Den kjente fotballmannen Otto Mikalsen passerer 80 år lørdag 26. februar 2011.

Når andre folk eldes, modnes knapt nok denne gentlemans-Otto! Det er en ungdommelig 80-åring som runder år på ukjent sted i Norge. Otto Mikalsen er ung og sprek som få andre på denne alderen.

Skolelæreren, sensasjonsskaperen og selgeren Otto. Han har vært en sentral samfunnsaktør langt lengre enn de fleste av oss. Likevel står han fortsatt på med et tempo og et humør som kan ta pusten selv fra de som ligger flere generasjoner bak han i løypa. Med Lyngen, Storfjord, Tromsø, Sandvika og resten av verden som arena, er alltid like velkledde Otto en mann som vet å sette markante spor etter seg. Hjelpsom, hyggelig og omtenksom som ingen andre, og med en kameratslig tone som har gitt han gode venner i hopetall. Otto er som skapt for å ta de gode initiativ. Enten det er til fotballens beste eller til sine nærmeste omgivelsers ve og vell. Selv bortkomne ”sauhau” klarer mesterkokken Otto å foredle når sådant kreves.

Det sies om Otto Mikalsen at han var en svært så populær skolelærer i Kåfjord og Lyngen på 50- og 60-tallet, og som skolesjef i Storfjord noe senere. Otto spilte alltid på lag med de største bråkmakerne i klassen, og da ble det ro i klasserommet. En god egenskap som Otto har tatt med seg også etter at skoleklokka har ringt ut.

I fotballfamilien har Mikalsen vært en anvendelig spiller, en rettferdig dommer, en kreativ leder og en god idretts-far. Både i Tromsø & Omegn Fotballkrets, Karnes IL, Lyngen/Karnes IL og Troms Fotballkrets. Og da vi omtalte Otto i forbindelse med hans 75-årsdag i 2006, fikk vi påpakning fra Erling Karlsen jr. for at vi ikke hadde nevnt at Otto også spilte en sesong på midtbanen til Lyngen tidlig på 50-tallet. Derfor tar vi selvsagt det med denne gangen. Og så må vi heller ikke glemme Rundfjell IL.

De siste 20 årene har unge Otto Mikalsen vært en meget dyktig og god medhjelper for oss i Troms Fotballkrets. Annonsesjef og altmuligmann på freelance-basis. Selv om han nå er bosatt i Sandvika i Bærum, skjøtter han sine oppgaver i Troms Fotballkrets på beste måte. Salgstalentet Otto har med sitt vinnende vesen og sine gode overtalelsesevner skaffet mang en annonse og reklame i terminlistebok, fotballkalender og kampprogram. Det hevdes med krav om troverdighet at ingen hittil har klart å si nei til kalender-Otto.

Gratulerer med dagen, Otto! Hvor enn i verden du nå feirer dagen sammen med din kjære Grete. Det eneste vi har fått ut av deg, er at du er innenlands. Vi skal nok oppspore deg etter hvert. Åtti år er ingen alder. Fremtiden er fortsatt full av utfordringer og gleder for en sprek livsnyter som deg.