Mye bra fra Markus' menn - nesten helt til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Feb 2024

L/K hadde føringen i ganske store deler av kampen mot TUIL 2, men måtte tåle et tap til slutt.

Lyngen/Karnes tapte 5-3 i Bardufoss storhall søndag. L/K ledet 1-0 til pause etter en pen prestasjon, og avslutning med venstre, fra Mika Johnsen - og L/K tok også initiativet tilbake i kampen igjen etter at TUILs unggutter hadde utlignet nesten rett fra avspark i 2. omgang. Takket være et smått bisart selvmål og et vakkert mål av Gabriel Wikbo-Larsen ledet plutselig L/K 3-1 igjen. Så kloret TUIL seg inn i kampen igjen og både redusering og utligning kom.

Ti minutter før slutt tok TUIL for første gang ledelsen ved tremålsscorer Lucas Larsen Solberg. Like etterpå får L/Ks Oskar Leiros sitt andre gule kort for dagen og de som håpet på en sluttspurt fra L/K måtte ta rev i seilene. L/K prøvde, men det var ikke så mye mer bensin igjen i tanken. På overtid scorer TUIL sitt femte mål for dagen og dermed var kampen i praksis over.

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kunne dog slå fast at L/K, som stilte uten mange av de som normalt er førstevalgsmateriale, gjorde en svært solid første omgang. Andre omgang ble langt mer ujevn, men det får man leve med. Mange som var gode lenge, men vi velger å trekke fram L/Ks 17-årige keeper Håkon Jensen, som leverte flere strålende redninger mot TUIL.

Kommende helg er det Framtid i Nords fotballturnering Teigen Cup i Lyngenhallen. Der stiller L/K med to lag, så da blir det gode sjanser til å se L/K-guttene live i kamp mot Nordreisa, Storfjord og Indre Kåfjord.

* Marco Mathisen (26) spilte sin kamp nummer 100 for L/K.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Jørgen Skog, Krister Skogli, Jonas Samuelsen, Mika Johnsen, Vebjørn Tokle, Krister Klaussen, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Gabriel Wikbo-Larsen og Einar Skogheim

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Beck Løvland, Tordar Eidet Karlsen

Gule kort L/K: Jonas Samuelsen, Marco Mathisen, Einar Skogheim

Rødt kort: Oskar Leiros (to gule)

Dommer: John Magnus Nergård, Reinen