L/K i 2014:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Des 2013

Nå blir det god L/K-jul!
Denne karen har signert ny kontrakt med oss.

Like før jul bestemte Marius Dreyer for å signere ny kontrakt med L/K. 

23-åringen var én av få spillere med utgående kontrakt etter 2013-sesongen. Den sesongen endte som kjent med nedrykk for L/K og flere klubber har vært ute etter Dreyers tjenester. Men bygutten har likevel valgt å forlenge med oss og det er det all grunn til å være svært fornøyd med! 

Marius har ambisjoner om å spille L/K rett opp i 3. divisjon igjen og det er slike krigere klubben trenger i en tøff sesong i 4. divisjon. 
Dreyer har siden han kom til klubben foran 2012-sesongen vist at han er en 100 prosent-spiller som går foran både på og utenfor banen. At han har blitt kåret til Årets forbilde for L/Ks A-lag to år på rad, sier vel sitt.

Nå får L/K nyte godt av Dreyers tjenester i to år til. Vi gleder oss! Så satser vi på flere gode nyheter fremover - også på overgangsfronten.

L/K-trener André Fagerborg sier følgende om kontraktsfornyelsen:

"Vi har fått på plass en av de viktigste kontinuitetsbærerne de siste to sesongene. Han har vært en foregangsfigur når det kommer til treningsvilje, profesjonalitet og gode holdninger gjennom de to sesongene han har vært i klubben. Han er også flink å ta ansvar i spillergruppa sin unge alder til tross.
Vi er derfor veldig fornøyd med at Marius nå har valgt å signere ny kontrakt med oss, tross interesse fra andre klubber over oss i divisjonssystemet. Han kommer til å bli en viktig brikke når vi skal gjenreise klubben til det nivået vi hører hjemme på. Denne signeringen gir også klare signaler utad at L/K blir å regne med i sesongen som kommer".

Da gjenstår det bare å ønske god jul til alle spillere, trenere, ledere, supportere, dommere og ikke minst foreldre en riktig god jul!

L/K i 2014:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Des 2013

- Jeg kan nesten garantere at L/K ikke har sett det siste av meg.
Vegard Emaus Nikolaisen forlater oss.

Etter to sesonger i L/K-trøya har Vegard Emaus Nikolaisen (19) valgt å gå videre i karrieren. Nikolaisen, årets L/K-kaptein, skal være hjelpetrener for det ferske 5. divisjonslaget Storelva og dermed er L/K-karrieren over for nå. 

Vegard kom til L/K foran 2012-sesongen og har vært en stabil bidragsyter de to sesongene han har spilt for oss. At han fikk tillit som kaptein i en alder av 19 år sier sitt. Vegard har vist på mange måter at han har blitt en L/K-gutt i løpet av den tiden han har vært i klubben, noe også hans avskjedshilsen bærer preg av. Les den lenger ned på siden!

Nå kan Storelva skilte med divisjonens beste fotballspiller. Så ønsker vi han også lykke til med de første stegene inn i trenerkarrieren også. Vi i Lyngen får heie litt på Storelva i år :-)

I Storelva skal Vegard blant annet være trener for Stian Nordby, som også har valgt å forlate L/K etter bare en sesong i klubben. Stian har også vært en viktig bidragsyter i år og har scoret flere viktige mål for oss - blant annet to mål borte mot Porsanger og matchvinnermål mot Tverrelvdalen borte. Nå tar han steget ned i femtedivisjon for å spille med mange av sine tidligere lagkamerater i klubben han forlot til fordel for L/K. 

Her er Vegards foreløpige avskjedshilsen til klubben:

Det har vært ei fantastisk tid i L/K. Æ blei tatt imot på en fantastisk måte i fjor av spillera og persona rundt laget og har ikke mistrivdes en eneste dag. E tungt å forlate, men tar med mæ mange gode minna og ikke minst venna for livet. Æ kan nesten garantere at L/K ikke har sett det siste av mæ. Lykke til i 2014!

Minneord:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Des 2013

Inge Hansen (1952-2013)


19. november sovnet Inge Helge Hansen (61) inn etter lengre tids sykdom. Dermed har en av Lyngens fotballpersonligheter gått bort.

Inge ble født inn i en av kommunens mest kjente fotballfamilier. Pappa Helge og Helges tvillingbror Emil var bautaer i Karnes IL fra idrettslagets spede barndom og opp i moderne tid, mens Petter Hanssen, spiller nummer 1 i Karnes’ spilleroversikt, var en annen onkel.

Inge spilte sin første kamp for Karnes i en alder av 12 år – den 15. juni 1965. Det var borte mot Nordkjosbotn og Karnes vant 1-0. Fem år senere kom et enda stoltere øyeblikk for unge Hansen. Da debuterte han på A-laget 17 år gammel. Det var mot Skjervøy hjemme og det ble et knepent 3-2 tap.

Inge spilte i alt 185 kamper for moderklubben og opplevde blant annet å spille en turneringskamp sammen med pappa Helge, onkel Emil og Emils sønn Johnny Hansen. Da spillerkarrieren var over, fortsatt Inge i andre verv i klubben. Han var alltid med i en eller annen sammenheng og var en ivrig støttespiller for klubben som gjorde store sportslige fremskritt på tidlig 80-tall. Og da Karnes slo seg sammen med erkerivalen Lyngen, så ble Inge med videre også inn i den nye klubben. Han tok ledervervet i L/K i 1995 og ble gjenvalgt i 1996. Han satt også som nestleder i 1997 og har også fungert som speaker på L/Ks hjemmekamper.

De senere årene har Inge vært med rundt fotballen som supporter. Han hadde blant annet hatt gleden av å se sin onkelunge, Øyvind Garfjell, vokse frem til å bli en skikkelig L/K-profil. Inge var en trofast tilskuer både på Geitnes og Polleidet, også etter at sykdommen begynte å gjøre seg gjeldende. Han var alltid engasjert, klar og tydelig – man trengte aldri å lure på hva Inge mente.

Nå må både L/K-familien og ikke minst Kjellaug og hele Inges familie gå videre uten ham. Lyngen/Karnes takker ydmykt for innsatsen og lyser fred over Inges minne.Fotballskole:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Des 2013

Trond tok L/K-talentene i skole
En fotballhelg som L/Ks unge garde vil huske lenge.


Både lørdag og søndag holdt Trond Olsen fotballskole i Lyngenhallen for over 50 engasjerte lokale spillere i alderen 6 til 18 år. 
Viking-spilleren fikk vist seg som en svært stødig og flink fotballinstruktør, med medhjelpere som blant andre Øyvind Garfjell og Oskar Leiros, og at han i tillegg hadde godbiter med seg fra Viking gjorde det hele ekstra spennende for barna. Både skjerf, drakter, autografer og samlekort hadde Trond med seg. I tillegg sto L/K for mat og drikke og diplom for innsatsen.

Trond Olsen kjørte en solid treningsøkt med flere spennende øvelser som spillerne fikk brynt seg på. Litt konkurranser hører også med når Tippeliga-spillere har ansvaret. Og ikke minst - mye fotballspilling.

Fotballskolen må anses som en solid suksess. At Trond Olsen bruker så mange timer av fotballferien sin på moderklubben skal L/K være evig takknemlig for. Og målsetningen for klubben må være å gjenta dette flere ganger. Spillerne er nok mer enn klar for det!


30.11 - 01.12:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Nov 2013

Fotballskole med Trond
Skal du være med, så meld deg på snarest!

Neste helg - lørdag og søndag - arrangerer Lyngen/Karnes fotballskole for alle mellom 6 og 18 år i Lyngenhallen. 

Lyn(gen)vingen Trond Olsen, kjent fra Viking, skal være med på fotballskolen og dermed skulle det være nok å lære for alle som møter i Lyngenhallen neste helg.
Den gamle L/K-spilleren har hatt en flott sesong i Eliteserien og det er flott at han tar seg tid til å lære opp potensielle nye Trond-er i moderklubben.

Det er begrenset antall med plasser, så det gjelder å være rask å melde seg på. 

Påmelding skjer som følger:

SMS: 46799375 
E-post: runelille@gmail.com
Bindende påmelding!

Pris: 200 kroner per person (Søskenrabatt: 350 kroner)

Dette vil du ikke gå glipp av!
L/K i 4. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Nov 2013

         L/Ks trenerkabal er i boks
Ken Stian Olsen, Andre Fagerborg og Bernt Olav Johansen blir L/Ks trenerteam i 2014.

L/K har gått mye tilbake til røttene når vi nå kan presentere trenerteamet for 2014-sesongen - vår første på nivå fem i norsk fotball. L/K står foran en uvant utfordring og har valgt å løse det med å hyre solide Lyngen-navn på trenersiden.

Ken Stian Olsen (34) og André Fagerborg (33) er to av de mest sentrale spillerne i L/K de siste 15 årene og skal ha ansvaret for treningene i byen - der hovedgruppa med spillere er. Fagerborg har delt hovedansvar sammen med Bernt Olav Johansen (38), mens Olsen blir assistenttrener i Tromsø.

Sammen med seg i Lyngen får Bernt Olav Johansen med seg Sigmund Forfang som assistenttrener og Henning Hansen som keepertrener. I tillegg vil det bli aktuelt å dra veksler på flere solide Lyngen-navn i treningsarbeidet. Det kommer vi tilbake til.

Med trenerløsningen på plass og divisjonsstatusen avklart (dog ikke den divisjonen vi håpet på...) så starter arbeidet for alvor med å sette stallen. Spillerne har fått tid til å tenke seg godt om etter sesongslutt og etter hvert også etter nedrykket. 

Nå skal stallen settes og selv om vi skal spille 4. divisjon til neste år så har flere sentrale spillere signalisert at de blir med videre - for om mulig å spille L/K opp igjen der vi hører hjemme. Vi håper og regner med at vi beholder mange av de som spilte i 2013 og L/K-nett kommer til å legge ut saker fortløpende på spillere etter hvert som de er klare for en ny sesong. Vi starter plutselig :-)
Samtidig blir det viktig å stille vel så godt rustet i 2014 rent stallmessig som vi var i 2013. Skal vi vinne 4. divisjon så må vi ha en minst like god stall som vi hadde når vi rykket ned i år. Lyngen-profilen skal styrkes, men vi blir fortsatt avhengig av gode spillere utenfra.
4. divisjon 2014:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Nov 2013

Det blir 4. divisjon - men verden går videre!
L/Ks må ta den tunge turen ned på et nivå vi aldri har vært før. Men nå er deppeperioden over!

Etter TILs triste sorti fra Tippeligaen gikk det den veien høna sparker også for Lyngen/Karnes. 4. divisjonspill i 2014 er et faktum for L/K - som siden den nye klubben ble stiftet i 1990 aldri har spilt på nivå 5 i Norge. 

Det er selvsagt ikke artig å rykke ned, spesielt ettersom vi følte at vi var gode nok til å forbli i 3. divisjon. Men tabellen viser at vi havnet på en 10. plass. Det var nedrykksplass i år og da fortjener vi ikke bedre. At TIL akkurat i år skulle finne på å rykke ned, når vi for en gangs skyld hadde havnet i en sånn posisjon på tabellen at vi var helt avhengig av at de skulle klare seg i Tippeligaen, kjennes dobbelt bittert. Landsdelen trenger TIL i Tippeligaen og skal vi bli litt svulstige på egne vegne så sier vi at Troms-fotballen også trenger L/K i 3. divisjon.

Sesongforberedelsene har  vært i gang lenge - uavhengig av divisjonsstatus. Trenerkabalen er fortsatt ikke løst. Ulike modeller og navn har vært i hatten og arbeidet er krevende nok. Men vi kommer i mål med en god løsning for 2014. Det er vi helt sikre på. Forhåpentligvis kan vi presentere en fiks ferdig trenerløsning i løpet av de nærmeste dagene. Så snart vi har trenerne klare vil vi også starte opp fellestreningene i Tromsø og i Lyngen.

Ved nedrykk så er det naturlig at klubben ser på den stallen man har og selvsagt også at stallen ser på den klubben man har. Enkelte spillere har nok ambisjoner om spill langt over lokal 4. divisjon og det har en klubb som L/K forståelse for. Vi anser det som naturlig at noen spillere fra årets sesong vil snakke med andre klubber og andre klubber har da også vist interesse for noen av våre. Det respekterer vi. 

Samtidig er vi også rimelig sikre på at det er mange revansjesugne spillere som ønsker å være med og spille L/K opp i 3. divisjon igjen. Det er vi avhengige av, i tillegg til at Lyngen-profilen skal rendyrkes enda mer i 2014. 
Selv om det blir 4. divisjon så skal vi trene og satse som et 3. divisjonslag. Gjør vi ikke det, risikerer vi å stagnere på et nivå vi føler at vi ikke hører hjemme over tid. Skjervøy brukte tre sesonger på å rykke tilbake opp i 3. divisjon. L/K må være innstilt på at det kan gå litt tid for oss også, men målsetningen for 2014 må likevel være å rykke rett opp igjen!
Trofi 2014:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Okt 2013

David tar over FK Senja
David Lundblad gir seg som L/K-trener etter én sesong.

L/Ks hovedtrener David Lundblad meddelte i dag L/K at han slutter som L/K-trener og tar over FK Senja etter Jan Tore Bakli. David ble senere i kveld presentert som ny Senja-trener og dermed ble det med den ene sesongen i Lyngen/Karnes for tromsømannen.

David sier til L/K at det har vært en tung avgjørelse å ta og at han har veid for og imot. Lundblad understreker at han har trivdes godt i L/K, men har vurdert de sportslige utfordringene i FK Senja som mer interessante og er derfor tapt for oss nå.

Daglig leder i L/K, Rune Lillevik, ønsker David Lundblad lykke til videre i trenerkarrieren og sier at avgjørelsen helt og fullt har vært Davids alene.

- Senja har hatt det travelt med å få på plass en ny trener og det må vi bare akseptere. David var ønsket med videre, men han hadde kun kontrakt med L/K ut 2013, sier Lillevik.

Lyngen/Karnes takker David Lundblad for innsatsen i år og ønsker han all mulig lykke videre i en forhåpentligvis fremgangsrik trenerkarriere. Til tross for at L/K er i en utsatt posisjon etter sesongen og er avhengig av TIL for å beholde statusen som 3. divisjonslag, så står det uansett respekt av den jobben som David har gjort - både på det sportslige og det menneskelige plan. Han har på mange måter bygget opp et nytt L/K-lag etter at han tok over og har klart å lage nettopp et lag ut av det.
Så får vi inderlig håpe, ikke minst for L/K sin del, at Lundblad ikke pådrar seg et nedrykk på CV-en når Tippeligaen er ferdig i november.

I etterkant av den ferske treneravgangen, som har kommet rimelig brått på klubben, settes alle kluter til for å komme opp med en ny trenerløsning for L/Ks A-lag. Ambisjonene for klubben er uforandret og forhåpentligvis kan både divisjonsstatusen og trenerløsningen være i havn i løpet av en måneds tid. 
Parallelt med det arbeidet vil man jobbe for å avklare mest mulig av spillerstallen. Litt vil nok avhenge av divisjonsstatus, men L/K skal ha en sterk stall i 2014 - uansett divisjon!

Lørdag er det årsavslutning for L/Ks A-lag på Geitnes. Da skal man skue litt bakover på sesongen som har gått, blant annet ved å kåre Årets L/K-spiller, men også begynne å se fremover mot ny sesong.3. divisjon: L/K - Skarp 1-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Okt 2013

Usikre tider for L/K
Vi hadde muligheten til å bestemme vår egen skjebne, men rotet oss bort på målstreken.

Foran siste serierunde satt L/K i førersetet i bunnstriden. Vi hadde muligheten til å beholde den sikre åttendeplassen ved å slå et Skarp-lag som ikke hadde noe annet enn æren å spille for. 
Dessverre viste det seg at æren var akkurat nok motivasjon for svarttrøyene til å vinne kampen og sende L/K ut i det uvisse. For med 0 poeng i siste kamp, samtidig som Ishavsbyen vant og Bjørnevatn klart uavgjort, havnet L/K på den livsfarlige 10. plassen - plassen som tilsier at vi er avhengig av et TIL-lag i seriøs trøbbel i Tippeligaen berger plassen (og dermed unngår at deres 2. lag i 2. divisjon kommer ned i 3. divisjon).

Med åtte poeng som fasit for poengfangsten etter ferien, så har L/K fortjent å ligge der man ligger. Men bak Finnsnes (og Fløya) har det vært utrolig jevnt i hele år - noe som kan illustreres ved at L/K ville havnet ett poeng bak Skarp hvis vi hadde klart å vinne i dag. I stedet for blir det fjerdeplass på Skarp og altså 10. plass på oss.

Kampen på Geitnes startet relativt tilbakelent. L/K med et overtak, men med en viss vaksinasjon mot å skape de store sjansene. Skarp prøvde mye gjennombruddspasninger i siste trekk, uten å lykkes med det, mens L/K ikke helt fikk innleggene til å sitte når man satte fart fremover. Stian Nordby holdt leven med Skarp-forsvaret med farten sin og kom til mange innlegg. Men timingen foran mål var ikke helt hundre i dag.

Dessverre klarte Skarp å knekke koden rett før pause - men da etter corner. Ståle Johansen kommer på skuddhold og setter et plassert skudd i hjørnet bak en utspilt L/K-keeper Kristoffer Granås. 0-1 til pause.

Nesten hele andre omgang skulle gå før L/K klarte å kvittere. L/K presset på for en utligning i en 3-4-3-formasjon og til slutt lyktes man. Innbytter Jonathan Talseth Nilsen setter en straffe i mål og L/K øyner både ett og tre poeng på tampen. Men like etterpå er Jim Daniel Tefrum løs i feltet til L/K og pirker inn 1-2. Og nå klarer ikke L/K å komme tilbake. Det blir 1-2 tap for et Skarp-lag som vi burde vært mer enn motivert for å slå.

Dermed passerte Ishavsbyen og Bjørnevatn oss på tabellen. Heldigvis for oss sørget Porsanger for å slå Norild, slik at ikke også vadsøværingene gikk forbi. Da ville lørdagen vært helsvart.

Nå setter vi vår lit til at Steinar Nilsen og TIL klarer brasene i Tippeligaen. I motsatt fall blir det ras nedover i divisjonene i Troms - med L/K som en del av det skredet. Siden L/K ble et faktum i 1990, har klubben aldri spilt på nivå 5 i Norge - og vi håper i det lengste å unngå ved denne korsveien også.

Etter kampen var det duket for et av tromsfotballens mest tradisjonsrike ritualer - nemlig kakebordet etter siste sesongens siste hjemmekamp. Spillere fra begge lag, dommere, trenere og supportere fikk smake på kakebaksten og det er bare å takke de ildsjelene som år etter år står for kakebordet.   

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Vegard Emaus Nikolaisen, André Fagerborg; Mads Bjørkly, Christer Steinvik, Marius Grønnbakk; Stian Nordby.

Innbyttere: Jonathan Talseth Nilsen, Oskar Leiros

Dommer: Ragnar Dahl

Christer Steinvik ble av juryen kåret til L/Ks beste i dag. Christer viste gnist og glød fra start og lyktes med mye på venstrekanten i begge omgangene. 6. divisjon, L/K2 - Ramfjord 2 18-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2013

Seier i serieavslutningen
B-laget avsluttet sesongen med solide sifre.

Oskar Leiros scoret en tredjedel av målene da Ramfjord 2 ble slått 18-1 i flomlyset på Geitnes onsdag kveld. B-laget vant til slutt 18-1 og sørget dermed for en svært så bunnsolid avslutning på sesongen. 

De andre målscorerne var: 

Sigmund Forfang 4
Martin Strand 4
Sondre Jensen 2
Henning Hansen 2

L/Ks lag: Rune Lillevik, Sigmund Forfang, Frank Nilsen, Uno Nesvik, Sondre Jensen, Henning Hansen, Martin Strand, Oskar Leiros og Morten Jakobsen.3. divisjon, Porsanger - L/K 2-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2013

        Et særs viktig bortepoeng
Stian Nordby scoret to mål og ga L/K et verdifullt poeng i bunnstriden.

Med ett poeng mot Porsanger i Lakselv lørdag, har L/K beredet grunnen for å berge plassen i 3. divisjon på egen hånd. 2-2 mot laget som ligger på tredjeplass på tabellen var nesten i overkant av hva man kunne håpe på - spesielt ettersom hjemmelaget ledet 2-0 etter første omgang.

L/K spilte en svak første omgang og det var fullt fortjent at PIL ledet til pause. L/K slapp inn mål allerede etter 13 minutter og igjen etter 37 minutter - på straffespark. Da så det ikke særlig lystig ut, men L/K gjorde en langt bedre andre omgang enn første. Det gyldne minuttet ett kvarter ut i andreomgang snudde kampen og Stian Nordby skal selvsagt ha veldig mye ære for det. 

L/Ks trener David Lundblad sier følgende om kampen:

Kampen startet dårlig sett med L/K- øyne. Dårlig aggressivitet, mye slurv med ballen, litt på etterskudd hele veien og vi flyttet beina for dårlig. Så det var fullt fortjent at vi gikk til pause med to i sekken. Vi bestemte oss i pausen for å prøve å heve presset vårt og by enda litt mer på oss selv. Og 2. omg er bra for vår del. Vi skape et trykk på dem fra start som gir oss en god del dødballer - som vi igjen skaper gode sjanser på. Reduseringa kommer etter 60 minutter etter fint legg fra Lasse Johnsen på høyre, Stian Nordby kommer seg fri i boksen og ekspedere ballen i mål. Utligninga er et faktum minuttet etter, igjen er det Stian som får æren av å sette ballen i mål fra rundt 18-19 meter. Foranledningen var et sterkt press på vår høyre side der flere spillere viser stor vilje og aggressivitet til å vinne ballen.

Vi er igjennom et par minutt etterpå, der han Stian Nordby kommer alene med keeper etter å ha vendt bort en forsvarer etter en fin stikker fra Mads Bjørkly, men denne gangen redder keeper. Omgangen ut er det jevnt med et lite L/K-overtak, der vi skaper litt trykk og noen halvsjanser på dødball. Alt i alt fornøyd med et poeng etter at PIL var klart best i første og vi heve oss og krige oss tilbake etter en god andreomgang, sier Lundblad, og tilføyer:

Nå gjenstår det en god siste treningsuke av sesongen, før vi kan avgjøre alt selv i siste kamp hjemme på Geitnes.

Med ett poeng i dag ligger L/K på 8. plass med sine 25 poeng. Det er likt med Bjørnevatn, men heldigvis har vi bedre målforskjell enn Finnmarks-laget. Norild og Ishavsbyen har 223 poeng på 10. og 11. plass og kan begge passere oss hvis de vinner sine kamper i siste serierunde.
Men vinner vi vår siste kamp hjemme mot Skarp så klatrer vi opp på 28 poeng og beholder åttendeplassen - med fire lag bak oss. I tillegg skal Senja 2 ned en divisjon ettersom Senjas 1. lag rykker ned fra 2. divisjon. Det er selvsagt også håp om vi bare skulle klare uavgjort eller sågar tape mot Skarp, men vi får gå for seier for å feie all tvil til side!

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, André Fagerborg, Christer Steinvik, Marius Grønnbakk, Vegard Emaus Nikolaisen, Stian Nordby, Mads Bjørkly.

Innbyttere: Kristian Knutsen for Steinvik (89)

3. divisjon, L/K - Tverrelvdalen 7-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Sep 2013

Fire Bjørkly-mål mot Tverrelvdalen
L/K klatret på tabellen etter seier på Geitnes i ettermiddag. 

Det ble et ordentlig målshow mot et ganske svakt Tverrelvdalen-lag. Etter at Mads Bjørkly og co. var ferdige sto det 7-1 til hjemmelaget - etter blant annet fire mål av Bjørkly. De andre målscorerne var Jonathan Talseth Nilsen, Stian Nordby og Jan-Robin Bjørn. 

TIL kom med akkurat 11 mann der 11. mann var treneren. Likevel var de ikke snauere enn at de tok ledelsen etter 10 minutter. Det var ikke helt etter gameplanen til trener Lundblad, men Jonathan Talseth Nilsen er alene igjennom like etter og setter 1-1 umiddelbart. Mads Bjørkly scorer sitt første for dagen før pause og når samme mann scoret 3-1 i andre omgang, så var løpet kjørt. L/K spilte ball i hatt med etterhvert tafatte TIL-spillere og det kunne lett stått tosifret til slutt. 

I det 65. minutt måtte Jonathan Talseth Nilsen kaste inn håndkleet med lyskeplager. Inn kom hurtigtoget Stian Nordby, som skulle bidra sterkt til å dra i land en svært solid seier. Men først er det kaptein Vegard Emaus Nikolaisen, veldig god i dag, og Mads Bjørkly som spiller seg pent igjennom i feltet, Bjørkly setter sitt andre for dagen. 
Bare tre minutter senere er det imidlertid Stian Nordbys tur. Han kommer seg løs på høyresiden og legger pent inn til Bjørkly, som setter sitt tredje for dagen. Nesten nøyaktig det samme gjør Nordby og Bjørkly etter 79 minutter før Nordby gjør alt selv og setter 6-1 på egenhånd.

Stopper Jan-Robin Bjørn runder av målfesten med å sette 7-1 etter et vedvarende press fra L/K og dermed fikk L/K pyntet litt på en sjaber målforskjell foran rotteracet som de to siste serierundene representerer.

Med seier i dag klatret L/K opp på 8. plass på tabellen med 24 poeng. Dermed passerte vi Ishavsbyen og Bjørnevatn på tabellen. Sistnevnte tapte 3-1 for Hammerfest, mens Ishavsbyen har Fløya mandag.

L/K har ikke tapt etter at André Fagerborg gjorde sin gjeninntreden på midtbanen. André var sammen med firemålsscorer Bjørkly L/Ks beste i dag. Fagerborg taklet, sprang og duellerte i 90 samfulle minutter og viste resten av laget hva som skal til for å berge plassen i divisjonen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Vegard Emaus Nikolaisen, André Fagerborg; Marius Grønnbakk, Jonathan Talseth Nilsen, Christer Steinvik; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Stian Nordby, Lars-Petter Rotvold Nilsen og Oskar Leiros.
3. divisjon, FK Senja 2 - L/K 1-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Sep 2013

Endelig kom seieren
Mot Senja 2 måtte trepoengeren komme. Og det gjorde den.

Mads Bjørkly og Marius Grønnbakk sto for målene da L/K sikret seg en uhyre viktig seier i Islandsbotn mandag kveld. Til tross for at Senja stilte hovedsakelig med juniorer, så var det spenning til siste slutt. Men L/K rotet ikke bort noe som helst på slutten denne gangen og dermed kunne man forlate nestsisteplassen på tabellen og klatre opp på 10. plass.

Marius Grønnbakk scoret etter tre minutter, mens Mads Bjørkly satte inn 0-2 etter timen. Senja 2 reduserte imidlertid like etterpå ved Krister Flytøren og det bidro til å holde spenningen ved like gjennom resten av omgangen.

L/K ga årsdebut på A-laget til Frode Følstad. Han spilte godt på midtbanen før han måtte forlate med en liten strekk etter en halvtime. Keeper Henning Hansen steppet inn for karentene-utsatte Kristoffer Granås og gjorde sine saker veldig bra.

Neste kamp er på Geitnes lørdag. Motstander er Tverrelvdalen og viktigheten av den kampen kan nesten ikke overvurderes.

L/Ks lag: Henning Hansen; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Frode Følstad, André Fagerborg; Mads Bjørkly, Christer Steinvik, Marius Grønnbakk; Jonathan Talseth Nilsen

Innbyttere: Vegard Emaus Nikolaisen, Oskar Leiros, Kristian Knutsen.3. divisjon, L/K - Bjørnevatn 3-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2013

Høydramatisk poengdeling
L/K måtte ha tre poeng mot Bjørnevatn, men skal være glad for det ene.

Tre minutter på overtid, på stillingen 2-3, får L/K straffe etter holding i feltet. Jonathan Talseth Nilsen tar ansvar og klinker ballen i mål og berger dermed litt av både æren og poengfangsten til L/K. 

Oppgjøret mot tabellnabo Bjørnevatn ble like hardt og vanskelig som fryktet. Til tross for at L/K for en gangs skyld tok ledelsen, på et vakkert halvvolleyskudd av Mads Bjørkly, så var BIL med for fullt gjennom hele kampen. Det var comeback-mannen André Fagerborg som sto for corneren, som BIL-keeper Zarko Darmonovic bare fikk fistet ut i feltet. Der sto hammerfestingen Bjørkly, som smalt ballen i mål rett før en forsvarer fikk hindret ham skudd.
L/K holder ledelsen i 20 minutter. Da løper en BIL-forsvarer igjennom i hjertet av L/K-forsvaret. L/K-keeper Kristoffer Granås rykker ut og havner i en duell med spissen. Han feller ham, men ballen går videre til Daniel Angelsen Paulsen, som har blitt med på angrepet. Han setter ballen i det tomme målet fra skrått hold og dermed 1-1. Kristoffer Granås får gult kort i situasjonen.
1-1 til pause, men L/Ks Mads Bjørkly var ikke ferdig med å putte mål. Spissen var flyttet ut på høyrekanten etter Morten Nilsens gjeninntreden i L/K-elleveren og ble kåret både av den lokale juryen og av OMT Fotballside til banens bestemann. Etter 55 minutt scorer han sitt sjette seriemål for sesongen etter å ha kriget ballen over streken i duell med BIL-keeperen. 

Denne gangen gikk det bare syv minutter før BIL hadde utlignet og ni minutter før slutt gikk de sågar i ledelsen etter å ha spilt seg vakkert igjennom L/K-forsvaret. Det så ut til å bli de bitre sluttresultatet, men heldigvis holdt Talseth Nilsen hodet kaldt da straffen skulle settes. Like før hadde forøvrig BIL-keeper Darmanovic måttet kaste inn håndkleet etter å ha fått skulderen ut av ledd. Reservekeeper Falle ble satt inn på overtid og klarte ikke å stoppe L/K-straffen.

Dommer Jonny Andreassen la til over seks minutter i andre omgang, men straffemålet ble det siste i kampen. Ett poeng egentlig for lite for L/K, men svært mye bedre enn null. Bjørnevatn er høyst sannsynlig ett av de lagene vi må ha bak oss for å unngå nedrykk, men på den flotte septembersøndagen var det vanskelig å se at L/K var bedre enn gjestene. Men det er flere ting som peker i rett retning for L/K, til tross for uavgjort og tidvis spill under pari:

1. Morten Nilsen og André Fagerborg er tilbake. Begge med både vilje og evne til å bikke jevne kamper vår vei. Fagerborg var utvilsomt blant L/Ks beste i går, mens Nilsen med litt marginer kunne satt et par mål i går. Men det kommer!

2. Fyldig benk med syv spillere, som gir trener David Lundblad alternativer.

3. Kaptein Vegard Emaus Nikolaisen er tilbake til neste kamp etter karantene mot BIL.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Christer Steinvik, Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Lasse Johnsen; Marius Grønnbakk, André Fagerborg; Stian Nordby, Jonathan Nilsen, Mads Bjørkly; Morten Nilsen

Innbyttere: Alex Berger Sørensen, Jan Robin Bjørn

Dommer: Jonny Andreassen3. divisjon, Fløya - L/K 3-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Aug 2013

Fløya ble for sterke
Grønntrøyene tok hevn etter tapet i vår.

Det ble et ikke helt uventet tap for L/K på Fløyabanen fredag kveld. Etter å ha holdt nullen til pause, klarte ikke L/K å holde Fløya fra livet i andre. Fløya scoret tre mål, mens L/K ikke hadde mange muligheter til å få noen rette veien.

L/K stilte uten Mads Bjørkly på topp og L/K slet med å skape farligheter foran Fløya-målet. Bakover var det imidlertid mer solid enn på lenge. Hjemmelaget scoret senest i sin forrige kamp på Fløyabanen 11 mål, men mot L/K var det smultring før pause.

3-0 tapet ble L/Ks sjette strake tap i høst - en rekke som vi ikke har sett i moderne tid i klubben. Tabellsituasjonen begynner å småprekær og i de neste kampene bør det absolutt bli poeng. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Christer Steinvik, Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Lasse Johnsen; Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk; Stian Nordby, Kristian Knutsen, Lars Petter Rotvold Nilsen, Jonathan Talseth Nilsen

Innbyttere: Oskar Leiros, Stig-Roar Hansen Rognli, Edvard Hamnvik Sagelv
6. divisjon, L/K 2 - TUIL 3 5-6

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Aug 2013

Seieren glapp på overtid
TUIL 3 ledet kampen i et halvminutt. Det holdt til seier.

L/K2 hadde god kontroll gjennom hele kampen på Geitnes tirsdag og selv om det unge TUIL-laget holdt følge hele veien, så hadde L/K enten ledelse eller uavgjort gjennom hele kampen. Og da Oskar Leiros satte inn 5-4 i det 90. minutt, så burde syverkampen vært avgjort. Men TUIL-laget klarte å presse ut to scoringer etter det og stakk av med alle poengene likevel. 

Bittert for L/K selvsagt, men det var såpass mange gode prestasjoner både på enkeltmannsnivå og lagmessig at det går an å glemme det bitre tapet ganske fort. Oskar Kleveland Leiros, den eneste fra A-stallen for L/K2, scoret fire mål og sprang til krampa tok han, mens andre unggutter som Martin Strand og Markus Karlsen Skogheim igjen får vist seg frem med godt spill og kloke valg. Og i mål sto Rune Lillevik som om han aldri hadde gjort noe annet. Og det har han jo strengt tatt...

L/Ks lag: Rune Lillevik, Uno Nesvik, Frank Nilsen, Stian Kviteberg, Martin Strand, Markus Karlsen Skogheim, Oskar Leiros, Sigmund Forfang, Morten Jakobsen, Sondre Jensen, Henning Hansen
6. divisjon: L/K 2 - Blåmann 4-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Aug 2013

Knepe seier for andrelaget
Tonnevis av rutine holdt mot laget fra Kvaløya.

Det ble 4-3 til L/K 2 på Geitnes fredag kveld. Målscorere for L/K var Markus Karlsen Skogheim, Rune Lillevik, Morten Jakobsen og sist, men ikke minst, Jens-Georg Løvland. Sistnevnte sågar i en litt uvant rolle som matchvinner!

L/K2 slo dermed tilbake etter tapet tidligere i uka mot Kvæsma. Syverlaget vårt ligger pent plassert på tabellen, men har altså ikke opprykksmuligheter.

L/Ks lag: Johan Valø; Cato Larsen, Uno Nesvik, Rune Lillevik, Morten Jakobsen, Frank Nilsen, Markus Skogheim, Jens-Georg Løvland, Magnus Wikbo Samuelsen, Oskar Leiros, Tor Arne Larsen.
6. divisjon: Kvæsma - L/K 5-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2013

De forspilte sjansers kamp
L/K 2 stilte sterkt mot Kvæsma i SIF-bobla, men gikk likevel på tap. 

Det var en jevn kamp mot det sorte og gule topplaget fra Tromsø tirsdag. På stillingen 4-3 like før slutt presset L/K på for utligning, men istedenfor mister L/K ballen i farlig posisjon og Kvæsma går opp til 5-3. L/K fikk trøbbel med skader på slutten og klarte ikke å berge poeng.

L/K hadde Ole Oscar Ross tilbake etter en pause fra A-laget. Han kom til masse sjanser, men klarte ikke å komme på scoringslista denne gangen. Det gjorde imidlertid Ken Stian Olsen, som scoret i sin andre kamp på rad. Mål også fra André Fagerborg og Stian Kviteberg.


L/Ks lag: Daniel Karlsen, Ken Stian Olsen, André Fagerborg, Stian Kviteberg, Trond-Egil Larsen, Tor Arne Larsen, Freddy Skogvang, Kristoffer Fagerborg, Frode Følstad og Ole Oscar Ross
3. divisjon, L/K - Finnsnes 1-6:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2013

Nytt hjemmetap
Opprykksjagende Finnsnes ble altfor sterke for L/K torsdag kveld.

En god åpning av L/K med scoring av Jan-Robin Bjørn etter 16 minutter ble etter hvert redusert til et trøstemål mot FIL-maskineriet – som ikke ga seg før det sto 1-6 på Geitnes. Så stygge sifre er det heldigvis lenge mellom hver gang vi opplever på hjemmebane, selv om det har vært både 2-6 og 1-5 den siste tiden. Finnsnes ledet 1-3 til pause og scoret ytterligere tre mål i andre.

FIL, med Andreas Løvland, Joakim Einebakken Nilsen og Jørgen Vik på banen, sementerte plassen sin på toppen av tabellen og kan som smått begynne å bestille champagnen. L/K, på sin side, har Fløya kommende fredag – på bortebane – og bør holde seg på sunnere og mer kraftgivende drikker fortsatt.

Det er positivt at Ole Oscar Ross som smått har begynt å trene litt igjen og at han har spilt B-kamp. Skulle vi få ham tilbake på banen igjen, vil det kunne bli viktig i det som i høst blir en kamp for å overleve som 3. divisjonslag. Med fem strake tap etter ferien er det ikke andre måter å se det på.


L/Ks lag: Kristoffer Granås, Edvard Hamnvik Sagelv, Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Christer Steinvik, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk, Stian Nordby, Jonathan Talseth Nilsen, Kristian Knutsen, Mads Bjørkly.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Lars Petter Rotvold Nilsen, Oskar Leiros
3. divisjon: Kirkenes - L/K 4-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2013

Tøffe tider for L/K
Nytt stortap og nå venter de to topplagene.

L/K klarte ikke å snu den vonde trenden mot Kirkenes søndag. Det ble fire baklengs og ingen på plussiden for David Lundblads menn. I tillegg fikk vi midtstopper Marius Dreyer utvist mot slutten av første omgang, hvilket betyr at 23-åringen ikke spiller i hjemmekampen mot Finnsnes neste helg.

Første omgang i Kirkenes var dog positiv for L/K, som de siste tre kampene har kommet kraftig bakpå med tidlige baklengsmål. Fokuset på å tette igjen bakover bar frukter og det var L/K som skapte sjansene. Etter 37 minutter er det imidlertid Kirkenes som scorer på sin første sjanse og så rakner det skikkelig for L/K før pause med to nye mål imot samt utvisningen til Dreyer.

Andre omgang makter ikke KIF å kapitalisere på det mannskapsmessige overtaket. Det putter ett mål til, men det stopper der. 

L/K må nå for alvor begynne å lese tabellen nedenfra. Våre 17 poeng er bare to mer enn Bjørnevatn har på nest siste plass. Og de neste kampene våre er mot divisjonens to beste lag - Finnsnes og Fløya. L/K har potensiale til å lage trøbbel for begge de grønne lagene, men det er en noen kamper siden L/K tok ut potensialet sitt. Det er riktignok bare syv poeng opp til tredjeplassen også, så klarer vi å plukke litt poeng fremover så kan L/K forbedre tabellposisjonen raskt.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Christer Steinvik, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk, Stian Nordby, Kristian Knutsen, Jonathan Talseth Nilsen, Mads Bjørkly
Ramfjord 2 - L/K 2 1-10:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2013

Ny storseier for syverlaget
Tosifret i bortekampen mot Ramfjord fredag.

Det ble til slutt 1-10 i SIF-bobla fredag etter 0-4 til pause. Lars Petter Rotvold Nilsen fulgte opp sine to mål for A-laget med ytterligere fire for L/K 2, mens Freddy Skogvang og Stian Kviteberg scoret to hvert.
I tillegg tegnet Tor Arne Larsen og Ken Stian Olsen seg på scoringslista - sistnevnte i sin første kamp for sesongen. En god kamp av L/K og en meget stødig forestilling av keeper Daniel Karlsen - som altså nesten klarte å holde buret helt reint gjennom 90 minutter med syverfotball. En bra prestasjon i seg selv.


L/Ks lag: Daniel Karlsen, Trond-Egil Larsen, Tor Arne Larsen, Ken Stian Olsen, Freddy Skogvang, Frode Følstad, Stian Kviteberg, Kristoffer Fagerborg, Lars Petter Rotvold Nilsen, Jan-Robin Bjørn.6. divisjon: L/K 2 - Real Romsa 4-4

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2013

Reell spenning mot Real Romsa
Sterk prestasjon av L/K 2 på hjemmebane.

L/K ledet 4-1 tidlig i andre omgang etter en svært solid første omgang der ungguttene Markus Karlsen Skogheim og Magnus Wikbo Samuelsen (2) sto for scoringene. Spesielt Samuelsens første mål var en sterk prestasjon av den unge spissen.

Trond-Egil Larsen tok hjemmelaget opp i en 4-1 ledelse på en suser av et frispark, men Real Romsa, som kjemper i toppen i divisjonen hadde et ekstra gir mot slutten og berget til slutt 4-4 mot L/K-laget.

Småbittert, ettersom RRs siste mål kom veldig sent. At L/K hadde flere smellfeite sjanser etter det igjen gjør at det alt i alt hadde vært fortjent om hjemmelaget hadde tatt alle poengene. Real Romsas trener Håkon Winther, med fire suksessrike sesonger i L/K-trøya, kunne dra tilbake til Tromsø med ett poeng. Artig gjensyn også med den godgutten Tord Morten Moen Peltoperä – også han med en fortid i L/K.

L/K 2 er inne i et tøft kampprogram. Dette var den tredje kampen på en uke og fredag kommer den fjerde - borte mot Ramfjord 2 i SIF-bobla.

L/Ks lag:

Johan Valø

Frank Nilsen

Sondre Jensen

Morten Jakobsen

Sigmund Forfang

Trond-Egil Larsen

Stian Kviteberg

Magnus Wikbo Samuelsen

Markus Karlsen Skogheim

Martin Strand
Treningskamp: L/K - Kvaløya 8-1

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2013

Endelig en L/K-seier
Selv om det bare var treningskamp...

8-1 over Kvaløya bærer bud om en liten opptur for L/K – både forover og bakover. Selv om motstanden hører hjemme i 4. divisjon så lar en 8-1 seier seg absolutt høre.

Stian Nordby scoret to på sin gamle hjemmebane på Storelva, mens Mads Bjørkly puttet t0. De øvrige målscorerne var Marius Grønnbakk, Vegard Emaus Nikolaisen og Lars Petter Rotvold Nilsen (2).

Følgende 14 spilte kamp i går:

Kristoffer Granås

Edvard Hamnvik Sagelv

Marius Dreyer

Christer Steinvik

Stig-Roar Hansen Rognli

Vegard Emaus Nikolaisen

Marius Grønnbakk

Kristian Knutsen

Jonathan Talseth Nilsen

Mads Bjørkly

Stian Nordby

Frode Følstad

Lars Petter Rotvold Nilsen

Kristoffer Brenn
3. divisjon: L/K - Ishavsbyen 2-6

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2013

Bekmørkt på Polleidet
2-6 for Ishavsbyen, det fjerde hjemmetapet på rad, illustrerer hvor langt nede L/K er for tiden.

Med tapet i dag ramler L/K ned mot bunnen av tabellen i 3. divisjon Trofi. Ishavsbyen, som lå tredje sist før kampen, passerte faktisk L/K på tabellen og nå er det alle mann til pumpene fremover. Bunnstriden er i alle fall et faktum de neste ukene.

L/K lå under 0-2 allerede etter fem spilte minutter. Store feil i den bakre fireren ble hardt straffet av Ishavsbyen, som scoret på de mulighetene de ble foræret. Etter 12 minutter var det imidlertid håp i L/K-leiren igjen etter at venstreback Stig-Roar Hansen Rognli slo et hardt frispark fra høyre. Kaptein Vegard Emaus Nikolaisen får viderebefordret den i mål til 1-2 og ble kreditert målet av dommertrioen.

Men dessverre var selvdestruksjonsknappen hyppig i bruk i L/K-forsvaret frem mot pausen. Etter en drøy halvtime er det duket for 1-3 og sannelig klarer ikke IFK å sette inn 1-4 på et langskudd like før pause.

Etter hvilen var det heller ikke så mye å juble for. L/K virket bestemt på å prøve å ta igjen litt av IFK-forspranget. Ingenting å si på innsatsen i starten av omgangen, men i dag var vi rett og slett ikke gode nok. L/K produserte ikke særlig med sjanser verken i første eller andre omgang, men ett mål skulle vi få. Og det var et pent ett også. L/Ks beste i dag, Oskar Kleveland Leiros, slår et perfekt vektet innlegg fra høyresiden. På bakerste har innbytter Mats-Haakon Karlsen kommet seg i posisjon og hans heading går i perfekte bue over IFK-keeper Ken Arne Moldenæs og inn i hjørnet. Da var det fortsatt halve omgangen igjen og et aldri så lite stormløp mot IFK-forsvaret kunne skapt spenning i kampen. 

Men L/K evnet dessverre ikke å få til noe større press på IFK og isteden er det bortelaget som får de to siste målene i kampen, blant annet IFK-spissen Sondre Flaats tredje for ettermiddagen. 

Ekstremt få lyspunkter på Polleidet i dag. Selve gressbanen er selvsagt et lysende unntak. Gressteppet hadde fortjent en bedre forestilling enn det David Lundblads menn presterte i dag.  

Neste kamp er borte mot Kirkenes. En tøff kamp for et L/K-lag som virker blottet for selvtillit. Men kanskje underdog-stempelet kan slå positivt ut de røde og blå.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Knutsen, Oskar Leiros; Stian Nordby, Christer Steinvik, Lasse Johnsen; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Lars Petter Rotvold Nilsen, Mats-Haakon Karlsen

Ingen gule kort

Dommer: Roald Johansen, meget god6, divisjon: TUIL 3 - L/K 2 9-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Aug 2013

         Holdt ikke heeelt inn
L/K 2 ledet 4-1 på TUIL Arena etter 70 minutter. Så sprakk det.

L/K 2 stilte uten innbyttere mot ungguttene i TUIL 3 på TUIL Arena i kveld og det viste seg å bli litt for utfordrende. Hadde det vært snakk om 2 x 35 så hadde likevel L/K tatt en komfortabel seier. For etter 70 minutter ledet L/K faktisk 4-1 etter to mål av den gamle goalgetter Jørn Henriksen og ett hver av Trond-Egil Larsen og Magnus Wikbo Samuelsen. Nevnte Henriksen fikk imidlertid en liten strekk da det gjensto rundt 20 minutter, og uten innbyttere ble det dermed blytungt for L/K 2. Til slutt sto det 9-4. 

- Hadde vi hatt et par innbyttere så hadde vi vunnet kampen, sier lagleder Trond-Egil Larsen. Men denne gangen var det ingen å dra veksler på fra benken. 
Tirsdag er det ny kamp - denne gangen hjemme på Geitnes.

L/Ks lag: Daniel Karlsen, Trond-Egil Larsen, Jørn Henriksen, Martin Strand, Magnus Wikbo Samuelsen, Markus Karlsen Skogheim, Frode Larsen6. divisjon, L/K 2 - Tromsøysund 21-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2013

Så løsnet det på hjemmebane
Solide sifre da Tromsøysund ble beseiret på Geitnes i kveld.

L/K 2 har vunnet mye borte, men gått på tap hjemme så langt i år. Men i kveld var det "Lyngen-gjengen" sin tur til å bidra med målforskjellpynt. Eller hva sier dere til 21-2, enda bedre enn det vi presterte mot Tromsøysund i Tromsø i vår? Da ble det nemlig bare 20-3 til L/K 2...

L/K førte kampen fra start til mål. Det sto moderate 6-2 til pause, men etter hvilen sprakk de lyseblå fra Tromsø fullstendig og målene rant inn - godt fordelt på de fleste av L/Ks utespillere. 

L/Ks lag hadde god aldersspredning. Eldstemann var 52, mens den yngste var 16. Yngstemann, Markus Karlsen Skogheim, debuterte på seniornivå på en flott måte - med tre mål, slepen teknikk og kloke valg på midtbanen. Kjempeartig å se! Markus er forøvrig onkelungen til L/K-stopper Mats-Haakon Karlsen. 

PS! Eldstemann var Sigmund Forfang. Han har stått for mer berømte assists enn de han presterte i kveld, men det ble endel nestsist på lynvingen fra Oksvik - i tillegg til de to målene han scoret selv. Assistkongen i dag var imidlertid Stian Kviteberg, som dominerte sin høyreside i alle de 83 minuttene han spilte.

L/Ks lag, med antall mål i parantes:
Johan Valø
Stian Kviteberg (2)
Martin Strand (4)
Sigmund Forfang (2)
Sondre Jensen
Magnus Wikbo Samuelsen (4)
Markus Karlsen Skogheim (3)
Henning Hansen (3)
Trond Egil Larsen (2)
Uno Nesvik (1)3. divisjon, Hammerfest - L/K 2-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Aug 2013

Avgjort etter 13 minutter
L/K måtte dra hjem fra Hammerfest uten poeng.

Det ble for tøft å ta poeng mot Hammerfest på bortebane lørdag. HFK scoret to mål før kvarteret var gått og det var nok til å vinne kampen mot et L/K som spilte en første omgang under pari, men som hevet seg etter hvilen.

HFKs første mål kom allerede etter tre minutter og var et selvmål, mens Andreas Bjørgve puttet på til 2-0 etter 13 minutter. Da så det mørkt ut for L/K på solfylte Breidablikk, men L/K-guttene klarte å heve seg tilstrekkelig til å holde HFK stangen resten av kampen.

L/K har startet høstsesongen med to strake tap mot motstandere som lå bak oss på tabellen. Neste helg er det Ishavsbyen hjemme. For å ikke bli blandet inn i de lavere delene av tabellen så bør det bli tre poeng her.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Oskar Leiros, Kristian Knutsen; Stian Nordby, Jonathan Talseth Nilsen, Christer Steinvik, Mads Bjørkly

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Lasse Johnsen, Lars Petter Rotvold Nilsen.
L/K-avgang:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Aug 2013

Steffen til Senja på lån
L/Ks storscorer prøver lykken i allnorsk fotball.

Steffen Dreyer har spilt de siste kampene for L/K etter å ha vært i tenkeboksen ift. videre fotballsatsing i vår. Steffen har ikke lagt skjul på at han har ønsket å prøve seg høyere opp i divisjonssystemet - åtte år etter at han spilte allnorsk fotball med L/K. Nå får han sjansen når han går på lån til FK Senja - som skal kjempe for å unngå nedrykk fra 2. divisjon.

Tidenes L/K-toppscorer spilte høståpningskampen mot Norild forrige helg, men i løpet av uka var klubbene enige om en overgang for spissen. Selv om L/K svekkes offensivt, så blir det spennende å se hva Steffen kan utrette i 2. divisjon i høst.

Bortsett fra et lite opphold i Nordkjosbotn høsten 2010 - vinteren 2011, så har ikke Steffen spilt seniorfotball for andre klubber enn L/K. Låneperioden går ut sesongen 2013 og vi ønsker Steffen lykke til i blått!
3. divisjon: L/K - Norild 1-5:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2013

En stygg hjemmesmell
L/K-spillerne var ikke på stasjon da kampen skulle avgjøres. Dermed ble det en tung start på høstsesongen.

L/Ks tredje strake hjemmetap kom på Geitnes i kveld. Norild viste seg som et bra og ikke minst effektivt lag og straffet L/K brutalt for ukonsentrert spill i forsvar. Hele 1-5 stod det da dommer Peder Amundsen blåste av kampen - et resultat som er ekstremt flatterende for bortelaget, men som sier litt om at L/K sviktet i de avgjørende situasjonene og øyeblikkene i kampen.

0-1 kom allerede etter fem minutter på dagens første konsentrasjonssvikt. Norild får corner fra høyre og bruker to mann til å ta den. Ingen L/K-spillere er obs på faren og dermed kan Norild sette en avslutning i korthjørnet til Kristoffer Granås. 

0-2 kommer etter et utkast av L/K-keeperen, som Norild plukker opp. L/K-forsvaret har mer enn én mulighet til å avklare, men nøler og får 0-2 i sekken - til tross for at hjemmelaget på dette tidspunktet var det førende laget. Småpene kombinasjoner og tidvis bra angrepsspill ga flere store sjanser for L/K. Spesielt Jonathan Talseth Nilsen kom til mange tilbud i dag, men det manglet litt krutt og besluttsomhet i avslutningene. 17-åringen ble likevel fortjent kåret til dagens L/K-gutt.
Tellende resultat fikk ikke L/K før etter 36 minutter. Da kombinerte Jonathan Talseth Nilsen og Stian Nordby pent og sistnevnte kunne avansere inn i Norild-feltet og komme alene med keeper. Nordby avslutter sikkert til 1-2 og gir L/K fornyet selvtillit før pause.

I andre omgang er det L/K som skaper sjansene, men kampen står og vipper - hvem får det første målet. Dessverre for L/K er det bortelaget. En flott avslutning dupper over L/Ks Kristoffer Granås og ned i lengste hjørne etter 60 minutter. Fem minutter senere sitter 1-4 ved Brian Dibula Paul som klinker ballen vakkert opp i hjørnet fra langt hold. Samme mann setter også 1-5 etter å ha utnyttet en misforståelse i L/K-forsvaret. Ballen blir ikke avklart og kampens store spiller plukker den foran skotuppen til L/K-keeper Granås og kan enkelt trille inn 1-5.

Like etterpå blir tremålsscoreren utvist etter å ha gått til angrep på L/K-keeper Granås. Keeperen får gult i klammeriet, mens Dibula Paul altså fikk rødt kort. De siste syv minuttene pluss tillegg må derfor Norild spille uten sin spiss, men det går helt fint for hjemmelaget. Luften har gått ut av L/K-ballongen og det blir ikke engang et trøstemål for rekkeleder Steffen Dreyer og co. 

En tragisk start på høstsesongen. Norild klatrer helt opp i ryggen på oss etter borteseieren og nå er L/K nødt til å få noe ut av bortekampen i Hammerfest neste helg. Da har vi forhåpentligvis med oss både Mads Bjørkly, Alex Berger Sørensen og Lasse Johnsen. Alle tre sto over i dag.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Jan-Robin Bjørn; Marius Grønnbakk, Kristian Knutsen; Stian Nordby, Jonathan Talseth Nilsen, Oskar Leiros; Steffen Dreyer

Innbyttere: Christer Steinvik, Stig-Roar Hansen Rognli, Lars-Petter Rotvold Nilsen.

Gule kort L/K: Christer Steinvik, Jonathan Talseth Nilsen, Kristoffer Granås

Dommer: Peder Amundsen, Skjervøy - G minus i dag. 
Høstsesongstart, L/K - Norild:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jul 2013

Vårtapet er ikke glemt
Endelig får L/K og David Lundblad muligheten til å revansjere vårsesongens største tap.

Etter å ha tilbakelagt den tradisjonstunge treningsleiren i Piteå er David Lundblads menn klare for dyst igjen i serien. 
17 poeng og fjerdeplass etter vårsesongen er mer enn godkjent. Nå skal tabellposisjonen forsvares og da må vadsøværingene slås på kunstgresset på Geitnes - ikke minst fordi det ble 0-4 i sekken for L/K i vårkampen.

David Lundblad er i alle fall klar.
- Vi er godt forberedt, ja! Vi har hatt et veldig bra treningsopphold i Piteå og mange gutter begynner å finne toppformen. Jeg gleder meg veldig til kamp og vi er overklar for å komme i gang igjen! Forhåpentligvis får vi se et L/K-lag med masse energi og spillerglede, som er mer enn interessert i å vise seg fram for Lyngen-publikummet, sier Lundblad.

L/K-treneren skulle nok gjerne hatt med seg L/Ks finnmarkingene Mads Bjørkly og Lasse Johnsen i krigen fredag. Men begge har meldt forfall til denne kampen. Det samme har Kristoffer Brenn, som fortsatt ikke er kampklar etter skaden han pådro seg i vinter. 
Mer kampklar er Alex Berger Sørensen, som skadet seg i debuten på Polleidet før ferien. Men heller ikke han er med i morgen.
Det betyr at andre får sjansen. 
L/K-kaptein Vegard Emaus Nikolaisen er i alle fall klar til innsats.
- Vi gleder oss veldig til kamp nå, ja. Vi har jobbet godt i sommerpausen og samtidig vet vi at vi er sterke på Geitnes. I tillegg har vi masse folk i godt slag, sier Nikolaisen, som for egen del mener at formen er solid i anmarsj.
- Jeg satser på Piteå-effekten!

Kampen går på Geitnes på grunn av trekkspillfestivalen på Polleidet denne helgen. Kampstart 19.15. Vel møtt i finværet! 

6. divisjon: L/K - Kvæsma 2-3, Blåmann - L/K 2-12:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jun 2013

Taper hjemme, vinner borte

Mandag gikk L/K2 på sitt andre strake tap på hjemmebane mot Kvæsma. Det endte med 2-3 tap etter at L/K2 hadde kjempet seg tilbake fra stillingen 0-2. L/K stilte med 61-modellen Sigmund Forfang, samt ytterligere fem over 40 år, men holdt godt følge med Kvæsma, som scoret vinnermålet helt på slutten av andre omgang. L/K2 scoret begge målene sine i en god periode i andre omgang. Henning Hansen scoret 1-2, mens utligningen kom på selvmål etter en corner av Oskar Leiros. 

L/K2s lag: Daniel Karlsen, Johan Valø, Sigmund Forfang, Henning Hansen, Rune Lillevik, Cato Larsen, Stian Kviteberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Oskar Leiros, Torbjørn O. Karlsen, Uno Nesvik, Frank Nilsen

Det gikk atskillig bedre for L/K2 onsdag kveld mot Blåmann i Ersfjorden. Der ble det 2-12 seier til L/K2 etter blant annet fire mål av Oskar Leiros og tre mål av Frode Følstad. De andre målene ble satt av Martin Strand, André Fagerborg, Tor Arne Larsen, Trond Egil Larsen og Stig-Roar Hansen Rognli. I tillegg spilte Jens-Georg Løvland og Freddy Skogvang for L/K2 i dag. André Fagerborg sto forøvrig i mål (!) og det gjorde han med bravur i dag. 
3. divisjon, Skarp - L/K 1-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jun 2013

Nesten et topplag
L/K slo fryktelig tilbake på bortebane i kveld.

Jonathan Talseth Nilsen og Steffen Dreyer, samt en uheldig Skarp-spiller, stod for målene i dagens sterke seier på bortebane mot Ståle Johansen og hans Skarp.

L/K ledet 0-1 til pause etter Talseth Nilsens scoring, der han kom alene med keeper etter frispilling av venstreback Jan-Robin Bjørn. Skarp utlignet etter 12-13 minutter av andre omgang, men et selvmål like etterpå førte L/K i ledelsen igjen. Mot slutten kunne ting ha bikket begge veier, men Steffen Dreyer gjorde det han kan best, score mål, og kunne dermed sikre seieren like før slutt.

At vi slår et Skarp-lag som vi tapte 2-9 for i vinterserien med 3-1 nå, attpåtil på bortebane, viser at David Lundblads menn har kommet langt på kort tid (selv om svake resultater på hjemmebane i de to siste kampene viser at stabiliteten ikke er helt der ennå).

David Lundblad drar igjennom første omgang her:

Vi kommer godt i gang og er med fra start i dag. Vi skaper en stor sjanse allerede etter to minutter som jeg så i mål. Etter det er det jevnt fram til 25-30 minutter. Da tar Skarp over, sier Lundblad.

Han slår fast at Skarp er et godt lag, til tross for at de manglet litt firepower på topp i og med at brødrene Uros og Milos Vucenovic manglet i dag.

- Vi møter et godt lag som er veldig spillende og som har stor bevegelse. Spesielt Hans Åge Yndestad er vanskelig å få tak på med sine konstante og gode bevegelser, sier Lundblad.

Samtidig er vi farlige på kontringer og det er da også slik 0-1 målet kommer.

- Jan-Robin Bjørn finner Jonathan Talseth Nilsen i bakrommet. Han er sikker alene med keeper. Deilig å få et mål fem minutter før pause!

Andre omgang blir mye lik den første ifølge L/K-treneren.

- De har mye ball og spiller oss tidvis veldig lave. Vi kjører kontra når muligheten byr seg. Kristoffer Granås gjør noen veldig gode redninger og både stoppere, backene og hele midtbanen gjør en stor innsats, vinner dueller og legg ned mange meter, sier Lundblad.

Mot slutten har hjemmelaget et visst trykk.
- Ja, de skaper litt, men samtidig burde vi utnyttet kontringsmulighetene bedre. Men det var deilig å se Steffen sette 1-3, sier David - med krav på å bli trodd.
 
Han oppsummerer på følgende måte:
- Jeg er veldig fornøyd med både resultat og prestasjoner. En nydelig lagseier der alle har bidratt. Nå blir vi å gå masse energi inn i ferien og ikke minst til treningsleiren i Piteå. Men først unner jeg guttene en ferie, sier Lundblad.
 
17 poeng til ferien er L/K-treneren slett ikke misfornøyd med.
- Jeg skulle gjerne ha vært oppe på et poengsnitt på 1,75 - 1,8. Men vi har slått Skarp borte og Fløya hjemme. Det er sterke prestasjoner. Og så er vi ikke bedre enn at vi har variert litt for mye i mange kamper. Men isolert sett bør vi være fornøyde, sier Lundblad.
 
L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Jan-Robin Bjørn; Marius Grønnbakk, Kristian Knutsen; Stian Nordby, Jonathan Talseth Nilsen, Steffen Dreyer; Mads A. Bjørkly
 
Innbyttere: Oskar Leiros inn for Bjørkly (72)
Christer Steinvik inn for Nordby (79)
Mats-Haakon Karlsen inn for Steffen Dreyer (89)
 
 
 6. divisjon, L/K2 - RUIL2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jun 2013

Årets første tap
B-lagets første hjemmekamp førte også til årets første tap.

En jevn kamp, som L/K ledet lenge, endte til slutt med et 5-7 tap for Ramfjord 2.

L/K ledet 3-0 i første omgang og hadde veldig god kontroll, men slapp RUIL inn i kampen. Mot slutten ble et ganske tilårskomment L/K-lag slitent og Ramfjord kunne sette inn nådestøtet.

Mange over førti på dagens utgave av L/K2. Det ble nok litt for mange årsdebuter på én gang i dag, men L/K2 klarte seg likevel bra.

Målscorere: Henning Hansen 2, Torbjørn O. Karlsen 2, Rune Lillevik

Lag: Johan Valø, Frank Nilsen, Uno Nesvik, Tor Arne Larsen, Jens-Georg Løvland, Rune Larsen, Torbjørn O. Karlsen, Henning Hansen, Oskar Leiros, Stig-Roar Hansen Rognli, Rune Lillevik.3. divisjon: L/K - Porsanger 0-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jun 2013

Sliter på hjemmebane
L/Ks rykte som solid hjemmelag fikk seg et nytt skudd for baugen i dag.

Oppgjøret mot Porsanger i ettermiddag endte med svært så svakt resultat for L/K. 0-1 på hjemmebane er ikke hverdagskost. Det går år og dag mellom hver gang vi ikke makter å score på hjemmebane, og når motstanderen i tillegg klarer det - ja, da blir det tap.

Porsanger ledet 0-1 til pause etter scoring av Adrian Olsen. Og det skulle vise seg å bli kampens eneste scoring.

L/K-trener David Lundblad var en skuffet mann etter tapet i dag, som etterlater L/K i solid ingenmannsland på tabellen:

- Vi får den verst tenkelige starten på kampen med mål allerede etter to minutter. Vi skaper endel utover i omgangen og burde klart å sette minst én av sjansene - selv om jeg ikke føler at vi er på det nivået vi ønsker å være, sier Lundblad.
 
I pausen fokuserer L/K på å prøve å seg 5-10 prosent, med litt bedre bevegelser og litt mer presisjon og balltempo.
 
- Men likevel sliter vi med å skape det store i andre omgang, selv om vi har to-tre store sjanser, sier Lundblad, og fortsetter:
- Kort oppsummert så ser vi at vi variere mye i prestasjonene fra kamp til kamp. Kanskje ikke unaturlig med en helt ny spllergruppa og mye unge gutta, men likevel ikke slik vi vil fremstå, sier Lundblad.
 
L/K tapte gresspremieren mot Senja for 14 dager siden. I dag skulle hjemmestatistikken på fote igjen, men det ble med tanken.
- Jeg følte at vi var godt forberedt. Vi virket veldig  klar for å ta tilbake Polleidet idag, men sånn gikk det ikke, medgir Lundblad.
 
Han mener det var for mange spillere idag som ikke var på sitt vante nivå.
- Det blir lagt ned for få meter til at vi skal klare å vinne på en stor, fin Polleidet-matte.
 
Allerede torsdag venter solide Skarp på bortebane.
- Nå skal vi riste av oss skuffelsen og se frem mot Skarp torsdag. Tror det er en kamp som kan passe oss godt, sier Lundblad.
 
L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Jan-Robin Bjørn; Kristian Knutsen, Marius Grønnbakk, Stian Nordby, Lars-Petter Rotvold Nilsen; Mads Bjørkly, Steffen Dreyer
 
Innbyttere: Christer Steinvik, Oskar Leiros, Stig-Roar Hansen RognliSankthansturneringa:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2013

Alt på samme dag
Sankthansturneringa i Nordreisa blir en ren lørdagsturnering.

Turneringsoppsettet for Sankthansturneringa i Nordreisa er klart. Det blir ren lørdagsturnering, så det blir ikke behov for overnatting hvis man ikke absolutt vil :-)

Terminlisten for L/K finner dere her: http://www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=sthansturneringa2013v2


Første kamp går 11.20, så da går det greit å ta 09.10-ferga fra Lyngseidet. (Lurt å være ute i god tid, i tilfelle mye trafikk). Siste kamp går 16.40, så da har vi greit med tid til å rekke 18.30-ferga tilbake fra Olderdalen.

Følgende spillere blir med på turneringen:
Frida Letto
Tobias Bekkstrand
Anna van Gemert Ross
Regine Mortensen
Tordar Eidet Karlsen
Johannes Lundvoll
Markus Nordby

I tillegg sper vi på med Odin og Berger ved behov. 6-8 årslaget har også turnering samme dag.

Turneringen finner sted på Ymber Arena, som ligger på høyre hånd på langstrekningen rett før du kommer til selve Storslett. Lett å finne!

Lagleder for 9-10 årslaget blir Frank Bekkstrand. Evt. spørsmål rettes til ham eller til Torbjørn O.K.


3. divisjon: Tverrelvdalen - L/K 2-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jun 2013

Nordby matchvinner
På overtid tar Stian Nordby ansvar og setter inn 2-3 på straffe.

Seieren over Tverrelvdalen i Tverrelvdalen lørdag var utrolig viktig for L/K. Med de tre ervervede poengene ligger L/K, med sine 14 poeng, fint til i sjiktet bak den suverene serieleder Finnsnes.

Det var TIL som startet best i Alta. Allerede i kampens første minutter går hjemmelaget opp i ledelsen ved Joakim Fossmo etter corner. Etter 17 minutter utligner imidlertid hammerfestgutten Mads A. Bjørkly for L/K. Bjørkly løper igjennom TIL-forsvaret og setter utligningen - hans fjerde seriemål for året.

Men TIL ga seg ikke så lett. De tar ledelsen igjen, ti minutter før pause. En heading på bakerste fra Fredrik Arnesen finner nettet bak L/Ks Kristoffer Granås. Det blir også pauseresultatet.

I andre omgang er L/K det beste laget. Vi presser på for en utligning og TIL har kun sporadiske oppløp på kontringer. Comeback-mannen Steffen Dreyer setter 2-2 midtveis i andre omgang og på overtid får Stian Nordby altså mulighet til å bli matchvinner. Den sjansen tar lyngengutten fra Kvaløya godt vare på.

Ifølge rapportene er det mange L/K-spillere som kan være veldig fornøyde med sin innsats. Kristoffer Granås gjør en avgjørende redning sent i kampen og det vanker også ekstra skryt til Kristian Knutsen og Marius Grønnbakk i dag. Men hele laget skal ha all mulig skryt for de tre poengene!

* Steffen Dreyer scorer i sin andre kamp på rad. Hvor mange kamper med mål klarer han på rappen nå?

* Mads Bjørkly og Jonathan Talseth Nilsen er L/Ks toppscorere, med fire mål hver.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Sagelv, Marius Dreyer, Lasse Johnsen, Vegard Emaus Nikolaisen; Marius Grønnbakk, Kristian Knutsen; Stian Nordby, Jonathan Talseth Nilsen, Steffen Dreyer; Mads Bjørkly

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Lars Petter Rotvold Nilsen, Oskar Leiros
6. divisjon: Real Romsa - L/K 2 6-7

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jun 2013

B -laget fortsatt ubeseiret
Ny sterk seier på bortebane for L/K 2.


L/K2 lå under 4-1 til pause for Real Romsa på Alfheim i kveld, men kom sterkt tilbake i andre omgang - anført av en nyankommet Steffen Dreyer. 

L/K ble ifølge lagleder Tor Arne Larsen ganske rundspilt i første omgang og lå fortjent under for Real Romsa. Men en aldri så liten tordentale fra Larsen i pausen hjalp på.
I andre omgang snudde det totalt, Real Romsa begynte å gjøre feil, tydelig stresset av Steffen Dreyers inntreden på banen, og like før slutt kunne veteran Frode G. Larsen sette inn 6-7 etter flott forarbeid av Stig-Roar Hansen Rognli.

Da hadde Steffen Dreyer satt to, Trond-Egil Larsen to og Stian Kviteberg ett, i tillegg til at Frode Larsen hadde tegnet seg med ett mål til før matchvinnermålet. Trond-Egil Larsens ene mål var for øvrig en vakker soloprestasjon fra den solide stopperen fra Svensby.

Kampen gikk surrealistisk nok på livestream i regi av Real Romsa, med to kommentatorer i studio og flere kamera. Ganske utrolig! Kampen kan ses her! (Advarer mot mye kluss på navnene til L/K-spillerne. Kampen starter 18 minutt ut i klippet).

L/Ks lag: Daniel Karlsen, Trond-Egil Larsen, Stian Kviteberg, Ole Remi Hausner, Steffen Dreyer, Oskar Leiros, Frode G. Larsen, Freddy Skogvang, Stig-Roar Hansen Rognli.

Lagleder for Real Romsa er for øvrig den gamle L/K-helten Håkon Winther, som spilte for L/K i perioden 2002-2005. Da var han lagkamerat med mange av spillerne som laget hans møtte i dag. L/K - Senja 2 3-5:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2013

Fant bunn-nivået sitt
L/K klarte aldri å komme helt tilbake etter årets dårligste førsteomgang.

Det så bekmørkt ut etter 0-3 etter første omgang mot Senja 2 på gresset på Polleidet. L/K slet maksimalt defensivt og skapte knapt noenting foran Senjas mål. En god sjanse til Lasse Johnsen etter tre-fire minutter, heading over etter godt forspill, var stort sett det eneste L/K hadde å by på de første førtifem.

Senja gikk ikke amok de heller, men de klarte likevel å putte tre ganger før pause. Først ved banens bestemann, Rune Isaksen. FK Senja får et frispark på skrått like utenfor 16-meteren til L/K. Isaksen, som er kjent for sin skuddfot, skyter hardt i lengste. L/K-keeper Kristoffer Granås bokser, men får ikke godt nok treff. Dermed går ballen bak i lengste hjørnet. 
0-2 kommer like etterpå, ved Dan Robin Wilsgård. Han står plutselig alene i feltet og setter ballen rlig i lengste hjørne. 

Etter 31 minutter står det 0-3. Et pent angrep av Senja, som angriper på sin venstreside. Innlegget tar Isaksen seg av og headingen går utagbart ned i høyrehjørnet til L/K-keeper Granås.

L/K skaper knapt noen ting i første omgang, og det ligger i kortene at L/K-trener David Lundblad vil gjøre grep i pausen. Etter en aldri så liten tordentale får Steffen Dreyer og debutant Alex Berger Sørensen sjansen til fordel for Mats-Haakon Karlsen, som hadde gult kort, og Edvard Hamnvik Sagelv. Og byttene betaler seg tidlig. Alex Berger Sørensen setter inn 1-3 etter en corner som han selv tar. Jan Robin Bjørn, som ble kåret til dagens L/K-gutt, møter ballen på første og returen havner tilbake til Alex ute på kanten. Han skyter med høyra og ballen går i vakker bue i mål til 1-3.
Så er Mads Bjørkly fri i feltet bare tre minutter senere. Han blir tatt i ryggen og straffen er klar. En annen pauseinnbytter, Steffen Dreyer, tar straffen men klinker den via keeperen, i tverrliggeren og ut. Så kontrer Senja og scorer istedenfor 1-4 - et mål som svettet og stinket av offside. En skikkelig nedtur for et L/K som så ut til å kjempe seg inn i kampen.

Steffen Dreyer gjorde bot for straffebommen med å skape 2-4 nesten alene. Han stjeler ballen fra Senja-forsvaret med intens jobbing. Så avanserer han, slår ballen til Mads Bjørkly, får den tilbake og skyter hardt og lavt i nærmeste hjørne. Da var det spilt 61 minutter og i denne perioden har L/K en ny mulighet til å ta igjen FKSs forsprang. Nydelig spill av Jonathan Talseth Nilsen og Steffen Dreyer sørger for å få Mads Bjørkly på blank goal, med keeperen utspilt. Men Bjørkly klarer ikke å få avslutningen på må og en gyllen mulighet til å få kontakt med FKS går i vasken.

Istedenfor spiller FK Senja L/K ut etter alle kunstens regler etter 73 minutter. Krister Flytøren får æren av å runde keeper Granås og sette 2-5 på glitrende vis. Da var det meste kjørt, selv om Mads Bjørkly får 3-5 etter 82 minutter. Frispillingen fra Marius Grønnbakk var det klasse over. 
Normalt sett skulle det være tid for en sluttspurt, men L/K klarte aldri å gjøre det virkelig spennende på Polleidet igjen.

Tross alt mye positivt å hente ut av andreomgangen. Steffen Dreyer var veldig frisk og innsatsfylt når han ble byttet inn foran andre omgang og flere andre hevet seg kraftig etter hvilen. Så kan man si at hadde Dreyer satt straffen, så hadde det stått 2-3 istedenfor 1-4, som det ble på det påfølgende FKS-angrepet. Da hadde L/K neppe tapt kampen...

* L/Ks debutantmålscorer Alex Berger Sørensen fikk bare knapt 20 minutter som innbytter før han selv måtte byttes ut. Han pådro seg en skikkelig strekk bak i høyrelåret og måtte melde pass. Sannsynligvis må han stå over de neste kampene.

* Med seier i dag hadde L/K krøpet helt opp i tetsjiktet bak suverene Finnsnes. I steden for blir vi liggende som en middelhavsfarer med våre 11 poeng. Mot Tverrelvdalen neste helg er det dermed bare tre poeng som gjelder.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn; Kristian Knutsen, Vegard Emaus Nikolaisen; Marius Grønnbakk, Jonathan Talseth Nilsen, Lasse Johnsen; Mads Bjørkly
Innbyttere: Steffen Dreyer, Alex Berger Sørensen, Oskar Leiros

Dommer: Inge Jenssen - den vanligvis så bunnsolide dommeren gjorde etter vår mening mye rart i dag. Men tapet sørget L/K for selv.L/K - Senja 2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Jun 2013

L/K på gresstilvenning
Årets to første økter på gress i helga. Mandag kommer senjaværinger på besøk.

Gressbanen på Polleidet viser stigende form og i helga kjørte L/K dobbelsamling i forkant av gresspremieren mandag kveld mot Senja 2.
Solid oppmøte fredag og lørdag borget for to gode økter med mange spillere som aldri har vært på Polleidet som L/K-spiller før. Gressbanen er veldig bra til å være tidlig i juni og guttene ble etterhvert godt vant til det i 2013 litt uvante underlaget.

Fredagsøkta ble avsluttet med kveldsmat og landskamp på storskjerm på Fablab. Vinnerne av årets første gressturnering ble Steffen Dreyer, Jonathan Talseth Nilsen, Marius Dreyer, Lasse Johnsen og Edvard Hamnvik Sagelv. De to førstnevnte vant også lørdag - som spisspar på scoringsøvelsen som ble ledet med jernhånd av hjelpetrener og gammel storscorer Vegard Bjørn Olsen. På spilløkta etterpå holdt keeper Kristoffer Granås nullen i alle tre kampene og slike prestasjoner blir av og til belønnet med en colaboks på L/K-samlingene. I alle fall ble det det lørdag.

En fotballferierende Trond Olsen var med på begge øktene på Polleidet i helgen og holder absolutt nivået brukbart :-) Honningsvågingen Lasse Johnsen benyttet også sjansen til å få tatt et skikkelig jeg-møtte-Vikingspiller-bilde.

Oskar Leiros tar seg en pust i bakken, mens Jan-Robin Bjørn, Alex Berger Sørensen og Jonathan Talseth Nilsen forbereder seg til neste øvelse. I bakgrunnen viser kaptein Vegard Emaus Nikolaisen skills.

Alex Berger Sørensen, L/Ks ny-spiller fra Tromsø, var på sin første L/K-samling noensinne. Han virker å ha glidd inn i gruppa på alle måter og er nok ikke så mange ukene unna toppformen.  Iron Man-deltager Ole Remi Hausner deltok også begge dagene. Han fikk vist at fotballtouchen fortsatt sitter veldig godt, til tross for at fotballen har stått i andre rekke i det siste.

Mandag klokken 19.15 kommer FK Senjas andrelag til Polleidet for aller første gang som et 3. divisjonslag. Senja ligger rett bak oss på tabellen med sine 10 poeng. Laget har riktignok en kamp mer spilt enn oss, men ingen skal være i tvil om at senjaværingene kan lage all mulig slags trøbbel for oss mandag kveld.

L/K-trener David Lundblad disponerer en mer eller mindre skadefri stall, bortsett fra Kristoffer Brenn. Et av spørsmålene er hvor mange minutter den tilbakevendte spissen Steffen Dreyer skal få. Også Mats Bjørkly og Marius Grønnbakk melder seg på etter å ha stått over mot Bjørnevatn forrige helg.

Keepertrener Henning Hansen sammen med Kristoffer Granås, liggende, og Johan Valø.
Bjørnevatn - L/K:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Jun 2013

Viktig med poeng i dag
David Lundblad får med fjorårets divisjonstoppscorer Steffen Dreyer til bortemøtet med Bjørnevatn.

Klokken 17.30 i dag spiller L/K sin aller første kamp noen sinne på Bjørneparken kunstgress. Seier her vil føre L/K helt opp i ryggen på Fløya og Kirkenes, som ligger som toer og treer på tabellen bak topplaget Finnsnes.

L/K kan imidlertid få det tøft mot hjemmelaget, i og med at David Lundblad mangler sentrale spillere til denne kampen. Både Mats A. Bjørkly, som var banens beste i seieren over Fløya forrige helg, og midtbanemotor Marius Grønnbakk må stå over på grunn av eksamener. Også Ole Oscar Ross er ute til denne kampen og dermed er L/K i utgangspunktet svekket offensivt. 

Det passer derfor veldig godt at Steffen Dreyer, 32 mål i 3. divisjon i fjor, har valgt å snøre på seg skoene igjen og ta turen opp til Bjørnevatn i dag. Elvevollingen la skoene på hylla i vinter, men har holdt seg i god form og kan fort utgjøre en forskjell i dagens kamp om han får sjansen.

Etter alle solemerker starter imidlertid storscoreren på benken i dag. Men skulle L/K slite med å få hull på byllen, så har i alle fall L/K-trener Lundblad opsjoner på benken. 
Mest sannsynlig får Jonathan Talseth Nilsen tillit som spiss i dag. Sist han fikk det, scoret han to mål mot Ishavsbyen... Flybåren sørfra får vi stopperkjempen Mats-Haakon Karlsen, som jobber i Oslo, og kaptein Vegard Emaus Nikolaisen, som har spilt supportercup i helga. 

Oskar Leiros, Christer Steinvik og Lars Petter Rotvold Nilsen ligger an til å ta de tre ledige plassene i startelleveren. Men det vet vi sikkert om noen timer.

Bjørnevatn har fått en tøff start på tilværelsen i 3. divisjon og ligger for øyeblikket helt sist med tre poeng. De poengene tok de nettopp i Bjørneparken - mot Tverrelvdalen. 

L/K kan ikke love mer enn sporadiske oppdateringer fra kampen på våre Facebook-sider. Men følg med likevel!

6. divisjon: Tromsøysund - L/K 2 3-20

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Jun 2013

Storseier på bortebane
L/Ks B-lag, med blant andre Frode Følstad og Trond-Egil Larsen, ga seg ikke før sneset var fullt.Frode Følstad og Trond-Egil Larsen hadde god kontroll i fredagens B-match

Det ble til slutt 3-20 til L/K 2s syverlag på Stakkevollan fredag kveld. Hjemmelaget Tromsøysund var ingen målestokk i det hele tatt for det meritterte og rutinerte laget til lagleder Freddy Skogvang.

Ingen av spillerne har spilt seriekamper for A-laget i år, men rutinen, samt løpsstyrke i topptrente folk som blant andre Ole Remi Hausner og Stian Kviteberg, gjorde L/K 2 til en uimotståelig motstander for bylaget. Når Hausner i tillegg viser seg som en målmaskin, så blir det vanskelige for motstanderne.

Gledelig å se André Fagerborg tilbake i L/K-trøya og i målprotokollen. Der havnet også Martin Strand, som med sine 19 år representerte ungdommen i laget fredag:

L/K stilte med følgende spillere (mål i parantes): Daniel Karlsen, David Lundblad (3), Steffen Dreyer (4), Frode G. Larsen (3), André Fagerborg (2), Ole Remi Hausner (6), Frode Følstad, Stian Kviteberg, Trond-Egil Larsen (1), Martin Strand (1) og Freddy Skogvang.

L/K 2 har dermed to seire og 27-5 i målforskjell etter sine to første syverkamper. Kampene til L/K teller med i divisjonen, men vi kan ikke rykke opp med laget vårt. Det er kun L/K som spiller syverfotball i vår 6. divisjonsavdeling.

Neste kamp er hjemme på Geitnes - mot TUIL 3. Den kampen går fredag og da vil nok publikum se både yngre og betydelig eldre L/K-spillere enn det som stilte opp mot Tromsøysund. L/K-trener David Lundblad ønsker å være litt forsiktig i bruken av spillere fra A-stallen i B-kampene, men når det passer inn i kampprogrammet i 3. divisjon så vil også A-spillerne kunne spille 6.  divisjon.
Bjørnevatn - L/K 2-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Jun 2013

Mistet to poeng på slutten
L/K klarte bare uavgjort mot Bjørnevatn i i dag.

Som i hjemmekampen mot  Kirkenes har vi 2-1 og tre poeng i lomma, men roter oss bort på slutten. 
Dermed må vi ta til takke med ett poeng mot Bjørnevatn i dag - til tross for at L/K var det beste laget.

- Ja, det var vi. Men vi var ikke så mye bedre enn dem som vi hadde trodd og håpet, sier L/K-trener David Lundblad.

L/K tok ledelsen på Bjørneparken kunstgress ved 17-årige Jonathan Talseth Nilsen. Han headet inn 0-1 etter et frispark fra den presise høyrefoten til Lars Petter Rotvold Nilsen, som seriedebuterte fra start for L/K i dag. 

Bjørnevatn utlignet imidlertid like etterpå etter et balltap på L/Ks midtbane som blir skjebnesvangert. Og det står uavgjort gjennom store deler av andre omgang før Lars Petter igjen slår et frispark. Denne gangen går den via en BIL-spiller og i mål og L/K kan juble for at en trepoenger nærmer seg. 

Men like før slutt klarer dessverre Bjørnevatn å utligne igjen og dermed er to poeng tapt i tetstriden for lyngsværingene.

- Vi gir bort poeng på slutten igjen. Det er bittert, men vi må bare jobbe på videre, sier L/K-trener Lundblad.

L/Ks kaptein Vegard Emaus Nikolaisen er også skuffet over at L/K ikke klarer å ro i land seieren i Bjørnevatn.

- Ja, veldig skuffet. Det føles unødvendig å gi fra oss ledelsen to ganger, sier Nikolaisen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn, Oskar Leiros, Vegard Emaus Nikolaisen, Stian Nordby, Christer Steinvik, Lars Petter Rotvold Nilsen, Jonathan Talseth Nilsen
Ny L/K-spiller klar:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2013

- Alex er en klassespiller
Tidligere TIL-junior gjør comeback - i L/K. Trener David Lundblad tar frem superlativene.

L/K har fått en god start på sesongen, til tross for at stallen ikke var spesielt bred da sesongen startet. Men nå ser også den siden av saken mye lysere ut.

 Tarjei Hansen Gautestad og Stig-Roar Hansen Rognli vender tilbake til Tromsø. Førstnevnte er i trening med L/K allerede. Steffen Dreyer er på full fart tilbake og Kristoffer Brenn har kastet krykkene. Og forleden ble en ny TIL-junior signert, nemlig 21 år gamle Alex Berger Sørensen.

Alex var sist i Lokomotiv Tromsø, men har ikke spilt fotball det siste året. I sine yngre dager var han ansett for å være stort talent i TIL-systemet og nå er han innstilt på å gjøre sitt til at L/K får en solid sesong i 3. divisjon.

- Jeg forventer å spille mye god L/K-fotball. Det føles godt å være tilbake på fotballbanen. Jeg skal vise meg fra min beste side. Slå gode pasninger og gjøre et godt inntrykk. Jeg ser på meg selv som en vinnerskalle, gode pasninger, godt overblikk og liker å "styre litt", sier Sørensen.

Han skryter av L/K-guttene, og ikke minst trener Lundblad, som han kaller "en av de beste som er der ute".

- Jeg håper å komme på banen så snart som mulig nå, sier Sørensen, som kan spille både i forsvar og på midtbanen.

L/K-trener David Lundblad sier følgende om den nye mannen, som har trent med oss den siste måneden:

- Vi er veldig fornøyd med å ha knyttet til oss en spiller av dette kaliberet. Han blir bare bedre og bedre for hver dag som går. Fantastisk høyrefot og rolig med kula, samt god i duellspillet. Når han får jobbet litt med det kondisjonsmessige har vi en klassespiller.

Se intervju med Alex på LK-TV her! (Facebook)

Se også Intervju med David Lundblad om ståa i L/K her! (Facebook)
Kvæsma - L/K 2 2-7:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mai 2013

Fin start i 6. divisjon
Et rutinert L/K-lag klarte brasene i seriepremieren.

Frode Følstad, Trond-Egil Larsen og Frode Larsen var med å trygge seieren i sjettedivisjonsdebuten på Skarpmarka.

L/Ks etteranmeldte B-lag i sjettedivisjon spilte sesongens første kamp i Skarpmarka onsdag. Hjemmelaget Kvæsma skal være blant de beste lagene i denne divisjonen, men syverfotball behersket L/K-guttene en smule bedre.

Det ble til slutt 2-7 etter at L/K-trener David Lundblad hadde satt tre, i sin første kamp for L/K, og comeback-mannen Steffen Dreyer hadde supplert med to. Lars Petter Rotvold Nilsen og Frode Følstad scoret de siste målene i en kamp der rutinerte L/K-gutter hadde fin kontroll på kampen.

Det skal likevel ikke underslås at Kvæsma hadde sine sjanser til å pynte på resultatet. Men enten havnet ballen i skogen bak mål, eller så tok keeper Daniel Karlsen seg av forsøkene. Og L/K hadde heller ikke 100 prosent uttelling, for å si det sånn.

Gledelig med gamle L/K-gutter i drakten igjen. Solid spill over hele linja. Og selvsagt ekstra gledelig at Steffen Dreyer melder seg på. Det kan bli uttrygt også for 3. divisjonsforsvar etter hvert...

L/Ks ni spillere: Daniel Karlsen, Stian Kviteberg, Frode G. Larsen, Frode Følstad, Lars Petter Rotvold Nilsen, Steffen Dreyer, David Lundblad, Freddy Skogvang og Trond-Egil Larsen.

Flere av de aktuelle i A-stallen sto over kampen. Spillere som Tarjei Hansen Gautestad, Christer Steinvik, Oskar Leiros, Edvard Hamnvik Sagelv, Kristian Knutsen og nykommer Alex Berger Sørensen hadde neppe gjort seg bort mot kvæsmene, de heller.

Neste kamp er allerede fredag - mot Tromsøysund. Også den i Tromsø, nærmere bestemt Stakkevollan.
L/K - Fløya 3-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2013

 Vant toppoppgjøret 
Mads Bjørkly scoret to i en sinnssyk sterk seier på Geitnes i dag. Da ble det jubel i L/K-garderoben. LES HER!

Etter 90 forrykende minutter, pluss fire minutter tilleggstid, stod David Lundblads menn igjen som seierherrer på solfylte Geitnes. Det etter en flott laginnsats og særdeles oppofrende spill fra samtlige 14 som var involvert. Etter spill og sjanser hadde Fløya nok fortjent minst ett poeng, men i denne hjemmekampen hadde ikke L/K-guttene tenkt å rote bort et eneste poeng.

Førsteomgangen våger vi å påstå må ha vært årsbeste i 3. divisjon. Actionfylt fra første sekund, et voldsomt tempo og nesten ikke pauser i det hele tatt. Fløya 
var først ut av startblokkene og fikk kampens første sjanse, men Ole Oscar Ross svarte umiddelbart med en enda større sjanse. Han kommer alene igjennom etter å ha stjålet ballen fra Fløya-forsvaret, men får ikke stokket bena ordentlig i skuddøyeblikket og skyter i stolpen. Bjørkly får sjansen på returen, men skyter over.

Kampen fortsetter i et vanvittig tempo. Begge lag må ta ut sitt ytterste i det defensive spillet og flere ganger er det farlig foran de respektive keeperne. Etter 8 minutter får Jonathan Talseth Nilsen en kjempesjanse fra 8-9 meter etter innlegg fra høyre. Avslutningen blir imidlertid ikke godt nok plassert og den unge Fløya-keeperen Markus Aspen får med nød og neppe reddet. 

L/K fører kampen og ett minutt senere ligger ballen i nettet. Høyreback Lasse Johnsen, som spilte en ny stor kamp, kaster et innkast i føttene på Mads Andreassen Bjørkly. Han gjør en sterk jobb og klarer å kjempe ballen i mål. Sterkt av kraftspissen, som ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen i dag.

Like etter er Ole Oscar Ross alene igjennom igjen. Også nå etter å ha distansert det som er av grønnfolk. Keeper Aspen går imidlertid seirende ut av duellen og berger Fløya for å få to i sekken. Isteden kunne det fort ha blitt 1-1 etter corner like etter. En heading fra kloss hold blir stoppet på streken av Jonathan Talseth Nilsen. Han header ballen i undersiden av tverrliggeren og ut!

Spillet bølger fram og tilbake før Ross får en ny mulighet etter en halvtime. Man skulle ikke tro at Fløya hadde sett Ross i full sprint før, for det virket ikke som noen i grønt så faren da Mads Bjørkly flikket videre en ball i bakrom - klassisk Ross-mat. Fløya-stopperen har nærmere 10 meters forsprang og tror han har full kontroll. Men ettersom Ross springer to meter, mens andre springer én, ble det livsfarlig. Ross når ballen før Fløya-stopperen, går mot keeperen, runder ham og kommer litt skrått på målet. Men han beholder roen og fikk satt ballen i mål. Sterk prestasjon av Ross, som var tilbake på laget etter jobbfravær mot Finnsnes forrige helg.

Fløya skaper endel mot slutten av omgangen, men oppofrende forsvarsspill, med forsvarssjef Mats-Haakon Karlsen i spissen, og ikke minst en alldeles strålende keeper Kristoffer Granås, sørget for å holde Fløya stangen - helt til rett før pause. Da slipper venstreback Tom-Erik Bang Kristiansen, en av divisjonens klart beste spillere, løs på 25 meter. Han klinker til med høyrefoten og skuddet går forbi Keeper-Granås og rett i hjørnet. 2-1 til pause.

Andre omgang starter som den første sluttet. Før publikum rekker å sette seg etter pause, har Mads A. Bjørkly blitt spilt fri av kaptein Vegard Emaus Nikolaisen. Bjørkly vender bort Fløya-forsvareren og klinker ballen i mål fra 16 meter via stolpen.

Denne gangen nøler imidlertid ikke bortelaget mye før de reduserer igjen. Og igjen er det Bang Kristiansen som står for målet til Fløya.

Fra 3-2 målet og hang L/K tidvis i tauene. Fløya hadde ballen mest, mens L/K måtte prøve å ta vare på de kontringene som bød seg. Fløya-forsvaret var åpenbart redd for at Ole Oscar Ross skulle dukke opp og snappe ballen fra dem igjen og en periode gikk klareringene veggimellom.

Fløya får flere store sjanser mot slutten av kampen, men keeper-Granås tar det som kommer. L/K-spillerne kastet seg inn i duellene, blokkerte skudd med alt av kroppsdeler og viste en herlig innstilling til kampen. Og denne gangen holdt det helt inn og tre poeng kunne innkasseres.

Seieren i dag betyr at L/K er oppe i 10 poeng på sine første seks kamper. Det er bare ett poeng bak nettopp Fløya og i de første kampene har L/K møtt alle tre lagene som ligger foran oss på tabellen i skrivende stund - Finnsnes, Fløya og Kirkenes. Fasit: 4 poeng.

Slik oppsummerer en fornøyd L/K-trener David Lundblad første omgang:
- Syns vi kommer veldig godt i gang i første omgang. Setter bra press på dem de første 12-15 minuttene og skaper en god del sjanser i starten. Da er vi klart bedre enn dem og vi går fortjent opp i ledelsen med både 1-0 og 2-0. Utover i omgangen blir vi spilt lavere og lavere. Vi klarer ikke ta nok vare på ballen og Fløya får en fortjent redusering før pause i en sjansefull omgang som lever hele veien. En god omgang i 3. divisjon mellom to gode lag.

Lundblad om andre omgang:
Vi prøver å bestemme oss for å gjøre det vi gjorde i første og trykke til fra start, flytte beina og komme inn i matchen. Vi tar ledelsen helt i starten og får en god følelse, men dem scorer rett etterpå på det første angrepet deres. Det blir litt likt første omgang, vil blir veldig engstelig og litt for resultatorientert. Vi tør ikke ta vare på ballen. Vi blir veldig defensiv i tankegangen og defensiv med lagdelene. De får spille og ha mye ball, og dem skaper også endel målsjanser på oss. Men vi står bra imot, med gode klareringer og oppofrende spill i boksen. Vi blokkerer skudd og ønsker virkelig å vinne kampen. I dag handlet det bare om de tre poengene og seieren. Det var jævli deilig. Vi har hatt noen kamper der vi ikke har klart det. Vi hadde litt marginer imot mot Kirkenes, men i dag hadde vi de med oss. Og så gledelig å se at det er masse enkeltspillere som har videre stigning i formen. En Kristoffer Granås, en Lasse Johnsen og Mads Bjørkly - som melder seg på i dag. Godt også å få en Ole Oscar i gang igjen for oss. Håper vi kan beholde de her guttene, i tillegg til at vi får inn litt nye. Vi har veldig godt konkurranseklima i gruppa og det lover godt i fortsettelsen. Men vi skal ikke ta av av den grunn. Vi jobber hardt videre og så er det Bjørnevatn neste kamp som gjelder.

* Ett minutts stillhet og sorte sørgebånd etter dødsfallet til dommer Johannes Hofstra denne uken.

* Mads A. Bjørkly scoret sine to første seriemål for sesongen.

* Ole Oscar Ross scoret sitt 82. mål på A-laget i sin 161. kamp. 

* Blant de rundt 150 tilskuerne på Geitnes i dag var det to av de største veteranene i nordnorsk fotball. Nemlig Bjarne Hanssen (95) og Ron Meades (93). Hyggelig med rutinerte L/K-fans! Hanssen var med og grunnla Lyngen IL for 80 år siden, mens Meades ledet Karnes IL i gamle 3. divisjon for over 30 år siden.

L/Ks mål: Mads A. Bjørkly (2) og Ole Oscar Ross

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk, Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Jonathan Talseth Nilsen, Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Christer Steinvik, Kristian Knutsen, Edvard Hamnvik Sagelv.

Dommer: Jonny Andreassen - bra kamp

Gult kort L/K: Lasse JohnsenBendit-cup:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mai 2013

Her er kampoppsettet
Alle L/K-kampene går på søndag.

Da er kampoppsettet for helgens bendit-begivenhet på Finnsnes kommet. Vi har fått bare søndagskamper og dermed blir det lettere å få med seg turneringen.

Første kamp blir klokken 11.00 på Finnsnes stadion, mens siste kamp går klokken 17.00. Ideelt opplegg med andre ord. Alle kampene går på kunstgresset på Finnsnes stadion.

Dere finner mer info på www.fil.no.

Følgende spillere er påmeldt til turneringen:

Tordar Eidet Karlsen
Frida Letto
Berger Eidet Karlsen
Tobias Bekkstrand
Andreas Simonsen
Ole Johan Paulsen
Hans-Erling Skatvedt-Hansen

Skulle det være noen etternølere, så har vi fortsatt muligheter til å plusse på med en eller to spillere. Meld meg i såfall på SMS på 92664354.

Ettersom første kamp går 11.00, så anbefaler jeg avgang fra Lyngen senest 08.30. Beregn to timer kjøretur til Finnsnes.

Søndag 26.05.2013

Kampnr Tid og bane Klasse Lag Dommer Resultat

270 11:00 Jordbær MG9-10 (Gr1) BOIF City -vs- LK

261 13:00 Banan MG9-10 (Gr1) Sørreisa Blå -vs- LK

267 15:00 Eple MG9-10 (Gr1) Gibostad -vs- LK

258 16:00 Jordbær MG9-10 (Gr1) Brøstadbotn9 år -vs- LK

263 17:00 Eple MG9-10 (Gr1) FIL Madrid -vs- LKFIL - L/K: 1-0

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Mai 2013

L/K-tap på 16. mai
Men L/K var best i andre omgang.

Det var ikke uventet at L/K skulle få problemer på Finnsnes stadion 16. mai. Og i første omgang viste da også hjemmelaget hvorfor de er én av de store favorittene til å vinne serien i år. L/K hadde i perioder nok med å forsvare seg og FIL kunne gå til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

I andre omgang faller imidlertig FIL litt sammen. L/K tar over og selv om det aldri ble noen sjansebonanza foran Jørgen Vik i FIL-målet, så hadde L/K fin kontroll på hjemmelaget.

Men et par store sjanser til Jonathan Talseth Nilsen og noen frispark-forsøk og andre oppløp var ikke nok i dag. Og alt i alt var det fortjent at Finnsnes vant.

Første omgang ble tidvis slik man kunne frykte når L/K skulle møte laget som for ikke lenge siden slo oss 9-0 i Vinterserien. FIL lå høyt med laget og dyttet etter med folk offensivt.  Selv om L/K lå lavt og ryddet godt unna i målgården, så måtte en glimrende Kristoffer Granås i aksjon mer enn én gang. De gamle L/K-spillerne Joakim Einebakken Nilsen og Andreas Løvland var sentrale i det offensive spillet, mens tredjemann med fortid hos oss - Jørgen Vik - hadde lite og ingenting å gjøre.

Etter 14 minutter kommer 1-0 ved FILs bestemann, Mikael Olsen. Han avslutter fra 14-15 meter etter en corner - utagbart for Granås. FIL-presset avtar utover i omgangen, men uten at L/K, som igjen måtte klare seg uten Ole-Oscar Ross, klarer å skape annet enn et skudd fra 20-25 meter fra Stian Nordby som går høyt over.

Det var med andre ord grunn til å tro at andre omgang skulle bli grønn den også, men det ble den altså ikke. L/K var på hugget fra start og begynte å skape litt. Dobbeltsjansen til Jonathan Talseth Nilsen kom etter hard jobbing av venstreback Jan-Robin Bjørn, som hadde en meget god andre omgang.

Utover i omgangen blir det stadig mer rusk i FIL-maskineriet. Hjemmelaget skaper nesten like lite i 2. omgang som L/K gjorde i første. Forskjellen var at L/K ikke kreerte fullt så mange sjanser de siste 45 som FIL gjorde i første omgang. L/K kom til flere innlegg fra sidene og fikk også mye frispark. Men stort sett ryddet FIL-forsvaret opp.

Ti minutter før slutt roper L/K på straffe etter at Mats-Haakon Karlsen blir tatt oppe i nærheten av FIL-feltet. Forseelsen ble dratt utenfor straffefeltet av kampens meget gode dommer Inge Jensen, og det kan godt hende det var rett - selv om Karlsen selv mente det var innenfor. Lars Petter Rotvold Nilsen kommer rett fra benken og får tillit på frisparket. Nilsen prøver å ære den ferske fotballpensjonisten David Beckham, men skyter frisparket i muren.

Kampen ebber ut med 1-0 til hjemmelaget. Et resultat som L/K ikke kan være direkte misfornøyd med, selv om det med litt marginer kunne blitt poeng i dag.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Marius Grønnbakk, Vegard Emaus Nikolaisen; Stian Nordby, Jonathan Talseth Nilsen, Kristian Knutsen; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Christer Steinvik, Oskar Leiros, Lars Petter Rotvold Nilsen

Dommer: Inge Jensen, meget god
L/K - KIF 2-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2013

To poeng ut av vinduet
L/K hadde KIF på gaffelen, men på overtid av overtiden kom den bitre utligningen.

Stian Nordby: Hadde fortjent å bli matchvinner i dag.

Fire og et halvt minutt på overtid stiger innbytter Espen Bruer til værs og stusser ballen bakover og opp i lengste hjørne. Dermed ødelegger han det som så ut til å bli en flott L/K-ettermiddag med godt spill og tre poeng. For kampen mot KIF hadde L/K-guttene fortjent å vinne, og det ganske komfortabelt.

2. omgang hadde L/K så mange store muligheter som ble svidd at det var utrolig at det ikke ble mål før i det 85. minutt. L/K hadde god kontroll også etter ledermålet, men KIF klarer å etablere et visst press på slutten likevel. Og det klarte de å utnytte til slutt også.

L/K var det beste laget i første omgang og skapte mest. Kampen var såvidt kommet i gang før ballen smalt i tverrliggeren to ganger på kort tid. Ole Oscar Ross var mer enn en håndfull for KIF-forsvaret og holdt huskestue ved flere anledninger. Etter 12 minutter kommer han igjennom, men skuddet går utenfor på lengste stolpe, mens et annet hurtigtog, Stian Nordby, blir avvinket for offside etter å ha blitt spilt igjennom av Mads Bjørkly. Det så ikke ut som offside. Istedenfor er det KIF som scorer først. De får straffe etter at L/K aldri klarer å klarere ballen og til slutt blir en KIF-angriper tatt i feltet. 0-1 uten at bortelaget hadde skapt særlig mer enn akkurat straffesituasjonen.

L/K lot seg ikke merke av baklengsmålet og på en kontring like før pause skal det skje. KIF spiller ballen opp i banen men blir brutt av en særdeles aggressiv Marius Grønnbakk. Han avanserer litt før han slår en lekker ball i bakrom til Ole Oscar Ross. Ross legger forsvareren bak seg, tar ballen med seg på hodet rundt keeper og setter ballen i det åpne målet. Kunne fort blitt både straffe og rødt kort der, men Ross holder seg på føttene på beundringsverdig vis. 1-1, som også var pauseresultatet.

Andre omgang starter med at en offensiv høyreback Lasse Johnsen blir felt inne i KIFs straffefelt. Vegard Emaus Nikolaisen tar straffen, men gjør det såpass dårlig at KIFs keeper får en enkel jobb. Fortsatt 1-1.

I andre omgang er det tilnærmet klasseforskjell på de to lagene. L/K spiller bra fotball og kommer til en rekke muligheter. Ross fortsetter å gjøre livet surt for KIF-spillerne, som oftere og oftere bare må ta et gult kort for å hindre Ross i å storme inn i farlig sone. Ved ett tilfelle ville Ross, med sine ekstreme ferdigheter, garantert kommet en mot en med keeper, men ettersom det tross alt var andre forsvarsspillere i nærheten så nøyde dommer Andreassen seg med gult - selvom de neppe hadde løpt opp Ross der...

L/K presser på utover i omgangen men ballen går ikke i mål. Noe av skylden må L/K-angriperne selv ta, men det er ikke tvil om at KIF-keeper Igor Spiridonov redder bortelaget ved flere anledninger. Spiridonov må være en av divisjonens aller beste keepere og i 2. omgang fikk både Ole Oscar Ross og Stian Nordby merke akkurat det. Blant annet ryddet keeperen skikkelig opp på en trippelsjanse der Ross først skyter før Nordby får en dobbelsjanse.

Det begynte å se småstygt ut for L/K når kampen nærmet seg slutten og vi fortsatt står med bare ett mål. Men Stian Nordby ville ikke gi seg så lett. Etter 85 minutter vender han inn i banen på sin venstrekant og curler ballen i lengste. En meget vakker prestasjon og en meget fortjent scoring.

L/K har flere muligheter til å punktere kampen på slutten og burde også klart å avverge at KIF får sin sjanse på overtiden. Men litt kynisme manglet i dag og det førte til to avgitte poeng. Der KIF tok et gult for å hindre overganger og farligheter, så var ikke L/K like "rutinerte". L/K har da også et svært ungt lag og de vil lære av dette også. I dagens kamp var ingen av L/K-spillerne over 23 år og Ole Oscar Ross var L/Ks eldstemann. I farten tror vi ikke han har vært det før i en seriekamp.

L/K kan imidlertid være stolt av måten man gjennomfører kampen på. Laget, som er bygget nærmest helt fra scratch foran årets sesong, fremstår som veldig samspilte og sammensveisede. I dag var det mange som var gode. Og så er det mange som er villige til å gå fremover når sjansen byr seg, med backer som er villige til å gå og en defensiv midtbaneduo i Marius Grønnbakk og Vegard Emaus Nikolaisen som soper opp det meste. KIF, som etter mange solemerker er det beste Finnmarks-laget i divisjonen i år, var virkelig på bakføttene i lange perioder av 2. omgang og de vil nok være de første til å innrømme at uavgjorten var av det heldige slaget.

* Stopper Marius Dreyer ble kåret til "Dagens L/K-gutt" av en jury. Dreyer var allestedsnærværende i forsvarsspillet i dag og ryddet opp i stor stil.

* L/K manglet Mats-Haakon Karlsen (Oslo-jobb) og Jonas Samuelsen (karantene) i dag, i tillegg til langtidsskadde Kristoffer Brenn.

* Med uavgjort i dag ligger L/K på 4. plass på tabellen med sine syv poeng. De to neste kampene er mot de kanskje største favorittene i år - Finnsnes (b) og Fløya (h). Vi går for mye poeng i de to kampene også, men det blir sinnsykt tøffe kamper.

L/Ks målscorere: Ole Oscar Ross og Stian Nordby

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Jan-Robin Bjørn, Marius Dreyer, Christer Steinvik; Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk; Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Jonathan Talseth Nilsen; Mads Bjørkly

Innbyttere: Oskar Leiros, Edvard Hamnvik Sagelv, Lars Petter Rotvold Nilsen

Gult kort, L/K: Jonathan Talseth Nilsen

Dommer: Jonny Andreassen - grei kamp på trioen, men heller ikke mer. Et par offsideavgjørelser i L/Ks disfavør må ha vært mer enn hårfine i dag.
L/K - KIF:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mai 2013

Kampen spilles klokken 12.00
Det er duket for tidligfotball på søndagen.

Seriekampen i 3. divisjon mellom Kirkenes og L/K går allerede klokken 12.00 på søndagen. Våre gjester fra øst har bedt om å få flyttet kampen fram en time av hensyn til hjemreisen og det er innvilget.

Dermed er det bare å komme seg tidlig opp på søndagen og få med seg garantert revansjesugne L/K-spillere som skal kjempe hardt for nye tre poeng på Geitnes.

 
Norild - L/K 4-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mai 2013

Lang busstur - solid tap
Et svekket L/K klarte ikke å matche hjemmelaget Norild.

Det ble til slutt 4-0-tap for David Lundblads menn i Vadsø i dag. Det sto 2-0 til pause og L/K klarte aldri å komme tilbake i kampen. L/K-treneren innser at L/K ikke var gode nok i dag.

- Det var i overkant med firemålsseier, men alt i alt så vinner de fortjent. De var ikke så mye bedre enn oss og jeg syns det var en jevn fotballkamp. Vi har en god del ball, men vi mangler det lille ekstra. De skaper mer sjanser enn oss, sier Lundblad.

L/K måtte skrinlegge alle flyplaner og gå for en bussløsning for å komme seg til Vadsø. Dermed ble oslobosatte Mats-Haakon Karlsen forhindret fra å stille til kamp. Og av ulike grunner var heller ikke Jan-Robin Bjørn, Ole Oscar Ross eller Mads Bjørkly med. Dermed ble det tøft mot Norild. Ventelig er alle med igjen når vi spiller hjemmekamp mot Kirkenes søndag.

Lundblad vil nødig skylde på reiseopplegget for at det ble null poeng i dag.

- Avisene som har ringt har nok ønsket seg den vinklingen. Men vi skal ikke skylde på det. Vi har hatt en OK oppladning utfra forutsetningene, selv om vi i tillegg til bussturen fikk to timer mindre søvn på grunn av busshavariet i Storfjord. Stemningene har vært god i bussen og guttene har gledet seg til kampen. Men prestasjonene var ikke gode nok i dag, sier Lundblad.

Som sagt er det ny kamp allerede søndag. Det er Lundblad glad for.

- Heldigvis er det ny match ganske kjapt, slik at vi får ristet av oss tapet og får vise oss fra en bedre side.

Innbytter Jonas Samuelsen fikk for øvrig direkte rødt kort på tampen av kampen. Han havnet i tumulter i etterkant av en stygg Norild-takling, som dommeren først ikke reagerte på.

- Det røde kortet til Jonas var greit, men det burde etter min mening vært rødt kort til Norild-spilleren for taklingen som startet det hele. Dommeren ventet med å reagere, men ga oss til slutt frispark og innrømte at han hadde håndtert situasjonen feil, sier Lundblad.

Det betyr at Jonas Samuelsen ikke er aktuell til kampen mot Kirkenes.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Christer Steinvik, Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Lasse Johnsen, Kristian Knutsen, Oskar Leiros, Marius Grønnbakk, Vegard Nikolaisen, Stian Nordby, Jonathan Talseth Nilsen.

Innbyttere: Jonas Samuelsen og Lars Petter Rotvold Nilsen

 
L/K 9-10 år

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mai 2013

Info foran sesongstarten
Her er litt av det du som forelder trenger å vite foran 2013-sesongen. Oppdatert per 6. mai!

         L/K 9-10 år 2013

Følgende personer er ansvarlige for laget i 2013:
Lagansvarlig/trener: Torbjørn O. Karlsen. (m) 92664354
Trener/lagleder: Frank Bekkstrand (m) 95287643
Trener/lagleder: Øyvind Simonsen (m) 91355398
Lagleder: Frode Isaksen (m) 90694249

De tre førstnevnte har ansvaret for treningene i år, mens Frode er lagleder sammen med Øyvind for L/K Blå. Torbjørn vil ha det administrative ansvaret for L/K 9-10 år.

* Info til foreldre og foresatte vil bli gitt på SMS og her på denne siden. Info på e-post vil bli gitt kun unntaksvis. Erfaringen er at det er lettest å ha en nettside som er fasit, i steden for å sende mail frem og tilbake. På denne siden på L/K-nett vil foreldre og foresatte kunne finne korrekt og oppdatert info hele tiden.
NB! Hver spiller har i utgangspunktet kun én kontaktperson som mottar SMS. I spesielle tilfeller går det fint å ha to, men da må Torbjørn ha beskjed om det. SMS-ene har dere allerede begynt å få, så da vet hver enkelt hvem som er oppført som kontaktperson for spilleren.

* I år stiller vi med to 9-10 årslag. Vi er 14 spillere som fyller årskravene. I tillegg vil 2005-spillerne Berger Eidet Karlsen og Odin Sørensen fylle opp lagene slik at vi ikke risikerer å bli lite folk.
Det er også mulig å låne internt i lagene hvis vi får bemanningsproblemer. Vi har også valgt å plassere de tre jentene våre på samme lag, slik at de får være sammen i år.

Per. 05.05.13 ser lagene dermed ut som følger:

L/K RØD:
Lagledere: Frank Bekkstrand og Torbjørn O. Karlsen
Tordar Eidet Karlsen
Regine Mortensen
Tobias Bekkstrand
Markus Nordby
Anna van Gemert Ross
Frida Letto
Hans-Erling Skatvedt Hansen
Berger Eidet Karlsen

L/K BLÅ:
Lagledere: Øyvind Simonsen og Frode Isaksen
Andreas Simonsen
Ole Johan Paulsen
Johannes Lundvoll
Fredrik Lundvoll
Aleksander Larsen
Oliver Bergseth-Johansen
Aleksander Jensen
Odin Sørensen

* Treninger. Vi trener fra mandag 6. mai ute på Geitnes. Vi trener to ganger i uken. Mandag og torsdag fra klokken 18.00 - 19.30. I hektiske perioder i kampsesongen, kan det bli aktuelt å kutte en trening, men det får vi eventuelt komme tilbake til.

* Terminlisten for begge lagene finner dere her. Alle hjemmekampene er satt opp på Geitnes.
Det blir ingen turer over Lyngenfjorden, og det tror vi er gunstig. Våre lengste turer blir da til Storsteinnes og Lyngstuva, og det er overkommelig.
OBS! Kampene mot Lyngstuva er snudd, slik at vi får bortekampene der til høsten og hjemmekampene i vår. Dette fordi de skal legge kunstgress i sommer og vi slipper gruskamp. Terminlisten på nett vil bli oppdatert snart!

* Kontingenter og avgifter. 1.500 kroner i treningsavgift. I tillegg er det en L/K-genser inkludert i avgiften. Avgiften er lik for alle spillere i klubben - inkludert seniorspillere. Vi har kuttet 700 kroner fra i fjor på grunn av bortfall av utgifter til leie av Lyngenhallen. I tillegg blir det ikke loddsalg i år. Dermed skulle det være en godt spiselig ordning. Treningsavgiften skal dekke baneleie, betaling for turneringer, utstyr, fergekort, vedlikehold og diverse andre ting. Søskenmoderasjonen er på 300 kroner.

* Kjørelister lager vi i utgangspunktet ikke. I disse årsklassene bruker det å ordne seg veldig greit uten. Skulle ting eventuelt skjære seg, så får vi komme tilbake til det. Vi oppfordrer til å samarbeide om skyss!
Og så håper vi at flest mulig av foreldrene har lyst til å være med på kamp så fremt man har tid og anledning. Vi koser oss både på borte- og hjemmekamp!

* Fruktlister. Vi skal ha fruktutdeling på alle hjemmekampene. Ansvaret blir fordelt på foreldrene og listen blir dermed slik:

L/K Rød
14.05: Tordar
23.05: Markus
30.05: Regine
20.06: Tobias
26.08: Anna
03.09: Frida
19.09: Hans-Erling

L/K Blå
20.05: Andreas
29.05: Ole Johan
06.06: Oliver
13.06: Johannes
27.06: Fredrik
08.08: Aleksander Larsen
12.09: Aleksander Jensen

Vi ønsker også at vi i størst mulig grad bruker bua på Geitnes til for eksempel kaffe- og vaffelsalg ifm. kamper. Dette får imidlertid de respektive laglederne ansvaret for å følge opp overfor foreldrene, ettersom det ikke er et absolutt krav med salg på kampene. Men vi ønsker å skape en ramme også rundt de yngstes kamper og det er veldig lett og greit å operere i bua på kampene.

* Turneringer. Vi planlegger å delta i følgende turneringer i 2013:
                        * Bendit-turneringen på Finnsnes 25-26 mai
                        * Sankthansturneringa Nordreisa 21-23 juni
                        * Biltrend-cup Nordkjosbotn tidlig i september
(Det kan dukke opp flere turneringer, men vi føler at tre i utg.pktet er nok)

Både Finnsnes og Nordreisa er i utgangspunktet overnattingsturer, men vi kommer tilbake til detaljene. Vi deltar derfor med så mange lag som påmeldingen fra foreldrene tilsier. Det vil komme SMS med det første når det gjelder Finnsnes-turneringen og påmeldingen til den.

God sesong!
3. div: IFK - L/K 1-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mai 2013

Ett mål fra tabelltopp
L/K klatret helt opp i ryggen på Finnsnes etter kveldens seier over Ishavsbyen.

Jonathan Talseth Nilsen kom i fra nettopp Ishavsbyen i april. På TUIL Arena scoret han to mål mot slutten av 1. omgang og ga L/K et forsprang som IFK aldri klarte å hente.

I andre omgang scoret Mats-Haakon Karlsen etter corner - hans andre for sesongen - mens Christer Steinvik avsluttet med å sette inn 1-4 på slutten av kampen. Da hadde IFK redusert til 1-3 og kunne klart å skape spenning i kampen igjen. Men L/K hadde fin kontroll mot slutten og Christer la kampen til sengs med sitt første A-lagsmål for L/K noen sinne.

L/K hadde Mads Bjørkly ute med ryggskade og dermed fikk tidligere IFK-spiller Jonathan Talseth Nilsen sjansen fra start som spiss. Marius Dreyer, toneangivende mot Hammerfest sist helg, var ute med to gule kort og dermed kom Jan-Robin Bjørn inn på midtstopperplassen.

Kampen begynte usedvanlig rolig i begge ender. Lite sjanser innledningsvis, men L/K med et visst overtak i banespillet.
Normalen i disse oppgjørene er at IFK scorer tidlig og så kommer L/K tilbake i kampen. Denne gangen var det imidlertid L/K som fikk de første sjansene - og det etter cornere. Først en heading fra kaptein Vegard Emaus Nikolaisen etter 9 minutter på bakerste og så en enda større mulighet tre minutter senere ved Mats-Haakon Karlsen. Skuddet går imidlertid utenfor målet til IFK-keeper Mads Rønning.

Og så scorer faktisk IFK det første målet i kampen likevel. Men det blir heldigvis annulert. Et legg fra høyre blir headet i mål fra kloss hold og det stinket iallefall ikke offside der. Men helt sikkert rett avgjørelse av dagens solide dommertrio, ledet av dommer-nestor Roald Johansen. Bør dømme mer på dette nivået!

Hjemmelaget får imidlertid en anelse blodsmak i tannområdet og holder et visst trykk på L/K utover i omgangen. Etter 30 minutter hadde IFK fortjent å gå opp i ledelsen. IFK-spissen er igjennom alene med L/Ks unge keeper Kristoffer Granås, men han klarer brasene med en flott parade. Returen havner hos IFK igjen, men igjen er Kristoffer på plass og redder. Meget sterkt av 18-åringen, som spilte en veldig god kamp i dag!

L/K er igjen farlig frempå på corner, og igjen er det kaptein Nikolaisen som plager et IFK-lag som slet skikkelig på dødballene i dag. Men på smått utrolig vis går ballen utenfor.

Men så, etter 39 minutter, er det endelig duket for 0-1. Høyreback Edvard Hamnvik Sagelv slår en pen ball inn i feltet. Ballen havner midt foran mål på 13-14 meter og her går Jonathan Talseth Nilsen i hodeduell med midtstopperen. 17-åringen vinner den og headingen går i en pen bue over en IFK-keeper på halvdistanse og i mål.

Og som om ikke det var nok, så er Talseth Nilsen på plass igjen bare tom minutter og pirker inn 2-0 etter corner. Mats-Haakon Karlsen er igjen på høgget i feltet og skyter. Keeper redder, men returen havner hos Jonathan og han er nådeløs mot gamleklubben.

0-2 til pause var et sterkt, spesielt etter at IFK på overtid hadde en eventyrlig sjanse til å redusere. Først ved en heading i tverrliggeren og så en heading i stolpen - samme angrep! En noenlunde jevn første omgang er unnagjort.

L/K-trener David Lundblad oppsummerer 1. omgang slik:
Førsteomgangen er litt rufsete. Vi sliter tidvis med pasningskvalitet og bevegelsene. Syns ikke vi gjør en god omgang, men vi scorer på gunstige tidspunkt, samtidig som en god Kristoffer Granås holder oss inne i kampen. Så jeg var fornøyd med å gå til pause med ledelse 0-2.

I andre omgang er L/K det beste laget. Ole Oscar Ross og Stian Nordby var flinke til å gå på løp i bakrommene offensivt og det kunne fort blitt flere L/K-mål i denne perioden. Spesielt Ole Oscar Ross etter 49 minutter. Han får ballen på bakerste etter et pent forarbeid av Nordby, men ballen går utenfor.

Ross var imidlertid kongen av cornere i kveld. Og etter 65 minutter er det Mats-Haakon Karlsen som nyter godt av silkefoten fra Lyngseidet. Corneren fra venstre havner på bakerste stolpe og Karlsen, flybåren ens ærend fra Oslo, kriger inn 0-3. Dermed har Karlsen to mål på to kamper og er toppscorer i klubben sammen med Jonathan Talseth Nilsen.

IFK scorer 1-3 på corner etter 71 minutter, men IFK var ikke i stand til å sette inn noen sluttspurt. Istedet var det altså innbytter Christer Steinvik som kunne score sitt aller første A-lagsmål for L/K. Feiringen sto så absolutt i stil, noe han også lovet at den skulle gjøre i L/K-selvangivelsen før sesongen!

Christer Steinvik, kokfornøyd etter sitt første L/K-mål.

2. omgang oppsummerer L/K-trener David Lundblad på følgende vis:
Jeg syns vi er veldig gode i andreomgangen. Da kontrollerer og styrer vi. Vi gjør det vi har pratet om og kjører kontra på dem. Vi skaper masse målsjanser og kunne drept kampen mye tidligere.

Konklusjon: Vi må opp noen hakk på noen områder i førsteomgangen. Samtidig som vi må dyrke det som er bra i andreomgangen. Og så er det viktig at vi klarer å holde beina på jorda og ikke begynner og se på tabellen eller oppjustere målsetningene. Vi har kommet godt i gang, men ikke noe mer enn det. Så skal vi jobbe videre fram mot neste kamp, sier Lundblad.

Den kommer torsdag. Da skal den utsatte bortekampen mot Norild spilles. Og allerede søndag er det ny kamp - hjemme mot Kirkenes.

* Christer Steinvik scoret sitt første L/K-mål i sin 32. kamp for klubben.

* På 189 kamper før seriestart denne sesongen hadde Mats-Haakon Karlsen scoret seks mål. Men på to seriekamper så langt har han altså scoret to mål.

* Lars Petter Rotvold Nilsen fikk sin seriedebut for L/K.

143 bilder fra kampen finner du på L/Ks Facebook-sider her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Lasse Johnsen; Marius Grønnbakk, Vegard Emaus Nikolaisen; Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Kristian Knutsen; Jonathan Talseth Nilsen

Innbyttere: Christer Steinvik, Lars Petter Rotvold Nilsen, Oskar Leiros.
L/K-selvangivelsen 2013, OKL:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Mai 2013

Lover å gi alt i 2013
Oskar Leiros er at L/K store fremtidshåp. Og fremtiden er nå!

Oskar Kleveland Leiros

Oskar Kleveland Leiros

"Null rødt"
Oskar har ikke lyst på noen tidlige dusjer i år.

 • Fødested: Kvelde, Larvik
 • Bosted: Mellomjord, Lyngen
 • Fødselsdato: 23.02.1995 (18 år)
 • Antall sesonger i L/K: Fjerde
 • Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 35/2
 • Jobb: Student
 • Sivilstatus: Singel
 • Tidligere klubber: Ingen
 • Favorittlag utenom L/K: Real Madrid
 • Favorittposisjon: Midtbane
 • Tre ord om deg selv: hyggelig, rolig og avslappet
 • Tøffeste motspiller: Ole Oscar Ross
 • Beste medspiller: Ingen nevnt, ingen glemt!
 • Kunstgress eller naturgress: Oppvokst på kunstgress
 • Farge på fotballsko: Svart og grønn
 • Største opplevelse så langt i fotballkarrieren: Mitt aller første mål i 2001. For en perle.
 • Tilknytning til Lyngen: Hele Leiros-familien holder til her.
 • Personlig målsetning for 2013: Null rødt.
 • Målsetning for L/K i 2013: Øvre halvdel av tabellen
 • I 2013 lover jeg å: Gi alt for det jeg er glad i!

David Lundblad om OKL:
En ekte Lyngen-gutt!! Treningsvillig, gode holdninger og kapasitet til å springe i stykker en tredemølle. Dette er ting som kjennetegne han Oskar. Når han i tillegg er veldig aggressiv i presset og flink til å ta tunge løp inn i motstander sin 16-meter så gjør det han til en spiller som er god begge veier. Har litt utfordring i forhold til skolegang på Nordkjosbotn og en tynn treningsgruppe i Lyngen. Vi håper han blir å utvikle seg videre og får trent enda mer med laget enn han har hadd mulighet til nå. Da blir han å bli en veldig viktig spiller for L/K fremover.
Ishavsbyen - L/K i kveld:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Mai 2013

Tøff motstand på TUIL Arena
I kveld må L/K krige for å få tre poeng, i oppgjøret mot laget som kaller L/K en "erkerival".

Det er duket for ny kamp allerede i kveld for L/K. Fredagskamper er ikke hverdagskost, men det er i alle fall en gyllen sjansen til å få en fin start på helgen.

Ishavsbyen har fått en flott start på årets sesong. De slo Tverrelvdalen komfortabelt i serieåpningen og fulgte opp med et sterkt uavgjortresultat i Porsanger.

At kampen blir tøff understrekes ikke bare av tidligere bataljer på TUIL arena mot den tyveårige byklubben. Flere fra Ishavsbyen har i media og på Twitter brukt ord som ”erkerival” og sågår ”hatoppgjør”, hvilket jo er smigrende for en ”bonklubb” som L/K.

Bjørn inn som stopper

Det er bare knappe tre uker siden vi spilte mot IFK i vinterserien. Den gang ble det L/K-seier 4-3, for øvrig samme resultat som David Lundblads menn presterte mot Hammerfest i serieåpningen. Matchvinner mot Ishavsbyen var Tarjei Gautestad på et allerede legendarisk brassespark. I dag må vi klare oss uten Tarjei. Også Marius Dreyer står over etter to gule i serieåpningen, mens Mads Bjørkly har fått seg en trøkk i ryggen og er ute av dansen i kveld. Det positive er at stopper og L/Ks bestemann i serieåpningen, Mads-Haakon Karlsen, flyr oppover fra Oslo for å spille kamp i kveld.

Tidligere IFK-spiller Jonathan Talseth Nilsen får sjansen fra start som spiss, mens Jan-Robin Bjørn kommer inn på stopperplass. Sistnevnte er ingen hvem som helst i denne sammenhengen. Han ble nemlig matchvinner i tilsvarende oppgjør i fjor!

- Vi får håpe han scorer i år også. Jan-Robin er i utgangspunktet stopper, men har spilt godt som venstreback i vinter. Nå kommer han inn og legger beslag på stopperplassen. Jonathan har vi lyst å gi litt spilletid nå. Han får prøve seg i favorittposisjonen sin mot gamleklubben og jeg tror han kommer til å score.

For David Lundblad blir det nok også en spesiell seanse og stå på TUIL Arena som L/K-trener. Her har han nemlig møtt L/K mer enn én gang før – som både spiller og trener for blant andre nettopp Ishavsbyen.

- Jo da. Hvis det er et annet lag jeg ønsker skal vinne i vår divisjon, så er det Ishavsbyen. Men i denne kampen betyr det faktisk over hodet ingen ting. Jeg har rett og slett jævli lyst til å vinne i kveld, slår Lundblad fast.

Kompliment

Han har også fått med seg at Ishavsbyen har et spesielt forhold til L/K-oppgjørene.

- De skrev at det var et hatoppgjør på Facebook. Nå vet jeg ikke om det er slik for alle lag når de møter L/K eller om det er spesielt for Ishavsbyen, men vi får ta det som et kompliment, sier Lundblad.

Han har god kontroll på det Ishavsbyen har levert så langt i år og er klar over at L/K får en tøff kamp i kveld.

- De har fått en god åpning på sesongen og har sett bra ut. Jeg så de mot Tverrelvdalen og da var de gode. De har et godt spisspar i Sondre Flaat og Daniel Fossan. Et av de bedre i divisjonen, faktisk. Får de lov til å bli mye involverte, så er de farlige. Så da handler det om å stoppe servicen opp til dem, sier Lundblad.

Kampen går klokken 19.00 på TUIL Arena og L/K-ere i Tromsø og omegn er hjertelig velkommen i kveld. Kampen oppdateres også på Facebook-sidene våre.
L/K-selvangivelsen 2013, SRHR:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2013

Signering og selvangivelse
Stig-Roar Hansen Rognli skrev i går under treårskontrakt med L/K. Da passer det bra med en selvangivelse også.

Stig-Roar Hansen Rognli

Stig-Roar Hansen Rognli

"Kjempe om opprykk"
Stig-Roar har ambisjonene klare på vegne av klubben i sitt hjerte.

Draktnummer: 22
• Fødested: Lyngseidet
• Bosted: Alta (Tromsø fra juni)
• Født: 18.12.86 (26 år)
• Antall sesonger i L/K: Åttende
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 62/2
• Jobb: Student og bartender
• Sivilstatus: Singer
• Tidligere klubber: Ingen
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Venstreback
• Tre ord som beskriver deg selv: Energisk, utadvendt, snill
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Leighton Baines
• Tøffeste motspiller: Lasse Hausner
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress: Naturgress
• Farge på fotballskoene: Svart og hvit
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Frispark fra 37 meter i krysset på Geitnes i 2012. (Kamp mot Kroken. Les mer her!)
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Født og oppvokst i Lyngen. Har en familie som utelukkende har hatt mye med Karnes IL og Lyngen/Karnes IL å gjøre i mange år
• Personlig målsetning for 2013: Bli en viktig spiller for laget
• Målsetning for L/K i 2013: Kjempe om opprykk
• I 2013 lover jeg å: Trener mer enn aldri før og gi alt jeg har for klubben i mitt hjerte

Trener David Lundblad om SRHR:
Lyngen-gutt som kan bekle både venstre back og kant. Har gode ferdigheter både offensivt og defensivt. God 1 mot 1, tøff i duellene og en veldig god venstrefot. Er for tiden på skole i Alta, men er tilbake for fullt til sommeren. Vi gleder oss!!
L/K - Hammerfest:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2013

Endelig match!
203 dager siden siste seriekamp, er det alvor for L/K igjen.

I dag klokken 14.30 spiller L/K sin første seriekamp i 2013-sesongen. Motstander er Hammerfest og kampen går på Geitnes stadion. Seriestarten skulle opprinnelig gått av stabelen forrige helg, men bortekampen mot Norild kokte bort i flystreik.

Dermed blir årets første kamp mot Hammerfest i stedet. HFK er alltid å regne med på dette nivået og kommer garantert til å legge ned mye innsats for å gjøre livet surt for hjemmelaget. De fikk også sin seriestart (mot Porsanger) utsatt forrige helg, så dette blir seriepremiere også for det unge HFK-laget som trenes av duoen Frode Johansen og Jo-Richard Hovden. Sistnevnte har overfor Finnmark Dagblad uttalt at HFK bør kjempe blant de tre beste i år.

For én spiller på L/K blir kampen ekstra spesiell - nemlig hammerfestgutten Mads A. Bjørkly. Spissen er født og oppvokst i oljebyen og det blir nok rart for ham å spille mot moderklubben. Men bortsett fra en litt beskjeden feiring hvis han scorer, så blir nok ingen L/K-ere å merke at Mads er hammerfesting. Forvent full spiker fra den kanten fra start!

Ellers stiller L/K mer eller mindre fulltallig. Vår langtidsskadde midtbaneelegant Kristoffer Brenn er savnet og heller ikke venstreback Jan-Robin Bjørn blir klar til denne kampen. Men ellers har trener David Lundblad bra med folk å velge i.

Samlingen på Geitnes i går kveld gikk med til litt formasjonstrening og øving på faste situasjoner før man trakk inn i klubbhuset til årets første L/K-regisserte grillmiddag. Her fikk spillerne også en liten hilsen på veien inn i sesongen fra nyvalgt L/K-leder Morten Jakobsen.

Klokken 14.30 sparkes det i gang på Geitnes. Møt opp og støtt "nye" L/K!

For de som absolutt ikke har mulighet til å se kampen live i dag, så oppdateres kampen på L/Ks Facebook-sider!
L/K - Hammerfest, 4-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2013

Strålende start på sesongen
"Nye" L/K tok en sterk hjemmeseier i årets første seriekamp.
Alt om kampen her! 

Bfv: Kristoffer Granås, Ole Oscar Ross, Edvard Hamnvik Sagelv, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Mads A. Bjørkly Ffv: Stian Nordby, Lasse Johnsen, Marius Grønnbakk, Kristian Knutsen, Marius Dreyer

L/K tok sin første trepoenger på Geitnes i ettermiddag etter en flott gjennomført kamp. L/K ledet 3-0 etter 18 minutter etter en forrykende start på kampen. HFK hadde absolutt ingenting å komme med og hvis vi tar med målet etter 31 minutter så hadde HFK to målsjanser i første omgang. Den ene var på overtid i første omgang.

I andre omgang går L/K opp til 4-1 ved Edvard Hamnvik Sagelv etter corner og kampen virker punktert. Men HFK har en sterk sluttspurt på lager og L/K henger i tauene ut kampen. Men vi ror det i land.

L/K stilte med seks spillere fra start som aldri har spilt seriekamp for L/K. Edvard Hamnvik Sagelv, Kristian Knutsen, Marius Grønnbakk, Stian Nordby, Mads A. Bjørkly og Lasse Johnsen. Og etter en litt nølende start på uvant glatt underlag (årets første utekamp for L/K-guttene), så begynte ting å skje. Og da skjedde det også fort. 11 minutter spilt og det er klart for årets første seriemål. Og kor artig var det ikke at med mange nye spillere på laget så var det lagets eldstemann Mats-Haakon Karlsen som fikk æren. En corner blir slått inn fra venstre og det blir litt kriging i feltet før Karlsen får sett høyrefoten til. Ballen går småpent over keeper og i mål og Karlsen kan bokføre sin 7. L/K-scoring noen sinne. L/K-stopperen ble for øvrig kåret til dagens L/K-gutt i dag og det var veldig fortjent!

Nå var imidlertid moroa i gang for flere en L/K-stopperen. Etter 14 minutter slår vår høyreback Edvard Hamnvik Sagelv en flott ball opp på targetman og hammerfesting Mads A. Bjørkly. Han flikker elegant ballen videre til en fremadstormente venstrekant Stian Nordby. Han kommer alene med keeper og på pappa Stigs gamle jaktmarker setter Stian inn 2-0. Nordby senior kunne da også bivåne alt fra tribunen. Artig!

Det gikk fort for seg for hammerfestingene på 2-0 målet. Men på 3-0 fire minutter senere går det enda fortere. Igjen er Mads Bjørkly sentral. Han bruker kløkt og muskler når han vinner ballen godt inne på HFKs banehalvdel. Mads spiller så igjennom høyrekant Kristian Knutsen. Han setter full spiker og slår et perfekt innlegg til Ole Oscar Ross inne foran mål. Ross er nådeløs og scorer 3-0 - hans 80. L/K-mål i hans 158. kamp.

Hammerfest, som har som uttalt målsetning å gjøre det bedre i årets serie enn den femteplassen de klarte i fjor, var rimelig rystet på Geitnes-gresset. Og det kunne vært enda verre for HFK ettersom Mats-Haakon Karlsen fikk et mål annulert for offside like etter 3-0. Annuleringen kom overraskende på L/K-spillerne, som rakk å juble en god stund før sannheten demret for dem. En omdiskutert avgjørelse var det, men lite å debattere i ettertid ettersom den ikke fikk konsekvenser.

L/K fortsetter å kjøre kampen. Både Bjørkly og Ross kunne lett ha scoret i perioden fram mot halvtimen, mens Hammerfest skaper absolutt null og niks. Frisparket fra 18 meter etter 31 minutter blir imidlertid veldig farlig. Skuddet går via et par L/K-spillere før den triller ubønnhørlig over linjen akkurat utenfor rekkevidden til vår keeper Kristoffer Granås. Sammen med et farlig langskudd langt på overtid i første omgang, som Granås får fistet bort på mesterlig vis, var det alt HFK klarte å skape mot et svært solid L/K-lag.

Andre omgang starter like bra. Ole Oscar Ross kontrer HFK i senk etter en corner og når helt frem til keeperen, som så vidt klarer å unngå baklengs. Her fikk Ross virkelig vist frem både toppfart,teknikk og vilje. Og på den påfølgende corneren blir det sannelig også 4-1. Kaptein Vegard Emaus Nikolaisen kriger på corneren og ballen havner på bakerste stolpe. Der er Edvard Hamnvik Sagelv og sikrer at ballen går i mål. Kanskje var en HFK-forsvarer sist på ballen, men vi velger å gi målet til Edvard der!

Fram til det var spilt en time av kampen var det faktisk vanskelig å se at HFK er forventet å være et av de bedre lagene i divisjonen i år. Men den siste halvtimen skulle laget fra nord vise seg fra en langt bedre side. Den gode perioden til HFK innledes med at L/K-kaptein Vegard Emaus Nikolaisen må kaste inn håndkleet etter en krampe/strekk i leggen. Da hadde han spilt 60 strålende minutter på sentral midtbane, vunnet de fleste dueller både langs bakken og ikke minst i lufta. Etter at Nikolaisen går ut, går det ikke mange minutter før HFK setter inn 4-2 fra nesten død vinkel. Andreas Bjørgve er målscorer og nå får HFK blod på tann. De flytter opp mer folk og ett kvarter før full tid scorer de på nytt - denne gangen ved Runar Hustad etter rotete forsvarsspill av L/K.

Det siste kvarteret blir et rotterace, ikke minst etter at Marius Dreyer pådrar seg sitt andre gule kort for dagen og må ta en tidlig dusj.
Det blir hektisk foran Kristoffer Granås i L/K-buret, men 18-åringen rydder opp i stor stil med både redninger og utboksinger. Og i motsatt ende holder Mads A. Bjørkly på å krone en god kamp med det helt store - nemlig et dribleraid som kunne fått Maradona til å nikke anerkjennende. Dessverre for the big man blir ikke avslutningen helt god og dermed måtte han gå målløs av banen mot gamleklubben.

HFK prøver seg helt til det 95. minutt, men skaper lite farligheter på overtiden. Dermed kunne L/K-guttene og ikke minst en svært lettet og glad L/K-trener David Lundblad slippe jubelen løs. Gledesscenene var imponerende og det samme var sasasa-en inne i garderoben etter kampen.

* Målet til Edvard Hamnvik Sagelv var det første fra en balsfjording i L/K-trøya siden Marius Lingrasmo satte inn 3-3 mot Skjervøy på Polleidet 27. september 2008!

* Mats-Haakon Karlsen spilte sin 190. kamp for L/K.

* Syv seriedebutanter for L/K. I tillegg til de seks som startet fikk også innbytter Jonathan Talseth Nilsen sin seriedebut på Geitnes. Han var på høgget fra han slapp til og spilte en bra kamp på midtbanen.

Se video av L/K-jubelen i garderoben etter kampen her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Lasse Johnsen; Marius Grønnbakk, Vegard Emaus Nikolaisen; Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Kristian Knutsen; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Jonathan Talseth Nilsen og Christer Steinvik
L/K-selvangivelsen 2013, MG:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2013

Vår nye løpsmaskin
Blir noen å springe mer på Geitnes og Polleidet i år enn denne karen?

Marius Grønnbakk

Marius Torsteinsen Grønnbakk

" Er vel noen på slektstreet mitt som har spilt på L/K"
Marius har drevet litt slektforskning etter overgangen til Lyngen/Karnes.

Draktnummer: 13
• Fødested: Tromsø
• Bosted: Har bodd i Tromsø nesten hele livet, men har også vært innom Harstad og Manndalen
• Født: 16.01.93 (Kl. 16:16 (!) har ho mamma sagt)
• Antall sesonger i L/K: Første
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 6/1
• Jobb: Coop Prix Tromsdalen og ivrig student
• Sivilstatus: Singel
• Tidligere klubber: Spilt i Kroken som unggutt. Så en periode i TUIL
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Hengende spiss, men der spiller stjerna våres
• Tre ord som beskriver deg selv:
Trivelig, fornuftig og bestemt
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Skulle ønske jeg kunne si Iniesta, men det er vel ikke mulig?
• Tøffeste motspiller: Tomas Kristoffersen
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress: Aldri opplevd en skikkelig naturgressbane, så foreløpig foretrekker jeg kunstgress
• Farge på fotballskoene: Hvit
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Spille uoffisielt NM med TUIL guttelag. Kriget med Håvard Nielsen på midtbanen, da han spilte for VIF.
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Bestefaren min vokste opp der, så det er vel noen på slektstreet mitt som har spilt på L/K.
• Personlig målsetning for 2013: Studere ræva av meg og bli raskere enn Ross
• Målsetning for L/K i 2013: Helt klart topp 4
• I 2013 lover jeg å: Stille på ALLE lagfestene med guttan, og peise på ellers.

Trener David Lundblad om MG:
En spiller jeg kjenner godt ifra TUIL. Veldig fotrapp, aggressiv i presset og har i tillegg gode ferdigheter med ballen. Når han i tillegg er ekstremt treningsvillig og har gode holdninger, så kan han nå langt. Variert litt i prestasjonene i vinterserien, men jeg er overbevist om at han kommer til å spille veldig mange gode kamper i 3.div.
L/K-selvangivelsen 2013, JS:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Apr 2013

Jonas: En helt på kanten
Vår mann fra Naustneset vil spille mest mulig i år.

Jonas Samuelsen

Jonas Samuelsen

"En eller annen dude som vi møtte på treningsleir i Tyrkia"
Jonas Samuelsen må utenlands for å finne tøff motstand. 

• Draktnummer: 3

• Fødested: Lyngseidet, Oksvik
• Bosted: Tromsø

• Født: 13.07.92 (20 år)
• Antall sesonger i L/K: Sjette
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 52/2
• Jobb: Elektriker, Aurora Elektro
• Sivilstatus: Samboer
• Tidligere klubber: Ingen (bortsett fra Naustneset Ball og fiskeklubb)
• Favorittlag utenom L/K: Arsenal
• Favorittposisjon: kant
• Tre ord som beskriver deg selv: Selvgod, omtenksom og søt
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Gardinho (Gervinho) sine finter og touch.
• Tøffeste motspiller: En eller annen dude på et lag som vi møtte på treningsleir i Tyrkia
• Beste medspiller: Marius Dreyer
• Kunstgress eller naturgress: Akkurat det samme
• Farge på fotballskoene: Sort og gul
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Å gå igjennom Altaturneringen med 46-0 i målforskjell sammen med Løva (Andreas Løvland)
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Lyngsværing. Født og oppvokst her. Men så er jeg halvt fra Gaivuona Suohkan også.
• Personlig målsetning for 2013: Spille kamper
• Målsetning for L/K i 2013: Spille artig fotball!
• I 2013 lover jeg å: Holde benken varm til de som kommer ut

L/K-trener David Lundblad om Jonas:
Lyngen-gutt som har sine styrker i en voldsom fart, stor aggressivitet og god løpskraft. Kan bekle både back og kant. Blir spennende å se hva han kan utrette gjennom sesongen.
L/K-selvangivelsen 2013, JRB:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Apr 2013

Sterk som en Bjørn
En av L/Ks få venstrefotspillere har lyst å bidra mer offensivt i år.

Jan-Robin Bjørn

Jan-Robin Langhaug Bjørn

"En utpreget forsvarsspiller"
Trener David har rett, men vi får nok se venstrefoten og hodestyrken til Jan-Robin også offensivt i år.

Draktnummer: 20
• Fødested: Lyngseidet
• Bosted: Tromsø
• Født: 08.08.90 (22 år)
• Antall sesonger i L/K: Sjette
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 74/3
• Jobb: Norwegian Air Shuttle
• Sivilstatus: Singel
• Tidligere klubber: Kun L/K, klubben i mitt hjerte
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Midtstopper, men begynner virkelig å like venstreback-rollen
• Tre ord som beskriver deg selv: Fair, gladgutt og så vil jeg si at jeg er ganske snill av natur
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Haha! Vanskelig spørsmål. Aldri sett meg selv spille. Nei vi lar den stå åpen. Andre får bedømme det.
• Tøffeste motspiller:Hmmm.. Må være en russer jeg møtte i treningskamp nede i Tyrkia i fjor. Føltes som det var Robben som var på kanten.
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross. En klassespiller!
• Kunstgress eller naturgress: En strøken Polleidet-matte er det lite som slår
• Farge på fotballskoene: Akkurat nå er de grå, svart og gul
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Må nesten være når jeg scorte mitt første A-lagsmål etter å ha vært borte fra fotballen i ca. 1 og halvt år. Ellers har det vært mye nesten store øyeblikk, nesten opprykk et par ganger osv. I tilegg har man jo også vært omringet av en masse gode spillere og trenere opp igjenom årene, som jeg har lært masse av
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Født og oppvokst i Lyngen
• Personlig målsetning for 2013: Bli bedre offensivt
• Målsetning for L/K i 2013: Topp 4
• I 2013 lover jeg å: Bidra med flere målpoeng i form av mål og assists.

Trener David Lundblad om JRB:
Jan-Robin er en utpreget forsvarsspeller. Sterk og tøff i duellene, god 1 mot 1 defensivt og veldig aggressiv i stilen. Har tatt steg gjennom vinteren offensivt og vi gleder oss til å følge Lyngen-gutten gjennom sesongen.
L/K-selvangivelsen 2013, THG:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Apr 2013

Den som venter på noe godt...
I juni får vi denne karen tilbake for fullt.

Tarjei Hansen Gautestad

Tarjei Hansen Gautestad

"0,75 i snitt per kamp"
Tarjei har hårete scoringsmålsetning for en midtbanespiller.

Draktnummer: 6
• Fødested: Tromsdalen
• Bosted: Kristiansand til juni. Tromsø juni, juli og august. Etter det uvisst.
• Født: 15.04.90 (23 år)
• Antall sesonger i L/K: Fjerde
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 47/16
• Jobb: Student/blomsterselger
• Sivilstatus: Singel
• Tidligere klubber: TUIL
• Favorittlag utenom L/K: Liverpool
• Favorittposisjon: Midtstopper, defensiv midtbane, offensiv midtbane
• Tre ord som beskriver deg selv: Chill, eventyrlysten, livsnyter
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Zidane
• Tøffeste motspiller:Kay Rune Jensen back in the days for guttelaget. Kamp i kampen.
• Beste medspiller: Jørgen Vik
• Kunstgress eller naturgress: Kunstgress
• Farge på fotballskoene: Svart eller hvit
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Vanskelig å si
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Slumme folk der.
• Personlig målsetning for 2013: Spille mest mulig kamper
• Målsetning for L/K i 2013: Topp fire
• I 2013 lover jeg å: Score 0,75 mål i snitt per kamp

Trener David Lundblad om THG:
Etter et fantastisk comeback i L/K-trøya, gleder vi oss veldig til han er tilbake i starten av juni!!! En spiller med ekstremt gode ferdigheter. Har en god pasningsfot, veldig duellsterk og mister omtrent aldri ballen. Flott gutt som vi gleder oss å dra nytte av utover sesongen.
Norild - L/K:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2013

Utsatt kamp spilles 9. mai
L/K drar til Vadsø på Kristelig himmelfartsdag.

Seriekampen skulle egentlig gått søndag 21. april, men streik ved flyplassene i Finnmark satte en effektiv stopper for L/Ks reiseplaner.

Men 9. mai, på Kristelig himmelfartsdag, bærer det østover for David Lundblads menn. Gunstig for klubben å slippe og ha en hengekamp for lengende hengende over seg. Og kanskje har det blitt noen grader varmere i luften også til 9. mai?

 
L/K-selvangivelsen 2013, KK:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2013

Den smilende rogalendingen
Men bak fasaden lurer det en 100 %-type!

Kristian Knutsen

Kristian Knutsen

"Blø for drakta!"
Sånn snakker en ordentlig 100 %-mann når han skal love noe foran sesongen.

• Draktnummer:19
• Fødested:
 Sandnes, Stavanger
• Bosted: Tromsø
• Født: 02.05.91 (21 år)
• Antall sesonger i L/K: Første
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 7/0
• Jobb: Student
• Sivilstatus:  Singel
• Tidligere klubber: Nordkjosbotn IL
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Sentral midtbane
• Tre ord som beskriver deg selv: Rolig, smilende og nullstress
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Tom Cleverley?
• Tøffeste motspiller: Fredrik Torsteinbø
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress: Naturgress
• Farge på fotballskoene: Sort
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Vinne junior elite-serien med Randaberg
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Ingen
• Personlig målsetning for 2013: Bli en bedre fotballspiller
• Målsetning for L/K i 2013: Topp 5
• I 2013 lover jeg å: Blø for drakta!

Trener David Lundblad om KK:
En Skikkelig 100% type!! Anvendelig spiller som trykker skikkelig til på både trening og i kamp. Har sine styrker i duellspillet og aggressiviteten. Og når han i tillegg er god med ballen, gjør det han til en veldig god fotballspiller. Vært god på trening gjennom hele vinteren, men har slitt med å ta ut sitt fulle potensiale i kamp. Har imidlertid tatt steg der også i det siste, noe som gjør at vi har høye forventninger til ham.
L/K-selvangivelsen 2013, CS:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2013

Gled dere til hans første mål
Christer Steinvik er tilbake i "faderklubben". Og nå er han målsugen.

Christer Steinvik

Christer Steinvik

" Det blir en syk feiring"
Christer Steinvik har ikke scoret for L/K ennå. Men bare vent til han gjør det...

Draktnummer: 13
• Fødested: Storfjord
• Bosted: Tromsø
• Født: 02.04.91
• Antall sesonger i L/K: Tredje
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 30/0
• Jobb: Student og lærervikar ved Stakkevollan skole
• Sivilstatus: Samboer
• Tidligere klubber: TUIL og Kvaløya SK
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Venstrekant/ving
• Tre ord som beskriver deg selv:
Smilende, utadvendt og dedikert
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Cristiano Ronaldo
• Tøffeste motspiller: Tarjei Gautestad
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress: Naturgress. Kom til Påiln!
• Farge på fotballskoene: - Ganske fargerike.. Turkis og oransje!
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Copa Catalunya, Barcelona i 2009 med TUIL jr. Tidenes tur med en herlig gjeng! 
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Er født og oppvokst i nabokommunen Storfjord, spilt på aldersbestemt nivå i L/K og sønn av Geir Steinvik som spilte på Lyngen i sine glansdager.
• Personlig målsetning for 2013: Bli en bedre fotballspiller og prestere jevnt.
• Målsetning for L/K i 2013: Topp 5
• I 2013 lover jeg å: Gi alt for Lyngen/Karnes i hver kamp! Og om det blir noen mål, kan jeg love en "syk feiring"!

Trener David Lundblad om CS:
Christer Steinvik: Tilbake i "faderklubben" etter et kort opphold i Kvaløya. Har sine styrker i aggresiviteten, et bra tempo og god med begge beina. Kan spille både back, kant og spiss. Vært mye skadet det siste året, men begynner å finne formen nå. Fin gutt å ha i gruppa og en spiller vi tror kan få en god sesong for L/K i år.
L/K-selvangivelsen 2013, LPRN:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Apr 2013

L/Ks svar på Beckham
Lars Petter Rotvold Nilsen får forhåpentligvis plenty av sjanser til å vise fram skuddfoten i år.

Lars Petter Rotvold Nilsen

Lars Petter Rotvold Nilsen

"Surrete ,distré og kreativ"
Lars Petter roter seg forhåpentligvis ikke bort når han skal vise fram frisparkfoten.

Draktnummer: 25
• Fødested: Tromsø
• Bosted: Tomasjord
• Født: 04.11.90 (22 år)
• Antall sesonger i L/K: Første
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 7/0
• Jobb: Assistent, Tromstun skole
• Sivilstatus: Samboer, kjæreste
• Tidligere klubber: Stakkevollan, Fløya
• Favorittlag utenom L/K: Newcastle, TIL og Tyskland
• Favorittposisjon: Spilloppmaker
• Tre ord som beskriver deg selv: Surrete, distré og kreativ
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: David Beckham
• Tøffeste motspiller: Ibba Laajab (futsal) og Sondre Thorsteinsen (fotball)
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress: Naturgress
• Farge på fotballskoene: Blå-ish
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Vinne Altaturneringa med Fløya jr.
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Kjæreste fra Karnes, Lyngen (Christine Olsen, lillesøster til Ken Stian og Trond)
• Personlig målsetning for 2013: Kjempe meg inn i førsteellevern.
• Målsetning for L/K i 2013: Være å kjempe om de 3 første plassene.
• I 2013 lover jeg å: Vise fram skudd -og dødballfoten med noen mål eller målgivende.

Trener David Lundblad om LPRN:
Ny fra Fløya. Har kommet positivt inn i gruppa vår. Gode ferdigheter med ballen og en ekstremt bra høyrefot. Har hatt stigning helt siden han kom og blir spennende å følge videre.
Norild - L/K:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2013

Streik ødela serieåpningen
L/Ks kamp mot Norild søndag er utsatt.

Streiken ved flere flyplasser i Finnmark har ført til at L/Ks serieåpning mot Norild måtte utsettes.
Kampen skulle gått søndag, men det ble umulig L/K å komme seg til Vadsø og tilbake igjen på en fornuftig måte. Dermed ble avgjørelsen tatt fredag ettermiddag.

Kampen har foreløpig ikke fått ny kampdato, så det kommer vi tilbake til. Uansett uheldig å få utsatt serieåpningen for L/K. Men vi kommer sterkere tilbake i første hjemmekamp neste helg - mot Hammerfest!
L/K i 2013, tabelltipsene:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2013

Vanskelig å forutsi
Det er åpenbart ikke lett å spå hvilken sesong denne gjengen får. Tabelltipsene spriker i alle retninger.

3. divisjon TroFi er har såvidt kommet i gang. Ishavsbyen vant fredag 4-1 over Tverrelvdalen i Tromsdalen, mens Finnsnes vant oppskriftsmessig 5-1 hjemme mot Bjørnevatn i serieåpningen.

Og nettopp FIL er tippet av de fleste til å gå seirende ut av årets avdeling 12. Lokalavisen i Midt-Troms, Folkebladet, er én av mange som har tippet Finnsnes på topp. Gledelig nok har avisen også trua på L/K, og tipper oss helt oppe på 3. plass. Det er faktisk det tabelltipset som er mest L/K-positiv som vi har sett i alle fall.

Det tipset der L/K kommer dårligst ut er faktisk i vår egen lokalavis, Framtid i Nord. Her tippes årets L/K-lag helt nede på 9. plass. En annen lokalavis, iTromsø, har også satset på Finnsnes på topp. Her tippes L/K på fjerdeplass, bak Finnsnes, Fløya og Skarp.

Og de aller fleste tipsene går i den retningen at disse tre lagene vil kjempe om de tre topplassene. NRK Troms og Finnmark har sluppet til en rekke trenere og lagledere som har tippet 3. divisjon i år. Her varierer tipsene for vår del mellom 4. plass og 8. plass. Se alle tipsene her!

En av de som virkelig har grunnlag for å uttale seg om styrkeforholdene er mannen som driver OMT fotballside, nemlig Ole-Martin Tjosaas. Tjosaas har fulgt Troms-lagene tett i hele vinter fra tribunen og har da også fire Troms-lag på topp på sin tabell - med FIL, Fløya, Skarp og L/K som rekkefølge. Her er OMT Fotballsides komplette tips:

Finnsnes
Fløya
Skarp
Lyngen/Karnes
Hammerfest
Kirkenes
Ishavsbyen
Porsanger
Norild
Senja 2
Tverrelvdalen
Bjørnevatn

En annen nettside som tar divisjonen på alvor er Nordnorge United. Her er tipset litt mer pessimistisk sett med L/K-øyne. Her tippes vi på 8. plass, mens FIL får tillit som vinner også her. Nordnorge United sier følgende om årets L/K-utgave:

Lyngen/Karnes har mistet mange spillere, og samtidig fått en ny trener, og det betyr trolig at laget ikke kan kjempe i toppen som vanlig. Tunge tap i vinter har gradvis blitt snudd til forsiktig optimisme, men det er mye kvalitet som har forsvunnet fra Polleidet, i alle ledd. En av avdelingens beste keepere i Jørgen Vik, avdelingens toppscorer i Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Ståle Jr Johansen, og Andreas Løvland forsvant også i fjor. Umulig å erstatte så lett som en plett.

Slik tipper Nordnorge United at det går i år:

1. Finnsnes
2. Kirkenes
3. Skarp
4. Fløya
5. Hammerfest
6. Tverrelvdalen
7. Porsanger
8. Lyngen/Karnes
9. Ishavsbyen
10. Norild
11. Senja 2
12. Bjørnevatn

Ett mediehus som kanskje ikke følger Trofi-serien like tett er Dagbladet. De kom med følgende tips tidligere i april:

1. Skarp
2. Finnsnes
3. Lyngen/Karnes
4. Fløya
5. Kirkenes
6. Hammerfest
7. Porsanger
8. Norild
9. FK Senja 2
10.Tverrelvdalen
11.Ishavsbyen
12.Bjørnevatn


L/Ks trener David Lundblad har valgt å gå lavt ut med tabelltipset og har overfor FiN valgt å legge L/K på en sjetteplass. Han tror FIL, Skarp og Fløya tar de tre øverste plassene.

Så får vi se hvem som kommer nærmest med sine tips når regnskapet gjøres opp i høst. Vi satser uansett på en artig sesong, også sett med L/K-øyne! 
L/K-selvangivelsen 2013, MD:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2013

Vil score sitt første L/K-mål
Det dreyer seg om Marius i dagens L/K-selvangivelse.

Marius Dreyer

Marius Dreyer

"Muligens et brorforhold med Steffen Dreyer - med forskjellige foreldre"
Marius Dreyers eventuelle slektsforhold inn til Lyngen er tynne...

Draktnummer: 2
• Fødested: Tromsø
• Bosted: Tromsø
• Født: 14.08.90 (22 år)
• Antall sesonger i L/K: Andre
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 30/0
• Jobb: Ass. butikksjef Byggmakker Per Strand
• Sivilstatus:  Opptatt
• Tidligere klubber: Kvaløya, Ishavsbyen, Fløya
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Midtstopper
• Tre ord som beskriver deg selv: Morsom, utadvent og selvstendig
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Fabio Cannavaro
• Tøffeste motspiller: Har ikke møtt noen ennå
• Beste medspiller: Vegard og Mats-Haakon
• Kunstgress eller naturgress:  Naturgress
• Farge på fotballskoene: Sorte
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren:
Har hatt mange gode fotballopplevelser med et talentfullt Fløya-lag i mine yngre dager
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Tror ikke jeg har noe slekt i Lyngen. Men det er muligens et brorforhold med Steffen Dreyer. Har bare forskjellige foreldre
• Personlig målsetning for 2013:  Score mitt første mål for L/K og bli bedre på langpasninger
• Målsetning for L/K i 2013: Topp 5, og ta nye steg for hver kamp
• I 2013 lover jeg å: Ta mer ansvar og bli mer sjef, mange stygge taklinger og ellers bare gjøre livet surt for motstanderen.

Trener David Lundblad om MD: Stopper som er offensiv i hodet. Har sine styrker i å bryte foran og lese spillet. Har gode lederegenskaper og i tillegg en fantastisk innstilling til trening og kamp. Marius har slitt litt med småskader i oppkjøringen, men blir en viktig spiller for oss i år.
L/K-selvangivelsen 2013, LJ:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2013

Johnsen skal dra lasset
Lasse er med og fyller opp L/Ks finnmarkskvote i L/K i år.

Lasse Johnsen
 

Lasse Johnsen

"Hørt at jeg ligner på ham"
Lasse Johnsen har samme spillestil som en tennisspiller?!


• Draktnummer: 9

• Fødested:Honningsvåg
• Bosted: Tromsø

• Født: 24.09.90 (22 år)
• Antall sesonger i L/K: Første

• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 6/1
• Jobb: Frilanser
• Sivilstatus: Enslig
• Tidligere klubber: Honningsvåg T&IF, BUL, Grovfjord og FK Sørøy/Glimt.
• Favorittlag utenom L/K: Rosenborg og BUL
• Favorittposisjon: Høyre back
• Tre ord som beskriver deg selv: For lite ord!
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: - Novak Djokovic, hørt at jeg ligner på han! Å han er en (tennis) SPILLER (se eventuell likhet her!)
• Tøffeste motspiller: Tore Veseth Olsen, uforutsigbar goalgetter
• Beste medspiller: Svein Ove Thomassen, umenneskelig god
• Kunstgress eller naturgress: Naturgress
• Farge på fotballskoene: Rød og hvit
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: - Opprykk med moderklubben Honningsvåg som 16 åring, gøy!
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Har familie fra Lyngen, nærmere bestemt Kjosen. Har feriehus der ute!
• Personlig målsetning for 2013: Spille samtlige kamper og bidra med et par mål og målgivende.
• Målsetning for L/K i 2013: Har god tro på at vi blir å henge med i toppen, topp 4 vil være bra for et ungt Lyngen/Karnes-lag.
• I 2013 lover jeg å: Jeg lover å gi alt i hvert sekund i hver kamp, løpe og krige til krampen tar meg (Forhåpentligvis godt nok trent til å slippe).

L/K-trener David Lundblad om Lasse:
Anvendelig spiller som kan bekle både kant, sentral midtbane og backposisjon. God med ballen, god i 1-1 situasjoner både offensivt og defensivt og en vinnertype!!! Glede oss til å følge han i L/K-drakt.
L/K-selvangivelsen 2013, MHK:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Apr 2013

Bare et steinkast unna
Ingen L/K-spillere er født og oppvokst nærmere Polleidet enn denne mannen.

Mats-Haakon Karlsen

Mats-Haakon Karlsen

"Trond Olsen, Jørn Hansen, André Fagerborg, Kjell-Hugo Karlsen..."
Mats-Haakon Karlsen ramser opp 27 spillere når han skal besvare spørsmålet om "Beste medspiller"
Draktnummer: 5
• Fødested: Ørnes, Lyngseidet
• Bosted: Skippergata, Tromsø
• Født: 01.02.84 (29 år)
• Antall sesonger i L/K: Niende
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 189/6
• Jobb: Norwegian Air Shuttle ASA
• Sivilstatus:  Singel
• Tidligere klubber: 100 % Lyngengutt!!
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Midtstopper
• Tre ord som beskriver deg selv:
Sterk, klok, kynisk men fair
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: C.Ronaldo!!! haha.. Neeeei, vi får si Vidic? (Aldri sett meg sjøl spille?!) 
• Tøffeste motspiller: Hmm, ingen som poppe opp med det første. Men hadde jo en forferdelig kamp mot Reidar Waage i min "debutsesong" på A-laget. Så la oss si han!
• Beste medspiller: Vært utrolig heldig og hatt den æren å spille med utrolig mange flotte og talentfulle karer opp igjennom åran. Trond Olsen, Jørn Hansen, Andrè Fagerborg, Kjell Hugo Karlsen, Arne Karlsen, Torbjørn Karlsen, Rune Larsen, Frode Larsen, Henning Hansen, Lars Wikbo, Jørn Berger, Jens Georg Løvland, Tor Arne Larsen, Frode Følstad, Rune Lillevik, Håkon Winther, Morten Nilsen, Jørgen Vik, Ståle Johansen, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Vegard Nikolaisen, Marius Dreyer og Steffen Dreyer for å nevne noen. Utrolig privilegert over å hatt så mange gode medspillere og det er vanskelig å plukke ut én av dem når dem alle har vært så viktig og god for Lyngen/Karnes! Men hvis man ser på hvem jeg har lært mest av så blir det nok Viktor Sørensen. Det året vi spilte i lag under Vegard Berg-Johansen da Viktor tok meg under "vingen", lærte jeg utrolig mye, og jeg er svært takknemlig for det året i lag med denne legenden av en mann! Men Kristoffer Fagerborg må også nevnes. Nesten magisk kjemi mellom meg og han på banen! ;-)
• Kunstgress eller naturgress: Selvfølgelig naturgress
• Farge på fotballskoene: Uviktig!
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Vans
kelig å velge etter så mange år med like mange fine opplevelser. Men å komme inn i stallen da vi var i 2.divisjon etter å ha vært borte fra fotballen i mange år var stort. Og selvfølgelig den æren å være kaptein i 2010-sesongen!
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Født og oppvokst et steinkast fra Polleidet. Har en bestefar som var med på å stifte Lyngen IL. Bestemor sine brødre, tvillingene Emil og Helge, som va med fra starten til Karnes IL og som herja der i mange år. Onkel Sigmund, som har vært svært aktiv i både Lyngen IL, L/K og Tromsfotballen igjennom mange år. Og sist men ikke minst del av "Karlsen-klanen" fra Ørnes som har vært svært delaktig i både Lyngen og Lyngen/Karnes opp igjennom årene
• Personlig målsetning for 2013: Bidra med den rutinen jeg har opparbeidet meg igjennom årene. Gjøre mitt for å få inn en vinnermentalitet i gruppa ved gå foran med innsats og guts
• Målsetning for L/K i 2013: Må være å bli topp 5! Mange sterke lag i årets 3.divisjon hvor vi stiller med et ungt, spennende og "nytt" lag. Men trur at det kan bli "hur bra som helst" så lenge vi er tent og går i krigen for hverandre
• I 2013 lover jeg å: Gi alt i samtlige minutter jeg spiller i år. Skal blø for drakten!

Trener David Lundblad om MHK:
En ekte L/K-gutt som har sin styrke i duellspillet. Står før lagets rutine med sine 29 år. En leder både på og utenfor banen.
L/K-selvangivelsen 2013, JTN:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Apr 2013

Sylfersk L/K-gutt
Jonathan Talseth Nilsen er stallens ferskeste L/K-spiller.

Jonathan Talseth Nilsen

 

 

Jonathan Talseth Nilsen

"Sterk som en ulv"
Trener David Lundblad må til dyreriket for å beskrive styrken til Jonathan Talseth Nilsen. 

Draktnummer: 8
• Fødested: Oslo
• Bosted: Tromsø
• Født: 05.12.95 (17 år)
• Antall sesonger i L/K: Første

• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 3/1
• Jobb: Nix
• Sivilstatus: Singel
• Tidligere klubber: Tromsø IL og Ishavsbyen
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Spiss eller offensiv midtbane
• Tre ord som beskriver deg selv: Stygg, ekkel og kjedelig
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Zlatan Ibrahimovic
• Tøffeste motspiller:Det er nok ingen
• Beste medspiller: Stian Norry Nordby
• Kunstgress eller naturgress: Naturgress
• Farge på fotballskoene: Rosa/lilla
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Hattrick i Umeå i kvartfinalen. Vi vant 3-2
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Stian og Vegard Emaus
• Personlig målsetning for 2013: Kose meg og spille fotball
• Målsetning for L/K i 2013: Topp 5
• I 2013 lover jeg å: Score mål

Trener David Lundblad om JTN:
Ny fra Ishavsbyen. Har veldig mye fotball i seg. God nærteknikk, bra skudd og sterk som en ulv. Anvendelig offensiv speller, som vi forhåpentligvis kommer til å nyte godt av fremover.
L/K-selvangivelsen 2013, MAB:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2013

Vår nye spydspiss
Mads A. Bjørkly presenterer seg selv for Lyngen-publikummet.

Mads Andreassen Bjørkly

Mads Andreassen Bjørkly

"Jeg er forhåpentligvis målfarlig"
Vår nye target-man fra Finnmark er både Liverpool-fan, bruker sorte fotballsko og er nærmeste halvt oksviking. For en mann!

Draktnummer: 11
• Fødested: Hammerfest
• Bosted: Tromsø
• Født: 25.01.90 (23 år)
• Antall sesonger i L/K: Første
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 6/2
• Jobb: Studerer siviløkonom 4. året, støttekontakt og frilansjournalist hos Nordlys
• Sivilstatus:  Samboer med Karoline Karde Forfang
• Tidligere klubber: Hammerfest FK, Skarp (Pluss tre kamper for TUIL 2)
• Favorittlag utenom L/K: Liverpool og Tromsø IL
• Favorittposisjon: Spiss
• Tre ord som beskriver deg selv: Positiv, duellsterk og (forhåpentligvis) målfarlig
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Emmanuel Adebayor
• Tøffeste motspiller:Andreas Løvland
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress:  Kunstgress
• Farge på fotballskoene: Sorte
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Cupavansement borte mot L/K i 2011 - mot alle odds
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Sigmund Forfang er faren til min samboer, så jeg er nærmest halvt oksviking
• Personlig målsetning for 2013:  Være skadefri og finne formen
• Målsetning for L/K i 2013: Topp 4
• I 2013 lover jeg å: Gjøre alt jeg kan for å bidra for L/K både på og utenfor banen slik at det blir en fantastisk sesong.

Trener David Lundblad om MAB:
En spiller som vi har høye forventninger til. Veldig sterk i kroppen og god med ballen i beina. Vært endel ute med skade siste året, men er skikkelig på gang nå. Har tatt steg gjennom hele vinteren.
L/K-selvangivelsen 2013, KB:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2013

Karnes-legendens onkelunge
Kristoffer Brenn har litt å leve opp til på Geitnes i år, når han endelig blir skadefri.

Kristoffer Brenn

Kristoffer Brenn

"Ydmyk, lojal, dedikert"
Kristoffer Brenns beskrivelse av seg selv kunne funket utmerket som motto for Lyngen/Karnes!

Draktnummer: 21
• Fødested: Tromsø
• Bosted: Tromsø
• Født: 10.08.89 (23 år)
• Antall sesonger i L/K: Første
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 5/0
• Jobb: Student. Ferdigutdannet førskolelærer til sommeren
• Sivilstatus:  Singel
• Tidligere klubber: Krokelvdalen og Sørøy/Glimt
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United, selvfølgelig
• Favorittposisjon: Sentral midtbane
• Tre ord som beskriver deg selv: Ydmyk, lojal, dedikert
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Iniesta eller Riquelme
• Tøffeste motspiller: Andreas Løvland
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress:  Kunstgress
• Farge på fotballskoene: Sorte
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Mange store opplevelser å velge mellom, men må nesten si året da brødrende Brenn drev og herjet ilag på midtbanen til Krokelvdalen
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Storebror som har vært på hvalsafari i Alanya med Alexander Løvland Rygh og en onkel, Per Brenn, som har spilt på Karnes. En legende!
• Personlig målsetning for 2013:  Komme tilbake sterkere enn noen gang for å ta 3. divisjon med storm etter sommeren (KB ble skadet i mars og mister vårsesongen)
• Målsetning for L/K i 2013: Øvre halvdel av tabellen
• I 2013 lover jeg å: Å gi alt for Lyngen/Karnes

Trener David Lundblad om KB:
Ny spiller som kom fra Kroken og 5.divisjon. Har tatt nivået med glans og vist prov på en veldig god pasningsfot. Han er i tillegg en god avslutter og har god nærteknikk. Ble skadet mot Skarp i vinterserien og er ute til høstsesongen starte. Men vi blir å nyte godt av han når han er tilbake!
L/K-selvangivelsen 2013, SN:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2013

Endelig en Nordby igjen
24 år etter at pappa Stig spilte sine siste minutter med Lyngen-fotball, er en ny Nordby tilbake i L/K.

Stian Nordby

Stian Nordby

"God gressbane"
Teknikeren Stian er ikke i tvil om hva han foretrekker som spilleunderlag. Kan glede seg til stuegulvet på Polleidet etter ferien.

Draktnummer: 23
• Fødested: Tromsø
• Bosted: Tromsø
• Født: 27.02.94 (19 år)
• Antall sesonger i L/K: Første
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 8/2
• Jobb: Ingen
• Sivilstatus: Singel
• Tidligere klubber: Storelva, Fløya, TIL, Kvaløysletta
• Favorittlag utenom L/K: Real Madrid
• Favorittposisjon: Kant/spiss
• Tre ord som beskriver deg selv: Slapp, artig, livsnyter
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Ricardo Quaresma
• Tøffeste motspiller: Andreas Løvland
• Beste medspiller: Aleksander Samuelsen
• Kunstgress eller naturgress: God gressbane
• Farge på fotballskoene: Lilla
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Slå TIL i KM finalen med Kvaløysletta
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Har masse slekt i Lyngen, og har bodd 2 år i Lyngen.
• Personlig målsetning for 2013: Score en del mål, bli en viktig brikke i laget, og ha det artig.
• Målsetning for L/K i 2013: Komme blant de fire beste på tabellen
• I 2013 lover jeg å: Gjøre mitt beste for laget

Trener David Lundblad om SN:
Et stort fotballtalent som fortsatt holder jr-alder. Med sitt store tempo, gode dribleegenskaper og nese for mål, er motstanderne herved advart!! Håper han klarer å fortsette den gode utviklingen han har vist til nå, for da har L/K-publikummet noe å glede seg til.
L/K-selvangivelsen 2013, EHS:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Apr 2013

Dagens mann på alle måter
Edvard Hamnvik Sagelv presenterer seg selv, på sin egen 21-årsdag!

Edvard Hamnvik Sagelv

Edvard Hamnvik Sagelv

"Treningsnarkoman og kjekk"
L/Ks nye balsfjording mangler ikke selvtillit, men er dessverre allerede "spoken for".

• Draktnummer:4
• Fødested:Storsteinnes, Balsfjord
• Bosted: Tromsø

• Født: 16.04.92 (21 år)
• Antall sesonger i L/K: Første

• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 7/0
• Jobb: Student
• Sivilstatus: Samboer
• Tidligere klubber: Storsteinnes og Fløya
• Favorittlag utenom L/K: Real Madrid CF
• Favorittposisjon: Back
• Tre ord som beskriver deg selv: Kjekk, treningsnarkoman og gakk
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Sergio Ramos
• Tøffeste motspiller:Magnus Andersen (20 min i treningskamp Alta-Fløya i 2010)
• Beste medspiller: Ole Oscar Ross
• Kunstgress eller naturgress: Naturgress
• Farge på fotballskoene: Hvit, blå og gul
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Umeå Fotbollsfestival i 2007
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Slekt i og fra Furuflaten
• Personlig målsetning for 2013: Starte alle viktige matcher
• Målsetning for L/K i 2013: Ha det gøy :-)
• I 2013 lover jeg å: Score 1 mål og gi mange målgivende pasninger

L/K-trener David Lundblad om Edvard:
Forsvarsspiller som kan spille både stopper og på begge backene. Skikkelig 100% type som gir alt på både trening og kamp. Sterk i duellspillet og offensiv i hodet. Blir artig å følge han gjennom sesongen.
L/K-selvangivelsen 2013, KG:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Apr 2013

18 år og førstevalg
Les vår unge keepers selvangivelse foran 2013-sesongen.

Kristoffer Granås

Kristoffer Granås

"Har bodd i Lyngen siden jeg var en uke gammel"
L/Ks første egenproduserte førstekeeper siden Per Strømsbukt!

• Draktnummer: 29
• Fødested:Harstad
• Bosted: Lyngseidet
• Født: 23.01.95 (18 år)
• Antall sesonger i L/K: Tredje
• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 19/0
• Jobb: Fabrikkansatt Ecotech
• Sivilstatus: Singel
• Tidligere klubber: Ingen
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Keeper
• Tre ord som beskriver deg selv: Treningsvillig, glad og seriøs
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Manuel Neuer (Ikke helt den samme kroppen, men jeg er på god tur)
• Beste medspiller: Oskar Leiros
• Kunstgress eller naturgress: Kunstgress
• Farge på fotballskoene: Sølv og sort
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Vinne Altaturneringa
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Bodd i Lyngen siden jeg var en uke gammel.
• Personlig målsetning for 2013: Ta mange steg oppover i riktig retning
• Målsetning for L/K i 2013: Ha det kjempeartig og bli mye bedre kjent med alle de nye spillerne.
• I 2013 lover jeg å: Redde 3 straffer og holde nullen i 4 kamper på rad!

L/K-trener David Lundblad om Kristoffer:
Kjempespennende L/K-produkt!!!! Treningsvillig og i god utvikling. Akkurat så tøff i hodet som en virkelig god keeper skal være!!! Opp til han sjøl hvor god han kommer til å bli, men han skal få tid, tillit og trygghet til å utvikle seg masse i L/K.
L/K-selvangivelsen 2013, VEN:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Apr 2013

Kapteinen første mann ut
L/K har fått mange nye spillere inn foran 2013-sesongen. Derfor skal vi fram mot seriestart presentere spillerstallen for året, ved å la spillerne presentere seg selv. Vi starter med kaptein Nikolaisen.

Vegard Emaus Nikolaisen

Vegard Emaus Nikolaisen

"E det så nøye?"
Vegard Emaus Nikolaisen er like glad i naturgress som kunstgress.


Draktnummer: 27
• Fødested: Tromsø

• Bosted: Tromsø
• Født: 15.01.94 (19 år)
• Antall sesonger i L/K: Andre

• Kamper/mål for L/K per 15. april 2013: 22/2
• Jobb: Skriver i ny og ne for avisen iTromsø
• Sivilstatus:  Jobber på spreng for å bli godkjent som samboer.
• Tidligere klubber: Tromsø IL
• Favorittlag utenom L/K: TIL
• Favorittposisjon: Midtstopper
• Tre ord som beskriver deg selv: Ærlig, omtenksom og sulten
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil: Kara Mbodji
• Tøffeste motspiller:Tobias Schjetne
• Beste medspiller: Steffen Dreyer
• Kunstgress eller naturgress:  E det så nøye?
• Farge på fotballskoene: Grå
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren: Hatrrick for TIL2 i 2. divisjon (Les mer her!)
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Sønn av BOJ-en (Ikke heeeelt sant, red.anm.)
• Personlig målsetning for 2013:  Utvikle meg og ha det fett
• Målsetning for L/K i 2013: Topp 5
• I 2013 lover jeg å: Score på brassespark på Polleidet

Trener David Lundblad om VEN:
Har tatt steg gjennom hele vinteren. Har sine styrker i duellspillet, forståelsen og en god pasningsfot. Kaptein for året og en spiller vi trur kommer til å ta ytterligere steg fremover.
Vinterserien, L/K - Ishavsbyen 4-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2013

Kom fra benken og ble brassehelt
30 minutter spilletid var evig nok for comeback-kid Tarjei Hansen Gautestad.

MÅLJEGERE: Ole Oscar Ross og Tarjei Hansen Gautestad scoret hvert sitt flotte mål mot Ishavsbyen.

Hadde anledningen vært  enda litt større enn en vinterseriekamp mot Ishavsbyen, så kunne Tarjei Hansen Gautestads overraskende comeback i L/K-trøya vært filmmateriale.
For etter å ikke ha spilt seriefotball for L/K siden mai 2011 - borte mot Ishavsbyen - var Tarjei tilbake igjen på midtbanen som om han aldri hadde vært borte. Roen med ballen og trademark-pasningene med utsiden av foten fikk L/K tilbake på vinnersporet og på overtid kroner han forestillingen med et brassesparkmål som kom totalt ut av det blå. Eller gjorde det det? Den pålitelige Jo Are Vik har nemlig billedbevis på at Gautestad trente på brassespark kvelden før - på TUIL Arena Se her!
Såpass bra var det at OMT Fotballside valgte å kåre til tromsdalingen til banens beste spiller. Det er ikke verst etter å ha spilt 2/3s kamp mindre enn utfordrerne.

Gautestads mål ble den store snakkisen i en kamp der L/K i lange perioder var under pari. Som i kampen i 2011, Tarjeis forrige i L/K-trøya, tok IFK ledelsen tidlig. Den utlånte TUIL-spilleren Sondre Flaat fikk stå alene inne i feltet og heade inn 0-1 etter innlegg fra kanten. Innlegget var ikke hardere enn at L/Ks indre forsvar burde kunnet hindre Flaat i å få en "free header", men mål ble det.

Ti minutter senere er IFK på ordentlig luggeføre defensivt. Ole Oscar Ross tok seg en lett joggetur på høyresiden og forfulgte en ball som de fleste andre med to bein ville ansett som håpløs. IFK-keeperen gjør den klassiske tabben og tror han rekker ballen først. Det gjør han ikke og dermed feller han Ross og straffen er et faktum.

Den straffen tok Ross selv. Og selv om L/K-nett ikke støtter myten om at den som blir felt ikke skal ta straffen, så kan vi godt være litt etterpåklok her. Ross skyter nemlig knallhardt i stolpen og ut.

Etter 21 minutter er det imidlertid ikke sjans å stoppe Ross. En IFK-stopper feilberegner en pasning fram mot Ross - denne gangen på venstresiden. Dermed er den ferske 23-åringen løs og kommer alene med keeper - litt skrått. Men i steden for å vente med avslutningen til han kom nær keeper, skyter Ross knallhardt med innsiden av høyre fra rundt 20 meter. Skuddet er totalt utagbart for keeperen og ballen suser opp i nettaket til 1-1. Like etter var han alene igjennom på nytt, men denne gangen går skuddet over.

L/K hadde, til tross for Ross muligheter, spilt en høyst ordinær første omgang til nå. Og den ble ikke bedre av at IFK tok ledelsen på nytt - etter 33 minutter. Vi mister ballen på midten og IFK straffer oss. Pasningen blir slått i bakrom og her dukker Sondre Flaat opp på et skråløp som flere kvalifiserte og godt plasserte L/K-ere slo fast var offside. Men Flaat gikk fri, rundet keeper Kristoffer Granås og satte inn 1-2. Det ble også pauseresultatet.

I andre omgang hadde L/K langt bedre kontroll på motstanderen. IFK slapp ikke til med mye annet enn utligningen til 3-3 etter 83 minutter. Da hadde L/K i mellomtiden snudd kampen. Først setter kaptein Vegard Emaus Nikolaisen inn 2-2 på straffe etter 63 minutter. Da hadde den tidligere IFK-spilleren Jonathan Talseth Nilsen blitt dyttet over ende i feltet og fått et rimelig greit straffespark. Så, etter 71 minutter, slår innbytter Lars Petter Rotvold Nilsen et meget pent frispark fra venstresiden som finner Mads A. Bjørkly på bakerste. Kraftspissen er uimotståelig i luftduellen med IFK-forsvaret og header inn 3-2.

Det så ut til å gå mot uavgjort etter IFKs utligning syv minutter før slutt, men Tarjei Hansen Gautestad ville ikke at hans comebackkamp skulle ende uavgjort. Og takk for det! En corner fra høyre ble slått helt bak i feltet. Der får Kristian Knutsen med nød og neppe headet ballen tilbake inn igjen og derfra og inn handler alt om Tarjei. Målet ble hans 16. i hans 47. kamp for L/K. Han var første gang i klubben allerede i 2007 - på lån fra TUIL. Så gikk han permanent til L/K foran 2010-sesongen og var svært sentral i den sesongen og i 2011-sesongen, helt til skaden i mai. 
Tarjei Hansen Gautestad vil ikke være tilbake for fullt for L/K før i juni. Tarjei går på skole i Kristiansand og flytter ikke hjem til Tromsø før etter skoleslutt. Men fra da av kan vi også regne med Tarjeis tjenester.

Neste helg er det alvor. Da spilles en tøff bortekamp mot Norild. Da må samspillet L/K-guttene i mellom sitte langt bedre enn tilfellet var mot Ishavsbyen. Av og til er det lett å se at vi har hatt store utskiftninger i mannskapet og at mange ennå har trent for lite i lag. Men det blir "bedre og bedre dag for dag", som det het på NRK på 70-tallet.

L/K er med unntak av langtidsskadede Kristoffer Brenn og  Marius Dreyer ganske godt forberedt til seriestart. To seiere mot slutten av vinterseriesesongen har vært viktige, spesielt etter noen stygge tap i forkant av disse igjen. At vi i dag kunne bytte inn fem spillere i en smell uten at laget ble merkbart svekket, er en styrke i seg selv. Det var ikke bare Tarjei som gjorde et godt innhopp. Jonas Samuelsen var veldig frisk på venstrekanten, Lars Petter Rotvold Nilsen hadde som sagt en målgivende og også Kristian Knutsen markerte seg den halvtimen de fikk sjansen.

L/Ks trener David Lundblad har begynt å se fremover mot neste helg allerede:

- Jeg er fornøyd med at vi har snudd en negativ trend med å vinne de to siste kampene før serien starte. Å like at vi har snudd begge kampan og fremstår mentalt sterkere og godt trent. Samt at vi vise god bredde i stallen. Det er vi godt fornøyd med. Det er ting å rette på her og der og det skal vi jobbe knallhardt med på trening. Nå gleder vi oss til serien starter og føler oss ganske godt forberedt, sier Lundblad.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Edvard Hamnvik Sagelv, Christer Steinvik; Vegard Emaus Nikolaisen, Jonathan Talseth Nilsen, Ole Oscar Ross, Stian Nordby; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Lars Petter Rotvold Nilsen, Oskar Leiros, Kristian Knutsen og Tarjei Hansen Gautestad. 
Vinterserien, L/K - Senja:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Apr 2013

Ny kamp - nye sjanser
L/K-trener David Lundblad vil gjerne matche Senja i dagens vinterseriekamp.

David Lundblad, her sammen med Jonas Samuelsen, er klar til ny vinterseriekamp. Denne gangen er Senja motstander.

I dag klokken 14.00 spiller L/K vinterseriekamp mot FK Senja. Etter fire strake tap ser L/K-trener David Lundblad nå frem til å få gode opplevelser for spillerne. Det kan komme i dag, selv om Senja stiller med mange gode spillere.

- Ja, jeg unner spillerne en god opplevelse nå. Vi ønsker videre stigning etter at vi etter to nimålstap på rad måtte ta samling i bunn. Det blir en tøff match, men vi det blir forhåpentligvis en bra kamp av oss der vi klarer å matche senjaværingene, sier Lundblad.

Etter å ha hatt lite folk å rutte med i februar og mars, så begynner det å hjelpe på på mannskapsfronten for L/K-treneren.

- Det begynner å se bedre ut, ja. Vi har stort sett alle tilbake fra skader. Det er bare Kristoffer Brenn som dessverre er ute. Det betyr at vi har gode alternativer på benken nå, sier Lundblad, og nevner en spiller som Kristian Knutsen.
- Han har vært veldig god på trening denne uken, men har foreløpig slitt med å ta det ut i kamp, sier Lundblad.

I dag stiller L/K med følgende 11 fra start i 4-2-3-1-formasjon:
Kristoffer Granås; Jan-Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Lasse Johnsen; Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk; Christer Steinvik, Stian Nordby, Ole Oscar Ross; Mads A. Bjørkly.

Det betyr at Ole Oscar Ross er tilbake i folden igjen - klar for å gjøre en innsats for moderklubben. Det kan Senja-forsvaret bare merke seg først som sist...

Med folk tilbake fra skader, så blir også kvaliteten på treningene hevet.

- Det har vært godt nivå på treningene etter Skarp-tapet. Denne første uken etter påske har vi hatt bra intensitet og trøkk. Bra vilje hos guttene, men vi sliter tidvis litt med kvaliteten på det vi gjør. Men vi jobber på og har hatt ekstra fokus på det defensive, sier Lundblad.

Til denne kampen er nysignerte Jonathan Talseth Nilsen fra Ishavsbyen også klar til kamp. Det samme er faktisk Stig-Roar Hansen Rognli, som syntes tapt da han flyttet til Alta for å begynne på skole der. Nå går det mot at det blir fortsatt spill i L/K likevel for den 26-årige Lyngen-gutten.

Vi satser på oppdateringer på L/Ks Facebook-sider fra klokken 14.00! FK Senja har kamp senere i dag mot Finnsnes, men stiller med et godt lag i dag likevel - inkludert spillere som blant andre Krister Flytøren, Preben Yttergård Hanssen, Glenn Martin Andreassen og Tore Veseth Olsen.
Vinterserien, L/K - FK Senja 3-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Apr 2013

Viktig seier for guttan
Disse elleve, samt en fem-seks innbyttere sørget for L/Ks første seier på en stund. Oppdatert versjon!

Bak fra venstre: Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Jan-Robin Bjørn, Mads A. Bjørkly, Ole Oscar Ross, Lasse Johnsen. Foran fra venstre: Stian Nordby, Christer Steinvik, Kristoffer Granås, Marius Grønnbakk, Marius Dreyer.

L/K rodde i land en sterk seier over FK Senja i dag. L/K kom under 0-2 like før pause, men kom tilbake og vant altså 3-2.

Målscorere i dag var Ole Oscar Ross, Oskar Leiros og nykommeren Jonathan Talseth Nilsen. De to siste var innbyttere og Leiros scoret for sikkerhet skyld med sitt første spark på ballen!

Utrolig viktig for det unge L/K-laget og få seg en seier nå etter en tung periode med stygge tap. Nå er det 15 dager til seriestart og selvtilliten har fått seg en boost.

Men det kunne se litt småstygt ut for L/K i første omgang. Etter å ha spilt en god kamp og ikke minst holdt buret rent i nesten hele omgangen slipper L/K inn to mål på tampen av omgangen og trener David Lundblad innrømmer at det nok var en fare for at spillerne da skulle tenke tilbake på for eksempel Skarp-kampen, der man slapp inn fire mål rett før pause.

- Vi viser styrke når vi klarer å komme tilbake der. Vi har hatt noen dårlige opplevelser i det siste og det kan fort snike seg inn i bakhodet på nytt, sier Lundblad.

Men denne gangen viser L/K mental styrke. Ole Oscar Ross reduserer for L/K på en flott gjennomløpning og vi kan gå til pause med bare ett mål å ta igjen i andre omgang.

L/K spiller en god andre omgang også og klarer å snu kampen. Først ved innbytter Oskar Kleveland Leiros, som assistert av Ole Oscar Ross, får muligheten fra knappe 20 meter. Han klinker ballen i hjørnet og scorer dermed sitt første mål for sesongen.

Men oksvikingen er ikke den eneste innbytteren som har lyst å vise seg fram. Kun kort tid etter er en annen, Jonathan Talseth Nilsen, på ferde. Igjen er Ross nest sist på ballen før Nilsen setter den i hjørnet til 3-2. Den tidligere Ishavsbyen-spillerens første scoring for L/K etter at han signerte for L/K forleden.

- Det blir farlig hver gang Ole Oscar får ballen og setter fart. Det betyr mye for oss å ha ham tilbake, slår David Lundblad fast etter kampen. Ross fikk da også bestemannspremien fra OMT Fotballside.

L/K-treneren er veldig lettet over å kunne bokføre en L/K-seier igjen.

- Det var viktig, ja. Viktigere enn det jeg turte å si i garderoben før kampen. Guttene trengte denne seier. Nå legger vi den "i banken" og så skal vi ta enda et steg i siste vinterseriekamp - mot Ishavsbyen. 

L/K skaper mye sjanser mot FK Senja. Det gleder treneren. At man har to sitausjoner som lett kunne blitt straffespark, samt et offsideannulert mål som så svært tvilsomt ut, tar han bare med seg.

- Vi skaper mye og kunne fort ha scoret mer. Vi burde fått et straffespark eller to, men samtidig så har Senja også sine sjanser og burde kanskje hatt et straffespark de også, sier Lundblad.

Han skryter av hele lagets innsats i dag - inkludert alle innbytterne som kommer inn og gjør gode kamper. Men han velger likevel å trekke fram to spillere spesielt.

- Marius Dreyer og Mats-Haakon Karlsen var helt sjef som midstopperpar i dag. De tok luven av alt Senja kom med, sier Lundblad.

* FK Senja stilte et sterkt lag mot oss, men de spilte senere på dagen kamp mot Finnsnes mot det som ser mer ut som en førsteellever når 2. divisjon tar til. Det laget L/K møtte kan derfor fort være det FK Senja 2 stiller i 3. divisjon når seriespillet tar til der. Det betyr at senjaværingene har en svært så solid stall i 2013.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jan-Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Lasse Johnsen; Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk; Christer Steinvik, Stian Nordby, Ole Oscar Ross; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Kristian Knutsen, Jonathan Talseth Nilsen, Edvard Hamnvik Sagelv, Oskar Leiros, Lars Petter Rotvold Nilsen og Stig-Roar Hansen Rognli.

 
L/K TV

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mar 2013

Her finner du L/K-TV
Har du gått glipp av episodene av L/K-TV? Da finner du det her!

L/K-TV har hatt to sendinger så langt. Etter hvert som det kommmer flere episoder, vil vi legge dem inn her:

23. februar: David Lundblad om vintersesongen så langt

21. mars: Spillerportretter Mads A. Bjørkly og Stian Nordby, samt Lundblads corner. (Facebook)

Andre L/K-relaterte videoer som er lagt ut på nett i det siste, som er verdt å ta en titt på:

* Stian Nordby trikser til den store gullmedalje i OMT Fotballsides freestyle-konkurranse.

* Vegard Emaus Nikolaisen om sesongen 2013 til OMT Fotballside.
Første kvalikrunde NM, Fløya - L/K 5-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Mar 2013

Tidlig cup-exit
Et svekket L/K-lag måtte seg slått av Fløya i Skarphallen.

Årets cupeventyr ble av det korte slaget for L/K. Tap 1-5 for divisjonskollega Fløya sier sitt om en cupkamp som aldri var spesielt spennende.

L/K kom til kampen med to nimålstap i sine to seneste vinterseriekamper og i første omgang bar man preg av å ha lav selvtillit. Når man i tillegg var uten både en Steffen Dreyer på pause og en Ole Oscar Ross som fortsatt ikke har blitt enig med klubben om en ny kontrakt, så ble laget baktungt. At både midtbanespilleren Kristoffer Brenn og spissen Mads Bjørkly er ute med skade, gjør ikke saken bedre akkurat nå.

Bortsett fra et skudd fra Marius Grønnbakk og en heading av Jan Robin Bjørn etter corner, så var det fint lite L/K skapte mot grønntrøyene i første omgang.
På motsatt banehalvdel var situasjonen dessverre en annen, selv om L/K hadde tettet bedre igjen søndag enn tilfellet har vært i de siste vinterseriekampene. 1-0 kom allerede etter fem minutter. Da klinker Fløya inn et frispark fra langt hold som keeper Kristoffer Granås bare får noen fingre på. Skuddet var godt, men altså slett ikke utagbart.

Så holder L/K Fløya noenlunde stangen i en drøy halvtime. Hjemmelaget er best, men klarer ikke å skape så veldig mye. L/K er faktisk inne i en bra periode da Fløya kontrer inn 2-0. Et langt oppspill etter et brutt L/K-angrep blir lobbet elegant i mål. På slutten av omgangen får Fløya ett mål til og denne gangen sover L/K ordentlig. Fløya får føre ballen dypt inn i hjertet av L/K-forsvaret og ballen blir til slutt curlet enkelt i lengste hjørne fra 13-14 meter. 3-0 til pause var litt i overkant, men fortjent ledelse til hjemmelaget.

L/K starter andre omgang friskt. Det er tydelig at spillerne har fått beskjed om å gå ut med tøft og aggressivt press. Det gjør Fløya-laget tydelig usikre og sakte men sikkert begynner L/K å få litt mer selvtillit offensivt. Stian Nordby hadde i første omgang hatt en ganske ensom kamp som spiss i et tilnærmet 4-5-1-system, men nå slipper både kantene Jonas Samuelsen og Christer Steinvik, samt midtbanemotor Marius Grønnbakk seg høyere opp i banen. I tillegg blir kaptein Vegard Emaus Nikolaisen, normalt stopper, etter hvert flyttet høyere opp i banen. Det var et smart trekk.

Etter et knapt kvarter av omgangen klarer L/K å vaske fram et mål også. Først har Stian Nordby et fint raid på venstrekanten. Han klarer å slå inn til Jonas Samuelsen, som møter ballen på første. Avslutningen går imidlertid like utenfor på nærmeste stolpe. Like etter, i det 58. minutt, er Samuelsen på farten igjen - denne gangen på høyresiden. Han finner Marius Grønnbakk inne i feltet med en smart stikker og den tidligere TUIL-junioren setter ballen kaldt i lengste.

L/K holder stand på 3-1 lenge. Faktisk helt til slutten av kampen, selv om Fløya har et par feite muligheter. Keeper Granås står veldig bra og bidrar med sitt til at spenningen i kampen holder seg. De fleste L/K-ere er imidlertid innstilt på at det blir tøft å ta igjen Fløya. Men når hjemmelaget putter to raske helt på tampen så blir likevel sluttresultatet litt styggere enn nødvendig. Fløya var best, men ikke fire mål bedre. L/K kan ta med seg en god del fra denne kampen. Moralen i laget var god, til tross for et par stygge i fleisen på slutten av begge omgangene.

Med cupeventyret over, kan L/K igjen konsentrere seg på å være best mulig forberedt til seriestarten om en måneds tid. L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Sagelv, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Marius Grønnbakk, Marius Dreyer, Jonas Samuelsen, Lasse Johnsen, Christer Steinvik, Stian Nordby.

Innbyttere: Oskar Leiros, Lars Petter Rotvold Nilssen

Gult kort L/K: Mats-Haakon Karlsen

Dommer: Vegar Ballovarre - god kamp

L/K har måttet tåle enorme utskiftninger i mannskapet. Av søndagens startellever var det bare fire mann som spilte noenlunde fast i fjor. Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen og Jan-Robin Bjørn. I tillegg spilte Christer Steinvik, Kristoffer Granås og Jonas Samuelsen i perioder av sesongen. 
L/K har mistet mange spillere og har måttet hentet inn et helt lag som svar. De siste signeringene, som ble spilleklare før cupkampen er:

* Lars Petter Rotvold Nilsen (22) fra Fløya
* Lasse Johnsen (22) fra Sørøy Glimt
* Christer Steinvik (21) fra Kvaløya
* Daniel Karlsen (28) fra Skognes
* Frode Følstad (32) fra Ishavsbyen

Christer og spesielt Daniel er for Lyngen-gutter å regne. Christer spilte altså senest i fjor vår for oss, mens Daniel ikke har vært i moderklubben siden tidlig 2000-tall.

Følstad er det veldig gledelig å ha tilbake i klubben. Følstad bidrar på trener-fronten i Tromsø og er en flott fyr å få inn igjen. Han spilte for L/K i perioden 2002-2005 og var med på vårt foreløpig siste opprykk til 2. divisjon i 2004.

Lars Petter Rotvold Nilsen og Lasse Johnsen er de to siste signeringene. Begge to har trent med L/K en god stund nå og har vist lyst og vilje til å ta overgangen. Begge to ble klare til cupkampen mot Fløya og det blir spennende å se utviklingen til begge to i L/K-drakten.

De andre som er signert siden desember er Kristoffer Brenn, Edvard Hamnvik Sagelv, Stian Nordby, Kristian Knutsen, Marius Grønnbakk, Mads Bjørkly og Aleksander Løvland Rygh.
Vinterserien, L/K - Skarp 2-9:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Mar 2013

Nytt nimålstap
L/K har mye å jobbe med defensivt foran cupkampen mot Fløya.

Lørdag ble det et nytt, smått ufattelig tap for L/K i vinterserien. Etter å ha ledet 1-0 nesten helt til slutten av første omgang raknet David Lundblads menn på spektakulært vis og Skarp kunne til slutt bokføre en historisk 9-2 seier over L/K.Blant annet ble det fire mål på syv minutter før pause.

Etter hvilen var det jevnt og trutt med Skarp-mål, mens L/K bare klarte å kvittere én gang – ved Stian Nordby igjen. Et lyspunkt i alt mørket at Nordby fikk sine to første L/K-mål i spissrollen.

Søndag møter vi Fløya i cupkamp. I utgangspunktet en vel så tøff oppgave som Skarp. L/K har åpenbart store utfordringer med å tette igjen bakover til den kampen. En god treningsuke kan gjøre litt av susen.
Et annet lyspunkt lørdag var at kampstallen har blitt større og at det er nye folk på tur inn. Lørdag fikk Jonathan Talseth Nilsen fra Ishavsbyen prøve seg og ekstra gledelig var det å se Christer Steinvik tilbake i rødt etter et kort opphold i Kvaløya.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Kristoffer Brenn, Kristian Knutsen; Ole Oscar Ross, Lars Petter Rotvold Nilsen, Jonathan Talseth Nilsen; Stian Nordby

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Oskar Leiros, Mats-Haakon Karlsen, Edvard Hamnvik Sagelv, Christer Steinvik

1. kvalikrundekampen mot Fløya går i Skarphallen søndag klokken 14.00.
Vinterserien, L/K - Finnsnes 0-9:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Feb 2013

Tidenes vinterseriekampnedtur
L/K spilte historiens verste vinterseriekamp. Da blir det fort stygge sifre mot god motstand.

For å være litt taktisk, så er det ingen fare for at L/K skal fravriste Finnsnes favorittstempelet i årets 3. divisjon. Lørdag var det i alle fall klasseforskjell på de to divisjonskollegaene og Finnsnes ga seg ikke før det sto 0-9 i målprotokollen. L/Ks styggeste vinterserieresultat på år og dag og definitivt det verste mot en divisjonskollega. 0-5 til pause og 0-9 til slutt uten at L/K verken fikk noen utvist eller på noen annen måte kan unnskylde resultatet. At det ble null "forlengs" var heller ikke tilfeldig. Mads Bjørkly kom til et par brukbare muligheter etter god jobbing, men ellers ble det fryktelig tynt forover. Vår spiss ble jobbende veldig mye alene mot gode FIL-stoppere.

Såpass mørkt var det i samfulle 90 minutter at det kan være fristende å bare legge kampen bak seg. Men det blir viktig å dra lærdom av det som gikk feil mot FIL. For det var en god del. Faktisk vanskelig å i det hele tatt finne lyspunkter. Det måtte være at Lasse Johnsen, vår prøvespiller fra Honningsvåg, gjorde en grei figur utover i kampen.

L/K manglet fire-fem spillere som normalt ville kjempet om en plass i elleveren. At både Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross var borte samtidig svekket oss mye offensivt og førstekeeper Kristoffer Granås ville nok tatt mer affære i feltarbeidet enn det stand-in Daniel Karlsen maktet lørdag, selvom sistnevnte skal ha kudos for å ha reddet et straffespark fra Andreas Løvland.

Nettopp Lyngen-gutten Løvland ble kåret til banens beste av OMT Fotballside. Både han og en annen lyngengutt, Joakim Einebakken Nilsen, gjorde en god kamp for Finnsnes. Andreas fikk seg to mål, mens Joakim var offensiv og god på sin høyrekant. Den tredje eks L/K-eren, Jørgen Vik, hadde knapt en redning i det hele tatt og kan derfor ikke vurderes...

Det eneste positive med denne kampen er at neste gang vi møter Finnsnes er det alvor. Da regner jeg med at det er ganske mange L/K-spillere som er sugne på en sinnsyk revansje. Vi satser på det!

* Freddy Skogvang fikk sin første A-lagskamp på en god stund da han kom innpå de siste ti minuttene av kampen. Venstrefotspilleren (34) har trent med laget ganske mye i det siste og kan være en mann å ty til når det måtte knipe.

L/Ks lag: Daniel Karlsen; Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Marius Grønnbakk, Kristoffer Brenn; Stian Nordby, Lasse Johnsen, Oskar Leiros; Mads Bjørkly

Innbyttere: Kristian Knutsen, Lars Petter Rotvold Nilsen, Freddy Skogvang
Vinterserien, L/K - Fløya 2-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Feb 2013

Utvisning og nedtur mot Fløya
Etter gode prestasjoner tidligere i vinter, ble det et lite tilbakeslag for L/K lørdag.

Fløya var nemlig det beste laget også før L/K fikk sin keeper Kristoffer Granås korrekt utvist etter 31 minutter. Etter en veldig god start på kampen fra L/Ks side, med sterke offensive prestasjoner fra den opplagte duoen Ross og Dreyer og godt trøkk over hele banen, tok Fløya gradvis over og ledet 0-1 etter syv minutter. Det målet kom totalt mot spillets gang, men det gjorde ikke 0-2, som var foranledighet av utvisningen og påfølgende straffespark. L/Ks reservekeeper Daniel Karlsen måtte melde jobbforfall i siste liten og dermed hadde ikke David Lundblad en reservekeeper på benken. Dermed måtte midtstopper Mats-Haakon Karlsen trekke i keeperutstyret. Han klarte ikke å stoppe straffen. At det i det hele tatt ble en målsjanse forut for straffen skyldes et balltap høyt oppe i banen, der L/K-forsvaret stå vanvittig høyt. Fløya-spissen kunne stikke alene igjennom etter å ha startet på egen banehalvdel.

Fløya fikk også 0-3 til pause og kampen virket veldig kjørt. Fløya viste imidlertid storsinn og lot L/K få sette inn sin 11. spiller igjen, noe som berget kampen for L/Ks del og også sørget for at Fløya fikk verdig motstand også i andre omgang. Greit å legge seg på minnet at vi ikke får den sjansen igjen når vi spiller cupkamp om en måned...

Og L/K vant faktisk 2. omgang 2-1, selv om det er av akademisk interesse. Steffen Dreyer reduserte til 1-3 etter en times spill, med en scoring som oset av vilje og innsats. Et oppspill fra venstreback Edvard Hamnvik Sagelv blir videreforedlet av L/K-spissen, som vinner duellen med Fløya-forsvareren på venstresiden, når ballen før Fløya-keeperen og passerer ham også. Litt skrått på mål er han alene med den tomme goalen og kan enkelt sette 1-3.

Fløya scorer imidlertid 1-4 fire minutter senere etter et angrep på sin venstreside og mot slutten av kampen må stand-in keeper Mats-Haakon Karlsen stadig vekk i aksjon. Han vinner flere en mot en-dueller med Fløya-spissene og skal ha all ære for keeperspillet sitt i dag, på en dag da det kollektive forsvarsspillet til L/K satt dårligere og dårligere utover i kampen. Det ble endel rokeringer og ulike konstellasjoner i de bakre rekker og det hadde nok litt å si.

Mot slutten viser Steffen Dreyer styrke i lufta. Han vant det meste av hodeduellene i dag og etter denne havnet ballen i føttene på L/Ks prøvespiller Lasse Johnsen - honningsvåging som er aktuell for en L/K-kontrakt. Lasse tupper ballen forbi Fløya-keeperen og i mål og sørger for at L/K får et anstendig resultat ut av en kamp som så helt kjørt ut etter første omgang. Om ikke annet var det betryggende å se at vi sto løpet sånn noenlunde i 90 minutter.

Godt å se Steffen Dreyer i gryende form. Både matchinnstilling og gjennomføring var god fra elvevollingen. Viktig for ham å få sitt første mål for sesongen også. Mange andre var litt under pari i dag, men da er Finnsnes-kampen neste helg en fin anledning for revansje!

* L/K med to prøvespillere i dag. Lars Petter Rotvold Nilsen og Lasse Johnsen. Begge to er aktuelle for signering etter at de har trent med L/K en stund nå.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn; Kristoffer Brenn, Oskar Leiros; Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Kristian Knutsen; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Marius Grønnbakk, Mads Bjørkly, Lars Petter Rotvold Nilsen, Lasse Johnsen.

L/Ks mål: Steffen Dreyer og Lasse Johnsen
Årsmøtet for 2012:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Feb 2013

Hansen takket av
Johnny Hansen gikk fredag av som L/K-leder etter fem strake sesonger i sjefsstolen.

På L/Ks årsmøte fredag kveld var det duket for et aldri så lite maktskifte i L/K-styret. Etter fem år som leder i L/K, takket Johnny Hansen for seg.

Han har sittet siden han ble valgt i 2008 og på årsmøtet fredag vanket det svært så velfortjente blomster fra økonomiansvarlig Rune Larsen. Men som den sirkushesten Johnny er, så har han sagt ja til å bli med i det nye styret - som menig medlem.
Hans arvtaker ble også valgt fredag og det ble 73-modellen Morten Jakobsen - som har fartstid fra styret de siste årene. Morten får med seg følgende styre:

Leder: Morten Jacobsen (tidligere styremedlem)
Nestleder/kasserer: Rune Larsen (gjenvalg)
Sekretær: Wenche K. Leiros (gjenvalg)
Styremedlem: Johnny Hansen (tidligere leder)
Styremedlem: Bernt Olav Johansen
Styremedlem: Roger Samuelsen
Styremedlem: Irene Sørensen

Vi takker Johnny for innsatsen og ønsker Morten all mulig lykke i sitt lederverv!
Vinterserien, L/K - Salangen 4-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Feb 2013

Tre Ross-mål og årets første seier
L/K-kaptein Ole Oscar Ross viste vei i målprotokollen i dag.

Salangen kom fra en stålsterk 2-1 seier over Fløya lørdag, men møtte kvist mot L/K i dag. Slitne salangenbein hadde nok litt å si i så måte, men L/K spilte uansett en god kamp mot 4. divisjonslaget.

Ole Oscar Ross scoret to i første omgang og fullførte sitt uekte hat-trick i 2. omgang med sitt tredje mål i kampen og hans fjerde så langt i år. Innimellom hadde hammerfestgutten Mads A. Bjørkly scoret sitt første L/K-mål noensinne. Der var det både såledragninger og tunnel før ballen havnet i mål.

Ross på sin side scoret ett mål på straffe etter å ha blitt felt selv. De to andre kom henholdsvis etter retur fra keeper og på en gjennomløpning med påfølgende lobb.

Assistenttrener Vegard Bjørn Olsen sier følgende om seieren:

- Veldig god gjennomføring av oss. Spesielt første omgang var veldig bra. Det kunne fort ha blitt mye mer enn 4-0. Samtidig tetter vi godt igjen bakover. Hvis jeg er snill så hadde SIF én målsjanse i andre omgang. I første var det ingenting, sier Bjørn Olsen.

Kristoffer Granås holdt nullen i sine 45 minutter i første omgang. I andre omgang kom Daniel Karlsen inn og det var en spesiell inntreden. Daniel, som er ekte Lyngen-gutt - innmeldt i klubben i 1989 - gjorde nemlig sin debut på A-laget. Det i en alder av 28 år og 18 dager. Det er etter alt å dømme den eldste debuten av en L/K-gutt på A-laget noensinne. Daniel har spilt B-lagsfotball for L/K og spilte siste kamp for moderklubben i 2001. Nå er han tilbake igjen.

Lars Petter Rotvold Nilssen kom inn for oss i andre omgang. Rotvold Nilssen har trent med oss i det siste og en overgang fra Fløya er aktuelt. Vi kommer eventuelt tilbake til det.

TUIL-aktuelle Øyvind Garfjell spilte kamp for TUIL mot Skarp i går og sto over L/K-kampen i dag. Kompisen Jan-Robin Bjørn fikk dermed sjansen fra start på venstrebacken, og den oppgaven løste han godt.

Kristian Knutsen (eks. Nordkjosbotn) fikk sin debut fra start for L/K i dag.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jonas Samuelsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Marius Grønnbakk, Kristoffer Brenn; Stian Nordby, Kristian Knutsen, Ole-Oscar Ross; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Steffen Dreyer, Lars Petter Rotvold Nilssen, Vegard Emaus Nikolaisen, Edvard Hamnvik Sagelv.
NM-cupen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2013

Fløya på bortebane
Det blir grønn cupmotstand i første kvalikrunde for L/K og Steffen Dreyer.

Fotballforbundets oppsett for første kvalikrunde viser at L/K møter Fløya - på bortebane.

En tøff start på NM-cupen for L/K, men det er ingen lette kamper selv i første kvalikrunde. L/K-trener David Lundblad er i alle fall forberedt på en knalltøff fight.

- Vi har allerede begynt å glede oss til kampen. Det kommer til å bli en kamp der begge lag ønsker å ha en del ball, samt å være kompakte i forsvar. Det blir å være mange gode spillere involvert i kampen og vi ønsker å bruke den neste måneden på best mulig måte, slik at vi står godt rustet foran den fine utfordringen som Fløya er, sier Lundblad.

Fløyakampen er satt opp allerede 17. mars og dermed blir det etter alle solemerker Skarphallen som blir arena for cupkampen. Men dette kommer vi tilbake til.

Sist vi møtte Fløya i cupen, var i kvaliken i 2010. Da vant grønntrøyene 4-2. Vi satser på revansje fra det tapet 17. mars! Lundblad har trua.

- Det blir en spennende kamp, me jJeg er veldig positiv til å mulighetene som ligger i kampen for vår del. Jeg syns vi blir bedre og bedre for hver trening og kamp som går, sier L/K-treneren.

I fjor var cupen en flott opplevelse for L/K. Vi tok oss til første ordinære runde, der vi møtte Alta på Geitnes. Et hederlig 1-3 tap endte den kampen med - etter at L/K spilte store deler av kampen med 10 mann etter utvisning.

Slik spilles de andre kampene i nord:

Mjølner-Tverlandet

Lofoten-Sortland

Finnsnes-Medkila

Skarp-Ishavsbyen

Hammerfest-Tverrelvdalen

Norild-Porsanger

Kirkenes-Bjørnevatn

Det skal imidlertid spilles en god del vinterseriekamper før cupkampen mot Fløya. Søndag møter vi Salangen i Skarphallen. Kampstart klokken 12.00.
Vinterserien, L/K TUIL 1-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2013

Oppløftende, tross tap
"Nye" L/K og kaptein og målscorer Ross presterte en god kamp mot et sterkt TUIL-lag.

David Lundblads kampdebut som L/K trener endte med tap 1-3 mot hans gamle klubb TUIL.
2. divisjonsklubben stilte med et svært solid lag, men L/K sto godt imot i store deler av kampen - til tross for at det var årets første kamp for L/K-guttene, og til tross for at halve laget var nytt sammenlignet med serieavslutningen i 2012.

Ikke akkurat ufortjent at TUIL vant kampen og det var nok litt flatterende da L/K-kaptein Ole Oscar Ross fastsatte sluttresultatet til 3-1. Etter spill og sjanser fortjente TUIL en ganske klar seier, men L/K-guttene stå hardt på i 90 minutter og ga motstanderen kamp til døra i alle duellene.

L/K stilte med hele fem debutanter fra start i dag. Edvard Sagelv fikk tillit på høyrebacken, Marius Grønnbakk og Kristoffer Brenn utgjorde de to defensive i vår 4-2-3-1-formasjon, mens Stian Nordby spilte venstrekant og Mads A. Bjørkly midtspiss. Den sjette debutanten, Kristian Knutsen, kom inn etter en vel times spill.

TUIL startet kampen best, men L/K hadde fin kontroll bakover. Da Sondre Flaat fikk stikke igjennom etter en lang ball bakfra, sto L/K litt for høyt med forsvaret. Det straffet seg, selv om Flaat med nød og neppe fikk avsluttet med L/K-stopperne jagende bak ham. Avslutningen var imidlertid lite å si på; skuddet høyt oppe i lengste hjørnet var utagbart for L/Ks unge sisteskanse Kristoffer Granås. 95-modellen Granås har tillit som L/Ks førstevalg i buret i år og viste seg skikkelig fram med en nærmest prikkfri kamp og flere ekstraordinære redninger. Kjempeartig for unggutten, som har vært reservekeeper bak Jørgen Vik de siste sesongene.

TUIL skaper egentlig veldig lite på L/K utover i omgangen. L/K jobber godt i lag, og klarer også å stresse TUIL på midtbanen. Såpass enkelte ganger at vi klarer å snappe ballen og kjøre kontra - uten at L/K kommer til de store sjansene tidlig i omgangen.

Mot slutten er det TUIL som får 2-0 - etter en kontring. L/K er egentlig i angrep, men TUIL får kontre på oss og til slutt er det Jonas Johansen som får ballen i mål etter to forsøk.

Stian Nordby har i samme periode et flott raid på venstrekanten. Han bruker farten sin, kommer inn i farlig sone foran mål, slår en pen tunnel inn i banen og avslutter med høyre i lengste hjørne. Nære på og pent gjort, men dessverre ikke uttelling. På slutten har også Ole Oscar Ross en gyllen mulighet til å score. Han runder keeper, men kommer litt skrått på mål. Dermed går avslutningen utenfor.

I 2. omgang bytter L/K litt. TUIL-aktuelle Øyvind Garfjell går på benken og inn kommer Jan Robin Bjørn på venstrebacken. Etter hvert blir også Marius Dreyer, Oskar Leiros og Kristian Knutsen byttet inn, mens TUIL svarer med å putte TIL-aktuelle Lars Gunnar Johnsen på banen. TUIL har kontrollen i 2. omgang også, men det blir mye skudd fra distanse og mislykkede kombinasjoner inne i L/Ks målgård. Kristoffer Granås må dog i action med noen fantomparader for å unngå flere baklengs i denne perioden.

L/K beste sjanse før Ole Oscar Ross redusering på overtid kommer et flott spill av Ross og Stian Nordby. De spiller vegg og Nordby kommer seg løs på venstrekanten. Alene med keeper får han til en god avslutning, men skuddet går i tverrliggeren og ut.

Så scorer Tomas Kristoffersen 3-0 på en gjennomløping og et pent skudd i lengste før Marius Grønnbakk assisterer Ole Oscar Ross på L/Ks redusering. Ross får ballen på 20 meter og skyter ballen hardt og utagbart for TUIL-keeper Eirik Sørensen.

L/K skal ha for knallhard og disiplinert jobbing i dag og for at de torde å angripe når muligheten bød seg. Det medførte endel overgangsmuligheter for TUIL, men stort sett gikk det bra. Det var en del "februar-touch" blant L/K-spillerne og det var ikke alle kombinasjonene som satt like bra. Men når man vet at mange av disse aldri har spilt kamp ilag før, så er det mer enn godkjent mot så kvalifisert motstand.

* L/Ks Steffen Dreyer spilte ikke i dag. Han sto over på grunn av jobb.

* Etter at 29-årige Mats Haakon Karlsen gikk ut i andre omgang, var L/Ks eldstemann født i 1990. Det er lenge siden L/K har stilt så ungt A-lag.

* Av debutantene i dag var Stian Nordby og Kristoffer Brenn spesielt positive. Var vanskelig å se at det skilte både fire og fem divisjoner mellom de to og mange av motstanderne deres forrige sesong...

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell; Marius Grønnbakk, Kristoffer Brenn; Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Jonas Samuelsen; Mads Bjørkly.

Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Kristian Knutsen, Oskar Leiros, Marius Dreyer

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy

Allestedsnærværende OMT Fotballside kåret for øvrig TUILs Jonas Johansen til banens beste i dag.
Årsmøtet for 2012:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jan 2013

L/K-årsmøtet nærmer seg
Les mer om når og hvor her!

Årsmøte Lyngen/Karnes IL

Fredag 8. februar 2013

Sted: Geitnes Stadion, klubbhuset

Kl: 1800


Saker:

* Årsmelding

* Årsregnskap / Økonomistatus

* Valg

* Innkommende saker

Forslag til innkommende saker må meldes innen onsdag 6.februar 2013 til:

Jonny Hansen på tlf 91850870 eller på epost: johnny@jhregnskap.no

Brev: Øvre ensvollvei 3, 9060 Lyngseidet

Vel møtt!
L/K 2013: Knutsen på plass

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jan 2013

Kristian tar steget
Etter en og en halv måned med L/K-treninger, ble Kristian Knutsen L/K-gutt.

Kristian Knutsen (21) kommer fra Nordkjosbotn og NIL, der han har vært blant balsfjordingenes største talenter lenge. Han har trent med L/K siden vi startet opp i Skarphallen tidlig i desember og har fått vist litt av det som bor i ham.

Etter hvert hadde han vist nok til at L/K-trener David Lundblad mente han var verdt å satse på og lørdag ettermiddag - etter del 2 av L/Ks helgesamling i Lyngen - signerte Kristian overgangspapirene.

Knutsen har vært i L/Ks søkelys flere ganger, men timingen har ikke vært rett for partene før nå. Med Kristian på plass har vi fått en ambisiøs og flott gutt som har vist den siste drøye måneden at han er villig til å stå på for å komme i betraktning når sesongen starter. Ballsikre Knutsen kan spille på midtbanen og på back og er en fin forsterkning til L/K-stallen.

L/K er glad for at vi kan trekke til oss gode spillere fra vårt nærområde. Kristian Knutsen blir vår syvende nysignering foran 2013-sesongen og både treningene og samlingene viser at det er mye kvalitet som er hentet inn - både på banen og utenfor.

Helgas samling i Lyngenhallen viser at vi har en ung og svært sulten gjeng med spillere som gir "full hendel" på trening, og som også begynner å fungere sammen sosialt. Fortsatt litt å gå på på samhandlingen når tempoet på treningene går i været, men vi er fortsatt bare midt i januar og det er mange nye spillere som skal finne sin plass.

Neste uke er det frihelg, før det braker løs med vinterserie 3. februar. Da får vi en grei pekepinn på ståa når TUIL står på motsatt banehalvdel.
Minneord:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Jan 2013

En legende er borte
Vi minnes vår egen Jens-Petter Jenssen (1945-2013).

Mandag denne uka bekreftet politiet at det var Lyngen-mannen Jens-Petter Jenssen som omkom i en husbrann på Finnsnes 3. januar.

Jens-Petter Jenssen var det man trygt kan kalle en legende i Lyngen-fotballen spesielt og i Troms-fotballen generelt og hans bortgang har vakt sorg i hele fotballfamilien. De som var gamle nok til å ha sett han "live" i den røde og hvite Lyngen IL-drakten kunne ikke få fullrost hans fotballkvaliteter nok.

Og mennesket Jens-Petter Jenssen var det minst like mye positivt å si om.

"Han var en fantastisk person. Jeg hørte aldri at han sa et negativt ord om noen", sier en annen Lyngen-legende, Odd Erik Bergås, til Framtid i Nord.

"Han var en av de beste fotballvennene vi noen gang har hatt i fotballfamilien i Troms Fotballkrets", skriver Jo Are Vik i Troms fotballkrets om Jens-Petter i fotballkretsens minneord om hedersmannen.  

Her følger minneordet Vik har skrevet om Jens-Petter - et minneord som moderklubben stiller seg bak:

                                              EN FOTBALLVENN HAR GÅTT BORT

Det er med stor sorg vi i Troms Fotballkrets har mottatt budskapet om at Jens-Petter Jenssen gikk bort under den tragiske brannen i hans hjem på Finnsnes. Jens-Petter Jenssen var en av Troms-fotballens aller største hedersmenn. En kjernekar og en fantastisk fotballvenn for hele fotballfamilien.

Vi minnes fotballspilleren, fotballdommeren, fotballadministratoren og det gode mennesket Jens-Petter Jenssen. Hans mange gode kvaliteter på fotballbanen, hans gode humør og hans sterke og smittende engasjement.

Jens-Petter Jenssen fra Kvalvik i Lyngen framstod tidlig som en meget begavet fotballspiller på moderklubben Lyngen IL. Senere spilte han for Andenes IL, Tromsø IL, IF Fløya og Silsand & Omegn IL. Han spilte også to kamper for det nordnorske landsdelslaget mot Nord-Sverige. Fotballkameraten Odd Erik Bergås forteller om Jens-Petter at han var en glimrende og uortodoks fotballspiller. – Han kunne avansere halve banen med ballen sjonglerende fra lår til lår. Dette er en egenskap jeg ikke har sett utført i et slikt omfang av noen annen fotballspiller, forteller Odd Erik. Jens-Petter Jenssen hadde en god teknikk og en meget god venstrefot.

Fotballdommeren Jens-Petter Jenssen nådde helt til topps i norsk fotball. Først på 80-tallet dømte Jens-Petter på aller høyeste nivå – i 1. divisjon, og var rangert som en av Norges aller beste dommere. I perioden 1980 til 1983 dømte Jens-Petter 13 kamper i 1. divisjon.  Han var godt likt av spillere, trenere og blant dommerkollegaer. Og når dommerne i 1. divisjon gjennomførte de fysiske testene før sesongstart, var Jens-Petter alltid den beste.

Men Jens-Petter dømte selvsagt også i mange år lokalt i Troms Fotballkrets. I aldersbestemte klasser, i lavere divisjoner og i TITO-serien. Som dommer representerte han Lyngen IL, Silsand & Omegn IL og Neptun IL. I Troms Fotballkrets og i hele Nord-Norge var Jens-Petter Jenssen en høyt respektert dommer. Han tok også ansvar for å få fram nye dommere. Mange dommere har hatt Jens-Petter som instruktør på dommerkurs, og han fulgte opp dommerne som sensor og dommerobservatør. Han var også med som dommeradministrator, blant annet i dommerkomiteen. Også i styret til Troms Fotballkrets var Jens-Petter Jenssen med i 1978 og 1979.

Høsten 1986 ble Jens-Petter Jenssen rammet av sykdom, bare 41 år gammel. Dette satte en stopper for hans videre virke som dommer på toppnivå, men han fortsatte å dømme lokalt i Troms Fotballkrets i mange år. Han deltok også ved mange anledninger også på dommersamlinger.

En periode i livet dyrket Jens-Petter hobbyen som billedkunstner, og hans malerier med lokale naturmotiver viste at han hadde svært gode egenskapet også på dette området. Vi i Troms Fotballkrets benyttet flere ganger malerier fra Jens-Petter som gaver i ulike sammenhenger.

Styret i Troms Fotballkrets kåret Jens-Petter Jenssen som «Årets fotballvenn» i 2005. Daværende kretsleder Torleif Josefsen delte ut statuett og diplom til Jens-Petter i forbindelse med 3. divisjonskampen mellom Senja og Lyngen/Karnes i Islandsbotn høsten 2006.

Og denne «tittelen» passet meget godt på Jens-Petter. Han var en av de beste fotballvennene vi noen gang har hatt i fotballfamilien i Troms Fotballkrets.

Våre tanker går til Jens-Petters nærmeste familie. Dere skal vite at hele fotballmiljøet sørger over tapet av Jens-Petter.

Vi lyser fred over minnet til fotballvennen Jens-Petter Jenssen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Jens-Petter begraves fra Finnsnes kirke fredag 18. januar klokken 11.00.
Kontakt L/K 2013

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jan 2013

Hvem er hvem i Lyngen/Karnes IL 2013

Lyngen/Karnes IL
Postboks 109
9069 LYNGSEIDET
Hjemmeside: www.lyngenkarnes.no
E-post: lyngkarn@online.no
Facebook: Lyngen/Karnes IL Fotball
Twitter: @lyngenkarnes
Wikipedia: Lyngen/Karnes idrettslag

Daglig leder:
Rune Lillevik (m) 46799375

Leder hovedlag:
Johnny Hansen (m) 91850870

Økonomiansvarlig hovedlag:
Rune Larsen (m) 99749365

Andre styremedlemmer hovedlag:
Morten Jakobsen (m) 93028531
Line van Gemert (m) 90775702
Frode G. Larsen (m) 92688102

Lagleder A-lag:
Geir Granås (m) 48186799

Hovedtrener A-lag:
David Lundblad (m) 41439201

Hjelpetrenere A-lag
Vegard Bjørn Olsen (m) 98068571
Sigmund Forfang (m) 95261466
Dan-Håvard Johnsen (m) 95293327

Keepertrener A-lag:
Henning Hansen (m) 97104436

Leder junioravdeling:
Geir Hugo Hansen (m) 99591615

Medie- og nettansvarlig:
Torbjørn O. Karlsen (m) 92664354

Utleie klubbhus:
Rune Larsen (m) 99749365
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jan 2013

De unge signerer kontrakt
L/Ks 95-årgang satser videre.

Forberedelsene til en ny sesong går sin gang. Forleden fikk L/K signaturen til tre av sine mest seriøse og lovende juniorer på plass.

Spillerne det er snakk om er keeper Kristoffer Granås, høyreback Henning Skogvang og midtbanemotor Oskar Leiros. Alle tre har debutert på A-laget i ung alder og kan trygt klinke til videre med forvissning om at klubben vil satse på dem også fremover.

Kristoffer Granås, på bildet sammen med daglig leder Rune Lillevik, blir nå satset på som L/K-keeper etter Jørgen Viks avgang. Granås, som fyller 18 år snart, har trent med A-laget siden han var 13-14 år, debuterte på A-laget som 15-åring og er herdet godt gjennom det. Nå blir det keepertrening og ordinære fotballtreninger i Lyngen, samt at han jevnlig skal dra til hovedgruppa i Tromsø for å få matchet seg mot resten av L/K-guttene.

Med disse tre i boks, har L/K nå avklart store deler av stallen sin med tanke på 2013-sesongen. Det gjenstår fortsatt et par-tre biter i puslespillet, men vi pusler videre fram mot en endelig stall. Den bør være klar i god tid før første vinterseriekamp - som er 3. februar, mot David Lundblads gamle klubb TUIL.

Og apropos stallen, så vil vi i løpet av kvelden presentere enda en nysignering her på L/K-nett - faktisk også han med aner i Lyngen. Følg med!
L/K 2013: Avganger til Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jan 2013

Enige med FIL om Vik og Nilsen
Lyngen/Karnes har i dag kommet til enighet med Finnsnes i forbindelse med to overganger.

Det er spillerne Jørgen Vik og Joakim Einebakken Nilsen som nå er klare for spill for vår divisjonskollega Finnsnes.

Joakim ga i desember beskjed om at han ville ta overgang til Finnsnes, og nå er overgangen klar.

Når det gjelder Jørgen Vik, så gikk han først til Fløya - der han underskrev en amatørkontrakt. Men da FIL gikk inn og signerte proffkontrakt med keeperen, ble L/K plutselig en part i saken likevel - ettersom det utløste et krav om utdanningskompensasjon.

Men torsdag ble det klart at klubbene er enige om begge overgangene:

- LK og Finnsnes er kommet til enighet angående overgangene til Joakim og Jørgen, sier L/K-leder Johnny Hansen i en kort kommentar.

Vi ønsker igjen Jørgen og Joakim lykke til i grønt og gratulerer FIL med to flotte fotballspillere. Jørgen har spilt i Finnsnes før og vet hva han går til, mens Joakim går et steg videre i sin karriere. Så håper vi at det er muligheter for at begge igjen kan aksle den røde trøya igjen en gang i fremtiden.
L/K 2013: Ny spiller inn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jan 2013

En Grønnbakk signerer
TUIL-unggutt skal spille for L/K i 2013. Les mer her!

Marius Torsteinsen Grønnbakk skrev under for L/K i kveld.

Marius Torsteinsen Grønnbakk, som er 19-åringens fulle navn, skrev i kveld under B-skjema for L/K i forbindelse med treningen i Skarphallen. Dermed er han klar til dyst for David Lundblads L/K-lag i 2013.

Marius har trent med L/K i det siste og nå har han funnet tiden moden for å bli L/K-spiller. Grønnbakk kjenner Lundblad godt fra sin tid som junior på TUIL 2 og det gjorde nok valget litt enklere for den kvikke midtbanespilleren.

Grønnbakk er med sitt tempo og aggressivitet en flott forsterkning for Lyngen/Karnes. Og at han har litt Lyngen-blod i seg er heller ingen ulempe. Marius er av Grønnbakk-slekten i Lyngen - et navn som klinger godt blant både eldre og litt yngre L/K-ere.

David Lundblad kan si følgende om nysigneringen:

Marius er en tvers igjennom flott gutt som jeg kjenner godt fra tiden i TUIL. Han har veldig gode holdninger, er treningsvillig og har hele tiden lyst å ta til seg utvikling. Noe som resulterte i att han fikk mye tid med A-laget og også opptrådte som kaptein på TUIL 2. Marius sine styrker på banen er at han er svært kvikk i beinan, aggressive i presset og god med ballen i beinan. Både håpe og tror att han kan ta et nytt steg i LK, og hjelpe oss til å få en god sesong.

Grønnbakk blir L/Ks sjette nysignering, men fortsatt er det ledige plasser i stallen. Arbeidet fortsetter dermed ufortrødent mot både nye spillere og de siste fra 2012-stallen.

Vi ønsker Marius velkommen i L/K!
L/K i 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jan 2013

Garfjell og L/K enige
 

Foto: Jo Are Vik

Øyvind Garfjell (22) og Lyngen/Karnes IL har kommet til enighet om at han spiller for L/K i 2013-sesongen. Det såfremt ikke TUIL kommer på banen og tilbyr Garfjell plass i stallen nå før sesongstart eller eventuelt i sommervinduet.
 
Garfjell har ikke lagt skjul på at han har ambisjoner om å ta steget oppover i divisjonene i nær framtid og de samme ambisjonene har moderklubben også for Øyvind. Øyvind studerer i Tromsø og har kjøpt hus i Tromsdalen. Da er TUIL et naturlig alternativ for 22-åringen.
- Enten blir jeg TUIL-spiller en eller annen gang i løpet av året, eller så spiller jeg for L/K i 2013, sier Garfjell.

L/K er svært glad og fornøyd med å ha fått en foreløpig avklaring med Garfjell, som debuterte for L/K i 2006-sesongen.
Den lynhurtige venstrekanten skal trene med TUIL nå i januar, samtidig som han følger i best mulig grad L/Ks treninger også. Så får vi se hva det fører med seg for Garfjells del.L/K 2013: Ny signering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jan 2013

Vi styrkes offensivt
Mads A. Bjørkly (22) er klar for Lyngen/Karnes.

L/K gjennomførte årets første treningssamling hjemme i Lyngenhallen i helga. Trener David Lundblad gjennomførte treninger fredag og lørdag og de som møtte opp i hallen fikk se en rekke nye fjes på L/K-trening.
Og det nyeste av dem alle er 90-modellen Mads A. Bjørkly, som i helga har signert toårskontrakt med oss.
Bjørkly kommer fra Hammerfest og har spilt for HFK det meste av karrieren. Han har også vært innom Skarp og TUIL og har spilt mot L/K ved flere anledninger.

Mads A. Bjørkly har trent med oss i Tromsø før jul og har gjort et solid inntrykk - til tross for at han gikk mye skadet i 2012-sesongen og bare fikk to nettkjenninger i HFK-drakten. Vi satser på at det blir atskillig flere for den høyreiste spissen i L/K-drakten i 2013!

Mads har skrevet toårskontrakt med L/K og blir dermed klubbens femte nysignering foran 2013-sesongen. Han har en solid Lyngen-link iogmed at han er sammen med datteren til L/K-legenden Sigmund Forfang - som for øvrig er hjelpetrener i 2013. Mads bor og studerer i Tromsø og blir en del av treningsgruppa der.

Vi ønsker Mads velkommen til L/K!

Også våre fire andre nye spillere, Stian Nordby, Kristoffer Brenn, Edvard Hamnvik Sagelv og Aleksander Løvland Rygh har skrevet kontrakter med L/K i helgen. De tre førstnevnte toårskontrakter, mens Rygh har klinket til med tre år.