Fire fra Isak sørget for tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2023

Isak Kristiansen (21) fikk sjansen som spiss og takket for tilliten med fire mål i kveld. Da  er Dagens L/K-gutt-tittelen selvsagt!

L/K vant til slutt 7-4 i en tidvis hektisk kamp mot TIL 3 på Polleidet gress i kveld. Og kampens store spiller ble Isak Kristiansen, som hadde en fantastisk kamp som spiss for L/K! Fire mål - to i hver omgang sørget for at hjemmelaget tok alle poengene mot et TIL 3-lag som aldri ga opp til tross for at L/K ledet i store deler av kampen.

Kristiansen fikk sjansen som spiss etter at toppscorer Kristoffer Hansen Holst ble flyttet ut på venstrekanten for å erstatte skadede Sigve Ringbakken.   Isak er slett ikke ukjent med spissrollen og scoret blant annet fra spissplass i treningskampen mot Nordreisa. Men fire mål i seriekamp er noe helt annet! Isak kriget, løp, skjøt og presset sammen med lagkameratene TIL til å gjøre feil. Flere fine mål fra Isak i kveld, men 6-3-målet får rangen som det fineste. Isak møter innlegget fra en superopplagt Johan Gamst-Eriksen på høyresiden, demper ballen og smører den bort i lengste hjørne - fullstendig utagbart for TIL 3-keeperen. Men også 3-1-målet til Gabriel Wikbo etter 22 minutter får ekstra pluss for fint forspill. Denne gangen er det Oskar Leiros som vinner en duell midt på L/Ks banehalvdel. William Sørensen plukker opp ballen og sender en hard løpeball ut på kanten til Mika Johnsen. Han tar et par fine touch før han slår igjennom til jevnaldrende Gabriel, som er sikkerheten selv en mot en med TIL 3-keeper Sigurd Isak Nilsen.

Som resultatet tilsier var det nødvendig med en Isak i scoringsform, for L/K klarte ikke å demme opp for alt TIL 3 kom med. Men L/K var best og fortjente seieren i en kamp der mange var gode. Gabriel Wikbo-Larsen scoret to mål, Vebjørn Løvland scoret sitt aller første A-lagsmål, innbytter Johan Gamst-Eriksen rakk et hat-trick av assists fra høyrekanten og William Sørensen var strålende på midtbanen i sitt comeback for moderklubben.

At det ble fire baklengs, skal selvsagt TIL 3 som sagt ha mye av æren for. De var god til å ta kontringsmulighetene når de kom, og de kom opptil flere ganger når L/K var på det offensive kjøret og fikk brudd imot. Men L/K kom ut av med æren i behold - og vel så det. Veldig mye positivt å ta med seg for trenerteamet til L/K, med hovedtrener Markus Karlsen Skogheim i spissen!

* Alle innbytterne så nær som reservekeeper Asgil Brændeland kom inn for L/K i dag.

* Ingen gule kort til L/K i dag.

* God kamp av dommer Ken Rune Johansen.

* Ett minutts stillhet før kampen for å minnes Magne Mikkelsen, den tidligere Karnes og Lyngen-spilleren som gikk bort i juli - 76 år gammel. Magne var en fremtredende fotballspiller for både Karnes og Lyngen, samt for Ringvassøy  og var aktiv i fotballmiljøet til det siste - hvorav de siste årene ble tilbrakt i Valhall FK sammen med sønnen Espen. L/K kondolerer til familien og lyser fred over Magne Mikkelsens minne.

Ny hjemmekamp allerede fredag mot Hamna 2.