Markus (23) ledet sin første L/K-kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Des 2021


Markus Karlsen Skogheim har lagt fotballskoene på hylla og blir trener for L/Ks A-lag. I går ledet han sin første kamp. 

L/K har kommet et godt stykke på vei med å spikre trenerløsningen for 2022-sesongen. For selv om hele trenerteamet ikke er på plass ennå, så er det klart at i alle fall Markus Karlsen Skogheim blir trener for A-laget i 2022.

23-åringen (24 mandag) var sammen med Mathias Sørum L/Ks toppscorer i 2021-sesongen - en sesong som til slutt endte med et surt nedrykk til 5. divisjon. Samtidig tok Skogheim ansvar for L/K 2 i 6. divisjon og den erfaringen tar han med seg opp en divisjon nå.
Markus blir historisk som den yngste ikke-spillende treneren i L/K-historien. Og det blir spennende å se hva han kan utrette i en sesong der L/K har som ambisjon å rykke opp igjen.

Lørdag holdt en engasjert og aktiv Skogheim seg på sidelinja da et ungt L/K-lag tapte 3-1 for Valhall i en nierkamp i Skarphallen. Kampen var kvalik til iTromsø-cupen, og var på 2 x25 minutter. Selv om Valhall vant fortjent mot et redusert L/K-lag, var L/K bra inne i kampen helt til Valhall scorte 3-1-målet et par minutter før slutt. I første omgang var skapte ikke L/K allverden offensivt, men var ganske solide bakover. I andre omgang var det nesten motsatt - med flere sjanser begge veier.Kampens prestasjon sto uansett Johan Gamst-Eriksen for fem minutter før full tid. Han ekspederte en følsom pasning fra Einar Skogheim rett i nettet på hel volley. Utrolig bra gjort av innbytteren!

L/K har nå ikke flere kamper før vinterserien starter opp i januar. I mellomtiden handler det om å trene, samtidig som klubben må spikre mest mulig av spillerstallen -  og legge resten av trenerkabalen. 

* Mika Johnsen (15) og Ian Harper (24) gjorde sine debuter i A-lagsdrakten lørdag, riktignok i en nierkamp på 2 x 25 minutter. Men det blir nok flere sjanser for begge to utover i sesongen!

* Keeper Martin Brun har nok spilt sin siste kamp for L/K. Han har fått jobb i Alta og flytter dit. L/Ks takker sin solide sisteskanse for innsatsen i 2021-sesongen og ønsker han lykke til videre i karrieren! 

L/Ks lag: Martin Brun, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Tordar Eidet Karlsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen, Ian Harper

Innbyttere: Mika Johnsen, Johan Gamst-Eriksen 

Dommer: Ragnar Dahl

L/Ks futsallag hadde også kamp lørdag. Det gikk ikke så bra, ettersom det ble kollisjon med iTromsø-cupkampen og flere av spillerne måtte prioritere fotballkampen. Det ble til slutt et småstygt 0-17-tap for Kvaløya, men ambisjonene bør være der om å komme sterkere tilbake allerede neste helg. 

L/K debuterte som futsallag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Nov 2021


L/K stilte i helga for første gang lag i futsal.

Denne helga debuterte L/K som futsallag med to kamper i Tromsø søndag.
Det endte med tap i begge kampene henholdsvis mot Sjarmtrollan 2 (3-15) og Laksvatn (3-5), men det kommer nye sjanser for det unge L/K-laget. Allerede neste helg er det ny kamp - mot Kvaløya lørdag kl. 14.00.

Laget: 

(Bak fra venstre) Tordar Eidet Karlsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Jørgen Skog, Aleksander Larsen og Martin Østeggen.

(Foran fra venstre) Ian Harper, Kristoffer Hansen Holst, Mika Johnsen, Håkon Jensen og Håkon Fossmo. 
L/K rykker ned - men vi ligger ikke nede

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Nov 2021


Krokelvdalen tapte siste kvalikkamp også, og dermed er L/K et 5. divisjonslag i 2022.

Håpet om fortsatt 4. divisjonsspill har sakte men sikkert svunnet hen de siste ukene, og i ettermiddag er det et faktum: L/K skal spille på kretsens nest høyeste/nest laveste nivå i 2022.

10. plassen, med en litt dårligere målforskjell enn BOIF på niende, viste seg å bli skjebnesvanger for oss i år. Det kan nok føles litt bittert for ihuga L/K-ere, men vi har kun oss selv å skylde på. De siste sesongene har vært en kamp for å overleve, og nå gikk det ikke lenger.

Så er det klart at L/Ks ambisjoner er, og må være, å gjøre oppholdet i 5. divisjon så kort som overhodet mulig. Så er det også klart at ingenting kommer av seg selv, heller ikke i 5. divisjon. Det kan bli krevende for klubben, men L/K skal reise seg igjen!

Linda Skog, leder i L/K-fotball er klar på hva som er ståa og holdningen i L/K etter at nedrykket er et faktum: 

Det er lov å deppe litt og henge med hodet i dag, men vi må likevel se framover. Det er bare å brette opp ermene og starte jobben mot neste sesong - et arbeid vi er godt i gang med allerede, sier Skog, og fortsetter:

- Vi skal satse som om vi er et topplag i 4. divisjon, og det skal vi gjøre i alle ledd.  
Juniorgjengen rundet av 2021

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Okt 2021

L/Ks aldersbestemt lag avviklet årsavslutning i kveld.

Rundt 80 L/K-spillere i alderen 5-15, samt trenere, ledere, foreldre og foresatte rundet av 2021-sesongen med en årsfest på Geitnes i kveld. 

Alle spillere fikk utdelt diplom, medaljer og flotte L/K-buffer, til applaus og jubelrop fra salen.  I tillegg vanket det godord fra trenere og ledere om innsatsen både i kamp og på trening. Sportslig fremgang var et nøkkelbegrep, både for lagene og når det gjelder enkeltspillere.

Pizza og brus stod på menyen, der foreldrene hadde laget pizzaene mens L/K stod for drikken. Også trenerne fikk rosende ord for at de stiller opp år etter år og gjør en flott jobb. Klubben er takknemlig for alle ildsjelene som legger ned utallige dugnadstimer. 

Sesongen 2021 har vært litt spesiell, på grunn av pandemien. Det har ikke vært så mye turneringsspill som normalt for lagene, men de fleste har i alle fall fått spille treningskamper. 
Men vi håper alle på en mest mulig normal 2022-sesong. Og ved bordene ble det nok lagt litt planer for neste sesong. 

L/Ks G13-lag

 


Ian Årets spiller på L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Okt 2021


Ian Harper (24) ble i kveld kåret til årets spiller på L/K 2.

Spissen fikk en velfortjent bestemannspremie og gode ord fra lagleder Markus Karlsen Skogheim for innsatsen i årets sesong i 6. divisjon - i tillegg til hyllest av 25 lagkamerater på årsfesten på Geitnes. Og nettopp innsats er ikke et tilfeldig begrep når det gjelder Ian Harper. Han har stilt opp på de fleste kampene og ikke minst gitt jernet i alle kampene, både når L/K har vært i medvind, men enda mer når laget har slitt litt. Ian gir seg aldri og berget for eksempel ett poeng langt på overtid i siste hjemmekamp mot Blåmann da han kriget inn 5-5 heeelt på tampen. Vi gratulerer Ian med Årets spiller!
Ellers fikk lagleder Markus Karlsen Skogheim både verbale og fysiske blomster for den jobben han har gjort med L/K 2 i årets sesong. Kaptein Marcus Hausner Christensen tok blant ordet og roste Skogheim for måten han har ledet laget på i år. Vel fortjent heder til unge Skogheim, som jo har vært uhyre sentral som spiller på A-laget også.

Da er det bare å lade til neste sesong! L/K 2 har hatt en haug med unge og litt eldre L/K-spillere i stallen i år og gitt et flott tilbud til både de som satser og de som bare syns det er artig å spille fotball. Det har vært godt oppmøte og tidvis svulstige tropper til kampene og ingenting er mer gledelig enn det!

Håpet om fornyet TITO-kontrakt lever

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Okt 2021

L/K kunne avsluttet sesongen med å karre seg opp på så godt som helt trygg plass, men sløste for mye med sjansene. Men håpet om fortsatt TITO-spill på Polleidet og Geitnes lever.


Det ble til slutt «bare» 3-1 over Stakkevollan i nedrykksoppgjøret på Stakkevollan-banen lørdag. «Bare» fordi L/K hadde plenty av store sjanser til å score flere, og fordi L/K i løpet av serierunden hadde mulighet til å ta igjen BOIF på plassen over - en plass som i løpet av søndagen også ble av det trygge slaget etter at TIL 2 vant i divisjonen over. 


Men alt i alt må man man likevel si seg glad for at L/K delvis gjorde jobben med å vinne på en bane som ikke alltid har vært en lykkebane for oss. Stakkevollan har hatt bedre lag enn det de har mønstret i årets serie, men er likevel kapable til å lage trøbbel for tabellnaboen. Og det var nettopp det SIF og Håvard Espejord gjorde etter ett kvarter da han klinket ballen i mål fra 17 meter. En smell i trynet for L/K som en stakket stund var på direkte nedrykksplass. Men der var de rødblå ikke så lenge. Fire minutter senere er Mathias Sørum på løp. Han finner Kristoffer Hansen Holst, som gjør en lekker vending før han smeller ballen ned i hjørnet. 

Enda mer roet ble L/K-nervene rett før pause. Da blir Markus Karlsen Skogheim sparket ned i feltet etter et langt innkast fra Vebjørn Isaksen. Mathias Sørum, som hadde hatt et par feite sjanser tidligere i omgangen, tar ansvar og setter 2-1 bak SIF-keeperen. 


L/K kunne lett ha ledet mer til pause, og i andre omgang fortsetter L/K sjanseproduksjonen - samtidig som SIF ikke klarer å skape særlig mye i andre enden. Men målene uteblir helt til overtiden. Da gjør Markus Karlsen Skogheim noe som kan være en lærebok i høyt, aggressivt press. Han presser SIF-keeperen såpass hardt og lenge at han til slutt snapper ballen og scorer. Det trygger seieren og gjør at hjemmelaget må ta den tunge veien ned en divisjon, sammen med Finnsnes 2. L/K må sette sin lit til at Krokelvdalen klarer å vinne i kvaliken og rykker opp fra TiTo-serien.


L/K på sin side får fornyet kontrakt i 4. divisjonen hvis divisjonsvinner Krokelvdalen gjør jobben i kvaliken og klarer å rykke opp. Det bør det være gode sjanser for, men som L/K selv vet så kan alt skje i kvalikkampene. 


L/Ks mål: Kristoffer Hansen Holst, Mathias Sørum, Markus Karlsen Skogheim


L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum.


Innbyttere: Fredrik Johansen, Kristoffer Mathiassen, Gabriel Wikbo-Larsen


Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Mathiassen, Vebjørn Isaksen


6. divisjonslaget til L/K er av naturlige årsaker ikke nedrykkstruet. Men de bidro til en fin L/K-helg med å vinne sin siste seriekamp 2-1 borte mot Fløya 2. En sterk seier, der spesielt keeper Hassan Tazabajev sto fram med noen sinnssyke redninger. 
Målscorere: Oskar Leiros og Fredrik Johansen. 

Lyngenturneringa avlyses

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Okt 2021

På grunn av alvorlig sykdom i L/K-familien, velger vi å avlyse den planlagte fotballturneringa 16. - 17. oktober og 23. - 24. oktober

Vi håper på forståelse for dette.

Vi beklager ulempen det medfører for påmeldte lag. Påmeldingsavgiften blir refundert om kort tid.

Vi kommer tilbake våren 2022 med ny turnering. Håper vi sees da.

Høsten blir tyngre og tyngre for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Okt 2021


Tap 3-5 for TUIL 2, og plutselig ble høsten fryktelig tung for L/K.

Etter en best tenkelig start på årets siste hjemmekamp, med mål av Kristoffer Mathiassen etter ett minutt, så gikk det gradvis gal vei for L/K på Polleidet. Til slutt sto det 3-5 til TUILs unge mannskap, og da hadde L/K sølt bort en rekke store muligheter. Bare i første omgang var L/K-spissene alene med keeper tre-fire ganger uten at vi klarte å score. 

Til L/Ks forsvar så levde kampen helt til siste slutt. TUIL 2s siste mål kom på overtid og først da var det kveld og mørkt for L/K-guttene. Men det var noen nedturer før det også. Men vi tar oppturene først, i tillegg til Kristoffer Mathiassens mål etter 70 sekunder (assist av navnebror Holst Hansen):

Samme Mathiassen fikk stygg medfart i en duell ute ved sidelinjen og måtte gå av banen med en smertefull skulder. Inn kom L/K-bautaen Jan-Robin Bjørn, som spilte sin første kamp siden pandemien stoppet all fotball i mars 2020. L/K manglet defensiv styrke i fraværet til Joachim Olaussen, Sverre Meløy og Oskar Leiros, og derfor var comebacket til Jan-Robin kjærkomment. Og 31-åringen brukte ikke lang tid på å markere seg - også i målprotokollen. Han styrte rutinert inn 2-1-målet etter 28 minutter - kun få minutter etter han hadde entret banen. Det var hans 27 mål i hans 212. kamp for klubben. Jan-Robin burde vært kamprusten 20 måneder etter sin siste A-kamp, men det var ikke spesielt lett å se noe rust i spillet til Jan-Robin på Polleidet lørdag. Viktig mann for L/K å få tilbake i en litt kritisk periode for klubben!

TUIL brukte bare to minutter på å komme ajour i målprotokollen, og da på et straffespark. Og fem minutter før pause gikk de også opp til 2-3. 

Kristoffer Mathiassen var imidlertid ikke ferdig med å score. Da andre omgang kom igang, hadde han fått såpass skikk på skulderen at han kunne entre den grønne matta igjen. Og syv minutter ut i omgang sto han for L/Ks utligning. L/K hadde vært farlige på corner hele kampen og nå skulle vi få uttelling direkte fra corner. Einar Skogheim slår en presis ball inn i feltet og der henger Mathiassen og header ballen vakkert ned i hjørnet. Mathiassens andre direkteheading etter dødball som har endt med mål. Han scoret med hodet også mot Salangen - da etter frispark. 

På 3-3 kunne L/K-ere håpe på en ordentlig sluttspurt, men L/K manglet den siste energien til å ta poeng denne gangen. Angrepene ble for sporadiske og ofte basert på enkeltprestasjoner. Skader og noe småsykdom hos enkeltspillere hjalp heller ikke på i jakten på en seier. I stedet var det TUIL som får gå opp til 3-4 og til slutt også 3-5. Da hadde L/K også sluppet ut av fengsel et par ganger - takket være keeper Martin Brun. Han forårsaket først en straffe, som han så fulgte opp med å redde på mesterlig vis. Deretter hadde han en vill redning på en avslutning fra kloss hold som alle på Polleidet så i nettet. Men til slutt klarte TUIL 2, ledet av tidligere L/K-trener David Lundblad, å ta seieren med hjem til Dalen.

Et lite lyspunkt på en mørk dag var kakebordet etter kampen. Koronaåret 2020 var første gang siden tidlig åttitall at det ikke har vært kakebord på klubbhuset etter kampen, men med årets comeback så holder L/K liv i en flott tradisjon - der også motstanderlag, dommere, og publikum og supportere får nyte kaker og kaffe. En ekstra takk til våre trofaste kakebakere, som sørget for godt utvalg på kakebordet også i år!

4. divisjon: Krokelvdalen tok sin tiende strake seier i helga, og kunne dermed feire et suverent seriemesterskap én runde før slutt. Vi gratulerer krokelvdalingene med mesterskapet! Og så håper selvsagt alle L/K-ere at de gjør jobben også i siste kamp mot BOIF, og ikke minst i kvalikspillet i høst.

* Jørgen Skog spilte sin kamp nummer 60 for L/K. 

* For første gang i år manglet L/K Joachim Olaussen i midtforsvaret. Nå er det kun Markus Karlsen Skogheim og Kristoffer Hansen Holst som har spilt samtlige 10 seriekamper for L/K i år.

* Sigve Ringbakken ble kåret til Dagens L/K-gutt i dag etter en ny god kamp på venstrebacken. 

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum, Kristoffer Mathiassen.

Innbyttere: Jan-Robin Bjørn, Marcus Hausner Christensen, Gabriel Wikbo Larsen, Aleksander Larsen

Dommer: Jonny Andreassen - stødig kamp, som vanlig. 

Litt opp- og nedrykksteori:

Med tapet mot TUIL så lever L/K veldig farlig i bunnen av 4. divisjonstabellen. Det er kun målforskjellen som holder L/K unna 11. plassen, som i praksis er garantert nedrykksplass i vår divisjon, ettersom Finnsnes er så godt som klar for nedrykk fra 3. divisjon. På 11. plass ligger i dag Stakkevollan, som tilfeldigvis er L/Ks siste motstander i årets sesong... L/K må selvsagt gå for å vinne denne kampen, men får 10. plassen på tabellen også ved uavgjort, ettersom L/K har mye bedre målforskjell enn Stakkevollan.
10.plassen, som L/K innehar nå, er utrygg. Plassen er berget hvis seriemester Krokelvdalen klarer å kvalifisere seg til opprykk til 3. divisjon. Skulle de ikke klare det, er også 10. plassen nedrykksplass. Krokelvdalen møter først vinneren i Finnmark, som er Bossekop. Skulle de vinne det oppgjøret, så er saken klar og 10. plassen trygg. Skulle de tape, så må de ut i en ny kvalikrunde. Der skal de spille mot taperen av de oppgjøret mellom vinnerne i Hålogaland fotballkrets og Nordland fotballkrets. Vinner de det oppgjøret, så rykker de også opp - og 10. plassen er trygg. Taper de imidlertid den kampen også, så rykker TiTO-tieren også ned.
Det er tre poeng opp til niendeplassen på tabellen. Dem er trygg, såfremt ikke også TIL 2 kommer ned fra 3. divisjon. Det kan fortsatt skje, men vi får regne med at TIL-laget ikke roter seg bort på slutten. På niendeplassen ligger Salangen nå etter en sterk seier borte mot Skarp. Skulle Salangen tape hjemme mot Storelva, samtidig som L/K klarer tre poeng på Stakkevollan, så karrer L/K seg forbi Salangen. Skulle L/K vinne 1-0 og Salangen tape 1-0 så havner begge lagene på minus syv i målforskjell. Da går L/K foran på flere scorede mål i sesongen. Det er også en teoretisk mulighet for å ta igjen BOIF, som også ligger på 11 poeng. De møter seriemester Kroken i siste seriekamp, og skulle Kroken være i humør til det og tar en solid seier på Bardufoss, så kan L/K krype forbi laget vi slo i første seriekamp - forutsatt selvsagt at vi vinner mot Stakkevollan, helst med mer enn ett mål.


Livsviktig poeng på Idrettsheia

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2021

 

L/K spilte ingen god kamp, men kjempet likevel med seg ett poeng fra Salangen.To headinger ble beholdningen i scoringsprotokollen på Idrettsheia lørdag. 1-1 ble sluttresultatet etter at Salangens Martin Solhaug først tok hjemmelaget i ledelsen på en heading etter corner allerede etter fem minutter.  Etter 17 minutter er imidlertid nyervervelsen Kristoffer Mathiassen fremme med et aldeles nydelig hodestøt fra 12-13 meter etter et presist frispark fra Fredrik Johansens høyrefot. Mathiassen stanger ballen i nettaket, og sørger med sitt første mål for klubben for at vi får ett poeng med oss fra Salangen. 

Resten av kampen blir egentlig en ganske sjansefattig affære. Salangen har mest av banespillet og var alt i alt nærmest seieren - ikke minst etter 24 minutter, da alle på Idrettsheia trodde at hjemmelaget gikk opp ledelsen. Et innlegg fra høyre blir stusset videre mot mål, treffer stolpen og går ut igjen. SIF-leiren mente ballen hadde truffet et av hjulene på målet før den spratt ut igjen, men dommer Jarle Evertsen mente ballen ikke var inne. Og selv om Idrettsheia er et flott stadion, så har de ikke VAR. 

L/K var under pari offensivt idag, men til gjengjeld var laget tett bakover bortsett fra cornerglippen etter fem minutter. Salangen var veldig skumle på spesielt cornerne sine, med en av divisjonens beste hodespillere, målscorer Solhaug, som naturlig mål for dødballtakerne. Men L/K-forsvaret ryddet godt opp og keeper Martin Brun viste seg fra sin aller mest stødige side gjennom samfulle 90 minutter.


Med uavgjort mot Salangen, så holder vi dem akkurat bak oss på tabellen. Det er to kamper igjen, og Salangen er ett av lagene vi nå er nødt å ta mål av oss til å holde bak oss også ved serieslutt. Vi har TUIL 2 (H) og Stakkevollan (B) igjen og må helst plukke noen poeng til for å være sikret fornyet kontrakt i 4. divisjon. 


 • Kristian Bjørn Hansen (22) var kaptein i Einar Skogheims sykdomsfravær. Hansen spilte en solid kamp i par med Joachim Olaussen i L/Ks midtforsvar. 
 • Vebjørn Isaksen (22) spilte sin L/K-kamp nummer 110.
 • Markus Karlsen (23) spilte sin L/K-kamp nummer 120.


L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joachim Olaussen, Sigve Ringbakken, Fredrik Johansen, Sverre Meløy, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Kristoffer Mathiassen, Mathias Sørum.


Innbyttere: Jørgen Skog, Gabriel Wikbo-Larsen


Gult kort L/K: Sverre Meløy


Dommer: Jarle Evertsen - traff ikke på alle avgjørelsene, men det gikk i det minste begge veier.

Tapte hengekamp mot topplaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Sep 2021

Til tross for et klart tap for Krokelvdalen var det flere lyspunkter å ta med seg for L/K


Topplaget Krokelvdalen ble litt for tøff motstand for L/K i hengekampen på Kroken kunstgress onsdag. 4-1 til pause ble til 6-3 til slutt og akkurat det var det lite å si på. Men L/K viste tenner mer enn én gang mot laget som står uten poengtap så langt i år. I tillegg til tre flotte mål, skaper L/K såpass mye mot bylaget at det ser lovende ut før sekspoengskampen mot Salangen lørdag. 
Det er også lovende at man gjennomfører en såpass god andre omgang også defensivt. Sigve Ringbakken kommer inn allerede i første omgang og gjør en strålende jobb på uvant plass på venstrebacken, samtidig som L/K legger om fra tre til frie bak, og samtidig som L/K finner seg mer til rette i den defensive jobben i alle lagdeler. 
KIL har dog sine mulighet, det er vanskelig å nekte divisjonens toppscorer Jonas Simonsen målsjanser. KILs mål i andre omgang kommer på et langskudd som L/K-keeper Martin Brun er litt uheldig på, og et flott klikk-klakk-angrep der L/K ikke henger med i svingene. 


At vi også klarer å score tre mål på et forsvar som ikke har sluppet inn mer enn ett mål i noen kamp i år, er også en fjær i hatten. Tidligere Kroken-spiller Kristoffer Mathiassen spiller seg blant annet til to enorme sjanser i første omgang på stillingen 1-1, men forsøkene hans blir henholdsvis reddet på strek og ved en god keeper-parering. Hadde han scoret på én eller begge der, så kunne det blitt en svært så interessant kamp. 


L/Ks mål: 

1-1, Mathias Sørum. Lang ball direkte fra Joachim Olaussen på stopperplass. Sørum løper fra Kroken-forsvaret og lobber ballen elegant over keeper. 

4-2, Mathias Sørum. Kveldens peneste angrep. Sverre Meløy bryter et KIL-angrep nede på 16-meteren og slår opp på Kristoffer Hansen Holst. Han legger igjen til Markus Karlsen Skogheim, som igjen spiller opp på Mathias Sørum. Han vender inn bort et par KIL-forsvarere og finner Kristoffer Hansen Holst, som nå har tatt turen opp nærmere straffefeltet til hjemmelaget. Han venter litt på en Frederik Johansen, som kommer i full fart på høyrekanten. Johansen får ballen, tar en touch og slår så hardt inn foran mål. Der har L/K-toppscorer Sørum plassert seg lurt og kan sette sitt andre for dagen fra to-tre meters hold. 


5-3, Markus Karlsen Skogheim. Nok et pent angrep, denne gangen på en vaskeekte kontring der Fredrik Johansen gjør det meste. Han vinner ballen etter en corner, vipper den lekent forbi en motstander og begynner sin ferd mot KIL-målet. Han har både Sørum, Hansen Holst og Karlsen Skogheim med seg i angrep, men venter til akkurat rett øyeblikk før han slipper den til sistnevnte. Markus viser at L/K har to storscorere, er iskald og setter ballen i lengste hjørne på første touch. Meget lekkert.


Lørdag er det altså ny bortekamp, mot Salangen på Idrettsheia. Salangen har i likhet med L/K hatt en beskjeden poengfangst, og trenger i likhet med L/K å øke avstanden til de farligste nedrykksplassene. 

L/Ks lag: Martin Brun, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Fredrik Johansen, Kristoffer Mathisssen, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum


Innbyttere L/K: Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Marcus Hausner Christensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Aleksander Larsen


Gult kort L/K: Einar Skogheim

Valhall ble for sterke på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2021

Et L/K-lag under pari på hjemmebane måtte avfinne seg med at Valhall tok alle poengene med seg hjem til Tromsø.

L/K kan ikke klandre noen andre enn seg selv for at det ble et svært så sjeldent tap hjemme på gresset på Polleidet lørdag. Spesielt andre omgang var tilnærmet årsverste for de rødblå og det var slett ikke ufortjent at Valhall vant kampen til slutt.

Det ble en slitekamp fra start for L/K. Valhall har mye ball og L/K blir liggende lavt - uten å ha mye å by på framover. Valhall skaper heller ikke all verden, til tross for ballinnehavet, men vi kan likevel slå fast L/K var nådeløst effektive da de gikk opp til 1-0 på det som mer eller mindre var lagets første store sjanse i kampen. Angrepet var pent nok, med Sverre Meløy som bryter et Valhall-oppløp midt inne på L/Ks banehalvdel, og Kristian Bjørn Hansen som setter i gang Markus Karlsen Skogheim på et sugende løp inn mot Valhalls indre forsvar. Skogheim slipper ballen videre akkurat i rett tid til en fremadstormende Fredrik Johansen på høyrekanten. Johansen tvinger fram en redning av Valhall-keeperen, men returen faller til Mathias Sørum på 16 meter. Han setter ballen sikkert i mål med høyra, og dermed 1-0 til hjemmelaget.

Etter målet kommer L/K bedre med i kampen og skaper flere store sjanser med farta til Sørum og Johansen, men klarer ikke å score. I stedet er det Valhall som klarer å få en utligning på tampen av omgangen ved spissen Bubacarr Suko, som var et konstant uromoment for L/K i denne kampen. 1-1 til pause.

L/K blir liggende ganske lavt i andre omgang også, men forskjellen fra første er at laget skaper langt mindre offensivt. Valhall blir farligere og farligere utover i omgangen, og da nevnte Suko drillet rundt ute på høyrekanten og slår inn til spisskollega Jack Idar Solli, så gikk det som det måtte gå. 2-1 til Valhall, og ingen særlig sluttspurt fra L/Ks side heller - til tross for at man legger om til en mer offensiv formasjon på slutten. Det nærmeste er det faktisk seriedebutant Gabriel-Wikbo Larsen (15) som kommer - på overtid. Da er det Sverre Meløy som crosser over mot høyrekanten, og Wikbo-Larsen kan sette fart rett mot mål. Unggutten gjør alt rett, men avslutter bittelitt tidlig og skuddet går høyt over. Likevel et svært lovende innhopp for Gabriel, som med sine 15 år og 107 dager er blant de aller, aller yngste som har spilt seriefotball på L/Ks A-lag.

L/K har nå serieleder Krokelvdalen borte onsdag, før det er duket for sekspoengerskamp på Idrettsheia mot Salangen lørdag. En viktig uke for L/K, som trenger alle poengene laget kan få på nedre halvdel av tabellen.

* Mathias Sørum scoret sitt sjuende mål for L/K i år - det sjette i serien. 

* Keeper Martin Brun ble kåret til Dagens L/K-gutt etter en ny solid opptreden i L/K-buret.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbyttere L/K: Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen

Dommer: Ragnar Dahl - la lista vel høyt i starten av kampen, men justerte seg greit inn etter hvert

Ingen gule kort til L/K

Storelva kunstgress: Drømmemålenes teater

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2021


Tre nydelige mål og tre enda nydeligere poeng for L/K mot Storelva lørdag. Og denne gangen hadde vi matchvinnere i begge ender av banen.


Dan-Håvard Johnsens menn kunne bokføre sesongens første borteseier lørdag etter seier 3-2 over høytflyvende Storelva. 


Etter en tøff start, med 1-0 i sekken etter 11 minutter, så brukte ikke L/K lang tid på å komme tilbake mot Storelva. Storelva hadde knapt jublet ferdig, før de lager et frispark 20 meter fra målet sitt. Markus Karlsen Skogheim, som selv ble felt, har vært brennheit i det siste, og har scoret fra alle vinkler. Så har han ikke så mange frisparkmål på CV-en ennå, men nå har han i alle fall en ordentlig perle på samvittigheten. Over muren og opp i kråa. Nydelig!


Og bare sekunder etter avspark er L/K på farten igjen. Sverre Meløy snapper opp en feilpasning på egen banehalvdel og slår opp på Markus Karlsen Skogheim. Han hæler ballen elegant inn i løpsbanen til en fremadstormende Mathias Sørum. Sørum går rett i strupen på Storelva-forsvaret, får et gjennombruddsløp fra Kristoffer Hansen Holst og slår en perfekt vektet pasning rett før Holst går i offside. Kristoffer er iskald og plasserer ballen rolig i lengste hjørne, utagbart for keeper. Plutselig er det 1-2 til L/K!

Og etter 25 minutter får vi sannelig 1-3 også. Et frispark fra Kristian Bjørn Hansen blir flikket videre av Markus Karlsen Skogheim til Mathias Sørum, som lurer på 17-18 meter. Sørum hepper ballen opp i lufta under hardt press fra en syv-åtte forsvarere, vender seg og smeller ballen opp i krysset med høyra. Uvirkelig lekkert gjort av storscoreren, og 1-3 til L/K til pause.


Andre omgang blir en litt tyngre affære for L/K. Laget blir spilt lave av et bra Storelva-lag, men likevel har L/K flere store sjanser. To ganger blir ballen klarert på streken, men akkurat der har ikke L/K marginene på sin side. Men det har man på den andre siden av banen, mye takket være keeper Martin Brun, som virkelig viste seg fram i L/K-trøya lørdag. Martin dro opp flere feberredninger, og klarte også å redde et straffespark fra den tidligere L/K-spilleren Roar Jørgensen tidlig i andre omgang. Storelva får også et mål annullert for offside i en hektisk periode for L/K-forsvaret, men klarer til slutt å få en redusering - et kvarter før slutt. Det siste kvarteret blir derfor nervepirrende for etter hvert småslitent L/K-lag men vi klarer å berge alle tre poengene - noe som letter situasjonen betraktelig i en amputert sesong der man må karre til seg de poengene man kan. 


* Neste kamp er hjemme mot Valhall på Polleidet lørdag 25. september. 

* Markus Karlsen Skogheim står må med syv seriemål. Han har scoret i de fire siste kampene. Mathias Sørum har fem.

* L/K-debut for Kristoffer Mathiassen, som har tatt overgang fra Krokelvdalen. Gikk rett inn i startelleveren og gjør en god jobb på høyreflanken idag.
* L/K-trener Dan-Håvard Johnsen måtte klare seg uten blant annet tre mann som alle startet sist vi var på Storelva (bortekamp mot Kvaløya), nemlig Oskar Leiros, Kristoffer Johansen og Sigve Ringbakken.


Mål: Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst og Mathias Sørum


L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Mathiassen, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum


Innbytter: Aleksander Larsen


Ingen gule kort til L/K


Dommer: Tom Erik Johannessen - god, til tross for at måtte klare seg uten linjemenn

Tremåls-Markus i spissen for en god L/K-prestasjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Sep 2021


Hyllest: Markus Karlsen Skogheim blir gratulert av Mathias Sørum og Sverre Meløy etter sin 2-2-scoring. I forgrunnen ser vi Fredrik Johansen og Vebjørn Isaksen.

 

L/K klarte 3-3 mot topplaget Skarp, men kunne fort tatt alle tre poengene også.

I et strålende høstvær på Polleidet presterte hjemmelaget årsbeste mot én av seriefavorittene i årets TiTo-serie. L/K, anført av en strålende opplagt Markus Karlsen Skogheim, ledet to ganger og hadde særdeles feite muligheter på 3-3. Men alt i alt kan verken L/K eller Skarp klage på at det ble poengdeling på gresset i Pollen.


L/K-trener Dan-Håvard Johnsen valgte å kjøre kaptein Einar Skogheim på venstrebacken, en rolle han grodde fint inn i utover i kampen. Jørgen Skog og Vebjørn Isaksen var begge tilbake i forsvaret - Vebjørn på fast plass på høyrebacken, mens Skog dannet stopperpar med Joachim Olaussen. 


L/K innledet scoringsballet etter seks minutter. Da er Markus Karlsen Skogheim på bakerste stolpe og scorer sitt første for dagen etter corner fra lillebror Einar Skogheim. Flott start for et L/K-lag som har mistet inn mål tidlig i begge de to siste kampene. Riktignok scorer Skarp ganske kjapt 1-1-målet, men likevel en god start av L/K. 

Skarp setter også 1-2 ved spissen Jim Daniel Tefrum, hans andre for dagen, men Karlsen Skogheim vil ikke være noe dårligere. Etter halvspilt omgang forfølger kvalvikingen en stikkball fra Sverre Meløy i bakrommet til Skarp, vender inn i banen og både skaffer seg, og får, bra med tid til å sette ballen i buret. 

Skogheim var sammen med spesielt høyrekant Fredrik Johansen en konstant trussel for Skarp-forsvaret. Senjaværingen Johansen hadde virkelig sitt gjennombrudd i L/K-trøya med sin hurtighet og evne til passere spillere å få lagt inn. Lørdag var det bare målet som manglet. Fredrik Johansen spilte en strålende kamp for L/K mot Skarp. Her tar han et tak defensivt, mens Vebjørn Isaksen, Hassan Tazabajev, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim og Sverre Meløy følger med. 

 

L/K får en enda bedre start på andreomgangen enn den første. L/K får straffe allerede etter ett minutt, og Markus Karlsen Skogheim benytter sjansen til å få sitt hat-trick. Markus har nå seks mål på de tre siste kampene.

Men heller ikke denne gangen klarer L/K å holde på ledelsen særlig lenge. Seks minutter etterpå klarer Skarp å presse fram en utligning etter særdeles lite besluttsomt forsvarsspill fra hjemmelaget. L/K har utallige muligheter til å klarere ballen, men klarer ikke å få den ut av farlig sone. Til slutt havner den hos Sondre Flaat på hjørnet sv femmeteren og han setter skuddet rett i lengste hjørne. 

Resten av omgangen har begge lag sjanser til å avgjøre, og L/Ks muligheter var vel så farlige som Skarps. Blant annet er Mathias Sørum frampå flere ganger og tester skuddfoten, men i denne kampen var ikke marginene helt på storscorerens side. Han får også en stor sjanse på en kontring på slutten av kampen, men avslutter litt tidlig og keeper får kontroll. 


Helt på tampen har Skarp en svær sjanse til å berge seieren, men da viser L/K-keeper Hassan Tazabajev at han er en verdig utfordrer til L/Ks førstekeeper Martin Brun. Han redder avslutningen fra kloss hold og makter også å holde ballen i fast grep.


* Dommermangelen i Troms fotballkrets materialiserte seg ved at Jonny Andreassen måtte dømme uten assistenter på Polleidet. Det tror vi er første gang i L/K-historien, men Andreassen løste det veldig bra - sammen med to disiplinerte lag. Men at det i det hele tatt skjer, er jo et kraftig signal til både kretsapparat og ikke minst til klubbene selv. 


* Markus Karlsen Skogheim ble Dagens L/K-gutt. Han gikk samtidig til topps på toppscorertabellen i serien med sine seks mål. Mathias Sørum følger på med sine fem mål.
 
* L/K har med sine fire poeng åttendeplassen på tabellen etter at fem av elleve kamper er unnagjort. Det er imidlertid lett å både klatre og falle på tabellen. De er tre lag på fire poeng, og L/K har best målforskjell av de tre.  L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Oskar Leiros, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Marcus Hausner Christensen

Gult kort L/K: Mathias Sørum

To helger med Lyngenturneringa i oktober - meld på lag!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2021


9.-10. oktober og 16. - 17. oktober arrangerer L/K Lyngenturneringa i Lyngenhallen og på Geitnes.

Etter ett år med korona-dvale, er det igjen klart for turneringshelger i Lyngenhallen og på Geitnes. L/K arrangerer følgende turneringer i oktober:

Lørdag 9.oktober for gutter og jenter 15 år
Søndag 10. oktober for gutter og jenter 13 år.
Lørdag 16. oktober for mixlag 6-7 år og gutter 8 år
Søndag 17. oktober for gutter 9 år og gutter 10-11 år

Påmelding skjer via disse linkene: 

9.-10. oktober

16.-17. oktober

* Frist for påmelding og betaling er satt til 25. september 2021 for turneringen 9.-10. oktober 2021. 

* Frist for påmelding er satt til 3. oktober for turneringen 16.-17. oktober 2021.
Registrert påmelding er bindende.

Spørsmål? Ta kontakt med Roger Jensen (m) 97119700 eller Tone Iversen (m) 99023534.

Mer turneringsinfo her: lyngenturneringa-2021 (1).pdf

Håper vi sees på Lyngenturneringa!
Fire mål holdt ikke på Kvaløya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Sep 2021

Til tross for fire scorede mål på bortebane på Kvaløya, et av dem en skikkelig perle av Markus Karlsen Skogheim, så ble det magert med poeng på L/K lørdag.

Da kampens gode dommer Øyvind Jøstensen blåste av for full tid sto det nemlig 5-4 til vertene på Storelva kunstgress. Og selv det resultat var litt flatterende for L/K ettersom L/Ks siste mål, innbytter Aleksander Larsens første mål på A-laget, kom på overtiden av overtiden. Når det er sagt, så var kampen jevn og L/K-leiren vil nok føle at dette var en kamp man burde klart å ta poeng i.
L/K måtte rokere litt på laget ettersom de to som har vært stoppermakkere til Joachim Olaussen, Marcus Hausner Christensen og Jørgen Skog, begge var skadet, samt at fast høyreback Vebjørn Isaksen også manglet. Løsningen ble å sette Kristian Bjørn Hansen ned på stopperplass og spille med en treer bak med Olaussen, Hansen og Oskar Leiros. Litt uti omgangen valgte trener Dan-Håvard Johnsen å flytte ned Sigve Ringbakken på høyre back og gå over til en firer bak. Det fungerte bedre - mye takket være at Ringbakken taklet den uvante backro med bravur.

L/K taper i realiteten kampen på at man ikke er på stasjon fra start.  KSK scoret to veldig enkle mål i løpet av de første fem minuttene og kampen ble for L/K en evig jakt  for å ta igjen hjemmelaget. Vi får 2-1 etter kvarteret, etter flott en-to-spill mellom Markus Karlsen Skogheim og Mathias Sørum der sistnevnte er sist på ballen. KSK svarer imidlertid og til pause står det 3-1.

L/K får en til i fleisen tidlig i andre omgang, og da ser det veldig kjørt ut. Men Markus Karlsen Skogheim bringer trua tilbake hos de røde med et virkelig klassemål. Det er keeper Martin Brun som plukker ned en corner og setter kjapt i gang med en lang ball opp mot Markus Karlsen Skogheim. Ballen spretter én gang, og så, fra 23 meter smekker Skogheim ballen i en vakker bue over en keeper på halvdistanse og i lengste hjørne. Vakkert!

Den videre opphentingen lot imidlertid vente på seg til det 80 minutt. Da er det Einar Skogheim som tar et kjapt frispark og spiller opp mot Mathias Sørum. Han vinner duellen med både forsvareren og keeper og setter L/Ks tredje mål.

Men i stedet for 4-4, så kommer 5-3, på et ganske så billig idømt straffespark - som KSK-spissen Aleksander Kvikne setter sikkert i mål. Og L/K makter ikke å score mål igjen før langt på overtid. Da er det innbytter Aleksander Larsen, som akkurat hadde kommet på banen, som stikker igjennom på høyrekanten og  setter ballen i mål. Artig for Oksvik-gutten. Det var praktisk talt det siste som skjedde og L/K tapte dermed sin tredje kamp på rad i 4. divisjon.

L/Ks lag: Martin Brun, Oskar Leiros, Joachim Olaussen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristoffer Hansen Holst, Fredrik Johansen, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Aleksander Larsen

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Joachim Olaussen


L/Ks B-lag maktet for øvrig en slags revansje på samme bane på søndag. Da vant L/K 2 6-2 over Skarven, etter tre mål av Sverre Meløy, to av Kristoffer Hansen Holst og ett fra Einar Skogheim.
Endelig seier for 6. divisjonslaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2021

Gledelig seier for L/K 2, men skader la en liten demper på stemningen på Geitnes i kveld.

L/K 2 dro i land årets første trepoenger med 3-2 mot Ramfjord 2 etter scoringer av Robin Wikbo Samuelsen, Joakim Berg Bjørklund og Ian Harper - alle i første omgang. Samuelsen scorer på et velplassert og overraskende langskudd, Bjørklund på en heading direkte fra corner, mens Harper avslutter et vakkert angrep der Sigve Ringbakken og Aleksander Larsen står for forspillet.

L/K spilte en bunnsolid omgang, blant annet med tre 2006-modeller fra start i Gabriel Wikbo Larsen, Kristofer Waltenberg og Mika Johnsen. Kristofer gjorde sågar sin seniordebut, og den gjorde han godt. Også nysigneringen Ola Haugsbak debuterte for L/K 2 i kveld og viste at han kan bli en bra forsterkning for laget. 

Andre omgang ble mindre lystig for L/Ks del. Ramfjordingene scorer to mål, men klarer heldigvis ikke å score flere. Atskillig verre var det at L/K får tre spillere skadet etter det vi ikke kan karakterisere som annet enn unødvendig hardt spill av bortelaget.

RUIL 2 fikk to spillere utvist etter taklinger på Gabriel Wikbo Larsen og Isak Kristiansen - den første direkte rødt - og begge L/K-spillerne måtte hjelpes av banen. Og vedkommende som meide ned og sendte også Marcus Hausner Christensen skadet av banen, var nok heldig som slapp med bare gult kort fra kampens gode dommer Johnny Andreassen.


Selv med 11 mot ti og etter hvert 11 mot ni, så klarte ikke L/K å ro i land seieren på en trygg måte. Men den ble da dratt i land like fullt, anført av forsvarssjef og målscorer Joakim Berg Bjørklund, som virkelig gikk foran på Geitnes i kveld.


L/Ks lag. Hassan Tazabaev, Kristofer Waltenberg, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Håkon Fossmo, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Yehya Alsuleman, Aleksander Larsen, Ola Haugsbak, Robin Wikbo Samuelsen


Innbyttere: Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth

Målrik kamp - surt tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Aug 2021

Finnsnes 2  ble litt for sterke for L/K og Markus Karlsen Skogheim mandag kveld.


Det endte til slutt 4-3 til bortelaget i flomlyset på Geitnes i går kveld. Et skuffende resultat mot laget som lå på bunnen av tabellen foran denne kampen. Men gjestene spilte slett ikke som et bunnlag, og Akenaton Empa i særdeleshet var umulig å hanskes med for L/K. Han scoret like godt alle fire målene til FIL 2, og avgjorde med det kampen. 

Det første målet kom allerede etter to minutter etter at L/K ikke klarer å få klarert etter en dødball, men senjaværingen Fredrik Johansen kvitterte etter et kvarters spill etter godt vingspill av Kristoffer Hansen Holst, som ble spilt lekkert fri av nettopp målscorer Iohansen i trekket før. 

L/K kom mer med i kampen etter målet, men maktet aldri å få has på Finnsnes nummer 99. Empa scoret to mål til før pause og dermed hadde L/K et lite fjell å klatre i andre omgang.


I pausen la comeback-trener Dan-Håvard Johnsen om litt på formasjonene, for å få litt mer trøkk offensivt. Høyreback Vebjørn Isaksen gikk ut og myreværingen Sverre Meløy gjorde sin debut for L.K - som spiss - etter overgangen fra Nordkjosbotn. Og taktikken til Johnsen bar frukter tidlig. Allerede tre minutter ut i omgangen reduserer Markus Karlsen Skogheim for L/K etter en dødball der ballen blir headet i tverrliggeren først. Karlsen Skogheim, som var sentral og god for L/K, er først på returen fra aluminiumen og setter sitt første seriemål for sesongen. 

Da var det nok flere enn de aller mest optimistiske som regnet med at L/K skulle kunne klare og bruke momentumet til å score et mål eller to til, men til tross for flere store sjanser så ble det tynt med mål. 
Ikke før seks minutter på overtid får Markus Karlsen Skogheim treff på et frispark fra 25 meter, som går over muren og sniker seg inn i hjørnet via FILs keeper - som ellers hadde tatt det som kom hans vei de siste 45-46 minuttene. Karlsen Skogheim hadde blant annet en enorm sjanse etter en kontring der Kristoffer Hansen Holst løper fra alt i grønt og slår ballen på tvers i feltet til Skogheim. Alle forutsetninger er til stede for å score, men 23-åringen setter i stedet ballen over fra kloss hold. Dessverre hadde Akenaton Empa også scoret sitt fjerde for dagen i det 72. minutt, så Karlsen Skogheims mål ble bare et trøstemål på tampen av kampen. På Empas fjerde mål måtte dommer Jarle Evertsen tåle kritikk fra L.K-spillerne, ettersom stopper Jørgen Skog ble liggende nede med hodeskade etter en duell i oppspillet til målet. L/K-spillerne stoppet litt opp når Skog ble liggende, og kanskje burde dommeren vært mer proaktiv der. Skog måtte i alle fall forlate banen med en mulig hjernerystelse, og vi håper L/K-stopperen kommer seg kjapt etter trøkken.


 • L/K-debut for Sverre Meløy, som for øvrig er sønn av tidligere Lyngen-spiller Jarle Ragnar Meløy. Han spilte for Lyngen på slutten av åttitallet, sammen med Sverres onkel Ole Meløy.
 • Aleksander Larsen (17) seriedebuterte for L/K, ett og et halvt år siden han debuterte i vinterserien.
 • Einar Skogheim ble av juryen kåret til Dagens L/K-gutt etter 96 minutter med knallhard jobbing på midtbanen til L/K.
 • Kristoffer Hansen Holst (20) spilte sin A-kamp nummer 60 for moderklubben.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Joachim Olaussen. 


Innbyttere: Isak Kristiansen, Sverre Meløy, Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Aleksander Larsen


Dommer: Jarle Evertsen

Gule kort L/K: Marcus Hausner Christensen og Kristian Bjørn Hansen


Pressemelding angående trenersituasjonen i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Aug 2021


Lyngen/Karnes IL og Håkon Norberg er blitt enige om å avslutte Håkons trenerengasjement i L/K. Dette etter ønske fra Håkon selv.

Lyngen/Karnes ønsker å benytte anledningen til å takke Håkon så mye for den innsatsen han har lagt ned for klubben siden han ble vår spillende hovedtrener i januar 2020.  Det har vært en krevende periode, med strenge restriksjoner i breddefotballen, men Håkon har vært dedikert til oppgavene sine tvers igjennom denne vanskelige tiden – en tid som fotballmessig kulminerte med at seriefotballen endelig kunne begynne å rulle igjen i forrige uke. Attpåtil med seier til L/K.

L/K hadde et sterkt ønske om at Håkon skulle fortsette som L/K-trener. Vi har hatt 100 prosent tillit til Håkon hele veien, og beklager det som nå blir utfallet. Vi ønsker Håkon lykke til i både trener- og spillerkarrieren videre!

Så er det likevel gledelig opp i alt dette at vi har klart å få en erstatning på plass. Lyngen/Karnes har gleden av å presentere Dan-Håvard Johnsen (53) som ny hovedtrener for resten av sesongen. Johnsen ble første gang trener for L/K foran 2002-sesongen og har siden hatt mange sesonger som trener for klubbens A-lag – hvor seriemesterskapet og opprykket til allnorsk foball i 2004 er ett av mange høydepunkt.

Vi tør påstå at Johnsen er blant de fremste trenerprofilene i Troms-fotballen og merittlisten hans er lang – både i L/K og i andre klubber. Denne høsten var han tiltenkt en kamplederrolle i L/K ettersom hele trenerteamet i utgangspunktet også spiller, men nå går han i stedet «all in» og blir hovedtrener ut 2021-sesongen. Vi er trygge på at det blir en veldig god løsning.

Dan-Håvard får med seg Joachim Olaussen og Oskar Leiros videre i trenerteamet til L/K, og disse tre skal jobbe videre sammen med spillerne, støtteapparatet og resten av klubben for å sikre at L/K får en best mulig sesong i 2021.

Kontaktpersoner:
Hovedtrener L/K, Dan-Håvard Johnsen (m) 400 28 560
Styreleder L/K, Tone Iversen (m) 990 23 534
Drømmemål av Fredrik - men null poeng likevel

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Aug 2021

Ishavsbyen - L/K 3-1: I en kamp der L/K kan si seg uheldig som ikke får med seg poeng, var Fredrik Johansens frisparkperle fra 25 meter den store beholdningen.

Sesongen er ung, men vi våger påstanden: Det kommer ikke til å bli scoret et finere frisparkmål i årets 4. divisjon enn det L/Ks nysignering Fredrik Johansen sto for på TUIL Arena lørdag. En time ut i kampen lader senjaværingen fra minst 25 meter og smeller ballen rett i vinkelen med høyreslegga - fullstendig utagbart for IFK-keeper Ken Arne Moldenæs. Uvanlig vakkert og en sikker kandidat til Årets mål i lokalfotballen. 

Målet, og høydepunktene fra kampen, kan du se her! 

En video av målet, og oppdateringene på L/K Facebook, finner du her.

Frisparket til Fredrik var en redusering til 2-1. IFK tok ledelsen etter 20 minutter og doblet den etter 40 minutter, men L/K var godt med i kampen hele veien og Kristoffer Hansen Holst hadde alene to stolpeskudd i første omgang etter henholdsvis et frispark og en gjennomløpning. IFK må dermed anse seg veldig heldig at de ledet 2-0 til pause.

2-1-målet til Fredrik Johansen kunne innledet en sluttspurt for L/K, men i stedet øker IFK ledelsen like etterpå når den gamle TIL-profilen Morten Moldskred glir igjennom L/Ks indre forsvar og setter ballen rolig i nettet bak L/Ks debutantmålvakt Khasan Ruslanovitsj. L/K spilte likevel en god omgang og hadde stort sett føringen resten av kampen. Laget kom til sjanser også, men den siste finishen satt ikke på TUIL Arena lørdag. Toppscorer Mathias Sørum måtte gå av banen for første gang i L/K-trøya uten å score. Han kom imidlertid til sjanser i denne kampen også, så det går neppe lenge til neste gang det blir nettsus for Mathias.

* Til tross for tre baklengs: Fin debut for Khasan Ruslanovitsj i L/K-buret i førstekeeper Martin Bruns jobbfravær. Betryggende også å ha Johan Valø som keeperinnbytter på benken.

* Kaptein Einar Skogheim spilte sin kamp nummer 80 for L/Ks A-lag.

Neste kamp er hjemme mot FIL 2 mandag klokken 19.15. Den kampen går på Geitnes, grunnet sen kampstart og manglende flomlys på Polleidet. 

L/Ks lag: Khasan Ruslanovitsj, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Sørum, Fredrik Johansen.

Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Sigve Ringbakken, Jørgen Skog

Dommer: Ragnar Dahl

Ingen gule kort

Godt å være tilbake på banen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2021


Markus Karlsen Skogheim (til venstre) og Oskar Kleveland Leiros (til høyre) er tydelig fornøyd med sin nye lagkamerat og tomålsscorer Mathias Åhgren Sørum etter seieren over BOIF tirsdag kveld.

 


Det ble seier i den mest etterlengtede serieåpningen i Torms siden krigens dager. Men den største seieren er at vi er i gang med fotballen igjen.

668 dager siden siste seriekamp, en 4-2-seier mot Finnsnes på Polleidet, var L/Ks beste menn igjen tilbake på banen for seriespill. Det endte til slutt med seier 2-1 etter to mål av seriedebutant Mathias Åhgren Sørum, assistert begge ganger av seriedebutant og L/Ks spillende trener Håkon Norberg. Det var ekstremt gledelig med en seier i starten av en sesong som mange lag skrider til med en viss uvisshet. Sesongen er halvert, så i praksis er hver kamp en sekspoengskamp. Da nytter det ikke å bruke en seks-syv kamper på å komme i form. Poengene må plukkes fra start, og det gjorde altså Håkon Norbergs menn i går kveld.

Kampen ble dekket i detalj minutt for minutt på L/Ks Facebook-sider, så vi går ikke i detalj på alle sjanser og hendelser her også. Men vi slår fast at L/K var det klart beste laget i første omgang, og at BOIF kan prise seg veldig lykkelig for at det sto 1-1 til pause. Da hadde L/K tatt ledelsen etter at Markus Karlsen Skogheim snappet opp et dårlig utspill fra BOIF-keeperen. L/K angriper tre mot én og Skogheim spiller fram Håkon Norberg. BOIF rekker imidlertid tilsynelatende å avverge situasjonen, men Norberg viser styrke og klarer å drible seg fri med flere forsvarere etter seg. Til slutt legger han inn foran mål og der er Sørum på plass og pirker inn ballen fra 30 centimeters hold.

Nordlys sendte direkte fra Polleidet tirsdag. Se kampen i opptak på nordlys.no!

Men L/K var ikke lenge i ledelsen. BOIF hadde i praksis ikke skapt noe som helst på L/K-forsvaret og seriedebutant Martin Brun i L/K-målet, men etter 42. minutter klarer BOIF å krige inn 1-1 etter en corner som L/K rett og slett ikke klarer å avklare, til tross for gjentatte forsøk. Erlend Fossbakk Lian får tilslutt satt inn sesongens første bortemål på Polleidet.

Om L/K ledet sjansestatistikken klart etter første omgang, så gjorde BOIF sitt beste i første halvdel av andre omgang for å utligne den statistikken.  Men L/K klarer å unngå baklengs, og utover i omgangen kommer det et par saftige muligheter også. Blant annet et susende tverrliggerskudd fra innbytter Fredrik Johansen – også han seriedebutant for L/K – og en gjennomløpning fra Mathias Åhgren Sørum som avslutter like utfor.


En sliten men glad kaptein Einar Skogheim kan sammen med sin lagkompis gjennom drøyt 15 år Marcus Hausner Christensen konstatere at det ble tre poeng i årets første seriekamp.

 


Men Sørum hadde ikke heldigvis ikke gjort sitt for dagen. Og 13 minutter før slutt plukker han opp et vakkert gjennomspill av Håkon Norberg, løper seg fri og setter den i mål bak BOIFS keeper Sigbjørn Løvhaug Nilssen. Da tok krampene også overhånd for Sørum, og han takket for seg like etter.
Begge lag ble da også slitne mot slutten av kampen og krampene kom tettere og tettere. Kanskje ikke så rart, situasjonen tatt i betraktning. BOIF makter i alle fall ikke noen særlig sluttspurt og L/K kan innkassere tre fortjente og uhyre viktige poeng.


Fin forhold for fotball på gressmatta på Polleidet tirsdag.

 

Gledelig med tre poeng, og nesten like gledelig å se oppmøtet fra publikum på Polleidet. Den nye tribune var godt besøkt, og i tillegg satt og stod det bra med folk rundt omkring ellers på stadion. Vi satser på at flest mulig av dem kommer tilbake til neste kamp!


 • Vebjørn Isaksen (22) ble kåret til dagens L/K-gutt. Jensvollingen var bunnsolid på høyrebacken og var også veldig god offensivt – spesielt i første omgang.
 • Kristian Bjørn Hansen (22) kunne bokføre sin kamp nummer 130 for moderklubben. Han debuterte allerede som 15-åring i 2014, og har bortsett fra et lite opphold i Skjervøy spilt for L/K siden.
 • Joachim Olaussen spilte sin kamp nummer 90 i L/K-trøya. Han gjorde comeback etter å ha spilt 2015-2017-sesongen for oss, samt høstsesongen i 2018 og spilte en god kamp i midtforsvaret sammen med stoppermakker Jørgen Skog.
 • Marcus Hausner Christensen (21) har heller ikke spilt seriefotball for A-laget siden 2018, men han kom også inn til et comeback på Polleidet tirsdag kveld. Det ble også hans A-kamp nummer 50 i rødt.
 • Seridebuter for L/K for kvartetten Håkon Norberg, Mathias Åhgren Sørum, Fredrik Johansen og Martin Brun.
 • Mathias Åhgren Sørum har tre treningskamper for L/K i forkant av seriedebuten. Han har til sammen sju mål på totalt fire kamper, og et sånt målsnitt er det ikke mange L/K-ere som kan matche. Vi får håpe på en målrik høstsesong for tromsøværingen, som har tatt overgang fra Stakkevollan.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Åhgren Sørum, Håkon Norberg.

Innbyttere: Fredrik Johansen, Marcus Hausner Christensen, Isak Kristiansen

Gule kort for L/K: Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen

Dommer: Sander Teigen Badar – fin fremtoning på banen og tilsynelatende treffsikker på de fleste avgjørelse sammen med resten av trioen.
Ny tribune og «nytt» klubbhus

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Aug 2021


Solide oppgraderinger på våre stadioner foran høstsesongen.

Det har vært jobbet og donet godt både på Geitnes og på Polleidet i sommer og resultatet er godt synlig. Klubbhuset og kiosken på Geitnes har fått seg et solid strøk med maling, og tribunen har fått seg en runde med beis. Man har fått revet den gamle verandaen på nedsiden av klubbhuset og har fått ryddet ut litt skrot fra "loft og kjellere". I tillegg har uteområdene blitt klipt. Også innvendig har det skjedd ting - både på kjøkkenet og på hemsen, der L/Ks daglige leder Roger Jensen har kontor. Dugnaden har vært ledet av Astrid Jørgensen Olsen og Ole Olsen, som virkelig har gjort en strålende innsats på Geitnes de siste ukene! Pressedekning har de også fått

På Polleidet stadion kan man takke Kåre Karlsen, som har stått for oppgraderingene. Og det er ikke småtterier han har fått til. Kommentatorbua har fått seg en ansiktsløfting og ikke minst så har Polleidet stadion for første gang fått seg en ordentlig tribune! Kapasiteten er ikke på nivå med Europas største stadioner, men det er likevel duket for god stemning. Og for de som fortsatt foretrekker å sitte i naturen, så er det fortsatt rikelig med plass i bakken nedenfor. Det har også blitt ryddet kratt og buskas, slik at tribunesliterne har god utsikt til hele gressmatta.
Sesongåpning på Polleidet er tirsdag klokken 1915. Da tar A-laget imor BOIF til 4. divisjonskamp. 

Da gjenstår det bare å takke Astrid, Ole, Kåre og alle de andre som har gjort en jobb i sommer. God høstsesong på både Geitnes og Polleidet!


Dugnad på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jul 2021

Et klubbhus maler seg ikke selv. Da trenger L/K litt hjelp.

NB! Ny dato! 

Vi er heldige i L/K som har to flotte klubbhus. Og i likhet med det meste man er glad i så trengs det litt vedlikehold innimellom.
Fredag 23. juli arrangerer Lyngen/Karnes derfor dugnad på Geitnes og da er det en gyllen anledning for L/K-ere til å gjøre en liten innsats for klubben. Vi trenger all hjelp vi kan få og arbeidsoppgavene er såpass variert at det skal være noe for alle å gjøre. Vi satser i alle fall på fint vær og en trivelig dugnadsdag på Geitnes!

Hovedoppgaven er å male klubbhuset, og da trengs det blant annet folk til å klippe gress rundt bygget slik at man kommer til med lift og stiger. Siden vi skal bruke malingssprøyte så må vinduene teipes og det trengs folk til å male med pensler og folk til å håndtere malingssprøytene.

Tribunen skal også beises og det blir også behov for kaffekokere og vaffelsteikere.
De som har pensler, både brede og smale, kan gjerne ta de med. Håndholdte gressklippere kan gjerne også tas med. Vi blir å jobbe hele dagen og trenger folk både på dagtid og ettermiddagstid.

Vi satser på å male hele helgen og fortsetter utover i uka til vi er ferdige. Vel møtt!
Målrikt internoppgjør på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jul 2021


Bak fra venstre: William Sørensen, Yehya Alsuleman, Oskar Leiros, Aleksander Jensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Isaksen, Tordar Eidet Karlsen, Jørgen Skog, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Christian Karlsen, Berger Eidet Karlsen
, Ian Harper
Foran fra venstre: Samer Alsuleman, Einar Skogheim, Aleksander Larsen, Håkon Fossmo, Johan Valø, Håkon Jensen, Mikal Biendl, Odin Sørensen, Mika Johnsen, Nasim Shirzad, Marcus Hausner Christensen

 

 Fin dag for internoppgjør på Polleidet fredag kveld. 


Det var i sannhet et imponerende skue å se to fulle ellevere pluss reserver bestående av unge lyngsværinger entre gressmatta i finværet på Polleidet fredag ettermiddag.

Lagene bestod av en god blanding av spillere som er aktuell for 4. divisjon og andre som sikrer seg inn på 6. divisjonslaget til L/K - samt noen spillere fra L/Ks G15-lag, hvorav Gabriel Wikbo-Larsen allerede har debutert på A-laget, i tirsdagens treningskamp mot Ramfjord. Brødrene William og Odin Sørensen, som nylig gikk fra Glimt til Fredrikstad, var også hjemme i Lyngen og fikk seg en match med gamle lagkamerater. Samtlige 27 fikk vist seg fram for et ikke ueffent antall tilskuere på nytribunen på stadion.
Kampen i seg selv var tidvis intens, mens det i andre faser var litt mer feriefotballpreget. Dan-Håvard Johnsen ledet kampen med myndig og kyndig hånd. Det endte 6-3 til rødt lag etter to mål av Ian Harper, to av Kristoffer Hansen Holst og et hver av Isak Kristiansen og Nasim Shirzad. For blått lag scoret Yehya Alsuleman, Tordar Eidet Karlsen og Einar Skogheim. Sistnevnte på et klassefrispark med venstre fra drøyt 20 meter. Den var det i alle fall høyt divisjonsnivå på!Rødt lag: 

Mikal Biendl 

Nasim Shirzad

Jørgen Skog

Marcus Hausner Christensen 

Berger Eidet Karlsen

Markus Karlsen Skogheim

Odin Sørensen

Christian Karlsen

Mika Johnsen

Kristoffer Hansen Holst

Ian Harper

Isak Kristiansen 

Hans-Roar Karlsen Øvergård

Håkon Jensen


Blått lag:

Johan Valø

Vebjørn Isaksen

Oskar Leiros

Tordar Eidet Karlsen

Håkon Fossmo

Aleksander Jensen

Aleksander Larsen

Samer Alsuleman

Yehya Alsuleman

Gard Grønvoll Sommerseth

Einar Skogheim

William Sørensen

Gabriel Wikbo-Larsen

Endelig kamp - etter 485 dager

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jul 2021

Tirsdagens oppgjør mot Ramfjord ble den første L/K-kampen siden 8. mars 2020. Det er en seier i seg selv. At det ble seier i kampen mot ramfjordingene også, er en fin bonus. 

Selv om det var kun en treningskamp, sågar en kamp der dommeren ikke dukket opp, så var det litt høytid over oppgjøret mot Vegard Bjørn Olsens menn på Fagernes tirsdag. Ikke siden 7-2 seieren over Ringvassøy i vinterserien i mars 2020 hadde A-laget til L/K hadde draktene på, så spenningen var nok litt ekstra til å ta og føle på sammenlignet med en normal treningskamp.

L/K stilte med en 19-mannstropp og kunne mønstre en ellever fra start som inkluderte de L/K-høyaktuelle spillerne Mathias Sørum og Fredrik Johansen og vår nye keeper Martin Brun.

RUIL tok ledelsen etter en corner i det femte minuttet og økte ledelsen på en ny dødball etter et kvarters spill. Kanskje dro RUIL fordel av å være litt varmere i trøya enn L/K ettersom de hadde et par treningskamper under beltet før oppgjøret, men i så tilfelle fant L/K tonen ganske kjapt. Både Tordar Eidet Karlsen og Kristoffer Hansen Holst hadde gode skuddforsøk som traff tverrliggeren, og Fredrik Johansen var svært nære en redusering etter 31 minutter da han ble frispilt på venstresiden av Markus Karlsen Skogheim.

Men etter 41 minutter løsner det. Mathias Sørum gjør forarbeidet og spiller til Isak Kristiansen på bakerste stolpe. Han setter L/Ks første mål siden Håkon Norbergs 7-2 mål i den allerede omtalte kampen mot Ringvassøy på kvinnedagen i fjor.

Og bare et par minutter senere står det likt i Ramfjord. Igjen er Mathias Sørum nest sist på ballen. Denne gangen havner ballen hos Kristoffer Hansen Holst på høyrekanten. Han avslutter sikkert i lengste hjørne. 

Andre omgang blir langt mer sjansefattig. Men Mathias Sørum har aldri gått av banen for L/K uten å score (spilte to treningskamper for oss i vinter og scoret  to mål i begge), og gjorde det ikke denne tirsdagskvelden heller. Han tar en høy ball ned på kontrollert vis og tar den samtidig med seg rundt RUIL-stopperen. Sørum setter så fart i duell med restene av forsvarsstaben til de grønn-oransje og skyter plassert nede i hjørnet. Vakker scoring av Sørum!


Det var varmt på Fagernes tirsdag kveld - såpass varmt at det ble lagt inn en drikkepause midtveis i omgangene. 


Dermed ble det 3-2-seier i kampen - et resultat som L/K kan si seg fornøyd med. RUIL er et bra 5. divisjonslag, men klarte ikke å skape mye mot et nykomponert L/K-forsvar med stopperparet Joachim Olaussen og Jørgen Skog i god form.

* Tre debuter for L/K i dag. Martin Brun og Fredrik Johansen spilte sine første kamper for L/K. Keeper Brun, opprinnelig fra Stokmarknes, har tatt overgang fra Storelva. Brun har bakgrunn fra blant annet Skjervøy og er en meget fin forsterkning for oss. L/K har for øvrig signert en keeper til, Khasan Tazabaev Ruslanovitsj, fra Varden.

Senjaværingen Fredrik Johansen vil også være en flott forsterkning for oss. Den offensive kantspilleren, sist sett på Nordkjosbotns 4. divisjonslag, har signert for oss nå og vil forhåpentligvis bli kjapt offisielt klar. Det samme gjelder Mathias Sørum, som kommer fra Stakkevollan og som var høyaktuell allerede før koronaen slo til i mars i fjor.

Mathias Sørum (til venstre) og Fredrik Johansen med solide offensive bidrag mot Ramfjord.

 

* Den tredje debuten var imidlertid av en litt annen art, nemlig en egenprodusert spiller i form av 15 år og 26 dager gamle Gabriel Wikbo-Larsen. G15-lagets kaptein fikk sitt innhopp ti minutter før slutt og gikk dermed i fotsporene til både pappa Lars-Andreas Wikbo, onkel Cato Larsen og ikke minst bestefar Tore Larsen - som alle tre har hatt svært solide karrierer på L/Ks A-lag. Når vi legger til at mamma Linn Maria Larsen var en av de beste damespillerne i hennes generasjon og at bestemor Ellinor Larsen var en pionér i kvinnefotballen i Lyngen IL på 70-tallet, så er det lett å slå fast at Gabriel har litt å slektes på. Neste karrieremål kan for eksempel være en seriedebut i løpet av året.

Gabriel Wikbo-Larsen debuterte for A-laget til L/K tirsdag.

* Sigve Ringbakken (20) spilte sin A-kamp nummer 50 for L/K, mens Oskar Leiros (26) spilte sin kamp nummer 120.

* Joachim Olaussen gjorde comeback for L/K. Han spilte sist for oss høsten 2018. Kampen tirsdag var hans 89. i L/K-drakt. Også Marcus Hausner Christensen presterte et comeback for moderklubben. Han var også sist på banen i 2018-sesongen og spilte tirsdag sin 49. A-kamp for L/K.

* Mathias Sørum har nå fem mål på tre kamper for L/K. Det er en småpen uttelling som vi kan håpe på fortsetter utover høstsesongen.

* Einar Skogheim (21) var kaptein for L/K.

 * Ingen dommer møtte opp på Fagernes. Dermed tok lagene en omgang hver. Oskar Leiros dømte første omgang mens en gammel L/K-kjenning, RUILs storfjording Aleksander Heiskel dømte andre omgang. Det gikk fint i begge omganger, og det skal både spillerne og dommerne ha ros for.

L/K fra start i 4-3-3: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Tordar Eidet Karlsen, Markus Karlsen Skogheim, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Fredrik Johansen, Mathias Sørum.

Innbyttere fra 46. minutt og utover: Håkon Norberg, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Aleksander Jensen, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen.

L/Ks målscorere: Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst og Mathias Sørum.L/K søker aktivitetsledere i sommer

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jun 2021

Roger er L/Ks nye daglige leder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2021

Roger Jensen (41) hadde sin første dag som L/Ks daglige leder i dag.

Oksvikingen søkte på jobben og er nå ansatt. Tirsdag hadde han sin første dag i jobben. Kontorstedet blir L/Ks idrettshus på Geitnes, der kontoret på hemsen blir pusset opp for tiden. 

Roger er ektefødt L/K-gutt og har spilt både aldersbestemt og seniorfotball for moderklubben.  Arvelig belastet er han også når det gjelder det administrative, ettersom både mamma Sølvi og pappa Reidar har hatt sentrale verv i klubben. Sølvi har sågar vært leder i klubben. Roger selv har blant annet vært oppmann for L/Ks A-lag de siste årene. Han sier han ble oppfordret av flere i L/K-miljøet til å søke på stillingen.

- Ja, jeg fikk oppfordringene lenge før stillingen ble lyst ut. Jeg hadde i utgangspunktet kun tenkt å søke hvis L/K skulle ha daglig leder i 100 prosent stilling, siden jeg jo har full jobb allerede. Men når man blir oppfordret og folk ønsker at jeg skal søke og har tillit til at jeg kan gjøre en jobb, så er jeg såpass svak at jeg måtte søke, sier Roger, og tilføyer.

- Og når det ordnet seg med min andre arbeidsgiver slik at jeg kan kombinere jobbene så var det en enkel avgjørelse. 

Roger ønsker å være tilgjengelig og tilstede for alle klubbens medlemmer..

- Vi holder på med å «oppgradere» klubbhuset på Geitnes og jeg skal altså ha kontor der. Dit ønsker jeg at medlemmene skal komme om det skulle være noe de ønsker eller bare for en prat, og en kopp kaffe. Døra kommer til å stå åpen for de som ønsker å stikke innom, sier Roger.

Leder i L/K, Tone Iversen, er fornøyd med at stillingen som daglig leder er besatt. 

- Vi er kjempefornøyd med å få Roger med på laget i Lyngen/Karnes IL. Han har lang erfaring fra særlig fotball, og vil fylle en viktig rolle i klubben. Vi ser optimistisk på tida fremover, med økt aktivitet i klubben innenfor både fotball, ski og friidrett. 

Roger får en 60 prosent stilling som daglig leder i klubben. Og at han skal ha kontor på Geitnes er ikke tilfeldig. 

- Vi ønsker økt aktivitet på idrettsanlegget på Geitnes - som en møteplass for barn, unge og voksne, sier Iversen.


 
L/K søker daglig leder - nå kan du søke på stillingen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mar 2021


Lyngen/Karnes idrettslag søker etter ny daglig leder som kan bidra til å utvikle idrettslaget inn i framtiden.

Som daglig leder får du et overordnet ansvar for å forvalte og utvikle idrettslagets verdier og ressurser på en effektiv og god måte. Din viktigste oppgave blir å følge opp planer og daglig drift slik at vi leverer et godt og variert tilbud til våre medlemmer.

Vår nye leder skal være en tydelig, samlende og inspirerende ressurs i videreutviklingen av Lyngen/Karnes Idrettslag. Som leder hos oss vil du få en allsidig, hektisk og spennende hverdag. Det er derfor viktig at du god til å prioritere, og har evnen til å engasjere og motivere frivillige til innsats. 

Ansvar og stillingsinnhold:
● Ansvar for daglig drift og kontinuerlig utvikling av idrettslaget
● Medlemsservice
● Koordinering og administrasjon av all aktivitet i idrettslaget, eksempelvis:
        ○ Påmeldinger til serier og arrangementer
        ○ Medlemskontingent
        ○ Dugnader
        ○ Arrangementer
        ○ Spillerregistrering 

● Bidra til et positivt engasjement blant idrettslagets medlemmer, frivillige og utvikle et godt tilbud i tråd med etterspørselen i lokalsamfunnet
● Ansvar for salg og oppfølging av sponsor- og samarbeidsavtaler
● Omdømmearbeid og profilering / markedsføring
● Rapportere til styret og være en aktiv bidragsyter i styrets arbeid med verdier, strategi og handlingsplaner

Utdanning og erfaring: 

● Relevant høyere utdanning er en fordel, men ikke en forutsetning (eksempelvis innen økonomi / administrasjon, salg / markedsføring, idrett m.v.)
● Det er en fordel om du har erfaring og interesse for fagfelt som økonomi, administrasjon, salg og markedsføring.
● Det er en fordel om du har kjennskap til idrettens organisering, samt relevante regelverk og lover
● Du følger utviklingen og har lett for å lære deg digitale arbeidsverktøy og systemer
● Samfunnsengasjert og genuint engasjement for idretten
● Fordel med erfaring fra organisasjonsarbeid og frivillighet
● Gode språkferdigheter i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig
● Stillingen krever politiattest
● Førerkort klasse B 

Personlige egenskaper: 

● Er kunde- og medlemsorientert
● God til å motivere frivillige til innsats, fornyelse og forbedring
● Er god til å samarbeide og kommunisere i alle retninger i en frivillig organisasjon
● Er opptatt av kvalitet og resultater
● Har en involverende og inkluderende stil
● Er initiativrik og selvstendig
● Er en god relasjonsbygger

Vi tilbyr en spennende og allsidig stilling med høy grad av fleksibilitet. Stillingen som daglig leder er foreløpig et års engasjement, med mulighet for forlengelse. Stillingen vil være inntil 60%. Det må påregnes noe kvelds- og helgearbeid i perioder. Lønn etter avtale. 

Spørsmål om stillingen: Informasjon om stillingen fås ved henvendelse til styrets leder Tone Iversen, telefon 99 02 35 34 eller på epost: lyngenkarnesfotball@gmail.com

Søknad med referanser, cv og vedlegges sendes på epost til lyngenkarnesfotball@gmail.com. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. 

Søknadsfrist: 11.april 2021.
Tone tar over L/K-skuta

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mar 2021

På årsmøte på Geitnes fredag var det duket for et aldri så lite «maktskifte» i L/K-ledelsen. Da ble nemlig Tone Iversen (47) valgt som ny leder i Lyngen/Karnes. Tone har vært involvert i klubben lenge - både i L/K-Ski og i L/K-fotball, men nå tar hun ansvaret som øverste leder. Vi gratulerer Tone med vervet, og L/K med ny leder!

Med seg som nestleder i hovedstyret får hun Astrid Jørgensen. Resten av styret består av Peter Langgård og Rune Larsen.

Også nytt fotballstyre er valgt. Leder er Linda Skog, med Cato Larsen, Hans Roar Karlsen Øvergård og Stig-Roar Hansen Rognli som styremedlemmer.

Fotball junior ledes av Siri Rodahl Johansen, med Jørn-Willy Hansen, Roger Jensen og Jahn Petter Hellebust som medlemmer.

Rolf Magne Hansen fortsetter som leder i L/K Friidrett.

Anleggsutvalget får Ole Olsen som leder, med Kåre Karlsen og Johnny Hansen som medlemmer.

Kåre Karlsen og Trond Egil Larsen er revisorer/kontrollutvalg.

Den avtroppende L/K-lederen, Johnny Hansen, ble for øvrig behørig takket av etter sine år i lederstolen, og det samme ble en annen klubbveteran - Tor Inge Holm. Innsatsen disse to har lagt ned gjennom alle år kan man ikke få fullrost, og vi benytter anledningen også her til å takke for innsatsen. Og vi regner da også med at de ikke har gjort sitt helt ennå!Vi prøver på nytt med årsmøte!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Feb 2021
Sander har signert for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Feb 2021

Lenangsværingen Sander Sigvaldsen (23) blir ny L/K-spiller.

Den offensive LSK-spilleren har bestemt seg for å spille for L/K i 2021. Dermed går 23-åringen i fotsporene til solide L/K-navn som Thomas Leonhardsen, John Arne Vangen, Tom-Jørgen Gangsø, Espen Haugen og Fredrik P. Johansen når han ikler seg L/K-drakten. 

Sander har til tross for sin unge alder lagt bak seg en god del sesonger for moderklubben allerede, i tillegg til at han har vært innom Stakkevollan 2 og Ishavsbyen. Nå er imidlertid tiden inne for å prøve seg i L/K, noe Sander selv begrunner på denne måten:

- Jeg tar overgang til L/K fordi jeg synes det e spennende ting på gang der. Tror det er en spillergruppe med stort potensial, med en god blanding av rutine og yngre spillere. L/K har, som flaggskipet i Lyngen, alltid vært en aktuell klubb for meg, og nå er det perfekt timing for meg å spille der.

Sander har vært L/K-aktuell før, og spilte sågar en kamp på prøve i Vinterserien i 2017. Da ble det ingenting av en overgang, men fire år senere er alt duket.
I en stall som hovedsakelig består av unge lyngsværinger, så er det flott å kunne forsterke stallen med en lyngsværing til. Sigvaldsen har tatt ansvar på trenerfronten i moderklubben i flere sesonger, men skal konsentrere seg om å spilleroppgavene i L/K. Han er en bunnsolid forsterkning for oss, med sine soleklare offensive kvaliteter.

- Som spiller kan jeg spille i flere posisjoner offensivt. Mine største styrker er tempo og dribleferdigheter. Til tross for relativt ung alder, så er jeg vant til å ta ansvar. Det ligger i min natur å "ta tak". Jeg er også ambisiøs, og kommer ikke til L/K bare for å være der. Jeg skal gi et solid bidrag på banen, lover han.

Velkommen til L/K, Sander Sigvaldsen!
To gjør comeback og én fortsetter: Se hvem som skal trene L/K i 2021

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jan 2021

Håkon Norberg, Joakim Olaussen og Bernt Olav Johansen er trioen som skal lede L/Ks A-lag i 2021.

Det er fortsatt endel usikkerhet knyttet til 2021-sesongen og når den kan komme ordentlig i gang, men det er ingen usikkerhet om hvem som skal lede L/Ks A-lag denne sesongen. Det er nemlig klart at Håkon Norberg (28) tar en ny sesong som spillende hovedtrener for L/K etter at hans første sesong i klubben dessverre ble delvis ødelagt av koronatiltakene og avlyst seriesesong. Håkon rakk å vise sitt potensial som trener før Norge ble stengt ned, og var sterkt ønsket med videre. Derfor er vi utrolig takknemlig for at han valgte å satse videre i rødt.

I 2021 får han med seg reisaværingen Joachim Olaussen (31) som hjelpetrener i Tromsø. Joachim spilte tre og en halv sesong for L/K i perioden 2015-2018, og var blant annet med å vinne seriemesterskapet i 4. divisjon i 2016. I fjor var han Nordreisa-spiller, men på nyåret tok han overgang til oss og tar samtidig ansvar som spillende hjelpetrener Det betyr at L/K har fått en trenerløsning på plass, samtidig som at vi har styrket laget med en bunnsolid forsvarsspiller.. L/K ønsker stopperen med 88 kamper og 16 mål for L/K velkommen tilbake i klubben! Samtidig takker vi Nordreisa for å ha utvist smidighet i forhandlingene, slik at vi fikk Joachim klar ganske kjapt.

Bernt Olav Johansen (45) trenger ikke noen nærmere prestasjon for L/K-ere. Han har hatt diverse lederverv og trenerjobber i klubben siden 90-tallet, og i 2021 gjør han comeback som hjelpetrener i L/K - med ansvaret for Lyngen-gruppa. Spillergruppa i Lyngen består mest av lovende unggutter, og Johansen får ansvaret for den daglige oppfølgingen av dem. Det gjør han i spann med Oskar Leiros (25) - som etter flere sesonger som hjelpetrener og hovedtrener i hovedsak skal være spiller i 2021.  
Bernt Olav Johansen blir også å ha en rolle som kampleder hvis og når vi kommer i gang med den slags. Det blir en viktig birolle all den tid de tre andre er tenkt å ha en rolle ute på banen. 

L/K er glad for å ha kommet i mål med trenerløsningen for 2021. Spillerstallen begynner også ta form, og det kommer nok flere gladmeldinger her på L/K-nett utover vinteren. Så får vi bare håpe at normalen etter hvert kan vende tilbake til samfunnet og at vi kan begynne å spille fotball igjen.
Ron Meades har gått bort

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jan 2021


En måned etter at han fylte 100 år, har den gamle trenerkjempen Ron Meades gått ut av tiden.

Forleden kom budskapet fra England om at den tidligere Karnes-treneren Ron Meades er død – 100 år gammel.  Meades døde 8 .januar og dermed er en av klubbens største trenerprofiler borte. Meades hadde en lang og innholdsrik trenerkarriere i mange ulike land, men vil i Lyngen selvsagt først og fremst bli husket for de tre sesongene han var sjef for Karnes IL på åttitallet. Han var trener i lagets første sesong i landsdelsserien – i 1981 – og hadde ansvaret også i den påfølgende sesongen. Så var han i Kautokeino i 83-sesongen, før han vendte tilbake til Karnes foran 1984-sesongen – hans tredje og siste sesong i klubben.

Etter det trappet Ron, som allerede da var i midten av 60-årene, gradvis ned på treneraktiviteten. Men kjærligheten til Lyngen, og vennskapet til mange av de han ble kjent med i sin tid i Karnes IL, beholdt Ron til siste slutt. Han besøkte Lyngen ofte, gjerne i forbindelse med 17. mai, og han har fått sett mange L/K-kamper opp gjennom årene.

Både L/K-nett og Framtid i Nord hyllet Ron Meades da han nådde milepælen 100 år i desember i fjor. Da sa hans gode venn og gamle spiller Øystein Garfjell følgende om hva han trodde var årsaken til at Meades rakk å runde 100:

– Ron lever et nøkternt liv som avholdsmann og personlig kristen. Han er svært tilpasningsdyktig, sosialt intelligent og har en god humor som slår an hos de fleste. I tillegg har han bestandig vært forut for sin tid med vitenskaplige tilnærminger og i god fysisk form. Det er ikke overraskende at akkurat han blir hundre år.

Nå er siste kapittel skrevet om Ron, men han vil bli husket i fotballmiljøet i Lyngen for evig og alltid. Vi takker for innsatsen, og lyser fred over hans minne.
Lyngenhallen åpen igjen - med ny inngang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jan 2021

Denne uken åpnet Lyngenhallen igjen for aktivitet for de under 20 år - i samsvar med regjeringens anbefalinger. Her ser vi L/Ks G15-lag som har samlet seg til første trening på nyåret. Så får vi håpe at aktiviteten i hallen kan ta seg opp igjen for alle aldersgrupper.

Samtidig har man ordnet en ny inngang til Lyngenhallen. Inngangen er fra den store parkeringsplassen på vestsiden av hallen - i nedre hjørne.