En kraftig forbedret L/K-utgave i Målselv

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mar 2022

Til tross for et nytt tap leverte L/K årsbeste mot BOIF lørdag.

For etter flere stygge tap og shaky forsvarsspill i de siste kampene, var det en helt annen L/K-versjon som stilte til kamp i Bardufosshallen lørdag.

L/K manglet en rekke sentrale spillere, blant andre begge toppscorerne Mathias Sørum og Kristoffer Hansen Holst, men hadde stort sett fin kontroll på BOIF i første omgang. Spesielt defensivt satt endelig trebackslinja - denne gangen satt sammen av Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen og Marcus Hausner Christensen - tre stykker som har spilt sammen på aldersbestemte lag siden de var små.

Da hjemmelaget fikk straffe etter 27 minutter er det mer eller mindre første store målsjansen til BOIF. Den scorer dem på og dermed 0-1 til pause.

L/K hadde litt å by på også offensivt i første omgang, men da ble det med forsøkene. I andre omgang kom imidlertid målene også. Den nykomponerte spissduoen Marco Mathisen og Jonas Samuelsen jobbet hardt og mye gjennom hele kampen og sistnevnte gjør alt av forarbeidet etter 53 minutter før Mathisen kan sette inn dagens første L/K-mål. Da sto 1-2 til BOIF etter at de startet 2. omgang med å gå opp til 0-2.

BOIF legger på til 1-3, men L/K kjemper seg inn i kampen igjen og får først presset fram 2-3 på et selvmål før Marco Mathisen blir felt syv minutter før slutt. Straffen setter han selv og dermed 3-3. Det ser også ut til å bli sluttresultatet. Men helt på tampen er L/K-spillerne passive på et utspill fra L/K-keeper Mikal Biendl. BOIF vinner ballen og setter fart mot mål. Biendl kommer ut og rekker ballen først, men klarerer den rett i den fremadstormende BOIF-spissen og dermed triller ballen mot mål og over streken.

Skuffende og aldri så lite ufortjent også, men L/K og trener Markus Karlsen Skogheim kan ta med seg en god positivt fra denne kampen. Det var mange som spilte opp mot sitt beste denne gangen, og det var godt å se. Jonas Simonsen spilte sin første kamp for sesongen, og 29-åringen fra Naustneset, L/Ks eldstemann lørdag, var virkelig kvikk i samfulle 90 minutter. En solid mann å få i gang for L/K nå.

L/K manglet spillere som Jørgen Skog, Yngve Kristiansen, Aleksander Skatland, Mathias Sørum og Kristoffer Hansen Holst mot BOIF. De som fikk sjansen i deres sted viste at L/K begynner å få en brukbar stall foran årets sesong.

* Oskar Leiros spilte sin kamp nummer 130 for L/K.

L/Ks mål: Marco Mathisen (2), ett selvmål

L/K fra start: Mikal Biendl, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Johan Gamst Eriksen, Sigve Ringbakken. Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Oskar Leiros, Jonas Samuelsen, Marco Mathisen

Innbyttere: Aleksander Larsen, Aleksander Dreyer (lånespiller), Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth