Treningskamp, L/K - Kvaløya 3-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2014

Uavgjort i generalprøven
L/K imponerte ikke i siste kamp før seriestart, men berget uavgjort - blant annet etter mål av Oskar Leiros (bildet).

Det ble til slutt 3-3 i treningskampen i Skarphallen på morran i dag. Kampstarten var 08.00 og det var tydelig at motstanderen taklet den tidlige kickoffen bedre enn L/K-spillerne. Første omgang var nemlig en ganske trasig forestilling fra Fagerborg og Johansens menn.

Kvaløya, som er blant de bedre lagene i 4. divisjon, ledet 1-3 til pause etter det trener Fagerborg, som var på benken hele kampen i dag, karakteriserte som en orgie i balltap fra L/Ks side:

- Jeg talte 40 balltap i første omgang. Da ga jeg opp tellingen. Vi gjorde mange feile valg. I tillegg var innsatsen for dårlig. Vi var åpenbart ikke klar til innsats fra start, sier Fagerborg.

Oskar Kleveland Leiros scoret L/Ks eneste mål i første omgang. Slik beskriver spillende hjelpetrener Steffen Dreyer målet, som han får assist på:

- Jeg vender opp på 30 meter, setter fart og spiller til Oskar som kommer på et sugende løp. Han kommer alene med keeper og og setter reduseringen iskaldt i lengste hjørne.

I andre omgang tok det seg opp for L/K. Jonas Samuelsen reduserte først til 2-3 på vakkert vis der Dreyer igjen er nest sist. Steffen spiller en stikker til Jonas mellom back og stopper. Jonas tar en touch før han limer ballen i vinkelen fra skrått hold fra hjørnet av femmeteren.

Steffen Dreyer satte inn 3-3 og berget litt av L/K-æren like før slutt. Det var faktisk det siste som skjedde i hele kampen.

- Vi har powerplay utenfor Kvaløyas 16-meter. Vegard Emaus Nikolaisen tar ansvar og setter fart inn i feltet med ball. Når han kommer til femmeteren får han lurt ballen ut til meg ved straffemerket. Jeg tar en skuddfinte med høyre og Kvaløya-spilleren snur ryggen til. Så ruller jeg ballen i mål med innsiden av venstrefoten i høyrehjørnet, sier Dreyer.

- Vi skjerper oss i andre. Vi flytter føttene og står på litt mer. Det var oppløftende, sier Andre Fagerborg.

Etter kampen kunne trener Fagerborg også se lyspunkter fire dager før seriestart.

- Vi ser hva som må forbedres og jobbes med. Det er små ting det er snakk om. Innsats slår kvalitet hver gang. Det må vi ta med oss videre. Vi satser på at en middels generalprøve gir en god premiere, sier Fagerborg, som trekker frem Christer Steinvik og Jonas Samuelsen - som begge for alvor begynner å få teken på kantspillet sitt.

Midtbanespiller Edvard Hamnvik Sagelv mener at L/K burde ha vunnet kampen.

- Men med tanke på at vi hadde trening i går kveld og kamp tidlig i dag, så var det en god økt for oss. På onsdag, når vi er freshe og uthvilte, så blir det bra, sier Sagelv.

Målscorere for Kvaløya var Stian Killingberg (2) og Jørgen Møller Martinsen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Aleksander Skatland, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn, Thomas Nordnes; Jonas Samuelsen, Lars Petter Rotvold Nilsen, Christer Steinvik, Edvard Hamnvik Sagelv, Oskar Leiros; Steffen Dreyer.

Innbytter: Vegard Emaus Nikolaisen

;

Seriepremieren er fremskyndet til 30. april klokken 19.00 på Geitnes!
Seriestart:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2014

Seriekamp allerede onsdag
Seriestarten er flyttet til onsdag 30. april.

Seriepremieren mot TIL 3. som egentlig skulle gå av stabelen 5. mai, er flyttet. Ny kampdato er 30. april klokken 19.00 på Geitnes.

Det betyr at L/K får en uke mindre å forberede seg på, men det skal nok gå bra. Geitnes kunstgress er i alle fall i prima stand nå. L/K trente der fredag kveld og alt er duket for seriepremiere.

Grusbanen er også bar så det skal være uproblematisk ift. parkering på kampdagen. Det er imidlertid en del snø rundt om på tribunene, men her regner vi med at fotballpublikummet er løsningsorientert. Tribunen ved kiosken er i alle fall bar.
NM-cupen: L/K-Skjervøy 2-3

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mar 2014

Tidlig cupexit for L/K
Det ble aldri noe mer enn 1. kvalikrunde for L/K i 2014.

Det ferske 3. divisjonslaget Skjervøy slo det ferske 4. divisjonslaget L/K 2-3 i Skarphallen i dag etter at det sto 1-1 til pause.
Resultatet er litt flatterende for L/K ettersom Skjervøy ledet 1-3 til langt på overtid etter å ha spilt med 10 mann etter at Ørjan Skallebø fikk to gule kort i løpet av et kort minutt.

Når det er sagt så holdt L/K lett følge med SIK i første omgang, med sin nykomponerte backfirer med Frode Følstad og Marius Dreyer på stopperplass, Jan-Robin Bjørn og Mats-Haakon Karlsen på backene, André Fagerborg på midten og Steffen Dreyer i krigersk humør på topp.

Noen divisjonsforskjell var det i alle fall ikke snakk om og det var da også L/K som hadde første ballen i nettet. Oskar Leiros spilte fri Jonas Samuelsen på høyresiden og han slo en presis ball på bakerste stolpe. der hang Steffen Dreyer høyest og stanget ballen i mål i duell med en SIK-forsvarer. Dommer Adrian Gjendemsjø valgte imidlertid å annulere scoringen, noe som fremsto som merkelig. Forklaringen skal ha vært en forseelse av Dreyer i forkant av hodeduellen og selv om vi ikke så det, så hadde dommeren sikkert rett i sin sak.

Selv om SIK har flere farlige oppløp, spesielt på sin høyreside, så ser lenge beholdningen fra første omgang å bli to Svenn Johansen-headinger fra god posisjon. Men åtte minutter før pause får Skjervøy straffe etter at et innlegg fra høyre treffer L/K-kaptein Marius Dreyer i hånda. Uflaks, men straffen er grei. Spillende trener Svenn Johansen setter inn 0-1.

Men L/K har også en spillende trener. Han tar ansvar ett minutt før pause når L/K får frispark på knapt 30 meter. André Fagerborg skrur ballen over muren og bort i hjørnet - utagbart for SIK-keeper Andreas Mortensen. Dermed 1-1 til pause.

Andre omgang ble preget av at dette, tross alt, var "Slaget om Nord-Troms". Lite finspill og mange harde dueller - hvor L/K slett ikke trakk seg bort. Kim-Fredrik Johansen fikk etter fem minutters spill æren av å ta moderklubben tilbake i føringen. Målet kom etter en dødball fra høyre som går gjennom halve feltet før den havner hos Johansen. Han demper og skyter hardt i nettaket fra 12-13 meter. Smått utilgivelig at ikke ballen ble klarert før den havnet hos Johansen, men SIK-spilleren gjorde det meste ut av forsvarsglippen.

SIKs unge spiller Ørjan Skallebø så rødt etter 63 minutter, og det var bokstavelig talt. Først skyter han ballen bort etter at dommeren har dømt frispark til L/K. Gult kort. Og før L/K har fått tatt frisparket, så havner Skallebø i klammeri med L/Ks Jonathan Talseth Nilsen, med det resultat at begge får gult. Dermed rødt på Skallebø og SIK er nede i ti mann. 

Nå skal du ha veldig rød-blå briller for å kunne påstå at L/K tok føringen etter å ha kommet i overtall. SIK var vel så gode som L/K i denne perioden og L/K slet med å skape de store farlighetene. Det ble slått for mye langt opp på Steffen Dreyer, og selv om han vant mange av duellene så var det for få folk rundt ham til å plukke opp nedfallsfrukten. 

Ett kvarter før slutt er det da også SIK som øker ledelsen. L/K har stått høyt med laget etter et frispark og en corner og SIK benytter sjansen til å kontre. Øyvind Nilsen, som av OMT Fotballside ble kåret til banens beste, bruker farten sin til å kompromittere L/Ks forsvarsverker og kommer alene med en utrusende L/K-keeper Granås. Nilsen chipper ballen på høyst elegant vis over Granås og inn i det tomme målet. Meget bra prestasjon.

L/K klarer aldri å produsere noe særlig til sluttspurt. Men Steffen Dreyer får pirket ballen inn til 2-3 på bakerste stolpe langt inn i overtiden og får i alle fall pyntet på resultatet. Like etter blåser dommeren av og SIK er videre i cupen på bekostning av sine rød-blå rivaler.

L/K har kun ett tap for SIK siden 2007-sesongen og vant også cupoppgjøret i 2009. Men i dag måtte vi bite i kunstgresset og erkjenne at Skjervøy var hakket bedre. Men tatt i betraktning at L/K har hatt store utskiftninger i stallen denne vinteren også og nesten ikke spilt kamper så langt i år, så var kampen ganske positiv for L/Ks del. Fra 11-eren som startet mot Hammerfest i første seriekamp i 2013, er sju spillere forsvunnet. Likevel stilte vi mannsterke i dag - til og med med flere spillere på reservebenken enn SIK. 

L/K-trener Bernt Olav Johansen sier følgende om kampen i dag:

Det var grei gjennomføring av oss. Vi slipper SIK til få sjanser og har god kontroll. Det er jeg fornøyd med ettersom jeg fryktet at SIK skulle skape langt mer på oss i dag. Så skaper vi litt lite selv også men det er tidlig ennå. Vi er på rett vei og er lenger fremme i år enn vi var på samme tid i fjor. Vi har en solid Lyngen-stamme, syv fra start i dag, og det er sterkt. Nedturen i dag er først og fremst at Jonathan Talseth Nilsen dro på seg lyskeskaden sin igjen. Men vi har god dekning på benken i dag og det er jeg fornøyd med.

* Offisiell L/K-debut for Thomas Nordnes, som kom fra Ulfstind tidligere i uken. Nordnes kom inn og inntok venstrebacken i andre omgang. Der klarte han seg bra.

* Frode Følstad (33) spilte hele kampen som partner til Marius Dreyer i midtforsvaret til L/K. Følstad var blant våre beste i dag - 12 år etter at han debuterte for L/K. 

* Hjemvendte Jonas Samuelsen fortjener også ros for sin innsats i dag. Sto på i 90 minutter og var et uromoment for SIK-forsvaret med farta og frekkheten hans.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Frode Følstad, Jan-Robin Bjørn; Andre Fagerborg, Edvard Hamnvik Sagelv, Oskar Leiros, Jonas Samuelsen; Steffen Dreyer, Jonathan Talseth Nilsen.

Innbyttere: Thomas Nordnes, Aleksander Skatland, Lars Petter Rotvold Nilssen.
NM-cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mar 2014

Klar for kvalikkamp
Cupkamp søndag i Skarphallen

Vesten er kastet: Søndag spiller L/K og trener Andre Fagerborg cupkamp mot Skjervøy. Her er han flankert av Mats-Haakon Karlsen, Edvard Hamnvik Sagelv, Freddy Skogvang, Stian Kviteberg, Oskar Leiros og Lars Petter Rotvold Nilssen.
L/K møter Skjervøy til cupmatch søndag. Kampen går klokken 16.00 i Skarphallen etter først å ha blitt satt opp på Geitnes stadion.

På grunn av værforholdene tidligere i uka ble kampen flyttet fra Geitnes og dermed skal slaget om Nord-Troms stå innendørs i år. 

L/K vil oppdatere kampen på våre Facebook-sider, som dere finner her:

https://www.facebook.com/pages/LyngenKarnes-IL-fotball/107966262563366?fref=ts

Skjervøy, som møtte L/K i heisen mellom 3. divisjon og 4. divisjon, har gjort en god figur i Vinterserien og må for første gang på flere år tåle et favorittstempel mot 4. divisjonslaget L/K. Sistnevnte har spilt lite kamper i vinter men målsetningen må uansett være å ta seg videre fra 1. kvalikrunde.
L/K i 2014: L/K - Fløya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Feb 2014

Årets første test
L/K og Jan-Robin Bjørn møter Fløya til treningskamp i dag.

Et litt redusert L/K-lag møter Fløya til uoffisiell treningskamp i dag. Kampen går i Skarphallen og L/K-trener Bernt Olav Johansen er glad for å komme i gang med treningskampene.
- Det er greit å få seg en kamp nå, ja. Vi har samling i Lyngen 7. og 8. mars og etter det satser vi på treningskamper ute på Geitnes.
L/K er ikke med i vinterserien i år og er derfor avhengig av å skaffe treningskampmotstand på egen hånd.
- Det regner vi med går greit hvis vi får åpnet Geitnes, sier Johansen.
Til dagens kamp er det litt tynt antallsmessig. Bernt Olav Johansen har følgende spillere å rutte med:

Kristoffer Granås, Johan Rollstad, Stig-Roar Hansen Rognli, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn, Aleksander Skatland, Edvard Hamnvik Sagelv, Lars Petter Rotvold Nilssen, Oskar Leiros, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Kristian Bjørn Hansen, Markus Skogheim. 

Gledelig at Steffen Dreyer trekker i L/K-trøya igjen og det samme gjelder i høyeste grad også Ole Oscar Ross. I tillegg kan vi glede oss over at to juniorspillere får prøve seg på A-lagsnivå i form av Kristian Bjørn Hansen og Markus Skogheim. 

Mange av de som var med på nedrykket i 2013 har forlatt L/K. Det inkluderer blant andre Mads Bjørkly, Kristian Knutsen, Stian Nordby, Lasse Johnsen, Marius Grønnbakk og Vegard Emaus Nikolaisen. Inn har foreløpig bare kommet Aleksander Skatland, men flere er på vei. I dag sitter blant annet keeper Johan Rollstad på benken. Noen av L/Ks solide 30+ gutter har også trent godt så langt i vinter og noen comeback blir det nok! Men ikke i dag...

For de som trenger et avbrekk i OL-programmet, så går kampen klokken 14.00 i dag.

L/K - Fløya 5-5:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Feb 2014

God start på vintersesongen
"Nye" L/K klarte 5-5 mot Fløya i ettermiddag.
En debutant (Kristian Bjørn Hansen) og to målscorere (Edvard Hamnvik Sagelv og Oskar Leiros).

L/K stilte med en tynn kamptropp til årets første dyst, som hadde status som uoffisiell treningskamp, og det var kanskje grunn til å frykte problemer mot Fløya-laget, selv om grønntrøyene ikke stilte med toppet lag fra start. Men om det var litt bange anelser i forkant av kampen, så var det totalt ubegrunnet. Fløya tok riktignok ledelsen, ved L/Ks toppscorer i 2013 Mads Bjørkly, men L/K kom tilbake og tok ledelsen. 

Lagene vekslet om å ha ledelsen og i andre omgang byttet Fløya inn en rekke av de som har spilt mye hittil i vinter. Men L/K holdt fint følge og berget også uavgjort på tampen  ved den gamle Fløya-spilleren Edvard Hamnvik Sagelv. Sterkt av L/K-guttene, som ikke har spilt kamp på nesten 5 måneder.

L/K manglet en rekke av spillerne som er ment å danne stallen i 2014. Det betydde blant annet bare reservekeeper Johan Rollstad og guttespilleren Kristian Bjørn Hansen på benken og en 16-årig debutant i Markus Karlsen Skogheim fra start. En annen debutant, Aleksander Vincent Skatland (Fra Stakkevollan) inntok høyrebacken mens Jonas Samuelsen, for tiden i Furuflaten, stilte fra start på venstrekant på midtbanen.

Slik stilte L/K fra start: Kristoffer Granås, Aleksander Skatland, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Jonas Samuelsen, Oskar Leiros, Lars-Petter Rotvold Nilssen, Edvard Hamnvik Sagelv, Markus Karlsen Skogheim; Steffen Dreyer.

Innbytterne Hansen og Rollstad fikk en omgang hver for henholdsvis Skogheim og Granås.

Oskar Leiros utlignet til 1-1 for L/K før Jonas Samuelsen satte inn 2-1. Fløya går opp i 2-3 ledelse før Steffen Dreyer, tilbake i rødt igjen, satte inn straffe og 3-3. Fløya scorer 4-3 ved Morten Mathisen, men Jonas Samuelsen scorer sitt andre for dagen og utligner på nytt. Så tar Edvard Hamnvik Sagelv L/K i ledelsen, men Fløya kommer tilbake og klarer 5-5. 

Etter kampen var trener Bernt Olav Johansen ganske så fornøyd.
- Ja, jeg kan ikke huske at jeg har sett et L/K-lag som er såpass langt fremme i februar. Fløya byttet hele elleveren i andre omgang og satte inn førsterekka, men vi klarer likevel uavgjort. Det er bra, sier Johansen.


Vi gratulerer de to unge L/K-guttene Markus Karlsen Skogheim og Kristian Bjørn Hansen med debuten for moderklubben. Markus er 97-modell og spilte B-lagsfotball i fjor. Kristian er født i 99 og er i utgangspunktet for ung til å spille A-lagsfotball. Men skulle det bli mulig for 15-åringer å spille A-lagsfotball i 2014, så vil Kristian, som er bror til Jan-Robin Bjørn, nyte godt av det.

- Vi var enige om at de skulle spille en omgang hver. Det er flott at det gror i de yngre rekkene, sier Johansen.

Flott å se Steffen Dreyer tilbake i rødt. Det er lov å håpe at han vil prøve L/K-drakten flere ganger fremover. Så får vi se hva den rutinerte målmaskinen bestemmer seg for i 2014.
Det samme gjelder Jonas Samuelsen, som er L/K-gutt, men som tok overgang til Furuflaten tidlig i 2013-sesongen.

- Jonas var god i dag. Han spilte bra offensivt i første omgang og i andre var han god både bakover og forover, sier L/K-trener Johansen.

* Av de 11 som startet forrige L/K-kamp, hjemmekampen mot Skarp 5. oktober i fjor, var det bare tre spillere tilbake - Kristoffer Granås, Marius Dreyer og Jan-Robin Bjørn.

Det er uvisst når neste treningskamp går. L/K satser på å åpne Geitnes ganske tidlig i mars og har ambisjoner om å spille treningskamper der etter hvert.
L/K i 2014:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Jan 2014

Står over Vinterserien
L/K deltar ikke i Grand Cup i år.

Det er ikke første gang L/K har valgt å stå utenfor vinterserie-tilbudet i Skarphallen. Senest i 2011 gjorde klubben det samme. Da spilte man i stedet treningskamper etter hvert som sesongen nærmet seg. I år er det ikke seriestart før 5. mai - hjemme mot TIL 3.

Treningssesongen for L/Ks A-lag har kommet godt i gang både i Tromsø og i Lyngen. I Tromsø to ganger i uken i Skarphallen, mens treningsgruppa i Lyngen er større en på lenge takket være samarbeidet med Furuflaten. 

Foreløpig har ikke L/K spikret noen treningskamper men L/K-trenerne Fagerborg og Johansen vil nok sørge for at det blir bra med matching frem mot seriestart.
L/K i 2014:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jan 2014

"Alle skal kjenne på kroppen at de har spilt mot L/K"

Aleksander Skatland (21) skal klinke til for L/K i 2014. Les hans selvangivelse og trener Andre Fagerborgs vurdering av nyervervelsen!
Forleden skrev den 21-årige tromsøgutten Aleksander Vincent Skatland  under for Lyngen/Karnes. Han ble dermed forsesongens første L/K-signering. Unggutten kommer fra Stakkevollan og har en fortid i både Fløya og TILs rekruttlag. 

Aleksander er primært midtstopper og er bygd som én også. L/K-trener André Fagerborg sier følgende om Skatland:

Aleksander har gjennom treningene i høst tydelig vist at han ønsker å bidra for L/K og det er nettopp slike spillere vi vil ha i klubben. Han er en stor sterk spiller som kan bekle flere posisjoner i forsvaret og vil bli en nyttig og god tilvekst for klubben når han blir enda bedre kjent med sine nye lagkamerater og måten vi ønsker å spille på.

Vi har fått vår nye spiller til å skrive L/K-selvangivelsen. 
Her følger den:

• Fullt navn: Aleksander Vincent Skatland
• Fødested: Tromsø
• Bosted: Tromsø
• Fødselsdato og år: 27.08.1992
• Jobb: Assistent
• Sivil status: Singel
• Tidligere klubber: Stakkevollan IF, Tromsø IL og IF Fløya
• Favorittlag utenom L/K: Manchester United
• Favorittposisjon: Midtstopper
• Tre ord som beskriver deg selv: Bestemt, positiv, helhjertet
• Hvilken kjent spiller ligner du mest på i spillestil? Alessandro Nesta
• Tøffeste motspiller: Ola Kamara
• Beste medspiller: Simen Johansen
• Kunstgress eller naturgress?: Kunstgress
• Farge på fotballskoene?: Sort
• Største opplevelse på fotballbanen så langt i karrieren?: NM-gull for Jr.
• Hva er din tilknytning til Lyngen: Mange bekjente som har spilt og spiller fotball i Lyngen og kun hatt gode ting å si.
• Personlig målsetning for 2014: Bli enda bedre som fotballspiller, både på banen og utenfor.
• Målsetning for L/K i 2014: Opprykk!
• I 2014 lover jeg å: Gjøre mitt beste for å nå klubbens målsetninger, fremstå som et godt forbilde og trykke til. Alle skal kjenne på kroppen at dem har spilt mot L/K.