Steffen har scoret sitt siste L/K-mål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Okt 2019

Lyngen/Karnes takket av tidenes toppscorer og en av våre aller mest markante spillere gjennom tidene lørdag.

For etter småpene 385 A-kamper og elleville 278 mål krever Steffen Dreyer (33) å bli trodd på at han nå har gjort sitt på fotballbanen. Han har varslet at han legger fotballskolene på hylla etter 18 sesonger som spydspiss - hovedsakelig på L/K.

L/K håper selvsagt at så ikke er tilfelle, men valgte likevel å ta Dreyer på ordet i forbindelse med årsavslutningen på Geitnes i helga - en årsavslutning som fikk en lykkelig ramme etter at L/K, med god hjelp av nettopp Steffen Dreyer, berget plassen i TiTo-serien. 

L/K leder Johnny Hansen overrakte Steffen et diplom og et trofé som takk for jobben - en jobb som startet i 2002 med elvevollingens debut på A-laget og som kulminerte, etter korte opphold i Nordkjosbotn, Senja og Skjervøy, med at Steffen var med og berget seniormoderklubben fra nedrykk 17 år senere. 

De fleste kjenner nok Dreyer som en målfarlig spiss som, som spisser flest, er egoistisk når det trengs. Men Johnny Hansen trakk også fram lagspilleren Steffen.

- Du var så god på småguttelaget at du kunne score så mange mål du ville. Men etter et par mål, så trakk du bak på banen og spilte andre god, og ordnet det sånn at andre også fikk score mål, sa Hansen.

L/K-leder Johnny Hansen deler ut diplom og statuett til Steffen Dreyer.

Selv om Steffen har korte opphold i andre klubber, så har han spilt for L/K i alle sesongene siden 2002 - bortsett fra 2018. Steffen har fått sine smeller og har både gitt og tatt i dueller med allverdens forsvarere. Men han har hatt en spesiell evne og vilje til å stable seg på beina til kampstart - og ikke minst levere det som trengtes av mål. Også der har elvevollingen vært unik i L/K-trøya. 

På Facebook i dag trekker Steffen fram mange høydepunkter fra karrieren: Han har spilt spiss sammen med Sigurd Rushfeldt på L/K, representert Sápmi i CONIFA World Cup, scoret 32 mål i 2012-sesongen i 3. divisjon, da han også ble årets spiller for L/K, opplevd opprykk til allnorsk fotball i 2004 og to scoringer borte mot Lofoten i første kamp i allnorsk fotball. At han klarte å levere varene i allnorsk fotball for Skjervøy også etter fylte 30 er imponerende. Og også høstsesongen 2019 kommer høyt opp på Steffens liste.

For egen del kan vi trekke fram da han i 2012-sesongen scoret alle seks målene mot Tverrelvdalen i 3. divisjon på Polleidet og da han passerte en annen L/K-legende, Jørn Henriksen, på L/Ks målstatistikk. En spiller Steffen for øvrig akkurat ikke fikk spille sammen med på A-laget, ettersom Jørn la opp i 2001, rett før Dreyer debuterte på L/K.
Men det har vært mange andre gode medspillere for Steffen Dreyer opp gjennom årene. Steffen selv trekker også fram trenerne og mentorene Dan-Håvard Johnsen og Bernt Olav Johansen. Og så har det vært mange vakre mål - med hodet, begge beina og med de fleste andre kroppsdeler også. Vi skal ikke rangere noen her og nå, men kanskje vi kommer tilbake til det med Steffen selv ved en senere anledning...

Her er kamper og mål for Steffens 17 sesonger i L/K-trøya: 

2002: 24/7

2003: 25/8

2004: 29/13 

2005: 36/9

2006: 29/13

2007: 22/10

2008: 27/20

2009: 30/23

2010: 21/23

2011: 17/13

2012: 29/36

2013: 8/4

2014: 24/26

2015: 20/15

2016: 21/26

2017: 14/18

2019: 9/14

Den skjervøybosatte storscoreren holdt en kort og en lengre tale på årsavslutningen lørdag. I den lengste talen fortalte Steffen litt om prosessen i sommer før han og Øyvind Garfjell bestemte seg for å trø til og hjelpe L/K i bunnstriden. Han fortalte også om en kropp som har krevd mer og mer behandling og medisinering for å være kampklar i høst. Han trodde comebacket var over etter syv minutter mot Ishavsbyen da han kjente det skikkelig i låret, men klarte heldigvis for L/K å riste av seg den og score 14 mål for oss i høstsesongen.

Men Steffen ville ikke vært Steffen om han ikke tok et bittelite forbehold - hvis kretsen er grei på terminlistemøtet og setter opp en åtte-ti på rad på Polleidet gress i juli og august til neste år. Så da får vi se fram til et spennende terminlistemøte til vinteren...

Skulle det ikke gå i orden, så kan i alle fall Steffen legge skoene på hylla med den aller beste samvittigheten - vel vitende om at han har sikret.

L/K takker i alle fall for 17 flotte år!


Her er Steffens hilsen på Facebook:

10 dager etter den siste kampen i min 17.strake sesong som fotballspiller e avgjørelsen om å legge opp tatt. Forsåvidt en ganske enkel avgjørelse å ta når eg ser at eg ikke har nivået inne lenger me tanke på at d bare blei 14 mål på 7-8 kamper på høstsesongen og noen mål unna toppscorertittelen i divisjonen. Det var utrulig fint å komme tilbake til mitt kjære Lyngen/Karnes i høst, holde det eg sa når eg gikk til Skjervøy i 2017 me å avslutte karrieren på Polleidet. Har enda en yderst liten lovnad å holde en gang i fremtiden så d kan bli en liten gjesteopptreden en gang til 🙂

Ser tilbake på en karriere eg e ganske fornøyd me. Kanskje ville den vært bedre om eg hadde sett gleden av å trene litt mer, men e absolutt ikke missfornøyd. Har spilt mange kamper å vært lite plaget med alvorlige skader om eg ser bort ifra de siste to sesongene. Har hatt den gleden av å spille med og mot mange fantastisk gode fotballspillere der det har vært en sann glede å være mottaker på Øyvind Garfjell sine innlegg og danne spissduo med Sigurd Rushfeldt i 2 sesonger, en sesong eg lærte mye me tanke på og ha roen i avslutningsøyeblikket. Gode minner! 

Har også hatt mange gode trenere oppigjennom der Bernt Olav Johansen betydde aller mest i de viktige ungdomsårene og Dan-Håvard Johnsen som en fantastisk kampleder og trener i mange år. Kommer heller ikke utenom Torbjørn Karlsen og Johnny Hanssen i L/K, d e noen solide gutta som virkelig har backa meg uansett. En klapp på skuldra til Jon-Ivar Johansen i Skjervøy også, fantastiske ildsjela for klubban. Høydepunktan i karrieren e mange, men d å ta 18 poeng i høst og berge plassen mot alle odds va solid, første kamp i 2.divisjon borte mot Lofoten i 2005, 2012 sesongen va en sesong med god flyt og 2017 høsten i Skjervøy va magisk, mål mot TIL i pressekampen i 2018! 

Stolt over å ha representert Sàpmi og veldig gla for at eg kan si at eg har fått mange gode venna oppigjennom karrieren. Merkelig nok mange motstandere også, selv om eg har gitt mere juling enn eg har fått på banen. Artig at Mathea har fulgt karrieren min å vært trofast me på kampan når ho va litt mindre, å at ho Sonja fikk være me på den siste kampen min på Polleidet ❤️ Takk til alle som har bidratt på veien, d har vært hyggelig! Glede meg til rolige helger fremover!Granås årets beste L/K-er

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Okt 2019

L/Ks kaptein var også vår beste spiller i 2019

Årets L/K-kaptein Kristoffer Granås (24) ble nemlig kåret til Årets spiller i forbindelse med L/Ks årsavslutning på Geitnes lørdag kveld.
Granås har vært en klippe i L/Ks bakre rekker i år etter at han kom tilbake til moderklubben, og har gitt absolutt alt i absolutt alle dueller i samtlige kamper han har spilt i år. Og de få kampene han ikke har spilt har han måttet stå over nettopp fordi han har gitt litt for mye i foregående kamp. Granås’ uredde stil gjør at han får mange trøkker i løpet av en sesong, men kaster likevel nødig inn håndkleet. Han har berget L/K utallige ganger denne sesongen med keeperspill som knapt kan forventes verken på dette nivået eller nivået over. Vårsesongen var tung, med flere stygge tap. Men de kampene vi spilte jevnt, i alle fall resultatmessig, med motstanderne, så var det Granås som holdt oss inne i kampene. Bare prestasjonene mot Krokelvdalen på Geitnes burde alene holdt til Årets spiller-statuetten.

Granås får prisen for andre gang. Han fikk også prisen i 2013, i sin første sesong som førstekeeper for L/K. L/K gratulerer vår keeper med prisen!

Årets toppscorer ble Steffen Dreyer, som bare trengte ni høstkamper på å skufle inn 14 mål for L/K etter overgangen tilbake fra Skjervøy. Han scoret blant annet fire i comeback-kampen mot Ishavsbyen på Polleidet og scoret alle fire L/K-målene mot Stakkevollan. 

Isak Kristiansen stakk av gårde med prisen for både Årets mål og som Årets unge spiller. 1-0-målet mot Ishavsbyen 10. august, et vakkert langskudd fra drøyt 25 meter, var i tillegg Isaks første på A-laget.Vel blåst, gutta!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2019

Denne gjengen har gjort en kjempejobb for å holde L/K i 4. divisjon.

For med 4-2 over FIL 2 lørdag, kan ingenting ta divisjonsstatusen fra L/K. Og det var også artig at L/Ks framtid, i form av Kristoffer Hansen Holst (18) og Isak Kristiansen, tok ansvar og scoret mål, mens Jørgen Skog (17) spilte en ny god kamp i midtforsvaret og ble kåret til Dagens L/K-gutt.
Og innimellom der var «gammelgutta» med og bidro: Christer Steinvik med mål og god jobbing gjennom hele kampen, Øyvind Garfjell med farlige skudd og med innlegg som hadde fortjent å bli målgivende, Stig-Roar Hansen Rognli med solid backspill og ikke minst Holst-assisten fra Steffen Dreyer i det han hevder var hans siste kamp i karrieren. Hvis det er det, så skal gudene vite at han har gjort en fantastisk jobb i alle år og at hans bidrag i høst har vært helt avgjørende for å holde L/K flytende i 4. divisjon. Kampen på Polleidet ble strevsom for Steffen, som hadde spjelket og behandlet seg såpass at han klarte å spille etter strekkskaden han pådro seg forrige helg mot Salangen.

Steffen Dreyer med kapteinsbindet

2018-sesongen var tung for L/K, men 2019 så lenge ut til å bli enda et par hakk verre. Etter en flott start på seriesesongen - med 2-2 hjemme mot det som skulle vise seg å bli serievinneren Fløya 2 - gikk det særdeles dårlig utover i vårsesongen. Et superungt og urutinert L/K-lag møtte kvist på de fleste arenaene og gikk på flere stygge tap - både borte og hjemme. Innimellom var det likevel lovende takter fra ungguttene. Superveteran Trond Petter Robertsen (46) snøret også på seg skoene for hjelpe det unge laget og med litt hell hadde vi tatt poeng både mot BOIF og Kroken hjemme. Men vi måtte vente helt til nestsiste kamp i vårsesongen før det andre poenget kom - hjemme mot Salangen.

To poeng til ferien er katastrofalt og heldigvis var det vilje både i klubben og hos L/K-gutter i andre klubber til å gjøre grep. Stallen ble forsterket og  høstsesongen ble av et helt annet kaliber: Fem strake seire hjemme på Polleidet og i tillegg en sterk borteseier mot BOIF gjorde at L/K klarte bragden med å holde tre lag bak seg på tabellen.

Både de unge spillerne som har stått på og de «gamle» som kom tilbake fortjener ros i dag. Men to spillere som ikke tilhører noen av kategoriene fortjener ekstra verbale blomster, nemlig 95-modellene Oskar Leiros (spillende trener) og Kristoffer Granås (keeper og kaptein). Oskar fikk sin ilddåp som trener i den mest utfordrende tiden i L/K-historien og har klart brasene forbilledlig, med god hjelp fra rutinerte Tom-Jarle Isaksen og Dan-Håvard Johnsen. Kristoffer Granås har fått seg mange trøkker i løpet av sesongen og måtte stå over siste kamp på grunn av smellen i hodet mot Salangen. Han vendte tilbake til moderklubben og har vist vei for ungguttene med en suveren holdning til både trening og kamp. Med slike folk i laget, supplert med alle de andre med hjerte for klubben ser framtiden lys ut for L/K.
Oskar Kleveland Leiros 

Og som et ordentlig «frampeik» så kom Aleksander Jensen (15) inn på slutten til sin seniordebut. Jensen-familien fra Oksvik har solide tradisjoner i klubben både på banen pg utenfor og nå er en ny generasjon på gang. Jensen er den første 2004-spilleren som spiller på A-laget og så får vi håpe at han får mange flere sjanser framover!

Aleksander Jensen

Da er det bare å takke alle spillere, trenere, dommere, støtteapparat, sponsorer, styre og stell foreldre og alle L/K-ere som har stått på gjennom sesongen. Det er mange som har gjort en strålende jobb!

Vi kommer tilbake med mer tall og statistikk for sesongen etter hvert.

L/Ks lag: Johan Valø, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Christer Steinvik, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Gard Grønvoll Sommerseth, Oskar Leiros og Aleksander Jensen.

Gult kort L/K: Nasim Shirzad og Jørgen Skog.

Dommer: Pål Arntsen - godFortsatt en jobb å gjøre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Okt 2019

L/K lever fortsatt litt farlig i bunnstriden, men kan avgjøre sin egen skjebne i siste kamp.

Lørdag ble hjemmelaget Salangen for sterke for L/K, selv om 4-1 er ganske flatterende for SIF. 1. omgang var helt jevnspilt og bare et mål av Kristoffer Heggelund skilte lagene.

L/K starter andre omgang forrykende og burde satt flere enn det ene målet som comeback-mannen Christer Steinvik scoret etter 56 minutter. Ballen smalt i både tverrliggere og stolper uten at det ble uttelling. I stedet gikk SIF opp til 3-1 og utover i omgangen gikk det tråere og tråere for L/K - ikke minst etter at Steffen Dreyer måtte forlate banen med strekk. 

På slutten måtte også keeper og kaptein Kristoffer Granås forlate banen med en skade og L/K klarte ikke å skape noe særlig på tampen av kampen. 

Dermed er det fortsatt usikre tider for L/K. For i verste fall rykker tre lag ned fra 4. divisjon og L/K har kun to lag garantert bak seg - Storelva og Ishavsbyen. Storelva kan riktignok komme opp på samme poengsum som L/K, men har ikke møtt til en kamp i år. Derfor vil de komme bak alle lag ved poenglikhet. 

Så er også Finnsnes 2 bak oss på tabellen og det er laget vi møter på Polleidet gress lørdag. Klarer vi minst uavgjort i den kampen så kan L/K-erne nyte kakebordet etter siste seriekamp i trygg forvisning om at plassen er uomtvistelig berget. 

Og skulle det skjære seg totalt i siste kamp, så er  det likevel gode sjanser for å holde seg. Klarer seriemesteren i TITO å kvalifisere seg for opprykk (tre av fire nordnorske seriemestre rykker opp), samtidig som TIL 2 ikke rykker ned fra 3. divisjon så blir det bare ett lag som rykker ned fra TITO. Skulle det bli TITO-fiasko i kvaliken og TIL 2 også rykker ned (ligger like over streken nå), så skal tre lag ned fra TITO. Derfor er det så viktig å holde FIL 2 bak seg på tabellen. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Christer Steinvik, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Benjamin Johansen

Dommer: Hallgeir Bertelsen - bra kamp

Ingen gule kort til L/KSteinvik bidrar de to siste kampene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Okt 2019

Christer Steinvik gleder seg til å spille i rødt og blått igjen. 

Lørdag klokken 14.00 møter L/K Salangen på Idrettsheia. Til den kampen - og til årets siste kamp neste helg - har L/K fått klar en gammel L/K-helt.

Christer Steinvik tok tidligere i september, før overgangsvinduet stengte, overgang tilbake til L/K. Nå skal storfjordingen spille de to siste kampene i sesongen. 

- Ja, jeg er veldig klar for kamp mot Salangen. Nesten litt overtenning! Det blir gøy å spille sammen med Steffen, Øyvind og de andre igjen og ikke minst bidra for L/K igjen, sier Steinvik til L/K-nett.

Steinvik tok overgang til Majorstuen i Oslo denne sesongen etter å ha spilt for L/K mange sesonger. Nå er han imidlertid bosatt på Lillehammer i forbindelse med studier. 

- Jeg trives i sør, men nå gleder jeg meg til å spille fotball for L/K igjen. Jeg får med meg FIL2-kampen også, så det blir bra, sier Steinvik. 

Dermed får også Christer med seg det tradisjonsrike kakebordet etter siste kamp. Ingen skal beskylde gutten for å ikke ha timing!

L/K får en tøff oppgave på Idrettsheia mot et hjemmelag som har sanket 21 poeng mer enn L/K i år. 

Selv om L/K har gode sjanser til å berge seg i divisjonen nå, så bør man fortsatt samle inn litt poeng - for å være sikker på å unngå nedrykksfaren.Dreyer berget dagen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2019

Steffen Dreyer scoret alle målene for L/K i en særdeles viktig seier lørdag.

Tidenes toppscorer i L/K var ustoppelig da Stakkevollan ble beseiret på Polleidet. I en kamp der SIF var vel så gode som oss i store deler av oppgjøret, så var Steffen den store forskjellen. To mål i første og to mål i andre sørger for at L/K for første gang siden mai har tre lag bak seg på tabellen.

L/K startet kampen bra på et litt sleipt men ellers prima gressteppe på Polleidet. Etter 12 minutter utnytter Dreyer et svakt utspill fra SIF-keeper Brage Sebjørnsen og satte inn 1-0 for hjemmelaget. SIF, med lyngsværingen Tomas Einebakken Nilsen og adoptert lyngsværing Aleksander Skatland i midtforsvaret, kom imidlertid kjapt tilbake. En perfekt utført kontring endte til slutt ute hos Morten Kristiansen, som klinket inn utligningen fra 17-18 meter. 

SIF var det førende laget etter dette og hadde flere gode muligheter - ikke minst da Tomas Einebakken Nilsen plutselig befant seg helt alene på bakerste stolpe etter en corner. Furuflatingen, som har vært en målfarlig midtstopper i år, kunne bare bredside ballen i mål fra to meters hold, men bommer såpass mye at ballen gikk utfor stolpen. Der var L/K heldige.

Flaks var imidlertid ikke et tema da L/K tok ledelsen like før pause. Et innlegg fra Isak Kristiansen på høyresiden ble dempet perfekt av Steffen Dreyer inne i straffefeltet. Dreyer vender bort en forsvarsspiller og pirker ballen i nettet på mest selvfølgelig vis. 2-1 og litt lavere skuldre når guttene tar pause. 

Det er ingen overdrivelse å si at kampen lenge sto og vippet i andre omgang. Og aldri vippet det mer enn etter 65 minutter. Da slår SIF en høy ball inn i feltet, og L/K-keeper Kristoffer Granås rykker ut i feltet og tar ut både ball og SIF-spiller Tomas Einebakken Nilsen. 

Straffe blir dømt og divisjonens toppscorer Kristian Granås gjør seg klar til å overliste sin kapteinskollega og etternavnebror. Kristian, som også har en fortid i L/K, klarer imidlertid ikke det. L/Ks kaptein redder straffen og L/K beholder ledelsen på et tidspunkt der kampbildet ikke tilsa at laget skulle klare å komme tilbake fra en utligning. 

I stedet tok Steffen Dreyer ansvar på nytt - denne gangen med hjelp fra L/Ks høyreside. Høyreback Vebjørn Isaksen går på løp opp langs siden og får ballen fra Joakim Berg Bjørklund, som akkurat har blitt byttet inn. Isaksen slår et presist innlegg inn foran mål og helt over til Dreyer på bakerste. Han får tid til å sette inn 3-1. 

Ti minutter før slutt må Kristoffer Granås gå av med en skade bak i låret. Vebjørn Isaksen tar over kapteinsbindet og Johan Valø gjør sin seriedebut for året. Og like etterpå slår Kristian Bjørn Hansen en fin stikkball på Steffen Dreyer, som er alene med en SIF-forsvarer. Dreyer viser både fart og styrke når han rykker forbi forsvareren og når keeper kommer ut og feller Dreyer, så er straffen klar. Den tar Dreyer selv og 4-1 til L/K. 

Med seieren i dag har vi 17 poeng. Med det passerte vi også FIL 2 på tabellen - på litt bedre målforskjell. Finnsnes har dog en kamp mindre spilt. Viktigere er det at vi har Storelva på 13 poeng og Ishavsbyen på ni poeng. To lag bak oss ved sesongslutt skal kunne holde til fornyet fjerdedivisjonskontrakt, men det absolutt safeste er å sørge for å ha tre lag bak seg. 

L/K har Salangen borte og nettopp FIL 2 hjemme igjen. Klarer vi minst to poeng på de to kampene så er 10. plassen sikret. Resten av teorien får vi ta ved en senere anledning.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Steffen Dreyer, Kristoffer Hansen Holst og Isak Kristiansen

* Steffen Dreyer skriver L/K-historie hver gang han scorer. Nå er elvevollingen oppe i 278 mål for L/K!

* Dreyer er med sine 14 mål i 4. divisjon bare fire mål bak divisjonens toppscorer Kristian Granås - som altså ikke klarte å putte på Polleidet.

* Kristoffer Hansen Holst spilte sin kamp nummer 50 for L/K.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Valø

Dommer: Kristian Kristiansen - god kamp, attpåtil med bare én linjedommer. 

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Attachment.pngEn bra omgang ikke nok

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Sep 2019

L/K spilte en god og en dårlig omgang mot Kroken. Det var ikke nok til å ta poeng lørdag.

Det var nesten-topp mot nesten-bunn i Kroken lørdag, men i én omgang var det vanskelig å se at det skilte 25 poeng mellom lagene. L/K spilte tidvis bra fotball og kom til flere sjanser. De største var det Steffen Dreyer som fikk. På den ene satte han ballen i mål, bare for å bli avblåst for en marginal offside. På den andre kom han alene med keeper og fikk to sjanser til å score, men ble stoppet begge gangene.

KIL var også farlige i første omgang - blant annet på dødball. Og i motsetning til L/K fortsatte hjemmelaget og skape sjanser i andre. 1-0 kom litt ut av ingenting. Ellers bunnsolide Kristoffer Granås er uheldig på en utboksing av et innlegg og slår ballen rett på hodet til en KIL-spiller, som header i det tomme buret. Da var det gått fire minutter av omgangen. 

Etter 47 minutter løper Håkon Norberg over halve banen før han avslutter fra kloss hold. Etter det prøver L/K å skape litt trykk offensivt, blant annet ved å flytte Jan-Robin Bjørn lenger opp i banen. Men KIL har stort sett kontroll ut kampen, og det er langt mellom L/K-sjansene. 

Fortjent seier til KIL, mens L/K må se framover til neste helg. Da er det Stakkevollan hjemme - en kamp det bør tas minst ett poeng i. 


L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell. 

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Frode Følstad

Dommer: Geir Oskar Isaksen - god
Hederlig tap i Skarpmarka

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2019

L/K og Jonas Samuelsen har ikke råd til så mange tap i høst, hederlige eller ikke, men på Skarpmarka søndag var det ikke bedre å få det.

For med med både Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer, spillerne som har scoret brorparten av L/Ks mål i høst, ute av dansen til oppgjøret mot Skarp, var oppgaven for L/K-guttene ganske tøff. 

L/K holdt imidlertid godt stand mot laget som jager opprykk og som slo oss 8-1 på Polleidet i vår. 2-0 sto det til pause etter to mål etter dødball og i andre omgang gikk Skarp opp til 3-0. Men L/K hadde flere gode muligheter i andre omgang, først og fremst ved innbytter Jonas Samuelsen - som tok litt ansvar i fraværet av Dreyer og Garfjell. Jonas satte inn 3-1-målet på mesterlig vis etter 76 minutter på en pasning fra Kristoffer Hansen Holst og en god avslutning under press fra en Skarp-forsvarer. 

L/K skapte faktisk en del etter målet også, men avslutningene var ikke kvasse nok og Skarp kunne bokføre tre poeng i tetstriden, mens L/K gikk på sitt tredje tap i høst. 

* Frode Følstad (38) gjorde comeback i L/K-trøya lørdag. Han kom inn i forsvaret i andre omgang og klarte seg veldig bra. Vadsøværingen debuterte for L/K i 2002-sesongen og har de siste årene spilt oldboysfotball for L/K.  

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Nasim Shirzad, Frode Følstad

Dommer: Brage Nygård - god
Her har Jan-Robin sikret tre livsviktige L/K-poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2019

På en dag da det var litt stang-ut for L/Ks storscorere, trådte en stopper fra Jensvoll fram som en ekte målsnik.

Jan-Robin Bjørn (29) ble nemlig matchvinner på Polleidet mot TUIL 2 søndag. Først satte han inn 1-0-målet etter et frispark fra Øyvind Garfjell som TUIL-keeper Gard Trollskar ga retur på. Så satte han inn 2-1-målet på mer eller mindre identisk vis - bare at denne gangen var det et frispark fra Steffen Dreyer som keeperen måtte gi retur på.

Dermed tre livsviktige poeng til L/K, som har fått en liten luke til de to nederste lagene på tabellen - Ishavsbyen og Storelva (begge har ni poeng i skrivende stund, men Ishavsbyen spiller kamp mandag kveld). 

Selve kampen ble vanskelig for L/K mot et TUIL-lag som til tross for at de stilte et ungt lag ga L/K kamp til døra. L/K tok ledelsen i det 8. minutt og hadde et par store sjanser som lett kunne gitt flere mål utover i første omgang - blant annet et flott skudd av Kristoffer Hansen Holst som slo i krysstanga og ned på streken og ut. Ikke rent få blant Polleidet-publikumet mente den også var over streken, men dommertrioen var ikke overbevist om det samme.

En litt slapp og uinspirert første omgang ble etterfulgt av mye av det samme i andre omgang. TUIL har ballen en god del, men skaper lite farligheter foran kaptein Kristoffer Granås i L/K-buret. Utligningen kommer litt ut av det blå - med et innlegg fra TUILs venstreside som innbytter Fredrik Lundblad hamrer i mål fra kloss hold. 

Normalt er L/K en sjansemaskin på hjemmebane, men det ble intet stormløp mot TUIL-målet for å få vinnermålet. Tvert i mot benyttet TUIL momentumet utligningen hadde gitt dem til å prøve seg flere ganger og Kristoffer Granås måtte dra fram en redning fra hans nest øverste hylle for å stoppe et godt skudd.

I andre enden hadde Øyvind Garfjell flere gode skuddforsøk og spesielt det han sendte avgårde midtveis i omgangen testet TUIL-keeperen skikkelig. Skuddet fra høyrekanten blir såvidt tuppet i tverrliggeren og ut av TUILs sisteskanse. 

At Jan-Robin Bjørn var på hugget 13 minutter før slutt var derfor gull verdt for L/K. Bjørn har nå scoret tre mål på sine fire kamper i L/K-trøya etter returen fra Stakkevollan. Og de fire kampene han har spilt har resultert i fire seire. Den eneste kampen L/K har tapt i høst etter at han skrev under for L/K var mot Nordkjosbotn. Den kampen spilte ikke Jan-Robin... Jan-Robin står nå med 24 mål på sine 204 A-kamper. 

* L/K gjorde ingen bytter i denne kampen. Det hører til sjeldenhetene, men de 11 utvalgte klarte seg bra.

* Spesiell kamp for kvalvikingen William Sørensen, som spilte en bra kamp på midtbanen for TUIL 2 mot spillere han har spilt på samme lag med siden han var liten. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell

Dommer: André Resvoll - klarte seg greit

Gule kort L/K: Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros

Nå venter to tøffe bortekamper for L/K - mot opprykksjagende Skarp og Krokelvdalen. Poeng her vil være bonus i kampen mot å unngå nedrykk fra 4. divisjon.

L/K klatrer endelig på tabellen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2019

Årets første bortepoeng kom på overbevisende vis fra Øyvind Garfjell og resten av L/K-guttene.

L/K måtte vente til årets siste sommerdag før laget tok sine første poeng på bortebane. Men de endelig kom, var det på en imponerende måte – med 5-0 over BOIF i Bardufoss Storhall.

Selv om 5-0 kanskje var i overkant, så vant L/K fullt fortjent lørdag. Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer sto, som vanlig, for L/K-målene og resten av laget fulgte opp med en god kamp over hele fjøla. 

Den L/K-spilleren som startet absolutt best var, heldigvis, keeper Kristoffer Granås. BOIF startet nemlig kampen best og viste seg fram med gode angrepskombinasjoner som tvang fram flere gode redninger fra kaptein Granås. Han tok seg av et par gode distanseskudd og ikke minst så reddet Granås da BOIF-spissen Kenny Marblow var helt igjennom. Marblow velger å avslutte tidlig og Granås panter-redder skuddet og får slått til corner.

L/K hadde vært relativt beskjeden i målgården til BOIF da Steffen Dreyer tegner seg for sitt første mål for dagen. BOIF-keeperen slår en femmeter til sin forsvarer, som under press fra Kristoffer Hansen Holst slår en vanskelig ball tilbake til keeper. Balle hopper og spretter og keeper slipper den forbi seg og der er Steffen og putter ballen i et tomt mål. Våkent spiss-spill av elvevollingen og godt press av Holst og Dreyer.

Også på 0-2 var det Dreyer og Holst som var i hovedrollene. Først vinner L/K ballen ute på høyresiden og Kristian Bjørn Hansen slår en småpen løpeball på Holst. Han sprinter fra backen sin og slår en presis ball inn foran mål. Der har Dreyer startet sitt dype løp perfekt og imellom et par BOIF-forsvarere så hamrer han inn 0-2 fra kort hold - Dreyers 10. mål siden han gjorde comeback i L/K-trøya og hans 274. L/K-mål totalt.

Øyvind Garfjell hadde imidlertid ikke tenkt å la kompisen komme for langt foran målprotokollen. Rett etter avspark så presser Garfjell BOIF-forsvaret såpass hardt at de takler ballen rett til Kristian Bjørn Hansen. Han er årvåken og spiller Garfjell helt alene med keeper. Der er Garfjell sikkerheten selv og 0-3.

Det ble også pauseresultatet selv om det var et par fete sjanser på tampen av omgangen ved Holst og Dreyer. 

Andre omgang starter L/K best. Øyvind Garfjell var slett ikke ferdig med scoringene sine i dag. L/K står høyt og presser BOIF til en ny feil. En BOIF-forsvarer klarerer rett i føttene til L/Ks høyreback Vebjørn Isaksen. Han slår videre til Øyvind Garfjell og han bruker venstra til å sette ballen ned i hjørnet. 

Så følger en periode der L/K egentlig ikke skaper så mye. BOIF har litt iniativ i denne kampfasen og L/K ligger egentlig bare lavt og absorberer det som kommer. Forsvarsfireren var en solid enhet foran Kristoffer Granås og BOIF kommer ikke til mange farligheter.

Et kvarter før slutt tar Øyvind Garfjell fram venstreslegga og spikrer brutalt den siste spikeren i BOIF-kista. L/K holder igjen oppe trykket i et angrep og igjen er det Kristoffer Hansen Holst som er nest sist på ballen. Han stjeler ballen fra en BOIF-forsvarer og slår til Garfjell. Han tar en touch før han smører til opp i nærmeste kryss fra 11-12 meter. Keeperen når knapt å få fingrene opp på den.

L/K begynte å bli fornøyd med antall mål. Nå var det om å gjøre å hindre baklengs på slutten og dermed innkassere årets andre smultring i baklengsprotokollen. Det gikk greit, selv om Kristoffer Granås måtte trø til med en fotparade helt på tampen. 

Med seier i Bardufoss Storhall, samtidig som Storelva tapte for Stakkevollan så avanserte L/K to plasser på tabellen. Vi har fått Storelva og Ishavsbyen bak oss og det er ikke så fryktelig langt opp til de neste lagene på tabellen heller. Samtidig har vi tøffe kamper i vente og kampen for tilværelsen fortsetter med uforminsket styrke. Men 5-0 over et godt BOIF-lag lar seg høre og bør bidra til selvtillit inn mot de neste viktige oppgjørene. Neste kamp er mot TUIL 2 hjemme, og deretter venter kanskje sesongens tøffeste kamp - borte mot opprykksjagende Skarp.

* Flere jubilanter for L/K i dag. Først og fremst, så rundet Steffen Dreyer 380 kamper for L/K - likt med en annen klubblegende Rune Lillevik. Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin kamp nummer 180, Kristian Bjørn Hansen har nådd 120 kamper, mens spillende trener Oskar Leiros spilte sin 110. kamp mot BOIF.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jan-Robin Bjørn, Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Nasim Shirzad, Jørgen Skog

Gult kort L/K: Preben Røtvold

Dommer: André Resvoll - meget solid kamp.
Endelig kontakt med lagene foran

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Aug 2019

En ny målfest på Polleidet sørger for at L/K har heng på de andre bunnlagene i divisjonen.

Etter blant annet et hat trick hver fra Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell mot Storelva lørdag ser litt mindre mørkt ut for L/K i bunnstriden. Vi er riktignok fortsatt sist med åtte poeng, ett bak Ishavsbyen og Storelva, men formpilen peker oppover – til tross for det sure tapet for Nordkjosbotn sist helg.

Mot Storelva på Polleidet var det 1-0 til pause etter et straffemål av Steffen Dreyer. L/K skapte greit med sjanser før hvilen, men effektiviteten og treffsikkerheten var på et lavmål.

Utover i andre omgang ble det imidlertid mer og mer klart at L/K ville vinne komfortabelt. Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell med til sammen 620 kamper og 380 mål for L/K var ikke lett å temme for et Storelva-forsvar som ikke hadde sin beste dag på jobben. Garfjell var ikke tungbedd når det var muligheter i de etter hvert store bakrommene, mens Dreyer kjempet og slet med forsvarsspillerne og fikk betalt for det i form av to mål i andre omgang i tilegg til straffemålet, som kom etter at han selv ble felt.

Dagens L/K-gutt ble imidlertid verken Garfjell eller Dreyer. Den æren tilfalt stopper og ettmålsscorer Jan-Robin Bjørn – ikke fordi 29-åringen hadde så mye å gjøre alltid, men fordi han selv bidro til at det stort sett aldri ble farlig foran L/K-keeper Kristoffer Granås. Han og stoppermakker Jørgen Skog ryddet godt opp i midten, mens backene Vebjørn Isaksen og Stig-Roar Hansen Rognli var villig med på angrepene. Det var tidvis høy klasse over kombinasjonene da L/K gikk i angrep med store deler av laget. Innbytter Isak Kristiansen kom inn i andre omgang og var meget god den knappe halvtimen han spilte.

Storelvas redusering kom på et straffespark som så veldig billig ut, men som kampens meget gode dommer Brage Nygård valgte å tildele bortelaget. Kaptein Kristoffer Granås hadde nok sett at det ble null baklengs, men L/K måtte tåle en i sekken i dag. Men det ble med det.

  • Vebjørn Isaksen spilte sin 90. kamp for L/K.
  • Joakim Berg Bjørklund kom inn til sin 50. kamp for L/K

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristoffer Hansen Holst, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Isak Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Brage Nygård – trygg og god gjennom hele kampen

Neste kamp: Borte mot BOIF lørdag kl. 16.00 i Bardufoss Storhall

 Bittert bortetap for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Aug 2019


L/K burde hatt minst et poeng med seg fra Vollan, men det ble null. 

NIL vant bataljen i Nordkjosbotn 2-1, etter en jevn første omgang og en andre omgang som NIL startet klart best, men der L/K kom tilbake og burde klart uavgjort. To svært gode keepere i Kristoffer Granås og Andreas Berntsen Løvland gjorde imidlertid at det ble en ganske målfattig kamp. 

Hadde imidlertid Steffen Dreyer truffet tre centimeter lavere på sitt helvolleyskudd rett etter kampstart, så hadde sannsynligvis ikke dette kampreferatet handlet om annet. Dreyer får tidenes stjernetreff fra 16 meter etter at Øyvind Garfjell hadde skaffet seg tid og rom på venstrekanten og slått et perfekt legg. Helt ferdigscoret var det dog ikke, men for en målmaskin som Dreyer så gjør det ingenting om litt av jobben gjenstår. Skuddet suser i tverrliggeren ved venstre kryss og ut igjen og L/K og Dreyer får ikke den drømmestarten man kunne håpet på. L/K har flere gode sjanser i denne perioden, hvor av Kristian Bjørn Hansen har den aller største. Han blir spilt fri av Øyvind Garfjell helt alene med keeper, men på første stolpe får ikke Hansen en ordentlig touch på ballen og keeper til NIL kan plukke enkelt. 

Istedet er det NIL som tar ledelsen. Laget har noen gode dødballføtter i Marco Mathisen og Chris Skare, begge for øvrig med en fortid i L/K, men denne gangen blir det en kort variant - noe L/K ikke er obs på i det hele tatt. NIL setter fart langs dødlinja og slår ut i feltet. Ballen flikkes videre inn i feltet og der står Thomas Sjøthun og pirker inn ledermålet. Dårlig forsvarsspill av L/K og ditto våkent av NIL.

1-0 sto seg til pause og etter hvilen var det NIL som åpnet klart best. Blåtrøyene vasket fram flere store sjanser og Kristoffer Granås måtte hente fram det aller ypperste av keeperspill for å hindre flere baklengs. Reaksjonsredningen hans på et skudd fra den gamle L/K-gutten Sander Kristiansen var spesielt imponerende. Det samme var redningen på skuddet fra en annen opprinnelig L/K-gutt, Einar Skogheim, like før. 

2-0 skulle likevel komme men det måtte det dessverre et offsidemål til. Et legg fra venstre finner Marco Mathisen, som hadde svidd en enorm sjanse noen minutter tidligere, i en klar offsideposisjon foran mål. NIL-kapteinen klarer å overliste Granås og plasserer ballen i hjørnet. Målet så tvilsomt ut i real time, og reprisene på framtidinord.no og Nordlys.no, som begge filmet kampen, er rimelig utvetydige. 

L/K skjønte at dette gikk feil vei og hevet bokstavelig talt spillet sitt. Og i det 84. minutt kjører Garfjell/Dreyer reprise på nestenmålet i starten av kampen. Garfjell slår inn fra venstre og Dreyer møter ballen perfekt på hel volley og dunker den ned i lengste hjørne fra 15-16 meter. Vakrere kan det nesten ikke gjøres. 

De siste minuttene blir dog ikke spesielt vakre. NIL forsvarer febrilsk ledelsen og L/K prøver å vaske fram en utligning. Presset mot NIL-forsvaret er stort, men L/K klarer ikke å få ballen i mål. Så, rundt seks minutter på overtid, får Øyvind Garfjell ballen i feltet, demper den og skal sette fart. Han blir felt og fra L/K-netts posisjon bare fire-fem meter fra åstedet er straffen soleklar. Men med mye folk inne i feltet og dårlige siktlinjer (og heller ingen linjedommer på den siden) velger dommer Evertsen å la situasjonen fare. Utifra de forannevnte omstendighetene er det kanskje forståelig, men likefullt blir L/K snytt for en potensiell utligning.

Det er også det siste som skjer og L/K roter bort sjansen til å holde en viss kontakt med NIL. L/K hadde kanskje fortjent mer, men må også takke seg selv litt for at det ble null poeng.

I en litt knoklete kamp er det i det minste hyggelig å se at begge lagene har høy andel lokale spillere på banen. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Isak Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Dommer: Jarle Evertsen - får ikke toppkarakter denne gangen.  Burde annullert offsidemålet til NIL på egen hånd .


En lenge etterlengtet seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2019

MÅLSCORERNE: Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell sto for brorparten av målene mot IFK, men fikk hjelp i målprotokollen av Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen og Gard Grønvoll Sommerseth. Det fineste målet scoret imidlertid Isak Kristiansen, som ikke er på bildet, for.

Man kan trygt si at det var en viss ketchup-effekt på Polleidet lørdag.

For etter å ha spilt en hel vårsesong, pluss en kamp i høstsesongen, klarte L/K endelig å vinne en kamp i 4. divisjon. Og det på den mest overbevisende måten man kan tenke seg – nemlig 13-0 over Ishavsbyen. Et lag vi forøvrig tapte 8-1 for i vårsesongen.

Mange faktorer kan nok pekes på som forklaring på seieren og størrelsen på den. For det første spilte L/K en god kamp borte mot Fløya i høstpremieren, og det ville vært naturlig å tro at fremgangen i den kampen skulle kunne sees også i neste kamp. Så kan man for det andre si at gresspremieren på Polleidet sjelden bruker å gå dårlig for L/K. For det tredje så er det ingen tvil om at Jan-Robin Bjørn, som var tilbake i midtforsvaret til L/K, bidro til ro og trygghet i de bakre rekker. For det fjerde var Ishavsbyen svekket og stilte med bare én innbytter og med en utespiller i mål. For det femte var det flere andre L/K-spillere som spilte sin kanskje beste kamp for sesongen – som blant andre Isak Kristiansen, som scoret sitt første A-lagsmål på lekreste vis, og Nasim Shirzad.

Når alt dette er sagt, så er det vanskelig å ikke tilskrive en stor del av seieren til at to målmaskiner var tilbake på hjemlig gress, nemlig Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell. De to bidro med ni mål til sammen (Garfjell fem og Dreyer fire) og de var rett og slett umulig å stoppe for et stadig mer frustrert IFK-lag. Garfjell, i en alder av 29 år, er like rask og målfarlig som han bestandig har vært og løp gang på gang i fra IFK-forsvaret etter å ha mottatt gode pasninger fra lagkameratene. Dreyer, på sin side, er L/Ks toppscorer gjennom tidene og har ikke akkurat mistet verken power eller målinstinktet på de to årene han har vært i Skjervøy. Fire mål i tillegg til de 264 han hadde fra før lar seg høre.

Men selv om veteranene stjal overskriftene mot Ishavsbyen, så var det en langt yngre kar som startet ballet – med sitt aller første mål for L/Ks A-lag. Isak Kristiansen nølte ikke da ballen landet foran han på 30 meter. Isak klinket til på første touch og ballen føk i mål helt oppe i krysset. Det første målet på Polleidet i år kan fort bli det vakreste også.

Det var enda mer fart i ballen da Øyvind Garfjell scoret sitt første L/K-mål for året. L/K kriger godt inne i feltet og til slutt spiller Kristian Bjørn Hansen ballen ut til Øyvind, som smeller til på direkten fra 20 meter – utagbart for keeper.

Siden blir det mål jevnt og trutt utover i kampen. Kristian Bjørn Hansen scorer fra kloss hold etter godt forarbeid av Steffen Dreyer etter 19 minutter. Garfjell scorer sitt andre etter å ha skåret inn fra høyre og avsluttet nede i hjørnet etter 33 minutter. Dreyer setter sitt første for dagen etter å ha snappet opp et løst tilbakespill og kjempet seg forbi et par IFK-forsvarere, pluss keeper. 6-0 sørger Garfjell for etter pent spill der Kristian Bjørn Hansen står for assisten og Garfjell starter perfekt og får halve banen å løpe på før han setter ballen rolig i hjørnet. Det er det siste som skjer før pause.

I andre omgang vekslet Dreyer og Garfjell på å stå for servering og scoringer, i tillegg til at noen store sjanser ble svidd på et IFK-forsvar som hadde gitt opp. Og når innbytterne Gard Grønvoll Sommerseth og Sigve Ringbakken også tegnet seg på scoringslisten, så var dagen komplett. At vi også holder nullen for første gang i år er svært gledelig. På overtid har IFK en stor sjanse, men da er det kaptein Kristoffer Granås som viser at han kan trekke opp en feberredning fra hatten når det trengs – selv om han hadde vært uvirksom i store deler av kampen.

Med årets første seier kryper L/K opp på fem poeng på tabellen. Fortsatt er det fire poeng opp til Storelva og Ishavsbyen på de neste plassene og det er derfor helt avgjørende at L/K fortsetter å plukke poeng framover. Neste kamp er en tøff bortekamp mot Nordkjosbotn og det blir ikke enkelt å ta poeng der.

HOLDT NULLEN: Nasim Shirzad og Jan-Robin Bjørn og resten av L/K-forsvaret slapp ikke IFK til mange målsjanser.

* Samtlige 14 som var på banen for L/K lørdag er fra Lyngen. Da inkluderer vi selvsagt Steffen Dreyer, selv om han er fra Elvevoll i Storfjord.

* Seieren er den største til L/K siden 16. september 2017, da Senja 2 ble slått 17-0 på Geitnes.

Kampen gikk live på Nordlys.no. Opptaket kan du se her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Skog, Stig-Roar Hansen Rognli, Isak Kristiansen, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (5), Steffen Dreyer (4), Kristian Bjørn Hansen, Isak Kristiansen, Sigve RIngbakken og Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Jan-Robin Bjørn

Dommer: Johannes Andresen - godDreyer og Garfjell ikler seg L/K-fargene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Aug 2019

Det mangler ikke på rutine og potensielle målpoeng i L/Ks to nyeste signeringer.

I dag ble det nemlig klart at Øyvind Garfjell (29) og Steffen Dreyer (33) er klar for L/K. Begge to kommer tilbake etter 3. divisjonsspill med Skjervøy og skal nå gjøre sitt for at L/K skal få en så god høstsesong som mulig.

Garfjell (238 kamper og 100 mål) og Dreyer (376 kamper og 264 mål) vil utvilsomt gi L/K mer styrke offensivt. 

Flere sjanser - flere mål

Garfjell sier han er klar for den jobben skal gjøres i en tøff høstsesong.

- Det blir godt å komme hjem og bidra og forhåpentligvis sørge for at vi klarer å berge plassen i divisjonen. Det er mange spennende kamper i ukene som kommer, der vi er nødt å plukke poeng. Og det har jeg stor tro på at vi  kommer til å klare, sier Garfjell.

Garfjells kvaliteter er velkjent for både L/K-ere og resten av fotball-Troms. Han håper han kan bidra med flere ting.

- Jeg skal først og fremst bidra med målpoeng. Skal vi ta poeng framover så trenger vi å skape enda flere sjanser og score flere mål. Der har vi et uforløst potensiale. Og så vil jeg også kunne bidra med veiledning til en ung og spennende spillergruppe i både trening og kampforberedelser, sier Garfjell.

Godfølelsen

Steffen Dreyer, tidenes toppscorer i L/K, sier han bare oppfyller et løfte når han nå kommer tilbake til klubben.

- Ja, jeg lovde  flere supportere da jeg dro i 2017 at jeg skulle komme tilbake før jeg la opp. Og det er viktig å holde det man lover, smiler Dreyer.

Han har i motsetning til Garfjell spilt 3. divisjon også i 2019 - nemlig i SIKs første kamper i høstsesongen.

- Men jeg kjente på kroppen min etter to innhopp i 3. divisjon at veien frem til en startplass var for lang etter å ha vært skada i ett år. L/K blir en fin utfordring og det blir fint å spille litt kamper igjen. I tillegg så fristet et strøkent gress på Polleidet veldig. Det er der jeg har hatt mine beste fotballopplevelser og det skal bli godt å få godfølelsen tilbake igjen, sier Dreyer, som i likhet med Garfjell er klar til kamp allerede lørdag - hjemme mot Ishavsbyen.

- De neste fem kampene blir viktige for L/K. Der skal vi kjempe hardt for å få med oss så mange poeng som mulig, sier Dreyer.

Vinnervilje

L/K-trener Oskar Leiros er glad for å ha de to gamle L/K-spillerne tilbake i rødt og blått.

- Ja, de blir to viktige brikker med masse erfaring og vinnervilje som jeg håper smitter over på de yngre spillerne. Absolutt solide forsterkninger! sier Leiros.

For en knapp uke siden fikk Leiros også inn brødrene Kristian Bjørn Hansen og Jan-Robin Bjørn inn dørene

- Jeg syns vi har gjort fire solide signeringer, og attpåtil fire lyngengutter. Kristian beviste allerede mot Fløya 2 at han blir en viktig spiller og Jan-Robin vil ta Ola Edholm sin plass når han flytter til Bergen for studier, sier L/K-treneren.

Smidig

Daglig leder i L/K, Siri Rodahl Johansen, berømmer Skjervøy IK for smidighet i forbindelse med overgangen til de to gamle L/K-heltene.

- Ja, absolutt. Vi har hatt gode samtaler med ledelsen for Skjervøy og de har vært svært behjelpelig til at disse sakene gikk så fort som de gikk, sier Johansen.

L/K ønsker Øyvind og Steffen velkommen tilbake!Lovende høststart

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2019

Det ble tap i høstpremieren, men det er grunn for optimisme likevel.

Topplaget Fløya 2 ble som ventet for sterke for L/K mandag. Et mål tidlig i første omgang og ett til like før pause gjorde oppgaven vanskelig for Oskar Leiros’ gutter, men ingen skal si at man ikke prøvde. Selv om andre omgang kom med et tidlig 3-0-mål, så ga L/K aldri opp og da Kristoffer Hansen Holst satte inn reduseringen, så var det slett ikke ufortjent.

Reduseringsmålet og oppspillet til det var kanskje det beste L/K-angrepet i hele år. Nasim Shirzad bryter et Fløyaangrep på sin venstreback og spiller ballen til Sigve Ringbakken. Han flikker videre til Kristian Bjørn Hansen på midten og han tar med seg Oskar Leiros inne i banen. Oskar slår opp på Sigve igjen, som har gått på løp inn i rommet foran forsvarsfireren til Fløya. Furuflatingen flikker ballen elegant med hælen til Kristian Bjørn Hansen - i sin comebackkamp etter overgangen fra tilbake fra Skjervøy. Han viser all den pasningsfølsomheten og det overblikket han har vært velsignet med siden han debuterte på A-laget som 15-åring og slår en nydelig stikkball til Kristoffer Hansen Holst på venstre, som truer bakrommet med farta si. Han skjærer inn i feltet, vender bort en Fløya-forsvarer og dunker ballen i nettet fra 7-8 meter. Mesterlig. 

Da var kampen bare 55 minutter gammel og det var plenty av tid for L/K til å redusere grønntrøyenes ledelse ytterligere. Kristian Bjørn Hansen hadde en gedigen sjanse på en heading fra tre meter hold, men ballen kommer så bardus på jensvollingen at han ikke får ballen i nettet. Og på overtid slår innbytter Benjamin Johansen et frispark fra langt hold som seiler over keeper og rett i krysstanga og ut. En annen innbytter, Gard Grønvoll Sommerseth, får også en mulighet i det påfølgende trekket, men treffer ikke på headingen fra fem-seks meter. 

Totalt sett var det fortjent at Fløya vant, men ulikt mange andre bortekamper hittil i sesongen så sto L/K distansen ut i denne kampen. Flere av spillerne spilte opp mot sitt beste og spesielt solid syns vi Jørgen Skog i midtforsvaret til L/K var. Farten og duellstyrken til 17-åringen er gull verdt for laget. Også veldig positivt med Kristian Bjørn Hansen tilbake i en offensiv midtbanerolle. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Ola Edholm, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Lasse Harlund, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

* Kaptein Kristoffer Granås spilte sin kamp nummer 100 for L/K. Den første kampen fikk han som 15-åring på treningsleir i Piteå - mot Alvik IK 21. juli 2010.

Ingen gule kort

Dommer: Stig-Are Sørensen - full kontroll

Neste kamp er hjemme på Polleidet gress lørdag klokken 14.00. En særs viktig kamp i bunnstriden. Vi håper på godt publikumsoppmøte i det fine augustværet!Brødrene tilbake i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Aug 2019

Etter en halv sesong i henholdsvis Stakkevollan og Skjervøy er Jan-Robin Bjørn (28) og Kristian Bjørn Hansen (20) tilbake i moderklubben.

Det betyr to solide forsterkninger for L/K i en høstsesong som handler om å kjempe seg opp fra tabellbunnen i 4. divisjon. Kristian styrker midtbanen mens den gamle L/K-kapteinen Jan-Robin bidrar med svært verdifull rutine i forsvarsspillet. 

Kristian deltok på treningsleiren i Piteå og er klar for spill foran høstdebuten borte mot Fløya mandag, mens det jobbes for å få Jan-Robin klar til samme kamp. 

Vi ønsker begge to hjertelig velkomne tilbake i klubben!Uten seier i vårsesongen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jul 2019


Til tross for tidvis gode takter mot Finnsnes 2 ble det nytt bortetap for L/K lørdag.

4-0 til FIL 2 er litt i overkant etter spill og sjanser, men det er ikke til å komme i fra at L/K tapte fortjent også på Finnsnes stadion lørdag ettermiddag. Hjemmelaget ledet 2-0 til pause etter et straffemål og en heading etter corner.

L/K hang imidlertid greit med i første, og den første perioden av andre omgang var L/K det beste laget i forsøket på å ta igjen ledelsen. FIL 2 ble presset tilbake, men L/K var ikke kvass nok i de avgjørende trekkene. Ola Edholms dobbeltsjanse på hodet og et frisparkskudd fra Stig-Roar Hansen Rognli var blant de beste tilbudene.

Kampen ebbet imidlertid ut uten L/K-mål og på slutten er det i stedet grønntrøyene som scorer to kjappe på L/Ks keeper Daniel Karlsen. Karlsen steppet inn i L/K-buret i Kristoffer Granås’ skadefravær og gjorde en god figur.

L/K fikk litt skadetrøbbel i kampen. Lasse Harlund måtte gå av midt i første omgang og det hanglet litt utover i omgangen også med endel bytter att og fram. 

L/Ks lag: Daniel Karlsen-Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Ola Edholm, Stig-Roar Hansen Rognli-Preben Røtvold, Lasse Harlund, Oskar Leiros-Kristoffer Hansen Holst, Joakim Berg Bjørklund, Isak Kristiansen

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Christian KarlsenL/K klær

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2019

Nå er overtrekksklærne ankommet.

Her står Brynja Eidet Karlsen i sitt nye utstyr. Utstyret består av zip genser,  t-skjorte og shorts. 

Utstyret kan hentes på L/K-kontoret mellom 09.00-16.00 mandag 1/7. Ring Siri på 41226745 dersom det ikke passer å hente imorgen. 

Husk at spilleravgift må være betalt før klærne utleveres.Ny daglig leder i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2019

Siri Rodahl Johansen (32) er ny daglig leder i Lyngen/Karnes IL.

Siri starter 1. august i 60 prosent stilling som leder i L/K. Furuflatingen er til daglig sykepleier på Lyngstunet, der hun skal ha 40 prosent stilling.  Hun tar over for Rune Lillevik.

- Det er en spennende jobb med mange utfordringer. Jeg ønsker å være samlende for hele idrettslaget, sier Siri.

Hun er trebarnsmor med, etter hennes eget utsagn "veldig tålmodig samboer". Siri har fotballbakgrunn fra både Furuflaten og Lyngen/Karnes på alle aldersbestemte opp til og med damelaget. 

- Nå er jeg trener for to lag i aldersbestemt fotball - G11-laget og 6-7-åringene, sier Siri.

Siri vil ha kontortid på det nyopprettede L/K-kontoret i sentrum av Lyngseidet - nærmere bestemt i Strandveien 33.

- Jeg håper at folk stikker innom for en kopp kaffe og en L/K-prat, sier Rodahl Johansen.
Nytt poeng - men seieren lar vente på seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jun 2019

Preben Røtvolds første mål for L/K bidro til ett kjærkomment L/K-poeng lørdag. 

1-1 mot Salangen er godt levert av et L/K-lag som i mange kamper i vår har vært svært langt unna poeng mot dårligere motstand enn salangsværingene. Straffemålet til Preben Berntsen Røtvold berget poenget. Røtvold debuterte fra start for L/K og fikk sjansen fra krittmerket etter en times spill etter at Ilyas Shirzad hadde løpt seg fri i feltet og blitt taklet ureglementert. Preben var sikkerheten selv fra 11-meteren og utlignet ledelsen som SIF hadde tatt etter 29 minutter ved Adrian Molund Fjeldstad.

L/K spilte en god kamp mot Salangen og unngikk periodene med forsvarsproblemer som mange av kampene så langt har vært preget av. Nykommerne Lasse Harlund og Preben Røtvold styrket midtbanen betraktelig og at Ola Edholm også er tilbake på laget har mye å si for et L/K-lag som trenger fysikk både offensivt og defensivt. Resten av L/K-laget hevet seg også etter stortapet mot Stakkevollan forrige helg, noe som lover godt for fortsettelsen.

En som har vært god i hele år, keeper og kaptein Kristoffer Granås, var igjen viktig for et L/K-lag som forsvarte seg bra, men som ikke klarte å nekte SIF sjanser helt. Granås trippelredning etter 39 minutter er typisk ham, men den siste redningen av de tre - der han vipper ballen over på en avslutning fra kloss hold - var noe av det råeste som vi har sett på Geitnes på en lang stund.

Dessverre for L/K og Granås så måtte han forlate banen i andre omgang etter en smell han fikk i hodet før pause. Midtstopper Joakim Berg Bjørklund måtte ikle seg keeperdrakten og 19-åringen holdt likegodt buret rent resten av kampen.

1-1 var kanskje et greit resultat kampen sett under ett, men det er likevel vanskelig å ikke tenke at L/K kunne tatt alle tre hvis Jonas Samuelsen hadde truffet på sitt lobbforsøk to minutter på overtid i andre omgang. Men lobben gikk like utfor, og dermed må L/K fortsatt jakte årets første seier.

L/Ks siste kamp før sommerferien er borte mot Finnsnes 2.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Ola Edholm, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Preben Røtvold, Lasse Harlund, Oskar Leiros, Ilyas Shirzad, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Jørgen Skog, Jonas Samuelsen, Trond Petter Robertsen

Gult kort L/K: Preben Røtvold

Dommer: Jonny Andreassen - godSyv i sekken på Stakkevollan

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jun 2019

L/K gikk på sitt tredje syvmålstap denne sesongen da de møtte Stakkevollan på Stakkevollan lørdag. 7-0 til SIF ble sluttresultatet i en kamp der L/K kom tidlig under med to mål og hvor kampen i realiteten var avgjort etter 13 minutter. Etter timen stod det 5-0 og til tross for at L/K hadde sine perioder i kampen der de var på høyden, så var dette nok en bortekamp med mye oppoverbakke for L/K-guttene.

Noen lyspunkter var det dog. Fjorårets kaptein Ola Edholm var tilbake i L/K-drakten og i tillegg gjorde nysigneringen Preben Røtvold sin debut - som innbytter. Begge to representerer rutine som kommer sårt med i det som blir en kamp for tilværelsen de neste månedene og gjør selvsagt også at trenerne har litt mer å velge blant når man skal komponere en slagkraftig ellever til de neste kampene.

L/K har to muligheter til til å få en seier i vårsesongen. Første mulighet er hjemme mot Salangen lørdag, før vårsesongen avsluttes borte mot Finnsnes 2.

L/K fra start: Kristoffer Granås, Joakim Berg Bjørklund, Trond Petter Robertsen, Jørgen Skog, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth, Ola Edholm, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Preben Røtvold, Erlend Gamst, Benjamin Johansen

Gule kort L/K: Kristoffer Granås og Nasim Shirzad.Positivt, tross nytt tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2019

Ilyas Shirzad (til venstre) og Richard Koch kjempet i 90 minutter for hjemmepoeng, men det holdt akkurat ikke.Selv om vi skal være så ærlig å si at Krokelvdalen fortjente 100 prosent å vinne denne kampen, så var det håp helt til siste spark på ballen på Geitnes søndag. Det skyldtes delvis at KIL var usedvanlig lite skarpe foran mål, men mest fordi keeper og kaptein Kristoffer Granås spilte en av de råeste kampene vi har sett av en L/K-keeper på mange år. Granås stoppet bokstavelig talt alt som kom i andre omgang og da hadde det jo vært knakende artig om L/K hadde klart å ta igjen KILs tomålsledelse fra første omgang. Men det klarte ikke det unge L/K-laget. Det ble med Richard Kochs strålende redusering etter en times spill - Kochs aller første mål for L/Ks A-lag. 

Målet kom etter en feilpasning fra Krokelvdalen midt på banen som Kristoffer Hansen Holst plukker opp. Han setter fart og sender ballen videre ut på venstrekanten til en meget rask og løpsvillig Koch. Han tar med seg ballen inn i feltet, dribler av en forsvarer og skyter ned i nærmeste hjørne. Kjapt og kontant fra hurtigtoget fra Elvejord, som også hadde en eventyrlig sjanse på 0-0 i første omgang. 

I det hele tatt skapte L/K en god del i første omgang gjennom godt angrepsspill og det hadde slett ikke vært ufortjent at L/K hadde gått opp i ledelsen. Men som så ofte før i år, så var det bortelaget som slo til rundt midtveis i omgangen. L/K-forsvaret bommer på et oppspill og KIL får en overgang som de utnytter nådeløst. Også 0-2 kommer på et unødvendig balltap på egen banehalvdel som KIL kontrer på og innbytter Erlend Bratland når ballen rett før en utrusende Kristoffer Granås. 

Og om 0-2 var godt betalt for bortelaget Krokelvdalen etter halvspilt kamp, så var det altså ganske utrolig at de ikke klarte å score flere i andre omgang. Men L/K vant den omgangen 1-0 og det får L/K-guttene ta med seg. 

* Ilyas Shirzad spilte sin 40. kamp for L/K.

* Richard Koch scoret sitt aller første mål på A-laget i sin 18. kamp.

* Jørgen Antonsen Skog er den eneste L/K-spilleren som har vært på banen i samtlige 16. trenings- cup- og seriekamper i år.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth, Isak Kristiansen, Ilyyas Shirzad, Richard Koch, Robin Wikbo Samuelsen.

Innbyttere: Benjamin Johansen, Joakim Berg Bjørklund

Ingen gule kort

Dommer: Fredrik Magnussen Hanserud - klarte seg bra i sin første kamp på Geitnes, selv om det var et par situasjoner der han med fordel kunne brukt kortstokken for å markere seg. Runa (14) på talentleir

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jun 2019

Runa Lyngdal (14) er tatt ut til Equinors talentleir i Porsgrunn 29. juni - 3. juli!

I J14-klassen er det tatt ut to sidestilte tropper og Runa er sammen med Amalie Isabel Taraldsen den eneste fra Troms fotballkrets i J14-troppene.

Runa spiller til daglig på L/Ks G15-lag. Hun har spilt sammen med guttene hele karrieren sin men har i tillegg spilt på jentelag når det har vært mulig. Hun var på kretslagssamling på Bardufoss i vinter og nå har altså L/K-jenta tatt steget videre også. 

Se hele uttaket her!

 - Noen er her for første gang, mens andre er på vei til sin tredje samling i Porsgrunn. Felles for alle er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut, og vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.  

Runa er den andre L/K-spilleren som er uttatt til talentsamling i regi av NFF. Jevngamle Odin Sørensen var på samling tidligere i år. 

Vi gratulerer Runa, mamma Renate og pappa Frank med uttaket og ønsker Runa lykke til i Porsgrunn om en knapp måned!Få lyspunkter mot Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2019


Det er heldigvis uhyre sjeldent L/K taper med sju mål på hjemmebane. 

Lørdag ble det imidlertid tap 1-8 mot Skarp - et resultat som fort kunne vært enda verre sett med L/K-øyne. Bortelaget var klart best i så godt som samtlige minutter av kampen og viste L/K hvor stor forskjell det er på topp og bunn i divisjonen.

Det sto 0-4 til pause og Skarp scoret altså fire mål også i andre omgang. L/K klarte å kvittere én gang, ved Kristoffer Hansen Holst, i det som var L/Ks beste periode i kampen. Da ledet imidlertid Skarp allerede 0-7, og kampen om poengene var for lengst over. 


Dagens L/K-gutt: Isak Kristiansen. Jobbet hardt og viste vilje gjennom hele kampen.


L/Ks lag: Kristoffer Granås, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Ilyas Shirzad, Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth


Innbyttere: Erlend Gamst, Hans-Roar Karlsen Øvergård, Robin Wikbo Samuelsen, Eskil Dreyer, Christian Karlsen, Robert Kristiansen


Gule kort L/K: Hans-Roar Karlsen Øvergård, Isak Kristiansen, Kristoffer Granås


Dommer: Karoline Jensen - god
Tap mot Løvland og co.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2019

Tøff aften for trener Oskar Leiros og resten av L/K-laget på TUIL Arena.

Det var ventet at L/K skulle få det småtøft mot et sterkt TUIL 2-lag, anført av kaptein Andreas Løvland, mandag kveld. 

Og til slutt ble da også resultatet noe av det man kunne frykte, selv om første omgang resultatmessig var oppløftende. Da stod det 2-1 til hjemmelaget etter at Gard Grønvoll Sommerseth hadde kriget inn en redusering like før pause - en stilling som L/K skal si seg meget godt fornøyd med. TUIL sjefet i samfulle 45 minutter, men likevel var det to forsvarsglipper som ga hjemmelaget målene i første omgang. To mål på to minutter, hvorav det ene kom fra kvalvikingen William Sørensen, sikret TUIL-ledelse til pause. 

Så puttet hjemmelaget jevnt og trutt i andre omgang og til slutt sto det 7-1 til TUIL. Da hadde Oskar Leiros, i sin 100. A-kamp for moderklubben, måttet ta over keeperhanskene for en skadet Kristoffer Granås. 

Ny kamp for L/K mot Skarp på Geitnes lørdag 1. juni.

* Gard Grønvoll Sommerseth scoret sitt andre A-lagsmål og sitt første seriemål.

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Trond Petter Robertsen, Nasim Shirzad, Hans Roar Karlsen Øvergård, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Isak Kristiansen, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Erlend Gamst, Richard Koch

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Kevin Bakketun Hjelmseth - full kontrollSolid gjennomført i 75 minutter

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Mai 2019

Men en fotballkamp varer i 90, og det ble L/Ks bane på Geitnes lørdag.

Motstander BOIF hadde i likhet med L/K fått en trang start på årets sesong, men har også hatt et tøffere program enn L/K i åpningen. Bortelaget tok kommandoen fra start, men L/K kjempet seg gradvis inn i kampen og hadde fortjent å lede til pause. Spissparet Samuelsen/Samuelsen ble fort varme i trøya, Oskar Leiros og Isak Kristiansen tok krigen på midtbanen og bak spilte spesielt stopperne Jørgen Skog og Joakim Berg Bjørklund strålende.

Det gode spillet fortsatte etter hvilen og etter 48 minutter får L/K uttelling. Isak Kristiansen, som spilte en meget god kamp, vinner en duell på midten av BOIFs banehalvdel og slår en lekker stikkball til Robin Wikbo Samuelsen, som har startet løpet sitt i midten. Robin bruker farten sin, kommer alene med BOIF-keeperen og chipper ballen over ham og i mål. Det var Robins aller første mål på A-laget.

L/K fortsatte å kjøre kampen og Wikbo Samuelsen er bare noen millimetre fra å få sitt andre mål for dagen godkjent etter 74 minutter - men blir avvinket for offside. Korrekt, så vidt vi kunne se, men likevel surt - spesielt ettersom BOIF får sin utligning bare et par minutter senere. 

Og før L/K kommer seg etter sjokket, så får BOIF straffe. Den redder Kristoffer Granås, men BOIF er først på returen. Og fem minutter før slutt sitter 1-3 også. 

Dette var en kamp L/K burde ha vunnet for å holde hodet over vannet i bunnstriden i 4. divisjon. BOIF var en overkommelig motstander, men L/K klarte ikke å holde helt inn. Nå venter tøffe kamper mot TUIL, Skarp og Krokelvdalen - kamper der L/K ikke er favoritter til tre poeng. Men lørdagens kamp var oppløftende på mange vis og det vi satser på at Leiros’ menn tar med seg det positive videre i sesongen. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Joakim Berg Bjørklund, Hans Roar Øvergård Karlsen, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Robin Wikbo Samuelsen, Jonas Samuelsen

Innbyttere: Ilyas Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Christian Karlsen, Oddvar Leiros

Dagens L/K-gutt: Jørgen Skog

Gult kort L/K: Ilyas Shirzad

Dommer: Kristian Kristiansen - godNå er L/K sist på tabellen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2019

5-0 tapet for Storelva lørdag sendte L/K til bunns på tabellen.

Et redusert L/K måtte se seg slått klart da vi møtte bunnlaget Storelva borte lørdag. Det ble til slutt 5-0 til hjemmelaget etter 3-0 til pause. Storelva fikk to kjappe straffer som Preben Yttergård Ross ekspederte. Da var det gått ti minutter, og L/K - uten blant andre spissparet Jonas Samuelsen og Ilyas Shirzad - klarte aldri å komme i nærheten av poengfangst.

L/K må opp på hesten igjen rimelig kjapt. Lørdag møter vi BOIF hjemme og det blir ikke lett å ta poeng i den kampen heller.

* Christian Karlsen seriedebuterte for L/Ks A-lag.

* Robin Wikbo Samuelsen var tilbake i L/K-drakten etter overgangen fra Furuflaten IL. 

L/K fra start:  Kristoffer Granås- Joakim Berg Bjørklund, Trond Petter Robertsen, Benjamin Johansen,  Erlend Gamst- Isak Kristiansen, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Christian Karlsen- Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth. 

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Robin Wikbo Samuelsen, Jørgen Antonsen Skog

Gult kort L/K (Årets første til oss): Erlend GamstHjemmetap for Nordkjosbotn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2019

Vi skulle gjerne utsatt årets første hjemmetap en god stund til. Men allerede 6. mai var det et faktum.

Gjestene fra Nordkjosbotn var best på Geitnes mandag kveld og vant fortjent. Første omgang var jevn nok, med sjanser til begge lag, men NIL hadde de skarpeste sjansene – selv om L/K-forsvaret for det meste holdt greit unna.
45-årige Trond Petter Robertsen gjorde comeback som midtstopper. Svensby-gutten var en fryktet og meget god duellstopper i sin tid, både i lufta og langs bakken, og han er fortsatt i veldig god form. 73-modellen løste oppgavene bra sammen med resten av forsvarsfireren – en firer som bestod av spillere som ikke var født da Robertsen spilte sin forrige A-kamp for L/K tilbake i 1999!

Aller skarpest var blåtrøyene fem minutter før pause da Daniel Fossan tok gjestene i ledelsen etter et legg fra venstre og en kontant avslutning i en befolket målgård. 0-1 til pause etter en omgang der Ilyas Shirzad hadde L/Ks største sjanse.

I andre omgang var hundreprosentsjanse-statistikken mindre flatterende for L/K og kun en svært god Kristoffer Granås, illustrerende nok kåret til Dagens L/K-gutt, og oppofrende siste-liten-klareringer fra forsvaret hindret at NIL skulle få en komfortabel ledelse allerede tidlig i omgangen.

I stedet ble det med den storvokste spissen Torjus Nikolaisens mål etter 68 minutter og spikeren-i-kista-scoringen av samme mann etter 85.

L/K hadde absolutt sine muligheter også i andre omgang, men samspillet i angrep satt ikke helt denne kvelden og avslutningen gikk som oftest over eller utenfor. Både Jonas Samuelsen, Kristoffer Hansen Holst, Ilyas Shirzad, Richard Koch og Sigve Ringbakken prøvde seg fra ulikt hold og med ulik kraft i løpet av andreomgangen, men stort sett slapp NIL-keeper Andreas Løvland å gjøre de store redningene. 

Selv om det var en kald vårkveld på Geitnes, så var det bra oppmøte på tribunen. Det varmet i alle fall, selv om det ble tap.

Neste kamp er borte mot Storelva lørdag 11. mai

  • L/K har på tre kamper ikke pådratt seg et eneste gult kort! Det eneste kortet L/K har fått så langt i år er et rødt – borte mot IFK i forrige kamp.
  • L/Ks spillende trener Oskar Kleveland Leiros spilte mot klubben han var kaptein for i fjor, mens lyngsværingen Einar Skogheim spilte for NIL mot moderklubben for første gang. Også en annen lyngengutt, Sander Kristiansen, fikk et innhopp for NIL mandag kveld. 
  • Trond Petter Robertsen fyller 46 år 30. mai og er nå den eldste spilleren som har startet en kamp for L/K - 45 år og 340 dager. Hans gamle lagkamerat fra L/K på nittitallet, Viktor A. Sørensen har dog rekorden for eldste L/K-spiller. Han kom inn som innbytter i kampen mot TIL 3 19. juni i fjor - 49 år og 90 dager gammel. 
  • Robertsen spilte 11 kamper i den første sesongen til L/K – i 1990 og har nå 177 A-kamper og 9 mål for klubben. Pussig nok samme antallet L/K-kamper som nettopp nevnte Sørensen. Forrige A-kamp Robertsen spilte var hjemmekampen mot Sortland 26. september 1999 - for 7.162 dager siden.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Erlend Gamst, Jørgen Skog, Trond Petter Robertsen, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Jonas Samuelsen, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Richard Koch, Benjamin Johansen

Dommer: Jonny Andreassen - meget stødig i kveld også
Nedtur på TUIL Arena

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mai 2019

Etter en bra førsteomgang raknet det ganske betraktelig for L/K etter hvilen mot Ishavsbyen.


8-1 til hjemmelaget var den triste fasiten etter L/Ks første bortekamp i serien. Det tar seg ikke så godt ut på papiret, men hvis man ser bak sifrene så lignet kampen lenge på årets første kamp mot Fløya 2. 

L/K tar en tidlig ledelse, etter fire minutter, og spiller en solid første omgang. Denne gangen var det Kristoffer Hansen Holst som tok L/K i ledelsen. Ilyas Shirzad gjorde livet surt for IFK-forsvaret og kriget til seg ballen. Spissmakker Holst tar over, avanserer noen meter inn i feltet og setter ballen i nettet. En flott start og ikke mange minuttene senere er Shirzad i aksjon igjen. Denne gangen vinner han en duell med to IFK-stoppere og kommer alene med keeper. Han prøver å sette ballen over den utrusende keeperen, men treffer keeper og ballen går til corner. 

L/K har i andre enden god kontroll på hjemmelaget. IFK skaper lite, men inviteres inn i målprotokollen etter et lettkjøpt straffespark der ballen spretter i hånden på målscorer Kristoffer Hansen Holst. 1-1. I samme periode får L/K stopper Joakim Berg Bjørklund skadet, en spiller som hadde vært veldig god å ha da IFK sprang igjennom og scoret 2-1 ti minutter før pause. Men alt i alt en bra omgang av L/K og det var grunn til optimisme foran 2 omgang. Den optimisme var imidlertid kortvarig. Allerede etter syv sekunder lå 3-1 i L/K-buret etter at IFK tar avspark, slår ballen i bakrom og scorer. 

Det var selvsagt en stygg nesestyver for det unge L/K-laget, men det skulle bli verre. Etter 52 minutter står Sigve Ringbakken  på 30 meter og skal ta et frispark. Normalt bruker han sin presise høyrefot til å slå inn i feltet, men denne gangen lurer han alle og skyter hardt rundt muren og i stolpen. Ballen spretter ut på to-tre meter og Kristoffer Hansen Holst er førstemann til mølla og 3-2. Tror alle. Men linjemannen har vinket for offside på Holst og dermed intet mål. Istedet går IFK rett i angrep og scorer 4-1. 


Oppoverbakken fortsetter når IFK scorer 5-1 på en liten blemme av en halvskadet L/K-keeper Kristoffer Granås, som må gå av like etterpå. L/K uten reservekeeper på TUIL Arena må sette spillende trener Oskar Leiros i mål. Da var det enda en halvtime igjen av kampen. Så velger dommer Ragnar Dahl å gå all inn på en takling fra Eskil Dreyer midt på banen. Rødt kort og han om det. Dreyer hadde neppe forventet den og det hadde ikke L/K-nett heller. Vi har sett taklingen i reprise mer enn én gang, men klarer ikke å se at det skal være nødvendig med direkte rødt der. 

Det blir 6-1 etter 68 minutter og etter det får L/K et pusterom som de bruker til å vise litt kvaliteter. IFK var nok fornøyde og tok nok foten litt av gasspedalen, men likevel scorer de to ganger til på overtid - etter blant annet en merkelig straffeavgjørelse fra dommeren. Men det blir av mer akademisk interesse. L/K må snarest opp på hesten igjen - forhåpentligvis allerede mandag på hjemmebane mot Nordkjosbotn. 

* Mohammad «Hamode» Abdullah, Mathias Krag Lind og Isak Kristiansen seriedebuterte alle for L/K.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Eskil Dreyer, Kristoffer Hansen Holst, Benjamin Johansen, Ilyas Shirzad


Innbyttere: Isak Kristiansen, Erlend Gamst, Gard Grønvoll Sommerseth, Mohammad «Hamode» Abdullah, Mathias Krag Lind


Rødt kort: Eskil Dreyer


Dommer: Ragnar DahlDeilig poeng i sluttminuttene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2019

ÅRETS FØRSTE: Benjamin Johansen (t.v.) og Jonas Samuelsen scoret målene for L/K mot Fløya mandag kveld.


Det så ut som det skulle bli tap for L/K i serieåpningen. Men så ble Ilyas Shirzad felt og Benjamin Johansen tok ansvar.

Benjamin ble i sin tid den yngste spilleren som har spilt for L/K da han debuterte 14 år og 259 dager i 2015. Knapt fire år senere var det klart for Johansens første L/K-mål. Og det var et viktig ett! 

Ikke bare pga. det ene poenget men også pga. den psykologiske effekten det gir dette unge og urutinerte L/K-laget å unngå tap.

Foranledningen var grei. Vi var på overtid og selv om L/K hadde presset litt på for å få utligningen, så hadde det ikke vært snakk om noen kanonade mot Fløya 2-keeper Jon Olav Fagertun. Fløya var attpåtil bare ti mann etter at Steffen Røsæg hadde blitt utvist etter timen. Men på overtid får L/K et frispark ute på venstrekanten. Jonas Samuelsen slår inn i feltet og der blir Ilyas Shirzad revet ned. Dommer Jonny Andreassen peker på straffemerket og innbytter Johansen griper sjansen. Benjamin har et tungt skudd, men på straffen velger han å gå for presisjon. Ballen går ned i venstre hjørne og det står 2-2.

Etter det presser faktisk Fløya på for et vinnermål, mens L/K ligger å lurer på farlige kontringer med alltid villige Ilyas Shirzad og Jonas Samuelsen. Det blir ikke flere mål og dermed en svært hederlig serieåpning for L/K.

L/K hadde tatt ledelsen allerede etter minuttet, etter en blemme av en ellers solid Fløya 2-keeper. Han får en litt dårlig touch etter et tilbakespill og Jonas Samuelsen, i sin første seriekamp for L/K siden 10. oktober 2015, er påpasselig framme og setter ballen i mål rett foran nesen på keeper. Samuelsen lå gjennom hele kampen og snuste på disse sjansene og var ved flere anledninger nære på å få mål på lignende dueller.

Hjulpet av en flott start på kampen så går L/K-guttene - alle 11 fra strekningen Furuflaten - Elvejord - respektløst til verks. L/K kriger seg til sjanser og klarer å holde Fløya i rimelig avstand fra keeper Kristoffer Granås i buret. Det kunne fort blitt både 2-0 og 3-0 på noen av sjansene utover i omgangen, men i stedet er det Fløya som scorer i det 28. minutt etter en frekk vending inne i feltet og en 45 graders ball ut til Fridtjof Mørk Mortensen. Da hadde Fløya hatt en eventyrlig mulighet til å score allerede, men særdeles oppofrende stopperspill av Jørgen Skog og Joakim Berg Bjørklund, og en feberredning av Kristoffer Granås, hindrer Fløya ved den anledningen.

HISTORISK: Både gamle Lyngen og gamle Karnes klarte det nok, men aldri i L/Ks snart 30-årige historie har man stilt med 11 Lyngen-gutter på startelleveren i første seriekamp. Det har neppe skjedd i en L/K-seriekamp noensinne. Bak fra venstre: Kristoffer Granås (Lyngseidet), Richard Grønnbakk Koch (Elvejord), Sigve Ringbakken (Furuflaten), Jørgen Antonsen Skog (Kvalvik), Vebjørn Jae Isaksen (Jensvoll), Jonas Samuelsen (Naustnes).
Foran fra venstre: Nasim Shirzad (Lyngseidet), Oskar Kleveland Leiros (Mellomjord), Kristoffer Hansen Holst (Lyngseidet), Ilyas Shirzad (Lyngseidet), Joakim Berg Bjørklund (Jensvoll)

Ti minutter senere tar bortelaget også ledelsen ved Sander Svemo Samuelsen og det er også pauseresultatet. Etter 60 minutter får altså Fløya Steffen Røsæg utvist etter et ganske voldsomt angrep på L/K-keeper Granås. Men til tross for at L/K spiller 11 mot 10 så klarer ikke L/K å skape all verden. Men guttene står på og jobber og, aller viktigst, slipper ikke inn flere baklengs som hadde gjort poengjakten enda vanskeligere. Og i det 90. minutt får man altså betalt.

L/Ks spillende trener Oskar Leiros, som selv var meget god på midtbanen, var glad for at man får med seg ett poeng i seriestarten.

- Ja, absolutt deilig å klare å berge et poeng, så sent i en slitsom kamp. Veldig viktig å få poeng ettersom vi hadde det som mål ved kampstart, men desto viktig er det at gutta ser at innsats alltid betaler seg! Utenom det syns jeg at vi viser enorm vilje, men har tendenser til å spille ballen bort litt for enkelt noen ganger, så vi får ikke hvilt særlig mye med ballen heller, sier Leiros.

Den lokale L/K-juryen kåret venstreback Nasim Shirzad til Dagens L/K-gutt. Leiros, som spilte sin første seriekamp som hovedtrener for moderklubben, trekker også fram 17-åringen i sin vurdering av laget.

Ja, Nasim Shirzad har en enorm kamp som venstre back og stenger hele venstresiden vår. Også ros til de Kristoffer Granås og resten av backrekka som spiller en bra kamp. Vi er både heldig og dyktig på første målet vårt tidlig i kampen med Jonas Samuesen sitt høye press, og nydelig godt å bare presse på mot slutten og få betalt i et straffespark etter et frispark.

L/K har spilt i laveste divisjon i vinterserien i vinter og har hatt varierende resultater mot langt svakere motstand enn det Fløya 2-laget som troppet opp på Geitnes mandag kveld. Og med en hel førsteellever borte fra fjorårets stall var det nok ikke rart at man var litt usikker på hvordan man ville prestere i serieåpningen. Desto gledeligere da at L/K spiller sin suverent beste kamp når det gjelder som mest - når serien er i gang.

* Jonas Samuelsen spilte sin første seriekamp for L/K siden 10. oktober 2015. Han var med sine 103 kamper den eneste L/K-spilleren med mer enn 100 kamper for klubben.

* L/K-kaptein Kristoffer Granås spilte sin første seriekamp for L/K siden 18. oktober 2015. For øvrig hans 90. A-kamp for L/K.

* Joakim Berg Bjørklund spilte sin 40. A-kamp for L/K og var blant L/Ks absolutt beste i dag.

* Erlend Gamst (17) seriedebuterte for L/K med innhoppet sitt på høyrebacken etter pause. Solid seriedebut av ørnesværingen!

Hvis man ønsker å se kampen i opptak, så finner du kampen på Framtid i Nords sider  her!

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Ilyas Shirzad, Richard Koch, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Erlend Gamst, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth

Dommer: Jonny Andreassen

Ingen gule kort til L/K

Neste kamp er allerede onsdag 1. mai klokken 14.00 mot Ishavsbyen på TUIL Arena.
Hat-trick for Ilyas – karrierens første for Joakim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2019


L/K scoret fem og spilte tidvis bra fotball i Skarphallen i kveld.

For første gang siden 3. februar holdt L/K nullen. Samtidig ble det fem mål rett veien og da må man si seg fornøyd med kampen mot Ishavsbyen 2. Motstanderen spiller i 6. divisjon og består av spillere på stort sett samme alder som L/K-laget – som stilte med åtte spillere under 20 år fra start.

Første omgang startet bra for L/K. Allerede etter tre minutter gir Ilyas Shirzad IFK-forsvaret en forsmak av hva de har i vente. Da sender han av gårde en ordentlig suser fra 17-18 meter som går rett i tverrliggeren, ned på streken og ut. L/K startet med Ilyas i en litt tilbaketrukket rolle, mens Jørgen Skog spilte spiss og kvikkingene Kristoffer Hansen Holst og Richard Koch bekledte kantrollene.

Men offensivt var det Sigve Ringbakken som hadde flest fingre med i spillet den omgangen han spilte. Han sto bak to av de største sjansene før L/K endelig fikk hull på byllen etter 23 minutter. Og da var det også furuflatingen som regisserte. Et perfekt frispark ble slått på bakerste stolpe og der er stopper Eskil Dreyer og slår ballen på tvers foran målet til IFK. Der dukker Ilyas Shirzad opp og får en enkel jobb med å sette 1-0. L/K produserer en del etter målet også, samtidig som IFK begrenses til et par sjanser. Men en svært solid L/K-kaptein Kristoffer Granås tok det som kom.

Andre omgang var bare noen sekunder gammel da Ilyas Shirzad satte sitt andre for dagen. Han blir spilt fri inne i feltet av Vebjørn Isaksen og avslutter med et hardt, lavt skudd som IFK-keeperen ikke har sjans til å stoppe. Midtveis i omgangen har IFK en god periode og kampen står og vipper litt. Blant annet må Kristoffer Granås hente fra en feberredning på en gjennomløping fra IFK, men L/K rir den friske brisen av og da Ilyas Shirzad fullfører hat-tricket sitt i det 80. minutt, så er kampen avgjort. Da utnytter L/K-spissen en tabbe i IFK-forsvaret og er nådeløs alene med keeper.

Kristoffer Hansen Holst hadde svidd to store sjanser tidligere i kampen, men på den tredje sjansen er 18-åringen rutinert og god. Innbytter Isak Kristiansen setter fart på midtbanen og slår en godt vektet pasning med utsiden av høyrefoten – rett i løpskorridoren til Kristoffer på venstresiden. Holst bruker farta si og skjærer inn foran mål før han avslutter med høyre. God prestasjon av vingen, som spilte sin 30. A-kamp i dag. Målet i dag var hans niende.

Joakim Berg Bjørklund gikk ut i pausen etter å ha startet kampen for L/K. Han kom imdlertid inn på høyrekanten for Richard Koch mot slutten av kampen og han rakk å lage mye liv og røre den tiden han fikk spille oppe i banen. Han skjøt først i stolpen og deretter hadde han ball i nettet som ble annulert fordi dommeren unnlot å dømme fordel da Ilyas Shirzad ble tatt i duellen før Bjørklunds skudd. Men rett før kampslutt får Bjørklund lønn for strevet. Etter strålende jobb av Ilyas Shirzad på venstresiden. Han gjør alt grovarbeidet før han serverer sin gamle klassekamerat på åpent mål. Dermed kunne Joakim bokfører sitt første A-lagsmål i sin 39. kamp.

L/K er nå to uker fra seriestart – mot Fløya 2 hjemme på Geitnes. Vinterens resultater i Vinterseriens laveste divisjon tyder på at L/K får nok av utfordringer i årets 4. divisjon - som tilfellet var også i fjor. Men det er fortsatt to uker til seriestart og man rekker en god del »fintuning» ennå. I Ilyas Shirzad har man en av de beste spillerne i divisjonen og Kristoffer Granås er utvilsomt en av de beste keeperne. Så blir det opp til resten av L/Ks unggutter å heve seg ytterligere fram mot seriestart. I så måte var kveldens kamp oppløftende.

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Eskil Dreyer, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch, Ilyas Shirzad, Jørgen Skog.

Innbyttere: Hans-Roar Karlsen Øvergård, Benjamin Johansen, Erlend Gamst, Isak Kristiansen

Én dårlig og én brukbar omgang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Apr 2019

L/K-guttene fikk en tung lørdag mot TSI.

Et redusert L/K-lag, uten den offensive kraften som Ilyas Shirzad, Jonas Samuelsen og Kristoffer Hansen Holst representerer, slet mye i spesielt første omgang mot TSI lørdag. Fire mål i sekken og knapt noen målsjanser i det hele tatt for Oskar Leiros og co. Nasim Shirzads langskudd som smalt i tverrliggeren er stort sett det som er å nevne. Så skal det sies at TSI var effektive i første omgang også - bortsett fra at de svidde et straffespark. 

Andre omgang var straks mer oppløftende for L/K. Formasjonen satt litt bedre og Eskil Dreyer kom inn og fikk organisert og dirigert litt fra stopperplassen. 1995-modellen fra Elvevoll debuterte etter overgangen fra Furuflaten og blir garantert en positiv tilvekst for et ungt L/K-lag.

Offensivt var det også bedring å spore. Sigve Ringbakken meldte seg ordentlig på for L/K og søskenbarnene Robert og Isak Kristiansen hadde hver sin mulighet etter å ha løpt igjennom TSI-forsvaret. Spesielt Isaks sjanse var stor. Han kom igjennom  på høyresiden og skjøt i stolpen bak en utrusende keeper. 

På en litt grå L/K-dag må vi likevel trekke fram en enkeltspiller og det er Kristoffer Granås. Spesielt i andre omgang var Kristoffer strålende og et par av redningene var i nasjonal toppklasse. Utrolig verdifullt å ha Granås tilbake og i form!

Positivt også at vi stiller med en bred tropp, til tross for at flere sentrale spillere er ute.

Tom Jarle Isaksen blir mer involvert rundt A-laget nå og ledet laget fra linja mot TSI. Spillende trener Oskar Leiros var på banen hele kampen. 

L/K fra start: Kristoffer Granås, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Richard Koch, Gard Grønvoll Sommerseth, Isak Kristiansen

Innbyttere: Hans-Roar Karlsen Øvergård, Robert Kristiansen, Mathias Krag Lind, Eskil Dreyer, Benjamin JohansenÅrsmøte L/K - les sakspapirene her!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mar 2019


Fredag 29. mars er det årsmøte i Lyngen/Karnes IL - på Geitnes idrettshus klokken 18.30.

Sakspapirene finner du HER!

Vel møtt!Ett mål ikke nok mot kåfjordingene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Mar 2019

Ilyas Shirzad scoret sitt andre mål på to døgn mot IKIL/MUIL søndag, men det holdt ikke helt til poeng.

L/K tapte 1-2 for Indre Kåfjord/Manndalen i vinterserien søndag. L/K stilte med bare fire av de som startet mot Skjervøy i cupen to dager før, og spillende trener Oskar Leiros i mål, men ledet til pause etter mål av Ilyas Shirzad. For øvrig etter fint spill i forkant av Christian Karlsen.

L/K skapte endel i andre omgang også, men det gjorde også 5. divisjonslaget fra nabokommunen. De scoret to ganger, mens L/K ikke klarte å kvittere. 

Positivt at L/K tross alt har såpass mye folk tilgjengelig at man kan hvile så mange spillere denne gangen, men vi skulle gjerne ha bokført vår andre seier mot IKIL/MUIL for sesongen likevel. 

* Isak Kristiansen (16) debuterte for L/Ks A-lag etter overgangen fra Hamna. Han fikk spille fra start sammen med søskenbarnet Robert. 

L/K fra start: Oskar Leiros, Mathias Lind, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Robert Kristiansen, Ilyas Shirzad, Isak Kristiansen, Ole Remi Hausner, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch

Innbyttere: Christian Karlsen og Tordar Eidet KarlsenEn liten leksjon i cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mar 2019

L/K fikk så hatten passet mot SIK i første kvalikrunde til NM-cupen.

Skjervøy scoret på sin første sjanse, var nådeløse på dødballene og ledet 1-5 til pause. Det unge L/K-laget klarte bare helt unntaksvis å skape noe mot motstanderen. 

Ilyas Shirzad reduserte til 1-4 etter 30 minutter etter å ha blitt nærmest truffet av et frispark fra Jonas Samuelsen fra rundt 25 meter. Ballen skifter i alle fall retning og fyker inn bak en utspilt Jørgen Vik. Et heldig mål og det skulle også bli L/Ks eneste.

Det var riktignok muligheter til å pynte på resultatet i andre omgang. Både Jonas Samuelsen og Ilyas Shirzad hadde gode skuddforsøk som Jørgen Vik måtte ta fram gode redninger på. 

Vik tok også fram en god redning etter en times spill. Da blir Jonas Samuelsen klippet ned i feltet etter et frekt sporvalg på venstresiden. Vebjørn Isaksen har vært fast straffeskytter i år, men denne gangen går det galt. Vik er kjapt nede i sitt venstrehjørne og redder straffen. Dermed ble det ikke 2-6 der.

SIK fortsetter å kjøre kampen, men klarer bare ett mål til før dommer Jonny Andreassen blåser av. Dermed ender det med 1-7 på «hjemmebane» på Bardufoss.

Aldri artig med stortap mot Skjervøy, men det er stor forskjell på allnorsk fotball og 4. divisjon. Vi får trøste oss med at vi stiller 18 lyngengutter til cupkampen og at det fortsatt er en stund til første seriekamp. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Hans Roar Karlsen Øvergård, Sigve Ringbakken, Nasim Shirzad, Vebjørn Isaksen, Richard Koch, Jonas Samuelsen, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Oskar Leiros, Robert KristiansenIsak klar til cupkampen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mar 2019

Isak Kristiansen (16) har tatt overgang tilbake til L/K. Nå er han klar for seniorfotball.

Isak kommer fra Hamna etter fire sesonger på aldersbestemte lag i bydelsklubben og i TIL. Isak er imidlertid født og oppvokst i Lyngen og spilte aldersbestemt hos oss fram til 12-13-årsalderen - på de samme lagene som mange av de L/K-guttene som utgjør A-laget i dag spilte på. 

Isak er en kjapp, innsatsfylt og teknisk god spiller som blir en fin forsterkning for oss.

2002-modellen har signert i tide til å rekke cupkampen mot Skjervøy i Bardufoss Storhall fredag.

Vi ønsker Isak velkommen tilbake i moderklubben!
Årsmøtet er utsatt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Mar 2019

Årsmøtet i Lyngen/Karnes Idrettslag skyves til 29. mars.

Møtet var egentlig berammet til fredag 22. mars, men er flyttet en uke på grunn av at møtet kolliderer med L/Ks cupkamp mot Skjervøy. 


Sted: Geitnes idrettshus

Dato: 29. mars

Kl: 18.30

Vanlige årsmøtesaker. Saksdokumenter legges ut på våre nettsider én uke før møtet.

Det blir enkel servering.

Vel møtt!

StyretCupkamp mot SIK fredag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Mar 2019

Det er ennå en stund til seriestart i 4. divisjon men allerede fredag er det alvor for L/K-guttene. 

Da står nemlig avansement til andre kvalikrunde i NM-cupen på spill for Johnsen og Leiros’ gutter. Motstander er Skjervøy IK fra divisjonen over oss og det blir en sedvanlig tøff nøtt for L/K. 

L/K har hjemmebane, men noen stor hjemmebanefordel får man nok neppe. Kampen er satt opp i Bardufoss-hallen, så alle L/K-fans som vil årets første, og forhåpentligvis ikke siste, cupkamp, må ta turen til innlandet fredag kveld. 

Kampstart er 20.00.Odin på nasjonal talentleir

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Mar 2019

Odin Sørensen (14) skal delta på nasjonal talentleir i Sarpsborg i slutten av mars - som én av bare to 14-åringer fra Troms!

I perioden 24. - 27. mars går Equinor Talentleir av stabelen i Sarpsborg. Rundt 50 fotballtalenter i 2005-årgangen er samlet og deriblant Odin Sørensen fra Lyngen/Karnes.

- Dette er første gangen spillerne født i 2005 er inne på et nasjonalt tiltak, så ekstra gratulerer til dem, sier fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland til fotball.no.

Selv er Odin klar til å gripe sjansen han nå har gjort seg fortjent til.

- Jeg gleder meg voldsomt til samlinga! Det blir kjempespennende å spille mot de beste i hele landet. 

Han hadde ikke forventet å få sjansen nasjonalt allerede nå.

- Jeg ble ganske overrasket over å bli tatt ut. Jeg hadde ikke forventa å bli tatt ut på første samling. Det er så vanskelig å komme igjennom og jeg er så utrolig glad for at jeg fikk sjansen. Den sjansen skal jeg gripe. Jeg har trua på at det skal gå bra, sier Odin til L/K-nett. 

Odin er den ene av bare to 2005-spillere fra Troms som er tatt ut. Den andre er Runar Norheim fra Finnsnes-klubben Varden. Det viser hvor trangt nåløyet er. En fjær i hatten til både Odin og til L/K som klubb.

Se hele uttaket her!

Sørensen har vært på både kretslag og regionlag den siste tiden, i tillegg til at han har spilt nasjonal G14 på NFF Finnmark/Troms.
- Serien er et samarbeid mellom NFF og Norsk toppfotball. Laget består halvparten TIL-spillere, 1/4 kretsspillere Finnmark og 1/4 kretsspillere Troms - sånn cirka. Alle eliteserieklubber er tilknyttet og bruker hospitanter, sier pappa Uno Nesvik.

Odin har vært en svært lovende fotballspiller helt siden han begynte å spille fotball på L/Ks miniputtelag. Åtte-ni år etter miniputtedebuten trener han nå med L/Ks A-lag i Lyngen. Han har også vist et stort talent både i skisporet og ikke minst på friidrettsbanen.

L/K gratulerer Odin, pappa Uno og mamma Hege med uttaket og ønsker Odin lykke til i Sarpsborg!To tomålsscorere i storseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Feb 2019

Jonas Samuelsen og Kristoffer Hansen Holst scoret to mål hver i vinterserie-oppgjøret mot Indre Kåfjord/Manndalen søndag ettermiddag.

Det ble en komfortabel seier for L/K mot 5. divisjonslaget fra nabokommunen. L/K ledet 3-0 relativt tidlig i første omgang og til slutt ble det 5-1 til ungguttene  rødt og blått.

Jonas Samuelsen brukte få minutter etter overgangen fra Furuflaten til å score sitt første mål for L/K på ganske nøyaktig fire år. Sigve Ringbakken var hovmester på den scoringen. 

- En fantastisk ball fra Sigve, slår Jonas Samuelsen fast.

2-0 sto Ringbakken selv for - hans første A-lagsmål for L/K. Målgivende av Benjamin Johansen. Jonas Samuelsen var på hugget igjen på 3-0. Denne gangen sto Hans Roar Karlsen Øvergård for forspillet og Jonas for en tap-in fra kloss hold.

- En retur fra keeper som jeg setter inn fra nærmest død vinkel ute til venstre for mål, sier Jonas selv om sitt 10. mål i L/K-trøya totalt.

De to siste målene sto Kristoffer Hansen Holst for. 0-4 kom etter 37 minutter etter nok et flott gjennomspill av Sigve Ringbakken mens Christian Karlsen sto for målgivende for Holsts andre for dagen. 17-åringen fra Lyngseidet er nå toppscorer for L/K i vinter med fire mål.

IKIL/MUIL hadde sine tilbud i andre omgang og klarer også å redusere til 4-1. Jonas Samuelsen oppsummerer kampen slik:

- Helt OK kamp. Til tider spiller vi godt, men vi mister styringen en periode i 2. omgang. Vi gjør noen feil som vi vil bli straffet for i 4. divisjon. Men alt i alt en grei kamp mot en motstander som ikke var all verden, sier Jonas.

* Sindre Nyseth debuterte for A-laget til L/K - som innbytter. Hurtigtoget fra Stigen er en del av den solide 2000-generasjonen til L/K og spilte B-lagsfotball i fjor. 

* Jonas Samuelsen og Hans Roar Karlsen Øvergård gjorde comeback på A-laget. Samuelsen L/K-debuterte i 2009, men har spilt for Furuflaten de siste tre sesongene. Øvergård debuterte for A-laget til L/K i 2011, men har siden spilt for Furuflaten inntil fjorårssesongen - da han tok overgang tilbake til L/K. Han spilte imidlertid kun på L/K 2 i fjor.

* 17 mann i sving i dag - samtlige fra Lyngen. Jonas Samuelsen eldstemann i troppen i comebacket sitt. 

L/K fra start: Andrè Waage, Hans Roar Karlsen, Jørgen Skog, Erlend August Gamst, Nasim Shirzad, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen, Christian Karlsen, Sigve Ringbakken, Robert Kristiansen, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Robert Kristiansen, Mathias Krag Lind, Joakim Berg Bjørklund, Sindre Nyseth og Richard Koch

L/Ks målscorere: Jonas Samuelsen 2, Kristoffer Hansen Holst 2, Sigve Ringbakken
Jonas tilbake i rødt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Feb 2019

Jonas Samuelsen (26) skal spille for L/K i 2019.

Etter tre år i Furuflaten er Jonas tilbake i moderklubben der han debuterte på A-laget som 16-åring i 2009. 

Jonas kommer inn med sårt trengt rutine fra 100 A-kamper for L/K. Det er det ingen av de som har spilt så langt i år som kan matche. Gutten fra Naustneset har både fart, styrke og en god skuddfot og har vært vist klasse gang på gang for FIL i femtedivisjon. Ingen tvil om at Jonas har nivået inne for å gjøre en god figur for L/K i divisjonen over. At han er en allsidig spiller hjelper også på. 

L/K-trener Oskar Leiros hilser den gamle lagkameraten velkommen tilbake.

- Ja, han blir et bra supplement til laget med erfaring som blir verdifull for de yngre spillerne og som kan spille flere posisjoner i tillegg, sier Leiros, som sier at Jonas i hovedsak er tiltenkt en offensiv rolle i L/K-laget.

Velkommen tilbake, Jonas!Null poeng på søndagskvelden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Feb 2019

L/K gikk på nytt tap i vinterserien søndag.

Det ble 1-2-tap mot Ishavsbyen 2 i Skarphallen søndag kveld. L/K kom under midtveis i 1. omgang, men klarte å utligne etter 53 minutter ved Kristoffer Hansen Holst, hans andre scoring i vinter. 

IFK gikk imidlertid i ledelsen igjen og L/K, med spillere som Ilyas Shirzad og Sigve Ringbakken ute, klarte ikke å gjøre noe med det mot slutten av kampen. 

Tidligere storscorer for L/K, Mads Bjørkly, var tilbake i L/K-drakta - foreløpig på prøvespill. Kraftspissen kom inn i første omgang men pådro seg en akillesskade før omgangen var over. Forhåpentligvis ikke altfor alvorlig for 28-åringen som spilte sin 40. kamp for L/K søndag.

* 2002-modellene Håkon Fossmo og Isak Kristiansen debuterte begge på A-laget i dag. Sistnevnte er Hamna-spiller, men har mange år bak seg på aldersbestemte lag i L/K. En overgang er aktuelt.

* Oskar Leiros, spillende trener, spilte sin 90. A-kamp for L/K.

L/K fra start:  André Waage-Erlend Gamst, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad-Benjamin Johansen, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen-Håkon Fossmo, Kristoffer Hansen Holst, Christian Karlsen

Innbyttere: Mads Bjørkly, Robert Kristiansen, Isak Kristiansen
Medlemskontingent 2019

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2019

Et idrettslag er avhengige av medlemmer. Vi håper du og din familie vil være medlem hos oss. 


Satsene for 2019 er:

Familie                kr 400
Par                       kr 300
Enkeltperson        kr 200
Barn under 16 år  kr 150


Bruk Vipps 106444  eller kontonummer 4785.07.18365. Merk medlemskontingent!


Småsurt tap for TSI

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Feb 2019

L/K - TSI 1-2: L/K hadde fortjent bedre, men måtte til slutt se seg slått av TSI søndag kveld.

Det unge L/K-laget fikk en dårlig start på kampen i Skarphallen. Allerede etter 45 sekunder går motstanderen opp i ledelsen ved den tidligere Lokomotiv Tromsø-tanksenteren Eirik Henriksen. Han får først skutt fra 13-14 meter, et skudd Kristoffer Granås redder med en god beinparade. Men Henriksen er først på returen også og den setter han sikkert i nettet. 

L/K brukte litt tid på å bli varm i trøya i sitt 4-4-1-1-system. Oppspillene ble litt planløst slått opp mot Ilyas Shirzad og Kristoffer Hansen Holst, som begge har sin styrke langs bakken. Og etter hvert begynte da også spillet å sitte bedre. En Sigve Ringbakken, som startet på benken etter sykdom, kom inn etter et drøyt kvarter og tok tak i midtbanen sammen med spillende trener Oskar Leiros. Og på topp lagde spesielt Ilyas Shirzad mye problemer for TSI-forsvaret.

Det gjorde han i alle fall etter 24 minutter, da han stresser venstrebacken til TSI til å gjøre feil. Ilyas snapper ballen og stormer mot mål og forsvareren hekter og holder såpass at dommeren velger å dømme straffe. Kaptein Vebjørn Isaksen er trygg med høyrelabben og setter sitt andre straffemål i år. 

L/K hadde initiativet i perioden før utligningen og beholdt det ut omgangen. Gard Grønvoll Sommerseth hadde to gode muligheter før han måtte gå av med skade og også Ilyas Shirzad snuste på et mål på et av sine raid. Men alt i alt greit med 1-1 til pause. 

2. omgang ligner mye på første. TSI holdt faktisk på å score rett etter avspark i denne omgangen også, men en fin inngripen av keeperinnbytter André Waage hindret mål. Flott for L/K å ha to solide keepere disponible i 2019 etter et vanskelig keeperår i 2018 - før Jørgen Viks gjeninntreden på sommeren.

L/K var best også i andre omgang, selv om TSI har sine sjanser de også. L/K-forsvaret klarte seg bra og offensivt skaper man en del - uten at hundreprosentsjansene stod tett i tett. Det ble en del feilvalg i det siste trekket som gjorde at det stod uavgjort helt til TSI scoret på en heading etter corner 12 minutter før slutt. 

Mye positivt å bygge videre på for et lag med to 95-modeller og resten under 20 år fra start. Spillemessig og pasningmessig var det en del å like, og så må det jobbes med den offensive samhandlingen og de valgene man gjør på siste tredjedel.

* Comeback i L/K-buret for Kristoffer Granås, som debuterte for L/K tilbake i en treningskamp i Sverige i 2010 og som stod i mål for L/K til og med 2015-sesongen - de siste sesongene som førstevalg. Granås gjorde en god figur i comebacket, etter et opphold i Furuflaten, og det samme gjorde André Waage, som også sto noen kamper i 2018-sesongen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Erlend Gamst, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen (K), Nasim Shirzad, Oskar Kleveland Leiros, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Richard Koch, Sigve Ringbakken, André Waage

Gult kort L/K: Jørgen SkogFin start på 2019

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2019

Kaptein Isaksen og resten av L/K-guttene vant 3-0 mot Laksvatn i vinterseriedebuten.

L/K hadde grei kontroll i kampen mot balsfjordingene og vant fortjent. 

L/K stilte med bare tre av de 11 som startet siste seriekamp i fjor - Nasim og Ilyas Shirzad, samt kaptein Vebjørn Isaksen. Men de nye, blant annet debutant Erlend Gamst fra start, tok vel vare på sjansen mot Laksvatn. L/K gikk ut i 4-4-2, med Kristoffer Hansen Holst og Ilyas Shirzad på topp. Og de to hurtigtogene lagde trøbbel for motstanderne. 

Kristoffer Hansen Holst ble første L/K-målscorer i 2019 med et plassert skudd i hjørnet etter 28 minutter. 

Så følger Vebjørn Isaksen opp med 2-0 sju minutter senere - på straffe, etter at Ilyas Shirzad ble felt. Det var også stillingen til pause.

I andre omgang scoret innbytter Ola Edholm midtveis i omgangen og det ble også kampens siste mål. 

Etter kampen sa trener Oskar Leiros seg fornøyd med gjennomføringen: 

- Det lugget litt i starten og vi gjør noen enkle feil. Men vi gjør etter hvert en grei gjennomføring, alle mann. Vi har mye ball, god aggresjon i ballpress, kreativ med ball og fine kombinasjoner rundt om, sier Leiros, og fortsetter:

-Vi må jobbe litt med å finne balanse og være mer klinisk i avslutningsfasen. Men alt i alt en veldig positiv kamp og mye bra å bygge videre på!

Leiros trekker fram et par spillere som utmerket seg i kveld. 

- Sigve Ringbakken og Jørgen Skog var spesielt gode  idag, blant mange gode. Sigve viser godt overblikk og forståelse, Jørgen er god å plassere seg og er overlegen i lufta bak, sier Leiros.

L/K fra start: André Waage, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Oskar Kleveland  Leiros, Sigve Ringbakken, Richard Koch, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Benjamin Johansen, Robert Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Ola Edholm, Christian Karlsen, Mathias Krag Lind

* Erlend Gamst (17) debuterte på A-laget - attpåtil fra start. A-lagsdebut også for Robert Kristiansen (18), Christian Karlsen (16) og Mathias Krag Lind (18)!

* Keeper André Waage (25) og Oskar Leiros (23) stod for aldersrutinen i startelleveren i dag. Resten av gjengen som startet var under 20 år.