3. divisjon, L/K - BUL 1-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Sep 2012

Ned på tredjeplass
Hjemmetapet for BUL får konsekvenser på tabellen.

Seriemestrene Bossekop kom til Polleidet ubeseiret og dro derfra like ubeseiret. En knepen 1-2 seier ble samtidig altaværingenes første poeng på Polleidet noensinne.

At L/K spilte 70 minutter med én mann mindre, men likevel var fullt på høyde med gjestene, sier litt om at BUL ikke imponerte i dag. Men de klarte det de kom for - nemlig å holde nullen i tapsprotokollen.

Det var midtstopper Joakim Einebakken Nilsen som måtte gå av banen midtveis i første omgang. Han valgte å holde tilbake en BUL-spiss på tur igjennom L/Ks midtforsvar og rødkortet var lite diskutabelt. At det i tillegg ble straffespark var ekstra ugunstig for L/K. BULs toppscorer Nicolai Skorpen Andersen var sikker fra straffemerket.

L/K har spilt med ti mann før og la seg ikke ned for å dø av den grunn. Ut omgangen var det vanskelig å spotte at L/K var én mann mindre. Guttene jobbet hardt og klarte også å skape sjanser. Blant annet var Steffen Dreyer mutters alene igjennom med BUL-keeperen, men skuddet sklir av foten og går utenfor. 0-1 til pause.

Også andre omgang var oppløftende for L/K. Øyvind Garfjell skal ha veldig mye av æren for at L/K klarte en utligning. Venstrekanten hadde gått ned på backen da Nilsen ble utvist, men da han snappet ballen inne 25 meter fra eget mål var han ikke tungbedd. Driblet og sprang seg fram til BUL-keeperen og skuddet fra skrått hold klarer ikke sistnevnte å holde. Returen havnet i svært feile føtter sett med BUL-øyne, nemlig Steffen Dreyers. Ligatoppscoreren får en enkel jobb med å sette ballen i nettet og samtidig gå opp i 31 seriemål i år.

Men det holdt ikke helt inn. BULs toppscorer Skorpen Andersen header inn 1-2 17-18 minutter før slutt etter et langt innkast og selv om L/K fort kunne ha utlignet på nytt, blant annet ved Ole Oscar Ross helt på slutten av kampen, så ble det årets andre hjemmetap på rad.

Etter kampen var det kakebord på Polleidet - med både L/K-ere og BUL-ere. Her kunne både L/K-leder Johnny Hansen og kretsstyrerepresentant (for anledningen) Rune Larsen få gratulert BUL ordentlig med seriemesterskapet.

Med tapet i dag og Fløyas 0-9 seier i Nordreisa, ligger L/K på tredjeplass foran siste kamp. Da skal vi bort til Salangen og møte et hjemmelag som kjemper desperat for å unngå nedrykk til 4. divisjon.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Henning Skogvang, Vegard Emaus Nikolaisen, Joakim Einebakken Nilsen, Jan-Robin Bjørn; Ståle Johansen, Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer, Lasse Biti Næss.

Innbyttere: Marius Øvergård og Stig-Roar Hansen Rognli

Dommer: Ragnar Dahl - god