Reisaværingene utmanøvrert på Bardufoss

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2024

L/K parkerte sin Nord-Tromskollega og viste at det er bra bredde og dybde i stallen.

Etter drøyt 90 minutter i Bardufoss storhall sto det nemlig 4-2 til L/K over Nordreisa. En litt ujevn 1. omgang av L/K ble etterfulgt av en langt bedre andre omgang. Og selv om NIL hang godt med hele veien, så var L/K hakket bedre i dag.

L/K spilte første omgang med en litt spesiell formasjon, med nystopperen Erik Sandaker Pettersen i par med Krister Skogli bak, Krister Klaussen og Joakim Berg Bjørklund som inverterte backer og Kristian Bjørn Hansen som anker på midtbanen. Offensivt spilte Gabriel Wikbo-Larsen og Mika Johnsen på hver sin flanke og sentralt skulle William Sørensen og Einar Skogheim ta styringen - med en revitalisert Steffen Dreyer som spydspiss helt på topp. Om det skyldtes en uvant formasjon eller bare en prestasjon litt under pari er ikke så lett å si, men L/K kunne si seg godt fornøyd med å lede 3-2 til pause etter mål av Krister Skogli, William Sørensen og Mika Johnsen. Andre omgang ble mer målfattig, men det ene målet som kom var virkelig lekkert. Gabriel Wikbo-Larsen fikk æren av å sette ballen i mål etter et nydelig pass-and-move-øyeblikk der Mika Johnsen og Einar Skogheim var involvert i de siste trekkene før mål. Skogheim hadde en strålende assist til Johnsens mål i første omgang og her var han også nest sist på Wikbo-Larsens nettkjenning.

NIL kunne fort redusert på et par av sjansene de vasket fram i andre omgang, men avslutningene gikk litt i hytt og vær. Uansett: L/K kan si seg fornøyd med kampen mot et NIL-lag som etter vår mening bør holde bra TiTo-nivå når serien sparkes i gang.

De unge TUIL-prøvespillerne Erik S. Pettersen og Markus Isaksen spilte begge godt i sine uoffisielle L/K-debuter. Høyreiste Erik spilte hele kampen som midtstopper i spann med Krister Skogli og klarte seg meget bra - med både fart, duellstyrke og et godt blikk for pasninger. Markus fikk en halv omgang på venstrekanten og viste fram både hurtighet og god ballbehandling i den tiden han fikk på banen lørdag. Søndag spiller han også L/K 2-kamp i Skarphallen og da blir det atskillig flere minutter og sjanser til å vise seg fram.

Erik S. Pettersen og Krister Skogli får litt taktisk input av trener Markus Karlsen Skogheim.

Steffen Dreyer, på sin side, har allerede signert for L/K og gjennomførte en god kamp mot NIL, selv om man måtte gå målløs av banen i ettermiddag. Han tok virkelig for seg i duellene, spesielt i lufta, og viste at han fortsatt kan levere på dette nivået - 22 år (!) etter hans seniordebut for L/K. Betryggende å se at både Dreyer og resten av laget står distansen ut. Det er mange som er i rute med løpskapasiteten og staminaen som trengs for å hevde seg i en tøff TiTo-serie.

L/K 2 spiller i Skarphallen mot TSI kl. 20.00 imorra, så der kan lyngsværinger i Tromsø få seg en fin kveldskamp!

* L/K manglet litt flere spillere enn vanlig i dag, men det vil alltid være noen som mangler i en kamptropp. De som fikk sjansen i dag, tok i alle fall vare på den. Det er bra!/

Steffen Dreyer tok ansvar både på banen og i pausepraten i dag.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Krister Skogli, Erik S. Pettersen, Krister Klaussen, Joakim Berg Bjørklund, Kristian Bjørn Hansen, William Sørensen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Mika Johnsen, Steffen Dreyer

Innbyttere: Markus Isaksen, Vebjørn  Løvland, Andreas With Karlsen

L/Ks mål: Krister Skogli, William Sørensen, Mika Johnsen, Gabriel Wikbo-Larsen

Gule kort L/K: Steffen Dreyer, Krister Klaussen

Dommer: John Magnus Nergård, god