Rundet av flott helg på innlandet med sterk seier mot Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2024

Einar Skogheim kom på scoringslisten i Bardufoss storhall i helga.

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan si seg fornøyd med oppholdet på Bardufoss i helga - og spesielt på avslutningen.

For etter en treningsøkt, en underpari-kamp mot Skarp (0-3) overnatting, sosialt kos og solide måltider på Bardufosstun så kulminerte helga med en bunnsolid prestasjon mot Finnsnes i Bardufoss storhall. L/K vant 3-2 over laget som må sies å være blant favorittene i årets TiTo-serie.

L/K kom under 0-1 tidlig og FIL var klart dominerende første halvdel av 1. omgang, uten at L/K-keeper Håkon Jensen slet seg fullstendig ut. L/K måtte løpe og slite for å få tak i ballen og når vi vant den så var det lang vei til mål. Men utover i omgangen, og denne setningen har vi skrevet før i år, så kom L/K seg betraktelig.

Lånespiller Audun Løvland smalt plutselig ballen i stolpen etter et helt utsøkt forspill av spissen Kristoffer Hansen Holst (medtaket med hælen mellom to FIL-stoppere og det påfølgende hælsparket anbefales oppsøkt på Framtid i Nord). Da hadde vi spilt 20 minutter og L/K hadde bare vært på sporadiske visitter i målgården til FIL. Men det skulle bli mer. 36 minutter ut i omgangen slår nyslått L/K-kaptein Krister Skogli en av sine presise pasninger opp i banen, der høyrekant Mika Johnsen får store rom å boltre seg på. Det liker den kvikke 17-åringen godt. Han kobler inn alle fartsressursene, løper mot dødlinja og legger en presis pasning inn mot første stolpe. Der har Kristoffer Hansen Holst løpt seg fri og han rekker ballen før både forsvarere og FILs offensive keeper Øystein Norheim. 1-1.

Andre omgang er noe av det bedre vi har sett av L/K når det gjelder innsatsvilje, lojalitet til kampplan og ikke minst løpsvilje. Og i tillegg kommer målene - denne gangen tidlig i omgangen. 2-1-målet er det en annen midtstopper i L/Ks trebacklinje, veteran og comebackmann Jonas Samuelsen (31), som har hockeyassist på. Han bryter et FIL-angrep med stor autoritet, setter opp farta og spiller en lekker pasning til Kristoffer Hansen Holst, som tar FILs bakre rekker med på løpetur. Holst tar så på seg servitørrollen og legger ballen inn i feltet til Einar Skogheim, som tar en touch før han tupper ballen forbi keeper.

L/K fortsetter å produsere sjanser utover i andre omgang, takket være oppofrende og utrettelig jobbing. Kristian Bjørn Hansen er nære på etter en corner og Jonas Samuelsen, som dagen før hadde vunnet #exploskuddet på L/K-trening med en vanvittig helvolley vartet i FIL-kampen opp med et brassespark som keeperen så vidt klarer å holde unna nettmaskene.

L/Ks unge keeper Håkon Jensen (17) sto to solide kamper i helga.

Men midtveis i andre omgang kommer 3-1-målet og det er også spesielt nok. Det er Einar Skogheim som tar corneren og den svinger han hardt inn mot mål. Krister Skogli går i duell med keeper og FIL-forsvaret på første stolpe og ballen havner i mål. Utifra TV-bildene er det vanskelig å konkludere med at noen var borti ballen etter at den forlot venstrefoten til Einar, men kaptein Krister sier han stusset ballen i mål og da tror vi ham på det. Ballbanen kan i alle fall tyde på at han har rett. Dermed Kristers første mål for L/K etter overgangen før jul.

Utover i omgangen og mot slutten så kontrollerer L/K greit. Spillerne holder jobbingen oppe i samfulle 90 minutter, selv om FIL får seg et mål helt på tampen. Da var kanskje L/K-spillerne bittelitt slitne, men det får våge seg.

Lørdagskampen mot Skarp ble en litt annen forestilling. Skarp er også et meget godt TiTo-lag og brukte sin rutine både som lag og som enkeltspillere til å ta seieren. 3-0 var kanskje litt «too much» men det var en fortjent seier til svarttrøyene fra Mortensnes. L/K valgte å benytte seg av hele troppen og brukte i praksis nesten to ulike ellevere mot Skarp.

Det inkluderte Steffen Dreyer, som gjorde comeback i rødt og blått denne lørdagen. 37-åringen spilte i 2 x 45 og kom godt fra oppgaven som spydspiss og oppspillspunkt. Han burde dog ha hatt seg et mål etter at han ble frispilt av Gabriel Wikbo-Larsen på 17-18 meter, men avslutningen ble satt ganske mye høyere enn 244 centimeter. Han vil nok sette noen av de sjansene fremover hvis en overgang fra Nordreisa skulle materialisere seg.

Krister Skogli og Steffen Dreyer møttes endelig i rødt og blått igjen.* Jørgen Skog rundet 100 kamper for L/K i Skarpkampen. Kristoffer Hansen Holst spilte sin kamp nummer 120 mot FIL og feiret det med mål og målgivende.

* Storelvas Audun Løvland har spilt to kamper på prøve for L/K i vinter og har også trent med oss. Det nærmer seg en avgjørelse på hvor balsfjordingen skal spille i 2024.

* Steffen Dreyer står i Nordreisa og kan være aktuell for overgang til L/K - om det høver for både L/K og spesielt Dreyer selv. Elvevollingen holder solid TiTo-nivå fortsatt, for de som skulle lure på det.

* Jonas Samuelsen fikk sine to første kamper i L/K-forsvaret etter comebacket i vinter. Naustnessingen har fått trent godt i vinter etter et år ute med skader og viste i helga at han er et godt alternativ i de bakre rekker.

26 Steffen Dreyer

Innbyttere: Kristian Bjørn Hansen, William Sørensen, Vebjørn Tokle, William Waltenberg, Vebjørn Løvland, Joakim Berg Bjørklund, Tordar Eidet Karlsen

Dommer: Øyvind Jøstensen - prikkfri dømming og enda mer prikkfri opptreden på banen

Finnsnes - L/K 2-3 (1-1)

L/Ks mål: Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim og Krister Skogli