L/K - Norild 3-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2012

Opp på andreplass
L/K benyttet fredagen til å klatre opp på sølvplass i 3. divisjon.

Med 3-2 over Norild i ettermiddag, går L/K opp på 34 poeng og inntar dermed andreplassen på tabellen - ett poeng bak BUL og tre poeng foran Fløya. Vi har imidlertid en kamp til gode på begge våre rivaler, så får vi se hva helgen bringer av resultater.

L/K kom bakpå i kampen mot Norild på det nydelige gresset på Polleidet. 16 minutter var gått da Norild kommer i overtall på L/Ks høyreside. Ballen blir slått inn i feltet og stopper Marius Dreyer rekker akkurat ikke å få en fot på den. I steden sniker Andreas Johnsen seg inn og pirker ballen i mål via stolpen.

L/K hadde en bedagelig start på kampen, men begynte etter hvert å vise at man tross alt er et topplag. Kaptein Ole Oscar Ross kommer i gang på høyresiden og slår blant annet et farlig innlegg til Ståle Johansen som veteranen får hodet på. Ballen går imidlertid utenfor. Like etter tar Lasse Biti Næss ansvar og tar ballen med seg på skrå fra høyre mot venstre, spiller vegg med Ståle Johansen og får den tilbake i god posisjon inne i feltet. Skuddet med venstre blir imidlertid altfor løst og Norild-keeperen tar seg av ballen.

Kaptein Ross var slett ikke ferdig med å herje med venstrebacken sin. Og etter 25 minutter får L/K tellende resultat av Ross-raidene også. Innlegget fra 22-åringen finner Steffen Dreyer på bakerste. Toppscoreren vender bort sin forsvarer og banker ballen i mål med venstre. Én sjanse og ett mål for L/K-spissen så langt.

L/K har fin kontroll på kampen nå og kunne med litt medgjørlighet fra dommertrioen fått straffe da Ross spiller fri Stig-Roar Hansen Rognli inne i feltet. I duellen med en Norild-forsvarer faller venstrekanten og L/K-kravene om et straffespark virket slett ikke urimelige. Men dommer Vegar Ballovarre ville det annerledes.

Etter 35 minutter er det imidlertid vanskelig å nekte L/K ledelsen. Og det er Lasse Biti Næss som gjør alt selv. Han får ballen på venstresiden, setter fart rett inn i hjertet av Norild-forsvaret og passerer det som er av Norild-spillere. Han kommer alene med keeper og setter ballen rolig under ham og i mål. En uhyre sterk enkeltmannsprestasjon av karasjokgutten, som virkelig har blitt varm i L/K-trøya nå.

Jubelen fra et sparsomt Polleidet-publikum hadde såvidt lagt seg før det står 3-1. Og igjen er det Steffen Dreyer som fikser biffen for L/K. Han kobler seg på et langt frispark fra venstre fra André Fagerborg og hamrer ballen kontant opp i hjørnet fra 11-12 meter. Dreyers 159. mål for L/K og hans 17. seriemål for sesongen.

3-1 til pause etter at L/K hadde vært rimelig effektive. Det hadde i høyeste grad også bortelaget vært. I pausen byttes venstrekant Stig-Roar Hansen Rognli ut med unggutten Henning Skogvang. Han går ned på høyreback mens høyreback Bjørn går over til venstrebacken.

Starten av andre omgang skulle bli av den sjansefattige sorten. L/K virker ikke særlig interessert i å øke ledelsen og til tross for utmerket innsats virket ikke Norild kompetente til å redusere ledelsen heller. Men kun tilsynelatende. For etter 53 minutter er det nedsmelting i L/K-forsvaret. Norild løper igjennom fra sin høyreside og scorer i lengste hjørne bak en utspilt Kristoffer Granås i L/K-buret. Kun ett minutt senere har Ole Oscar Ross en svært så gyllen mulighet til å øke ledelsen. Øyvind Garfjell slår en stoppball inn i feltet som Ross er først på. Han kommer alene med Norild-keeper Zarko Darmanovic rykker ut og får avverget med en flott parade. Der burde imidlertid L/K-kapteinen satt sitt 70. A-lagsmål for L/K.

Etter en noenlunde fairspilt og grei førsteomgang hardner det til i andre. Norilds målscorer Andreas Johnsen får gult etter en stempling på Ståle Johansen og det kortet skulle få følger for Johnsen senere.
Først er det imidlertid Øyvind Garfjell som etter 72 minutter snurrer rundt med sin høyreback før han legger ut 45 grader til Lasse Biti Næss. Biti skyter i lengste men ballen sniker seg såvidt utenfor stolpen og finnmarkingen går glipp av muligheten til å bli tomålsscorer i dag.

Så ti-tolv minutter før slutt gnistrer det til på Polleidet. Ole Oscar Ross og en Norild-spiller havner i en duell og det oppstår litt knuffing. Ingenting dramatisk, men det baller på seg når flere spillere kommer til. Norild-spissen Andreas Johnsen, som altså har gult fra før av, velger å løpe ned for å involvere seg i tumultene og ender i klinsj med André Fagerborg. Det ender med at dommer Vegar Ballovarre gir gult kort til begge, hvilket betyr at Norild-spissen får rødt kort.

Med ti mann på banen gir imidlertid Norild lite fra seg. De skaper ingen direkte farligheter foran Kristoffer Granås, men det var lite mot slutten av kampen som var egnet til å roe L/K-nervene. Men det holdt inn og på slutten av kampen kom også Joakim Einebakken Nilsen inn for L/K etter å ha gått skadet siden fotballferien. Også Oskar Leiros er tilbake etter karantene og begge to, i tillegg til Vegard Emaus Nikolaisen, melder seg nå på til neste kamp - hjemme mot Nordreisa.

L/K - Norild 3-2 (3-1): Steffen Dreyer (2) og Lasse Biti Næss

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jan Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell; André Fagerborg, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss, Stig-Roar Hansen Rognli; Steffen Dreyer

Innbyttere: Henning Skogvang og Joakim Einebakken Nilsen

Dommer: Vegar Ballovarre - Skjervøy. Fin kontroll i første omgang men får det litt vanskeligere i andre.