Solid seier over Byen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2008

Tomålsscorer Rune Lillevik og L/K hadde få problemer med å sette Ishavsbyen på plass lørdag ettermiddag.

Rune Lillevik og Øyvind Garfjell scoret to mål hver i 4-0-seieren på Polleidet. L/K spilte tidvis veldig fin fotball og seieren var svært fortjent.

En fortsatt deilig og grønn gressmatte på Polleidet innbød til penspill, og det var akkurat det L/K prøvde på, og delvis også lyktes bra med, fra start. backene var med opp og fikk med indreløpere og vinger både på høyre og venstre. Men da 1-0 målet kom var det ikke behov for verken oppspillsmønster eller samhandling. Øyvind Garfjell får ballen på venstreflanken og styrter rett igjennom hele Byen-forsvaret og hamrer ballen i lengste hjørnet. Det var rått å se Garfjell i topp speed parkere høyrebacken til Ishavsbyen så brutalt. Og det skulle komme mer.

L/K har fått et utall med cornere de siste kampene, men har ikke klart å score på en eneste. Mot Finnsnes, en kamp der svært lite fungerte, ble den ene corneren etter den andre avklart uten at en L/K-lugg hadde vært i nærheten. Men i dag skulle en gammel kriger få hull på den byllen. En flott corner fra André Fagerborg finner hodet til Lille litt bak i feltet og vips er det 2-0 til L/K. Det var også pauseresultatet etter en omgang der L/K var det klart beste laget, men der Ishavsbyen likevel var med på notene en periode mot slutten.

Andre omgang var positiv i den forstand at L/K i stor grad maktet å holde trøkket oppe. Rune Lillevik scoret på en gjennomløping etter en vakker stikkball fra høyreving Lingrasmo. Lille avsluttet sikkert og puttet dermed sitt 10. mål for sesongen og sitt 136. A-lagsmål for L/K i sin 363 A-kamp. Med det er han igjen på toppscorertronen i L/K i antall seriemål for året. André Fagerborg og Steffen Dreyer følger nærmeste med henholdsvis åtte og ni hver. Øyvind Garfjell avsluttet med sitt andre for dagen på klassisk Garfjell-vis - parkeringsbot til høyrebacken og fartsbot til Øyvinds venstrebensskudd.

Med Finnsnes-seieren på Skjervøy, som speaker Kåre Karlsen ikke turte å lese over høyttaler-anlegget før L/K ledet 3-0, er det uhørt spennende i TiTo-toppen. En liten fordel L/K ettersom vi har to kamper til gode på FIL og én på SIK. Men vi har samtidig flere vanskelige bortekamper igjen - blant andre Salangen, TUIL og Fløya - og det er ikke rom for å feile en eneste gang framover.

Positivt 1: At vi klarer å holde nullen i dag. Det nye stopperparet - André Fagerborg og Bernhard Blom fungerte aldeles utmerket, og backene Lasse Hausner og Tor Arne Larsen hadde stort sett god kontroll på flankene. I mål hadde Michael Wæraas garantert en clean sheet i dag. Det klarte han. Selv om Ishavsbyen hadde et par farlige tilløp i andre omgang, så var det ikke en veldig hektisk dag for krokengutten. Men han tok i hvert fall det som kom. Den første ordentlige redningen han måtte gjøre kom, såvidt vi kunne se, etter 52 minutter. Og da ble Ishavsbyen-spissen i tillegg avblåst for farlig spill...

Positivt 2: At L/K holdt seg unna de gule kortene i dag. Dommer Vegard Ballovarre bidro utvilsomt til det, i tillegg til at det ble en grei kamp å dømme.

Positivt 3: At den nybakte tobarnspappaen Marius Lingrasmo spilte sin første 90-minutter og at det gikk bedre og bedre utover kampen. Marius lyktes ikke med alt før pause, men det er bestandig farlig når han får ballen. Og etter pause gikk det bare bedre og bedre og det var kun uflaks som gjorde at han ikke fikk mål etter nydelig samspill med vingkollega Øyvind Garfjell.

L/K - Ishavsbyen 4-0 (2-0)

1-0 Øyvind Garfjell, 2-0 Rune Lillevik, 3-0 Rune Lillevik, 4-0 Øyvind Garfjell

L/Ks lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, André Fagerborg, Bernhard Blom, Tor Arne Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Ole Oscar Ross, Frode G. Larsen; Øyvind Garfjell, Marius Lingrasmo, Rune Lillevik.

Innbyttere: Andreas Løvland for Tom-Jørgen Gangsø, Jens Georg Løvland for Ole Oscar Ross, Rune Kristiansen for Rune Lillevik.