Årets første seier for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Feb 2023

Det var mye som fungerte både offensivt og defensivt mot Nordreisa søndag.

4-3 over Nordreisa, som tross alt er en divisjon over oss i år, lar seg absolutt høre for L/K midtveis i februar. Selv om seieren ble knepen, så var den fortjent. En jevn 1. omgang i storhallen på Bardufoss ble etterfulgt av en 2. omgang der L/K var det førende laget fra A til Å. Det offensive spillet satt rett som det var, og bakover hadde stort sett kaptein Kristian Bjørn Hansen og co. god kontroll. NILs redusering i andre omgang kom tre minutt på overtid.

Førsteomgang var imidlertid langt jevnere og reisaværingene hadde minst like mange store sjanser som L/K hadde. Men L/K-spiss Kristoffer Hansen Holst ble likevel den første i målprotokollen - og det skjedde på vakreste vis. Vebjørn Isaksen gjorde et flott forarbeid og Holst takket med å klinke ballen opp i lengste hjørne. En god kandidat til årets mål!

L/K var imidlertid i det gavmilde hjørnet og hjalp NIL i gang med scoringene i ettermiddag. Reisaværingene kom seg ned til dødlinja og la inn i feltet. Der er  Joakim Berg Bjørklund uheldig og blir truffet i hodet. Ballen spretter i mål - mellom beina på keeper Håkon Jensen. Et veldig uheldig mål, som L/K hadde minst tre muligheter til å avverge.

L/K gikk opp til 2-1 rett før pause. Da var det Kristoffer Hansen Holst som sto for servitørarbeidet på venstrekanten. Han får fart på føttene og slår inn i feltet til Mika Johnsen, som får god tid på bakerste stolpe. 16-åringen beholder roen og setter ballen ned i hjørnet - utagbart for keeper. Johnsens andre mål så langt i år.

L/K regnet nok da med å gå til pause med ledelse, men helt på tampen kommer Marcus Hausner Christensen i tidsnød inne i feltet. Han slår et tilbakespill til keeper Håkon Jensen, som får såpass dårlig tid selv at han plukker opp ballen med hendene. Dermed indirekte frispark på femmeteren. Den setter NIL og dermed 2-2 til pause.

L/K, anført av Einar Skogheim, tok virkelig tak i kampen etter hvilen. Flere klasseangrep og fikst samspill burde ført til overtak i målprotokollen lenge før Skogheim tar L/K i ledelsen etter 64 minutter. Da er det Mika Johnsen som stormer ned på venstresiden og legger inn på bakerste, der Skogheim har dukket opp. Han styrer ballen inn og sørger for 3-2.

Og denne gangen makter lyngsværingene å holde på ledelsen. Keeper Asgil Brændeland, nysignert fra Ramfjord, fikk lite å gjøre da han kom inn til sin debut i andre omgang og i andre enden kunne L/K godt hatt flere mål også. Men det ble med Skogheims andre for dagen - et lavt skudd fra kanten av femmeteren etter nok en smålekker assist fra Mika Johnsen. NIL får riktignok en redusering på slutten, men det kom altfor sent til at man klarte noen sluttspurt mot 4-4.

Asgil Brændeland debuterte for L/K.

All grunn for trener Markus Karlsen Skogheim å være fornøyd med dagens kamp. L/K har trent godt siden jul og har allerede hatt tre samlingshelger i Lyngen på en drøy måned. Samtidig har man hatt gode treningsgrupper i både Lyngen og Tromsø, og kanskje det er fruktene av det vi begynner å se nå. Samspillet sitter i alle fall bedre og bedre - både fremme og bak - og guttene jobber og sliter både for hverandre og for klubbmerket på brystet. Og mange klarer å springe mye. Det er godt å se.

* Etter to kamper står Einar Skogheim, Mika Johnsen og Kristoffer Hansen Holst med to mål hver.

Markus Karlsen Skogheim

L/K fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Isak Kristiansen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim

Innbyttere: Oskar Leiros, Asgil Brændeland, Sander Kristiansen, Håkon Fossmo, Tordar Eidet Karlsen og Kristofer Waltenberg

Gult kort L/K: Håkon Jensen