FK Fotball-Ligaen: Ishavsbyen - L/K 3-1

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Aug 2009

Bortemarerittet fortsetter

L/Ks håpløse bortestatistikk forverret seg ytterligere på krøllgresset i Tromsdalen i ettermiddag. Da ble Ishavsbyen for sterke for L/K-guttene, som leverte en urovekkende svak forestilling - selv til bortekamp å være.

Det begynte imidlertid veldig bra. Ole Oscar Ross spilte spiss i Steffen Dreyers skadefravær og snurret skikkelig rundt med Byen-forsvaret i forkant av 0-1 målet. Ross gjorde i kjent stil alt sjøl og klarte til slutt å sette ballen i mål. Da var det gått syv minutter og det meste så greit ut. Etter kvarteret er samme Ross igjennom på nytt, men denne gangen klarer IFK-forsvaret med nød og neppe å avverge.

Isteden skal IFK bli invitert inn i kampen. Rudi Dreyer, som ellers var én av ytterst få L/K-spillere som får godkjent i dag, er litt for røff i en duell med en IFK-angriper. Dommer Ragnar Dahl dømmer straffe og André Jenssen er meget stødig fra 11-meteren. 1-1.

Det så ut til å bli pauseresultatet, men rett før omgangens slutt får IFK frispark midt inne på L/Ks banehalvdel. Ballen blir slått bak i feltet og der får en IFK-spiller gå opp fullstendig upresset og heade ballen i motsatt hjørne.

I andre omgang prøver trenerne Hausner og Leonhardsen å legge litt om. Stopper Morten Nilsen blir flyttet opp på offensiv midtbane, mens Mats-Haakon Karlsen går ned på stopperplass. Men IFK har likevel grei kontroll og L/K skaper mindre og mindre ettersom kampen skrider fram. Selvtilliten og gutsen fra hjemmekampen mot Fløya er som blåst bort og de fleste forsøk ender opp et godt stykke fra målet til Ishavsbyen. Noen halvsjanser klarer de røde å produsere, men IFK virket hele tiden farligere i sine angrep. Ti minutter før slutt ble det da også 3-1 etter at IFK hadde rullet opp på sin høyreside og lagt inn i feltet. Der for IFK-spissen all verdens tid til å stokke beina og sette ballen i hjørnet.

Fortvilende kamp for L/K, som fortsatt står med fattige to poeng på bortebane i år. I dag var så godt som hele laget under pari og da vinner man ikke kamper.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Rudi Dreyer, Morten Nilsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Mats-Haakon Karlsen, Ole Remi Hausner, Andreas Løvland; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Andreas Holm.

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Jan Robin Bjørn, Aleksander Helberg

Gule kort: Morten Nilsen, Rudi Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli