L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Des 2010

Midtbanemaestroer fortsetter

Tarjei Hansen Gautestad og Andreas Løvland blir i L/K i 2011.

Gårsdagens gledelige nyhet om at Øyvind Garfjell har forlenget kontrakten med L/K følges på årets siste dag opp med at både Tarjei Hansen Gautestad og Andreas Løvland går på en ny sesong i den røde drakta.

Begge to har gitt sportslig leder og hovedtrener Bernt Olav Johansen beskjed om at de ønsker å satse med L/K i nye 3. divisjon i 2011. Både Gautestad og spesielt Løvland har det vært stor interesse for etter 2010-sesongen. L/K har fått brev fra "hele" Nord-Norge på Løvland, så det er derfor ekstra gledelig at den ballen nå er lagt død.

Flere klubber har også sagt seg interessert i Tarjei, som var målfarlig og god gjennom hele 2010 men vi har hele tiden hatt en god dialog med dalingen og nå har han, i likhet med vår andre tromsdaling Jørgen Vik, bestemt seg for L/K i 2011.

Vi benytter også sjansen til å ønske alle et godt nytt år!

 
L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Des 2010

Garfjell blir i L/K
L/K er brukbart dekket på venstrebackplass i 2011 også.

En stort bedre inngang på 2011 kunne knapt L/K-ere be om. Øyvind Garfjell har nå valgt å fornye og forlenge kontrakten med L/K til ut 2012-sesongen.

Dermed er en av L/Ks viktigste brikker på plass foran vår første sesong i den nye 3. divisjonen for Troms og Finnmark.

- Vi er svært fornøyd med å få Øyvind klar, sier sportslig leder og delt hovedtrener Bernt Olav Johansen.

Øyvind har vært svært ettertraktet i etterkant av hans flotte sesong i 2010. Spesielt TUIL har vært ivrige med å få Garfjell til Dalen og andredivisjonsspill, og også flere andre klubber har ønsket Garfjell.
Men nå blir det altså i steden høyrevinger og høyrebacker i 3. divisjon som må slite med Øyvind i 2011.

 

 

 

 
L/K 2011

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Des 2010

Jørgen har forlenget
3. divisjons beste keeper spiller for L/K også i 2011.

Jørgen Vik (20) har bestemt seg for å gå løs på sin totalt 4. sesong i L/K-trøya. Han har ifølge sportslig leder Bernt Olav Johansen signert en ny ettårs-kontrakt med oss og dermed er en av de absolutt viktigste brikkene foran neste sesong på plass.

Jørgen var blant L/Ks absolutt beste spillere i sølvsesongen 2010 og det er et massivt "boost" for klubben at han forblir i L/K-buret. I Jørgen har L/K en god, seriøs og stabil keeper - et kinderegg som mange andre både på dette nivået og på nivået over kan misunne oss.

Jørgen Vik har da også vært en etterspurt mann etter sesongen 2010. Flere klubber har vært ute etter dalingen, og derfor er vi ekstra takknemlig for at Vik blir hos oss i 2011 også.

 
L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Des 2010

Trenerløsningen i boks
Roger Lange går på et nytt år som hovedtrener i L/K. Men får en ny partner.

Trenerkabalen for L/K i 2011 er lagt. Klubben er enige med Roger Lange om en ny ettårskontrakt. Dermed fortsetter Lange på trenergjerningen han påbegynte foran denne sesongen. Med seg i en delt hovedtrenerløsning får han Bernt Olav Johansen, som er tilbake i Lyngen/Karnes etter noen år som trener på damesiden i Furuflaten.

Johansen, som også tar over som sportslig leder etter Torbjørn O. Karlsen, får med seg Dan-Håvard Johnsen som hjelpetrener i Lyngen. I Tromsø skal Vegard Bjørn Olsen assistere Roger Lange i trenergjeringen.

L/K kan si seg meget fornøyd med å ha Roger med videre, samtidig som man får styrket trenerapparatet rundt ham.

På spillersiden pågår jobben for fullt. Ambisjonene til L/K er å vinne 3. divisjon i 2011. Derfor er det viktig å beholde stammen i laget som tok sølv i FK Fotball-Ligaen 2010.
Den jobben pågår for fullt og forhåpentligvis vil man kunne presentere både resigneringer og nysigneringer etter hvert.

L/K har dog mistet en stor profil etter sesongen. Steffen Dreyer har etter ni sesonger på L/Ks A-lag valgt å satse videre i Nordkjosbotn - L/Ks divisjonskonkurrent i 2011. Dreyer scoret 18 seriemål for L/K i år og har vært én av våre viktigste spillere helt siden han slo igjennom som 16-åring.
Vi ønsker Steffen lykke til på Vollan!
Årsmøtet 2010/2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Nov 2010

Ny dato for årsmøtet blir fredag 14.januar.

Årsmøtet som skulle vært avholdt i midten av desember ble utsatt på ubestemt tid. Nå har styret besluttet at årsmøtet for 2010 skal avholdes fredag 14.januar klokken 1800 på Polleidet!

Vel møtt!

Styret!
Samecup 2010

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Nov 2010

Ble samiske mestre
Johk'gáttesearat, med Vik, Gautestad og Løvland på laget.


 

Roger Lange har hatt L/K-spillere med seg til Alta for å spille i Samecupen. Og det hele gikk riktig bra, ettersom Lange og co like godt ble samiske mestre.

Med på laget var i tillegg til L/K-trener Roger Lange også Andreas Løvland, Tarjei Hansen Gautestad og Jørgen Vik. Rogers yngre bror Rune var også med på laget som tok hjem seieren.

Bilde av guttan, komplett med en L/K-utstyrt Jørgen Vik, finner du forhåpentligvis på facebook!

Andre som var med på laget var blant annet skjervøyværingen Øyvind Pedersen, Ståle Johansen jr, Jan Egil Brekke og Martin Overvik.

Altaposten har flere bilder fra samecupen her!
L/K 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Nov 2010

Her er året spiller
Øyvind Garfjell var L/Ks beste spiller i 2010.

Lørdag holdt L/K avslutningsfest for 2010-sesongen på Polleidet, sammen med damelaget til Furuflaten L/K. Og innimellom elggryta til trenerne Dan-Håvard Johnsen og Bernt Olav Johansen og selskapslekene til damelaget var det også viktig å kåre årets spiller i L/K 2010.

Årets sesong har bydd på en rekke gode prestasjoner fra mange spillere og sånn sett var det mange kandidater å velge i. Likevel er det nok ikke mange som reagerer på at prisen til slutt gikk til backfenomenet Øyvind Garfjell - som i 27 kamper i 2010 stort sett har imponert i de fleste av dem.

Øyvind har 123 kamper og 31 mål for L/K og er et ekte L/K-produkt fra han startet i Lyngenhallen i seksårsalderen. Han debuterte i 2006-sesongen på A-laget og har spilt mye på A-laget siden. Fram til og med 2009-sesongen har de fleste av kampene vært på venstrevingen, men foran årets sesong ble Garfjell flyttet ned på venstre back. Med sin fart, teknikk og sin underbare venstrefot har han herjet opp og ned på venstresiden hele sesongen.

L/K gratulerer Øyvind med prisen som de siste årene har blitt vunnet av Lars Wikbo (2004), André Fagerborg (2005), Jens Georg Løvland (2006), Jørgen Vik (2007), Rune Lillevik (2008) og Andreas Løvland (2009).

 

 
5. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Okt 2010

Andrelaget "rykker opp"
Til tross for en middels sesong i 5. divisjon, får L/K 2 mest sannsynlig et opprykk.

For med den nye serieordningen, blir L/K 2 ett av lagene i nye 5. divisjon som skal bestå av 16 lag fordelt på to avdelinger á åtte lag.

Det betyr at L/K 2 kan, avhengig av hvilken avdeling man havner i, møte de degraderte lagene fra gamle 4. divisjon - hvilket vil si lag som Ulfstind, Kvaløya og Ringvassøy.

?Vi sakser fra Facebook-siden til Troms Fotballkrets:

5. divisjon 2011 (forutsatt at ingen Troms-lag rykker ned fra 2. divisjon): Kvaløya, Ulfstind, Ringvassøy, Stakkevollan, Ramfjord, Tromsøysund, Krokelvdalen, Lyngen/Karnes 2, Foot 04, Salangen 2, Senja 3, Storsteinnes, Gluntan, Søndre Torsken, Finnsnes 2 og Skøelv i to avdelinger a 8 lag.

L/K 2 avsluttet forøvrig årets sesong med å tape 8-2 for topplaget Krokelvdalen. L/K hang med en god stund, men etter hvert ble det for tøft for L/K-rekruttene. L/Ks mål ble scoret av Fredrik P. Johansen og Jøran Grønnbakk Åsheim. På grunn av kollisjon med A-kampen mot Skarp, ble det også mye omrokkeringer på laget etter hvert som reservene fra A-kampen kom til L/K 2-kampen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Hans Roar Karlsen, Jan Robin Bjørn, Lasse Simonsen, Kåre Johnsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Rune Larsen, Jens-Georg Løvland, Tor Arne Larsen, Frode G. Larsen, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Erlend Strand, Alex Løvland Rygh, Mats-Haakon Karlsen, Oskar Leiros, Jonas Samuelsen, Jøran Grønnbakk Åsheim, Martin Strand.
FK Fotball.Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2010

Andreplassen i boks
Men lite å hente for L/K mot Skarp.

L/K tapte fullt fortjent 3-0 for Skarp i årets siste seriekamp på TUIL Arena. Med FK Fotball-gutta på tribunen klarte L/K bare unntaksvis å spille opp mot sitt beste mot seriemestrene. 

Skarp ledet 2-0 til pause etter å ha fått to mål av et L/K-forsvar som ikke maktet å klarere ballen. L/K hadde sine muligheter, blant annet ved Ole Oscar Ross og Christer Steinvik, som begge gikk på gode løp og fikk ballen fra midtbanen. Men Skarp-keeper Tor Inge Kristiansen var åpenbart interessert i å holde nullen i seriefinalen.

Gjennom hele kampen var det Skarp som ville mest og selv om L/K startet andre omgang med en viss glød, så dabbet det fort av igjen. Morten Lund benyttet sjansen til å bli tomålsscorer og kampen endte med 3-0 seier og dobbel Skarp-jubel.

Tabellen for FK Fotball-Ligaen etter endt sesong ser slik ut

Vi ender altså til slutt 10 poeng etter Skarp og tar andreplassen på bedre målforskjell enn Fløya. Som spådd før sesongen var det disse tre lagene som har vært de beste gjennom hele sesongen. Fjerdeplassen tok Salangen, som har gjennomført en kjempegod høstsesong og avsluttet med å vinne 3-0 på bortebane mot Finnsnes. TUIL vant også og sikret dermed sjetteplassen i FKFL som kan medføre spill i nye 3. divisjon.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Joakim Flatvoll, Tomas Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Andreas Løvland, Joakim Einebakken Nilsen, Christer Steinvik; Tarjei Hansen Gautestad, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Jøran Grønnbakk Åsheim, Jonas Samuelsen, Mathias Olsen.

Dommer: Jonny Andreassen

Ingen gule kort til L/K

* Andreas Løvland fullførte sin tredje sesong på L/Ks A-lag med å spille alle seriekampene fra start i år. Det gjorde han i fjor også og tar vi med slutten av 2008-sesongen, så har unge Løvland spilt 50 seriekamper på rad fra start for moderklubben. Det er imponerende på alle måter - ikke minst med tanke på at Løvland fortsatt er bare 17 og et halvt år.

* 13 av spillerne til L/K har spilt 20 eller flere av de totalt 30 obligatoriske kampene L/K har spilt i år. Andreas Løvland (28), Jørgen Vik (27), Øyvind Garfjell (27), Tarjei Hansen Gautestad (26), Ole Oscar Ross (26), Andreas Holm (26), Espen Haugen (25), Joakim Flatvoll (24), Ole Remi Hausner (24), Mats-Haakon Karlsen (23), Joakim Einebakken Nilsen (22), Steffen Dreyer (21) og Morten Nilsen (20).

14 flere har spilt A-kamper for L/K i år - inkludert seriekamper, cupkamper og treningskamper.

* Joakim Flatvoll fortjener "extra mention" etter sin første L/K-sesong. Reisaværingen måtte stå over første seriekamp mot BOIF, men har siden spilt alle kampene fra start på stopperplass - og det uten å få et eneste gult kort. Og når vi vet at Flatvoll ikke akkurat trekker seg i duellspillet, så er det en prestasjon i L/Ks midtforsvar.

Toppscorerlisten, serie (88 mål totalt):

22 Morten Nilsen
18 Steffen Dreyer
14 Ole Oscar Ross
10 Tarjei H. Gautestad
6 Andreas Løvland
4 Øyvind Garfjell
3 Ole Remi Hausner
3 Alex Løvland Rygh
2 Espen Haugen
2 Joakim E. Nilsen
1 Mats-Haakon Karlsen
1 Aleksander Helberg
1 Joakim Flatvoll
1 Selvmål
 

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2010

Svak hjemmeavslutning
Og dermed var Skarp seriemestre 2010.

Både L/K og Finnsnes hadde i utgangspunktet mye å spille for i årets siste kamp på Polleidet. L/K hadde fortsatt heng på Skarp, mens Finnsnes har som målsetning å kvalifisere seg for den nye tredjedivisjonen.
Men fra start virket det som om det kun var grønntrøyene som var motivert til å gi alt. FIL lag seg svært lavt, men slapp opp folk når de fikk muligheten. Et pent angrep på høyresiden resulterte i 1-0 etter tolv minutter. Så fikk Finnsnes et straffespark som skjervøyværingen Svenn Johansen ekspederte i mål. Greit idømt etter at Andreas Holm hektet veteranen Ståle Johansen i feltet. L/K hadde egentlig lite å by på i første omgang, selv om vi hadde det meste av banespillet. Det er sjeldent at et i utgangspunktet så godt lag, med mange gode enkeltspillere, som FIL har går ut så defensivt. Men mot L/K funket det i alle fall godt. Men uansett hvor mange forsvarerer motstanderen stiller med, så klarer Ole Oscar Ross å bryte igjennom. Etter å ha startet som spiss, ble Ross flyttet ut på høyrevingen. Han fosset igjennom gang på gang og fikk lagt inn gode innlegg. Men denne kampen klarte vi ikke.

I andre omgang var L/K klart best og kom til en rekke sjanser som normalt havner i nota. Steffen Dreyer, som viste mye vilje i dag, jobbet seg til flere gode målsjanser, men skuddene ble for dårlige. I stedet får FIL et nytt straffespark etter en god prestasjon av FILs Ola Bromseth, som viste meget gode takter på Polleidet. Han lurer to-tre L/K-forsvarere før Joakim Flatvoll bryter han ned i gresset. Kanskje ikke like klar straffe som den første, men grei nok også den. Svenn Johansen får dermed bli tomålsscorer.

Med Skarps 17-1 seier over BOIF, viste bylaget for alvor at de tross alt har vært det beste og mest stabile laget i 3. divisjon i år. Med et greit resultat borte mot Skarp i siste seriekamp, så holder vi Fløya bak oss på tabellen og tar 2. plassen. Det skal vi være godt fornøyd med.
Vi gratulerer uansett Skarp med seriemesterskapet!

* Hyggelig comeback for kaptein Mats-Haakon Karlsen, som ble skadet i august. Han fikk seg en omgang og vil også være klar til match mot Skarp neste helg.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Joakim Flatvoll, Tomas Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Joakim Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer; Tarjei Hansen Gautestad, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Alexander Løvland Rygh, Mats Haakon Karlsen

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby - god

Gule kort L/K: Steffen Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen

 

 
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2010

L/K2 slo tilbake
Sterk borteseier i Ullsfjord i ettermiddag.

Anført av en helt suveren Espen Haugen vant L/K2 5-0 mot Ullsfjord på Lakselvbukt gress. L/K2 tok ledelsen etter to minutter ved Alexander Løvland Rygh. Han svidde riktignok et straffespark, men var først på returen og satte den sikkert i hjørnet.

L/K2 var det beste laget gjennom hele kampen og spilte hurtig og presis angrepsfotball på det litt rufsete gressteppet i Lakselvbukt. Spissparet Jøran Grønnbakk Åsheim og Fredrik P. Johansen ble vanskelige og hanskes med for USK-forsvaret og de to satte da også to mål hver utover i kampen. I tillegg brant Fredrik P. Johansen også et straffespark - også det i første omgang.

L/Ks lag: Erlend Strand; Henning Skogvang, Lasse Simonsen, Jan Robin Bjørn, Hans Roar Karlsen; Oskar Leiros, Jonas Samuelsen, Espen Haugen; Alexander Løvland Rygh, Jøran Grønnbakk Åsheim, Fredrik P. Johansen

Innbytter: Torbjørn O. Karlsen

Dommer: Johannes Hoftstra

Gult kort L/K: Lasse Simonsen

 
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2010

Tidlig rødkort og 14 baklengs
En av de svartere dagene for L/K2 mot Valhall.

Stopper Kåre Johnsen ble utvist etter 15 minutter og etter det ble det tøft for L/K2 mot topplaget Valhall. 0-14 ble de brutale tallene til slutt - selvsagt et altfor stort tap selv med 10 mot 11.

Med tapet i den siste hjemmekampen kan det bli tøft for L/K2 å kvalifisere seg for den nye 5. divisjonen, men med seks poeng på de to siste kampene så kan det gå.

L/K2s lag: Kristoffer Granås; Kåre Johnsen, Henning Skogvang, Tor Arne Larsen, Hans Roar Karlsen, Martin Strand, Oskar Leiros, Jens Georg Løvland, Jøran Grønnbakk Åsheim, Cato Larsen, Stig-Roar Hansen Rognli.

Innbyttere: Henning Hansen, Jan Robin Bjørn, André Waage.

Gult kort L/K: Jens Georg Løvland

Rødt kort L/K: Kåre Johnsen
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Sep 2010

Fire poeng opp til Skarp
Seieren på Senja mandag holder fortsatt liv i gullhåpet for L/K.

L/K har fortsatt muligheter til å ta FKFL-gullet i 2010 etter Lange og Johnsens menn vant 3-2 over Senja 2 mandag. I og med Skarps tap for Finnsnes er vi nå bare fire poeng bak serielederne.

Dessverre er det kun to kamper igjen av sesongen og L/K har tøff motstand igjen i nettopp Finnsnes og Skarp. Sistnevnte skal til helga møte et BOIF-lag som er fortapt i bunnen av tabellen, men som vi vet kan lage trøbbel for mange lag på en god dag. Og skulle Geir Gillebos disipler fra Målselv klare minst uavgjort mot Skarp i helga og vi vinner mot Finnsnes på Polleidet, så blir det ren seriefinale mot Skarp neste helg. Det hadde jo vært artig...

Kampen mot Senja 2 startet på bst mulig vis med to scoringer av banens bestemann Ole Oscar Ross. Lyngseidet-gutten gjorde som han ville og L/K burde kunne gått til pause med 2-0 ledelse. Dessverre får Senja 2 et straffespark før hvilen som de scorer på. Og like etter pause kommer utligningsmålet også etter fomlende forsvarsspill av L/K. Senja 2 får så en mann utvist og få minutter før slutt får vi et angrep som involverer Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross og som ender med at Andreas Løvland blir matchvinner for andre gang på kort tid. Viktig egenskap!

Med seieren mot Senja 2 har L/K full pott og 18 poeng mot de tre reservelagene i divisjonen - TUIL 2, TIL 3 og Senja 2. Tradisjonelt har L/K bestandig hatt trøbbel med slike lag, og senest i fjor avga vi fire poeng mot TUIL 2 og TIL 3. Dette året har det imidlertid vært solide saker.

* Espen Haugen, som gjorde forarbeidet til Ross' 2-0 scoring, må stå over med tre gule kort i kampen mot Finnsnes på Polleidet lørdag. Men til den kampen er dog Steffen Dreyer tilbake etter karantene, så vi står bra rustet til årets siste hjemmekamp uansett.

* Ole Oscar er oppe i 14 seriemål for L/K i år og 35 totalt. Løvland sin matchvinnerscoring var ungguttens 20. A-lagsmål for L/K og hans 12 mål for året - hvorav seks er i serien.

* Joakim Einebakken Nilsen spilte sin 20. kamp for L/K denne sesongen (og totalt) og dermed har totalt 13 spillere 20 eller flere A-kamper denne sesongen (vinterserie, cup, privat og serie). Totalt har L/K spilt 28 kamper denne sesongen og Andreas Løvland er nærmest full score med sine 26 - alle fra start. Løvland måtte stå over to treningskamper i vinter på grunn av skade, men har ellers spilt alt. Øyvind Garfjell og Jørgen Vik følger nærmest, med sine 25 kamper.

Senja 2 - L/K 2-3 (1-2) L/Ks mål: Ole Oscar Ross 2, Andreas Løvland 1

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Tomas Einebakken Nilsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Christer Steinvik; Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad

Innbyttere: Andreas Holm, Alexander Løvland Rygh

Gule kort L/K: Andreas Holm og Espen Holm

Dommer: Kay Erling Ludvigsen, Unglyn

 
Aldersbestemt:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Sep 2010

Guttelaget seriemestre
Slo Ullsfjord/Laksvatn 7-4 onsdag.

L/K-FILs guttelag rodde i land seriemesterskapet i syverfotball denne uka. En solid 7-4 seier over Ullsfjord/Laksvatn sørget for å trygge seriemesterskapet med god margin. Aleksander Elveslett Slettli og Magnus Wikbo Samuelsen delte på scoringene i kampen som gikk på Laksvatn.
L/K-FIL tok ledelsen to ganger men Ullsfjord/Laksvatn utlignet begge gangene og gikk sågar opp i ledelsen med 3-2. Det sto 3-3 til pause og etter hvilen var L/K best.

L/K-FIL har vunnet alle sine kamper i sesongen, noen av dem med store sifre, og har en målforskjell på 166-18. De vant også Altaturneringen i år og har generelt hatt en flott sesong under ledelse av Geir Granås og Ketil Slettli.

Vi gratulerer med seriemesterskapet!
Bendit Cup 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2010

Da er vi klar for Bendit Cup lørdag 18.september

 

 

Da er vi (omsider) klar for Bendit Cup på Geitnes kunstgress. Oppstart er klokken 1100, og her ser dere kampoppsettet.

 

LYNGEN/KARNES IDRETTSLAG - BENDIT CUP - SEPTEMBER 2010
KLASSE ALDER KLUBB
Klasse 1: Minigutter 6-8 år: Lyngen/Karnes-Rød, Furuflaten
Klasse 2: Minigutter 9-10 år: L/K-Rød, L/K-Hvit, L/K-Blå, Skjervøy, Furuflaten, Kroken 1, Kroken 2
Klasse 3: Lillegutter 11-12 år: L/K-1, L/K-2, Nordkjosbotn, Furuflaten
KAMP KLASSE BANE KLOKKA HJEMME BORTE DOMMER
1 1 A 11.00 LK-Rød Furuflaten
2 2 A 11.00 Furuflaten LK-Hvit
3 2 B 11.30 LK-Rød Skjervøy
4 3 B 11.30 LK-1 Nordkjosbotn
5 2 A 12.00 LK-Blå Kroken 1
6 3 B 12.00 LK-2 Furuflaten
7 2 B 12.30 Kroken 2 LK-Rød
8 1 A 12.30 Furuflaten LK-Rød
9 2 A 13.00 Kroken 1 LK-Hvit
10 2 A 13.00 LK-Blå Furuflaten
11 2 B 13.30 Skjervøy Kroken 2
12 3 B 13.30 Furuflaten Nordkjosbotn
13 1 A 14.00 LK-Rød Furuflaten
14 3 B 14.00 LK-1 LK-2
15 2 A 14.30 LK-Rød Kroken 1
16 2 B 14.30 Skjervøy LK-Blå
17 3 A 15.00 Nordkjosbotn LK-2
18 2 B 15.00 Kroken 2 LK-Hvit
19 3 A 15.30 LK-1 Furuflaten
20 2 B 15.30 Furuflaten Kroken 1
LAGENES KAMPTIDSPUNKTER:
KLASSE KLUBB KAMP 1 KAMP2 KAMP 3 KAMP 4
1 L/K-Rød 11.00 12.30 14.00
Furuflaten 11.00 12.30 14.00
2 L/K-Rød 11.30 12.30 14.30
L/K-Hvit 11.00 13.00 15.00
L/K-Blå 12.00 13.00 14.30
Skjervøy 11.30 13.30 14.30
Furuflaten 11.00 13.00 15.30
Kroken 1 12.00 13.00 14.30 15.30
Kroken 2 12.30 13.30 15.00
3 L/K-1 11.30 14.00 15.30
L/K-2 12.00 14.00 15.00
Nordkjosbotn 11.30 13.30 15.00
Furuflaten 12.00 13.30 15.30
FERGETIDER:
KLUBB FERGE FRA FERGETID KAMPTIDSPUNKTER
Sjervøy Olderdalen 10.05 Første kamp starter kl. 11.30
Skjervøy Lyngseidet 15.55 Siste kamp ferdig kl. 15.00
Kroken Breivikeidet 10.00 Første kamp starter kl. 12.00
Kroken Svensby 17.15 Siste kamp ferdig kl 16.00
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Sep 2010

Håper lever - så vidt...
Etter L/Ks 4-1 seier over TIL 3 må Skarp fortsatt holde champagnen på kjølerommet.

L/K tok en finfin 4-1 seier på Alfheim i går. Tarjei Hansen Gautestad ble tomålsscorer, mens Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross satte ett hver.

TIL tok ledelsen etter halvtimen, men Tarjei Hansen Gautestad, én av L/Ks beste i dag, utlignet bare tre minutter senere. 1-1 til pause etter en omgang der L/K gradvis tok tak i kampen etter en treg start.

Andre omgang var atskillig bedre sett med L/K-øyne, selv om ledermålet kom på en solid tilbakespillstabbe av en TIL-spiller. Ole Oscar Ross var kjapp med å oppfatte situasjonen, snappet ballen, rundet TIL-stopperen og keeperen med fart og teknikk og satte ballen i mål med høyra. Hans 33 A-lagsmål for L/K. Kun Steffen Dreyer har flere i dagens L/K-stall. Ross var forøvrig veldig aktiv i spesielt andre omgang, da han trakk ut på høyresiden for å herje fritt. Alfheim er blant Norges største fotballbaner, og de ekstra kvadratmeterne var gull verdt for Ross.

Ett kvarter senere var det jevngamle Øyvind Garfjell som viser at 90-årgangen til L/K er målfarlig. Han demper ballen og satte ballen i lengste hjørnet med utsiden av venstrefoten. Og om kampen ikke var avgjort da, så ble den det i alle fall da Ole Oscar Ross blir klippet ned i TIL-feltet to minutter senere. Tarjei Hansen Gautestad stepper opp og setter sitt andre for dagen - og sitt tiende seriemål for sesongen.

Det siste kvarteret konsoliderer L/K seieren og Jørgen Vik får også vist seg fram med en skikkelig feberredning mot slutten. Jørgen hadde ikke så mye å gjøre i kampen, men når han må ta ut sitt ypperste så gjør han det. Imponerende.

På slutten fikk også Oskar Leiros sin debut på A-laget, 15 år og 203 dager gammel. Han erstattet en annen 15-åring, Joakim Einebakken Nilsen, på høyrebacken de siste åtte-ni minuttene. Nilsen var selv 15 år og 223 dager da han seriedebuterte for L/K mot Skjervøy 1. mai.
Yngst av alle er dog Andreas Løvland, som var 15 år og 79 dager da han gjorde sin seriedebut på A-laget i 2008. Som en kuriositet, så var bare to av spillerne som var på banen da Andreas gjorde sin debut på banen også i går - nemlig Ross og Garfjell. Det sier litt om at det har vært endel utvikling i L/K-stallen på to år.

L/K klatrer opp på 45 poeng etter seieren på Alfheim. Det er syv poeng bak Skarp med tre kamper igjen. Det er lite som tyder på at Skarp skal gå på en sprekk etter å ha vært bunnsolid i hele år. Men det er uansett viktig for L/K å få en ordentlig avslutning på sesongen og gjennom det i alle fall ta andreplassen i FK Fotball-Ligaen 2010.

* Alexander Løvland Rygh spilte sin A-kamp nummer 40, Ole Oscar Ross spilte sin 90. A-kamp for L/K, mens Øyvind Garfjell spilte sin A-kamp nummer 120 mot TIL 3. 

* Tarjei Hansen Gautestads 10. seriemål for sesongen betyr at L/K nå har fire spillere som har scoret et tosifret antall seriemål. Det er ikke hverdagskost på kretsens høyeste nivå og definitivt ikke i L/K. De andre tre er selvsagt Morten Nilsen, Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross.

TIL 3 - L/K 4-1 (1-1)
1-0 Runar Hustad (29), 1-1 Tarjei Hansen Gautestad (32), 1-2 Ole Oscar Ross (60), 1-3 Øyvind Garfjell (75), 1-4 Tarjei Hansen Gautestad (str, 77)

L/Ks lag: Jørgen Vik; Øyvind Garfjell, Tomas Einebakken Nilsen, Joakim Flatvoll, Joakim Einebakken Nilsen; Espen Haugen, Christer Steinvik, Andreas Løvland, Tarjei Hansen Gautestad; Ole Oscar Ross, Alexander Løvland Rygh

Innbyttere: Jøran Grønnbakk Åsheim, Ole Remi Hausner, Oskar Leiros

Gult kort L/K: Joakim Einebakken Nilsen

Dommer: Jonny Andreassen - burde slått ned hardere på TILs stygge spill tidligere, men klarte seg ellers greit.
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Sep 2010

Seier på Geitnes
L/K 2 vant over sine reservelags-kollegaer fra Kvaløya.
Tarjei Hansen Gautestad og Alexander Løvland Rygh spilte sammen på topp og var sist på fem av scoringene i 6-2 seieren over Kvaløya 2 mandag kveld. I flomlyset på Geitnes, en lang avklaring fra rasområdet på Solhov, satte Løvland Rygh inn tre mål mens Tarjei scorte to.
Siste målet scorte unggutten Martin Strand, som forøvrig hadde en flott kamp på høyrekanten i går. Banens bestemann var imidlertid den litt mer rutinerte midtstopperen Uno Nesvik, som ryddet opp på fortreffelig vis i midtforsvaret til L/K.

Med seieren over Kvaløya er L/K nå oppe på 18 poeng - tre poeng bak Foot 04 som ligger på fjerdeplass på tabellen. 

FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Sep 2010

Gavepakke til Skarp
L/K fikk stryk på Fløyabanen i ettermiddag.

Det ble til slutt 4-0 til hjemmelaget på Fløyabanen i dag. Fortjent seier til Vegard Berg-Johansens menn, selv om L/K fikk Steffen Dreyer utvist allerede etter 25 minutter - rett etter at Fløya hadde scoret sitt første mål.

Paradoksalt nok hadde L/K sin beste periode fra utvisningen og ut første omgang. Ole Oscar Ross, Andreas Løvland og Øyvind Garfjell fikk sving på angrepsspillet og Ross hadde et par nesten-mål i denne perioden. Fløya scoret riktignok 2-0 i denne perioden og ledet fortjent til pause.

I andre omgang var det kamp helt til 3-0 målet til Fløya etter 54 minutter. 10-12 minutter var det duket for en tidlig dusj for nok en Dreyer. Da fikk nemlig storebror Rudi sitt andre gule kort og marsjordre. Derfra og inn var det touch and go. L/K hadde sine sjanser, mens Fløya fikk eventyrlige overganger som de stort sett rotet bort - enten ved at Joakim Flatvoll stoppet dem eller at Jørgen Vik ryddet opp.

10 minutter før slutt får Fløya sitt fjerde, og det blir også kampens siste. Sjelden at L/K får to mann utvist, sjelden at vi slipper inn fire mål og sjelden at vi ikke klarer å score.

Med tapet i dag, ligger unektelig Skarp veldig godt an til å vinne avdelingen. Det ser ut som L/K og Fløya må kjempe om andreplassen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Joakim Flatvoll, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Joakim Einebakken Nilsen; Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Alexander Løvland Rygh, Christer Steinvik, Jøran Grønnbakk Åsheim

Røde kort L/K: Steffen Dreyer, Rudi Dreyer (to gule)

Dommer: Ragnar Dahl - Ble vel sentral i kampen, men gjorde nok objektivt sett en grei kamp likevel.
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2010

Rygh kommer til L/K

31 dager på nordsiden av Lyngenfjorden var nok for Alexander Løvland Rygh.

                   

30 juli ble Alexander Løvland Rygh spilleklar for Nordreisas 4. divisjonslag etter å ha valgt å ta overgang til de svart-hvite fra nord. 31 dager senere er Løvland Rygh tilbake i L/K igjen - få timer før transfervinduet for amatører stengte for i år. I tillegg skal en spiller være mimimum 30 dager i en klubb før han kan gå videre, så her var timingen på alle måter god.

Rygh forlot L/K sammen med Aleksander Helberg og bestemte seg i grevens tid for å komme tilbake for å avslutte sesongen i toppen av 3. divisjon i steden for toppen av 4. divisjon. Tre mål på fem kamper ble fasiten i Nordreisa for Løvland Rygh.

L/K er glad for at Løvland Rygh er tilbake i klubben, spesielt ettersom Morten Nilsen i mellomtiden har forlatt og vi har blitt én mann mindre i stallen. Løvland Rygh vil helt sikkert pushe for spilletid i de neste kampene - selv om kampen om en plass i startelleveren i L/K er tøff nok.

I tillegg til Løvland Rygh er Oskar Leiros (15) og Martin Strand (17) inne i stallen til L/K - som dermed er på 24 mann når vi nå går inn i den avgjørende delen av sesongen. I den stallen er også langtidsskadde Mats-Haakon Karlsen inkludert.

 
Kronerulling:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2010

Kronerulling for Geitnes

Gi ditt bidrag til nytt kjøkken på idrettshuset!

Idrettshuset på Geitnes trenger nytt kjøkken og nytt utstyr. Kvinnegruppa "Geitskokken" har tatt initiativ til en kronerulling til dette formålet.

Kronerullingen vil henvende seg til både næringsliv og privatpersoner, som utfordres til å støtte tiltaket med et høvelig beløp.

Lerøy Aurora fronter kronerullingen fra næringslivet. De har bidratt med 5.000 kroner og har utfordret Sparebanken Nord-Norge på Lyngseidet, Elektro-Sport AS, JH-Regnskap, og Prix, Spar og Rema på Lyngseidet.

Innbetalinger til kronerullingen gjøres til kontonummer 4740.12.05639, kvinnegruppa "Geitskokken", v/Martha Karlsen, 9060 Lyngseidet.

Totalsum per 1. september: 31.500 kroner

Geitskokkens medlemmer har utfordret på følgende måte:

* Martha Karlsen har betalt 500 kr og utfordrer Kjersti Vråberg Johansen, Liss Grønnbakk og Noralf Jenssen.
* Torhild Hansen har betalt 500 kr og utfordrer Beate Ditlefsen, Jørn-Willy Hansen og Ann Olsen.
* Monika Skogvang har betalt 500 kr og utfordrer Kathrine Hoe, Mona Karlsen og Ann Helen Hansen.
* Wenche Fyhn har betalt 500 kr og utfordrer Tormod Rygh, Tom Jarle Isaksen og Grete Skille.
* Magdalene Bjørn har betalt 500 kr og utfordrer Reidun Karlsen, Lena Bjørn og Anita Båtnes.
* Grete Hansen har betalt 500 kr og utfordrer Are Biendl, Arvid Johansen og Viktor Olsen.
* Wenche Leiros har betalt 500 kr og utfordrer Kåre Karlsen, Emil Leiros og Frode Isaksen.

Geitskokken-medlemmene ber de som blir utfordret om å sende utfordringen videre til nye bedrifter og privatpersoner. De nye utfordringene sendes på epost til th@furstal.no eller på tekstmelding til 950 32393.

De nye utfordringene blir deretter kunngjort i Framtid i Nord.

Utfordringene følger her, og vil bli oppdatert fortløpende. Følg med om du blir utfordret og ta gjerne initiativ til å utfordre L/K-ere selv!

* Emil Leiros har betalt 500 kr og utfordrer Sigmund Forfang, Haldor-Inge Samuelsen og Tommy Osvaldsen.

* Kjersti Vråberg Johansen har betalt 500 kr og utfordrer Geir Hugo Hansen, Britt Grønnbakk og Ingeborg Karlsen.

* Øystein Sørvoll har betalt 500 kr og utfordrer Karl Johan Bjørn, Arvid Johansen og Steinar Paulsen.

* Erling Karlsen jr har betalt 200 kr

* Noralf Jenssen har betalt 500 kr og utfordrer Alf Karlsen jr (Karnes), Inge Hansen og Rolf Forfang.

* Steinar Paulsen har betalt 500 kr og utfordrer Halvard Olsen, Kjell Mikal Bjørklid og Asbjørn Forfang.

* Beathe Ditlefsen har betalt 500 kr og utfordrer Anette Hansen Holst, Hege Sørensen og Renate Bjørklund.

* Ingebjørg Mihlan har betalt 1.000 kr

* Sparebanken Nord-Norge har betalt 2.500 og utfordrer Lyngen Assuranse.

* Ann Helen Hansen har betalt 250 kr

* JH Regnskap har betalt 5.000 kr og utfordrer Lundvoll Maskinstasjon AS, Lyngseidet Bilverksted AS, Lyngseidet Autosenter AS og www.Ross.as.

* Furstål AS har betalt 3.000 kr og utfordrer Haplast, Ecotech, Arctic Plast, Akva Ren og Alu-Plast.

* Alf Karlsen jr (Karnes) har betalt 500 kr og utfordrer Rolf van Gemert og Kjell Olsen.

* Merethe og Sigmund Forfang har betalt 500 kr.

* Torbjørg Ross har betalt 300 kr.

* LyngenBuss har betalt 500 kr.

* Halvard Olsen har betalt 500 kr.

* Kjell Mikal Bjørklid har betalt 500 kr.

* Haplast Technology har betalt 3.000 kr.

* Kjell Charles Olsen har betalt 500 kr.

* Reidun Karlsen har betalt 500 kr og utfordrer Heidi Hansen og Herdis Larsen.

* Karl Johan Bjørn har betalt 500 kr og utfordrer Tor Inge Holm, Hugo Bjørn og Svein Harald Bjørn.

* Asbjørn Forfang har betalt 500 kr.

* Svein Harald Bjørn har betalt 250 kr.
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Aug 2010

Fortsatt litt med
L/K 2 er ikke avskrekkende langt unna tetlagene i 5. divisjon etter seieren over FIL.

Søndag ble det seier 6-3 over nabo Furuflaten etter tre mål av Ole Remi Hausner og ett hver av Øyvind Garfjell, Oskar Leiros og Jøran G. Åsheim. Sesongdebut av den gamle storscorer Jørn Henriksen og årets første B-kamp for Øyvind Garfjell.

Med 15 poeng etter ti kamper er ikke L/K 2 helt hektet av i 5. divisjon, til tross for flere unødvendige poengtap de siste kampene. For å holde seg i divisjonen, bør L/K ha flest mulig lag bak seg på tabellen, og muligheten til å klatre er absolutt til stede. Men med fire kamper igjen, så tåles det ikke mange flere tap. L/K har blant annet igjen to vanskelige kamper mot topplagene Krokelvdalen og Valhall.

L/Ks lag mot Furuflaten: André Waage; Henning Skogvang, Jan Robin Bjørn, Hans Roar Karlsen, Jonas Samuelsen; Cato Larsen, Ole Remi Hausner, Øyvind Garfjell, Jøran Grønnbakk Åsheim; Fredrik P. Johansen, Oskar Leiros

Innbyttere: Kristoffer Granås, Jørn Henriksen

Gule kort: André Waage og Hans Roar Karlsen

Dommer: Sigmund Forfang

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2010

L/K rykker nærmere Skarp

Storseier på Polleidet, samtidig som Skarp avga poeng mot Fløya.

Det ble aldri særlig spennende på Polleidet. L/K styrte alt fra start, men spilte likevel ingen god første omgang. Spillet ble omstendelig og vanskelig, og det funket faktisk best da Steffen Dreyer truet bakrommet på presise oppspill bakfra.

Steffen Dreyer tegnet seg for fire nye mål i FK Fotball-Ligaen i dag. Søskenbarnet Joakim Einebakken Nilsen satte inn sine to første seriemål for L/Ks A-lag, mens Joakim-bror Tomas debuterte for A-laget med å starte kampen. Og når også Steffens storebror og fjerde søskenbarn Rudi Dreyer kom inn i andre omgang så var det tett med Einebakken-slekt på Polleidet.

Allerede etter fem minutter burde det stått 1-0. Steffen Dreyer blir felt etter pent forspill av brødrene Einebakken Nilsen. Tarjei Hansen Gautestad har vært sikkerheten selv i straffesparksituasjonene hittil i år, men denne gangen ble det bom.

Gautestad fikk imidlertid en slags revansj seks minutter senere. Han vender opp på midtbanen og slår en flott ball ut til Andreas Løvland ute på venstresiden. Han slår ballen videre inn i feltet, der Steffen Dreyer venter på bakerste. Han klinker ballen i motsatt hjørne og tar L/K i ledelsen.

Etter 23 minutter spiller samme Dreyer igjennom Mathias Olsen. Han avslutter, men keeperen redder. Mathias gjenvinner ballen og spiller til Steffen, som vender bort et par Laksvatn-spillere før han setter ballen i mål.

Tre minutter senere kommer dagens peneste mål. Laksvatn klarerer ballen etter et L/K-angrep og ballen lander foran Espen Haugen på 25 meter. Han tar kontroll og sender avgårde en hyler som Laksvatn-keeperen knapt får fingrene opp på. Uendelig vakkert av lenangsværingen, som var god spesielt i andre omgang i dag.

3-0 til pause var strengt tatt ikke mye å rope hurra for. Men andre omgang skulle bli bedre. Etter syv minutter er Steffen Dreyer løs på høyrekanten og slår inn. Ballen blir avklart av Laksvatn-forsvaret, men dessverre for dem rett ut til banens beste spiller - Andreas Løvland. Han setter ballen hardt opp i nettaket fra 14-15 meter.

To-tre minutter senere har unge Løvland assist til enda yngre Joakim Einebakken Nilsen. Steffen Dreyer spiller en kjapp vegg med Espen Haugen og slår inn fra høyre. Andreas Løvland er på bakerste og han slår ballen tilbake inn i feltet der Einebakken Nilsen rager høyest og header ballen kontant i mål.

Steffen Dreyer var imidlertid langtifra ferdig med å score sjøl. Han tok ordentlig scoringsansvar i L/Ks første Morten Nilsen-løse kamp. Denne gangen var det maestro Løvland som serverte fra midtbanen en frekk ball gjennom midten. Der var Dreyer på løp. Han dempet ballen på brystet og i samme bevegelse avsluttet han med høyre utagbart i høyre hjørne. Meget bra gjort.

7-0 gjør han også selv, etter å ha blitt sparket ned i feltet. Det blir straffe og den setter Steffen knallhardt i nettet. Da skrev vi 68 minutter og tankene om tosifret begynte å melde seg.

Og tre mål til skulle det også bli, men dessverre var ett av dem til Laksvatn. Riktignok var det Sigve Johansen som satte inn Laksvatns trøstemål og han har 19 kamper og fire mål for nettopp L/K ( i 2004-sesongen). Før det hadde imidlertid Joakim Einebakken Nilsen scoret sitt andre for dagen etter flott fremspill av en god Andreas Holm på høyrebacken. Joakim snurret rundt med Laksvatn-stopperen før han satte ballen i mål.

9-0 var også smått historisk. Steffen Dreyer slår inn fra høyre. Christer Steinvik får ballen på 16 meter og skyter mot mål. Ballen stusser innom "kæssa" til Joakim Flatvoll, forandrer retning og går i mål bak en utspilt Laksvatn-keeper. Nært årets første for Christer, men i stedet får Flatvoll sitt første for L/K.

I løpet av kampen ble Polleidet-publikumet oppdatert på kampen mellom Skarp og Fløya. Fløya ledet 4-0 og så ut til å cruise til seier. Men serielederne kom mirakuløst tilbake og klarte 4-4. Dermed har Skarp fortsatt førersetet i racet om seriegullet.

* Debut for Tomas Einebakken Nilsen i dag - attpåtil fra start. Solid debut i midtforsvaret sammen med Joakim Flatvoll.

* Steffen Dreyer scoret sitt 123, 124, 125 og 126 mål for L/Ks A-lag i dag. Hadde han vært litt mer egoistisk i første omgang, så hadde det blitt flere mål på elvevollingen, men Dreyer viste seg som både goalgetter og lagspiller i dag.

* Andreas Løvland ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen på Polleidet.

* Øyvind Garfjell startet for første gang i år på benken for L/K etter å ha vært på ferie. Han kom imidlertid inn allerede i første omgang og viste, sammen med de andre innbytterne Rudi Dreyer og Ole Remi Hausner, solide takter på den småpene gressbanen på Polleidet.

L/K - Laksvatn 9-1 (3-0) 1-0 Steffen Dreyer (11), 2-0 Dreyer (23), 3-0 Espen Haugen (26), 4-0 Andreas Løvland (52), 5-0 Joakim Einebakken Nilsen (54), 6-0 Dreyer (60), 7-0 Dreyer (str, 68), 8-0 Einebakken Nilsen (74), 9-0 Joakim Flatvoll (87), 9-1 Sigve Johansen (88)

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Joakim Flatvoll, Tomas Einebakken Nilsen, Christer Steinvik; Espen Haugen, Andreas Løvland, Joakim Einebakken Nilsen, Mathias Olsen; Tarjei Hansen Gautestad, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Ole Remi Hausner, Rudi Dreyer

Gult kort L/K: Tarjei Hansen Gautestad (hans tredje for sesongen)
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Aug 2010

Morten Nilsen rykker opp to divisjoner

FK Fotball-Ligaens toppscorer har tatt overgang til TUIL.

Les Mortens hilsen til alle L/K-ere her!

I dag ble L/K enige med TUIL om en overgang for vår toppscorer Morten Nilsen. Morten har puttet 22 mål i serien så langt i år og nå var TUIL såpass sugen på å prøve ham i 1. divisjon, at vi har valgt å la Morten gå.

TUIL har lenge vært interessert i sør-tverrfjordingen og fire mål mot TUIL 2 på Polleidet bidro nok ikke til å dempe interessen akkurat. 

Vi i L/K er stolte over at Morten Nilsen har klart å ta steget til toppfotballen via oss. Det er selvsagt trist å miste en storscorer og kjernekar, men jeg tror de fleste i Lyngen og L/K unner han denne sjansen til å få spille 1. divisjon. Det blir ikke lett å erstatte Morten, men det kan like vel være at vi får inn et par nye fjes før deadline 1. september.

Morten selv sier følgende som en avskjedshilsen til alle L/K-ere:

 

Takk for fantastiske år i L/K. Synes det har vært en innholdsrik og spennende sesong sålangt i år. Ønske å takke trenere og spillere og alle sammen som bidrar rundt L/K for at æ har fådd mulighet til å ta steget til 1 div. Så no krysse æ fingran på at sesongen blir bra for dere. Lykke til videre! Stå på!

 

Vi for vår del takker Morten Nilsen for tre sesonger i L/K. Morten ender opp med 60 kamper og 44 mål for klubben - noe som er særs imponerende. Bare i år har han scoret 29 mål for L/K på de 20 kampene han har spilt (inkludert treningskamper, cupkamper og seriekamper).

 

Lykke til i TUIL, Morten!5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Aug 2010

Spilte bra, men tapte
L/K 2 måtte se seg slått 0-2 av Storsteinnes på Geitnes søndag. Det til tross for et spillemessig overtak kampen igjennom og flere store målsjanser. Storsteinnes scorte på et selvmål og på en relativt stor tilbakespillstabbe.

L/K skapte en god del med de livlige spissene Jøran G. Åsheim og Fredrik P. Johansen, men det ble akkurat litt for lite trøkk inne i feltet. Dermed måtte laget gå målløse av banen.

L/Ks lag: André Waage; Jens G. Løvland, Kåre Johnsen, Tomas Einebakken Nilsen, Hans-Roar Karlsen; Cato Larsen, Oskar Leiros, Stig-Roar Hansen Rognli, Jonas Samuelsen; Jøran G. Åsheim, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Uno Nesvik, Andreas Holm, Kristoffer Granås, Henning Skogvang

Gule kort L/K: Fredrik P. Johansen og Hans Roar Karlsen

Dommer: Kristian Kristiansen

 


FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Aug 2010

Seier i siste liten
Det så stygt ut da Ishavsbyen ledet 2-0. Men L/K kommer alltid tilbake...

For det ble til slutt 4-3 til L/K borte mot Ishavsbyen i ettermiddag. Det holdt hardt mot et bra hjemmelag, men L/K var best og vant til slutt fortjent. Andreas Løvland ble en klassisk matchvinner da han satte inn 4-3 ett minutt før slutt.

Da hadde imidlertid Ishavsbyen ledet 2-0 etter mål av veteranene David Lundblad og ikke minst Bjørn Vidar Stenersen. Ole Oscar Ross reduserte før pause på en vanvittig enkeltmannsprestasjon og i andre omgang scorte Ross og Steffen Dreyer før Løvland satte punktum.

Uhyre viktig å score sistemålet på slutten. Skarp fortsetter å vinne i FK Fotball-Ligaen, og da har ikke L/K noe annet valg enn å gjøre det samme.

Det begynte ganske bedagelig på TUIL Arena. Lite store sjanser i starten og Ishavsbyen var vel så gode som L/K i denne perioden. L/K brukte tid på å få den splitter nye forsvarsfireren til å sitte men har likevel grei kontroll - helt til det 23. minutt. Ishavsbyen gjør en god jobb på høyrekanten og innlegget er David Lundblad første på inne i feltet. Han setter ballen sikkert i nettaket og 1-0.

Fem minutter senere går hjemmelaget opp til 2-0 og det er ikke første gang Bjørn Vidar "BV" Stenersen klinker inn mål mot L/K fra langt hold. Nå gjorde han det igjen og denne gangen snakker vi nok både 40 og 45 meters hold. Noen stor keepertabbe var det imidlertid ikke av L/K-keeper Jørgen Vik. BV treffer perfekt og selv om Jørgen står langt ute så er det først og fremst en utsøkt prestasjon av TIL-fysioen.

L/K begynner å skjønne alvoret og etter 33 minutter tar Ole Oscar Ross fram en scoring fra hylla over den øverste hylla. Han demper et oppspill ute på midtstreken på L/Ks-venstreside. Med et par-tre IFK-spillere rundt seg får han kjapt ballen under kontroll og skjærer innover i banen. Fortsatt er det tre-fire IFK-forsvarere å passere, men det gjør Ole enkelt ved å sette farta opp og sprinte fra alt i svart. Han kommer til slutt alene med IFKs meget gode keeper Ørjan Ervik og setter ballen sikkert i mål. Den scoringen er det ikke en kjeft som gjør etter Ross i 3. divisjon.

Nå starter L/K et sjansesløseri på høyt nivå. Ole Oscar Ross og Steffen Dreyer kommer veldig nært et par ganger og etter 43 minutter er det utrolig at ikke Dreyer setter ballen i mål etter retur fra keeper. Men 2-1 står seg til pause. Det skal IFK være veldig fornøyde med.

Litt mindre fornøyde var de nok åtte minutter ut i andre omgang. Da spiller Morten Nilsen Ole Oscar Ross igjennom i midten. Ross runder keeper og setter stødig inn sitt 11. seriemål for sesongen og hans femte på tre kamper.

L/K fortsetter å spille hurtig angrepsfotball. Morten Nilsen setter en vanvittig sjanse utenfor stolpen og Ole Oscar Ross har en gyllen sjanse til å bli tremålsscorer, men lobber ballen utenfor i en mellomting av et innlegg og en avslutning. Da Tarjei Hansen Gautestad lobber midtbanemakker Steffen Dreyer igjennom etter 69 minutter var det ikke ufortjent at det sto 3-2.

Men IFK hadde ikke vært et vanskelig lag å møte borte hvis de ikke hadde evnen til å komme tilbake. Et frispark etter 72 minutter sniker seg forbi muren og ned i i hjørnet. 3-3. I angrepet etterpå fikk Ole Oscar Ross et mål avblåst for offside og det begynte å se alvorlig mørkt ut da kampen nærmet seg 90 minutter. Men så skjer det. Jørgen Vik slår en ball opp mot Tarjei Hansen Gautestad. Han stusser ballen videre og Morten Nilsen er plutselig igjennom alene med keeper Ervik. Morten får avsluttet, men Ervik avverger. Ballen faller imidlertid til en Andreas Løvland som har fulgt opp angrepet. Han er så iskald som en 17 åring med solid L/K-stamtavle og 65 A-kamper kan være og setter ballen i hjørnet. Dermed solide jubelscener i L/K-leiren og ditto opphetet IFK-debatt med dommertrioen, som hjemmelaget mente burde ha blåst av L/K-angrepet for offside.

Dommer Øystein Sivertsen legger til fire minutter, og vel så det, og IFK flytter mye folk opp og slår ballen etter. Men L/K akter ikke å gi fra seg ledelsen nå og kontroller kampen ut.

Med Skarps utklassing av Laksvatn er det fortsatt seks poeng opp til tabellteten for L/K. Fløya rotet bort to poeng mot Finnsnes i dag og dermed er L/K alene på 39 poeng. Tabellen her!

* Ole Oscar satte inn sitt 31. og 32. A-lagsmål for L/K. Med det er han oppe på samme målantall som Jørn Hansen nådde i perioden 1997-2001 for L/K.

* Steffen Dreyer feiret sin 240. A-kamp for L/K med sitt 122. mål for klubben. En imponerende statistikk, som startet en februardag i 2002.

* Morten Nilsen, som TUIL nå for alvor har begynt å snuse på, klarte ikke å plusse på sine 22 seriemål hittil i år. Han spilte imidlertid sin 60. kamp for L/Ks A-lag i dag og var det man kan kalle et konstant uromoment gjennom hele kampen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Christer Steinvik, Joakim Flatvoll, Mathias Olsen, Joakim Einebakken Nilsen; Espen Haugen, Andreas Løvland, Steffen Dreyer, Tarjei H. Gautestad; Ole Oscar Ross, Morten Nilsen.

Innbytter: Jonas Samuelsen for Christer Steinvik

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

Dommer: Øystein Sivertsen - dømte en grei kamp
Fotball junior: Kick-off på høstsesongen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Aug 2010

Lørdag 21.august gjennomføres det en mini kick-off for fotball junior på Geitnes stadion.

Som i 2009 kjører vi spillerregistrering med kontant betaling ved oppmøte. Satsene er uforandret fra 2009. I tillegg ønsker styret å legge opp til en sosial fotballdag på Geitnes, og vi har følgende program:

Program:

1100-1330: Kontinuerlig spillerregistrering.

1100-1230: Fritt spill på Geitnes/Turnering

1230-1330: Infomøte med servering.

Vi oppfordrer derfor flest mulig spillere til å komme til Geitnes på lørdag.

I tillegg spiller småjentene dobbelkamp mot Nordreisa så alt ligger til rette for en trivelig dag på Geitnes.

Skulle det være spørsmål til dette er det bare å kontakte Trond Egil Larsen på mobil 948 41651
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Aug 2010

Nilsen scorer igjen

Fire mål mot TUIL 2 for Morten Nilsen og tilsammen 5-0 til L/K mot TUIL 2 i kveld.

L/K holder noenlunde følge med serieleder Skarp etter en solid 5-0 seier mot TUIL 2 på strøkne Polleidet i kveld. Morten Nilsen ble kampens store spiller med sine fire mål - hvorav var med hodet og den siste med "nedre del av ryggen". Men Nilsen må dele en god del av rampelyset med backfenomenet Øyvind Garfjell i kveld. Øyvind var nest sist på de to første målene etter et par kanonraid på langs hele venstrekanten. Den første får Ole Oscar Ross servert. Han gjør ingen feil og stanger inn 1-0 etter 10 minutter.

Etter 19 minutter er Garfjell på farten igjen. Han gjør alt sjøl før han legger ballen på bakerste. Der er Morten Nilsen sugen på sitt første høstmål for sesongen. Han header ballen tilbake og over streken før TUIL-keeper Eirik Sørensen rekker å stoppe den.

20 første minuttene var særdeles sterke av L/K. Oppofrende spill over hele linja. Men et sterkt besatt TUIL-lag, med syv mann fra A-stallen med til Lyngen, tok litt over etter 2-0 og spilte ball på midtbanen. Et par farlige sjanser kom de også til, men L/K-spillerne jobbet hardt og godt og klarte å rydde opp i det som kom.

Like før pause får L/K det viktige 3-0 målet. Og igjen er Øyvind Garfjell involvert. Han slår en lekker langpasning motsatt til Ole Oscar Ross. Han demper ballen og kjører full spiker til dødlinja - med et par TUIL-spillere i kjølvannet. Legget kommer originalt nok på første og der er Morten Nilsen og stusser ballen i lengste hjørnet. Meget fint mål og Mortens 20. seriemål for sesongen.

L/K hadde fortsatt foten på gasspedalen da dommer Roald Johansen blåste til andre omgang. Etter 52 minutter spiller L/K seg til en corner som backfenomenet Øyvind Garfjell slår inn. Han finner Morten Nilsen midt foran mål og han stanger inn hans tredje for dagen. Passivt av TUIL-forsvaret, men det er ikke bare å temme Nilsen når han lukter mål.

Fem minutter senere kommer kanskje årets fineste L/K-angrep. Vi prøver å rekonstruere og ber om forståelse for at vi kan ha gått glipp av enkelte detaljer:

Ole Oscar Ross tar ned en pasning bakfra cirka på midtbanen, ute til venstre. Han får kjapt kontroll og spiller fri Andreas Løvland som kommer bakfra. Han vender spillet mot høyre og finner en fremadstormende Steffen Dreyer. Steffen slår så en pen vegg med møtende spiss Morten Nilsen og får ballen igjen ute på høyrekanten. Et vakkert innlegg på bakerste stolpe følger og der er Ole Oscar Ross og header ballen tilbake foran mål. Morten Nilsen har funnet veien inn foran TUIL-keeperen og får ved hjelp av hofta/ryggen/ræva buksert ballen over streken til 5-0.

Store deler av den siste halvtimen har egentlig begge lagene god kontroll- paradoksalt nok. L/K mister litt av gløden i spillet, og TUIL kommer igjen nærme med et par sjanser.

Kampen ebber imidlertid ut med 5-0. Ekstra imponerende at Jørgen Vik og co holdt nullen - spesielt ettersom forsvarssjef og kaptein Mats-Haakon Karlsen sto over med skade i kveld. Vik var dagens kaptein og var sikkerheten selv foran en god backfirer.

* Morten Nilsen står etter kveldens kamp med 22 mål i FK Fotball-Ligaen og er toppscorer i ligaen. Han står nå med 44 mål på 59 A-kamper for L/K. Det gir et snitt på 0,75 - altså scorer Morten i tre av fire kamper han spiller. Det er sjelden kost.

* Jørgen Vik spilte sin 70. A-kamp for L/K i kveld. Den feiret kveldens kaptein med sin andre cleen sheet på rad.

* Mats-Haakon Karlsen har startet alle kampene til L/K så langt i år, men måtte i kveld kaste inn håndkleet med en meniskskade. Dermed er Andreas Løvland eneste L/K-spiller som har spilte alle seriekampene fra start i år.

* Ole Oscar kunne feire et jubileum i dag. Han scoret sitt A-lagsmål nummer 30.

Neste kamp er borte mot Ishavsbyen kommende lørdag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Mathias Olsen, Joakim Flatvoll, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Tarjei H. Gautestad; Ole Oscar Ross, Morten Nilsen.

Innbyttere: Andreas Holm, Christer Steinvik, Ole Remi Hausner

Dommer: Roald Johansen - god

Ingen gule kort 
Altaturneringen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Aug 2010

Guttelaget tok vandrepokalen
L/K FILs guttelag vant Altaturneringen i helga.

L/K FILs syverlag i gutteklassen. Vinnere av Altaturneringen 2010: Bak fv: Aleksander Elveslett Slettli, Oskar Kleveland Leiros, Andreas Karlsen, Sindre Dreyer, Hans Roar Karlsen, Kristoffer Granås. Foran fv: Magnus Wikbo Samuelsen, Joakim Einebakken Nilsen, Henning Skogvang
 

Ketil Slettli og Geir Granås sine gutter tok hjem gutte 7-ers tredje seier i Altaturneringa i helga.
L/K FIL gikk ubeseiret gjennom gruppespillet etter solide seire mot Bjørnevatn og Nordkinn og en uavgjortkamp mot hammerfestingene i Hifstein/HFK 2.

I semifinalen ble det seier 2-1, mens Havøysund ble satt på plass med 2-0 i finalen etter scoringer av Joakim Einebakken Nilsen og Magnus Wikbo Samuelsen.

Her kan du se L/K FILs vei til finalen i Altaturneringen.

Dermed kunne kaptein Henning Skogvang ta imot to pokaler. 2010-pokalen og vandrepokalen.
- Ja, nå har vi vandrepokalen hjemme i Lyngen, sier en stolt lagkaptein.

Det er første gang Skogvang er med å vinne Altaturneringen.
- Det gikk greit i alle kampene bortsett fra semifinalen. Da lå vi under 1-0 til pause og vi måtte tas litt i nakken. Men vi kom ut i andre omgang og scoret to mål og vant, sier Henning.

Det er første gang Henning er med å vinne Altaturneringen. Sist gang L/K vant var i 2008, da med blant andre Andreas Løvland, Jøran Grønnbakk Åsheim, Jonas Samuelsen og Tomas Einebakken Nilsen på laget.

L/K har hatt gode årganger gjennom hele nittitallet og på årets guttelag har både Hans Roar Karlsen, Kristoffer Granås, Oskar Leiros, Henning Skogvang og ikke minst Joakim Einebakken Nilsen spilt seniorfotball for L/K. I tillegg har Sindre Dreyer, Aleksander Slettli Elveslett og Magnus Wikbo Samuelsen spilt for Furuflaten sitt A-lag i 2010.

Også L/Ks lilleguttelag gjorde det skarpt i Alta i helga. Tormod Ryghs gutter vant samtlige fem kamper de spilte. L/K FILs småguttelag røk ut i kvartfinalen etter to seire og ett tap i innledende runder, mens L/Ks småjenter måtte gi tapt i kvartfinalen i B-sluttspillet mot Kautokeino.

Vi gratulerer alle L/K og L/K FIL-spillere med innsatsen i Alta i helga!

 

 

 


 
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Aug 2010

Nytt tap mot Foot 04

Revansjelysten var tydeligvis ikke stor nok da L/K-reservene møtte Foot 04 søndag ettermiddag. Etter et forsmedelig tap hjemme i serieåpningen klarte L/K 2 på nytt å gå på tap mot balsfjordingene. Denne gangen ble stillingen 2-1 til Foot etter at Jøran Grønnbakk Åsheim hadde tatt L/K i ledelsen.

L/K får så Lasse Simonsen utvist og Foot 04 scorer to ganger slik at høstsesongen fikk en litt traurig start for L/K 2.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kåre Johnsen, Lasse Simonsen, Uno Nesvik, Hans Roar Karlsen; Ole Remi Hausner, Cato Larsen, Oskar K. Leiros, Joakim Einebakken Nilsen; Stig-Roar Hansen Rognli, Jøran Grønnbakk Åsheim

Innbyttere: Tomas Einebakken Nilsen, Thomas Leonhardsen, Henning Skogvang

Gule kort L/K: Joakim Einebakken Nilsen, Uno Nesvik, Kåre Johnsen

Rødt kort: Lasse Simonsen

 

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2010

Storseier borte mot Skjervøy

Andreas Løvland liker å score mot Skjervøy. Lørdag gjorde han det igjen.

L/K reiste seg mesterlig etter det forsmedelige tapet mot Salangen sist helg, og knuste Skjervøy 5-0 i dagens kamp.

L/K har ikke for mange triumfer på kunstgressbanen på Skjervøy og den første halvtimen av kampen kunne det se ut som at det skulle bli nok en slitekamp for L/K-guttene. SIK var på hugget fra start og ga ikke L/K fred noe sted. L/K ble stresset til å gjøre feil og mistet gang på gang ballen til aggressive SIK-ere. De blåhvite var imidlertid ikke særlig farlige framover og evnet bare unntaksvis å skape målsjanser. Den største sjansen hadde stopper Ronny Olsen på en heading, men det var i slutten av omgangen da L/K hadde fått langt bedre kontroll på kampen.

Se bilder fra kampen her (facebook)

Da det var gått en halvtime begynte ting å fungere litt bedre for Johnsen og Langes menn. Steffen Dreyer kom i gang på midtbanen og Morten Nilsen begynte å våkne på topp etter en rolig start på kampen. Et par farlige oppløp skulle varsle litt av det som var i vente i 2. omgang.

For etter hvilen var det i praksis bare ett lag på banen. For mens L/K gikk resolutt til verks fra start og holdt initiativet tvers gjennom omgangen, så hadde SIK ikke én kvalifisert målsjanse i andre omgang. Det er nok ikke hverdagskost på hjemmebanen. Før det hadde gått ti minutter hadde Morten Nilsen alene hatt tre store sjanser, hvorav to på heading. Så etter 55 minutter spiller Andreas Løvland ut til Morten Nilsen på løp ut mot høyre cornerflagg. Morten får god tid og legger inn foran mål der Ole Oscar Ross er på skråløp fra motsatt kant. Ole er først på ballen og stusser den i mål med hodet.

2-0 kommer ni minutter senere. Steffen Dreyer, indreløper for dagen, spiller Andreas Løvland igjennom. Keeperen kommer ut og er først på ballen, men mister den og feller så Løvland. Grei straffe som Tarjei Hansen Gautestad setter imål. Etter tre straffebom for L/K i det siste (Løvland, Nilsen og Dreyer), var det bra å få uttelling igjen. Og Gautestad har satt alle sine tre forsøk så langt i sesongen.

I det 70. minutt er Andreas Løvland på farta igjen ute på venstresiden. Han legger inn i feltet til Tarjei Hansen Gautestad. Dalingen får imidlertid en litt klein touch og ballen havner hos Ole Oscar Ross. Han nøler ikke og klinker ballen i lengste. 3-0 og SIK nå er det bare et spørsmål om hvor stor L/K-seieren skal bli.

Det går bare tre minutter før L/K på nytt øker ledelsen. Denne gangen gjør Steffen Dreyer alt sjøl fra sin midtbaneposisjon og setter inn 4-0 med et plassert skudd.

Det femte og siste målet er det Andreas Løvland som står for. L/K-spillerne står nærmest i kø for å score, men det blir unge Løvland som tar ansvar og setter inn kampens siste mål i en meget god L/K-periode. Godt for Andreas å score igjen etter å ha gått uten mål siden L/K spilte mot SIK sist.

Med seieren mot SIK, og Fløyas uavgjortresultat mot TIL 3, er L/K tilbake på andreplassen på tabellen - tre poeng etter Skarp. Skarp har riktignok en kamp til gode - borte mot TUIL 2 mandag. Dagens resultater og tabell finner du her.

* Andreas Holm spilte sin 60. A-kamp for L/K i går.

* Skjervøy stadion anses ikke akkurat som noen lykkebane for L/K, men faktum er likevel at L/K er ubeseiret her siden 2006. De tre foregående oppgjørene har alle endt uavgjort.

* Ole Oscar Ross kryper opp på samme antall seriemål som Tarjei Hansen Gautestad. Begge står nå med åtte mål.

Skjervøy-Lyngen/Karnes 0-5 (0-0) 0-1 Ole Oscar Ross (55), 0-2 Tarjei Hansen Gautestad (64), 0-3 Ross (70), 0-4 Steffen Dreyer (73), 0-5 Andreas Løvland (85)

L/Ks lag: Jørgen Vik, Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell, Espen Haugen, Tarjei Hansen Gautestad, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Morten Nilsen

Innbyttere: Jøran Grønnbakk Åsheim, Joakim Einebakken Nilsen og Ole Remi Hausner

Gult kort L/K: Andreas Holm

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby - klarte seg greit 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Jul 2010

Klar for Salangen
L/K starter høstjakta på Geitnes i dag.
Klokken 15.00 blåser dommer Ragnar Dahl i gang L/Ks høstsesong på Geitnes kunstgress. Da er det Salangen som gjester kunstgresset på Geitnes for første gang - et lag som som vi slo 2-5 på Idrettsheia i vår.

Til dagens kamp må L/K klare seg uten karantenerammmede Tarjei Hansen Gautestad og venstreback Øyvind Garfjell. På plussiden kan nevnes at Morten Nilsen er klarert for høstsesongen i L/K-angrepet etter å ha dimmet fra militærtjeneste. Steffen Dreyer er også klar for høstsesongen og kommer nok til å gi jernet sammen med spissmakker Nilsen på Geitnes i dag. Ellers er også laget intakt, hvilket forhåpentligvis betyr fartsfylt angrepsfotball fra start i dag.

Møt opp klokken 15.00 og se L/K prøve seg på tre nye poeng i FK Fotball-Ligaen!


FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Jul 2010

Årsverste i høståpningen
L/K tapte fortjent for Salangen på Geitnes i dag.

L/K skuffet hjemmepublikummet og helt sikkert også seg selv med en medioker forestilling på Geitnes i dag. Til tross for at L/K tok ledelsen med 1-0 ved Espen Haugen, så slipper man Salangen inn i kampen igjen. Salangsværingene og tremålsscorer Stian Kristoffersen var vanskelig å stoppe i dag og selv om Steffen Dreyer setter inn 2-3 og har en gyllen sjanse til også å scorer 3-3, så blir det null poeng i dag. Dreyer misbrukte et straffespark på slutten, på stillingen 2-3 og det var sånn sett symptomatisk for kampen.

Salangen var fullt på høyde med L/K gjennom hele kampen - som var av det sjansefattige slaget. L/K hadde fem-seks målsjanser totalt og Salangen hadde det samme. Når et fåtall av L/K-spillerne klarer å mobilisere for krig, så blir det vanskelig.

Ros til Espen Haugen for scoringen sin - en heading på lengste etter innlegg fra Andreas Løvland. Forøvrig Haugens første seriemål noensinne for L/K. Mye vilje bak 2-3 målet til Steffen Dreyer også - etter kort corner fra venstre - selv om keeperen gjør en dårlig jobb på den. Steffens 120. mål for L/K.

Med tilsvarende L/K-innsats på Skjervøy neste helg så blir vi "etten levvanes" av skjervøyværingene. Men sannsynligvis er tennings- og innsatsnivået et helt annet i L/K-laget neste helg.

Skarp vant en solid seier i dag og dermed er det seks poeng opp til svarttrøyene på toppen av tabellen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Rudi Dreyer; Ole Remi Hausner, Espen Haugen, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer, Morten Nilsen.

Innbytter: Christer Steinvik

Dommer: Ragnar Dahl, Kvaløysletta - grei kamp

Gult kort, L/K: Espen Haugen

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jul 2010

Aleksene drar nordover
L/K mister to spillere til Nordreisa

L/K slapp i går Alexander Løvland Rygh og Aleksander Helberg til Nordreisa etter at begge to ønsket mer spilletid på A-lag. Etter at Nordreisa tok kontakt angående de to spillerne, så ble klubbene raskt enige.
Helberg er som kjent fra Nordreisa og vender dermed tilbake til moderklubben, mens Løvland Rygh er lyngengutt og prøver seg nord for Lyngenfjorden for første gang.

Ved at de to forsvinner nordover, svekkes L/K-stallen. Målsetningen er imidlertid at når folk forsvinner ut av stallen, så skal nye inn. L/K stallen skal være på rundt 25 mann og vi er ikke helt der nå. Én eller to solide forsterkninger kommer forhåpentligvis i løpet av tidlig august.

Vi ønsker Aleksene lykke til i Nordreisa!
Treningsleir Piteå:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jul 2010

Internasjonalt tap
L/K fikk seg et tap mot svenske Alvik IK onsdag.
I et alldeles vanvittig regnvær på Liko Arena utenfor Luleå måtte L/K se seg slått av hjemmelaget onsdag kveld. 4-2 ble sluttresultatet etter at det sto 1-1 til pause. Steffen Dreyer startet på benken, men kom inn da Andreas Løvland fikk seg en smell. Steffen trengte bare noen få minutter på banen før han satte inn 1-1 etter en pasning fra Stig-Roar Hansen Rognli.

I andre omgang tar L/K ledelsen etter en vakker pasning og en like vakker avslutning fra henholdsvis Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross. Men så slipper L/K inn et par enkle mål etter dødball, der Alvik får headet ganske uforstyrret i mål. Alvik setter ett til tyve minutter før slutt, og L/K makter ikke å hente inn forspranget.

L/K så ut til å ha fin kontroll på matchen i starten og var klart best. Derfor var det overraskende at Alvik klarte å score fire mål, selv om ett av dem var ett selvmål av L/K der kaptein Mats-Haakon Karlsen ga et vanskelig tilbakespill til keeperdebutant Kristoffer Granås (15). Et såpeglatt og vanskelig underlag skal riktignok ta litt av skylden for den. L/K lot seg i litt for stor grad prege av de vanskelige forholdene og mange av spillerne spilte under pari. Tunge L/K-bein etter harde treningsøkter er nok en forklaring på det. Samtidig var det gledelig nok noen som spilte en god kamp, og i dag velger vi å trekke fram Ole Remi Hausner og Joakim Flatvoll.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Stig-Roar Hansen Rognli; Ole Remi Hausner, Ole Oscar Ross, Espen Haugen, Tarjei Hansen Gautestad; Andreas Løvland, Morten Nilsen

Innbyttere: Steffen Dreyer, Jonas Samuelsen, Rudi Dreyer, Christer Steinvik, Jøran Grønnbakk Åsheim, Alexander Løvland Rygh


FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jul 2010

30 poeng og ferie
L/K fikk endelig revansjert fjorårets bitre bortetap mot BOIF.

Det var på alle måter fortjent at L/K til slutt rodde i land en knepen 1-0 seier i BOIF-land lørdag. L/K spilte tidvist godt i første omgang og burde ledet mer enn 1-0. Tarjei Hansen Gautestad satte den første sjansen i mål allerede etter to minutter og ikke mange ville veddet på at det skulle bli kampens eneste mål.

Enda færre ville nok inngått det veddemålet da BOIF fikk et korrekt idømt straffespark etter kvarteret i første omgang. Men Jørgen Vik liker rene lakener og reddet straffen med et tigersprang nede i venstre hjørne.

L/K fikk til mange fine angrep i kampen. I Ole Oscar Ross jobbfravær fikk Christer Steinvik sjansen fra start på høyrekanten og han kombinerte flere ganger fint med Andreas Løvland og ikke minst høyreback Joakim Einebakken Nilsen. På andre flanken sprang backfenomenet Øyvind Garfjell opp og ned så murpussen flasset av på tribuneanlegget. Innleggene var gode men verken Løvland, Morten Nilsen eller Tarjei Hansen Gautestad klarte å omsette de i mål - selv om det var vanvittig nært ved flere anledninger.

Andre omgang ble ikke like L/K-dominert som første. BOIF hadde initiativet i en periode midtveis i første omgang og hadde flere oppløp som kunne blitt farlige. Men noe fyrverkeri av sjanser og dramatikk var det ikke før mot slutten av omgangen. Først har L/K noen eventyrlige sjanser til å score først og fremst ved Morten Nilsen. Men ballen led av nett-allergi i dag, noe som ble ekstra synlig da L/K fikk straffe godt på overtid. Nilsen tar rennafart og klinker ballen i stolpen og ut i verdensrommet.

Det var imidlertid liten tid for BOIF til å gjøre noe særlig for å berge uavgjort etter det. Men kampen var ikke slutt likevel. Først får Tarjei Hansen Gautestad ett gult kort til og dermed rødt. Dermed må han sone mot Salangen 31. juli. Så, fire minutter på overtid, springer Morten Nilsen fra BOIF-forsvaret og dundrer ballen forbi BOIF-keeperen og i stolpen - cirka 27 centimer over stedet han traff like før.

Men da var kampen også over og L/K kunne ta fotballferie med 30 poeng og andreplass på tabellen -tre poeng bak Skarp.

* Aldri en kamp på Rustadhøgda uten litt utenomsportslige episoder. I fjor var det vanvittig uvær som førte til et 20 minutters opphold i kampen. Lørdag  møtte hoveddommeren rett og slett ikke opp. Det kan faktisk undertegnede i farten ikke huske at har skjedd før i en L/K-kamp og hektisk telefonvirksomhet i forkant av kampen nyttet lite. Linjedommer John-Arnar Hansen tok ansvar og dømte kampen med én linjemann. Duoen kom fra det med æren i behold, noe man ikke kan si om dommeren som ikke møtte opp. Hvem som egentlig skulle vært på plass på Rustadhøgda og hvor feilen ligger blir opp til kretsen å finne ut av. Men det er beklagelig at sånt skjer.

* Tarjei Hansen Gautestad scorte sitt åttende seriemål for sesongen. Kjempesterkt av mannen fra Dalen. Målet mot BOIF var en solid prestasjon av Tarjei, som spilte sin 25. kamp i L/K-trøya.

* Andreas Løvland spilte sin 60. A-lagskamp og er sammen med Øyvind Garfjell og Mats-Haakon Karlsen de eneste som har spilt alle seriekampene fra start i år. De to sistnevnte har sågar spilt alle kampene fra start i år, inkludert treningskamper og cupkamper - 19 i tallet.

* Ytterligere fire spillere har kun gått glipp av én seriekamp i vårsesongen: Morten Nilsen, Jørgen Vik, Joakim Flatvoll og Tarjei Hansen Gautestad. Mens Andreas Holm, samt Olene Hausner og Ross har stått over to seriekamper hver. Det forteller om stabilitet.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Andreas Løvland, Espen Haugen, Christer Steinvik, Ole Remi Hausner; Tarjei Hansen Gautestad, Morten Nilsen

Innbyttere: Aleksander Helberg, Jøran Grønnbakk Åsheim.

 

 

 
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2010

L/K 2 revansjerte seg
Slo Ullsfjord 11-0 på Geitnes i kveld.

Allerede etter første omgang sto det 7-0 til L/K-reservene i den utsatte kampen på Geitnes i kveld. Steffen Dreyer satte fire mål (inkludert et ekte hat-trick), i tillegg til at Fredrik P. Johansen, Alexander Løvland Rygh og Jøran Grønnbakk Åsheim kom på scoringslisten før pause.

I andre omgang satte L/K2 inn fire nye mål, signert Fredrik P. Johansen, Alexander Løvland Rygh, Aleksander Helberg og Ole Remi Hausner.

En solid gjennomført kamp av L/K 2. Det var mange av spillerne som gjorde en betraktelig kamp i L/K-trøya enn tilfellet var i kampen mot Kroken for noen dager siden.

Med seieren i dag, kan L/K 2 ta fotballferie med tolv poeng. Kampen i dag skulle egentlig gått forrige helg, men L/K gikk med på å flytte kampen etter ønske fra Ullsfjord.

L/Ks lag: Erlend Strand; Jonas Samuelsen, Jan Robin Bjørn, Tomas Einebakken Nilsen, Oskar Leiros; Fredrik P. Johansen, Cato Larsen, Aleksander Helberg, Jøran Grønnbakk Åsheim; Steffen Dreyer, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Martin Strand, Daniel Kristiansen, Henning Skogvang, Ole Remi Hausner, Henning Hansen, Lasse Simonsen.

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby

Ingen gule kort til L/K
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jun 2010

L/K2 fulgte ikke opp

Andrelaget klarte ikke å kopiere seiersoppskriften fra gårsdagens A-kamp.

Det ble tap 2-4 mot Krokelvdalen i ettermiddagens 5. divisjonskamp på Geitnes. En skuffende kamp fra L/K2s side, men gledelig at Steffen Dreyer fant målet for andre (og tredje) gang denne helga. Han satte nemlig begge målene mot Krokelvdalen.

L/Ks lag: André Waage; Hans Roar Karlsen, Uno Nesvik, Jan Robin Bjørn, Oskar Leiros; Joakim Einebakken Nilsen, Tomas Einebakken Nilsen, Fredrik P. Johansen, Jonas Samuelsen; Alexander Løvland Rygh, Steffen Dreyer

Innbyttere: Lasse Simonsen, Cato Larsen

Gule kort L/K: Fredrik P. Johansen, Alexander Løvland Rygh, Joakim Einebakken Nilsen

 
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jun 2010

Tok skalpen på serielederen

Skarp klarte ikke å stå imot L/K og maskinen Morten Nilsen i regnværet på Polleidet.

Foto: Jo Are Vik

Etter 0-0 i kamp 12 på tippekupongen til pause og et bortelag som hadde det lille overtaket, kom L/K fryktelig tilbake i andre omgang. Toppscorer Morten Nilsen satte inn to kjappe etter sterke prestasjoner og da Steffen Dreyer scorte 3-0 målet var det lite som tydet på at Skarp skulle klare å fighte seg tilbake i kampen.

Skarp fightet, men det ble med den ene scoringen av Erik Bertelsen etter corner. L/K sto på som løver i regnværet og vant svært fortjent 3-1 til slutt.

L/K fikk den første sjansen allerede etter to minutter da Tarjei Hansen Gautestad spiller Ole Oscar Ross igjennom på høyresiden. Ross setter avslutningen utenfor. Skarp begynner å spille ball og tar førersetet i kampen. Flere ganger er det fare på ferde foran L/Ks Jørgen Vik, men det ender godt. Men det var nære på da en Skarp-fot beinet ballen over Vik. Heldigvis var kaptein Mats-Haakon Karlsen på plass og beinet ballen bort før den passerte streken.

L/K fikk imidlertid godt grep om forsvarsspillet etter hvert i omgangen og stopperparet Flatvoll/Karlsen tok seg godt av den livsfarlige spissduoen Sokki/Lund.

Den trenden skulle fortsette i andre omgang. Men nå skulle i tillegg Skarp få alvorlig trøbbel med seriens toppscorer Morten Nilsen. Etter 49 minutter slår backfenomenet Øyvind Garfjell en pen ball inn i feltet til hengespiss Tarjei Hansen Gautestad. Han vinner en hodeduell og plutselig er Morten Nilsen igjennom og med utsiden av høyrefoten setter Nilsen inn 1-0 på Polleidet. Jubel i regnværet!

Fem minutter senere er sør-tverrfjordingen på ferde igjen. En gjenvinning av Andreas Løvland havner hos Ole Oscar Ross. Han setter fart og slår til Morten Nilsen litt ute til høyre for målet. Behersket bruker Nilsen innsiden av høyrefoten og setter ballen iskaldt til side for Tor Inge Kristiansen i Skarpburet. 2-0 og en H nærmer seg på tippekupongen.

En sugende gressmatte på Polleidet krevde sitt. Både Rudi Dreyer og Tarjei Hansen Gautestad kastet etter hvert inn håndkleet, og Ole Remi Hausner og en revitalisert og spillesugen Steffen Dreyer kom inn. Sistnevnte har stått over de tre siste kampene men var tilbake i dag og var rolig og sikker da han fikk sjansen til å sette 3-0. Andreas Løvland jobbet utrettelig i dag og forfølger en lang ball dypt inne i Skarp-forsvaret. Han vender opp og spiller en framadstormende Dreyer helt alene med Skarp-keeperen. Dreyer viser ingen nåde og setter sitt 118 mål for L/K i sin 235. kamp. Ikke mange av dem har vært som innbytter.

Selv om Skarp gjør det de kan for å få inn en redusering, så blir det for lite for sent da Erik Bertelsen klarer å scorer fire minutter før slutt. Til tross for et visst trykk inne i boksen, så renser L/K godt unna.

Morten Nilsen ble, veldig fortjent, kåret til dagens L/K-gutt. Tomålsscoreren valgte i sin tur å trekke fram Espen "Hulk" Haugen for innsatsen på midtbanen i dag. Haugen jobbet som en galeislave i 90 samfulle minutter og tok etter hvert luven av det meste Skarp prøvde å skape på midten av banen. En duellspiller av rang. Når det er sagt, så var det mange L/K-spillere som spilte over pari i dag - helt fra bombesikre Jørgen Vik i mål til spydspiss Morten Nilsen.

For spenningen i serien var denne seieren helt avgjørende. Hadde Skarp vunnet i dag, ville forspranget deres vært på ni poeng. Nå er det i stedet bare tre poeng opp til serielederen. Se tabellen her!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjel; Rudi Dreyer, Espen Haugen, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Tarjei Hansen Gautestad, Morten Nilsen

Innbyttere: Ole Remi Hausner, Steffen Dreyer, Joakim Einebakken Nilsen

Dommer: Stig Are Sørensen, Ulfstind - meget god

Gult kort L/K: Øyvind Garfjell

Joakim Flatvoll og Espen Haugen jublet for tre livsviktige poeng i toppkampen mot Skarp. Foto: Jo Are Vik
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2010

Kamp 12 på tippekupongen
Toppoppgjøret i FK Fotball-ligaen er også interessant for Norsk Tipping.

Lyngen/Karnes møter lederlaget Skarp til toppoppgjør på Polleidet lørdag.

Kampen er satt opp som kamp 12 på tippekupongen og dermed er kampen også flyttet fra 15.00 til 16.00.

L/K møter Skarp, som imponerende nok har vunnet ale sine 10 kamper hittil i sesongen. Det betyr 30 poeng, mens hjemmelaget har tapt to av sine ti og står med 24 poeng på andreplass. Skal det bli noen spenning rundt serietittelen i høst så bør med andre ord L/K vinne kampen - som altså også blir et gjensyn med Polleidet stadion. Gressbanen er grønn og fin og er klar til å ta imot Sokki og co.

 
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jun 2010

Kjedelig kamp - dramatisk slutt
L/K gikk på sitt første bortetap i årets serie

Til tross for at Morten Nilsen scoret sitt 16. seriemål for sesongen og tok L/K i ledelsen etter 19 minutter av kampen, klarte ikke L/K å berge poeng på Finnsnes i dag.

FIL kvitterte umiddelbart på straffespark og det sto 1-1 til pause. Og etter en sjansefattig andre omgang går FIL opp i ledelsen like før slutt. L/K får imidlertid straffespark i de aller siste sekundene av kampen. Andreas Løvland tar ansvar, men misser og dermed er årets første bortetap et faktum.

Hjemmelaget hadde fokus på det defensive og skapte knapt målsjanser i det hele tatt på sin egen hjemmebane. L/K var ikke mye bedre i sjanseprotokollen og klarte bare unntaksvis å trenge igjennom den grønne forsvarsmuren.

1-0 målet til L/K var dog en liten perle. Joakim Einebakken Nilsen (15) spiller Morten Nilsen nydelig igjennom og FK Fotball-ligaens toppscorer tar ballen med seg og setter sikkert inn sitt 16. seriemål. Ekstra bittert at FIL får et litt billig men slett ikke ukorrekt straffespark like etterpå. Thomas Berntsen går ned i feltet i en duell med Mats-Haakon Karlsen. Leif Arne Brekke er sikkerheten selv fra straffemerket.

Mot slutten av andre omgang innser L/K at det ikke blir mål hvis man ikke satser maks framover. Med fire spisser og tynt med folk bakover satser L/K alt for å få tre poeng. Andreas Løvland og Morten Nilsen har gode tilbud, men L/K virker ikke spesielt målfarlige i dag. I stedet er det FIL og Andreas Semmingsen som utnytter dårlig L/K-forsvarsspill og setter inn 2-1. Straffesparket like etterpå er det FIL-keeper Andreas Mortensen som står for når han feller Morten Nilsen. Men 17-årige Andreas Løvland klarer ikke å overliste samme Mortensen og dermed er L/Ks første bortetap et faktum.

Nå blir seriefinalen mot ubeseirede Skarp neste helg en uhørt viktig kamp. Vinner Skarp der har de ni poengs forsprang på oss. Det bør alle L/K-ere være interessert i å unngå.

* Henning Hansen vikarierte i dag med stort hell som erstatter for en syk Jørgen Vik. Vik måtte kaste inn håndkleet i dag morges, men Hansen var klar til å steppe inn.

FIL - L/K 2-1 (1-1) 1-0 Morten Nilsen (19), 1-1 Leif Arne Brekke (str) 21, 2-1 Andreas Semmingsen (90).

L/Ks lag: Henning Hansen; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Rudi Dreyer, Joakim Einebakken Nilsen, Espen Haugen, Andreas Løvland; Tarjei Gautestad, Morten Nilsen.

Innbyttere: Christer Steinvik, Alex Løvland Rygh, Jøran Grønnbakk Åsheim.

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby - god

Gult kort, L/K: Espen Haugen
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jun 2010

Sliteseier mot Senjareservene

Men det gjør godt å vinne sliteseire også! Og Morten Nilsen scoret tre nye mål. Da blir det en hat-trick med pølser også.

4-2 seieren i dag var på ingen måte av det trygge slaget. Et godt Senja2-lag skapte tidvis trøbbel for L/K-guttene, men det var likevel fortjent at det alle tre poengene ble igjen i Lyngen.

Morten Nilsen var som vanlig ustoppelig og satte inn tre nye mål på Geitnes. Ole Oscar Ross satte inn det fjerde målet.

L/K har hatt et godt tak på Senjas førstelag i serieoppkjøringen. Tre kamper har endt med tre seire, men likevel var Senja-reservene vi møtte i dag en relativt hard nøtt for kaptein Karlsen og hans menn.

Med Tarjei Hansen Gautestad opptatt med eksamensforberedelser i dagens kamp, var trener Dan-Håvard Johnsen tvunget til å gjøre rokkeringer på laget som slo TIL 3 for en knapp uke siden. Ole Remi Hausner var tilbake etter karantene og litt leggtrøbbel og kom inn på elleveren. I tillegg ryddet en Johnsen med eneansvar i dagens kamp (Roger Lange er på ferie) plass til Espen Haugen fra start. Og det viste seg å være et lurt trekk. Haugen spilte en veldig god kamp på midtbanen og fulgte Morten Nilsen helt til døra i kampen for å bli man of the match.

Etter noen feite tilbud tidlig i kampen, var det duket for et fantastisk L/K-angrep. Backfenomenet Øyvind Garfjell gjør en glitrende jobb på venstrekanten. Spiller inn i banen til Ole Remi Hausner som viser silkefot med pasningen tilbake til Garfjell. Øyvind slår ballen inn til Morten Nilsen som fra 14-15 meter setter ballen kontrollert i hjørnet. 1-0 og VM-referansene haglet på L/K-benken.

Men i likhet med kampen mot TIL 3 gir L/K fra seg en tidlig ledelse på en dødball. Et frispark fra langt hold blir stusset videre i feltet og inn i det lengste hjørnet til keeper Jørgen Vik. En lettkjøpt mål, men likevel ingenting å ta lett på. Heldigvis har Morten Nilsen mer på lager. Han får en pasning på midtbanen, vender nydelig opp og tilbakelegger alle motstander før han setter ballen bak Senja2s gode keeper Marco Anelli. 2-1 til pause.

I pausen rokkerer Johnsen litt på laget. Han setter inn Alexander Løvland Rygh på topp og tar av Christer Steinvik. Ross blir ny høyrekant. Og det er nettopp Ross som tar vare på en L/K-kontring, avanserer forbi forsvarsverkene til senjaværingene og setter ballen kaldt i langhjørnet. 3-1 og L/Ks 50. seriemål hittil i år.

Så gjør Jørgen Vik en sjelden feilberegning og slipper inn et løst frispark fra Senjas Tony Jensen. På 3-2 blir det spennende igjen, men Morten Nilsen har nok spenning i hverdagen som kuldemontør. Like før slutt tar han ballen sjøl, setter fart mot hjertet av Senja-forsvaret før han klinker ballen ned i hjørnet. Spektakulert og rått! 

Som sagt fullt fortjent seier i en kamp der L/K slapp inn to nye dødballmål og var litt rufsete bakover, men der både gode enkeltprestasjoner og godt lagspill sørget for at det ble seier likevel.

* Ustoppelige Morten Nilsen scoret sitt 13, 14, og 15 seriemål for året. Han har totalt 22 mål for L/K i år og er i fryktsom form for tiden. Han topper scoringsstatistikken i FK Fotball-ligaen, foran Aslak Sokki.

* Det er faktisk fjerde gangen i år at Morten Nilsen scorer tre mål eller mer i én kamp. Han scoret tre mål mot Skjervøy og Ishavsbyen, i tillegg til sine seks mot Laksvatn.

 

1-0 Morten Nilsen (29), 1-1 (40), 2-1 Nilsen (45), 3-1 Ole Oscar Ross (67), 3-2 (74), 4-2 Nilsen (88)

L/Ks lag: Jørgen Vik; Øyvind Garfjell, Joakim Flatvoll, Mats-Haakon Karlsen, Andreas Holm; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Christer Steinvik, Espen Haugen; Ole Oscar Ross, Morten Nilsen.

Innbyttere: Alex Løvland Rygh, Rudi Dreyer, Joakim Einebakken Nilsen

Gult kort L/K: Rudi Dreyer

Dommer: Ragnar Dahl - god og myndig i 90 minutter
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2010

Tre nye for Morten
Morten Nilsen måtte stå over siste A-kamp. Det måtte Valhall svi for.

I lørdagens 5. divisjonskamp var det de rutinerte som tok tak for andrelaget til L/K. Morten Nilsen var tilbake etter jobbuke på Svalbard og satte inn tre mål, mens Rudi Dreyer scorte det siste i 4-3 seieren over Valhall på krøllgresset i Tromsdalen.

L/K 2 måtte slite for seieren mot et bra hjemmelag, men dro altså til slutt inn sin tredje trepoenger på rad. Kristoffer Granås (14) debuterte forøvrig fra start i mål på seniornivå og får de beste skussmål for keeperjobben.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jonas Samuelsen, Jan Robin Bjørn, Rudi Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli; Espen Haugen, Martin Strand, Tomas Einebakken Nilsen, Jøran Grønnbakk Åsheim; Morten Nilsen, Joakim Einebakken Nilsen

Innbyttere: Lasse Simonsen, Daniel Kristiansen, Fredrik P. Johansen

Gult kort L/K: Jøran Grønnbakk Åsheim

 
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2010

Tilbake i Skarp-ryggen

L/K og Alexander Løvland Rygh fant tilbake til seiersformelen hjemme på Geitnes i kveld.

 

En høyst fortjent 4-2 seier ble det til slutt mot et ungt men utrolig løpsvillig Til 3 i kveld. Tarjei Hansen Gautestad åpnet ballet med 1-0 etter 9 minutter, men TIL 3 kvitterte etter dødball. Så var Alexander Løvland Rygh, som hadde fått sjansen i fraværet til spissparet Dreyer/Nilsen, frampå og la på til 2-1. Ole Oscar Ross la på til 3-1 på et mål som jeg tør påstå ingen gjør etter ham i 3. divisjon - og neppe så mange i de øvrige divisjonene heller.

Løvland Rygh legger på til 4-1 etter 52 minutter, men TIL 3 klarer å få en redusering etter 69 minutter og det blir et snev av spenning en periode.

Men L/K er det beste laget og skaper mye sjanser mot slutten - uten at ballen vil i mål. 4-2 er nok et resultat gjestene skal si seg mest fornøyd med.

Iogmed TIL3 gode start på sesongen, var det et toppoppgjør som utspant seg på Geitnes i kveld. L/K-trener Roger Lange kjenner naturlig nok TIL godt, og advarte før kampen mot et løpsvillig og godt trent TIL-lag.

L/K kom likevel best i gang med en nykomponert spissrekke med søskenbarnene Løvland og Løvland Rygh og en midtbanefirer med Aleksander Helberg i ankerrollen og nyankommede Christer Steinvik på venstrekanten. Hjemmelaget tok da også ledelsen etter ni minutter. Et langt framspill fra backfenomenet Øyvind Garfjell blir stusset videre av spiss for dagen, Andreas Løvland. Ballen havner borte hos høyrekant Ole Oscar Ross og han gjør det han gjør bedre enn de fleste - avanserer til dødlinja og så noen meter langsmed linja før han legger tilbake til en fremadstormende Tarjei Hansen Gautestad. Gutten fra Dalen setter sikkert inn ballen - hans sjette seriemål i år.

TILs første sjanse kom på en dødball som blir slått inn i feltet fra L/Ks venstreside. Ballen blir slått presist inn foran mål og der dukker Preben Røtvold opp og header ballen i lengste hjørne. Passivt forsvarspill av L/K.

L/K aktet imidlertid ikke å gi fra seg initiativet i kampen. Høyreback Andreas Holm er på høgget og sender avgårde en uimotståelig suser fra 30 meter pluss. Ballen går i tverrliggeren og ut og der er Alexander Løvland Rygh påpasselig frampå og saksesparker inn 2-1.

3-1 målet sto Ole Oscar Ross for. Og bare ham. Jørgen Vik får assist for at han kastet ballen til Ross, som i starten av angrepet befant seg midt på egen banehalvdel. Ti-femten sekunder senere befant ballen seg i nettet og Ross i en klynge av jublende L/K-spillere. Raidet i forkant av målet var det rett og slett klasse over. Til tross for at TIL 3 hadde mange spillere bak ballen klarte de rett og slett ikke å stoppe Ross, som sprang og driblet bort alt som var på høyresiden før han fortsetter løpet parallelt med dødlinja og setter ballen i lengste. Helt utrolig av Ross, som ikke uventet ble kåret til Dagens L/K-gutt.

3-1 til pause og da Alexander Løvland Rygh la på til 4-1 etter 52 minutter med sitt 3. seriemål for sesongen, så det ganske trygt ut. Forarbeid av Øyvind Garfjell og ny assist fra Ole Oscar Ross i forkant av Mål-Ryghs scoring. Men TIL 3 ligger ikke høyt oppe på tabellen for ingenting. Ungguttene løper og jobber det de er gode for og tyve minutter før slutt får de sin redusering etter pent spill. I perioden etter reduseringen har L/K sin dårligste periode i kampen. Litt dårlig topp-press og litt slitne bein ga TIL-guttene litt mer rom enn godt var. TIL har et par farlige sjanser til å redusere ytterligere, men Jørgen Vik er ikke i humør til å slippe inn tre mål på hjemmebane. Vi velger også å trekke fram Joakim Flatvoll fra dagens backfirer. Han gikk foran og viste forskjellen mellom gutter og menn i duellene i hans kanskje beste kamp for året.

I stedet er det L/K som våkner igjen. Lange og Johnsen kaster innpå noen unggutter selv - Jøran Grønnbakk Åsheim og Joakim Einebakken Nilsen, i tillegg til rotfreseren Espen "Hulk" Haugen og det blir straks mer liv i leiren. En rekke sjanser "goes begging" som det heter og at til slutt bare ble 4-2 er ganske utrolig. Men avslutningene var enten altfor svake (Christer Steinvik og Joakim Einebakken Nilsen) eller så gikk de på keeper (Andreas Løvland) eller utenfor (Øyvind Garfjell).

4-2 er uansett nok til å klatre opp på andreplass på tabellen igjen - tre poeng bak et Skarp-lag med full poengpott så langt.

* Christer Steinvik gjorde en fin debut for L/K og fikk vist fram fart, innleggsfot og pasningsspill på sin venstrekant.

* L/K stilte uten tre av de som har startet alle de syv foregående seriekampene - Ole Remi Hausner, Morten Nilsen og Steffen Dreyer. Av de tre er det kun Nilsen som garantert er tilbake i hjemmekampen mot Senja 2 mandag.

* Ole Oscar Ross scorte sitt 25. mål for L/Ks A-lag. Dermed er han oppe på like mange mål som Pål Karlsen og Oddbjørn Karlsen. Men med litt bedre målsnitt enn de to 90-tallsheltene...

* Sesongdebut i serien for stortalentet Jøran Grønnbakk Åsheim.

* Stig Nordby - gammel Karnes-kjempe - var tilbake på gamle tomter på Geitnes. Denne gangen som lagleder for TIL 3, der sønnen hans spiller.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Aleksander Helberg, Tarjei Hansen Gautestad, Ole Oscar Ross, Christer Steinvik; Andreas Løvland, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Joakim Einebakken Nilsen, Espen Haugen, Jøran Grønnbakk Åsheim

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby - bra kamp

Ingen gule kort til L/K
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jun 2010

To nye inn - én tar pause

Det skjer ting i L/K-stallen i forkant av sommerferien.

To nye unggutter er klare for spill i L/K-trøya. Begge to har spilt i den før - på aldersbestemt nivå for samarbeidslaget L/K FIL. Vi snakker om furuflatingen Tomas Einebakken Nilsen (18) og storfjordingen Christer Steinvik (19).

Førstnevnte er storebror til Joakim, som kom til L/K i vinter og har på mange måter en lik fotballfortid som lillebroren i L/K. Begge har vært sentrale på de samarbeidslagene L/K har hatt med Furuflaten, men mens Joakim tok overgang til L/K da han kom i senioralder, valgte Tomas å spille for Stakkevollan. Der har han vært i et par sesonger nå, men ønsket seg nå tilbake til hjemkommunen. Tomas kan spille både midtstopper og midtbane, men er i første omgang mest aktuell som midtstopper er hans fysikk og rolige spillestil kommer til sin rett. Han får drakt nummer 19 i L/K-stallen og sin debut i kveld for L/K 2 mot Kvaløya 2.

Christer Steinvik er et kjent fotballnavn for de som har fulgt med i 3. divisjon avdeling 23 de siste årene. Han har spilt på TUIL 2 i to fulle sesonger og har flere ganger spilt mot L/K. Steinvik er noe så sjeldent som en kantspiller som er god med begge beina. Han er meget hurtig og kan også være alternativ som spiss, og sikkert flere steder der trenerne Lange/Johnsen ser nytten i ham. Christer spilte aldersbestemt for samarbeidslagene L/K FIL, sammen med blant andre L/Ks Andreas Holm og har også vært innom Nordkjosbotn. Han er sønn av velkjente Geir Steinvik, som spilte mye for Lyngen på 80-tallet og som også har en spiller- og trenerfortid i blant annet Furuflaten. Christer sier selv at han på mange måter anser L/K som hans moderklubb, så da har han endelig kommet hjem igjen! Christer er høyaktuell til å få spilletid allerede mot TIL 3 imorgen og vil i så tilfelle få det med drakt nummer 26.

L/K er særs fornøyde med at vi kan være et alternativ for spillere som er fra vår region og som ønsker å satse på fotballen. Christer og Tomas får alle muligheter til å blomstre i L/K hvis de vil det selv. At de nå tar steget tilbake til Lyngen-fotballen viser at de har ambisjoner for karrieren sin framover. Det blir ikke enkelt å spille seg inn i førsteellever-diskusjonen, men begge to har kvaliteter til å klare det. 

Steffen er ute 

Etter Fløya-kampen forrige helg ga Steffen Dreyer (24), L/Ks mestscorende og mest rutinerte spiller i antall kamper, beskjed om at han tar en pause fra fotballen. Steffen, med ti seriemål sålangt i sesongen, har oppgitt personlige årsaker til at han vil ta en fotball-siesta. Den avgjørelsen vil L/K selvsagt akseptere. Det er ingen dramatikk bak avgjørelsen, selv om det aldri er udramatisk at en av søylene i laget blir borte på kort varsel. Steffen har tross alt hatt en imponerende start på sesongen og har vært sentral i det meste som har skjedd offensivt.

L/K har imidlertid valgt å ta det på strak arm og vi håper bare at Steffen finner tilbake til motivasjonen og fokuset som har gjort ham til et fryktet angrepsvåpen for L/K helt siden han slo igjennom som 16-åring i 2002. Vi håper og tror at han er tilbake etter sommerferien med all den punchen og trøkken som kjennetegner en Steffen Dreyer i form. Inntil da, er det opptil de som nå får sjansen i Steffens sted å gjøre savnet etter Steffen på banen minst mulig.
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jun 2010

Sterk L/K 2-seier

L/Ks andrelag tok i kveld sin andre strake trepoenger.

Det ble til slutt 5-0 mot Kvaløya 2 i Skarphallen i kveld etter at L/K 2 ledet 3-0 til pause. Mål av Frode G. Larsen, Fredrik P. Johansen (str) og Martin Strand.

Etter pause puttet Jonas Samuelsen på til 4-0 med et hælspark fra 16 meter (!), før veteranen Frode G. Larsen satte inn 5-0 fra kloss hold etter en fantastisk pasning fra Jonas Samuelsen og et like fantastisk innlegg fra Fredrik P. Johansen. I tillegg tok venstreback Stig-Roar Hansen Rognli seg råd til å svi av et straffespark.

Lagleder Vegard Bjørn Olsen var fornøyd med guttene etter kampen.

- Vi var nok heldige som slapp unna uten baklengsmål. Kvaløya hadde tre-fire store sjanser i andre omgang, men utenom det spilte vi en bra kamp også defensivt, sier Bjørn Olsen.

Tomas Einebakken Nilsen gjorde sin seniordebut for L/K etter overgangen fra Stakkevollan og dannet et solid stopperpar sammen med Jan Robin Bjørn.

* Gledelig å ha Mathias Olsen tilbake etter sykdom. Han fikk seg en omgang på sentral midtbane.

* Aleksander Helberg, Alexander Løvland Rygh, Christer Steinvik, Rudi Dreyer Espen Haugen ble av ulike grunner spart i dagens match. Alle disse fem er aktuelle inn mot A-kampen mot TIL-kampen imorgen. Det er nok flere av de som spilte kampen i dag også. Uansett gledelig at vi har mange gode spillere å velge i både på A-lag og 5. divisjonslag.

L/Ks lag: Erlend Strand; Jonas Samuelsen, Tomas Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Mathias Olsen, Jøran Grønnbakk Åsheim, Martin Strand, Joakim Einebakken Nilsen; Fredrik P. Johansen, Frode G. Larsen

Innbyttere: Lasse Simonsen, Thomas Leonhardsen, Kåre Johnsen

Gult kort, L/K: Joakim Einebakken Nilsen

 
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mai 2010

Årets første tap

Fløya ble for sterke på Geitnes.

Men det ble seier i 5. divisjon.

L/K måtte til slutt bite i kunstgresset og erkjenne sitt første tap i serien i år. Fløya vant 1-2 etter å ha tatt ledelsen 0-1 i 1. omgang. Tromsølaget gikk opp til 0-2 etter 71 minutter. Steffen Dreyer reduserte i det 86. minutt og L/K gjorde sitt for å berge ett poeng i sluttminuttene. Men Fløya sto det av og sluttspurten endte med en slåsskamp på tampen der dommer Vegar Ballovarre valgte å ikke vise kort.

Det var L/K som tok kommandoen på Geitnes. Flere farlige sjanser i innledningen og med normal uttelling hadde L/K tatt ledelsen. Spissparet Morten Nilsen/Steffen Dreyer spilte godt sammen og på høyresiden var Ole Oscar Ross i fin driv tidlig. Nilsen og Ross hadde gode muligheter til å ta L/K i ledelsen og man satt med følelsen av at hjemmelaget ville få første målet i kampen.

Men Fløya viste at det ikke er tilfeldig at de ligger der ligger på tabellen. De er også gode på kontringer og i denne kampen var det lettere for dem å kontre på L/K enn motsatt. Fløya lå lavt med mange mann, men angrep også med mye folk når de bestemte seg for det. Det skapte en viss trøbbel for L/K-forsvaret og etter 39 minutter sprekker det. L/K klarer ikke å avklare et angrep på vår høyreside. Til slutt blir ballen slått inn i feltet og der tar Christopher Tian Olsen seg av 0-1 scoringen med en hurtig dragning og et plassert skudd.

Uvant kamputvikling for L/K og det så ikke ut som at spillerne kom seg helt etter hvilen heller. Mye bedre ble det heller ikke da Lars Elvevold økte til 0-2 etter 71 minutter. L/K flyttet opp mer folk og satset på å skape situasjoner i feltet. Fire minutter før slutt får man sin første redusering etter et flott skudd fra Steffen Dreyer som keeper Thomas Tøllefsen ikke klarer å holde unna nettmaskene. Sluttspurten var innsatsfylt nok, men den bar altså ikke andre frukter enn et slagsmål på overtid. Steffen Dreyer og Alexander Løvland Rygh var de to L/K-spillerne som gikk i bakken og det fremstår som litt underlig at Fløya, og forsåvidt også L/K, fikk fortsette med 11 mann etter den episoden. Men noen betydning for denne kampen ville det uansett ikke hatt.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad; Steffen Dreyer, Morten Nilsen

Innbyttere: Rudi Dreyer for Ole Remi Hausner, Espen Haugen for Tarjei Hansen Gautestad, Alexander Løvland Rygh for Andreas Holm

Gule kort, L/K: Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Steffen Dreyer

Dommer: Vegar Ballovarre - Skjervøy. Klarer seg fint, helt til slagsmålet på overtid.

Seier for L/K 2

I en 5. divisjonskamp etter A-kampen gikk det litt bedre. L/K 2 slo naboene Furuflaten 8-3 etter mål av Espen Haugen, Cato Larsen, Fredrik P. Johansen, Jonas Samuelsen samt to mål hver av Joakim Einebakken Nilsen og en kvikk sesongdebutant Frode G. Larsen. Flere fine mål i denne kampen. Blant annet Jonas Samuelsens langskudd fra minst 30 meter, Joakim Einebakken Nilsens markkryper nede i hjørnet, Espen Haugens høyrefotskudd i krysset og Frode G. Larsens lobb over FIL-keeperen. Eks-L/K-er Stian Kviteberg hadde også et fint mål - et langskudd som dalte over L/K-keeper André Waage, traff bakerste stolpe og så videre inn i mål.
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2010

Seks mål. Hilsen Nilsen
    Morten Nilsen satte seks da et L/K i rekordlune tok Laksvatn for seg på Vollan i ettermiddag. Endelig versjon

 

Det var kanskje ikke helt uventet at L/K skulle vinne kampen mot Laksvatn i dag. Men 11-0 var likevel litt i overkant av det man kunne forvente. Morten Nilsen ble kampens store spiller med seks mål - mange av dem etter veldig godt spill av lagkameratene hans. Men en Morten i form er på rett sted til rett tid og det var han i dag. Når han i tillegg ofrer alt for å nå ballen først, så blir det fort mål.

Spisskollega Steffen Dreyer ventet i det lengste før han scorte, men til slutt ble det to mål på ham også. Ole Oscar Ross, backfenomenet Øyvind Garfjell og Tarjei Hansen Gautestad var de andre målscorerne.

L/K fikk en god start på kampen og spilte seg fram til flere feite sjanser etter hurtig og presist angrepsspill. Målet var nødt til å komme og det var spisskollega Steffen Dreyer som tok ansvar på venstresiden. Han gjør en flott jobb før han legger ballen ut til Andreas Løvland. Han legger inn foran mål og der snuser Morten Nilsen seg fram til sitt første for dagen. Han rekker ballen rett foran LIL-keeperen og dermed 1-0.

Så tar vi målene i kronologisk rekkefølge fram mot pause. Fellesnevneren for de fleste målene er lekre oppløp, pene gjennomspillinger og mye samtidige bevegelser i angrep. I sum ble det altfor mye for Laksvatn, med to tidligere L/K-ere på laget - tvillingene Sigve og Thomas Johansen.

2-0, 12 min: Ole Oscar Ross rusher oppover høyresiden. Legger tilbake til høyreback Andreas Holm som slår inn til Morten Nilsen. Han demper ballen, vender og klinker ballen i stolpen og inn.

3-0, 19 min: Andreas Løvland spiller backfenomenet Øyvind Garfjell igjennom på hans venstreside. Garfjell gjør alt selv og får også avsluttet. Keeperen gjør en redning og returen treffer Garfjell og så tilbake i tverrliggeren. Deretter lander den i føttene til Ole Oscar Ross. Sikkert i hjørnet til 3-0.

4-0, 23 min: Andreas Løvland inn til Morten Nilsen som enkelt kan sette inn sitt tredje for dagen.

5-0, 29 min: Ole Remi Hausner, som spilte en stor 1. omgang, skyter med utsiden av høyrefoten i stolpen fra 22 meter etter at Steffen Dreyer har lagt ballen tilbake til midtbaneeleganten. Returen fra Hausner-skuddet havner, dessverre for Laksvatn, hos Morten Nilsen.

6-0, 38 min: Backfenomenet Øyvind Garfjell slår inn fra venstre. Tarjei Hansen Gautestad møter på første stolpe og hamrer ballen i nettaket med venstre. Meget pen scoring og Gautestads femte seriemål i år.

6-0 til pause. L/K slapp ikke Laksvatn til med noe som helst og pådro seg knapt frispark i hele første omgang. At ikke andre omgang ble like gnistrende, er kanskje forståelig - selv om det ble bare ett mål mindre i omgang to.

7-0 kom etter kort corner allerede etter ett minutt av andre omgang. Backfenomenet Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer står for det og Garfjell får æren av å knalle ballen i mål i korthjørnet.

Etter dette følger en periode der L/K begynner å gjøre ting litt vanskeligere. Litt mer inn i midten, der Laksvatn var mannsterke, og litt mer enmannsprestasjoner som endte opp i ingenting. Samtidig våger Laksvatn seg litt lenger opp i banen, uten at det var snakk om genuine målsjanser. Etter 69 minutter er det likevel klart for 8-0. Ole Remi Hausner spiller backfenomenet Øyvind Garfjell igjennom på venstresiden. Han slår inn foran mål og Morten Nilsen er selvsagt først på ballen og får den i mål med én eller annen kroppsdel.

Syv minutter senere er det Ole Oscar Ross som gjør alt sjøl. Han tar et velkjent raid tvers gjennom hele Laksvatn, Kantornes og litt av Lavangsdalen, runder keeper og legger ballen på sølvfat til Morten Nilsen. Han scorer sitt sjette og siste mål for dagen og tangerer dermed storfjordingene Rune Kristiansens seks mål mot Ramfjord en augustdag i 2007 og Steffen Dreyers seks mål mot Skognes i september 2008. Nå var Nilsen farlig nært både 7 og 8 mål i dag, men var likevel rimelig effektiv.

10-0 og 11-0 sto Steffen Dreyer for. Først etter nok en kort corner i lag med Øyvind Garfjell etter 82 minutter der Steffen får god tid til sette ballen i mål med høyreslegga. Så to minutter senere når Morten Nilsen ofrer seg og ballen faller pent til spisskollegaen. Han er safe og setter inn sitt andre for dagen - og hans niende seriemål i år.

Med seieren i ettermiddag er L/K tilbake på tabelltoppen i FK Fotball-ligaen. L/K har bedre målforskjell en Skarp, som også er ubeseiret så langt. Med 11-0 i dag scorte vi også ett mål mer enn Skarp klarte mot laksvatningene forrige helg.

* Morten Nilsen spilte sin 50. kamp for L/K i dag. På de kampene har han scoret 34 mål...

* Backfenomenet Øyvind Garfjells mål i dag var hans 30. A-lagsmål for L/K.

* Stig-Roar Hansen Rognli sesongdebuterte i serien da han kom inn på venstrebacken etter rundt 70 minutter. Øyvind Garfjell spilte venstreving siste del av omgangen.

* Seieren i dag var L/Ks største borteseier i historien, siden sammenslåingen i 1989. Tidligere var 10-0 seieren over Kvaløysletta i seriepremieren i 2002 den største seieren.

Kommende lørdag er det Fløya som stiller på Geitnes for å gi L/K kamp. Det blir et aldri så lite revansjeoppgjør, som jo tapte cupkampen mot Fløya nettopp hjemme på Geitnes. Vi satser på fint vær, mye folk og feststemning lørdag!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad; Morten Nilsen, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Joakim Einebakken Nilsen, Espen Haugen

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - full kontroll i lettdømt kamp
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mai 2010

To mål i minus
L/K 2 klarte ikke å ta poeng borte mot Storsteinnes.

I en relativt sjansefattig kamp ble det til slutt hjemmelaget som beholdt alle poengene. 2-0 ble det til slutt. L/K hadde sine sjanser, fortrinnsvis ved Joakim Einebakken Nilsen og Alexander Løvland Rygh, men effektiviteten i årets to første kamper i 5. divisjon har ikke vært all verden.

L/K 2 stilte med et ungt lag, men burde likevel hatt gode muligheter til å slå STIL.

L/K 2 fikk Alexander Løvland Ryght utvist på 1-0 like før slutt. Banens klart beste spiller var Espen "Hulk" Haugen, som kriget og slet på midtbanen i samfulle 90 minutter.

14-åringen Henning Skogvang fikk sin seniordebut da han fikk en drøy omgang på midtbanen for L/K2.

L/Ks lag: Erlend Strand; Jonas Samuelsen, Kåre Johnsen, Jan Robin Bjørn, André Waage; Espen Haugen, Oskar Kleveland Leiros, Martin Strand, Hans Roar Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen; Alexander Løvland Rygh

Innbyttere: Henning Skogvang og Daniel Kristiansen

Gule kort, L/K: Espen Haugen og André Waage

Rødt kort, L/K: Alexander Løvland Rygh
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mai 2010

Laksvatn-kampen flyttes
Ingen gresspremiere i pinsehelga.

L/Ks kamp mot Laksvatn er flyttet fra gressbanen på Laksvatn til kunstgressbanen på Nordkjosbotn.

På grunn av litt våte værprognoser satser ikke hjemmelaget på å ta i bruk gressbanen på Laksvatn ennå. Dermed går kampen på nøytral grunn på Vollan.

Tidspunktet er imidlertid uforandret - 13.00 på mandag.

Anbefaler flest mulig lyngsværinger til å ta den korte turen til Nordkjosbotn for å se L/K-guttene i bortekamp!

 

 
Bendit Cup 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Mai 2010

Bendit Cup utsettes til høsten!

 

Det er i dag besluttet å utsette årets Bendit Cup til 2010. Vi kommer tilbake med ny dato for arrangementet, samt ny innbydelse i løpet av denne uken.

L/K beklager dette, men lover å komme sterkt tilbake på høsten.

 

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2010

Tre nye Nilsen-mål
5-0 til L/K og god stemning på Geitnes i dag. Endelig versjon

Morten Nilsen var farlig for Ishavsbyen-forsvaret i dag. Såpass farlig at han får mannsmarkering i drikkepausene også.

L/K slo solide Ishavsbyen 5-0 på Geitnes. Overbevisende seier av L/K-guttene, som vartet opp med tidvis partyfotball i sprengvarmen.

Ole Remi Hausner åpner ballet med en vakker 1-0 scoring fra 25 meters hold. Deretter fulgte tre mål av Morten Nilsen, før spissmakker Steffen Dreyer setter punktum med 5-0.

L/K har lagt seg til en ny vane i de siste kampene, nemlig gode åpninger. Før det hadde gått fem minutter på Geitnes i dag hadde Ole Oscar Ross plagd IFK-forsvaret ved to anledninger. På den første gjør han alt sjøl, men blir såvidt stoppet av en utrusende Ørjan Ervik i IFK-buret. På det andre går han til dødlinjen, før han legger inn til Morten Nilsen foran mål. Han misser utrolig nok på den, men skulle komme sterkere tilbake.

Etter 14 minutter kom et høyst fortjent ledermål for L/K. Morten Nilsen jager en lang ball i det ikke ubetydelige bakrommet som IFK av én eller annen grunn skapte gang på gang. Nilsen rekker ballen på venstrekanten og legger den pent ut til en fremadstormende Ole Remi Hausner. Han klapper til kula som finner det for godt å suse fullstendig utagbart forbi IFK-keeperen og i mål. Et meget pent mål fra unge Hausner - hans tredje seriemål i år.

Om 1-0 var pent, så var spillet i forkant av 2-0 målet ikke noe dårligere. Backfenomenet Øyvind Garfjell terroriserer ikke bare folk på sin venstreside. 60-meters-crosseren over til Ole Oscar Ross på L/Ks høyreside var nok litt plagsom for IFK-forsvarere på motsatt side også. I hvert fall rekker Ross ballen og får den pent under kontroll. Så finner han Morten Nilsen som selvsagt er inne i feltet. Han setter sitt første for dagen fra kloss hold.

Etter 2-0 scoringen har L/K en litt roligere periode, og IFK får vist at de ikke er kommet til Geitnes for å legge seg ned og dø. IFK skaper et par sjanser på rappen, men Jørgen Vik viser matchvinneregenskapene sine og holder buret rent.

To minutter før pause, og etter et par nesten-mål fra Morten Nilsen, får sør-tverrfjordingen god tid inne i feltet. Han tar bronseballen i sjonglering før han bestemmer seg for å tverrvende og avslutte. En knallperle var det ikke, men mer enn godt nok til å få 3-0 i målprotokollen. Sterkt av Nilsen og 3-0 til pause.

Kampens peneste angrep var kanskje likevel det som foranledet 4-0 målet. Ole Oscar Ross er nok engang sentral i begivenhetene. Han spiller Steffen Dreyer lekkert igjennom på høyresiden. Dreyer avanserer mot dødlinjen og spiller spissmakkeren Nilsen uselvisk fri på åpent mål. Nilsen setter sitt tredje for dagen. Da var det spilt 52. minutter og L/K-trener Dan-Håvard Johnsen tar fram festfotball-superlativet på benken.

Fem minutter senere kommer det femte målet for dagen. Denne gangen setter Ole Oscar Ross kursen rett mot IFKs midtforsvar. Vanskelig å vite om man skal støte eller falle da, men IFK rekker ikke å gjøre så mye før Ross spiller Steffen Dreyer igjennom. Dreyer setter full speed, runder keeper og pirker inn sitt syvende seriemål for sesongen.

Den siste halvtimen fortsetter L/K å skape sjanser men flere mål blir det ikke. Øyvind Garfjell viser seg fram på publikumssiden med farta si men verken han eller noen andre klarer å sette 6-0. Et sjeldent trippebytte gir Espen Haugen og Rudi Dreyer sine seriedebuter for året, i tillegg til at Aleksander Helberg fikk seg en ny kamp. Ekstra godt å se Rudi Dreyer tilbake på banen. Han gjorde en god figur som midtbaneanker den knappe halvtimen han fikk.

Kampen sett under ett var seieren svært fortjent. Selv om L/K-keeper Jørgen Vik kan takkes ekstra for at han klarte å holde nullen etter gode IFK-forsøk, så hadde i sannhet også IFK-keeper Ørjan Ervik sine øyeblikk på Geitnes i dag. L/K burde ha scoret en god del mer enn de fem det ble, men i enkelte kamper er uttellingsprosenten under femtiprosent og av og til over. I dag var den under...

L/K troner fortsatt på tabelltoppen i 3. divisjon etter dagens kamp. Skarp vant riktignok 10-0 over Laksvatn og har også full poengpott, men L/Ks 31-3 på fem kamper klarer ikke svarttrøyene å matche.

L/K - IFK 5-0 (3-0)
1-0 Ole Remi Hausner (14), 2-0 Morten Nilsen (16), 3-0 Nilsen (43), 4-0 Nilsen (52), 5-0 Steffen Dreyer (57)

Gult kort L/K: Øyvind Garfjell

Dommer: Vegar Ballovarre - god

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Tarjei Hansen Gautestad, Ole Oscar Ross, Ole Remi Hausner, Andreas Løvland; Steffen Dreyer, Morten Nilsen

Innbyttere: Rudi Dreyer, Aleksander Helberg, Espen Haugen.
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mai 2010

Seier mot TUIL 2 Endelig versjon

Selv om L/K har spilt bedre kamper i år, så hadde laget full kontroll gjennom samfulle nitti minutter - med et unntak for en forsvarsglipp som førte til et vakkert tverrliggerskudd av reisaværingen Håkon Schjøth. Så vidt vi kunne registrere måtte ikke Jørgen Vik gjøre en eneste kvalifisert redning. Det som kom var cornere og innlegg som han plukket ned med stødige og totalt zalofrie hansker. Fremover var det tidvis bra, men de færreste av L/K-spillerne spilte opp mot sitt beste.

Tarjei Hansen Gautestad følte seg, ikke overraskende, hjemme på kunstgresset i Dalen. Gautestad var blant det aller beste mot gammelklubben og nå har målformen også kommet for midtbaneeleganten fra Myrveien. Betryggende at på en dag da det var stang ut på FKFL-toppscorer Steffen Dreyer og rekkepartner Morten Nilsen, så tar midtbanen og også forsvarskjeden ansvar for å score.

L/K fikk en fin start på kampen. Vi skapte store sjanser etter pent spill og kunne allerede ha ledet komfortabelt da Tarjei Hansen Gautestad scoret etter 12 minutter. Først da Morten Nilsen kommer alene igjennom med TUIL-keeperen, men skyter like utenfor fra skrått hold og så da Ole Oscar Ross kommer til dødlinja og legger inn til Steffen Dreyer - som header ballen utenfor i duell med en forsvarer.

1-0-målet kom etter et pent angrep. Backfenomenet Øyvind Garfjell, banens beste med grei margin i dag raider opp Garfjell Allé på TUIL Arena og legger en frekk ball inn på bakerste. Der vinner Ole Oscar Ross hodeduellen, og ballen går tilbake inn i feltet. Gautestad er på plass og setter ballen i nettet med hodet.

Ross får assist, men burde ha kommet i målprotokollen sjøl i første omgang. Først da han er løs på kanten og skyter like utenfor. Så etter 41 minutter da han på nærmest uforklarlig vis setter ballen utenfor etter litt møljespill i TUIL-feltet.

Ett minutt før pause får TUIL sin eneste ordentlige målsjanse, som omtalt før. Men til tross for et ganske bunnsolid forsvarsspill og sjanseskapende spill offensivt så var det noe tamt og viljeløst framover på banen hos L/K i første. Det ble da også påpekt av trenerne Lange/Johnsen i pausen og innsatsen var hevet et hakk eller to da man entret kunstteppet på TUIL Arena for 45 nye minutter.

Allerede etter tre minutter er daling Gautestad på plass i feltet igjen og header inn 2-0. Etter mange korte cornere i første omgang var det duket for et vanlig langt hjørnespark fra venstrefoten til backfenomenet Øyvind Garfjell. Den lander rett på hodet til Tarjei, som er helt alene i feltet. 2-0.

Ni minutter senere slår Steffen Dreyer inn fra venstre og finner Andreas Løvland helt alene på venstresiden av straffefeltet. Løvland bruker tid før han prikker inn en pasning til Ole Remi Hausner. Han bredsider sikkert inn 3-0 - hans andre seriemål i år.

Så måtte de oppmøtte i Dalen vente helt til det 81 minutt før fjerde og siste L/K-mål kom. Men det var til gjengjeld verdt å vente på. Backfenomenet Øyvind Garfjell vinner Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell samarbeidet godt på 4-0 målet. Foto: Jo Are Viken duell midt på egen banehalvdel og tar turen opp Garfjell Allé på nytt. Full fart og TUIL-spillerne ligger strødd etter ham. Når han nærmer seg mål spiller han en vegg med Steffen Dreyer og blir spilt nydelig igjennom. Skrått på mål knaller han ballen i lengste hjørnet. En utrolig sterk prestasjon.

4-0 var ikke et mål for lite. Ung motstand på TUIL Arena denne gangen. TUIL 2 stilte med bare to fra A-stallen, men det har før vært nok til å lage trøbbel for oss. Men denne gangen var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne, selv om mange spilte under pari i dag. Det betyr ikke at folk spilte dårlig, men vi vet mange kan enda bedre.

* L/K er tilbake på tabelltoppen etter at Skarp hadde en liten topptur fra lørdag til mandag. L/K og svarttrøyene er forøvrig de eneste med full pott i FKFL nå etter at Fløya bare klarte uavgjort mot Senja 2 i en annen kamp mandag. 26-3 i målforskjell på fire kamper lar seg absolutt høre.

Det får de sjansen til bevise hjemme mot Ishavsbyen på Geitnes selveste 16 .mai. Vi satser på en skikkelig folkefest med mye folk, flott vær og god fotball fra to spillende lag.

(Vi takker Jo Are Vik for bildene i denne saken!)

* Tarjei Hansen Gautestad klatret opp på fire seriemål i FKFL.

* Andreas Holm måtte stå over på grunn av sykdom mot TUIL 2. Mathias Olsen kom inn fra start, men måtte selv kaste inn håndkleet i pausen med halsproblemer. Dermed slapp 15-åringen Joakim Einebakken Nilsen til på høyrebacken - en oppgave han løste med glans.

TUIL 2 - L/K 0-4 (0-1) 0-1 Tarjei Hansen Gautestad (12), 2-0 Gautestad (48), 3-0 Ole Remi Hausner (57), 4-0 Øyvind Garfjell (81)

Gult kort L/K: Ole Remi Hausner

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby - god

L/Ks lag: Jørgen Vik; Øyvind Garfjell, Joakim Flatvoll, Mats-Haakon Karlsen, Mathias Olsen; Tarjei Hansen Gautestad, Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Joakim Einebakken Nilsen, Aleksander Helberg, Alexander Løvland Rygh.

 

 

 
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mai 2010

Brutalt møte med 5. divisjon
L/K2 fikk seg en solid lærepenge i sesongåpningen

For årets første LK2-kamp gikk ungguttene på et forsmedelig 1-3 tap for Foot 04. Til tross for at L/K til tider spilte powerplay mot et baktungt Foot-lag, klarte man ikke å score mer enn ett mål - på overtid i andre omgang.

Foot scoret sine to mål i første omgang på dødballer ved Davy Øverås (21 min) og Ronny Bratten (45 min). Det viste seg å være vanskelig for L/K-forsvaret å gardere seg mot dødballene, som Foot 04 også visste å ta seg god tid på.

L/K hadde spillemessig overtak i første omgang, men var tannløse foran mål. Man fikk heller ikke flyttet opp nok folk i boksen til å virkelig skape trøkk.

Andre omgang var bedre i så måte. Banens beste, Joakim Einebakken Nilsen ble flyttet opp på midtbanen og var gang på gang frampå med raid og skudd. Men enten klarte Foot-spillerne å blokkere på hockeyvis, eller så vartet keeperen opp med gode redninger. Mål ble det i alle fall ikke og i stedet scoret Davy Øverås på nytt på en pen lobb etter 75 minutter.

Først på overtid makter L/K å score ved Jøran G. Åsheim, men da var selvsagt slaget tapt.

En småtrasig start på sesongen, men kampen kan tjene som god læring for såvel de unge som de mer rutinerte L/K-erne i dag. Selv om vi spiller i 5. divisjon i år og bør vinne de fleste kampene, så skal L/K2-kampene også være en arena der L/Ks yngste seniorspillere skal se hva som kreves på seniornivå. I dag var det ikke godt nok, men det skal bli andre boller i neste kamp.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kåre Johnsen, Joakim Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Jens-Georg Løvland, Espen Haugen, Jonas Samuelsen; Martin Strand, Jøran G. Åsheim, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Cato Larsen, Daniel Kristiansen, Oskar Leiros, Hans-Roar Karlsen, Stian Stenhaug

Gule kort, L/K : Åsheim og Bjørn

Dommer: Eirik Heim, Storsteinnes
5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2010

Seriestart for L/K 2

Møt opp og se ungguttene, A-lagsreservene og veteranene på Geitnes i dag!

I dag klokken 15.00 skal L/Ks andrelag i ilden for første gang i år. Foot 04 fra Nordkjosbotn står på motsatt banehalvdel - et lag Lyngen/Karnes faktisk aldri har møtt.

L/K2 stiller med en bred og fin stall til dagens kamp. Noen av de som startet på benken i A-kampen mot Skjervøy stiller. Det gjør mange av de mest lovende ungguttene våre også. I tillegg er det duket for gjensyn med et par veteraner også!

Møt opp og se at L/K2 får en flott start på sesongen på Geitnes.

L/K 2s tropp: Erlend Strand (kee), Kristoffer Granås (kee), Joakim Einebakken Nilsen, Jens-Georg Løvland, Hans Roar Karlsen, Lasse Simonsen, Martin Strand, Jøran Grønnbakk Åsheim, Alex Løvland Rygh, Cato Larsen, Jan Robin Bjørn, Espen Haugen, Stig-Roar Hansen Rognli, Jonas Samuelsen, Fredrik P. Johansen, Oskar Kleveland Leiros, Kåre Johnsen og Daniel Kristiansen
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mai 2010

Morten tar nye steg
Kryper oppover på målsnitt-tabellen i L/K.

Morten Nilsen scoret tre mål mot Skjervøy lørdag. Det siste målet var hans 25. i L/K-trøya og det gir ham et imponerende snitt på 0,53 i hans 47 obligatoriske kamper for L/Ks A-lag. Spesielt med tanke på at mange av Mortens kamper i L/K har vært som midtbanespiller og sågar midtstopper.

Med tre mål i helga steg snittet hans til over 0,5 (altså over ett mål per andre kamp) og han passerte i samme stund L/K-legender som Trond Olsen (0,512) og Jørn Henriksen (0,494).

Sør-Tverrfjordingen blir nok å score flere mål i år, så får vi se hvor hyppig de kommer. Det er uansett fortsatt et lite stykke opp til målsnittet til våre notoriske målscorere Ken Stian Olsen (0,624) og ikke minst Håkon Winther (0,854).

Vegard Braaten, nå i TIL, har forøvrig også et imponerende målsnitt i L/K-trøya. På 17 kamper i 2005 scoret Braaten 11 mål - hvilket gir et snitt på 0,647.

PS! Jørn Henriksen har 171 mål for L/K, så snitt eller ikke; det er et stykke opp dit ennå for herr Nilsen :-)

PS 2: Tallene er justert etter en liten matematisk glipp. Men rangeringen av spillerne står.
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2010

L/K knuste Skjervøy
L/K beholder nok tabelltoppen denne uka også... Endelig versjon!

Et L/K i skikkelig målform knuste Skjervøy 9-1, på det grønne kunstgresset på Geitnes. Stillingen til pause var 5-0.

Selv om seieren var i største laget utifra spill og sjanser, så var det utvilsomt klasseforskjell på lagene i dag.

Tradisjonelt sett er det SIK som bruker å gå i strupen på L/K fra starten av. Men det var strengt tatt ikke tilfelle i dag. L/K var tydelig klar til kamp fra start, og satte inn et par sugende taklinger tidlig. Men det skjedde ingenting foran mål før SIK får straffespark etter fem minutter. Vingen Øyvind Nilsen prøver å sette straffen bak L/Ks Jørgen Vik, men makter det ikke. Returen tar Jørgen også, og dermed var L/K ut av fengsel.

Like etterpå har Ole Oscar Ross sitt første raid for dagen. Han finner Morten Nilsen foran mål, men Nilsen hadde ikke helt sjarmen så tidlig i kampen. Etter ti minutter sitter imidlertid ballen i nota. Steffen Dreyer gjør et flott forarbeid på høyrekanten etter en corner. Han slår ballen inn på bakerste, og der ofrer Morten alt for å kunne sette hodet til ballen. 1-0.

Nilsen har en kjempesjanse til like etterpå, men nå var det spissmakker Steffen Dreyer som skulle få kampen inn i sitt spor. Vi tar det i kronologisk rekkefølge:

2-0 (19): Steffen gjør en god jobb defensivt, og løper opp en ball. Slår så til Tarjei Hansen Gautestad, som venter til Dreyer er posisjon før han slår en flott stikker. Dreyer er alene igjennom og setter ballen lavt til høyre for keeper. Småpent!

3-0 (26): Steffen Dreyer får ballen fra backfenomenet Øyvind Garfjell og klinker den i lengste hjørne fra 25 meter.

4-0 (32): Ross er på nytt oppdrag på høyrekanten. Denne gangen går han rett inn i midtforsvaret til SIK før han slår Steffen lekkert igjennom i midten. Steffen får en briljant førstetouch før han setter ballen i nordmålet.

5-0 (37): Backfenomenet Øyvind Garfjell spilles igjennom av Steffen Dreyer og slår inn foran mål. Der får Morten Nilsen god tid til å dempe, vende og skyte.

Skjervøy nådde å svi et par skikkelig feite sjanser mot slutten av omgangen. Blant en dobbelsjanse der ballen blir headet i stolpen. Skjervøyværingene hadde fortjent et mål der, men mangler den siste punchen i angrepsspillet sitt. L/K på sin side scoret på over femti prosent av sjansene sine i 1. omgang og manglet definitivt ingenting i sitt angrepsspill.

Og så var det sikkert noen av de knappe 200 tilskuerne i dag som regnet med at SIK skulle komme ut som et nytt lag etter pause - etter tekoppkasting og oppvarma hoinnkjæft i garderoben. Men etter 56 minutter blir Morten Nilsen felt på rundt 30 meter. Morten har scoret på frispark før, men det som skulle følge nå var nok noe av det råeste vi har sett fra den kanten. SIK stiller opp en mur, men Morten tar rennafart med hat-trick i blikket og smeller ballen i krysset til generell Geitnes-jubel både i bakken og ikke minst på benken. 6-0.

Så er det ny corner etter 63 minutter. Ole Oscar Ross får ballen like utenfor 16-meteren og viser Geitnes-publikummet at det ikke bare er farten som er rå på Lyngseidet-gutten. Han setter ballen hardt opp i nettaket bak SIK-keeperen og scorer dermed sitt tredje seriemål i år. 7-0.

Etter 69 minutter er Andreas Løvland på ferde. Andreas Løvland fikk for første gang i en seriekamp for L/K oppleve å ikke være L/Ks yngstemann, da Joakim Einebakken Nilsen gjorde sin seriedebut 12 minutter før slutt. Men Løvland ble i hvert fall yngste målscorer i dag. Et pent veggspill med dommer Ragnar Dahl (!) fører Andreas alene igjennom. Han setter trygt hans andre seriemål for året.

I en sånn kamp så hadde det vært artig å kunne holde nullen. Men dessverre skulle det være den eneste skåret i gleden. SIK får seg et trøstemål ved innbytter Martin Langeland. Da var det spilt 73 minutter.

Til tross for store rom og mange sjanser de siste minuttene blir det bare ett mål til. Det er det kaptein Mats-Haakon Karlsen som står for når han banker ballen i nettaket etter dødball. Et verdig punktum ett minutt før ordinær tid var omme.

* Seieren i dag var L/K største over naborivalen noensinne. 9-1 er ikke hverdagskost uansett motstander. Nå har vi to åttemåls-seiere på Fort Geitnes hittil i år. Det gir selvtillit.

* Steffen Dreyer spilte sin 230. A-kamp for L/K i dag. Spissen er nå oppe i 113 A-lagsmål og er på full fart mot et snitt på ett mål per andre kamp.

* Kaptein Mats-Haakon Karlsen spilte sin 110 kamp for L/K i dag. Høyreback Andreas Holm rundet 50 kamper for L/K.

* Joakim Einebakken Nilsen gjorde sin seriedebut i dag da han fikk 12-13 minutter på høyrebacken på slutten - i en alder av 15 år og 223 dager. I L/K-historien er det nok bare Andreas Løvland som slår den. Tar vi med oss gamleklubbene Lyngen og Karnes, så kan det nok komme en kandidat eller to til. Men uansett en fjær i hatten for den unge furuflatingen.

Funfact: Fire Andreas-er på banen fra start i dag. SIK med sine Jensen og Helberg, mens L/K kunne skilte med Løvland og Holm.

Kampfakta:

L/K - SIK 9-1 (5-0): 1-0 Morten Nilsen (10), 2-0 Steffen Dreyer (19), 3-0 Dreyer (26), 4-0 Dreyer (32), 5-0 Nilsen (37), 6-0 Nilsen (56), 7-0 Ole Oscar Ross (63), 8-0 Andreas Løvland (69), 8-1 Martin Langeland (73), Mats-Haakon Karlsen (89).

Tabellen, for den som vil nyte den, finner man her:

http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=81093

L/Ks lag: Jørgen Vik; Øyvind Garfjell; Joakim Flatvoll, Mats-Haakon Karlsen, Andreas Holm; Ole Remi Hausner, Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer, Morten Nilsen.

Innbyttere: Fredrik P. Johansen, Joakim Einebakken Nilsen, Aleksander Helberg.

Gult kort, L/K: Tarjei Hansen Gautestad

Dommer: Ragnar Dahl. Vi siterer L/K-trener Dan-Håvard Johnsen: - Han dømte sin beste kamp på 20 år.
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2010

Geitnes klar til kamp
Stadion snøryddet og alt er klappet og klart til å ta imot Skjervøy.


Terje Olsen rydder snø på Geitnes stadion fredag ettermiddag.

Lørdag er det lokalderby mot Skjervøy på Geitnes. Og etter fabelaktig innsats fra banemannskapet, er banen nå ryddet for snø og klar til kamp.

Snøfallet den siste uka har ikke vært særlig gunstig i forhold til kampen, men heldigvis finnes det verre snyholl en Geitnes stadion. Fredag ettermiddag var blant andre Håvard Jenssen, Terje Olsen, Leif Erik Holm og Rolf Forfang på plass for å få bort snøen.

Godt hjulpet av den nye L/K-traktoren, komplett med en fiffig patent for å skyve bort snøen på en for kunstgresset skånsom måte.

I 18.30-tiden var banen grønn og fin. Og dermed er resten opp til Kaptein Karlsen og hans menn.

Møt opp på kamp lørdag klokken 15.00!

 
Kretslaget:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Apr 2010

Mye spilletid i Alta

L/K-spillerne Oskar Kleveland Leiros (14) og Joakim Einebakken Nilsen (15) fikk mye tillit på kretssamlinga i helga.

Kretsamlinga for spillere født i 1994, 1995, 1996 og 1997 ble avviklet i Finnmarkshallen i helga. L/Ks to gutter, Oskar Kleveland Leiros og Joakim Einebakken Nilsen, spilte begge kampene mot kretslaget til Finnmark.

Unge Einebakken Nilsen spilte så godt som to hele kamper som midtstopper - en posisjon han allerede har flere kamper for L/Ks A-lag i - mens enda yngre Kleveland Leiros spilte en omgang i hver kamp - begge på høyrebacken.

- Det gikk greit, ja. Følte at jeg spilte meg opp utover i kampene, sier Einebakken Nilsen, som hadde Salangens Joachim Staff som stopperpartner i helga.

Begge spillerne er naturlig nok blant de aller mest talentfulle av unge spillere i L/K i dag. Einebakken Nilsen kom fra Furuflaten i vinter, men har spilt aldersbestemt fotball for samarbeidslaget L/K-FIL lenge. Joakim er i A-stallen til L/K og har seks A-kamper for L/K så langt. Han har spilt både stopper, midtbane og spiss på A-laget så langt.

Med den nye ordningen der spillere født i 1995 kan spille seniorfotball kan også Oskar Kleveland Leiros få sin seniordebut i år. Han har forsåvidt hatt den allerede, da han spilte den uoffisielle treningskampen mot Nordreisa i Lyngenhallen tidligere i vinter. Oskar er, i likhet med Joakim, en fast del av den unge A-lags-treningsgruppen i Lyngen og vil helt sikkert få innhopp på B-laget i 5. divisjon i år.

Det er viktig at klubben er representert på kretslag. Der har L/K lange tradisjoner og det er hyggelig at nye unggutter hevder seg på kretsnivå.

L/K hadde også en jentespiller med på kretssamlinga i Alta. Susann Simonsen (født i 1994) representerte klubben i helga.  

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Apr 2010

Tre straffer og tre poeng

L/K brukte andreomgangen godt i Salangen i dag. Foreløpig versjon!
Tomålsscorer Tarjei Hansen Gautestad og kaptein Mats-Haakon Karlsen
L/Ks tomålsscorer Tarjei Hansen Gautestad og kaptein Mats-Haakon Karlsen.

L/K fortsetter å toppe FKFL-tabellen etter to serierunder. I ettermiddag ble Salangen slått 5-2 på Idrettsheia etter at L/K fikk, og scoret, på tre straffespark! I tillegg dømte dommer Johnny Olsen, korrekt, et fjerde straffe også på slutten av kampen men linjedommer Vidar Elvevold mente at forseelsen hadde skjedd på utsiden av straffefeltet. Høyst diskutabelt, men likevel ikke viktig.

Tromsdalingen Tarjei Hansen Gautestad viste seg som sikkerheten selv da han konverterte to straffer i mål. Steffen Dreyer, som ble felt på begge Tarjeis straffer, tok den tredje straffen da Ole Oscar Ross ble sparket ned i feltet.

De to siste målene sto Ole Remi Hausner og Øyvind Garfjell for.

Det sto 1-1 til pause og 2-1 til Salangen ti minutter ut i andre omgang. Etter det var det stort sett bare L/K og seieren var etter hvert høyst fortjent.

L/K begynte kampen best. Løperrekka, som det het i gamle dager, Ross, Nilsen og Dreyer stresset Salangen-forsvaret skikkelig med et par anledninger samtidig som Kaptein Karlsen og hans mannskap hadde god kontroll bakover.

Men Salangen er ikke et hjemmelag å kimse av, selv om fjoråret bare ga to seire på eget kunstgress. Og da L/K fikk sitt første straffespark etter 34 minutter så var det i en god periode for hjemmelaget - der flere gode sjanser ble spolert. Straffesparket var omdiskutert, men kom etter pent spill av Steffen Dreyer og Morten Nilsen. Dreyer slår vegg med Nilsen og får ballen tilbake. Han setter fart, løper fra forsvaret og blir tatt av keeperen. Hadde denne straffesituasjonen vært kampens tredje og ikke den første, så spørs det vel om det hadde blitt dømt. De to neste straffene var nemlig så udiskutable at det ikke var mulig å ikke dømme på dem.

Men i det 34. minutt var det duket for Tarjei Hansen Gautestads første seriemål for L/K. Etter eget sigende hadde han bommet på de syv siste straffene han hadde tatt, men det var vanskelig å spore noe særlig med usikkerhet da tromsdalingen steppet opp og satte inn 1-0.

Fem minutter før pause utligner Salangen etter et frispark fra 35 meter. SIFs Vidar Higraff har et tungt skudd, som L/K-keeper Jørgen Vik gir retur på. Flere salangsværinger prøver å sette ballen i mål og L/K-forsvaret makter ikke å klarere. Til slutt er det Eivind Jakobsen som får æren.

De siste fem minuttene av første omgang trykker L/K voldsomt på. Øyvind Garfjell tar den faste ruta si forbi motstandernes vinger, indreløpere og backer og legger inn foran mål. Morten Nilsen får to gyldne muligheter til å putte, men denne gangen måtte Salangen-dødaren gå av banen uten mål på Idrettsheia. Men Morten bidro med sitt til å mørne SIF-forsvarerne og gjøre dem klare for et enda mer offensivt L/K-lag i andre omgang.

Salangen har imidlertid ambisjoner i angrepsspillet sitt også etter pause. Et frispark i det 55. minutt blir slått inn i det indre gemakker av L/K-forsvaret, går over alt og alle og lander på hodet til Snorre Ratkje. Han setter inn 2-1 fra skrått hold og L/K er på bakføttene.

Men L/K, som ikke har tapt på Idrettsheia siden juni 2001, hadde ikke intensjoner om å gjøre det denne gangen heller. En liten formasjonsendring i pausen førte til at Ole Oscar Ross og Morten Nilsen spilte spisser i 4-4-2-formasjon. Og nettopp Ross skulle bli sentral i snuoperasjonen. Først etter 59. minutter når L/K viser pasningsfotball av høy klasse. Steffen Dreyer spiller Ole Oscar Ross igjennom til høyre inne i straffefeltet og Ross slår en perfekt ball ut til Ole Remi Hausner ute på rundt 16 meteren. Hausner har scoret volleyperler før, og denne gangen brukte han all følsomheten på innsiden av høyrefoten til å sette ballen på hel volley i hjørnet.

Fire minutter senere er det mer L/K-penspill på SIFs banehalvdel. Til slutt får Ole Oscar Ross ballen inne i straffefeltet til SIF og blir sparket rett ned. Soleklar straffe som Steffen Dreyer setter i mål. Steffens tredje seriemål i år og hans 110 L/K-mål totalt. 3-2.

4-2 kan i all hovedsak tilskrives Steffen Dreyer, selv om Tarjei Hansen Gautestad fikk æren av å ta straffesparket som Dreyer-raidet til slutt endte opp i. Steffen tok ballen og avanserte over hele SIF-banehalvdelen og la bak seg alt av salangsværinger på sin vei. Til slutt var det bare keeperen igjen, og han ble også rundet. Men SIF-keeperen unnet ikke Steffen et så flott mål og felte ham. Rødt kort til keeper Jørn Ivar Kroken og kampen i realiteten avgjort.

Kjappfotingen Snorre Ratkje måtte gå i mål og L/K burde utnyttet sitausjonen atskillig bedre enn man gjorde. På de siste 18-19 minuttene av kampen klarte bare L/K å score ett mål til - et usedvanlig vakkert volleyskudd av backfenomenet Øyvind Garfjell etter 80 minutter.

Med seieren på Idrettsheia kan L/K nyte en ny uke på toppen av FKFL-tabellen, foran andre fullpottlag som Skarp og Fløya. Også TUIL 2 og TIL 3 har mulighet til å komme opp på seks poeng i løpet av uka.

* Andreas Løvland spilte i en alder av 16 år og 349 dager sin 50 A-lagskamp for L/K. Det er helt sikkert i nærheten av en norsk rekord...

* Neste kamp er hjemme på Geitnes 1- mai - mot Skjervøy. Det blir en knokkelkamp som vi håper mange tilskuere har lyst å få med seg!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Joakim Flatvoll, Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Tarjei Hansen Gautestad; Steffen Dreyer, Morten Nilsen, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Aleksander Helberg for Dreyer, Alexander Løvland Rygh for Ross, Jonas Samuelsen for Holm.

Gult kort L/K: Tarjei Hansen Gautestad

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby - Grei kontroll på kampen, men brukte fløyta vel mye etter vår mening. Burde stått på sitt da han helt korrekt dømte det fjerde straffesparket til L/K.

 
L/K 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2010

Gaute drar helt hjem

Gaute Veseth Olsen har ikke spilt L/K-fotball siden våren 2009. Nå er han formelt klar for moderklubben Nordkyn i 3. divisjon avdeling 24.

Gaute gikk på lån til nettopp Nordkyn sommeren 2009, men var formelt sett tilbake i L/K etter endt utlån på slutten av året. Men ettersom Gaute har forlatt Tromsø til fordel for Alta, har det ligget i kortene at han ikke vil spille for L/K i 2010.

Sammen med sine to brødre, L/K-velkjente Tore og deres yngre bror Øyvind, skal Gaute prøve å spille Nordkyn til en god plassering i avdeling 24.
Vi ønsker alle tre lykke til med det!
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2010

En flott serieåpning

L/K var ikke nådig mot gjestene fra Bardufoss i ettermiddag. Endelig versjon

Til slutt ble det 8-0 i solskinnet på Geitnes. Et litt flatterende resultat for L/K, men en ganske så fortjent seier kan vi nok driste oss til å påstå at det var.

Det sto 2-0 til pause i en omgang der L/K var det førende laget uten å imponere nevneverdig. En del store sjanser, men det var bare Andreas Løvland og en uheldig BOIF-spiller som klarte å sette ballen i mål. Løvlands mål, tidenes første A-lagsseriemål på Geitnes, kom etter pent angrepsspill av L/K. Morten Nilsen, energisk og god som spiss i dag, vender opp inne i feltet og hæler ballen tilbake til høyrekant Ole Oscar Ross. Ross klinker til med høyra og BOIF-keeper Preben Ingebrigtsen får bare fistet ballen ut i målgården. Der er Løvland på plass og setter det historiske målet. 

L/K fortsetter å kjøre kampen, men det mangler likevel litt punch i det offensive. Angrepene sitter ikke, og av og til virker det som om det er for mange fristende alternativer på topp når både Ross, Løvland, Nilsen og Dreyer setter fart. Etter 20 minutter slår Øyvind Garfjell en corner mot bakerste stolpe som L/K-kaptein Mats-Haakon Karlsen når høyest på. Han header ballen tilbake i feltet og en BOIF-spiller beiner ballen videre i nettet. Fristende, men direkte feil, å gi målet til Karlsen. Men han får assist!

Karlsens egen versjon av målet er som følger:

"Corneren gikk i bakhodet på en BOIF-spiller, så i brystkassa mi og deretter i leggen på en annen BOIF-spiller da han prøvde å stoppe den og i mål".

I andre omgang, på 2-0, får BOIF, som stilte svekket i dag, noen virkelig feite tilbud. Men en meget god Jørgen Vik var sugen på clean sheet i seriedebuten og stoppet det som kom, i tillegg til at BOIF ikke virket sylskarpe foran mål i dag.

Etter hvert ble det da også festfotball fra L/Ks side på solfylte Geitnes. Steffen Dreyer satte sine to første for sesongen og det første kom etter 64 minutter. Ole Oscar Ross slår et millimeterpresist innlegg fra høyrekanten og Dreyer har timet løpet sitt perfekt, rager høyest i feltet og stanger kula lekkert i mål på nærmeste. To minutter senere er det høyrefoten til Dreyer som skal vises fram. Han får god tid på 20-25 meter. BOIF-presset mangler og elvevollingen klinker ballen opp i nett-taket.

Nå var det egentlig bare snakk om hvor stor seieren skulle bli. BOIF var tom og en meget god Øyvind Garfjell begynte for alvor å herje opp og ned venstreflanken.

Og nå skjer ting fort her. L/K-trenerne Lange og Johnsen får innpå Aleksander Helberg og Alexander Løvland Rygh og de bruker ikke lang tid på å markere seg. Først scorer Helberg sitt aller første mål for L/K med sitt første spark på ballen etter forarbeid av Morten Nilsen, før Løvland Rygh gjør akkurat det samme to minutter etter det igjen - denne gangen med Steffen Dreyer som både grovarbeider og servitør. Også Fredrik P. Johansen fikk innhopp i dag og han var også veldig kvikk den tiden han fikk ute på gresset.

Etter 86 minutter er det siste spikeren i kista. Garfjell avanserer oppover i korridoren mellom sidelinja og BOIF-forsvaret og slår et vakkert legg på bakerste stolpe. Der kommer Ole Oscar Ross småjoggende og kan sette inn 8-0. Et samspill som fikk L/K-leder Johnny Hansen til å mimre tilbake til småguttelaget på tidlig 2000-tall. Artig også at vi fortsetter å score selv om både Andreas Løvland, Morten Nilsen og Steffen Dreyer etter hvert ble tatt av banen og spart.

8-0 på et brukbart besøkt Geitnes borger for god stemning i L/K-leiren. Det skal man slett ikke kimse av verdien av, men L/K-guttene må bare bruke treningsuken til å nullstille seg fram mot en vanskelig bortekamp mot Salangen. Det er fortsatt mye å jobbe med for laget - både offensivt og defensivt - selv om det er lett å glemme det etter en sånn serieåpning.

*Vi må vel tilbake til sesongen 2002 for å finne makan til seriestart for L/K. Da spilte vi borte mot Kvaløysletta på Fløyabanen og da ga ikke Ken Stian Olsen, Håkon Winther og co. seg før det sto 10-0. Mer om den kampen her!

* Joakim Flatvoll måtte kaste inn håndkleet før kampen i dag. En liten murring fremre del av hofta gjorde at Flatvoll, etter råd fra L/K-fysio Jørn F. Berger, ikke tok sjansen på å spille i dag. Dermed fikk unggutten Mathias Olsen (17) starte i serieåpningen i midtforsvaret sammen med kaptein Mats-Haakon Karlsen. Det gikk veldig fint og Mathias fikk igjen vist at dekningen på stopperplass i L/K er god.

*Espen Haugen sonet sin første av to kamper etter rødkortet han pådro seg i cupen mot Fløya forrige helg.

* Ole Remi Hausner spilte sin 50. A-lagskamp for L/K. Nå er det bare 238 kamper opp til onkel Lasse!

* Andreas Løvland klatret opp på syv scoringer så langt i vinter og er dermed delt toppscorer med Morten Nilsen. Steffen Dreyer er like bak med sine seks scoringer så langt i vinter og vår.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mathias Olsen, Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell; Ole Remi Hausner, Tarjei Hansen Gautestad, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross; Andreas Løvland, Morten Nilsen

Innbyttere: Aleksander Helberg, Fredrik P. Johansen, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Stig Are Sørensen - sedvanlig god
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Apr 2010

Serieåpning mot Bardufoss med profilerte gjester!

 

Vi har fått opplyst at FK Fotballs Thomas Aune og Aleksander Schau kommer til Geitnes for å overvære sesongåpningen mot Bardufoss. Dette ser vi frem til!! 

Lørdag tar vi imot sist sesongs overraskelseslag BOIF. I fjor tapte vi 3-0 i sesongpremieren mot Bardufoss, i en kamp som ble overført direkte på NRK P3. 

Vi ønsker alle velkommen til Geitnes på lørdag klokken 1500!

PS! Nytt av året er at vi IKKE har opplegg for minisponsorer!  
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Apr 2010

Haugen fikk to kamper

Espen Haugen, som ble utvist i cupkampen mot Fløya lørdag, har fått sin dom fra Norges Fotballforbund. De har konkludert med at Espen fortjente to kamper for forseelsen på Geitnes og dermed mister Haugen både serieåpningen mot BOIF og bortekampen mot Salangen.

L/K tar selvsagt dommen til etterretning, slik vi gjorde det lørdag da dommer Dahl dro fram rødkortet lørdag. Men vi må likevel si at det føles litt strengt at Espen blir straffet med to kamper ettersom utvisningen etter manges mening var diskutabel i utgangspunktet.

Men det er ingenting å få gjort med det nå. Espen kommer nok sterkt tilbake og "Hulk Haugen"s karantene betyr at noen andre får vise seg fram på førsteelleveren. Og Johnsen og Lange har mange gode spillere å velge blant foran seriestarten lørdag.

 
L/K 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Apr 2010

Løvland Årets spiller

Eller strengt tatt fjorårets, men...

Få timer før første obligatoriske kamp for sesongen, cupkampen mot Fløya, var det på tide å avslutte 2009-sesongen. Under kamplunsjen på Stigen Vertshus ble Andreas Løvland tildelt statuetten som viser at han var L/KS beste spiller i 2009. 16-åringen ble dermed den yngste i iallefall L/Ks 20-årige historie som blir den æren til del.

Andreas 100 prosent-attityd både på og utenfor banen og ikke minst at han spilte alle kampene i 2009 fra start i en alder av 15/16 år er intet mindre enn imponerende. Og det var mange av de kampene der purunge Løvland var med å sette sitt preg på kampene med sin utrettelige jobbing, flotte overblikk og utrolige pasningsregister. Og så langt i 2010 har vi også sett måljegeren Andreas Løvland.  

L/K gratulerer Andreas med utmerkelsen og håper han får en enda bedre sesong i 2010!

 
NM-cupen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Apr 2010

Snublet i første hinder

L/K klarte ikke å avansere fra første kvalikrunde i cupen. Oppdatert versjon!

To mål av Andreas Løvland til tross: L/K tapte 2-4 for Fløya på Geitnes kunstgress i dag. L/K tok ledelsen 1-0, men så går det galt. Espen Haugen blir utvist og Fløya får etter hvert 1-1.

I andre omgang er det spenning helt til Fløya får 4-2 målet sitt like før full tid.

L/K åpnet kampen best, men er effektiv når man går opp til 1-0 på kampens første ordentlige sjanse. Tarjei Hansen Gautestad driller lenge rundt med fløyaspillerne litt utenfor 16-meteren før han plutselig slår igjennom en Andreas Løvland på løp inn i feltet. Løvland gjør ingen feil alene med keeperen med det lyngen-klingende navnet Thomas Tøllefsen.

L/K makter imidlertid ikke å tilrive seg noe særlig initiativ som følge av scoringen. I stedet er det Fløya som har mest av banespillet, dog uten at de klarer å skape sjanser. Etter 25 minutter av omgangen får Espen Haugen direkte rødt kort av dommer Ragnar Dahl etter en takling bakfra. Kanskje litt strengt dømt, men likevel ikke så mye å si på. L/K var nede i ti mann og i tillegg må Joakim Flatvoll forlate banen med en skade. Og noen minutter senere straffer en tidligere L/K-spiller Endre Aabrekk oss når han sklir inn 1-1 fra kloss hold etter legg fra Fløyas høyreside.

1-1 til pause etter en omgang under pari fra L/K - 10 mann eller ikke 10 mann. Andre omgang blir relativt sett en opptur, ettersom L/K holder greit følge med Fløya. Men det er grønntrøyene som er farligst innledningsvis og får både 2-1 og 3-1. Når en av L/Ks aller beste i dag, Andreas Løvland så header inn 3-2 i det 72. minutt etter et nydelig innlegg fra venstreback Øyvind Garfjell så ble L/K farligere og farligere. Steffen Dreyer spilte spiss i andre omgang og lagde mye ugagn for Fløya-forsvaret. Og mot slutten av kampen skapte han og Løvland kaotiske tilstander mer enn én gang foran Tøllefsen i mål.

Men i stedet for å få utligningen som hele L/K jaktet på, kontrer det unge fløyalaget og kommer inn i straffefeltet. Der feller Rudi Dreyer Fløya-angriperen og det blir straffe. 4-2 og siste cuphåp er ute for L/K.

Tapet i A-lagets sesongdebut hjemme kan snus til noe positivt. Det bør i alle fall føre til at spillerne er rimelig revansjesugne foran seriestarten mot BOIF neste helg.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Ole Remi Hausner, Steffen Dreyer, Aleksander Helberg, Tarjei Hansen Gautestad; Espen Haugen, Andreas Løvland.

Innbyttere: Rudi Dreyer og Mathias Olsen

Dommer: Ragnar Dahl - god

Tilskuere: Ca 100

 
NM-cupen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Apr 2010

Møt her 10. april!

For da spiller L/K cupkamp mot Fløya

 

Lørdag 10. april klokken 15.00. går 1. kvalikrundekampen i NM-cupen mellom L/K og Fløya. Klubbene har blitt enige om å spille kampen lørdag og slik det ser ut nå vil Geitnes kunstgress bli klar til kamp 7. påskedag.

Banen ble ryddet for den verste snøen tidligere i uka. Og de siste dagers mildvær har medført at banen har tint godt - med ikke så rent lite hjelp fra våre banemannskapstropper.

Langfredag klokken 17.00 skal vi kjøre en aldri så liten dugnad på kunstgresset. Møt opp med jernrive og snøskuffe så skal isen få bein å gå på!

 

 
L/K - Senja:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mar 2010

Tredje seieren på tre dager

L/Ks tredje kamp i løpet av tre døgn endte med ny seier.

 

Den tredje treningskampen mot FK Senja i vinter ble spilt i Skarphallen i kveld. Etter at L/K har trukket det lengste strået i de to første, var det ventet at Senja skulle bite skikkelig fra seg og vise divisjonsforskjell i dette oppgjøret.

Men til tross for at FK Senja hadde en overvekt av banespillet kampen igjennom (skal vi driste oss til å tippe en 58-42-fordeling) så var L/K fullt på høyde med 2. divisjonslaget tvers igjennom to omgangerkke . Sjansestatikken gikk nok i favør av det røde laget. I hvert fall er det lenge siden Senja har skapt så lite mot L/K-forsvaret som de gjorde i kveld.

L/K gikk ut i en 4-4-2-formasjon med Tarjei Hansen Gautestad i en fremskutt midtbanerolle bak de to spissene Morten Nilsen og Steffen Dreyer. Og det var et smart trekk av L/Ks trenerduo Lange/Johnsen. For Gautestad var virkelig god i første omgang. Han sa før kampen at han skulle score i dag, og det gjorde ham. Et flott forarbeid av Morten Nilsen førte til at dalingen fikk ballen servert på venstra 22 meter fra mål. Tarjei smurte til og ballen gikk inn i nærmeste hjørne.

2-0 kom fem minutter senere og denne gangen var Gautestad arkitekt. Han kommer seg fri litt inne på Senjas banehalvdel med en frekk tunnel og slår en presis ball ut til backfenomenet Øyvind Garfjell på løp opp venstreflanken. Øyvind kommer seg ikke uventet til dødlinjen og får lagt inn. Der har Espen Haugen kommet seg inn i feltet og lenangsværingen vender bort forsvarsspilleren og setter ballen i mål. Meget bra gjort.

I første omgang er det ikke mye Senja skaper på oss. Nyervervelsen Joakim Flatvoll spilte sin første kamp for L/K etter den ferske overgangen fra SIK og han spilte meeget bra sammen Mats-Haakon Karlsen i midtforsvaret. Den ene store sjansen Senja får, tar Jørgen seg av med en skikkelig feberredning.

Andre omgang startet rotete for begge lag. L/Ks keeper Jørgen Vik må kaste inn håndkleet og Senja lot sporty nok deres keeper fra første omgang, Marco Anelli, stå i L/K-buret mens Hans Henrik Johansen sto andre omgang for senjaværingene.

Senja fortsetter å trille ball, men er merkelig tamme framover. Etter 20 minutter setter L/K i gang et hurtig angrep. Anelli kaster til Morten Nilsen, som setter fart før han lekkert spiller spisspartner Steffen Dreyer fri. Han raider mot mål, runder keeper og setter ballen i det tomme buret. Mye kraft og vilje i det målet.

Etter 3-0 målet gjør L/K endel bytter på laget, men uten at helhetsinntrykket ble forringet nevneverdig.

Alt i alt en fortjent seier til Lyngen/Karnes, som stilte uten midtbanemotor Andreas Løvland i dag. Han tok det rolig etter trøkken han fikk i skuldra på Sortland i helga.

L/K - Senja 3-0 (2-0)

1-0 Tarjei H. Gautestad (29), 2-0 Espen Haugen (34), 3-0 Steffen Dreyer (66)

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Jokiam Flatvoll, Øyvind Garfjell; Ole Remi Hausner, Ole Oscar Ross, Espen Haugen, Tarjei Gautestad; Steffen Dreyer, Morten Nilsen

Innbyttere: Joakim Einebakken Nilsen, Jonas Samuelsen, Mathias Olsen, Aleksander Helberg
L/K på Sortland:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mar 2010

Storseier mot Leknes

Divisjonskollega Leknes FK ble et nummer for lite for Steffen Dreyer og co. søndag.


Da dommeren blåste av etter nitti minutter i Blåbyhallen søndag, sto det 7-1 til L/K.

Steffen Dreyer har for alvor åpnet målkontoen i år og sto for tre av målene, hvorav ett på straffe. I tillegg svidde han et straffe til. Morten Nilsen fulgte opp sine to scoringer mot Sortland med to nye scoringer søndag, mens Ole Oscar og Mats-Haakon Karlsen var de to siste på scoringslisten søndag.

L/K-trener Roger Lange var glad for storseieren, men tar slett ikke av etter syv mål mot Leknes.

- Nei, Leknes var ikke gode og vi kunne lett vunnet det dobbelte hvis vi hadde vært mer effektiv. Jeg syns det er blandet kvalitet på det vi gjør, så det er helt klart fortsatt litt å trene på, sier Lange.

Andreas Løvland sto over på grunn av skulderskaden sin, mens også Tarjei Hansen Gautestad satt på benken hele kampen. Sistnevnte har vært syk denne uken og var ikke helt i form i helga heller. En småskadet Alexander Løvland Rygh sto også over mot Leknes.

Dermed stilte L/K med følgende lag:
Jørgen Vik;  Andreas Holm,  Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell; Aleksander Helberg, Jonas Samuelsen, Espen Haugen; Morten Nilsen, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Jøran Grønnbakk Åsheim, Fredrik P. Johansen, Andre Waage.

Ny kamp allerede tirsdag - klokken 18.00 i Skarphallen mot FK Senja. Møt opp og se kamp!


L/K i 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mar 2010

Flatvoll til L/K

L/Ks A-stall begynner å bli komplett.

Fredag kveld signerte nemlig reisaværingen Joakim Flatvoll (23) for Lyngen/Karnes.

Joakim kommer fra Skjervøy IK, der han spilte i 2009-sesongen for de blåhvite. Nå skal han trekke i L/K-trøya, og det er vi svært glade for!

Forhandlingene med SIK har pågått i et par uker og har hatt en fin progresjon. SIK skal ha kreditt for å ha vært smidig i forhandlingene, tatt i betraktning at Flatvoll faktisk hadde kontrakt ut 2011 med klubben. Det betød også at Flatvoll ikke kommer gratis til L/K, uten at vi skal gå nærmere inn på detaljene.

Joakim har gått gradene i Nordreisa og er faktisk den fjerde fra 87-generasjonen i NIL som spiller for L/K. Braaten-brødrene og Aleksander Helberg er de tre andre. Joakim er i først rekke tiltenkt å kjempe om en plass i forsvaret til L/K. Men den storvokste reisagutten kan med hell brukes til å "add som steel in midfield" - der han har spilt mye i Nordreisa.

Joakim var aktuell for L/K også før fjorårssesongen, men da valgte han altså SIK. I 2010 skal han for første gang ha hjemmebane vest for Lyngenfjorden.

Han har nådd å trene en gang med L/K allerede, men overgangen kom for brått til at han ble klar til å dra til Sortland med L/K denne helga. Dermed ser det ut til at Joakim får sin debut for L/K i tirsdagens match mot Senja i Skarphallen.

Med Flatvolls inntreden i L/K begynner stallen å bli komplett. I den 25 manns sterke stallen er det mange som kan gå inn og gjøre en fullverdig jobb på førsteelleveren. Samtidig har man beholdt et ungt lag, der eldstemann er Rudi Dreyer på 27 år. Mye rutine har forsvunnet i år også - i form av først og fremst Rune Lillevik, Tor Arne Larsen, Jens Georg Løvland og Torgrim Sollid - men klisjeen om at ungguttene har fått et år til på baken er særdeles gyldig for L/K.
L/K på Sortland:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mar 2010

To nye mål av Morten Nilsen og 4-2 seier over Sortland.

Morten Nilsen har ikke spilt L/K-kamp siden han scoret tre mål mot Senja i februar. Nå var kraftspissen tilbake igjen i den røde drakta og da ble det to nye mål på loppagutten.

Anledningen var treningskampen mot Sortland IL i Blåbyhallen i kveld. L/K vant til slutt 4-2. Og det var fortjent ifølge trener Roger Lange.

- Det var fortjent, ja. Det står 0-0 til pause og så spiller vi veldig bra fram til 4-1. Flere fine mål blant annet talte vi minst 15 trekk i forkant av 3-1 målet til Alexander Løvland Rygh, sier Lange.

Ole Oscar Ross åpnet scoringsballet i kveld. Han gjør alt riktig etter en fin pasning fra Øyvind Garfjell. Så er det Morten Nilsen og Steffen Dreyer som samspiller fint. Dreyer slår ut 45 grader til Morten, som dunker ballen i mål.

Så får Sortland en redusering på straffe, før Alexander Løvland Rygh satte inn det tungt assisterte 3-1 målet. Så rundt et kvarter før slutt blir Ole Oscar Ross felt på 35 meter. Morten Nilsen tar rennafart og klinker ballen i krysset. 4-1.

Sortland får et mål til på slutten - på en ny straffe - men L/K-seieren er aldri truet. Det til tross for at laget var redusert til ti mann etter at startdebutant Joakim Einebakken Nilsen (15) - for anledningen stopper i fraværet til navnebror Flatvoll, Rudi Dreyer og Mathias Olsen - ble utvist etter å ha fått to gule kort.

- Det var en feil avgjørelse å gi det andre gule kortet. Men, men, sier Roger Lange.

Sortland var en grei nøtt for L/K i kveld. De har vunnet mye i sin lokale vinterserie og har nok også en viss hjemmebanefordel i Blåbyhallen.

Skår i gleden: Andreas Løvland ble skadet allerede etter tre-fire minutters spill i kveld. Han ble kjørt til sykehus på Stokmarknes med smerter, og det er i kveld uvisst hva som er konklusjonen derifra.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell; Tarjei Hansen Gautestad, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Aleksander Helberg; Morten Nilsen, Andreas Løvland.

Innbyttere: Espen Haugen, Fredrik P. Johansen, Jøran Grønnbakk Åsheim, Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh

Ny kamp imorra, mot Leknes.

 
L/K-årsmøte:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Mar 2010

ÅRSMØTE FREDAG


Styret innkaller til årsmøte på Geitnes fredag.

 


Årsmøtet på Geitnes starter klokken 18.00 fredag 19. mars.

Saker som skal behandles er som følger:

1.  Regnskap 2009.
2.  Idrettslagets anleggsplan.
3.  Innkomne forslag.
4.  Orientering om idrettslagets drift.

Årsmøte fredag er det andre årsmøtet i L/K. Det første, der blant annet årsrapporter ble gjennomgått og valg ble gjort, gikk av stabelen i desember.

Møt opp på Geitnes fredag!
NM-cupen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Mar 2010

Årets første cupbombe

Så måtte vi rydde plass i kalenderen til NM-cup likevel.

I dag har nemlig cupoppsettet kommet og overraskende nok, sett i lys av vår niendeplass i 3. divisjon i fjor, så er vi kvalifisert til NM-cupen i år også!

En svært hyggelig overraskelse og det blir ikke mindre hyggelig av at vi er satt opp med hjemmekamp - mot Fløya - i første kvalikrunde. Endelig har vi kunstgressbane som gjør at vi har mulighet til å spille første kvalikrunde på hjemmebane.

Kampen skal spilles før 11. april - med andre ord har vi maks én måned på oss til å få banen klar til kamp.

Fløya møtte vi sist i NM-cupen i 2007. Da ble det 2-0 seier til oss på krøllgresset i Fløyaland etter scoringer av Rune Kristiansen og Morten Nilsen. Tør vi håpe på en cupreprise fra unge Nilsen om en måneds tid?

I 2007 var forøvrig nåværende Fløya-trener Vegard Berg-Johansen L/K-trener.
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mar 2010

Ny  serieordning vedtatt

I helga ble det enda viktigere å hevde seg i årets sesong.For på helgas forbundsting ble det med overveldende flertall vedtatt å spisse norsk 3. divisjon ved å kutte ned på antall avdelinger fra 24 til 12.

Dette er i tråd med det L/K hele tiden har ønsket og det er derfor gledelig at det var såpass unison enighet om det på tinget.

Den nye ordningen innebærer i praksis at Troms og Finnmark slås sammen til én 3. divisjonsavdeling, der vinneren får direkte opprykk til 2. divisjon. Det betyr flere viktige kamper for alle lag og et bedre sportslig nivå for klubbene som er kvalifisert til den nye 3. divisjonen. L/K mener det er veien å gå for å prøve å tette litt av gapet mellom 3. divisjon og 2. divisjon - som er altfor stort i dag både sportslig, administrativt og økonomisk. En sesong i dagens 3. divisjon er ikke egnet til å forberede en klubb for de krav som venter i 2. divisjon. Med den nye divisjonen på plass, vil klubbene måtte stille større krav til seg selv allerede på nivå 4.

Klubbene i Troms fotballkrets har vært blant de som har kjempet for den nye serieordningen, til tross for at man ser klare utfordringer når det gjelder reiser og økonomi. En forutsetning har hele tiden vært at det må opprettes en reisefordelingskasse - der alle 3. divisjonsklubbene bidrar med penger for å dekke litt av de ekstra utgiftene utkantlagene pådrar seg. Et beløp på 15.000 kroner per klubb ble vedtatt på tinget. I tillegg er det mulighet for å hente inn eksterne sponsorer som kan bidra til at økningen av utgiftene ikke blir for store for klubbene.

Vedtaket i helga betyr at det er overmåte viktig for L/K å komme blant de 5-6 beste i FK Fotball-ligaen i år. Å spille i den nye 3. divisjonen er et svært naturlig mål for L/K selv om det stiller økte krav til klubben.

Vi gratulerer forbundstinget og Fotball-Norge med vedtaket og gleder oss til sesongen 2010!

  

Forbundstinget 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mar 2010

Senker aldersgrensen

I 2010 kan 15-åringer spille seniorfotball.


Forbundstinget vedtok ikke bare ny serieordning i helga. Det ble også bestemt at aldersgrensen for seniorfotball, som har stått på 16 år i uminnelige tider, skal senkes til 15 år.

Eller som det står i lovteksten:

Spillere må ha fylt 14 år ved årets begynnelse.

Det betyr i praksis at spillere født i 1995 har lov til å spille seniorfotball. For L/Ks del vil det bety at noen av de mange lovende 95-spillerne kan få prøve seg på B-laget i 5. divisjon. For andre lag, som kanskje sliter mer for å stille A-lag, vil ordningen medføre at det blir lettere å stille seniorlag rundt om "på nessene". Og det er svært positivt.

Ordningen med 15-åringer i seniorfotball, som daglig leder Jo Are Vik har kalt Løvland-forslaget etter L/Ks kamp for å få Andreas Løvland spilleklar for seniorfotball, er en prøveordning for 2010 og 2011.

Ellers på forbundstinget ble det valgt ny president. Yngve Hallén overtar for Sondre Kåfjord som norsk fotballs øverste sjef. Av L/K-relatert stoff så fortsetter Tor Inge Holm, som nylig fikk hederstegn på kretstinget, fortsetter i klagenemnda for klubblisens.

 


 
Treningskamper i Alta:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mar 2010

Nytt tap søndag

Men mye positivt å trekke ut av tapet for Alta 2

Det ble et nytt 2-4 tap for L/K i Finnmarkshallen i helga. Denne gangen mot Alta 2 - forsterket med fire-fem fra A-stallen.

L/K har lagt seg til en god vane med å score først i kamper. Så også søndag, da Andreas Løvland satte inn 1-0 på utsøkt vis. Ole Oscar Ross legger igjen et oppspill til Ole Remi Hausner som slår igjennom en Andreas Løvland på løp på venstresiden. Han viser prov på småblendende teknikk når han tar ballen med seg i fart før han avslutter med en skrudd ball oppe i lengste hjørne. Meget, meget pent og Andreas tredje mål i Finnmarkshallen denne helga.

Like pent var ikke forsvarsspillet da BUL tok føringen i kampen. Etter 23 minutter scorer Alta 2 på sin første sjanse i kampen. To mål til kom før pause og dermed lå L/K under 3-1 etter 45 minutter.

Med litt slitne L/K-spillere, med en BUL-kamp dagen før i beina, kunne man frykte at andre omgang ville bli tøff mot et godt Alta-lag. Men etter hvert som omgangen skred fram, fikk L/K bedre og bedre kontroll. Alta 2 scoret riktignok 4-1 etter 70 minutter, men L/K holdt brukbart stand. Ett kvarter før slutt satte Øyvind Garfjell, flyttet opp fra venstrebacken til høyrekanten, inn 2-4. Igjen var det Ole Remi Hausner som var servitør med en flott stikkball, men Øyvind gjorde også mye bra selv før han curlet ballen i lengste hjørne.

Det var også det siste målet i kampen. Dermed et nytt tap for L/K. Lærerikt for ungguttene på L/K-lag, selv om det sjelden er positivt med tap...

Kampene i Finnmarkshallen var de to første i år på ordentlig stor bane. Derfor er kampene i helga ekstra verdifulle. Finnmarkshallen er betraktelig større enn Skarphallen og er en utfordring i seg selv - spesielt med lag som BUL og Alta, som har hallen som hjemmebane. Eller som Ole Remi Hausner sa etter kampen søndag: Det er forskjell på å sideforskyve i Finnmarkshallen, sammenlignet med Skarphallen...

Neste kampene for L/K blir mot Sortland og Lofoten i Blåbyhallen 20. og 21. mars.

L/Ks lag: André Waage; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Mathias Olsen, Øyvind Garfjell; Aleksander Helberg, Tarjei Hansen Gautestad, Ole Remi Hausner, Espen Haugen; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Joakim Einebakken Nilsen, Jøran G. Åsheim, Alexander Løvland Rygh, Stig-Roar Hansen Rognli.

 
Treningskamper i Alta:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Feb 2010

BUL ble for sterke
Å slå BUL i Finnmarkshallen er ikke det enkleste. Det fikk Espen Haugen, Andreas Løvland og resten av L/K erfare i dag.

Etter en god 1. omgang av L/K og 2-0 ledelse til pause, var BUL best i andre og vant fortjent 4-2 til slutt.

L/K hadde god kontroll i 1. omgang. Forsvaret lå bra og BUL kom til få sjanser. L/K skapte heller ikke all verden men hadde en viss føring i kampen likevel. En liten forsmak på det som skulle komme ga Øyvind Garfjell etter rundt 20 minutter. Fra 40 meter pluss klinket han ballen i tverrliggeren og ut. Fem minutter senere skulle Andreas Løvland gjøre det enda litt bedre. På helvolley får unggutten kjempetreff og sender ballen i en vakker bue over en sjanseløs BUL-keeper.

29 minutter og det er klart for 2-0. Venstreback Øyvind Garfjell slår ballen opp til spiss Ole Oscar Ross. Han vinner de duellene som kan vinnes mot BUL-forsvaret, før han spiller fri en Andreas Løvland på løp bakfra. Han får en enkel jobb med å sette 2-0.

2-0 står seg til pause. Etter 60 minutter scorer BUL på et frispark og to minutter senere står det 2-2. En dårlig periode for L/K som sliter med å stå imot et BUL-lag som satser hardt offensivt.

L/K klarer imidlertid å komme tilbake i kampen og Espen Haugen klarer å heade inn 3-2. Men målet blir annulert for offside - noe som nok neppe var rett.

Det hele ser ut til å ebbe ut på 2-2, men BUL utnytter et slitent L/K-forsvar og scorer to mål helt på tampen.

Dermed 4-2 tap i Finnmarkshallen i dag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Mathias Olsen, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Aleksander Helberg, Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland; Alexander Løvland Rygh, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Ole Remi Hausner, Jøran G. Åsheim, Stig-Roar Hansen Rognli, Jonas Samuelsen, Joakim Einebakken Nilsen.

Ny kamp mot Alta 2 klokken 14.00 søndag.
Kretstinget 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Feb 2010

Tor Inge fikk hedersprisen

På helgens kretsting var Lyngen/Karnes egen Tor Inge Holm (64) én av fire som ble hedret for administrativ innsats og tjeneste i fotballen. Holm har solid fartstid i gamle Karnes IL, og satt også en lang periode på 90-tallet som Troms fotballkrets øverste leder.

Tor-Inge er i dag nestleder i NFFs klagenemnd for klubblisens og følger fortsatt med i lokalfotballen. Holm er støtt å se på L/Ks kamper - både i Lyngen og i Tromsø. Han var også på plass da Sondre Kåfjord åpnet kunstgressbanene på Geitnes og i Furuflaten i september i fjor.

Moderklubben gratulerer Holm med hederstegnet!

Les mer i Framtid i Nord her!

Vi tar også med at Jill Karin Nilsen på damelaget til Nord-Troms ble kåret til årets spiller i 2009. Jill (36) startet sin fotballkarriere på aldersbestemte lag i gamle Lyngen, der hun blant annet spilte på lilleguttelaget som deltok i Scandia Cup i Trondheim i 1985. Etter hvert gikk sandvikingen, søster til L/Ks backlegende Frank Nilsen og datter av Erna Nilsen, en av pionerene i damefotballen i Lyngen på 70-tallet, over til Furuflaten der hun begynte på sin karriere i kvinnefotballen. Og der holder hun koken fortsatt - i damenes 2. divisjon.

Moderklubben gratulerer Jill Karin Nilsen som Årets spiller i fotballkretsen i 2009!

 

 
NM-cupen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Feb 2010

Knepent tap for juniorene

Til tross for et tidvis solid spillemessig overtak i de siste 70 minuttene, ble det tap mot TIL 2 i første kvalikrunde i junior-NM lørdag. L/K fikk to mål mot seg i første omgang, på TIL 2s første sjanser, og lyngenjuniorene brukte en halvtime på å få ting til å fungere og kommunikasjonen til å sitte. Ikke så rart, ettersom laget ikke har spilt sammen før.

Etterhvert begynte imidlertid ting å fungere og det var veldig fortjent da Andreas Løvland mot slutten av første omgang fikk en flott pasning fra navnebror Holm. Løvland avanserte noen meter og knallet inn reduseringen. 2-1 til pause.

Selv om de store sjansene ikke kom like tett etter hvilen, fortsatte L/K det spillemessige overtaket. Det var tydelig at selvtilliten hadde økt siden kampstart og laget fikk til en masse fine kombinasjoner. Men det ble også endel én og én-jobbing.

TIL 2 gikk så opp til 3-1 og da holdt det ikke at Andreas Løvland puttet på ett til mot slutten av omgangen. Det ble 3-2 og L/K er ute av juniorcupen.

Det er veldig gledelig at vi i det hele tatt er i stand til stille juniorlag i cupen. Det juniorlaget vi stilte lørdag var veldig ungt, med bare to sisteårsjuniorer (Holm og E. Strand) og to til født i 1992 (Samuelsen og Olsen). Resten av spillerne er født i 93 eller senere, og hele benken var 95-spillere - altså førsteårs guttespillere. Verdifullt selvsagt at de med A-lagserfaring går foran i slike sammenhenger, men de yngre spillerne tok også godt ansvar etter hvert.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Hans Roar Karlsen, Kåre Johnsen, Mathias Olsen, Jonas Samuelsen; Andreas Holm, Joakim Einebakken Nilsen, Martin Strand, Erlend Strand, Andreas Løvland; Jøran Grønnbakk Åsheim

Innbyttere: Magnus Wikbo Samuelsen, Oskar Leiros og Henning Skogvang (ubenyttet)

Gult kort: Andreas Holm
NM-junior 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Feb 2010

Junior-NM i gang

L/K stiller juniorlag i NM-cupen. Første kamp lørdag.

L/K stiller ikke juniorlag i seriespill i år. Men med såpass mange spillere i rette alderen, så har vi valgt å stille lag i NM-cupen i år.

Det har L/K hatt tradisjoner for de siste årene og med en årgang dominert av Andreas Holm, Andreas Løvland, Jonas Samuelsen og nyervervelsen Mathias Olsen, for å nevne noen, så ville det være rart om vi ikke skulle stille lag i år også.

Første hinder i NM-cupen er TIL 2. Kampen går lørdag klokken 10.00 i Skarphallen så da er oppfordringen til alle lyngsværinger i Tromsø om å møte opp og se neste generasjons L/K-spillere prøve seg i NM-spill.

Samtidig utgår treningskampen mot Fløya, som skulle gått denne helga. En god del av L/Ks A-stall får god matching i juniorkampen og neste helg er det to kamper i Finnmarkshallen mot BUL og Alta 2.
Treningskamp tirsdag:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2010

Klar for årets første
Et topptent L/K er klar til årets første ordentlige treningskamp. Se troppen her!

Etter en 2 x29 minutters kamp og en syverkamp er det endelig duket for den første offisielle treningskampen for L/K i sesongoppkjøringen til den viktige 2010-sesongen.
Og da er det gledelig at Roger Lange og Dan-Håvard Johnsen har en nesten skadefri stall på +/- 25 mann å velge i foran oppgjøret mot FK Senja i Skarphallen imorra.

Noen småskader og litt sykdom vil det alltid være i en stor stall, men til imorra stiller følgende 19 mann til kamp for L/K:
Jørgen Vik, Mats-Haakon Karlsen, Mathias Olsen, Joakim Einebakken Nilsen, Ole Oscar Ross, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Steffen Dreyer, Andreas Holm, Ole Remi Hausner, Morten Nilsen, Alexander Løvland Rygh, Tarjei Gautestad, Espen Haugen, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Helberg, Jonas Samuelsen og Kristoffer Fagerborg.

Kampstart cirka 19.10. Dommer: Ragnar Dahl.

Møt opp i Skarphallen og se kamp!

 

 
L/K - Senja 4-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2010

Nilsen i scoringsform

Morten Nilsen scoret tre da 2. divisjonslaget Senja ble slått i Skarphallen i kveld.

                

Årets første ordentlige treningskamp endte med 4-3 seier til L/K i kveld. Kampen mot FK Senja var en jevnspilt affære, men L/K var best foran mål og det var ikke ufortjent at vi vant til slutt.

Morten Nilsen ble kampens store spiller med tre mål, men det var ikke bare målene å glede seg over i dag.

Det begynte imidlertid som vanlig med et mål i mot. Men det var etter flere store L/K-sjanser, blant annet var Morten Nilsen og Ole Oscar Ross, spissparet i første omgang, hver sin gang alene med keeper. Begge prøvde seg på en lobb, og begge lobbene gikk like utenfor. Ole Oscar Ross var to ganger til på godt skuddhold, men FKS-keeperen reddet det som kom.
Etter 27 minutter tar FKS føringen. Litt nølende forsvarsspill slipper en senjaspiller igjennom i midtforsvaret. Han slår inn foran mål og der er Jørgen Møller Martinsen og setter inn 1-0.

Så skjer ting fort. L/K får til et pent angrep etter 29 minutter, der Tarjei Hansen Gautestad tar ballen med seg, slår til Morten Nilsen inne i feltet som slår videre på en touch til Andreas Løvland på løp. Han setter ballen i mål til 1-1.

Så får Senja et litt heldig 2-1 mål minuttet etter, når Mats Nordmos innlegg fra sidelinja fyke over Jørgen Vik og daler ned i motsatt kryss. Men Morten Nilsen kvitterer fire minutter før pause med en knallperle fra 16 meter, der han vender opp og klinker ballen i kryssets umiddelbare nærhet. 2-2 til pause.

Etter hvilen har L/K en meget god periode der vi går opp til 3-2 og 4-2. Begge gangene er det Mr. Nilsen som er på farten. Først etter et langskudd fra venstreback-åpenbaringen Øyvind Garfjell, som keeperen gir retur på, og så på et vanvittig soloraid fra Ole Oscar Ross der ballen ender opp hos Morten. Han setter den sikkert til 4-2. Da var det gått 62 minutter.

Senja er ikke overraskende godt med i kampen fortsatt og får etter hvert en del av banespillet også. De får 4-3 målet tyve minutter før slutt og kunne fort ha fått 4-4 når en Senja-spiller er alene igjennom. Men Jørgen Vik viser klasse og avverger.

I andre enden er Morten Nilsen frempå både med stolpeskudd og med andre farligheter, men det blir ikke flere mål. Slett ikke ufortjent seier til L/K. Spesielt artig at vi kunne bytte såpass mange som åtte spillere inn, uten at det ble helt krise mot 2. divisjonsmotstanderen. Det er en styrke.

L/Ks lag (startet i 4-3-1-2-formasjon): Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell; Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Aleksander Helberg; Steffen Dreyer; Ole Oscar Ross, Morten Nilsen.

Innbyttere: Mathias Olsen, Kristoffer Fagerborg, Jonas Samuelsen, Ole Remi Hausner, Espen Haugen, Stig-Roar Hansen Rognli, Alexander Løvland Rygh, Joakim Einebakken Nilsen

Dommer: Ragnar Dahl - meget god.

 
Syverfotball:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Feb 2010

Fin økt i hallen
Trygg seier for L/K og Steffen Dreyer i syverkamp mot Nordreisa i ettermiddag.

L/K hadde stort sett fin kontroll i kampen mot NIL i dag. Selv om Reisa scoret først, var det såpass mye positive takter offensivt at man kunne være trygg på at det ikke ville bli 0-1 til slutt...

Det gikk da heller ikke mange sekundene før Steffen Dreyer satte inn 1-1. Og etter det var det ganske mye L/K - og spesielt firerbanden Løvland, Haugen, Garfjell og Dreyer.

Steffen var i strålende form i dag og puttet seks av 11 mål mot NIL, mange etter flint samspill og framspill av og fra lagkameratene. Andreas Løvland puttet tre, mens Espen Haugen og Daniel Kristiansen puttet ett hver. Sistnevnte debuterte i A-lagssammenheng og scoret et vakkert mål da han fikk overta på spissplass.

L/K stilte i praksis med sin Lyngen-treningsgruppe idag, forsterket med Steffen Dreyer, Espen Haugen og Jonas Samuelsen. Fredrik P. Johansen var også med i dag, men var sterkt redusert på grunn av magetrøbbel.

Med hvilehelg for Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen, Rudi Dreyer, Ole Oscar Ross, Jøran Grønnbakk Åsheim, Jørgen Vik, Ole Remi Hausner, Morten Nilsen, Alexander Løvland Rygh, Mathias Olsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Helberg, Tarjei Gautestad og Kristoffer Fagerborg, i tillegg til skadede Jan Robin Bjørn, var det duket for unggutter som Kåre Johnsen (16), Hans Roar Karlsen (15), Oskar Leiros (14), André Waage (16), Martin Strand (16) og mer rutinerte Daniel Kristiansen (25). Ingen har spilt A-lagsfotball før. I tillegg spilte en kar som har noen kamper for A-laget, en Lasse Hausner, hele kampen i midtforsvaret til L/K. Og det gjorde han med foruroligende bravur...

Artig å se Øyvind Garfjell på venstrebacken i dag. Han var en virvelvind, og spilte samfulle 66 minutter - brorparten av dem var han på løp...

L/Ks lag: André Waage, Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Steffen Dreyer, Jonas Samuelsen, Espen Haugen, Lasse Hausner, Martin Strand, Oskar Leiros, Daniel Kristiansen, Hans Roar Karlsen og Kåre Johnsen.

Kampene ble spilt i tre perioder á 20 minutter, hvorav den siste perioden varte i 26 minutter. Kampen ble dømt av Dan-Håvard Johnsen - som med trenerfortid i NIL og trenernåtid i L/K var tilnærmet nøytral i dag. Han hadde i alle fall få problemer i kampen.

Artig også med endel publikum i hallen i dag. Både dét, og selve kampen, frister til gjentakelse. Kanskje det blir en lignende seanse senere i vinter.

Første ordentlige treningskamp - 2x45 på hel bane, blir i Skarphallen tirsdag. Da er det FK Senja som er motstander.
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Feb 2010

Fortsetter som sponsor

NRK Petre-programmet FK Fotball var stolt sponsor for 3. divisjon avdeling 23 i 2009 - noe som resulterte i blant annet livedekning av flere kamper på riksdekkende radio.

Responsen fra klubbene på FK Fotballs sponsing i 2009 har stort sett vært udelt positive, noe som har kommet fram på de møtene kretsene har hatt med klubbene i etterkant av sesongen. Derfor er det grunn til være meget fornøyd med at Troms fotballkrets og FK Fotball, ifølge avisa Nordlys, nå er enige om et nytt år med FK Fotball-ligaen.

Dermed får L/K også sjansen til å gjøre en bedre figur i FK Fotball-ligaen enn tilfellet var i 2009. Da var vi riktignok med på den første direktesendte kampen på Bardufoss, men verken resultatet da eller prestasjonene utover i sesongen var så mye å kringkaste til hele landet.

Det hører jo med til historien at det heller ikke lyktes oss å få det til å klaffe med hjemmekamp når Thomas Aune og Aleksander Schau var i Troms, men i år skal vi sørge for at guttene får seg en tur til Polleidet for direktesendt kamp!
I helga:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Feb 2010

Syverkamp mot Nordreisa

Lørdag klokken 14.00 har lyngenpublikummet muligheten til å få se litt syverfotball i Lyngenhallen. Nordreisa har et treningsopphold i Lyngen denne helga, og har i den forbindelse bedt om å få møte L/K til syverkamp.

L/K stiller med de spillerne som befinner seg i Lyngen i helga og regner med å kunne gi NIL god motstand.

Møt opp og se litt kvalitetsfotball før tippekampen!
Treningskamper 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Feb 2010

FK Senja på ordentlig

Det er lenge siden L/Ks A-lag har ventet helt til 9. februar med å spille ordentlig treningskamp i en sesongoppkjøring.

I år har vi valgt å stå utenfor Vinterserie-systemet og det har resultert i en kampfri januar (med unntak av en uoffisiell 2x29 minutters kamp mot FK Senja).

Tirsdag klokken 19.00 er det imidlertid på med de røde og blå draktene for første gang i fulle 2 x 45 minutter. På motsatt banehalvdel står igjen Senja - som vi er takknemlig for å ha som sparringspartner både denne tirsdagen og tirsdag 23. mars.

Vi tar utfordringen med å gi 2. divisjonslaget verdig motstand, samtidig som vi selv får brynt oss skikkelig.

Som sagt spiller vi også mot FK Senja 23. mars. Da går kampen klokken 18.00.
Melodi Grand Prix:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jan 2010

Hey ya Karoline!
Lørdag kveld er det L/Ks tur til å heie på Karoline Garfjell.

I morgen blir rundt 1,1 million nordmenn å følge med når en lyngsværing går på scenen i Skien. L/K-jenta Karoline Garfjell deltar i den siste av tre delfinaler i Melodi Grand Prix med Aggie Petersons "Tokyo Night". Da skulle det bare mange at ikke L/K-nett ikke skulle skrive litt om musikk innimellom all fotballen.

Hør Karoline her!

Karoline er storesøster til L/K-spiller Øyvind (som skal til Skien - bra A-laget har frihelg, da...) og datter av den gamle storspiller og idrettsleder Øystein, og har vært i kulissene på mange L/K-kamper i år. Bildet ovenfor er tatt på Alfheim i fjor høst, da L/K spilte mot TIL3 og Karoline, sammen med Kine Berntsen, viste sin støtte til L/K-guttene.

Og nå er det på tide at alle L/K-spillere, og andre L/K-ere, tilbakebetaler litt av støtten som Karoline og hiver seg på mobilen når det er duket for stemming. Mye fordi Karoline er fra Lyngen, selvsagt, men også fordi "Tokyo Night" er en fantastisk bra låt!

L/K ønsker Karoline all mulig lykke i Melodi Grand Prix og oppfordrer alle til å stemme henne rett til finalen!

 
FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jan 2010

En ny nummer fire
L/K signerer ny spiller.

Joakim Einebakken Nilsen har spilt aldersbestemt fotball i L/K-drakt, men har stått i Furuflaten. Denne uka skrev imidlertid den uhyre lovende 15-åringen under B-skjema for L/K.

Joakim (som ikke blir 16 før i september) bor i Lyngen og tilhører den unge lyngengruppa som trener under Dan-Håvard Johnsen. Joakim var senest en av tre lyngsværinger på juniorkretslaget som spilte turnering i Bodø før jul og vi er kjempeglad for at et talent som Joakim ønsker å satse i L/K.

Joakim får plass i A-stallen, og med det selvvalgte kallenavnet "Aquilani", får unge Einebakken Nilsen overta draktnummer 4 som Tor Arne Larsen har hatt hevd på helt til han ga seg.

Med Joakim på plass i L/K-drakt, følger han i Einebakken-fotsporene til søskenbarnene Rudi og Steffen, samt mamma Lenas søskenbarn Andreas. Joakim er forøvrig også en lovende dommer, og sønn av ikke ukjente Jonny Nilsen - nylig pensjonert divisjonsdommer.

 

 
Treningskamp:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jan 2010

2 x 29 minutter og 3-0 til oss

Vi skal i sannhetens navn ikke vektlegge en høyst uoffisiell treningskamp midt i januar på 2 x 29 minutter mot et FK Senja uten flere av sine største profiler.

Når det er sagt så er det gledelig at L/K vant 3-0 i kveld, med Ole Oscar Ross (2) og Morten Nilsen på scoringslista. Senja, svekket eller ikke, er alltid en håndfull for et hvilket som helst 3. divisjonslag. Men i dag var det tett og godt bakover, og framover løsnet det også greit etter hvilen. Det sto 0-0 til pause

- Litt hawaii i første omgang, men vi holder dem unna målsjanser. I andre omgang blir det litt mer spill og vi satte sjansene våre, sier L/K-trener Roger Lange.

Han startet i en 4-2-3-1-formasjon med følgende 11 fra start:

Jørgen Vik; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli; Aleksander Helberg, Espen Haugen; Ole Oscar Ross, Fredrik P. Johansen, Andreas Løvland; Alexander Løvland Rygh.

Vi gjorde seks bytter i pausen. Da kom denne relativt sterke sekstetten inn: Ole Remi Hausner, Andreas Holm, Jonas Samuelsen, Tarjei Hansen Gautestad, Steffen Dreyer og Morten Nilsen.

L/K deltar ikke i vinterserien i år og har ikke planlagt noen ordinære kamper i januar måned. Februar vil det bli tre-fire kamper, hvor av to av dem blir i Finnmarkshallen siste helga i måneden.

Ytterligere tre-fire kamper planlegges før serieåpningen 17. april hjemme på Geitnes mot BOIF.
FK-Fotball Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jan 2010

Garfjell i tre nye år

Det som er dårlig nytt for motstandernes høyrebacker er godt nytt for L/K.

I helga gjennomførte L/Ks A-lag årets første samling i Lyngenhallen. Ca 20 spillere deltok fredag og lørdag - under ledelse av trenerduoen Roger Lange og Dan-Håvard Johnsen.

Én av dem som var med på samlingen var venstrevingen Øyvind Garfjell (19). Han benyttet anledningen til å signere en ny, fin treårskontrakt med moder- og fader-klubben. L/K er veldig glad for at Garfjell ønsker å satse videre i L/K - klubben han debuterte for allerede i 2006, som 16-åring. Med hans fart, teknikk og vidunderlige venstrefot vil han nok herje godt fra seg i langs venstreflanken de tre neste årene også.
Øyvind har allerede 96 A-kamper under vesten og kommer til å nå 100 kamper i løpet av sesongoppkjøringen til L/K. Garfjell har 26 A-lagsmål.

Også keeper Jørgen Vik, som skrev B-skjema med L/K før jul, skrev under kontrakt med L/K i helga. Han slapp knapt inn mål i det hele tatt på helgens to samlingsøkter og virket i godt slag allerede. Lover bra!

Spillerne fikk forøvrig solid bevertning i helga. Trener Johnsen, i samspill med materialforvalter Geir Granås, sto for både felles kveldsmat fredag og felles frokost lørdag. Veldig bra tiltak som danner mal framover.


Armhevinger er ikke hva det engang var. Her en ny variant fra samlinga, med Aleksander Helberg (under) og Øyvind Garfjell i fri utfoldelse. Andreas Holm holder beina til Garfjell.
Futsalserien:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jan 2010

L/K-spillere til Oslo

Skal spille kvalik til toppserien i futsal.

Siste runde av futsalligaen i Troms ble spilt i helga. Og etter at alle kampene er spilt er det klart at klubbene Berserk og Sjarmtrollan er kvalifisert til å spille playoff siste helga i mars i Oslo.

Tre L/K-spillere er dermed også involvert i kvalik til toppserien i futsal. Aleksander Helberg er allerede en merittert futsalspiller og har kvalifisert seg sammen med resten av Berserk.

Litt mer overraskende var det at det Fløya-tunge laget Sjarmtrollan også skulle kvalifisere seg. Men det klarte de - blant annet med bidrag fra L/K-spillerne Jørgen Vik og nyervervelsen Tarjei Hansen Gautestad.

L/K ønsker guttene lykke til i playoffen i slutten av mars!

Mer om troms-serien i futsal finner du her!

En rekke L/K-spillere har vært i aksjon i vinter. I tillegg til Vik, Gautestad og Helberg har Morten Nilsen scoret jevnt og trutt for Skjervøy i futsalserien. Steffen Dreyer hadde også en gjesteopptreden i den blå drakta, og nådde å sette inn ett mål. Tromsø futsal, under ledelse av L/K-helten Håkon Winther, har hatt lyngsværinger som Andreas Løvland, Ole Remi Hausner og Ole Oscar Ross i sin midte. Jørgen Vik sto også i mål her, men meldte overgang til Sjarmtrollan mot slutten - da Tromsø futsal trakk laget sitt.

 
FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jan 2010

Fine forsterkninger på nyåret

L/K signerer nye spillere og fornyer kontrakt med "en gammel".

L/K går inn i oppkjøringen i vinter med to nye spillere i stallen. I går signerte både Tarjei Hansen Gautestad (19) og Mathias Olsen (17) for Lyngen/Karnes.

Tarjei tør være kjent for både L/K-ere og andre følgere av fotballen i Troms. Han kommer fra TUIL, der han har vært hele karrieren sin bortsett fra et halvår på utlån til nettopp L/K i 2007. Tarjei har hatt mye spilletid på TUIL 2 i år, og var blant annet sentral da L/K opplevde ett av sine svarteste øyeblikk - 2-10 tapet på krøllgresset i mai. Han var blant de absolutt beste spillerne i TiTo i fjor og er selvsagt en enorm forsterkning for L/K. L/K er enige med TUIL angående Tarjei og vi ser fram til å se ballsentralen på L/K-midtbanen igjen.

Mathias Olsen er et litt mer ubeskrevet blad. Han kommer fra Slettaelva SK og signerte B-skjema sammen med pappa og lyngsværing Hans Otto Larsen i går. Sistnevnte har en lang og flott karriere i Nordreisa og Skjervøy, men har paradoksalt nok aldri spilt for L/K. Det skal imidlertid sønnen hans.

Mathias har spilt juniorfotball og A-fotball for Slettaelva i det siste, men går nå inn i treningsgruppa til L/K i Tromsø. L/K har gode erfaringer med å hente unggutter med familie og aner i Lyngen. Mathias blir helt sikkert ikke noe unntak. Mathias er midtbanespiller, så får vi se hvor trenerne Roger og Dan-Håvard kan få bruk for Mathias når sesongen begynner.

L/K begynner dermed å få god kontroll på 2010-stallen. Et par brikker er fortsatt ikke lagt, men så veldig mange nysigneringer til tar vi ikke sikte på. Hovedfokuset er at flest mulig av de som allerede er i klubben, satser 100 prosent i 2010. Og det har de aller fleste gitt beskjed om at de gjør. Ingenting er mer gledelig enn det!
I tillegg skal vi hente opp unggutter som skal supplere A-stallen i L/K - som blir å være på minst 26 mann også i 2010.

Nedenfor ser vi 2009s visekaptein Mats-Haakon Karlsen som skriver treårskontrakt med L/K - ut 2012-sesongen. Karlsen, oppvokst bokstavelig talt to steinkast fra Polleidet, har vært sentral i L/K-forsvaret de siste tre sesongene og blir en viktig mann også i sesongene framover.

Også Espen Haugen (25) har signert kontrakt med L/K. Midtbanefunnet fra 2009 har klare målsetninger om å utvikle seg ytterligere og vi er veldig glad for at lenangsværingen vil gjøre det i L/K.