L/K får ny trener: - Et godt valg for klubben og for spillerne

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Des 2017

Foto: Tom Benjaminsen/iTromsø

Ole Talberg (35) blir ny hovedtrener for L/K i 2018!

I dag ble det klart at den tidligere toppspilleren er klar til å ta fatt på oppgaven i L/K etter mange år i TUIL. Talberg har skrevet en ettårskontrakt med klubben og Johnny Hansen i L/K Fotball er trygg på at L/K har gjort et veldig godt valg.

-Ja, vi tror han er den rette for både klubben og for spillerne. Han står for den samme filosofien som Jørgen Vik har stått for de to siste årene. Han er ambisiøs og vil jobbe knallhard for at L/K skal vinne serien og rykke opp. Han er gira på det, sier Johnny Hansen.

Hansen viser til at Talberg har bakgrunn fra toppfotballen både som spiller i Eliteserien og 1. divisjon og som trener i TUIL-systemet.

- Han er i ferd med å sluttføre den nest høyeste UEFA-lisensen og er således nyutdannet på høyt nivå. Vi har overfor Talberg vært klare på at vi har mye ungt og at vi ønsker å ta et steg videre. Det er vi trygg på at Talberg er rett mann til å gjøre, sier Hansen.

LES OGSÅ: Lenning tar et nytt år

Ole Talberg fikk i høst beskjeden om at han ikke er med videre i TUIL. Han har hatt ansvaret for TUIL 2 og har ledet en rekke ganger mot L/K - senest på TUIL Arena i august, der TUIL-rekruttene slo L/K  knepent 3-2. Da han snakket med Nordlys etter avgangen, sa Ole Talberg blant annet følgende:

- Nå er jeg nødt til å kjøpe meg mye nytt treningstøy. Det blir det jeg ønsker meg i julegave.

Nå blir nok Talberg å få litt L/K-utstyr fra klubben, men for de som har Ole på julegavelisten så er L/K-utstyr, kjøpt på Elektro-Sport, et gavetips!

Når det gjelder de to siste sesongenes hovedtrener Jørgen Vik så er situasjonen ikke avklart ennå. Vik har gjort en flott jobb for klubben i 2016 og 2017 og Hansen understreker at L/K håper på Vik også i 2018.

-Ja, han er fortsatt sterkt ønsket med videre i L/K, sier Hansen.

Vik og Talberg er to i rekken av L/K-trenere med bakgrunn fra TUIL. Av andre trenere og hjelpetrenere de siste ti årene kan vi nevne blant andre Roger Lange, David Lundblad, Vegard Berg-Johansen, Vegard Bjørn Olsen og også vår egen Øyvind Garfjell.

L/K ønsker Ole Talberg velkommen til L/K og Lyngen og håper både han og laget får en susende sesong i 4. divisjon!
Grønt og fint i hallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Des 2017

Etter en drøy måneds arbeid i Lyngenhallen er det nye kunstgresset endelig på plass. I helga var det flere lag som benyttet seg av muligheten til å få seg en innendørsøkt - blant annet guttelaget og ungguttene på seniornivå. 

Jørgen Skog (15, bildet), som hadde en flott debutsesong på seniornivå i 2017, var fornøyd med det nye underlaget i hallen etter treningsøkta lørdag.

 Nå skal gresset få kjørt seg når alle lagene i Lyngen etter hvert begynner fotballtreningene. Et lite nikk også til Lyngen kommune, som lar klubbene i Lyngen trene gratis i hallen. Det er en storslagen gest fra kommunen!

399 Olsen-kamper, Lyngen mot Karnes og fotballgalskapen rundt Lyngenfjorden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Des 2017


Rundt 60 fotballinteresserte møtte opp på Geitnes fredag kveld for en 3,5 timers seanse spekket av historikk, debatt, intervjuer og ikke minst gode historier. 

Fotballmuseets venner hadde invitert til mimrekveld på Geitnes og mange gamle, og unge, storheter hadde møtt opp. Trond Olsen, fersk fra opprykksjubel med Bodø/Glimt, var hedersgjest på Geitnes og ble gjenstand for et intervju om sin imponerende over 16 år lange karriere i norsk toppfotball. Trond trakk fram noen av høydepunktene i karrieren, blant annet seriemesterskapene med Rosenborg og kamp mot Ronaldo og co i Real Madrid. 


Etter intervjuet fikk Trond blomster og en L/K-drakt med nummer 30 av Johnny Hansen, en drakt han slett ikke utelukket at han ville ikle seg oftere en gang i framtiden. Men først er vi sikker på at Trond har fortsatt flere gode år igjen i norsk toppfotball! 

En gjennomgang av historien til fotballen rundt Lyngenfjorden, ført i pennen av fotballhistoriker Jonny Hansen, ble fremført av Sverre Lennart Isaksen - med mange historiske bilder fra spesielt Lyngen ILs, Furuflaten ILs og Karnes ILs historie. 

Det ble også tid til en paneldebatt på en knapp time, med innledning fra Stig-Roar Hansen Rognli, som har skrevet oppgave om fotballen rundt Lyngenfjorden og hvordan det var mulig å ha både Kåfjord FK, Lyngen IL og Karnes IL i 3. divisjon samtidig i 1983 - samt at Furuflaten spilte på nivået under.


Etter paneldebatten, der Johnny Hansen, Wiktor Sørensen, Torbjørn O. Karlsen, Steinar Høgtun, Torhild Hansen og Geir-Hugo Hansen deltok, med Helge Matland som debattleder, blant annet tok for seg noen av de mulige årsakene til at fotballen fikk et så sterkt fotfeste i Lyngen. Det ble også snakket om foranledningen til fusjonen etter 1989-sesongen og det faktum at det har vært en på alle måter vellykket sammenslåing - noe man ikke har fått til alle steder man har prøvd.


Etter paneldebatten ble det åpnet for gode fotballhistorier og det var endel som grep sjansen - blant annet Tor Inge Holm, Dan-Håvard Johnsen, Paul Arne Liebeck, Magne «Boifen» Johansen og Rolf Magne Hansen, før Jo Are Vik rundet av seansen litt over klokken 21.30. 

Her er programmet for fotballkvelden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Des 2017

Fotballmuseets venner avdeling Troms inviterer i samarbeid med Lyngen/Karnes IL til Fotballhistorisk kveld på klubbhuset på Geitnes fredag 08.12.17 kl. 1800-2100.

Tema: Fotballen rundt Lyngenfjorden

Denne kvelden er det spesielt fokus på den innholdsrike fotballhistorien i Lyngen, Storfjord og Kåfjord. 
 Ordstyrer/speaker: Sverre Lennart Isaksen 

Program:
1800-1815: Åpning – velkommen og presentasjon Tor Inge Holm, Sverre Lennart Isaksen, Jo Are Vik

1815-1830: Historisk tilbakeblikk 
 Sverre Lennart Isaksen 

1830-1900: Trond Olsen – fra Lyngen til norsk toppfotball
 Helge Matland intervjuer Trond Olsen

1900-1930: Pause med enkel servering
 

1945-2030: Fotballen rundt Lyngenfjorden – paneldebatt

Innledning ved Stig-Roar Hansen Rognli. Helge Matland leder paneldebatten. Representanter med erfaring både fra kvinnefotballen og herrefotballen.


2030-2100: Gode fotballhistorier – ordet fritt

Fotballmuseets venner oppfordrer folk til å ta med seg og vise fram gamle drakter, annet fotballutstyr, bilder, bøker, program, avisutklipp, utklippsbøker – og annet fotballhistorisk materiell. Og selvsagt gode fotballhistorier og godt humør.

Påmelding til Fotballhistorisk kveld til troms.fotball@fotball.no.
Inngangsbillett: Kr. 100 (bank 7878 06 05471 eller Vipps 71281).

Fergeruter:
Fra Breivikeidet til Svensby 1650 - fra Svensby til Breivikeidet 2145

Fra Olderdalen til Lyngseidet 1700 - fra Lyngseidet til Olderdalen 2120

Styret for de fotballhistoriske kveldene (Fotballmuseets Venner avdeling Troms) består av Klara Stensvåg, Vibeke Larsen, Helge Matland, Sverre Lennart Isaksen og Jonny Hansen.
 I planleggingen av Fotballhistorisk kveld på Geitnes har denne gruppa hatt stor hjelp fra Tor Inge Holm og Johnny Hansen.

Lenning tar et nytt år!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Nov 2017


Klubbens toppscorer i 2017-sesongen har i dag signert for ytterligere en sesong i L/K-trøya.

Aleksander Lenning (28) blir dermed å se i rødt også i 2018.

- Jeg gleder meg voldsomt til ytterligere et år med gjengen jeg fikk en halv sesong med i år, sier toppscoreren.  At L/K signaliserer fortsatte ambisjoner om å kjempe helt i toppen var avgjørende for mitt valg, sier Lenning, som langt på vei innrømmer at flere klubber konkurrerte om hans signatur. 

Lenning scoret 27 mål på 11 kamper for L/K etter overgangen fra Krokelvdalen i sommer og imponerte enormt i L/K-drakten. Han satte blant annet scoringsrekord med åtte mål i én kamp mot FK Senja 2. 

L/Ks Johnny Hansen  er glad for å ha sikret signaturen til Lenning.

- Vil bare si at vi er både stolte og glade i dag, etter å ha landet Aleksander. Utvilsomt er han en viktig ledestjerne for våre unggutter det kommende året, sier en fornøyd Johnny Hansen.

Fotballkveld på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Nov 2017

2017 - L/Ks A-lag i navn og tall

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Nov 2017Sesongen 2017 ble en utvilsomt en sesong for historiebøkene for L/Ks A-lag. For selv om seriemesterskapet og opprykket røk på slutten, så er det mye å ta med seg fra sesongen vi har lagt bak oss.
Vi klarte å plukke 55 poeng i sesongen. Det er L/Ks beste poengfangst siden sammenslåingen foran 1990-sesongen, ett poeng bedre enn fjorårets sesong. Slik ser de beste sesongene til L/K ut etter 1989:

1991: 51 poeng
1997: 52 poeng
2002: 53 poeng
2004: 52 poeng
2011: 53 poeng
2016: 54 poeng
2017: 55 poeng

Det er verdt å merke seg at L/K ikke har tapt poeng på hjemmebane siden 30. mai 2016. Det er 19 hjemmekamper på rad uten poengtap.

Mål

Og om poengfangsten var unik, så var i alle fall målantallet det. 119 seriemål – et snitt på 5,4 mål per kamp - er 21 mer enn forrige rekordnotering, som også var i 2016. Målforskjellen 119-24 tilsier 95 plussmål – også en rekord. Slik fordeler seriemålene seg:

Aleksander Lenning 27
Øyvind Garfjell 25
Crister Steinvik 18
Steffen Dreyer 12
Oscar Ross 9
Joachim Olaussen 5
Marco Mathisen 4
Markus Karlsen Skogheim 4
Magnus Børsheim Kalstad 3
Kristian Bjørn Hansen 2
Jan Robin Bjørn 2
Einar Skogheim 2
Krister Skogli 2
Vebjørn Isaksen 1
Kristoffer Hansen Holst 1
Roar Jørgensen 1
Selvmål 1

Cupen:
Steffen Dreyer 4
Markus Karlsen Skogheim 1
Magnus Børsheim Kalstad 1
Jan-Robin Bjørn 1
Selvmål 1

Totalt antall mål (inkludert treningskamper):
Lenning, Aleksander 27
Garfjell, Øyvind 26
Steinvik, Christer 19
Dreyer, Steffen 18
Ross, Oscar 11
Skogheim, Markus Karlsen 10
Olaussen, Joachim 6
Mathisen, Marco 5
Kalstad, Magnus B. 4
Skogli, Krister 3
Bjørn, Jan Robin 3
Skogheim, Einar 3
Hansen, Kristian Bjørn 2
Johansen, Fredrik P. 2
Sørensen, William 1
Allertsen, Fredrik 1
Isaksen, Vebjørn 1
Jørgensen, Roar 1
Holst, Kristoffer Hansen 1

Kort
28 gule kort gir 1,27 kort per kamp. Det er et akseptabelt snitt for et topplag. I fjor var det 29 gule kort. L/K unngikk gule kort i ni kamper, mens kampen med flest kort til L/K var bortekampen mot Skarp. Da havnet fem av spillerne i dommerens bok. Aleksander Skatland (4), Øyvind Garfjell (4) og Kristian Bjørn Hansen (5)  var de eneste spillerne som fikk mer enn to gule kort i serien. Stopperduoen Jan-Robin Bjørn og Joachim Olaussen fikk for eksempel bare et kort hver.

L/K fikk heller ingen røde kort, som ett av tre lag i divisjonen. TUIL 2 og Senja 2 var de andre lagene som unngikk det. I 2016 fikk L/K tre røde kort. Stig-Roar Hansen Rognli fikk dog rødt i cupkampen mot TUIL i april og måtte sone påfølgende seriekamp. 

Alder
L/K har brukt hele 38 ulike egne spillere i år – i tillegg til én prøvespiller (Sander Sigvaldsen). De 38 spillerne hadde ved årets begynnelse en snittalder på 21,1 år.
Slik fordeler årskullene seg:
1984 (1), 1986 (3), 1989 (2), 1990 (6), 1991 (2), 1992 (1), 1994 (1), 1996 (3), 1997 (4), 1998 (2), 1999 (3), 2000 (5), 2001 (2), 2002 (3)

26 av disse er fra Lyngen. Av L/Ks egne unggutter har Kristoffer Hansen Holst, William Sørensen, Marcus Eggen Rygh, Gard Grønvoll Sommerseth og Richard Koch seriedebutert i år. I tillegg har L/K gitt A-lagsdebut i treningskamp til Jørgen Antonsen Skog og Mikal Biendl. Av nye spillere i klubben har L/K gitt debut til Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad, Roar Jørgensen, Sander Eriksen Østerås og Aleksander Lenning.

Kamper

L/K har spilt 34 kamper i år:
22 seriekamper
3 cupkamper
7 vinterseriekamper
2 treningskamper

Kun én spiller har spilt alle kampene og det er Krister Skogli. Han har også spilt alle kampene fra start, så nær som én – nemlig en treningskamp under treningsleiren i Piteå i sommer. Skogli har for øvrig spilt alle L/Ks kamper siden han kom til klubben sommeren 2016 og storsteinnessingen står nå med 43 kamper på rad for L/K. 
Nærmest Krister kommer Kristian Bjørn Hansen, som kun har gått glipp av én kamp i år – hjemmekampen mot Stakkevollan. Da sonet Kristian for tre gule kort. Storebror Jan-Robin Bjørn klokket inn på 32 kamper, mens også Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Øyvind Garfjell og Aleksander Skatland har spilt 30 kamper eller mer i år.

Slik er kampstatistikken for L/K 2017:
Skogli, Krister 34
Hansen, Kristian Bjørn 33
Bjørn, Jan Robin 32
Vik, Jørgen 31
Olaussen, Joachim André 31
Garfjell, Øyvind 31
Skatland, Aleksander Vincent 31
Rognli, Stig-Roar Hansen 28
Skogheim, Einar 26
Kalstad, Magnus B. 22
Skogheim, Markus 19
Mathisen, Marco 18
Steinvik, Christer 17
Sørensen, William 17
Christensen, Marcus Hausner 16
Ross, Oscar 15
Allertsen, Fredrik 15
Dreyer, Steffen 14
Ringbakken, Sigve 13
Lenning, Aleksander 11
Isaksen, Vebjørn 10
Mortensen, Markus G. 8
Jørgensen, Roar 8
Jensen, Jørgen 8
Haugen, Espen 7
Valø, Johan 5
Østerås, Sander Eriksen 5
Bjørklund, Joakim Berg 4
Holst, Kristoffer Hansen 4
Koch, Richard 3
Johansen, Benjamin 3
Hansen, Tobias W. 3
Johansen, Fredrik P. 3
Sommerseth, Gard Grønvoll 3
Gautestad, Tarjei Hansen 3
Rygh, Marcus Eggen 2
Skog, Jørgen Antonsen 1
Biendl, Mikal 1
(Sigvaldsen, Sander (P) 1)

Milepæler:

• L/Ks største borteseier gjennom tidene kom borte mot Burfjord 19. august. 0-19.

• Aleksander Lenning ble historisk med sine åtte mål mot FK Senja hjemme 16. september - ett mer enn Morten Nilsen scoret mot Nordkjosbotn i 2011. Målsnittet til Lenning i L/K-trøya etter 27 mål på ti kamper er småpene 2,45 per kamp - rekord i L/K.

• Steffen Dreyer forlot klubben til fordel for Skjervøy IK og endte foreløpig på 264 mål på 376 kamper - et målsnitt på 0,70.

• Gard Grønvoll Sommerseth ble historiens nest yngste L/K-spiller med seriedebut da han kom inn mot TIL 3 12. juni i år. Da var Gard 14 år og 336 dager gammel. Kun Benjamin Johansen har vært yngre. Han var bare 14 år og 259 dager gammel da han seriedebuterte for L/K i juni 2015.
De yngste seriedebutene:
1. Benjamin Johansen (2000) – 14 år, 259 dager (2015)
2. Gard Grønvoll Sommerseth (2002) – 14 år, 336 dager (12.06.2017)
3. Marcus Hausner Christensen (2000) – 15 år, 75 dager (2015)
4. Andreas Løvland (1993) – 15 år, 79 dager (2008)
5. William Sørensen (2002) – 15 år, 112 dager (2017)
6. Joakim Berg Bjørklund (2000) – 15 år, 113 dager (15.08.2015)

Alle utenom Løvland har fått sin debut under den nye 15-årsgrensen for seniorfotball. Andreas Løvland, på sin side, måtte få disp til å spille seniorfotball det året han fylte 15 – i 2008.
7-0 i siste kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Okt 2017

L/K 2 tok ledelsen tidlig og sikret til slutt årets største borteseier.

0-7 mot topplaget Kvæsma lar seg absolutt høre for L/Ks unggutter i ettermiddag. Richard Koch og Kristoffer Hansen Holst tok L/K i en 2-0-ledelse før 10 minutter var gått og den ga ikke L/K 2 fra seg.

Richard Koch ble tomålsscorer i dag, mens Ian Harper, Robert Kristiansen, Einar Skogheim, William Sørensen også scoret i tillegg til Kristoffer Hansen Holst.

- Vi gikk ut med en plan om å kjempe mot et Kvæsma-lag bestående av voksne mannfolk. Vi tar dem på fart og teknikk. Vi lede 3-0 etter 20 minutter og bare cruiser videre de neste 70 minuttene, sier lagleder Espen Lyngra.

L/K kapret dermed fjerdeplassen i 6. divisjonen etter en solid sesong. Faktisk hadde man vunnet serien hvis TSI, som kom på topp på tabellen, hadde blitt beseiret på hjemmebane 7. september i år. Så jevnt var det i toppen i avdeling 2.

Uansett så har det vært utrolig positivt å se L/K 2s utvikling i 2017. Vi har hatt en solid stall til alle B-kampene våre i år og ikke hatt mannskapsproblemer en eneste gang. Laglederne Espen Lyngra og Jørgen Jensen, som fortjener all mulig ros for innsatsen i år, har sågar hatt et luksusproblem med å ta ut stall til mange av L/K 2-kampene. Det er rimelig unikt i L/K-historien. At vi stort sett har stilt et rent juniorlag i samtlige kamper viser at det gror godt under førsteelleveren til A-laget. Samtlige som startet mot Kvæsma i dag har vært innom på A-laget i løpet av sesongen og 10 av 11 har spilt seriekamper. 

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh; Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen; Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund; William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch

Innbyttere: Mikal Biendl, Espen Wilhelmsen Nordahl, Robert Kristiansen, Sander Kristiansen, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth

Avsluttet sesongen med stil

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Okt 2017

Klubbhuset på Geitnes var smekkfullt tirsdag da junioravdelingen i L/K Fotball hadde årsavslutning. Spillere fra 5 til 16 år var på plass for å få utdelt diplomer, medaljer og i to tilfeller seierspokaler etter en flott sesong i rødt, blått og hvitt. 

Rundt 200 foreldre og spillere hadde møtt opp for å spise pizza, drikke brus og ikke minst hylle både spillere, trenere og ledere. Alle trenerne og laglederne fikk blomster for innsatsen i 2017 og alle spillerne fikk L/K-diplom for innsatsen i år. Også L/Ks flinke klubbdommere fikk blomster.


Både L/Ks guttelag og L/K-FIL-Storfjords småjentelag vant turneringer denne sesongen. Guttelaget vant Altaturneringen, mens småjentelaget tok pokalen hjem fra Salmar Cup på Senja. Ellers har aktiviteten vært høy nedover i klassene het fra de yngste miniputtene til guttelaget - hvorfra mange har debutert på senior nivå i 2017 også - ikke minst på L/K 2, som hadde kamp samtidig med avslutningen.


Alltid flott å se hvor stor og variert L/K-familien er. Takk for sesongen og velkommen tilbake i 2018!

Seier i siste hjemmekamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Okt 2017


L/K 2 hadde 100 prosent kontroll i 2 x 45 mot Laksvatn i kveld.

L/Ks unggutter vant 4-0 i årets siste hjemmekamp på Geitnes. En meget godt gjennomført 1. omgang, der tre av målene kom, ble fulgt opp av en solid andreomgang med dårligere uttelling. L/K 2 slapp faktisk ikke gjestene til noe som helst i kampen, samtidig som det tidvis fløt veldig godt offensivt også. Sander Kristiansen satte 1-0 på straffe og Kristoffer Hansen Holst doblet til 2-0 like etter på et lekkert skudd som havner i lengste hjørne. 16-åringen setter også 3-0 like før pause på en gjennomløping i midten. 

Det ble med det ene målet etter pause - som innbytter Richard Koch satte i mål. Flott prestasjon av L/K-ungguttene i kveld. Klarer man tre poeng også i siste kamp - borte mot Kvæsma - så klatrer guttene forbi Ramfjord og opp på fjerdeplass på tabellen. 

L/Ks lag: Mikal Biendl, Marcus Hausner Christensen, Joakim Berg Bjørklund, Benjamin Johansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Robert Kristiansen, Sander Kristiansen

Innbyttere: Richard Koch, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth.

Bare å gratulere Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Okt 2017


En 3-1-seier og 11 hjemmeseire av 11 mulige i år var en ufattelig mager trøst da L/K-spillerne gikk av banen på Geitnes lørdag. 

Kaptein Jan-Robin Bjørn og resten av L/K-guttene kunne vunnet 100-1 uten at det hadde hjulpet ettersom Skarp tok en komfortabel 4-1-seier over TIL 3 og tok førsteplassen på tabellen. En tabell vi har ledet fra start til mål – nesten… Men det er resultatet etter siste serierunde som gjelder og til syvende og sist var Skarp det liiiille hakket bedre enn oss.

Scoringer av Øyvind Garfjell, hans 100. i L/K-trøya, Kristian Bjørn Hansen og Christer Steinvik tok totaltallet opp i 119 i serien i år. Det, sammen med full poengpott hjemme og  55 av 66 mulige poeng tatt, burde holdt til et seriegull i år. Men det gjorde det ikke. To tap i serieinnspurten var ett for mye for L/K. Og sånn sett kan man ergre seg grønn over andremålet mot Krokelvdalen forrige helg. Hadde vi unngått det og klart uavgjort, så hadde det blitt atskillig bedre stemning på det tradisjonsrike kakebordet etter kampen. Det er så mange som hadde fortjent et opprykk til allnorsk fotball etter en flott gjennomført sesong, men L/K har et såpass ungt lag at det kommer nye sjanser for samtlige som spilte mot Finnsnes 2 lørdag.

Vi vet at vi har mange unggutter som banker kraftig på døra til A-laget. Det er ikke mange andre topplag i 4. divisjon som har en så ung midtbaneduo som vi har (Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen er med sine 35 år tilsammen seks år yngre enn Skarp-back Tom Karlsen), vi har 16-årige Kristoffer Hansen Holst og 15-årige William Sørensen som kommer inn og som med få minutter spilletid kommer til hver sin store målsjanse. Og på andrelaget i 6. divisjon har vi en rekke unge talenter som gjennom målrettet treningsinnsats fort kan ta steg i vinter som tar dem rett inn i førsteelleverdiskusjon på A-laget. Vi har også mange spillere som har et skikkelig hjerte for klubben, både lyngengutter og adopterte lyngengutter, og det er alltid betryggende når man etter hvert skal ta fatt på forberedelsene til en ny sesong.

Nå får vi forsone oss med at det blir et nytt år i 4. divisjon. Men selv om det er en nedtur, så ser divisjonen ut til å bli litt sterkere sportslig enn den har vært i år. Salangen kommer ned. TIL 2 kommer ned og det er ennå ikke helt trygt for Skjervøy, selv om vi unner våre naboer og Steffen Dreyer å holde seg i 3. divisjon etter en så sterk høstsesong. Vi kan faktisk i stedet oppleve at Fløya rykker ned. De ligger farlig nært nedrykksstreken og har Senja borte i siste kamp. Tap der vil mest sannsynlig bety et sensasjonelt nedrykk for grønntrøyene.

3. divisjon avgjøres neste helg, så vi får heller komme tilbake til det endelige oppsettet for 4. divisjon i 2018. Vi kommer også tilbake til en oppsummering av sesongen i navn og tall!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Krister Skogli, Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik, Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Magnus Børsheim Kalstad, Jørgen Jensen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst

Gule kort: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Krister Skogli og Einar Skogheim.

Dagens L/K-gutt: Jan-Robin Bjørn

L/Ks mål: Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Christer Steinvik
Snublet i nest siste hinder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Okt 2017

L/K gikk på et fortjent, men særdeles ugunstig tap mot Krokelvdalen. Nå skal det holde hardt å vinne serien.

L/K rotet seg nemlig helt bort i Kroken og tapte 2-1 for et godt hjemmelag. L/K fikk nesten ingenting til å stemme. KIL kom til gode målsjanser både i første og andre omgang, mens L/Ks normalt giftige angrepsspill var så godt som fraværende i samfulle 90 minutter. At det sto 0-0 til pause var flatterende for L/K og særlig bedre ble det ikke i andre omgang. Først scorer KIL på en retur etter et frispark. Så går hjemmelaget opp til 2-0 like før slutt etter at L/K-forsvaret gjør en svak jobb nede ved dødlinja. Mats Tunstad svidde noen fete sjanser i første omgang, men nå var han ikke like tungbedd. 

L/K jager på en måte en redusering på overtiden og får da også langt uti overtiden. Vi tar et kjapt frispark og Aleksander Lenning skyter pent i lengste hjørne. Men noen særlig siste sluttspurt klarer ikke L/K å produsere og kampen ebber ut med tap. Ekstra bittert å tenke på at selv en uavgjort sannsynligvis hadde vært nok ettersom L/K har bedre målforskjell enn rivalen Skarp.

Men alt avgjøres til syvende og sist neste helg. Skarp spiller borte mot TIL 3, mens L/K tar imot Finnsnes 2 på Geitnes.

L/K fra start i 3-4-3: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Krister Skogli, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik

Innbyttere: Sander Eriksen Østerås, Vebjørn Isaksen

Dommer: Jonny Andreassen - manøvrerte greit i en kamp med mange situasjoner og mye mas fra begge lag

L/K kunne juble etter magisk fotballkveld på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2017

L/K tok Skarp-skalpen i seriefinalen på Geitnes mandag kveld og kan igjen avgjøre sin skjebne i tabelltoppen selv.

Rammen var perfekt foran den lenge opphaussede seriefinalen på Geitnes. Etter at L/K gikk på tap for TIL 3 sist, var det Vik og Garfjells menn som hadde kniven på strupen når utfordrerne Skarp kom på besøk. Over 200 tilskuere, rimelig fine temperaturer til å være en kveld i oktober, tidvis litt mye vind, men ellers fine spilleforhold.

Mange av guttene har nok ikke spilt såpass viktige og store kamper før, med såpass mye folk tilstede. Og kanskje var det litt nerver ute og gikk i første omgang. Faktum er i alle fall at Skarp gikk hardt ut og presset fram noen store sjanser i starten av kampen. Sondre Flaat kunne lett ha satt 0-1 fra kloss hold, men bommer regelrett på ballen.

L/K kommer mer med i kampen etterhvert og 1. omgangen er rimelig jevn - men Skarp har de største sjansene og inn mot pause har bortelaget et ganske klart overtak i kampen. Men etter 42 minutter skal det løsne for L/K. Først vender Øyvind Garfjell opp på høyresiden og smekker til med venstra. Ballen har kurs mot lengste hjørne, men Skarps gode keeper Kai Kamsvåg får bokset ballen til en corner. Garfjell tar corneren fra venstresiden med venstre og slår ballen med litt skru inn i feltet - halvveis med utsiden av foten. Ballen får nok litt hjelp av vinden men den går i alle fall i mål. Både Aleksander Skatland og Jan-Robin Bjørn fikk æren for målet, men faktum er nok at ballen går i mål via en uheldig Skarp-keeper. I L/Ks annaler vil målet for all tid dermed bli kreditert Øyvind Garfjell. 

1-0 til pause var i alle fall meget godt betalt for L/K, som måtte tåle og bli presset en god del av svarttrøyene i 1. omgang.

Se kampen i opptak her på Nordlys.no!

2. omgang starter greit for L/Ks del. Øyvind Garfjell har et godt frispark tidlig før kampens kanskje avgjørende øyeblikk inntreffer i det 51. minuttet. Jan-Robin Bjørn stopper en Skarp-spiller midt på L/Ks banehalvdel og fører opp litt før han spiller til Christer Steinvik på midtstreken. Steinvik tar et touch og slår instinktivt i bakrom med venstre. Der er Aleksander Lenning på løp og han kommer alene igjennom med keeper Kamsvåg. Skarps Andreas Fiva er kraftig på etterskudd og river Lenning ned rett før 16-meteren. Det er bokstavelig talt et udiskutabelt rødt kort. Ingen Skarp-spillere som protesterte på det og L/K er én mann mer.
Og ikke minst - vi har fått frispark på 17 meter og har 4. divisjons beste venstrebein til disposisjon - nemlig Øyvind Garfjells. Han tar to skritts fart, og bøyer ballen lekkert rundt muren og inn i keepers høyre hjørne. En lekker, lekker scoring og Garfjell løper rett bort til tribunen for å juble sammen med et særs entusiastisk publikum. Det er lenge mellom hver gang stemningen når såpass store høyder på Geitnes som akkurat på den scoringen.

Bestemann: Kristian Bjørn Hansen ble dagens L/K-gutt mot Skarp.

Etter utvisningen er Skarp paradoksalt nok det førende laget en periode. De har mye spill på L/Ks banehalvdel og Jørgen Vik må flere ganger vise fram sine unike keeperegenskaper i L/K-buret. L/K legger seg, bevisst eller ubevisst, litt lavere i banen og satser på at Steinvik, Garfjell og Lenning skal skape noe på kontringer. Det lykkes man nesten med flere ganger, men i det 86. minutt sitter den. Innbytter Vebjørn Isaksen, som virkelig klinket til de minuttene han fikk på banen, takler til seg ballen inne på egen banehalvdel. Han spiller fri Jensvoll-kompisen Kristian Bjørn Hansen, som driver oppover banen og finner Krister Skogli. Han vender bort en Skarp-spiller og spiller til navnebror Christer Steinvik, som får assist i og med at han elegant spiller fri en fremadstormende Aleksander Lenning på venstresiden. Han er utstoppelig med fart og kraft inn mot Skarp-keeperen og skyter i steget. 3-0 og fire minutter igjen av kampen!

Da trodde nok alle at seieren var trygt i havn. Men det skulle rekke å bli litt utrygt før kampens meget gode dommer Ragnar Dahl blåste av. Først reduserer Skarp direkte på corner med eks- L/K-er Lasse Biti Ness. Da  var vi allerede godt inn i overtiden. Så, etter 97 spilte minutter får sannelig Skarp en redusering til. Igjen er det innbytter Biti som er arkitekten i det han slår en perfekt ball fra venstrekanten inn på hodet til Skarps toppscorer Sondre Flaat. Han header inn 3-2 på bakerste. Dermed blir det spenning de siste sekundene av en altfor lang andre omgang. Skarp får et frispark helt på tampen som blir slått langt inn i feltet - men den går forbi alt og alle og dermed kunne dommer Dahl erklære kampen for over. 

Elleville jubelscener ute på banen mellom publikum og spillere etter en kamp som kommer til å stå som en påle i historiebøkene - spesielt hvis det skulle ende med opprykk til slutt. 

Gledesscener: Joachim Olaussen og de andre L/K-spillerne kunne slippe jubelen løs etter siste blås fra dommer Ragnar Dahl.

En av heltene fra kampen, Storsteinnes-gutten Krister Skogli, oppsummerer kvelden sånn:

- Helt nydelig! Herregud for en magisk kveld! Masse folk! Kjempestemning, jevn kamp, trolsk vær med vind og høst! Nei, vet du ka, igår va man stolt over å være lyngengutt!

Det gjenstår fortsatt to kamper av sesongen. L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn er overfor Framtid i Nord klar på at ingenting er avgjort ennå.

- Vi har ikke vunnet serien. Det blir ikke bare å møte opp lørdag og hente tre poeng mot Krokelvdalen. Finnsnes 2 skal vi slå i siste serierunde, sier Bjørn.


Sentrale: Framtid i Nords Arne Teigen foreviger tre av de sentrale i kveldens kamp: Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell og Jan-Robin Bjørn.

Krister Skogli tar ikke fullt så mange forbehold. 

- Vi skal ta Krokelvdalen, som i tillegg spiller uten Mats Tunstad. Og Finnsnes 2 kommer vel med rent juniorlag i siste kamp siden A-laget har kamp samtidig. Så den skal vi vinne meget greit, sier Skogli, som har 15 kamper og 15 seire hjemme på Polleidet og Geitnes etter at han kom til L/K fra TIL foran høstsesongen i fjor. Krister har forøvrig spilt samtlige av L/Ks 41 trenings-, cup-, vinterserie- og seriekamper siden han kom til klubben! Og alle fra start så nær som en treningskamp i Piteå i sommer. Imponerende stabilitet av balsfjordingen.

Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen. 18-åringen, som i stabilitetens navn bare har gått glipp av én kamp totalt i år, var strålende sentralt på midtbanen sammen med ett år yngre Einar Skogheim. Utrolig artig når unge lyngengutter blir så sentrale - bokstavelig talt. Einar Skogheim rundet for øvrig sin 50. A-kamp for L/K og vil nok huske jubileumskampen ganske lenge.

* Øyvind Garfjell står etter sine to mål i går med 99 A-lagsmål for L/K. Han har sju mål opp til måljeger Ken Stian Olsen som står med 106 mål for moderklubben.

* Aleksander Lenning scoret sitt 26 seriemål for L/K og sitt 36 .mål i årets 4. divisjon. Klarer han seks mål eller mer i de to siste kampene så passerer han Steffen Dreyers 32 seriemål fra 2012-sesongen - som er seriemålrekord i L/K. Dreyer selv kan gratuleres som nybakt far og var til stede på Geitnes i går kveld - som ekspertkommentator for Nordlys - som i likhet med iTromsø streamet seriefinalen.

* Øyvind Garfjell har nå 24 seriemål for L/K - hans beste scoringssesong siden han debuterte på A-laget som 16-åring i 2006.

* L/K har nå spilt 20 kamper i 4. divisjon. 10 borte og 10 hjemme. 115 mål scoret og 21 innslupne. Målforskjellsfasiten er 58-11 hjemme og 57-10 borte. Stort jevnere blir det ikke uten å være helt likt.

* L/K har ikke tapt poeng hjemme siden 1-3-tapet for TUIL 2 30. mai 2016. Det er nå 491 dager siden...

L/Ks lag: Jørgen Vik; Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn; Stig-Roar Hansen Rognli, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Krister Skogli; Christer Steinvik, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Sander Eriksen Østerås, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen og William Sørensen

Dommer: Ragnar Dahl - svært god kamp

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen og Kristian Bjørn Hansen

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (2) og Aleksander Lenning.
Bare å konse på seriefinalen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2017

Aleksander Lenning og L/K kan fortsatt avgjøre sin egen skjebne i 4. divisjon til tross for tap mot TIL 3 tirsdag kveld.

Lenning scoret 1-1 målet for L/K på Alfheim, like etter pause men måtte likevel bokføre årets andre tap for L/K i serien. TIL-rekruttene vant 3-1 etter å ha ledet 1-0 til pause. 

Tapet forkludrer tingene litt for L/K i toppen av tabellen. Forspranget på to poeng til Skarp er nå en falsk trygghet ettersom bylaget har én kamp mindre spilt. 

Da er det beleilig at L/Ks neste kamp er mot nettopp Skarp - hjemme på Geitnes.

Den kampen er forøvrig flyttet til mandag og spilles i flomlys klokken 19.15!

L/K fra start: Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Sander Eriksen Østerås, Christer Steinvik, Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Jørgen Jensen, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Einar Skogheim og Magnus Børsheim Kalstad
Tapte mot Ramfjord

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2017

L/K 2 ble passert på tabellen etter å ha tapt borte mot Ramfjord lørdag.

L/K tapte 4-1 i Ramfjord etter å ha ligget under 3-1 til pause. Vebjørn Isaksen (bildet, til venstre) sto for L/Ks eneste mål i kampen etter assist fra Marcus Hausner Christensen (til høyre) etter 20 minutters spill. Med tapet mot RUIL ble L/K 2 også forbipassert på tabellen av ramfjordingene. L/K-rekruttene ligger på femteplass med sine 22 poeng når to kamper gjenstår.

L/Ks lag fra start: Mikal Biendl, Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Marcus Christensen, Jonas Rodahl Johansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Joakim Bjørklund, William Sørensen, Vebjørn Isaksen, Robert Kristiansen

Innbyttere: Kristian Bjørn Hansen, Sander Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth og Ian Harper.
L/K 2 trivdes på gress

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Sep 2017

L/K 2 var best på Dåfjord gress i ettermiddag og vant 2-7 over Ringvassøy 2. 

L/K styrte det meste av kampen mot hjemmelaget, selv om det var jevnt resultatmessig fram til William Sørensen og Richard Koch scorer 2-4 pg 2-5 etter en times spill. 

Lagleder Jørgen Jensen er tilfreds med bortekampen:

- Vi styre mesteparten av kampen, mot et ungt Ringvassøy som har samme målsetning som oss som rekrutteringslag, så vi får målt oss mot et lag som er likt vårt. Vi vise at vi har et høyere nivå enn dem, noe som er veldig positivt. God prestasjon både på lagnivå og av  samtlige som er med, sier Jensen. 

L/K fra start: Marcus Eggen Rygh; Benjamin Johansen -Jørgen Skog - Marcus Christensen; Vebjørn Isaksen -William Sørensen - Kristoffer Hansen Holst - Joakim Bjørklund; Ian Harper -Gard Grønvoll Sommerseth - Robin Wikbo Samuelsen

Innbyttere: Richard Koch, Sander Kristiansen, Jonas Rodahl Johansen

1-0, Kristoffer Hansen Holst, 7. min
2-0, Robin Wikbo Samuelsen, 34. min
2-1, Ringvassøy, 35. min, straffe
3-1, Joakim Bjørklund, 36. min
3-2, Ringvassøy, 47. min
4-2 William Sørensen, 59. min, straffe
5-2 Richard Koch, 61. min
6-2 William Sørensen, 70. min, frispark 
7-2 Sander Kristiansen, 90min

L/K 2 ligger nå på fjerdeplass på tabellen med 22 poeng. Ny kamp lørdag 23. september borte mot Ramfjord. 

L/K - FK Senja 2 17-0: Lenning skriver seg inn i historien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2017


Med åtte mål i én og samme kamp gjorde Aleksander Lenning i dag noe ingen L/K-spiller har gjort før ham.

Det ble fullstendig slakt av det unge FK Senja 2- laget på Geitnes i dag. L/K tok knapt foten av gasspedalen gjennom kampen og puttet jevnt og trutt helt til og med det 90. minutt, da Christer Steinvik satte punktum med 17-0.

Da hadde Aleksander Lenning blitt historisk på mer enn én måte. Etter fem mål i første omgang og tre i andre omgang tok han over scoringsrekorden i L/K i en enkeltkamp - en rekord som har stått siden Morten Nilsen scoret syv mål mot Nordkjosbotn på Polleidet i siste seriekamp i 2011. 

Aleksander Lenning var også på pletten da L/Ks 100. seriemål for året skulle scores, og som ikke det var nok så har L/K satt scoringsrekord i en enkeltsesong - fire kamper før serien er over.  111 seriemål har L/K aldri scoret i en enkeltsesong før. L/K var etter forrige serierunde det mestscorende laget i de fem øverste divisjonene i Norge og vi tviler på at de argeste konkurrentene har svart på L/Ks 17 mål denne serierunden.

Aleksander Lenning har nå helt utrolige 24 mål på sine syv kamper for L/K. Og da scoret han ingen i sine to første kamper. Lenning konkurrerer med sin kompis Mats Tunstad om toppscorertittelen i årets 4. divisjon. Tunstad presterte å score ti mål mot Burfjord i dag og leder 40-34 i akkurat den duellen.

Vi oppdaterte kampen på Facebook, så de som vil ha alle målene slik de kom, så kan de følge linken her

Selv om motstanden var svak, så skal L/K ha mye ros for å holde koken og konsentrasjonen oppe gjennom nitti minutter - og ikke minst at man er fokusert bakover og ikke slipper Senja til noe som helst. Offensivt så var Øyvind Garfjell nest sist på veldig mange mål, i tillegg til at han puttet tre selv. Christer Steinvik får også tre nye mål og er nå oppe i 17 seriemål så langt i år. Han har 54 mål totalt i L/K. 

Og så tar vi med Jan-Robin Bjørns andre seriemål for året, Magnus Børsheim Kalstads tredje seriemål for året og sist, men ikke minst:

I sin seriedebut for A-laget scoret Kristoffer Hansen Holst (16) sitt første A-lagsmål. Holst, sønn av den gamle L/K-keeperkjempen Henning Hansen, kom inn i det 68. minutt og fikk en enkel jobb med å sette 16-0 etter assist av Aleksander Lenning. Vi tar også med oss 15-årige William Sørensens assist på 17-0-målet til Christer Steinvik - Williams andre assist på to kamper.

L/K har igjen åtte poengs forsprang på Skarp - med to kamper mer spilt enn svarttrøyene. Neste L/K-kamp er TIL 3 på Alfheim tirsdag 26. september.

* Sander Eriksen Østerås (Eks. TUIL) hadde sin hjemmedebut i dag og gjorde en god kamp offensivt for L/K - selv om det ikke ble nettkjenning denne gangen. Østerås kunne lett fått seg et mål eller to, men var faktisk for uegoistisk i et par avgjørende øyeblikk. En flott tilvekst i alle fall!

* Øyvind Garfjell har nå scoret i ni kamper på rad i serien og har 22 seriemål hittil i år. Han står nå med 97 mål for L/K totalt og nærmer seg med andre ord sitt eget lille måljubileum. Vi satser på at han ser 100-tallet før sesongen er over!

* Jørgen Vik spilte sin L/K-kamp nummer 190 i dag. Og det er ikke mange av de 189 foregående som har vært roligere enn denne kampen.

L/Ks mål: Aleksander Lenning (8), Øyvind Garfjell (3), Christer Steinvik (3), Jan-Robin Bjørn, Magnus Børsheim Kalstad, Kristoffer Hansen Holst.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen; Sander Eriksen Østerås, Kristian Bjørn Hansen, Magnus Børsheim Kalstad, Krister Skogli; Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik.

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Stig-Roar Hansen Rognli, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Benjamin Johansen


Christer og co. nærmer seg 100

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2017

Christer Steinvik scoret fire og L/K scoret åtte mot Storelva i dag. Nå nærmer L/K seg 100 seriemål.


L/K viste seg virkelig fram på Storelva i dag, og spesielt duoen Aleksander Lenning og Christer Steinvik var i perlehumør. Steinvik scoret fire mål, Lenning tre og i tillegg serverte de assister til hverandre. Øyvind Garfjell scoret L/Ks siste mål i en kamp som var avgjort til pause. Da stod det 0-4 etter at Christer Steinvik hadde startet showet med en herlig scoring opp i krysset. Så puttet Lenning to før Steinvik økte til 0-4 like før pause.

Andre omgang ble nesten like velspilt fra L/Ks side og målene fortsatte å trille inn på et stadig mer desillusjonert Storelva-lag, som hadde sin beste periode like før pause. Da var den gamle L/K-spilleren Stian Nordby alene med Jørgen Vik to ganger uten å klare å overliste L/Ks sisteskanse og Elva hadde et par sjanser til der rett før Christer Steinvik økte til 0-4 like før pause.

Slik kom målene:

0-1 (17): Joachim Olaussen slår en lang ball opp mot venstre. Christer Steinvik demper effektivt og avslutter med høyre helt opp i lengste kryss. Vakkert!

0-2 (18): Aleksander Lenning spiller vegg med Kristian Bjørn Hansen inne i Storelva-feltet og setter ballen sikkert i hjørnet alene med Storelva-keeperen.

0-3 (39): Lenning setter sitt andre for dagen, og har neppe scoret et enklere mål. Christer Steinvik skyter hardt fra kanten av 16-meteren og keeperen klarer bare med nød og neppe å få hendene på den. Han klarer imidlertid bare å slå ballen i tverrliggeren og Lenning er rask frempå returen og setter den i kassa fra 30 centimeters hold.

0-4 (45): Stig-Roar Hansen Rognli slår inn fra venstrekanten og Christer Steinvik tåer ballen mellom beina på keeper og ballen triller såvidt over streken mens Øyvind Garfjell kontrollerer situasjonen.

0-5 (54): Øyvind Garfjell spiller til Kristian Bjørn Hansen ute på høyrekanten. Hansen dribler seg inn i feltet og slår til Christer Steinvik, som setter ballen på første touch forbi keeper.

0-6 (67): En herlig kontring av L/K! Jørgen Vik plukker ned en corner og setter i gang innbytter og debutant Sander Eriksen Østerås. Han tar ballen med seg opp på midtbanen, spiller ut til Christer Steinvik ute på høyresiden og sprinter lett fra sin oppasser. Ballen fra Steinvik er perfekt vektet og Østerås slår så perfekt inn til Aleksander Lenning. Lenning avslutter på første.

0-7 (79): Aleksander Lenning er sterk i duellen med en Storelva-forsvarer og slår ballen tvers gjennom feltet til Christer Steinvik, som bredsider ballen i mål i kamp med en forsvarer.

0-8 (85): Den 15-årige innbytteren William Sørensen slår en småpen gjennombruddspasning med utsiden av høyrefoten rett til Øyvind Garfjell. Han får allverdens med tid alene med keeper og klinker ballen opp i nettaket. 

1-8 (90): Storelva scorer etter corner og en heading på første stolpe.

* 19-åringen Sander Eriksen Østerås hadde en flott debut for L/K i dag. TUIL-junioren ble klar for L/K foran Storelvakampen og debuterte med en nydelig målgivende til Aleksander Lenning. Østerås er halvt lyngsværing gjennom mamma Elin og vi håper at han får mange fine stunder i L/K-drakta i høst.

* L/K har nå scoret 94 mål i 4. divisjon. Det gir et snitt på 5,5 mål per kamp, hvilket er intet mindre enn imponerende. Og selv om det fort kunne blitt flere baklengs i dag enn det til slutt ble, så er den defensive statistikken også bra. 16 baklengs på 17 kamper lar seg høre. Det er gjerrigst i divisjonen. 
Etter å ha studert tabellene for de fem øverste divisjonene, inkludert alle 24 fjerdedivisjonsavdelingene, har vi ikke funnet noen lag som matcher L/Ks 94 mål på 17 kamper, Det nærmeste vi fant var Sogndal 2 i Kretsserien i Sogn og Fjordane. B-laget til sogndølene har scoret imponerende 86 mål på 16 kamper.

Forutsatt at tabellen er oppdaterte, så er altså L/Ks landets mestscorende fotball-lag for tiden i de fem øverste divisjonene!

* Øyvind Garfjell scoret i sin åttende seriekamp på rad og står nå med 19 seriemål i årets sesong. 

* Aleksander Lenning har nå 16 mål på seks kamper for L/K.

* Christer Steinvik har 14 seriemål for L/K og står nå med 51 mål for L/K totalt. Med det passerte han L/Ks hjelpetrener Vegard Bjørn Olsen, som står med 48 seriemål for L/Ks A-lag.

Nordlys livesendte kampen i dag. Opptakene kan du se her!

Neste kamp er på Geitnes lørdag 16.09 mot Senja 2.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn; Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Magnus Børsheim Kalstad; Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Sander Eriksen Østerås, William Sørensen, Jørgen Jensen, Marcus Eggen Rygh

L/Ks mål: Christer Steinvik (4), Aleksander Lenning (3), Øyvind Garfjell.
Tapte terreng i tetstriden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Sep 2017


L/K 2 fikk en litt for stor oppgave mot TSI torsdag kveld.

For etter å ha ledet 1-0 til pause etter en god første omgang av L/K, ble det tøffere etter hvilen for L/Ks unge mannskap. TSI, med den gamle L/K-spilleren Jonathan Talseth Nilsen bokstavelig talt i spissen, scoret fem ganger - hvorav Nilsen sto for fire av dem. L/K-guttene fikk til en god del i første omgang offensivt og hadde grei kontroll bakover. Men TSI er et bra 6. divisjonslag og var ganske nådeløse da de defensive L/K-feilene kom i andre omgang.

L/K hadde sjansen til å blande seg inn i kampen om førsteplassen i divisjonen, men med tapet torsdag ser det langt tøffere ut. L/K ligger på fjerdeplass med 19 poeng og det er heller ikke langt ned til Blåmann og Ramfjord på femte- og sjetteplass. Neste kamp er borte mot Ringvassøy 2 17. september.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Joakim Berg Bjørklund, Benjamin Johansen, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Vebjørn Isaksen, Sander Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch

Innbyttere: Einar Skogheim, Jørgen Skog, Jonas Rodahl Johansen, Robin Wikbo Samuelsen, Gard Grønvoll Sommerseth
Storseier for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2017


Denne gjengen vant 9-1 over Tromsøysund 2 i ettermiddag!

L/Ks unggutter styrte kampen fra start til mål, selv om det skulle gå en halvtime før dagens første mål. Da tok Joakim Berg Bjørklund ansvar og klinket inn 1-0 på frispark. Richard Koch og Jørgen Jensen øker ledelsen og det står 3-0 til pause.

I andre omgang scorer Kristoffer Hansen Holst 2, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen, Oddvar Leiros og Richard Koch igjen. På 9-0 får gjestene sitt trøstemål. 

L/K fra start: Marcus Eggen Rygh, Vebjørn Isaksen - Marcus Christensen - Oddvar Leiros-Joakim Bjørklund; Jørgen Jensen-Sigve Ringbakken-William Sørensen; Richard Koch-Sander Amandus Kristiansen-Kristoffer Holst Hansen.

Innbyttere; Benjamin Johansen, Robin Wikbo Samuelsen, Espen Nordahl, Jørgen Skog, Ian Harper, Jonas Rodahl Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth.
Seks poengs forsprang i toppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2017

L/K var gode og tok en ny trepoenger torsdag kveld. Forspranget til Skarp er nå på seks poeng, men allerede i kveld kan forspranget krympe til tre igjen.

Etter 0-4 til pause var det en rimelig grei transportetappe for L/K i andre omgang mot Ishavsbyen på TUIL Arena torsdag kveld. Aleksander Lenning sto for et ekte hat-trick i første omgang og også Christer Steinvik puttet før pause.

 I andre omgang var det bare Øyvind Garfjell som klarte å score og dermed ble det 0-5 til slutt - den største borteseieren L/K har hatt over Ishavsbyen siden nedrykket til TiTo-serien i 2000. 

Aleksander Lenning, som nå er oppe i 13 mål på fem kamper for L/K, hadde scoret to før det var gått 10 minutter mot IFK. Etter halvtimen ekspederte han sitt tredje for kvelden - en straffe etter å ha blitt felt selv. Rekkepartner Christer Steinvik var nådeløs etter 36 minutter når Byen gjør en forsvarstabbe - Steinviks 10. seriemål i år.

Garfjell på sin side fortsetter trenden med assists og mål. I går var han nestsist på mye og scoret altså de femte målet selv. Garfjell har scoret mål i de syv siste seriekampene nå og blir helt sikkert å jakte mål i neste kamp også - borte mot Storelva. Ingen gule kort mot IFK, hvilket betyr at man forhåpentligvis kan stille en skade- og karantenefri stall til bortekampen på Kvaløya.

L/K spilte i sin nye 3-4-3-formasjon, slik de også gjorde mot Nordkjosbotn sist. Samme ellever fikk tillit fra start:

Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn; Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Magnus Børsheim Kalstad; Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik

Utover i kampen pøste L/K på med flere egenproduserte fra benken. På bildet (foto: Jo Are Vik) ser vi William Sørensen, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen og Marcus Hausner Christensen. I tillegg startet altså Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen, hvilket betød at kampen ble avsluttet med seks L/K-spillere som var 18 år eller yngre.

Kampfri i helga, men L/K 2 spiller lørdag klokken 14.00 på Geitnes mot Tromsøysund.
Ingen spenning med Lenning

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2017


Det som på forhånd så ut som et tricky oppgjør ble til slutt en parademarsj for L/K - mye takket være denne mannen.

L/Ks nye storscorer Aleksander Lenning har vist en voldsom målappetitt i de to siste kampene. Seks mål mot Burfjord ble fulgt opp med fire nye i kveld mot Nordkjosbotn i en kamp der L/K var veldig gode veldig lenge og der spesielt ungguttene Kristian Bjørn Hansen og Einar Skogheim på midtbanen imponerte stort. Men hele laget fortjener skryt for måten man gjennomfører på. Bunnsolid bakover, i den nye backtreeren med Olaussen, Bjørn og Skogli, og svært så lekent offensivt samtidig som alle jobbet som galeislaver gjennom hele kampen. 

Det skulle likevel gå 36 minutter før ketchupflaska ga etter i flomlyset på Geitnes i kveld. L/K hadde kommet til flere fete sjanser før Aleksander Lenning fikk headet inn 1-0 på en corner. Samme mann legger på til 2-0 fire minutter senere etter aldeles lekkert forarbeid av Øyvind Garfjell - som spiller Lenning fri alene med keeper. Medtaket og avslutningen til spissen er det også høy klasse over. 

3-0 kommer like før pause når L/K fullstendig overmanner NIL og kommer med tre mann mot NIL-keeper med det assosiasjonstunge navnet Andreas Løvland. Garfjell setter inn målet og L/K går til pause med en svært fortjent ledelse. NIL har en svær sjanse på 1-0, men på uforklarlig vis klarer man å sløse bort den sjansen på blank goal. 

I andre omgang fortsetter L/K å male balsfjordingene sønder og sammen. Aleksander Lenning straffer NIL to ganger i løpet av tre minutter i starten av omgangen, før Joachim Olaussen header inn 6-0 på bakerste stolpe i det 75. minutt.

L/K gjør mange bytter i andre omgang, men bortsett fra en litt slapp periode på 5-0, holder L/K dampen oppe gjennom hele kampen til tross for bytter og omkalfatreringer. Ungguttene som kommer inn viser seg også fram og det kunne fort blitt flere enn de seks målene det ble. At NIL får seg et trøstemål på overtid er litt irriterende for et L/K som også spilte en flott forsvarskamp i kveld. Trebackssystemet fungerte godt og bakerst sto Jørgen Vik fjellstøtt i 2 x 45. 

* NILs Markus Karlsen Skogheim og Oskar Leiros spilte begge mot moderklubben for første gang. Markus spilte attpåtil mot lillebroren Einar på midtbanen.

* Aleksander Lenning har nå scoret 10 mål på fire kamper. Vi finner fram Rushfeldt-skjemaet nå! Han ble også, ikke uventet, kåret til Dagens L/K-gutt av juryen. Og hadde vi hatt flere Jekta-gavekort, så hadde kandidatene stått i kø.

* Visekaptein Joachim Olaussen har scoret i tre kamper på rad, mens Øyvind Garfjell har scoret mål i de seks siste kampene.

* Artig med mye folk på Geitnes i lokaloppgjøret!

* Ny kamp torsdag - borte mot Ishavsbyen. 

* Med seieren i kveld er L/K oppe på 40 poeng - tre poeng foran Skarp, som slo TUIL 2 8-0 søndag.

1. omgang ser du her!

2. omgang ser du her!

L/Ks lag: Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Aleksander Skatland, William Sørensen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Jørgen Jensen, Vebjørn Isaksen

L/Ks mål: Aleksander Lenning (4), Øyvind Garfjell, Joachim Olaussen

Gule kort L/K: Jan-Robin Bjørn, Aleksander Skatland
Dramatisk seier for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2017

L/K 2 hentet inn Blåmanns ledelse og tok seieren hjem fra Ersfjordbotn!

Rekruttene klarte å vinne 4-5 over Blåmann søndag etter å ha ligget under hele kampen helt til 4-4-scoringa i det 60. minutt. Det avgjørende femtemålet kom på et selvmål i det 75. minutt etter en corner fra Kristoffer Hansen Holst. Og L/K holdt unna resten av kampen. Einar Skogheim, som scoret to for L/Ks A-lag i Burfjord lørdag, plusset på med ett for L/K 2 i dag. William Sørensen satte et på straffe, mens nyervervelsen Robin Wikbo Samuelsen scoret to mål.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh, Benjamin Johansen, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, William Sørensen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Kristoffer Hansen Holst, Robin Wikbo Samuelsen.

Innbyttere: Ian Harper, Sander Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Richard Koch, Espen Wilhelmsen Nordahl, Oddvar Leiros, Jørgen Jensen.
Steinvik: - Alle gutta sto på til siste slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2017


Det ble tidenes målfest på bortebane for L/K lørdag.

Et svekket Burfjord-lag måtte så til de grader gi tapt for Lyngen-guttene, som ikke ga seg før de hadde puttet 19 mål bak BIL-keeper Espen Johansen. Seieren er den største for L/Ks 27-årige historie og det var neppe mange større borteseire for gamle Lyngen og Karnes heller. 

Aleksander Lenning åpnet for alvor målkontoen for L/K i sin tredje kamp. Seks mål er ikke hverdagskost for L/K-spillere. Steffen Dreyer og Rune Kristiansen har seks hver, mens Morten Nilsen scoret 7 i 22-1-seieren over Nordkjosbotn i 2011.

Christer Steinvik var også i fantastisk scoringshumør lørdag. Han sørget for de fire første målene og bidro sterkt til at det sto 0-10 til pause og puttet også det femte målet sitt ute i andreomgang. 

- Ja, det var artig. Jeg kunne sikkert ha scoret fire-fem til. Men etter fire kjappe begynte jeg å spille ballen, ler Steinvik til L/K-nett.

Øyvind Garfjell satte fire mål, junioren Einar Skogheim scoret to mål for første gang for A-laget. Christer Steinvik trekker fram ungguttens innsats mot Burfjord.

- Einar gjør en kjempekamp! Tror han har fire assists til meg der han spiller meg igjennom, sier storfjordingen.

Forsvarsspillerne Joachim Olaussen og Vebjørn Isaksen scoret de to siste målen. Sistnevnte scoret for første gang på A-laget! Christer Steinvik trekker fram laginnsatsen mot kvænangsværingene.

- Vi var veldig gode! Alle gutta sto på til siste slutt. På 8-0 og 9-0 så kan det fort dabbe av. Men alle var innstilt, var med opp i banen og sto på. Trener Jørgen Vik sier at vi skal hente ballen når vi score, score mer og fortsette å kjøre over dem. Det gjorde vi helt til dommeren blåste i fløyta, sier Steinvik.

Målforskjellen fikk seg en voldsom boost nå, men det er jo en fare for at våre konkurrenter også kan få seg store seire hvis Burfjord er varig svekket. De stilte med et veldig ungt lag nå og uten reserver.

- Det kunne fort blitt 10-15 mål til hadde vi satt alt vi brente. Keeperen var BILs beste selv om vi vinner 19-0, sier Steinvik. 

* Øyvind Garfjell spilte sin kamp nummer 230 for L/Ks A-lag. Han står nå med 91 mål - like mange som den gamle storscorer Frank Bekkstrand har for L/K. Garfjell har 11 mål på de siste fem seriekampene!

* Kristian Bjørn Hansen har i en alder av 18 oppnådd 80 A-kamper for moderklubben.

* Aleksander Lenning står plutselig med seks mål på tre kamper for L/K. Lenning har vært nest sist på flere mål etter overgangen fra Kroken i sommer, men nå løsnet det skikkelig for storscoreren - som er nummer to på toppsorertabellen i 4. divisjon med sine 16 mål totalt for L/K og Krokelvdalen. Den gamle rekkekameraten Mats Tunstad leder med 23 mål.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Krister Skogli, Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik.

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, William Sørensen, Marcus Hausner Christensen, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Jensen

L/Ks mål: Aleksander Lenning 6, Christer Steinvik 5, Øyvind Garfjell 4, Einar Skogheim 2, Joachim Olaussen 1, Vebjørn Isaksen 1
Salmar Cup: Seier til småjentene!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2017


Samarbeidslaget Lyngen/Karnes - Storfjord - Furuflaten stod for en kruttsterk prestasjon da de vant Salmar Cup på Senja i helga. En flott helg ble kronet med 3-1seier over Varden 1 i dag. Runa Lyngdal, som også har spilt med lilleguttene i helga, scoret to av finalemålene, mens det siste var et selvmål. 

- En solid gjennomføring av jentene. Når de jobber og står på så vinner de kamper. Det er det det handler om, sier trener Rune Lillevik til L/K-nett.

Flere av spillerne har spilt mye med guttene opp gjennom årene, mens atter andre først begynte med fotball i fjor. De har gjort det bra i serien og ligger på tredjeplass på tabellen etter fire tap og fem seire.

- Dette er andre sesongen at disse spiller i lag. Stammen er 2003-spillere, sier Lillevik, samtidig som han peker på at tomålsccorer Runa Lyngdal er født i 2005.

De 10 som vant gull på Silsand var:

Regine Mortensen
Anna van Gemert Ross
Runa Lyngdal
Iben Beck
Emilie Jegervatn
Frida Letto
Thea Runesdatter Fyhn
Inger Elise Utsi
Marie Fagerli
Emilie Bjørklund

Vi gratulerer jentene, og trenerne Rune Lillevik og Aina Fagerli med finaleseieren!


Her  på Nordlys.no kan du se finalen i sin helhet, i tillegg til flere av de andre kampene til J14 og G12.

Også flott innsats av J12-laget til Furuflaten-L/K og G12-laget til Lyngen/Karnes i helga. Vi har mange fine representanter for Lyngen-fotballen som viser seg fram på turneringer rundt om i landsdelen!
Guttelaget tok gull

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2017

L/Ks guttelag var Altaturneringens klart beste syverlag.

Ingen kunne tukte Frank Bekkstrand og Henning Hansens gutter i helgas turnering i Alta. Etter å ha knust all motstand i grunnspillet ( to seire mot Kautokeino og to mot Frea), tok L/K seg av Tverrelvdalen i semifinalen med 7-1. 

I finalen møtte L/K litt kvist innledningsvis og ledet "bare" 1-0 til pause etter scoring av spissen Kristoffer Hansen Holst. I andre omgang trygget  William Sørensen og Kristoffer Hansen Holst igjen seieren og dermed kunne L/K-kaptein Sørensen løfte pokalen. Det var første gang siden 2013 at et L/K-lag har vunnet Altaturneringen. Den gang var det 1999-2000-årgangen med blant andre som vant smågutter (9-er). Sist L/K vant gutter 7-er var i 2010.

2001-2002-årgangen er av svært godt L/K-merke og halve finalelaget har allerede debutert på A-laget til L/K og ungguttene har til daglig en fin kamparena på guttelaget og på rekruttlaget i 6. divisjon. 

Artig også for trener Frank Bekkstrand å endelig vinne Altaturneringen etter flere finaletap både som spiller for Lyngen IL på slutten av 80-tallet og som trener. Nå lyktes det endelig for Bekkstrand!
 

På bildet ser vi følgende jublende L/K-gutter: 

Bak fra venstre: Nasim Shirzad, Kristoffer Hansen Holst, Håkon Fossmo, Jørgen Antonsen Skog, Christian Karlsen og Odin Sørensen.

Foran fra venstre: Henning Hansen, William Sørensen, Marcus Eggen Rygh og Frank Bekkstrand.

Ikke på bildet: Frank Ruben Bekkstrand.

Garfjell avgjorde igjen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2017

På 2-2, og med et nytt poengtap på gang, tok spillende trener Øyvind Garfjell frem en ny frisparkscoring.

L/K ledet to ganger men ble innhentet av Stakkevollan på Geitnes søndag. Men når det så ut til å gå mot poengdeling så slo Øyvind Garfjell til igjen. Syv minutter før slutt klinker han inn sitt andre mål for dagen på et nydelig frispark fra 22 meter. Dermed fikk L/K de tre poengene de sårt trengte i tabelltoppen.

Garfjell har tatt virkelig scoringsansvar etter at L/K har mistet endel offensive spillere. 27-åringen har syv mål på de siste fire seriekampene og scoret på frispark for andre kamp på rad. Garfjell tok L/K i ledelsen etter en halvtimes spill, men Stakkevollan utlignet like før pause.

Etter pause kom Joachim Olaussen inn for kaptein Jan-Robin Bjørn. Og etter 65 minutters spill header Olaussen inn 2-1 etter en presis corner fra Øyvind Garfjell. Igjen kom Stakkevollan tilbake, men Garfjell ville ha tre poeng og besørget det selv med venstrefoten. 

L/K ligger på 34 poeng - seks poeng foran Skarp, som spiller i kveld mot Krokelvdalen. Skarp har to kamper mindre spilt og kan med maks uttelling komme á poeng med L/K.

* Kristian Bjørn Hansen gikk glipp av sesongens første kamp søndag etter at han fikk sitt tredje gule mot TUIL sist. Dermed er Krister Skogli den eneste som har spilt samtlige 25 kamper for L/K i år. I Hansens fravær ble Skogli flyttet opp på midtbanen.

* Jan-Robin Bjørn spilte sin 180. kamp for moderklubben, mens Stig-Roar Hansen Rognli rundet 140. kamper for samme moderklubb. Aleksander Skatland spilte sin 90. kamp for L/K.

* 17-åringen Marcus Hausner Christensen har nå 41 kamper for L/Ks A-lag, men spilte søndag sin første seriekamp fra start i år. Den kjappe oksvikingen klarte seg veldig bra på høyrebacken.

* Øyvind Garfjell ble kåret til Dagens L/K-gutt.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Krister Skogli; Øyvind Garfjell, Marco Mathisen, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Joachim Olaussen, Sigve Ringbakken

Neste kamp: Borte mot Burfjord søndag
Nær både ett og tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Aug 2017

Men til slutt ble det tap for L/K i høstpremieren på TUIL Arena.


L/K tapte til slutt 3-2 i den tøffe bortekampen mot TUIL 2 mandag etter å ha hatt 2-2 helt til det 88. minutt. Da glippet det i kommunikasjonen i L/K-forsvaret og TUILs innbytter Maniraguha kunne sette vinnermålet fra død vinkel.

Etter en sjansefattig første omgang der TUIL var hakket bedre og to perlemål av hhv. TUILs Magnus Mikkelsen og L/Ks Øyvind Garfjell var høydepunktene, var det L/K som hadde de farligste sjansene i andre omgang. At OMT fotballside kåret TUILs keeper til banens beste (han sto bare andre omgang) sier litt om sjansene som L/K svidde alene med unge Adrian Mikkelsen. 

TUIL-forsvaret fikk tidvis kjørt seg skikkelig mot blant annet nykommer Aleksander Lenning, som spesielt i andre omgang var minst ett angrep alene. Han gjorde forarbeidet til frisparket som resulterte i det vakre 1-1-målet til Øyvind Garfjell, og var også nest sist på Christer Steinviks utligning 10 minutter før slutt. Nyervervelsen fra Krokelvdalen sto i tilegg bak to kjempesjanser for hhv. Marco Mathisen og Øyvind Garfjell og var i tillegg nære på selv da han kom alene med TUIL-keeperen i andre omgang. Det går lenge mellom hver gang en debutant gjør så mye av seg i L/K-trøya som det Lenning gjorde mandag og etter hvert kommer nok også målene for tromsøværingen. Men Steinviks scoring, en viljesterk gjennomløping like etter at han hadde kommet inn som innbytter, ble L/Ks eneste bidrag i 2. omgangs målprotokoll. Med nevnte Maniraguhas mål i tillegg til Håvard Bergstedt Lysvolls tidlig i omgangen, vant et sterkt besatt TUIL 2 toppoppgjøret. 

L/K manglet visekaptein Joachim Olaussen mot TUIL, i tillegg til at vi går en høstsesong i møte uten både Steffen Dreyer, Fredrik Allertsen, Oscar Ross og Markus Karlsen Skogheim. Alle fem var bankers på laget i vårsesongen, men desto mer gledelig var det å se at erstatterne leverte så bra som de gjorde på TUIL Arena mandag. L/K bruker å ha store problemer borte mot TUIL 2, og denne gangen stilte TUIL attpåtil langt sterkere enn normalt. Likevel var L/K på høyde og vel så det i store deler av kampen og det må man ta med seg inn i høstsesongen.

Her kan du se kampen i opptak! (iTromsø)

Søndag venter Stakkevollan på Geitnes kunstgress. Skal L/K holde Skarp bak seg på tabellen er det bare tre poeng som gjelder - både søndag og i de neste kampene. Etter det som ble vist i Tromsdalen i går, så er det grunn til å være fortsatt optimist på vegne av L/K.

* Kristian Bjørn Hansen pådro seg sitt tredje gule kort i serien og må stå over kommende helg.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Tarjei Gautestad, Magnus Børsheim Kalstad, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Marco Mathisen, Christer Steinvik, Marcus Hausner Christensen

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy - meget god

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli

Fin gjennomkjøring for ungguttene, men tap i Sverige

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jul 2017

L/K møtte tøff motstand i treningskampen i Piteå tirsdag.


Gard Grønvoll Sommerseth, Marcus Hausner Christensen og Sigve Ringbakken fikk alle testet seg mot solide Storfors AIK i treningskampen i Bergsviken tirsdag kveld. Det endte med tap 1-9 etter at L/K faktisk tok ledelsen ved bursdagsbarnet Marco Mathisen. 

SAIK, som spiller 3. divisjon, var gode og påførte L/K sitt første tap siden cupkampen mot TUIL i april. Det stod 1-5 til pause og fram til det 70. minutt, da Alexander Skatland ble utvist etter sitt andre gule kort.

L/K stilte uten Fredrik Allertsen, som har tatt steget to divisjoner opp med Finnsnes og Markus Karlsen Skogheim, som har gått til Nordkjosbotn. Tarjei Hansen Gautestad var imidlertid med. Han gjorde comeback i kampen mot Finnsnes 2 før ferien.


Gledelig også med A-lagsdebut for Jørgen Antonsen Skog, som var 15 år og 95 dager da han fikk starte kampen som midtstopper mot SAIK.

1.omg: Jørgen Vik, Joachim Bjørklund, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Benjamin Johansen,
Jørgen Jensen, Tarjei Gautestad, Vebjørn Isaksen, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen Christer Steinvik


2.omg: Mikal Biendl, Marcus Hausner Christensen, Jan Robin Bjørn,  Alexander Skatland, Krister Skogli, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Richard Koch, Marco Mathisen, Gard Grønvoll Sommerseth. 

Rødt kort: Skatland  (to gule)

L/K blir i Piteå til lørdag, med siste treningsøkt lørdag morgen. Høstsesongen starter 7. august med bortekamp mot TUIL 2.

Jørgen Antonsen Skog (nedenfor) gjorde sin A-lagsdebut for L/K.
Ferie på tabelltoppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jul 2017

Øyvind Garfjell scoret to mål da tabelltoppen ble trygget på Finnsnes.

Siste kamp før ferien ble avgjort tidlig i første omgang av et L/K-lag som tidvis sprudlet offensivt og som, til tross for litt defensiv lugging, også holdt nullen bakover. Allerede etter 13 minutter sto det 3-0 til L/K og det kom to til før dommeren blåste til pause.

L/Ks nykomponerte angrepstrio med Øyvind Garfjell og Oscar Ross på kantene og Marco Mathisen som spiss skapte trøbbel mer enn én gang for det unge FIL-forsvaret. Så skal det innrømmes at FIL fort kunne hatt både ett og to mål tidlig i kampen men den ene sjansen gikk utenfor og den andre tok en meget solid Jørgen Vik seg av. Og like etter den andre sjansen til FIL løper Oscar Ross seg fri på venstresiden og kommer helt alene med FIL-keeperen. 1-0 etter tre minutter.

Tromsdalingen Tarjei Hansen Gautestad var tilbake i L/K-trøya og han skulle vise seg fram tidlig. 27-åringen spilte sin første L/K-kamp i 2007 og var i L/K sammenhengende fra 2010 til 2016, men har spilt vårsesongen for Valhall i 5. divisjon. Med Joachim Olaussen, Magnus Kalstad og Christer Steinvik borte, Markus Karlsen Skogheim i Nordkjosbotn, Steffen Dreyer på Skjervøy, Roar Jørgensen skadet og med nesten alle juniorene på turnering i Piteå så ble Tarjei hentet tilbake til Finnsnes-kampen. Og det var et godt grep. Assisten hans til 0-2 er det ikke så mange som gjør han etter i alle fall. Ute på venstresiden har Gautestad tre FIL-spillere på seg. Men med nærteknikken og fysikken til Gautestad er alt mulig. Han drar seg elegant fri, slår en tunnel og spiller ballen til Marco Mathisen inne i feltet. Han vil ikke være noe dårligere og drar fram en lekker dragning som gjør at han får komme helt alene mot FIL-keeperen. Og da gjør ikke balsfjordingen noen feil.

Mathisen, som kanskje var L/Ks bestemann i dag, scoret også 0-3-målet. Denne gangen er det Øyvind Garfjell som er servitør på høyresiden etter et småpent raid. Innlegget fra L/Ks spillende trener finner Mathisen på løp inne i feltet. Timingen er perfekt og Marco dunker ballen i mål på første touch. Meget pent spill! Det var for øvrig Marcos fjerde seriemål og hans 16. mål totalt i L/K-trøya i hans 60. kamp i rødt.

På 0-4 er det igjen Tarjei Gautestad som viser seg fram. Vi har spilt 27 minutter og midtbanespilleren vinner en duell på midtbanen. Han avanserer noen meter og slår en stikkball til Øyvind Garfjell på løp. Pasningen er riktignok ikke bedre vektet enn at FIL-forsvareren har alle muligheter til å avklare ballen. I stedet tørrbommer han på klareringen og Garfjell har fri bane mot mål. En venstrefotavslutning senere og Garfjell har satt sitt første for dagen.

0-5 kommer fire minutter før pause. Nå er det Fredrik Allertsen som er servitør og Krister Skogli takker for den presise corneren med å heade inn sitt andre seriemål for sesongen i sin 30. kamp i L/K-trøya.

I andre omgang er det et litt vel lekent L/K-lag som ikke klarer å omsette banespillet i tellende resultat. Kanskje begynte tankene å streife innom tre uker med fotballferie eller kanskje var det andre ting som spilte inn. Faktum er i alle fall at L/K til tross for mange fete tilbud bare klarte å score en gang i andre omgang – nemlig etter 62 minutter. Det var til gjengjeld et meget pent mål der Øyvind Garfjell og Krister Skogli kombinerer lekker på høyresiden. Garfjell får sette fart mot FIL-målet, men kommer veldig skrått på mål. Alternativene finnes ute i feltet, men Garfjell er frekk og skyter med venstre mellom bena på keeper og i mål. 0-6 og takk for kaffen.

FIL 2 rakk å yppe seg litt på tampen og hadde spesielt én livsfarlig sjanse som L/K skal takke divisjonens beste keeper for at FIL ikke scorer på. Men Jørgen Vik gjør den paraden som måtte til for å beholde clean sheet i dag og da kunne L/K ta ferie med 51 scorede mål og bare ni innslupne, samt et tre poengs forsprang på argeste rival Skarp.

Tabellen finner du her!

Litt artig i dag, når L/K mangler en hel del spillere, at spillerne som har gjort en god figur på L/K 2 i 6. divisjon får innhopp. De fire innbytterne Richard Koch, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen og Jørgen Jensen sesongdebuterte alle mann og Koch, som fikk en noen solide minutter som spiss, har aldri spilt seriekamp for L/Ks A-lag før. Hans to kamper i L/K-trøya har vært en vinterseriekamp og en treningskamp.
Jørgen Jensen spilte fem kamper for L/K som 16-åring i 2012, men kom tilbake til moderklubben foran denne sesongen. Han har spilt på L/K 2 i vår, men i dag var det altså duket for hans første A-kamp på fem år. Benjamin Johansen (16) har rekorden som den yngste som har spilt seriefotball for L/K da han debuterte på A-laget som 14-åring i 2015. Nå fikk han et innhopp på venstrebacken, der han ryddet godt opp de gangene han måtte det. Også kjempegledelig å se Vebjørn Isaksen (18) tilbake på høyrebacken etter en skadeplaget vår. Vi satser på å få se jensvollingen mer i høstsesongen.

Nå venter tre uker med velfortjent fotballferie for Vik og Garfjells menn før guttene igjen samles – i Piteå på treningsleir.

  • Med Joachim Olaussen ute til denne kampen, benyttet Kristian Bjørn Hansen sjansen til å bli den eneste L/K-spilleren som har spilt samtlige kamper i år – serie, cup og vinterserie inkludert.
  • Vi kårer Marco Mathisen til L/Ks beste i dag. Scoret to mål, var mye borti ballen både som spiss og da han gikk ned på midtbanen gikk han Statens vegvesen en høy gang i tunnelproduksjon.
  • Sjette gang i år L/K scorer seks mål i en kamp. Den første kom i vinterserien mot TUIL 2, den andre i cupen mot Hammerfest, mens de fire siste har kommet i serien. Men det er første gang vi ikke slipper inn mål i seksmåls-kampene

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Tarjei Hansen Gautestad, Marco Mathisen, Øyvind Garfjell, Oscar Ross

Innbyttere: Richard Grønnbakk Koch, Benjamin Johansen, Vebjørn Isaksen, Jørgen Jensen

Dommer: Tom Erik Johannessen – full kontroll
Jublet for seier i Piteå

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2017


Fredagens andre guttekamp i Piteå endte med L/K-seier.

Guttelaget slo Porsanger 3-1 i kampen fredag kveld etter 1-1 til pause og på bildet ser vi de glade målscorerne Gard Grønvoll Sommerseth, Einar Skogheim og William Sørensen, sammen med keeper Marcus Eggen Rygh. Sistnevnte reddet en straffe på tampen av kampen og bidro til seieren i kveld.

Trener Frank Bekkstrand skryter av guttene etter seieren.

-Ja, vi spiller en god kamp. Porsanger er heldig som får utligning rett før pause. Vi har flere store sjanser som PIL keeper redder og han holder de inne i kampen. Også god 2. omgang av guttene som jobber og sliter hele kampen. Fullt fortjent at vi går opp til 2-1 og 3-1. Porsanger har en stor sjanse i tillegg til straffebommen, sier Bekkstrand.

En god start på Piteå Summer Games for guttene altså, med 1-1 mot Mosjøen i første kamp. Ny kamp i morgen kl. 13.00. Den går live på Nordlys.no
Guttelaget i Piteå: Uavgjort i første kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2017

Piteå Summer Games er i gang og L/K stiller i år med guttelaget sitt. Første kamp gikk fredag formiddag og var mot en gammel kjenning fra landsdelsserien, nemlig Mosjøen.

Guttene klarte 1-1 i åpningskampen etter at Kristoffer Hansen Holst tok L/K i føringen.

- Ikke så verst kamp. Vi var litt avventende i første omgang men vi var bedre enn dem i andre, sier Kristoffe

Einar Skogheim stod for assisten til Kristoffers mål. Trener Frank Bekkstrand oppsummerer åpningskampen slik:

- Greit med poeng. Ikke så god 1. omgang, men vi går opp i ledelse etter en flott kontring. De får et mål på en lompe av et feildømt frispark. Så spiller vi en god 2. omgang selv om scoringen uteblir.

Kl. 18.00 venter ny kamp - mot Porsanger. Og 13.00 imorra sendes kampen mot Piteå FF direkte på Nordlys TV!

#lksframtid #rødblåfamilie

På lagbildet ser vi følgende:

Bak fra venstre: Robert Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Frank Ruben Bekkstrand, Henning Berglund, Gard Grønvoll Sommerseth, Erlend Gamst, Jørgen Skog.

2 rekke fra venstre: Kristian Karlsen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Nasim Shirzad, Håkon Fossmo.

Foran fra venstre: Marcus Eggen Rygh og William Sørensen.
Takk for nå, Steffen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2017

En storscorer og en klubblegende gir seg i L/K. Vi takker for innsatsen!

Lørdag spilte Steffen Dreyer (31) sin 376. og foreløpig siste A-kamp for Lyngen/Karnes. En kamp som uvanlig nok forløp uten en Dreyer-scoring. Det skjer ikke ofte.

Når han nå forlater klubben til fordel for nye eventyr på Skjervøy så er det på sin plass å takke elvevollingen for innsatsen. Han har vært nærmest en viktig del av L/Ks A-lag helt siden han som pur ung 16-åring i 2002 debuterte. Siden har det blitt mange kamper og mange mål. Veldig mange mål. 264 i tallet – suverent mest i L/K-historien.

Steffen har scoret i 2. divisjon, 3. divisjon og 4. divisjon for L/K. Alle sesongene siden 2002 har han scoret mål – selv om han har vært i både Nordkjosbotn og FK Senja innimellom.

Han har vært kaptein for L/K, han har vært toppscorer i en rekke sesonger og i 2012-sesongen puttet han hele 32 seriemål i 3. divisjon – hvorav seks av målene kom i én kamp mot Tverrelvdalen. Den dagen scoret han alle L/Ks mål og den prestasjonen er én av dem han selv trekker fram når han oppsummerer sine 16 sesonger i rødt.

Han har vært med på å vinne TiTo-serien i 2002 og 2004, og var med å rykke opp til allnorsk fotball i 2004. 12 år senere tok han et nytt seriemesterskap og han kan fortsatt oppnå å bli seriemester på nytt i 2017. Han har vært med på utrolige snuoperasjoner. Han har fått unødvendige røde kort og tatt nødvendige gule kort. Han har truffet på straffespark og bommet på straffespark. Han har vært perlevenner med motstandere og dommere i det ene øyeblikket og deres verste mareritt i neste. Han har lobbet, headet, skutt og handset inn mål mot lag fra Kirkenes i nord til Ranheim i sør. Han har spilt med mange strålende fotballspillere, og noen slitere, han har spilt i mange posisjoner og med draktnummer 11, 99 og 10 og han har blitt årets spiller for L/K. I tillegg har han vært dommer og dommeransvarlig for klubben.

Han har også gjort en jobb med å sette opp sin beste 11-er fra tiden i L/K. Det ble følgende 11:

Keeper: Jørgen Vik
Forsvar: Jens-Georg Løvland, Lasse Hausner, Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell
Midtbane: Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Oscar Ross, Lasse Biti Næss
Angrep: Sigurd Rushfeldt, Steffen Dreyer

På benken: Lars Wikbo, Joakim Nilsen, Joachim Olaussen, Morten Nilsen, Tarjei Gautestad, Viktor Sørensen

Ut sesongen skal Steffen prøve å score mål i allnorsk 3. divisjon for en gammel L/K-rival, men vi er trygge på at de aller fleste L/K-ere håper at Steffen skal få en god opplevelse i blått og hvitt. Spillere som Steffen dukker ikke ofte opp i små klubber som L/K, hvis de i det hele tatt gjør det.

Vi takker for alle kamper, mål, assists og gode stunder på Polleidet, Geitnes, i Lyngenhallen, i Piteå og alle de andre banene. Takk for nå, Steffen og velkommen tilbake anytime!

Her er kamper og mål for Steffens 16 sesonger i L/K-trøya:

2002: 24/7
2003: 25/8
2004: 29/13
2005: 36/9
2006: 29/13
2007: 22/10
2008: 27/20
2009: 30/23
2010: 21/23
2011: 17/13
2012: 29/36
2013: 8/4
2014: 24/26
2015: 20/15
2016: 21/26
2017: 14/18
Kontroll på Kroken

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2017Øyvind Garfjell var i det målhungrige hjørnet mot Kroken.

Det ble 4-1 mot Krokelvdalen lørdag etter en greit gjennomført kamp fra L/K. Gjestene tok ledelsen 0-1 ved hurtigtoget Mats Tunstad, men L/K svarte med sine egne lyntog. Garfjell var først nest sist på et selvmål som Kroken headet inn, før Oscar Ross tok hjemmelaget i føringen like før pause.

I andre omgang puttet Garfjell på to til og dermed en solid 4-1-seier på en lørdagsettermiddag som mest vil bli husket som Steffen Dreyers avskjedskamp før overgangen til Skjervøy. Selv kom han ikke på scoringslisten i sin siste L/K-kamp, men han får trøste seg med minnene om de 264 målene han har scoret.

Siste kamp før ferien er borte mot Finnsnes 2. Med poeng i den kampen er L/K garantert å ta fotballferie på tabelltoppen i 4. divisjon

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Marco Mathisen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Oscar Ross

Benyttede innbyttere: Einar Skogheim, Aleksander Skatland, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth

Rekruttene slo serielederen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2017


L/K 2 tok sin tredje strake trepoenger hjemme på Geitnes i kveld.

Denne gangen var det serieleder Kvæsma som måtte bite i gresset mot det unge L/K-laget. Og det var en særdeles overbevisende seier av L/K-guttene. 6-1 lar seg absolutt høre etter to mål av Sigve Ringbakken og ett hver fra Markus Karlsen Skogheim, Steffen Dreyer, Benjamin Johansen og Gard Grønvoll Sommerseth.

En strålende gjennomført kamp i vinden på Geitnes. L/K 2 ledet 3-0 til pause i medvind og scoret tre mål i sterk motvind også. L/K 2 fikk brukt fart og gjennombruddskraft i angrepene og Steffen Dreyer og Markus Karlsen Skogheim bidro med rutine og vinnervilje. At Kvæsma fikk en redusering etter en sjelden feil i L/K-forsvaret blir bare en fotnote i en kamp der L/K tok tre poeng og nå plasserer seg midt på tabellen - ikke så aaaltfor langt unna topp tre-lagene.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh, Benjamin Johansen, Oddvar Leiros, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Richard Koch

Innbyttere: Mikal Biendl, Gard Grønvoll Sommerseth, William Sørensen, Espen Haugen, Madian Abdullah, Vebjørn Isaksen


Krister berget poeng på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2017


Krister Skogli viste vilje da han utlignet på overtid. Her blir han gratulert av mamma Ramona og L/K-supporter Jørn Willy Hansen.

L/K har vunnet alle sine seriekamper siden september og burde vunnet mot Skarp i kveld også. Men uavgjort etter en Krister Skogli-utligning fire minutter på overtid smakte også godt!

Det manglet ikke på dramatikk på Skarpmarka i kveld. 1-0 til hjemmelaget til pause etteer en ganske jevn første omgang. Andre omgang er L/K så og si fra start til mål og det var særdeles fortjent da Steffen Dreyer får muligheten fra 11-meteren etter at Magnus Kalstad blir tatt i feltet.

L/K spiller en strålende andre omgang og kommer til mye målsjanser mot et Skarp-lag som skal takke sin keeper Kai Kamsvåg for at det ikke ble et klart tap i dag. Keeperen nektet spesielt Oscar Ross tre-fire ganger og holdt Skarp inne i kampen fram til de får en kontring fem minutter før slutt. Skarp-spilleren blir felt av Krister Skogli og dommer Kristian Kristiansen peker på straffemerket. Skarps spiss Sondre Flaat dunker inn ledermålet, og litt av lufta går ut av L/K. Men de røde presser fram noen sjanser til på tampen og på den aller siste av dem, en corner fra Øyvind Garfjell, rager storsteinnessingen Skogli høyest på bakerste og stanget inn utligningen.

Det ville vært et ran hvis Skarp hadde tatt alle poengene. Men sånn som det ble, så får L/K si seg fornøyd med uavgjort også, selv om vi absolutt hadde fortjent alle poengene. Nå beholder vi i alle fall forspranget til vår argeste konkurrent og det er viktig. Neste helg er det en ny vanskelig kamp - hjemme mot scoringskåte krokengutter. Da må seiersrekka gjenopptas!

Kampen kan du se på iTromsøs nettsider her!

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad, Oscar Ross, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Marco Mathisen, Christer Steinvik

Dommer: Kristian Kristiansen - litt mye styr og ståk, men treffer antagelig med de viktigste avgjørelsene - selv om Skarps straffe ser veldig billig ut.
6. divisjon: Sterk seier på Laksvatn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jun 2017


Richard Koch ble tomålsscorer da L/K 2 tok sin andre strake seier i 6. divisjon.

Koch trygget seieren med sin 1-3-scoring på overtid i andre omgang. Da hadde han selv tatt L/K i føringen i første omgang, men Laksvatn utlignet.

Ett kvarter før slutt setter Joakim Berg Bjørklund 1-2 og det var spenning i kampen helt til Koch puttet sitt andre for dagen på overtid.

- Kort sagt så berger vi oss unna dets om fort kunne blitt et tap. Men vi gjør en formasjonsendring som gjør at vi vinner midtbanen og tar kontroll på kampen i andre omgang, sier trener Espen Lyngra.

L/K 2 stilte med en bred tropp til kampen, til tross for at 6. divisjonskampen kolliderte med guttelagets kamp på Geitnes (tap 3-4 for Bardu). Mange av guttespillerne har vært fast på 2.laget i år, men mot Laksvatn måtte trenerne Jørgen Jensen og Espen Lyngra klare seg uten 2002-ere og 2001-ere. Det gikk altså fint og den hjemvendte Sander Amandus Kristiansen (18) fikk sin re-debut for moderklubben. Han signerte for L/K i helga (bildet)!Artig også at en annen 18-åringen, Vebjørn Isaksen, var tilbake på banen etter skadeplager. Også Oddvar Leiros var tilbake i L/K-trøya til dagens kamp

L/Ks lag: Mikal Biendl, Jonas Rodahl Johansen, Oddvar Leiros, Marcus Hausner Christensen, Benjamin Johansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen, Richard Koch, Ian Harper, Joakim Berg Bjørklund.

Innbyttere: Sander Kristiansen, Robert Kristiansen Ayaz Mahmoud, Madian Abdullah og Jørgen Jensen
Hat-trick for Skogheim og ny superung debutant

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jun 2017


Markus Karlsen Skogheim var banens beste mot TIL 3 men unggutten Gard Grønvoll Sommerseth (til høyre på bildet)vil også bli husket etter denne kampen.

Skogheim ble fortjent kåret til dagens L/K-gutt etter å ha scoret 1-0, 2-0 og 5-2 og for å ha spilt en meget god kamp ellers også. Skogheim kunne sågar blitt firemålsscorer hvis han hadde tatt straffen som L/K fikk på slutten, men innbytter Christer Steinvik, som ble felt på blank goal, tok straffen og ekspederte den i mål.

I samme tidsrom gjorde L/K sine tre siste bytter for dagen, nemlig Sigve Ringbakken, William Sørensen og Gard Grønvoll Sommerseth. De to siste er begge født i 2002 og mens Sørensen allerede har debutert for A-laget, så var det Sommerseths aller, aller første gang i A-stallen. At det også endte med debut for 14-åringen fra Furuflaten var jo ekstra artig. Gard er født 11. juli og kan dermed bokføre tidenes nest yngste seriedebut for en L/K-spiller på A-laget - 14 år og 336 dager gammel. Kun Benjamin Johansen har vært yngre, da han debuterte 14 år og 259 dager i juni 2015 - også det mot TIL 3.

Før byttene på tampen av andre omgang hadde det imidlertid skjedd mye. Nevnt er Skogheims mål - ett på halv volley fra 10-12 meter og den andre på en flott heading - og Steffen Dreyers 263. mål for L/K var også pent. Et langt frispark fra venstreback Stig-Roar Hansen Rognli ble møtt med et kraftfullt hodestøt av den jevnaldrende Dreyer. 3-0 til pause.

TIL 3, med Sigurd Rushfeldt på trenerbenken, er imidlertid et av de bedre lagene i divisjonen. Det vises på tabellen og det kunne man også se på banen i kveld. TIL spilte seg fram til en redusering, men L/K var raske med å øke ledelsen ved Oscar Ross. Han gjorde en klassisk versjon av et Ross-mål da han tok ballen fra egen banehalvdel og lekte seg igjennom TIL-forsvaret på venstresiden før han rolig plasserte ballen i mål bak TIL-keeperen.

TIL-juniorene kvitterte på nytt etter en heading, men så dukket Markus Karlsen Skogheim opp på nytt inne i feltet etter pent forarbeid av Steffen Dreyer på venstrekanten. Da innbytter Christer Steinvik fikk sjansen fra straffemerket rett før slutt var 6-2 et faktum. En sterk seier og tredje gang på fire kamper at L/K putter seks mål på motstanderen.

Med Skarps seier mot Ishavsbyen lørdag har L/K fortsatt tre poengs ledelse på svarttrøyene foran vårens storoppgjør i Skarpmarka fredag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Magnus Børsheim Kalstad, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen; Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Innbyttere: Marco Mathisen, Christer Steinvik, Aleksander Skatland, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Gard Grønvoll Sommerseth.

Gult kort L/K: Aleksander Skatland

Dommer: Hallgeir Bertelsen - god
Venter med gressbanen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2017

Det blir ikke gresspremiere kommende mandag.

Kampen mot TIL 3 mandag skulle egentlig være årets første gresskamp for L/Ks A-lag. Men den kampen blir i stedet å gå på kunstgresset på Geitnes kl. 19.15.

Kåre Karlsen kan konstatere at gressbanen liggger litt etter i sesongforberedelsene, hvilket ikke er så rart ettersom årets første sommerdag i Lyngen ikke oppprant før i går, men Karlsen har godt håp om at neste hjemmekamp, den 24. juni, vil kunne gå som planlagt på Polleidet.

Gressbanen er stort sett slett og fin, og det er selvsagt mulig å spille fotball på den nå, men som bildet viser er det ikke mye grønnskjær i banen og den trenger å komme seg litt

Polleidet er gjødslet og vannes godt nå og vil forhåpentligvis fremstå i en litt annen skrud om drøyt to uker.

Vi sees på Geitnes mandag kl. 19.15!
Målfest på eventyrøya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jun 2017

L/K scoret 11 mål og holdt tett bakover mot et ungt Senja-lag.

Oscar Ross, Steffen Dreyer og de andre L/K-guttene hadde ingen problemer med å sette Senja 2 grundig på plass i mandagens oppgjør i Islandsbotn. Hele 11 mål putta Ross & co bak Senjas meget gode keeper David Heitmann. Sistnevnte kunne ikke lastes for noen av målene, hvilket er en prestasjon i seg selv når man får 11 i sekken.

L/K måtte med andre ord hente fram spesielle scoringer for å overliste Senja-keeperen og det gjorde man da også. Tre av Oscar Ross, to av Steffen Dreyer, og Christer Steinvik og ett hver av Joachim Olaussen, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen og Magnus Børsheim Kalstad.

Mot såpass svak motstand er det vanskelig å ha foten på gasspedalen gjennom hele kampen, men det klarte Vik og Garfjells menn på Senja. Sistnevnte hadde nok dagens vakreste da han smalt et frispark fra 25 meter opp i bøyla etter 55 minutter.

- Det var godt å endelig få satt et frisparkmål igjen. Jeg vurderer det slik at keeper ikke vil se utgangen på skuddet og velger å skyte med kraft i keeperhjørnet. Treffer klokkereint og ballen suser opp i krysset, sier Garfjell selv om målet - som var et aldri så lite jubileum for ham. Det var nemlig hans 80- A-lagsmål for L/K.

L/K-treneren er fornøyd med kampen mot Senja:

Ja, vi gjennomfører en meget solid kamp. Vi styrer kampen i samfulle 90 minutter og scorer elleve mål, hvorav mange av de er nydelig angrep med flotte kombinasjoner, fart og presisjon. Det mest gledelige er at vi ikke har noen dårlige perioder, og at vi gjennomfører med konsentrasjon og tilstedeværelse hele veien, selv om kampen er avgjort til pause. Det må vi ta med oss videre i kampene som kommer, sier Garfjell.

* Oscar Ross scoret hat-trick og gikk dermed opp på 92 mål for L/K. Det er ett mer enn goalgetteren Frank Bekkstrand, som stoppet på 91 mål for L/K.

* L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn måtte prioritere jobb denne gangen. Joachim Olaussen vikarierte som kaptein i Bjørns sted og spilte en prikkfri kamp. Mål ble det også - hans 13. for L/K.

* Førstekeeper Jørgen Vik var usikker til kampen grunnet sykdom. Han sto én omgang før han ble erstattet av Johan Valø. Han ble igjen erstattet av Marcus Eggen Rygh på slutten. Sistnevnte er guttekeeper og har aldri stått i mål for A-laget før. Rygh, som er lillebror til tidligere L/K-spiller Aleksander Løvland Rygh og sønn av den gamle Karnes-spilleren Asbjørn Rygh, var sikkerheten selv de få gangene han måtte i aksjon på slutten av kampen. Gledelig innhopp!

Neste kamp er hjemme mot TIL 3 mandag. Den kampen er satt opp på gresset på Polleidet.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Øyvind Garfjell, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Oscar Ross, Steffen Dreyer, Magnus Børsheim Kalstad.

Innbyttere: Christer Steinvik, Stig-Roar Hansen Rognli, , Johan Valø, Marco Mathisen, Marcus Eggen Rygh.

Ingen gule kort

Dommer: Tom Erik Johannessen - full kontroll i lettdømt kamp.


Årets første L/K2-seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2017


Det purunge L/K2-laget fikk sin første trepoenger for sesongen mot Ramfjord på Geitnes i ettermiddag. Fortjent var det også!

Da Ian Harper scoret 3-2-målet rett før slutt, var det en forløsende scoring. Da hadde L/K hatt banespillet i stort sett samfulle 90 minutter, men uten å klare å omsette sjansene i nok mål. L/K hadde 2-2 til pause - i kraftig motvind på Geitnes. I andreomgangen var det medvind og alt av spill foregikk på Ramfjords banehalvdel bortsett fra et par RUIL-oppløp - som var farlige nok.

Det var gjestene fra Ramfjord som tok ledelsen på et rimelig åpenbart offsidemål. Men L/K-guttene kvitterte umiddelbart etter et aldeles strålende angrep som midtstopper Marcus Hausner Christensen sto for nesten på egenhånd. Han brøt dypt inne på egen banehalvdel, og raidet helt opp i farlig sone før han slår en perfekt stikkball ut til kaptein Joakim Berg Bjørklund på høyrekanten. Han tar ballen på et touch med utsiden av høyrefoten og trickskuddet skrur rundt RUIL-keeperen og i mål. Flott scoring!


Matchvinner Ian Harper

Ramfjord var dessverre kjapp med å ta ledelsen på nytt, men L/K-guttene lot seg ikke knekke. Innbytter Richard Koch gjør en god jobb på spissplass og får til slutt avsluttet - også han med utsiden av høyrefoten. Ballen skrur ned i hjørnet og 2-2 til pause etter en god omgang av L/K.

Etter en litt rotete start på andre omgang spiller L/K meget fin fotball og Ramfjord blir løpende mye i mellom. Men det ser ikke ut til at overlegenheten i banespillet skal hjelpe for L/K, men helt på tampen gjør William Sørensen en flott jobb når han drar seg fri og legger inn i feltet. Markus Karlsen Skogheim får ballen og han spiller den videre inn i feltet og der dukker innbytter Ian Harper opp og pirker ballen i mål fra to meters hold.

Utrolig artig for L/K-laget å ta seieren i dag. Vi stiller med 19-årige Markus Karlsen Skogheim som eldstemann fra start. Resten av laget er 18 år eller yngre, inkludert tre 2002-ere fra start.

Espen Wilhelmsen Nordahl fikk seg en stygg smell i nesen i en duell i første omgang. Den 18-årige venstrebacken måtte en tur til legevakta og det er ikke avklart om det er snakk om brudd eller ikke. Vi håper det beste for Espen.

L/Ks lag fra start: Marcus Eggen Rygh; Espen Wilhelmsen Nordahl, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Markus Karlsen Skogheim, Joakim Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Einar Skogheim.

Innbyttere: Johan Valø, Ian Harper, Richard Koch, Jørgen Jensen
Ross, Garfjell og Dreyer holdt huskestue

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2017

L/K spilte en ny god kamp på Geitnes og tok tre svært fortjente poeng. Storelva yppet seg litt på 3-1 i andre omgang, men skal være sjeleglad for at de ikke slapp inn mer enn tre i første omgang. 6-1 gir et greit bilde av kampen sett under ett.

Den gamle radar-trioen Steffen Dreyer, Oscar Ross og Øyvind Garfjell sto bak mye av det offensive mot Storelva. Garfjell spilte venstreback, mens Ross spilte venstre ving og det var atskillig mer enn det Storelva klarte å hændle av fart i første omgang. Ross løp inn to mål, mens Steffen Dreyer sto for ett i en førsteomgang der L/K kunne, burde og skulle hatt langt flere mål.

I andre omgang har Storelva en god periode, der de også får seg et mål. På 3-1 har da også den gamle L/K-spilleren Stian Nordby et par gode muligheter til å redusere ytterligere, men i stedet går L/K opp til 4-1 med kampens beste spiller Kristian Bjørn Hansen - som nylig fylte 18 år. Han pirket inn sitt første seriemål for sesongen etter perfekt forarbeid av Øyvind Garfjell på venstrekanten.

5-1 er lærebok-angrep av Garfjell og Dreyer som sistnevnte får æren av å avslutte - Dreyers 260. A-lagsmål for L/K. Garfjell setter punktum selv når han løper igjennom og legger ballen i lengste hjørne.

L/Ks sjette strake seier i serien. Dermed fortsatt tabelltopp, med Skarp tre poeng bak oss.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Øyvind Garfjell; Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad; Oscar Ross, Steffen Dreyer, Marco Mathisen.

Innbyttere: Christer Steinvik, Aleksander Skatland, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim

Gult kort L/K: Marco Mathisen

Dommer: Tom Erik Johannesen - traff ikke på alle avgjørelsene, men klarer seg greit.

6. divisjon: Årets første poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mai 2017

L/K 2 kapret årets første poeng i Tromsø i dag med 1-1 mot Tromsøstudentene.

L/K stilte med en solid tropp, inkludert Fredrik Allertsen og Øyvind Garfjell, men det ble med det ene målet til L/K i dag - scoret av nettopp Garfjell.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh, Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Joakim Bjørklund, Fredrik Allertsen, Markus Mortensen, Einar Skogheim, Richard Koch, Øyvind Garfjell, Christer Steinvik

Innbyttere: Jonas Rodahl Johansen, Gard Sommerseth, Kristoffer Hansen HolstFestfotball og seks mål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2017

Steffen Dreyer puttet to og hadde tre målgivende da L/K knuste Ishavsbyen 6-2 på Geitnes i dag.

Det var virkelig takter over L/K i solskinnet på Geitnes i dag. Etter en treg åpning og en baklengs våknet lyngsværingene virkelig til liv i andre del av første omgang og holdt tidvis lekestue mot Ishavsbyen i andre omgang. Sentralt i mye av det som skjedde offensivt var Steffen Dreyer, som fortjent fikk bestemannsprisen for sin innsats i dag. Da han gikk av banen et lite kvarter før slutt hadde han satt én straffe, et spillemål og ikke minst levert tre lekre assists til Magnus Børsheim Kalstad, Marco Mathisen og Oscar Ross.

Etter at IFK tok ledelsen ut av ingenting på en heading, skjerpet L/K seg. Men selv om L/K hadde et solid trøkk mot IFK-målet, så måtte det et straffespark til for å åpne dagens målkonto. En IFK-forsvarer er uheldig og handser inne i feltet og Steffen Dreyer er safe fra straffemerket. Og rett før pause er Dreyer på farten igjen - denne gangen på venstresiden. Han finter ut IFK-forsvaret og legger inn på bakerste med venstre. Der får Magnus Børsheim Kalstad en rimelig enkel jobb med å heade inn sitt første seriemål for L/K. Psykologisk var det gull verdt for L/K å gå tl pause med ledelse.

2. omgang var muligens årsbeste mot et IFK-lag som ble mer og mer sliten utover i omgangen. Markus Karlsen Skogheim setter tonen med sin assist til Jan-Robin Bjørn. Han dribler seg fri ute på venstresiden og slår et presist innlegg på bakerste. Der står både Oscar Ross og Jan-Robin Bjørn, men det er sistnevnte som setter hodet til og tar L/K opp i 3-1-ledelse.

L/K peiser på. Klikk-klakk-fotball der mange melder seg på, og 4-1 er spesielt lekkert. Høyreback Krister Skogli vinner en duell langt nede på egen banehalvdel og tar ballen med seg opp mot IFK-målet. Han spiller fri Steffen Dreyer, som har gått på et smart kryssløp inne i feltet. Han tar et par touch før han dytter ballen tilbake til Marco Mathisen. Balsfjordingen smeller til og ballen fyker opp i nettaket fra skrått hold - Marcos første seriemål for året.

Krister Skogli er i høyeste grad involvert i 5-1-målet også. Et perfekt innlegg fra høyresiden finner Steffen Dreyer på løp inne i feltet. Storfjordingen er i duell med en IFK-forsvarer, men når ballen først og sklir inn 5-1.

Et kvarter før slutt kommer L/Ks sjette mål. Og denne gangen nøyer Dreyer seg med å servere Oscar Ross, som hadde vært et konstant uromoment for IFK fram til da. Nå er han på løp på venstrekanten og får alt det rommet han kan ønske seg når Dreyer spiller han igjennom. Ross gir jernet og kommer seg helt fri og alene med IFK-keeper. Avslutningen sitter kontant i lengste hjørne - Ross' 87. mål for L/K.

IFK får et trøstemål på slutten, og kan i det minste ta med seg at de har scoret dobbelt så mange mål på L/K som de andre fire lagene som har prøvd i har klart til sammen. Tromsølaget har hatt en grei sesongstart, men stilte litt svekket i dag. L/K manglet forsåvidt også hele venstresiden sin i form av Stig-Roar Hansen Rognli og Øyvind Garfjell, samt at Fredrik Allertsen startet på benken. Men det er ingenting å utsette på L/K-stallen i 2017 og ekstra gøy å fylle på med 15-16-17-åringer utover i kampen.

L/K-trener Vegard Bjørn Olsen, som for øvrig hadde tvillingbroren Gaute på motstanderbenken i dag, var fornøyd med kampen:

- Ja, i dag løsnet det endelig offensivt etter at vi sålangt har imponert mest bakover på banen. Mye gode bevegelsa og god samhandling på motstanderens halvdel. Flere spillere leverer årsbeste og vi får ikke minst mange flotte scoringer, sier Olsen.

Steffen Dreyer kunne forøvrig ha delt bestemannspremien i dag, et gavekort fra Jekta storsenter, med Geitnes-publikummet. Fin stemning og mye applaus fra de rundt 100 fremmøtte i dag. Det setter vi stor pris på!

* Fem strake seire gjør at L/K er alene på toppen av tabellen. Tre poeng bak er Skarp, som også vant sin kamp denne serierunden.

* Steffen Dreyer satte sitt 257. og 258. mål for L/K i dag.

Se 1. omgang her og her!
Se 2. omgang her!

* Jan-Robin Bjørn scoret sitt første seriemål for året - hans 20. A-lagsmål for moderklubben.

* Kristian Bjørn Hansen spilte sin A-kamp nummer 70 for L/K - og den spilte han meget godt!

* Aleksander Skatland spilte sin 80. A-kamp for L/K i dag.

Ny hjemmekamp allerede neste helg - lørdag mot Storelva.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Magnus B. Kalstad, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer, Oscar Ross, Marco Mathisen

Innbyttere: Fredrik Allertsen, Christer Steinvik, Einar Skogheim, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, William Sørensen.

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Dommer: Jonny Andreassen - meget god
Avgjorde på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mai 2017

Joachim Olaussen var på rett sted til rett tid da L/K trengte det som mest mot Nordkjosbotn.

For etter en bra 1. omgang der L/K burde ledet, var det forsvinnende lite L/K fikk til i andre omgang - til tross for mye ballbesittelse. Tvertimot var det hjemmelaget som hadde de to største sjansene - på to kontringer. Men det var før L/K fikk corner på overtid. Ballen blir først klarert ut men blir headet inn i farlig område foran mål og der er visekapteinen fra Nordreisa og klinker ballen imål fra 4-5 meter. Bittert for hjemmelaget, som gikk på et knepent tap i Nordkjosbotn i fjor også, men ser man kampen under ett så var det likevel fortjent at L/K tok seieren.

L/K stilte med en høypotent angrepstrio i form av løperrekka Garfjell, Dreyer, Ross og en særdeles opplagt Markus Karlsen Skogheim på midtbanen. Og at den tidligere L/K-spilleren Andre Waage holdt nullen i første omgang var et aldri så lite under. Steffen Dreyer og Kristian Bjørn Hansen fikk fete tilbud i åpent spill, mens cornerne fra Fredrik Allertsen og Øyvind Garfjell skapte paniske tilstander i NIL-forsvaret. Bare en kombinasjon av flaks og svært opppofrende forsvarsspill gjorde at det sto 0-0 til pause. NIL var forøvrig "ivrig" i duellspillet gjennom hele kampen, noe fem gule kort bærer vitnesbyrd om. Det kunne fort vært flere også.

At L/K hadde banespillet i 2. omgang var en mager trøst all den tid vi nesten ikke kom til målsjanser. Øyvind Garfjell kom til en god skuddmulighet etter en fin opprulling, men skjøt hardt i nettveggen. Markus Karlsen Skogheim hadde også en mulighet etter dødball, men den pene vendingen ble etterfulgt av et skudd som gikk i retning vanngrava på Nordkjosbotn idrettspark.

Det meste tydet på 0-0 og poengdeling da Olaussen dukket opp i feltet. At han berget tre poeng lørdag gjør at L/K topper tabellen i alle fall til sønag kveld når Skarp skal spille vanskelig bortekamp mot TUIL 2. Ekstra stas at L/K har holdt nullen i tre av fire kamper i sesonginnledningen. Foreløpig er Andreas Olaussen på Stakkevollan den eneste som har scoret mot L/K i serien.

* Steffen Dreyer spilte sin 370. kamp for L/K, mens Oscar Ross rundet sin 170. A-kamp for moderklubben.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Fredrik Allertsen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Oscar Ross.

Innbyttere: Marco Mathisen og Einar Skogheim

Gule kort L/K: Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer

Dommer: Egil Bertheussen, Sørreisa - gjør en OK matc
Dreyer sørget for tabelltopp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2017

Tre mål fra Steffen Dreyer i første omgang var mer enn nok til å avgjøre kampen om Nord-Troms.

Dreyer brukte ikke mer enn en halvtime på å score tre mål mot Burfjord. L/Ks toppscorer fikk tillit fra start og takket for det med å spille en strålende kamp mot de gulblå. At han i tillegg rakk å svi av et straffespark i første omgang vitner om hektiske første 45 for Dreyer, som nå er oppe i 256 mål for L/K.

L/K hadde en rolig og kontrollert start på kampen mot et Burfjord-lag som lå veldig lavt og som hadde få ambisjoner framover på banen. L/K må ha hatt både 70 og 80 prosent av banespillet i første omgang og etter 12 minutter scorer Dreyer sitt første for dagen etter vending og skudd på første - for øvrig etter meget pent forarbeid av en annen 86-er, venstreback Stig-Roar Hansen Rognli.

2-0 og 3-0 er også klassiske Dreyer-mål, der han tar seg til rette i feltet etter godt samspill. På begge målene er det Oscar Ross som er nest sist på ballen og spesielt 3-0 målet er pent, der Ross spiller Dreyer nydelig igjennom i midten.

Etter 33 minutter begynner Dreyer på sitt andre hat-trick, tror alle. Markus Karlsen Skogheim blir felt og det blir straffe til L/K. Men Dreyer skyter ballen over mål og skusler bort muligheten til å bli firemålsscorer i én omgang.

Andre omgang ser ut til å bli målløs, men på overtid løper innbytter Roar Jørgensen igjennom og scorer sitt første L/K-mål noen sinne. Siste vadsøværing som scoret for L/K på sørmålet på Geitnes var en viss Sigurd Rushfeldt.

Dagens L/K-gutt var juryen neppe i tvil om. Steffen Dreyer fortjente den!

* Med seieren over BIL klatret L/K til topps på tabellen. Ett innsluppet mål og ni rett vei er en strålende sesongstart for Vik og Garfjells menn.

* L/K stilte uten Fredrik Allertsen og Øyvind Garfjell mot Burfjord, men stallen tåler at to så sentrale spillere er ute.

* Neste kamp er borte mot Nordkjosbotn lørdag - en kamp som er det nærmeste L/K kommer lokaloppgjør i årets 4. divisjon

L/Ks mål: Steffen Dreyer 3, Roar Jørgensen

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Magnus Børsheim Kalstad, Steffen Dreyer, Oscar Ross, Marco Mathisen

Innbyttere: Einar Skogheim, Roar Jørgensen, Markus Mortensen, Aleksander Skatland, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken

Gult kort L/K: Joachim Olaussen

Dommer: Ragnar Dahl - god

Drømmemål avgjorde krigekampen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2017

Med en kruttsterk seier på Stakkevollan har L/K fått en glimrende start på sesongen. Og ingen har fått en bedre start enn Øyvind Garfjell - som vartet opp med det som utmerket godt kan være tidenes L/K-scoring.

NRKs Heia Fotball var på plass på Stakkevollan i anledning deres rundtur i Nord-Norge. Guttene ga hjemmelaget en motivasjonsprat foran kampen, men det hjalp ikke. L/K vant kampen 2-1 etter mål av Øyvind Garfjell etter 10 minutter og Markus Karlsen Skogheim på straffe etter 60 minutter.

Og den store, store snakkisen etter kampen var 1-0-målet til Øyvind Garfjell. Det kom ut av ingenting, men vil bli husket for evigheten.

- Jeg traff godt. Da den kom sprettende så fint på 35 meter så var det bare å fyre løs, sier Garfjell selv om skuddet.

Garfjell spilte venstrekant og fikk ballen som han sier på rundt 35 meter fra mål og veldig skrått ute på venstresiden. 26-årings venstrefot er viden kjent for både kraft, teknikk og presisjon og her kombinerer han de tre tingene på en måte som man knapt forventer i de store ligaene engang og slett ikke i nordnorsk 4. divisjon. Garfjell smeller til med yttersiden av venstrefoten og ballen suser inn i lengste hjørne med en fart og skru som vi ikke har sett siden Roberto Carlos laddet foten mot Frankrike i 1997. En helt vanvittig prestasjon og en i farta klarer vi ikke engang å dikte opp et mål som skulle klare å bli penere enn dette i 2017.

Kampen ellers var nettopp det - en kamp. Stakkevollan er et svært solid hjemmelag og var definitivt innstilt fra start på å gjøre dette utrivelig for L/K. Det lyktes de også med innledningvis og kun en god Jørgen Vik hindret gultrøyene i å få et tidlig mål. Ellers gikk hjemmelaget til å så det suste i duellene på den trange banen og det ble mer krig enn spill en periode. L/K kom ikke så godt ut av det i første omgang og var egentlig heldig som ledet til pause.

Andre omgang var bedre og da L/K fikk straffe etter timen og Markus Karlsen Skogheim satte sin syvende scoring for året, og det første serien, så L/K ut til å ha kontroll på ting. Men bare seks minutter etter gjør L/K-keeper Jørgen Vik sin eneste feil i kampen. Den tidligere L/K-spilleren Lars Petter Rotvold Nilsen slår et frispark inn i feltet og Jørgen Vik kommer ut for å ta ballen. Han misser imidlertid og SIF-stopper Andreas Olaussen får heade ballen i en pen bue og inn i det tomme målet. Surt å få et så billig mål imot etter å ha avverget langt farligere sjanser tidligere, men det var aldri aktuelt for L/K å rote bort seieren denne gangen. Resten av omgangen har begge lagene sjanser. Den største til L/K står Roar Jørgensne for etter innlegg fra Øyvind Garfjell. Vadsøværingen er helt alene foran SIF-målet, men header rett på keeper fra fem meter. En enorm sjanse for Roar til å score sitt første L/K-mål.

* Det er selvsagt vanskelig å komme utenom Jørgen Vik som L/Ks beste denne gangen. Også i denne kampen hentet han fram redninger som hører hjemme på et helt annet nivå. Joachim Olaussen i midtforsvaret til L/K spilte også en framifrå kamp. Men om seksti år når guttan sitter på gamlehjemmet ilag, så vil de nok enda mimre om det målet Garfjell scoret. Var det ikke fra 50 meter mon tro?

* Med seieren på Stakkevollan har L/K to seiere av to mulige. Og man kan si at L/K er seks poeng foran skjema til fjoråret allerede. Begge de to tilsvarende oppgjørene i fjor - hjemme mot TUIL og borte mot Stakkevollan - endte nemlig med tap. Å stå med seks poeng etter to såpass tøffe oppgjør er en veldig bra prestasjon.

* Øyvind Garfjell står med tre seriemål så langt. To har kommet direkte på corner og det tredje altså på et langskudd fra 35 meter. Hva blir det neste?... Garfjell har nå 78 A-lagsmål på 218 kamper.

* L/K 2 hadde kamp samtidig som A-laget denne helga også. Et ungt lag leverte en kamp under pari mot Blåmann på Geitnes og tapte til slutt 1-5. L/Ks målscorer var Marcus Christensen på straffe.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn; Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen; Øyvind Garfjell, Oscar Ross, Roar Jørgensen.

Innbyttere: Einar Skogheim, Markus Mortensen, Marco Mathisen, William Sørensen, Magnus Børsheim Kalstad

Dommer: Stig-Are Sørensen - Ulfstind - klarte seg bra i en utfordrende kamp.

Neste kamp: Lørdag 6. mai hjemme mot Burfjord
Heroisk innsats med 10 mann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Apr 2017

GOD KAMP: Jørgen Vik, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Øyvind Garfjell, Krister Skogli og resten av L/K-guttene gjennomførte cupkampen med stil onsdag. Foto: Kent-Einar Myreng, iTromsø.

L/K-spillerne er ute av cupen, men kan holde hodet høyt etter innsatsen.

Det ble til slutt 2-0 til TUIL i første runde i NM-cupen på Geitnes. Sjansestatistikken vil også avsløre at det var fortjent, men går man bak tallene så vil man se at TUIL virkelig måtte slite for avansement. Tor Martin Mienna scoret allerede etter to minutter, men mellom det målet og de siste syv-åtte minuttene av kampen var det tidvis svært vanskelig å få øye på noen divisjonsforskjell - og i alle fall ikke tre divisjoners forskjell.

Spesielt når man tar med i betraktningen at L/K faktisk spilte en tredjedel av kampen med 10 mann etter at Stig-Roar Hansen Rognli ble utvist etter to særdeles kjappe gule kort, så var det imponerende hva bursdagsbarnet Jørgen Vik og resten av L/K presterte. At man heller ikke mister motet etter å ha fått mål imot i kampens første angrep er en klar styrke. Mange lag ville nok gått i dørken psykisk mot et så godt lag som TUIL, som selv om de byttet ut mange av spillerne som spilte seriekamp noen dager før fortsatt stilte et solid lag på Geitnes.

Kalddusjen etter to minutter preget i alle fall ikke L/K. Backfireren nøytraliserte TUIL-angriperne greit, og på midtbanen turte Fredrik Allertsen, Kristian Bjørn Hansen og Markus Skogheim å både holde på ballen, og spille den mot medspiller. Så kan man ta en kikk på sjansestatistikken og konstatere at L/K ikke skapte allverden i 1. omgang. Det er sant, men det gjorde sannelig ikke TUIL heller. L/Ks muligheter mot et godt TUIL-forsvar bestod i å brenne løs de få gangene man fikk muligheten. Det fikk både Roar Jørgensen og Øyvind Garfjell, og spesielt førstnevntes forsøk midtveis i omgangen tvang fram en god redning av TUIL-keeper Theodor Nilsen. Jørgensen fikk da også L/K største sjanse i første omgang - da Kristian Bjørn Hansen gjør en framifrå pressjobb på 17-18 meter og raner til seg ballen. Jørgensen er helt alene med keeper, men dommer Kristian Kristiansen valgte å dømme på Hansens behandling av TUIL-forsvareren. Den kan diskuteres, men vi får leve med at den avgjørelsen ikke gikk vår vei.

Andre omgang blir spesiell. L/K. En rimelig jevn omgang, som utrolig nok ikke endrer karakter når Stig-Roar Hansen Rognli blir utvist etter 66 minutter. Tvertimot kan man argumentere for at det påfølgende kvarteret var L/Ks beste i kampen og at det kunne fort blitt mål på noen av situasjonene som oppstod. Etter 55 minutter gjør L/K et dobbeltbytte vi er rimelig sikre på vi ikke har gjort før - nemlig Oscar Ross og Steffen Dreyer inn samtidig. Selv om de to ikke kom til så mange målsjanser de 35-40 minuttene de fikk på banen, så bidro de til utrygghet i de bakre TUIL-rekkene.

Etter 74 minutter får L/K først en corner, med påfølgende møljespill inne i feltet der ingen L/K-spillere klarer å sette tåa til og pirke ballen i mål. TUIL får avklart, men ballen plukkes opp av Magnus Børsheim Kalstad, som slår inn fra venstre mot Steffen Dreyer inne i feltet. Han går ned i duellen med TUIL-forsvareren etter å ha fått en albue i hodet. Hele Geitnes ropte på straffespark der, men det ble ikke innvilget. Krister Skogli skyter til slutt fra 20 meter like utenfor og TUIL får ridd av stormen.

10-manns L/K holder koken helt til slutt, men de siste syv-åtte minuttene er TUIL frempå to-tre ganger på kort tid. Jørgen Vik viser klasse og tar det som kommer helt til Tor Martin Mienna får sjansen på overtid etter en sjelden forsvarsfeil av L/K. Reisaværingen får en enkel jobb med å sette 2-0 og dermed var det game over. Men hatten av for L/K-guttene, som ikke bare spiller en kanonkamp defensivt, spesielt stopperne Olaussen og Bjørn, men som også makter å styre kampen innimellom også offensivt. Vi må nok tilbake til cupkampen for 20 år siden på samme stadion for siste gang vi ga A-laget til TUIL like mye kamp som denne gangen. Og da var bare divisjonsforskjellen på én divisjon.

* Spesiell kamp for Jørgen Vik og Fredrik Allertsen, som møtte moderklubben i kamp. Allertsen strålte på midtbanen og ble kåret til dagens L/K-gutt. Jørgen Vik hadde ironisk nok ikke allverden å gjøre i store deler av kampen, men måtte dra fram en rekke feberredninger i sluttminuttene for å holde L/K inne i kampen. Sterk kamp av vår spillende trener!

* Fin ramme rundt kampen, med mye folk, god stemning, nye reklameskilt på plass, L/K-flagg både her og der og salg av supporterutstyr på kampen. Det svinger det litt av!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli; Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Fredrik Allertsen; Magnus Børsheim Kalstad, Øyvind Garfjell, Roar Jørgensen.

Innbyttere: Oscar Ross, Steffen Dreyer, Einar Skogheim

Dommer: Kristian Kristiansen - Bakkeby. Klarer seg greit i en ganske fairspilt kamp.

Tilskuere: 200

Klokken 18.00 braker det løs

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2017


Fem år siden siste førsterundekamp er det igjen duket for cupoppgjør på Geitnes. I 2012 møtte vi Alta. I år er det TUIL som er hinderet mellom oss og 2. runde.

Møt opp klokken 18.00 og hei på bursdagsbarnet Jørgen Vik (27 år i dag) og de andre L/K-guttene mot 1. divisjonslaget fra Dalen!

For de som ikke kan stille på Geitnes, så blir vi selvsagt å oppdatere kampen på Facebook-sidene våre. I tillegg streamer Nordlys kampen her:
https://www.nordlys.no/postnord-ligaen/nm-cup-2017...

God kamp!


Oppløftende, tross tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2017

L/K 2s serieåpning mot Stakkevollan 2 endte opp med å kollidere med A-lagets serieåpning lørdag. Men L/K2-trenerne Espen Lyngra og Jørgen Jensen hadde likevel en tropp på 17 mann til åpningskampen og den unge spillergruppa klarte seg veldig bra - til tross for at det ble tap 4-/til slutt.

Etter 3-0 til pause mot et Stakkevollan-lag som består av endel gamle Lyngtuva-spillere, inkludert Fredrik P. Johansen, som ironisk nok var L/K-spiller senest to dager før kampen, "vant" L/K 2. omgang 2-1. 2002-erne William Sørensen og Gard Grønvoll Sommerseth scoret hvert sitt mål. William var garantert den yngste kapteinen for et seniorlag noensinne på L/K i en alder av 15 år og 105 dager, mens Gard bare var 14 år og 285 dager da han puttet sitt første L/K på seniornivå.

Artig også at vi mot Stakkevollan fikk debut for to syriske flyktninger, som bor i Lyngen nå. Madian Abdullah (21) har trent med A-laget i Lyngenhallen i vinter og gjorde en strålende debut på Stakkevollan. Mohammad "Hamode" Abdullah (19) kom inn i andre omgang og bidro til at L/K vant den omgangen.

Også Erlend Gamst (2001), Nasim Shirzad (2001), Jørgen Skog (2002) og Henning Berglund (2001) gjorde sine seniordebuter i helgen. Gratulerer til alle sammen!

L/Ks lag: Mikal Biendl; Marrcus Christensen, Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Espen Wilhelmsen Nordahl; Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, William Sørensen; Madian Abdullah, Richard Koch, Joachim Berg Bjørklund.

Innbyttere: Mohammad Abdullah, Erlend Gamst, Henning Berglund, Nasim Shirzad, Marcus Eggen Rygh og Jonas Rodahl Johansen
Aldri har corner vært mer mål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2017


Øyvind Garfjell scoret to mål direkte fra corner da L/K startet sesongen på solid vis.

3-0 mot det eneste bortelaget som tok poeng i Lyngen fjor skal vi absolutt være bekjent av. Og selv om L/K ikke akkurat rullet over TUIL-rekruttene, så var det en godt gjennomført kamp av kaptein Jan Robin Bjørns menn.

En solid jobb ble også gjort i forkant av oppgjøret – men da for å få banen klar. Natt til lørdag kom det snø og det kom bekymrede telefoner fra Tromsdalen på morgenen om det i det hele tatt var vits å komme innover. Men snøen ble ryddet bort og kampen kunne starte i strålende påskevær og bra oppmøte på tribunen også.

Første omgang var imidlertid ikke spesielt underholdende. L/K hadde fin kontroll men kommer likevel ikke til de store og åpne målsjansene. Men det blir mange cornere og der var L/K farlige, om enn på en litt utradisjonell måte. Etter 40 minutter scorer Øyvind Garfjell det første cornermålet fra høyresiden. Han skrur ballen inn og den går forbi alt og alle og sniker seg inn i hjørnet. Et under at ingen L/K-spillere er borti den, men det var det altså ikke. 1-0 til pause. L/K bunnsolide bakover men litt for ubesluttsomme foran TUIL-keeperen.

I andre omgang kommer TUIL litt mer med, uten at de skaper farligheter av nevneverdig karakter. Men i det 65. minutt blir det veldig farlig. Et innlegg blir slått inn fra venstre og en ellers strålende L/K-keeper Jørgen Vik feilberegner ballen og rekker ikke ut i tide til å hindre at TUIL-spilleren får gå opp og heade inn det alle tror er utligningen. Men linjedommer har vinket for offside i trekket før, noe ingen fikk med seg før etter ballen lå i mål. Ikke så mange som skjønte den i real time, men videoen fra kampen tilsier at TUILs Simon Laugsand mottar en pasning i offsideposisjon før han slår inn fra venstrekanten og at linjedommer Selstrøm har flagget oppe mange sekunder før scoringen.

Etter annuleringen går L/K mer eller mindre rett i angrep og scorer 2-0. Steffen Dreyer hadde startet på benken men kom inn etter rundt en time spilt. Og han skulle ikke bruke mange minuttene på å score sitt 253. L/K-mål. Stig-Roar Hansen Rognli bryter en lang ball fra TUIL og forsvaret til dalingene klarer ikke å hindre at Steffen Dreyer får ballen på midtstreken. Han flikker videre til Øyvind Garfjell på løp på venstrekanten og følger opp selv i midten. Garfjell løper inn i 16-meteren finter bort et par TUIL-juniorer og leverer på sølvfat til Dreyer 14 meter. Han setter ballen i hjørnet og feirer deretter med ballen inn under drakten – et hint om at Dreyer har scoret på flere arenaer i det siste…

Garfjell er i servitørmodus også på 3-0, må vi formode. Men så blir han i stedet tomålsscorer. En ny presis corner fra høyresiden går forbi 18-20 mann på nytt, inkludert TUILs uheldige keeper Gard Rueda Trollskar, som igjen måtte se en corner gå i nettet bak seg. Trollskar fikk en slags revansje noen minutter etterpå da han på helt utrolig vis klarte å redde tre forsøk på fem sekunder fra Steffen Dreyer – som nok må gå igjennom matchvideoen mer enn én gang for å skjønne hvordan han kunne unngå å bli tomålsscorer der.

TUIL kunne fort fått en redusering på slutten men avslutninger fra 20 centimeter og ut er tross alt Jørgen Viks store styrke. Han tok de to-tre 100 prosentsjansene som ikke L/Ks gode forsvar klarte å nekte TUIL og dermed holdt L/K nullen for første gang i år. Siste clean cheet kom mot Nordkjosbotn 8. oktober, da det ble 4-0 på Polleidet. At L/K var gode bakover på banen understrekes av at høyreback Krister Skogli stakk av med årets første #dagenslkgutt. Storsteinnes-gutten var konsentrert og kontant i samfulle 95 minutter på Geitnes.

1. omgang av kampen ser du her!

2. omgang ser du her!

* Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin A-kamp nummer 130 for L/K, mens Jørgen Vik rundet sin 170. kamp. Marco Mathisen spilte sin kamp nummer 50 for L/Ks A-lag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad; Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen

Innbyttere: Steffen Dreyer, Roar Jørgensen, Aleksander Skatland, Markus Mortensen, Einar Skogheim

Gult kort L/K: Øyvind Garfjell

Dommer: Stig Are Sørensen – god som vanlig, men burde ha fått med seg offsidevinkingen til AD Selstrøm før TUIL rakk å score målet som ble annulert.

Neste kamp for L/K er mot samme klubb, på samme sted onsdag kl. 18.00. Da er det imidlertid snakk om 1. runde i NM-cupen og TUILs førstelag som melder sin ankomst på Geitnes.

Neste seriekamp er borte mot Stakkevollan lørdag 29. april.
Dobbel seriestart lørdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Apr 2017

Siste samling før seriestart ble gjennomført i kveld. Lørdag skal både L/K og L/K 2 i aksjon i serieåpningen - henholdsvis mot TUIL 2 hjemme på Geitnes og borte mot Stakkevollan 2 i Tromsø.

Spillende trener Øyvind Garfjell og L/K er altså vertskap for TUIL 2 lørdag på en nyryddet og sesongklar Geitnes stadion - med avspark 15.00.

Det har vært jobbet hardt for å få banen klar til seriestart men nå er det opp til Garfjell og co. å gjøre det på banen. Selv om L/K har tapt endel i vinterserien har laget vist styrke når det virkelig har stått noe på spill. To cupkamper er vunnet de siste ukene og nå er det altså alvor igjen.

L/K vant serien i fjor og målsetningen er å kjempe i toppen i år også. I så måte er TUIL 2 en veldig bra målestokk i og med at de fulgte oss til helt til døra i fjor. TUIL-rekruttene er tradisjonelt tøff motstand for L/K, men på hjemmebane er ikke L/K lette å klå. L/K vant ti og tapte bare én kamp hjemme. Det var mot nettopp TUIL 2. Så har vi også en seier i vinterserien mot TUIL 2 som vi selvsagt også tar med oss inn til kamp.

- Jeg ser veldig fram til sesongstart. Vi har hatt en god periode treningsmessig, samt veldig gode opplevelser i cupkampene som vi nå tar med oss inn i seriespillet. Så håper vi flest mulig tar turen til Geitnes og støtter oss i årets første hjemmekamp, sier Øyvind Garfjell.

L/K stiller med en stort sett skadefri tropp foran serieåpningen. Espen Haugen, Henning Skogvang og langtidsskadde Christer Steinvik er uaktuelle til kampen. I tillegg har Fredrik P. Johansen valgt å gå til Stakkevollan 2 foran sesongstart etter å ha hatt en trøblete sesongoppkjøring etter at han signerte for oss i januar.

Men ellers ser det bra ut og da gjenstår det bare å se hvem som får tillit fra start klokken 15.00.

L/K 2s serieåpning kommer uheldig nok samtidig med A-lagets. Lagledere Jørgen Jensen og Espen Lyngra tar med seg en ung 17-mannstropp til Tromsø til kampen mot Stakkevollan 2 på Fløyabanen. Det blir spennende å se hvordan det unge laget klarer seg i serieåpningen i 6. divisjon!

Vel møtt på L/K-kamp lørdag!


Skuffende avslutning på Grand cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Apr 2017


L/K har vært et cuplag denne sesongen, men mer i NM-cupen enn i Grand Cup.

For i vår siste kamp i Grand Cup, eller Vinterserien som den er vel så kjent som, ble det et 1-3 tap for divisjonskollega Ishavsbyen. 0-0 til pause før IFK scorer tre mål og tar kontroll på kampen. L/K får en redusering helt på tampen med et Fredrik Allertsen-straffe, men det var for lite for sent denne gangen.

Første omgang var godkjent fra L/Ks side. L/K ga debut fra start til Kristoffer Hansen Holst. 16-åringen flankerte Steffen Dreyer sammen med høyrekanten, ett år eldre Einar Skogheim. Og allerede etter 40 sekunder får L/K straffe etter at Steffen Dreyer blir dyttet i feltet. Markus Karlsen Skogheim har vært sikkerheten selv fra straffemerket i år, men sløser bort muligheten til å gi L/K en grytidlig ledelse. Straffen setter Skogheim i sitt venstre hjørne, men IFKs veterankeeper Ken Arne Moldenæs er på plass.

L/K skaper ikke all verden resten av omgangen. Steffen Dreyer har et par farlige headinger, men ellers blir det for unøyaktig i den nest siste pasningen. IFK har faktisk den største sjansen i første omgang - like før pause. Da klarer en IFK-spiller å sette ballen over fra fire-fem meter - helt upresset. Der var L/K griseheldige.

Andre omgang var et par hakk ned for L/K - spesielt da IFK går opp i ledelsen fullstendig ut av ingenting etter 61 minutter. Joachim Bratteng viser overblikk og presisjon som hører hjemme i helt andre ligaer enn Grand Cup når han ser at L/Ks Jørgen Vik står noen meter utfor streken. Brattengs skudd går i en vakker bue over Vik og i nettet fra 50 meters hold.

IFK scorer 2-0 på en gjennomløping etter 74 minutt og klarer også 3-0 før L/K får sitt trøstemål. Igjen får L/K sjansen fra straffemerket etter at Einar Skogheim blir felt ute på høyresiden av straffefeltet. Fredrik Allertsen tar ansvar, selv om Markus Karlsen Skogheim er sugen på å rette opp straffemissen i starten av kampen. Allertsen scorer, hans første mål i L/K-drakt, og fastsetter sluttresultatet til 3-1.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn; Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Markus Mortensen; Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer

Innbyttere: Espen Haugen, William Sørensen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Fredrik Allertsen

L/Ks mål: Fredrik Allertsen (str)

Gule kort L/K: Joachim Olaussen, Krister Skogli
TUIL i cupen - serieåpningen flyttes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Apr 2017

L/K fikk tøff motstand da NFF satte opp 1. ordinære cuprunde i dag. 1. divisjonslaget TUIL står mellom L/K og andre runde i cupen og det er ingen lett oppgave for oss. L/K har riktignok hjemmebanefordel, men TUIL har de fleste godkortene på hånden før oppgjøret.

1. runde er satt opp 26. april hvilket gjør det litt komplisert for L/K, i og med at det er serieåpning den 24. april - mot TUIL 2! Altså bare to dager før vi møter førstelaget til tromsdalingene i cupen.

L/K har imidlertid vært i kontakt med TUIL og de har gledelig nok gått med på å flytte 4. divisjonskampen til lørdag 22. april - slik at L/K slipper å spille to kamper på 48 timer. Dermed blir det TUIL 2 og serieåpning lørdag og TUIL 1 og NM-cuprunde onsdag. Vi gleder oss!

Det gjør nok også spillere som Øyvind Garfjell, Jørgen Vik og Fredrik Allertsen. De to sistnevnte har TUIL som moderklubb, mens Garfjell spilte for klubben i 2013 og 2014. Også Tobias Hansen og Christer Steinvik har en fortid i TUIL-systemet.

TUIL har hatt gode cupresultater de siste årene og spilte senest i 2015 4. rundekamp mot Rosenborg. Også i 2014 kom laget til 4. runde, mens L/K, på sin side, ikke har nådd 1. runde siden 2012.

L/K og TUIL har hatt flere cupoppgjør hvorav bataljen i 1997 på Geitnes skiller seg ut. Da gikk de første rundene i cupen 1998 sent på høsten i 1997. Grunnen var at Norge skulle til VM i 1998 og man fikk derfor avviklet de første cuprundene på høsten.

Da som nå var L/K ferske seriemestre. Den gangen TiTo-mestre og såpass med selvtillit hadde L/K den gangen at de tok ledelsen 2-0 over TUIL som den gang spilte i 2. divisjon. Målscorerne var Pål Karlsen og Frank Bekkstrand. TUIL kom imidlertid tilbake og klarte ekstraomganger. Til slutt endte kampen med 2-4-seier til TUIL, blant annet etter mål av Roger Lange - som jo senere ble L/K-trener.

Vi kan håpe på lignende spenning på Geitnes stadion også i 2017. Vi gleder oss til både serieåpning og cupkamp

April-info fra L/Ks fotballstyre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Apr 2017
INFO FRA STYRET I LYNGEN/KARNES FOTBALL

1. SPORT
2. ÅRSMØTET FOTBALLGRUPPA 2017
3. ARRANGEMENTER
4. MÅL OG STRATEGIPLAN
5. PROTOKOLL

SPORT

Like før seriestart registrerer vi at flere vellykkede turneringer i Lyngenhallen er tilbakelagt. Det rapporteres om stor innsats, både på og utenfor banen. Når også det økonomiske resultatet av turneringene ser ut til å ende på +/- kr 25 000,- er vi strålende fornøyde.
Mange har bidratt – takk til dere alle – og spesielt til Renate Lyngdal – som har vært primus motor for vellykkede arrangementer.

Etter to flotte seiere over Skarp og Hammerfest i cupens kvalifiserende runder, er nå vårt
A-lag klare for 1. ordinære runde. Kan vi forvente Rosenborg på Geitnes…?? Spennende blir det å vente på oppsettet, som er klar fredag 7. spril kl 15:00.

Vi minner også om serieåpninga på Geitnes mandag 24. april kl 19:15 mot TUIL 2.

ÅRSMØTE FOTBALLGRUPPA

Les hele vår utfyllende protokoll fra årsmøte i fotballgruppa i det etterfølgende.

ARRANGEMENTER

PULS Lyngen står for døra. Mange spennende aktiviteter- følg med på PULS Lyngens Facebooksider. I den anledning inviterer fotballgruppa til historiens første utgave av Lyngen Boknafesklaug lørdag 8. april klokken 19:00.
Geitnes satser vi på skinn- og beinfriboknafesk – med tilbehør.
Invitasjoner sendes fra venn til venn – kontakt Rune Lillevik om du ikke har mottatt en slik, ennå noen ledige plasser.

MÅL- OG STRATEGIPLAN FOR FOTBALLEN

Daglig foregår det diskusjoner i og rundt klubben om klubbens veivalg:

• Er vårt tilbud for den oppvoksende slekt godt nok?

• Ivaretar vi våre talenter på en best mulig måte?

Sammensetningen av A-stallen: Skal den reflektere et ønske om å rykke opp, eller skal den ivareta bygdas egne gutter? Kan de to tingene kombineres?

• Informasjon om våre aktiviteter på og utenfor banen – er den god nok ?

Alt dette, og mere til, håper vi å få gjennom diskutert skikkelig når vi sender ut høringsutkast nummer 1 av vår mål- og strategiplan. Vi ønsker å distribuere denne til flest mulig, diskutere den med flest mulig, og få flest mulig innspill. Når dette er gjort håper vi å kunne fremlegge et endelig dokument i løpet av høsten. Så – følg med, følg med…

PROTOKOLL

Tema:

Årsmøte fotballgruppa

Sted :

Geitnes

Møtedato:

07.03.2017

Til stede:

14 stemmeberettigede - 11 menn og tre kvinner

Dirigent

Johnny Hansen

Referent:

John Werner Larsen

LYNGEN/KARNES IL
Fotballgruppa
PB 109
9060 LYNGSEIDET

Saksliste

1) Åpning.
2) Godkjenning av innkalling og frammøtte.
3) Valg av dirigent og sekretær.
4) Valg av to desisorer som sammen med styret signerer protokollen.
5) Årsberetning 2016 fra styret og lagene.
6) Avslutning

Regnskap, budsjett, og fastsettelse av treningsavgift behandles ikke i år på fotballgruppas årsmøte, men på hovedlagetsårsmøte fredag 11. mars.

Samtlige av styrets medlemmer ble ved forrige årsmøte valgt for to år.

Valg vil derfor ikke avholdes i år, men ved neste årsmøte bør dette endres slik at halve styret er på valg årlig.

SAK 1 ÅPNING

Leder Tor Inge Holm ønsket velkommen.
Han gikk kort gjennom siste driftsår, og kom blant annet inn på
organiseringen av fotballgruppa vshovedlaget, på fotballgruppas
underutvalg, økonomi, og sport.

SAK 2 GODKJENNING AV INNKALLING OG FRAMMØTTE
Ingen merknader til innkalling.
Det var møtt fram 14 medlemmer, hvorav gledelig tre jenter.

SAK 3 VALG AV DIRIGENT OG SEKRETÆR
Johnny Hansen enstemmig valgt som dirigent.

John Werner Larsen enstemmig valg som sekretær.

SAK 4 VALG AV TO DESISORER SOM SAMMEN MED STYRET

SKAL SIGNERE PROTOKOLLEN

Renate Lyngdal og Kåre Karlsen enstemmig valgt.

SAK 5 ÅRSBERETNING 2016 FRA STYRET OG LAGENE

Beretningene legges i sin helhet ved protokollen.


STYRETS BERETNING 2016

Fotballstyret, valgt på årsmøte i 2016, har bestått av :

• Tor Inge Holm – leder
• Bernt Olav Johansen – styremedlem
• Torhild Hansen – styremedlem
• John Werner Larsen – styremedlem
• Renate Lyngdal – erstattet av Linda S Langgård

I tillegg har daglig leder Rune Lillevik deltatt på samtlige styremøter

Ansvarsdelingen i styret har vært :

Tor Inge Holm: Sponsorutvalg, organisasjonsutvikling, medlem hovedstyret,
debitorutvalget
Bernt Olav Johansen: Sportslig utvalg
Torhild Hansen: Dameutvalg
John Werner Larsen: Sponsorutvalget, sekretær, arrangementer
Linda S Langgård: Yngres utvalg

Styret har i perioden behandlet 52 saker, fordelt på 9 styremøter.

Det sittende styrets første år har for en stor del bestått i gjenreisning og oppbygging av klubbfunksjoner som ikke fungerte optimalt. Spesielt tenkes det her på sportslig utvalg, yngres utvalg, og sponsorutvalg. Dessuten har det vært maktpåliggende for styret å innføre disiplin i forhold til gode møtereferater, og oppfølging av vedtak. Dette gjennom å være tett på de ulike aktiviteter i klubben.

Styret erfarte tidlig at driften av fotballen slik den var syntes noe vanskelig. Avstanden mellom beslutning og vedtak, ressursbruk og inntektsbringende tiltak, var åpenbart for store. Rolleavklaringen mellom hovedstyret og fotballstyret ble derfor diskutert, og en er nå landet på en organisasjonsform som synes hensiktsmessig.

Av større saker behandlet og gjennomført siste år, nevnes her

• Impuls samling juni 2016 med Kjell Tennfjord.
I ettertid synes samlingen suksessfylt med tanke på sportslig utvikling, mens den organisatorisk nok kom litt for tidlig. Styret ser verdien av en slik samling så vidt verdifull at den bør gjentas i det videre arbeid med L/K’s strategiske utvikling.
• Klubbens økonomiske situasjon har virket noe anstrengt, men synes nå kraftig forbedret.
• Avklaring av treningssituasjonen for A-laget : Mixen mellom samlinger i byen og på Lyngseidet.
• Arrangementer
• Sponsorarbeid

Styret har selvsagt med glede registrert A-lagets seriemesterskap i 4. divisjon. Selv om dette, grunnet nytt seriesystem, ikke medførte opprykk er dette et solid grunnlag å bygge videre på.

Framover bør sportslig utvikling settes i høysetet. Klubben bør snarest få på plass en sportslig koordinator med ansvaret for trenerfaglig utvikling, og trenerforum, i aldersbestemte klasser.
Utover dette vil fortsatt utvikling av organisasjonen flagges høyt – spesielt gjennom kompetanseutvikling i hvert av klubbens mange ledd. Videre ser styret behov for oppgradering av vedlikeholdet av våre anlegg, spesielt gjelder dette kunstgresset på Geitnes. Likeledes må klubben være en aktiv pådriver i arbeidet med oppgradering av Lyngenhallen.

Under behandlingen av styrets beretning ble diskusjonen delt i fire hoved deler :

Sport – økonomi – organisasjon – anlegg.

Følgende hadde ordet :

Torbjørn O. Karlsen, Tor Inge Holm, Renate Lyngdal, Erling Karlsen, Johnny Hansen

SPORT

Følgende temaer ble berørt utover lagenes beretninger.

Noe manglende utstyrs situasjon for A-laget.

Treningsmengdene økt for A-laget, er nå oppe i 4 økter pr uke. Lover godt !

Mixen mellom antall spillere i byen og på Lyngseidet synes bra.

Det samme gjør utviklinga til B-laget.

Sportslig utvalgs rolle må forsterkes og prioriteres.

ØKONOMI

Fotball økonomien er under kontroll, og småskyld på bygda skal være oppgjort.

Et godt omdømme også på økonomisiden er, sammen med god og bred sportslig drift, avgjørende momenter i bygginga av merkevaren Lyngen/Karnes.

Sponsorinntektene er stigende, og det kan bygges opp litt egenkapital fra og med inneværende sesong. Også en del større prosjekter på gang innenfor arrangementsbiten.

Det ble bemerket at den største utfordringa ligger i gjennomføringskraft – hvor det synes behov for flere ressurser.

Siste forbundsting bar også bud om styrket økonomi for kommende lag i 3. divisjon.

ORGANISASJON

Program for kompetanseutvikling i alle ledd i klubben må på plass. Gjelder sport, administrasjon, og spesielt jenter.

ANLEGG

Klubben råder over noen av kretsens beste anlegg, og det ble gitt skryt til de som daglig jobber med disse. Noen utfordringer med låsesystemet i hallen, manglende granulat på Geitnes, men jevnt over er en fornøyde med både kvantitet og kvalitet. Lovnad om totalrenovering av Lyngenhallen inneværende år.

Enighet om at ansvaret for drift av anleggene fortsatt skal ligge under hovedstyret.


LAGENES BERETNINGER

Skjematisk kan lagenes beretninger framstilles slik

LAG

TRENERE / STØTTEAPPARAT

SPILLERE

TURNER-INGER

PLASS I SERIESPILL

A-LAG

Jørgen Vik
Øyvind Garfjell

Cato Larsen

Stig Arne Hansen
Torbjørn O. Karlsen

27 spillere brukt i seriespill +ytterligere 11 i treningskamper.
Snittalder på 21,1 år.

NM-cup :
Utslått 1. kvalikrunde

Nr 1 i 2. div vinterserie.

Nr 1 i 4. divisjon Troms

B-LAG
(beretning mangler)

Tom-Jarle Isaksen
Reidar Skjerve
Charlotte Christensen
Arvid Johansen

13-14 spillere + spillere fra A-troppen

Nr 7 i
6. divisjon

GUTTER 11’ER OG 7’ER

Uno Nesvik,
Paul Ivar Skogheim, Henning Hansen

23 spillere på 11’er laget, 23 på 7’er.

Alta-turneringen

Nr 6 i 11’erserien.
Nr 3 i 7’er serien.

JENTER 14 ÅR

Aina S Fagerli
Rune Lillevik
Cathrine Utsi

10-15

Alta-turneringen

Deltok med et 7’er lag

SMÅ-GUTTER

Frank Bekkstrand
Øyvind Simonsen
Jan Einar Sætre

23

Alta turneringen. St Hans turneringen

Et 7’er og et 9’er lag med i serien

LILLE-GUTTER

Kjetil Johansen
Arne Hugo Jensen
Torbjørn Berg
Frank Ole Nilsen
Renate Lyngdal

15-16

Lyngen-turneringa.
St Hans turneringa.

Alta

Turneringa.

Biltrend Cup.

Deltok med 2 lag i seriespill

MINI GUTTER 9-10 ÅR

Arne Hugo Jensen
Jens Georg Løvland
Tone Iversen

10

Lyngen turneringa.

St Hans tuneringa.

Biltrend Cup.

14 seriekamper

MINI GUTTER OG JENTER 6-8 ÅR

Frode Karlsen
Jørn Willy Hansen
Ida Vang

20-25

Lyngen turneringa.

St Hans turneringa. Biltrend Cup

Deltatt med to guttelag og et jentelag.

OLD BOYS

Sigmund Forfang
Rune Lillevik

12-15

Skal arrangere NNM for Oldboys og Oldgirls i 2017

Nr 3 i serien

Følgende hadde ordet til lagenes beretninger :

Torbjørn O. Karlsen, Renate Lyngdal, Jørn Willy Hansen, Linda S Langgård, Stig-Roar Hansen Rognli, Jens Georg Løvland.

Stort sett er aktiviteten i L/K fotball stigende og veldrevet. «Ungene har det bra».

En del meningsutveksling om jentefotball – men denne øker også i klubben. Referat fra avholdt foreldremøte litt forsinket, men vil følge. Klubben bør vurdere et rent 6-årslag, da aldersspredningen i denne klassen i dag synes litt for høy. 3’er fotball også aktualisert den senere tid – L/K må nøye følge utviklingen her.

SAK 6 AVSLUTNING

Tor Inge Holm takket for frammøtet, gode diskusjoner, og ønsket alle lykke til med sesongen 2017.

Møtet hevet kl 20.05

Fire mål og rett til 1. runde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Apr 2017

Steffen Dreyer kom inn som innbytter i pausen og scoret fire mål på 45 minutter da L/K gikk videre til første ordinære runde i NM-cupen i kveld.

30-åringen var dødelig mot Hammerfest og berget cupavansementet så og si på egen hånd etter at L/K lå under 2-1 til pause.

Da hadde Markus Karlsen Skogheim tatt L/K i ledelsen på en heading etter 11 minutter - etter en corner fra Øyvind Garfjell - Skogheims sjette mål hittil i vinter. HFK kvitterer ganske kjapt til 1-1 og rett før pause gikk de også opp i ledelsen.

Etter hvilen er det imidlertid L/K som fører kampen fra start til mål. Kaptein Jan-Robin Bjørn er våken fremme på en keeperretur etter et frispark fra Øyvind Garfjell et kvarter ut i kampen og etter det handler det meste om Steffen Dreyer, som altså startet på benken.

- Skuffende, men forståelig at jeg startet på benken. Når jeg kommer inn så handler det om tilstedeværelse og å fyre opp guttene, sier Dreyer.

Han sier at han satt og studerte HFK-stopperne i første omgang.

- Ja, jeg gjorde det. Jeg så at det var muligheter for å stikke igjennom.

Elvevollingen beskriver sine fire mål på følgende vis:

2-3 66 min : Første målet var en nydelig ball fra Markus Karlsen Skogheim som jeg tar med meg på brystet, la sprette en gang og lobber over keeper fra 25 meter.

2-4, 73 min: Jeg spilt igjennom av Fredrik Allertsen, tar ballen med meg og blir felt av keeperen! Tar straffen selv. Stopper litt opp, sender keeperen til ene siden og legger den motsatt.

2-5, 87 min: Allertsen slår en lang ball som jeg tar med meg og lobber på nytt tidlig over keeperen.

2-6, 90 min: Fjerdemålet er en klassisk Garfjell/Dreyer-kombinasjon, med raid på linja, bra timing, legg 45 og avslutning i langhjørnet på første touch. Punktum finale!

Straffemålet var for øvrig Steffen Dreyers 250 A-lagsmål for L/K og med de to siste er han da oppe i 252 mål på sine 365 A-kamper. Sist han scoret fire mål var i andre seriekamp i fjor - mot Fløya 2.

L/K-trener Vegard Bjørn Olsen sier følgende om kampen:

- Vi spiller en OK 1. omgang hvor vi ikke skaper all verden. Vi gir bort to mål på personlige feil som vi ikke klarer å rette opp i ettertid. I 2. omg får vi truet bakrommet mer og skaper flere farligheter. Steffen sin inntreden skal heller ikke undervurderes... Periodevis mye bra fotball, og et par av scoringene kommer etter klasseangrep, sier Olsen.

- Godt med ei gjennomkjøring på stor og god bane, sier L/Ks spillende hovedtrener Jørgen Vik.

HFKs spillende trener Tore Veseth Olsen har en fortid i L/K. Han måtte innse at gammelklubben ble for sterke denne gangen.

- Jeg er fornøyd med første omgang og hadde vi fått 3-1 så kunne det blitt en annen kamp. Men i andre omgang får vi problemer og L/K vinner til slutt fortjent, sa Olsen til iFinnmark.no etter kampen. De sendte forøvrig kampen direkte på nett.

Sist L/K var i første runde var i 2012. Da møtte vi Alta og Andreas Løvland på Geitnes. Og etter to bortekamper i kvalikrundene er det berettiget håp om en hjemmekamp i 1. ordinære runde i cupen. Så blir det opp til NFF å sette opp motstander. Vi tar det som kommer!


L/Ks lag: Jørgen Vik: Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Fredrik Allertsen; Øyvind Garfjell, Roar Jørgensen, Markus Karlsen Skogheim.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Aleksander Skatland, Markus Mortensen

L/Ks målscorere: Steffen Dreyer (4), Jan-Robin Bjørn og Markus Karlsen Skogheim

Gul kort L/K: Aleksander Skatland
Vellykkede turneringer i helga

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Apr 2017

I helga var det mye folk i Lyngenhallen i forbindelse med Lyngenturneringen. Lørdag gikk turneringen for 6-10 år av stabelen, med tre baner i sving hele dagen og et yrende liv i hallen.


Så fikk 11-12 åringene boltre seg på hel bane i søndagens lillegutteturnering - inkludert litt livekommentering fra ordfører Dan Håvard Johnsen. Med åtte lag ble det en kompakt og fin turnering også søndag. Alltid gledelig at Tromsø-klubbene tar turen til Lyngen, ikke minst med gamle L/K-profiler som Jørn Henriksen, Vegard Berg-Johansen og Trond Egil Larsen som trenere.


Det har vært et løft for L/K å få Lyngenturneringen opp og gå igjen og mange har gjort en veldig god jobb både denne helgen og forrige helg. Så er det bare å starte planleggingen av en enda bedre turnering i 2018!Langtur i 2. kvalikrunde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mar 2017

Oscar Ross og Krister Skogli skal til Finnmark i neste kvalikrunde.

L/K gikk videre til 2. kvalikrunde til NM-cupen på spektakulært vis i Skarphallen onsdag. Og i dag kom oppsettet for den nye runden og da har NFF bestemt seg for å sende oss til Hammerfest.

HFK slo ut Honningsvåg i 1. kvalikrunde og er en fin sportslig utfordring for L/K-guttene. Kampen blir spilt senest 5. april, men kampdato og tidspunkt er ikke fastsatt ennå. Det er forsåvidt ikke kamparena heller. I skrivende stund vites det ikke om Hammerfest tar sikte på å spille kampen ute i oljebyen eller om det vurderes andre alternativer.

LKs spillende trener Øyvind Garfjell syns HFK var en spennende trekning.

- Jeg mener det er en god trekning sportslig. Så er det perfekt med to bortekamper på rad. Klarer vi å slå Hammerfest, så blir det fort hjemmekamp i neste runde. Da går vi i så fall for Bendtner og RBK på Geitnes, ler Garfjell.

Men da må altså Hammerfest slås først. Bortekamper i Finnmark er aldri noen dans på roser og i alle fall ikke tidlig i april.

HFK har forøvrig den gamle L/K-kjenningen Tore Veseth Olsen som spillende hovedtrener
Konket ut Skarp i nattlig cupdrama

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mar 2017


L/K-spillerne kunne juble etter cupseieren i natt. Foto: Robin Andersen, iTromsø

Klokka begynte å nærme seg faretruende midnatt da Øyvind Garfjell satte 7-5-straffa og sendte moderklubben videre i NM-cupen. Garfjell ble cuphelt for Senja ifjor mot TIL, og fikk den avgjørende foten i kveldens drama i Skarphallen.

Da hadde L/K tatt ledelsen 2-0 til pause etter en en strålende førsteomgang, med perlescoring av den debuterende ranværingen Magnus Børsheim Kalstad og et selvmål fra Skarp.

Skarp får 2-1 midtveis i 2. omgang men LK holder fortet til over fem minutter på overtid. Da er Espen Haugen først alene igjennom og blir revet ned av en Skarp-spiller - som får rødt. Så går Skarp rett opp i angrep og scorer på sin absolutt siste sjanse. Ekstraomgangene er et faktum. Utrolig bittert for L/K-guttene.

Ekstraomgangene er begivenhetsrike nok, med kramper og målsjanser i rikt monn, men ingen mål. L/K må også avslutte med 10 mann etter at Espen Haugen fikk seg en trøkki hodet. Rapportene fra sykehuset i natt tyder på at det går bra med Lenangsværingen.

Dermed blir det opptil nervene til slitne fjerdedivisjonsspillere hvem som skal gå videre. Slik gikk skuddene av stabelen:

2-3 Jørgen Vik

3-3

3-4 Markus Karlsen Skogheim

4-4

4-5 Fredrik Allertsen

5-5

5-6 Krister Skogli

5-6 Skarp bommer!

5-7 Øyvind Garfjell

Spillende Jørgen Vik, som var kanongod gjennom hele kampen, reddet den fjerde straffen fra Skarp og dermed var det fritt fram for hans spillende trener-kollega Garfjell å avgjøre Fantastisk å gå videre i det som må være noe av det seneste en cupkamp har blitt avgjort noensinne.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Magnus Kalstad, Markus Karlsen Skogheim, Roar Jørgensen, Fredrik Allertsen, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Espen Haugen, Aleksander Skatland, Markus Mortensen
Roar og Magnus inn - Stallen i boks

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mar 2017


(Roar Jørgensen (tv) og Magnus Kalstad)

På samlinga i Lyngenhallen fredag signerte Roar Jørgensen (21) og Magnus Børsheim Kalstad (23) overgangspapirene som gjør de til L/K-spillere. Vadsøværingen Roar har spilt for Norild mot L/K, men kommer til L/K fra Fløya, mens Magnus tar overgang fra en gammel kjenning fra landsdelsserien - nemlig Stålkameratene fra Mo.

Roar og Magnus har trent med L/K siden tidlig i februar og har spilt flere vinterseriekamper for oss allerede - Roar som angrepsspiller og Magnus på midtbanen. Guttene gir L/K-trenerne flere alternativer i en lang og hard sesong og har vist den rette innstillingen i både trening og kamp.

Allerede onsdag er det cupkamp mot Skarp og hvis alt går etter planen med overgangene, så er både Magnus og Roar klare til den kampen.

Med disse to signeringene skal L/K være ganske godt i mål med stallen foran en viktig 2017-sesong Vi ønsker Roar og Magnus velkommen til Lyngen/Karnes!

Dårlig generalprøve

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mar 2017

Vinterseriekampen mot Fløya på TUIL Arena mandag, årets første utekamp, ble en merkelig affære. L/K tapte 1-5 i en kamp der vi slipper inn fire mål i første omgang - hvorav to ikke bare var lettkjøpt men regelrette selvmål.

Generalprøven for cupkampen mot Skarp onsdag 29. mars kunne med andre ord vært bedre. Selv om L/K kom seg veldig etter den fryktelige starten og spilte god fotball i andre halvdel av første omgang og ikke minst i siste del av andre omgang - tre-fire stolpeskudd bare i den perioden sier sitt - så er ikke 1-5 for det som i praksis er et forsterket 5. divisjonslag særlig oppløftende. L/K gjør mye bra offensivt til tider og hadde resultatet blitt 5-5, eller sågar 5-1 til L/K så hadde ikke det vært unaturlig. Men Fløya skal ha ros for å holde L/K stangen i målprotokollen i hele andre omgang, selv om det rett så det var singlet og slamret i aluminiumsverket bak Fløya-keeperen.

Dermed ble det med L/K-toppscorer Markus Karlsens straffescoring like før pause, som var reduseringen til 1-4. Skogheim spilte bra som spiss og ble selv felt da det ble straffe. Det kunne se ut som 19-åringen ble skadet i taklingen fra Fløya-keeperen, men Skogheim tok ballen og klinket den ned i keeperens høyre hjørne. Fullførte kampen gjorde han også.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen. Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Johan Valø, Aleksander Skatland, Einar Skogheim, Espen Haugen, Marcus Hausner Christensen, William Sørensen
Cupkamp i Skarphallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Mar 2017

L/Ks cupkamp mot Skarp, 1. kvalikrunde i NM-cupen, har fått endelig kamptidspunkt.

Kampen går onsdag 29. mars klokken 20.00 - i Skarphallen. Det var også den opprinnelige arenaen, men kamptidspunktet er flyttet to timer senere på kvelden nå.

Så får vi håpe at L/Ks cupeventyr kan fortsette inn i april.

L/K tapte 4-3 for Skarp i årets første kamp i Grand Cup og har sånn sett en aldri så liten høne å plukke med hjemmelaget.
Ross-perle og bra spill - men tap i lokaloppgjøret

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mar 2017

En god andreomgang var akkurat ikke nok til å tukte rivalene fra Skjervøy lørdag.

L/K tapte til slutt 3-4 mot de blåhvite etter å ha ligget under 0-2 og 1-4. En andreomgang med flere store sjanser resulterte i tre mål, men skjervøyværingene klarte å berge inn seieren med nød og neppe. L/K stilte blant annet uten keeper Jørgen Vik, som ledet laget fra benken, og Fredrik Allertsen, mens Skjervøy valgte å starte med spillende trener Svenn Johansen på benken. Begge lag stilte med prøvespillere - spissen Roar Jørgensen for L/K og keeper Martin Haslevang for SIK.

1. omgang var noenlunde jevnspilt, men med et lite overtak til 3. divisjonslaget. Skjervøy var akkurat strået hvassere i duellspillet, og på midtbanen var unge Ørjan Skallebø frisk. Og det var sistnevnte som brøt igjennom L/K-midtbanen og ble stoppet på ulovlig vis av Joachim Olaussen etter 25 minutter. Benjamin Thomassen setter det påfølgende frisparket fra 25 meter i stanga helt oppe ved krysset og Skallebø selv er først frempå og header inn 0-1. Det er også pauseresultatet i en omgang der både Alexander Mikkelsen på Skjervøy og L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn måtte forlate banen med skader.

Første omgang finner du her:


Andre omgang var såvidt kommet i gang da Skjervøy gikk opp til 2-0 etter en corner og en heading på bakerste stolpe av veteranen Ronny Olsen. Så tar fungerende kaptein Joachim Olaussen ansvar på en corner og header inn reduseringen. Da var det spilt 51 minutter, men bare to minutter etterpå står det 1-3. Og når Olaussen og keeper Valø, som ellers sto en flott kamp i mål i Jørgen Viks skadefravær, roter det til og slipper Alexander Kvikne til for å score 1-4, så så det mørkt ut.

Men L/Ks angrepsstyrke bør ikke undervurderes. Øyvind Garfjell og spesielt Oscar Ross hadde gitt SIKs backer en god del hodebry allerede og etter en time kommer dagens klart peneste mål. Aleksander Skatland, som kom inn for Jan-Robin Bjørn i første omgang, slår en pen ball opp mot Oscar Ross på høyrekanten. Han møter ballen og legger den pent inn i banen til Markus Karlsen Skogheim med utsiden av høyrefoten. Skogheim tar ballen med seg inn mot 16-meteren til SIK, mens Ross fyrer opp turboen. Akkurat i det Ross er i ferd med å bryte lydmuren og offsidemuren, så slipper Skogheim ballen mellom to SIK-forsvarere til Ross. Han avslutter på halv volley og ballen suser opp i lengste hjørne - uten at SIK-keeperen rekker å få opp armene ordentlig. Superb mål av Ross, som har 86 L/K-mål på 166 kamper sålangt i karrieren.

Andre omgang inkludert L/Ks tre mål ser du her

I perioden etter målet presser L/K SIK og det oppstår endel situasjoner i feltet som L/K-spillerne roper på straffe på. L/K-nett har gått igjennom situasjonene på video i etterkant og kan slå fast at dommer Karoline Jensen absolutt kan forsvare to av avgjørelsene, Marco Mathisen i duell med keeper og Oscar Ross i duell med en SIK-spiller etter innlegg. Den tredje situasjonen, når Ross dribler seg fri i feltet og blir tatt virker imidlertid veldig klar, så når Joachim Olaussen brytes i bakken i forbindelse med en corner, så virker det som en grei avgjørelse. Markus Karlsen Skogheim er ingen ueffen straffeskytter og setter ballen helt nede i venstre hjørnet - Skogheims fjerde mål i år i hans 70. kamp for klubben.

De siste 20 minuttene er det L/K som kjører matchen. Skjervøy har slått mye langt på spissen Kvikne gjennom hele kampen og når de nå blir presset så blir det ikke mindre av det. L/K produserer flere store sjanser men ingen er større enn den Øyvind Garfjell får servert fra Oscar Ross etter 72 minutter. Ross setter i gang en kontring etter et SIK-frispark og det er bare Garfjell som holder følge. Ross spiller Garfjell perfekt igjennom på venstresiden og L/Ks spillende trener kommer alene med keeper Haslevang. Garfjell gjør det meste rett, men SIK-keeperen får opp venstrehånden i siste øyeblikk og redder skuddet til L/Ks venstreving.

Alt i alt en jevn kamp der Skjervøy kan si seg veldig fornøyd med at de får alle tre vinterseriepoengene. Uansett: Et innsatsfylt og artig oppgjør med naborivalen. Måtte det bli flere sånne!

L/Ks målscorere: Joachim Olaussen, Oscar Ross, Markus Karlsen Skogheim

L/Ks lag: Johan Valø, Stig-Roar Hansen Rognli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Marco Mathisen, Markus Karlsen Skogheim, Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Roar Jørgensen.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Marcus Hausner Christensen, William Sørensen, Espen Haugen, Tobias Hansen

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Joachim Olaussen

NM for juniorer 2017 i Harstad

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mar 2017

Første dag av junior NM er vel gjennomført i nydelig vintervær på Kilkam skistadion utfor Harstad. Våre 4 løpere oppnådde flotte resultater i dagen fristilrenn, Julie gikk inn til en meget sterk 13.plass og Lise en 33.plass på 10 km i K-18, en klasse som hadde 83 løpere. Synnøve fortsatte med en en flott 23.plass på 15 km i K-19/20, også en stor klasse som bestod av 95 løpere og Sander fullførte sine 15 km i M-18, men dessverre med store ryggplager, etter å ha skadet seg under trening på torsdagen. Vi håper fortsettelsen også blir bra både resultat- og opplevelsesmessig.
Brødrene signerte kontrakter

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2017


L/K er i full gang med å skrive nye kontrakter med A-spillerne våre.

Forleden var det brødrene Markus (19) og Einar Skogheim (16) som signerte for #lkmoderklubb - sistnevnte med tilleggsunderskrift fra pappa Paul-Ivar.

Markus har etablert seg som en sentral figur på A-laget etter debuten som 16-åring i 2014 og spiller både midtbane og spiss, mens lillebror Einar har spilt en god del på A-laget siden han debuterte året etter. Einar er for øvrig den første født på 2000-tallet som har scoret seriemål for L/K.

Også keeper Johan Valø (20) signerte treårskontrakt med moderklubben, og flere følger!

Tommelen opp for årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mar 2017


Det måtte tre tap til før seieren endelig kom for L/K i Grand Cup. 6-3 mot TUIL 2 er vi akkurat så fornøyde med som bildet av Krister Skogli og Markus Karlsen Skogheim indikerer - spesielt ettersom vi tapte tre ganger for de unge dalingan i fjor.

L/K gjennomførte en god kamp og vant fortjent. Første omgang var noe av det bedre som er prestert under Vik og Garfjell, selv om det bare sto 2-1 til pause. L/K gikk offensivt ut fra start med Øyvind Garfjell og Oscar Ross på hver sin ving, en heit Markus Karlsen Skogheim som spiss og med en midtbane og backer som var flinke til å fylle på offensivt. Til sammen ble det for mye for de unge TUIL-spillerne, som skal være ekstremt fornøyde med bare to baklengs.
Ross og Garfjell har ikke blitt tregere med årene og herjet verre med TUIL-forsvaret til tider med både teknikk, fart og styrke. De to 26-åringene var sist eller nest sist på det meste som ble skapt offensivt, men målene i første omgang var det herrene Skogli og Skogheim som sto for. Etter 10 minutter kom kanskje det vakreste målet for kvelden. Fredrik Allertsen vinner en av mange dueller på midtbanen i sin aldeles strålende L/K-debut og spiller Marco Mathisen sentralt i banen. Han flikker ballen til møtende spiss Markus Karlsen Skogheim som tar et touch før han vender og slår ut i rommet foran en Garfjell i full firsprang. Han runder backen sin og slår inn i feltet til Oscar Ross, som bryster ballen ned til Markus Karlsen Skogheim, som har kommet seg inn i feltet. Han tar ballen på direkten og smeller den opp i nettaket fra 12 meter. Helt strålende!

L/K fortsetter stormløpet mot TUIL-målet, samtidig som man slipper motstanderen til lite sjanser. Jørgen Vik må i aksjon et par ganger, men har egentlig lite å gjøre fram til TUIL får 1-1 etter halvtimen. Fem minutt før pause er imidlertid L/K igjen i føringen og igjen er det pent spill som ligger bak. Igjen er det Fredrik Allertsen som vinner ballen på midten og spiller til Markus Karlsen Skogheim på et skråløp. Han gir seg selv plass med en elegant avdribling og avanserer oppover, stopper opp og venter på overlappen fra høyreback Krister Skogli. Pasningen vektes perfekt og Skogli vender inn i banen og avslutter med venstre. Skuddet er ikke spesielt hardt, men det er godt plassert og dermed kan Storsteinnes-gutten notere seg for sitt sjette L/K-mål på bare 13 kamper!

2-1 til pause og etter hvilen fortsetter L/K det gode spillet. Oscar Ross gjorde fryktelig mye bra i første omgang, men manglet en ordentlig avslutning på mål. Den bestemte han seg for å få unna tidlig i andreomgangen. Markus Karlsen Skogheim hadde gått ned på midtbanen da Steffen Dreyer ble byttet inn etter pause og det var Skogheims klarering som fant Dreyer på midtbanen. Han vinner hodeduellen med TUIL-forsvareren og ballen havner hos Oscar Ross på høyrekanten. Ross setter fart og parkerer hele Tromsdalen før han kan bredside 3-1 alene med keeper.


4-1 sto innbytter Dreyer for selv. Alle som hadde sett de først ti minuttene av andre omgang, og som i tillegg har sett noen av Dreyers foregående 363 A-kamper i L/K-trøya hadde nok feelingen av at det ville bli et mål eller to på elvevollingen. Han var farlig frempå flere ganger i starten av omgangen og etter 55 minutter blir det endelig mål. TUIL-keeperen er uheldig med en klarering og Øyvind Garfjell er god og snapper ballen på venstrekanten. Han slår inn til Steffen Dreyer som får en enkel jobb med å sette sitt første for dagen.

TUIL får 4-2 etter timen, men L/K har god kontroll utover i kampen også. En annen innbytter, Marcus Hausner Christensen har blant annet en ball i nota et kvarter før slutt, men blir avblåst for en hårfin offside. Så scorer TUIL igjen etter 83 minutter og det ser ut til å bli en spennende avslutning på kampen. Men Garfjell og Dreyer var ikke interessert i neglebiting på tampen og trygger seieren med ett mål hver. Dreyer med solid assist til Garfjells tap-in, mens innbytterne Espen Haugen og Kristoffer Hansen Holst står bak oppbyggingen til Dreyers 248. L/K mål. Kristoffer Hansen Holst debuterte for øvrig på A-laget med en flott inntreden på høyrevingen bare dager før han fyller 16 år. Kristoffer var 15 år og 359 dager da han debuterte - med den gamle L/K-keeper og pappa Henning Hansen på tribunen i Skarphallen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli; Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Marco Mathisen; Markus Karlsen Skogheim, Oscar Ross, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Aleksander Skatland, Espen Haugen, Marcus Hausner Christensen, Kristoffer Hansen Holst.

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Marco Mathisen

Dommer: Karoline Jensen

L/Ks mål: Steffen Dreyer (2), Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Oscar Ross og Krister Skogli.

Jensen tilbake i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mar 2017

Etter fire sesonger i naboklubben Furuflaten er Jørgen Jensen (21) tilbake i rødt og blått.

Elvebakken-gutten signerte overgangspapirene og en treårskontrakt i kveld i Lyngenhallen - fem år etter at han som 16-åring debuterte på A-laget til L/K - på høyre back- i vinterseriekamp mot Salangen.

Jørgen bor og jobber i Lyngen og inngår i treningsgruppa her. Han ledet også rekruttlagstreningen i kveld sammen med Espen Lyngra.

L/K er glad og takknemlig for å ha Jørgen tilbake i moderklubben. Han er en ressurs både på og utenfor banen og kommer til å være en verdifull tilvekst for L/K. Velkommen hjem, Jørgen
Årsmøte i fotballgruppa

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2017

Tirsdag 7. mars kl. 18.00 er det årsmøte i L/K Fotball på Geitnes

Årsrapporter og økonomi står på agendaen. Sesongen 2016 og sesongen 2017 er også egne saker på møtet.

Saker som ønskes tatt opp må være styret i hende innen mandag 6. mars. Bruk L/Ks e-post lyngenkarnesfotball@gmail.com.
Få lyspunkter mot Salangen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Feb 2017


L/K gikk på et særdeles sviende nederlag for Salangen i Grand Cup lørdag. Salangsværingene scoret hele åtte mål, mens L/K ikke klarte å kvittere en eneste gang. Med andre ord rimelig helsvart i begge ender for de rødblå i Skarphallen.

Salangen ledet 3-0 til pause og var klart best i 1. omgang - selv om L/K var med på notene i andre halvdel. Andre omgang var ganske trist sett med L/K-øyne og målene rant inn i alarmerende grad. 0-8 er fryktelig drøyt, selv om Salangen er et godt 3. divisjonslag.

L/K-guttene har sjansen allerede til helga til å riste av seg skuffelsen. Søndag 5. mars møter vi TUIL til kamp og da må alle spillerne opp minst to hakk. Det satser vi på at spillerne er innstilte på!

L/Ks lag: Johan Valø; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli; Markus Mortensen, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen; Einar Skogheim, Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Magnus Børsheim Kalstad (prøvespiller Stålkameratene), Roar Jørgensen (prøvespiller Fløya), Marcus Hausner Christensen, William Sørensen, Sigve Ringbakken.

Gule kort L/K: Krister Skogli og Øyvind Garfjell

Dommer: Jonny Andreassen - god.

* L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn spilte sin kamp nummer 160 for L/Ks A-lag, mens han 1990-kollega Øyvind Garfjell spilte sin kamp nummer 210 for moderklubben. Aleksander Skatland rundet 70 kamper for L/K.
Smågutte- og gutteturnering i mars

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Feb 2017

Velkommen til turnering for Ungdomslag!

Vi i Lyngen/Karnes ønsker å invitere ditt lag til turnering i Lyngenhallen.

Dato: 25. - 26. Mars 2017.

Vi håper å få til ett skikkelig kick-off også for denne aldersgruppen og en fantastisk start på fotballsesongen 2017.

Turnering vil være for gutter og smågutter

Alle kampene er 7 er Fotball.

Vi ønsker 6-8 lag i begge klasser.

Det vil være smågutteturnering på lørdag og gutteturnering på søndag.

Alle skal spille minimum fire kamper.

De 3 beste vil bli premiert

Påmeldingsfrist: 18. mars

Påmeldingsvgift: 1000 kr.

Påmelding til : lyngenkarnesfotball@gmail.com

Rekruttlagstreningene har startet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Feb 2017

L/K skal ha rekruttlag i 6. divisjonslag i 2017 også. Og i år er det Espen Lyngra (20) som har hovedansvaret for laget.

I kveld var første trening for 6. divisjonslaget og gledelig nok møtte 14-15 mann opp. Flere av dem trener fast med A-laget tre-fire ganger i uka, men hovedvekten av spillerne har enten guttelaget som hovedarena eller så er det disse treningene som gjelder.

L/K har kommet i Tromsø-serien med B-laget i år. Det blir full serie og 20 kamper og derfor er vi veldig glad for at Espen har tatt ansvaret for laget.

Rekrutteringslaget skal etter planen trene en gang i uka - minimum - slik at man er klar for en lang og artig sesong

Kretsmestre i stafett jr damer 2017

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Feb 2017I januar ble Jr damene til Lyngen/Karnes IL ski kretsmestre i stafett under KM del 1 i Nordreisa. Dette er tredje gang i historien at jenter fra L/K har blitt kretsmestre i stafett. Første gang var under KM i Harstad i 2013 da Lise, Lina og Julie ble KM-gull vinnere i kl 13-16. Året etter ble Oda, Julie og Synnøve KM-gull vinnere i samme klasse under kretsmesterskapet på Skjervøy. Vi har, og har hatt sterke prestasjoner på jentesiden i mange år, noe vi håper å ha ennå noen år framover. Også guttene har gjort det bra men de har vært for få til å stille guttelag på stafetter.


Kretsmestre 2014, Synnøve, Julie og Oda

Kretsmestre 2013, Lina, Julie og Lise
Jente- og småjenteturnering i mars

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Feb 2017

Velkommen til turnering for ungdomslag!

Vi i Lyngen/Karnes ønsker å invitere ditt lag til turnering i Lyngenhallen.

Dato: 18.-19. mars 2017.

Vi satser på et skikkelig kick-off for ungdomsfotball, og en fantastisk start på fotballsesongen 2017.

Turnering vil være for jenter og småjenter.

• Alle kampene er 7-er fotball.

• Vi ønsker 6-8 lag i begge klasser.

• Det vil være småjenteturnering på lørdag og jenteturnering på søndag.

• Alle skal spille minimum fire kamper.

• De 3 beste vil bli premiert!

Påmeldingsfrist: 12. mars

Påmeldingsvgift: 1000 kr

Påmelding til: lyngenkarnesfotball@gmail.com

Med vennlig hilsen

Junior avdelinga i Lyngen/Karnes
Vi sparker i gang sesongen i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Feb 2017

Velkommen til turnering for aldersbestemte lag!

Vi i Lyngen/Karnes ønsker å invitere ditt lag til turnering i Lyngenhallen!

Dato: 01. 02. april 2017.

Vi håper å få til ett skikkelig kick-off for aldersbestemt fotball, og en fantastisk start på fotballsesongen 2017!

Turnering vil være for mygg, miniputter og lillegutter (aldersgruppe 6-12år).

Alle kampene er 5er-fotball.

Hvis mange lilleguttelag 11-12 år vil, vil vi spille 7er-turnering for disse på søndagen.(8-10 lag)

Alle skal spille minimum fire kamper.

Alle vil bli premiert

Påmeldingsfrist: 22.Mars. Påmeldingsvgift 900 kr.

Påmelding til : lyngenkarnesfotball@gmail.com

Med vennlig hilsen

Junioravdelinga i Lyngen/Karnes
To gull til Runa!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2017L/K hadde bare en eneste deltaker på friidrettsstevne Tromsølekene i helgen, men klubben fikk god uttelling for den ene utøveren som deltok!

Runa Emelie Lyngdal deltok i J12-klassen på både 60-meter, 600-meter og lengde og kunne bokføre to gull og en fjerdeplass for innsatsen! Og sannelig perset ikke Runa i alle tre øvelsene også. Veldig sterkt av ungjenta

Runa er ivrig fotballspiller, men er også et solid friidrettsbanen - med skikkelig fart i beina! Hun vant 60-meteren med 9,40 - to hundredeler foran nestemann, og vant også 600-meteren med tiden 2.10.42.

I lengdekonkurransen strakk Runa seg til 3,40, og det holdt altså til fjerdeplass.

L/K gratulerer flinke Runa med imponerende innsats i helga, og ønsker henne lykke til på nye stevner!

L/K arrangerer sonemesterskap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2017


Lyngen/Karnes IL skigruppa skal arrangere sonemesterskap i helga. Les mer info her

Lyngen/Karnes IL skigruppa inviterer til sonemesterskap på Lyngseidet (Eidebakken) den 11. februar 2017.

Rennet har vanlig klasseinndeling fra 8 år til og med veteran, og arrangeres i klassisk stil. Start kl. 1200. Vi arrangeres også et bamserenn i forkant av rennet med start kl. 11:00 med valgfri stilart. I tillegg blir det arrangert en sprint stafett. For de som kommer litt sent (ferge?) til bamserennet stiller fortløpende til start helt til startere sier stopp

Startkontigenten er på kr. 100 for barn, kr. 115 for junior og kr. 130 for senior. For sprintstafetten er den pr. lag på kr. 200,- (9-16 år), kr. 230,- (17-20 år) og kr. 260,- for senior.

For bamserenn er den på kr. 50. Innbetaling kan gjøres til konto 47850717458 (husk å spesifiser klubb og navn). Betales ved oppmøte eller vi sender regning.

Parkering ved TK-bygget og rundt arenaen. Dusjemuligheter i Lyngenhallen som ligger rett over riksveien.

BAMSERENN KLOKKEN 11:00

SONEMESTERSKAP INDIVIDUELL START KLOKKEN 12:00

SONEMESTERSKAP SPRINT STAFETT CA KLOKKEN 13:30
​Fredrik Allertsen til L/K: - Vi har fått en spiller fra øverste hylle

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2017

Man kan fort bli historieløs i dagens fotballverden, men vi tar nok ikke munnen for full når vi sier at L/K har gjort et aldri så lite kupp når en spiller i sin beste alder, med erfaring fra toppfotballen, som har vært aktuell for å vende tilbake til moderklubben TUIL og førstedivisjonsspill, i stedet velger Lyngen/Karnes på nivå fem. Men det har Fredrik Riise Allertsen (26) gjort.

Midtbanespilleren har nå signert for Lyngen/Karnes og som bildet viser blir han ønsket hjertelig velkommen av trener Øyvind Garfjell. Nå er 26-åringen er klar for spill i lokal 4. divisjon.

-Jeg valgte L/K på grunn av totalsituasjonen – i tillegg til at det virker som en veldig fin gjeng. Jeg kjenner trenerne Øyvind og Jørgen godt fra før og så har jeg hørt mye fint om laget og klubben, sier Allertsen til L/K-nett.

Allertsen er som sagt ekte TUIL-gutt og har faktisk spilt aldersbestemt fotball med trener Jørgen Vik i TUIL. De siste årene har imidlertid Allertsen akslet Senja-trøya – blant annet i lag med Oscar Ross og L/K-trener Øyvind Garfjell. Sistnevnte har også spilt med Allertsen i TUIL. Fredrik er også lagkamerat med Jørgen Vik på futsallaget Sjarmtrollan, som ligger godt an til å bli norske futsalmestre. Nå ser Allertsen fram til å hive seg rundt i rødt og blått.

- 2017 ser jeg for meg blir en veldig spennende sesong med den nye 4. divisjonen. Jeg tror vi skal stille et sterkt lag og ha gode muligheter til å hevde oss i toppen. For meg selv håper jeg å kunne hjelpe L/K til å spille mange gode og morsomme kamper denne sesongen – og bidra med det jeg kan, sier Allertsen.

26-åringen sier han har hatt en morsom og spennende karriere så langt. At tromsøgutten har spilt for en klubb utenfor Tromsø i tre sesonger, FK Senja, gjør L/K trygg på at Allertsen vil passe godt inn også i L/K.

-Jeg har vært heldig og fått spille på et høyt nivå, bodd flere fine plasser og møtt gode venner for resten av livet. Nå ser jeg fram til et nytt kapittel med gode venner i L/K!

L/K-trener Jørgen Vik legger ikke skjul på at for en klubb på nivå fem er Allertsen en massiv signering.

-Ja, dette er en veldig sterk signering for oss i L/K. Fredrik er en ballspiller av rang og har en tilstedeværelse og et talent som garantert vil gi laget mye – ikke minst kan de yngre spillerne i klubben lære av ham, sier Vik.

L/K-trener Jørgen Vik legger ikke skjul på at for en klubb på nivå fem er Allertsen en massiv signering.

-Fredrik går i høyeste grad inn under kategorien «treningsvillig» og vi tror han passer ypperlig inn i måten vi ønsker å spille på. Vi er glade for at vi denne gangen fikk en midtbanespiller fra øverste hylle, sier L/Ks spillende trener.

Allertsen har vært ønsket i både Fløya og selvsagt også FK Senja. Han har trent med TUIL i både desember og januar og er klar til å «hit the ground running» når han starter treningene med L/K. Jørgen Vik er klar på Allertsen kommer til å bidra mye for L/K – som har fire treningstimer i Skarphallen i uka i samarbeid med Salangen.

Allertsen vil forhåpentligvis bli spilleklar til neste vinterseriekamp den 25. februar mot Salangen. De formelle prosessene i forhold til den tidligere klubben FK Senja skal først sluttføres.

Status for L/K nå er at vi har fått inn fem nye spillere så langt. De fire lyngsværingene Oscar Ross, Fredrik P. Johansen, Espen Haugen og Henning Skogvang er alle klare til å bidra i 2017. I avgang er det sålangt Simon Bentsen, Martin Schaal Mortensen og Kristoffer Johansen.

I tillegg får vi opp talenter fra egne rekker, som fort melder seg på også i A-lagsdiskusjonen – sist eksemplifisert med 15-årige William Sørensen, som debuterte med mål mot Senja i vinterserien forrige helg.
L/K siste måned : Hva skjer og hvem gjør hva?

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Feb 2017

Jens-Georg Løvland er én av ildsjelene som blant annet gjør en trenerjobb på aldersbestemt.

Februar 2017

INFO FRA STYRET I LYNGEN/KARNES FOTBALL

1. SPORT
2. SPONSORER
3. ARRANGEMENTER
4. ORGANISASJON

SPORT

TRENERKABALEN PÅ PLASS
Trenere for samtlige av klubbens lag er nå på plass, og ser for sesongen 2017 slik ut :

Mikro gutter og jenter 6-8 år

Jørn Willy Hansen
Frode Karlsen

Mini gutter og jenter 8-10 år

Jens Georg Løvland
Tone Iversen

Lillegutter 10-12 år

Kjetil Johansen
Renate Lyngdal

Småjenter 13-14 år
I samarbeid med Storfjord

Rune Lillevik
Aina Fagerli (Storfjord)

Smågutter 13-14 år
I samarbeid med
Furuflaten IL (FIL)

Arne Hugo Jensen
Øyvind Simonsen

Jan Einar Sætre (FIL)

Jenter 15-16 år

Eirin Larsen

Gutter 15-16 år

Frank Bekkstrand
Henning Hansen
Uno Nesvik

Ernst Sommerseth (FIL)

Juniorer / B-lag / A-lag

Jørgen Vik
Øyvind Garfjell
Vegard Bjørn Olsen
Cato Larsen

Espen Lyngra


SPONSORER

Sponsorarbeidet for kommende sesong tegner så langt bra.

Pr i dag er ny hovedsamarbeidsavtale med Lerøy signert.
Videre er avtaler med SpareBank1 Nord-Norge, COOP ogCinderella signert.
I tillegg er det en god dialog med flere andre sentrale samarbeidspartnere som har lyst å være med på vinnerlaget. Mer informasjon følger etter hvert som avtalene signeres.

ARRANGEMENTER

2017 tegner til å bli et aktivt år hva arrangementer i klubben angår.
I tillegg til hjemmekampene for alle våre lag, vet vi per i dag om følgende større arrangementer hvor L/K er medarrangør eller ansvarlig:

Turnering småjenter/gutter 18.-19. mars
Turnering jenter/gutter 25.-26. mars
Turnering minilag 1. og 2. april
PULS Lyngen 8. april
NM-cup randonee 8. april
Serieåpning 4. divisjon 24. april
• Nordnorsk trekkspilltreff - Polleidet 26. - 30. juli.
Arctic Raceof Norway – etappe med start i Lyngen lørdag 12. august
NNM for Old Boys / Old Girls 1.-3. september


ORGANISASJON - FOTBALLGRUPPA

Styret
Tor Inge Holm (leder), Linda Skog Langgård, Torhild Hansen, Bernt Olav Johansen, John Werner Larsen, Rune Lillevik (daglig leder)

Sportlig utvalg
Bernt Olav Johansen (leder), Johnny Hansen, Dan Håvard Johnsen, Torbjørn O. Karlsen, Jens-Georg Løvland.

A-lag-ledelse
Torbjørn O. Karlsen (lagleder), Stig-Arne Hansen (oppmann)

Yngres utvalg
Linda Skog Langgård, Geir Hugo Hansen, Rune Lillevik, Renate Lyngdal

Arrangementskomite NNM Old Boys / Old Girls
Rune Lillevik, Linda Skog Langgård, Sigmund Forfang, Torbjørn O. Karlsen,
John Werner Larsen

Sponsorutvalg
Tor Inge Holm, Johnny Hansen, Rune Larsen, John Werner Larsen

Debitorutvalg
Tor Inge Holm, Rune Larsen, Rune Lillevik

HUSK : ÅRSMØTE LYNGEN/KARNES FREDAG 10. MARS 2017
Henning vender hjem

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Feb 2017

Han debuterte på A-laget som 16-åring i 2012 i 3. divisjon. Nå er Henning Skogvang tilbake i moderklubben!

Mandag skrev Henning (21) under overgangspapirene som gjør han til L/K-spiller igjen etter fire sesonger i naboklubben Furuflaten. Henning forlot L/K som en purung, lovende høyreback. Når han nå vender hjem igjen, så har han hatt en flott utvikling i grønt og kan spille både forsvar og midtbane.

Henning studerer fysioterapi ved Universitetet i Tromsø og har trent en periode med L/Ks Tromsø-gruppe, som trener sammen med Salangen - opptil fire fotballøkter i uka i Skarphallen.

Vi er glad for at Henning har valgt å satse i L/K igjen og ønsker han all mulig suksess på banen i 2017!
Historisk mål i debuten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Feb 2017


Det ble et nytt tap for L/K i Grand Cup lørdag. 5-3 mot Senja vil ikke bli stående med gullskrift i historiebøkene, om vi tar det med i det hele tatt, men en unggutt fra Kvalvik kan nok regne med å bli nevnt. William Sørensen, født 7. januar 2002, fikk nemlig sjansen til å debutere på A-laget i en alder av 15 år og 28 dager. William har vært på flere landslagssamlinger og er en svært talentfull og moden spiller - sin unge alder til tross. Men at midtbanespilleren skulle score mål noen få minutter inn i sin A-lagsdebut var likevel mye forlangt. Men det gjorde han! Dermed forbedret han Andreas Løvlands rekord fra 2008 med 51 dager. Andreas var 15 år og 79 dager da han debuterte med to mål mot Ramfjord på Polleidet 28. juli. Løvland har imidlertid fortsatt rekorden for seriemålscoring i ung alder og den rekorden blir nok stående noen år til.


Kampen ellers var ikke spesielt minnerik for L/K. Offensivt var det tidvis bra og man skapte bra med sjanser. Oscar Ross og Øyvind Garfjell på hver sin kant skapte mye hodebry for et Senja-lag som riktignok inneholdt en del A-lagsnavn, men som i praksis var et forsterket B-lag. Uansett så fikk L/K plenty av trøbbel defensivt og til slutt ble det altså fem i sekken etter at det raknet litt mot slutten av kampen. L/K stilte uten sin førstekeeper Jørgen Vik, som var opptatt med eliteseriespill i futsal, men til tross for fem innslupne må spilte erstatter Johan Valø en god kamp.
L/K lå under 5-1 etter mål av en annen ung kvalviking, Einar Skogheim, før L/K klarte å putte to mål på slutten - William Sørensen, samt nyervervelsen Fredrik P. Johansen - som scoret i sin andre kamp på rad. Han har faktisk fem mål på sine siste tre kamper for L/K - alle som innbytter. Alle tre målene lørdag kom da også fra innbyttere.
* Sander Sigvaldsen er på prøvespill fra Ishavsbyen. Lenangsværingen fikk en halvtime i går.

L/Ks lag: Johan Valø, Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Stig-Roar Hansen Rognli. Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Tobias Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Oscar Ross.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen, Jan Robin Bjørn, Einar Skogheim, Sander Sigvaldsen, William Sørensen.Tap i vintersesongstarten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jan 2017

L/K fikk en dårlig start mot divisjonskollega Skarp, men klarte nesten å berge ett poeng til slutt.

Det ble tap 3-4 for Skarp i årets første kamp i Grand Cup. L/K lå under 1-4 like før pause, men et nydelig mål av Markus Karlsen Skogheim like før pausesignalet og andre omgangs eneste mål, scoret av Fredrik P. Johansen, brakte L/K ganske nært en uavgjort mot en av våre argeste divisjonskonkurrenter i år.

Det begynte imidlertid skikkelig dårlig for de rødblå i Skarphallen. Allerede etter ett minutt hadde Skarp scoret sitt første mål. Skarp tar et kjapt frispark på 20 meter, spiller ut på sin venstreside og innlegget er Thomas Aloyseous påpasselig frempå og pirker inn.

L/K prøvde ut en 3-4-3-formasjon i første omgang og i starten satt ikke det defensive helt. Det ble store rom på kantene og 0-2 kom på en kontring der Skarp får lagt inn fra sin venstreside og nyervervelsen Sondre Bergstedt Flaat scorer fra kloss hold. Da var det gått 14 minutter og L/K hadde ikke skapt mye offensivt heller.

Men etter halvtimen presenterte L/Ks hjemvendte lynving Oscar Ross seg for Skarphallen-publikummet. Ross var god den omgangen han spilte og da han satte fart inne i Skarp-feltet hadde ikke forsvareren annet svar enn å felle 26-åringen. Et klart straffespark som Markus Karlsen Skogheim banket i mål - høyt til venstre for keeper.

L/K har atskillig bedre kontroll på matchen i denne perioden, men likevel scorer Skarp to ganger før pause. Først på en grov tabbe fra Joachim Olaussen som gir fra seg ballen nede ved dødlinja, og så på et frispark fra 18 meter fra tidligere L/K-spiller Lasse Biti. Det ser ut til å bli pauseresultatet, men Oscar Ross ønsker en assist til før han tar pause. Han skjærer inn fra høyre og legger ballen til Markus Karlsen Skogheim på 17-18 meter. 19-åringen viser mestertakter når han lekkert plasserer skuddet oppe i kryssregionen. Meget pen scoring av Årets unge spiller i L/K i 2016. Han var god i dag!


2000-modellene Marcus Hausner Christensen og Sigve Ringbakken bidro til at L/K holdt nullen i andre omgang. God kamp av ungguttene!

I pausen gjør L/K en rekke bytter - som planlagt. Ut går både Øyvind Garfjell, Oscar Ross, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli og Tobias Hansen. Mye rutine ut og mye ungdommelig pågangsmot inn. Og om man fryktet at L/K skulle få det tungt i andre omgang, så var det ingen grunn til bekymring. L/K vinner tvert imot omgangen 1-0 etter at innbytter Fredrik P. Johansen, som har tatt overgang fra Lyngstuva, sniffer opp et løst tilbakespill fra Skarp-forsvaret ett kvarter ut i omgangen. Han plukker ballen, setter fart og er roligheten selv alene med keeper. Han hadde for øvrig en gyllen mulighet like før målet, men den klarte han ikke å score på.

Ingen flere mål i kampen, selv om både Skarp og L/K har muligheter utover i omgangen. Veldig oppløftende for L/K at vi holder distansen ut, selv med mange bytter mot en motstander som spilte 3. divisjon i fjor.

Mange som gjorde en god figur søndag og som kunne vært trukket fram. Vi drar fram Tobias Hansen denne gangen. Han har bare startet én kamp for L/K tidligere, men fikk tillit fra start i denne kampen. Den oppgaven løste han godt - i spann med Oscar Ross på høyresiden.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Krister Skogli, Stig-Roar Hansen Rognli, Tobias Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen.

Innbyttere: Espen Haugen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Fredrik P. Johansen, Aleksander Skatland.

Ingen gule kort

L/K manglet spillere som Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer, Christer Steinvik og Vebjørn Isaksen i dag. Av disse er det kun langtidsskadde Steinvik som er uaktuell i de neste kampene.

Neste kamp: Lørdag 4. februar klokken 14.00 mot Senja.
Da er terminlista klar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jan 2017

Etter terminlistemøte i kveld er kampoppsettet for årets 4. divisjon endelig spikret.

Kretsen sendte ut utkastet ved årsskiftet og etter endel justeringer er det klart at L/K spiller årets første seriekamp mot fjorårets største rival TUIL 2 mandag 24. april på Geitnes.

Deretter følger kamper mot Stakkevollan og Burfjord. Vårsesongen avsluttes på bortebane mot FIL 2 1. juli og grønntrøyene blir også siste motstander i år - 14. oktober på Polleidet.

Se hele terminlista her:

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/...
Skarp i cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jan 2017

Skal Krister Skpgli og L/K komme langt i cupen, så må Skarp forseres i første kvalikrunde.

Cupoppsettet kom nemlig fredag og det viser at vår nye divisjonskollega blir det første cuphinderet for Vik og Garfjells menn.

L/K var ikke kvalifisert til NM-cupen i 2016, så det er et steg opp i seg selv bare å være med. Så får vi se om det blir et aldri så lite "cup run" for L/K i 2017.

Det er Skarp som har hjemmekamp og cupkampen må spilles innen 29. mars.
To lyngsværinger signert!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Jan 2017

Etter å ha fått på plass alle kortene i trenerkabalen tidligere i uka var det for alvor på tide å ta fatt på oppkjøringen til årets sesong.

Årets første samling i Lyngenhallen fant sted søndag og Jørgen Vik og Øyvind Garfjell fikk to timer med rundt 25 A-spillere - pluss spillermøte etterpå.


Mye ungt og lovende på samlinga. Artig for klubben at det gror så godt nedover i årsklassene. De to yngste søndag var 15-åringene William Sørensen og Kristoffer Holst Hansen. Det er viktig for L/K å gi talentene sjansen til å bryne seg på rutinerte seniorer, både for å gi ungguttene utfordringer og for å vise hvor lista ligger - selv på nivå 5 i norsk fotball.

Også Tommy Jakobsen (19) fra Indre Kåfjord deltok på samlings søndag. Han gjorde en fin figur og kan forhåpentligvis trene mer med L/K framover.
På samlinga benyttet L/K også sjansen til å signere Espen Haugen (33) og Fredrik P. Johansen (26) - begge fra moderklubben Lyngstuva. Espen signerte sågar på bursdagen din!
Begge har som kjent en solid fortid i L/K og Fredrik var også på prøvespill for L/K i fjor vinter. Da scoret han tre mål på en omgang og imponerte stort, men en operasjon satte en stopper for overgangen da. Nå er spissen, som har spilt mot L/K både i 2014 og 2015, tilbake i klubben og vi ønsker både han og Espen velkommen tilbake!

Espen skal trene endel med lyngengruppa mens Fredrik bor og jobber i Tromsø og går inn i gruppa der.

Søndag signerte for øvrig Aleksander Skatland (24) en ny treårskontrakt med L/K. Tromsøgutten kom til L/K foran 2013-sesongen og har blitt en integrert del av L/K-familien på disse fire årene. Vi er veldig glade og takknemlige for at Skatland forblir i L/K!


Nå blir det oppmot fire fotballøkter for Joachim Olaussen, Tobias Hansen og de andre L/K-guttene fram mot årets første test - vinterseriekampen mot Skarp 29. januar
Slik er treningstidene i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jan 2017

Fra mandag 9. januar er mange av de aldersbestemte lagene også i gang med sine treninger i Lyngenhallen. Her finner du oversikt over hvem som trener når i hallen (inkludert andre klubber også). Vi understreker at alle foreldre må sjekke med sine respektive trenere om treningene starter denne uka:

Mandager:
L/K Miniputter 6-10 år fra kl 17.00 - 18.30 hele hallen
L/K Lillegutter 11-12 år fra 18.30-20.00 2/3 hall
L/K Småjenter 13-14 år fra 18.30-20.00 1/3 hall
LK Gutte 15-16 år fra 20.00- 21.30 2/3 hall
LK/Fil jenter 15-16 år fra 20.00-21.30 1/3 hall.
LK/FIl senior 21.30-23.00

Tirsdager:

L/K Smågutter 13-14 år fra 17.00-18.30 1/2 hall
L/K Lillegutter 11-12 år fra 17.00-18.30 1/2 hall
L/K Minigutter 9-10 år fra 18.30-20.00 1/3 hall
Furuflaten aldersbestemt 18.30-20.00 2/3 hall.
LK A-lag fra 20.00-21.30 3/3 hall
Fil damer 21.30 -23.00 2/3 hall
LK old girls 21.30-23.00 1/3 hall.

Onsdager:
LK gutter fra 17.00-18.30 1/2 hall
LK smågutter 17.00-18.30 1/2 hall
Fil damer 18.30-20.00 2/3 hall
LK fri disp 18.30-20.00 1/3 hall
LK A-lag 20.00-21.30 2/3 hall
LK old boys 20.00-21.30 1/3 hall

Torsdager:
LSK 17.00-18.30
FIL/Lk jenter 18.30-20.00 2/3 hall
LK småjenter 18.30-20.00 1/3 hall
LK/Fil senior herrer 20.00-21.30 hel hall

Fredag:
18.30-22.00 LK senior og FIL senior (samlinger og div)

Søndager:
20.00-21.30 LK old boys.
Alle trenerne fortsetter og teamet styrkes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jan 2017

Det har tatt tid, men tre-fire dager før første samling i Lyngenhallen er endelig trenerløsningen for 2017 avklart. Og det er gledelig å konstatere at trenerne for 2016 tar en ny sesong i 2017 - samtidig som vi styrker trenerteamet.

Jørgen Vik (26) og Øyvind Garfjell (26) fortsetter som spillende hovedtrenere, mens Cato Larsen (40) fortsetter i assistenttrenerrollen - med ansvar inne i Lyngen. Det ansvaret skal han ha sammen med fjerdemann i trenerkabalen - Vegard Bjørn Olsen (40).

Vegard er tilbake i L/K etter et par år utaskjærs og skal styrke trenerteamet både i Tromsø og Lyngen. Med to spillende trenere i Tromsø er det viktig å ha en mann på sidelinjen som kan lede enkelte treninger - slik at Vik og Garfjell kan ha litt fokus på spiller-rollen sin også.

- Vi har heldigvis en løsning på plass nå. Det har vært mange ting som måtte avklares denne gangen, og det har tatt tid. Men nå har vi kommet i mål med en god løsning, sier Bernt Olav Johansen, leder i sportslig utvalg til L/K-nett.

Ekstra hyggelig at både keeper Jørgen Vik og venstrekant Øyvind Garfjell fortsetter i L/K til tross for at det var flere klubber som var ute etter duoen. Utrolig viktig å beholde to så gode spillere i en sesong der L/K har en klar målsetning om å kjempe i toppen av den nye 4. divisjonen.

Søndag 8. januar er årets første samling i Lyngenhallen og 29. januar er første vinterseriekamp - mot Skarp.