Sterk seier på Senja

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jan 2024

Hjemmelaget tok ledelsen, men L/K kom tilbake og tok en fin seier i Senja Storhall søndag.

2-1 ble sluttresultatet på Senja søndag etter en god kamp av L/K. Spesielt defensivt fremsto L/K veldig solid, til tross for at Senja lainet opp med sitt sterke spisspar David Eilertsen og Kenneth Winther. Senja hadde sine sjanser og kanskje hadde uavgjort vært det mest rettferdige resultatet. Men takket være en strafferedning av Håkon Jensen ti minutter før slutt, så ble det årets første seier for Markus Karlsen Skogheim og hans utvalgte.

Etter en litt shaky start for L/K, der Senja fort kunne fått en scoring allerede etter ett minutt spilt, så kommer L/K ganske kjapt inn i kampen. Med lånespiller Audun Løvland i en offensiv rolle på midtbanen fra start og ellers mye offensiv kraft også på de defensive midtbaneposisjonene så hadde L/K god kontroll på hjemmelaget i første omgang. L/K kom riktignok ikke til så mange store sjanser, men det gjorde ikke Senja heller. Men etter 38 minutter smeller det likevel i hallen. L/K gjør en for dagen sjelden feil i de bakre rekker og Senja fosser opp mot 16-meteren. Ballen havner hos nevnte David Eilertsen, som hamrer ballen i lengste hjørne med høyra. En scoring som i alle fall holdt høy TiTo-klasse, om ikke mer.

1-0 til pause, etter at L/K hadde mistet venstrekant Sigve Ringbakken med skade etter 27. minutter. En lei smell for både Sigve og L/K og når i tillegg William Sørensen og Audun Løvland takket for seg i pausen, så kunne man rette frykte for en litt tung andre omgang. Men nei. Mens Krister Klaussen og Jørgen Skog avløste Sørensen og Løvland i pausen, så hadde Joakim Berg Bjørklund kommet inn på venstrekanten for Sigve. Og Bjørklund takket for tilliten i sin 90. kamp for L/K med en hockey-assist da L/K utlignet til 1-1 etter bare tre minutter av andre omgang. Og det er Einar Skogheim som både starter og avslutter angrepet. Einar vinner ballen ute på venstresiden og spiller til Bjørklund, som avanserer til dødlinjen og legger inn. Ballen havner hos Gabriel Wikbo-Larsen inne i feltet, og han legger ballen tilbake til Einar, som i mellomtiden har kommet seg i posisjon foran mål. Einar er ikke tungbedd og sender avgårde en kanonkule som fyker inn i nærmeste hjørne bak Senja-keeper Bergheim - som attpåtil pådro seg det som så ut som en ryggskade i situasjonen.

Det gikk bare åtte minutter før Einar Skogheim var på farten igjen. Han spilte i en defensiv toer sammen med William Sørensen i første omgang, men ble flyttet opp i sin mer vante tier-rolle i andre. Og der trives han i alle fall veldig godt. Han setter fart inn på Senjas banehalvdel og slipper ballen til Gabriel, som har gått på et skråløp inn i hjertet av Senja-forsvaret. Han mottar ballen og blir samtidig dyttet i ryggen av en Senja-forsvarer og kampens gode dommer Tom Erik Johannessen peker på straffemerket.

Gabriel er ikke av den overtroiske typen og tar straffen selv - kontant i hjørnet og 2-1 til L/K. Utover i andre omgang kunne man kanskje forventet at hjemmelaget skulle presse på for utligning. Og viljen var nok til stede, men de blå fra eventyrøya maktet ikke å utligne. Det nærmeste man kom var en scoring annulert for offside (og den må ha vært meget hårfin...) og altså straffesparket som Håkon Jensen tok seg av. Ellers hadde L/K sine sjanser til å øke ledelsen også og det ble som sagt aldri noe stormløp mot L/K-målet i sluttminuttene som man kanskje kunne frykte.

Alt i alt en svært godt gjennomført kamp fra L/Ks side. Defensivt var det mange steg fram sammenlignet med forrige kamp mot Hamna 2 og offensivt var det også gode takter. Audun Løvland viste sine kvaliteter på prøvespill fra Storelva og kan være aktuell for en overgang til oss. Vi får se hvordan den casen utvikler seg.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Kristian Bjørn Hansen, Krister Skogli, Oskar Leiros, Einar Skogheim, William Sørensen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Audun Løvland, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Krister Klaussen, Jørgen Skog, Arion RJ Ballovarre og Vebjørn Tokle

Dommer: Tom Erik Johannessen

Ingen gule kort til L/K

Tap i årets første kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jan 2024

L/K-guttene spilte ingen dårlig kamp i årspremieren, men klarte ikke å demme opp for kontringsspillet til Hamna 2.

Årets første kamp i vinterseriens 1. divisjon på Bardufoss endte også med årets første tap for Markus Karlsen Skogheims utvalgte. Til tross for en brukbart gjennomført kamp fra L/Ks side, så ble det til slutt et 1-4-tap for de røde og blå. Da hadde Hamna-spissen  Nikolai Jentoft Moen Botchway vist flere flere prov på at han med sin fart og gjennombruddsstyrke vil bli en lei nøtt for mange TiTo-forsvar i år. To mål og én målgivende ble det på ham etter blant annet et par solide kontringsmål.

Så var det heldigvis sånn at L/K også hadde plenty å by på i denne kampen. Og uten å være freidig så kan vi vel antyde at Hamna 2, som kom foran oss på tabellen i fjorårets 5. divisjon, var veldig effektive i denne kampen. L/K var ikke like effektiv og spesielt Gabriel Wikbo-Larsen hadde et par feite muligheter som burde ha havnet i nettet.
Men unggutten kom likevel på scoringslisten på vakkert vis - med et langskudd fra skrått hold etter 57 minutter. Gabriel spilte i en litt uvant som spiss i første omgang, men blomstret ekstra når han ble flyttet ned et lite hakk i sin vante tier-rolle sammen med Einar Skogheim. Gabriel-målet var en 1-2-redusering og kom i en god L/K-periode der Hamna-guttene stort sett valgte å forsvare seg og slå lange baller i bakrommet i håp om at Botchway skulle fikse biffen - noe han altså også gjorde ved flere anledninger. L/K presset godt på, men avslutningene satt ikke. 16-årige William Waltenberg kom inn som spiss i andre omgang og fikk også et par solide muligheter til å score, men det ville seg ikke. L/K spilte for øvrig uten den nybakte pappa Kristoffer Hansen Holst, fjorårets toppscorer, i tillegg til at nierdrakten fortsatt er ledig...

Kampen ble også et comeback for Krister Skogli etter fem år i Skjervøy og Storsteinnes. Han var trygg og god defensivt og tok ansvar fra start. Han viste også at han blir viktig på dødballene - både defensivt og offensivt. Også Sigve Ringbakken startet kampen, hans 90. i L/K-trøya, etter en lang periode i rekonvalesens etter den alvorlige skaden han pådro seg på fjelltur i fjor sommer. Han gikk av til pause, men det var av forsiktighetsgrunner mer enn noe annet.

L/K hadde gjennomført en samlingshelg i Lyngen i forkant av kampen i Bardufoss storhall, og kanskje var det noen som merket det i beina. Men det kommer flere slike helger og L/K-guttene skal nok takle det bra. Allerede om to uker er det ny runde med samlinger og søndagskamp.

L/K 2 skulle etter planen også spille årets første vinterseriekamp, men motstander Kvaløya 2 måtte avlyse kampen i Bardufoss storhall. Siste helga i januar har imidlertid både A-laget og L/K 2 kamp. L/K møter Senja i Senja storhall klokken 14.00 mens L/K 2 møter Fløya 4 i Bardufoss storhall klokken 18.00.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen (K), Jørgen Skog, William Sørensen, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Arion RJ Ballovarre, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen.

Innbyttere: Krister Klaussen, William Waltenberg, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Beck Løvland, Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Gard Grønvoll Sommerseth

Gult kort L/K: Krister Skogli

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim gir sine instrukser i pausen til fra venstre Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Krister Skogli, Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen.