens mål, en flott gjennomløping fra midtbanen etter en godt timet pasning fra Gabriel Wikbo-Larsen, kom riktignok i en periode der Hamna skapte flere enorme sjanser, og der keeper Jensen var veldig god. Men alt i alt var dette en kamp L/K skulle vunnet. 

Nå må guttene i stedet se at Hamna antagelig stikker avgårde med det. De har Senja 2 borte i siste kamp og vinner de der, så havner gullet i Hamna. Skulle de imidlertid gå på tap på Senja, så må L/K i alle fall sørge for å vinne siste kamp - som er mot en annen gulljagende gjeng fra Kvaløya SK. En spennende lørdag blir det i alle fall!

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, William Sørensen, Gabriel Wikbo-Larsen 

Innbyttere: Vebjørn Tokle, Sander Kristiansen, Jørgen Skog

Gule kort L/K: Vebjørn Tokle, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen

Dommer: Filip Holmen - god
Finfotball og årsbeste på høstgresset

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Okt 2023

L/K viste seg fra sin aller beste side da Senja 2 ble feid til side på Polleidet lørdag. 

Etter 90 minutter stod det nemlig hele 8-3 til L/K etter tidvis festfotball på gresset på Polleidet. Og selv om kampen resultatmessig var jevn ganske lenge, så viste L/K utover i andre omgang at de er et topplag, og ikke minst at man ikke er fornøyd med å «bare» rykke opp, men at man også vil vinne serien. 

Ekstra artig at L/K gjennomfører to svært gode omganger. Markus Karlsen Skogheims menn tar ledelsen etter kvarteret ved Mika Johnsen og legger på til 2-0 fem minutter før pause ved Gabriel Wikbo-Larsen. Det var også kampens peneste mål, med oppbygging bakfra av Marco Mathisen og Krister Klaussen og en perfekt vektet pasning fra Mika Johnsen tol Gabriel. Pasningen er langt fra ferdigscoret, men Wikbo-Larsen får det til å se sånn ut. Han hamrer ballen i lengste kryss fra hjørnet av 16-meteren og kunne ta imot velfortjent applaus fra tribunen. 

At Senja får et mål etter corner like før pause var kanskje ingen bombe. Senja hadde forsterket sitt andrelag med blant andre tometersstopperen Daniel Sellevoll og kraftspissen David Eilertsen, med 14 mål i TiTo så langt i år. Sellevoll kriget inn reduseringen rett før pause og rett etter pause straffer Eilertsen L/K etter en særdeles uheldig klarering i L/K-forsvaret. Dermed sto det plutselig 2-2 i en kamp der L/K hadde vært klart best. 

Men så takket også L/K for følget. I perioden fra det 60. til det 83. minuttet scorer L/K seks ganger. FKS får kun et trøstemål på tampen og kampen ender dermed 8-3. Gabriel Wikbo-Larsen pg Kristoffer Hansen Holst scoret to hver, mens Isak Kristiansen og Mika Johnsen puttet hver sitt. Assistene, flere av dem av den oppofrende sorten,satt også løst mellom de fire men 4-2-målet til Gabriel Wikbo-Larsen kan han selv ta 99 prosent av æren for. Han tar i kjent stil ballen med seg opp i banen i fart, uten at FKS-spillerne får grep på ham, og når gan kommer på skuddhold på 25 meter så hamrer han ballen i nettaket - helt uten sjanse for keeper.  

Med 8-3-seieren tok L/K lørdag tabelltoppen i 5. divisjon, takket være Kvaløyas poengtap mot Storsteinnes. Hamna 2 spiller imidlertid søndag og kan tilvriste seg ledelsen igjen. Hamna 2 er for øvrig L/Ks neste motstander. 

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Krister Klaussen, Marco Mathisen, William Sørensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Målscorere: Gabriel Wikbo-Larsen (3), Mika Johnsen (2), Kristoffer Hansen Holst (2) og Isak Kristiansen. 

Innbyttere: Jørgen Skog, Vebjørn Tokle, Joakim Berg Bjørklund, Sander Kristiansen og Arion RJ Ballovarre. 

Dommer: Ken Rune Johansen - meget god

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen


L/K 2 i 6. divisjon spilte kamp etter A-laget og der ble det tap 1-3 mot et av divisjonens beste lag, TSI. En første omgang litt under pari, og med et par svært uheldige baklengs,  ble fulgt opp av en solid andre omgang. Ian Harper satt inn 1-3, og L/K kunne fort hatt flere mål på Geitnes-kunstgresset. Men TSI halte seieren i land, fortjent nok. Lyngenturneringa til helga: Kampoppsettet er klart

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2023


Lørdag og søndag går Lyngenturneringa 2023 av stabelen. Her finner du kampoppsettet!

32 lag skal spille 67 kamper på Geitnes og i Lyngenhallen i helga.

Kampoppsettet finner du her

Vel møtt til turnering!
L/K er klar for TiTo-serien! - En veldig fin dag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2023

JUBILEUM OG OPPRYKK: L/K-guttene og trener Markus Karlsen Skogheim (bak til høyre) fikk en ekstra fin tirsdag morgen. Nå er de klare for TiTo-spill.

 

Lyngen/Karnes har i sitt eget jubileumsår sikret opprykket tilbake til TiTo-serien!

Tre serierunder før slutt er det klart at L/K skal spille TiTo-fotball i 2024. Det skyldes, i tillegg til god sportslig innsats, to ting som skjedde i går:

* Storsteinnes, som var det eneste opprykksaktuelle laget av våre tabellnaboer, tapte mot Hamna 2. 

* Samtidig seilte det inn en mail fra Troms fotballkrets som konkluderte med at Finnsnes bruk av ulovlig spiller i FIL 2s seier over L/K forrige mandag medfører 0-3 og tre poeng til L/K.

Dermed skiller det plutselig 10 poeng mellom L/K og Storsteinnes med tre kamper igjen å spille og da er det bare å gratulere alle L/K-ere!
Vi har oppnådd det store, altoverskyggende målet for sesongen takket være en strålende jobb av trenerapparatet, med hovedtrener Markus Karlsen Skogheim i spissen, spillere og resten av klubben.

L/K-leder Tone Iversen er strålende fornøyd  med  gladnyhetene og trekker først frem treneren.

- Trener Karlsen Skogheim har gjort en formidabel innsats gjennom sine to sesonger som hovedtrener for L/K. Han har utviklet en større profesjonalitet i trenerjobben, som igjen har bidratt til stabilitet i spillerstallen. God treningskultur og lojalitet internt i laget er viktige faktorer for årets suksess, sier Iversen. 

Leder for fotball senior, Linda Skog, stemmer i:

- Det er vanvittig gøy at guttene har lyktes i nå målet for sesongen, sier Skog.

Iversen peker også på det spesielle i at en såpass liten bygdeklubb som L/K har klart opprykket med spillere som nesten utelukkende er Lyngen-gutter - ispedd solid hjelp fra nabokommunene.

- At laget i hovedsak består av spillere med lokal tilhørighet er vi veldige stolte av. Det viser at det er mulig å lykkes med å satse på egne spillere, og at det gjøres en solid jobb også på aldersbestemte lag, sier L/K-lederen, og lover følgende:

- Nå blir det opprykksfest lørdag 14. oktober, når sesongens siste kamp spilles på Geitnes!

Hovedtrener Markus Karlsen Skogheim trekker fram at det har vært en hard jobb å nå målet for sesongen.

- En veldig fin dag for alle som er glad i Lyngen/Karnes! Seniorlaget satte seg ett klart mål før sesongen med ett opprykk på først forsøk. Det har vi nå klart å oppnå. Det er ikke tilfeldig. Spillerne har trent hardt og målrettet for dette i lang tid, en samlet enhet hvor alle har dratt i samme retning, sier Skogheim.

Se den oppdaterte tabellen her!

Han peker på at målet ikke har bare har vært å rykke opp, men å gjøre det med en underholdende spillerstil.

- Det sportslige målet har vi kombinert med en tydelig og offensiv fotball som jeg tror har begeistret Lyngen-publikumet i år. Det skal aldri være kjedelig å se på mitt Lyngen/Karnes og det skal aldri bli stilt spørsmål rundt innsatsen til spillerne! Nå gjenstår enda tre viktige serierunder og målet var aldri bare opprykk, men også å vinne divisjonen. Å da må være den beste utgaven av oss selv i tre helger til. Vel møtt på Polleidet lørdag klokken 15:00 da vi tar imot Senja 2 til årets siste gresskamp!
Rotet seg bort på Stakkevollan

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Sep 2023

L/K hadde sjansen til å ta et langt steg mot sikker opprykksplass, men rotet seg i stedet bort mot Stakkevollan.

I et begivenhetsrik oppgjør på Stakkevollan var det til slutt hjemmelaget som tok alle poengene. L.K tok ledelsen 0-1 etter en heading av Joakim Berg Bjørklund etter corner. SIF utlignet før pause i en jevn første omgang. Det var forsåvidt også andre omgang, men der SIF var effektive så nøyde L/K seg med å sette ballen rett på keeper gjennom nesten hele omgangen. SIF fikk gå opp i en 4-1-ledelse før L/K maktet å kvittere. Først ved Mika Johnsen og så, langt på overtid, ved Gabriel Wikbo-Larsen. 4-3-målet kom imidlertid for sent til å hjelpe L/K og dermed ble det hjemmeseier. SIF har løftet seg mange hakk siden i vår, da L/K vant greit på Geitnes, men dette var likevel en kamp L/K burde vunnet. 

I stedet ble det null poeng og dermed er det fortsatt uvisst om, og eventuelt når, L/K kan sikre seg den andre opprykksplassen. Kvaløya er allerede klar for TiTo, men fortsatt kan Storsteinnes ødelegge moroa for L/K. En seier hjemme mot Senja 2 neste helg vil hjelpe veldig på L/K-nervene i alle fall. 

I tillegg har L/K inne en protest ifm. FIL 2-kampen i forrige serierunde. Der benyttet Finnsnes seg av en spiller som skulle sonet for gule kort. Den kampen kan dermed ende med 3-0 og tre poeng til L/K. Men enn så lenge innfinner vi oss med at vi står med null poeng der. 

* 60. A-kamp for Isak Kristiansen lørdag. Samtidig rundet Gabriel Wikbo-Larsen 50 kamper og Mika Johnsen 40 kamper for L/K.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, William Sørensen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen 

Innbyttere: Oskar Leiros, Krister Klaussen, Sander Kristiansen

Gule kort L/K: Marco Mathisen, Krister Klaussen, Einar Skogheim og Markus Skogheim (trener).

Dommer: Michael André Mosæther Hagen

6. divisjon 

L/K 2 spilte en bra kamp på Polleidet søndag, men tapte til slutt 2-5 for Kvæsma. Stopperne Jørgen Skog og Tordar Eidet Karlsen (str) sto for målene. Utifra spill og sjanser kunne L/K tatt poeng her, men Kvæsma var akkurat det lille hakket bedre og mer rutinerte. 

L/Ks lag: Mikal Biendl, Christian Karlsen, Jørgen Skog, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Berger Eidet Karlsen, Vebjørn Beck Løvland, Gard Grønvoll Sommerseth, Ian Harper, Helmer Karlsen, Aleksander Larsen.
Innbyttere: Ayaz Mahmoud, Erlend Gamst

Gule kort L/K: Tordar Eidet Karlsen og Berger Eidet Karlsen

Høstsesongens første L/K-tap på Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2023

L/K spilte en god første omgang og kunne sågar ledet til pause mot et sterkt FIL 2-lag. Men i andre omgang var hjemmelaget best og vant til slutt fortjent.

Finnsnesværingene gikk hardt til verks fra start, men etter at det første sjokket hadde lagt seg, og de første sjansene var avverget, så kom L/K meget godt inn i kampen. Det ble lagt ned mange kilometer med løping bare i førsteomgangen og etter 19 minutter får L/K også betalt. William Sørensen klarer å vinne ballen på FILs banehalvdel og står for en flott assist til Einar Skogheims harde skudd ned i lengste hjørne fra rundt 16 meter. 

Finnsnes utligner på et frispark etter en drøy halvtime og L/K går til pause på 1-1 etter en meget god omgang. Da hadde blant Gabriel Wikbo-Larsen hatt en eventyrlig sjanse alene med keeper rett før pause. 

I andre omgang sliter L/K litt mer og Finnsnes har et par mann på benken som kommer inn og lager mer problemer for oss. Spesielt kjappe Niklas Sørensen, som setter to mål i andre omgang. L/K spiller ingen god 2. omgang heller og FIL 2 vant som sagt kampen fortjent. 

* Og mens det ikke var så mye "hjelp" å få fra FIL 2 i kveld, så fikk vi litt hjelp i tetstriden fra FK Senja - som slo Storsteinnes på bortebane. Det betyr at vi til tross for tap opprettholder forspranget til Storsteinnes, hvilket er viktig i kampen om de to opprykksplassene i 5. divisjon.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Krister Klaussen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: Marco Mathisen, Sander Kristiansen, Johan Gamst-Eriksen, Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Tokle

Dommer: Jarle Evertsen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og William Sørensen

Ny thriller - ny 3-2-seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2023

L/K - Storsteinnes 3-2: Kristoffer Hansen Holst ble formell matchvinner med et vakkert langskudd, men den reelle matchvinneren for L/K lørdag var keeper Håkon Jensen.

Det er ikke ofte at bortelaget med rette kan si at de fortjente poeng på Polleidet gress, men lørdag var det lett å skjønne de balsfjordingene som var skuffet etter 3-2-tapet for L/K. L/K rodde i land seieren, om enn etter å ha scoret vinnermålet en god halvtime før slutt, ulikt dramatikken på Fagernes da Ramfjord ble beseiret med de samme sifrene.

Storsteinnes, med den gamle L/K-helten Krister Skogli som spillende trener, ledet både 0-1 og 1-2 og spilte en god andre omgang. Men likevel stod det 3-2 til L/K når dommeren blåste av kampen. Da hadde lagene spilt en jevn første omgang der Storsteinnes scoret på en kontring og så ut til å kunne gå til pause med 0-1. Men helt på tampen av omgangen er den ellers gode STIL-keeperen Joachim Bråthen ute av buret og klarerer. William Sørensen får ballen på 45 meter og spotter at keeper er feilplassert. Han er rask med å sende av gårde et skudd og ballen seiler over keeper og i mål. Sterk kandidat til årets mål fra William Sørensen, som startet på benken lørdag etter en uke preget av sykdom.

Publikum hadde knapt fått satt seg på tribunen etter kaffe og vafler i pausen før bortelaget igjen er i ledelsen. Marius Dalhaug gjør det meste av et oppløp på venstresiden og litt passivt forsvarsspill fra L/Ks side og klinker ballen i nettet ved første stolpe. En ny kalddusj for L/K, men så skulle det snu ganske fort. Marco Mathisen hadde kommet inn på midtbanen til starten av omgangen og hans pasningsfot var gull verdt etter 56 minutter. En presis ball i bakrom til raske Gabriel Wikbo-Larsen, et touch fra 17-åringen og så skudd i hjørnet. 2-2.

Og like etterpå skal L/Ks toppscorer Kristoffer Hansen Holst vise seg fram. Han har etter at Sigve Ringbakken skadet seg, fristet tilværelsen på venstrekanten istedenfor sin vante spissrolle, men 58 minutter ut i kampen viser han at man ikke trenger å være rett foran mål for å score. Han får ballen på 20 meter og curler den med høyrefoten opp i hjørnet. Lekkert av Holst, som nå har 17 seriemål for året. Dermed holder han fortsatt stand også som 5. divisjons fremste målgjører - sammen med Hamna 2s Simen Mikkelsen.

L/K skapte flere sjanser utover i omgangen og fikk blant annet et mål annullert uten at det fremsto glassklart hvorfor. Men samtidig ga ikke balsfjordingene opp kampen, og etter hvert var de også klart farligst foran mål. Flere store sjanser ble vasket frem og det smalt blant annet i aluminiumet bak L/K-keeper Håkon Jensen i tillegg til at 16-åringen måtte i aksjon flere ganger mot slutten av kampen.

Det ble imidlertid ikke flere mål - verken den ene eller den andre veien - og såpass mye av æren for det hadde Jensen at han ble belønnet med Dagens L/K-gutt. Velfortjent på en dag der den nybakte pappaen og L/K-treneren Markus Karlsen Skogheim var mest lettet og glad for det tre poengene. Og tabelltopp også - med KSK ett poeng bak med én kamp mindre spilt.

* Med lørdagens seier holder vi Storsteinnes syv poeng bak oss i tetstriden. Hvis alt går som det ser ut til i divisjonen over oss, at Ulfstind og Andreas Løvland tar TiTO-gullet, så er det ingen av andrelagene rundt oss (FIL 2 og Hamna 2 spesielt) som har anledning til å rykke opp. Med to lag opp fra 5. divisjon så betyr det som det står nå at det realistisk sett kun er Kvaløya og Storsteinnes som kan forpurre opprykket for L/K. De neste ukene vil bli spennende i så måte - med tøffe bortekamper for L/K på Finnsnes og på Stakkevollan.

* Vebjørn Isaksen (24) rundet 160 A-kamper for L/K lørdag. Vebjørn har også i 2023 vært påliteligheten selv på høyre stopperplass og har som den eneste spilt, fra start, samtlige 23 L/K-kamper (inkludert treningskamper). Mika Johnsen er den eneste andre som har spilt alle 23 kampene, men han har hatt et par kamper som innbytter.

* Gabriel Wikbo-Larsens 2-2-mål var L/Ks 100. scorede mål denne sesongen - treningskamper inkludert.  I serien er tallet 82, hvilket ikke mange lag i nordnorsk herreserie matcher. Det gir et snitt på 4,82 mål per kamp.

 L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Krister Klaussen, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: William Sørensen, Marco Mathisen, Joakim Berg Bjørklund

Gule kort L/K: Kristoffer Hansen Holst og Einar Skogheim

Dommer: Trond Haug, Kvaløya

L/Ks målscorere: William Sørensen, Gabriel Wikbo-Larsen og Einar Skogheim

Neste kamp: Finnsnes 2 (B), mandag 18. september.

Tap for L/K 2

L/K 2 spilte kamp etter A-laget på Polleidet lørdag. L/K-rekruttene spilte en bra kamp, men det ble likevel tap 2-5 for KSK 2. L/K skapte mye offensivt i denne kampen og burde absolutt scoret mer enn de to målene det ble. Samtidig "skapte" man litt vel mye defensivt også og KSK fikk en enkel jobb på noen av sine mål. William Waltenberg sto for L/Ks første mål da han stakk igjennom på stillingen 0-2 og satte ballen i lengste hjørne. Tordar Eidet Karlsen scoret på straffe i andre omgang. 

L/K 2 har tre kamper igjen av sesongen. To hjemmekamper mot Kvæsma og Tromsøstudentene før man avslutter borte mot Storfjord 8. oktober.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Christian Karlsen, Jonas Samuelsen, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Tokle, Vebjørn Beck Løvland, Gard Grønvoll Sommerseth, Helmer Karlsen, Ian Harper og William Waltenberg. 

Innbyttere: Berger Eidet Karlsen, Ayaz Mahmoud, Arion RJ Ballovarre og Rudi Dreyer.

Berget trepoenger fem minutter på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Sep 2023

L/K styrte mot et småflaut poengtap på Fagernes. Men så dukket kaptein Kristian Bjørn Hansen opp - igjen. 

L/K ledet 2-0 til fem minutter før slutt etter mål av Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen og var på vei mot en oppskriftsmessig seier mot bunnlaget Ramfjord lørdag.

L/K spilte ingen stor kamp og skapte mindre offensivt enn vanlig, men hadde stort sett full kontroll på hjemmelaget gjennom nesten hele kampen. Men ut av ingenting reduserer RUIL på et av de få våpnene de brakte til Fagernes kunstgress - en dødball. Og to minutter senere er katastrofen et faktum da hjemmelaget får straffespark. Den setter spissen Isak Hamnes Johansen i mål og L/K er i ferd med å rote bort to poeng på utilgivelig vis. Kanskje ble man for selvsikker på 0-2, men etter 2-2 så det ikke ut som L/K skulle klare å berge seieren. 

L/K-trener beordret kaptein Kristian Bjørn Hansen opp på spissplass for å prøve å skape noe på tampen. Dommer Ørjan Sørensen Høili hadde lagt til rikelig med tid og fem minutter it i overtiden løper Kristian Bjørn Hansen igjennom på en lang ball bakfra. Han kommer alene med keeper, som er på tur ut for å lage trøbbel for L/K-kapteinen, men Kristian er kald og rolig og legger en lekker lobb over keeper med innsiden av høyrefoten. Det virker som en evighet før ballen kjærtegner nettmaskene og L/K kan slippe jubelen løs. Like etter er kampen over og RUIL må innse at de var bare sekunder unna å tukte L/K. 

Kristian berget uavgjort for L/K i sluttminuttene også i forrige bortekamp - mot Fløya 2. En god vane kapteinen har lagt seg til! 

Med tre nye poeng så har L/K fortsatt ryggen på Kvaløya på toppen av tabellen. Og viktigere: Vi holder lagene bak oss på tabellen på en fotlengdes avstand. 

* Einar Skogheim scoret sitt 14. seriemål lørdag. Målet kom på lekreste vis - på et langskudd fra nærmere 25 meter som føk forbi keeper og inn i lengste hjørne. 

* På en dag der det lugget litt offensivt og det ble mye kriging på en liten, trang bane så var det midtbanemotor Krister Klaussen som stod fram som L/Ks beste. 

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Krister Klaussen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Tokle

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund og Kristian Bjørn Hansen

Dommer: Ørjan Sørensen Høili 
Klar for turnering i Lyngen? Det er i alle fall vi!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Aug 2023
                                                                      Et bilde som inneholder logo

Automatisk generert beskrivelse


Lyngen/Karnes IL ønsker velkommen til Lyngenturneringa, en aldersbestemt fotballturnering 

30. september og 1. oktober 2023

Lørdag 30. september: Mix 6-7 år, G9 år, J9 år, G11 og J12 år

Søndag 1. oktober:  G13 år (7er), J15 år og G15 år (9er)

Baner:

Lyngenhallen og Geitnes stadion (søndag)

Spillere:

3-er klasse G/J 6-7 år

5-er i klasse 8-9 år 

7-er G/J 11, 12 og 13 år

9-er G/J 15 år

Ubegrenset antall innbyttere.

For øvrig samme regler som i 3-er, 5-er, 7-er og 9-er fotball.

Spilletid:

Hver kamp er på

2x6 min 3er fotball 

1x 18 min. i 5er fotball

1x 25 min i 7er fotball

2x14 min i 9er fotball

Hvert lag er sikret minimum 4 kamper.

Premiering:

Premiering til samtlige spillere i klassene fra 6 til 12 år.

Påmeldingsavgift:

Kr.650.- for 3-er lag

Kr. 700.- for 5-er lag

Kr. 950.- for 7-er lag

Kr.1000.-for 9-er lag

Reglement:

Turneringen spilles etter NFF`s reglement og bestemmelser. 

 

Påmelding skjer via denne linken:

Lyngenturneringa 2023 - Profixio

 

Frist for påmelding og betaling er satt til 22. september 2023

Registrert påmelding er bindende.

 

Eventuelle spørsmål rettes til: 

Siri Rodahl Johansen (m) 41226745
Elleville tilstander på Polleidet og Årets mål (?) av Einar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2023


Einar Skogheim (23) var konge på Polleidet i atter en målfest av en fotballkamp. 

Det ble til slutt 7-5 til L/K mot Mellembygd i ettermiddagens oppgjør mellom de to eneste lagene i 5. divisjon som spiller hjemmekamper på gress. L/K lå aldri under i løpet av kampen, men det var heller aldri snakk om noen trygg ledelse. Selv på 7-4 var det puls på L/K-benken og når MIL får 7-5 på straffe fem minutter før slutt så var det viktig å holde hodet kaldt. Det klarte heldigvis Markus Karlsen Skogheims disipler og dermed kunne sasasa-en runge i hjemmegarderoben på Polleidet for tredje gang i høst. De tre seirene har kommet etter 24 mål scoret og 12 mål innsluppet. Aldri kjedelig på Polleidet med andre ord!

Kjedelig var det heller ikke da Einar Skogheim scoret sitt andre mål for dagen. 6-3-målet var et dribleraid vi knapt har sett maken til fra en L/K-spiller. Fem-seks motstandere prøver å stoppe kvalvikingen, men det lar seg rett og slett ikke gjøre. At det til slutt ender i at Einar også klarer å sette ballen i mål var selvsagt ekstra deilig for L/K-spilleren som stakk av gårde med gavekortet fra Elektro-Sport som Dagens L/K-gutt - for andre gang på rad! 

En annen som aspirerte sterkt til den tittelen i dag var Gabriel Wikbo-Larsen. I likhet med Skogheim scorer han to mål, L/Ks to første, og han er også nestsist på både Mika Johnsens goal og på Isak Kristiansens nettkjenning.

Det siste målet var av den rotete sorten, der ballen spretter opp i nettaket etter litt Pinball-tendenser i MIL-feltet. Kristoffer Hansen Holst siste L/K-spiller på den, og L/Ks toppscorer er kreditert målet. 

Det var ingen overraskelse at Mellembygd, anført av divisjonens nestmestscorende Sigurd Alterskjær Eriksen, var gode offensivt. Det har de vist i to kamper mot oss tidligere i år. Men at de skulle klare fem mål, var i overkant utifra spill og sjanser. Men de var komfortable på en fin gressmatte på Polleidet og viste at de er mer enn gode nok for å holde seg i 5. divisjon.

L/K vil på sin side gjerne klatre opp et nivå og da må trepoengerne komme jevnt og trutt. Kvaløya ligger to poeng foran på toppen tabellen, og utfordrerne bak ledes an av Storsteinnes - med Finnsnes 2 og Hamna 2 hakk i hæl. 

* Kristoffer Hansen Holst scoret sitt 16. seriemål i år. Einar Skogheim er nå oppe på 13, mens Isak Kristiansen ligger på 11 og Gabriel Wikbo-Larsen på 10. 

* Einar Skogheim har nå doblet antallet mål totalt for L/K - inkludert treningskamper. Han hadde 16 mål i alle turneringer før årets sesong. Nå står han med 32. 

* Kristoffer Hansen Holst står med 23 mål totalt i år, inkludert seriekamper.

* L/Ks assistenttrener Aleksander Skatland fylte 31 år i dag og fikk den bursdagsgaven han ønsket seg - nemlig tre poeng! Han satte forhåpentligvis også pris på 93 minutter med spenning…

* Neste A-kamp er Ramfjord på bortebane lørdag kl. 15.00.

Alle innbytterne så nær som keeper Asgil Brændeland og en småskadet Jørgen Skog kom inn i løpet av kampen. 

Gult kort L/K: Sander Kristiansen

Målscorere L/K: Gabriel Wikbo-Larsen (2), Einar Skogheim (2), Isak Kristiansen, Mika Johnsen og Kristoffer Hansen Holst. 

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby
Kaptein Hansen berget dagen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Aug 2023

Det gikk mot et knepent L/K-tap på Fløyabanen, men ett minutt før slutt steg Kristian Bjørn Hansen til værs og stanget inn mål og poeng.

L/K-kapteinen er til tross for sine 24 år en svært rutinert fotballspiller - inne i sin 10. sesong på A-laget. Mandag kveld fikk han bruk for rutinen sin da L/K trengte mål mot et godt Fløya 2-lag på Fløyabanen. I en sjansefattig kamp, spesielt andre omgang var det lite action foran begge mål, var det Fløya som hadde føringen. L/K jobbet imidlertid beinhardt i 90 minutter og ga aldri Fløya særlig ro til å spille sitt spill. 

Fløya var best før hvilen og hadde strengt tatt fortjent å gå til pause med ledelse etter at de tok føringen allerede fem minutter. L/K-keeper Håkon Jensen stod en god kamp og måtte til pers mer enn én gang utover i omgangen, men det ble med den ene baklengsen i første omgang. I andre enden var Gabriel Wikbo-Larsen som fikk ballen servert av Fløya 2-keeper Folstad syv minutter før pause. Gabriel var ikke tungbedd og satte sitt åttende seriemål for sesongen.

Andre omgang var det ikke mange sjanser å skrive hjem om. L/K var kun sporadisk oppe i Fløyas målgård å lagde trøbbel. Men samtidig ble det jobbet knallhardt i alle ledd og det stod 1-1 helt til Fløyas balsfjording Audun Berntsen Løvland ekspederer et innlegg fra venstre rett i kassa fra 16-17 meter. Meget bra prestasjon. Og det så også ut til å bli matchvinnermålet, helt til Kristian Bjørn Hansen knuste til i Fløya-feltet etter en corner fra Einar Skogheim, som for øvrig spilte sin 130. kamp for L/K mandag.

Like etterpå får L/K en ny corner og da er det såvidt at ikke Krister Klaussen, headet inn seiersmålet også. Men ballen føk utfor stolpen og like etterpå blåste dommer Jarle Evertsen av kampen. 

2-2 betyr at L/K fortsatt må nøye seg med toerplasseringen på tabellen - to poeng bak Kvaløya. Det er også tett bak oss på tabellen, så her er det bare å henge i stroppen og krige til seg mer poeng.

* Einar Skogheim rundet 130 kamper for L/K, mens Joakim Berg Bjørklund nådde 80 kamper i går med sitt innhopp i L/K-forsvaret.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Johan Gamst-Eriksen, Krister Klaussen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund og Mika Johnsen

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund og Isak Kristiansen
L/K klatrer på tabellen etter 10-3 på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2023

Einar Skogheim scoret fire da Hamna 2 ble nedkjempet - og passert på tabellen.

Det som på forhånd så ut som en tricky oppgave for L/K, Hamna lå foran oss på tabellen før kampen, ble til slutt en høyst komfortabel 10-3-seier på Polleidet stadion fredag kveld. 

Publikum fikk se et L/K-lag som spilte offensiv og sjanseskapende fotball, og etter første omgang burde det stått langt mer i L/Ks målprotokoll enn de fire som faktisk ble bokført. Stolper, Hamna-bein og keeperhansker hadde stått i veien for L/K gjennom omgangen, men likevel klarte vi å putte fire - fordelt likt mellom Isak Kristiansen og Einar Skogheim. Førstnevnte fikk igjen tillit som spiss etter fire mål mot TIL 3 og noterte seg for to mål og en særs aktiv omgang. Tar vi med de to treningskampene før høstsesongen så har Isak 10 mål på de fire siste kampene. 

Dagens L/K-gutt ble likevel Einar Skogheim, som scoret fire mål og spilte en suveren kamp i sin offensive midtbanerolle. Spesielt 6-0-målet var det sus over - rett i krysset fra 14-15 meter. 

L/K ledet 7-0 etter 70 minutter. 7-0-målet satte Krister Klaussen inn med et knallskudd fra klassisk Klaussen-hold - fra D-en utenfor 16-meteren. Klaussen andre for sesongen.

Og frem til da hadde Hamna knapt skapt noe som helst. Men så, ut av ingenting, kommer først en redusering. Så én til. L/K lot seg ikke prege av det og scoret selv et par til ved Einar Skogheim og Kristoffer Hansen Holst. På overtid blir det både 9-3 og så endelig tosifret og 10-3 helt på tampen. Den er det William Sørensen som setter, seks og et halvt år etter at han scoret sitt forrige A-lagsmål for L/K - helt i starten av sin eneste fulle sesong for L/K. Men alt tyder på at den hjemvendte kvalvikingen blir å score flere mål i høst. 

Med seier fredag, har L/K klatret opp på andreplass på tabellen  en tabell som ledes av Kvaløya. De er imidlertid bare tre poeng foran L/K, som også har én kamp mindre spilt enn kvaløyværingene. Allerede mandag er det ny kamp - borte mot Fløya 2. Klarer L/K å vinne den, så går vi til topps på tabellen med bedre målforskjell enn KSK. Fløya 2 slo oss hjemme på Geitnes i vår, så vi satser på at L/K-guttene vil revansjere det tapet!

Alle innbytterne benyttet, bortsett fra keeper Asgil Brændeland. 

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen - god

Gult kort L/K: Vebjørn Isaksen


Lørdag tapte L/K 2 0-5 for Skjervøy 2 på Skjervøy. Fortjent tap mot et av de bedre lagene i divisjonen, men L/K spilte ingen dårlig kamp med et litt redusert mannskap som følge av to A-kamper på tre dager.

Vi merker oss et comeback av Rudi Dreyer (40) og litt yngre Erlend Gamst (22). Ny sjanse til poeng i 6. divisjon kommende lørdag - mot Blåmann.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Joakim Berg Bjørklund, Berger Eidet Karlsen, Vebjørn Løvland, Arion RJ Ballovarre, Sander Kristiansen, Ayaz Mahmoud, Ian Harper, Helmer Karlsen.

Innbyttere: Markus Karlsen Skogheim, Rudi Dreyer, Erlend Gamst
Fjellklatrerkjendisen åpner Lyngentrappa: Velkommen til folkefest i parken lørdag!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Aug 2023

Lyngen/Karnes IL og Lyngen kommune inviterer til folkefest i Prestelvparken lørdag 19.august.

Det blir offisiell åpning av Lyngentrappa ved den velkjente tindebestigeren Kristin Harila kl. 11.00 i Prestelvparken på Lyngseidet, før starten på Lyngen Mil- og motbakke blåses i gang kl.11.30. Her er det åpent for alle å delta, både i konkurranseklasse, trimklasse og egen klasse for barn.

 Velg mellom en tur opp gjennom Lyngentrappa til Verdens ende, og ned til Lyngseidet, eller for de sprekeste videre opp Kjosaksla med vendepunkt på Rundtind.

Lyst å konkurrere med noen av de sprekeste i verden? Verdensrekordholder Kristin Harila, som nylig besteg 14 fjell på over 8.000 meters høyde på 92 dager deltar også på løpet, sammen med Jens Kvernmo. Her blir det sikkert muligheter for selfies etter målgang. 

Har du ikke allerede meldt deg på? Gjør det her: Påmelding til Lyngen Mil- og motbakke

Påmelding kan også gjøres lørdag før kl. 10.00, i sekretariatet som er plassert ved startområdet i Parkveien. Startnummer må hentes i sekretariat innen kl. 11.00.

Barn som deltar, melder seg på direkte i sekretariatet på lørdag, fram til kl. 11.15. Det koster kr 100 for barn.

Premieutdeling kl. 1400.

I parken blir det mange ulike aktiviteter for barn, med et digert hoppeslott, ansiktsmaling, kreativt lekebord med ulike aktiviteter, og aktivitetsløype rundt dammen. Betal kroner 100 og delta på alt så mye du vil. Vi trekker premier for alle som deltar på minst 3 ulike aktiviteter.

Det blir salg av mat og drikke; du får kjøpt nydelig fiskesuppe, hamburger, pølse m/brød, kaffe og kaker og mere til!

Kristin Harila holder foredrag på Lyngseidet Gjestegård kl. 15.30, som er åpent for alle.

Parkering rundt Rådhuset og ved Eidebakken skole. Vi minner om at deler av Parkveien blir stengt i forbindelse med start på løpet.

Bli med og lag en folkefest for store og små!
Fire fra Isak sørget for tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2023

Isak Kristiansen (21) fikk sjansen som spiss og takket for tilliten med fire mål i kveld. Da  er Dagens L/K-gutt-tittelen selvsagt!

L/K vant til slutt 7-4 i en tidvis hektisk kamp mot TIL 3 på Polleidet gress i kveld. Og kampens store spiller ble Isak Kristiansen, som hadde en fantastisk kamp som spiss for L/K! Fire mål - to i hver omgang sørget for at hjemmelaget tok alle poengene mot et TIL 3-lag som aldri ga opp til tross for at L/K ledet i store deler av kampen. 

Kristiansen fikk sjansen som spiss etter at toppscorer Kristoffer Hansen Holst ble flyttet ut på venstrekanten for å erstatte skadede Sigve Ringbakken.   Isak er slett ikke ukjent med spissrollen og scoret blant annet fra spissplass i treningskampen mot Nordreisa. Men fire mål i seriekamp er noe helt annet! Isak kriget, løp, skjøt og presset sammen med lagkameratene TIL til å gjøre feil. Flere fine mål fra Isak i kveld, men 6-3-målet får rangen som det fineste. Isak møter innlegget fra en superopplagt Johan Gamst-Eriksen på høyresiden, demper ballen og smører den bort i lengste hjørne - fullstendig utagbart for TIL 3-keeperen. Men også 3-1-målet til Gabriel Wikbo etter 22 minutter får ekstra pluss for fint forspill. Denne gangen er det Oskar Leiros som vinner en duell midt på L/Ks banehalvdel. William Sørensen plukker opp ballen og sender en hard løpeball ut på kanten til Mika Johnsen. Han tar et par fine touch før han slår igjennom til jevnaldrende Gabriel, som er sikkerheten selv en mot en med TIL 3-keeper Sigurd Isak Nilsen. 

Som resultatet tilsier var det nødvendig med en Isak i scoringsform, for L/K klarte ikke å demme opp for alt TIL 3 kom med. Men L/K var best og fortjente seieren i en kamp der mange var gode. Gabriel Wikbo-Larsen scoret to mål, Vebjørn Løvland scoret sitt aller første A-lagsmål, innbytter Johan Gamst-Eriksen rakk et hat-trick av assists fra høyrekanten og William Sørensen var strålende på midtbanen i sitt comeback for moderklubben. 

At det ble fire baklengs, skal selvsagt TIL 3 som sagt ha mye av æren for. De var god til å ta kontringsmulighetene når de kom, og de kom opptil flere ganger når L/K var på det offensive kjøret og fikk brudd imot. Men L/K kom ut av med æren i behold - og vel så det. Veldig mye positivt å ta med seg for trenerteamet til L/K, med hovedtrener Markus Karlsen Skogheim i spissen! 


* Alle innbytterne så nær som reservekeeper Asgil Brændeland kom inn for L/K i dag. 

* Ingen gule kort til L/K i dag. 

* God kamp av dommer Ken Rune Johansen. 

* Ett minutts stillhet før kampen for å minnes Magne Mikkelsen, den tidligere Karnes og Lyngen-spilleren som gikk bort i juli - 76 år gammel. Magne var en fremtredende fotballspiller for både Karnes og Lyngen, samt for Ringvassøy  og var aktiv i fotballmiljøet til det siste - hvorav de siste årene ble tilbrakt i Valhall FK sammen med sønnen Espen. L/K kondolerer til familien og lyser fred over Magne Mikkelsens minne. 

Ny hjemmekamp allerede fredag mot Hamna 2.
L/K-treneren om nyspiller Sørensen: - En kjempesignering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2023

William Sørensen (21) har vært i blant annet TUIL, Bodø/Glimt og Fredrikstad. Men nå skal han spille for L/K igjen fem og et halvt år etter at han forlot klubben. Det er L/K-trener Markus Karlsen Skogheim veldig glad for.

Kvalvikingen, som har bodd sørpå de siste årene, har vært i Lisleby FK sammen med lillebror Odin siden våren 2022. Nå har imidlertid William flyttet nordover igjen og skal bo i Lyngen fremover. Og da passer det veldig godt å spille for moderklubben igjen!

William Sørensen spilte aldersbestemt fotball sammen med brorparten av guttene som nå utgjør stammen på A-laget til L/K, og debuterte også grytidlig på A-laget. Han var blant annet en periode den aller yngste som har scoret mål for A-laget, da han i en alder av 15 år og 28 dager scoret i en vinterseriekamp mot Senja i februar 2017. 

- Å vende tilbake til moderklubben etter 6 år er som å gå tilbake i tid - samtidig som jeg ser fremover. Gjenforeningen med lagkamerater og folket hjemme bringer frem en bølge av følelser, og det er som å omfavne en del av min fotballhistorie på nytt, sier William til L/K-nett.  

21-åringen har planer om en militær løpebane i den spisse enden av Forsvaret etter hvert og da må det fysiske være på plass.

- Når det gjelder å kombinere hardtrening i forbindelse med militær og fotball, ser jeg på det som en  spennende utfordring. Balansen mellom dedikert trening og å yte sitt beste på banen er en kunst jeg er ivrig etter å mestre, sier Sørensen. 

Med William på plass får L/K-trener Markus Karlsen Skogheim en fiks ferdig midtbanespiller med store offensive kvaliteter, samtidig som løpskraften, fysikken og arbeidsmentaliten er på plass i det defensive. Alt sammen har William vist både på trening og i en omgang i treningskampen i Piteå i sommer. 

- Dette nye kapittelet gir meg muligheten til å dele min lidenskap for fotball med folket rundt på en måte som inspirerer og motiverer, både unggutta og de rutinerte. Jeg ser mye potensiale i gruppa, og har troa på planen som er fastsatt, slår Sørensen fast. 

William, som får draktnummer 20 i L/K, er nå formelt spilleklar og kan få sin første seriekamp i rødt og blått på mandag mot TIL 3 - på Polleidet gress. Målsetningen på vegne av laget er klart fra Sørensens side:  

- Nå er det eneste som gjelder å få L/K tilbake dit de hører hjemme!

Hovedtrener Markus Karlsen Skogheim har følgende å si om den gamle naboen hans fra Kvalvik: 

William er en kjempeforsterkning for oss. Tross sin unge alder så har han mye erfaring i sekken. Med sitt ferdighetsregister så kunne han enkelt funnet seg en klubb høyere i divisjonssystemet. Det at han da ende i Lyngen/Karnes gjør meg veldig glad, for vi vil være en arena for unge sultne spillere som elsker å trene og vil utvikle seg. 

L/K ønsker William Sørensen velkommen tilbake i klubben!
L/K-tap for NIL og Dreyer

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Aug 2023

Hat-trick av Steffen Dreyer på Polleidet er normalt godt L/K-nytt. Men ikke mandag. 

Da sto han nemlig for tre av fire mål for motstander Nordreisa i treningskampen på Polleidet - ironisk nok fortsatt som L/K-spiller formelt. Steffen skal imidlertid spille for Nordreisa i 4. divisjon i høst og viste mandag at han fortsatt har det som trengs. 


Det har forhåpentligvis også L/K, som faktisk spilte en bra kamp til tross for at det ble tap 1-4. Første omgang, inntil den første forsvarstabben, var veldig god. Da hadde L/K fullstendig taket på NIL, med god bevegelse, mye løp og oppofrende duellspill. Men etter en unormalt fæl keepertabbe av Asgil Brændeland og en ny forsvarstabbe rett etterpå, så inviterer vi gjestene inn i kampen mot slutten av omgangen. 1-2 til pause.

Andre omgang var også greit gjennomført av L/K, også etter at det ble byttet inn en god del spillere. Men uten toppscorer Kristoffer Hansen Holst så klarte ikke L/K å sette flere sjanser enn den Isak Kristiansen sto for tidlig i kampen. NIL stilte med et veldig rutinert lag og rodde trygt i land seieren. 


 • Berger Eidet Karlsen fikk sin A-lagsdebut - som midtstopper de siste seks-syv minuttene. 
 • Isak Kristiansen scoret tre mål som innbytter mot Munksund i Piteå og fulgte opp med en ny scoring her - denne gangen i litt uvant rolle som spiss. 
 • Kaptein Kristian Bjørn Hansen rundet 170 A-kamper for L/K.


L/K fra start: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen


Innbyttere: Håkon Jensen, Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre, Johan Gamst-Eriksen, Sander Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Berger Eidet Karlsen


Dommer: Dan Håvard Johnsen - god
Solid seier til 90-åringen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jul 2023

På 90-årsdagen til gamle Lyngen IL vant dagens L/K-lag med kalassifre i Piteå.

Treningsleiren i Piteå nådde sitt klimaks torsdag kveld da L/K møtte Munksund/Skuthavn til treningskamp i Bergsviken. Etter 90 minutter stod det 11-0 til L/K - blant annet etter hat-trick fra tre(!) spillere. Både Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen og Isak Kristiansen puttet tre hver. I tillegg satte Mika Johnsen inn to. Sigve Ringbakken kom ikke på scoringslisten men sto for målgivende til fem av målene!

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan bokføre mange gode prestasjoner og god spill. Selv om motstanderen ikke holdt topp standard så er det godt å lykkes med det man har trent på. Og det gjorde L/K i høyeste grad - med mye fart og presisjon i det offensive og med trygt og godt spill i de bakre rekker.


Trener Skogheim hadde tatt ut en solid tropp til kampen og brukte det han hadde. Men også innbytterne gjorde manns jobb i kampen og én av dem, Isak Kristiansen, noterte seg altså for hat-trick. 

Treningsleiren avsluttes nå og L/K kjører hjem til Lyngen lørdag. Der fortsetter oppkjøringen til høstsesongen på Polleidet gress. 

* Lånespiller Gaute Waltenberg (17) fikk sin uoffisielle debut for L/K torsdag. Den gamle storscorer Jørn Henriksens keepersønn har fulgt treningsleiren fra A til Å og har gjort et bunnsolid inntrykk.

* William Sørensen (21) gjorde også comeback for moderklubben etter mange år i andre klubber. William flytter hjem til Lyngen i høst og er selvsagt en veldig interessant spiller for L/K om han selv vil. 

L/K fra start i den historiske kampen: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Tokle, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen og Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Gaute Waltenberg, Isak Kristiansen, Vebjørn Løvland, Arion RJ Ballovarre, Johan Gamst-Eriksen, Sander Kristiansen og Gard Grønvoll Sommerseth.
Four more months for Markus

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2023

Markus Karlsen Skogheim fortsetter likevel som L/K-trener ut sesongen!

Det er klart etter at Markus har blitt enige med Fløya og L/K om at han vil fortsette som L/K-trener, til tross for at planen var at han skulle gå inn for fullt i Fløya etter vårsesongen var over.

Markus har selv tatt initiativ til løsningen, som innebærer at han skal fortsette som i vårsesongen - med å være hovedtrener for L/K og hjelpetrener i Fløya. At han velger å fortsette med dobbelløsningen skyldes flere ting, men en av de viktigste årsakene er at det har gått greit å kombinere de to trenerjobbene.

- Alle parter var litt spent på hvordan en kombinasjonsløsningen på våren skulle fungere, meg selv inkludert. Men det visste seg at det faktisk fungerte utmerket. Så derfor ville jeg fortsette, og når Lyngen/Karnes-styret også ville det så var det aldri noen tvil hos meg, sier Karlsen Skogheim. 

Han er glad for at løsningen ble som den ble. 

- Først og fremst må jeg reflektere over hvilken privilegert situasjon jeg er i. To idrettslag, som jeg respekterer høyt, vil ha meg som fotballtreneren deres. Det at man også klarer å samarbeidet klubbene i mellom slik at vi får til en god løsning for meg og de respektive spillerne setter jeg virkelig pris på, sier L/K-treneren.

L/K kan for egen regning tilføye at vi er takknemlige for samarbeidet og forståelsen som er mellom Fløya og L/K i denne saken. Det er et eksempel til etterfølgelse.

Nå ser Karlsen Skogheim fram til en spennende høst i 5. divisjon. L/K ligger på skuddhold til en opprykksplass, men det er en stor jobb som fortsatt skal gjøres for å havne i det gjeve selskap - på én av opprykksplassene ved sesongslutt. L/K-treneren vet hva han vil. 

- Til høsten så har jeg tre konkrete ambisjoner og forventninger; Jeg vil spille engasjerende og offensivt angrepsfotball. Jeg vil fortsette å satse på våre unge flotte talenter og utvikle de videre igjennom en god treningshverdag og i kamp. Det mest konkrete og handfaste motivasjonen jeg har, som jeg deler med spillergruppa er at vi skal ta flere poeng enn på vårsesongen og at dette skal kulminere i ett opprykk, sier Karlsen Skogheim.

Linda Skog, leder i L/K Fotball sier til L/K-nett at hun er glad for at Markus ønsker å fullføre jobben han har startet på i L/K.

- Vi er glad for at Markus fortsette, slik at vi får kontinuitet i gjennom hele sesongen. Han har hatt store fremskritt med spillergruppa, og dem er også fornøyd med å ha han med videre, sier Skog.

Nå står L/K foran en treningsleir i Piteå med 27 spillere påmeldt. Der får Markus god tid til å ytterligere drille inn formasjoner og spillemønstre i ro og mak. 

At Markus fortsetter betyr også at Trond-Egil Larsen og Jens-Georg Løvland, som stod klare til å ta over etter vårsesongen, i stedet fortsetter å ta ansvar for 6. divisjonslaget til L/K ut sesongen. De skal etter planen ta over roret foran 2024-sesongen og L/K er selvsagt uhørt heldige som har en trenerløsning klar når Markus forlater oss. 

Unødvendig spennende nesten helt til slutt på Senja

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2023

Krister Klaussen og Kristoffer Hansen Holst scoret målene da L/K tok en svært fortjent seier mandag kveld. 

L/K kunne gå til fotballferie med en fin seier borte mot FK Senja etter Krister Klaussen aller første mål for L/K og Kristoffer Hansens Holst 13. seriemål for sesongen. 


L/K klarte ikke å score før pause, selv om de presset Senja tilbake og tvang hjemmelaget til å gjøre feil. Gang på gang flommet guttene fremover, men den siste pasningen var ti centimeter feil hver gang. Og når vi klarte å komme til avslutning, så gikk enten forsøkene rett på FKS-keeperen eller så forsvant ballen utenfor stengene. Men måten guttene jobber for å skape sjansene er forbilledlig. Det var mange kollektive meter som ble lagt ned av de røde i går, og mange av de meterne er full sprint. 


Sånn fortsatte det egentlig i andre omgang, så da Krister Klaussen tok affære én time ut i kampen og klinket inn sitt aller første L/K-mål. Krister spilte en bunnsolid kamp på midtbanen og hvis han begynner å score regelmessig også, så smaker det virkelig fugl.  Malangsværingens mål kunne funket som en forløsende scoring for L/K-guttene, men vi fortsatte i samme sporet. Sjansene fortsatte å komme på samlebånd, men L/K-trener Markus Karlsen Skogheim måtte vente til fire minutter før slutt før han kunne være litt trygg på seier. Da bryter L/K og Mika Johnsen nok et Senja-oppspill midt på hjemmelagets banehalvdel. Han tar med seg ballen fremover og slår en finfin ball til toppscorer Kristoffer Hansen Holst. Han springer fra forsvaret og tar seg inn i feltet, før han avslutter nede i hjørnet. 

Med seier på Senja, så har L/K godt heng på tabelltoppen. Litt ujevn vårsesong likevel, men vi får si oss fornøyd med utgangspunktet for høstsesongen.

Bakover var det stort sett trygt. Oskar Leiros erstattet Kristian Bjørn Hansen i midtforsvaret og gikk foran i duellspillet, mens stopperkollegene Vebjørn Isaksen og Marcus Hausner Christensen tok seg av løpsduellene.

Av innbytterne kom Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Tokle og Johan Gamst-Eriksen kom inn. 

Gule kort L/K: Marcus Hausner Christensen

Dommer: Øyvind Jøstensen - meget solid
Flott gjennomført, men bare ett poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jun 2023

Kvaløya borte er ingen lett motstander. Men L/K hadde fortjent samtlige tre poeng onsdag. 

Det ble 1-1 mot KSK på Storelva onsdag, etter at L/K tok ledelsen ved toppscorer Kristoffer Hansen Holst mot slutten av første omgang. Det målet må Holst i høyeste grad dele med Gabriel Wikbo-Larsen, som gjør et nydelig forarbeid før han slipper Holst igjennom i midten med en perfekt vektet stikkball. 


Den ledelsen var knapt truet før helt på tampen av andre omgang, da KSK fikk sin utligning. Og langt på overtid hadde hjemmelaget en svær sjanse til som L/K-keeper Asgil Brændeland gjorde sitt ytterste for å avverge- med suksess. Men det var ille nok at KSK klarte ett poeng, om de ikke også skulle stjele med seg alle tre. For denne vindfulle onsdagskvelden var L/K best. De store sjansene ble vasket fram i både første og andre omgang, men det var altså kun Holst som klarte å konvertere en av sjansene i mål. 


KSK spilte i medvind i første omgang og det fysisk sterke laget var forventet å lage trøbbel for L/K. Men kaptein Kristian Bjørn Hansen, som var helt outstanding før han måtte gå av med skade midtveis i andre omgang, red stormen av på elegant vis. Det ble egentlig ikke mer enn en bris heller, med sporadiske sjanser på dødball, og i motsatt ende av banen skapte L/K mer. 

Trenden fortsatte i andre omgang. L/K var det førende laget og burde ledet med mer enn ett mål før sluttminuttene ødela. At Kristian Bjørn Hansen måtte ut, fikk sitt å si for selvtilliten i måten L/K forsvarte seg på. Isak Kristiansen, som nylig var kommet innpå, måtte for øvrig ut med en fotskade samtidig med Hansen. 


Neste kamp er mandag 19. juni mot Senja 2 borte. Det er siste kamp i vårsesongen. 


L/K fra start: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Krister Klaussen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Isak Kristiansen, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Tokle


Dommer: Jarle Evertsen


Gule kort L/K: Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen
Tidvis festspill på Geitnes - og endelig holdt vi nullen også!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2023

GOD KAMP: Vebjørn Isaksen (fra høyre), Mika Johnsen, Marco Mathisen og Arion RJ Ballovarre hadde stort sett god kontroll på Stakkevollan på Geitnes lørdag.

 L/K tok en svært fortjent seier mot Stakkevollan i finværet på Geitnes. 

L/K revansjerte det fryktelig unødvendige hjemmetapet for Finnsnes 2 sist med å score syv mål mot Stakkevollan lørdag. Gjestene hang med en liten stund i starten av første omgang både i målprotokollen og også i banespillet, men L/K hadde sløst bra med sjansene før de røde og blå endelig klarte å putte ballen i mål. Og etter at flere mer rutinerte hadde prøvd å overliste en meget god Noah Woll i SIF-buret, så var det kampens yngstemann Arion Rodahl-Johansen Ballovarre som klarte brasene. I sin første seriekamp fra start, foran et flott antall publikummere, var 14-åringen rolig som gjess på kunstgress da han satte inn 1-0 via stolpen i et veldig overbefolket straffefelt. Arions andre mål på A-laget!

Det ble både 2-0 og 3-0 før pause også. 2-0 etter nydelig forarbeid av Einar Skogheim og Sigve Ringbakken før Isak Kristiansen, som erstattet en skadet Gabriel Wikbo-Larsen, 17 år lørdag, tidlig i omgangen, kunne sette foten til fra kort hold. 3-0 var IKKE fra kort hold. Den scoringen kan familien Holst Hansen gjerne henge på veggen, for dempingen, vendingen og skuddet til L/K-toppscorer Kristoffer Hansen Holst var det skyhøy klasse over. 

Rett før pause har SIF en megasjansen til å redusere, men en annen bursdagsfeirende L/K-spiller, Asgil Brændeland, fikk avverget i siste liten, sammen med Kristian Bjørn Hansen. Asgil hadde flere gode redninger lørdag og skal selvsagt ha mye av æren for at L/K holdt nullen for første gang på hjemmebane i årets 5. divisjon. 

Det var mye bra spill i første omgang fra L/Ks side, mens andre omgang var litt mer ujevn. Tidvis strålende offensivt, men også perioder der det skjedde lite. Kanskje varmen spilte litt inn. Gudene skal vite at 17-18 grader og vindstille har vært mangelvare hittil i år.

PEPTALK: En Stakkevollan-spiller pådro seg en hodeskade og måtte ha hjelp. I mellomtiden ble det vanningspause og litt taktikk fra trener Skogheim for L/K-spillerne. Her ser vi fra venstre Einar Skogheim, Arion RJ Ballovarre, Marco Mathisen, Kristoffer Hansen Holst og Marcus Hausner Christensen.

 

Stakkevollan har noen gode enkeltspillere som lagde trøbbel for L/K, men ikke mer enn at Markus Karlsen Skogheims menn kunne plusse på fire mål til i andre omgang. L/Ks offensive spillere var rett og slett for mye å hændle for bortelaget. Marco Mathisen, i sin 90-kamp for L/K, hadde en alldeles strålende kamp på midten for L/K og strødde om seg med krempasningene som løpsvillige kanter i Sigve Ringbakken og Mika Johnsen kunne løpe på. Sigve ble kåret til Dagens L/K-gutt og fikk seg også en scoring - en scoring han må dele med jevnaldrede Einar Skogheim, som sto for forarbeidet på venstresiden.

Samme Einar kronet en god kamp med en scoring selv fire minutter før slutt. Både Isak Kristiansen og Kristoffer Hansen Holst ble tomålsscorere etter kalde avslutninger fra kort hold i andre omgang. Holst satte 7-0 fire minutter på overtid. Han troner alene på scoringstoppen i 5. divisjon med sine 11 mål. Einar Skogheim følger med sine syv.

DAGENS L/K-GUTT: Sigve Ringbakken hadde en kjempekamp på venstrekanten til L/K og fikk gavekort på Elektro-Sport som belønning. 

 

Takk til L/K-publikummet, som hadde møtt opp i godt antall på Geitnes. Kombinasjonen fint vær - god fotball - lokale unggutter er en fin oppskrift for god stemning!

L/K spiller allerede onsdag mot Kvaløya borte, før vårsesongen avsluttes borte mot Senja 2 20. juni. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim har en nesten skadefri L/K-stall å velge i for tiden og da blir konkurransen om plassene både i kamptroppen og ikke minst på førsteelleveren stor. Samtidig kan man rullere litt på hvem som slipper til. Johan Gamst-Eriksen fikk for eksempel sin sesongdebut lørdag og takket for innhoppet fra benken med en målgivende pasning da Einar Skogheim satte inn 6-0.

* Vebjørn Isaksen spilte sin 150. kamp for L/K, mens Marco Mathisen rundet 90 kamper denne lørdagen.

* Kristoffer Hansen Holst har nå scoret 40 mål for klubben. 

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Marco Mathisen, Arion RJ Ballovarre, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Johan Gamst-Eriksen

Ingen gule kort L/K

L/Ks målscorere: Kristoffer Hansen Holst (2), Isak Kristiansen (2), Einar Skogheim, Sigve Ringbakken og Arion RJ Ballovarre

Dommer: Tor André Einebakken Nilsen - meget godLitt for målrikt mot FIL 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2023

L/K fikk en god start på Geitnes mandag, men mistet gradvis grepet på kampen. Til slutt endte det med småstygge siffer mot FIL 2.

L/K hadde tre solide seire i beltet da de tok mot FIL 2 på Geitnes mandag kveld. Og selvtilliten tok L/K-guttene med seg inn i denne kampen. En tidlig trippelsjanse ble sløst bort før Gabriel Wikbo-Larsen tok L/K i ledelsen. 

Finnsnesværingene hadde lite å bestille i starten men litt ut av ingenting får de 1-1 og sannelig også 1-2. Isak Kristiansen utlignet for L/K like før pause og det så straks lysere ut for L/K. 

Men så er Krister Klaussen uheldig og scorer selvmål ti minutter ut i andre omgang og FIL øker ledelsen til 2-5 før Kristoffer Hansen Holst reduserer ti minutter før slutt. Kristian Bjørn Hansen klarer en ny redusering etter 88 minutter og på slutten jager L/K 5-5. Men i stedet kontrer FIL inn 4-6 langt på overtid og L/K var ferdige. Jensen, Tokle og Løvland ubenyttede reserver. 

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Oskar Leiros og trener Markus Karlsen Skogheim 
To nye av Johnsen og L/K klatrer videre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2023

Det som i utgangspunktet lå an til en tøff bortekamp for L/K endte i stedet med en relativt komfortabel seier og null baklengs.

L/K kom til kampen på Storsteinnes med to solide seiere på samvittigheten men visste at det ville bli langt tøffere å ta tre poeng borte mot Krister Skoglis Storsteinnes - som tross alt lå tre poeng foran oss på tabellen før kampen. Etter kampen var imidlertid rollene snudd om, ettersom L/K tok en fortjent 0-3-seier og klatret opp på andreplassen på tabellen. L/K var best i de fleste fasene av kampen, og L/K-keeper Asgil Brændeland måtte knapt hente fram en eneste redning. L/K holdt nemlig et veldig «tight ship» i ettermiddag og spesielt imponerte backtreeren med en framifrå Marcus Hausner Christensen i lag med de ferske 24-åringene Vebjørn Isaksen og Kristian Bjørn Hansen. De trådte knapt en fot feil gjennom 90 minutter. 

Offensivt var det også mye bra - både i presspillet og når vi hadde kriget til oss ballen. Det ble perfekt eksemplifisert i 0-1-målet til Mika Johnsen. Da utnytter venstrekant Sigve Ringbakken en liten glipp i STIL-forsvaret og raser ned mot dødlinja. Sigve har sett sin flankekollega Mika som pliktoppfyllende har tatt løpet parallelt med ham og slår en uimotståelig pasning på bakerste stolpe - over både keeper og det som er av gulgrønne balsfjordinger. Mika får en enkel jobb med å sette ballen i mål fra én meters hold og bruker det neste minuttet til å spurte fra alle lagkameratene for å feire foran det tallrike hjemmepublikummet. 

Ledelsen holder til pause og andre omgang blir en ny opptur for L/K. Det gode presset og krigermentaliteten ligger fortsatt fast og selv om det ikke kryr av sjanser gjennom omgangen, så tar L/Sk godt vare på de som kommer. Først på 0-2 elleve minutter ut i omgangen når L/K sniker seg inn i feltet på venstresiden sin med godt pasningsspill. Ballen havner på bakerste stolpe og går i nettet via en STIL-spiller. Den må nesten klassifiseres som et selvmål, selv om både Gabriel Wikbo-Larsen og Mika Johnsen var i nærheten da det smalt. 

Det smalt endel ellers også utover i omgangen. Ikke alle taklingene var like godt timet og blant annet fikk Krister Klaussen seg en ordentlig luftetur like før pause. Men malangsværingen kom seg på beina og fortsatte kampen. Det gjorde ikke Gabriel Wikbo-Larsen, som ble taklet inne i straffefeltet ett kvarter før slutt. En STIL-fot rett i ankelen satte 16-åringen ut av spill for resten av kampen, men vi får håpe det ikke blir et nytt skadeavbrekk for Karnes-gutten. At det ikke ble blåst straffe på taklinga var ørlite mystisk, men kampens dommer Johnny Olsen så kanskje ikke hvordan foten traff. 


På 0-3 var det, ulikt på 0-2-målet ingen tvil - verken om målscorer eller hvordan utfallet av kampen skulle bli. Etter 89 spilte minutter fører Einar Skogheim opp på venstresiden, slår inn i feltet i retning av innbytter Isak Kristiansen, som blir felt i det han skal lirke ballen over linja. Men før dommer Johnny Olsen rekker å blåse, for det regner vi med var intensjonen, så er kvikke Mika Johnsen på plass og befordrer ballen de nødvendige centimetrene over målstreken. 0-3 og dett var dett. 

Storsteinnes har hatt en god seriestart og blir helt sikkert å ta masse poeng på hjemmebanen sin i år. Men mot L/K skapte de lite offensivt. En timinutters periode mot slutten av andre omgang etablerte balsfjordingene et visst press, og hadde de fått mål etter en av flere cornere i den perioden, så hadde det blitt noen svette sluttminutter i L/K-leiren. Men det nærmeste de kom var en heading utfor fra god posisjon. 


Når vi tar med L/K 2-seieren fredag så var det en flott helg for seniorfotballen i L/K! 


 • L/K møtte Storsteinnes i seriekamp for første gang siden 2004. Det året vant L/K TITO-serien og rykket opp i allnorsk fotball. 
 • Mika Johnsen har scoret fem mål på de to siste kampene og er nå oppe i seks mål i serien. Kun lagkamerat Kristoffer Hansen Holst har flere mål enn 16-åringen. Holst står med åtte og er toppscorer i 5. divisjon så langt. 
 • Einar Skogheim pådro seg sitt fjerde gule i år og må stå over mot FIL 2 neste mandag.
 • Skryt til alt publikummet som hadde møtt opp! Flest balsfjordinger, selvsagt, men en bra kontingent med L/K-ere også. Flott ramme rundt kampen i alle fall. 

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Krister Klaussen, Marco Mathisen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen og Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Isak Kristiansen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre og Gard Grønvoll Sommerseth


Dommer: Johnny Olsen


Gule kort L/K: Marco Mathisen, Einar Skogheim, Krister Klaussen og Kristian Bjørn Hansen

 
Endelig seier for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mai 2023

Det har ikke gått på skinner for L/K 2 i seriestarten, men på Geitnes fredag kveld kom endelig årets første trepoenger. 

4-1 ble sluttresultatet for L/K-guttene i kveld og vi lar L/Ks glade målscorere Aleksander Larsen (18), William Waltenberg (15) og Helmer Karlsen (16) representere 15 L/K-gutter som virkelig ga jernet på Geitnes og som kjempet seg til alle poengene. Og i kveld satt også det offensive spillet godt, med blant annet pene scoringer fra både William Waltenberg og Helmer Karlsen. 

Og i de bakre rekker hadde L/K fått inn en ordentlig superveteran, nemlig ingen ringere enn én av Balsfjord-fotballens aller største sønner - Davy Øverås (54!). Davy tok overgang til L/K i går og gikk rett inn på laget og dannet et solid stopperpar med Tordar Eidet Karlsen. Kanskje litt tilfeldig at      årets første seier kom samtidig med Davys inntreden i laget, men ingen tvil i at L/Ks unge lag dro nytte av rutinen til nordkjosingen, som holder seg uforskammet godt. 

L/Ks A-lag hadde samling i forkant av 5. divisjonskampen mot Storsteinnes lørdag og det betød at kun keeper Håkon Jensen og midtbanespiller Gard Grønvoll Sommerseth i morgendagens 18-mannstropp var i aksjon på Geitnes i kveld. 

L/Ks lag: Håkon Jensen, Berger Eidet Karlsen, Davy Øverås, Tordar Eidet Karlsen, Christian Karlsen, Vebjørn Beck Løvland, William Waltenberg, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Gamst-Eriksen, Helmer Karlsen, Aleksander Larsen

Innbyttere: Jonas Rodahl Johansen, Robert Kristiansen, Ayaz Mahmoud og Hans Roar Karlsen Øvergård. 
Har du lyst å jobbe for L/K i sommer?

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2023Skikkelig målfest på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mai 2023

L/K måtte begynne å bla fram rekordskjemaene på Geitnes lørdag, men scoringsrekordene holdt stort sett stand denne gangen.

Det ble riktig så målrikt i L/Ks kamp mot Ramfjord lørdag ettermiddag. Og heldigvis var det L/K selv som sto for de fleste målene – hele 15 i tallet. 15-2 ble resultatet til slutt og det var heller ikke ett mål for lite.

Gabriel Wikbo-Larsen åpnet ballet etter 25 sekunder (!) hvilket vi i farten tror faktisk er tidenes raskeste L/K-mål. Sigve Ringbakken sto for perfekt tilrettelegging fra venstrekanten.

Og etter det rant det inn bak RUILs keeper Benjamin Fagerli. Kristoffer Hansen Holst i sin 100. A-kamp bidro med fem – fire av dem i første omgang – og én stund begynte det å spøke for Aleksander Lennings åttemålsrekord fra 2017. Men Holst stoppet på fem og gikk etter hvert av for å gi plass til nye krefter. Han kunne i det minste innkassere en velfortjent «Dagens L/K-gutt» etter matchen.

Einar Skogheim (med ballen) hadde en ny strålende kamp for L/K. Unggutten Vebjørn Tokle (til venstre) tok også for seg sentralt på midten.

 

Unggutten Mika Johnsen fikk seg også et hattrick, og Gabriel Wikbo-Larsen noterte seg for ett til i tillegg til det tidlige førstemålet. Einar Skogheim og Isak Kristiansen bidro også med ett hver, mens 2007-modellen William Waltenberg satte sine to første på A-laget etter å ha kommet inn på spissplassen i andre omgang. Mange fine mål fra L/K lørdag, men kanskje var det første det beste. Nesten rett fra avspark ut fra Einar Skogheim til Sigve Ringbakken på venstresiden og et nydelig legg fra furuflatingen på bakerste stolpe der Gabriel Wikbo-Larsen har tatt dagens første løp. 16-åringen gjør sin Haaland-etterligning og beiner ballen i mål fra to meters hold. Strålende start på kampen og et klart omen på hva som skulle komme. 

At RUIL i det hele tatt klarte å få to mål er et lite mysterium. De hadde nesten ikke målsjanser i det hele tatt, men fikk likevel mål på straffe og på et svært pent langskudd fra Glenn Eriksen. Akkurat det var litt malurt i begeret - at nullen sprakk også i denne kampen.

Kristoffer Hansen Holst scorer ett av sine fem mål lørdag.

 

Til tross for at RUIL slapp til et par ganger i andre omgang, og til tross for at L/K bare klarte seks mål i andre omgang, så skal L/K-guttene ha ros for at de sto på til siste slutt. Markus Karlsen Skogheim satte nærmest rekord i antall innbytter i kampen og på slutten var det bare keeper Håkon Jensen som ikke hadde vært en tur på benken.
Heldigvis hadde dommer Jarle Evertsen slått fast at det skulle være flyvende bytter i kampen. Ellers hadde det blitt mye tilleggstid på Geitnes lørdag.

William Waltenberg ble for øvrig én av ytterst få 15-åringer med to mål i samme kamp i serien for L/K. William var 15 år og 357 dager lørdag da han satte sine to scoringer – henholdsvis 13-2 og 15-2.

L/K kom også uskadet og ustraffet fra oppgjøret mot de grønne fra Fagernes, hvilket betyr at L/K-trener Markus Skogheim i utgangspunktet kan velge blant en god mengde spillere foran bortekampen mot Storsteinnes kommende lørdag.

 • L/K stilte med 11 lyngsværinger fra start og med ytterligere fem på benken. Kun reservekeeper Asgil Brændeland har utenkommunsk pass.
 • Kristoffer Hansen Holst spilte sin 100. kamp for L/K og er også toppscorer i 5. divisjon med åtte mål. Einar Skogheim er på andreplass med sine seks mål.
 • L/K klatret med storseieren opp på fjerdeplass på tabellen, bak de tre andrelagene Fløya 2, Hamna 2 og FIL 2. 

William Waltenberg har akkurat satt inn sitt første A-lagsmål og blir gratulert av Arion Rodahl-Johansen Ballovarre, Vebjørn Beck Løvland (nummer 21) og Sigve Ringbakken (til høyre)

 

 Målscorere for L/K mot RUIL:
Kristoffer Hansen Holst (5)
Mika Johnsen (3)
Gabriel Wikbo-Larsen (2)
William Waltenberg (2)
Einar Skogheim (1)
Isak Kristiansen (1)
Ett selvmål

L/K fra start: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Tokle, Mika Johnsen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Arion RJ Ballovarre, Tordar Eidet Karlsen, William Waltenberg og Vebjørn Beck Løvland

Dommer: Jarle Evertsen, FK Senja

Ingen gule kort til L/K

 

Endelig løsnet det for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mai 2023

L/K-guttene tok skjeen i egen hånd og knuste Mellombygd 8–3.

Etter en sesongstart under pari var det tid for en ordentlig festforestilling fra L/Ks side. Førsteomgangen var ikke bare årsbeste, men tiårsbeste. Ja, det er 5. divisjon og ja, Mellembygd er nyopprykket, men likevel - det var høy klasse over presspillet, pasningsfarta og hurtigheten i angrepsspillet i dag. Det resulterte da også i at det sto 1-6 til pause etter at L/K hadde herjet med guttan fra Rundhaug etter alle kunstens regler. 

Gabriel Wikbo-Larsen, i sin første kamp fra start siden oktober, åpnet scoringsballet etter fire minutter etter en lekker assist fra dagens mann Einar Skogheim. Deretter rant det inn bak MIL-keeperen.

Marco Mathisen, som virkelig var i godlune på midtbanen, snapper først ballen fra MIL og serverer Kristoffer Hansen Holst til 0-2. Så tok Einar Skogheim over i målprotokollen, med to 16-åringer i regirommet. Gabriel Wikbo-Larsen spiller opp på Mika Johnsen på høyrekanten. Han tar ballen med seg i fart og slår et hardt innlegg på bakerste og Einar Skogheim sklir ballen i mål. Et vakkert mål og det er også 0-4. Da spiller Einar vegg ute på 25 meter før han setter fart inn i feltet og plasserer ballen i nettet. Da var det gått en drøy halvtime av kampen og L/K har bestemt absolutt alt på Målselv Arena. 

L/K får også 0-5 fire minutter senere på en Wikbo-Larsen-avslutning som går inn via en MIL-forsvarer. 

Hjemmelaget reduserer til 1-5 på et plassert skudd etter 41 minutter på sin aller første sjanse i kampen. Einar Skogheim setter imidlertid sitt tredje for dagen før lagene går til pause. Et flott frispark som seiler inn i lengste hjørne bak MILs sisteskanse. 1-6 til pause. 

Pausepraten gikk mest på å nullstille og fortsette med å jobbe hardt. Det lyktes kanskje ikke helt, men alt i alt er 2. omgang også positiv, selv om MIL klarer 2-2 i de siste 45. L/K skaper masse sjanser og kan nesten ikke skylde på andre enn seg selv for at det ikke blir tosifret. L/K hadde fire-fem avslutninger i treverket og en rekke andre fete tilbud. Omgangen vil bli husket for to ting (OK, kanskje tre ting - Mellembygds ene reduseringsmål var virkelig et flott langskudd av Tobias Ferdinand Rubbås): Marco Mathisens fantastiske langskudd som suste i mål fra 40 meters hold og ikke minst rekordhungrige Arion Rodahl-Johansen Ballovarres aller første mål for L/Ks A-lag. Arion var 14 år og 253 dager da han tok et innlegg fra Mika Johnsen på halvspretten og satte ballen i mål. Med det tok han både Andreas Løvlands rekord som yngste målscorer i seriespill (15 år og 79 dager i 2008) og Odin Sørensens rekord som yngste målscorer uansett kamp (14 år og 361 dager i 2019). 

Løvland kan imidlertid fortsatt holde fast på at han er den yngste som har scoret to mål i en seriekamp - som han gjorde nettopp i debuten sin mot Ramfjord i 2008.

 Årets første seier kom dermed med et smell. L/K klatrer opp på en 7. plass og og det hele ser straks lysere ut. På en sådan dag er det selvsagt riktig å rose det offensive spillet til L/K. Men også måten man forsvarer seg på og jobber for hverandre over hele fjøla er imponerende. Forsvarstreeren med kaptein Kristian Bjørn Hansen sentralt trådte knapt feil gjennom hele kampen, bortsett fra på det andre MIL-målet. Da var både forsvaret og en ellers god keeper Håkon Jensen litt på halvdistanse. 


 • Etter fire serierunder topper Einar Skogheim scoringsstatistikken i 5. divisjon med sine fem mål. Kristoffer Hansen Holst står med tre. 
 • En liten shout-out til MIL-hjemmepublikummet, som til tross for et braktap holdt motet oppe med å heia på guttan sine. Veldig bra!
 • Kampen gikk på kunstgresset på Målselv Arena ettersom Mellembygd kun har gressbane. 

L/Ks mål: Einar Skogheim (3), Gabriel Wikbo-Larsen (2), Kristoffer Hansen Holst, Marco Mathisen og Arion RJ Ballovarre


L/Ks lag fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Arion RJ Ballovarre og Sander Kristiansen. 

Dommer: Jarle Evertsen

Ingen gule kort til L/K
Tap i hjemmepremieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2023

Lenge så det ut til at L/K skulle få noe ut av årets første Geitnes-kamp. Men det raknet på slutten. 

L/K stilte mannsterk - både antallsmessig og kvalitetsmessig mot Fløya 2 i ettermiddagens Geitnes-premiere. Markus Karlsen Skogheim kunne velge og vrake i kampklare spillere og de 11 som fikk tilliten fra start tok godt vare på den i første omgang. 

Da kaptein Kristian Bjørn Hansen endelig kunne ta hjemmelaget i ledelsen i det 34. minuttet, så hadde både Hansen og flere av hans lagkamerater hatt feite målsjanser. Men målet var i alle fall fortjent, og L/K kunne ta ledelsen med seg inn til pause. 

L/K startet bra i andre omgang også, men gradvis tørket sjansene opp - samtidig som Fløya 2 kom mer inn i kampen. Først utlignet Isak Hoff-Johansen etter en drøy time, og kampen ble stående på vippepunktet helt til det 86. minutt. Da fikk Fløya i ledelsen og klarte også å sette 1-3 før full tid.

Langt på overtid, i det 94. minuttet, klarer Einar Skogheim å krige seg til en redusering, men det var ikke tid igjen til noen sluttspurt. Fløya tar seieren og L/K må konstatere at man har fått en trøblete start på 5.divisjons-sesongen. 

* Waltenberg, Kristiansen og Brændeland ubenyttede innbyttere i dag. 

* Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt og fikk et gavekort fra Elektro-Sport for innsatsen. 

* Gledelig comeback på fotballbanen for Gabriel Wikbo-Larsen (16), som har vært ute med skade i mange måneder og har mistet stort sett hele sesongoppkjøringen. Han blir viktig i det offensive spillet til L/K framover. 

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Sigve Ringbakken og trener Markus Karlsen Skogheim

Dommer: Bjørn Egil Bauge

L/K 2 spilte sin første kamp lørdag. Det endte med tap 3-2 for TSI i Tromsø. En positiv prestasjon til tross for tapet og viktige 90 minutter for mange av de i A-stallen som ikke har spilt så mye i vinter. Tordar Eidet Karlsen (str) og Ayaz Mahmoud scoret for L/K 2. 

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Liam Eriksen, Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Tokle, Jonas Rodahl Johansen, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Løvland, Johan Gamst-Eriksen, Sander Kristiansen Helmer Karlsen, Ayaz Mahmoud

Innbyttere: Christian Karlsen, Berger Eidet Karlsen, Trond Egil Larsen
Dårlig betalt på Romssa Arena - men en historisk dag likevel

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2023L/K, med blant annet tidenes yngste seriedebutant, klarte ikke å tukte hjemmelaget TIL 3 lørdag


En jevn kamp som L/K på slutten prøvde å få noe ut av, endte med et 4-2-tap for TIL-juniorene. TIL 3 ledet 3-2 og i sluttminuttene slapp L/K opp folk for å få utligningen, men i stedet satte hjemmelaget inn 4-2. Og da var det slutt. 


L/K hadde 2-2 til pause takket være to mål av spissen Kristoffer Hansen Holst. Det første målet, 1-1-målet, kom på en ganske grov misforståelse mellom keeper og midtstopper. Holst jager situasjonen og får plutselig ballen i beina og åpen vei mot mål. En enkel scoring, men den kommer takket være god jobbing. 

Det gjør også 2-2-målet, men på et litt annet vis. Da er det Einar Skogheim som vinner en duell på TILs banehalvdel. Isak Kristiansen tar over og spiller til Kristoffer Hansen Holst, som har tatt et lite skråløp inne i feltet til TIL. Han vender rundt og smeller ballen på tvers av målgården og rett i mål - via stolpen. Et meget vakkert mål som melder seg på i Årets mål-kåringen - en kåring som Holst for øvrig vant i fjor. 

2-2- til pause, men TIL tar tidlig ledelsen i andre omgang og selv om L/K produserer nok sjanser til å få en utligning så ville det seg ikke på Romssa Arena denne lørdagskvelden. TIL slår den siste spikeren i kista på overtid og dermed står L/K med ett poeng på sine første to kamper i 5. divisjon. Første hjemmekamp, mot Fløya 2 hjemme på Geitnes søndag 7. mai, må det kjempes knallhardt for tre poeng. 


Det som var et stort høydepunkt for innbytter Arion Rodahl-Johansen Ballovarre lørdag var at han spilte sin aller første seniorkamp i divisjonssystemet. Det gjorde han i en alder av 14 år og 239 dager og han blir dermed den aller yngste som har spilt seriefotball for L/K gjennom tidene! Gratulerer til Arion! Han får nok flere sjanser utover i sesongen. Hans 2008-kollega Vebjørn Tokle debuterte for øvrig fra start i denne kampen - på midtstopperplass. Det gikk helt utmerket for 14-åringen.

Gult kort L/K: Einar Skogheim

Dommer: Ken Rune Johansen - god kamp. 

To poeng for lite i serieåpningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2023

L/K kunne juble for fine mål på TUIL Arena onsdag, men ikke over tre poeng. 

Etter en første omgang under pari skapte L/K mer enn nok i andre omgang til å vinne serieåpningen komfortabelt. Men likevel måtte man nøye seg med 3-3 og ett poeng.


Foran matchen mot fjorårets fjerdedivisjonskollega Valhall hadde kanskje noen ville sagt at ett poeng var et akseptabelt resultat for Markus Karlsen Skogheim og hans L/K-gutter. Og etter en småsvak første omgang skal L/K sågar være glad for at man faktisk hadde to mål og ett poeng i lomma. Da var nemlig Valhall det førende laget. Men tar man andre omgangens L/K-sløseri med i betraktningen så har L/K lov å være skuffet over at man bare klarte uavgjort.

At det ble med Sigve Ringbakkens scoring i 2. omgang er nemlig et mysterium. L/K radet opp en rekke feite tilbud, men enten rotet man seg bort i avslutningsøyeblikket eller så dro Valhall-keeper Thomas George Bawin fram redninger som hører hjemme i helt andre divisjoner. Spesielt Kristoffer Hansen Holst og Sigve Ringbakken, kaptein for kvelden, hadde eventyrlige muligheter til å drepe kampen i andre omgang, uten å lykkes. 

Det som var positivt var imidlertid at L/K skapte sjansene i utgangspunktet. Selv om Holst slet foran mål mot Valhall så løp L/K-spissen ufortrødent i 90 minutter. Det samme gjorde Ringbakken og ganske mange flere av L/K-spillerne og gjennom det kom også sjansene. Løpskapasiteten i laget vil nok sørge for at man avgjør flere kamper i andre omgang, men i årets serieåpning skulle man i stedet rotet bort to poeng på slutten. Valhall skapte lite i andre omgang men var nådeløs da de løp igjennom rett før full tid og satte 3-3-målet. 

Positivt også at L/K viser kampmoral i første omgang og klarer å komme tilbake i kampen to ganger etter å ha kommet under. Både på 1-1 når L/Ks yngste fra start, Mika Johnsen er på pletten inne i feltet og spesielt når hjemmelaget setter 2-1 i det 45. og siste minuttet og L/K går rett opp i angrep og utligner. For øvrig et vakkert skudd av Einar Skogheim etter strålende forarbeid av en av L/Ks aller beste onsdag - Isak Kristiansen. 

Årets første serie-ellever, med premiere på de nye draktene. Bak fv: Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Asgil Brændeland, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen og Krister Klaussen.
Foran fv: Marco Mathisen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst og Mika Johnsen.

 

Hvis man anser Valhall borte som en av de tøffere kampene i årets sesong, og det er det grunn til å tro at det er, så får man gi onsdagens kamp et «godkjent»-stempel. Fortsetter man å skape sjanser, så bør det være håp om et godt resultat også i neste tøffe kamp - borte mot TIL 3. 

Seriedebut: Vebjørn Tokle (til venstre)

 

Mot slutten gjorde L/K to bytter, og den ene av dem som kom inn var 14 år og 314 dager gamle Vebjørn Tokle. Han blir dermed den nest yngste L/K-spilleren i seriespill gjennom tidene. Kun søskenbarnet Benjamin Johansen har vært yngre i seriespill. 

 • Urdebut for L/K for Krister Klaussen - ny fra Laksvatn IL. Keeper Asgil Brændeland gjorde på sin side sin seriedebut for oss, selvsagt i likhet med Vebjørn Tokle.

L/K fra start: Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Vebjørn Tokle

Gule kort L/K: Isak Kristiansen og Einar Skogheim

Dommer. Jon Geir Iversen - fin kamp

Neste kamp: Lørdag 29.04. klokken 17.00 på Romssa Arena mot TIL 3.
Trappeløp i Lyngen: Meld deg på nå!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2023

Lyngen Mil & Motbakke blir sommerens happening i Lyngentrappa. Nå kan du melde deg på. 

Velkommen til Lyngen! 

For første gang skal Lyngen/Karnes arrangere bakkeløp på Lyngseidet. 

Løpet går opp den nye Lyngentrappa og videre opp Kjosryggen. Her vil det være mulighet til å melde seg på i ulike klasser.

Parallelt med dette vil det foregår mye spennende i sentrum av Lyngseidet, så dette er noe for hele familien.

Påmelding her! Early bird-pris tom. 31.mai

Konkurranse Kjosaksla: 400 kr

Trim Kjosaksla:              350 kr

Trim Verdens Ende:       250 kr 

Etter det stiger det med 100 kr hver måned fram til august.

Prisene oppdateres i handlekurven på Vipps 808908.

Vi sees i trappa!
Klaussen er klar til seriestart - og det er Markus og L/K også

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2023

Krister Klaussen (23) gjør L/K-er av seg - til trener Skogheims glede.

Malangsværingen Krister Klaussen skrev forleden under overgangspapirene som gjør han til L/K-spiller. Midtbanedynamoen kommer fra Laksvatn IL og vil gi L/K verdifull løpskraft og arbeidskapasitet på midten. 23-åringen har trent med L/K i Tromsø i hele vinter og en overgang har ligget i kortene en stund.

Krister er spilleklar foran sesongåpningen mot Valhall 22. april og det betyr at trener Markus Karlsen Skogheim har enda en mann å velge blant når kamptroppen og ikke minst årets første serieellever skal velges. 

Krister fikk sin høyst uoffisielle debut i internkampen på Geitnes søndag, og fikk vist fram sine ryddeguttegenskaper der, men kommer nok også til å få en ordentlig kamp under beltet ganske snart. Vi ønsker Krister velkommen til Lyngen og L/K!

L/K-guttene klar til internkamp på et nyryddet Geitnes søndag.

 

L/K har ligget ganske lavt i spillermarkedet i vinter og har til nå kun forsterket stallen utenfra med keeper Asgil Brændeland (20) og junioren Helmer Karlsen (16). Behovet for å hente inn mange spillere har vært begrenset ettersom frafallet etter nedrykket i fjor har vært ubetydelig. Det er veldig flott at våre egne, etablerte spillere har ønsket å være med på forsøket med å ta moderklubben tilbake til 4. divisjon - i jubileumsåret.

Så skal vi ikke glemme at vi har hentet opp tre unggutter fra aldersbestemt også. Både William Waltenberg (15), Vebjørn Tokle (14) og Arion Rodahl-Johansen Ballovarre (14) har allerede  fått bra med spilletid i vinter. 

Mange av disse vil nok være i startelleveren også i serieåpningen mot Valhall lørdag. Bak fra venstre: Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen og Einar Skogheim. Foran fra venstre: Isak Kristiansen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen og Marco Mathisen

 

Det betyr at trener Markus Karlsen Skogheim har nærmere 30 spillere i A-stallen som har trent fast i vinter og som er mer eller mindre klar til å trekke i den røde drakten når alvoret er i gang til helga. Det største minuset så langt er at Årets spiller i fjor, Gabriel Wikbo-Larsen (16), har gått skadet i stort sett hele vinter og har gått glipp av både treninger og kamp. Men Gabriel er i opptrening og forhåpentlig vil han kunne bidra utover i vårsesongen. Ellers er det kun smårusk å spore på skadefronten foran sesongstart, og det er veldig positivt.

William Waltenberg (foran) og Vebjørn Tokle (i bakgrunnen) er to av L/Ks yngste spillere som har tatt fine steg i vinter. 

 Resultatmessig har også pre-season vært oppløftende. Hvis vi ser bort fra generalprøven mot KSK, så har L/K spilt bra - mot tidvis solid 4. divisjonsmotstand. 

Og selv om det er nok å jobbe med fortsatt, så er det grunn til å se med optimisme på årets sesong - L/Ks aller første på dette nivået siden sammenslåingen fant sted etter 1989-sesongen. 

Så gjenstår det bare å ønske alle L/K-ere velkommen på kamp på Skarpmarka kunstgress kl. 12.30 lørdag. 

Let the games begin!
Treningskamp: Bra offensivt, shaky defensivt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Apr 2023

Sigve Ringbakken og Einar Skogheim (bildet) scoret hvert sitt mål og spilte en god kamp mot Kvaløya. Men det ble likevel tap mot divisjonskollegaen.

Etter en rekke gode resultater i vinter, flere av dem mot 4. divisjonslag, fikk L/K en aldri så liten nedtur mot Kvaløya SK på TUIL Arena onsdag. Treningskampen mot en av opprykkskandidatene i årets 5. divisjon endte med tap 3-5 for L/K. Og det attpåtil etter at Kvaløya fikk en mann utvist i første omgang. Med andre ord et resultat godt under pari for L/K. 

Melodien hittil i vinter har vært at det defensive har sittet bedre og bedre, mens det har vært litt mer ujevnt offensivt. I denne kampen var det imidlertid omvendt. L/K skapte bra med sjanser og leverte tidvis pent angrepsspill, men det gjorde i sannhet også KSK - som altså i tillegg spilte 70 minutter med én mann mindre. 

Isak Kristiansen, Einar Skogheim og Sigve Ringbakken satte inn målene for L/K i kampen. Einar Skogheim headet inn etter et frispark og hadde i tillegg enda ett headet mål syltynt avblåst for offside.

Målsetningen er å få til én kamp til før seriestart på samme bane mot Valhall 22. april. Men det kan også være at dette var den generalprøven L/K fikk i friluft før seriepremieren. 

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Sigve Ringbakken, Marco Mathisen, Vebjørn Tokle, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Vebjørn Løvland, Arion RJ Ballovarre, Tordar Eidet Karlsen, Joakim Berg Bjørklund og Johan Gamst-Eriksen.

Gult kort L/K: Marcus Hausner Christensen

L/K med podcast - og breaking news om trenerløsningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Apr 2023

Lyngen/Karnes leverer et ultralokalt tilbud i podcastjungelen og starter første episode med et smell - med ny trenerløsning i L/K. 

Det er ikke alle idrettslag som har en egen podcast. Men L/K har tatt ansvar og nå ligger første episode av 9060 Lyngen/Karnes ute på for eksempel Spotify for lytteklare L/K-ere - og andre som er interessert i det som rører seg i Lyngen. 

For podkastvertene Roger Jensen og Andreas Wiig tar ikke bare for seg liv og levnet i Lyngen/Karnes IL. Undertittelen på podcasten er nemlig «En podcast om idrettsglede og alt det positive som rører seg blant stort og smått i Lyngen». 

For de få uinnvidde så kan vi si følgende om podvertene: Bibliotekar i Lyngen, Andreas Wiig, er kjent som en som finner på mye skøy både på selve biblioteket og på sosial medier, på vegne av biblioteket.

Roger Jensen har solid podcasterfaring fra  «Fredagskaffen med Ole, Roger og Jens» og har også vært daglig leder i L/K og er nå styremedlem i L/K Fotball. 

I første episode slår Roger Jensen fast at podcasten «skal være for alle lyngsværinger» og at man har som mål å få innspill fra lytterne på det meste - og ikke bare L/K-stoff. 

Den første episoden blir imidlertid ganske nyhetstung ettersom to store nyheter breakes her: 

* L/Ks hovedtrener Markus Karlsen Skogheim har fått jobb som assistenttrener for Fløyas 3. divisjonslag og kommer til å gå inn for fullt der foran høstsesongen. Vårsesongen vil han imidlertid lede L/K som normalt, parallelt med at han fungerer som assistenttrener for Fløya. En spesiell løsning, men noe begge klubbene har blitt enige om når situasjonen oppstod - noe som skjedde ganske brått. L/K unner Markus en slik sjanse som han nå får i Fløya etter å ha gjort en strålende trenerjobb i ett og et halvt år i L/K, men samtidig er det viktig å ikke miste det momentumet som A-laget er i - med gode resultater i vinter og med en flott giv i spillergruppa. Derfor er det flott at Markus fortsetter i L/K ut vårsesongen.

* Den given satser man på å beholde også når Markus går over til Fløya for fullt etter vårsesongen. Da har L/K den nye trenerløsningen klar, nemlig Jens-Georg Løvland (41) som hovedtrener og Trond Egil Larsen (snart 42) som assistenttrener. Larsen og Løvland skulle egentlig ha ansvaret for L/K 2 i 6. divisjon i 2023, men rykker opp til A-lagstrenere når vårsesongen er unnagjort. Larsen og Løvland har erfaring fra aldersbestemte trenerjobber i henholdsvis TIL og L/K, men tar nå steget opp i seniorfotballen. Begge to tør være kjent også som solide forsvarsspillere på L/K på 2000-tallet. 

Lyngen/Karnes første podcastepisode får med andre ord en flying start og man har blant annet et intervju med nettopp Markus Karlsen Skogheim. 

Her finner du 9060 Lyngen/Karnes:

https://open.spotify.com/show/5xzk1QX0MYAUR643U1DRem
Ny god prestasjon mot 4. divisjonsmotstand

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mar 2023L/K spilte 2-2 mot Salangen, men hadde fortjent å vinne.

Det ble bare ett poeng i en underholdende og sjanserik vinterseriekamp mot Salangen søndag etter L/K-mål av Kristoffer Hansen Holst og lånespiller Sverre Meløy. L/K gjorde nok en solid prestasjon og etter spill og sjanser hadde kanskje Skogheims menn fortjent seieren. 

Sverre Meløy, sist i L/K i 2021, tok L/K i ledelsen allerede etter fem minutter. Meløy var hissig i presset, snappet ballen fra Salangen-forsvaret og var både heldig og god da han overlistet SIF-keeperen. 

L/K fortsatte å løpe og presse i store deler av første omgang og ga ikke 4. divisjonslaget Salangen mye fred til å gjøre noe som helst. Men Salangen var farlige på dødballer og utlignet i det 35. minutt etter en corner og en kontant heading på bakerste. 1-1 til pause. 

L/K tok ledelsen etter en time spilt etter en nydelig stikkball fra målscorer Meløy og et bakromsløp og en påfølgende avslutning i lengste hjørne. Flott mål!

L/K fikk imidlertid ikke nyte ledelsen lenge. Salangen får nemlig en straffe like etterpå og den setter Kristoffer Heggelund kontant i mål. 

Mot slutten av kampen var det litt ujevne prestasjoner fra begge lag, men både L/K og SIF kunne hatt både ett og to mål til. L/K hadde blant annet to skudd i tverrliggeren ved Einar Skogheim og Sverre Meløy. 

L/K fra start: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Sverre Meløy, Vebjørn Tokle, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, William Waltenberg, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Håkon Jensen, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Løvland og Helmer Karlsen

Gult kort L/K: Marcus Hausner Christensen

Dommer: John Magnus Nergård
L/K søker daglig leder!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mar 2023

Lyngen/Karnes idrettslag søker etter ny daglig leder som kan bidra til å utvikle idrettslaget inn i framtiden.

Som daglig leder får du et overordnet ansvar for å forvalte og utvikle idrettslagets verdier og ressurser på en effektiv og god måte. Din viktigste oppgave blir å følge opp planer og daglig drift slik at vi leverer et godt og variert tilbud til våre medlemmer.

Som leder hos oss vil du få en allsidig, hektisk og spennende hverdag. Det er derfor viktig at du god til å prioritere, og har evnen til å engasjere og motivere frivillige til innsats.

Ansvar og stillingsinnhold

● Ansvar for daglig drift og kontinuerlig utvikling av idrettslaget

● Medlemsservice og oppfølging og koordinering av frivillige

● Koordinering og administrasjon av forskjellige aktiviteter i idrettslaget, eksempelvis:

○ Påmeldinger til serier og arrangementer

○ Medlemskontingent

○ Dugnader

○ Arrangementer

○ Spillerregistrering

● Bidra til et positivt engasjement blant idrettslagets medlemmer, frivillige og utvikle et godt tilbud i tråd med etterspørselen i lokalsamfunnet

● Oppfølging av sponsor- og samarbeidsavtaler

● Tett samarbeid med styret, og være en aktiv bidragsyter i styrets arbeid med verdier, omdømmebygging, strategi og handlingsplaner

Utdanning og erfaring

● Relevant høyere utdanning er en fordel, men ikke en forutsetning (eksempelvis innen økonomi / administrasjon, salg / markedsføring, idrett m.v.)

● Det er en fordel om du har erfaring og interesse for fagfelt som økonomi, administrasjon, salg eller markedsføring

● Det er en fordel om du har kjennskap til idrettens organisering, samt relevante regelverk og lover

● Gode digitale ferdigheter

● Fordel med erfaring og engasjement fra organisasjonsarbeid og frivillighet

● Gode språkferdigheter i norsk muntlig og skriftlig

● Stillingen krever politiattest 

Personlige egenskaper

● Være serviceinnstilt

● Bidra til å motivere frivillige til innsats, fornyelse og forbedring

● Er god til å samarbeide og kommunisere

● Har en involverende og inkluderende stil

● Er initiativrik og selvstendig 

Vi tilbyr en spennende og allsidig stilling med høy grad av fleksibilitet. Stillingen som daglig leder er foreløpig et års engasjement, med mulighet for forlengelse. Stillingen vil være inntil 40 %. Det må påregnes noe kvelds- og helgearbeid i perioder. Lønn etter avtale. 


Spørsmål om stillingen

Informasjon om stillingen fås ved henvendelse til styrets leder Tone Iversen, telefon 99 02 35 34 eller på epost post@lyngenkarnes.no

Søknad med referanser, cv og vedlegges sendes på epost til post@lyngenkarnes.no

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Søknadsfrist: 10. april 2023
Fine takter på Senja - tross tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mar 2023

L/K, med en 14-åring og en 15-åring fra start, ga FK Senja god kamp i Senja storhall lørdag

For til tross for at det ble et knepent 1-2-tap for L/K-guttene i treningskampen på Senja, så var kampen nok et stort steg i riktig retning. Selv med en rekke forfall til kampen, så komponerte trener Markus Karlsen Skogheim en slagkraftig ellever - bestående av blant andre Vebjørn Tokle (14) på sentral midtbane og William Waltenberg (15) i en mer offensiv tierrolle sammen med Einar Skogheim. 

Det fungerte fra første minutt. L/K-guttene jobbet, taklet og løp og hadde i store perioder full kontroll på et FK Senja-lag som riktignok også stilte redusert, men som tross alt er et 4. divisjonslag nylig nedrykket fra 3. divisjon.

Tokle og Waltenberg klarte seg også meget godt i sine A-lagsdebuter fra start. Men hele L/K-laget kan være fornøyd med gjennomføringen lørdag. Forsvarstreeren med Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen begynner virkelig å sitte og offensivt er Einar Skogheim et konstant uromoment for motstanderen. Mika Johnsen var også frisk på venstrekanten, spesielt i første omgang og på andre flanken fylte Oskar Leiros en mer uvant rolle på stødig vis. Det er dog fortsatt forbedringspotensiale offensivt, der enda flere må melde seg på.

Markus Karlsen Skogheim med en liten peptalk i pausen 

Spissen Kristoffer Hansen Holst fikk en vanskelig jobb på topp, men jobbet utrettelig i 90 minutter og fikk betalt til slutt - på stillingen 0-2 til FKS. Da slo innbytter Tordar Eidet Karlsen en lang ball fra venstre stopperposisjon over på bakerste stolpe. Der har Einar Skogheim løpt seg fri og han header ballen tilbake inn i feltet til Holst. Han feier inn reduseringen fra 6-7 meter og skaper litt spenning i kampen igjen på slutten. FK Senja hadde overraskende lite ball i kampen, men hadde også noen gode sjanser foran L/Ks sikre sisteskanse Asgil Brændeland. 

 • Helmer Karlsen (16) fikk sin debut på L/K. Helmer, sønn av den gamle L/K-stopperen Trond-Egil Larsen, har tatt overgang til L/K etter å ha spilt aldersbestemt fotball i TIL. Flott for L/K å rekruttere treningsvillige «andregenerasjons» lyngsværinger til klubben. 
 • Vebjørn Isaksen spilte sin 140. A-kamp for L/K.
 • Kristoffer Hansen Holst har scoret ett mål i hver av de tre treningskampene L/K har spilt så langt i vinter. 

140 L/K-kamper for Vebjørn Isaksen (23)

 

L/Ks lag fra start: Asgil Brændeland, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Marco Mathisen, Mika Johnsen, William Waltenberg, Einar Skogheim og Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Beck Løvland, Helmer Karlsen
Årsmøte L/K: Ledelsen gjenvalgt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mar 2023

Denne uken kunne L/Ks årsmøtedelegater klappe inn denne kvartetten i L/Ks hovedstyre.

Årsmøtet I Lyngen/Karnes foregikk i rolige former på Geitnes tirsdag denne uken og kulminerte med at hovedstyret, med leder Tone Iversen i spissen, ble gjenvalgt. 

Dermed består L/Ks hovedstyre av leder Tone Iversen, nestleder Astrid Jørgensen Olsen, kasserer Ole Kristian Olsen og styremedlem Agnes Johansen. Styret fikk for øvrig berettiget skryt fra årsmøtet for både aktivitetsnivået i klubben 2022 og den innsatsen styret har lagt ned både på styrerommet og på diverse dugnader og tilstelninger. L/K har lagt bak seg et aktivt år - med mange små og større arrangementer, inkludert et vellykket høstlotteri som ga en pen slump med penger inn i kassa.

Så ble det valgt nye koster i ledervervene i junior- og senioravdelingen i fotball. Linda Skog er ny leder i senioravdelingen, mens Siri Rodahl Johansen tar over som leder for junioravdelingen. Ole Kristian Olsen er leder for anlegg.

Kasserer Olsen kunne for øvrig legge fram et regnskap med et lite femsifret overskudd og økonomien ellers i idrettslaget er også sunn. Det skal jobbes videre med en sportsplan, som styret fikk fullmakt til å vedta i 2023. Det skal også utarbeides en klubbhåndbok som styret også har fått fullmakt til å vedta når den foreligger. 

Det skal også ansettes ny daglig leder i 40 prosent stilling etter at Roger Jensen sluttet i stillingen i fjor. 

L/K til finalen i Teigen Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2023


Lyngen/Karnes 1 kom til finalen i Teigen Cup i Lyngenhallen lørdag, men måtte tåle tap der.

Teigen Cup gikk av stabelen lørdag, med åtte lag fra Nord-Troms. L/K, Nordreisa og Skjervøy stilte med to lag hver, mens Indre Kåfjord og Storfjord stilte med hvert sitt lag. 

L/K 1 var i gruppe med det beste laget fra Nordreisa og det beste laget fra Skjervøy og dermed lå det an til at ett av de tre beste lagene i turneringen ville ryke ut før semifinalene. 

L/K 1 kom godt i gang med 4-0 over Storfjord og fulgte opp med 0-0 mot Nordreisa. Men i siste kamp, mot favorittene SIK 2, gikk det galt. Etter å ha holdt 1-1 lenge, så sprakk L/K 1 på slutten og kampen endte 6-1. Dermed lå det an til at SIK 2 og NIL 1 skulle gå videre fra gruppa. NIL 1, regjerende mester fra Teigen Cup 2022, skulle bare slå Storfjord først...

Sander Kristiansen på L/K 2 dirigerer troppene og sender Vebjørn Løvland på løp.

 


Hjelp fra Storfjord

Det var det ikke mange L/K-ere som trodde skulle være mulig og alle spillerne hadde forsont seg med at de var ute av turneringen. Draktene ble skuffet levert inn og mange av spillerne var på tur ut av hallen. Men Storfjord, som har gått fra tap til tap i mange sesonger på rad, hadde helt andre planer. Lånespiller Thomas Nyheim fikk med seg resten av gjengen på tidenes overraskelse i syverturneringen i Lyngenhallen og slo fjorårets vinnere 2-1. Dermed tok de sine første tre poeng i turneringen, samtidig som de berget sine gode naboer fra Lyngen!

Einar Skogheim med god ballkontroll i finalen mot Skjervøy.

Semifinale-seier

L/K 1 fikk dermed likevel spille semifinale, og der møtte de Indre Kåfjord. Det ble en ganske komfortabel 5-1 seier til de røde og blå og dermed var det klart for finale. Motstander var igjen SIK 2, og som sist fikk L/K en god start. Marcus Hausner Christensen, som spilte en svært god turnering, tok L/K i ledelsen med et plassert langskudd. Skjervøyværingene brukte imidlertid ikke så lang tid på å utligne og etter hvert sikret de også finaleseieren. Men L/K spilte denne gangen en god kamp i 2 x 10 minutter og det var lenge spenning i finalen. Uansett: En fortjent seier til SIK 2, som stilte med mange av sine solide 3. divisjonsspillere. L/K 1 fikk vist seg fra en god side i fire av fem kamper og ikke minst L/Ks nye keeper Asgil Brændeland, som har kommet fra Ramfjord. Han trakk fram en rekke flotte redninger lørdag og bidro sterkt til at L/K kom til finalen. Turneringens beste keeper, etter vår mening!

Hele turneringen ser du her! (Abonnement kreves)

Ubeseiret

L/K 2, bestående av blant annet flere av de yngste L/K-spillerne, gjorde også en veldig god figur i Lyngenhallen lørdag. Strengt tatt hadde også L/K 2 fortjent en semifinaleplass, spesielt ettersom man ledet 1-0 til seks-syv sekund før slutt mot SIK 1.

L/K 2 i kampen mot SIK 1

 

L/K 2 svidde også enorme sjanser i møtet med NIL 2, som også spilte store deler av kampen med bare seks mann etter å ha fått keeperen utvist.
Men L/K 2 maktet ikke å avgjøre den kampen heller. Den tredje kampen, mot IKIL, endte også med uavgjort - og dermed klarte ikke L/K 2 å kvalifisere seg til videre spill, til tross for at man var ubeseiret. L/K 2 sto for øvrig for turneringens fineste mål, da bursdagsbarnet Tordar Eidet Karlsen (20 år på lørdag) klinket til fra 25 meter og smurte ballen i hjørnet med venstra. Det var mange fine mål i Lyngenhallen lørdag, men det skuddet var i en egen klasse. 

Lagene og kampene:

L/K 1: Asgil Brændeland, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Marco Mathisen, Sigve Ringbakken, Isak Kristiansen, Mika Johnsen, Oskar Leiros og Einar Skogheim

* L/K 1 - Storfjord 4-0
Mål L/K: Vebjørn Isaksen, Mika Johnsen og Marco Mathisen (2)

* L/K - NIL 1 0-0

* L/K - SIK 2: 1-6
Mål L/K: Marcus Hausner Christensen

* L/K - IKIL 5-1 (Semifinale)
Mål L/K: Sigve Ringbakken (2), Isak Kristiansen, Marcus Hausner Christensen og Vebjørn Isaksen

* L/K - SIK 2 1-4 (Finale)
Mål L/K: Kristian Bjørn Hansen


L/K 2: Håkon Jensen, Sander Kristiansen, Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Løvland, William Waltenberg, Robert Kristiansen, Jonas Rodahl Johansen, Berger Eidet Karlsen, Markus Karlsen Skogheim, Kristofer Waltenberg, Håkon Fossmo og Morten Krag Lind.

* L/K 2 - NIL 2 1-1
Mål L/K: Tordar Eidet Karlsen

* L/K 2- SIK 1 1-1
Mål L/K: Tordar Eidet Karlsen

* L/K 2 - IKIL 1-1
Mål L/K: Markus Karlsen Skogheim
Årets første seier for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Feb 2023


Det var mye som fungerte både offensivt og defensivt mot Nordreisa søndag. 

4-3 over Nordreisa, som tross alt er en divisjon over oss i år, lar seg absolutt høre for L/K midtveis i februar. Selv om seieren ble knepen, så var den fortjent. En jevn 1. omgang i storhallen på Bardufoss ble etterfulgt av en 2. omgang der L/K var det førende laget fra A til Å. Det offensive spillet satt rett som det var, og bakover hadde stort sett kaptein Kristian Bjørn Hansen og co. god kontroll. NILs redusering i andre omgang kom tre minutt på overtid. 

Førsteomgang var imidlertid langt jevnere og reisaværingene hadde minst like mange store sjanser som L/K hadde. Men L/K-spiss Kristoffer Hansen Holst ble likevel den første i målprotokollen - og det skjedde på vakreste vis. Vebjørn Isaksen gjorde et flott forarbeid og Holst takket med å klinke ballen opp i lengste hjørne. En god kandidat til årets mål!

L/K var imidlertid i det gavmilde hjørnet og hjalp NIL i gang med scoringene i ettermiddag. Reisaværingene kom seg ned til dødlinja og la inn i feltet. Der er  Joakim Berg Bjørklund uheldig og blir truffet i hodet. Ballen spretter i mål - mellom beina på keeper Håkon Jensen. Et veldig uheldig mål, som L/K hadde minst tre muligheter til å avverge.

 L/K gikk opp til 2-1 rett før pause. Da var det Kristoffer Hansen Holst som sto for servitørarbeidet på venstrekanten. Han får fart på føttene og slår inn i feltet til Mika Johnsen, som får god tid på bakerste stolpe. 16-åringen beholder roen og setter ballen ned i hjørnet - utagbart for keeper. Johnsens andre mål så langt i år.  

L/K regnet nok da med å gå til pause med ledelse, men helt på tampen kommer Marcus Hausner Christensen i tidsnød inne i feltet. Han slår et tilbakespill til keeper Håkon Jensen, som får såpass dårlig tid selv at han plukker opp ballen med hendene. Dermed indirekte frispark på femmeteren. Den setter NIL og dermed 2-2 til pause. 

L/K, anført av Einar Skogheim, tok virkelig tak i kampen etter hvilen. Flere klasseangrep og fikst samspill burde ført til overtak i målprotokollen lenge før Skogheim tar L/K i ledelsen etter 64 minutter. Da er det Mika Johnsen som stormer ned på venstresiden og legger inn på bakerste, der Skogheim har dukket opp. Han styrer ballen inn og sørger for 3-2.

Og denne gangen makter lyngsværingene å holde på ledelsen. Keeper Asgil Brændeland, nysignert fra Ramfjord, fikk lite å gjøre da han kom inn til sin debut i andre omgang og i andre enden kunne L/K godt hatt flere mål også. Men det ble med Skogheims andre for dagen - et lavt skudd fra kanten av femmeteren etter nok en smålekker assist fra Mika Johnsen. NIL får riktignok en redusering på slutten, men det kom altfor sent til at man klarte noen sluttspurt mot 4-4. 

Asgil Brændeland debuterte for L/K.

 

All grunn for trener Markus Karlsen Skogheim å være fornøyd med dagens kamp. L/K har trent godt siden jul og har allerede hatt tre samlingshelger i Lyngen på en drøy måned. Samtidig har man hatt gode treningsgrupper i både Lyngen og Tromsø, og kanskje det er fruktene av det vi begynner å se nå. Samspillet sitter i alle fall bedre og bedre - både fremme og bak - og guttene jobber og sliter både for hverandre og for klubbmerket på brystet. Og mange klarer å springe mye. Det er godt å se. 

* Etter to kamper står Einar Skogheim, Mika Johnsen og Kristoffer Hansen Holst med to mål hver. 

Markus Karlsen Skogheim

 

L/K fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Isak Kristiansen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim


Innbyttere: Oskar Leiros, Asgil Brændeland, Sander Kristiansen, Håkon Fossmo, Tordar Eidet Karlsen og Kristofer Waltenberg 


Gult kort L/K: Håkon Jensen
Årsmøte i L/K nærmer seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Feb 2023
Rekordene satt løst i årets første treningskamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jan 2023


2-2 i første vinterseriekamp var litt under pari for L/K. Men to rekordunge debutanter lyser kraftig opp!


Det ble en ujevn forestilling i årets første kamp for Markus Karlsen Skogheims gutter i Bardufosshallen. 2-2 mot Mellembygd er ikke mer enn det må være når vi tar i betraktning at det var to divisjoners forskjell mellom lagene i 2022-sesongen. Men MIL var fullt på høyde med L/K gjennom store deler av kampen og hadde sjanser nok til å vinne også. 

For L/Ks del var første omgang ganske så sjansefattig. Et par farlige oppløp, og en Isak Kristiansen-heading fra god posisjon var stort sett hele den offensive beholdningen før Mika Johnsen like før pause utnytter en forsvarsfeil og feier inn L/Ks første mål i 2023 fra 14-16 meter. 1-1 til pause. 

I andre omgang skaper L/K langt mer. L/K-guttene har kommet lengre i sesongoppkjøringen enn guttene fra Rundhaug, men MIL var likevel tidvis livsfarlige på kontringer. 2-1-målet deres er imidlertid en ganske grov forsvarsfeil av L/K. Da var det spilt 10 minutter av omgangen. 

L/K har føringen utover i kampen og klarer gledelig nok å holde en viss fasong på spillet til tross for at det blir mange bytter. Men mål blir det ikke før 10 minutter før slutt. Da viser Kristoffer Hansen Holst spissegenskapene som blir gode å ha for L/K når det skal kjempes om poeng i 5. divisjon. Holst stikker igjennom og avslutter først i stolpen, før han setter returen i mål. 

Rett etterpå blir Isak Kristiansen revet ned inne i feltet og vi tør påstå at det ikke var bare L/K-leiren som regnet med straffespark der. Men dommer Magnar Strandli vinket spillet videre. Dermed endte kampen 2-2. 

Årets første ellever: (bak f.v.) Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Jørgen Skog og Kristoffer Hansen Holst. (Foran f.v.) Isak Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Marcus Hausner Christensen og Mikal Biendl

 

Mot slutten av kampen var det gledelig nok duket for litt L/K-historie. Vebjørn Tokle (14 år og 227 dager) og Arion Rodahl-Johansen Ballovarre (14 år og 149 dager). Dermed slår de L/K-rekorden til Benjamin Johansen - som var 14 år og 259 dager gammel da han debuterte for L/K i 2015. Det var riktignok en seriekamp og Benjamin, som for øvrig er søskenbarnet til Vebjørn Tokle, holder dermed fortsatt den gjeve serierekorden for L/K. Den rekker ikke Vebjørn å slå, men Arion kan rekke den hvis han får sjansen i 5. divisjon på våren. Uansett artig med mye spillere opp fra aldersbestemte lag. Både Arion og Vebjørn har trent fast med A-laget i vinter og har gjort seg fortjent til A-lagsdebuten. Arion var også nærme å få seg et mål i debuten, men fikk ikke ordentlig dreis på skuddet. 


 • Startelleveren og hele innbytterbenken besto denne gangen av lyngsværinger. 
 • Marcus Hausner Christensen var L/K-kaptein i dag. 
 • Sigve Ringbakken var tilbake i L/K-trøya etter et opphold i USA. Han var blant L/Ks beste i sin nye rolle på høyrekanten - med tiertrøya. 
 • L/Ks neste kamp er i Bardufosshallen 12. februar - mot Nordreisa. 

L/K fra start: Mikal Biendl, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen (K), Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Løvland, Håkon Fossmo, Vebjørn Tokle, Arion Rodahl-Johansen Ballovarre 

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund, Einar Skogheim, Isak Kristiansen og Oskar Leiros