Berget trepoenger fem minutter på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Sep 2023

L/K styrte mot et småflaut poengtap på Fagernes. Men så dukket kaptein Kristian Bjørn Hansen opp - igjen.

L/K ledet 2-0 til fem minutter før slutt etter mål av Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen og var på vei mot en oppskriftsmessig seier mot bunnlaget Ramfjord lørdag.

L/K spilte ingen stor kamp og skapte mindre offensivt enn vanlig, men hadde stort sett full kontroll på hjemmelaget gjennom nesten hele kampen. Men ut av ingenting reduserer RUIL på et av de få våpnene de brakte til Fagernes kunstgress - en dødball. Og to minutter senere er katastrofen et faktum da hjemmelaget får straffespark. Den setter spissen Isak Hamnes Johansen i mål og L/K er i ferd med å rote bort to poeng på utilgivelig vis. Kanskje ble man for selvsikker på 0-2, men etter 2-2 så det ikke ut som L/K skulle klare å berge seieren.

L/K-trener beordret kaptein Kristian Bjørn Hansen opp på spissplass for å prøve å skape noe på tampen. Dommer Ørjan Sørensen Høili hadde lagt til rikelig med tid og fem minutter it i overtiden løper Kristian Bjørn Hansen igjennom på en lang ball bakfra. Han kommer alene med keeper, som er på tur ut for å lage trøbbel for L/K-kapteinen, men Kristian er kald og rolig og legger en lekker lobb over keeper med innsiden av høyrefoten. Det virker som en evighet før ballen kjærtegner nettmaskene og L/K kan slippe jubelen løs. Like etter er kampen over og RUIL må innse at de var bare sekunder unna å tukte L/K.

Kristian berget uavgjort for L/K i sluttminuttene også i forrige bortekamp - mot Fløya 2. En god vane kapteinen har lagt seg til!

Med tre nye poeng så har L/K fortsatt ryggen på Kvaløya på toppen av tabellen. Og viktigere: Vi holder lagene bak oss på tabellen på en fotlengdes avstand.

* Einar Skogheim scoret sitt 14. seriemål lørdag. Målet kom på lekreste vis - på et langskudd fra nærmere 25 meter som føk forbi keeper og inn i lengste hjørne.

* På en dag der det lugget litt offensivt og det ble mye kriging på en liten, trang bane så var det midtbanemotor Krister Klaussen som stod fram som L/Ks beste.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Krister Klaussen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Tokle

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund og Kristian Bjørn Hansen

Dommer: Ørjan Sørensen Høili