Jula 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Des 2012

Riktig god jul fra L/K!
Vi ønsker alle i idrettsfamilien en fin høytid.

På vegne av Lyngen/Karnes IL vil vi rette en takk og  ønske alle våre frivillige, supportere, spillere, trenere, medlemmer, patrioter, publikum, foreldre og foresatte og resten av idrettsfamilien en riktig god jul.

Vi ønsker også å takke våre samarbeidspartnere for året som har gått. Hovedsponsorer og andre partnere som har bidratt til at så mange har kunnet delta i idrettslagets mange aktiviteter.

God jul til alle!
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Des 2012

En Brenn-heit signering
Torsdag skrev Kristoffer Brenn (23) under for L/K.

Kristoffer Brenn har trent med L/K den siste tiden og torsdag skrev han under overgangspapirene som gjør han til L/K-spiller i 2013.

Kristoffer Brenn (23) har spilt for Krokelvdalen hele karrieren sin. Nå har midtbanespilleren gjort det klart at han er klar til å ta steget opp fra 5. divisjon og gjøre seg gjeldende i 3. divisjon til neste år. Brenn har vist seg som en meget god spiller de gangene L/K 2 har møtt Krokelvdalen og treningene nå før jul har forsterket det inntrykket.

For de som drar kjensel på Brenn-navnet, så er Kristoffer for øvrig onkelungen til ikke ukjente Per Brenn, som herjet offensivt for gamle Karnes i storhetstiden på slutten av syttitallet og tidlig åttitall. Men mens onkel Per var en hurtig og målfarlig angrepsspiller, har Kristoffer andre kvaliteter som gjør han aktuell for en plass på L/K-midtbanen i 2013. Overblikk, pasningsfot og ikke minst vilje til å sette fart og gå i angrep når sjansen byr seg.

Kristoffer passer godt i profilen til L/K, som tilsier at vi ønsker unge, motiverte spillere som har lyst å bidra, trene mye og ofre tid og krefter for å gjøre laget godt og ikke minst selv bli god.

Brenn blir den fjerde nye spilleren som signerer for L/K nå før jul. Fra før av har Stian Nordby, Edvard Hamnvik Sagelv og Aleksander Løvland Rygh tatt overgang. Stallen skal forsterkes ytterligere og det vil derfor garantert komme nye signeringer i den nærmeste tiden - i tillegg til nysigneringer av spillere som allerede er i L/K.
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Des 2012

Forlenger L/K-kontraktene
Tre lyngengutter har bestemt seg for å bli med L/K videre i 3. divisjon

Jonas Samuelsen, Mats-Haakon Karlsen og Jan-Robin Bjørn (i bakgrunnen).

Før jul har fokuset for L/K vært bredt. Ny trenerløsning er på plass, en rekke spillere måtte re-signeres etter at kontrakten deres hadde gått ut og ikke minst måtte nye spillere inn.

Arbeidet er langt fra over, bortsett fra når det gjelder trenerløsningen, men før jul har tre L/K-spillere gjort det klart at de vil være med videre i 3. divisjonssatsingen vår. Mats-Haakon Karlsen (28) signerte ny kontrakt tidligere i desember og nå er klubben også enig med Jonas Samuelsen (20) og Jan-Robin Bjørn (22) om å forlenge kontrakten med moderklubben.

Felles for alle tre spillerne er at de har vært i L/K hele karrieren. For L/K er det veldig viktig å beholde slike spillere med solid tilhørighet. Det er ingen selvfølge at L/K skal være i toppen av 3. divisjon med nesten bare lyngenspillere på laget, men med disse tre på plass så er i alle fall andelen med egenproduserte ganske god i stallen.

Karlsen har spilte mye siden han etablerte seg på A-laget i 2007. I år har han alternert mellom høyre midtstopper og høyre back. Jan-Robin Bjørn hadde kanskje sin beste sesong i L/K-drakten med mye spilletid på venstreback og som venstre midtstopper.

Jonas Samuelsen har spilt mest på B-laget i år, men er nå motivert for å kjempe om en plass på førsteelleveren på A-laget. Hurtigtoget fra Naustnes har kvaliteter i haugevis til å klare akkurat det. Det har han vist tidligere på A-laget også.

LES OGSÅ: EN Brenn-heit signering

Fra før av har Marius Dreyer (22) en toårskontrakt som går ut etter 2013-sesongen, mens Vegard Emaus Nikolaisen og Steffen Dreyer signerte nye kontrakter tidligere i november.
Dialogen med vår yngste spillere, fortrinnsvis 95-spillerne Oskar Leiros, Henning Skogvang og Kristoffer Granås er også god. Her vil vi ta sikte på signere kontrakter tidlig i januar.

Så gjenstår det endel spillere som det må tas noen runder med ennå, men forhåpentligvis har vi mye på plass til vår første samlingshelg - første helga i januar.

LES OGSÅ: Joakim ut - tre nye inn

Når alt dette er sagt, så er det klart at prosessen med å hente inn nye spillere på langt nær er over. L/K vil ha inn minimum to-tre nye spillere til - kanskje flere. Så får folk bare følge med på L/K-nett videre! 
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Des 2012

Joakim ut - tre nye inn
L/K mister en solid spiller i Joakim Einebakken Nilsen (18). Da må nye spillere inn. LES MER HER!

NYE I L/K: Edvard Hamnvik Sagelv, Stian Nordby og Aleksander Løvland Rygh.

Denne uken ble det klart at Joakim Einebakken Nilsen (18) går til vår hardtsatsende divisjonskollega Finnsnes.
L/K-backen, med 74 kamper for oss, valgte å takke ja til tilbudet fra Lenvik-klubben, og dermed er vi én lyngsværing i manko. Trist å miste en av våre egne til divisjonskolleger, men Joakim har slått fast at L/K ikke var i stand til å legge forholdene til rette for ham i så stor grad som Finnsnes maktet. Da må vi respektere at spillere av og til velger en annen klubb.

Joakim debuterte som 15-åring, som innbytter i treningskamp mot FK Senja i februar 2010, og har altså rukket 74 kamper for A-laget, til tross for sin unge alder.
Joakim er opprinnelig Furuflaten-gutt, men har spilt aldersbestemt for samarbeidslag mellom Furuflaten og L/K i oppveksten og er nærmest å regne som vår egen.
Men nå blir FIL-gutten igjen FIL-gutt. Vi i L/K takker Joakim så mye for innsatsen for nå og ønsker ham lykke til videre i karrieren! Vi får også håpe at han ikke blir stående med 74 kamper for L/K :-)

Når spillere forlater en ambisiøs klubb som L/K, så må de erstattes. Den siste uken har vi signert tre nye spillere til L/K, og flere er på vei:

Stian Nordby (18):
Fortid i blant annet TIL og Fløya. Sønn av Karnes-legenden Stig Nordby og dermed ekte lyngsværing! En offensiv kraft som vi kan få mye nytte av i 2013. Kan spille i flere posisjoner offensivt. Har hatt et hvileår i 6. divisjon med Storelva men er innstilt på å spille mye i 3. divisjon i 2013. Velkommen!

Edvard Hamnvik Sagelv (20):
Kommer fra Fløya, der han har spilt de tre siste årene. Han har spilt for Storsteinnes og Nordkjosbotn i oppveksten. Har fått begrenset med tillit i 3. divisjon i 2012, men har kvaliteter som vi i L/K har bruk for. Sterk og god forsvarsspiller som kan bekle for eksempel en backplass. Hamnvik-navnet er velkjent i Lyngen og Edvard har mye slekt i Furuflaten!

Aleksander Løvland Rygh (25):
Har vært i L/K flere ganger før, men 2013-utgaven blir den suverent best trente av alle ALR-utgavene vi har sett i L/K. Er i utgangspunktet tenkt mest for 5. divisjonsspill, men en topptrent Rygh kan selvsagt ikke utelukkes for 3. divisjonsspill heller. Er i utgangspunktet spiss, men med nyvunnen løpskapasitet i tillegg til de gamle kvalitetene som blant annet ballfølelse og skuddstyrke, så er nok Rygh mer fleksibel enn noensinne.

Arbeidet med å re-signere spillerne som var i L/K i 2012 fortsetter også i jula - når folk vender nesen hjem til Lyngen. Det er viktig å avklare flest mulig av våre eksisterende spillere, parallelt med at vi uansett må ha inn nye spillere.

Og det vil bli signert to nye spillere i løpet av dagen. Spennende spillere som dere vil få vite mer om når navnetrekket er på plass. Følg med!
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Des 2012

Jørgen takker av
Etter tre sesonger på rad i L/K-buret, forlater Jørgen Vik oss.

22-åringen voktet L/K-målet allerede som 16-åring i 2006. Og bortsett fra to sesonger i Finnsnes (2008 og 2009), så har tromsdalingen voktet målet for L/K siden.

Men nå er det altså slutt. Tirsdag ga Jørgen beskjed til L/K at han forlater til fordel for Fløya. Vi må bare respektere at Jørgen har lyst på nye utfordringer og heller være evig takknemlig for at han har brukt fem av sine beste år hos oss. Jørgen har vært vår kaptein i 2012 og det er ikke tilfeldig. At han er divisjonens beste keeper er én ting. Han har i tillegg gått foran i trening og i kamp og har vært et forbilde for spillere og en inspirasjon for oss andre. En kjernekar som vil bli savnet på Polleidet og Geitnes.

Jørgen ønsker å takke alle i L/K for fine år i Lyngen og vi fra vår side ønsker han personlig lykke til i grønt - selv om vi skal gjøre vårt beste for at han i alle fall møter kvist to ganger til neste år!

Jørgen er den første avgangen fra L/K etter 2012-sesongen. Men vi har litt mer positive nyheter på gang også - i form av nysigneringer og også re-signeringer. Bare å følge med her på L/K-nett fram mot jul!
Vinterserien 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Des 2012

Lundblad møter kjentfolk
TUIL venter i L/Ks første vinterseriekamp.

Søndag 3. februar spiller L/K sin første vinterseriekamp i Skarphallen. Og det er TUIL som står på motsatt banehalvdel i David Lundblads første kamp som hovedtrener for L/K.

Og L/K og Lundblad får en hektisk februar, med kamper hver helg denne måneden. L/K spiller i første divisjon og møter dermed god motstand helt fram til seriestart, med lag som blant andre FK Senja, Finnsnes og Fløya i tillegg til TUIL.

Se hele oppsettet for vinterserien her!

Foreløpig er det ikke spikret flere treningskamper for L/K, men syv kamper i vinterserien er et godt utgangspunkt for matching fram mot seriestart - som ligger an til å bli 20. april.
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Des 2012

Åpner med bortekamp
Terminforslaget for 3. divisjon tilsier en Vadsø-tur for L/K i første serierunde.

14. desember er det terminlistemøte for neste års 3. divisjon. I terminlisteforslaget som klubbene nå har fått tilsendt, ligger det an til en lang reise for å spille serieåpningen 20. april. L/K er nemlig satt opp med bortekamp i Vadsø mot Norild. En tøff start på sesongen for David Lundblads menn.

Første hjemmekamp blir 27. april - mot Hammerfest. Den kampen er for øvrig satt opp på Polleidet gress, men det er nok en av flere hjemmekamper på våren som skal spilles på Geitnes kunstgress.

18. mai og 25. mai blir grønne helger for L/K. Da er det først bortekamp mot nedrykkede Finnsnes, mens vi helga etter møter Fløya på hjemmebane. Siste kamp før ferien er satt opp 29. juni - borte mot Skarp. Samme lag møter vi også i serieavslutningen 5. oktober - da på Polleidet.

Vi presiserer at det vil bli forandringer på oppsettet i forbindelse med terminlistemøtet, men vi kommer tilbake til det endelige oppsettet.
Årsavslutning 2012:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Des 2012

Dreyers tok the double
L/Ks årsavslutning i går ble ekstra artig for disse to.

Årets spiller Steffen Dreyer og Årets forbilde Marius Dreyer.

Fredag kveld benyttet L/Ks A-lag anledningen til å avslutte 2012-sesongen med en ordentlig årsavslutning på Polleidet. Samtidig benyttet man anledningen til å starte 2013-sesongen med en samling i Lyngenhallen og påfølgende spillermøte.

Rundt 20 spillere var på plass i Lyngenhallen for nytrener David Lundblads første trening. Lundblad kunne konstatere at mange av spillerne har holdt formen godt ved like til tross for to måneders fotballpause. Etter en kjapp restitusjonsdukkert i bassenget presenterte L/K-leder Johnny Hansen planene og ambisjonene for 2013 før David Lundblad gikk igjennom litt av det han ønsker å få til kommende sesong.

 

David Lundblad - L/K-trener 2013.

Etterpå var det imidlertid tid for å avslutte 2012-sesongen. Klubbrommet på Polleidet har sett en og annen fest og viltgryta til trener Dan-Håvard Johnsen var et perfekt bakteppe for nok en flott årsavslutning.

Da det ble tid for utdeling måtte to bla Dreyer til pers. Først Marius, som i sin første sesong i L/K etter overgangen til Kvaløya har imponert alle med sin innstilling til både trening og kamp. Han har vist en klubbfølelse som skulle tilsi et fødselssted et sted på strekningen Polleidet - Lyngseidet og har etter at han ble skadet i høst likevel vært på hjemmekampene i Lyngen. En verdig vinner av prisen, som L/K tar sikte på blir delt ut årlig fremover.

Årets spiller-trofeet er langt mer etablert og i 2012 var det umulig å komme utenom storscorer Steffen Dreyer, som scoret 32 seriemål i år og gikk til topps som L/Ks mestscorende gjennom tidene. Steffen har vært stabil og god i hele år etter at han satte sitt første seriemål mot Nordreisa i vår. Men han har ikke bare scoret selv. Han har klart å være både måljeger og lagspiller, hvilket har ført til en god del assists også.
Steffen Dreyer takket for prisen, som er hans første etter 11 sesonger på A-laget. Han valgte i takketalen å trekke fram lagkameratene og deres mange målgivende til ham gjennom sesongen. Og lovde ikke minst nye mål i 2013!

Øyvind Garfjell, Mats-Haakon Karlsen og Marius Dreyer forsyner seg av viltgryta til trener Johnsen.

 
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Nov 2012

To bautaer har signert
Sentrallinja begynner å ramle på plass etter dagens to signeringer.

L/K-ere vil nok dra kjensel på de to som flankerer L/Ks daglige leder Rune Lillevik.
Midtstopper Vegard Emaus Nikolaisen (18) og toppscorer Steffen Dreyer (26) signerte i dag henholdsvis ny toårskontrakt og ny treårskontrakt med Lyngen/Karnes og dermed har L/K kommet godt i gang med å sikre en solid stall også i 2013.

Vegard Emaus Nikolaisen kom til L/K foran 2012-sesongen etter å ha vokst opp i TIL og så tatt en avstikker til TUIL og Fløya. Han har helt siden sesongslutt gitt gode signaler for at han er motivert for å fortsette i klubben og i dag viste han det ved å bli den første L/K-spilleren som fornyer kontrakten sin for 2013-sesongen (og 2014). Vegard er veldig glad for å ha ting på stell.

- Jeg har blitt glad i Lyngen og i L/K og er kjempefornøyd med å ha signert for to nye år. Jeg har aldri vært i tvil om at jeg skulle fortsette og nå gleder jeg meg bare til å jobbe med David (Lundblad), sier Vegard.

LES OGSÅ: David Lundblad ny hovedtrener

Få ut potensialet

Vegard er brukbart fornøyd med sin første sesong i L/K, men har klare ambisjoner for seg selv og klubben i 2013.

- Jeg er spent på hva vi kan klare å utrette med David. Min første sesong var bra, men nå håper jeg at vi kan få ut hele potensialet i gruppa i 2013. Da får vi en knallsesong, sier Vegard.

Steffen Dreyer scorte 32 mål for L/K i serien i år og det er ikke fritt for at det har vært interesse fra andre klubber for storscoreren. At han så tidlig har bestemt seg for å bli i klubben, er positivt for oss.

- Det var i utgangspunktet ikke så veldig vanskelig. Det blir et bra opplegg i L/K og det har også betydd mye for meg at folk i Lyngen har kommet bort til meg og ønsket meg med videre. Det var en medvirkende årsak til at valget ble lett, sier Dreyer.

200 mål...

Elvevollingen har scoringsrekorden i L/K med sine 173 mål totalt. Men da er det naturlig å sette seg nye mål.

- Jeg scorte mye i 2012, men jeg ville byttet bort alle målene for et opprykk med L/K i 2013. Nå har jeg et mål om å score 27 mål til neste år. Da passerer jeg 200, smiler Steffen, som til tross for at han har skrevet L/K-kontrakt til 2015 ikke utelukker spill på høyere nivå om det rette tilbudet skulle dukke opp.

Steg 2 og 3

Daglig leder Rune Lillevik var fornøyd med å få navnetrekket til Nikolaisen og Dreyer i dag.

- Det er godt å få signert Vegard og Steffen, spesielt ettersom det har vært interesse fra andre klubber. Dette var steg 2 og 3 mot en vellykket sesong i 2013. Steg 1 var signeringen av David Lundblad, sier "Lille", som må påberegne mange flere "steg" i tiden som kommer.
Målsetningen er at flest mulig fra 2012-stallen i L/K signerer i siste halvdel av november. Så får L/K se i hvilken grad det må fylles på med nye spillere.
L/K 2013:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Nov 2012

Lundblad blir ny hovedtrener
L/K henter TUIL-gutt til hovedtrenerjobben i 2013. Les her!

NY L/K-trener: David Lundblad, her fra en kamp mot nettopp L/K i 2005, blir ny L/K-trener i 2013. Foto: Ann Sissel Jenssen
 

I dag signerte David Lundblad (31) trenerkontrakt med L/K og tromsdalingen blir dermed L/Ks hovedtrener i 3. divisjon i 2013.

Lundblad kommer fra jobben som ansvarlig for TUIL 2 - der han har vært sjef de siste to sesongene. Han har bakgrunn som spiller for blant andre TUIL i 1. divisjon, i tillegg til at han har spilt for blant andre Ishavsbyen, Kiruna, FK Senja og Mjølner. Han har møtt L/K mer enn én gang på fotballbanen.

Nå er det imidlertid trenergjerningen som gjelder. L/K har jobbet hardt etter sesongslutt for å få plass erstatteren til Roger Lange og L/K-leder Johnny Hansen legger ikke skjul på at han er fornøyd med at Lundblad valgte å takke ja.

- Vi er veldig fornøyd med at vi har fått førstevalget vårt som trener for 2013. David har bakgrunn fra TUIL-systemet og TUIL er en klubb som vi i L/K kan strekke oss etter. Han har vært aktiv på et høyt nivå og som trener er han entusiastisk og er villig og har lyst til å bruke tid på L/K, sier Hansen.

Vi kommer tilbake med et ordentlig intervju med David Lundblad. Men David har sagt at han er motivert for jobben og at han er spent på hva han kan få ut av et ungt og talentfullt gjeng i L/K.

L/K jobber videre med å få på plass teamet rundt David Lundblad - både trenerapparat og resten av støtteapparatet. Vi skal ha et team rundt David i Lyngen, samtidig som trenerapparatet skal på plass i Lyngen også.

Ikke minst blir det viktig å få re-signert kontrakter med flest mulig av L/K-spillerne fra årets stall. Parallelt med det skal en litt tynn 2012-stall styrkes og her vil klubben, i samråd med den nye hovedtreneren, begynne å få brikkene på plass.
På begge disse frontene vil det skje en god del siste del av november. Vi lover å holde alle L/K-ere oppdatert på det!

 

 
Junioravdelingen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Okt 2012

Heder og ære til talentene
Vellykket årsavslutning for L/Ks junioravdeling onsdag.
TALE TIL UNGDOMMEN: L/Ks styreleder Johnny Hansen trakk under årsavslutningen blant annet fram det gode arbeidet som gjøres i junioravdelingen i L/K.

Rundt 150 L/K-ere hadde tatt turen til Geitnes onsdag kveld for å ha årsavslutning for junioravdelingen. Pizza, brus, kaker og kaffe på menyen og ikke minst diplomseremoni for alle barna som har spilt fotball for L/K i 2012. Det er ikke få...

Miniputtene, lilleguttene, småguttene, småjentene, guttene og jentene fikk alle en tur opp på scenen til applaus fra de fremmøtte. Her vanket det en diplom til alle som takk for innsatsen, mens både småjentelaget, jentelaget og guttelaget fikk en ekstra liten påskjønnelse for kretsmesterskap (småjentene i samarbeidslaget Furuflaten Lyngen/Karnes) og seriemesterskap (5-er jentelag og 7-er guttelag).

Leder Johnny Hansen valgte å skryte av innsatsen som både styret i junioravdelingen, foreldre, trenere og spillere har stått for i 2012. Det har vært til tider hektisk aktivitet i Lyngenhallen og på Geitnes i år og målsetningen må være at det ikke blir noe mindre aktivitet i 2013.

Årsmøtet er i junioravdelingen holdes forøvrig 21. november.
3. divisjon, Salangen - L/K 2-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Okt 2012

Sendte Salangen ned
L/K gjorde ikke mer enn høyst nødvendig. Men det var nok til å vinne på Idrettsheia.

Med seier 2-3 på Idrettsheia i dag ble det bøddelrollen for Roger Langes menn i dag. For til tross for et for anledningen småfriskt hjemmelag, så viste L/K tidvis hvorfor det til slutt skiller 38 poeng mellom de to klubbene. Salangen tok ledelsen to ganger og 10 minutter før slutt, på stillingen 2-1, var det ikke mye som tydet på at L/K hadde ork eller interesse av å komme tilbake til kampen.

1-0 kom etter 8 minutter da L/K-forsvaret feiler og Stian Kristoffersen får løpe igjennom og komme alene med Jørgen Vik. Stopper Vegard Emaus Nikolaisen henger imidlertid på og det er L/K-stopperen som er sist på ballen, selv om Kristoffersen blir kreditert målet.

Junioren Oskar Kleveland Leiros (17) utligner for L/K ett kvarter senere. Steffen Dreyer gjør forarbeidet ute på høyresiden. Innlegget blir klarert av SIF-forsvaret, men bare ut på 25 meter. Der ligger Leiros klar og kanonkula han sender avgårde klarer ikke SIF-keeperen å stoppe. Like etterpå er Ole Oscar Ross helt igjennom, runder keeper og avslutter. Men dessverre treffer Ross stolpen i steden for nettmaskene. Megasjanse!

Uavgjort til pause etter at hjemmelaget hadde vært det beste laget i første omgang.

Men på mange måter gravde SIF sin egen grav utover i andre omgang. De gikk opp i ledelsen 2-1 ti minutter ut i andre omgang - et resultat som ville ført klubben bort fra sisteplassen på tabellen. Men gradvis ble SIF mer og mer defensive og baktunge. Det visste L/Ks angripere å utnytte. Først etter 80 minutter, da seriens toppscorer, Steffen Dreyer, får ballen på 15-16 meter etter pent småspill av L/K. Dreyer viser klasse når han kikker opp og lobber ballen over keeperen og i mål - hans 32. seriemål i år.

Publikum på Idrettsheia hadde såvidt klart å fordøye det fortsatt gunstige uavgjortresultatet før Ole Oscar Ross er på ferde inn i SIF-forsvaret. Ross gjør alt selv og avslutter med å pirke ballen forbi SIF-keeperen og i mål. Plutselig er stillingen 2-3 og Salangen er i alvorlig trøbbel. Og til tross for at de prøvde, var det stort sett dødballer som fikk pulsen opp blant de frammøte.

L/K har fin kontroll og redder seieren - den fjerde på rad på Idrettsheia. L/K har ikke tapt en kamp her siden 1. juni 2001, men denne seieren var selvsagt ekstra bitter for hjemmelaget, som må ta den tunge veien ned i 4. divisjon etter å ha samlet bare 11 poeng gjennom sesongen. For selv om Nordreisa tapte 10-0 mot Bossekop og ikke har scoret mål siden i sommer, så har nordtromsingene sanket ett poeng mer enn SIF. Det kan holde til fornyet kontrakt, hvis både Finnsnes og TIL 2 klarer seg i 2. divisjon.

* Steffen Dreyers ene mål i dag sørget for å løfte elvevollingen opp på 32 scoringer i årets tredjedivisjon. En imponerende prestasjon av Dreyer, som også blir den første L/K-spiller gjennom tidende med over 30 seriemål i én sesong.

* Ståle Johansen spilte seriekamp for L/K i en alder av 41 år og 229 dager i dag. Det er en solid L/K-rekord som det bare er Ståle selv som kan slå - om han tar ett år til i L/K.

Iogmed at Fløya vant sin kamp, ble det en tredjeplass på L/K i årets serie. L/K har for øvrig topp fire-plasseringen alle årene siden 2005 i 3. divisjon, bortsett fra i 2009.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Henning Skogvang, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn; Ståle Johansen, Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer, Lasse Biti Næss.

Innbyttere: Marius Øvergård og Aleksander Elveslett Slettli

Dommer: Jim-Roger Haugnes, Fløya

 

 
3. divisjon, L/K - BUL 1-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Sep 2012

Ned på tredjeplass
Hjemmetapet for BUL får konsekvenser på tabellen.

Seriemestrene Bossekop kom til Polleidet ubeseiret og dro derfra like ubeseiret. En knepen 1-2 seier ble samtidig altaværingenes første poeng på Polleidet noensinne.

At L/K spilte 70 minutter med én mann mindre, men likevel var fullt på høyde med gjestene, sier litt om at BUL ikke imponerte i dag. Men de klarte det de kom for - nemlig å holde nullen i tapsprotokollen.

Det var midtstopper Joakim Einebakken Nilsen som måtte gå av banen midtveis i første omgang. Han valgte å holde tilbake en BUL-spiss på tur igjennom L/Ks midtforsvar og rødkortet var lite diskutabelt. At det i tillegg ble straffespark var ekstra ugunstig for L/K. BULs toppscorer Nicolai Skorpen Andersen var sikker fra straffemerket.

L/K har spilt med ti mann før og la seg ikke ned for å dø av den grunn. Ut omgangen var det vanskelig å spotte at L/K var én mann mindre. Guttene jobbet hardt og klarte også å skape sjanser. Blant annet var Steffen Dreyer mutters alene igjennom med BUL-keeperen, men skuddet sklir av foten og går utenfor. 0-1 til pause.

Også andre omgang var oppløftende for L/K. Øyvind Garfjell skal ha veldig mye av æren for at L/K klarte en utligning. Venstrekanten hadde gått ned på backen da Nilsen ble utvist, men da han snappet ballen inne 25 meter fra eget mål var han ikke tungbedd. Driblet og sprang seg fram til BUL-keeperen og skuddet fra skrått hold klarer ikke sistnevnte å holde. Returen havnet i svært feile føtter sett med BUL-øyne, nemlig Steffen Dreyers. Ligatoppscoreren får en enkel jobb med å sette ballen i nettet og samtidig gå opp i 31 seriemål i år.

Men det holdt ikke helt inn. BULs toppscorer Skorpen Andersen header inn 1-2 17-18 minutter før slutt etter et langt innkast og selv om L/K fort kunne ha utlignet på nytt, blant annet ved Ole Oscar Ross helt på slutten av kampen, så ble det årets andre hjemmetap på rad.

Etter kampen var det kakebord på Polleidet - med både L/K-ere og BUL-ere. Her kunne både L/K-leder Johnny Hansen og kretsstyrerepresentant (for anledningen) Rune Larsen få gratulert BUL ordentlig med seriemesterskapet.

Med tapet i dag og Fløyas 0-9 seier i Nordreisa, ligger L/K på tredjeplass foran siste kamp. Da skal vi bort til Salangen og møte et hjemmelag som kjemper desperat for å unngå nedrykk til 4. divisjon.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Henning Skogvang, Vegard Emaus Nikolaisen, Joakim Einebakken Nilsen, Jan-Robin Bjørn; Ståle Johansen, Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer, Lasse Biti Næss.

Innbyttere: Marius Øvergård og Stig-Roar Hansen Rognli

Dommer: Ragnar Dahl - god

 
3. divisjon, L/K - BUL:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2012

Seriemestrene kommer!
Storfint besøk på Polleidet i årets siste hjemmekamp.

Lørdag klokken 14.00 sparkes årets siste hjemmekamp for L/K igang på Polleidet gress. Og det er ingen ringere enn de ferske seriemestrene Bossekop UL som står på motsatt banehalvdel lørdag.

BUL er ubeseiret så langt i år, og med to kamper igjen så har de nok helt sikkert veldig lyst til å holde statistikken. L/K, på sin side, har motivasjon nok i å sørge for å holde Fløya bak seg på tabellen og sikre andreplassen i avdelingen. Da kan man ikke gå på en ny smell hjemme slik som i forrige Polleidet-kamp (tap for Kirkenes).

Og hvis BUL har tenkt å gå ubeseiret gjennom denne sesongen så har de ett spøkelse de må ta hånd om: Bossekop har aldri gjort annet enn tapt i Lyngen. Fem forsøk de siste 12 årene har endt med fem tap.
Når det er sagt så har de fleste kampene vært jevne og årets BUL-lag er utvilsomt av de sterkeste som har inntatt Fort Polleidet.

545 liker oss på Facebook. Bli vår venn, du også!

Kampen i morgen representerer små jubileum for de to mest rutinerte L/K-spillerne i årets stall. André Fagerborg spiller sin 320. A-kamp for moderklubben, mens Steffen Dreyer runder 290 kamper i lørdagens BUL-kamp.

Vi håper flest mulig benytter sjansen til å møte på Polleidet klokken 14.00 lørdag. De som absolutt ikke kan det, kan følge oppdateringene på våre Facebook-sider.

 

 
3. divisjon, Fløya - L/K 1-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Sep 2012

Kruttsterk seier på Fløyabanen
Fersk 18-åring ble matchvinner, mens søskenbarnet scoret sitt 30. seriemål for året.

Torsdag fylte Joakim Einebakken Nilsen 18 år. Fredag kveld ble han matchvinner mot Fløya i et spennende toppoppgjør på Fløyabanen. Nilsen var sist på ballen etter et cornertrekk der Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell står for forarbeidet og sistnevnte slår innlegget til Nilsen.

Fløyas Christopfer Tian Olsen tok hjemmelaget i føringen rundt ti minutter ut i omgangen. Det var fortjent nok etter at Fløya hadde vært det beste laget i første omgang og ikke minst ettersom de hadde en megasjanse like før målet.

Steffen Dreyer utlignet etter ca. 70 minutter på straffespark - hans 30. seriemål for sesongen og hans 172. A-lagsmål for L/K. Det var Steffen selv som ble felt i forkant av straffesparket og i tumultene som oppstod ble Fløyas Tobias Schjetne sendt av banen med rødt kort.

Fem minutter før slutt er Joakim Einebakken Nilsen på plass og gir L/K en umåtelig deilig seier over grønntrøyene - den andre på rad på Fløyabanen.

Det ble samtidig Fløyas første tap på hjemmebane i år. Fløya har vunnet alt hjemme fram til i dag - bortsett fra 1-1 kampen mot Bossekop tidligere i høst.

Seieren fører L/K forbi Fløya på tabellen to serierunder før slutt. L/K har BUL på Polleidet til helgen - et BUL-lag som kan være seriemestre da, hvis de slår Skarp på hjemmebane denne helgen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Jan-Robin Bjørn; Øyvind Garfjell, André Fagerborg, Ståle Johansen, Ole Oscar Ross; Lasse Biti Næss, Steffen Dreyer

Innbyttere: Oskar Kleveland Leiros, Marius Øvergård

Dommer: Kim Rune Lydersen
5. divisjon, Ullsfjord - L/K 2 1-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Sep 2012

Mulighet på fjerdeplassen
L/K 2 kan fortsatt klare fjerdeplass i 5. divisjon i år.

5. divisjon avdeling 1 i år har mest handlet om de tre topplagene Fløya 2, Lyngstuva og Krokelvdalen. De er suverene i toppen i år, men etter L/K 2s bortseier mot Ullsfjord denne uka er det fortsatt muligheter for L/K 2 å knipe fjerdeplassen.

L/K 2 kjemper i så måte med et kobbel av middelhavsfarere på årets tabell. Både Ringvassøy, Valhall og L/K2 ligger med 18 poeng, mens Ramfjord har kapret 19 poeng. Det er også litt ulikt antall kamper spilt. L/K 2 og Ringvassøy har spilt 14 kamper, mens Ramfjord har spilt 13 og Valhall bare 12.

Terminlisten ser du her!

L/K2s gjenstående kamper er borte mot Fløya 2 og hjemme mot Valhall. Vi er ikke favoritter mot serielederen, mens Valhall på Geitnes bør være litt mer overkommelig.

Ramfjord har hengekamp mot Valhall og møter også bunnlaget Tromsøysund nå på slutten, mens Valhall i tillegg har potensielt tøffe kamper mot L/K 2 og Lyngstuva, i tillegg til hjemmekamp mot tabellnabo Ringvassøy.

Kan bli tøft å klatre til fjerdeplass, men en liten gulrot skal man ha på slutten av en opp-og-ned-sesong for L/Ks rekrutter.

Se tabellen her!

I kampen mot Ullsfjord mandag stilte L/K 2 følgende ellever:

Kristoffer Granås, Sondre Jensen, Trond-Egil Larsen, Joakim Einebakken Nilsen, Kim Rune Kristiansen, Ståle Johansen, Marius Øvergård, Stian Kviteberg, Aleksander Elveslett Slettli, Ole Remi Hausner, Jonas Samuelsen.
Innbyttere: Sigmund Forfang, Erling Solli

L/K 2s målscorere: Stian Kviteberg (2) og Ole Remi Hausner (str).
L/K - Kirkenes 3-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2012

Et ubeleilig hjemmetap
Når det gjaldt som mest, sviktet L/K på hjemmebane.

For etter å ha gått ubeseiret gjennom hele sesongen på hjemmebane, var L/K nødt til å slå Kirkenes for i det hele tatt ha mulighet til å ta igjen BUL på tabelltoppen i avdeling 12. Men i dag viste KIF seg som en litt for vanskelig motstander for Roger Langes menn.

Kirkenes vant til slutt 3-4 og selv om det ble knepent til slutt så kom L/Ks siste redusering så langt på overtid at det i realiteten ikke ble spennende på slutten.

L/Ks toppscorer Steffen Dreyer bommet på straffe i første omgang, men satte straffen han fikk på overtid i andre omgang. I mellomtiden hadde Ole Oscar Ross vist Polleidet-publikummet at han vet hvor målet står i sin 150. kamp for L/K. Ross står nå med 73 mål i sin A-lagskarriere.

KIF tok ledelsen tidlig i første omgang og beholdt den ut omgangen. L/K skapte uvanlig lite i første mot et KIF-lag som la seg veldig lavt i banen så snart de hadde ledermålet.

I andre omgang var gutsen en helt annen hos L/K-guttene. Først får André Fagerborg straffe etter god jobbing inne i feltet. Den brenner Steffen Dreyer. Så kommer Ole Oscar Ross fem minutter senere og får utligningen.

Men KIF får et straffespark de også og den scorer de på. Når Hans Mattis Hildonen header inn 1-3 fem minutter senere virker det temmelig håpløst for L/K.

Man velger å flytte opp folk og spille med tre bak. L/K etablerer et visst press, men til slutt får KIF en kontring. L/K klarer ikke å avklare og KIF-spissen kan sette 1-4 bak en utspilt Jørgen Vik i L/K-buret.

Ole Oscar Ross header inn 2-4 like etterpå og langt på overtid blir Øyvind Garfjell sparket ned i feltet. Straffe på nytt og denne gangen bommer ikke Steffen Dreyer. Hans 29. seriemål for sesongen.

Med tapet i dag er vi åtte poeng bak Bossekop med tre kamper igjen. Det blir selvsagt altfor tøft og BUL-gutta kan som smått begynne å sjekke ut Champagne-merkene på Polet. L/Ks jobb nå består i å ta andreplassen og ikke minst få en skikkelig avslutning på sesongen. Det er viktig.

L/Ks lag (4-4-2) Jørgen Vik; Jan-Robin Bjørn, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Henning Skogvang; André Fagerborg, Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer, Lasse Biti Næss.

Innbytter: Marius Øvergård

Dommer: Peder André Amundsen - bra kamp.
L/K - Kirkenes:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Sep 2012

Endelig kamp igjen
Etter en uke med mye utenomsportslig, blir det nok godt for L/K å få gress under beina.

Kampen i Hammerfest forrige helg vil ikke bli husket for så mye annet enn kampfiksingsbeskyldninger og ganningstrusler.

Det som har noe å si for søndagens kamp mot Kirkenes er imidlertid det faktum at Ståle Johansen må sone etter det røde kortet i Hammerfest - et kort som vi må driste oss til å påstå var feil idømt.

Troms Fotballkrets har da også langt på vei medgitt at den utvisningen ikke burde funnet sted og gitt Ståle bare én kamps karantene for det som linjedommeren i HFK-kampen mente var slag fra vår mann. Det var det ikke, men likevel må altså Ståle sone den livsviktige hjemmekampen mot KIF.

I og med at BUL slo Ishavsbyen 4-0 i Tromsø i dag, så har vi intet annet valg enn å vinne over Kirkenes imorra. Nå ligger vi åtte poeng bak, med én kamp mindre spilt enn BUL. Seier imorra betyr et BUL-forsprang på fem poeng - med tre kamper igjen å spille.
Det betyr at BUL må tape fem poeng på de tre siste kampene. Det er selvsagt mulig, ettersom den ene av kampene er mot L/K på Polleidet og den andre (neste helg) er mot giantkiller Skarp - som tok skalpen på en annen tittelutfordrer Fløya fredag.

Kirkenes er slett ingen enkel motstander for L/K i vår nest siste hjemmekamp for året. Etter en katastrofe start med fire strake tap har laget fra Øst-Finnmark tatt jevnt og trutt med poeng og fire serierunder før slutt har de gode sjanser til å kapre fjerdeplassen.

Til kampen søndag er det ikke bare Ståle Johansen som soner karantene. Også Joakim Einebakken Nilsen må stå over - med tre gule kort.

På benken blir det også litt færre folk enn vanlig, ettersom manager Bernt Olav Johansen må holde seg unna grunnet hans bortvisning i Hammerfest forrige helg. Det er foreløpig uklart hvor mange kamper BOJ får, men KIF-kampen ryker uansett.

Også Marius Dreyer, tromsøværingen som har etablert seg i L/K-forsvaret denne sesongen, er ute mot KIF med sin skade.

På den positive siden: Det ryktes at en viss nybakt far fra Sør-Tverrfjord kan være aktuell til kamp, men det vet vi mer om i morgen...

Kampstart 13.00 på Polleidet. Obligatorisk oppmøte for alle L/K-ere i 12 mils omkrets fra stadion. Alle andre har disp til å følge oppdateringene fra kampen på våre Facebook-sider.
5. divisjon, Lyngstuva - L/K 6-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Sep 2012

Tap i Ytre Lyngen
Naboen Lyngstuva var sterke nok til å ta seieren på grusen i Lenangen.

Det ble til slutt tap 6-2 mot Lyngstuva onsdag kveld.

Vertene ledet 4-0 til pause, men to kjappe mål av spissduoen Rune Lillevik og Aleksander Elveslett Slettli skapte litt spenning i starten av andre omgang. Men to nye mål av LSK sørget for at hjemmelaget holder et visst liv i håpet om opprykk til 4. divisjon.

- Vi har en god periode i 2. omg på en 15-20 min der vi score 2 mål. Da blir Lyngstuva litt shaky. Men de score to raske og da er kampen avgjort, sier L/K-stopper Jan-Robin Bjørn.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Sondre Jensen, Jan-Robin Bjørn, Rudi Dreyer, Henning Skogvang, Marius Øvergård, Stian Kviteberg, Martin Strand, Jonas Samuelsen, Aleksander Elveslett Slettli, Rune Lillevik

Innbyttere: Kim Rune Kristiansen, Erling Solli.
Hammerfest - L/K 2-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2012

Nå blir det vanskelig...
L/Ks tredje tap i Finnmark i år kan bli skjebnesvangert.

Det hjalp ikke at Steffen Dreyer tok L/K i ledelsen allerede etter 16 minutter med sitt 28. seriemål for sesongen.
Like etter blir nemlig veteranen Ståle Johansen utvist for det dommeren skal ha ment var slag fra Johansen. Også manager Bernt Olav Johansen blir vist bort i forbindelse med den episoden.

Like før hvilen scorer Runar Hustad for HFK og lagene går til pause med 1-1. I andre omgang har L/K og Ole Oscar Ross flere store sjanser til å gå opp til 1-2, men makter det ikke. I steden får HFK 2-1 seks minutter før slutt og det blir også sluttresultatet.

L/K fikk forøvrig en spiller utvist også i hjemmemøtet mot HFK. Den gang var det Ståles midtbanekollega André Fagerborg som ble utvist.

L/K ligger nå fem poeng bak BUL, som vant 3-1 over Salangen i dag. Fløya er også forbi oss igjen etter deres seier over Ishavsbyen. Med fire kamper igjen blir det svært tøft for L/K å vinne serien. Selv om vi skulle klare å vinne mot både BUL og Fløya, så er vi likevel to poeng bak Bossekop, hvis de fortsetter å vinne sine kamper.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Joakim Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell, André Fagerborg, Ståle Johansen, Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss, Steffen Dreyer.

Innbytter: Stig-Roar Hansen Rognli

Gult kort L/K: Stig-Roar Hansen Rognli

Rødt kort L/K: Ståle Johansen.
Jubileum:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Sep 2012

Æresmedlem fyller 95 år
I dag runder Troms-fotballens grandeste old man år.

Bjarne Hanssen var i sin tid med å stifte det som senere ble Lyngen IL tilbake i 1933 - som 16-åring. Nå, 79 år senere, har han feiret sin 95. bursdag.

Bjarne, som selvsagt er æresmedlem i Lyngen/Karnes hadde bursdagsfeiringen på Lyngstunet helse- og omsorgssenter i ettermiddag.

En annen fotballveteran, Erling Karlsen jr, var på plass for å hedre Hanssen. Han beretter om mye folk og en fin feiring av jubilanten - som tross skjells år og alder fortsatt er klar i toppen.

Bjarne Hanssen har et langt liv bak seg som fotballspiller og fotball-leder i Lyngen IL. Han prøver fortsatt å få med seg noen av L/Ks hjemmekamper og gleder seg sikkert over at barnebarn og oldebarn til de han selv var aktiv i idrettslaget med, nå får spilletid på A-laget.

Lyngen/Karnes IL gratulerer vårt æresmedlem hjerteligst med dagen!

 

 
5. divisjon, L/K 2 - Krokeldalen 1-5:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2012

For tøft for ungguttene
Men det var lenge spennende på Geitnes i ettermiddag.

Det ble til slutt en smått flatterende 1-5 seier til de opprykksjagende gjestene fra Kroken i ettermiddag. Men det unge L/K-laget hang med nesten helt til slutt og på 1-2 var det absolutt spenning. Første halvdel av omgangen var L/K det beste laget, anført av en veldig opplagt spiss Aleksander Elveslett Slettli (17), som alene sto for fire-fem store sjanser.

Bakover var det også solid. Forsvaret jobbet godt i lag og Jan Robin Bjørn var absolutt outstanding gjennom hele kampen. KIL scoret på frispark før pause - et frispark som ble dømt mot nettopp Bjørn, men som kampens ellers gode dommer Tor-André Einebakken Nilsen burde latt gå. KIL la på til 0-2 i andre omgang, før L/K fikk frispark på 35 meter.

Venstreback Stig-Roar Hansen Rognli ladder venstrefoten og ballen går i vakker bue borte i lengste hjørne bak en utspilt KIL-keeper Ken Arne Moldenæs - som knapt kan lastes for det målet. Utrolig flott frisparkmål av 25-åringen.

L/K 2 satset offensivt mot slutten for å få utligning, men da ble laget straffet med 1-3. Da var det ikke så mye å hente mer og Krokelvdalen putter på to til på slutten mot et etter hvert slitent L/K-lag.

Krokelvdalen har vært blant topplagene i 5. divisjonen de siste sesongene og kan endelig klare opprykket i år. Laget er utvilsomt godt nok til å vinne og seieren i dag var fortjent nok.

Syv under 18 år fra start i dag - to 96-spillere og fem 95-spillere. I tillegg kom 96-er Kim-Rune Kristiansen inn som innbytter i dag. Artig

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Henning Skogvang, Cato Larsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Marius Øvergård, Sivert Strand, Martin Strand, Sondre Jensen; Magnus Wikbo Samuelsen, Aleksander Elveslett Slettli.

Innbyttere: Rune Lillevik, Kim Rune Kristiansen, Torbjørn O. Karlsen
3. divisjon, L/K - Tverrelvdalen 6-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2012

Seksi ettermiddag med Steffen
Steffen skrev seg inn i historiebøkene på Polleidet i dag og hadde god grunn til å applaudere for både seg selv og gode lagkamerater.

For etter seks mål i 6-1 seieren over Tverrelvdalen har Steffen gjort noe ingen L/K-spiller har gjort før ham - nemlig å score alle seks L/K-målene i én kamp.

Steffens fem mål i første omgang og det ene i andre omgang var en sterk prestasjon av elvevollingen - også fordi han nå er oppe i 27 seriemål for L/K.

Det skulle selvsagt handle mye om Steffen i dagens kamp mot Alta-laget. Polleidet-publikummet hadde knapt fått satt seg og begynt å myse mot sola før Dreyer hadde satt inn 1-0. Et innlegg fra søskenbarnet Joakim Einebakken Nilsen ble ekspedert i mål med en stupheading.

Deretter kom scoringene som perler på en snor:

2-0, 13. min: Tverrelvdalen lager problemer for seg selv i forsvaret. Steffen er våken, snapper ballen, vender bort en forsvarer og setter ballen i mål.

3-0, 17. min: Venstreback Øyvind Garfjell finter og løper nedover flanken, skjærer så inn og legger ballen til Dreyer. Han klinker ballen i hjørnet med høyre.

4-0, 23. min: Igjen er Øyvind Garfjell nest-sist på ballen. Han skyter et frispark fra drøyt 20 meter som TIL-keeper Kjetil Thomassen bare får slått ut i feltet på bakerste. Der dukker Dreyer opp og setter inn sitt fjerde for dagen.

5-0, 35. min: Ole Oscar Ross blir felt like innenfor 16-meteren. Dommeren lar spillet først gå ettersom ballen havner hos en L/K-spiller inne i feltet. Ballen rotes imidlertid bort og i mellomtiden har linjedommeren markert for straffe. Spesiell situasjon men Steffen Dreyer tar ballen, kjører en iskald Panenka-lobb løst midt i mål og dermed er han femmålsscorer på frekkeste og lekreste vis.

5-0 til pause var ikke ett mål for mye. Steffen Dreyer var effektiv i første omgang, mens andre fort kunne hatt et mål eller to også. Vegard Emaus Nikolaisen ble for eksempel spilt fri av nettopp Dreyer, men avslutningen fra den bunnsolide stopperen havnet i gresset bak østmålet.
Dreyers effektivitet gjorde imidlertid at L/K kunne være trygg på seieren, og sånn så det også ut i andre omgang.

Det var nok de som trodde at andre omgang skulle fortsette der den første slapp, men det gjorde den altså ikke. I steden for å fortsette å pynte på målforskjellen, slipper TIL til med én sjanse. Den tar de godt vare på, og dermed rakk altaværingene å redusere før L/K går opp til 6-1. Denne gangen er det André Fagerborg som spiller Ole Oscar Ross igjennom. Ross kommer litt skrått på mål på høyresiden og velger å hæle ballen til Steffen Dreyer, som er på løp bak ham. Dreyer skjærer inn i målgården og scorer rolig sitt sjette for dagen. Utrolig lekkert av Ross også.

Det skulle vise seg å bli kampens siste mål. L/K burde ha omsatt flere av sjansene i mål, men det var kun Steffen som hadde målteft i dag. Da får vi være glad for at målteften var såpass markant og også at gode lagkamerater sto for prestasjoner som Steffen kunne utnytte.

Dreyer er nå oppe i 27 mål i serien og leder nå an i kampen om å bli skytterkonge i 3. divisjon, avdeling 12.

Se Jo Are Viks 119 bilder fra kampen på Facebook her!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell; André Fagerborg, Ståle Johansen; Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Marius Øvergård, Henning Skogvang, Aleksander Slettli

* Marius Øvergård (17), onkelunge til Tor Arne Larsen, gjorde sin debut for L/K i ettermiddag etter overgangen fra TUIL denne uken. Øvergård fikk spille hele andre omgang og kunne med litt mer besluttsomhet i avslutningsøyeblikket fått seg et mål i dag. Tre andre 95-modeller, Oskar Leiros, Henning Skogvang og Aleksander Slettli, slapp også til på Polleidet i ettermiddag.

* Steffen Dreyer står nå med 169 A-lagsmål for L/K.

* Med seks mål i dag, gjentok Steffen Dreyer prestasjonen til en annen storfjording - Rune Kristiansen. Han har også scoret seks mål i en seriekamp - hjemme mot Ramfjord i august 2007. Men Steffens prestasjon rager litt høyere, ettersom han scoret samtlige L/K-mål i sin kamp.

Morten Nilsen har forøvrig rekorden for antall scorede mål i én kamp. Han satte inn syv mål mot Nordkjosbotn i siste seriekamp i fjor - da L/K vant 22-1 på Polleidet. Morten har også seks mål i én kamp - mot Laksvatn i 2010.

Både BUL og Fløya vant sine kamper i dag - borte mot hhv. Norild og Salangen. Dermed uendret i teten i 3. divisjon avdeling 12. Altaværingene er fortsatt i førersetet, med L/K to poeng bak og Fløya to poeng bak der igjen.

L/Ks neste kamp er borte mot Hammerfest kommende lørdag.
L/K - Tverrelvdalen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Aug 2012

Kampen går klokken 14.00!
L/Ks kamp lørdag spilles tidligere enn først oppsatt.

L/Ks oppgjør på Polleidet mot Tverrelvdalen skulle opprinnelig gå 16.00. Men nå er kampen flyttet til klokken 14.00.

For de som ikke rekker å komme seg til Polleidet, så vil vi selvsagt oppdatere fra kampen på Facebook. Men vi håper flest mulig tar turen for å se L/K kjempe om nye tre poeng i kampen om ligagullet.

Vel møtt!
L/K 6-8 år: Biltrend Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2012

Slik spilles Biltrend-kampene
Til helgen er det Biltrend Cup. Nå er kampoppsettet og L/K-lagene klar. Justerte lag!

Lørdag deltar vi på Biltrend Cup i Nordkjosbotn og nå er kampoppsettet kommet. Det finner dere nederst i denne saken.
Ber foreldrene merke seg når første kamp er for deres respektive spillere!

Et par etteranmeldte spillere fører til at vi er totalt 16 spillere. Det fordeles på to lag, der Kjetil Johansen (mobil 90765197) har ansvar for det ene, mens Torbjørn O. Karlsen (mobil 92664354) har ansvaret for det andre.

Slik blir lagene:

L/K United (Lagleder Kjetil):
* Hans-Erling
* Elias
* Runa
* Hans Otto
* Lars
* Gabriel
* Haakon WD
* Aleksander L

L/K City (Lagleder Torbjørn):
* Ole Johan
* Tobias
* William
* Odin
* Camilla
* Johanne
* Berger
* René

TID BILTREND CUP 2012 6-8 år Lør 1 sept
BANE C BANE D
09:00 09:00
09:20 STIL rød Nordkjosbotn IL 6-8 år 09:20 STIL gul STIL MJ 6-8 år
09:40 Malangen BK STIL blå 6-8 år 09:40 Lyng/Karn City Framsyn J10 6-8 år
10:00 Laksvatn IL Lyng/Kar United 6-8 år 10:00
10:20 Skarp Storfjord IL 6-8 år 10:20
10:40 Nordkjosbotn IL Framsyn rød 6-8 år 10:40 Fløya STIL gul 6-8 år
11:00 Framsyn blå Malangen BK 6-8 år 11:00 STIL MJ Lyng/Karn City 6-8 år
11:20 Lyng/Karn United STIL rød 6-8 år 11:20
11:40 STIL blå Skarp 6-8 år 11:40
12:00 Framsyn rød Laksvatn IL 6-8 år 12:00 Framsyn J10 Fløya 6-8 år
12:20 Storfjord IL Framsyn blå 6-8 år 12:20 STIL gul Lyng/Karn City 6-8 år
12:40 Lyng/Karn United Nordkjosbotn IL 6-8 år 12:40
13:00 Malangen BK Skarp 6-8 år 13:00
13:20 STIL rød Framsyn rød 6-8 år 13:20 Framsyn J10 STIL MJ 6-8 år
13:40 Storfjord IL STIL blå 6-8 år 13:40 Fløya Lyng/Karn City 6-8 år
14:00 Laksvatn IL Nordkjosbotn IL 6-8 år 14:00
14:20 Framsyn blå Skarp 6-8 år 14:20
14:40 Framsyn rød Lyng/Kar United 6-8 år 14:40 Framsyn J10 STIL gul 6-8 år
15:00 Storfjord IL Malangen BK 6-8 år 15:00 STIL MJ Fløya 6-8 år
15:20 Laksvatn IL STIL rød 6-8 år 15:20
15:40 STIL blå Framsyn blå 6-8 år 15:405. divisjon: L/K 2 - Ringvassøy 5-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Aug 2012

Lillevik og Slettli senket RIL
Solid seier i regnværet på Geitnes.

39-årige Rune Lillevik og 17-årige Aleksander Elveslett Slettli scoret to mål hver, mens en annen 17-åring, Magnus Wikbo Samuelsen, satte det femte målet i den overbevisende seieren over Ringvassøy i ettermiddag.

L/K, med en blanding av svært rutinerte spillere og purunge talenter, ledet 2-0 til pause mot et tamt Ringvassøy-lag etter flotte mål av Lillevik og Slettli. Etter hvilen fikk RIL først en lagleder utvist og så en spiller, og L/K puttet to til. Rune Lillevik, for anledningen som spiss, var en håndfull for RIL-forsvaret og headet inn fra 14-15 meter - over keeper. Slettli sprang igjennom og satte 4-0, før Wikbo Samuelsen lobbet keeperen og satte inn L/Ks femte.

L/K hadde fin kontroll kampen ut, men tre minutter på overtid får RIL sitt trøstemål. L/K tapte 2-8 for Ramfjord i midtuken, så denne seieren var viktig for L/K på nedre del av tabellen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Cato Larsen, Uno Nesvik, Rudi Dreyer, Henning Skogvang; Oskar Leiros, Stian Kviteberg, Aleksander Elveslett Slettli, Martin Strand; Rune Lillevik, Magnus Wikbo Samuelsen.

Innbyttere: Erling Solli, Daniel Kristiansen, Henning Hansen, Torbjørn O. Karlsen
3. divisjon, Porsanger - L/K 0-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Aug 2012

Seier og nye Dreyer-mål
Steffen Dreyer scoret tre mål da L/K slo Porsanger i ettermiddag. Endelig versjon!

L/K spilte mot Porsanger på Lakselv gress klokken 14.30 og vant 0-4. L/K ledet 0-2 til pause etter mål av Ole Oscar Ross og Steffen Dreyer. Etter hvilen satte Dreyer inn ytterligere to mål og sikret dermed seieren til et L/K-lag som gledelig nok også holdt nullen - for andre kamp på rad.

Steffen Dreyers tre mål betyr at han nå er oppe i 21 seriemål og 27 mål tilsammen for L/K i år. Porsanger er normalt sterke på eget gress, men L/K tok skalpen deres i år som i fjor. L/K har holdt nullen begge gangene også og har slått PIL alle gangene lagene har møttes (2011 og 2012).

L/K stilte med samme 11 som startet forrige kamp - hjemme mot Nordreisa.

Seieren smakte ekstra godt ettersom våre to erkefiender i tabelltoppen, BUL og Fløya spilte uavgjort 1-1. Dermed passerte vi Fløya på tabellen og tok inn to poeng på BUL.

L/K stilte med følgende 11 fra start:
Jørgen Vik
Mats-Haakon Karlsen
Vegard Emaus Nikolaisen
Marius Dreyer
Joakim Einebakken Nilsen
André Fagerborg
Ståle Johansen
Øyvind Garfjell
Ole Oscar Ross
Lasse Biti Næss
Steffen Dreyer

Innbyttere: Oskar Leiros og Stig-Roar Hansen Rognli.

Slik gikk kampen - slik vi oppdaterte på våre Facebook-sider!

 • Joakim Einebakken Nilsen spiller venstreback for anledningen, mens Øyvind Garfjell er flyttet høyere opp i banen.
   
 • Tilsvarende oppgjør i fjor endte 0-2, med Andreas Løvland og Morten Nilsen som målscorere.
   
 • Kampen er i gang.
 • PIL har startet best.
   
 • Det meldes om fem tilskuere på Lakselv gress, men vi regner med at det dukker opp flere?!
   
 • ?11 min: Stor sjanse til L/K! Steffen på langt løp, slår inn og Ross fra 7-8 meter på blank goal.
   
 • ?12 min: André Fagerborg med farlig skudd, men fortsatt 0-0.
   
 • ?18 min: Hjemmelaget presser nå. Har flere farlige cornere, men kaptein Jørgen Vik og hans menn holder buret rent så langt.
   
 • ?22 min: Steffen Dreyer skyter godt, men forsøket går utenfor.
   
 • L/K sliter litt på sin høyreside nå.
   
 • ?27 min: PIL-skudd i tverrliggeren. L/K lever en smule farlig nå.
   
 • ?30 min: 0-1, Ole Oscar Ross!
   
 • Troms og Finnmarks raskeste fotballspiller løper igjennom og setter ballen i mål etter nydelig L/K-spill.
   
 • Steffen Dreyer spiller Ross fri etter at Vegard Emaus Nikolaisen og Joakim Einebakken Nilsen har startet angrepet bakfra.
   
 • ?35 min: 0-2, Steffen Dreyer!
   
 • Stor jobb av L/Ks suverene toppscorer som setter sitt 18. seriemål for sesongen.
   
 • L/K kjører kampen nå.
   
 • Målscorer Steffen Dreyer ligger nede nå.
   
 • Ligger ute på sidelinjen mens kampen går videre.
   
 • ?40 min: Porsanger med ny, stor sjanse. Tverrliggeren igjen!
   
 • ?41 min: Steffen har kommet inn igjen.
 • ?41 min: Joakim Einebakken Nilsen og Mats-Haakon Karlsen har switchet backplass. Karlsen nå på venstre, mens Einebakken Nilsen er på høyre.
   
 • ?42 min: Porsanger-spiller ligger nede.
   
 • ?45 min: Ross er på hugget. Skyter, men skuddet går utenfor.
   
 • Det er pause på Lakselv gress.
   
 • ?2. omgang er i gang i Lakselv.
 •  
 • ?48 min: PIL har kommet best i gang i andre omgang.
   
 • ?50 min: Farlig sjanse til Porsanger, men ballen går utenfor. Klarer Vik og co. og holde nullen en omgang til?
   
 • ?52 min: Porsanger farlig fremme på corner.
   
 • ?53 min: L/K ligger lavt med laget.
 • ?56 min: 0-3, Steffen Dreyer!
 •  
 • Steffen takler midtstopper som er på tur opp. Tar ballen fra ham og går hele veien fra midtbanen, runder keeper og setter sitt 20. seriemål for sesongen.
 • Litt mot spillets gang i andre omgang, men det får være underordnet :-)
   
 • ?58 min: Virker som L/K har våknet etter 0-3 målet.
   
 •  ?60 min: Ståle Johansen har en ball i må etter corner, men scoringen blir annullert pga. mye tumulter og krangling i feltet.
   
 • ?62 min: Stor sjanse til L/K! Keeper redder vakkert.
 • L/K ruller ballen fint nå.
   
 • ?67: PIL med stor sjanse, men nullen holder fortsatt for L/K.
   
 • ?68 min: L/K kommer tilbake. Godt spill, men ikke mål denne gangen.
   
 • ?75 min: L/K triller ball på gresset i Lakselv.
   
 •  ?78 min: 0-4, Steffen Dreyer!
   
 • Joakim Einebakken Nilsen slår en 70-meters pasning, som søskenbarnet Steffen Dreyer tar ned og løper i mål. Vakkert!
 • Det lukter tre poeng lang vei nå.
 • ?83 min: Lasse Biti Næss og Mats-Haakon Karlsen går ut. Stig-Roar Hansen Rognli og Oskar Kleveland Leiros kommer inn.
 • ?86 min: L/K bruker god tid og rir sin solide ledelse.
   
 • Vi er på overtid. L/K har hatt flere sjanser mot slutten av kampen.
   
 • Slutt og 0-4! • L/K 6-8: Høsten videre

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2012

  To lag påmeldt til Biltrend cup
  6-8-åringene skal til Nordkjosbotn 1. september.

  L/K har meldt på to 6-8 årslag til Biltrend Cup på Vollan lørdag 1. september. En turnering som vi var godt fornøyd med i fjor, som går over én dag og som ikke er for langt unna.

  Påmeldingsfristen for våre spillere er nå ute. Følgende 14-15 spillere er derfor med på turneringen:
  Hans-Erling
  Ole Johan
  Aleksander L
  Tobias
  Odin
  William
  Runa
  Elias
  Hans-Otto
  Lars
  Haakon WD
  Camilla
  Gabriel
  Johanne
  + evt. Berger

  (Det kan fortsatt være mulig å etteranmelde spillere, hvis man har en veldig god grunn til å være seint ute...)

  Foreløpig er Kjetil lagleder for det ene laget. Uno er ikke med på turneringen og kanskje ikke Torbjørn heller (derfor usikkert med Berger), så derfor vil vi kanskje trenge en lagleder til ett av lagene. Men det kommer vi tilbake til - i likhet med hvem som skal spille på hvilket lag i turneringen. 

  Oppsettet for turneringen er heller ikke klart ennå, så det vil også komme mer info etter hvert om det.

  Trening

  Når det gjelder treningene resten av sesongen, så trener vi på torsdagene klokken 17.30 på Geitnes. Det fordi 6-8 åringen har få kamper på torsdagene og dermed slipper vi at noen går glipp av treningen. Det betyr at spillerne har én kamp og én trening i uka fram til sesongslutt. Det er forhåpentligvis en passende fotballbelastning for store og små.

  Vi er rundt 25 spillere i 6-8 årsstallen og det er akkurat nok til at de tre lagene har greit med spillere til hver kamp. Flott at så mange henger med! Det betyr at alle tre lagene kan fullføre sesongen med stil. 
  3. divisjon, L/K - Nordreisa:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2012

  Fredagskveld og fight om Nord-Troms
  Slaget om Nord-Troms står på Polleidet i kveld. Vær der!

  Mer Ross og Garfjell-jubel i kveld? Foto: 3.divisjon.no

  Et L/K-lag med tre strake seire etter ferien tar i kveld klokken 18.30 imot et reisalag som har vunnet sine to siste kamper.

  Kampen på Polleidet gress er uhyre viktig for begge lag. L/K er nødt til å vinne for å holde seg i hælene på Bossekop, mens NIL bør fortsette å plukke poeng for at nedrykksspøkelset ikke skal plage dem for mye.

  Nå er det statistisk sett ikke mye som tilsier at NIL skal ta tre poeng i kveld. Siden 2000 har L/K syv strake seire på hjemmebane mot reisaværingene. Et par av dem har riktignok vært av det knepne slaget - for eksempel den smått legendariske snøkampen i 2003.

  NILs ubestridte ener, TUIL-aktuelle Tor Martin Mienna, kan skape problemer for absolutt alle lag. Han scoret begge NILs mål i vårkampen og kan fort lage trøbbel for L/K igjen i kveld. Og så blir det også et gjensyn med eks L/K-spiller Stian Amundsgård for L/K-publikummet. Amundsgård blir nok sentral i forsøket på å ta poeng på fremmed naturgress i kveld.

  Så får vi satse på at L/Ks ikke ubeskjedne angrepssrekke også kan plage gjestene litt. Steffen Dreyer er i bunnsolid scoringsform og på kantene vil nok Ross og Garfjell gjøre seg gjeldende på Polleidets flotte gressmatte.
  L/K har også både Jørgen Vik, Joakim Einebakken Nilsen og Vegard Emaus Nikolaisen tilbake til denne kampen. Alle tre spilte B-kamp i midtuka og melder seg på i forhold til en startplass i kveld.

  Vi oppdaterer live fra kampen på våre Facebook-sider, så kommer vi tilbake med mer fra kampen her på L/K-nett etter kampen.

  Møt opp 18.30 på Polleidet!
  3. divisjon, L/K - Nordreisa 6-0:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2012

  L/K best i alt
  Nordreisa hadde rett og slett ingenting å stille opp med mot Ståle Johansen og co. på Polleidet i kveld. Endelig versjon!


  Slaget om Nord-Troms ble aldri noe slag. Til det var L/K altfor gode for bortelaget. L/K var det klart beste laget i 90 samfulle minutter og vant fullt fortjent 6-0. Selv om det bare sto 1-0 til pause, var L/K aldri truet.

  Nordreisa kom til Polleidet med to strake seire men det var ingen som forventet at de skulle stå høyt med laget og angripe L/K. At de skulle bli liggende så lavt som de gjorde, var nok likevel en liten overraskelse.

  Kaptein Tor Martin Mienna var stort sett eneste NIL-spiller som beveget seg over midtbanen og L/K fikk spille ball så mye de ville langt inn på NILs banehalvdel. Det gjorde da også L/K, men det ble straks verre da man skulle nærme seg Christoffer Jensen i NIL-målet. Men selv ni mann i forsvar klarte ikke helt å demme opp for L/K når man satte fart på ball og folk.

  L/K hadde stopper Vegard Emaus Nikolaisen tilbake og han tok plass sammen med Marius Dreyer i L/Ks midtforsvar. Mats-Haakon Karlsen gikk ut på høyrebacken, mens Øyvind Garfjell dekket venstresiden bak. Jørgen Vik var tilbake mellom stengene etter skade, mens en annen eks-skadet L/K-er, Joakim Einebakken Nilsen, bekledde en litt uvant venstrekantrolle fra start.

  Det var på corner at de første store sjansene kom. Stopper Vegard Emaus Nikolaisen, som var meget god i dag, fikk en dobbelsjanse allerede etter fire minutter. Først en heading som treffer L/Ks egen Mats-Haakon Karlsen på streken. Deretter er Vegard selv framme på returen, men den blir avverget til ny corner. Også på den corneren er det nære på, men fortsatt 0-0.

  Ole Oscar Ross er fremme og header tre minutter senere, men avslutningen går utfor. L/K har i denne perioden ballen minst 80 prosent av tiden og etter 16 minutter får Øyvind Garfjell all verdens med tid ute på 25 minutter til å ladde venstreslegga. 22-åringen er ikke tungbedd og klinker til mot mål. Ballen har en fin retning fra før, men den blir enda finere når den treffer storscorer Steffen Dreyer og seiler inn i nettet bak en utspilt NIL-keeper. Nordreisa ville ha hands på Dreyer på den scoringen, og det kunne de muligens ha rett i, men dommer Jonny Andreassen og hans menn godkjente målet.

  Utover i omgangen er Nordreisa bare sporadisk inne på L/Ks banehalvdel i det hele tatt og Jørgen Vik trenger ikke gjøre en eneste redning i løpet av omgangen. Men 1-0 er ingen trygg ledelse uansett og derfor virket det unødvendig av hjemmelaget å legge seg på et ganske lavt kvalitetsnivå både innsatsmessig, presisjonsmessig og tempomessig utover i 1. omgang. Etter halvtimen glimter man imidlertid til. Høyreback Mats-Haakon Karlsen drar opp et angrep. Slår ballen inn i midten der Steffen Dreyer spiller vegg og får tilbake ballen litt skrått på venstresiden. Avslutningen er velplassert men litt løs og går dessverre i lengste stolpe og ut. På overtid har samme mann en kjempesjanse til å øke til 2-0, men igjen er det folk på streken som ødelegger for 160-målsmannen.

  Det er ikke uvanlig at L/K spiller bedre førsteomganger enn andreomganger, men på Polleidet fredag var det heldigvis motsatt – selv om det paradoksalt nok var NIL som fikk sin første – og eneste – sjanse i andre omgang (og hele kampen totalt sett). Ikke var den særlig stor heller, men det var en god prestasjon av Tor Martin Mienna. Han mottok en ball fra venstresiden, dempet den under press fra L/K-stopperne og tok den med seg ut mot venstre. Avslutningen fra skrått hold er imidlertid for dårlig og resten av omgangen hadde L/K-forsvaret full kontroll på spissen.

  I andre enden var det imidlertid ikke mye kontroll å spore. L/K presser på for 2-0 og det kommer. 52 minutter spilt og L/K har corner fra høyre. Ballen slås langt og på bakerste står

  Den 41 år og 179 dager gamle Ståle Johansen – som nok var banens beste i dag. Han vinner duellen med NIL-forsvareren og setter sin første seriescoring for sesongen i nærmeste hjørne. Han forbedret dermed sin egen rekord som L/Ks eldste seriemålscorer gjennom tidene.

  Inspirert av de rutinertes målteft finner stopper Vegard Emaus Nikolaisen (18) at han ikke kan være noe dårligere. Én time ut i kampen er den langstrakte stopperen på raid i Nordreisas indre forsvar. Han spiller vegg i midten og får ballen tilbake litt i grenseland for keeperens rekkevidde. Tromsøgutten er imidlertid innstilt på å få sitt første A-lagsmål for L/K noensinne og gir alt for å nå ballen først. Det gjør han og dermed 3-0 og god stemning på Polleidet. To minutter senere presser L/K NIL til å gjøre feil. En avklaring går rett i en energisk jobbende Ståle Johansen og ballen triller i mål til 4-0.

  Finnmarkingen Lassei Biti Næss har vært en suksess etter overgangen fra Finnsnes i sommer. Karasjok-gutten scoret et fantastisk mål mot Norild forrige helg og i dag var han igjen å finne på scoringslisten. Han var på rett sted etter 77 minutter og plasserte ballen sikkert i hjørnet fra 7-8 meter.

  L/K satte etter hvert innpå tre 95-modeller. Aleksander Elveslett Slettli, Henning Skogvang og Oskar Kleveland Leiros. Sistnevente har måttet stå over masse kamper etter å ha blitt utvist i en kamp før sommerferien, men er endelig tilbake på banen igjen nå. To minutter før slutt var den løpssterke oksvikingen på et langt løp på sin venstreside. André Fagerborg, som hadde strødd om seg med godpasninger hele kvelden, crosset fra høyresiden og Oskar sprang seg alene med NIL-keeperen. 17-åringen er rolig, til tross for at han aldri har scoret på A-laget før, og setter ballen forbi Christoffer Jensen og i mål. Punktum og 6-0.

  L/K gikk opp på andreplass på 3. divisjons-tabellen, bak fortsatt ubeseirede Bossekop. Søndag spiller Fløya mot Norild borte. Blir det grønn seier der, så passerer de oss på den suverene målforskjellen deres - selv om L/K pyntet litt på målforskjellen sin.

  L/Ks målscorere: Ståle Johansen (2), Steffen Dreyer, Lasse Biti Næss, Vegard Emaus Nikolaisen, Oskar Kleveland Leiros

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Øyvind Garfjell; Ståle Johansen, André Fagerborg; Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss, Joakim Einebakken Nilsen; Steffen Dreyer.

  Innbyttere: Henning Skogvang, Oskar Kleveland Leiros og Aleksander Elveslett Slettli.

  Dommer: Jonny Andreassen - god
  5. div: L/K 2 - Tromsøysund 13-1

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Aug 2012

  Målkalas på Geitnes
  Svak motstand og målkåte L/K 2-spillere ga 14 mål.

  L/K 2 hadde tidvis fritt spillerom på Geitnes onsdag kveld og ga seg ikke før et sto 13-1. Etter å ha hengt sånn noenlunde i hop i første omgang (5-0) til pause, raknet det skikkelig for Tromsøysund i andre.

  Ole Remi Hausner og Jonas Samuelsen scoret fire mål hver, mens resten av målene kom ved Vegard Emaus Nikolaisen, Aleksander Elveslett Slettli (2), Magnus Wikbo Samuelsen og Erling Solli – som for øvrig scoret sitt første seniormål for L/K.

   

  L/K stilte et bra lag i dag, med normalt A-lagsfaste spillere som Joakim Einebakken Nilsen, Vegard Emaus Nikolaisen og Jørgen Vik. Alle tre melder seg på for alvor inn mot fredagens oppgjør mot Nordreisa på Polleidet.

   

  L/Ks lag: Jørgen Vik, Henning Skogvang, Vegard Emaus Nikolaisen, Rune Lillevik, Sondre Jensen; Oskar Leiros, Joakim Einebakken Nilsen, Martin Strand, Aleksander Elveslett Slettli, Ole Remi Hausner, Jonas Samuelsen

  Innbyttere: Sivert Strand, Magnus Wikbo Samuelsen, Daniel Kristiansen, Erling Solli
  L/K - Norild 3-2:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2012

  Opp på andreplass
  L/K benyttet fredagen til å klatre opp på sølvplass i 3. divisjon.

  Med 3-2 over Norild i ettermiddag, går L/K opp på 34 poeng og inntar dermed andreplassen på tabellen - ett poeng bak BUL og tre poeng foran Fløya. Vi har imidlertid en kamp til gode på begge våre rivaler, så får vi se hva helgen bringer av resultater.

  L/K kom bakpå i kampen mot Norild på det nydelige gresset på Polleidet. 16 minutter var gått da Norild kommer i overtall på L/Ks høyreside. Ballen blir slått inn i feltet og stopper Marius Dreyer rekker akkurat ikke å få en fot på den. I steden sniker Andreas Johnsen seg inn og pirker ballen i mål via stolpen.

  L/K hadde en bedagelig start på kampen, men begynte etter hvert å vise at man tross alt er et topplag. Kaptein Ole Oscar Ross kommer i gang på høyresiden og slår blant annet et farlig innlegg til Ståle Johansen som veteranen får hodet på. Ballen går imidlertid utenfor. Like etter tar Lasse Biti Næss ansvar og tar ballen med seg på skrå fra høyre mot venstre, spiller vegg med Ståle Johansen og får den tilbake i god posisjon inne i feltet. Skuddet med venstre blir imidlertid altfor løst og Norild-keeperen tar seg av ballen.

  Kaptein Ross var slett ikke ferdig med å herje med venstrebacken sin. Og etter 25 minutter får L/K tellende resultat av Ross-raidene også. Innlegget fra 22-åringen finner Steffen Dreyer på bakerste. Toppscoreren vender bort sin forsvarer og banker ballen i mål med venstre. Én sjanse og ett mål for L/K-spissen så langt.

  L/K har fin kontroll på kampen nå og kunne med litt medgjørlighet fra dommertrioen fått straffe da Ross spiller fri Stig-Roar Hansen Rognli inne i feltet. I duellen med en Norild-forsvarer faller venstrekanten og L/K-kravene om et straffespark virket slett ikke urimelige. Men dommer Vegar Ballovarre ville det annerledes.

  Etter 35 minutter er det imidlertid vanskelig å nekte L/K ledelsen. Og det er Lasse Biti Næss som gjør alt selv. Han får ballen på venstresiden, setter fart rett inn i hjertet av Norild-forsvaret og passerer det som er av Norild-spillere. Han kommer alene med keeper og setter ballen rolig under ham og i mål. En uhyre sterk enkeltmannsprestasjon av karasjokgutten, som virkelig har blitt varm i L/K-trøya nå.

  Jubelen fra et sparsomt Polleidet-publikum hadde såvidt lagt seg før det står 3-1. Og igjen er det Steffen Dreyer som fikser biffen for L/K. Han kobler seg på et langt frispark fra venstre fra André Fagerborg og hamrer ballen kontant opp i hjørnet fra 11-12 meter. Dreyers 159. mål for L/K og hans 17. seriemål for sesongen.

  3-1 til pause etter at L/K hadde vært rimelig effektive. Det hadde i høyeste grad også bortelaget vært. I pausen byttes venstrekant Stig-Roar Hansen Rognli ut med unggutten Henning Skogvang. Han går ned på høyreback mens høyreback Bjørn går over til venstrebacken.

  Starten av andre omgang skulle bli av den sjansefattige sorten. L/K virker ikke særlig interessert i å øke ledelsen og til tross for utmerket innsats virket ikke Norild kompetente til å redusere ledelsen heller. Men kun tilsynelatende. For etter 53 minutter er det nedsmelting i L/K-forsvaret. Norild løper igjennom fra sin høyreside og scorer i lengste hjørne bak en utspilt Kristoffer Granås i L/K-buret. Kun ett minutt senere har Ole Oscar Ross en svært så gyllen mulighet til å øke ledelsen. Øyvind Garfjell slår en stoppball inn i feltet som Ross er først på. Han kommer alene med Norild-keeper Zarko Darmanovic rykker ut og får avverget med en flott parade. Der burde imidlertid L/K-kapteinen satt sitt 70. A-lagsmål for L/K.

  Etter en noenlunde fairspilt og grei førsteomgang hardner det til i andre. Norilds målscorer Andreas Johnsen får gult etter en stempling på Ståle Johansen og det kortet skulle få følger for Johnsen senere.
  Først er det imidlertid Øyvind Garfjell som etter 72 minutter snurrer rundt med sin høyreback før han legger ut 45 grader til Lasse Biti Næss. Biti skyter i lengste men ballen sniker seg såvidt utenfor stolpen og finnmarkingen går glipp av muligheten til å bli tomålsscorer i dag.

  Så ti-tolv minutter før slutt gnistrer det til på Polleidet. Ole Oscar Ross og en Norild-spiller havner i en duell og det oppstår litt knuffing. Ingenting dramatisk, men det baller på seg når flere spillere kommer til. Norild-spissen Andreas Johnsen, som altså har gult fra før av, velger å løpe ned for å involvere seg i tumultene og ender i klinsj med André Fagerborg. Det ender med at dommer Vegar Ballovarre gir gult kort til begge, hvilket betyr at Norild-spissen får rødt kort.

  Med ti mann på banen gir imidlertid Norild lite fra seg. De skaper ingen direkte farligheter foran Kristoffer Granås, men det var lite mot slutten av kampen som var egnet til å roe L/K-nervene. Men det holdt inn og på slutten av kampen kom også Joakim Einebakken Nilsen inn for L/K etter å ha gått skadet siden fotballferien. Også Oskar Leiros er tilbake etter karantene og begge to, i tillegg til Vegard Emaus Nikolaisen, melder seg nå på til neste kamp - hjemme mot Nordreisa.

  L/K - Norild 3-2 (3-1): Steffen Dreyer (2) og Lasse Biti Næss

  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell; André Fagerborg, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss, Stig-Roar Hansen Rognli; Steffen Dreyer

  Innbyttere: Henning Skogvang og Joakim Einebakken Nilsen

  Dommer: Vegar Ballovarre - Skjervøy. Fin kontroll i første omgang men får det litt vanskeligere i andre.
  3.divisjon, Skarp-L/K 1-3

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Aug 2012

  Viktig seier på Alfheim

  Bortelaget tok en, etter hvert, kontrollert seier mot Skarp på Alfheim stadion. To raske mål av Steffen Dreyer (22 min) og Ole Oscar Ross (24 min) gjorde at L/K kunne gå til pause med en litt flatterende 2-0 ledelse. 

  Hjemmelaget hadde på stillingen 0-0 noen eventyrlige sjanser, men dårlige avslutninger eller en opplagt Kristoffer Granås nektet Skarp ledelsen.

  Når bortelaget først kommer skikkelig i gang er Lasse Biti Næss veldig sentral; Først med ett glimrende veggspill med målscorer Dreyer, før han serverer Ross med ett glimrende flatt innlegg fra høyre.

  I andre omgang har L/K bedre kontroll defensivt, og selv om Skarp reduserer til 1-2 etter et hjørnespark fem minutter etter hvilen, bruker L/K bare noen få minutter på å svare. Andre Fagerborg setter vakert inn 1-3 på en dødball fra ca 20 meter.

  Etter dette får L/K store rom å kontre i, og med større presisjon i både siste pasning og avslutninger hadde L/K fort puttet på ett par mål til.

  Skarp kommer ikke nærmere redusering til 2-3 enn ett skudd i stolpen fem minutter før slutt.

  Dermed har L/K fortsatt veldig god kontakt med Fløya (som spiller borte mot Hammefest søndag) og Bossekop (spiller hjemme mot Tverrelvdalen onsdag).

  Merk at neste kamp for L/K er fredag 10.8 klokken 1600 hjemme mot Norild.

  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli; André Fagerborg, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Lasse Biti Næss; Steffen Dreyer.
  Innbytter: Morten Nilsen.
  L/K selger:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Aug 2012

  Satser i 2. divisjon
  Andreas Løvland har blitt Finnsnes-spiller på ordentlig.

  Forleden ble L/K enige med Finnsnes om en overgang for Andreas Løvland og dermed blir det 2. divisjonsfotball for Andreas også i andre halvdel av sesongen 2012. Klubbene er enige om en overgangssum for oksvikingen og har overfor media karakterisert forhandlingene som gode.

  Andreas har vært Altas eiendom etter overgangen fra L/K i vinter - en overgang som måtte skje på amatørkontrakt ettersom Alta ikke ville betale det L/K ønsket for spilleren. Finnmarkingene valgte å leie ut Løvland til FIL i vår. Da hadde Løvland spilt tre kamper for Alta og mer hadde han ikke lov til på grunn av uenigheten mellom Alta og L/K.

  Andreas, som var på Polleidet onsdag og så moderklubben vinne 5-3 over Ishavsbyen, har bidratt til at FIL har plukket poeng i 2. divisjon. Og selv om målsetningen for unggutten når han gikk til Alta neppe var å havne i Finnsnes, så håper vi Andreas gjør det beste ut av situasjonen, fortsetter sin utvikling som fotballspiller og får en strålende høstsesong under Bjørn Johansen i FIL. 

   

   

   
  3. divisjon, L/K - IFK:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Aug 2012

  Endelig match igjen
  L/K og Lasse Biti Næss tar imot Ishavsbyen i kveld.

  En drøy måned siden sist kamp, hjemme mot Salangen, er det endelig klart for ny kamp for L/K. Høstsesongen er i gang og Ishavsbyen er gjester på det nydelige gresset på Polleidet.

  L/K har fått trent bra i fotballferien, men har ikke spilt noen kamper. Treningskampen som skulle spilles ifm. treningsleiren i Piteå ble avlyst og dermed er det viktig å pikke av kamprusten ganske kjapt i kveld. L/K vant knepent 4-3 i vårkampen mot Ishavsbyen og selv om IFK har skuffet litt de som hadde tro på dem som et topplag før sesongen, så skal ingen tro at ikke bylaget kan klare å stelle i stand mye trøbbel for L/K i kveld.

  For selv om L/K er ubeseiret mot IFK på de seks siste kampene (cup inkludert) så skal vi ikke lenger tilbake enn til 2009-sesongen for å finne sist IFK vant begge serieoppgjørene mot L/K.

  L/K savner sin skadede høyreback Joakim Einebakken Nilsen til dagens kamp i tillegg til keeper Jørgen Vik, som ble skadet før ferien. Heller ikke Vegard Emaus Nikolaisen er med i dag, men ellers skal troppen være ganske intakt. Det inkluderer spiss Steffen Dreyer, som melder seg klar til innsats etter skade i sommer.

  L/K ligger seks poeng bak Fløya og syv poeng bak Bossekop før kveldens kamp. Med seier, kan vi kneppe innpå lederne BUL, som spilte 0-0 mot Porsanger i går.

  Kampstart 19.30 i kveld. Møt opp!
  3.divisjon, L/K - IFK 5-3:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Aug 2012

  Steffen med tre mål
  Dreyer ordnet seier for L/K i høstdebuten på Polleidet.

  Steffen Dreyer scoret tre mål, mens Lasse Biti Næss og Ole Oscar Ross scoret de to siste målene i 5-3 seieren over Ishavsbyen i kveld.
  Resultatet er ekstremt flatterende for IFK, som en stund i andre omgang hadde 3-2. Hadde L/K vært like effektive som bortelaget, hadde det blitt tosifret.
  L/K var på grunn av skader og fravær tvunget til å gjøre forandringer. Jørgen Vik sto over sin tredje seriekamp på grunn av skade men Kristoffer Granås klarer seg fint i Viks fravær. Også høyreback Joakim Einebakken Nilsen og stopper Vegard Emaus Nikolaisen glimret med sitt fravær, i tillegg til karantenerammede Oskar Leiros og skadede Christer Steinvik. Også Tore Veseth Olsen var borte fra startelleveren fra Salangen-kampen før ferien. Han er ferdig med sitt låneopphold fra FK Senja.

  L/K-trenerne løste forsvarsfraværene med å sette inn Mats-Haakon Karlsen inn på stopperplass sammen med Marius Dreyer, mens Stig-Roar Hansen Rognli steppet inn på venstrebackplass. Jan Robin Bjørn tok ansvar på høyrebacken, mens den svært så rutinerte duoen Fagerborg/Johansen spilte sammen sentralt på midtbanen.

  Steffen Dreyer scoret sitt 12., 13. og 14. seriemål i dag men det var Lasse Biti Næss som startet scoringsshowet på Polleidet. Karasjokingen, med sambygdingen og eks L/K-er Tord Peltoperä på tribunen, fikk stokket beina og satte inn sitt andre L/K-mål etter syv minutters spill. Forarbeidet sto kaptein Ole Oscar Ross for på sin høyrekant. Pent angrep.

  Enda penere blir det tre minutter senere når spiss Steffen Dreyer blir spilt opp rundt 30 meter fra mål. Han tar ned ballen og slår ut på høyrekanten der André Fagerborg har tatt et sugende løp. Han tar ballen med seg før han slår et perfekt innlegg foran mål. Der har Steffen Dreyer nådd fram og møter innlegget med pannebrasken. 2-0.
  Flott start på kampen selv om L/K slett ikke var oppe på maksnivå tidlig i matchen. Det var heller ikke nødvendig mot et IFK-lag som fremsto mer blodfattig enn på lenge.
  Selv om ikke alle L/K-sylindrene var i bruk hele tiden glimtet man til med tidvis veldig sprekt angrepsspill. Garfjell og Ross var spreke på hver sin kant og det var førstnevnte som var nest sist på ballen når Steffen Dreyer tar L/K opp i 3-0 ledelse etter 26 minutter. Garfjell blir spilt vakkert igjennom av André Fagerborg. Garfjell setter på twin-turboen og får god plass på venstrevingen. Innlegget er L/K-spissen først på og ballen havner i nettet fra fire-fem meters hold.
  På overtid i første omgang er IFK på sin første ordentlige visitt i nærheten av målgården til L/K. Skuddet fra 17-18 meter tar imidlertid Kristoffer Granås seg enkelt av. Det nykomponerte L/K-forsvaret klarte seg meget bra, godt hjulpet av Fagerborg og Johansen på midtbanen.

  Andre omgang startet med en stor IFK-sjanse før kampen fant sin vante spor. Ole Oscar Ross hadde et par vanvittige 80-meters løp, med ball, men klarte ikke helt å omsette prestasjonene i farlige målsjanser. Både Ross og Garfjell har store sjanser midtveis i omgangen etter å ha driblet seg fri inne i IFK-feltet, men det står fortsatt 3-0 når IFK, i høyeste grad mot spillets gang, reduserer til 3-1 etter et legg fra høyre som Espen Hauan møter på bakerste.

  Normalt skulle en slik redusering vekke L/K fra den lille dvalen de befant seg i, men istedenfor scorer IFK på nytt bare tre minutter senere. Denne gangen ved innbytter André Jenssen. Utrolig passivt og dårlig av L/K-forsvaret på det målet og akkurat da var det nok endel av Polleidet-menigheten som fryktet at L/K-guttene skulle rote bort seieren også.
   
  våkner imidlertid L/K igjen. Innbytter Henning Skogvang, som gjorde en flott figur i andre omgang, skyter i stolpen fra 20 meter og fire minutter etter det får L/K corner fra høyre. Garfjell finner Ole Oscar Ross og han kan bare sette hodet til og sørge for 4-2. På overtid fører Steffen Dreyer ballen over halve banen før han avslutter med et plassert skudd fra 17-18 meter i lengste hjørne. 5-2 og kampen over. Så scorer André Jenssen tre minutter på overtid og IFK får sitt tredje mål. Det burde vært unngått, men det klarte ikke å døyve gleden over tre poeng.
  L/K er nå fire poeng bak BUL og tre poeng bak Fløya i toppen av tredjedivisjonstabellen. Ny kamp allerede lørdag - borte mot Skarp.
   
  Jørgen Vik satt på benken i dag - som utespiller. Den skadede keeperkjempen er fortsatt et stykke unna å kunne vokte målet, men supplerte en litt tynn L/K-benk i går.
   
  Aleksander Elveslett Slettli gjorde sin seriedebut på A-laget. Unggutten kunne  faktisk ha fått seg et mål på slutten, men avslutningen som var ment for lengste hjørne gikk i stedet over mål.

  * Steffen Dreyer har nå 156 A-lagsmål for L/K.

  * Ole Oscar Ross scoret sitt 69. A-lagsmål for L/K i dag.

  *  
  L/K avsluttet kampen med ni lyngsværinger på banen - hvis vi tar med Steffen Dreyer. Kun Marius Dreyer og Ståle Johansen uten Lyngen-pass.
  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli; André Fagerborg, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Lasse Biti Næss; Steffen Dreyer.
  Innbyttere: Henning Skogvang, Jonas Samuelsen, Aleksander Elveslett Slettli
   
  Dommer: Geir-Oskar Isaksen - bra kamp
  Fotballferien:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jul 2012

  Sommertreningen i 2012
  Her er treningsplanen for A-laget til L/K i sommerferien.

  Trenings program sommeren 2012 for LK A-lag

  Mandag 2.Juli

  Total Treningstid 50 Min + Styrke (se eget program nederst) 15. min Progressiv oppvarming. 17sek løping 13 sek. Gange x 15. (Har du egen ball, kan litt kos med den være greit før Styrke, husk nedjogg og uttøying.

  Onsdag 4.Juli
  Total treningstid 60 min. 15.min oppvarming, Spring med ulik hastighet 7-8. min. 6 løp på 40 meter med progresjon i hastighet.

  Torsdag 5. Juli
  Jogging i 30. min.+ styrke

  Fredag 6. Juli
  25. min oppvarming. 5 progressive 40 meters løp. Farts trening; 12 max 15 meters løp med 2.min pause mellom hver sprint.

  Mandag 9.juli
  Samme som Mandag 4. Juli

  Onsdag 11.Juli
  12.min progressiv oppvarming. 3.progressive 25 m. løp. ”Quick step” 3 sek. Max frekvens x 10 + Styrke

  Fredag 13.Juli
  Samme som Fredag 8. Juli

  Styrke trening

  * 30 push-ups x 3
  * 50 sit-ups x 3
  * 30 Rygg øvelse ( samme som vi har kjørt tidligere) x 3 (evt. Valgfri eget ønske).
  * Balanse hent fart hopp på et bein, finn balansen (de som har balanse pute kan med fordel benytte den) 20 på hver fot x 3

  Spørsmål? Ring BOJ 906 61 300
  3. divisjon, L/K - SIF 4-3:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2012

  Måtte slite for poengene
  Joakim Einebakken Nilsen matchvinner for et L/K som slet mot bunnlaget Salangen i ettermiddag.

  Topp mot bunn på Polleidet i dag, men Salangen gjorde mye for å viske ut kvalitetsforskjellene på de to lagene. L/K klarte til slutt å vinne 4-3, men noen overbevisende forestilling av hjemmelaget var det ikke.
  Defensivt var det mye å sette fingeren på, og til tross for fire mål - tre av dem av det pene slaget - så satt ikke angrepsspillet spesielt bra heller. Joakim Einebakken Nilsen setter inn 4-3 tyve minutter før slutt og 17-åringen ble med det matchvinner.

  L/K starter kampen greit. Ole Oscar Ross, kaptein i Jørgen Viks skadefravær, og Steffen Dreyer er på hugget foran SIF-målet, men direkte livsfarlig blir det ikke. Isteden er det SIF som på sin første sjanse for kampen går opp i ledelsen. Odd-Henning Skog kommer i løpsduell med L/K-forsvaret: Han blir tatt igjen av både Marius Dreyer og Jan Robin Bjørn før han rekker å avslutte. Men i duell med de to klarer Skog likevel å sette ballen i mål bak Kristoffer Granås. Den scoringen burde vært avverget.

  Det skulle bare gå fire minutter før L/K har brakt balanse i regnskapet igjen. Høyreback Joakim Einebakken Nilsen er dyktig når han river seg løs på høyresiden og slår inn foran mål. Her møter søskenbarnet Steffen Dreyer på første stolpe og banker ballen i mål fra kloss hold. 1-1 og Steffens 11. seriemål i år.

  Ikke uvanlig at L/K lar motstanderen score det første målet før man tar tak i kampen. Ikke riktig så vanlig at motstanderen får gå opp i ledelsen på nytt. Denne gangen er det Snorre Ratkje som forfølger en lang ball, løper fra L/K-forsvaret og dundrer ballen i nettet bak Kristoffer Granås. Her var ballpress og dybdetaking fraværende for L/Ks del og da straffer det seg mot raske spillere som Ratkje.

  L/K skaper litt i sin 4-2-3-1-formasjon. Ole Oscar Ross får fart på maskineriet på høyresiden, mens Lasse Biti Næss, hjemmedebutant, viser fart og teknikk på sin venstreside. Og det er da også disse to som er involvert når L/K utligner på nytt - etter 26 minutter. Ole Oscar Ross skyter fra 16 meter, men bommer halvveis på ballen. Den går isteden til Næss, som står lenger inn i feltet. Han avslutter én gang, men keeper redder. Returen er imidlertid finnmarkingen først på og dermed 2-2 på Polleidet.

  Og L/Ks finnmarkinger var slett ikke ferdig med å markere seg på gresset i dag. Etter 34 minutter går L/K endelig opp i ledelsen og denne gangen er det kjøllefjordingen Tore Veseth Olsen som står for godsakene. Han plukker opp en ball på 27-28 meters hold etter at Steffen Dreyer har vunnet en hodeduell og lagt igjen til ham. Tore tar ballen på halv volley og smeller avgårde et skudd som dumper på lekreste vis over SIF-keeper Sigurd Bjørstad og i mål. Tores første mål etter tilbakekomsten til L/K.

  Det står 3-2 til pause etter en særdeles blandet forestilling. SIF var sinnssykt nær scoring like før pause men Marius Dreyer ofrer seg på streken og redder ballen unna i siste liten.

  2. omgangs første kvarter er relativt sjansefattig. L/K har spredte tilløp etter fine prestasjoner på kantene, men det koker bort i SIF-kålen foran mål. SIF ligger hele tiden og truer på kontringer, men utligningen til 3-3 kommer på corner. Storvokste Joachim Staff rager høyest og stanger inn utligningen etter 64 minutter og atter en gang er lagene like langt.

  Nå skulle det imidlertid bare gå fem minutter før L/K igjen var i føringen. Og igjen er det Joachim Einebakken Nilsen og Steffen Dreyer som er i fokus. Nilsen spiller vegg med Dreyer, som lobber ballen over de siste forsvarerne slik at Nilsen kan løpe igjennom. Han rekker ballen rett før SIF-keeperen og får lobbet ballen i lengste hjørne. Meget pent mål!

  Å si at L/K herfra og inn kontrollerte kampen vil være direkte feil. SIF hadde flere store sjanser og tidvis også et visst press, men det holdt helt inn for hjemmelaget likevel. De spede avslutningene som Salangen kom med tok enten keeper Kristoffer Granås seg greit av, ellers så gikk skuddene utenfor. Lite 100 prosentsjanser til L/K på slutten av kampen, men Ole Oscar Ross kunne puttet etter innlegg fra Christer Steinvik. Men Ross blir akkurat litt for sein til å sette fram en lang tå foran blank goal.

  Med seier i dag har L/K fortsatt heng på tetduoen Fløya og Bossekop. BUL topper med 31 poeng, mens Fløya har 28 på andreplass. L/K har 25 på tredje og må bruke ferien godt for å stå rustet til å knappe inn på forspranget til de to foran. Tabellen ser du her!

  * Kristoffer Granås debuterte fra start på hjemmebane. Selv om det gikk tre baller forbi ham i dag, så var det lite å utsette på innsatsen til unggutten.

  * Lasse Biti Næss scorte sitt første mål for L/K noensinne.

  * Steffen Dreyer spilte sin 280. A-kamp for L/K, mens André Fagerborg, tilbake fra karantene, rundet 310 kamper for moderklubben.

  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Joakim Einebakken Nilsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, André Fagerborg; Ole Oscar Ross, Tore Veseth Olsen, Lasse Biti Næss; Steffen Dreyer.

  Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli og Christer Steinvik

  Dommer: Kai Roger Olsen, Nerskogen IL.

   

   
  L/K 2 - Fløya 2 3-2:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2012

  Sterk seier for rekruttene
  Berget tre poeng med heroisk innsats på slutten.

  L/K 2 slo Fløya 2 3-2 på Geitnes i kveld. L/K 2 ledet fortjent 3-1 til pause etter en sterk førsteomgang. Ingenting å si på innsatsen i andre heller, men laget ble etter hvert presset tilbake på banen og hadde det ikke vært for en alldeles glimrende comeback-keeper Erlend Strand så hadde nok seieren røket.

  L/K kom under 0-1, men kom sterkt tilbake i første omgang. Først ved André Fagerborg, som har sonet sin tre kampers karantene på A-laget (men som måtte gå ut med skade i første omgang). Fagerborg var først på returen etter at Jonas Samuelsen hadde skutt i stolpen fra skrått hold etter å ha rundet keeperen. Martin Strand løp igjennom og satte inn 2-1 rundt 10 minutter før pause mens Robin Wikbo Samuelsen scoret 3-1 på overtid i første omgang.

  Fløya vant 2. omgang 1-0 og hadde på overtid en avslutning i tverrliggeren i tillegg til tidvis massivt press. Men Vegard Bjørn Olsens gutter holdt ut og dermed ble det en ny trepoenger.

  Liten kuriositet: I andre omgang fikk brødrene Martin (som også hadde en god kamp i dag) og Erlend Strand, lillebror Sivert Strand inn på banen. Artig med tre brødre på samme lag!

  Etter at André Fagerborg og også Stig-Roar Hansen Rognli hadde gått av banen, spilte L/K med superungt lag - med Jan Robin Bjørn (22) som eldstemann.

  L/Ks lag: Erlend Strand; Henning Skogvang, Jan Robin Bjørn, Hans Roar Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Oskar Leiros, André Fagerborg; Robin Wikbo Samuelsen, Aleksander Elveslett Slettli, Martin Strand; Jonas Samuelsen.

  Innbyttere: Sondre Jensen, Sivert Strand, Magnus Wikbo Samuelsen

  Dommer: Tor André Einebakken Nilsen, Furuflaten

   
  Bossekop - L/K 3-1:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jun 2012

  Seks poeng etter BUL
  L/K sakker akterut i kampen om seriegullet.

  Lørdag tapte L/K 3-1 for Bossekop i Alta og må dermed se finnmarkingene dra ifra i teten i 3. divisjon. BUL er ubeseiret så langt med 9 seire og én uavgjort og har slått både Fløya og L/K hjemme i Bossekop.

  Selv om det ikke var ufortjent at BUL vant lørdag, kunne L/K med litt marginer på sin side ha tatt ett poeng. Da Øyvind Garfjell reduserte til 2-1 midtveis i andre omgang var det spenning i kampen. L/K presset på mot slutten, men BUL var farlige på kontringene. Men det var likevel på et frispark fra 28 meter at kampen skulle puttes endelig til seng. BULs Arle Ivar Ring får treff med godfoten og ballen går inn bak L/K-keeper Kristoffer Granås.

  L/K måtte avstå en strekkskadet Steffen Dreyer allerede i første omgang. Han måtte dermed gå målløs av banen i serien for første gang siden hjemmekampen mot Skarp 28. april.

  * Øyvind Garfjell benyttet bursdagen sin til å score sitt syvende seriemål for året og hans 16 totalt i år. Den ferske 22-åringen spilte sin 172. A-kamp noe som er

  * Eks BUL-spiller Lasse Biti Næss debuterte for L/K lørdag. Lasse kom fra Finnsnes denne uka og vil gi L/K ytterligere alternativer offensivt. Lørdag klarte han imidlertid ikke å prege kampen.

  Det gjenstår én kamp før ferien nå og det er Salangen hjemme på Polleidet kommende lørdag. En uhyre viktig kamp for L/K for å holde trua oppe gjennom sommerferien. BUL skal møte Nordreisa i Nordreisa, mens vår andre konkurrent i tabelltoppen - Fløya - skal ut i potensielt tøff bortekamp i Porsanger. Fløya viste forøvrig igjen styrke da de knuste Nordreisa 14-0 i Tromsø.

  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell; Ståle Johansen, Joakim Einebakken Nilsen; Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss, Tore Veseth Olsen; Steffen Dreyer.

  Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik, Henning Skogvang
  BUL - L/K lørdag 16.00:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jun 2012

  Granås erstatter Vik
  Unggutten får sjansen i L/K-buret. 

  L/Ks sisteskanse Jørgen Vik skadet seg på trening denne uka og må stå over L/Ks to kamper før ferien. Det er ingen god nyhet for L/K-ere. Jørgen har vært blant L/Ks beste spillere i år og skal ha mye av æren for at L/K har sluppet inn minst mål i avdeling 12 så langt.

  Heldigvis har L/K en solid "understudy" for Jørgen, nemlig vår egen junior Kristoffer Granås (17). Han får tillit i toppoppgjøret mot BUL nå når førstekeeperen er skadet.

  Kristoffer har spilt på andrelaget til L/K siden han debuterte som 15-åring i 2010. Kristoffer har 7 A-kamper for L/K i vinterserie og privatkamper og debuterte fra start mot internasjonal motstand i Piteå i 2010. Den unge og uredde Granås har stått på helt siden han begynte å trene med A-laget og har bokstavelig talt vokst med oppgavene - i tillegg til at han nok også har lært en god del av Jørgen Vik.

  Ellers soner André Fagerborg sin siste kamp for sitt røde kort mot Hammerfest. På den positive siden så er Lasse Biti Ness, med en fortid i nettopp Bossekop, spilleklar for L/K. Om han spiller mot BUL, vet foreløpig bare L/K-trenerne. Blir spennende å se hva lørdagens bursdagsbarn, Øyvind Garfjell (blir 22), får til i Bossekop. I fjor scoret han ett mål og vi tar gjerne en reprise på det!

  Kampen mot BUL går av stabelen 16.00 lørdag. Det er usikkert hvorvidt det vil bli oppdatert på Facebook-sidene våre fra den kampen, men det er ikke verre enn at dere sjekker innom.

   
  L/K i 5. divisjon:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jun 2012

  Vant mot 10 mann
  L/K 2 på vinnersporet igjen.

  L/K sørget for at alle tre poengene ble igjen på Geitnes etter 5. divisjonskampen mot bunnlaget Ullsfjord søndag.

  Bortelaget ble tidlig redusert til ti mann etter en sistemannsfelling. L/K gikk opp til 1-0 etter et pent angrep som banens beste, Ole Remi Hausner, satte sikkert i nota.

  Jens Georg Løvland doblet ledelsen i 2. omgang, men USKs redusering gjorde at kampen ble mer spennende enn nødvendig. Hadde L/K vært uheldig, hadde USK fått seg et mål til, men seieren var fortjent nok.

  L/Ks lag: Kristoffer Granås, Henning Skogvang, Rudi Dreyer, Erlend Strand, Aleksander Elveslett Slettli, Stig-Roar Hansen Rognli, Ole Remi Hausner, Martin Strand, Oskar Leiros, Robin Wikbo Samuelsen, Jonas Samuelsen.

  Innbyttere: Sondre Jensen, Jens Georg Løvland, Magnus Wikbo Samuelsen 

   
  L/K 6-8 til Sankthansturneringa:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jun 2012

  Kampoppsett og de to L/K-lagene
  Se når vi spiller og hvem som spiller på L/K 1 og L/K 2. Oppdatert ons. 20. juni!


  Elias, Aleksander L, Berger, William, Martine, Gabriel og Ole Johan er alle med på Sankthansturneringa i helga.

  SISTE! L/K 1 sin første kamp er flyttet til 11.00. Dermed rekker vi fint kampstart hvis vi tar første ferga fra Lyngseidet 09.05.

  Lørdag er det Sankthansturnering på Storslett og vi har meldt på to lag: L/K 1 og L/K 2.

  Slik blir lagene:

  L/K 1 L/K 2
  Odin Hans Erling
  Elias Aleksander L
  Berger Rene
  Ole Johan Hans Otto
  William Andrine
  Martine Haakon WD
  Runa Gabriel
  Tobias Lars
  Thorkil Johanne

  Lagledere L/K 1: Uno og Torbjørn
  Lagledere L/K 2: Kjetil, med valgfri assistent :-)

  Hvis det er noen som av praktiske årsaker vil bytte lag, så avhenger det at det er noen på det andre laget som kan bytte. Men lagene er satt opp med tanke på at L/K 1 ikke vil rekke siste ferge hjem.

  L/K 2 har siste kamp 17.30 og vil rekke siste ferga fra Olderdalen 19.20. Det vil altså ikke L/K 1, så derfor har jeg satt alle spillerne som har storesøsken som også spiller søndag (9-10 år) på L/K 1 da jeg går utifra at alle disse uansett vil måtte overnatte i Nordreisa.
  (Det er også et alternativ at de L/K 1-spillerne som vil rekke sisteferga, kan dra litt tidligere - så fremt det er fem-seks spillere igjen til å gjennomføre siste kamp i turneringen).

  Skulle det være noen som bytter på lagene, så vil jeg ha beskjed om det. Men helst minst mulig bytting!

  Kampoppsettet for hele turneringa finner du her!

  L/K 1s kamper:

  535 Burfjord IL   - Kautokeino IL     23.06 - kl. 09:30   Mygg A (Mygg bane A)         
  541 NIL4   - Lyngen/Karnes IL (LK 1)     23.06 - kl. 11:00   Mygg A (Mygg bane A)         
  536 KAI   - SIK 1     23.06 - kl. 10:00   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  545 Burfjord IL   - NIL2     23.06 - kl. 11:00   Mygg A (Mygg bane A)         
  540 Kautokeino IL   - KAI     23.06 - kl. 12:30   Mygg A (Mygg bane A)         
  544 Lyngen/Karnes IL (LK 1)   - Burfjord IL     23.06 - kl. 13:00   Mygg A (Mygg bane A)         
  543 KAI   - NIL4     23.06 - kl. 13:30   Mygg A (Mygg bane A)         
  537 Lyngen/Karnes IL (LK 1)   - Kautokeino IL     23.06 - kl. 14:30   Mygg A (Mygg bane A)         
  546 SIK 1   - NIL4     23.06 - kl. 15:00   Mygg A (Mygg bane A)         
  533 NIL2   - KAI     23.06 - kl. 16:00   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  539 NIL2   - SIK 1     23.06 - kl. 17:00   Mygg A (Mygg bane A)         
  534 SIK 1   - Lyngen/Karnes IL (LK 1)     23.06 - kl. 18:00   Mygg A (Mygg bane A)         
  542 NIL2   - Kautokeino IL     23.06 - kl. 18:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  538 Burfjord IL   - NIL4     23.06 - kl. 18:30   Mygg A (Mygg bane A)         

  L/K 2s kamper:

  531 TVE   - NIL3     23.06 - kl. 09:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  523 rotsundelv il   - SIK 2     23.06 - kl. 10:30   Mygg A (Mygg bane A)         
  517 TVE   - NIL5     23.06 - kl. 10:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  527 SIK 2   - NIL3     23.06 - kl. 11:30   Mygg A (Mygg bane A)         
  522 TVE   - NIL1     23.06 - kl. 11:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  530 Lyngen/Karnes IL (LK2)   - NIL1     23.06 - kl. 12:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  524 NIL3   - ØIL / Sørøy Glimt Mygg     23.06 - kl. 13:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  526 rotsundelv il   - TVE     23.06 - kl. 14:00   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  520 NIL3   - Lyngen/Karnes IL (LK2)     23.06 - kl. 14:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  525 NIL5   - NIL1     23.06 - kl. 15:00   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  519 rotsundelv il   - ØIL / Sørøy Glimt Mygg     23.06 - kl. 15:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  521 Lyngen/Karnes IL (LK2)   - NIL5     23.06 - kl. 16:00   Mygg A (Mygg bane A)         
  518 NIL1   - SIK 2     23.06 - kl. 17:00   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  528 Lyngen/Karnes IL (LK2)   - ØIL / Sørøy Glimt Mygg     23.06 - kl. 17:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  529 NIL5   - rotsundelv il     23.06 - kl. 18:00   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)         
  532 ØIL / Sørøy Glimt Mygg   - SIK 2     23.06 - kl. 19:30   Bane 07 (Kunstgress, 1/2 bane 5)       
  L/K 2 i 5. divisjon:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2012

  Tapte mot kommunekollega
  Det skjer ikke hver dag at L/K 2 går på tap mot et annet lag fra Lyngen.

  Onsdag var det imidlertid duket for en seier til Lyngstuva - og en fortjent seier også. Lyngstuva stilte med en rekke tidligere L/K-spillere, blant andre Espen Haugen, Aleksander Helberg, Fredrik P. Johansen, Jøran Grønnbakk Åsheim og Tom-Jørgen Gangsø, og vant til slutt 5-2.

  L/K 2s mål ble scoret av Jonas Samuelsen og Magnus Wikbo Samuelsen. Mens L/K 2 må se nedover på tabellen, kjemper LSK i toppen - med muligheter for opprykk.

  Les mer om kampen her!
  L/K - Fløya 2-2:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Jun 2012

  Drama på Polleidet
  Steffen Dreyer berget L/K med scoring på overtid i toppoppgjøret fredag kveld.
  Med scoring i det 90. minutt utlignet Steffen Dreyer til 2-2 og berget dermed helga for alle L/K-ere. Da hadde Fløya snudd L/Ks tidlige ledelse og det så ut til å gå mot borteseier. Men så spiller Dreyer vegg med Vegard Nikolaisen og dundrer ballen i lengste hjørne og dermed ble det uavgjort i toppkampen.

  L/K startet kampen best og fikk da også mål først ved Steffen Dreyer. Men Fløya tok over initiativet i andre halvdel av første omgang og var også best etter hvilen. de scoret på to dødballer, men kunne fort ha fått mål på flere muligheter etter godt spill. Jørgen Vik var imidlertid veldig god i dag og berget L/K ved mer enn én anledning.

  Etter 2-2 scoringen kunne imidlertid L/K tatt seieren likevel. Et stormløp mot Fløya-målet fikk imidlertid ikke noe resultat for L/K og alt i alt skal hjemmelaget være fornøyd med uavgjort.
   
  Kampen:
   
  Det begynte altså veldig bra for L/K. Da Steffen Dreyer tok hjemmelaget fortjent i ledelsen etter 6 minutter hadde han allerede vært frempå på farligste vis to ganger. Først med en avslutning like utenfor, før han fra 20 meter sender avgårde et skudd som dupper i keeperhanskene til Fløya-keeperen, i tverrliggeren og over.
   
  Målet var det Ole Oscar Ross som får assist får. Han blir spilt fri på sin høyreside og innlegget finner Steffen Dreyer, som har ryddet seg plass inne i feltet. Avslutningen er kontant i nærmeste hjørne og scoret sitt niende seriemål for sesongen.
   
  L/K fortsetter med solid angrepsspill. Etter 14 minutter stopper Øyvind Garfjell et Fløya-forsøk på backen. Han lader venstreslegga og slår Ole Oscar Ross direkte igjennom på løp inne i dypet av Fløya-forsvaret. Ross får kontroll på ballen - hardt presset av Fløya-forsvaret - men avslutningen går like utenfor.
   
  Allerede da hadde Fløya vært på visitter foran Jørgen Vik, men L/K-forsvaret hadde fin kontroll på grønntrøyene. Men utover i omgangen skulle Fløya spille seg til flere opplagte målsjanser. Etter 22 minutter broderer de seg igjennom, men avslutningen blir for svak og Jørgen Vik redder.
   
  Fløya fortsetter å angripe og L/K blir mot slutten av omgangen farligst på kontringer etter å ha avverget Fløya-angrep. Jørgen Vik er imidlertid ikke å komme på talefot med for de grønne angriperne. Etter 38 minutter får Aleksander Samuelsen en svært så gyllen mulighet til å utligne, men igjen er Vik på plass og nekter Fløya-profilen scoring.
   
  Når andre omgang starter har L/K byttet ut Christer Steinvik til fordel for Morten Nilsen. Nilsen går inn som spiss, men det er Fløya som fortsetter å ha initiativet. Aleksander Samuelsen får en ny mulighet etter 64 minutter når han er alene igjennom, men Vik ønsker ikke å skitne til sitt "clean sheet" ennå.
   
  Men det skulle ikke vare lenger enn til fem minutter senere. Fløya får frispark i farlig posisjon. Skuddet blir reddet av Jørgen, men returen havner ute i feltet til venstreback Tom Erik Kristiansen. Han setter ballen i mål og sørger for at det står uavgjort i toppoppgjøret tyve minutter før slutt.
   
  Etter utligningen får Fløya ytterligere blod på tann. Spillet bølger fram og tilbake. L/K er frampå ved Morten Nilsen minuttet etterpå, men Fløya virker likevel farligere når de angriper. Og seks minutter før slutt er de virkelig farlige. En Fløya-angriper løper igjennom på et gjennomspill, han spiller ballen forbi L/K-keeper Vik akkurat i det de to barker i hop. Dette skjer innenfor 16-meteren og kampens meget gode dommer Geir Oskar Isaksen kan lite annet gjøre enn å gi straffespark til Fløya. Divisjonens toppscorer Isak Furu Krogstad ekspederer den i mål og det hele ser relativt mørkt ut for L/K.
   
  Hjemmelaget etablerer likevel et visst press i sluttminuttene. Fløya blir tydelig preget av at de nå er i føringen og slipper L/K langt inn i farlig sone. Og på overtid spiller Steffen Dreyer vegg med stopper Vegard Emaus Nikolaisen, kommer seg fri på høyrekanten og dundrer ballen i nettet - akkompagnert av et ordentlig Polleidet-brøl (og et par bilfløyter). Steffens 10. mål for sesongen og hans 152. for L/K.
   
  Etter utligningen presser L/K voldsomt på for et nytt mål, men forsøk fra Morten Nilsen og Øyvind Garfjell renner ut i den sanden som måtte befinne seg i gresset på Polleidet og dermed 2-2 i toppoppgjøret.
   
  Og det skal L/K slett ikke være misfornøyd med, mot et Fløya-lag som er bedre enn på mange år. Et brukbart resultat i forkant av kampen og et bra resultat sett i ettertid av kampen som Fløya-toppscorer Isak Furu Krogstad karakteriserte som "El Clasico" på Twitter før kampen...
   
  Søndag spiller Bossekop 3-3 mot Skarp i Tromsø og dermed jevner ting seg ut i toppen av 3. divisjon.
   
  * Ole Oscar Ross spilte sin 140. A-kamp for L/K i en alder av 22 år. Det lille jubileet kronet han med assist til Steffen Dreyers ledermål.
   
  * Gledelig gjensyn med Morten Nilsen, som har hatt en liten fotballpause de siste ukene. Han var tilbake på banen igjen nå og vil med noen treninger på baken igjen kunne bidra i målprotokollen. Fredag ble det bare nesten på spissen fra Sør-Tverrfjord.
   
  * Hjemmedebut for Tore Veseth Olsen, som er på lån fra FK Senja. Tore var god i den perioden L/K var god og viste fart og gjennombruddsvilje som flere enn Fløya vil få problemer med utover.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Øyvind Garfjell; Ståle Johansen, Joakim Einebakken Nilsen; Ole Oscar Ross, Tore Veseth Olsen, Christer Steinvik; Steffen Dreyer

  Innbytter: Morten Nilsen for Christer Steinvik (46)
   
  L/Ks mål: Steffen Dreyer 2

  L/Ks beste: Jørgen Vik

  Dommer: Geir Oskar Isaksen, meget god
   
  Tilskuere: 150 og tidvis bra stemning  L/K - KIF

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2012

  Tore med fra start
  Kjøllefjording i startoppstillingen til L/K i ettermiddag.

  L/K møter Kirkenes klokken 18.00 i dag til et ordentlig revansjeoppgjør. I tilsvarende oppgjør i fjor tapte L/K 5-3. Det er grunn til å håpe på et bedre utfall av dagens kamp. L/K har ikke sluppet inn mål de to siste kampene og har nok ambisjoner om å fortsette den trenden.

  L/K har måttet erstatte to mann fra forrige kamp. Jan Robin Bjørn skadet seg på trening og dermed er venstrebackplassen ledig. André Fagerborg fikk hele tre kampers karantene etter utvisningen mot Hammerfest forrige helg og gir manager Bernt Olav Johansen og trener Roger Lange ytterligere utfordringer.

  Det løses med at Tore Veseth Olsen, på lån fra FK Senja, og Christer Steinvik kommer inn i elleveren. Tore tar plassen som hengespiss bak storscorer Steffen Dreyer, mens en annen storscorer - Øyvind Garfjell går ned på venstrebacken. Joakim Einebakken Nilsen tar plass ved siden av Ståle Johansen på defensiv midtbane. Christer Steinvik tar Garfjells plass på venstrekanten.

  L/Ks lag blir dermed: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell; Joakim Einebakken Nilsen, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Tore Veseth Olsen, Christer Steinvik; Steffen Dreyer.

  Vi følger kampen på L/Ks Facebook-sider her!
  KIF - L/K 0-2:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2012

  To nye fra Dreyer
  Og nå er det ingen over og bare én ved siden av ham i L/K-historien...

  Det ble en flott 0-2 seier for L/K i Kirkenes søndag kveld. 0-0 til pause i en omgang der L/K var det beste laget. I andre omgang understreket L/K-guttene det og ingen gjorde det bedre enn toppscorer Steffen Dreyer. Han satte inn begge målene for L/K.

  Det første på hodet etter 60 minutter etter en corner. Det andre målet kom ett kvarter før slutt på straffespark. Da hadde Mats-Haakon Karlsen blitt revet ned i feltet. Dreyer er sikker straffeeksekutør og står nå med 150 mål for L/K. Det er like mange som Jørn Henriksen har for klubben som har eksistert siden 1990-sesongen.

  Enda viktigere enn det er det imidlertid at L/K med seieren i dag holder stand som ett av tre tetlag i 3. divisjon. Både Fløya og Bossekop vant i helga og dermed var Johansen, Lange og Johnsens menn pent nødt til å gjøre jobben østpå.

  Ekstra artig at L/K for tredje kamp på rad holder nullen. Jørgen Vik har holdt nullen i 310 minutter. Siste gang motstanderen scoret var Porsanger - 50 minutt ut i kampen på Geitnes 19. mai.

  Kommende fredag blir det imidlertid en litt større utfordring å holde buret reint for Jørgen og hans forsvar. Da kommer Fløya på besøk. De har scoret 45 mål så langt i sesongen - nær dobbelt så mye som L/Ks 23...

  Comeback for Tore Veseth Olsen på L/K i dag - i hengespissrolle bak Steffen Dreyer.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Øyvind Garfjell; Ståle Johansen, Joakim Einebakken Nilsen; Ole Oscar Ross, Tore Veseth Olsen, Christer Steinvik; Steffen Dreyer.
  5. divisjon, Krokelvdalen - L/K 2:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2012

  Stygge sifre i Skarphallen
  L/K 2 fikk resultatmessig bank i 5. divisjon i kveld. 

  Det ble 9-1 til vertene fra Kroken i dagens 5. divisjonskamp i Skarphallen. L/K klarte ikke å stoppe Krokelvdalen i luftrommet og dermed ble resultatet langt mer flatterende enn kampen forøvrig skulle tilsi.

  - Ja, vi tapte alt i lufta i begge boksene. Men resultatet lyver endel likevel, sier lagleder Vegard Bjørn Olsen.

  L/Ks trøstemål ble satt inn av Christer Steinvik, som ikke rakk kampstart på grunn av konfirmasjon men som kom innpå uti førsteomgangen.

  Sesongdebut for Rudi Dreyer, Trond Egil Larsen og Tommy Morten Mortensen i dag. Sistnevnte, reservekeeper på A-laget i fjor, kom inn som spiss på slutten.

  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jørgen Jensen, Rudi Dreyer, Hans Roar Karlsen, Henning Skogvang; Oskar Leiros, Jonas Samuelsen; Ole Remi Hausner, Aleksander Elveslett Slettli, Stig-Roar Hansen Rognli; Magnus Wikbo Samuelsen

  Innbyttere: Christer Steinvik, Trond Egil Larsen, Sondre Jensen, Tommy Morten Mortensen.

   
  L/K - Hammerfest 3-0:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Jun 2012

  L/K viser styrke på gress
  Her jubler Steffen Dreyer etter å ha scoret sitt 148. mål for L/K. Endelig versjon!

  Steffen Dreyer var L/Ks bestemann i kampen der han scoret 1-0 målet og hadde assist til Øyvind Garfjells 2-0 mål. Samtidig passerte han Rune Lillevik på scoringsstatistikken til L/K og nå har han bare to mål opp til en annen storfjording - Jørn Henriksen.

  Etter å ha stanget mye mot en kompakt forsvarsmur fra Hammerfest i første omgang og skapt ganske lite, var det langt mer sting over L/K i andre omgang. Steffen Dreyer satte inn 1-0 etter halvspilt omgang. Seks minutter senere spiller Dreyer Øyvind Garfjell igjennom i bakrommet. Garfjell runder veterankeeper Tore Eilertsen og setter ballen i det tomme målet.

  Litt spenning i kampen fortsatt, men når Ross kommer løs i feltet og hamrer inn 3-0 i det 85. minutt er faren ettertrykkelig over.

  På overtid får André Fagerborg marsjordre fra dommer Inge Jensen etter å ha kommet i klammeri med en HFK-spiller inne i feltet. Finnmarkingene får straffespark, men Jørgen Vik, som ikke hadde allverden å gjøre i dag, redder straffen og holder dermed nullen i dag også. Strålende!

  Det var grunn til å være litt spent foran første kamp på gress i år. Overgangen fra stuegolvet på Geitnes til jordgolvet på Polleidet er ikke alltid enkel for kjappe og tekniske L/K-spillere som liker å spille langs bakken. Første omgang bar nok også litt preg av at underlaget var uvant - og at HFK lå veldig, veldig lavt med laget og nærmest hadde doble backer for å demme opp for Ross og Garfjell på kantene. Planen lyktes, i den forstand at L/K ikke klarte å score i første omgang. Litt småpent angrepsspill og kjappe kombinasjoner som ofte involverte Steffen Dreyer fikk L/K til. Men Tore Eilertsen i HFK-buret hadde likevel ikke allverdens å gjøre. De offensive bevegelsene forsvant mer og mer utover i omgangen, og pausesignalet var en kjærkommen håndsrekning til et L/K som trengte å justere seg inn.
  Veldig solid bakover var det imidlertid. HFK slapp ikke til en ordentlig målsjanse i hele første omgang.

  Det ble da også gjort. L/K gikk over til 4-4-2 i andre omgang, med Ross på topp sammen med Steffen Dreyer og med Joakim Einebakken Nilsen på høyreflanken i fireren på midten. Det funket veldig bra. Ross fikk litt mer rom å løpe i og sammen med Dreyer og Garfjell rev og slett de i HFK-forsvaret.

  Allerede etter tre minutter får Steffen Dreyer en bra mulighet inne i feltet, men klarer ikke å legge ballen ordentlig til rette. I stedet får HFK sin første sjanse, og den er svær. De kommer for en gangs skyld fri på sin høyre side og innlegget tar en HFK-spiss seg av på bakerste. Skuddet i nærmeste hjørne blir imidlertid stoppet av L/K-kaptein Jørgen Vik.

  Rett etter er L/K og Ross på en kraftig overgang. Ross har farta oppe og er på tur å utfordre sistemann i forsvarsrekka til HFK da han blir sparket ned bakfra uten at HFK-spilleren var nevneverdig nær ballen. Det var et rødt sus over hele handlingen, som medførte at både Ross og synderen måtte ut på sidelinja. Sistnevnte fikk bare gult for nedsparkingen, men ble skadet selv og måtte gi seg. Ross fikk fem minutter med behandling på sidelinjen før han jogget utpå gressmatta igjen.

  I angrepet like etterpå gjør Steffen Dreyer et glimrende forarbeid på høyresiden. Han kommer seg løs og slår inn foran mål. Der er Ross på plass, men i duell med keeperen skyter han ballen over. Kampens største sjanse til nå.

  Etter 65 minutter skal Steffen Dreyer få lønn for strevet. I vakker duett med Øyvind Garfjell kommer elvevollingen seg fri litt skrått foran mål. Den første avslutningen redder keeperen, men returen setter Dreyer i nettaket. 1-0 og mye jubel blant publikum.

  Seks minutter senere er rollene byttet om. Dreyer er nede på midtbanen og kriger ballen igjennom til en Garfjell som har timet løpet sitt i bakrom. Han når selvsagt ballen først, runder keeper og setter inn 2-0.

  Etter 2-0 målet skjer det mye i HFKs målgård. Først har venstreback Jan Robin Bjørn tatt turen opp i et angrep. Garfjell rister seg løs fra backen og slår inn og Bjørn får flott treff med hodet. Keeper Eilertsen får imidlertid reagert i tide og fister ballen utenfor med en reaksjonsredning som langt yngre keepere kunne fått problemer med å kopiere. Få strakser etterpå skyter Garfjell et frispark fra høyresiden i tverrliggeren. Det skuddet hadde Eilertsen neppe kontroll på...

  Fem minutter før slutt er det pent småspill inne i HFK-feltet. Ole Oscar Ross kommer til slutt løs på høyresiden, han avanserer noen meter før han dorer ballen utagbart i mål fra kloss hold. Utvilsomt godt for 22-åringen, som i stor grad har latt andre stå for målene så langt i sesongen.

  L/K gjorde mot slutten et stort poeng av å holde nullen for andre gang på rad. Hele forsvarsfemmeren gjorde en svært solid jobb i dag, men det skulle altså likevel holde hardt da HFK fikk straffe på overtid. Hendelsen der André Fagerborg fikk rødt var noget uklar fra vår posisjon, men dommer Inge Jensen virket sikker i sin sak. Uansett så reddet Jørgen Vik straffen.

  * Med sitt mål i dag er altså Steffen Dreyer oppe på 148 mål for L/K. Det er ett mer enn Rune Lillevik og to bak Jørn Henriksens 150 L/K-mål. Både Lille og Henriksen var på plass på Polleidet i dag og sistnevnte erkjenner at med den formen Steffen er i nå så ryker nok scoringsrekorden for L/K snart.

  * Toppscorer så langt i år er han imidlertid ikke. Øyvind Garfjell satte i dag sitt 15. mål (seks i serien), mens Dreyer foreløpig har 12 (også seks i serien).

  * Mats-Haakon Karlsen spilte i dag sin 170. A-kamp for L/K. Karlsen, som er født og oppvokst et lite frispark fra Polleidet, har spilt høyreback de siste kampene og gjort sine saker bra - i likhet med resten av fireren.

  * Den gamle L/K-vingen Trond Olsen var på plass for å se moderklubben i dag. 28-åringen koste seg i finværet og kunne etter hvert også kose seg med ganske fartsfylt L/K-fotball. For øvrig gledelig mye folk på kamp i dag, til tross for et krøkkete tidspunkt (13.00 på en lørdag) og kollisjon med 50-årsjubileet på Oksvik skole et litt drøyere frispark unna Polleidet.

  Med seieren i dag holder L/K tempoet sånn noenlunde i teten av 3. divisjon avdeling 12. Bossekop vant borte mot Salangen og har fortsatt ikke avgitt poeng i serien. Fløya spiller mandag mot Ishavsbyen og grønntrøyene vil med seier seile forbi L/K på tabellen på sin superbe målforskjell.

  * Skarp - Kirkenes, som skulle gått søndag, er avlyst på grunn av streiken og de følgene den får for flytrafikken.

  Tabellen for 3. divisjon avdeling 12 ser du her!

  ----------------

  L/K - Hammerfest 3-0 (0-0) 1-0 Steffen Dreyer (65), 2-0 Øyvind Garfjell (71), 3-0 Ole Oscar Ross (85)

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Jan Robin Bjørn, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen; André Fagerborg, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Joakim Einebakken Nilsen; Steffen Dreyer.

  Innbyttere: Oskar Leiros, Henning Skogvang og Stig-Roar Hansen Rognli

  Gult kort L/K: Joakim Einebakken Nilsen
  Rødt kort L/K: André Fagerborg

  Dommer: Inge Jensen - god. Men burde ha vist ut HFK-spilleren for taklingen på Ross.
  L/K - Hammerfest:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2012

  Fram med brystkassa
  For nå er det duket for gresskamp på Polleidet.

  Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer forbereder seg til første Polleidet-kamp.

  Lørdag klokken 13.00 går avsparket for årets første seriekamp på gress for Lyngen/Karnes. Fredag kveld var gutten samlet til samling på Polleidet på en gressmatte som ennå ikke er tipp-topp men som kommer seg for hver dag som går.

  Det bør i alle fall ikke være noe problem å by Hammerfest opp til en skikkelig god fotballkamp imorra - forhåpentligvis med hjemmeseier som utfall til slutt.

  L/K har lite skader i stallen og stiller sterkt til lørdagens dyst mot HFK. Det betyr blant annet en scoringssugen Steffen Dreyer, som helt sikkert har ambisjoner om å plusse på sine 147 mål i L/K-trøya.
  Det blir også muligheter for Polleidet-premiere for nyguttene Vegard Emaus Nikolaisen og Marius Dreyer.

  Hammerfest har fått en brukbar start på sesongen. De ligger med sine ni poeng på øvre halvdel av tabellen og har blant annet slått Salangen 8-2 og Skarp 3-0.

  L/K, på sin side, har to knepne seiere på hjemmebane så langt - 1-0 mot Skarp og 3-2 mot Porsanger. Målsetningen om tre poeng på hjemmebane ligger fast, men det blir uten tvil en tøff kamp mot laget fra oljebyen.

  Møt opp og støtt L/K!

   

   

   
  L/K i 2012, TVO tilbake:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2012

  Tore vender tilbake
  En kjapp, driblesterk kjøllefjording viste seg fram på samlinga i kveld.

  Tore Veseth Olsen (27) var på plass på samlinga på Polleidet i kveld. Tore er på tur til L/K på lån fra FK Senja og tok turen fra Tromsø i dag for å få litt gresslukt i nesen. Finnmarkingen, som har to perioder bak seg i L/K fra før, blir ikke klar til hjemmekampen mot Hammerfest.

  Men det er kun formaliteter som gjenstår før han er spilleklar for klubben han var i senest i 2009. Da fikk Tore 10 kamper og fire mål for oss, før han dro tilbake til Finnmark og spill for Bossekop. Han spilte også syv kamper for L/K i 2. divisjon i 2005.

  Tore har fått begrenset med spilletid i FK Senja i 2. divisjon i år. Nå benytter han låneavtalen til å spille seg i ordentlig form. Skjønt form; Tore viste på Polleidet i dag at han kan bli en virkelig flott forsterkning for L/K. Fart, teknikk, intensitet i spillestilen og ikke minst en presis skuddfot er kvaliteter ethvert 3. divisjonslag trenger.

  Bildet: Tore Veseth Olsen har tatt plass i L/K-garderoben, på den gamle plassen til Frode G. Larsen. Til venstre: Steffen Dreyer.

   
  L/K 2 - Ramfjord 1-3:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mai 2012

  B-laget tapte på Geitnes
  Det hjalp ikke med hjelp fra rutinerte og comeback-villige L/K-spillere.

  L/K 2 tapte hjemmepremieren mot Ramfjord på Geitnes i går 1-3. RUIL ledet 0-2 til pause og det var fortjent at Tromsø-laget vant. L/K fremsto ganske tamme gjennom hele kampen og hadde kun sporadiske forsøk på å score mål.

  Skuffende for L/K2, som hadde en veldig lovende sesonginnledning med 6-0 seier borte. Til hjemmepremieren manglet man imidlertid flere spillere som normalt ville styrket laget.

  Rune Lillevik (39) spilte sin første kamp for sesongen og markerte seg med ett mål på overtid. Da var kampen dog avgjort. Også Frode Larsen (39) og Sigmund Forfang (51) klinket til med spilletid på Geitnes.

  Sistnevnte har ikke spilt divisjonsfotball for L/K siden 90-tallet, men kommer nok til å få tillit fra L/K 2-leder Vegard Bjørn Olsen ved flere anledninger utover.

  I andre enden av aldersskalaen debuterte 96-modellene Sivert Strand og Sondre Jensen i går. Førstnevnte går i sine brødre Erlend og Martin sine fotspor. Begge har spilt seniorfotball for L/K, men tirsdag var det bare Sivert som var på plass.

  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jørgen Jensen, Rune Lillevik, Hans Roar Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Oskar Leiros, Ole Remi Hausner, Jonas Samuelsen, Frode G. Larsen, Aleksander Elveslett Slettli, Magnus Wikbo Samuelsen

  Innbyttere: Sivert Strand, Sigmund Forfang, Sondre Jensen

  Dommer: Tor-André Einebakken Nilsen

  Gult kort L/K: Ole Remi Hausner.
  Tverrelvdalen - L/K:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mai 2012

  Ny seier på bortebane
  L/K slo Tverrelvdalen i Alta for andre gang i vår.

  TO MÅL HVER: Steffen Dreyer (nummer 10) og Øyvind Garfjell var vanskelige å stoppe for Tverrelvdalen i dag. Foto: Jo Are Vik
    

  Tidenes første seriekamp i Tverrelvdalen for L/K endte med en solid 0-5 seier og flere flotte mål. Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell scoret begge to mål, mens Joakim Einebakken Nilsen satte inn ett - for øvrig kampens første.

  L/K hadde full kontroll gjennom 90 minutter og ekstra gledelig var det at Lange, Johnsen og Johansens menn klarte å holde nullen på bortebane. Det skjer ikke for ofte.

  Både Dreyer og Garfjell noterte seg for et drømmemål hver. Dreyer lobbet ballen i vinkelen fra 20 meters hold i andre omgang, mens Garfjell fulgte opp med et utsøkt frisparkmål fra 25 meter litt senere i omgangen. Begge står forøvrig med fem mål i serien nå.

  L/K stilte uten storscorer Morten Nilsen for andre kamp på rad, men Steffen Dreyer viste igjen at han vet hvor målet er situert. Hans to mål i dag tar han opp på samme antall mål i L/K-trøya som Rune Lillevik - nemlig 147. Det er gode muligheter for at Dreyer klarer ett mål til i løpet av sesongen...

  Tvingende nødvendig for L/K å vinne i dag, ettersom de fremste konkurrentene i toppen av tabellen også vant. Fløya satte Salangen på plass med 7-1 på Fløyabanen, mens BUL på hjemmebane tok seg av Norild med litt mer knepne 1-0.

  Se tabellen her!

  L/K stiller med følgende lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn, Andre Fagerborg, Ståle Johansen, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Joakim Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer.

  Vi oppdaterte kampen på Facebook!
  Turneringer i år:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mai 2012

  Vi deltar i Nordreisa
  6-8-åringene skal delta på Sankthansturneringa i år. Men nå trenger vi tilbakemelding fra foreldre og foresatte!

  Sankthansturneringa i Nordreisa går av stabelen 22. - 24. juni i år. Vi har bestemt oss for at 6-8 åringene skal delta i det reisaværingene kaller myggklassen.

  Les alt som er tilgjengelig av info om turneringen per 23. mai her!

  Foreldre og foresatte må melde fra til Torbjørn på SMS på 92664354 innen 31. mai hvis spilleren deres skal være med.
  De jeg ikke har hørt noe i fra innen 31. mai er ikke aktuelle for turneringen. Vennligst overhold denne fristen!

  Håper at flest mulig vil være med, slik at vi kan vise muskler antallsmessig i Nordreisa i Sankthans-helga. Regner med at vi kan stille minst femmerlag på turneringen, men forhåpenligvis blir vi enda flere.

  Det er muligheter for å stille både guttelag og jentelag, men det avhenger at flest mulig av jentene blir med. Blir det ikke nok jenter til et eget lag, så spiller de selvsagt sammen med guttene i stedet.

  NB! 6-8 åringene har turnering kun lørdag så da slipper vi overnatting for de aller minste. Det gjør nok at det blir lettere for flere å bli med. 

   
  L/K - Porsanger 3-2:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Mai 2012

  Dreyer fikset seier
  Steffen Dreyer scoret to da L/K tok årets fjerde trepoenger. Endelig versjon!

  Steffen Dreyers to mål mot Porsanger sørget for at L/K vant kampen på Geitnes i ettermiddag. Først utlignet Steffen Porsangers 1-0 ledelse på straffe og så satte han inn 3-2 målet i andre omgang.

  Innimellom der hadde imidlertid Øyvind Garfjell bidratt med sitt - både med assist på corneren som Steffen konverterte i mål med hodet og ikke minst med utligningen til 2-2. Også Jørgen Vik hadde avgjørende redninger i andre omgang da PIL flere ganger var på livsfarlige visitter.

  Fortjent seier, men L/K burde og skulle ha avgjort kampen langt tidligere. Porsanger var farlige stort sett gjennom hele kampen og kunne fort ha tatt et poeng.

  L/K skulle presse høyt fra start og det lyktes man med. Allerede etter 15 sekunder skyter Joakim Einebakken Nilsen like utenfor fra bra posisjon og etter fem minutter for Øyvind Garfjell en flott mulighet fra litt skrått hold etter pent kombinasjonsspill av Steffen Dreyer og Christer Steinvik.

  Se 126 bilder av L/K-kampen her! (Foto: Jo Are Vik)

  Men som så ofte før, så veldig ofte før, så er det bortelaget som tar ledelsen på Geitnes. Jan Tommy Haugli var god i dag og etter ni minutter løper han igjennom L/K-forsvaret og setter ballen i nettet bak L/K-keeper Jørgen Vik. 0-1.

  L/K er vant til å få én i fleisen tidlig og lot seg ikke affisere nevneverdig av det. Like etterpå skaper L/K to store sjanser etter at høyrekant Ole Oscar Ross har løpt og driblet seg fri og slått inn. Først får Steffen Dreyer dårlig treff på headingen og så skyter Ståle Johansen i stolpen like etterpå. Johansen setter en ny mulighet over etter 12 minutter. Da etter godt forarbeid av Steffen Dreyer på høyre.

  Etter 17 minutter ser alle på Geitnes ballen i mål. En av mange gode cornere fra Øyvind Garfjell i dag finner hjemmedebutant Vegard Emaus Nikolaisen foran mål. Stopperen på 193 går såpass høyt at ballen treffer skuldra hans. Ballen går imidlertid rett på keeper og returen header Jan Robin Bjørn over.

  L/K fortsetter presset og det var etter hvert nødt å komme et mål. Men det skal ikke være enkelt i dag. Etter halvtimen blir Ole Oscar Ross spilt pent igjennom av Christer Steinvik. Ross hurtighet sørger for at han får allverdens tid, men alene med keeperen skyter han utenfor. Men minutter etter er Steffen Dreyer løs på høyrekanten Han slår inn, men ballen går rett i hånda på en PIL-forsvarer. Grei straffe, om enn litt billig. Dreyer tar straffen selv og klinker den til høyre for keeper og 1-1.

  Lagene går til pause med 1-1. Da hadde PIL hatt et par oppløp som kunne blitt veldig farlig mens Ole Oscar Ross fikk sin heading etter nok en god Garfjell-corner reddet på streken på lengste stolpe.

  Andre omgang var det nok mange på Geitnes som forventet L/K-dominans fra start. I stedet er det PIL som kommer klart best i gang. De setter 1-2 etter 50 minutter etter en flott kontring på deres høyreside. Pasningen inn foran mål er hard og Jan Tommy Haugli er først på ballen i duell med L/K-forsvaret. Porsanger er frempå flere ganger i denne perioden, men den ene gangen går skuddet høyt over og den andre gangen kommer Jørgen Vik ut på klassisk Vik-vis og stopper angriperen før han får avsluttet ordentlig.

  L/K tar imidlertid grep og de siste 35 minuttene av kampen er hjemmelaget best. I det 64. minutt, etter vedvarende press av L/K, får Øyvind Garfjell ballen ute på venstrekanten. Han kommer på litt skrått hold, men avslutningen sniker seg inn i lengste hjørne bak keeper Ruben Sørum.

  Nå kommer sjansene tett. Steffen Dreyer bommer fra utmerket posisjon i det 68. minutt men to minutter senere får han treff med hodet etter Garfjell-corner.

  Derfra og inn gjorde L/K de de kunne for å sikre seieren. Det ble store rom, noe spesielt Øyvind Garfjell på venstrekanten visste å utnytte. Den store tryggheten i form av en scoring til fikk ikke Geitnes-publikummet, men L/K styrte likevel inn til hjemmeseier - den andre av to mulige så langt.

  Til tross for null poeng på sine tre bortekamper i år, viste PIL seg som godt og spillende lag - nøyaktig slik L/K forventet på forhånd. Hjemme er laget ubeseiret og de kommer nok til å ta endel poeng borte også hvis de spiller med samme glød som på Geitnes i dag.

  * Christer Steinvik startet sin første seriekamp for L/K siden 2010-sesongen. Han gjorde en god kamp både som offensiv midtbane og som kant.

  * Steffen Dreyer scoret sitt 144. og 145. A-lagsmål for L/K. Med det har Dreyer bare to mål opp til Rune Lillevik og hans 147 A-lagsmål for klubben. Dreyer bør ha mulighet til å passere "Lille" i løpet av sesongen.

   

  * I de to andre kampene som gikk i dag vant Skarp 3-2 over Tverrelvdalen på Alfheim mens Norild satte Nordreisa på plass i Vadsø med 5-1.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Vegard Emaus Nikolaisen, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Joakim Einebakken Nilsen; Øyvind Garfjell, Christer Steinvik, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer

  Innbyttere: Oskar Leiros for Christer Steinvik og Stig-Roar Hansen Rognli for Jan Robin Bjørn.

  Gule kort L/K: Øyvind Garfjell og Christer Steinvik

  Dommer: Jonny Andreassen, god.

  Tilskuere: 150

   
  Seriestart L/K 6-8 år:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Mai 2012

  Kickoff på Geitnes
  Tirsdag møter vi alle opp på Geitnes for å kickstarte sesongen.

  Det innkalles med dette til klubbkveld/kickoff møte for hele junioravdelinga :
   
  Tirsdag 22.05.12 kl 19:00 på Geitnes idrettshus

   
  Det bes om at alle trenere/ledere/ spillere samt foreldre/foresatte møter på dette.
   
  Alle lag som har fått Sparebanken Nord-Norge  logo på spille drakten, tar drakten på seg.
   
  Sparebanken Nord-Norge v/ Merete Forfang som er sponsor for junioravdelingen i LK vil være til stede. Dem vil fortelle litt om seg selv samt dele ut litt «ting og tang».
   
  Elektro-Sport AS v/ Tore Larsen som også er samarbeidspartner til LK vil også være til stede. Dem har med seg en del utstyr som selges rimelig.
   
  I tillegg vil klubben orientere om treningsavgift, loddsalg og lignende.
   
  Det vil bli enkel servering.

  Møt opp!
  L/K 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Mai 2012

  Nye drakter - ny hjemmeseier?
  Henning Skogvang viser fram L/Ks nye drakter foran årets andre hjemmekamp.

  Lørdag klokken 14.30 er det klart for ny hjemmekamp for L/K på Geitnes stadion. L/Ks andre hjemmekamp for året blir med et komplett nytt draktsett, som Henning Skogvang, forrige L/K-kamps 16-årige debutant, viser her.

  Adidas har vært L/Ks draktleverandør siden 1998 og har levert årets drakt også. Lerøy har fått gjeveste plass på fronten i år som i fjor, mens DNB er ny på L/K-drakten i år. Også Elektro-Sport er med i 2012, som de alltid har vært.

  Kampen lørdag er altså mot Porsanger - som har kommet bra i gang med sesongen, spesielt på hjemmebane. Der har det blitt to seire på to forsøk. På bortebane har det imidlertid to tap, men det har vært mot sterke motstandere som BUL og Ishavsbyen. L/K tar nok mål av seg til å tilby vel så mye motstand i morgen. L/K ligger på tredje plass i tabellen etter tre seire og ett tap - borte mot Norild - så langt.

  Steffen Dreyer åpnet seriemålkontoen borte mot Nordreisa forrige helg. Han tror på en artig kamp lørdag.

  - Jeg gleder meg til å møte et lag som ønsker å spille fotball. Det bli første kampen i år mot et lag som fokuserer mest på eget spill. Jeg tror derfor det blir en artig kamp med mange gode fotballspillera på begge lag, sier Dreyer.

  Selv om han har trua på L/K, så understreker han at Porsanger er et godt fotballag.

  - Jeg tror det blir en åpen kamp, der det laget som har marginene med seg vinner kampen, sier L/Ks nummer 10.

  Vi følger L/K-kampen på våre Facebook-sider så bare følg med der lørdag ettermiddag. Men aller helst vil vi ha deg på kamp!

   
  3. divisjon, Nordreisa - L/K:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2012

  Vårens lokaloppgjør
  I dag skal L/K prøve å fravriste poeng fra naboen Nordreisa.

  Klokken 13.00 er de avspark på Ymber Arena i Nordreisa. De nyopprykkede vertene tar imot Lyngen/Karnes.

  Og til tross for at sistnevnte har vært tippet i toppen mens NIL har ambisjoner om å berge plassen skiller det bare tre poeng mellom lagene før kampen.

  Lagene kan altså ligge likt etter fire serierunder hvis hjemmelaget, anført av tidligere L/K-er Stian Amundsgård, klarer å vinne i dag.

  L/K har imidlertid mål om å vinne kampen og trener Dan-Håvard Johnsen er da heller ikke snau i sine forhåndstips.

  - Vi klinker til fra start og jeg tipper seier 0-6 til oss, sier Johnsen, som var NIL-trener sist lagene møttes i serien - høsten 2009. Da vant NIL 2-1 i Nordreisa...

  L/K-troppen er skadefri og vi stiller med disse 11 fra start i dag:

  Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, André Fagerborg, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Joakim Einebakken Nilsen; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen

  Innbyttere: Christer Steinvik, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Elveslett Slettli, Jørgen Jensen, Henning Skogvang, Kristoffer Granås, Oskar Leiros.

  Det betyr at vår nye spiller, Vegard Emaus Nikolaisen, går rett inn i midtforsvaret. Marius Dreyer er borte på grunn av jobb. Mats-Haakon Karlsen går ut på høyrebacken og Joakim Einebakken Nilsen stiller på sentral midtbane sammen med Ståle Johansen.

  Vi oppdaterer fra kampen på L/Ks Facebook-side. Følg med der!
  3. divisjon, Nordreisa - L/K 2-6:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2012

  Seks mål - seks målscorere
  Solid seier til slutt for Lyngen/Karnes i Nordreisa.

  TREDJE SEIER: Vegard Emaus Nikolaisen, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Ståle Johansen og Morten Nilsen jubler etter L/K-mål i Nordreisa. Foto: Jo Are Vik

  Det ble 2-6 til Lyngen/Karnes på Ymber Arena i Nordreisa i ettermiddag. L/K tok tidlig ledelsen ved Morten Nilsen og ledet 0-2 etter åtte minutter etter et vakkert frisparkmål av den gode gamle sorten fra André Fagerborg. Det holdt seg til pause og like etter hvilen reduserer Tor Martin Mienna for hjemmelaget.

  L/K går opp til 1-3 og 1-4, men Mienna reduserer på nytt. Spesielt spennende blir det imidlertid ikke og Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross trygger seieren på slutten.

  Etter kampen var manager Bernt Olav Johansen fornøyd med tre poeng, men var ikke spesielt fornøyd med uttellingen eller at Nordreisa resultatmessig hang med i over en omgang.

  - Vi kunne og burde punktert kampen før pause. Hadde vi fått 0-3 tidlig, så hadde det vært kjørt. Isteden slipper vi oss litt nedpå og holder NIL litt inne i kampen. Og Tor Martin Mienna er en farlig spiller som kan gjøre ting på egenhånd, sier Johansen.

  I første omgang var L/K helt overlegne, eller som Johansen sier det:

  - Det begynte jo å snø og banen var hvit en periode. Og for å si det sånn:
  I første omgang var det bare fotsporene til L/K-keeper Jørgen Vik på vår banehalvdel.

  Andre omgang var uttellingen bedre, og Johansen bokfører også seks ulike målscorere. Også debutant Vegard Emaus Nikolaisen får mer enn godkjent.

  - Han var bra i dag og blir viktig for oss fremover.

  Johansen ga også Henning Skogvang sin debut i 3. divisjon.

  - Ja, det var artig. Det er bra å slippe ungguttene til. Det kommer vi til å gjøre mer av, sier Johansen.

  Høydepunktene og noen av målene, blant annet Joakim Einebakken Nilsens vakre scoring, kan du se her. Filmen har faren til Morten Nilsen stått for. Meget bra jobb. Anbefales!

  L/Ks målscorere: Morten Nilsen, André Fagerborg, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer og Joakim Einebakken Nilsen.

  L/KS lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Vegard Emaus Nikolaisen, André Fagerborg, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Joakim Einebakken Nilsen; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen

  Innbyttere: Christer Steinvik Henning Skogvang og Oskar Leiros.

  Ingen gule kort til L/K.

  Med seier i dag har L/K ni poeng på fire kamper - tre av dem borte. Fløya har satt seg selv solid i førersetet med fire strake seire mot finnmarkslag.
  5. divisjon, Tromsøysund - L/K:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mai 2012

  Halvdusinet fullt i premieren
  L/K 2 fikk en god start på sesongen onsdag kveld.

  Det ble til slutt seier 0-6 mot vertene Tromsøysund på Stakkevollan kunstgress onsdag kveld. Dermed har Vegard Bjørn Olsens menn i 5. divisjon fått en flott start på sesongen.

  Både Steffen Dreyer og Joakim Einebakken Nilsen spilte i debuten, i tillegg til nyervervelsen Vegard Emaus Nikolaisen.

  Startelleveren besto forøvrig av ni spillere som er 20 år eller yngre. Kun 86-modellene Stig-Roar Hansen Rognli og Steffen Dreyer bryter mønsteret.

  Christer Steinvik sto for tre av målene, Jonas Samuelsen krediteres for to mens det siste sto Tromsøysund for - i form av et selvmål.

  L/K 2-ansvarlig Vegard Bjørn Olsen sier seg fornøyd med serieåpningen.

  - Det var en veldig grei start, ja. Vi viser både et høyt toppnivå og et lavt bunnivå. På det dårligste har vi mye småfeil og unødvendige balltap. Når vi er gode sitter overgangene, det går fort og det er en fryd å se på. Tromsøysund slet mye med tempoet vårt etter hvert, sier Olsen.

  L/K fra start:
  Kristoffer Granås; Henning Skogvang, Steffen Dreyer, Hans Roar Karlsen, Jørgen Jensen; Joakim Einebakken Nilsen, Vegard Emaus Nikolaisen; Jonas Samuelsen, Aleksander Elveslett Slettli, Stig-Roar Hansen Rognli; Christer Steinvik.

  Innbyttere: Robin Wikbo Samuelsen, Jens-Georg Løvland, Erlend Strand og Magnus Wikbo Samuelsen.

  Ettersom det var årets første kamp i divisjonen, så leder L/K tabellen i 5. divisjon avdeling 1. Men det kommer mange tøffe kamper framover. Avdelingen inneholder flere lag som er antatt bedre enn onsdagens motstander.
  Seriestart L/K 6-8 år:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mai 2012

  Nå er tre L/K-lag påmeldt
  Se lagene og den oppdaterte terminlisten her!

  Fotballkretsen har i dag bekreftet at det tredje miniputtelaget i klassen 6-8 år er påmeldt for Lyngen/Karnes del.

  Det betyr at vi får tre lag med ni-ti spillere på hvert lag. Det er et bra antall som sikrer godt med spilletid for alle spillerne.

  Den oppdaterte terminlisten finner du her!

  Ber foreldrene merke seg at første kamp går allerede 15. mai. Da møtes L/K Hvit og L/K Blå til internoppgjør på Geitnes. Og så går det slag i slag etter det.

  Nye lag per 15. mai!:

  L/K Rød (Lagleder Uno - mobil 92657646):
  Hans Erling
  Tobias
  Odin
  René
  Haakon WD
  Camilla 
  Andrine
  Johanne

  L/K Blå (Lagleder Kjetil - mobil 90765197):
  Aleksander J
  Domynikas
  Thorkil
  Runa
  Hans Otto
  Lars
  Victoria
  Mika
  Håkon J

  L/K Hvit (Lagleder Torbjørn - mobil 92664354):
  Ole Johan
  Aleksander L
  William
  Elias
  Øyvind
  Berger
  Martine
  Jonas
  Gabriel

  Ansvarlig lagleder tar ansvaret selv i forhold til å utnevne assisterende lagledere innenfor den disponible foreldregruppa. Oppfordrer alle som blir spurt til å være positive til å gjøre en liten jobb.

  Når det gjelder kampene og avviklingen av disse så skal foreldrene forholde seg til laglederne for de respektive lagene.

  Overordnede spørsmål og henvendelser, eller ting som vedrører treningshverdagen, kan tas med meg eller Uno.
  Norild - L/K:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2012

  Går for Finnmarkspoeng
  Men L/K er forberedt på en tøff kamp i Vadsø i dag.

  MER L/K-JUBEL?: Vi får håpe det kan være grunn til jubel i L/K-leiren også i kampen mot Norild idag.

  Foreløpig har L/K full pott etter to kamper i 3. divisjon avdeling 12. Men i dag kommer den tøffeste utfordringen i seriespillet så langt. Norild på bortebane er ingen enkel nøtt for manager Bernt Olav Johansen og hans menn.

  - Nei, det blir en tøff kamp. Men vi skal likevel prøve å få med oss flest mulig poeng tilbake til Lyngen, sier Johansen.

  I fjor ble det L/K-seier mot Norild med 2-4 i Vadsø. Den gangen scorte blant annet Magnus Henriksen. Og etter en periode ute, er nettopp Henriksen klar for en liten Finnmarkstur i dag.

  - Ja, vi har tatt Magnus med i dag. Vi forventer litt kriging i Vadsø og da er han en bra mann å ha med, sier Johansen.

  Nyervervelsen Vegard Emaus Nikolaisen er dog ikke med nord-østover. Det er heller ikke skadede Steffen Dreyer eller karantenerammede Joakim Einebakken Nilsen. Men resten av gjengen er intakt.

  L/K kommer til å oppdatere etter beste evne på Facebook i løpet av kampen - litt avhengig av hvor gode oppdateringskilder vi klarer å oppdrive i Vadsø.
  Norild - L/K 2-0:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2012

  Årets første tap
  L/K må reise poengløse hjem fra Vadsø i kveld.

  Det ble tap for L/K mot Norild i kveld. Hjemmelaget ledet 2-0 til pause og den ledelsen holdt også til slutt. L/K fikk straffespark på slutten, men den reduseringssjansen misbrukte dessverre André Fagerborg.

  Det var vanskelige spilleforhold i Vadsø, med vind og snøbyger. Det taklet hjemmelaget best. Dermed går de forbi L/K på tabellen med bedre målforskjell.

  Jørgen Vik 5; Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Andre Fagerborg, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Morten Nilsen; Oskar Leiros, Magnus Henriksenl Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross.

  Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik

   
  L/K i 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mai 2012

  Ny spiller på plass
  Tidligere TIL og TUIL-spiller er klar for L/K.

  Vegard Emaus Nikolaisen (18) har skrevet under for manager Bernt Olav Johansen og Lyngen/Karnes. Nikolaisen kommer fra Fløya 2, men er opprinnelig TIL-spiller.

  - Han var aktuell i A-stallen til TIL og spilte på TIL 2. Men han gikk litt lei av fotballen. Så prøvde han seg i TUIL i fjor høst og i vinter har han vært i Fløya 2, sier Johansen.

  Ifølge Johansen har han vært på alt av kretslag og sonelag og også vært innom aldersbestemte landslag. Nikolaisen fikk blant annet mye skryt da han debuterte på A-laget til TIL i en treningskamp mot Mosjøen i 2010.

  - Han er et kjempetalent, sa blant annet landslagsback og daværende TIL-bauta Tom Høgli til avisa iTromsø.

  Vegard Emaus Nikolaisen er, som bildet antyder, en ganske høyreist kar. Nærmere bestemt 193 cm på L/K-strømpene, hvilket tilsier at han kan se en mann som Rune Lillevik ordentlig i øynene.

  Vegard er midtstopper og er selvsagt en god hodespiller. Men han er ikke bare det.

  - Det sier seg selv at når du er aktuell for TILs A-stall så er du god til det meste. Han er en bra spiller og nå handler det om å få han i toppslag, sier Johansen.

  Nikolaisen får drakt nummer 27 i L/K og forsterker inntrykket av at L/K-stallen begynner å bli ganske så solid. Nikolaisen er dog ikke med i den vanskelige bortekampen mot Norild søndag.

  - Nei, han ble ikke spilleklar til den kampen. Og han ville nok uansett ikke startet for oss. Vi stresser ikke og lar Vegard spille B-kamp til uken. Så får vi se, sier Johansen.

  Vi ønsker Vegard velkommen i L/K!
  Sparebanken-kampanje:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mai 2012

  Banken gir en tier på vegne av deg!
  Gå inn på Facebook og stem på Lyngen/Karnes IL. Så blir det klingende mynt på klubben i ditt hjerte.

  Det er Sparebanken Nord-Norge som står for kampanjen "Gi en tier", som i korthet går ut på at for hver stemme en klubb eller organisasjon får på bankens Facebooksider, gir SNN 10 kroner til den klubben.

  L/K, som i år for øvrig har banken som sponsor på aldersbestemte lag, er selvsagt med på kampanjen og nå har du mulighet til å logge deg på Facebook og stemme på L/K. Dermed sørger du for at litt av den totale potten på 300.000 kroner tilfaller L/K og arbeidet som klubben gjør for barn og unge i kommunen.

  For å avgi din stemme går du inn her:

  http://facebook.sparebank1.no/nord-norge/facebookTabCandidate/candidateID/4B32F884-05C9-1787-1C2919B29785A34B

  Lykke til og spre gjerne det glade budskapet!
  Seriestart:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mai 2012

  Terminlistene er klare!
  Første kamp for 6-8 åringene 16. mai.

  Terminlistene er kommet for L/Ks yngste. Oversikten over kamper og kamptidspunkt finner dere her!

  Som dere ser av oversikten er det meldt på to lag foreløpig - L/K Rød og L/K Blå. Vi er tenkeboksen i forhold til å melde på et tredje lag. Vi er 28-29 spiller for øyeblikket og det er mer enn nok til tre lag i utgangspunktet. Og alle de 28-29 har trent godt i vinter og hatt godt oppmøte, så vi er optimister.

  Det er foreløpig ikke bestemt hvordan vi fordeler spillerne på de ulike lagene, mest fordi det altså ikke er avgjort om det blir to eller tre lag. Men dette skal vi snarest få klarhet i. Uansett blir vi avhengige av at foreldre tar ansvar i forhold til lagene. Jeg vil ta kontakt med foreldrene i forhold til det.
  NM-cupen, 1. runde L/K - Alta:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2012

  Klart det blir kamp!
  Geitnes blir ryddet for snø i morgentimene 1. mai og blir derfor klar til å ta imot Alta klokken 18.00.

  Snøværet det siste døgnet er slett ikke ideelt med tanke på å avvikle cupkamp i Lyngen. Men tidlig tirsdag morgen var banemannskapet i sving på Geitnes.

  Klubbens leder Johnny Hansen, selv på plass på Geitnes på morgenen, slår fast at banen blir klar til kamp.

  - Det er gjort en fantastisk jobb her og vi kommer til å få banen klar. Anleggstraktoren og traktorfører Leif Erik Holm gjør underverker på banen til tross for at det har snødd mye i natt, sier Hansen.

  Han tror heller ikke det blir så mye mer snøfall utover dagen.

  - Nei, det ser ut til at det begynner å klarne her.

  Det betyr at alle L/K-ere kan finne fram varmedressen og polvottene og ta turen til Geitnes for å se L/K kjempe mot Alta og Andreas Løvland. Sistnevnte kan fort starte for Alta i kveld.

  L/K har, med unntak av langtidsskadde Tarjei Hansen Gautestad, en skadefri og sugen tropp foran kveldens kamp. Så får vi se om det holder til en liten cupbombe i Lyngen i kveld.

  Oddsselskapene har i alle fall ikke mye tro på en hjemmeseier i kveld:

  * Norsk Tipping 2.75 i odds for hjemmeseier med et handicap på 2-0
  * Nordicbet: 10.00 i odds for L/K-seier i kveld.
  * Betsafe tilbyr 10.30 for L/K-seier
  * Unibet går enda litt lenger. Der gir L/K-seier 11.00 i odds.
  * Expekt gir også 11.00 i odds for rød seier.

  Vel møtt på Geitnes klokken 18.00!

   
  NM-cupen, L/K - Alta 1-3:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2012

  Cuphelter uansett
  Det ble tap for L/K i 1. runde av NM-cupen, men det står respekt av innsatsen til L/K-guttene i dag likevel. 

  For etter å ha fått to mål imot relativt tidlig i kampen, ville det ikke vært rart om L/K raknet mot såpass sterk motstand som Alta. For ikke å snakke om da hjemmelaget fikk Joakim Einebakken Nilsen utvist fem minutter før pause etter at 17-åringen fikk sitt andre gule.

  Men i stedet kjempet L/K seg inn i kampen, reduserte til 1-2 tidlig i andre omgang ved Øyvind Garfjell og holdt spenningen ved like helt til 10 minutter før slutt. Da satte Magnus Nikolaisen inn sitt andre for dagen og kampen var i realiteten punktert.

  L/K kan i aller høyeste grad være bekjent av dagens kamp. Etter tre-fire kamper med samme lagoppstilling, hadde Lange, Johansen og Johnsen gjort endel forandringer. Mats-Haakon Karlsen erstattet Oskar Leiros i elleveren og tok en stopperplass. Dermed skjøv han Marius Dreyer ut på høyrebacken. Høyreback Joakim Einebakken Nilsen gikk opp på offensiv midtbane, og dermed havnet Steffen Dreyer på høyrekanten. Morten Nilsen tok Leiros plass på defensiv midtbane mens Ole Oscar Ross startet som spiss.

  En innledning med litt vel mye respekt for motstanderen, men etter hvert oppdaget både Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross at det går an å løpe fra 1. divisjonsspillere også. L/K skapte imidlertid få klare målsjanser i første omgang, men det var absolutt tilløp. Og Alta skapte heller ikke mye, men var det lille hakket hvassere likevel. 0-1 kom på straffe som Svein Ove Thommassen satte i mål. Like etter var Magnus Nikolaisen frampå og satte inn 0-2. Da så det grått ut. Like etterpå måtte Steffen Dreyer kaste inn håndkleet etter å ha fått skulderen ut av ledd og da søskenbarnet Joakim Einebakken Nilsen fikk rødt var det lite som tydet på noen særlig oppløftende 50 L/K-minutter på Geitnes.

  Les hva Framtid i Nord skriver om kampen her!

  Men andre omgang er L/K tidvis på høyden med AIF, til tross for at man er én mann mindre. Målet til Garfjell kommer etter 47 minutter. Alta-forsvaret klarerer, men rett i føttene på 22-åringen som klinker ballen på direkten i mål med venstra.

  Etter det har Ole Oscar Ross flere løpeturer med Alta-forsvaret, som ikke hadde Ross-tempoet inne i det hele tatt. Et par ganger blir det veldig farlig. Først når Garfjell rykker løs på høyresiden og slår inn til Ross. Avslutningen går like utenfor. Stor sjanse! Etterpå gjør Ross alt selv, men Alta-keeperen redder skuddet.

  L/K jobber heroisk utover i kampen, men skaper etter hvert mindre og mindre. Alta blir farligere, men Jørgen Vik og forsvaret til L/K rydder opp. Men til slutt kommer Alta løs på sin høyreside og innlegget havner hos Magnus Nikolaisen. Han får god tid til å plassere ballen utagbart for Jørgen Vik.

  Fortjent seier til altaværingene, men de imponerte nok ikke mange av de knapt 200 oppmøtte på Geitnes i dag. Men de gjorde nok i til å gå videre i alle fall og vi ønsker altaværingene lykke til i neste runde!

  Les hva Altaposten skrev om kampen her!

  * Andreas Løvland spilte sin første kamp noensinne mot moderklubben sin. Alta-spilleren har ikke sluppet til i serien i år, men i cupen er det fritt fram for Løvland. Han hadde et par muligheter til å score i dag, men klarte ikke å overliste Jørgen Vik. - Og det var kanskje like greit, konkluderte Andreas etter kampen.

  * Mange som var gode på L/K i dag og vi velger derfor å trekke fram laginnsatsen - spesielt etter at L/K ble redusert til 10 mann. Sinnsykt god og konsentrert jobbing av samtlige i dag.

  * Før kampen var det ett minutts stillhet til ære for svømmeren Alexander Dale Oen som brått og uventet gikk bort i morges. 

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Marius Dreyer, André Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Morten Nilsen; Øyvind Garfjell, Joakim Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer; Ole Oscar Ross.

  Innbyttere: Oskar Leiros for Steffen Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli for Jan Robin Bjørn, Christer Steinvik for Morten Nilsen.

  Gule kort L/K: Morten Nilsen, Steffen Dreyer, Jan Robin Bjørn, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell

  Rødt kort L/K: Joakim Einebakken Nilsen (to gule)

  Dommer: Ole Martin Loe - var altfor, altfor ivrig med kortene og det bar kampen preg av. Men hadde ellers fin kontroll på kampen.

   
  3. divisjon: L/K - Skarp 1-0

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Apr 2012

  Viktig med tre poeng
  Ole Oscar Ross reddet L/K-dagen i  et ufyselig vårvær på Geitnes.

  Ole Oscar Ross ble eneste målscorer på Geitnes i dag. 1-0 seier til L/K altså. Og at vi holder nullen er noe av det mest positive L/K kan trekke ut av bataljen på Geitnes.
  For selv om L/K stort sett kontrollerte kampen og kunne vunnet mer, var det slett ikke betryggende at man ikke klarte å skape enda mer mot et Skarp-lag som ble redusert til 10 mann rett før pause da keeperen felte Morten Nilsen på tur igjennom.
  Etter utvisningen pakket Skarp seg godt ned i forsvar og satset på sporadiske kontringer. På én av dem kunne det gått galt for L/K, men Jørgen Vik var trygg og god idag.

  Målet til Ross kom midtveis i andre omgang. Et skudd fra Ståle Johansen må keeper gi retur på. Ole Oscar er påpasselig frempå og får satt ballen i nota og berget dermed helga for alle L/K-ere. Fortjent seier, selv om den ble veldig knepen mot et hardt kjempende Skarp-lag.

  Tirsdag venter cupoppgjør i første runde mot Alta på Geitnes. Da må nok L/K vise seg fra en litt annen side hvis det skal bli avansement til 2. runde. Men det er det da all mulig grunn til å håpe på også. Alta blir neppe å legge seg så langt tilbake mot 3. divisjonsmotstand som det Skarp gjorde i dag.

  * L/K-back Joakim Einebakken Nilsen møtte storebror Tomas Einebakken Nilsen på motsatt banehalvdel i dag. Tomas tok før sesongen overgang til Skarp og startet som stopper i dag.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, André Fagerborg, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Oskar Leiros; Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen

  Innbyttere: Mats-Haakon Karlsen inn for Oskar Leiros

  Dommer: Johnny Andreassen

  Gule kort L/K: Steffen Dreyer, Marius Dreyer, Morten Nilsen
  L/K i 3. divisjon:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2012

  Geitnes ryddet og klar
  Snø og is er borte fra banen og årets første seriekamp i Lyngen kan bare komme.

  Onsdag ettermiddag var banen helt fri for snø og is og Leif Erik Holm hadde begynt å konsentrere seg om å rydde tilstrekkelig med snø og is bort fra på løpebanen rundt banen.

  Det har tint godt de siste dagene, og med en veldig god jobb av mennesker og maskiner har man klart å få banen vår klar til seriekampen mot Skarp klokken 13.00 lørdag.

  Godt jobba av alle som har tatt i ett tak på Geitnes foran seriestart!
  Bendit Cup:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Apr 2012

  Slik spilles kampene
  Her er oppsettet for Bendit-turneringen lørdag. Se også hvordan våre fire lag blir.

  Da er kampoppsettet for 6-8 åringene klart. Første kamp går 11.00 og siden går det slag i slag.

  Vi har rett og slett en fantastisk oppslutning på Bendit-turneringen i år. Av 29 spillere som trener fast har 28 sagt at de skal være med på turneringen. Det er utrolig bra!

  Det har vært litt fram og tilbake ift. om vi skulle stille eget jentelag for 6-8 åringene. Nå har man satt opp jentene i egen klasse, så da stiller vi eget jentelag. Det blir tre kamper mot Nordreisa og jeg holder derfor muligheten for at noen av jentene i tillegg kan hospitere på guttelagene - spesielt hvis det blir forfall der.

  De tre guttelagene er satt opp i forhold til alder og rutine. Tror det skal være noenlunde jevne lag.

  L/K 1 L/K 2 L/K 3 L/K J
  Uno (92657646) Kjetil (90765197) Torbjørn (92664354) Øystein (95032383)
  Odin Aleksander J Berger Runa
  Aleksander L Hans Otto Mika Andrine
  Haakon WD Lars Ole Johan Camilla
  René Tobias Elias Victoria
  Gabriel William Thorkil Johanne
  Hans-Erling Håkon J Jonas Thea
  Kevin Øyvind Domynikas Ariana

   

  BENDIT CUP - LØRDAG 28. APRIL 2012 BENDIT CUP - LØRDAG 28. APRIL 2012
  Kampoppsett G 6-8 år: NR TID KLASSE BANE HJEMME BORTE DOMMER
  1 11:00 G 6-8 1 LK 3 Storfjord
  LAG KAMP 1 KAMP 2 KAMP 3 KAMP 4 2 11:00 G 9-10 2 LK 2 Storfjord
  Storfjord TIL 04 - 12.00 LK 3 - 11.00 LK 1 - 13.30 3 11:00 J 9-10 3 Nordreisa 2 LK
  Fløya LK 1 - 12.00 LK 2 - 13.00 Nordreisa - 14.00 LK 3 - 15.00 4 11:30 G 6-8 1 Nordreisa LK 2
  Nordreisa LK 2 - 11.30 LK 1 - 12.30 Fløya - 14.00 5 11:30 J 6-8 2 Nordreisa LK
  TIL 04 Storfjord - 12.00 LK 3 - 13.00 LK 2 - 14.00 6 11:30 J 9-10 3 Nordreisa 1 LK
  LK 1 Fløya - 12.00 Nordreisa - 12.30 Storfjord - 13.30 7 12:00 G 6-8 1 Storfjord TIL 04
  LK 2 Nordreisa - 11.30 Fløya - 13.00 TIL 04 - 14.00 8 12:00 G 6-8 2 Fløya LK 1
  LK 3 Storfjord - 11.00 TIL 04 - 13.00 Fløya - 15.00 9 12:00 G 9-10 3 LK 1 TIL 02
  10 12:30 G 6-8 1 LK 1 Nordreisa
  Kampoppsett G 9-10 år: 11 12:30 J 6-8 2 LK Nordreisa
  12 12:30 J 9-10 3 LK Nordreisa 2
  LAG KAMP 1 KAMP 2 KAMP 3 KAMP 4 13 13:00 G 6-8 1 LK 2 Fløya
  Storfjord LK 1 - 14.30 LK 2 - 11.00 TIL 02 - 13.00 14 13:00 G 6-8 2 TIL 04 LK 3
  TIL 02 Furuflaten - 15.00 LK 1 - 12.00 Storfjord - 13.00 LK 2 - 14.00 15 13:00 G 9-10 3 Storfjord TIL 02
  Furuflaten TIL 02 - 15.00 LK 2 - 14.30 LK 1 - 13.00 16 13:30 G 6-8 1 Storfjord LK 1
  LK 1 Storfjord - 14.30 TIL 02 - 12.00 Furuflaten - 13.00 17 13:30 J 6-8 2 Nordreisa LK
  LK 2 Storfjord - 11.00 Furuflaten - 14.30 TIL 02 - 14.00 18 13:30 J 9-10 3 Nordreisa 1 Nordreisa 2
  19 14:00 G 6-8 1 Fløya Nordreisa
  Kampoppsett J 6-8 år: 20 14:00 G 6-8 2 LK 2 TIL 04
  21 14:00 G 9-10 3 TIL 02 LK 2
  LAG KAMP 1 KAMP 2 KAMP 3 22 14:30 G 9-10 1 Storfjord LK 1
  Nordreisa LK - 11.30 LK - 12.30 LK - 13.30 23 14:30 G 9-10 2 Furuflaten LK 2
  LK Nordreisa - 11.30 Nordreisa - 12.30 Nordreisa - 13.30 24 14:30 J 9-10 3 LK Nordreisa 1
  25 15:00 G 6-8 1 LK 3 Fløya
  Kampoppsett J 9-10 år: 26 15:00 G 9-10 2 TIL 02 Furuflaten
  27 13.00 G 9-10 4 Furuflaten LK 1 Endring
  LAG KAMP 1 KAMP 2 KAMP 3 KAMP 4
  Nordreisa 1 LK - 11.30 Nordreisa 2 - 13.30 LK - 14.30 27 kamper 30 min 3 baner 4,5 timer 11.00-15.30
  Nordreisa 2 LK - 11.00 Nordreisa 1 - 13.30 LK - 12.30 Morgen Ferge Olderdalen 10.05
  LK Nordreisa 1 -11.30 Nordreisa 2 - 11.00 Nordreisa 1 - 14.30 Nordreisa 2 - 12.30 Ettermiddag Ferge Lyngseidet 15.55
  Morgen Ferge Breivikeidet 10.00
  Ettermiddag Ferge Svensby 16.20
  Bendit Cup

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2012

  Vaktlistene for Bendit Cup
  Alle foreldre og foresatte må sjekke om og når de er satt opp på vakt!

  Vaktoversikt BEND IT CUP April 2012  Oppgaver

  LØRDAG 28/04-12

  SØNDAG 29/04-12

  MERKNADER:

  G1-G2- J1-J2

  G3 –J3

  Tid bemanning:

  09:00 –

  09:00 –

  Tid kamper:

  Hovedansvar:

  Camilla Berglund

  Camilla Berglund

  Ansvarlig for alle aktiviteter.

  Sekretariat:

  Johnny Hansen

  Johnny Hansen

  Stig Arne Hansen

  Frode Isaksen

  Line Gemert

  Wenche Leiros

  Frank Ole Nilsen

  Anne Lise Hausner

  Forsyn. penger m.m.

  Rune Lillevik

  Rune Lillevik

  Kantina:

  09:00-12:00 Nina Rydningen

  Lisa Skatvedt

  Wiggo Karlsen

  Linn Larsen

  12:00-15:00 Elin Samuelsen

  Arne Hugo Jensen

  Kjetil Johansen

  Tommy Osvaldsen

  15:00- Odd Paulsen

  Kristin E Larsen

  Ole Olsen

  Monja Bråten

  09:00-12:00 Anette Holst

  Frank Henriksen

  Inger Heken Isaksen

  Odd HaraldGrøtterud

  12:00-15:00 Renate Bjørklund

  Beate Ditlefsen

  Hanne Christine

  Monica Eriksen

  15:00- ???

  Alle foreldre må ta sin vakt under turneringen dersom turneringa skal kunne gjennomføres. ER det noen som har problemer med tidspunktet man er satt opp på må man sewlv sørge for å bytte vakt med noen andre, eventuelt skaffe stedfortreder. Eventuellt bytte skal varseles til den som står oppført først på den aktuelle vakta,(den som står med uthevet skrift) En slik varsling gjelder både kantinevakt og rydding.

  Varebestilling:

  Stig Arne Hansen

  Stig Arne Hansen

  Renhold:

  Karina H Larsen

  Lillian Larsen

  Renate Lyngdal

  Hege Sørensen  Det er viktig at renholdet blir ivaretatt. Søndager er spesielt viktig.

  Rydding  *

  Dommeroppsett:

  Stig Arne /Arvid Johansen

  Stig Arne /Arvid Johansen

  Sanitet:

  09:00-12:30 Linda Skog,Hilde Jørgensen

  09:00-12.00 Renate Lyngdal  *

  12:30-16:30 Elin W, Liv Fossmo

  12:00-15:00 Ann Sissel B, Janne Johannessen  .  15:00- Renate Lyngdal, Ingunn Nilsen

  PS.

  Ta forbehold om at det kan/må rulleres på postene i ettertid. De siste vaktene må også være med på opprydding.
  3. divisjon, IFK - L/K 2-3:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Apr 2012

  Seier i seriestarten
  Venstreback Jan Robin Bjørn fikset seier til L/K med sin første matchvinnerscoring noensinne!

  Det var bare gått 57 minutter av kampen på TUIL Arena da Jan Robin Bjørn steg til vers på Øyvind Garfjells presise corner fra høyre. Venstrebacken (21) møter ballen tidlig, får gå opp upresset og stanger ballen i mål fra fem meter.

  Bjørns andre scoring på to kamper (og hans tredje totalt på A-laget) ble matchvinnermålet for L/K. Han tok laget opp til 3-1, men Ishavsbyen slo tilbake én gang og reduserte til 2-3 ved Martin Johnsen etter 75 minutter - på et tidspunkt da L/K strengt tatt burde ha parkert kampen for godt.

  Men det siste kvarteret ble spennende og L/K skal derfor være både glad og fornøyd med at det ble tre poeng til slutt.

  Kampen startet helt oppskriftsmessig, med at Ishavsbyen fikk den første scoringen. Det gjorde de i cupoppgjøret på Alfheim også. Daniel Fossan. Fossan vendte opp i feltet og klinket ballen i krysset fra seks-syv meter uten å bli nevneverdig forstyrret av L/K-forsvaret. 

  Men denne gangen evnet L/K å svare før det kom et baklengs til. Og det kom kampens vakreste og mest effektive angrep. Etter et snaut kvarter slår stopper André Fagerborg en krempasning ut mot høyresiden, der Øyvind Garfjell lurer (Han og Ole Oscar Ross spilte på motsatte kanter av det godføttene skulle tilsi, men svitchet i pausen). Garfjell demper ballen i fart og drar seg samtidig forbi venstrebacken. Så kutter han inn i banen før han legger ballen med innsiden av venstrefoten lekkert over IFK-keeperen og i lengste hjørne. En meget bra prestasjon av vår nummer 9.

  Det står 1-1 til pause etter en omgang der L/K er det førende laget, men der IFK er tidvis veldig farlige på kontringene sine. L/K skaper endel de også. Morten Nilsen er på høgget flere ganger, men keeper klarer akkurat å snappe ballen foran de 42 2/3s store skoene til Sør-Tverrfjordingen.

  Men det skulle løsne for Nilsen i andre omgang i alle fall én gang. Etter 52 minutter samspiller han med hengespiss Steffen Dreyer. Morten krangler ballen med seg forbi et par IFK-spillere og er plutselig alene med IFK-keeper Ørjan Ervik. Nilsen er roligheten selv og setter ballen over en utrusende keeper og i nettmaskene nedenfor fjøsen i dalen.

  Fem minutter senere er venstreback Bjørn på ferde, og på 3-1 så burde løpet vært kjørt. L/K kjørte flere gode angrep og burde også fått 4-1 da Joakim Einebakken Nilsen serverte Morten Nilsen, som puttet ballen i mål. Men Joakim ble avblåst for en hands inne i feltet og den avgjørelsen var antagelig feil. Også Steffen Dreyer hadde en eventyrlig mulighet etter et raid av Ole Oscar Ross på høyre. Men Dreyer, som var god som hengespiss i 4-2-3-1-systemet, fikk avslutningen sin mesterlig reddet av IFK-keeper Ervik.

  Med 3-2 seier i dag ligger L/K på femteplass på avdeling 12-tabellen. Fløya leder etter smått sensasjonelle 13-1 mot Tverrelvdalen i år. Det kan gå litt tid før L/K tar den målforskjellen igjen men ambisjonene bør være å klatre litt fra femteplassen etter hvert.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, André Fagerborg, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Oskar Leiros; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen.

  Innbyttere: Mats-Haakon inn for Morten Nilsen

  Dommer: Geir Oskar Isaksen - hadde fin kontroll kampen igjennom.

  L/Ks beste: Vi velger Steffen Dreyer i dag, selv om målet uteble i seriepremieren. Steffen driver L/K fram fra sin posisjon som hengespiss og IFK hadde etter hvert få andre løsninger enn å lage frispark på Dreyer i dag.

  Ingen gule kort til L/K.

   

   
  NM-cupen, 1. runde:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Apr 2012

  Løvland returnerer til Geitnes
  Men denne gangen kommer vår Andreas som Alta-spiller.

  Fotballforbundet har satt opp kampene for første runde i NM-cupen. Alle de som drømte om Vålerenga eller Rosenborg på Geitnes ble nok en smule skuffet, men det blir likevel storfint besøk når vi får 1. divisjonsklubben Alta og vår egen Andreas Løvland på besøk.

  Alta har ikke spilt obligatorisk kamp i Lyngen siden 2005. Da spilte de også i 1. divisjon, mens L/K var i 2. divisjon. Da vant Alta, anført av lyngsværingen Jørn Hansen (kaptein), knepent 2-1 etter heroisk innsats av L/K-guttene.

  Ellers ble cuptrekningen ganske grå for de nordnorske lagene - bortsett fra Porsanger, som får eliteseriens beste lag for tiden, Tromsø IL, på besøk.

  Kampen er satt opp tirsdag 1. mai klokken 18.00. Vi kommer tilbake med mer detaljer etter hvert.

  Se hele cupoppsettet for 1. runde her!
  NM-cupen, Tverrelvdalen - L/K 1-5:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Apr 2012

  L/K til første runde
  Lyngen/Karnes og Øyvind Garfjell satte hjemmelaget ettertrykkelig på plass i Finnmarkshallen i kveld.

  L/K ledet 1-3 til pause over hjemmelaget Tverrelvdalen i Finnmarkshallen. Jan Robin Bjørn og Steffen Dreyer tok L/K opp i en 0-2 ledelse før hjemmelagets Andreas Kalseth reduserte for TIL etter at en klarering fra L/K-forsvaret går i en TIL-spilleren og i mål.

  Jan Robin Bjørns mål kommer etter et presist frispark fra Øyvind Garfjell etter 18 minutter, mens Dreyers 0-2 mål er et resultat av pent kombinasjonsspill som ender med at Morten Nilsen legger igjen ballen på 17-18 meter og Steffen kan sette ballen utagbart i hjørnet for sitt tredje cupmål på to kamper.

  Øyvind Garfjell satte inn et frispark ti minutter før hvilen og fastsatte dermed pauseresultatet til 1-3. Garfjell og André Fagerborg samarbeidet for øvrig bra på dødballene i dag.

  Vi fulgte kampen på L/Ks Facebook-sider her!

  Etter pausen scoret Øyvind Garfjell på et nytt vakkert frispark der André Fagerborg igjen er involvert, mens 41-åringen Ståle Johansen satte inn 1-5 ett kvarter før slutt. Da etter corner fra Fagerborg. 

  L/K-manager Bernt Olav Johansen var slett ikke misfornøyd med å sette finnmarkingene såpass markant på plass i dag. Taktikken foran kampen var imidlertid litt uvant fra L/K.

  - Vi var enige i garderoben at vi skulle være litt lur. Vi skulle ikke sprudle fra start, men heller la kampen sette seg litt og la et fysisk sterkt Tverrelvdalen rase fra seg, sier Johansen.

  Ole Oscar Ross startet på venstre og Øyvind Garfjell på høyre for å kunne skjære inn. Og forsvaret, anført av André Fagerborg, satte linja veldig godt og TIL gikk gang på gang i offside.

  - Vi har god kontroll bak og burde ha scoret atskillig mer enn det vi gjorde. Men det er greit. Vi får heller sette dem i seriepremieren og 1-5 borte mot en divisjonskollega er solid, slår Johansen fast.

  Nå håper han på Alta eller TUIL i første ordinære runde i NM-cupen.

  * Øyvind Garfjell scoret også to mål da Ishavsbyen ble slått i 1. kvalikrunde.

  L/Ks lag fra start: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, André Fagerborg, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Oskar Leiros, Ståle Johansen; Ole Oscar, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer; Morten Nilsen.

  Innbyttere:
  * Oskar Leiros ut, Mats-Haakon Karlsen inn. Joakim Einebakken Nilsen ut, Jonas Samuelsen inn. Jan Robin Bjørn ut, Stig-Roar Hansen Rognli inn.
  NM-cupen, Tverrelvdalen - L/K:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2012

  Søndagskamp i cupen
  L/K møter divisjonskollega i Alta søndag.

  Tverrelvdalen er et nytt bekjentskap for L/K. Årets divisjonskollega er også motstander i 2. kvalikrunde i NM-cupen og kampen går nå på søndag.

  Vi trekker inn i Finnmarkshallen for å få gode baneforhold. Kampen starter 18.00 og vi tar høyde for litt oppdateringer på L/K-fotballs Facebooksider.

  Følg med der imorgen!

  Her kan du lese hva Tverrelvdalen mener foran cupooppgjøret søndag.

  L/K møtte finnmarksmotstand i 2. kvalikrunde i fjor også. Da røk vi 1-2 for Hammerfest på Geitnes. Så får vi se om vi klarer å ta oss til første runde i år i stedet.
  L/K 6-8 år:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Apr 2012

  Bendit Cup - vi satser på fire lag
  Våre yngste fotballspillere skal selvsagt være med på L/Ks Bendit-turnering!

  Turneringen går av stabelen i Lyngenhallen helga 28. og 29. april.

  For 6-8 åringene er det lørdagen som gjelder og vi kommer til å melde på fire lag - hvorav ett lag blir et rent jentelag som spiller mot andre jentelag.

  Vi kommer til å dele de tre guttelagene inn i tre likeverdige lag - hvilket vil si at vi kommer til å fordele spillere jevnt utifra alder og rutine. Slik satser vi på at alle spillerne får gode opplevelser i Lyngenhallen på det som for mange blir deres første møte med fotballturneringslivet.

  Jeg kommer til å ta kontakt med hver enkelt kontaktforesatt på SMS iforhold til hvilke spillere som stiller og hvem som ikke kan være med på turnering.

  Skulle det bli veldig mange forfall, så får vi vurdere å kutte ut ett lag. Men vi regner med at såpass mange har lyst å være med (over 20 spillere av totalt 29) at det går greit med fire lag. Spesielt viktig at flest mulig av jentene kan stille, slik at vi klarer å stille et eget jentelag.

  Ansvarlige lagledere for de tre guttelagene blir:
  L/K 1 Torbjørn O. Karlsen
  L/K 2 Uno Nesvik
  L/K 3 Kjetil Johansen
  L/K Je Øystein Rollstad

  Når det gjelder jentene så tar jeg kontakt med de aktuelle foreldrene, slik at vi får en ansvarlig her også. Eventuelt går det an å melde seg frivillig til meg.

  Litt annen info om turneringen:

  * Turneringa er for aldersgruppa 6-12 år
  * Det spilles 5’er fotball i 2 x 12 minutter, med minimum 3 kamper pr. lag.
  * Alle deltakere får Bendit effekter som takk for sin deltakelse.

  Dette blir artig! 
  L/K i NM-cupen

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Apr 2012

  Angrepsrekka leverer i cupen
  Og da ble det avansement til 2. kvalikrunde for Lyngen/Karnes i dag.

  For etter en trasig start på solfylte Alfheim i dag og 0-2 i sekken tidlig, våknet L/K-guttene sakte men sikkert til liv. Ishavsbyen var gode i starten av kampen og scoret allerede etter tre minutter. De satte inn et nytt mål etter 16 minutter. Begge gangene var L/K-forsvaret på etterskudd.

  Men forsvaret, ledet av nysignerte André Fagerborg og ikke minst kaptein Jørgen Vik, kom seg etter hvert til hektene og så begynte også L/K å fungere framover. Morten Nilsen (31 min) og Steffen Dreyer (39 min) viste at de har tenkt å score litt i 2012 også og det sto 2-2 til pause. Nilsen scoret årets første cupmål da han forfulgte en flott pasning fra høyreback Joakim Einebakken Nilsen og lobbet ballen over IFK-keeperen. Steffen Dreyers mål litt før pause kom etter et vanvittig Ole Oscar Ross-raid på venstresiden. Ross får lagt ballen tilbake inn i feltet fra dødlinjen og Steffen er sikkerheten selv fra god posisjon.

  Etter hvilen blir det mye L/K- Den store Alfheim-matta så ut til å favorisere L/Ks hurtige angrepsspill og Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross fikk mye rom å boltre seg på på kantene. 3-2 kommer etter veldig pent spill der Øyvind Garfjell avanserer opp på høyre, slår inn til Ole Oscar Ross som såvidt rekker ballen. Han slår den tilbake i feltet til en meget frisk og god Steffen Dreyer, som har kommet på et godt timet løp. Han setter inn 3-2 fra kloss hold. Da var det spilt 56 minutter.

   
  Her scorer Øyvind Garfjell 6-2 målet på Alfheim mot Ishavsbyen.

   

  Morten Nilsen scorer sitt andre for dagen i det 63. minutt etter nye småpene kombinasjoner ved Øyvind Garfjell og uegoistisk spill av Steffen Dreyer, før Øyvind Garfjell gjør mye sjøl og setter punktum med to mål av høy klasse i det 70. minutt og på overtid.
  Garfjell startet i midten av den offensive treeren i L/Ks 4-2-3-1 men var både til venstre og høyre etter hvert. Han var uansett vanskelig å stoppe i andre omgang og var én av L/Ks aller beste i dag.
  Det var i det hele tatt mye å glede seg over offensivt i dag. Med en angrepsfirer bestående av Nilsen, Dreyer, Ross og Garfjell vil nok mange lag få lignende problemer som det IFK erfarte i dag - selv om den store Alfheim-matta nok ga L/K større fordeler enn det vi vil få på mindre og trangere baner.

  Bli venn med L/K på Facebook!

  Betryggende også å se at vi i andre omgang holder nullen og saktet men sikkert får skikk på både formasjonene og duellene i de bakre rekker. André Fagerborg spilte en god kamp som midtstopper i sitt offisielle comeback for moderklubben og flere andre spilte seg stort opp utover i kampen.

  * André Fagerborg (31) gjorde comeback i obligatorisk sammenheng for L/K. Og det ble også hans 300. A-kamp for moderklubben. Et jubileum det ikke er alle forunt å nå.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, André Fagerborg, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Oskar Leiros, Ståle Johansen; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer; Morten Nilsen

  Innbyttere: Mats-Haakon Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Jonas Samuelsen.

  Mer om kampen leser du her!
  TIL 3 - L/K 1-3:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2012

  Morten gjorde som Messi
  L/K-spissen scoret to mål i gårsdagens treningskamp.

  Morten Nilsen tegnet seg igjen på scoringslisten da L/K møtte TIL 3 til treningskamp på Alfheim tirsdag kveld. Nilsen scoret to mål og sikret 3-1 seieren til L/K. Det tredje L/K-målet sto den ferske samelandslagsdebutanten Joakim Einebakken Nilsen for.

  Slik stilte L/K: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli; Ståle Johansen, Oskar Leiros; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen; Morten Nilsen

  Innbyttere: Henning Skogvang, Aleksander Elveslett Slettli og Jørgen Jensen.

  Spillere som Jan Robin Bjørn, Steffen Dreyer, Magnus Henriksen, Tor Arne Larsen og André Fagerborg sto over kampen, i tillegg til skadede Christer Steinvik.
  L/K i 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2012

  Et topplag, men...
  Dagbladet har ikke helt tillit til at L/K, her med Steffen Dreyer, Morten Nilsen, Jan Robin Bjørn og Ole Oscar Ross, vinner serien i år heller.

  For mens oddsselskapet Nordicbet har lavest odds på at L/K vinner serien, mener riksavisen Dagbladet at Fløya er strået hvassere enn lyngsværingene i år.

  Dagbladet har vane tro tippet utfallet av alle 12 3. divisjonsavdelingene og i den korte teksten som følger avdeling 12 skriver Dagbladet følgende:

  Rundt det gode talentarbeidet til TIL har det utviklet seg flere fine klubber. Byen har allerede Tromsdalen tilbake i 1.divisjon, og her ligger Fløya an til et opprykk til 2. divisjon. Men det blir jevnt med Lyngen/Karnes. Finnmarkslagene vil slite i denne avdelingen.'

  Se alle Dagbladets tips her!

  Man kan si mye om slike tabellvurderinger, men faktum er at Dagbladet traff bra ifjor - med Finnsnes på førsteplass og L/K på andre. Så får vi se hvor treffsikker avisen er i år...

  Slik tipper riksavisen årets tabell i 3. divisjon:

  1. Fløya

  2. Lyngen/Karnes
  3. Skarp
  4. Bossekop
  5. Porsanger
  6. Kirkenes
  7. Norild
  8. Salangen
  9. Hammerfest
  10. Ishavsbyen
  11. Nordreisa
  12. Tverrelvdalen
  L/K i NM-cupen:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2012

  Cupkampen er flyttet
  Alfheim blir L/Ks hjemmebane i første kvalikrunde.

  Første kvalikrunde i NM-cupen mot Ishavsbyen skulle gått mandag klokken 16.00 på Geitnes. Men i dag er det klart at kampen må flyttes til Alfheim, formodentlig på grunn av snømengdene på Geitnes.

  Det er også meldt mye snø fram til og med lørdag kveld og det gjør at Alfheim fremstår som et litt safere alternativ enn Geitnes for avvikling av kampen.

  Kamptidspunktet blir da også litt mer utradisjonelt, nemlig mandag klokken 11.30. Vel møtt "hjemme" på Alfheim!

   

   
  L/K i Tyrkia:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Apr 2012

  Oppsummering Tyrkia-treningsleir
  Les mer om L/Ks tyrkiaopphold, blant annet om den andre treningskampen mot ukrainsk motstand.

  Oppsumering av treningsleiren i Antalya.

  Se bilder fra treningsleiren på L/Ks Facebook-side!

  Mandag:

  Mandagen ble brukt på å hente seg litt inn etter en lang flytur som gjorde at vi ikke var ved hotellet før klokken 06.00 lokaltid mandagsmorgen.

  Ettermiddagsøkten bar preg av at det var mange som hadde lyst til å komme i gang med treningsleiren, og var meget bra. Den vanlige firkanten som vi åpnet treningen med og fikk igang kroppene. Gikk over i spill 6 mot 6 med høy kvalitet. Været var fint men litt vind sjenerte dagens første trening.

  Tirsdag :

   Med kamp på ettermiddagen kjørte vi ei lett økt på morgenen med fokus på dødballer og avslutninger. Jørgen Vik og Kristoffer Granås stengte buret på avslutningstreningen og dette lovet godt foran kampen.

  KAMP MOT FC SHENNIC
  Vi stilte følgende lag fra start i kampen mot unge russere :
  Jørgen Vik ; Mats Haakon Karlsen, Andrè Fagerborg, Marius Dreyer, Jan Robin Bjør ; Ståle Johansen,Oskar Leiros; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell,Jonas Samuelsen; Steffen Dreyer.

  Vi gikk ut med en voldsom entusiasme og satset på høyt press og gjennvinning høyt i banen.
  Men fikk fort kjenne at russerne var fysisk meget sterke og meget løpssterk.
  Kampen bølger litt frem og tilbake og vi har noen spede forsøk med angrepstrioen Ross, Garfjell og Dreyer. Men russerne har overtaket og har mye ball. Det er også Shennik som får kampens første mål da vi forsøker å spille oss ut av den bakre fireren og blir brutt på midtbanen og får en dødelig effektiv kontring imot med påfølgende utagbar avslutning fra 14 meter nede i Jørgen Viks høyre hjørne.

  Etter dette tar vi mer å mer over og holder ballen med fine kombinasjoner i midtbaneleddet der Ståle Johansen og Oskar Leiros springer imellom store russere å til tider gjør hva de vil med de. Fine trekanter blir laget og backene blir med i det offensive spillet.

  Målet vi scorer er også av det vakre slaget. Mats Haakon Karlsen spiller opp fra høyrebacken til en møtende Steffen Dreyer som flikker videre til Ole Oscar Ross på første touchen, som igjen finner Øyvind Garfjell. Han bruker første touchen på å komme forbi en Shennik spiller, glir forbi en til å banker nådeløst inn 1-1 med venstrefoten klistret i vinkelen. Vakkert angrepsspill!

  Videre har både Steffen Dreyer en avslutning fra 20 meter som keeperen slår til corner, Jonas Samuelsen,Ståle Johansen og Garfjell har hver sin som enten går i stolpen eller via keeperen.

  I pausen er manager Bernt Olav Johansen og trener Roger Lange fornøyd med innsatsen mot et lag som vant mot FC København sitt B-lag for mindre en en uke siden.

  Vi bytter Ståle Johansen ut, og inn kommer Stig Roar Hansen Rognli på venstrekanten. Øyvind Garfjell går ned ilag med Oskar Leiros på midtbanen, Ross kommer inn som hengespiss og Jonas Samuelsen flyttes over på høyrekant.

  Shennik gjør også noen bytter og tar over kommandoen fra start. Kjappe kombinasjoner i midtbanen, raske kanter og vi klarer ikke å flytte føttern raskt nåkk å heller ikke holde ballen oppe i banen. 1-2 kommer etter kommunikasjonssvikt i det bakre leddet og Shennik spissen får en enkel jobb med å sette inn målet.

  Vi kommer mer med i kampen etter kalddusjen og henger greit med i kampen. Henning Skogvang kommer inn på høyrebacken og gjør en solid jobb i sin internasjonale debut.

  Vi har noen halvsjangser på kontringer med Ross,Dreyer og Samuelsen men uttellingen uteblir. Istedenfor svikter vi litt i presset på midtbanen, Shennik sin meget gode sentrale midtbanespiller trer en fantastisk ball imellom Andrè Fagerborg og Henning Skogvang. Og spissen deres er nådeløs alene med Jørgen Vik og setter inn 3-1. Etter dette så holder Shennik ballen i laget å triller ut til dommeren blåser av kampen.

  Marius Dreyer og Andrè Fagerborg ser ut til å finne tonen som midtstoppere og viste fin ro med ballen, samt kreativitet og vilje til å holde ballen langs bakken i det offensive spillet. Noe vi har savnet i L/K de siste årene.

  Kampens gigant sett med L/K øyne er 17 år gamle Oskar Kleveland Leiros som virkelig har tatt steg og ser ut til å gjøre den ene av de to sentrale midtbaneposisjonene til hans egen knappe 7 dager før cupkampen mot Ishavsbyen 2. påskedag. Enorm løpskapasitet og konstruktiv med ball, god i gjennvinningsfasen og kreativ offensivt. Meget spennende talent som kommer til å få mye spilletid i år.

  Onsdag:

   Lang oppjogg på morgenen med påfølgende firkant, godt humør og uttøyning. Avslutninger på keeperene og nedjogg.

  Ettermiddagsøkten trykket vi litt mer igjennom og kjørte på med spill 7 mott 7 på kort bane med 2 touch gjennom hele treningen. God økt som vi avsluttet med avslutninger.
  Her hadde vi også en Quiz runde som quizkongen Jørgen Vik imponerte i. Eller var det Quizkameratene Tor Arne Larsen og Freddy Skogvang som dro han opp til en overlegen seier?

  Partysvenskene med Øyvind Garfjell og Jan Robin Bjørn fikk det glatte lag å klarte bare å plukke med seg 23 poeng av totalt 117 mulige.

  Torsdag:

  Siden kaptein Jørgen Vik og Visekaptein Ole Oscar Ross skulle hjem til eksamen og bryllup bestemte spillergruppen at vi skulle ta en meget tidlig trening. Klokken 07.30 lokal tid (06.30 norsk tid) møtte vi opp for det som kanskje var den beste økten iløpet av oppholdet. 4 mot 4 med vegger bakom målene sto på programmet og sjefen sjøl Bernt Olav Johansen ledet treningen.
  Johansen som pågrunn av en aggresiv prolaps i L3 på høyreside med kraftsvikt i høyre bein, haltet rundt som en gammel høne gjennom treningsleiren. Men denne treningen bet han tennene isammen og fikk opp trykket skikkelig på økten.

  Høyt tempo, mye mål og flere spillere i knestående etter økta gjorde at manager Johansen smilte fornøyd på sidelinjen og kunne sette seg tilbake i godstolen resten av treningsleiren.

  Denne økten viste også Steffen Dreyer seg frem på det som må være favorittøvelsen hans, smarte vendinger og lure avslutninger gjorde at spesielt Øyvind Garfjell ikke klarte å henge med. Steffen gav bort sin drakt nr 99 på vegne av klubben til den lokale guiden Murat som virkelig gjorde oppholdet på Kremlin Palace til en meget positiv opplevelse for alle som var involvert. Hva oppmann Geir Granås synes om dette vites ikke, men kilder sier at muligheten for at en drakt fra tidlig årtusen kan gjøre sin inntreden på Dreyer er sannsynlig.

  Ettermiddagsøkten kjørte vi en bassengøkt som gymnaslærer Johnsen ledet. Engelske vrier som han har plukket med seg ifra sin lange karriere som trener kom frem. Før vi avsluttet med badstu og kuldebasseng etter hverandre for å få tunge bein bedre restituert.

  Fredag :

  Morgenøkten fokuserte vi på cornertrekk,frispark fra skuddposisjoner og amerikansk uttak foran fredagens kamp over hvem som skulle ta de ble det også. Andrè Fagerborg viste at oppholdet hans i Skarp og studier i Australia ikke har svekket den effektive dødballfoten som han var fryktet for sist opphold i Lyngen/Karnes.
  Mats Haakon Karlsen,Stig Roar Rognli Hansen,Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer fikk også prøve seg med vekslende hell.

  Det amerikanske uttaket endte med at nevnte Fagerborg og Dreyer fikk dødballansvar til fredagens kamp.

  Fredagens kamp mot Petrotresk(?) som vi på forhånd hadde fått beskjed om var i «good shape» av guiden Murat. Speidingen hans viste seg å stemme meget godt da de hadde en snitthøyde på 188 og gjennomtrente spillere.
  Vi gikk ut med følgende lag :

  Kristoffer Granås ; Mats Haakon Karlsen,Andre Fagerborg,Marius Dreyer,Jan-Robin Bjørn;Oskar Leiros, Ståle Johansen; Jonas Samuelsen,Øyvind Garfjell,Stig Roar Hansen Rognli; Steffen Dreyer.

  Kaptein i kampen var Steffen Dreyer.

  Vi fikk et brutalt møte med dette ukrainske laget som hadde vært på treningsleir i 2 måneder. De spilte en fotball som viste at vi kom til å få det meget tøft i denne kampen. Vi må være såpass ærlige med oss selv å si at vi fikk en leksjon i god og fysisk fotball av et lag som kunne hevdet seg godt i adeccoligaen og kanskje også spilt jevnt med de dårligste lagene i eliteserien. Klare spillemønstre og hurtig ballbehandlig gjorde at vi hadde mer enn nåkk med å forsvare oss. Vi ble enige underveis om å holde på humøret, tørre å spille ball og backe hverandre opp gjennom hele kampen.

  Vi fikk 0-1 imot etter 2 minutter der vi regelrett ble overspilt etter alle kunstens regler og angrepet ble avsluttet med en klinisk avslutning nede i Kristoffer Granås høyre hjørne.

  0-2 og 0-3 kommer etter henholdsvis 15 og 23 minutter der vi blir fysisk underlegne av store og sterke motspillere på dødball imot.

  Vi fokuserer på å sideforskyve godt i leddene og holde lagdelene samlet. Ifølge Dan Håvard Johnsen som satt oppe i VIP seksjonen på stadion så var linjene eksemplarisk å noe av det bedre han har sett siste 5 årene av L/K.

  0-4 kommer rett før pause etter en kontring imot.

  I Pausen bestemmer vi oss for å holde ballen i laget når vi har sjangsen, tørre å øve på å ta ned ballen, holde på ballen og gjøre det enklest mulig for hverandre.

  Vi bytter Henning Skogvang inn for Marius Dreyer etter 25 minutter.

  Ukrainerne bytter 9 mann i pausen og de er minst like gode som de 9 som går ut.

  Vi gjør livet surt for Ukrainerne og gjør en meget god 2 omgang. Der en av de ukrainske spillerne får se det røde kortet etter å ha slått å sparket L/K spillere i 30 minutter. Blant annet en hel volley i mageregionen på stopper Mats Haakon Karlsen, strak høyre i ansiktet på Andrè Fagerborg og gjentatte nedsparkinger når ballen var minst 20 meter unna. Imponerende av det unge L/K laget å holde hodet kaldt å ikke kaste seg med på den ufine delen av spillet men fortsette å jobbe hardt.
  Noen på tribunen tenkte tilbake til tiden da Lasse Hausner irriterte motspillerne og Rune Lillevik kom å berget han gang etter gang, gjerne i en stor mølje med mange spillere involvert.

  Ukrainerne scorer faktisk ikke før på overtid i 2 omgang å fastsetter sluttresultatet til 0-5. Solid gjennomført kamp sett bak resultatet.

  De spillerne som står frem i denne kampen er igjen Oskar Leiros, Kristoffer Granås har en god kamp til tross for 5 utagbare mål imot. Hennig Skogvang er bra når han kommer inn og Øyvind Garfjell står for det vi skaper offensivt. Ståle Johansen har flere gode kombinasjoner med Dreyer og Leiros og viser igjen hvor viktig han blir på midtbanen til L/K i år!

  Et slitent, men fornøyd gjeng setter seg i bussen på tur til hotellet og gjør seg klar for mexicansk aften på resturanten i forbindelse med hotellet.

  Lørdag:

  Lørdagen bruker vi på en lett økt som Roger Lange bruker med basis og sprinter etter en lang oppvarming før store deler av gruppen drar inn til Antalya med den lokale guiden Don Johnson som skulle lære juniorene noen gamle triks om pruting og gode kjøp.

  Mens enkelte mer rutinerte spillere prioriterte 6-7 timer i solsengen atme bassenget.

  Søndag:

  Søndagstreningen kjørte vi en god gammeldags 4 mot 4 der vi skulle få ut det som var av saft i spillerne, her står junior Aleksander Elveslett Slettli frem som dagens mann og scorer flere fine mål.

  Mikael Lange har også dagens mål da han kjører en flau tunnell på Jonas Samuelsen før han setter ballen nede i høyre hjørne for keeper. Pent gjort av Roger Langes sønn og viser ferdigheter som faren aldri har vært i nærheten av å inneha.

  Pakking og hjemreise som går helt etter planen. Bernt Olav Johansen har igjen planlagt reisen så bra at det blir en spurt gjennom tax free sonen og en lang spurt mot flyet som skal ta oss til Tromsø.

  Vel gjennomført treningsleir der vi blir mer sammenspleiset og får en solid uke med trening!

  Over og ut!
  Tyrkiabloggern…
  3. divisjon avdeling 12:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Apr 2012

  L/K er oddsfavoritter
  Men oddsselskapet Nordicbet har god tro på ett lag til i avdelingen.

  Vel hjemkommet fra treningsleiren i Tyrkia så kan L/Ks spillere og trenere slå fast at oddselskapet Nordicbet har tro på seriegull i Lyngen i 2012.

  I deres vurdering av avdeling 12 så anser de nemlig Johansen, Lange og Johnsens menn for å være knepne favoritter, men med Fløya pustende like bak.

  Slik begrunner bettingselskapet sine vurderinger:

  I avdeling 12 tror vi Lyngen Karnes er det laget som kommer til å
  overbevise mest. Årsaken er at laget var noen få mål ifra å rykke opp
  ifjor, de har beholdt stammen i laget og har en fin mulighet til rykke opp
  i år. Oddsen for at Lyngen skal vinne er nå 2.75, men hakk i hel kommer
  Fløya med 3.0 i odds.

  På de neste plassene følger Skarp og Bossekop med 7,00 og 8,00 i odds mens en Kirkenes-seier i årets sesong vil gi tolv ganger pengene tilbake. Det samme vil Norild og Porsanger gi.

  Deretter følger Hammerfest, Salangen, Ishavsbyen, Nordreisa og til slutt nyopprykkede Tverrelvdalen.

  Nordicbet hadde også L/K som favoritt i fjor og selv om de bommet til slutt så må man kunne si at det var nære på at det traff. La oss håpe de er hakket mer treffsikker i 2012!

   
  L/K i Tyrkia:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2012

  Tøff motstand i treningskamp
  Lyngen/Karnes gikk på tap mot russisk motstand.

  Treningskampen tirsdag ettermiddag mot det russiske laget FC Shinnik Yaroslavl endte med tap 3-1 for Lyngen/Karnes.

  Tapet beskrives som fortjent mot et meget ballsikkert og solid russisk lag. FC Shinnik hører hjemme på russisk nivå 2 og har også spilt i toppdivisjonen i Russland nylig.

  Lyngen/Karnes sitt mål ble scoret av Øyvind Garfjell.

  Vi kommer tilbake med mer om kampen senere!
  L/K blogger fra Tyrkia-treningsleiren

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mar 2012

  A-laget har ankommet Tyrkia

  Les første blogginnlegg fra L/Ks treningsleir.

   

  Tyrkiabloggen del 1:

  Et slitent gjeng ankom Flyplassen i Tyrkia 04.30 lokal tid, etter en flytur som startet med 2 timers forsinkelse på flyplassen i Tromsø pga for mye snø på rullebanen. Bagasjehenting og innsjekk til Cordendon flyet gikk med hårfin presisjon som virket timet og tilrettelagt av manager Bernt Olav Johansen.Timingen var så bra at alle måtte løpe forbi taxfree butikken i Ole Oscar Ross fart.

  Mange benyttet flyturen til et slag hund der Tor Arne Larsen enda er ubeseiret og bjeffingen mot de som ikke kommer seg ut av den onde sirkelen gikk høylytt gjennom flyet. Nå skal det sies at nevnte Larsen ikke spiller annet en 3 manns hund i god Lillevik/Hausner ånd etter turene i Trøndelag når vi var der i 2.divisjon.

  Mange trøtte fjes var det også å se på flyet, men prisen for turens trøtteste tok Jørgen Vik som sovnet av før avgang og sov gjennom turbulens, matservering og shopping. En relativt hard landing vekket heller ikke kapteinen fra Marsveien. Han sov så tungt at det tyrkiske kabinpersonalet sjekket pulsen hans flere ganger etter landing.

  Følg Lyngen/Karnes-fotball også på Facebook!

  En av spillerne tok ansvar og meldte at her trengs det vitaminer til gutten! Så det lokale apoteket får besøk av vår mest rutinerte sydenfarer når solen står opp, spilleren går også under navnet ”charter Stig” uten at vi kan avsløre så mye mer å heller ikke utdype sammenligningen med hans mer kjente forbilde som har vært eksponert i reiseprogram på tv3.

  Trener Roger Lange har vært sur som en sitron siden avgang fra Tromsø, helt motsatt av hans hjelpetrener i Tromsø Ståle Johansen. Kan være vitaminmangel der også, men vi regner med at når solen står opp så er smilet på plass hos han også.

  Mandagens økt var av den lette sorten, der Dan Håvard Johnsen tok styringen i kjent stil iført oppbrettet shorts og bar overkropp som enkelte tippeligatrenere har kopiert med varierende hell.

  Fint vær,god stemning og godt humør.

  Over og ut...   
  Vinterserien 2012: L/K - Finnsnes 4-5

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mar 2012

  Mye mål og mange feil
  Det ble tap i siste kamp før Tyrkia-treningsleiren.

  Det ble til slutt tap 5-4 i vinterseriekampen mot Finnsnes i Skarphallen i ettermiddag. L/K lå under hele veien, men var likevel nær både uavgjort og seier til slutt.

  - Vi skaper mange sjanser og kunne fort vunnet kampen. Men vi springer litt for lite og er for dårlig i førsteforsvarsrollen - hvilket gjør at vi lekker bakover. Det er vanskelig å vinne når vi slipper inn fem mål, sier manager Bernt Olav Johansen.

  Med Steffen Dreyer og Jørgen Vik i Oslo med Sjarmtrollans opprykksjagende futsallag, samt hvilende Ståle Johansen og Oskar Leiros og skadede Christer Steinvik, valgte L/K å satse ungt i dag. Det betød Jørgen Jensen på kant, Henning Skogvang på backen, Kristoffer Granås i mål og Aleksander Elveslett Slettli som innbytter.

  - Vi er stolt og fornøyd over at så mange unggutter får sjansen. Så får vi heller bruke uka i Tyrkia til å luke bort feilene laget gjør i dag. Vi prøver endel nye kombinasjoner, hvilket også har litt å si, sier Johansen.

  Finnsnes, på sin side, hadde kamp i Alta også i dag og stilte dermed med et B-lag mot L/K. Slett ikke heldig for L/K rent kampmatchingsmessig at man for andre gang på kort tid møter B-lagene til 2.divisjonslag i vinterserien, men i dag var vi altså ikke bedre enn B-laget til Finnsnes.

  Johansen er fornøyd med deler av det offensive spillet, til tross for mange forspilte sjanser.

  - Vi spiller tildels bra med mange fine kombinasjoner langs bakken. Dessverre stokker det seg litt når vi skal putte ballen i mål. Vi klarte å spille FIL-keeperne gode i dag, sier Johansen.

  L/Ks målscorere i dag var Morten Nilsen, Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross (2).

  Søndag klokken 18.40 går flyet til Tyrkia. Der har Johansen og Roger Lange en fyldig tropp som skal bruke tiden under Sydens sol godt.

  L/Ks lag: Kristoffer Granås; Henning Skogvang, Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Jan Robin Bjørn; Joakim Einebakken Nilsen, Ole Oscar Ross; Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen, Jørgen Jensen; Morten Nilsen.

  Innbyttere: Aleksander Elveslett Slettli, Stig-Roar Hansen Rognli
  Vinterserien 2012: L/K - Fløya 2-3, L/K - Senja2 6-1

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mar 2012

  Dreyer scorer igjen
  Med tre mål i helgen er Steffen Dreyer igjen på scoringstokt.

  Det ble en seier og et tap for L/K i vinterserien i helga. Tapet 2-3 for Fløya lørdag ble fulgt opp med en mer solid 6-1 seier over Senja 2.

  Det var selvsagt kampen lørdag som var den mest prestisjetunge. Fløya er ventet å bli en av L/Ks hardeste utfordrere til seriegullet i 3. divisjon i år og det fikk da også L/K merke lørdag. L/K skapte mye framover, men dessverre ble det "skapt" endel bakover også - noe Fløya ikke unnlot å utnytte seg av.

  Fløya tok ledelsen etter ca. et kvarters spill etter en periode der de også hadde en ball i nettet. Der dømte imidlertid kampens gode dommer Kay-Erling Ludvigsen offside.

  Men få minutter etterpå var det duket for Steffen Dreyer, som flørtet med en stopperplass i forrige kamp. Nå var han tilbake i en offensiv rolle og etter 18 minutter blir han spilt igjennom av en annen storfjording - høyrekanten Christer Steinvik. Steffen viser styrke og setter inn 1-1 bak Fløya-keeperen.

  1-1 til pause. Etter åtte minutter av andre omgang er grønntrøyene igjen i føringen. Klabb og babb og sjakk og ludo i L/K-feltet og til slutt får en Fløya-spilleren ballen på 12 meter og 1-2.

  Like etterpå har L/K en stor dobbeltsjanse. Steffen Dreyer skyter først i krysset og ut. Returen er Morten Nilsen på men headingen hans blir på mirakuløst vis reddet av Fløyas unge keeper. Den var det mange som så i mål i Skarphallen.

  Det går et lite kvarter og så er fortsatt unge Dreyer på farten igjen. Veldig bra spill på høyre av Joakim Einebakken Nilsen og Ole Oscar Ross. Steffen dundrer ballen i mål alene med keeper og en stopper i ryggen. 2-2.

  Kampens siste mål kommer like etterpå og det er det Fløya som får. Et plassert skudd i krysset fra 19 meter.

  Flere store sjanser til begge lag mot slutten av kampen, men det blir ikke flere mål. Dermed har Fløya tatt første stikk i år. Men det kommer flere oppgjør!

  L/K - Fløya 2-3: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Tomas Einebakken Nilsen, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Ståle Johansen, Oskar Leiros; Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Christer Steinvik; Morten Nilsen

  Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, André Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen.

  André Fagerborg spilte begge kampene for L/K i helgen. Skarp-spilleren er aktuell for en tilbakekomst til moderklubben og spilte blant annet hele kampen mot Senja søndag. Ingen tvil i at kvalitetene og rutinen til Fagerborg vil komme til nytte i de bakre rekker hvis en overgang blir en realitet. Det viste han i kampen mot Senja

  Live-oppdatering fra kampene lørdag og søndag finner du på L/Ks Facebook-sider her.

  L/K - Senja 2

  Kampen søndag var det ikke knyttet like stor spenning til. Senja har reist til Tyrkia med 18-20 spillere (noe L/K gjør selv i slutten av mars) og laget de stilte med var dermed ikke egnet til å by L/K særlig motstand. L/K valgte å hvile spillere som keeper Jørgen Vik, Ståle Johansen og Morten Nilsen, kjørte inn 16 og 17-åringer og byttet også ut hele forsvaret som startet mot Fløya. Men det var likevel et sterkt lag som tok føringen fra start mot senjaværingene.

  Steffen Dreyer scoret sitt tredje mål for helgen etter seks minutter og det burde stått både 2-0, 3-0 og 4-0 lenge før pause. Men når det endelig ble 2-0, etter 42 minutter, var det et meget pent angrep som lå bak. Øyvind Garfjell får ballen på høyre, løper ned i retning mot dødlinjen, men vender innover i banen på rundt 16 meter. Han legger ballen på tvers i feltet på bakerste og der har venstreback Stig-Roar Hansen Rognli kommet på løp. Han rekker ballen og setter den kontant i nettet. En sterk prestasjon! Forøvrig bare 25-åringens andre mål på A-laget. Hansen Rognli kunne forøvrig blitt tomålsscorer søndag. I andre omgang får han et perfekt legg fra Steffen Dreyer, men avslutningen treffer høyt opp på veggen i Skarphallen.

  2-0 til pause. Etter noen formaninger fra trener Roger Lange i pausepraten går L/K ut og skaper enda mer sjanser i andre omgang. Fire nye mål, blant annet en lekker volleyscoring fra Joakim Einebakken Nilsen og mye vilje i mange offensive løp fra både Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell og ikke minst Steffen Dreyer - som virker å være i godt slag tidlig i mars.

  Garfjell og Einebakken Nilsen scorer to mål hver i andre omgang, men dessverre glipper det én gang i forsvaret slik at Senja klarer å ødelegge nullen til ungggutten Kristoffer Granås i mål. Vi så for øvrig mye bra fra Granås de få gangene han måtte i aksjon!

  Vi tar også med dommerinnsatsen til Geir Oskar Isaksen. Den unge dommeren har virkelig tatt steg og i søndagens kamp, som riktignok ikke var altfor tungdømt, hadde han full kontroll i 90 minutter. Fremstår som rolig men bestemt, henger seg ikke opp i detaljer og har akkurat så selektiv hørsel som en god dommer skal ha.

  L/K - FK Senja 2 6-1: Kristoffer Granås; Henning Skogvang, Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Stig-Roar Hansen Rognli; Oskar Leiros, Ole Oscar Ross; Jørgen Jensen, Joakim Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer.

  Innbyttere: Tomas Einebakken Nilsen, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn.

   

   

   

   

   

   
  L/K 6-8 år:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mar 2012

  Ny sesong - nye spillere
  Gledelig mange barn som har knytt på seg fotballskoene i vinter.

  L/Ks yngste fotballspillere, 6-8 års laget, har allerede trent to ganger i uken en måneds tid. Fasilitetene i Lyngenhallen er fortreffelige og det er tydelig at barna trives!

  Vi har i år valgt å starte treningen litt tidligere. Litt på grunn av en dårlig vinter med flere avlyste onsdagsrenn, men også fordi vi føler at vinterpausen er lang nok når siste seriekamp går av stabelen i september.

  Det er likevel lett å respektere de av foreldrene og de foresatte som syns at det blir mye med tre timer trening hver uke fra tidlig februar. Noen vil gjerne trene både to og tre ganger i uken, mens andre kanskje syns det er greit med én økt. Dette regulerer foreldrene helt selv, men tilbudet er i alle fall der.

  I skrivende stund er det så mange som 24-25 spillere i rullene til 6-8 års laget. Det tilsier minimum to lag påmeldt til seriespill til våren. Nå vet vi av erfaring at det kan bli litt frafall utover året, men håpet er jo selvsagt at flest mulig holder hele sesongen og finner glede i å spille fotball.

  Med opp mot 20 ivrige unger samtidig på trening, sier det seg selv at det fort kan bli kaos. Brorparten av barna har lite eller ingen erfaring med organisert fotball og derfor har trenerne Torbjørn O. Karlsen, Uno Nesvik og Dan-Håvard Johnsen vært opptatt av å spikre noen kjøreregler tidlig.
  Foreldre som har fulgt treningene våre vil nok ha oppfattet at vi er opptatt av disiplin fra starten av. Kanskje til og med et overdrevet fokus på akkurat det, men det har vi følt er nødvendig i oppstarten. Når barna vet hva de har å forholde seg til, så kan man kjøre mer effektive treninger og spillerne får også mer utbytte av treningene.

  Da er det også lettere å slippe opp litt og la barna rase fra seg i enkelte øvelser. For samtidig som vi krever en god dose konsentrasjon og disiplin så er det viktig med mye lek og moro på treningene. Det føler jeg at vi har bakt inn så langt, men vi er takknemlig for tilbakemeldinger fra barna, gjerne også via foreldrene.

  I og med at det er så mange ferske fotballspillere i gruppa, så har vi valgt å differensiere treningene litt. Det er jo store aldersforskjeller i gruppa - fra 5 til 8 år og det kan være tøft for en fersk fotballspiller på fem år å møte de største åtteåringene. Foreløpig har vi faktisk ikke spilt fotball der alle har spilt samtidig. Og sånn blir vi nok å fortsette framover slik at alle får utfordringer som de har forutsetninger for å mestre. 

  Det vil aktuelt med turneringsspill utover våren. Det kommer vi tilbake til.

  Det er viktig at de som etter hvert skulle konkludere med at de ikke har lyst å spille fotball i år likevel, gir beskjed til undertegnede på et tidlig tidspunkt.  
  Vinterserien 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Mar 2012

  Hektisk L/K-helg
  Lyngen/Karnes spiller kamp mot både Fløya og FK Senja i helga.

  I dag, klokken 14.00, er det kamp mot Fløya - som nok blir én av våre hardeste utfordrere til seriegull i 2012. Til kampen stiller L/K med en 16-mannstropp.

  - Vi skal ha rimelig sterke lag både i dag og i morgen. De som ikke starter i dag, starter i morgen, slår manager Bernt Olav Johansen fast.

  Manageren vil vinne kampen, men legger mest vekt på å prøve ut formasjoner og spillere i ulike roller.

  - I vinterserien bryr vi oss ikke om resultatene - så lenge vi vinner! Nei, vi har i utgangspunktet fokus på å teste ut formasjoner og få prøvd og sett folk i de ulike rollene og posisjonene man kan forvente at de skal bekle når sesongen starter, sier Johansen.

  Han viser blant annet til at storscorer Steffen Dreyer har vært prøvd ut som midtstopper.

  - Vi blir nok å prøve Steffen som midtstopper i én av kampene i helgen. Også  André Fagerborg (aktuell for overgang fra Skarp) vil bli prøvd på midtstopperplass. Så får vi se hvem som parres med hvem i kampene, sier Johansen og fortsetter:

  - I tillegg til at vi prøver, og har prøvd, forskjellige stopperem så har vi jo også forsøkt Øyvind Garfjell sentralt i banen og stopper Jan Robin Bjørn på venstreback. Og dette skal vi fortsette med, sier Johansen.

  Til dagens kamp stiller L/K med følgende tropp:

  Jørgen Vik; Tomas Einebakken Nilsen, Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Steffen Dreyer, Jan Robin Bjørn, Oskar Leiros, Ståle Johansen, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Morten Nilsen, André Fagerborg, Christer Steinvik, Marius Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli, Magnus Henriksen.

  Til morgendagens kamp, klokken 16.00 mot FK Senja, står i alle fall Vik og Johansen over. Muligens også Morten Nilsen. Da kommer ungguttene Henning Skogvang, Kristoffer Granås og Jørgen Jensen inn. De tre står over i dag.

   
  Vinterserien, L/K - TUIL 2 3-0:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Feb 2012

  Ny seier  og ny hat-trick
  Morten Nilsen ble L/Ks andre tremålsscorer så langt i vinterserien. Foreløpig versjon!

  Mot et reint juniorlag fra Tromsdalen ble det en ganske grei 3-0 seier for L/K lørdag. Eks TUIL-spiller Morten Nilsen sto for alle tre målene til Lyngen/Karnes og er dermed opp i ryggen på Ole Oscar Ross på L/Ks toppscorerstatistikk for 2012.

  L/K stilte for øvrig uten sin toppscorer mot TUIL. Til gjengjeld spilte Steffen Dreyer fra start - som midtstopper! Dreyer klarte seg bra bak på banen - der han dannet backfirer sammen med sine søskenbarn Joakim Einebakken Nilsen og Tomas Einebakken Nilsen, samt Jan Robin Bjørn -  og Steffen fant også tid og krefter til å bidra offensivt.

  Det var imidlertid Morten Nilsen som stjal showet i Skarphallen. Han var på høgget etter 16 minutter med et nydelig saksespark. Like før pause scorer loppagutten igjen og det står 2-0 til pause i en omgang der L/K kontrollerer uten å imponere voldsomt.

  I andre omgang ruller L/K opp mange pene angrep og spesielt Morten Nilsen og Øyvind Garfjell er sentrale. 3-0 kommer midtveis i omgangen, men da er det Oskar Leiros og Christer Steinvik som står for forspillet - sammen med Morten. Mortens tredje for dagen er et faktum.

  Flere store sjanser utover i omgangen. Øyvind Garfjell kommer til avslutninger og Morten har en fin sjanse til å sette sitt fjerde for dagen ettter å ha blitt spilt fri av Garfjell. Men alt kan ikke gå inn - selv ikke for goalgetteren fra Sør-Tverrfjord.

  Det ender 3-0 og L/K kan bokføre sin andre vinterserieseier i år.

  L/Ks beste: Øyvind Garfjell og Morten Nilsen

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer, Tomas Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn; Oskar Leiros, Ståle Johansen; Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen, Christer Steinvik; Morten Nilsen

  Innbyttere: Kristoffer Granås, Stig-Roar Hansen Rognli, Henning Skogvang
  Vinterserien 2012, L/K - Salangen 2-4:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Feb 2012

  30 gode minutter
  Men de 60 siste var såpass svake at det ble tap.

  MÅLSCORERE: Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell

   

  Til tross for en veldig god start på kampen, endte det til slutt med tap for L/K i lørdagens vinterseriekamp mot Salangen. L/K ledet 2-0 allerede etter ni minutter og det var lenge klasseforskjell på lagene. Det var i alle fall ikke mye som tydet på at salangsværingene skulle komme inn i kampen på 2-0.

  L/K stilte med et ungt lag fra start, blant annet med én 15-åring (Jørgen Jensen, som debuterte på høyreback) og én 16-åring (Oskar Kleveland Leiros) og ingen over 23 år bortsett fra veteran Ståle Johansen.

  Det var gått tre minutter da Ole Oscar Ross viste spisskvaliteter. SIF-keeperen tror han rekker en løs ball først inne i feltet, men har åpenbart ikke fått med seg at Ross er rimelig kjapp. L/Ks nummer 7 rekker ballen først, runder keeper og setter ballen i mål. 1-0.

  2-0 kommer seks minutter etterpå og er et resultat av pent L/K-spill. Venstreback Jan Robin Bjørn fører opp og slår en høy ball inn til spiss Morten Nilsen. Han stusser ballen bakover i feltet og treffer Ole Oscar Ross. Ross spiller ballen videre til Øyvind Garfjell, som vender opp og setter inn 2-0. Øyvind har enda mer offensiv og sentral rolle i 2012 enn han hadde som venstrekant i fjor. Han var mye involvert i det offensive i første omgang og linket pent opp med Ole Oscar Ross.

  L/K har god kontroll både foran og bak i denne perioden, men etter 22 minutter glipper det. Ett legg fra høyre blir møtt på bakerste og Roger Johansen setter ballen pent oppe i hjørnet på direkten. Svakt press på ballfører og ingen som følger Johansen inn i feltet, men likevel en bra prestasjon.

  2-2 kommer etter 32 minutter. Et langt frispark slås opp i feltet. Jørgen Vik går ut, men kommer til kort i duellen med en SIF-spiller. Fra vårt ståsted luktet det angrep på keeper i den duellen, men det ville ikke dommer Ragnar Dahl ha noe av. Ballen havner i beina på en annen SIF-spiller og han får en enkel jobb med å sette ballen i mål.

  2-2 til pause. I pausen gjør L/K-trenerne en rekke grep, uten at laget burde svekkes for mye av den grunn. Mats-Haakon Karlsen og Jonas Samuelsen kommer inn i forsvaret, mens blant andre Morten Nilsen og Jørgen Vik takker av.

  Utover i omgangen er det imidlertid lite som stemmer for L/K. To baklengsmål til tyder på at ikke alt stemte bakover, men det var først og fremst offensivt det sviktet i andre omgang. Løpene kom sjeldnere og sjeldnere, samhandlingen ble dårligere og etter hvert ble det mye énmannsprestasjoner som rant ut i sanden. Sykdom, tunge bein og litt prøving og feiling med mannskapet hadde nok sitt å si for at man ikke sto distansen i andre omgang, men L/K kan bedre enn dette uansett.

  Det hører med til historien at 95-modell Kristoffer Granås, som sto andre omgang i mål, også reddet et SIF-straffespark på mesterlig vis. Så resultatet kunne vært enda verre sett med L/K-øyne.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Jan Robin Bjørn, Marius Dreyer, Tomas Einebakken Nilsen, Jørgen Jensen; Oskar Leiros, Ståle Johansen; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Joakim Einebakken Nilsen; Morten Nilsen

  Innbyttere: Jonas Samuelsen, Mats-Haakon Karlsen, Christer Steinvik, Henning Skogvang, Kristoffer Granås.

  Gule kort: Ståle Johansen og Joakim Einebakken Nilsen

  * A-lagsdebut for både 96-modell Jørgen Jensen og 95-modellen Henning Skogvang. Jensen sågar fra start på høyrebacken. Tøff overgang fra B-lags og guttefotball, men begge klarte seg bra mot bra motstand.

  * Kvaløya-spilleren Marius Dreyer spilte sin andre L/K-kamp på midtstopperplass. Spennende og rolig stoppertype som forhåpentligvis snart er L/K-spiller offisielt. Han har skrevet kontrakt med L/K, men overgangen fra Kvaløya er ikke gjennomført ennå.

  * Steffen Dreyer og Magnus Henriksen var blant de som manglet til kampen i dag. Begge er imidlertid skadefrie og kommer til å melde seg på i kampen om en startplass utover.

  * Tarjei Hansen Gautestad satt på tribunen - nylig korsbåndsoperert. Det kommer derfor til å ta tid før midtbaneeleganten fra Tromsdalen kan bidra for L/K på banen.
  Kretstinget 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Feb 2012

  Hedersmannen Hansen
  L/K-leder Johnny Hansen fikk fotballkretsens hederstegn lørdag. Og det var flere L/K-menn som ble verdsatt i helgen.

  MED HEDERSTEGNET: Sverre Lennart Isaksen (TIL, til høyre) og Johnny Hansen (Lyngen/Karnes).
  Foto: Jo Are Vik

  Lyngen/Karnes ILs leder Johnny Hansen ble satt stor pris på under kretstinget i Tromsø i helgen. Lørdag fikk nemlig Hansen (58) Troms fotballkrets' hederstegn for "administrativ innsats og tjenester".

  Hansen er født og oppvokst i gamle Karnes IL - tungt arvelig belastet med fotballinteressen på alle kanter av familien. Han har gjennom sin karriere som spiller og senere i diverse administrative lederverv vært en av de mest sentrale skikkelsene i Karnes og Lyngen/Karnes i mer enn én mannsalder.

  Hansen er inne i sitt femte år som leder i Lyngen/Karnes idrettslag - i seg selv en prestasjon som fortjener en rose eller ti. Det er gledelig at kretsen vet å verdsette en mann som fortsatt er høyst aktiv og entusiastisk, og som legger ned mange hundre timer i året til beste for barn og unge i Lyngen. Han har vært en drivende kraft bak mange viktige prosjekter i L/K - sist rundt etableringen av kunstgressbanen på Geitnes.

  Det er også flott Johnny får sin hederspris av en annen grunn. I sine foreløpig drøyt fire år som leder i L/K har Johnny alltid selv vært særs påpasselig og flink med å rose og verdsette de mange som gjør en jobb rundt ham i idrettslaget - både verbalt og også i form av mer håndfaste ting.

  Lyngen/Karnes IL gratulerer Johnny Hansen med hederstegnet og tror og håper at han fortsatt har mye å gi for klubben i sitt hjerte!

  Også pris til Karlsen

  Men det var ikke bare Johnny Hansen som ble heder og ære til del på kretstinget i helgen. Også L/K-mannen Sigmund Wibe-Karlsen (68) fikk pris fra kretsen - nærmere bestemt Fair Play-prisen.

  Den tromsøbosatte ørnesværingen har bestandig stått for de gode verdiene i fotballen og har med jevne mellomrom bidratt med sin iver, sitt gode humør og ikke minst treningstips i L/K-miljøet - såvel som i andre sammenhenger innad fotballkretsen. Og Sigmund Wibe-Karlsen er fortsatt aktiv. Han satt i kretsens bredde- og utviklingskomite i 2011 og også i kretsens integreringsutvalg.

  At han er et oppkomme av gode historier fra hans karriere som spiller og sitt senere virke i fotballen, flere av dem helt sanne også..., er heller ikke et faktum man kommer utenom.

  "En meget verdig vinner og han har fått tildelt prisen til stående applaus fra tingdelegatene", skriver Troms Fotballkrets på sine Facebook-sider.

  Vi stiller oss i rekken av applauderere og gratulerer den spreke og gjennomtrente Sigmund med en svært velfortjent pris!

  Ellers fra kretstinget er det verdt å nevne at L/Ks Rune Larsen fortsetter i styret til Troms Fotballkrets. Han får en ny styreleder å forholde seg til etter at Klara Stensvåg har gått av og den tidligere toppdommeren Øyvind Alapnes (Finnsnes) har tatt over. 
  Vinterserien 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Feb 2012

  Nilsen med mot Salangen
  Morten Nilsen er i sekstenmannstroppen til L/K i dag.

  I dag klokken 18.00 møter L/K Salangen i Vinterserien i Skarphallen. Det blir L/Ks andre vinterseriekamp i år etter at divisjonskollega Skarp ble slått med 3-2 i januar.

  Manager Bernt Olav Johansen og trenerne Roger Lange og Dan-Håvard Johnsen har tatt ut følgende 16 til kampen i Skarphallen i ettermiddag, inkludert nylig ankommede Morten Nilsen:

  Jørgen Vik, Kristoffer Granås, Joakim Einebakken Nilsen, Tomas Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn, Ståle Johansen, Ole Oscar Ross, Jørgen Jensen, Øyvind Garfjell, Mats-Haakon Karlsen, Oskar Kleveland Leiros, Morten Nilsen, Henning Skogvang, Marius Dreyer, Christer Steinvik og Jonas Samuelsen.

  Marius Dreyer har signert kontrakt med L/K etter overgangen fra Kvaløya. Alle formaliteter er dog ikke klare i forhold til overgangen, men Kvaløya har godkjent at L/K bruker ham i Vinterserien. Dreyer er en spillende stoppertype som også spilte årets første vinterseriekamp for L/K.

  At Morten Nilsen er klar for spill nå gleder manager Johansen.

  - Vi er veldig fornøyd med at Morten er tilbake. Han er en garantist for mål og han bidrar også til at vi får hardere konkurranse om plassene og økt kvalitet på treningene.

  Johansen er ikke i tvil om at Mortens motivasjonen er på topp til tross for at Nilsen tar steget ned to divisjoner.

  - Han ønsker å spille på et topplag i tredjedivisjon og være med på å rykke opp med L/K etter våre to andreplasser. Det er også viktig for ham å komme ned og "hente fart" og finne form og selvtillit til å ta steget oppover i divisjonene, sier Johansen om skjervøy- og loppagutten.

  Alle L/K-ere som er i Tromsø oppfordres til å møte på kamp klokken 18.00!

   

   
  L/K i 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Feb 2012

  Henriksen signerte for L/K
  Skjervøyværingen blir i klubben ut 2013 - minst!

  Skjervøyværingen Magnus Henriksen (23) har signert kontrakt med L/K ut 2013-sesongen.

  Kraftpluggen fra øya kom til L/K foran 2011-sesongen og utmerket seg tidlig med å score i to cuprunder på våren. Senere på høsten ble Magnus brukt mest som midtstopper og han er nok aktuell både her og på spissplass også i 2012.

  Magnus har i tillegg til Skjervøy spilt for BOIF i tredjedivisjon. Nå er imidlertid målet å krige L/K opp i andredivisjonen.

   
  L/K aldersbestemt:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Feb 2012

  Nå starter fotballtreningene
  Her finner du treningstidene for de yngste årsklassene i Lyngenhallen.

  Det er rundt tre måneder til sesongstart for de aldersbestemte lagene i L/K og det er slett ikke dumt å starte den offisielle treningen nå.

  De nye treningstidene for Lyngenhallen er nå klare. Februar-oversikten finner du her!

  Flere lag har begynt treningen allerede, som man kan se av kalenderen, og den uka er også de minste L/K-spillerne, miniputtene 6-8 år, i gang med treningene. De yngste trener først på kvelden og så kommer de eldre etter hvert.

  Da ønsker vi alle en god treningsvinter i Lyngenhallen!
  L/K 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Feb 2012

  Velkommen tilbake, Nilsen!
  L/K blir nok å score litt mål i 2012 også...

  Før helga ble det nemlig klart at Morten Nilsen (23) vender tilbake til L/K etter ett og et halvt år i TUIL. Morten terminerte sin proffkontrakt med TUIL tidlig denne uka og er nå klar for spill i Lyngen/Karnes igjen - hans fjerde periode i klubben.

  Morten gikk som kjent til TUIL etter en fantastisk vårsesong for L/K i 3. divisjon i 2010. Han skrev under proffkontrakt med TUIL, som da var i første divisjon. Morten var tilbake på lån i L/K høsten 2011 og nådde blant annet å sette klubbrekord med sine syv mål i avslutningskampen mot Nordkjosbotn. Etter sesongen vendte han naturlig nok tilbake til TUIL, men nå er Loppa- og Skjervøy-gutten atter klar for å score mål på Polleidet, Geitnes og alle de andre arenaene i 3. divisjon avdeling 12.

  Morten blir L/Ks første signering for 2012-sesongen og hans gjeninntreden i rødt og blått er selvsagt en massiv vitamininnsprøyting foran en sesong der seriegull er eneste mål.

  Vi kommer tilbake med et ordentlig intervju av Morten Nilsen på L/K-nett senere!

  L/K har mistet Andreas Løvland til Alta, men ellers er stallen fra 2011-sesongen noenlunde intakt. Roger Lange og Bernt Olav Johansen har signalisert at det kan være aktuelt med flere signeringer - først og fremst i form av Kvaløya-spilleren Marius Dreyer og BULs Lasse Biti og Matti Eira.  

   
  Vinterserien 2012: L/K - Skarp 3-2:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jan 2012

  Ross viser spisskompetanse
  Ole Oscar Ross scoret alle tre målene mot Skarp i ettermiddag.

  L/K rodde i land årets første seier i Skarphallen i ettermiddag. 3-2 ble det til slutt mot den nye divisjonskollegaen Skarp.

  Ole Oscar Ross satte inn alle L/Ks tre mål og L/K ledet 3-0 til et stykke ut i andre omgang. Skarp reduserte to ganger, men L/K holdt hodet kaldt og vant til slutt fortjent. L/K stilte med tre lånespillere som kan være aktuelle for en overgang: Lasse Biti og Matti Eira fra BUL og Marius Dreyer fra Kvaløysletta, men ellers var det L/K-gutter over hele linja.

  Ross satte inn 1-0 etter seks minutter og la på til 2-0 etter rundt kvarteret. 2-0 kom etter et flott forarbeid av nevnte Eira og Biti og Ross fikk æren av å sette ballen i målet.

  2-0 til pause etter en veldig solid omgang. Rett etter hvilen fullfører Ross sitt hat-trick - med hodet.
  L/K dabber litt av og Skarp scoret så to mål - ett på et mislykket tilbakespill og det siste på et langskudd der Jørgen Vik sto litt feilplassert.

  - Før 3-1 hadde Skarp lite å by på. Da hadde vi grei kontroll. Etter målet ble det litt mer hektisk, men vi tar det hjem, sier L/K-trener Roger Lange.

  Han skryter av L/K-laget etter årets første kamp.

  - Det vi presterte i dag var tidvis like bra som det vi gjorde i seriesesongen i fjor. Og da var vi jo rimelig gode til tider. Og til å være første vinterseriekamp så var dette veldig bra, sier Lange.

  Han mener alle L/K-spillerne gjorde et godt inntrykk. Og også de innlånte spillerne får ros etter kampen.

  - Marius Dreyer spiller hele kampen som midtstopper og var solid. Biti spilte hengespiss og var vel tredje sist på alle målene, mens Eira hadde et par målgivende, sier Lange.

  Oskar Kleveland Leiros (16) var uheldig på Skarps redusering, men får likevel mye skryt i trenerboka til Lange etter å ha spilt defensiv midtbane sammen med Ståle Johansen.

  - Leiros har virkelig tatt steg i år og hadde en god kamp på midtbanen. Men det var som sagt mange som var gode i dag, sier Roger Lange.

  L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Tomas Einebakken Nilsen, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell; Ståle Johansen, Oskar Kleveland Leiros; Christer Steinvik, Lasse Biti, Matti Eira; Ole Oscar Ross.

  Innbyttere: Steffen Dreyer, Magnus Henriksen, Stig-Roar Hansen Rognli, Jonas Samuelsen, Jan Robin Bjørn
  Futsal:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jan 2012

  Sjarmiser spiller om opprykk
  L/K-spillere sentral når Sjarmtrollan skal spille kvalik til eliteserien i futsal.

  Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Steffen Dreyer og Jørgen Vik.

  Futsal-stjernene fra Lyngen/Karnes er nå klare for playoff til Eliteserien i futsal etter at de i helga vant seriemesterskapet 1. divisjon futsal avdeling Nord-Norge sesongen 2011/2012.

  Andreas Løvland, Steffen Dreyer og Jørgen Vik, har sammen for tiden skadede Tarjei Hansen Gautestad, bidratt til å ta tromsøklubben til seriemesterskap. Og både Andreas og Jørgen er foreslått til Årets futsalspiller.

  Playoff går av stabelen 23. - 25. mars i Ekeberghallen i Oslo.

  Samtlige, med unntak av Tarjei, var fredag kveld på L/Ks første samling for året - i Lyngenhallen - selv om Andreas Løvland fortsatt er høyaktuell for Alta.

  I alt 25 spillere var på plass - i tillegg til at spillere som nevnte Gautestad, Jens Georg Løvland, Ole Remi Hausner, Christer Steinvik og Magnus Henriksen manglet. Det lover godt for sesongen. Også en sannsynlig nyervervelse var med på samlingen, men mer om det senere... Flere purunge spillere var med på samlingen - blant annet 96-modellene Jørgen Jensen og Johan Valø.

  Etter samlingen fikk spillerne servert kveldsmat, samt litt info om sesongen 2012 av manager Bernt Olav Johansen. Og så hamret trener Roger Lange inn budskapet for sesongen 2012 - seriemesterskap i 3. divisjon.
  L/K i 2012:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Jan 2012

  Årets spiller fortsetter i L/K
  Bedre nyhet kan knapt L/K-tilhengerne få.

   

  Ole Oscar Ross har til tross for interesse fra en rekke klubber etter fjorårets sesong valgt å bli i moderklubben også i 2012.

  Ross (21), som ble L/Ks toppscorer med 18 seriemål, har vært aktuell for blant andre TUIL og førstedivisjonsspill, men nå blir han å herje med motstanderne i 3. divisjon ett år til.

  Manager Bernt Olav Johansen er veldig fornøyd med at Ross tar ett år til i klubben.

  - Ross er en av de viktigste spillerne våre og det var viktig å få han med ett år til, sier Johansen til L/K-nett.

  Ole Oscar Ross har skrevet en ny ettårskontrakt med L/K. Manager Johansen legger til at det ikke alltid er lett å vite verken for spilleren eller klubben når tidspunktet er rett for en eventuell overgang til høyere divisjoner.

  - Det er vanskelig å vite når det er rett å beholde spillere og når det er rett å la dem gå - spesielt med tanke på spillerens utvikling. Men jeg er trygg på at det treningsopplegget vi har nå er såpass bra at hvis Ole følger det så vil han utvikle seg videre, sier Johansen.

  Det var ikke mange, hvis noen i det hele tatt, som var bedre enn Ross i 3. divisjon avdeling 12 i fjor. Men Johansen ser likevel forbedringspotensiale i gutten.

  - Han ble toppscorer i fjor for oss, men blir han litt mer ego så kan han score mange flere mål. Samtidig ønsker vi fortsatt å se mange assist fra Ole også.

  Han mener Ross vil få en enda mer sentral rolle i L/K enn tilfellet var i fjor.

  - Han får først og fremst ansvaret for sin egen utvikling. Det er det primære og det vil også gagne laget. Men så får han også ansvar for laget som helhet og for de som er yngre, sier Bernt Olav Johansen.

  Ellers i overgangssirkuset så er det fortsatt uavklart hva som skjer med venstreback Øyvind Garfjell (21), selv om enkelte medier har sitert Johansen på at Øyvind definitivt blir.

  - Jeg understreker at det fortsatt er uavklart, selv om Nordlys valgte å sitere meg på noe annet. Men det kan se ut som Øyvind blir i L/K. Alta og TUIL er ikke lenger aktuelle, sier Johansen.

  Andreas Løvland kan imidlertid være tapt for L/K i 2012. Han kan havne i Alta på en amatørkontrakt.

  Hva nye spillere angår, så har slett ikke L/K ligget på latsiden her. Selv om manager Johansen ikke ønsker å nevne navn før ting er mer avklart, så er det flere solide signeringer som kan gå i orden den nærmeste tiden.
  Futsal:

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jan 2012

  Løvland er forskjellen
  Det mener i alle fall én av futsal-motstanderne hans.

  L/Ks Andreas Løvland spiller futsal i fotballpausen og det gjør han godt. Andreas spiller på Sjarmtrollan, sammen med blant andre Steffen Dreyer.

  Laget kjemper i toppen og en av spillerne på hovedutfordreren Lødingenpatriotan, FK Senja-stopperen Tobias Nygård Vibe, tror Sjarmtrollan drar seriemesterskapet i land.

  Til Harstad Tidende sier han at én av årsakene til det er nettopp Andreas Løvland:

  HT: - Hvilke spillere utgjør i praksis forskjellen på Lødingenpatriotan og Sjarmtrollan?
  TNV: - Jeg tror Sjarmtrollan tar seriemesterskapet fordi de har Andreas Løvland i sine rekker. Han har en helt syk grunnteknikk og passer perfekt som futsalspiller.

  Et flott skussmål for unge Løvland, som forøvrig er ønsket av Alta nå. Så vil det vise seg om L/K og Alta blir enige om en overgang for spilleren.

  (Foto: Jo Are Vik)
  L/K 2012

  Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jan 2012

  A-spillere i mørtna
  Disse to spreke L/K-spillerne sprang Mørketidsløpet i Tromsø i dag.

  Ole Remi Hausner (23) og Jørgen Vik (21) tok begge utfordringen med å springe Mørketidsløpet i Tromsø i dag. Uredde Hausner satset på intet mindre enn halvmaraton, mens Vik mente 10 kilometer fikk holde.

  Begge to gjorde en svært respektabel innsats. Hausner ble klokket inn til 1,38 på sine drøye 21 kilometer, etter å ha hatt en knallåpning med 21 minutter på de første fem kilometrene. Vik brukte 44.18 på sin mil og har åpenbart klart å holde formen til tross for at han ikke hadde like mye å gjøre i hver kamp i 3. divisjon i 2011.

  I en kort kommentar sier Hausner, som også sprang for Lyngen/Karnes, at han satser på å komme langt ned på 1.30-tallet på halvmaratonen i løpet av sommeren.

  Kanskje vil de to dra med seg flere av L/K-guttene og delta på L/Ks  tradisjonsrike Lyngenmila eller Lyngen halvmaraton til våren? Da var det sagt! Inntil da har de to A-lagsrekorden for de to nevnte distansene.

  Og ettersom Ole Remi var den eneste vi har funnet som representerte L/K i løpet, så gir han uttrykk for at det må kvalifisere til pokal. Vi får se på årsfesten 2012.

  (Foto: Jo Are Vik)