Nedtur på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2022

L/K spilte veldig bra i kampens første 40 minutter. Det holdt ikke mot Ishavsbyen fredag kveld.

For til tross for en solid gjennomført 9/10-del av første omgang gikk L/K likevel i garderoben uten mål og med tre baklengs i sekken. Laget spilte med stor intensitet og selvtillit og skapte bra med sjanser helt til det første baklengsmålet kom. Etter det kom det ytterligere to mål - begge på headinger etter dødball. Dermed måtte L/K-guttene gå til pause liggende under med 0-3. Det var veldig flatterende for bortelaget, men samtidig er det lov å være effektiv. Og L/Ks jobbing på defensiv dødball var altfor dårlig da IFK satte 0-2 og 0-3.

Og om noen likevel hadde trua på en opphenting i andre omgang, så ble de skuffet. Tvert imot måtte L/K gå målløse av banen etter 90 minutter - for første gang i år. Og det til tross for at Mathias Sørum fikk Steffen Dreyer som spisspartner i andre omgang. I stedet ble det som hadde vært en svært ufortjent stilling til pause et ganske fortjent sluttresultat til slutt.

Det skjedde for øvrig en del på Geitnes fredag. Først og fremst gjorde keeper Mikal Biendl (23) sin seriedebut for L/K - attpåtil fra start.  Biendl har stått i mål for A-laget tidligere, men aldri i serien. Han ble dermed den fjerde keeperen til L/K på fire hjemmekamper. Og midtveis i første omgang var det duket for den femte også. Da pådro nemlig Biendl seg en skulderskade og da var scenen satt for en ordentlig A-debut, nemlig 15 år og 204 dager gamle Håkon Mortensen Jensen. Han er tidenes yngste L/K-keeper i serien, yngre enn både Jørgen Vil og Kristoffer Granås. Jensen har stått for L/K 2 både i fjor og i år, men har aldri stått for A-laget før fredag kveld. Jensen har fysikken i orden og klarte seg fint fra start. Baklengsmålene kunne han ikke lastes for og i andre omgang hadde han en kjemperedning da en IFK-spiss kom alene igjennom.

Helt på tampen ble også en annen L/K-spiller skadet, nemlig Isak Kristiansen. Han skadet kneet sitt på overtid og er nok ute av dansen for en periode nå.

Seriedebut også for Yngve Kristiansen, som kom til L/K i vinter men som av ulike årsaker ikke har fått spilt i serien før nå. Bodøværingen gjorde en flott kamp på venstreflanken og var blant L/Ks beste.

* Kaptein Kristian Bjørn Hansen ble kåret til Dagens L/K-gutt.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen, Sigve Ringbakken, Yngve Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Mathias Sørum

Innbyttere: Håkon Jensen, Steffen Dreyer, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Gard Grønvoll Sommerseth

Gult kort L/K: Isak Kristiansen

Dommer:  Hallgeir Bertelsen - har ikke dømt 4. divisjon på flere år og det gikk kanskje an å se innimellom. Men gjorde tross alt en grei jobb - med bare én linjedommer i en litt knoklete kamp.