Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Feb 2012

30 gode minutter
Men de 60 siste var såpass svake at det ble tap.

MÅLSCORERE: Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell

Til tross for en veldig god start på kampen, endte det til slutt med tap for L/K i lørdagens vinterseriekamp mot Salangen. L/K ledet 2-0 allerede etter ni minutter og det var lenge klasseforskjell på lagene. Det var i alle fall ikke mye som tydet på at salangsværingene skulle komme inn i kampen på 2-0.

L/K stilte med et ungt lag fra start, blant annet med én 15-åring (Jørgen Jensen, som debuterte på høyreback) og én 16-åring (Oskar Kleveland Leiros) og ingen over 23 år bortsett fra veteran Ståle Johansen.

Det var gått tre minutter da Ole Oscar Ross viste spisskvaliteter. SIF-keeperen tror han rekker en løs ball først inne i feltet, men har åpenbart ikke fått med seg at Ross er rimelig kjapp. L/Ks nummer 7 rekker ballen først, runder keeper og setter ballen i mål. 1-0.

2-0 kommer seks minutter etterpå og er et resultat av pent L/K-spill. Venstreback Jan Robin Bjørn fører opp og slår en høy ball inn til spiss Morten Nilsen. Han stusser ballen bakover i feltet og treffer Ole Oscar Ross. Ross spiller ballen videre til Øyvind Garfjell, som vender opp og setter inn 2-0. Øyvind har enda mer offensiv og sentral rolle i 2012 enn han hadde som venstrekant i fjor. Han var mye involvert i det offensive i første omgang og linket pent opp med Ole Oscar Ross.

L/K har god kontroll både foran og bak i denne perioden, men etter 22 minutter glipper det. Ett legg fra høyre blir møtt på bakerste og Roger Johansen setter ballen pent oppe i hjørnet på direkten. Svakt press på ballfører og ingen som følger Johansen inn i feltet, men likevel en bra prestasjon.

2-2 kommer etter 32 minutter. Et langt frispark slås opp i feltet. Jørgen Vik går ut, men kommer til kort i duellen med en SIF-spiller. Fra vårt ståsted luktet det angrep på keeper i den duellen, men det ville ikke dommer Ragnar Dahl ha noe av. Ballen havner i beina på en annen SIF-spiller og han får en enkel jobb med å sette ballen i mål.

2-2 til pause. I pausen gjør L/K-trenerne en rekke grep, uten at laget burde svekkes for mye av den grunn. Mats-Haakon Karlsen og Jonas Samuelsen kommer inn i forsvaret, mens blant andre Morten Nilsen og Jørgen Vik takker av.

Utover i omgangen er det imidlertid lite som stemmer for L/K. To baklengsmål til tyder på at ikke alt stemte bakover, men det var først og fremst offensivt det sviktet i andre omgang. Løpene kom sjeldnere og sjeldnere, samhandlingen ble dårligere og etter hvert ble det mye énmannsprestasjoner som rant ut i sanden. Sykdom, tunge bein og litt prøving og feiling med mannskapet hadde nok sitt å si for at man ikke sto distansen i andre omgang, men L/K kan bedre enn dette uansett.

Det hører med til historien at 95-modell Kristoffer Granås, som sto andre omgang i mål, også reddet et SIF-straffespark på mesterlig vis. Så resultatet kunne vært enda verre sett med L/K-øyne.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jan Robin Bjørn, Marius Dreyer, Tomas Einebakken Nilsen, Jørgen Jensen; Oskar Leiros, Ståle Johansen; Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Joakim Einebakken Nilsen; Morten Nilsen

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Mats-Haakon Karlsen, Christer Steinvik, Henning Skogvang, Kristoffer Granås.

Gule kort: Ståle Johansen og Joakim Einebakken Nilsen

* A-lagsdebut for både 96-modell Jørgen Jensen og 95-modellen Henning Skogvang. Jensen sågar fra start på høyrebacken. Tøff overgang fra B-lags og guttefotball, men begge klarte seg bra mot bra motstand.

* Kvaløya-spilleren Marius Dreyer spilte sin andre L/K-kamp på midtstopperplass. Spennende og rolig stoppertype som forhåpentligvis snart er L/K-spiller offisielt. Han har skrevet kontrakt med L/K, men overgangen fra Kvaløya er ikke gjennomført ennå.

* Steffen Dreyer og Magnus Henriksen var blant de som manglet til kampen i dag. Begge er imidlertid skadefrie og kommer til å melde seg på i kampen om en startplass utover.

* Tarjei Hansen Gautestad satt på tribunen - nylig korsbåndsoperert. Det kommer derfor til å ta tid før midtbaneeleganten fra Tromsdalen kan bidra for L/K på banen.