Ron Meades i 100!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Des 2020

Den gamle Karnes-treneren fyller hundre år i dag.

36 år etter at Ron Meades hadde sin siste sesong i Karnes IL runder trenerkjempen 100 år.

Det er svært få forunt å nå den milepælen det er å bli 100 år. Og nesten ingen kan se tilbake på et så rikt fotball-liv som Ron Meades. 9. desember er det altså 100 år siden waliseren ble født, og han kan se tilbake på en eventyrlig, i ordets rette forstand, karriere som spiller og spesielt trener. Fotballen tok han til de fleste verdenshjørnene - og et av hjørnene var altså Geitnes stadion og Karnes IL.

At han havnet i Lyngen og Karnes var en liten tilfeldighet, men det skulle bli starten på en 40 år gammel kjærlighetsaffære med landsdelen generelt og Lyngen spesielt. Han ble hentet inn som trener i Karnes’ første sesong i landsdelsserien. Da hadde klubben vunnet TiTo-serien tre år på rad, men mislyktes i kvalikspillet både i 1978 og 1979. 

Men i 1980 satt opprykket og Meades tok to strake sesonger som Karnes-trener, så ett år i Kautokeino før han tok over treneransvaret for Karnes igjen i 1984. Da han ga seg etter 84-sesongen antydet den allerede da svært rutinerte treneren på 66 år at han kanskje skulle gi seg som trener. Men et drøyt år senere var han tilbake i regionen - denne gangen som Nordreisa-trener.

Bladet Tromsøs oppslag da Meades skrev kontrakt med Karnes IL og Tor Inge Holm i november 1980.

Meades inntreden i Karnes IL i 1981 sammenfalt med de beste årene til en av de absolutt beste generasjonene med fotballspillere som regionen har fostret. Meades ledet laget i to av de tre sesongene klubben fikk i landsdelsserien. Han har selv i intervjuer etterpå trukket fram seier i Lombia Cup i Kiruna i 1982 som et av høydepunktene. Karnes første bortekamp mot erkerivalen Lyngen IL på Polleidet i landsdelsserien husker Meades også godt. Den kampen endte med 1-0-seier til de blå og svarte. I et større intervju med Framtid i Nord i 2006 forklarte han hvordan han kom i gang med treningene senvinteren 1981.

- I januar la jeg planene for treningene. 1. mars kom jeg til Lyngen. Jeg husker at det gikk veldig bra. Guttene var ivrige og veldig interesserte i å trene. Noe av opplegget var nytt for spillerne. Kondisjonstreningene var lagt opp på en måte de ikke hadde forsøkt tidligere.

Han medga at han i sine velmaktsdager kunne være hissig på sidelinjen.

- Ja, jeg skrek ofte til dommerne. Jeg hadde både høyere utdanning og lengre erfaring enn dem, og jeg ble nesten sendt fra benken i hver eneste kamp. I engelsk fotball liker vi gjerne engasjerte trener.


Et av de vellykkede stuntene til Karnes og Ron Meades var å hente Liverpool-stjernene David Johnson, Phil Neal og Ray Clemence til Geitnes (Faksimile Bladet Tromsø)

 

Den tiden han var i Karnes knyttet han vennskapsbånd til fotballmiljøet i klubben, bånd som består den dag i dag. Senest for et par dager siden snakket Johnny Hansen, daværende fotball-leder i Karnes IL og nåværende leder i L/K, med Ron på telefon. 

Og helt inntil nylig har Ron Meades besøkt Norge jevnlig - og gjerne i forbindelse med 17. mai. På hovedbildet øverst ser vi han iført L/K-skjerf sammen med ungdommen Tor Inge Holm, som selv jubilerte med 75 år nylig, og Ron Meades har bestandig vært påpasselig med å få med seg fotballkamper når han er i Lyngen på besøk.

Ron Meades på fotballkamp på Geitnes i 2013 - sammen med Johnny Hansen.

Vi har ikke kjennskap til at noen tidligere trener i Lyngen, Karnes eller L/Ks historie har nådd 100 år. L/K er stolt over å være en liten del av en imponerende fotball-CV og gratulerer Ron så mye med den store dagen!

Årsmøte i L/K UTSATT

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Okt 2020

På grunn av den rådende situasjonen med covid-19, er årsmøtet fredag utsatt. Vi må komme tilbake til nytt tidspunkt for møtet.

Styret i L/K

Odin og William tar steget til Glimt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jul 2020


L/Ks stortalent Odin Sørensen (15) og broren William (18) blir Bodø/Glimt-spillere. 

20 år etter at Trond Olsen ble signert av Bodø/Glimt, følger brødreduoen fra Kvalvik etter. Yngstemann Odin går direkte fra L/K, mens William har vært de siste sesongene i TUIL. 

Kamparenaen er riktignok ikke Eliteserien og førsteelleveren på for tiden Norges beste lag.
For Odin sin del er det snakk om å utvikle seg videre på G15- og G16-lagene til Glimt, mens den tre år eldre broren ifølge pappa Uno Nesvik skal følge andrelaget til Glimt, som spiller i 3. divisjon. Både Odin og William har fått vise seg fram i Glimt-drakt ved flere anledninger, så klubben er kjent med hva de får å jobbe med.

- Bodø/Glimt har fulgt guttene lenge og har sett dem i aksjon flere ganger. Så var det litt overraskende at det skjedde nå, men Glimt har bestemt seg for å gå for det, sier Nesvik. 

Nesvik skryter av opplegget til Glimt og føler seg trygg på at sønnene vil bli godt ivaretatt.

- De har et fantastisk miljø der nede, med blant andre Stig Johansen og Cato Hansen rundt ungguttene. Det ligger i klubbens kultur å få fram talenter. William og Odin kan nå starte oppkjøringen for sesongen sammen med guttene og da er det bare å tørre og by på seg selv. Så er det en fjær i hatten til Lyngen-fotballen også at vi leverer fotballspillere oppover i systemet. Det faller naturlig for en klubb som L/K å produsere gode fotballspillere, sier Nesvik som selv har fulgt guttene tett på aldersbestemte lag i L/K opp gjennom årene.

Sin unge alder til tross, så har Odin rukket å både debutere og score for L/K. Men pga. koronasituasjonen, har han ennå ikke fått debutert i serien for moderklubben. Også William debuterte tidlig for L/K før han fortsatte karrieren sin i TUILs utviklingsavdeling.

Nå er det imidlertid gult og svart for alle pengene - i alle fall for et år framover. L/K gratulerer William og Odin med sjansen de har fått, og ønsker Lyngen-guttene all mulig lykke i Bodø. Med talent kommer man et godt stykke, og har man i tillegg gode holdninger og den riktige treningsiveren, kan man nå langt. I så måte står begge guttene godt rustet til det som følger nå. 

- At Odin og William får sjansen nå, viser bare for at det går an for spillere fra Nord-Troms å ta steg. det er bare å stå på, sier Uno Nesvik.
Fem bortekamper - fem hjemmekamper

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jun 2020

Troms fotballkrets har terminlisten for 4. divisjon klar etter koronapausen.

Kretsen legger opp til en enkel serie for L/K og de ti andre lagene i 4. divisjon, med seriestart 3. august for L/Ks del.

I og med at Finnsnes 2 har trukket laget, så går det opp med fem hjemmekamper og fem bortekamper. L/K seriestarter hjemme mot TUIL 2 3. august og avslutter etter planen med tre bortekamper. Siste serierunde er 10. oktober. 

Hele terminlisten ser du her!

Det blir også opprykk og nedrykk som normalt, så her er det ikke anbefalt med en treg start på sesongen.

- Eventuelle endringer rundt koronasituasjonen i Norge kan fortsatt påvirke oppstart, men vi satser på at oppstart kan gjennomføres i august, skriver fotballkretsen i sin info til klubbene.

Serievinner spiller kvalifisering om opprykk til 3. divisjon mot de øvrige nordnorske avdelingsvinnerne.
Takk for kampen, Tor-Arne

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2020

Tirsdag kom den triste beskjeden om at lyngsværingen Tor-Arne Solvang søndag gikk av banen for siste gang - 56 år ung. Med det er én av Lyngen- og Troms-fotballens virkelige solide stayere borte for godt - så altfor tidlig. 

Men han blir aldri glemt – verken i moderklubben Lenangsøyra, i Ringvassøy, Ulfstind, TUIL eller i Lyngstuva. Og i alle fall ikke i L/K, som fikk nyte godt av kvalitetene og egenskapene til Tor-Arne både som ung spiller i perioden 86-89, for øvrig sammen med storebror Rolf-Helge, som mer rutinert ringrev i perioden 98-99 og som assistenttrener for A-laget og ansvarlig for B-laget i 2007 og 2008. 

Til sammen fikk Tor-Arne 191 A-kamper for Lyngen og L/K, og vi kan garantere at Tor-Arne ga 100 prosent i samtlige 191. Enten han spilte midtbane, back, kant eller midstopper så var Tor-Arne en som slet og ofret seg for laget - gjerne med strømpene nede og uten leggskinner i den tiden da dommerne så gjennom fingrene med denslags. Aldri i opposisjon, bestandig blid og bestandig lojal til laget, trenerne og lagkameratene sine. Samtidig stilte han krav til både seg selv og sine medspillere. Innsatsen måtte ligge i bunn. Tor-Arne ga alt og det forventet han av andre også. Det samme gjaldt da han ble trener.

Til tross for at det var spillere som var både raskere, hadde bedre teknikk og som skjøt hardere, så kunne Tor-Arne varte opp med både tekniske lekkerbiskner og ikke minst et og annet kanonskudd – gjerne med utsiden av foten og med både over- og underskru. Men mest av alt var det taklingene, drivet på backen, timingen i hodespillet og ikke minst løpsstyrken som var Solvangs forcer. For til tross for at han ikke levde som en asket – han gikk sjelden først fra lagfestene, men til gjengjeld var han den første til å stå opp dagen etter - så var han et fysisk unikum. Gjennomtrent og seig som få – og det i langt fremskreden oldboysalder. Det sier litt at han ble hentet tilbake til L/K som 34 -åring, foran klubbens gjeninntreden i landsdelsserien. L/K visste hva man fikk med jernmannen fra Lenangsøyra på laget. Han var en mann man tok med seg i krigen. 

At Tor-Arne var en god fotballspiller understrekes ikke bare av hans seks sesonger i landsdelsserien med Lyngen og L/K og hans lange karriere på banen for ulike andre klubber. Tor-Arne spilte også på nest-høyeste nivå i Norge i 1991 – som en del av TUIL-stallen til en viss ung og fremadstormende trener Per-Mathias Høgmo. 

Og nettopp Høgmo trakk fram en annen side av Tor-Arne på en av kretsens fotballkvelder på Grand for noen få år siden. Solvang var selvsagt der. Han var sosial og omgjengelig som få - like komfortabel i prat med gamle lagkamerater som med fotballpresidenter og OL-vinnende trenere. Solvang var også glad i å fortelle historier, anekdoter og vitser. Høgmo gjenfortalte – fra talerstolen - én av vitsene han hadde hørt fra Tor-Arne, og selv om vi er forhindret fra å avsløre både tittelen på vitsen og innholdet i den, så kan vi love at det ble latter i salen.

Tor-Arne Solvang vil altså bli husket som en god fotballspiller og en dyktig trener på mange ulike nivåer i Troms-fotballen. «En grasrotas mann», som Jo Are Vik sa i et Nordlys-intervju etter Tor-Arnes bortgang.  Men mest av alt vil han bli husket som Fotball-Norges triveligste kar. En som aldri hadde et vondt ord om noen, og som ingen hadde noe vondt å si om.  

Vi i L/K kondolerer så mye til familien. Vi sørger med dere. Takk for kampen, Tor-Arne.
Gullstandard fra Jan-Robin og 7-2 mot Ringvassøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2020

Det var endel gode L/K-prestasjoner i 7-2-seieren over Ringvassøy, men kampen vil for alltid huskes for Jan-Robin Bjørns fantastiske volleymål. 

L/K vant overbevisende mot 5. divisjonslaget Ringvassøy i vinterserien søndag i Skarphallen. L/K ledet 4-1 til pause og vant til slutt altså 7-2 etter to scoringer hver av Jan-Robin Bjørn og Stakkevollan-prøvespiller Mathias Sørum og én hver av Håkon Norberg, Øyvind Garfjell og Kristian Bjørn Hansen.

Det var sistnevnte som satte inn L/Ks første mål - etter 11 minutter spill. Markus Karlsen Skogheim og Vebjørn Isaksen sto for forspillet ute på høyresiden, der Skogheim hæler ballen til Isaksen, som spiller igjennom Kristoffer Hansen Holst. Han går til dødlinja og slår ut i feltet til Kristian Bjørn Hansen, som klinker ballen i mål fra 8-10 meter. 

RIL kommer tilbake i kampen etter et dårlig tilbakespill som blir snappet opp og omsatt i mål, men L/K skulle snart ta føringen i matchen igjen - og denne gangen for godt. Først løper Mathias Sørum igjennom på en flott stikkball fra spillende trener Håkon Norberg etter 25 minutters spill og setter ballen sikkert i langhjørnet. Og 11 minutter senere er det duket for Nasim Shirzad-show på venstrekanten. Shirzad var virkelig i fyr og flamme denne kampen og hadde like før et vilt raid der han driblet fire-fem mann. Men neste forsøk endte i tellende resultat når venstrebacken tar seg forbi flere spillere på nytt og ender opp helt inne i straffefeltet. Der slår han ballen med utsiden av høyre til Mathias Sørum, som fra kort hold dunker ballen opp i nettaket. 

Jan-Robin Bjørns første scoring for dagen kom etter 41 minutter etter en flott assist av mannen han har spilt fotball med siden 90-tallet, nemlig Øyvind Garfjell. Garfjell slår en presis pasning på bakerste stolpe og der er Bjørn på plass og 4-1 til pause.

Det første RIL gjør i andre omgang er å plukke opp et nytt løst tilbakespill fra L/K-forsvaret og score sitt andre og siste mål i kampen. L/K og Øyvind Garfjell svarer umiddelbart og etter en times tid skal Garfjell få assist på et Jan-Robin Bjørn-mål til - selv om assisten kommer litt i bakgrunnen av selve målet. Jan-Robin møter en kort corner fra Garfjell, under press fra en RIL-forsvarer. Bjørn er først på ballen, vipper ballen over hodet på forsvareren og tar så ballen på hel volley med venstre og klinker den høyt opp i lengste hjørne. Et helt fantastisk mål som den målfarlige stopperen kan leve lenge på!

Målet kan du forøvrig se på framtidinord.no (ca. 3.35.20 ut i sendingen)

Spillende trener Håkon Norberg scorer også et flott volleymål etter 67 minutter etter at RIL-forsvaret kåler det til for seg selv. Og det ble kampens siste mål.

L/K slipper ikke RIL til allverden i andre omgang, men Kristoffer Granås må i aksjon noen ganger likevel. Redningen 10 minutter ut i andre omgang på et skudd fem-seks meter var av den høyst imponerende sorten - og klassisk Granås.

Etter en tung start på vinterserien har L/K nå tre seire på rad - med 17 scorede mål. Fortsatt endel rusk i maskineriet, men det kommer seg.

* Prøvespiller Mathias Sørum scoret to mål i denne kampen også - i likhet med forrige kamp. Dermed har den L/K-aktuelle spissen fire mål på to kamper i L/K-trøya. 

* Spillende trener Håkon Norberg har scoret i alle sine kamper for L/K. Mot RIL spilte han midtstopper i større deler av kampen, men satte likevel sitt femte mål på fire kamper.

* Markus Karlsen Skogheim spilte sin 110. kamp for L/K søndag.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Håkon Norberg, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Øyvind Garfjell, Mathias Sørum

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Håkon Norberg, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Øyvind Garfjell, Mathias Sørum

Innbyttere: Isak Kristiansen, Tordar Eidet Karlsen, Aleksander Larsen

Gult kort L/K: Markus Karlsen Skogheim
Bronse i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mar 2020

L/K ledet semifinalen mot Skjervøy, men måtte ta til takke med bronsefinale og seier der.

Det så lenge lyst ut for L/K i tidenes første Framtid i Nord-Cup i Lyngenhallen lørdag. Solide seire i gruppespillet mot Lyngstuva (3-0), Nordreisa 2 (4-1) og IKIL/MUIL (7-0) holdt selvsagt til gruppeseier. I semifinalen venter toeren i den andre gruppa, og det var litt overraskende Skjervøy. 3. divisjonslaget kom til Lyngenhallen med et ungt lag og uten mange av A-lagsspillerne, men likevel var det nok til å slå L/K i semifinalen.
L/K tok riktignok ledelsen etter et godt frispark av spillende trener Håkon Norberg, men SIK presset på for en utligning og fikk den etter at L/K først roter det til i forsvar og så ikke klarer å avklare.

Seiersmålet kom like etter på nok en forsvarsblunder og L/K måtte strekke våpen. Dermed blir det bronsefinale for L/K og igjen er det NIL 2 som er motstander. Den kampen vinner L/K 2-0 etter to mål av Markus Karlsen Skogheim. Skogheim ble for øvrig toppscorer for L/K i turneringen med seks mål. Kristian Bjørn Hansen puttet fem.

L/K 2 var i en tøffere gruppe i gruppespillet og fikk det som ventet tøft mot Nordreisa 1 og Skjervøy. Litt mer skuffende for det urutinerte L/K-laget var det at det ble tap mot også Storfjord/Skibotn, om enn litt ufortjent. Men som det heter i den gamle Lyngen-sangen: «Tap må tåles, men vi retter ryggen opp». Robin Wikbo Samuelsen scoret L/K 2s eneste mål.

Skjervøy vant tidenes første Framtid i Nord-Cup og vi gratulerer de blåhvite med seieren!

L/K 1: 

Kristoffer Granås, Jørgen Skog, Håkon Norberg, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Jan-Robin Bjørn, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Nasim Shirzad og Kristian Bjørn Hansen


L/K 2:

Mikal Biendl, Per Inge Stenhaug, Christian Karlsen, Yehya Alsuleman, Tordar Eidet Karlsen, Hans Roar Karlsen Øvergård, Aleksander Larsen, Aleksander Jensen, Jonas Rodahl Johansen, Robin Wikbo Samuelsen, Robert Kristiansen og Samer Alsuleman.
Bronse i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mar 2020

L/K og Kristian Bjørn Hansen ledet semifinalen mot Skjervøy, men måtte ta til takke med bronsefinale og seier der.

Det så lenge lyst ut for L/K i tidenes første Framtid i Nord-Cup i Lyngenhallen lørdag. Solide seire i gruppespillet mot Lyngstuva (3-0), Nordreisa 2 (4-1) og IKIL/MUIL (7-0) holdt selvsagt til gruppeseier. I semifinalen venter toeren i den andre gruppa, og det var litt overraskende Skjervøy. 3. divisjonslaget kom til Lyngenhallen med et ungt lag og uten mange av A-lagsspillerne, men likevel var det nok til å slå L/K i semifinalen.
L/K tok riktignok ledelsen etter et godt frispark av spillende trener Håkon Norberg, men SIK presset på for en utligning og fikk den etter at L/K først roter det til i forsvar og så ikke klarer å avklare.

Seiersmålet kom like etter på nok en forsvarsblunder og L/K måtte strekke våpen. Dermed blir det bronsefinale for L/K og igjen er det NIL 2 som er motstander. Den kampen vinner L/K 2-0 etter to mål av Markus Karlsen Skogheim. Skogheim ble for øvrig toppscorer for L/K i turneringen med seks mål. Kristian Bjørn Hansen puttet fem.
Stor turneringshelg i Lyngenhallen lørdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2020

L/K stiller med to lag i nyvinningen Framtid i Nord-cup i Lyngenhallen lørdag. Turneringen består av åtte seniorlag og blir en prestisjetung sak i og med at de fleste av Nord-Troms-lagene stiller til match.

L/K 1 består av etablerte A-lagsspillere, mens L/K 2 er de som banker på A-lagssdøra sin mulighet til å vise seg fram. Også Nordreisa stiller to lag i turneringen, mens Lyngstuva, Skjervøy, Storfjord/Skibotn og Indre Kåfjord stiller med ett lag hver.

Turneringen blir streamet live på framtidinord.no fra 10.50. 

Vi håper at lyngsværinger og andre væringer møter opp i godt antall i Lyngenhallen. L/K har blant annet ansvaret for kafeen, så det blir mulighet for å få både kaffe og kaker i hallen mens turneringen pågår.

Nedenfor ser du hvordan kampene går av stabelen. Etter siste gruppespillkamp blir det semifinaler, bronsefinale og finale. Sistnevnte blir klokken 16.30.

Det blir også Fair play-priser til en trener og en spiller, samt at det skal kårets beste spiller og toppscorer. 


11:00

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 2

 

Lyngen/Karnes

Lyngstuva

11:20

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 2

 

Indre Kåfjord

Nordreisa 2

11:40

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 1

 

Skjervøy

Storfjord

12:00

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 1

 

Nordreisa

Lyngen/Karnes 2

12:20

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 2

 

Lyngstuva

Indre Kåfjord

12:40

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 2

 

Lyngen/Karnes

Nordreisa 2

13:00

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 1

 

Storfjord

Lyngen/Karnes 2

13:20

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 1

 

Nordreisa

Skjervøy

13:40

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 2

 

Indre Kåfjord

Lyngen/Karnes

14:00

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 2

 

Nordreisa 2

Lyngstuva

14:20

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 1

 

Skjervøy

Lyngen/Karnes 2

14:40

Lyngenhallen

Herrer / Gruppe 1

 

Nordreisa

Storfjord

Vakre mål i kø da L/K slo Valhall

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2020

L/K lå under 2-0 tidlig, men kom sterkt tilbake - blant annet ved hjelp av noen ordentlig lekre mål fra blant andre Mathias Sørum (bildet). 

Nyopprykkede Valhall viste seg som det kanskje beste laget L/K har møtt hittil i år. Kanskje en rar ting å si etter et par store tap tidligere i vinterserien, men vi tror i alle fall ikke Valhall blir noen kasteball i 4. divisjon i 2020.

Det er det heldigvis ikke så mye som tyder på at L/K blir heller. Skjønt, etter 18 minutter, og to vel eksekverte mål fra VFK, så kunne man kanskje lure litt. Men L/K hadde andre planer denne lørdagskvelden enn å tape for et nyopprykket lag. Det ble mer fasong over forsvarsspillet og offensivt begynte guttan å finne tonen. Prøvespiller Mathias Sørum (Stakkevollan) hadde vist både hurtighet og duellstyrke gjennom hele omgangen, og spesielt etter 23 minutter, da han tok med ballen fra egen banehalvdel, holdt hele VFK-forsvaret unna og fikk skutt like utenfor mål. Men et lite kvarter senere var han enda hvassere. Han kriger til seg ballen inne i midtsirkelen og ballen havner hos dagens kaptein Einar Skogheim. Einar, som hadde en stor kamp på midten i dag, finner Sørum på løp. Han vinner en duell med en VFK-spiller, setter fart mot mål og sender avgårde et lekkert skudd oppe i nettaket. Sterkt av lånespissen, som er aktuell for en overgang til L/K.

Bare tre minutter senere var det duket for utligning og det var ikke mindre pent. Først er det allestedsnærværende Einar Skogheim som vinner kula inne på VFKs banehalvdel. Ballen havner hos Isak Kristiansen, som slår en presis pasning ut til Kristoffer Hansen Holst på høyrekanten. Han slår inn på direkten og ballen går over alt og alle og helt på bakerste stolpe. Der dukker Marco Mathisen opp og setter kontant i nettet. Balsfjordingene, med tre sesonger bak seg i rødt, er igjen aktuell for å spille for L/K. Lørdag spilte han én omgang, og han rakk å vise at han er på tur tilbake igjen etter skade. 

2-2 til pause, men andre omgang skulle altså bli enda mer målrik - og med enda flottere scoringer. Men først må lånekeeper Marius Sandnes fra Krokelvdalen i aksjon et par ganger. Spesielt den ene redningen fra et skudd fra den gamle TIL-spilleren Espen Minde var det høy klasse over. Så var det kaptein Einar Skogheim som tur.  Han har ikke fullt så mange mål i L/K-drakten som sin storebror Markus, men etter å ha vist fram pasningsfoten i en times tid, så presenter Einar skuddfoten. Opptakten er et glimrende raid av Kristoffer Hansen Holst på høyre etter pasning fra Markus Karlsen Skogheim. Holst slår inn i feltet mot Gard Grønvoll Sommerseth, og etter litt att og fram, havner ballen hos Skogheim på 16 meter. Han nøler ikke, og dundre ballen opp i krysset med venstre. 

Og bare tre minutter senere fyrer Isak Kristiansen fra 35 meter. Keeper gir en farlig retur og Mathias Sørum har luktet lunta og er påpasselig frempå og setter inn sitt andre for dagen. 

VFK var imidlertid langt fra ristet av. De reduserer til 3-4 etter 67 minutter, men L/K hadde mer å by på. Og denne gangen var det spillende trener Håkon Norberg som skulle presentere seg. Han spilte første omgang på midtstopperplass, men flyttet høyere i banen da Jan-Robin Bjørn kom inn som stopper. Og drøyt midtveis i omgangen plukker han opp en headet klarering fra VFK-forsvaret på nærmere 30 meter. Han tar en tilretteleggingstouch før han sender avgårde en ustoppelig suser som fyker opp i lengste kryss. Dagens mål, og det sier ikke lite! 

Valhall får en redusering til et kvarter før slutt og etter det var det sjanser til begge lag. L/K kan nok med rette si at de ble snytt for en straffe fem minutter før slutt. Da forfølger Mathias Sørum en lekker stikkball fra Einar Skogheim. Sørum rekker ballen først og får en touch før VFK-keeper en dundrer inn i spissen med full tyngde. Sørum får seg en skikkelig trøkk i brystet og sliter med pusten, men etter et par-tre minutter på bakken klarer tomålsscoreren å reise seg og gå av banen for egen maskin. Selv om det burde vært straffe, så skal dommer John Magnus Nergård ha ros for at han skjønte alvoret i situasjonen og stoppet spillet umiddelbart. Nergård dømte for øvrig svært godt i denne kampen, med en rolig og trygg framtoning og ingen unødvendig kortbruk. 

L/K dro i land seieren og har nå, etter en trå start på vinterserien, to seire på rad. Neste helg er det ikke kamp og skuddårshelga er det syverturnering i Lyngenhallen. Neste vinterseriekamp er 8. mars, mot Ringvassøy.

* L/K lånte Kroken-keeper Marius Sandnes i skadefraværet til Kristoffer Granås. 

* L/K stilte i tillegg uten Øyvind Garfjell, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen og Odin Sørensen til denne kampen. Jan-Robin Bjørn startet kampen på benken, men kom inn utover i andre omgang. 

* Marco Mathisen spilte sin 64 kamp for L/K lørdag og scoret sitt 18. mål. 

* Jørgen Skog spilte sin kamp nummer 50 for L/Ks A-lag.

* L/K fire første kamper i Grand Cup har inneholdt 35 mål. Det er nesten ni mål per kamp.

L/Ks lag: Marius Sandnes, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Håkon Norberg, Nasim Shirzad, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Åhgren Sørum, Marco Mathisen

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Jan-Robin Bjørn, Tordar Eidet Karlsen

Gult kort L/K: Vebjørn Isaksen
Brødrene bidro i årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2020


L/K så solide ut i store deler av søndagens kamp og da kom også årets første seier i vinterserien - med blant annet ett mål hver fra brødrene Skogheim.

5-2 var ikke et mål for lite for L/K mot det nyopprykkede 5. divisjonslaget TSI. Divisjonsforskjellen var heldigvis synlig i store deler av kampen, selv om TSI slett ikke ble offer for noen overkjøring. L/K tok ledelsen tidlig ved Markus Karlsen Skogheim, som spilte vegg med lillebror Einar Skogheim etter fem minutter og satte ballen iskaldt forbi TSI-keeperen på første stolpe. Brødrene Skogheim er på tur tilbake til moderklubben etter en sesong i Nordkjosbotn og begge viste i dag hvor viktige de to kan bli for L/K i 2020.

L/K spilte bra i første del av første omgang, med Håkon Norberg og Jørgen Skog i midtforsvaret og med småfikse kombinasjoner i angrepsspillet. Spesielt Øyvind Garfjell gjorde mye bra med ball i dag og det var da også han som var nest sist på 2-0-målet et drøyt kvarter ut i omgangen. L/K triller ball inne på TSIs banehalvdel før spillende trener Håkon Norberg tar affære og slår en millimeterpasning ut til Garfjell på venstrekanten. Han bruker farta og teknikken til å passere backen sin og slår inn foran mål. Der har indreløper Einar Skogheim kommet seg inn i feltet på beste Lampard-stil og headingen fra 19-åringen går via en TSI-forsvarer og keeper før den havner i nettmaskene. 

25 minutter ut i kampen får TSI sin redusering på et lekkert skudd fra 16-17 meter oppe i krysset bak L/Ks meget solide sisteskanse Kristoffer Granås. Og 2-1 sto seg også til pause. 

Øyvind Garfjell satte inn 3-1 kort tid etter hvilen etter assist av Håkon Norberg, som flyttet opp som spiss i andre omgang, og da var nok de fleste i Skarphallen sikre på at det ville bli grei skuring for L/K i andre omgang. Men i stedet klarer TSI å score etter corner og i en periode i andre omgang har ikke L/K full kontroll på situasjonen. Kanskje var det samlingene fredag og lørdag som begynte å gjøre seg gjeldende i form av slitne bein.

Men ti minutter før slutt setter Håkon Norberg spikeren i kista for TSIs håp om å komme tilbake i kampen. En presis crosser fra innbytter Gard Grønvoll Sommerseth finner treneren på lengste stolpe. Han styrer inn sitt tredje L/K-mål på to kamper på hel volley i nærmeste hjørne. 

Og furuflatingen Sommerseth skulle ikke nøye seg med "bare" en assist i dag. På overtid stiger han nemlig opp på en corner fra den 15 år og 218 dager gamle debutanten Aleksander Larsen og header inn 5-2. Pen scoring fra Sommerseth, som har to mål så langt i sesongen. Bare Håkon Norberg har flere. 2004-modellen Larsen kom inn i det 90. minuttet i kampen og rakk å notere seg for to store målsjanser fra sin posisjon på høyreving - i tillegg til målgivende corner på 5-2-målet. Ikke verst.

* Markus Karlsen Skogheim og Einar Skogheim er ikke formelt klare for L/K ennå, men vi satser på at overgangene går i orden snart. Markus hadde et aldri så lite jubileum for L/K. Han scoret sitt 40. A-lagsmål i dag i sin 108. kamp for moderklubben. Lillebror Einar noterte seg for sitt sjuende mål.

* Vebjørn Isaksen (20) spilte sin kamp nummer 100 for L/K i dag. Det markerte han med solid spill både defensivt og offensivt på høyrebacken i dag.

* L/K stilte med 15 lyngsværinger, samt Håkon Norberg fra Skånland i dagens kampstall. I tillegg manglet spillere som Jan-Robin Bjørn, Odin Sørensen og Kristoffer Hansen Holst av ulike årsaker.

* De to Aleksandrene Jensen og Larsen er begge født i 2004 og har spilt sammen på ulike aldersbestemt lag i L/K fra de var 6-7 år. I dag fikk de spille sammen på A-laget for første gang - om enn ikke mange minuttene. Det blir helt sikkert flere med tiden.

Neste kamp er mot Valhall kommende lørdag klokken 18.00.

Kampen ble streamet på itromso.no og framtidinord.no. Opptaket kan du se her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Håkon Norberg, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Tordar Eidet Karlsen, Aleksander Jensen, Aleksander Larsen

Dommer: Thore Thorbjørnsen

Ingen gule kort
Treneren scoret to i debuten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Feb 2020

L/K gikk på tap mot Storelva i årets andre vinterseriekamp, men ingen kan klage på debuten til spillende hovedtrener Håkon Norberg.

Det ble til slutt tap 3-7 for Storelva i lørdagens kamp i Skarphallen. Storelva ledet 1-4 til pause og tok en fortjent seier over L/K. Men L/K var midtveis i andre omgang oppe på 3-4 og i den perioden så det bra ut. Men svakt forsvarsspill slapp Storelva til med to kjappe mål, og da var det ingen vei tilbake for L/K.

L/K stilte på papiret litt sterkere tropp enn i første kamp mot Kvaløya for to helger siden. Markus Karlsen Skogheim var tilbake i L/K-trøya og Jan-Robin Bjørn og Håkon Norberg tok plass i forsvar. På benken fant vi blant annet Vebjørn Isaksen og ikke minst Øyvind Garfjell.

L/K kom under 0-2 tidlig, men reduserte midtveis i omgangen etter et frispark fra helt på sidelinjen av Håkon Norberg - hans første for klubben. Storelva får imidlertid to enkle mål mot slutten av omgangen og det står 1-4 til pause.

I andre omgang flyttet Norberg seg selv høyere opp i banen, samtidig som Øyvind Garfjell kommer inn og styrker oss offensivt. 12 minutter ut i omgangen slår Markus Karlsen Skogheim en flott gjennombruddspasning til Norberg, som løper igjennom og setter sitt andre for dagen.
På 3-4 er det Norberg som tar servitørrollen. Han spiller igjennom Odin Sørensen, som kommer i stor fart, dribler keeper og scorer sitt aller første seniormål for L/K i en alder av 14 år og 361 dager - med hele familien på tribunen. God stemning!

L/K jager videre for 4-4, men istedet får Storelva 3-5 og 3-6 i løpet av to kjappe minutter. Og på overtid kommer også 3-7.

Til tross for klart tap, må vi si at kampen var et steg fram for L/K sammenlignet med tapet for Kvaløya i årets første kamp. Det ser litt bedre ut på spillerfronten og hvis treningsarbeidet går bra framover, så kan det bare gå oppover.

* Odin Sørensens mål er det første scoret av en 14-åring på L/Ks A-lag. Rekorden hadde faktisk storebror William, som scoret i vinterserien i en alder av 15 år og 28 dager. Gratulerer til Odin!

L/Ks lag: Johan Valø, Håkon Norberg, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Tordar Eidet Karlsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Odin Sørensen, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Øyvind Garfjell, Nasim Shirzad, Aleksander Jensen

Gule kort: Jan-Robin Bjørn, Håkon Norberg, Øyvind Garfjell
Håkon tar over L/K-skuta

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jan 2020

L/K har trenerløsningen klar for 2020.

Håkon Norberg (27) blir spillende hovedtrener for Lyngen/Karnes i 2020-sesongen.

Norberg får med seg fjorårets L/K-trener Oskar Leiros som assistenttrener - med hovedansvar for Lyngen-gruppa. Hjelpetrenere blir Øyvind Garfjell og Stig-Roar Hansen Rognli. Samtlige ligger an til å også være spillere.

Skånlendingen Norberg spilte 2019-sesongen i Krokelvdalen, og har også spilt for Medkila og Burfjord i tillegg til moderklubben Skånland. Han har trenererfaring fra både Burfjord og Skånland, tross ung alder. Han sier at det klaffet godt med en trenerjobb i L/K nå.

- Hele pakka tiltalte meg. Det passet fint nå å ta en trenerjobb. Det er en god erfaring i ung alder, sier Norberg.

Norberg har samboer fra Lyngen og ser slett ikke mørkt på å oppholde seg mye i Lyngen.

- Det er klart at det har spilt inn i helhetsvurderingen. Jeg vil jo være endel i Lyngen i helgene og på sommeren, sier Norberg.

- Hva tror du om L/K i sesongen 2020?

- Det er litt tidlig ennå. Vi er midt i "Silly season" og spillere trener med absolutt alle klubber. Det er klubber som satser hardt, også i 4. divisjon, men L/K skal nok sparke godt fra seg. Jeg liker å vinne kamper og det skal vi gjøre i 2020, sier Norberg, som regner med at treneren Norberg kommer til å gi spilleren Norberg litt tillit.

- Ja, jeg satser på at jeg har noe å bidra med på banen også, sier 27-åringen, som har vært en profil i Troms-fotballen de siste sesongene.

L/K-leder Johnny Hansen er fornøyd med å endelig ha trenerløsningen på plass.

- Ja, det er vi. Vi får inn Håkon som har godt med erfaring og som har tilknytning til Lyngen. Han har erfaring som trener og er en fin fyr - og ikke minst en god spiller, sier Hansen, og fortsetter:

- Den totalløsningen som vi har på plass nå, gjør at vi også har med oss noen av våre rutinerte L/K-gutter. Det er også veldig viktig for oss. 

L/Ks neste kamp er lørdag klokken 18.00 mot Storelva.


Tøff start på vintersesongen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jan 2020


En bra omgang etterfulgt av tiårets dårligste i Skarphallen søndag.

Årets første kamp i Grand Cup kom litt tidlig på L/K - med en ung og litt tynn tropp som akkurat har kommet i gang mefellestreningene, og uten å være helt i mål med trenerkabalen. Sluttresultatet 7-2 til Kvaløya reflekterer det ganske greit. Det gjør også det faktum at L/K spilte en brukbar første omgang og hadde 2-2 til pause. L/K gikk sågar opp i ledelsen med en drømmescoring av Gard Grønvoll Sommerseth etter fem minutter. Skuddet fra nærmere 40 meter seilte inn i lengste kryss - et mål ikke mange vil klare å kopiere det neste tiåret i Skarphallen.

L/K spilte bra i denne perioden, men KSK tok etter hvert litt over og scoret to ganske kjappe mål midtveis i omgangen. Isak Kristiansen utlignet imidlertid seks minutter før pause med et plassert skudd fra 16-17 meter. 

Andre omgang ble en nedtur for det unge L/K-laget. Tildels grove forsvarsfeil mot et aggressivt KSK-lag gjorde at L/K kom skikkelig bakpå - både spillemessig og resultatmessig. Pasningene gikk litt i hytt og vær, og offensivt begynte også kreftene å ta slutt etter hvert. Med bare tre mann på benken, måtte folk som var byttet ut, resirkuleres inn på banen igjen. Det kan fungere helt fint, men vi får likevel satse på at L/K kan stille med flere innbyttere i kampene framover.

* To 2002-modeller på scoringslisten i dag på et L/K med eldstemann på 24 (Oskar Leiros) og resten fra 20 år og yngre.

* Nordkjosbotns lovende keeper Andreas B. Løvland stod kampen for oss i Kristoffer Granås’ fravær. Han gjorde en god figur til tross for syv baklengs.

* Odin Sørensen debuterte på A-laget 14 år og 348 dager gammel! Kvalvikingen spilte en bra kamp og viste seg fram med både fart og styrke offensivt. Også Yehya Alsuleman (16) debuterte på A-laget i dag.


L/Ks lag: Andreas B. Løvland, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Odin Sørensen 


Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Benjamin Johansen, Yehya Alsuleman