Thriller med negativ utgang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2008

L/K gikk ut av cupen på mest mulig dramatisk vis i kveld. Endelig versjon

Cupkampen mot Ishavsbyen gikk på en vinterlig og slett ikke helt trygg kunstgressbane på Storsteinnes og til slutt trakk Ishavsbyen det lengste strået. Da hadde lagene ikke klart å avgjøre verken i ordinær tid eller i ekstraomgangene.

På straffesparkene var det IFK som var kaldest. De satte fire straffer, mens det kun var Marius Lingrasmo hos L/K som klarte å score.

L/K tok ledelsen i kampen midtveis i første omgang, ved Tom-Jørgen Gangsø. L/K hadde til da vært det førende laget, må det være lov å si, men IFK hadde de største sjansene - hvis det går an da. Mot slutten av omgangen var IFK også fullt på høyde spillemessig, og pausen kom beleilig for L/K. Dessverre varte L/K-pausen litt ut i andre omgang også. Omgangens første frispark ble slått inn i L/K-feltet og Martin Skårstad møter ballen mutters alene på første stolpe og skaller ballen i mål.

Utover i omgangen er det Ishavsbyen som behersker forholdene best, selv om L/K har sine tilbud også. Spesielt Tom-Jørgen Gangsø, som på bakre stolpe svir en alle tiders mulighet til å bli tomålsscorer.

Syv minutter før slutt skjer det som kunne blitt avgjørende for kampen. Et svakt tilbakespill blir snappet opp av Ishavsbyen og keeper Wæraas rykker ut og feller IFK-spissen. Soleklar straffe og en prematur runde i dusjen for Kroken-gutten i L/K-målet. Spillende trener André Fagerborg er kjent som et keeperfantom, og tar villig over keeperhanskene til Wæraas. Straffen fra David Lundblad er han imidlertid ikke i nærheten av. Det er imidlertid stolpen, som blir L/Ks redning. 1-1 etter ordinær tid.

I ekstraomgangene klarer ikke Ishavsbyen å utnytte tallmessig overlegenhet mot et L/K-lag som ikke hadde mye å by på utenom forsvarskamp. Det klarte man til gjengjeld, og de gangene det ble farlig ryddet Fagerborg godt opp.

Straffesparkkonkurranse var nesten det beste L/K kunne håpe på til slutt. Men slitne L/K-bein og L/K-hoder klarte ikke å score fra 11-meteren. Normalt sikre eksekutører som Rune Lillevik og Steffen Dreyer bommer, og kun Marius Lingrasmo klarer å overliste IFK-keeperen. Dermed er det cup-exit for L/K på Moan kunstgress.

* L/K takker Storsteinnes, med Bjørn Dølvik Johansen i spissen, for en kjempejobb i forbindelse med cupkampen! En utmerket arena å ha i bakhånd også for lyngsværinger, selv om værgudene var relativt nådeløse denne gangen....

L/Ks lag: Michael Wæraas; Mats-Haakon Karlsen, Lasse Hausner, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø, Jens-Georg Løvland, Frode G. Larsen; Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Rudi Dreyer, Marius Lingrasmo

Gule kort L/K: Stian Amundsgård, Jens-Georg Løvland, Steffen Dreyer, Rune Lillevik

Rødt kort: Michael Wæraas

Dommer: Stig-Are Sørensen - holdt hodet (og utvilsomt også beina) kaldt i en vanskelig kamp.