3. divisjon, L/K - KIF 6-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2011

Gresselig bra kamp
L/K-guttene viste seg fra sin aller beste side i gressdebuten på Polleidet i dag. LES MER HER!

Øyvind Garfjell var outstanding mot Kirkenes. Her setter han ballen i mål, men dessverre fikk ikke dommertrioen med seg at ballen var inne. Foto: Arne Teigen, Framtid i Nord

Andreas Løvland satte to straffespark, mens Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross og Alexander Løvland Rygh sto for de andre målene i nedsablingen av Kirkenes i ettermiddag.

L/K gikk ut av startblokkene på forrykende vis og allerede etter 25 sekunder gikk Steffen Dreyer ned i feltet. Det ble ikke straffe da, men ett minutt senere skjer det samme på nytt og nå er dommer Ragnar Dahl sikker i sin sak. Det er også Andreas Løvland, som setter straffen sikkert i mål og 1-0 til hjemmelaget allerede etter to minutter.

Så gikk det slag i slag. Øyvind Garfjell herjet etter alle kunstens regler på venstrekanten og L/K-spillere stormet fram på alle bauger og kanter. KIF hadde mer enn nok med å klarere og noen ganger klarte de ikke det engang.

2-0 er det Garfjell som står for. Jørgen Vik setter kjapt igang etter en sjelden KIF-visitt i målgården til L/K. Han slår opp på Steffen Dreyer, som får med seg Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell i angrep. Etter litt småpasninger seg i mellom uten å komme til skudd, bestemmer Garfjell seg for å bare stikke igjennom der det er trangest - i midtforsvaret der det står 5-6 KIF-spillere. Øyvind kommer seg imidlertid igjennom og setter ballen bak KIF-keeperen. Da var det gått 23 minutter.

Like etter slipper Steffen Dreyer igjennom på venstrekanten etter å ha blitt spilt fri av Ole Oscar Ross. Han kommer skrått på mål alene med keeper og lobber ballen elegant opp i nettaket - hans 134. mål for L/K i hans 251. kamp.

4-0 kommer i det 35. minuttet. Da slår Ståle Johansen en meget frisk Jonas Samuelsen igjennom på høyrekanten. Han skjærer inn på mål og skyter. KIF-keeperen redder, men returen havner i fanget til Ole Oscar Ross - som har luktet seg fram til en målsjanse. Han får en enkel jobb med å sette hodet til og 4-0 til L/K.

Første omgang var utvilsomt noe av det beste L/K har servert publikum på år og dag. KIF hadde knapt et skudd på mål mens det i andre enden var både stolpeskudd, annulerte mål og flere andre store muligheter til å øke ledelsen. Én ting er fantastiske enkeltprestasjoner fra mange av L/K-spillerne men vel så artig var det å se det kjappe kombinasjonsspillet og samspillet mellom guttene.

2. omgang kunne nesten ikke bli like bra fra L/Ks side, og ble det heller ikke. KIF starter omgangen best og viser at de er blant de bedre lagene i divisjonen. Pasningsspillet sitter bedre og både presisjon og hurtighet i angrepsspillet kunne ført til flere farligheter. Men KIF klarer ikke trenge ordentlig igjennom L/K-forsvaret - ledet av forsvarssjef Mats-Haakon Karlsen, som var meget solid i dag. KIF første store sjanse i kampen kom etter halvspilt andreomgang. Da får en KIF-angriper ballen på 10-12 meter og har en gyllen mulighet til å score. Men avslutningen blir altfor løs og Jørgen Vik redder enkelt. Et par headinger fra farlig hold hadde KIf også, men det ble "clean sheet" på Vik i dag.

Etter en litt likegyldig start på andre omgang, våkner da også L/K-guttene til liv igjen. Øyvind Garfjell er stadig på farten på venstresiden, men det er ikke hver gang at lagkameratene rekker å komme seg i posisjon inne i feltet.

Midtveis i andre omgang er det duket for 5-0. Igjen er det Steffen Dreyer som blir klippet ned i feltet og denne gangen er spissen sugen på å ta straffen selv. Andreas Løvland er imidlertid urokkelig, og setter sikkert sitt 9. seriemål i år og hans 34. totalt for L/Ks A-lag.

Kampen ser ut til å ebbe ut på 5-0. L/K tar ut Løvland og Dreyer og resten av spillerne virker mer eller mindre fornøyd med ståa. Men to minutter på overtid skal Polleidet-publikummet, som hadde møtt opp i et gledelig antall i dag, få seg et mål til. Joakim Einebakken Nilsen og Ole Oscar Ross setter opp et angrep. Førstnevnte spiller igjennom Alexander Løvland Rygh, som har kommet inn som spiss for Steffen Dreyer. Han vender opp i feltet og skyter. KIF-keeperen redder, men Rygh, som har bøttet inn mål på B-laget i år, setter returen trygt i mål.

All grunn til å være fornøyd med 6-0 over et såpass godt lag som KIF. Returen til Polleidet var det knyttet spenning til. En samling på gress er alt brorparten av L/K-spillerne hadde i forkant av kampen. KIF-spillerne hadde vel neppe det engang så for de var det nok enda mer uvant. Men i dag hadde ikke underlaget så mye å si for kamputfallet. Gressbanen er i meget god forfatning og i dag hadde L/K vunnet om kampen uansett hva man hadde spilt på.

* Kvartetten Dreyer, Løvland, Ross og Garfjell fortsetter å utfordre hverandre i toppscorerkampen. Løvland har som sagt ni seriemål, mens Ross og Dreyer nå har åtte. Garfjell har syv.

* Alexander Løvland Rygh scoret sitt første seriemål for året, mens Stig-Roar Hansen Rognli slapp til for første gang i seriespill i år da han erstattet Tor Arne Larsen noen minutter før slutt.

* Øyvind Garfjell spilte sin 140. A-lagskamp for L/K. Det lille jubileumet markerte han med en praktkamp.

* Ole Oscar Ross spilte sin 110 A-kamp for L/K. Han scoret også sitt 49 mål og mangler altså bare ett mål for å passere det magiske 50-tallet. Bare Ken Stian Olsen og Steffen Dreyer har passert den milepælen av spillerne i dagens L/K-stall.

* Jørgen Vik er eneste L/K-spiller som har spilt alle kampene i årets sesong, inkludert treningskamper, cup og serie.

Finnsnes vant såvidt sin bortekamp mot Ishavsbyen og nekter dermed å gi oss fred i tabellteten. De jager fortsatt fire poeng bak, mens Bossekop spiller mot Fløya søndag. Ellers vant Nordkjosbotn i Porsanger mens Salangen spilte 2-2 på hjemmebane mot Hammerfest.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen; Steffen Dreyer

Innbyttere: Kristian Granås, Alexander Løvland Rygh, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort, L/K: Jonas Samuelsen

Dommer: Ragnar Dahl, Kvaløya SK - god.