Steffen har scoret sitt siste L/K-mål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Okt 2019

Lyngen/Karnes takket av tidenes toppscorer og en av våre aller mest markante spillere gjennom tidene lørdag.

For etter småpene 385 A-kamper og elleville 278 mål krever Steffen Dreyer (33) å bli trodd på at han nå har gjort sitt på fotballbanen. Han har varslet at han legger fotballskolene på hylla etter 18 sesonger som spydspiss - hovedsakelig på L/K.

L/K håper selvsagt at så ikke er tilfelle, men valgte likevel å ta Dreyer på ordet i forbindelse med årsavslutningen på Geitnes i helga - en årsavslutning som fikk en lykkelig ramme etter at L/K, med god hjelp av nettopp Steffen Dreyer, berget plassen i TiTo-serien. 

L/K leder Johnny Hansen overrakte Steffen et diplom og et trofé som takk for jobben - en jobb som startet i 2002 med elvevollingens debut på A-laget og som kulminerte, etter korte opphold i Nordkjosbotn, Senja og Skjervøy, med at Steffen var med og berget seniormoderklubben fra nedrykk 17 år senere. 

De fleste kjenner nok Dreyer som en målfarlig spiss som, som spisser flest, er egoistisk når det trengs. Men Johnny Hansen trakk også fram lagspilleren Steffen.

- Du var så god på småguttelaget at du kunne score så mange mål du ville. Men etter et par mål, så trakk du bak på banen og spilte andre god, og ordnet det sånn at andre også fikk score mål, sa Hansen.

L/K-leder Johnny Hansen deler ut diplom og statuett til Steffen Dreyer.

Selv om Steffen har korte opphold i andre klubber, så har han spilt for L/K i alle sesongene siden 2002 - bortsett fra 2018. Steffen har fått sine smeller og har både gitt og tatt i dueller med allverdens forsvarere. Men han har hatt en spesiell evne og vilje til å stable seg på beina til kampstart - og ikke minst levere det som trengtes av mål. Også der har elvevollingen vært unik i L/K-trøya. 

På Facebook i dag trekker Steffen fram mange høydepunkter fra karrieren: Han har spilt spiss sammen med Sigurd Rushfeldt på L/K, representert Sápmi i CONIFA World Cup, scoret 32 mål i 2012-sesongen i 3. divisjon, da han også ble årets spiller for L/K, opplevd opprykk til allnorsk fotball i 2004 og to scoringer borte mot Lofoten i første kamp i allnorsk fotball. At han klarte å levere varene i allnorsk fotball for Skjervøy også etter fylte 30 er imponerende. Og også høstsesongen 2019 kommer høyt opp på Steffens liste.

For egen del kan vi trekke fram da han i 2012-sesongen scoret alle seks målene mot Tverrelvdalen i 3. divisjon på Polleidet og da han passerte en annen L/K-legende, Jørn Henriksen, på L/Ks målstatistikk. En spiller Steffen for øvrig akkurat ikke fikk spille sammen med på A-laget, ettersom Jørn la opp i 2001, rett før Dreyer debuterte på L/K.
Men det har vært mange andre gode medspillere for Steffen Dreyer opp gjennom årene. Steffen selv trekker også fram trenerne og mentorene Dan-Håvard Johnsen og Bernt Olav Johansen. Og så har det vært mange vakre mål - med hodet, begge beina og med de fleste andre kroppsdeler også. Vi skal ikke rangere noen her og nå, men kanskje vi kommer tilbake til det med Steffen selv ved en senere anledning...

Her er kamper og mål for Steffens 17 sesonger i L/K-trøya: 

2002: 24/7

2003: 25/8

2004: 29/13 

2005: 36/9

2006: 29/13

2007: 22/10

2008: 27/20

2009: 30/23

2010: 21/23

2011: 17/13

2012: 29/36

2013: 8/4

2014: 24/26

2015: 20/15

2016: 21/26

2017: 14/18

2019: 9/14

Den skjervøybosatte storscoreren holdt en kort og en lengre tale på årsavslutningen lørdag. I den lengste talen fortalte Steffen litt om prosessen i sommer før han og Øyvind Garfjell bestemte seg for å trø til og hjelpe L/K i bunnstriden. Han fortalte også om en kropp som har krevd mer og mer behandling og medisinering for å være kampklar i høst. Han trodde comebacket var over etter syv minutter mot Ishavsbyen da han kjente det skikkelig i låret, men klarte heldigvis for L/K å riste av seg den og score 14 mål for oss i høstsesongen.

Men Steffen ville ikke vært Steffen om han ikke tok et bittelite forbehold - hvis kretsen er grei på terminlistemøtet og setter opp en åtte-ti på rad på Polleidet gress i juli og august til neste år. Så da får vi se fram til et spennende terminlistemøte til vinteren...

Skulle det ikke gå i orden, så kan i alle fall Steffen legge skoene på hylla med den aller beste samvittigheten - vel vitende om at han har sikret.

L/K takker i alle fall for 17 flotte år!


Her er Steffens hilsen på Facebook:

10 dager etter den siste kampen i min 17.strake sesong som fotballspiller e avgjørelsen om å legge opp tatt. Forsåvidt en ganske enkel avgjørelse å ta når eg ser at eg ikke har nivået inne lenger me tanke på at d bare blei 14 mål på 7-8 kamper på høstsesongen og noen mål unna toppscorertittelen i divisjonen. Det var utrulig fint å komme tilbake til mitt kjære Lyngen/Karnes i høst, holde det eg sa når eg gikk til Skjervøy i 2017 me å avslutte karrieren på Polleidet. Har enda en yderst liten lovnad å holde en gang i fremtiden så d kan bli en liten gjesteopptreden en gang til 🙂

Ser tilbake på en karriere eg e ganske fornøyd me. Kanskje ville den vært bedre om eg hadde sett gleden av å trene litt mer, men e absolutt ikke missfornøyd. Har spilt mange kamper å vært lite plaget med alvorlige skader om eg ser bort ifra de siste to sesongene. Har hatt den gleden av å spille med og mot mange fantastisk gode fotballspillere der det har vært en sann glede å være mottaker på Øyvind Garfjell sine innlegg og danne spissduo med Sigurd Rushfeldt i 2 sesonger, en sesong eg lærte mye me tanke på og ha roen i avslutningsøyeblikket. Gode minner! 

Har også hatt mange gode trenere oppigjennom der Bernt Olav Johansen betydde aller mest i de viktige ungdomsårene og Dan-Håvard Johnsen som en fantastisk kampleder og trener i mange år. Kommer heller ikke utenom Torbjørn Karlsen og Johnny Hanssen i L/K, d e noen solide gutta som virkelig har backa meg uansett. En klapp på skuldra til Jon-Ivar Johansen i Skjervøy også, fantastiske ildsjela for klubban. Høydepunktan i karrieren e mange, men d å ta 18 poeng i høst og berge plassen mot alle odds va solid, første kamp i 2.divisjon borte mot Lofoten i 2005, 2012 sesongen va en sesong med god flyt og 2017 høsten i Skjervøy va magisk, mål mot TIL i pressekampen i 2018! 

Stolt over å ha representert Sàpmi og veldig gla for at eg kan si at eg har fått mange gode venna oppigjennom karrieren. Merkelig nok mange motstandere også, selv om eg har gitt mere juling enn eg har fått på banen. Artig at Mathea har fulgt karrieren min å vært trofast me på kampan når ho va litt mindre, å at ho Sonja fikk være me på den siste kampen min på Polleidet ❤️ Takk til alle som har bidratt på veien, d har vært hyggelig! Glede meg til rolige helger fremover!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.