Oskar klar for spillende trener-jobb

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Des 2018

Ny trener: Sigmund Forfang er glad for å få sambygdingen Oskar Kleveland Leiros med på laget.

Oskar Kleveland Leiros (23) er tilbake i rødt og blått. Dermed har trenerkabalen i Lyngen gått opp.

23-åringen fra Mellomjord kommer tilbake til moderklubben etter et par sesonger i Nordkjosbotn og får nå ansvaret for treningene i Lyngen i tospann med den mer rutinerte Dan Håvard Johnsen. Leiros skal selvsagt også bidra ute på banen og L/K får dermed også en dynamisk midtbanespiller tilbake i sine rekker.

Leiros debuterte for L/K allerede som 15-åring og står med 87 kamper og seks mål for L/Ks A-lag. At han nå også skal ha en trenerrolle, kommenterer Leiros på følgende måte:

- Jeg er både spent og motivert til å prøve meg som trener, og håper gutta som er Lyngen er motivert til å sette igang i januar og villig til å trene hardt, så vi har et godt utgangspunkt til vårsesongen. 

Leiros unge treneralder til tross så blir han blant de aller eldste i treningsgruppa i Lyngen - en gruppe som i hovedsak består av unggutter i alderen 15-21 år. Leiros, som var kaptein på et NIL-lag som kom over L/K på tabellen og slo oss i begge seriekampene, sier han gleder seg til å bidra på banen for L/K igjen.

- Etter noen fine år i NIL, så blir det fint å være tilbake for å bidra på og utenfor banen for Lyngen/Karnes igjen. Jeg er sikker på at L/K kommer til å gjøre det bedre enn i fjor, sier Leiros.

Sigmund Forfang, leder i L/K Fotball, har tro på løsningen med Leiros som spillende assistenttrener:

- L/K er veldig fornøyd med at Oskar er tilbake i L/K. Han vil i tillegg til å være spiller gå inn i trenerteamet og spesielt ha ansvaret for å lede treningene i Lyngen sammen med Dan Håvard. Det er veldig hyggelig at en av våre egne unge spillere går inn og tar treneroppgaven for seniorgruppa. Sammen med ringrev og mentor Dan Håvard har vi tro på at dette er ei god løsning for 2019-sesongen, sier Forfang.

Den totale trenerløsningen, inkludert Tromsø-gruppa, er ikke på plass ennå. Men her regner man med en løsning de nærmeste dagene.
I mellomtiden ønsker vi Oskar Kleveland Leiros lykke til både på og utenpå banen i 2019 og samtlige i fotballfamilien et godt nytt år!Ny sesong under oppseiling

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Des 2018

Selv om ikke alle brikkene er på plass ennå, så var det på tide å komme i gang med oppkjøringen for L/Ks A-lag fredag. Sesongens første samling ble innledet med et spillermøte der L/K-ledelsen, ved Sigmund Forfang og Johnny Hansen, presenterte sine tanker for 2019. L/K skal fortsette å utvikle ungguttene og ikke minst utvikle seg som lag etter en trøblete 208-sesong. Det skal blant annet Dan-Håvard Johnsen bidra til. Lyngen-ordføreren skal ha en slags mentorrolle i et trenerteam som forhåpentligvis skal være på plass de nærmeste dagene.

Etter spillermøtet gjennomførte man en økt i Lyngenhallen. Bra oppmøte på første dag, men også på spillersiden skal det ennå jobbes litt før alt er spikret. 

Årsavslutning for aldersbestemt: Heder og ære og mange godord

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Nov 2018


Tirsdag avholdt aldersbestemt fotball i L/K årsavslutning på Polleidet. En god tradisjon med pizza og brus til alle og ikke minst med deltagerdiplomer til spillerne

En fullsatt sal med spillere, trenere, lagledere og foreldre og foresatte kunne hedre de som hedres bør i en sådan stund. Alle barna som har stått på gjennom sesongen - både i seriespill og i turneringer. 

Flere av lagene har oppnådd gode resultater både i turneringer og i serien - hvorav jentelagets seier i Altaturneringen står som et av de sportslige høydepunktene. 

Viktigst er det imidlertid at flest mulig barn i Lyngen har et tilbud. Gledelig nok at mange deltar i fotballen og vi har plass til enda flere! Samarbeidet med naboklubbene er også godt, noe både konferansier Rune Lillevik og flere av trenerne trakk fram.


9-10-åringene er en imponerende gjeng. Her sammen med trenerne Agnes Johansen, Frode Karlsen, Jørn-Willy Hansen og Siri Rodahl Johansen.

Fem av klubbdommerne som har stilt opp i år på aldersbestemte kamper: Tordar Eidet Karlsen, Thea Runedatter Fyhn, Regine Mortensen, Emilie Karlsen Jegervatn og Odin Sørensen.

Til slutt ble trenerne æret med en blomsterkvast til hver for innsatsen i 2018. Trenerne på aldersbestemt gjør en uvurderlig jobb for barn og unge i kommunen og fortjener alle blomster og godord de kan få. Takk for jobben - alle sammen!Ilyas kåret til Årets spiller

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Okt 2018


Mange priser utdelt på A-lagets årsfest lørdag, men den gjeveste tok denne karen.

Lørdag hadde A-laget årsfest på Polleidet etter en strabasiøs sesong som endte godt til slutt. Og få, om noen, hadde flere viktige bidrag i løpet av sesongen enn Ilyas Shirzad. Utrettelig jobbing på topp har ført til både målsjanser og mål for hans lagkamerater og han selv og det offensive enmannsshowet mot TIL 2 på Geitnes 2. oktober var en vektig søknad om Årets spiller-trofeet i seg selv. Da scoret Ilyas fire mål på fire målsjanser i 4-1-seieren over seriemestrene. Med 10 mål på 20 seriekamper og alle målene i høstsesongen - så har Ilyas hatt en flott formkurve i 2018. Ett av målene, 2-0-målet mot Salangen i høstpremieren på Polleidet - ble kåret til årets mål i 2018. Ilyas var borte ifm. skoletur men deltok via FaceTime!

Lillebror Nasim (17) fikk for øvrig også pris lørdag. Han har etablert seg i og rundt førsteelleveren i debutsesongen på A-laget og fikk prisen for Årets unge spiller.

Av andre priser nevner vi følgende:

Årets beste utvikling: Joakim Berg Bjørklund
Årets hverdagshelt: Kåre Karlsen
Årets comeback: Per Strømsbukt
Årets supporter: Linda Skog Langgård
Årets oldboys: Sigmund Forfang
Årets signering: Ola Edholm

L/K gratulerer alle prisvinnerne og takker samtidig for sesongen! 
Årets signering: Ola Edholm har vært en klippe for L/K i årets sesong - tromsøguttens første i klubben. Her får han prisen Årets signering av L/K fotballs leder Sigmund Forfang.Forbilde: Jørgen Antonsen Skog (16) har stått på for både A-lag, B-lag og guttelag i år. Unggutten fikk prisen Årets forbilde lørdag.


Fjorårets beste: Jan-Robin Bjørn ble kåret til Årets spiller i 2017. I går fikk han endelig trofeet - et trofe 28-åringen også fikk i 2015.Cupspill i 2019 også!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2018

Ole Talberg og Joachim Olaussen kusket inn cupspill for L/K på Storelva.

Etter en kamp som ikke går inn i historien som verken spesielt velspilt eller underholdene, berget Storelva plassen i 4. divisjon samtidig som L/K tok 7. plassen som gir cupspill i 2019. L/K burde i utgangspunktet vinne mot Storelva for å holde Salangen bak seg på tabellen, men uventet hjelp fra Stakkevollan, som klarte 2-2 på Idrettsheia, så holdt det med det ene poenget L/K kapret mot Storelva. 

Alt i alt var det greit med poengdeling. Ilyas Shirzad og Aleksander Lenning hadde feite sjanser i første omgang og burde tatt L/K i ledelsen. Så tok hjemmelaget ledelsen i andre omgang og selv om L/K utlignet pg SSK fikk en mann utvist midtveis i omgangen, så var det ikke akkurat et stormløp mot Gard Trollskar i Storelva-målet.

Utligningen kom etter corner og en høyst kaotisk situasjon inne i feltet. Det var uklart lenge hvem som hadde vært sist på ballen, men Ole Talberg var ifølge seg selv fremme med tåa. Så L/Ks spillende trener får målet - vel fortjent etter god innsats i 2018.

 På overtiden av overtiden kommer Storelva alene igjennom med Jørgen Vik og et mål der hadde ødelagt for L/K med tanke på cupspill. Men Vik drar fram en spesial i duellen med Storelva-spilleren og dermed var kampen og sesongen over.

En god høstsesong kulminerte dermed med den andre uavgjortkampen mot Storelva i år. L/K ender på en 7. plass - hvilket er det høyeste vi har vært hele sesongen. Sterkt at vi når opp på den plassen akkurat når det settes sluttstrek.

* Vebjørn Isaksen spilte sin A-kamp nummer 70 for L/K.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Ola Edholm, Joakim Berg Bjørklund, Joachim Olaussen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Markus Karlsen Skogheim, Aleksander Lenning, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Sigve Ringbakken, Tobias Karlsen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen RognliPlassen sikret - og vel så det

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Okt 2018

En fin avslutning på hjemmesesongen for L/K på Geitnes lørdag.

Markus Karlsen Skogheim ble tomålsscorer da Nordreisa ble slått 3-1 i sesongens siste hjemmekamp. Dermed er L/K på bunnsolid grunn i 4. divisjon, samtidig som Nordreisa er på en like bunnsolid sisteplass før siste serierunde kommende helg.

Og seieren var særs fortjent for L/K. Hvis vi er veldig snille så hadde Nordreisa en sjanse i første omgang etter corner, men ellers hadde de absolutt ingenting å komme med offensivt bortsett fra reduseringen. L/K hadde riktignok heller ikke sin beste dag offensivt. Løp og pasning var sjelden koordinert og det ble veldig mye nesten både i første og andre omgang. Men etter 11 minutter satt det i alle fall. Da setter spillende trener Ole Talberg inn 1-0 etter et langt innkast og en stuss i feltet. Talbergs andre seriemål i sin 20 A-kamp for L/K. Og seks minutter senere er Markus Karlsen Skogheim nådeløs når Nordreisa-forsvaret roter det til for seg selv. NIL-midtstopperen slår et altfor løst tilbakespill i retning keeper og Markus bare plukker opp ballen og sveiper inn sitt 9. seriemål for L/K i år. 20-åringen var sentral i det meste som L/K foretok seg offensivt og kunne med litt mer flaks og dyktighet i første omgang fått seg et par assists i tillegg til målet.

Karlsen Skogheim satte spikeren i NIL-kista ti minutter før slutt i en andre omgang der L/K hadde banespillet i store deler av omgangen, men der NIL hang sånn noenlunde med defensivt. Karlsen Skogheim tok med seg ballen opp i banen og skjøt fra 20 meter rett i kassa bak NIL-keeperen. Bortsett fra målet til Nordreisa, en stuss etter et langt frispark, hadde L/K-forsvaret og Jørgen Vik veldig fin kontroll på kampen. Joakim Berg Bjørklund fikk en velfortjent Dagens L/K-gutt-pris og kompanjongene i treeren bak, Joachim Olaussen og Ola Edholm, var ikke langt bak prestasjonsmessig. Og selv om den siste forløsende pasningen ikke satt denne gangen, så var L/K veldig ballsikre i de bakre leddene. Offensivt jobbet Ilyas Shirzad utrettelig mot spillerne som var hans lagkamerater i to sesonger, men denne gangen ble det ikke mål på L/Ks toppscorer.

På slutten fikk vi også en L/K-debut da Tordar Eidet Karlsen ble den første 2003-eren som har spilt A-lagsfotball for L/K. Eidet Karlsen fikk sin debut i en alder av 15 år og 223 dager og holdt på å få seg en assist på overtid da han headet til Ola Edholm – som headet videre mot mål. Den ballen ble reddet på streken… Selv om det ikke er hverdagskost at 15-åringer debuterer for L/K så har Tordar en del spillere foran seg på yngste-L/K-debut-lista. Den toppes av Benjamin Johansen, som var bare 14 år og 259 dager da han seriedebuterte i mai 2015.

De andre resultatene gikk på mange måter vår vei lørdag. L/K står på 26 poeng etter en høstsesong med 18 poeng og kan med litt hell i siste serierunde passere BOIF og komme på en sjetteplass på tabellen. Med litt uflaks kan man også ramle ned noen plasser, så fokuset får være på å få en god avslutning på sesongen mot Storelva på Storelva lørdag.

  • NIL stilte med 12 mann og med en utespiller i mål i skjebnekampen lørdag. Det kunne aldri holde, men NIL skal likevel ha ros for at de aldri raknet på Geitnes – til tross for to tidlige mål imot.
  • Etter kampen var det kakebord på Geitnes – i år som i fjor og årene før det igjen. Synd at det gjestende lag Nordreisa ikke kunne delta i år. De skulle rekke ferga, men det betød bare mer kake til de spillerne, lederne, dommerne, journalister og publikummerne som ble igjen etter kampen. L/K takker alle kakebakerne for innsatsen.

Markus Karlsen Skogheim (til venstre) og Kristian Bjørn Hansen sikret seg et velfortjent kakestykke på Geitnes.

  • Einar Skogheim pådro seg sitt tiende (!) gule kort i årets serie. Statistikken er ikke 100 prosent utfyllende her, men vi tør påstå at det må være klubbrekord. Ikke en rekord å strekke seg etter akkurat, men 18-åringen ble strengt behandlet da han fikk sitt gule kort mot Nordreisa - selv om dommeren strengt tatt bare fulgte boka. Einar ble tatt hardt ganske mange ganger uten å få frispark og reagerte med en liten kakk i ballen etter én av disse duellene. Det ble det gult på. 


Einar Skogheim (til venstre) feirer sin lagkompis gjennom 10-12 år, Joakim Berg Bjørklund - som stakk av med L/Ks bestemannspris lørdag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ola Edholm, Joakim Berg Bjørklund, Joachim Olaussen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Nasim Shirzad, Tobias Karlsen, Jørgen Antonsen Skog, Tordar Eidet Karlsen

Mål: Markus Karlsen Skogheim (2), Ole Talberg

Gule kort L/K: Ola Edholm, Ole Talberg, Einar Skogheim

Dommer: Kristian Kristiansen, Bakkeby - Gjør unødig mye utav seg i en kamp han og assistentdommerne hadde full kontroll på. 

Fotball-leder Sigmund Forfang og L/K-leder Johnny Hansen holdt en liten innledning på Geitnes før kakefesten.Fire fingre i været fra Ilyas

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2018

Ilyas Shirzad var effektiviten selv da L/K tok seg av seriemestrene på Geitnes tirsdag kveld.

18-åringen fra Lyngseidet skal ha en stor del av æren for at det ble en svært viktig 4-1-seier mot TIL 2. Ikke bare scorer Ilyas alle målene, men med hans utrettelige jobbing så skaper han to-tre av målene nesten på egenhånd. En fantastisk kamp av unggutten - som nå er L/Ks toppscorer for sesongen.

Når det er sagt, så var det mange L/K-spillere som spilte godt mot TIL 2. I motsetning til enkelte kamper i vår, så klarte L/K å stå distansen ut til tross for intens jobbing og mye løping gjennom samfulle 90 minutter. Det står det respekt av mot et såpass løpssterkt og ballsikkert lag som TILs unggutter. 

L/K tok ledelsen på et strategisk viktig tidspunkt - like før pause. Et langt innkast fra en god Stig-Roar Hansen Rognli ramler ut i feltet til Ilyas Shirzad. Han demper og skyter, via mølja foran mål og inn i hjørnet. Svakt keeperspill av TILs sisteskanse ved det tilfellet, men en god prestasjon av Shirzad uansett. 

I andre omgang tok Ilyas L/K opp i 2-0 etter 55 minutter. En stikkball fra en annen 18-åring, Einar Skogheim, går på skrå inn i feltet. TIL-forsvareren ser ut til å ha kontroll, men Ilyas er særs innbitt og slenger fram foten og setter ballen ned i lengste hjørnet bak TIL-keeperen. 

Så får TIL sin redusering etter en times spill på det som først og fremst var L/Ks våpen i går, nemlig dødballer. En corner blir slått inn i feltet og Jørgen Vik går for ballen. Han slår den imidlertid rett i en TIL-spiller og kula havner i nettet. 

Men Vik og L/K lot seg ikke prege nevneverdig av det. Og etter 78 minutter viser L/K karakter. Ilyas Shirzad raner ballen fra TIL-forsvaret på L/Ks banehalvdel, setter fart og krangler seg forbi flere motstandere. Han blir felt på 35 meter og skal strengt tatt ha frispark, men ballen havner hos Einar Skogheim, som har fylt på bakfra. TIL prøver å takle Skogheim også, men han kommer seg fri på venstre siden og legger ballen tilbake til Ilyas, som har fortsatt løpet inn i feltet. Ilyas stormer til dødlinjen og får skutt fra nesten død vinkel. Ballen suser inn mellom keeper og første stolpe og 3-1 er et faktum. Dommer Tom Erik Johannessen fortjener ros for at han lot spillet gå og brukte fordelsparagrafen riktig i det angrepet. 

Nervene blant L/K-erne på stadion fikk roet seg litt med den scoringen, for ikke å snakke om den beroligende effekten Ilyas' fjerde mål hadde. Igjen presser han TIL-forsvaret til å gjøre feil når han snapper opp et løst tilbakespill og avslutter stødig med høyrefoten nede i hjørnet. Da hadde Ilyas i praksis satt fire av fire målsjanser. Det er effektivitet det lukter svidd av!

Med to kamper igjen kan man med et kjapt blikk på tabellen konstatere at L/K ligger på 8. plass med sine 23 poeng. L/K kan ikke komme sist på tabellen og såfremt ikke både Skjervøy og Skarp rykker ned fra 3. divisjon, så er plassen i 4. divisjon sikret for L/Ks del. I tillegg har L/K bedre målforskjell enn lagene bak.
Så handler det om å gjøre gode prestasjoner i de to siste kampene, hjemme mot Nordreisa og borte mot Storelva, for å fjerne den siste lille usikkerheten rundt divisjonskontrakten.

* Hittil i sesongen er det kun Markus Karlsen Skogheim (Nordreisa borte) og Ilyas selv (Ishavsbyen hjemme) som har maktet å score mer enn ett mål for L/K i én enkeltkamp. 

* Aleksander Skatland fikk seg en skikkelig trøkk i første omgang og måtte forlate banen. Det skal holde hardt om forsvarskjempen blir spilleklar til de to siste kampene. 

L/K fra start: Jørgen Vik; Ola Edholm, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen; Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Tobias Karlsen.

Gule kort L/K: Ole Talberg og Einar Skogheim

Dommer: Tom Erik Johannessen - myndig og meget godSNN-akademiet på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Okt 2018

Mandag kveld var Morten Pedersen på plass på Geitnes stadion for å kjøre en økt med 25 12-16-åringer fra Lyngen-området. Anledningen var selvsagt SNN-akademiet, som den tidligere fotballproffen fra Storsteinnes har turnert rundt i landsdelen med den siste tiden. Akademiet er et samarbeid mellom TIL og Sparebank1 Nord-Norge og i går var det altså Lyngen som sto for tur.

Pedersen hadde først en liten seanse med spillere og trenere inne på klubbhuset på Geitnes før man søkte ut under flomlyset for en ganske intensiv og konsentrasjonskrevende 90 minutters økt – inkludert oppvarming, pasningsøvelser og korte, fartsfylte spillsekvenser før man trakk inn i klubbhuset igjen for en liten peptalk. Morten, med fortid i blant annet TIL, Brøndby, Brann, Borussia Mönchengladbach, og Vålerenga, hadde også tips og formaninger til spillerne med tanke på både kosthold, søvn, skadeforebygging, treningsmetoder og treningsmengder. Og ikke minst skjermtid.

-Når dere sitter med iPaden eller Instagram så er det millioner av fotballspillere som er ute og trener. Det kan dere tenke litt på, mente Pedersen, som også ga råd om hva man skal fokusere på hvis man ønsker å bli skikkelig god.

-Da jeg var 10-12 år så jeg en kamp fra Bundesliga. Jeg bestemte meg for at jeg ville bli god nok for å spille der. Jeg fant fort ut at jeg måtte ha tre ting: En skikkelig god fot, to finter som jeg kunne godt og hurtighet. Så jeg trente på det, sa Pedersen til de fremmøtte.

Pedersen slo også et slag for powernapen og fokuset på å få nok hvile mellom treningsøktene og ikke minst få nok søvn på natta. Den mentale biten rundt trening og kamp touchet han også innom. 

- Jeg hadde to innganger til trening og kamp. Jeg skal ikke tape én duell og jeg skal ikke bomme på én pasning. Hvis jeg likevel gjorde det så tenkte jeg på det etterpå hvordan jeg kan rette på det slik at det ikke skjer neste gang. Det betyr at dere må vite når dere er god og hvorfor dere er god. Og så må dere skjønne når dere ikke er god og hvorfor dere ikke er det.

Det var ikke bare spillere og trenere fra L/K som deltok på Geitnes i går. Også Storfjord, Lyngstuva og Furuflaten var representert. Pedersen vektla også dialog med trenerne som fulgte økta – slik at også trenerne kunne få utbytte av akademi-seansen.

Vi takker SNN, TIL og Morten Pedersen for besøket, og for de ti fotballene vi fikk i gave, og ønsker dem velkommen tilbake ved en senere anledning!Ilyas matchvinner da L/K tok viktig borteseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Sep 2018

SIF - L/K 1-2: Ilyas Shirzad (18) satte 0-2 i andre omgang, men gir keeper Jørgen Vik vel så mye av æren for seieren på Stakkevollan i ettermiddag.

L/K spilte mot 10 mann i hele andre omgang og da Shirzad satte inn 0-2 fem minutter før slutt så virket kampen avgjort. Det viste seg at den var det også, men det ble likevel litt småsvette tilstander for L/K-erne helt på tampen. Stakkevollan scorer på en heading etter corner når det er spilt nesten 95 minutter og rekker sannelig å få en corner til etter det. Den avverget imidlertid L/K-forsvaret og dermed tre fortjente, og uhyre viktige poeng.

Ilyas Shirzad var glad og fornøyd med tre poeng. Han mener han slett ikke var kampens eneste matchvinner.

- Jeg syns at vi i store perioder har veldig greit kontroll. Vi slipper dem til et par ganger og det er slapt av oss, men Jørgen hadde mange gode redninger som holdt oss i kampen. Etter straffen, får vi en trygg følelse som vi tar med oss inn i 2. omgang. Den styrer vi stort sett og når jeg putter 2-0-målet så føler jeg at vi er veldig trygge, Fortjent seier, sier Ilyas.

Første omgang var en rimelig jevn og sjansefattig affære lenge. L/K og SIF hadde et par farlige sjanser hver før kampen eksploderte rett før pause. Ilyas Shirzad lagde trøbbel for SIF-forsvaret mer enn én gang i dag og blir felt på venstresiden – ikke langt fra hjørneflagget. Markus Karlsen Skogheim slår frisparket inn i feltet og på bakerste stolpe blir Joachim Olaussen dratt ned. Straffen virker grei. Så får også SIF en mann utvist i tumultene som oppstår etter straffesparket, angivelig etter en dytt. 

Anyway, så er det L/Ks toppscorer Markus Karlsen Skogheim som skrider til verket og skal sette straffen. Den smeller han til høyre for keeper. Straffen er hard nok, men for dårlig plassert. Dermed redder keeperen, til stor jubel fra hjemmepublikumet. Men dommer og linjedommer mener at keeperen står for langt ute fra streken når straffen blir tatt og dermed får Skogheim sjansen på nytt. Og denne gangen velger han motsatt hjørne og straffen sitter i nettet. 

En spesiell avgjørelse av dommeren. Det er veldig sjelden keepere blir dømt imot i slike tilfeller, men keeperen står ganske langt ute før straffen tas og kan rett og slett ikke klage på avgjørelsen, selv om det er strengt dømt.

Etter straffemålet har Ilyas Shirzad ytterligere to store muligheter før lagene går til pause. Spesielt den siste er svær. Ilyas avanserer ned mot dødlinja og leverer en blanding av innlegg og skudd som SIF redder på streken under press fra L/K-spiss Aleksander Lenning.

I andre omgang, med 11 mot 10, går det lang tid før L/K får noe særlig overtak. SIF henger godt med i svingene og kommer også til enkelte farligheter. Men Jørgen Vik er påpasselig i alle situasjoner og står en ny strålende match for L/K. Og stort sett hadde da også Olaussen/Skatland kontroll bak.
Og når L/K etter hvert får grepet også om andreomgangen så var det ikke uventet at det var Ilyas Shirzad som kom på scoringslisten. Innbytter Stig-Roar Hansen Rognli slår en presis stikkball til Shirzad, som avslutter i steget og scorer sitt sjette mål på de siste åtte seriekampene.

- Et bra mål. Stig-Roar har ballen og fører den ganske langt opp på banehalvdelen til SIF og slipper den til meg mens jeg er på løp rundt en av SIF-backene. Jeg avslutter så fort jeg kan, sier Ilyas Shirzad.

Les hva iTromsø skriver om kampen!

I det 94. minutt får SIF sitt reduseringsmål, men til tross for at dommeren hadde lagt til seks minutter i andre omgang så rakk heldigvis ikke SIF å score flere mål. Dermed kunne L/K krype opp på 20 poeng - forbi gultrøyene på bedre målforskjell.

Bunnstriden i 4. divisjon er imidlertid fortsatt en rysare. Salangen vant i ettermiddag og er fortsatt foran L/K, mens Stakkevollan, Ishavsbyen og Nordreisa er hakk i hel med L/K på 10. – 12. plass. Våre naboer på Skjervøy virker imidlertid som de har funnet formen i 3. divisjon og skulle de klarer å karre seg over streken til slutt – uten at det går på bekostning av Skarp – så rykker ingen lag ned fra 4. divisjon.

- Guttene har fått motivasjon etter dagens kamp. TIL-kampen blir tøff, men de skal få slite for poengene i alle fall. Så skal vi kjempe hardt for å få poeng mot både Storelva og Nordreisa. Så jeg tror det kommer til å gå vår vei til slutt, sier Ilyas Shirzad.

Tabellen ser du her!

* Ole Remi Hausner (30) gjorde comeback på A-laget fire år etter at han sist spilte. Hausner fikk noen minutter før slutten og kan forhåpentligvis bidra med klokskap og rutine også i de siste tre kampene.

* Hausner ble forøvrig spiller nummer 40 som akslet L/K-trøya i år - treningskamper, cupkamper inkludert. 

* Midtbanespillerne Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen sonet for gule kort i denne kampen. Og med ingen gule kort i denne kampen, har trenerne Vik og Talberg plenty av spillere å velge fra til neste kamp - hjemme mot serievinner TIL 2. 

Kampen ble streamet på nordlys.no. Kampen ser du i opptak her!

L/K fra start: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Joakim Berg Bjørklund, Marius Dreyer, Ole Talberg, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Aleksander Lenning, Ola Edholm

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Ole Remi Hausner

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Johannes Andresen, Kvaløya SK - klarer seg godt

L/Ks målscorere: Markus Karlsen Skogheim og Ilyas ShirzadNå er det bunnstrid for fullt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2018

Tapet for Nordkjosbotn lørdag passet svært dårlig for L/K.

Et tidlig straffemål for NIL ble avgjørende for kampen på solfylte Polleidet lørdag. I en sjansefattig kamp passet det gjestene godt å få en tidlig ledelse å ri på. Det gjorde balsfjordingene godt og L/K klarte ikke å skape noe særlig trykk i farlige soner. Joachim Olaussen, tilbake i L/K-trøya på lån fra Skjervøy, var nærmest med en avslutning som gikk via en NIL-spiller og i nettveggen. Ellers ble det mye nesten for L/K, som i det minste spilte en bra siste halvdel av andre omgang. Da styrte Einar Skogheim og co. kampen, men likevel ble det lite 100-prosentsjanser av baneovertaket. 

Når vi ser på tabellen, så skjønner alle L/K-ere at det er alvor. Vi ligger nest sist, ett poeng foran Nordreisa. Samtidig er det veldig tett foran oss på tabellen og vi har fortsatt gode muligheter for å berge ny 4. divisjonskontrakt selv. 

L/K fra start: Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Ola Edholm, Aleksander Skatland, Kristian Bjørn Hansen, Nasim Shirzad, Ole Talberg, Marius Dreyer, Tobias Karlsen, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Joakim Berg Bjørklund, Einar Skogheim, Joachim Olaussen, Tobias Karlsen
Tilbake i forsvarsposisjon for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2018

Joachim Olaussen og Marius Dreyer er klar for å bidra sesonginnspurten for L/K.

De to rutinerte forsvarsspillerne, med solid fartstid i L/K-trøya fra før er hentet tilbake for å styrke L/K i kampen for å klatre bort fra bunnstriden i 4. divisjon. L/K sliter med skader i forsvaret og de to nysigneringene er således kjærkomne.

Olaussen kommer på lån fra Skjervøy, mens Dreyer kommer på ordinær overgang etter et opphold sørpå. Han drar tilbake til Oslo etter sesongen igjen.

Tromsø-gutten Marius Dreyer (28) kom til L/K foran 2012-sesongen og spilte fire sesonger for oss Han står med 77 kamper for oss - mange av dem som kaptein. Ett mål har han også scoret.

Reisagutten Joachim Olaussen (29) spilte for L/K i perioden 2015-2017, før han gikk til SIK foran denne sesongen. Nå er forsvarsklippen tilbake i rødt og blått og kan plusse på sine 83 kamper og 16 mål for L/K. Også Joachim har mange kamper som L/K-kaptein og han var blant annet med å vinne seriemesterskapet i 4. divisjon med L/K i 2016.


Vi ønsker begge to hjertelig velkommen tilbake i klubben!Så kom nederlaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2018

Det er nesten tre måneder siden sist, men søndag tapte L/K i 4. divisjon igjen.

Helt siden 19. juni har L/K klart å unngå tap i serien, men søndag måtte Vik og Talbergs gutter gi tapt for Finnsnes 2 på bortebane. De grønne vant 3-1 og befestet sin posisjon som et av de bedre lagene i divisjonen i år. 

L/K lå under 2-0 i andreomgang, men Ilyas Shirzad reduserte til 2-1 i det 71. minutt og fra da og inn car det spenning på stadion. Men det ble mye stang ut for L/K og i stedet går hjemmelaget opp i en 3-1-ledelse fire minutter før full tid. Da var løpet kjørt for det unge L/K-laget. 

Neste kamp er mot Nordkjosbotn på Polleidet lørdag 15. september klokken 14.00.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Ola Edholm, Ole Talberg, Joakim Berg Bjørklund, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Markus Karlsen Skogheim, Aleksander Lenning, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Tobias Karlsen, Alexander Rygh

Gule kort L/K: Einar Skogheim og Markus Karlsen SkogheimScoret i comebacket - men det holdt ikke til seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2018

Aleksander Lenning (29) var tilbake i L/K med et smell. Bare ti minutter hadde gått av kampen før han satte sitt første L/K-mål etter comebacket. Det er Joakim Berg Bjørklund som vinner en hodeduell på midtstreken. Kristian Bjørn Hansen flikker ballen videre i bakrom, og der ligger Aleksander Lenning og lurer. Han løper på skrå inn bak forsvaret og avslutter med en sikker høyre fot i lengste hjørnet.

Dessverre for Lenning og L/K så ble det med det ene målet lørdag på sommerlige Polleidet. Og når heller ingen andre L/K-spillere klarte å score, så var L/K-sårbare for et BOIF-lag som lå dypt, men som kontret med overbevisning når de fikk sjansen. Den sjansen fikk de blant annet etter 17 minutter, da Stig-Roar Hansen Rognli river ned en BOIF-spiss i en løpsduell. Straffe til BOIF. Den settes i mål, selv om Jørgen Vik er nær ved å redde skuddet.

En god start på 1. omgang, men det dabber av for L/Ks del utover omgangen. Andre omgang har vi nok sjanser til å vinne kampen. Spesielt Aleksander Lenning skaper mye på topp og kommer til store sjanser, men bortsett fra etter 10 minutter satt ikke avslutningen helt for mannen som scoret 27 mål for L/K i fjor høst. 

Men det løsner nok enda mer for Lenning utover høsten. Samarbeidet offensivt med Markus Karlsen Skogheim og Ilyas Shirzad kan bli veldig spennende etter hvert. Spesielt Shirzad var veldig aktiv på Polleidet lørdag - særlig i andre omgang - og ble kåret til Dagens L/K-gutt av den lokale juryen.

Det er positivt at L/K har sluttet å tape fotballkamper. Siste tap kom 19. juni mot TIL 2. Tre av de fire siste kampene har endt med uavgjort. Bare det er like mange uavgjort-kamper som L/K har spilt de tre foregående sesongene i serien.

Det ene poenget betyr at L/K ligger på 8. plass på tabellen, med 17 poeng på 16 kamper - såvidt foran Stakkevollan på målforskjell. Neste kamp er borte mot Finnsnes 2 søndag 9. september.

* Jan Robin Bjørn spilte sin kamp nummer 200 for L/K lørdag. Dessverre for Jan-Robin ble det et trist jubileum. Mot slutten av første omgang vrir han kneet sitt og måtte hentes med ambulanse. Ting kan dog tyde på at skaden ikke er så alvorlig som først antatt, så vi får bare håpe at L/K-bautaen er snart tilbake på banen igjen. Jan-Robin debuterte på A-laget i 2007 og har siden han etablerte seg i 2011 spilt alle sesongene på A-laget. Jan-Robin har også vært tro mot klubben hele karrieren og vi håper han har mange gode år igjen.

* Jørgen Vik sto en ny god kamp i L/K-målet, hvilket passet godt i og med at også han, i likhet med jevnaldrende Jan-Robin Bjørn spilte sin A-kamp nummer 200 for L/K lørdag. Det er det ikke mange ikke-lyngsværinger som har klart før ham. Den mest naturlige å sammenligne ham med er keeper Peter Bolte. Han har 445 A-kamper for Lyngen og L/K...

L/Ks lag: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Jørgen Skog, Kristoffer Hansen Holst, Nasim Shirzad, Tobias Karlsen

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund, Aleksander Skatland, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad.Viktig poeng i bunnstriden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Aug 2018

L/K har ikke vært bortskjemt med poeng på bortebane mot TUIL 2, men mandag var det særs viktig at L/K-guttene klart nettopp det.

En relativt sjansefattig kamp endte med 0-0 på TUIL Arena - L/Ks andre 0-0-kamp i år. Normalt er imidlertid L/K en målgarantist på bortebane - baklengs så vel som forlengs. Det er nemlig ganske så lenge siden L/K sist spilte 0-0 borte. Faktisk er det 19 år siden sist! 22.08 1999 spilte L/K 0-0 mot Harstad - med blant andre 19 år siden sist L/K spilte 0-0 på bortebane i en seriekamp! Det hendte sist i 2 divisjon 22.08 1999 - mot Harstad. Da sto Henning Hansen i mål for L/K.

Og 19 år senere er det ikke unaturlig å trekke fra L/Ks nåværende keeper Jørgen Vik når kampen på TUIL Arena skal oppsummeres. Ikke at han hadde så fryktelig mye å gjøre, men L/Ks spillende trener tok det som og var våkent ute og ryddet opp i det som kunne blitt farlig - godt hjulpet av forsvarstreeren med Joakim Berg Bjørklund, Ola Edholm og Jan-Robin Bjørn.

I andre enden var det først og fremst Tobias Karlsen som kunne ha puttet for L/K. Etter 72 minutter går han på et godt løp og får en lur stikkball fra Markus Karlsen Skogheim. Tobias kommer alene med keeper, men setter ballen rett i TUILs sisteskanse. Karlsen hadde også en sjanse i første omgang der han vender seg flott fri på rundt 16 meter og får skutt. Avslutningen ble imidlertid for løst og keeper plukket greit.

Det var også verdt å notere seg svært gode frisparkforsøk fra Stig-Roar Hansen Rognli og Markus Karlsen Skogheim i andre omgang. Spesielt førstnevntes skudd fra 25 meter med venstra var det sus i. Dessverre snek ballen seg centimetre utfor venstre stolpe. Ellers var det mest halvsjanser og nestensjanser å bokføre. 

At TUIL heller ikke skape mye på hjemmebane er svært positivt. L/K holder nullen for andre gang på rad og er også ubeseiret siden 19. juni - fem kamper på rad.

Tabellen tilsier imidlertid at L/K fortsatt trenger alle poengene de kan få klort til seg. Til helgen møter vi BOIF på Polleidet. Da er den nysignerte spissen Aleksander Lenning klar til dyst og da kan man i alle fall håpe på et annet resultat enn 0-0.

* Markus Karlsen Skogheim (20) spilte sin A-kamp nummer 100 for L/K. Han debuterte for L/K i en treningskamp i Skarphallen mot Fløya i 2014.

* Et lite jubileum også for venstrekant Stig-Roar Hansen Rognli, som spilte sin 170. A-kamp for moderklubben.

L/K fra start: Jørgen Vik, Jan-Robin Bjørn, Joakim Berg Bjørklund, Ola Edholm, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Tobias Karlsen

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Nasim Shirzad, Kristoffer Hansen Holst, Aleksander Skatland

Gule kort L/K: Ola Edholm, Einar Skogheim
Lenning tilbake i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2018

Han scoret 27 mål på 11 kamper for L/K høsten 2017. Nå er Aleksander Lenning tilbake i L/K!

Det er L/K-leder Johnny Hansen som bekrefter at storscoreren er klar for L/K igjen etter å ha spilt vårsesongeng og deler av høstsesongen for Fløya i 3. divisjon. Lenning ble Fløya-klar i vinter, men nå er han tilbake i klubben.

- Det er en bra signering som passer bra med det vi holder på med i L/K. Jeg er veldig glad for at vi får Lenning tibake, sier Hansen.

Lenning ble klar for L/K litt over midnatt og er derfor ikke spilleklar til kveldens kamp mot TUIL 2 på TUIL Arena. Men han rekker kampen mot BOIF 1. september på Polleidet.

- Vi får en spiller som vi kjenner fra før og som vi vet passer godt inn i L/K. Han er en fin fyr og når han i tillegg har lyst å komme selv, så er det kjempebra, sier Hansen.

L/K hadde en mager vårsesong, men har startet høstsesongen veldig bra. 25 seriemål på 14 kamper er imidlertid i underkant av det man kunne håpe på. Med Lenning på plass, er det lov å håpe på et bedre målsnitt framover. Lenning spilte senest for Fløya mot Finnsnes i helga, da han kom inn som innbytter og scoret for Fløya i den foregående kampen - mot Korsvoll.

Leder for L/K Fotball, Sigmund Forfang, er fornøyd med nysigneringen:

- Lenning blir en viktig signalspiller for oss, som gir oss større slagkraft offensivt. Jeg håper og tror han fortsetter der han slapp ifjor, sier Forfang.

Aleksander Lenning selv sier følgende etter tilbakekomsten til Lyngen/Karnes:

- Glad for å være tilbake! Jeg hadde det fantastisk når jeg var her i fjor, og ser frem til en morsom høst! Overgangen ble dessverre registrert fire minutter for seint i går, så jeg får ikke med meg kampen i dag. Men fra  neste match skal jeg bidra igjen, lover Lenning.

Lenning fikk én kamp for L/K i årets vinterserie, slik at han står på 28 mål på 12 kamper totalt for L/K - et scoringssnitt på 2,33 per L/K-kamp. Det er klubbrekord med god margin. Så får vi se om han bedrer snittet sitt ytterligere i høst...

Lenning blir klubbens fjerde signering i sommer. Fra før av har Jørgen Vik, Alexander Rygh og Tobias Karlsen blitt klar for L/K.Minneord om Erling Karlsen jr

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2018

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Erling Karlsen jr. døde den 14. juni 2018.

Erling, eller Elle som vi likte å kalle han, var vår tids største lokale idrettsleder.  Han la ned et enormt arbeide for Lyngen IL og senere Lyngen/Karnes IL (L/K), og var et stort forbilde for oss alle i L/K.  Tapet og tomrommet etter han er uendelig stort.

Elle kom fra en stor familie hvor idretten var sentral, og hvor flere av hans søsken var både aktive idrettsutøvere og idrettsledere.

Senere ble han gift med Laila, som alltid sto ved hans side, og som på sin måte har vært en viktig bidragsyter for idrettslaget.  Idrettslaget har mye å takke Laila for. Sammen fikk de 5 barn: Mona, Kjell Hugo, Arne, Torbjørn og Mariann.  Felles for dem alle var et brennende engasjement for idrettslaget, både som idrettsutøvere og tillitsvalgte.  Det var stort for Elle å oppleve at hans 3 sønner i 1989 spilte sammen på A-laget.

Elle startet sitt idrettsvirke med dugnadsjobb for LAIL i 1947, 13 år gammel.  Fra 1949 ble han virkelig engasjert i idrettslaget.  Samme år startet hans karriere som spiller.  Han spilte i flere tiår, og avsluttet som old-boys spiller.  Underveis spilte han sammen med flere av sine brødre.

Men det er først og fremst som idrettsleder Elle blir husket.  Fra 1949 til 2016 møtte han på samtlige 67 årsmøter i idrettslaget.  Det forteller alt.  Har var lei seg da sykdom holdt han borte fra det siste årsmøtet. Elle hadde omtrent alle tillitsverv det er mulig å ha i et idrettslag.  Hans engasjement og hans entusiasme ble lagt merke til, ikke bare i Lyngen, men langt utover Lyngens grenser.

Elle var også medlem i styret i Troms Fotballkrets i 10 år, og markerte seg også her som en pliktoppfyllende leder.

For sin store innsats for idretten fikk han mange utmerkelser.  Han ble tildelt Lyngen ILs gullmerke.  Han mottok Norges Fotballforbunds honorære lederstipend.  Han fikk Troms Fotballkrets hederstegn for administrativ innsats og tjeneste.  Han fikk tilsvarende hederstegn fra Troms Idrettskrets.  I 2012 ble han nominert til den prestisjetunge «Nikken-prisen», den høyeste utmerkelse en fotballeder kan motta i Norge.

Elle var en engasjert og patriotisk leder.  Det var alltid Lyngen IL og L/K i hans hjerte.  Han skydde ingen anstrengelser når noe måtte gjøres for å løfte laget fram.  Han var ærekjær, og intet ble overlatt til tilfeldigheter.  Oppgavene ble løst i minste detalj.  På kampdag sørget han for at alt var på plass: Flagget var heist, draktene lagt ut på hver spiller sin plass, kaffen var kokt m.m.  Han var den første som kom og den siste som gikk.

Han var inkluderende, og brydde seg om alle.  Spillere som kom utenfra ble fort kjent med Elle. Det kan vi se på responsen bl.a. på Facebook da dødsbudskapet ble kjent.  Nesten 500 har lagt igjen sin siste hilsen, svært mange av dem spillere og venner utenfor Lyngen.

Elle hadde en utrolig evne til å tilpasse seg den tida han levde i, etter hvert som han ble eldre.  Fusjonen mellom Lyngen IL og Karnes IL i 1990/1991 var en krevende tid, hvor følelser og entusiasme var i spill.  Elle tok elegant steget videre, og engasjerte seg med ny og sterk kraft i det nye LK.  Den nye klubben ble fort den ekte klubben i hans hjerte.  

Slik levde han, helt til det siste.  Han var alltid med.

Idrettsfamilien i L/K har svært mye å takke Elle for.  Lyngenfotballens stolte tradisjon og sterke kultur hadde ikke vært den samme uten Elle sin innsats.  I sorgens stund trøster vi oss med mange gode minner.  Minnene tar vi med oss, og med dem vil Elle leve videre med oss.

 

Elles avtrykk blir for alltid stående.  Han blir aldri glemt.

Vi lyser fred over Elle sitt minne.

 

Fra alle dine venner i idrettsfamilien Lyngen/Karnes IL.

 
Tommelen opp fra kapteinen etter ny seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2018

Ola Edholm bidro med matchvinnende inngripener i begge ender av banen da L/K vant 4-0 over Ishavsbyen lørdag.

En flott start på kampen og 3-0 etter 16 minutter ga L/K trygghet på gressbanen på Polleidet. Og selv om IFK presset på for reduseringer i andre omgang - med tre avslutninger i treverket og ett brent straffespark - så hadde L/K god kontroll på de tre poengene helt fra Markus Karlsen Skogheim kriget inn 3-0 etter kvarteret.

L/Ks forrykende start på første omgang begynte med 1-0-scoringen til Ilyas Shirzad. Et innkast fra Vebjørn Isaksen, som for øvrig hadde en strålende kamp på høyrekanten og ble Dagens L/K-gutt, finner Markus Karlsen Skogheim inne i feltet. Han header videre til Einar Skogheim som er på et frekt miniraid inne i feltet. Han header til Ilyas, som avslutter på første. Da var det gått sju minutter.

Og jubelen hadde knapt lagt seg før L/K får hjørnespark fra høyre. Ballen slås inn i feltet på bakerste og heades tilbake inn i feltet. Der er Ola Edholm, L/Ks kaptein, på plass. Han er høyest i duellen med IFK-forsvaret og stusser ballen i lengste hjørne fra 6-7 meter. Edholms tredje seriemål i L/K-trøya.

Så scorer Markus Karlsen Skogheim 3-0-målet etter at IFK-keeperen måtte i aksjon på et skudd fra Ilyas Shirzad. Ilyas får bra treff og keeperen får ikke stoppet skuddet ordentlig. Ballen sklir under ham og blir liggende på streken. Dermed er det opptil Skogheim å vinne løps- og kroppsduellen med IFK-forsvareren. Det klarer 20-åringen, og dermed komfortabel ledelse til L/K.

L/K har et par solide sjanser til å øke ledelsen i første omgang. Blant annet har Ilyas Shirzad et skudd i stolpen og både Jan-Robin Bjørn og Einar Skogheim hadde store muligheter, uten at det ble tellende resultat.

I andre omgang må L/K slite litt for å holde nullen. IFK skaper flere store sjanser og kun en god Jørgen Vik i L/K-målet, samt L/K-målet selv, hindre reduseringer. Og etter 66 minutter holder det veldig hardt. Da får IFK en straffe. IFK-spilleren plasserer den nede til Jørgen Viks venstreside, men L/Ks sisteskanse har luktet lunta og er kjapt nede og redder. Ballen spretter ut i feltet og straffeskytteren er først på den. Han får skutt og det ser ut som et sikkert mål, men Ola Edholm har i mellomtiden kommet seg ned på streken og får klarert ballen til corner i siste liten. En utrolig inngripen av Edholm - som spilte en ny strålende kamp i L/K-treeren sammen med Joakim Berg Bjørklund og Jan-Robin Bjørn.

En annen som er i strålende form for tiden er Ilyas Shirzad. Han har scoret for L/K i tre kamper på rad og mot IFK skulle han ikke nøye seg med ett mål. Målet kommer på en kontring der Kristoffer Hansen Holst tar ballen med opp fra egen halvdel og inn på IFKs. Ilyas Shirzad blir spilt fri, og etter litt prøving og feiling, så får Stig-Roar Hansen Rognli ballen. Han dribler seg fri og spiller inn til Shirzad igjen og denne gangen smeller han ballen ned i hjørnet. 

4-0 var kanskje i overkant etter spill og sjanser, men L/K var klart best på Polleidet og fortjente seieren. Mange av spillerne er i sin beste form for sesongen og det var nok ikke enkelt for juryen å kåre Dagens L/K-gutt i dag. Men Vebjørn Isaksen stakk altså av med den æren til slutt.Vebjørn Isaksen, Dagens L/K-gutt

* Med lørdagens seier avanserer L/K forbi både motstander Ishavsbyen og Salangen. Vi ligger nå på 8. plass med våre 15 poeng. Men det er fryktelig jevnt i bunnen og all grunn til å være fokuserte framover.

* Bare L/Ks andre clean sheet i årets serie. Den første kom i 0-0-kampen mot Storelva i vår. 

* L/K har 10 poeng på de siste fire kampene og har ikke tapt en kamp siden 19. juni.

* L/K med seks juniorer fra start i dag og ytterligere tre inn i løpet av kampen. 

* To debutanter i dag: Tobias Karlsen (19)  tok denne uken overgang fra Skjervøy og fikk sin debut i form av en halvtime som innbytter mot Ishavsbyen. Et godt innhopp som fort kunne endt med scoring da han kom alene med keeper et kvarter før slutt. I tillegg gjorde Alexander Løvland Rygh (31) comeback med et innhopp på topp. Vi ønsker begge to velkommen til L/K!

* Markus Karlsen Skogheim scoret sitt 7. seriemål for L/K. Dermed topper han scoringsstatisikken i serien for L/K foran Christer Steinvik (5) og Ilyas Shirzad (4). 

L/K fra start: Jørgen Vik; Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Ola Edholm; Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Tobias Karlsen, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Kristian Kristiansen - grei kontroll

Neste kamp for L/K er 27. august - borte mot TUIL 2.
L/K2: Scoret i comebacket

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2018


Alexander Løvland Rygh (31, bildet) fikk sine første minutter i L/K-drakta da L/K2 spilte mot Stakkevollan 2 torsdag kveld. Vertene vant 7-2 på kunstgresset på Stakkevollan, men Rygh rakk å putte sitt første L/K-mål siden han forlot L/K etter 2014-sesongen. 

Gledelig at også unggutten Jørgen Antonsen Skog kom på scoringslisten torsdag. 16-åringen har hatt sitt gjennombrudd på A-laget i år og har startet fem seriekamper i forsvaret til L/K.

Skjervøyværingen Tobias Karlsen (19) fikk også sin debut i den røde L/K-drakten etter overgangen fra SIK. 

L/Ks lag: Johan Valø, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Aleksander Skatland, Benjamin Johansen, Sigve Ringbakken, Ian Harper, Alexander Løvland Rygh, Tobias Karlsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Richard Koch.
Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Sindre Nyseth, Robert Kristiansen og Mathias Krag Lind.Sterkt bortepoeng for ungt L/K-lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2018

L/K lå under to ganger, men klarte å ta poeng mot Krokelvdalen.

BORTEPOENG: Vebjørn Isaksen (i front), Einar Skogheim, Ilyas Shirzad og Kristian Bjørn Hansen spilte alle fra start mot Krokelvdalen. Foto: Jo Are Vik

L/K stilte med sju junior fra start da de tok hjem et poeng borte mot Krokelvdalen i dag. KIL tok ledelsen to ganger, men L/K kom tilbake begge gangene - først ved Ilyas Shirzad og så ved Ola Edholm. 

Alle målene kom i første omgang, en omgang som L/K-trener og keeper Jørgen Vik beskriver som fartsfylt.

- Ja, det bølget fram og tilbake i første omgang. 2. omgang er mer kontrollert. Men vi er ikke rolige nok i forhold til valg og utførelse på deres banehalvdel. Men lærerik kamp for de delaktige, sier Vik.

Andre omgang forble målløs.

- Jeg føler at vi kunne vunnet 2. omgang, med litt mer dyktighet. Men på den annen side skal vi være greit fornøyd med ett poeng borte mot Kroken, sier Vik.

Han var én av bare tre tilbake fra elleveren som møtte Krokelvdalen til avgjørende seriekamp for ti måneder siden. Den gang vant KIL 2-1.

Ola Edholm berget ett poeng med sitt 2-2 mål. Han klarer ikke helt å fri seg fra tanken om at det burde vært tre.

- Jeg syns vi kjempet hardt, samtidig som vi virket litt passive i avgjørende situasjoner. Vi har mange gode muligheter, men det har Kroken også. Litt bittert med 2-3, men samtidig skal vi være fornøyd med at vi får med oss poeng, sier Edholm, som kom på scoringslisten for andre gang denne sesongen - i sin 15. kamp totalt for L/K. Edholm har spilt samtlige seriekamper fra start og har vært en solid forsterkning for L/K.

Det har også spillende trener Ole Talberg vært. Han spilte bak sammen med Edholm hele kampen.

- Synes vi lykkes med å spilles oss forbi topp-presset til Kroken, spesielt i første omgang. Dessverre får vi ikke utnyttet de situasjonene godt nok. Vi må jobbe videre med hvordan vi skal komme til flere sjanser på siste tredjedel. Har litt problemer på dødball imot og Kroken er farlig der. Ellers har vi relativt bra kontroll på Kroken i etablert spill, sier Talberg. 

Han sier seg fornøyd med innsatsen som legges ned av L/K-guttene i dag.

- Ja, absolutt. Så får vi jobbe videre med hvilke valg vi tar med ballen i eget spill, sier L/Ks spillende trener.

Tabellen er fortsatt ikke lystig lesning for L/K-ere, men høstsesongen har begynt bra. Måtte det bare fortsette!

* Vebjørn Isaksen spilte sin 60. A-kamp for moderklubben i dag, mens Ilyas Shirzad spilte sin 20. kamp.

* Alexander Løvland Rygh var tilbake i L/K-trøya til denne kampen. Rygh, som fikk kamper for L/K så langt tilbake som 2005, var ubenyttet reserve i dag. Velkommen tilbake, Alex!

L/K fra start: Jørgen Vik; Joakim Berg Bjørklund, Ole Talberg, Ola Edholm, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Jan-Robin Bjørn og Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen

Neste kamp er hjemme på Polleidet mot Ishavsbyen lørdag 18. august klokken 14.00.Endelig matchvinner!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2018

Ilyas Shirzad var blant L/Ks beste spillere i vårsesongen. Men mål ble det ikke på ham før han kom på gress.


Shirzad (18) avgjorde kampen etter to minutter av andre omgang var spilt. Da sto det allerede 1-0 til L/K etter Kristoffer Hansen Holst (17) hadde tatt L/K i ledelsen med en iskald avslutning like før pause - forarbeid av Sigve Ringbakken. På 2-0 er det imidlertid Ilyas Shirzad som gjør det meste selv:

Han får ballen ute på venstre siden og drar seg innover i banen før han løsner skudd fra drøyt 20 meter. Ballen suser inn oppe i nærmeste hjørne og L/K får en ledelse som holder ut kampen. Selv om Salangen får et mål på overtid, på en smått omdiskutert straffe, så får L/K alle tre poengene denne gangen. Det var fortjent, selv om SIF hadde en periode i andre omgang der det suste litt om ørene på L/K-keeper Jørgen Vik. Vik tok ellers det som kom i hans comeback-kamp i L/K-trøya. 

1. omgang var en jevnspilt og ganske tam affære. Ingen av lagene skapte stort og 1-0-målet til Kristoffer Hansen Holst kom litt ut av ingenting. Vebjørn Isaksen er aggressiv i presset og vinner en duell på 25 meter og ballen havner hos Sigve Ringbakken. Sigve, som var blant L/Ks beste i dag, tar en tofotsfinte, finner plass i et trangt straffefelt og spiller fri Holst med en lekker pasning. Avslutningen sitter i hjørnet - Kristoffers andre seriemål for L/K og hans fjerde totalt.

Like før hadde L/K en ball til i nettet. Etter litt fram og tilbake etter en corner slår Kristoffer Hansen Holst inn fra høyre og Aleksander Skatland styrer ballen i nettet. Assistentdommer Peder André Amundsen er imidlertid oppe med flagget og videoopptak tyder på at det var helt korrekt. 

 Etter den flotte starten på andre omgang hadde L/K kontroll på kampen lenge. Salangen kom til flere store sjanser i en periode i midten av andre omgang, men kom ikke nærmere enn en avslutning i stolpen. Straffemålet kom såpass langt på overtid at det aldri var reell fare for poengene. Vik var god i dag, og foran seg hadde han en forsvarstreer med Skog, Skatland og Edholm som gjorde manns jobber for å holde SIF på en fotlengdes avstand. Edholm ble dagens L/K-gutt for innsatsen.

De to målscorerne i dag var to av syv juniorer fra start for L/K i dag. I tillegg til Shirzad og Holst startet Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Antonsen Skog, Sigve Ringbakken og Ilyas' lillebror Nasim. I tillegg kom den åttende, Joakim Berg Bjørklund, inn i andre omgang. Det har nok ikke skjedd mange ganger at L/K har stilt med syv juniorer fra start og endt opp med tre poeng. Sterkt av ungguttene, og selvsagt de mer rutinerte spillerne også.

Seieren i dag var bare L/Ks andre hjemmeseier i serien i år. Den første kom mot TUIL 14. mai.

Neste hjemmekamp er 18. august, mot Ishavsbyen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ola Edholm, Jørgen Skog, Aleksander Skatland; Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Nasim Shirzad; Kristoffer Hansen Holst, Sigve Ringbakken, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Ilyas ShirzadGodt rustet foran gresspremieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jul 2018

Etter en fin treningsleir på grønne Polleidet, er L/K-guttene klare for høstsesongen.


Normalt er L/K i Piteå på treningsleiren på denne tiden. Men i år var det grønne gresset i Bergsviken byttet ut med nesten enda råere forhold hjemme på gressbanen på Polleidet. Både varmen og gresset kunne gi assosisjoner til sydlige strøk og med liflige trekkspilltoner fra trekkspillfestivalen på Polleidet har L/K-trenerne Ole Talberg, Jørgen Vik og Cato Larsen kjørt økter på Polleidet. 

- Fint å være samlet. Vi har fått jobba mye lagtaktisk og med struktur. Virker som en offensiv og sulten gruppe. Det har vært flott å trene på gress og guttene har tatt overgangen veldig bra. Det må ligge i genene her inne. Det blir fordel L/K, sier Jørgen Vik etter de første øktene med L/K-guttene etter tilbakekomsten fra Skjervøy.

Han er likestilt hovedtrener med Ole Talberg i høst og med Cato Larsen som trener i tillegg. På noen av øktene på Polleidet deltok også evigunge Sigmund Wibe-Karlsen, som utrolig nok fylte 75 år i mars, som ad-hoc keepertrener.


- Samlinga var veldig bra. Fine forhold på Polleidet, med trekkspillmusikk i bakgrunnen. Artig å spille på en strøken gressbane. Vi har fått mange økter der vi har jobbet med struktur og spill på stor bane. Veldig nyttig og viktig. Samlingen har gitt oss en fin start på høstsesongen, sier Ole Talberg, som skryter av L/Ks unggutter:

- Mange unge spillere gjorde et fint inntrykk på samlingen og har meldt seg på angående spilletid i høst. Så er det viktig å påpeke at en god treningsuke ikke er nok, men å trene godt over tid er svaret hvis man ønsker å utvikle seg.Mannskapsmessig er L/K forsterket på keeperplassen med Jørgen Viks tilbakekomst. Så er det usikkerhet rundt Christer Steinvik og hans skolegang foran en høstsesong der L/K kun holder seg unna bunnplassen på tabellen ved hjelp av bedre målforskjell enn Nordreisa.

- Hvordan ser dere på høstsesosongen? Er vi godt nok rustet - antallsmessig og kvalitetsmessig?

- Optimalt sett burde man få inn en offensiv og en defensiv spiller antallsmessig og for økt konkurranse, sier Jørgen Vik.

- Vi har plass til flere spillere og jobber med å få inn flere som er bosatt i Tromsø. Vi ønsker en større treningsgruppe der, sier Talberg.

Talberg er glad for å ha fått inn Vik både som trener og keeper.

- Det har fungert veldig bra, vi har planlagt og diskutert sammen. For meg har det vært flott å få en sparringspartner og det gjør det enklere å gå mellom rollen som spiller/trener når man er to. Vi er også klokkeklar på prinsippene for hvordan vi ønsker å spille og tenker likt ang spillestil, sier Talberg.

NB! Søndag kl. 14.00 sparkes høstsesongen i gang på Polleidet - mot Salangen.
Vant slaget om Nord-Troms

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2018


Markus Karlsen Skogheim scoret to mål da L/K tok sesongens andre seier - mot Nordreisa.

Skogheim og L/K-guttene vant 1-3 på Storslett i kveld etter å ha kommet tilbake fra 1-0 til pause. I andre omgang utlignet først Markus Karlsen Skogheim, før han tok L/K i ledelsen på en straffe etter at Ilyas Shirzad ble felt. 

Helt på slutten av kampen scorer Aleksander Skatland på et nydelig skudd fra 12-13 meter og dermed var saken biff for Ole Talbergs menn i lokaloppgjøret.

Markus Karlsen Skogheim var svært fornøyd med seieren. Han har følgende å si om oppgjøret:

Vi kommer på etterskudd etter at Nordreisa scorer på en effektiv kontringsscoring. Vi styrer mye av spillet og kommer til flere gode muligheter. Ola Edholm vinner mange dueller på topp og var frisk idag i tospann med sin spisspartner Ilyas.
Første målet kommer fra en corner der Jan Robin gjør en heroisk jobb med å krige og duellere der inne i feltet. Ballen ender til slutt hos meg som får en enkel jobb med å putte fra 3-4 meters hold.  1-2 kommer av at Ilyas, som så mange gang tidligere i år, spring ifra alt og alle og blir felt innafor 16-meteren. Straffesparket scores det på. 1-3 målet var definitivt kveldens fineste. Det kommer fra en lang ball opp på Ola Edholm som tar ned ballen til Skatland som klinker den i lengste kryss på volley.
En utrolig viktig kamp i bunnstriden som vi vipper til LK seier. Tidligere i sesongen så har andre omgangene definitivt vært der vi har rotet bort mest poeng. Har savnet en karakter og ærgjerrighet i gruppa på slutten av kampene. Den viste vi idag, noe som resulterte i seier. 

Tror høsten kan by på mange gode opplevelser for alle med hjerte i LK. Vi i spillergruppa skal bruke sommeren godt for å forberede oss på en tett og jevn bunnstrid til høsten.

L/K lå sist på tabellen før dagens kamp. Med tre poeng klatret laget forbi Nordreisa og har nå åtte poeng når sommerferien er et faktum. Neste kamp er ikke før 5. august - på Polleidet mot Salangen.

Framtid i Nord streamet kampen i dag. Kampen kan du se om igjen her!

* L/Ks mål: Markus Karlsen Skogheim (2) og Aleksander Skatland. 

* Markus Karlsen er nå oppe i 34 mål på sine 95 A-kamper for L/K. Det er litt over et mål hver tredje kamp.

L/Ks lag: Eirik Sørensen; Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Jan Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Ole Talberg, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Ola Edholm

Ingen bytter på L/K i dag.

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim og Einar Skogheim

Dommer: Vegar Ballovarre, SkjervøyTap på Alfheim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2018


L/K klarte ikke å gi topplaget TIL 2 kamp på Alfheim tirsdag.

Det ble tap 4-1 mot TIL 2 etter at hjemmelaget ledet 2-0 til pause.

L/K leverte grei innsats lenge, men skapte lite foran TILs mål. TIL var bedre i alle spillets faser og vant fortjent. 

Stig-Roar Hansen Rognli scoret på straffe fire minutter før slutt og fastsatte dermed sluttresultatet til 4-1.

L/K var forøvrig litt short på mannskap tirsdag. Dermed var superoldboysen Viktor A. Sørensen (49) og Rune Larsen (50) hyret inn for å fylle opp benken. Sørensen kom inn 25 minutter før slutt og satte dermed en solid aldersrekorden for A-laget i en alder av 49 år og 90 dager!

* L/K spilte med sørgebånd i tirsdagens kamp i anledning fotballederen og ildsjelen Erling Karlsen jrs bortgang sist torsdag. 

L/Ks lag: André Waage, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen, Jan-Robin Bjørn, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Richard Koch, Viktor Sørensen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Einar SkogheimL/K 2 tapte i Tromsø

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2018

Etter flere solide kamper i 6. divisjon, gikk L/K-rekruttene på en smell borte mot Tromsøysund mandag. 

Her er rapporten fra lagleder Christer Steinvik:

Tromsøysund - L/K B Mandag 11.06.18

Tid/Sted: 21:00, Skarphallen
Resultat: 5-1

Målscorer, L/K: Robert Kristiansen
Fra start: 5-3-2 formasjon. Vebjørn Isaksen (keeper)
Nasim Shirzad, Benjamin Johansen (C), Jørgen Skog, Erlend Gamst, Sindre Nyseth, Ian Harper, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch, Gard Grønvoll Sommerseth.

Benk: Robert Kristiansen, Mathias Krag Lind, Martin Skog, Håkon Leiros Fossmo, Johan Edvard Gamst-Eriksen.

Vi starter kampen meget bra, spesielt én spiller som jeg vil fremme er Nasim Shirzad. Han har flere «raid» opp langs høyreback/kant og kommer til gode innleggs posisjoner. Er farlig fremover gjennom hele 1.omg. Vi skaper store sjanser tidlig som bør settes, dessverre får vi ikke uttelling og Tromsøysund tar ledelsen. Det er et langskudd som blir styrt i mål av en spiller som står inne i 16-meteren og er soleklart i offside. Dette ser ikke dommeren og dermed blir det en lei start på kampen. De øker også ledelsen til 2-0 og 3-0 til pause. 

Vi legger om til 4-4-2 i 2.omg og gjøre noen bytter. Starter også bra her, men igjen er det Tromsøysund som går opp til 4-0 og 5-0, før Robert Kristiansen scorer trøstemålet 5-1 på slutten. Det skal sies at resultatet kunne vært helt annerledes hadde vi satt de store sjansene vi skaper i både 1.omg og 2.omg. 

To skudd i stolpen og bokstavlig talt en dag der det er mye «stang ut!». Det er en ung og spennende tropp jeg har med meg og det er flere som viser gode enkeltprestasjoner i dag. Dette er absolutt positivt, da L/K B er en fin arena å vise seg frem på. 

Ny kamp allerede mandag 18.06 kl.19:15 hjemme i Lyngen mot Ramfjord og en gammel kjenning ved navn Vegard Bjørn Olsen. Oppfordrer bygda å komme på kamp og se hva som «spirer og gror» i den yngres avdeling i Lyngen/Karnes.
Alt raknet på slutten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2018


L/K ledet 2-0 og 3-1, men klarte likevel å tape mot Stakkevollan.

Hjemmekampen mot de gulkledde fra Tromsø så lenge ut til å bli en veldig positiv opplevelse for Ole Talbergs gutter. L/K ledet 2-0 etter en solid førsteomgang der SIF slapp lite til og der Markus Karlsen Skogheim (straffe) og Christer Steinvik hadde satt hvert sitt mål. Steinviks mål etter 24 minutter kom etter glitrende L/K-spill. Ballen blir spilt opp på Markus Karlsen Skogheim på rundt 30 meter. Han vender opp og slår ut til høyreflanken Vebjørn Isaksen, som hadde steppet inn på kort varsel da Nasim Shirzad måtte kaste inn håndkleet like før kampstart. Isaksen slår et perfekt innlegg på hodet til Christer Steinvik, som stusser ballen i lengste hjørne. 

I andre omgang fikk SIF straffe etter 57 minutter, som den tidligere L/K-spilleren Kristian Granås ekspederte i mål. Så, 10 minutter senere, skjer det mye på en gang. Først gjør Ilyas Shirzad en flott jobb på venstrekanten, før han blir klipt ned av en forsvarer. Klart frispark og strengt tatt gult kort også til SIF-spilleren. Istedet er det Ilyas som får gult for kjeftbruk. Og med et gult fra før så blir det rødt på L/K-spissen. 

På det påfølgende frisparket er imidlertid Ola Edholm høyest inne i feltet og kriger inn 3-1. 

I det 76. minutt er Edholm sist på ballen igjen, men denne gangen i egen femmeter. Et godt slått frispark fra en annen tidligere L/K-er, Lars Petter Rotvold Nilsen, blir forsøkt klarert av Edholm, men han ender opp med å stusse ballen i eget mål på nærmeste stolpe. Uflaks for midtstopperen, som igjen var blant L/Ks beste.

Ettmålsledelsen framsto etterhvert skjør og SIF klarte både å utligne og ta ledelsen på slutten etter to frispark til som L/K ikke klarer å håndtere. Dermed var årets andre hjemmetap et faktum. Pussig nok har begge de tapte kampene endte 3-4.

L/Ks lag: 

Andre Waage, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Jørgen Skog

Gult kort: Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Stig-Roar Hansen Rognli

Rødt kort: Ilyas Shirzad (to gule)

Dommer Niklas Løvheim, BOIF, svak kampLite sjanser og 0-0

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jun 2018


L/K spilte sin andre uavgjortkamp på rad hjemme. Denne gangen mot Storelva.

Det har ikke vært flust av uavgjortkamper i L/Ks nyere historie, men nå har rødtrøyene måttet nøye seg med ett poeng i to hjemmekamper på rad. Tirsdag klarte ikke L/K å avgjøre kampen til sin fordel mot Storelva. Og selv om L/K svidde et straffespark i andre omgang, så var det såpass lite sjanser i kampen til begge lag at 0-0 slett ikke var et unaturlig resultat.

I første omgang var det sågar bortelaget som hadde den største sjansen etter at en Storelva-spiss snappet ballen fra L/K-kaptein Aleksander Skatland og kom alene mot seriedebuterende Eirik Sørensen i L/K-buret. Sørensen gjør en meget god jobb og rydder opp. I andre enden var det kun spedte forsøk mot Sørensens kollega i Storelvaburet. Og selv om L/K hadde mer å bidra med offensivt i andre omgang så var det ikke nok til å få tre poeng denne gangen. Nærmest kom selvsagt Christer Steinvik, som var straffeeksekutør i det 53. minutt etter at Ilyas Shirad hadde blitt klippet ned i feltet. Steinvik setter en for så vidt grei straffe ned i keepers venstre hjørne, men Storelvas sisteskanse Vegard Bjørklund Hauan er kjapt nede og vipper ballen til corner.

Bortsett fra et par skuddforsøk fra Ilyas Shirzad og Kristian Bjørn Hansen fra gode posisjoner, og et frispark fra gunstig posisjon som Stig-Roar Hansen Rognli ikke treffer særlig på, så er det ikke mye L/K skaper av målsjanser etter straffesparket. Og Storelva skaper enda mindre i andre omgang – mye takket være godt forsvarsspill fra L/K, og i særdeleshet Ola Edholm, som ble kåret til L/Ks beste.

Ny hjemmekamp allerede lørdag – mot Stakkevollan klokken 14.00 på Geitnes.

L/Ks lag: Eirik Sørensen, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jan-Robin Bjørn, Ole Talberg, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Joakim Berg Bjørklund

Gult kort L/K: Aleksander SkatlandStortap i Balsfjorden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2018

Det er lenge siden L/K var involvert i et realt bunnoppgjør. Og muligens var det den manglende erfaringen som gjorde utslaget da de rødblå gikk på en 4-1-mine mot Nordkjosbotn lørdag.

I farten kommer vi ikke på et serietap for Nordkjosbotn siden 1991. Både i 2016 og 2017 var set imidlertid jevne oppgjør som L/K klarte å avgjøre til sin fordel. Men lørdag tok balsfjordingene skalpen ettertrykkelig på L/K. 4-1 er stygge tall mot et lag som sto uten poeng foran denne serierunden. Men seieren var fortjent, selv om L/K holdt 1-1 til pause etter at Christer Steinvik (på straffe like før pause) hadde utlignet hjemmelagets 1-0-ledelse.

NIL var best i andre omgang og fikk tidvis alarmerende fritt spillerom i L/K-forsvaret. Heldigvis for L/K er det muligheter allerede tirsdag til å riste av seg skuffelsen og tapet. Da tar vi imot Storelva hjemme på Geitnes.

Et lyspunkt er at vi fortsatt har Nordkjosbotn bak oss på tabellen. L/K ligger på 10. plass med fire poeng, mens NIL altså står med tre.

L/K måtte klare seg uten brødrene Jan-Robin Bjørn og Kristian Bjørn Hansen, samt trener Ole Talberg på midtbanen lørdag. Forhåpentligvis er flere av dem tilbake mot Storelva tirsdag. 

* Debut fra start for 2001-spilleren Nasim Shirzad.

L/K fra start: André Waage, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Aleksander Skatland, Nasim Shirzad, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth, Joakim Berg Bjørklund

Gule kort L/K: Aleksander Skatland, Gard Grønvoll Sommerseth, Ola EdholmTalbergs taletid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2018


Noen ord fra treneren:

Som ny trener i Lyngen/Karnes har jeg brukt tid til å bli kjent med klubben og bygda. Jeg har fått en historisk innføring fra Johnny Hansen, der han på en kjøretur fortalte meg hvilke områder de gamle klubbene, Lyngen og Karnes, tilhørte. Nå vet jeg hvor Andreas Løvland og Trond Olsen vokste opp og kan sjekke om Sigmund Forfang har klippet plenen. 

I tiden jeg har vært trener har jeg møtt mange som er glad i klubben og som har meninger om hvordan ting burde være. 

Engasjement er viktig og jeg håper virkelig at Lyngen/Karnes skal få frem nye fotballspillere på høyt nivå, samtidig som klubben gir et flott aktivitetstilbud til barn og unge i bygda. Gjennom fotballen lærer man om kameratskap og det å ta vare på hverandre. Jeg tror på kompetanse, samarbeid og det å dra i samme retning.

Etter mange år som spiller har jeg vært i Lyngen flere ganger ved ulike anledninger. Her har jeg møtt ivrige og høylytte motspillere som bestandig har kjempet med nebb og klør. De har spilt for en klubb med lange og ærverdige tradisjoner. Stoltheten over historien er viktig å ta med seg, så håper jeg at jeg som trener kan være med å bidra til at nye gode øyeblikk skapes og ny historie skrives. 

Etter en litt turbulent vinter er vi kommet god i gang med sesongen. Vi har spilt seks kamper, der vi har tapt fire, en uavgjort og en seier. Dette høres kanskje ikke veldig imponerende ut, men jeg synes laget har lagt ned en god innsats og vi har allerede utviklet oss som lag og enkeltspillere. 

Målsetningen for året er å ha det gøy med fotball og utvikle oss som klubb, lag og enkeltspillere. Dette er kanskje ikke målbart, samtidig føltes det riktig og ikke ha et resultatmål for sesongen. Vi har i dag en stall på ca. 18 spillere, der hovedvekten er unge spillere som bor i Lyngen. I Tromsø har vi en treningsgruppe for de som bor i byen. Treningsgruppa i Tromsø ble hardt rammet av at mange spillere fant seg andre klubber etter fjorårssesongen, så de skal ha skryt for innsatsen som er lagt ned når ting ikke har vært like enkelt. 

Som A-trener er jeg opptatt av hva som kreves for å bli god.Sannheten er at det ikke er noen snarveier til det. Man må trene mye, spise riktig og sove godt. Klarer man å jobbe strukturert over tid kommer utviklingen. Mulighetene for å bli god i Lyngen er fantastiske. På anleggssiden har man en innendørshall, kunstgress på Geitnes og en gressbane på Polleidet. Forholdene ligger til rette for at man kan spille mye fotball både sommer og vinter. På rundturen med Johnny kjørte vi også innom Polleidet og inspiserte gressbanen. Den ser vi frem til å ta det i bruk i løpet av sommeren og jeg håper det blir spilt fotball dag og natt i Lyngen hele sommeren.

Til slutt oppfordrer jeg alle som leser dette til å komme på kamp. Ta gjerne med en kompis, venninne, nabo eller slektning. Hvis vi klarere å få enda flere tilskuere på kampene vil det skapes interesse, positivitet og engasjement, og hjemmekampene kan bli en arena for å treffes for hyggelig samvær. 

#LYNGENPOWER 

Sportslig hilsen 

Ole Talberg

Lørdag kl. 14.00 spiller L/K bortekamp mot Nordkjosbotn. Nordlys viser kampen live her!Hat-trick-Ilyas!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2018

Strålende laginnsats og tre mål av Ilyas Shirzad berget seieren  for L/K 2 mot Hamna.

Kampen ble vist direkte på Nordlys i kveld og høydepunktene ser du her.

Christer Steinvik var L/K-coach i kveldens kamp. Her er hans rapport fra kampen:

Hamna - L/K B  0-3
Ilyas x3 mål (Meget god kamp! Mange gode prestasjoner, spesielt 1 mot 1, der han drar seg forbi og skaper farligheter hele tiden)


Spiller 4-4-2 formasjon. 
Start 11-er:
Markus Karlsen Skogheim(keeper 1.omg)
Joakim Berg Bjørklund (keeper 2. omg)-Erlend Gamst, Benjamin Johansen -Sindre Nyseth
Nasim Shirzad-Einar Skogheim, Hans Roar Karlsen Øvergård-Ilyas Shirzad
Richard Koch-Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Ian Harper, Mathias Lind, Christer Steinvik

Hele laget skal ha skryt for meget god innsats idag! Leder 1-0 til pause. Hamna farlig frempå noen ganger i 1.omg, men vi har grei kontroll. Gutta skal være svært fornøyd med egne prestasjoner idag. Jeg vil spesielt fremme ungguttene Erlend og Sindre som spiller 90 og 75 minutter. Nasim har også  en solid kamp. Benjamin jobber godt. Einar briljerer på sentral, kriger godt og har 2-3 skudd som fort kunne blitt mål av! 

Kristoffer har også gode involveringer, blant annet nære på å score. Hadde håpet han skulle få seg ett mål idag slik at han får enda mer troen på seg selv i feks. 1 mot 1. 

Hans Roar gjør også en solid match til han må ut med kutt over øyet tidlig i 1.omg. Da kommer Ian inn og jeg trekker Kristoffer ned på sentral. 

Richard var meget god i oppbyggende spill. 
Kjempefornøyd med kampen, vi vinner helt fortjent 3-0 og holder nullen også, stort pluss med 2 utespillere i mål i hver sin omgang.
Kommer inn og spiller siste del av kampen selv, har noen sjanser vi bør sette både fjerde og femte målet for å pynte på resultatet. Men alt i alt en god kamp av unggutta 😉

Mvh.
Christer
Nytt årsmøte

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2018

8. juni er det ekstraordinært årsmøte på Polleidet.

Tidspunkt 18.00.

Sak: Valg av hovedstyre
En uhyre sjelden uavgjortkamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2018


Ikke siden vårsesongen 2015 har L/K og Markus Karlsen Skogheim (bildet) spilt uavgjort hjemme. Søndag gjorde de det på nytt.

L/K klarte bare ett poeng hjemme mot Finnsnes IL-rekruttene søndag. Og slik som kampen utviklet seg, så skal L/K si seg brukbart fornøyd med den ene poenget. L/K spilte med ti mann en femtedel av kampen etter at Kristian Bjørn Hansen fikk sitt andre gule kort for dagen 20 minutter før slutt og kampen kunne bikket begge veier på slutten.

FIL var hakket bedre i første omgang, mens kampen var jevnspilt, kanskje med et lite L/K-overtak i andre. L/K skapte imidlertid ganske lite offensivt gjennom hele kampen og følelsen av at det ene målet som Markus Karlsen Skogheim scoret etter 59 minutter kunne bli L/Ks eneste.

Det ble det også, men samtidig spilte L/K godt bakover i andre omgang, med Ola Edholm som et spesielt lyspunkt når det kokte som verst, og de gangene Finnsnes kom til avslutning sto André Waage strålende som L/Ks nye sisteskanse. Waage har spilt aldersbestemt fotball for L/K og sto også to treningskamper i mål for L/K i 2010. Men dette var hans debut fra start i serien og den sjansen tok han godt vare på, ser vi bort fra at han var vel passiv på FIL-målet - et skudd fra 30 meter.

Dagens L/K-gutt ble Ilyas Shirzad, som tok sin andre utmerkelse på tre hjemmekamper. Ilyas' oppofrende spillestil og offensive holdning er veldig viktig for L/K, spesielt når Christer Steinvik mangler - slik som i denne kampen. 

* I sin 100. kamp for L/K og sin første kamp som 19-åring fikk Kristian Bjørn Hansen rødt kort mot FIL.

* Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin 160. A-kamp for L/K.

* Ikke siden 27. juni 2015 - altså nesten tre år siden - har L/K spilt uavgjort i serien på Geitnes. Den gangen var det BOIF som klarte 2-2.

* Ikke ofte L/K spiller en hjemmekamp uten å gjennomføre noen bytter. Men det gjorde man mot FIL 2 søndag.

L/Ks lag: André Waage, Stig-Roar Hansen Rognli, Ola Edholm, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Ole Talberg, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad, Markus Karlsen Skogheim.

Gult kort: Stig-Roar Hansen Rognli

Rødt kort: Kristian Bjørn Hansen (to gule)

Dommer: Jonny Andreassen - litt mer ustø enn vanlig i et uventet knoklete oppgjør.
Nedtur i Storhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2018

 


Bardufoss scoret på alt i en 18-minutters periode. Det var nok til å sende L/K mot lagets fjerde serietap.

L/K klarte aldri å hente seg inn etter å ha kommet under 4-0 i Storhallen på Bardufoss tirsdag kveld. Et defensivt havari med flere store personlige feil førte til et lite flatterende resultat. Og selv om kampbildet ikke tilsa en måldifferanse på fire, så var det fortjent at L/K tapte kampen. BOIF tettet igjen bakover og var farlige når de slapp seg framover på de store flatene i hallen - i tillegg til at de fikk både én og to gavepakker av L/K.

Hjemmelaget fikk altså alle sine fire mål i perioden fra det 8. til det 26. spilleminuttet. Det var imidlertid L/K som startet best og vi kunne lett ha ledet 0-1 etter en dobbelsjanse ved Christer Steinvik og Ola Edholm i det 7. minuttet. I stedet går BOIF rett opp i andre enden og scorer sitt første mål - etter en misforståelse i L/K-forsvaret. De tre neste målene kommer også etter suspekt forsvarsspill av L/K, selv om det ligger gode prestasjoner fra BOIF-spillerne i bunn. På 4-0 legger L/K om og flytter Ola Edholm, som startet som spiss sammen med Christer Steinvik, ned som stopper og Ilyas Shirzad kom inn som spiss. Om det var grepet som skulle til for å få roet ned kampen er vanskelig å si. Det kan like godt være at BOIF på 4-0 følte at de hadde gjort sitt og at de kunne ri på ledelsen helt inn.

Det klarte de i så fall på utmerket vis. L/K klarte å utnytte de store rommene den romslige spillerflaten tilbød og spilte en bra andre omgang. Men BOIF-keeperen tok stort sett det som kom av sjanser. Og da sistnevnte vartet opp med en solid feilvurdering på en utrusing, og Ilyas Shirzad fikk en gyllen sjanse til å redusere, så var en BOIF-forsvarer tilbake på streken og reddet skuddet fra L/K-innbytteren. Også Christer Steinvik var millimetre unna ved flere anledninger, men traff han stolpen eller så fikk BOIF-forsvaret en kroppsdel i veien.

L/K jobbet hardt for å få den ene reduseringen helt til dommerens fløyte lød, og klarte å utnytte rommene litt bedmen klarte det ikke. Dermed et skikkelig tilbakeskritt etter den flotte kampen mot TUIL 2 sist. L/K ligger tredje sist på tabellen med sine tre poeng og trenger å begynne poengfangsten for alvor snart. 

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jan-Robin Bjørn, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Ola Edholm, Christer Steinvik

Innbyttere: Ilyas Shirzad, Sigve Ringbakken, Nasim Shirzad, Kristoffer Hansen Holst, André Waage.

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Jonny Andreassen - meget solid, som vanlig.

* Det er to og en halv sesong siden sist L/K gikk av banen målløse i en seriekamp! Sist L/K ikke maktet å score mål var 12. september 2015. Da ble det småstygge 0-8 for TUIL 2. Tirsdag var det 982 dager siden. I 53 seriekamper på rad har altså L/K tegnet seg i målprotokollen før man møtte veggen mot BOIF.

* Tapet er også det første for BOIF siden snøkampen i serieåpningen i 2009.

* Veteran-keeper Per Strømsbukt pådro seg en skade like før slutt i kampen. Heldigvis har L/K fått spilleklar André Waage nå. Han steppet inn i mål på slutten. Waage er gammel L/K-spiller fra aldersbestemte lag og har også to A-kamper i mål for L/K fra 2010-sesongen. 

* Tre brødrepar i aksjon for L/K i hallen tirsdag! Det hører til sjeldenhetene, selv i en familieklubb som L/K. Kristian Bjørn Hansen og Jan-Robin Bjørn har spilt sammen i L/K lenge. Det samme har Markus Karlsen Skogheim og Einar Skogheim. Mot BOIF debuterte i tilegg Nasim Shirzad - lillebror til Ilyas - på A-laget. Nasim kom inn på høyrebacken og var aggressiv og god i duellspillet den omgangen han spilte.

* Einar Skogheim spilte sin 60. A-kamp for L/K

* Christer Steinvik kunne notere seg for sin 130. A-kamp for klubben.

* Cato Larsen ledet laget i Ole Talbergs karantenefravær.Kunne juble for årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2018


Ilyas Shirzad, Kristian Bjørn Hansen og resten av L/K-guttene kasserte inn sesongens første trepoenger.

3-2 mot sterke TUIL 2 lar seg absolutt høre for et L/K-lag som har mistet så mange spillere fra fjoråret og som har tapt de tre første kampene i årets serie. Riktignok har det vært jevne kamper alle tre, men først i den fjerde kampen klarte L/K å stå distansen ut og sikre alle tre poengene. Men det holdt hardt på slutten. TUIL jaget 3-3 i de siste minuttene av kampen og med Ole Talberg utvist ble det littt hektisk foran Per Strømsbukt i minuttene før dommer Sander Badar blåste av.

Da hadde L/K gjennomført en meget god kamp. Første omgang var overbevisende – med 3-0 i målprotokollen og meget godt og sjanseskapende spill fra L/Ks side. Innsatsen var absolutt upåklagelig og det var også godt å se at trykket resulterte i mål også. 1-0 sto Stig Roar Hansen Rognli for i det som er hans femte mål for L/K og hans aller første seriemål. Venstrebacken klinket et frispark i mål fra 25 meter rett i hjørnet og keeper rekker ikke å reagere før ballen treffer nettmaskene. Meget solid fra jensvollingen!

Se frisparkmålet her!

2-0 kommer også etter dødball. Nå er det et langt innkast fra Stig-Roar Hansen Rognli som skaper trøbbel inne i feltet til TUIL. Ballen går litt fram og tilbake og L/K roper også på straffespark i tidelene før Ole Talberg kriger inn 2-0 – hans første L/K-mål noensinne. At det kom mot gamleklubben var kanskje ikke tilfeldig. Talberg var i alle fall god på sentralt på banen så lenge han fikk være med av dommeren.

Ole Talberg, i knestående, har akkurat sendt avgårde ballen som sniker seg inn i hjørnet bak TUIL-keeper Gard Rueda Trollskar.

Like før pause får vi også 3-0 – også denne gangen i trekkene etter en dødball. Stig-Roar Hansen Rognlis presise venstrefot finner Ole Talberg helt bakerst i feltet. Han header ballen inn foran mål og der er Ola Edholm – som vinner duellen med opptil flere TUIL-spillere. Han header videre til Markus Karlsen Skogheim som kommer i fart bakfra og dunker ballen via tverrliggeren og i mål fra syv-åtte meter. Mye vilje bak målet til 20-åringen, som spilte sin 90. A-kamp for moderklubben mandag!

L/K har hatt litt trøbbel med å følge opp gode førsteomganger med like gode andreomganger. Så også på Geitnes mandag. For selv om det L/K skapte en god del sjanser i andre omgang – spesielt på gode cornere fra innbytter Christer Steinvik – så var det TUIL som hadde det største offensive trykket totalt sett. L/K hadde nok håpet å holde 3-0-ledelsen lengst mulig for å unngå nerver og poengtap på nytt, men etter 59 minutter kommer første redusering – ved Birk Berg-Johansen.

Etter 74 minutter kommer det som kunne blitt L/Ks banesår – nemlig den før omtalte uvisningen av Ole Talberg. Foranledningen var et angrep av TUIL på deres venstreside. Venstrekanten fører opp langs siden og mister ballen så vidt utfor sidelinjen. L/K-leiren roper på innkast, men dommer og linjemann lar spillet gå. TUIL kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn foran mål. TUIL-spissen får en enorm mulighet til å redusere, men setter ballen over på nærmest uforklarlig vis. Talberg lar dommeren få høre det i såpass stor grad at han får to kjappe gule kort. Vi føler nok at dommeren kunne vært litt mer overbærende og tatt det for det var – en spontanreaksjon - og nøyd seg med ett gult kort og ikke to. Men unge Sander Teigen Badar fortjener likevel ros for måten han gjennomførte kampen på. Det var ingen enkel kamp å dømme og selv om det ble en del gule kort, spesielt til L/K, så tok han seg også tid til å prate med spillerne for å forklare hvor landet ligger. En sånn ro er det ikke alle dommere som har – i alle fall ikke i ung alder.

De siste 30 minuttene etter reduseringen er det TUIL som kjører mye av kampen, avbrutt av ganske mange L/K-dødballer og et par farlige kontringer. På en av dem er det Einar Skogheim som fører opp og spiller sin gamle klassekamerat Ilyas Shirzad fri alene med keeper. Ilyas, som spilte en ny god kamp i drakt nummer 77, avslutter med høyrefoten men setter ballen utfor lengste stolpe. En enorm sjanse som burde ha punktert kampen.

I stedet får TUIL 3-2-målet like før full tid og mange minutter på overtid blir det også frispark like utfor 16-meteren. Da var det nok en del publikummere, og kanskje noen L/K-spillere også, som fryktet det verste. Men heldigvis går frisparket utenfor og like etter lyder sluttsignalet. 

* TUIL 2 kom med til Geitnes med tre strake seire i sesonginnledningen og var favoritt mot et L/K-lag med null poeng. Men L/K har bare ett poengtap hjemme siden 30. mai 2016 og viste seg igjen som et solid hjemmelag - med god støtte fra rundt 100 tilskuere. Trivelig på Geitnes mandag!

* Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen. Det var fullt fortjent! Kristian sto på i 90 minutter på midtbanen og både vant duellene og klarte å være kreativ med ballen etterpå. Vi vil også trekke fram kaptein Aleksander Skatland, som var en virkelig bauta – en svært rørlig og mobil sådan – i forsvaret. Når det kokte som verst var Skatland på plass med en fot eller en annen kroppsdel og fikk avverget farlighetene. Tromsømannen er inne i sin femte sesong for L/K og har vist at man slett ikke trenger å være fra Lyngen for å være ekte L/K-er.

* Utrolig gledelig comeback for Jan-Robin Bjørn, som har gått skadet hele sesongoppkjøringen og som fikk en halv time på Geitnes-gresset mandag – hans 190. opptreden for L/K.

Aleksander Skatland (med kapteinsbindet), Ola Edholm (med vest) og Stig-Roar Hansen Rognli takker hverandre for formidabel innsats etter kampen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Ola Edholm, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shizad

Innbyttere: Christer Steinvik, Jan-Robin Bjørn, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Gule kort L/K: Aleksander Skatland, Markus Karlsen Skogheim, Ola Edholm, Stig-Roar Hansen Rognli.

L/Ks mål: Stig-Roar Hansen Rognli, Ole Talberg, Markus Karlsen Skogheim

Rødt kort: Ole Talberg (to gule)

Dommer: Sander Teigen Badar Ett poeng som burde vært tre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2018

L/K tok sitt første poeng i årets 6. divisjon, men burde absolutt hatt alle tre i lokaloppgjøret mot Lyngstuva.

Etter å ha ledet 2-5 til pause og 3-5 like før slutt burde L/K 2 ha tatt sin første seier for året. Så kan man alltids unne et imponerende antall hjemmepublikummere at de fikk sin utligning helt på slutten. Men denne kampen skulle L/K ha lagt til sengs lenge før det.

En god første omgang endte med fem mål til L/K. Kristian Bjørn Hansen, Robert Kristiansen, Benjamin Johansen (str) Sigve Ringbakken og Richard Koch sto for målene. Kochs forarbeid til Ringbakkens mål var av det småfrekke slaget. Helt nede ved dødlinja slår han en herlig tunnel på backen før han spiller fri Ringbakken inne i feltet. 

I andre omgang var det plenty av muligheter til å øke ledelsen, men i stedet spiste LSK seg innpå og fikk seg ett poeng på slutten - til store jubel blant både publikum og spillere. 

Mye positivt å ta med seg for L/K 2 - ikke minst det faktum at vi stiller med en solid stall med unge lyngengutter i finværet i Lenangen. Godt også å se Jan-Robin Bjørn tilbake i L/K-drakt etter skade. Forhåpentligvis kan han bidra også på A-laget etter hvert. 

L/K 2 fra start: Rune Lillevik, Benjamin Johansen, Marcus Hausner Christensen, Mathias Krag Lind, Joakim Berg Bjørklund, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Jan Robin Bjørn, Sigve Ringbakken, Robert Kristiansen og Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Nasim Shirzad, Ian Harper, Erlend Gamst, Sindre Nyseth, Richard Koch og Johan Gamst-Eriksen


Tap i siste sekund

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2018

L/K 2 var et tverrliggerskudd unna 2-1. Så ble det i stedet mål i mot i siste sekund.

Det var en jevn og tidvis tøff kamp på Geitnes igår mellom Stakkevollan 2 og L/K 2. Bortelaget ledet 0-1 etter første omgang og så lenge ut til å klare å holde den stillingen kampen ut. Men fem minutter før slutt var Nasim Shirzad, blant L/Ks absolutt beste denne kampen, våkent framme da SIFs keeper måtte gi retur på et skudd. Og rett før kampens dommer Nils-Åge Bærø Olsen skulle blåse av, skyter innbytter Ian Harper ballen i tverrliggeren og ut. L/K er millimetre fra 2-1, men istedet kontrer SIF og kommer alene med L/K-keeper for kvelden, Rune Lillevik. Lillevik feller SIF-spilleren i det han skal runde keeperen og straffen er grei. Den setter Jim-Håvard Bolstad kontant i nettet og det er det siste som skjer i kampen.

Surt tap for L/K-rekruttene, men det kommer flere sjanser framover også for L/K 2.

L/K fra start: Rune Lillevik, Benjamin Johansen, Joakim Berg Bjørklund, Erlend Gamst, Nasim Shirzad, Johan Gamst-Eriksen, Cato Larsen, Markus Karlsen Skogheim, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Jonas Rodahl Johansen

Innbytter: Mathias Krag Lind, Richard Koch, Martin Skog, Ian Harper

L/K 2 tapte også serieåpningen på bortebane mot Ringvassøy 2. Der ble resultatet 5-1 til RIL. Marcus Hausner Christensen scoret målet for L/K / i den kampen. 
Poengene lar vente på seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2018


Men det så lenge lyst ut for L/K-guttene på TUIL Arena lørdag.

Det ble til slutt 3-1 til hjemmelaget Ishavsbyen i topp mot bunn-oppgjøret i Dalen. Men som mot Krokelvdalen sist kunne likegodt L/K stukket av med både ett og tre poeng. L/K var best i første omgang og kunne ledet mer enn 1-0 til pause. Målet kom etter rundt 40 minutter og det var mye som klaffet for L/K i trekkene før Christer Steinvik kunne sette sitt tredje for sesongen. Det starter helt bak i egen 16 meter, der Stig-Roar Hansen Rognli får avklart et IFK-angrep. Ballen faller til Sigve Ringbakken midt på egen halvdel. Han spiller ballen på en touch til Markus Karlsen Skogheim, som vender bort en IFK-spiller og slår en lang ball i bakrommet – et rom som den alltid aktive Ilyas Shirzad vet å utnytte. Han kommer i duell med en IFK-forsvarer men klarer å komme foran og får skutt. Skuddet går rett på IFK-keeper Moldenæs, som gir retur. Der er Christer Steinvik og kan sette ballen i nesten tomt mål.

I andre omgang holder L/K grei kontroll på IFK helt til det var spilt en time. Da glipper det på L/Ks høyreside og ingen klarer å stoppe innlegget som finner innbytter Evans Kofa foran mål. I duell med Einar Skogheim havner ballen i mål og det står 1-1. Det var i praksis IFKs første sjanse i kampen så det var en aldri så liten kalddusj for L/K-guttene.

Utover i kampen skaper L/K litt mindre, uten at IFK er så voldsomt farlige de heller. Men et kvarter før slutt gjør L/K-forsvaret en tabbe. Ola Edholm, som spilte en god kamp på midtstopperplass sammen med Aleksander Skatland, slår et altfor løst tilbakespill mot keeper Per Strømsbukt. Reza Eshghizadeh er våken og snapper opp ballen. Han havner ganske langt ute mot cornerflagget, men går for skudd likevel. Ballen går via tverrliggeren og stolpen og i mål. Kampens prestasjon av IFK-innbytteren.

IFK får 3-1 helt på tampen av kampen, og selv om Christer Steinvik jobber seg til gode muligheter på slutten, så blir det ikke tellende resultat på slutten.

IFK står dermed uten poengtap etter tre kamper, mens L/K fortsatt ikke har tatt poeng. Det unge mannskapet har imidlertid vært inne i alle kampene og kunne lett stått med både tre og seks poeng etter tre kamper. Men så er det likevel null poeng som er fakta og da må man bare jobbe videre for å klatre på tabellen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Christer Steinvik, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Jørgen Skog.

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Neste kamp: Hjemme mot TUIL 2 mandag 14. maiBare nesten på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2018

L/K ledet 3-1, men klarte ikke å ta poeng på hjemmebane lørdag. DET er lenge siden sist.

Det hadde gått smått utrolige 698 dager siden sist L/K avga poeng på hjemmebane. Sist gang, i mai 2016, var det TUIL 2 som ble for sterke for L/K. Lørdag var det Krokelvdalen som tok alle poengene. L/K hadde kanskje fortjent bedre etter å ha ledet 3-1 rett før pause. L/K spilte en god første omgang og fikk kampens første mål da Markus Karlsen Skogheim satte en straffe i mål etter at Ilyas Shirzad ble felt. 

Da var det spilt et kvarter og L/Ks unge mannskap, med ni lyngsværinger fra start og ytterligere tre inn fra benken i løpet av kampen, spilte god fotball. Det var en liten kalddusj da Eirik Liland satte inn 1-1 etter corner i det førtiende minutt. Men L/K var lynrask med å kvittere. Einar Skogheim, som var blant L/Ks beste lørdag, spiller fri Christer Steinvik inne i feltet og Steinvik setter 2-1. Og like etter det igjen gjør Ilyas Shirzad hele forarbeidet på venstresiden før han serverer sin gamle klassekamerat Einar Skogheim. Han avslutter på første med venstra og setter ballen ned i hjørnet i duell med en KIL-spiller.

3-1 til pause hadde vært et flott utgangspunkt for andre omgang. Men sekunder før dommer Hallgeir Bertelsen blåste av for pause, var storscorer Mats Tunstad på ferde og reduserte for gjestene. Det var litt surt.

Andre omgang ble ikke like bra fra L/Ks side. Vi skaper ikke like mye og KIL tar sakte men sikkert over kampen. Gjestene skaper noen farlige målsjanser og mot slutten av kampen scorer KIL to ganger på velplasserte skudd. Det siste kommer åtte minutter før slutt og L/K har ikke noe særlig til sluttspurt å komme med for å berge i alle fall et poeng.

Dermed står L/K uten poeng etter to kamper. En sånn start på serien er det sjelden laget opplever, men lyspunktene var såpass mange lørdag at det er vanskelig å være for pessimistisk til fortsettelsen.

  • Dagens L/K-gutt ble Ilyas Shirzad, som spilte sin første hjemmekamp siden 2015 og som startet sin første seriekamp for L/K siden 5. september 2015 etter et to sesongers opphold i Nordreisa. Ilyas jobbet og slet i hele kampen og skapte problemer for KIL-Forsvaret med hans fart og teknikk. Når samspillet mellom ham, Steinvik og Karlsen Skogheim sitter enda bedre kan det bli en svært så farlig trio offensivt for L/K.
  • Per Strømsbukt spilte sin andre kamp på rad for L/K. Veteran-keeperen står en ny stødig kamp i L/K-buret og kan ikke lastes for målene til KIL.
  • Markus Karlsen Skogheim scoret sitt 30. A-lagsmål for L/K. Det har han klart på bare 88 A-kamper.
  • Christer Steinvik scoret sitt 60. A-lagsmål for L/K. Dermed har han passert Viktor Sørensen, som står med 59 mål for klubben. Målsnittet til Christer er på 0,47 per kamp - marginalt foran det den gamle lynvingen, og nåværende lederen for L/K fotball, Sigmund Forfang står med (0,46 per kamp). 
  • Vebjørn Isaksen spilte sin 50. A-kamp for L/K.

L/K fra start: Per Strømsbukt, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Christer Steinvik, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Kristoffer Hansen Holst

L/Ks mål: Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Christer Steinvik

Gult kort L/K: Jørgen Skog
Serieåpning med flere lyspunkter

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Apr 2018

Det ble tap i Salangen, men likevel kan L/K ta mye positivt fra kampen.

Bortekamp mot fjorårets 3. Divisjonslag Salangen er ingen enkel start på sesongen for et L/K-lag som startet med bare fire av spillerne som spilte siste seriekamp i fjor. Det sier litt om at de voldsomme utskiftningene som har vært i vinter og den første halvtimen på Idrettsheia gikk det an å se at L/K ikke hadde fjorårsnivået inne. 

Salangen fikk styre kampen og satte inn tre baller i nettet på veterankorpset Per Strømsbukt, som hadde steppet inn i mål etter at Jørgen Vik forsvant til Skjervøy uka før seriestart. L/K spilte med en forsvarsfemmer og lå ganske lavt med laget, men Salangen klarte likevel å trenge igjennom både i midten og på sidene. 

Etter en halvtimes tid kom imidlertid L/K mer med i kampen. Markus Karlsen Skogheim og Christer Steinvik spilte på topp for L/K og de fikk etter hvert støtte bakfra også. L/K rullet opp flere gode angrep og kunne med litt flaks ha fått seg et mål før pause. Men Salangen ledet fortjent til hvilen.

Andre omgang var veldig positiv for L/K. Man klarer å holde nullen bakover, ikke minst takket være keeper Strømsbukt, som ble ordentlig varm i keepertrøya og hadde to flotte redninger. L/K la også om, med innbytter (og bursdagsbarn) Jørgen Skog inn som midtstopper sammen med seriedebutant Ola Edholm, og med spillende trener Ole Talberg, også seriedebutant for L/K, opp på midtbanen. Det var et vellykket trekk. 

L/K får sin redusering etter våkent angrepsspill av Christer Steinvik. Han ligger og lurer på topp og er snar med å utnytte nølende forsvarsspill av SIF. Han snapper ballen og lobber inn 3-1. 

Ilyas Shirzad, som er tilbake i L/K etter to sesonger i Nordreisa, var også et friskt pust da han kom inn i andre omgang. Han viste fine initiativ offensivt og ofret seg også i duellene. Blant annet var han to ganger på kort tid i klinsj med SIF-keeperen. 

De to største sjansene i andre omgang var det imidlertid Ola Edholm som fikk. Den tidligere TUIL-spilleren hadde første en Gulden mulighet til en redusering i midten av andre omgang mens kampen ennå levde. Men avslutningen gikk over. Så - på overtid - får han en nesten identisk sjanse. Ballen spretter litt, men det er en flott mulighet til å få sitt første seriemål for L/K. Men dessverre går også den avslutningen over mål fra seks-syv meter. Men det blir nok flere sjanser utover sesongen for L/Ks nyervervelse.

Alt i alt var det fortjent at alle tre poengene ble igjen i Salangen. Hjemmelaget er jevnt og godt besatt og blir neppe å avgi mange poeng hjemme. Samtidig fikk L/K se at man har litt å fare med også denne sesongen. 

L/Ks lag: Per Strømsbukt: Joakim Berg Bjørklund, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Christer Steinvik.

Innbyttere: Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Ilyas Shirzad

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen og Markus Karlsen Skogheim

* Per Strømsbukt blir den eldste L/K-spilleren i en seriekamp noensinne lørdag - 43 år og 276 dager gammel! Per debuterte for L/Ks A-lag tilbake i 1991. 

* Seriedebuter for Ola Edholm og Ole Talberg. 

* Joakim Berg Bjørklund (18 år tirsdag) startet sin andre seriekamp fra start på A-laget. Den første kom mot Lokomotiv Tromsø 1. oktober 2016.

* Sigve Ringbakken (17) spilte sin 23. kamp for A-laget til L/K. Men dette er første gang han spiller fra start i en seriekamp. Midtbanespilleren fra Furuflaten spilte hele kampen mot Salangen.

* Christer Steinvik scoret sitt 59. mål for L/K i sin 126. kamp for klubben. 

* Neste kamp er på Geitnes lørdag, mot Krokelvdalen. Kampstart 14.00.Ekstraordinært årsmøte

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2018

Kun én sak på agendaen.

Lyngen/Karnes avholder ekstraordinært årsmøte på Geitnes fredag 27. april.

Tidspunkt: 18.00. 

Møtets eneste sak er valg av hovedstyre.

Knepent tap i generalprøven

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Apr 2018

L/K, med Jørgen Vik og Kristian Bjørn Hansen i sentrale roller,gjorde en god figur mot divisjonskollega Salangen på Alfheim tirsdag kveld. Selv om det ble tap 0-1 for salangsværingene, skapte L/K bra med sjanser. Positivt med en god kamptropp også - 11 dager før det braker løs på Idrettsheia mot nettopp Salangen.

Prøvespiller Idar Kintel fra Drag gjorde en god figur. Så får vi se om det blir mer L/K-spill for tysfjordingen.

Lars Daniel Fossli scoret for Salangen.

L/K fra start: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Jørgen Skog, Ola Edholm, Idar Kintel, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Christer Steinvik, Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen, Joakim Berg BjørklundMarkus er tilbake

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Apr 2018

Denne uka signerte Markus Karlsen Skogheim (20) papirene som gjør ham til L/K-spiller igjen.

Etter å ha spilt høstsesongen i fjor for Nordkjosbotn er Skogheim tilbake i moderklubben. Skogheim blir en flott forsterkning for L/K - spesielt offensivt. 

Leder i L/K Fotball, Sigmund Forfang, er glad for å ha Skogheim tilbake i L/K.

- Markus har hatt fin utvikling som spiller og viktig å få han tilbake i L/K til 2018-sesongen, sier Forfang. 

En annen viktig signering er Ilyas Shirzad (17), som kommer tilbake til L/K igjen etter skolegang i Nordreisa og to sesonger for Nordreisa IL. Ilyas har fart og teknikk som kan være verdifull for L/K i 2018.

Velkommen tilbake til begge to!

Ikke helsvart - tross 0-5

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Mar 2018

Kristian Bjørn Hansen og L/K-guttene holdt lenge godt følge med SIK, men tapte tilslutt cupkampen klart.

L/K hang veldig godt med i første omgang og hadde minst like farlige sjanser som hjemmelaget i cupkvaliken i Skarphallen. En livlig Christer Steinvik hadde to skudd i treverket og L/K hadde grei kontroll på de blå-hvite, selv om de også skapte endel offensivt. Ole Talberg og Kristian Bjørn Hansen jobbet godt på midtbanen og et forsvar ledet av Eirik Bertheussen slapp ikke SIK til i særlig grad,

Dessverre får SIK to kjappe mål mot slutten av første omgang, noe som selvsagt ikke er det mest gunstige for psyken til et L/K-lag som slapp til flere unggutter til sin første start i obligatorisk kamp (cup/serie). 

I tillegg var det hentet inn rutine i form av den tidligere TUIL-keeperen Eirik Sørensen og den tidligere TUIL-stopperen Eirik Bertheussen. Også Ola Edholm har tatt overgang til L/K - også han med fortid i TUIL (og Skjervøy). Edholm brakte duellstyrke både langs bakken og i luften på topp rundt en Christer Steinvik som løp utrettelig gjennom hele kampen.

Andre omgang ble tyngre for L/K og selv da SIK ble redusert til ti mann rundt 20 minutter før slutt så evnet ikke L/K å skape det helt store trykket mot slutten. Vi bokfører en Ole Talberg-heading i tverrliggeren etter corner og et par fine forsøk fra Christer Steinvik. 

Med den oppkjøringen L/K har hatt i vinter, så kom kanskje cupoppgjøret mot SIK litt for tidlig. Stallen har foreløpig ikke bredde nok, men det var absolutt mulig å se konturene av noe mot SIK - som tross alt er et solid 3. divisjonslag. 

Ole Talberg sa etter kampen at han slett ikke var misfornøyd med L/K-guttene i dag.

- Jeg er stolt av innsatsen i dag. Så lenge kreftene holder så er det en jevn kamp. Vi har sjanser på 0-0, faktisk de største sjansene, men så blir det litt for tungt etter hvert, sier Talberg.

* L/K-debut for Ola Edholm, Eirik Bertheussen og Eirik Sørensen i dag. 

* Steffen Dreyer kom inn i andre omgang og scoret sitt første mål noensinne mot L/K da han satte inn et straffespark.

L/Ks lag: Eirik Sørensen; Aleksander Skatland, Jørgen Skog, Eirik Bertheussen, Stig-Roar Hansen Rognli; Ole Talberg, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth; Christer Steinvik, Ola Edholm

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Jonas Rodahl Johansen

Gule kort L/K: Aleksander Skatland, Ole Talberg, Ola Edholm og Stig-Roar Hansen Rognli

Nå er det en drøy måned til seriestart. Den må brukes godt av Ole Talberg og resten av L/K-guttene, slik at vi er enda bedre rustet når vi møter Salangen på bortebane 21. april.Cupkamp lørdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mar 2018

Allerede lørdag kl. 16.00 starter alvoret for Stig-Roar Hansen Rognli og resten av L/K-guttene. Da er det klart for første kvalikrunde i NM-cupen og motstander er naborival Skjervøy IK.

L/K har hatt en uvant turbulent ettersesong og sesongoppkjøring, men laget er forhåpentligvis klare til å yte SIK motstand lørdag. 

Vel møtt i Skarphallen - for anledning hjemmebane for skjervøyværingene. 
Årsmøtet utsatt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mar 2018Årsmøtet i hovedlaget, som skulle vært fredag 9. mars, er utsatt til 20. mars kl 18.00 på Geitnes.

SAKSLISTE:
1.   ÅPNING
2.   GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE
3.   VALG AV MØTELEDER, SEKRETÆR OG TO TIL Å UNDERSKRIVE PROTOKOLLEN
4.   BEHANDLE ÅRSBERETNINGER FRA:
a.     Hovedstyret
b.     Friidrett og turmarsj
c.      Fotball – det som ikke var klart på fotballgruppas årsmøte
I tillegg vedlegges protokoll fra årsmøtet til fotballgruppa og skigruppa
5.   BEHANDLE INNKOMNE FORSLAG
a.     Sportslige kjøreregler for fotball
6.   REGNSKAP 2017, REVISORBERETNING OG BUDSJETT 2018
7.   VALG
8.   AVSLUTNING
L/K holdt følge i en time

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mar 2018

Gard Grønvoll Sommerseth scoret sitt første A-lagsmål da L/K tapte 3-8 for Krokelvdalen søndag.

Et L/K-lag med mange unggutter holdt godt følge med Krokelvdalen i første omgang. Christer Steinvik tok L/K i ledelsen allerede etter tre minutter med sitt andre mål for året. KIL kvitterte etter ni minutter og gikk også i ledelsen etter en drøy halvtime. Men så puttet Gard Grønvoll Sommerseth 2-2 ti minutter før pause - 15-åringens første A-lagsmål. 

2-2 til pause. Og L/K holdt også følge til det var spilt en time. Da reduserte Kristoffer Hansen Holst til 3-4 og det var kamp i Skarphallen. Men etter det var KIL best, samtidig som L/K rakner. Det ble til slutt 3-8 i L/Ks tredje vinterseriekamp.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh, Stig-Roar Hansen Rognli, Jørgen Skog, Ole Talberg, Aleksander Skatland, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, , Kristoffer Hansen Holst, Christer Steinvik, Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Benjamin Johansen, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund

Endelig kamp - og endelig seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Feb 2018

L/K og Kristoffer Hansen Holst klarte å snu vinterseriekampen mot TUIL lørdag.

Etter en turbulent periode i klubben, og flere utsatte vinterseriekamper på grunn av mannskapsmangel, var endelig L/K-guttene kampklare igjen. Lørdag var det vinterseriekamp mot TUIL 2 og den vant L/K 4-3. Kampen startet med trener Ole Talberg som midtstopper i sin debut for L/K. 

TUIL ledet 3-0 før L/K gjennomførte en mesterlig snuoperasjon og vant 4-3, delvis hjulpet av at TUIL fikk sitt første røde kort i første omgang og fulgte opp med en utvisning til 28 minutter før kampslutt.

I tillegg til Talberg gjorde Karl Erik Bjerkan fra Lødingen fra L/K sin debut - som prøvespiller. Gledelige L/K-comebacks for Markus Karlsen Skogheim og Jonas Samuelsen. Sistnevnte attpåtil med et solid jubileum: Jonas spilte nemlig sin 100. A-kamp for moderklubben! Også Aleksander Skatland rundet 100 A-kamper for L/K lørdag.

Målscorere: Christer Steinvik, Markus Karlsen Skogheim, Aleksander Lenning og unggutten Kristoffer Hansen Holst (bildet). Christer Steinviks frisparkmål var for øvrig av den lekre sorten.

L/K fra start: Jørgen Vik, Ole Talberg, Aleksander Skatland, Einar Skogheim, Christer Steinvik, Kristian Bjørn Hansen, Jonas Samuelsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Markus Karlsen Skogheim, Karl Erik Bjerkan, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Marcus Eggen Rygh, Kristoffer Hansen Holst, Jørgen Skog og Sigve RingbakkenÅrsmøte på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2018

Årsmøte i fotball gruppa Tirsdag 13.02.18 kl 18:00 på Geitnes.

* Årsrapporter
* Økonomi
* Valg
* Sesong 2018
evt.

Saker som skal tas opp må være LyngenKarnes i hende fredag 09.02 til 

lyngenkarnesfotball@gmail.com

Hilsen Styret
Keeper-helg i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jan 2018

Det er Troms fotballkrets som inviterer til keepersøndag i Lyngenhallen 4. februar mellom 10.00 og 15.00. Les hele meldingen fra kretsen og dens keeperansvarlige André Grundevig her: 

Målgruppe: Jenter og gutter i alderen 7- 17 år, samt deres trenere Troms Fotballkrets ønsker herved å invitere jenter og gutter mellom 7 - 17 år, samt deres klubbtrenere og keepertrenere til keepersamling i Lyngenhallen lørdag 4. februar.

Program:  

1000- 1010: Oppmøte, informasjon, registrering
10.15- 11.45: Keepertrening for barnefotballkeepere, født 2011- 2006
11.45- 12.15: Kort teoridel, der vi går gjennom det praktiske opplegget.  . OPPMØTE OG REGISTRERING FOR DE FØDT 2005 OG ELDRE
12.15- 14.45: Keepertrening for ungdomsfotballkeepere, født 2005- 2000
14.45 - 15.00: Oppsummering.  Vel hjem

Deltakere må ha med seg egnet tøy, keeperhansker, fotballsko og drikke. De som er 12 år og eldre oppfordres til å delta på teoridelen  Velkommen til en aktiv søndag i Lyngenhallen

Påmelding sendes til : agrundev@online.no (navn, alder og klubb) Frist for påmelding: 2.februarUngguttene tok ansvar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Jan 2018

2002-erne William Sørensen og Gard Grønvoll Sommerseth måtte ta mye ansvar i A-lagets første vinterseriekamp lørdag.Første kamp i vinterserien for A-laget ble ingen utpreget minneverdig opplevelse for L/K. Med bare 11 mann i kamptroppen og flere av dem 15-16-åringer som debuterte fra start på A-laget, lå det an til en tøff start på året mot Skarp, noe 0-7 til slutt også bærer bud om.

Men et L/K-lag med flere sentrale spillere i avgang og atter andre skadet, klarte å holde fjorårets 4. divisjonsvinner mer eller mindre stangen i første omgang. Skarp førte kampen, men god defensiv jobbing fra L/Ks side gjorde at det bare sto 0-2 til pause. 

Etter hvilen ble det tyngre for de røde, spesielt når man begynte å bli slitne og skadene  meldte seg. Skarp var sporty nok til å låne en stopper til L/K da Aleksander Skatland måtte kaste inn håndkleet, men det ble likevel en kamp mot overmakten utover i andre omgang. 0-7 mot et lag vi var ubeseiret mot i tre kamper i fjor sier sitt om styrkeforholdet lagene imellom per 20. januar. Kanskje kom første vinterseriekamp et par uker for tidlig, men vi er sikre på at Ole Talbergs menn kommer sterkere tilbake. 

L/Ks lag: Johan Valø, Stig-Roar Hansen Rognli, Jørgen Skog, Aleksander Skatland, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristian Bjørn Hansen, William Sørensen, Joachim Berg Bjørklund, Christer Steinvik og Richard Koch.

* For første gang siden august 2016 spilte L/K en kamp uten Krister Skogli. Han prøver nå lykken i 3. divisjon med Skjervøy. Det samme gjør reisaværingen Joachim Olaussen. To solide gutter som vil bli savnet i L/K, men samtidig blir det mulighet for andre til å gripe sjansen. 

Neste kamp i Grand Cup er 3. februar mot FK Senja.Lokaloppgjør i cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jan 2018

21. mars er sesongen for alvor i gang for L/K. Selv om vinterseriens første kamp kommer allerede til helga, lørdag kl. 18.00 mot Skarp, så er det kampen to måneder etter som virkelig sparker i gang sesongen for Ole Talbergs menn. Onsdag 21. mars møter vi nemlig Skjervøy i første kvalikrunde til NM-cupen. 

L/K hadde en flott cupinnsats i 2017, da vi nådde første runde etter sterke seire mot Skarp og Hammerfest. TUIL ble for sterke på Geitnes i første ordinære runde, men cupen det går an å prøve å nå lengre i år. 

SIK har hjemmekamp og årstiden tatt i betraktning så ligger det an til innendørs kamp i Skarphallen.L/K2: Sterk start på vintersesongen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jan 2018


Einar Skogheim, Richard Koch, Gard Grønvoll Sommerseth og resten av L/K 2 vant sin aller første kamp noen sinne i Grand Cup i dag.

3-2 mot Ulfstind etter seiersscoring på tampen av kampen lar seg absolutt høre for ungguttene på L/K 2. Spesielt sterkt å vinne etter å ha ligget under 0-2 i første omgang. Ungguttene viste hva som bor i dem når de tok over kampen i andre omgang og vant til slutt.

Trener Jørgen Jensen er fornøyd med seier i første vinterserieforsøk for et ungt L/K2-lag.

-Det var artig å komme i gang. Det er klart at det merkes at det er første kamp for året, spesielt i første omgang. Men vi blir bedre og bedre og i 2. omgang er vi klart best. At vi klarer å komme tilbake på 0-2 sier sitt, sier Jensen.

Ulfstind ledet 0-2 til pause, men Einar Skogheim ga L/K håp etter 61 minutter da han skrur et frispark vakkert i mål fra 17 meter. Gard Grønvoll Sommerseth scorer så 2-2 etter flott forarbeid av Sigve Ringbakken, før innbytter Richard Koch viser både fart og teknikk når han løper over halve banen og scorer vinnermålet tre minutter før slutt.

L/K 2 avsluttet seriesesongen på en flott måte i 2017 og Jensen føler at laget har fortsatt der man slapp i fjor høst.

- Det var nesten ikke som å starte på nytt nå. Det var mer som om vi bare fortsatte der vi sluttet i fjor. Og selv om ikke alt var perfekt utført akkurat, så ser det veldig bra ut nå. Det  var mange gode prestasjoner, og så har vi litt å jobbe videre med. Og så er det artig med 17 mann i stallen til kampen, sier Jensen, som hadde 17 mann klare til kamp i dag.

Einar Skogheim var blant banens beste i dag og vant da også bestemannspremien til OMT Fotballside. Jensen trekker også fram spillere som William Sørensen, Sigve Ringbakken, som hadde to målgivende i dag, og Gard Grønvoll Sommerseth, som scoret 2-2-målet. Jørgen Skog gjorde også en meget bra kamp sentralt i L/K-forsvaret.

- Og så må vi også nevne Christian Karlsen, som seniordebuterte i dag og som gjorde en bra figur, sier Jensen.


L/K fra start: Mikal Biendl, Marcus Hausner Christensen, Benjamin Johansen, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Vebjørn Isaksen, Gard Grønvoll Sommerseth, Robert Kristiansen

Innbyttere: Sander Kristiansen, Christian Karlsen, Jonas Rodahl Johansen, Richard Koch og Johan Gamst-Eriksen.

Mål: Einar Skogheim, Gard Grønvoll Sommerseth og Richard Koch.

* Hvis vi ser bort ifra 98-modell Mikal Biendl, så holdt alle spillerne på L/K 2 i dag junioralder. 

* A-laget har sin første vinterseriekamp, i 1. divisjon, neste helg.Medlemsmøte om kvalitetsklubb-jobbingen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jan 2018

Lyngen/Karnes jobber med å bli såkalt kvalitetsklubb, og i den anledning arrangeres det et medlemsmøte på Geitnes lørdag. 

Her ønsker styringsgruppa å orientere medlemmer, trenere, ledere, dommere og utøvere om kvalitetsklubbprosjektet. Møtet starter 16.00 og varer en times tid. 

Tor Inge Holm, leder for L/K Fotball, sier til Framtid i Nord at Kvalitetsklubb-prosjektet er viktig for klubben.

- Kvalitetsklubb er kanskje det største og viktigste prosjektet vi har startet med siden klubbene ble stiftet i 1933. Vi har mye realkompetanse og god fotballkultur. Nå skal alt dokumenteres skriftlig. Kvalitetsklubb blir helt avgjørende for hvordan L/K fungerer om fem år, sier Holm til avisa.

Vi håper flest mulig møter opp for å få informasjon om dette løftet for klubben vår!