Finfotball og årsbeste på høstgresset

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Okt 2023

L/K viste seg fra sin aller beste side da Senja 2 ble feid til side på Polleidet lørdag.

Etter 90 minutter stod det nemlig hele 8-3 til L/K etter tidvis festfotball på gresset på Polleidet. Og selv om kampen resultatmessig var jevn ganske lenge, så viste L/K utover i andre omgang at de er et topplag, og ikke minst at man ikke er fornøyd med å «bare» rykke opp, men at man også vil vinne serien.

Ekstra artig at L/K gjennomfører to svært gode omganger. Markus Karlsen Skogheims menn tar ledelsen etter kvarteret ved Mika Johnsen og legger på til 2-0 fem minutter før pause ved Gabriel Wikbo-Larsen. Det var også kampens peneste mål, med oppbygging bakfra av Marco Mathisen og Krister Klaussen og en perfekt vektet pasning fra Mika Johnsen tol Gabriel. Pasningen er langt fra ferdigscoret, men Wikbo-Larsen får det til å se sånn ut. Han hamrer ballen i lengste kryss fra hjørnet av 16-meteren og kunne ta imot velfortjent applaus fra tribunen.

At Senja får et mål etter corner like før pause var kanskje ingen bombe. Senja hadde forsterket sitt andrelag med blant andre tometersstopperen Daniel Sellevoll og kraftspissen David Eilertsen, med 14 mål i TiTo så langt i år. Sellevoll kriget inn reduseringen rett før pause og rett etter pause straffer Eilertsen L/K etter en særdeles uheldig klarering i L/K-forsvaret. Dermed sto det plutselig 2-2 i en kamp der L/K hadde vært klart best.

Men så takket også L/K for følget. I perioden fra det 60. til det 83. minuttet scorer L/K seks ganger. FKS får kun et trøstemål på tampen og kampen ender dermed 8-3. Gabriel Wikbo-Larsen pg Kristoffer Hansen Holst scoret to hver, mens Isak Kristiansen og Mika Johnsen puttet hver sitt. Assistene, flere av dem av den oppofrende sorten,satt også løst mellom de fire men 4-2-målet til Gabriel Wikbo-Larsen kan han selv ta 99 prosent av æren for. Han tar i kjent stil ballen med seg opp i banen i fart, uten at FKS-spillerne får grep på ham, og når gan kommer på skuddhold på 25 meter så hamrer han ballen i nettaket - helt uten sjanse for keeper.

Med 8-3-seieren tok L/K lørdag tabelltoppen i 5. divisjon, takket være Kvaløyas poengtap mot Storsteinnes. Hamna 2 spiller imidlertid søndag og kan tilvriste seg ledelsen igjen. Hamna 2 er for øvrig L/Ks neste motstander.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Krister Klaussen, Marco Mathisen, William Sørensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Målscorere: Gabriel Wikbo-Larsen (3), Mika Johnsen (2), Kristoffer Hansen Holst (2) og Isak Kristiansen.

Innbyttere: Jørgen Skog, Vebjørn Tokle, Joakim Berg Bjørklund, Sander Kristiansen og Arion RJ Ballovarre.

Dommer: Ken Rune Johansen - meget god

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

L/K 2 i 6. divisjon spilte kamp etter A-laget og der ble det tap 1-3 mot et av divisjonens beste lag, TSI. En første omgang litt under pari, og med et par svært uheldige baklengs,  ble fulgt opp av en solid andre omgang. Ian Harper satt inn 1-3, og L/K kunne fort hatt flere mål på Geitnes-kunstgresset. Men TSI halte seieren i land, fortjent nok.