Uavgjort etter dramatisk oppgjør

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2008

L/K forble ubeseiret på Polleidet i år etter blant annet to mål av Rune Lillevik, men er i praksis ute av kampen om TiTo-gullet. Endelig versjon

L/K må bare belage seg på en ny sesong i TiTo-serien etter 3-3 mot Skjervøy på Polleidet i kveld. Etter en laber første omgang der SIK scorte tre mål på tre sjanser, tok kampen helt av i andre omgang.

En kamp mot Skjervøy burde i utgangspunktet få blodet til å bruse hos mer enn én L/K-spiller. Men det L/K presterte før hvilen var sannelig ikke all verden. Det var ikke det at man ikke prøvde, men aggressive øyværinger var rett og slett hakket bedre i krigen. Anført av brødreparet Johansen på midtbanen satte SIK press på L/Ks forsvarsverker, og selv om målsituasjonene som oppstod i første omgang i minst like stor grad må tilskrives nølende og klønete forsvarsspill som gode SIK-angrep, så fortjente bortelaget ledelsen sin.

Dueller

SIKs duellstyrke inne i feltet på cornere matcher L/Ks og vel så det, og 1-0 ble vasket fram etter god jobbing. L/K klarer i hvert fall ikke å få klarert corneren og ballen havner til slutt ute hos Svenn Johansen på fem-seks meter. L/K-forsvaret rekker ikke å støte opp i Johansen.

Fem minutter etterpå får L/K sin første sjanse og den var stor. En fin stikkball fra storebror Rudi Dreyer finner lillebror og kaptein Steffen Dreyer på løp i det indre av SIKs forsvar. Stopper Ronny Olsen glir og Steffen brøyter vekk resten av motstanden på tur mot mål. Alene med keeper Martin Johansen kommer imidlertid Steffen litt skrått på målet, og avslutningen går i nettveggen.

Hardt straffet

Bare for å illustrere hvor viktig et mål hadde vært i den situasjonen, så setter SIK like etter igang et pent angrep. Ruben Kristiansen blir spilt igjennom på et skråløp foran L/K-forsvaret og klarer å komme seg ned til dødlinja på L/Ks venstreside. Innlegget finner SIKs eneste spillende eks L/K-er, Morten Nilsen på løp og Morten klarer å pirke ballen inn i lengste hjørnet.

Da var det gått 10 minutter og stemninga på Polleidet var særdeles laber hos de med 9060-adresse. Folket fra Skjervøy, Nikkeby, Taskeby, Klauvnes og Kågen var imidlertid riktig så fornøyd, mannsterke som de var på Polleidet. Forøvrig en flott ramme rundt kampen - en ramme som ofte savnes når motstanderen heter Skognes, Ramfjord og TUIL 2.

Nesten-straffe

Halvveis i omgangen kommer omgangens andre store L/K-sjanse. L/K får frispark og ballen havner til slutt hos Marius Lingrasmo. Hans avslutning går via en Skjervøy-arm, får en artig stuss, og treffer i treverket helt oppe i krysset. Umulig å si hvor den ville gått hvis ikke SIKs lange arm hadde intervenert der, men ropene på straffe falt i hvert fall på steingrunn hos dommer Inge Jensen. Og det ville nok ha vært i strengeste laget også. Eller for å si det på en annen måte: Hadde L/K fått straffe mot seg i en lignende situasjon, så hadde vi neppe vært enige i den...

I stedet er det SIK som får 3-0 og tilsynelatende punkterer kampen allerede før pause. En høy ball inn i feltet, påfulgt av et par-tre dårlige inngripener på rad fra L/Ks indre forsvar, gjør at Morten Nilsen ikke klarer å motstå fristelsen til å sette inn 3-0.

Løvland skadet

Det eneste av betydning som da skjedde før hvilen, var at L/Ks unge midtbanespiller Andreas Løvland skader seg i en duell med en SIK-spiller ute på sidelinjen. Løvland må forlate banen, og dermed er det duket for Mats-Haakon Karlsen. Rudi Dreyer går opp på midtbanen for å krige, mens Karlsen tar plass som stopper sammen med Rune Lillevik. Løvland ble forøvrig ikke alvorlig skadet og gjennomførte en egentreningsøkt i hallen allerede søndag.

I tillegg til sine tre mål, hadde SIK et bra skudd som Henning Hansen fistet til corner. Ellers var målene til SIK det de skapte av farligheter til pause. Fortjent, men likevel brutalt for L/K.

I pausen gjorde, ikke uventet, Fagerborg og Johnsen grep. To av dem var at Øyvind Garfjell ble byttet ut til fordel for Jens-Georg Løvland, mens Rune Lillevik ble flyttet opp på topp.

Én mann mindre

Ingenting skjedde i andre omgang før SIK får keeperen sin utvist etter tumulter inne i feltet før en corner. Vi skal ikke påstå at vi fikk med oss alt som skjedde, men det er på det rene at Steffen Dreyer får gult kort for å ha gjort ett eller annet mot SIK-keeper Martin Johansen. Han svarer med å slå til Steffen i skrittregionen, og etter litt akkodering viser dommer Jensen keeperen ut.

L/K og Rune Lillevik scorer på den påfølgende Fagerborg-corneren  Lillevik fikk gå opp helt alene i feltet og headingen seiler nok inn på topp fem over Polleidet-headinger fra den kanten. Det var i hvert fall innledningen til en vanvittig bra andre omgang - mot 10 mann vel og merke. Det var rett og slett god, gammeldags opphentingsstemning på Polleidet, og det virket som L/K-spillerne visste at her var det store muligheter. Å hente inn 0-3 på et så godt lag som SIK er en prestasjon - overtall eller ikke.

Sjanseskapende

Med fare for å ha glemt å notere ned en del av sjansene, så produserte L/K mye i denne perioden. Men en ny redusering lar vente på seg, til tross for skudd fra Ole Oscar Ross, stor sjanse for innbytter Frode G. Larsen på bakerste, kanonskudd fra Marius Lingrasmo som SIK-forsvaret med nød og neppe får klarert etter retur fra keeper, og ikke minst Jens-Georg Løvlands sjanse fra kort hold som selv Løvland nok må innrømme var mer enn en halvsjanse.

Men ti minutter før slutt skal reduseringen komme. Og det er selvsagt Rune Lillevik som er sist på ballen. Denne gangen etter at SIK-forsvaret nøler inne i feltet. Lilles lange tå sørger i hvert fall for 2-3 - Lilles 17. seriemål i år og hans 146. A-lagsmål for L/K.

L/K fortsetter å presse SIK, med en kombinasjon av lange baller opp mot Lille og raskt entouch-spill på midtbanen og legg fra offensive backer. L/K måker på det man har og tre minutter før full tid er det endelig duket for en balsfjording på scoringslisten. Marius Lingrasmo spilte bedre og bedre utover i kampen og det var veldig fortjent da han satte inn 3-3 etter å ha fluktet et Bernhard Blom-legg fra venstre videre i lengste hjørne. Veldig bra gjort. Like før hadde Marius en vakker heading som alle så i mål, men som bare strøk stolpen på vei ut.

Å klare uavgjort etter det håpløse utgangspunktet, skal de fleste L/K-ere være veldig fornøyd med. Men L/K fortsatte likevel å jage 4-3 målet. Alle frispark og dødballer ble tatt raskt, men vinnermålet kommer aldri. I stedet kunne SIK ha berget seieren på slutten, men en feberredning fra Henning Hansen sørget for at det ble uavgjort - et resultat som ikke gagner noen av klubbene.

I hundre

Med uavgjort i dag, er SIK avhengig av at Fløya avgir poeng i én av sine to siste kamper, i tillegg til at SIK selvsagt må vinne hjemme mot Skognes neste helg. For L/Ks del handler det bare om å få en fin avslutning på sesongen og komme så høyt som mulig på tabellen til slutt. Verre enn fjerdeplass blir det uansett ikke.
L/K-trener Dan-Håvard Johnsen slapp dessuten å ro hjem til Storfjord etter kampen, som han breialt nok hadde sagt han skulle gjøre hvis L/K tapte. Det skal han være glad for, for vinden sto ganske stiv ut fjorden, og for de meteorologisk disponerte borger det for en tøff rotur i motvind. SIK-supporterne hadde forøvrig fått med seg Johnsens uttalelser, og hadde for sikkerhets skyld tatt med båt!

Gemyttelig stemning mellom tre av kampens profiler. L/Ks tomålscorer Rune Lillevik flankert av brødrene Svenn og Kim-Fredrik Johansen.

Etter kampen var det duket for det tradisjonelle kakebordet etter siste seriekamp på Polleidet. Tradisjonen med å invitere motstanderlaget inn til kaffe og kaker strekker seg tilbake fra tidlig åttitall, og de siste to årene er det altså Skjervøy som har vært den heldige. Til tross for et resultat ingen ville ha, tør jeg påstå at stemningen de to lagene imellom var god. SIK-guttene hadde god grunn til å være skuffet, men stilte sporty opp og spiste kaker i løvens hule. (Se flere bilder i slutten av saken!)

Litt småsnacks fra kampen:

** L/K-stopper Rudi Dreyer rundet 100 A-kamper for L/K i dag.
** Marius Lingrasmos 3-3 mål var L/Ks 100. mål i år - innbefattet alle spilte kamper. Målet var også L/Ks 50. hjemmemål i serien.
** L/Ks ubestridte veteran Frode G. Larsen spilte sin 540. A-kamp for L/K.
** Jens-Georg Løvland tok igjen Freddy Skogvang på adelskalenderen med sin 189. A-kamp for L/K. Jens har imidlertid ett A-lagsmål mindre enn Freddy. Jens scorer i snitt i hver 47,25 A-lagskamp, mens Freddy har et målsnitt på 37,8...

L/K - Skjervøy 3-3 (0-3) 0-1 Svenn Johansen (4), 0-2 Morten Nilsen (10), 0-3 Nilsen (31), 1-3 Rune Lillevik (54), 2-3 Lillevik (79), 3-3 Marius Lingrasmo (88)

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

Dommer: Inge Jenssen, Furuflaten - helt grei kamp

Publikum: Sjelden vi tar med antallet publikummere på Polleidet, men dagens oppmøte smakte det litt fugl over. Når bilene må parkere på grusbanen begynner det å ligne på gode gamle dager. Og selv om drøyt 300 tilskuere kanskje ikke er imponerende isolert sett, eller sammenlignet med det glade 70- og 80-tall, så er det likevel et veldig bra tall sammenlignet med resten av TiTo-sesongen. En stor gjeng fra Skjervøy bidro selvsagt godt til publikumstallet, men også lyngsværingene hadde møtt opp i solid antall lørdag. Takk til alle og velkommen tilbake neste sesong!

L/Ks lag: Henning Hansen; Bernhard Blom, Rudi Dreyer, Rune Lillevik, Lasse Hausner; André Fagerborg, Andreas Løvland, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer, Marius Lingrasmo

Innbyttere: Mats-Haakon Karlsen inn for Andreas Løvland, Jens-Georg Løvland inn for Øyvind Garfjell, Rudi Dreyer ut for Frode G. Larsen

** Les mer om kampen på Framtid i Nords sider her!
** Nordlys var også på Polleidet lørdag. Les saken her!