Seier mot Ishavsbyen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2008

Lyngen/Karnes tok en sterk borteseier mot Ishavsbyen i Tromsdalen 16.mai. Endelig versjon

Med seieren 16. mai fikk L/K revansje for det forsmedelige cuptapet for Ishavbyen i april. Seieren var ikke ufortjent, selvom Ishavsbyen kunne fått en helt annen kamp om de hadde fått straffe på stillingen 1-2 rett etter pause.

I likhet med cupkampen, var det L/K som scoret først. Allerede etter fire minutter lader Steffen Dreyer, høyreslegga og banker ballen over keeper og i mål fra 25 meter. Fantastisk fint mål av den nybakte 22-åringen, som i Tom-Jørgen Gangsøs sykdomsfravær bar kapteinsbindet.

2-0 var minst like pent. Halvveis i omgangen fører en kvikk Øyvind Garfjell opp på sin venstreside, slår tidlig inn mot midtspiss Steffen Dreyer som dukker og lar ballen passere til høyreving Ole Oscar Ross. Ballen ramler pent til for Ross, som heller ikke lar seg be to ganger. Han klinker til på halv volley og ballen fyker over keeper og i motsatt hjørne.

Trygt og godt av L/K i denne perioden, men IFK var slett ikke så "gode verter" som man kan få inntrykk av. Banespillet var vel så mye deres, men laget mangler litt pondus i angrepet, og det var sjeldent farlig foran en god Michael Wæraas i L/K-buret. Like før pause får de likevel satt inn en redusering ved Morten Andersen etter en svak klarering fra L/K-forsvaret. Nok et pent mål og 1-2 til pause. Da hadde Rune Lillevik blant annet svidd en gedigen sjanse etter flott forarbeid av Øyvind Garfjell og flere andre solide L/K-kontringer hadde kokt bort i kålen.

Ishavsbyen hadde en god periode før pause, og fortsatte dessverre den perioden rett etter hvilen. Et par eventyrlig sjanser til å gå opp til 2-2 ble svidd av 'Byen, før "alle" trodde at det ble dømt straffespark av dommer Vegard Ballovarre. Det ble vitterlig dømt straffe, etter det som de fleste frammøtte på kunstgresset mente måtte være hands på målstreken av André Fagerborg. Men etter litt konferering med linjemannen gikk isteden Ballovarre for corner, som naturlig nok var en velkommen løsning for L/K.

L/K ble tvunget til å legge om litt etter at Ole Oscar Ross måtte ut med sin trøblete lyske, og ikke minst når den andre vingen, Øyvind Garfjell, ble relativt brutalt sparket ned på egen banehalvdel. Etterhvert lå L/K i en tradisjonell 4-4-2-formasjon, der vingspillet ble mer eller mindre borte. Straffen og 1-3 var kjærkommen, og med 1-4 etter en lur "innleggslobb" fra Frode G. Larsen som dalte ned i lengste hjørne var spenning utløst. Trøstemålet til Byen kom langt på overtid og var ikke annet enn en smule irriterende.

L/K har dermed tre strake seire og ligg nå på andreplass på tabellen, bak Skjervøy (som har en kamp mer spilt). L/K viste solide takter til tider, men bortekamper mot Ishavsbyen er aldri enkelt. Defensivt ble det vist mye bra, med Rudi Dreyer på plass i midtforsvaret, men fortsatt er det mye å ta tak i i det defensive spillet.

Ishavsbyen-L/K 2-4 (1-2). 0-1 Steffen Dreyer (4), 0-2 Ole Oscar Ross (23), 1-2 (43), 1-3 Steffen Dreyer (str.79), 1-4 Frode Larsen (85), 2-4 (90+3)

LKs lag: Michael Wæraas; Lasse Hausner, Rudi Dreyer, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen, Øyvind Garfjell, Frode Larsen, Andre Fagerborg, Ole Oscar Ross, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Rune Kristiansen for Ole Oscar Ross, Jan Robin Bjørn for Stian Amundsgård, Andreas Holm for Øyvind Garfjell.

Gule kort: Rudi Dreyer og Steffen Dreyer.