Elleville tilstander på Polleidet og Årets mål (?) av Einar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2023

Einar Skogheim (23) var konge på Polleidet i atter en målfest av en fotballkamp.

Det ble til slutt 7-5 til L/K mot Mellembygd i ettermiddagens oppgjør mellom de to eneste lagene i 5. divisjon som spiller hjemmekamper på gress. L/K lå aldri under i løpet av kampen, men det var heller aldri snakk om noen trygg ledelse. Selv på 7-4 var det puls på L/K-benken og når MIL får 7-5 på straffe fem minutter før slutt så var det viktig å holde hodet kaldt. Det klarte heldigvis Markus Karlsen Skogheims disipler og dermed kunne sasasa-en runge i hjemmegarderoben på Polleidet for tredje gang i høst. De tre seirene har kommet etter 24 mål scoret og 12 mål innsluppet. Aldri kjedelig på Polleidet med andre ord!

Kjedelig var det heller ikke da Einar Skogheim scoret sitt andre mål for dagen. 6-3-målet var et dribleraid vi knapt har sett maken til fra en L/K-spiller. Fem-seks motstandere prøver å stoppe kvalvikingen, men det lar seg rett og slett ikke gjøre. At det til slutt ender i at Einar også klarer å sette ballen i mål var selvsagt ekstra deilig for L/K-spilleren som stakk av gårde med gavekortet fra Elektro-Sport som Dagens L/K-gutt - for andre gang på rad!

En annen som aspirerte sterkt til den tittelen i dag var Gabriel Wikbo-Larsen. I likhet med Skogheim scorer han to mål, L/Ks to første, og han er også nestsist på både Mika Johnsens goal og på Isak Kristiansens nettkjenning.

Det siste målet var av den rotete sorten, der ballen spretter opp i nettaket etter litt Pinball-tendenser i MIL-feltet. Kristoffer Hansen Holst siste L/K-spiller på den, og L/Ks toppscorer er kreditert målet.

Det var ingen overraskelse at Mellembygd, anført av divisjonens nestmestscorende Sigurd Alterskjær Eriksen, var gode offensivt. Det har de vist i to kamper mot oss tidligere i år. Men at de skulle klare fem mål, var i overkant utifra spill og sjanser. Men de var komfortable på en fin gressmatte på Polleidet og viste at de er mer enn gode nok for å holde seg i 5. divisjon.

L/K vil på sin side gjerne klatre opp et nivå og da må trepoengerne komme jevnt og trutt. Kvaløya ligger to poeng foran på toppen tabellen, og utfordrerne bak ledes an av Storsteinnes - med Finnsnes 2 og Hamna 2 hakk i hæl.

* Kristoffer Hansen Holst scoret sitt 16. seriemål i år. Einar Skogheim er nå oppe på 13, mens Isak Kristiansen ligger på 11 og Gabriel Wikbo-Larsen på 10.

* Einar Skogheim har nå doblet antallet mål totalt for L/K - inkludert treningskamper. Han hadde 16 mål i alle turneringer før årets sesong. Nå står han med 32.

* Kristoffer Hansen Holst står med 23 mål totalt i år, inkludert seriekamper.

* L/Ks assistenttrener Aleksander Skatland fylte 31 år i dag og fikk den bursdagsgaven han ønsket seg - nemlig tre poeng! Han satte forhåpentligvis også pris på 93 minutter med spenning…

* Neste A-kamp er Ramfjord på bortebane lørdag kl. 15.00.

Alle innbytterne så nær som keeper Asgil Brændeland og en småskadet Jørgen Skog kom inn i løpet av kampen.

Gult kort L/K: Sander Kristiansen

Målscorere L/K: Gabriel Wikbo-Larsen (2), Einar Skogheim (2), Isak Kristiansen, Mika Johnsen og Kristoffer Hansen Holst.

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby