Dramatisk på Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jun 2007

Morten Nilsen sikret ett poeng til L/K to minutter før slutt.

Det ble en dramatisk kamp på Skjervøy. SIK tok ledelsen mot slutten av 1.omgang, men Steffen Dreyer utlignet på et glimrende langskudd slik at stillingen ved pause var 1-1.

SIK tok på nytt ledelsen rett etter pausehvilen. Viktor A. Sørensen scoret så to mål på rappen og ga dermed L/K føringen. Men Skjervøy kom tilbake og åtte minutter før slutt tok de ledelsen 4-3. Tre minutter før slutt utlignet altså tidligere SIK-spiller Morten Nilsen. Rune Lillevik hadde en kjempesjanse på overtid, men satte ballen over med kneet.

Første omgang var en rimelig jevn affære på et vindstille (!) Skjervøy stadion. Rammen var den beste, med bra med folk og litt god gammeldags lokaloppgjørstemning. L/K hadde fin kontroll bakover men det hadde Skjervøy også. Det var med andre ord ingen sjanserik første omgang. Men mål skulle det bli. Skjervøy scoret først da Reidar Waage var først på returen etter at Jørgen Vik hadde reddet et skudd fra 20 meter. En god Steffen Dreyer, for anledningen spiss sammen med Rune Lillevik, aktet imidlertid ikke å gå til pause liggende under. Han satte inn et voldsomt press på SIK-stopperne og klarer å vinne ballen skrått like utenfor 16-meteren. Ballen spretter en gang før han klinker helt oppe i motsatt kryss. et helt vanvittig mål! Undertegnede har sett mange L/K-mål opp gjennom årene og dette er nok garantert på topp 5-listen...

I andre omgang blir det straks litt villere tilstander. Allerede etter tre minutter kommer SIK seg løs på L/Ks venstreside. Ballen blir slått inn til banens beste, Reidar Waage. Han får en touch på den før han blir tatt av Mats-Haakon Karlsen. Straffesparket var klart nok men ikke så veldig mye klarere enn det L/K burde hatt da Rune Kristiansen ble trykket ned i feltet i første omgang. Men uansett; Waage setter ballen selv i mål.

Det er nok ikke så mange lag som kommer tilbake mer enn én gang mot Skjervøy på bortebane. Men det gjorde L/K fredag. Viktor A. Sørensen har scoret mye mål på hodet, men i årets sesong har han som oftest holdt seg bak på banen når Lillevik og co ha kriget på cornere og frispark inne i motstanderens straffefelt. Mot Kvaløysletta var imidlertid Viktor oppe og scoret og på Skjervøy ble han fristet igjen. Et innoverskrudd frispark fra Øyvind Garfjell på L/Ks høyreside, havnet på hodet til Viktor og han måtte nesten bøye seg for å styre ballen elegant i hjørnet. Og da L/K tok ledelsen ved samme Viktor, denne gangen etter corner og et salig rot inne i feltet, så det veldig lyst ut for de røde.

Men om man skulle tro at dødballene var et godt våpen for L/K, så var SIKs Ronny Olsen oppe på et frispark og headet inn 3-3 på bakerste stolpe. Et av flere mål L/K absolutt burde ha mulighet til å avverge, men det samme vil nok SIK si om flere av L/Ks mål. Og da Reidar Waage og Michael Stangnes var på ferde og tok SIK i ledelsen få minutter før slutt var det lite som tydet på at L/K skulle klare poeng. Men med tre minutter igjen får L/K en ny corner. Ballen havner ikke naturlig inne i feltet og etter utrolig mye fram og tilbake triller ballen til slutt inn i hjørnet bak SIK-keeperen. L/K-nett kan ikke støtte seg til egne vurderinger når det gjelder å avgjøre hvem av L/K-spillerne som var sist på ballen. Men evighetsmaskinen, og skjervøyværingen, Morten Nilsen jublet klart mest etter målet og dermed er det veldig lett å forære ham målet. Forøvrig garantert første gang en skjervøyværing har scoret for L/K mot Skjervøy - attpåtil på Skjervøy...

Langt på overtid hadde Lille sin historiske mulighet til å lage 5-4 - noe som hadde vært typisk for storscoreren. Men ikke denne gangen.

Etter å ha kommet tilbake tre ganger mot TiTo-seriens beste hjemmelag, så er det naturlig for L/K å være glad for ett poeng. Det var et særdeles viktig poeng ettersom SIK nå ikke får stikke i fra i tabellteten før sommeren. Og til høsten skal de til Polleidet...

Skjervøy var ikke like fornøyde og det er forståelig på hjemmebane. Men hvis man ser kampen under ett i ettertid, så tror jeg nok også mange skjervøyværinger kan si at det var noenlunde greit med poengdeling. L/K spilte en god kamp, selv om det var ruskete bakover til tider. Løpsvilligheten og kamplysten matchet for en gang skyld Skjervøys gjennom store deler av kampen.

Lagoppstilling: Jørgen Vik; Tom J. Gangsø, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Rune Kristiansen, Morten Nilsen, Ken Stian Olsen, Øyvind Garfjell; Rune Lillevik, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Stian Amundsgård, Stian Kviteberg.

Gult kort L/K: Steffen Dreyer

Dommer: Stig-Are Sørensen, Ulfstind - god kontroll i en potensiell kruttønne av en kamp.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.