Hentet inn tomålsledelse - men null poeng til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2022

L/K og Oskar Leiros hentet inn Storelvas ledelse på mesterlig vis, men så sviktet man når kampen skulle avgjøres.

Det ville seg ikke helt for L/K, med 11 lyngsværinger fra start, i bortekampen mot Storelva søndag. L/K kom under tidlig etter en corner og fikk også 2-0 i sekken etter halvspilt omgang. Men like før pause gir Kristoffer Hansen Holst seg og sine lagkamerater en skikkelig vitaminboost med en særdeles vakker redusering. 

Forspillet er at Oskar Leiros plukker opp en ball inne på Storelvas banehalvdel, går inn i banen og spiller inn sentralt til Gabriel Wikbo-Larsen. 16-åringen viser overblikk og spiller videre på ett touch til en skråløpende Kristoffer Hansen Holst. Holst tar et touch før han fra 25 meter sender av gårde ordentlig prosjektil som suser inn i hjørnet bak Storelva-keeper Andreas B. Løvland. En kandidat til årets L/K-mål fra 21-åringen fra Lyngseidet.

Pausen bruker trener Markus Karlsen Skogheim godt og 12 minutt ut i andre omgang så er Kristoffer Hansen Holst igjen på ferde. Og igjen er Gabriel Wikbo-Larsen nest sist på ballen. Det er Einar Skogheim som vinner en duell ute på venstrekanten og spiller inn til Wikbo-Larsen. Han slår en stikk ball til en Holst som har satt på turboen. I duell med en Storelva-forsvarer får Holst med seg ballen på mesterlig vis, og alene med Andreas B. Løvland gjør ikke Holst noen feil. Han setter sitt tredje seriemål for sesongen og sitt niende totalt i år.

Men utover i kampen skulle det vise seg at det er Storelva som har mest på lager. De spiller seg fint fram til 3-2 ti minutter før slutt. Og i det 86. minutt så blir det også 4-2 etter at balsfjordingen Audun B. Løvland, som var god for kvaløyalaget søndag, blir felt og får straffe. Den setter Jon Isak Ballari i mål og besegler skjebnen til L/K i en kamp som kunne bikket begge veier, men som Storelva er dyktig nok til å bikke i sitt favør.

På tampen blir det for øvrig skrevet aldri så lite fotballhistorie for L/Ks del. Da gjør Vebjørn Beck Løvland sin A-lagsdebut for L/K. Vebjørn er født 7. juli i 2007 og var således bare 14 år og 347 dager da han fikk sin debut søndag. Det i seg selv er tredje yngst i L/K-historien, etter Benjamin Johansen og Gard Grønvoll Sommerseth - som for øvrig også ble byttet inn sammen med Vebjørn søndag. 

Et annet vel så viktig poeng er at Vebjørn er fjerdegenerasjons Løvland som spiller for Karnes og Lyngen/Karnes. Oldefar Jens, bestefar Jarle og pappa Jens-Georg har alle akslet Karnes og L/K-trøya og nå har altså også Vebjørn fått sin debut. Det er nok unikt i klubbens historie, og at det skulle bli en Løvland som nådde den milepælen var ingen bombe. Vebjørn slo til og med onkel Andreas, som var 15 år og 79 dager da han seriedebuterte for L/K back in the days i 2008. Gratulerer til Vebjørn og familien! Så tar vi med at Beck-navnet til mamma Natalie også klinger veldig godt i Lyngen-fotballen. 

Vebjørn Beck Løvland, nærmest linjemannen, kommer innpå på A-laget for aller første gang. 

 

* 11 lyngsværinger fra start i en seriekamp. Vi trenger kanskje ikke mase for mye om det, men vi slår i alle fall fast at det ikke er mange lag på dette nivået i nord som kan matche prestasjonen det er å ha så mange egenproduserte spillere som holder bra 4. divisjonsnivå. 

* Keeper Håkon Mortensen Jensen nådde også en milepæl søndag. 15-åringen fikk sin seriedebut hjemme mot Ishavsbyen, da han kom inn som innbytter for skadde Mikal Biendl. Men nå startet han for første gang en A-kamp for L/K og den skiva fikset den pur unge oksvikingen godt. Flere gode redninger fra Jensen, som ikke virket preget av stundens alvor. Bra!

L/K fra start: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Marco Mathisen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Beck Løvland

Målscorere L/K: Kristoffer Hansen Holst (2)

Gule kort L/K: Jørgen Skog

Dommer: Trond Haug - god.

L/Ks siste kamp før ferien er førstkommende torsdag - borte mot TUIL 2.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.