Klar for turnering i Lyngen? Det er i alle fall vi!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Aug 2023
                                                                      Et bilde som inneholder logo
Automatisk generert beskrivelse


Lyngen/Karnes IL ønsker velkommen til Lyngenturneringa, en aldersbestemt fotballturnering 

30. september og 1. oktober 2023

Lørdag 30. september: Mix 6-7 år, G9 år, J9 år, G11 og J12 år

Søndag 1. oktober:  G13 år (7er), J15 år og G15 år (9er)

Baner:

Lyngenhallen og Geitnes stadion (søndag)

Spillere:

3-er klasse G/J 6-7 år

5-er i klasse 8-9 år 

7-er G/J 11, 12 og 13 år

9-er G/J 15 år

Ubegrenset antall innbyttere.

For øvrig samme regler som i 3-er, 5-er, 7-er og 9-er fotball.

Spilletid:

Hver kamp er på

2x6 min 3er fotball 

1x 18 min. i 5er fotball

1x 25 min i 7er fotball

2x14 min i 9er fotball

Hvert lag er sikret minimum 4 kamper.

Premiering:

Premiering til samtlige spillere i klassene fra 6 til 12 år.

Påmeldingsavgift:

Kr.650.- for 3-er lag

Kr. 700.- for 5-er lag

Kr. 950.- for 7-er lag

Kr.1000.-for 9-er lag

Reglement:

Turneringen spilles etter NFF`s reglement og bestemmelser. 

 

Påmelding skjer via denne linken:

Lyngenturneringa 2023 - Profixio

 

Frist for påmelding og betaling er satt til 22. september 2023

Registrert påmelding er bindende.

 

Eventuelle spørsmål rettes til: 

Siri Rodahl Johansen (m) 41226745Elleville tilstander på Polleidet og Årets mål (?) av Einar

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2023


Einar Skogheim (23) var konge på Polleidet i atter en målfest av en fotballkamp. 

Det ble til slutt 7-5 til L/K mot Mellembygd i ettermiddagens oppgjør mellom de to eneste lagene i 5. divisjon som spiller hjemmekamper på gress. L/K lå aldri under i løpet av kampen, men det var heller aldri snakk om noen trygg ledelse. Selv på 7-4 var det puls på L/K-benken og når MIL får 7-5 på straffe fem minutter før slutt så var det viktig å holde hodet kaldt. Det klarte heldigvis Markus Karlsen Skogheims disipler og dermed kunne sasasa-en runge i hjemmegarderoben på Polleidet for tredje gang i høst. De tre seirene har kommet etter 24 mål scoret og 12 mål innsluppet. Aldri kjedelig på Polleidet med andre ord!

Kjedelig var det heller ikke da Einar Skogheim scoret sitt andre mål for dagen. 6-3-målet var et dribleraid vi knapt har sett maken til fra en L/K-spiller. Fem-seks motstandere prøver å stoppe kvalvikingen, men det lar seg rett og slett ikke gjøre. At det til slutt ender i at Einar også klarer å sette ballen i mål var selvsagt ekstra deilig for L/K-spilleren som stakk av gårde med gavekortet fra Elektro-Sport som Dagens L/K-gutt - for andre gang på rad! 

En annen som aspirerte sterkt til den tittelen i dag var Gabriel Wikbo-Larsen. I likhet med Skogheim scorer han to mål, L/Ks to første, og han er også nestsist på både Mika Johnsens goal og på Isak Kristiansens nettkjenning.

Det siste målet var av den rotete sorten, der ballen spretter opp i nettaket etter litt Pinball-tendenser i MIL-feltet. Kristoffer Hansen Holst siste L/K-spiller på den, og L/Ks toppscorer er kreditert målet. 

Det var ingen overraskelse at Mellembygd, anført av divisjonens nestmestscorende Sigurd Alterskjær Eriksen, var gode offensivt. Det har de vist i to kamper mot oss tidligere i år. Men at de skulle klare fem mål, var i overkant utifra spill og sjanser. Men de var komfortable på en fin gressmatte på Polleidet og viste at de er mer enn gode nok for å holde seg i 5. divisjon.

L/K vil på sin side gjerne klatre opp et nivå og da må trepoengerne komme jevnt og trutt. Kvaløya ligger to poeng foran på toppen tabellen, og utfordrerne bak ledes an av Storsteinnes - med Finnsnes 2 og Hamna 2 hakk i hæl. 

* Kristoffer Hansen Holst scoret sitt 16. seriemål i år. Einar Skogheim er nå oppe på 13, mens Isak Kristiansen ligger på 11 og Gabriel Wikbo-Larsen på 10. 

* Einar Skogheim har nå doblet antallet mål totalt for L/K - inkludert treningskamper. Han hadde 16 mål i alle turneringer før årets sesong. Nå står han med 32. 

* Kristoffer Hansen Holst står med 23 mål totalt i år, inkludert seriekamper.

* L/Ks assistenttrener Aleksander Skatland fylte 31 år i dag og fikk den bursdagsgaven han ønsket seg - nemlig tre poeng! Han satte forhåpentligvis også pris på 93 minutter med spenning…

* Neste A-kamp er Ramfjord på bortebane lørdag kl. 15.00.

Alle innbytterne så nær som keeper Asgil Brændeland og en småskadet Jørgen Skog kom inn i løpet av kampen. 

Gult kort L/K: Sander Kristiansen

Målscorere L/K: Gabriel Wikbo-Larsen (2), Einar Skogheim (2), Isak Kristiansen, Mika Johnsen og Kristoffer Hansen Holst. 

Dommer: Johnny Olsen, BakkebyKaptein Hansen berget dagen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Aug 2023

Det gikk mot et knepent L/K-tap på Fløyabanen, men ett minutt før slutt steg Kristian Bjørn Hansen til værs og stanget inn mål og poeng.

L/K-kapteinen er til tross for sine 24 år en svært rutinert fotballspiller - inne i sin 10. sesong på A-laget. Mandag kveld fikk han bruk for rutinen sin da L/K trengte mål mot et godt Fløya 2-lag på Fløyabanen. I en sjansefattig kamp, spesielt andre omgang var det lite action foran begge mål, var det Fløya som hadde føringen. L/K jobbet imidlertid beinhardt i 90 minutter og ga aldri Fløya særlig ro til å spille sitt spill. 

Fløya var best før hvilen og hadde strengt tatt fortjent å gå til pause med ledelse etter at de tok føringen allerede fem minutter. L/K-keeper Håkon Jensen stod en god kamp og måtte til pers mer enn én gang utover i omgangen, men det ble med den ene baklengsen i første omgang. I andre enden var Gabriel Wikbo-Larsen som fikk ballen servert av Fløya 2-keeper Folstad syv minutter før pause. Gabriel var ikke tungbedd og satte sitt åttende seriemål for sesongen.

Andre omgang var det ikke mange sjanser å skrive hjem om. L/K var kun sporadisk oppe i Fløyas målgård å lagde trøbbel. Men samtidig ble det jobbet knallhardt i alle ledd og det stod 1-1 helt til Fløyas balsfjording Audun Berntsen Løvland ekspederer et innlegg fra venstre rett i kassa fra 16-17 meter. Meget bra prestasjon. Og det så også ut til å bli matchvinnermålet, helt til Kristian Bjørn Hansen knuste til i Fløya-feltet etter en corner fra Einar Skogheim, som for øvrig spilte sin 130. kamp for L/K mandag.

Like etterpå får L/K en ny corner og da er det såvidt at ikke Krister Klaussen, headet inn seiersmålet også. Men ballen føk utfor stolpen og like etterpå blåste dommer Jarle Evertsen av kampen. 

2-2 betyr at L/K fortsatt må nøye seg med toerplasseringen på tabellen - to poeng bak Kvaløya. Det er også tett bak oss på tabellen, så her er det bare å henge i stroppen og krige til seg mer poeng.

* Einar Skogheim rundet 130 kamper for L/K, mens Joakim Berg Bjørklund nådde 80 kamper i går med sitt innhopp i L/K-forsvaret.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Johan Gamst-Eriksen, Krister Klaussen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund og Mika Johnsen

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund og Isak KristiansenL/K klatrer på tabellen etter 10-3 på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2023

Einar Skogheim scoret fire da Hamna 2 ble nedkjempet - og passert på tabellen.

Det som på forhånd så ut som en tricky oppgave for L/K, Hamna lå foran oss på tabellen før kampen, ble til slutt en høyst komfortabel 10-3-seier på Polleidet stadion fredag kveld. 

Publikum fikk se et L/K-lag som spilte offensiv og sjanseskapende fotball, og etter første omgang burde det stått langt mer i L/Ks målprotokoll enn de fire som faktisk ble bokført. Stolper, Hamna-bein og keeperhansker hadde stått i veien for L/K gjennom omgangen, men likevel klarte vi å putte fire - fordelt likt mellom Isak Kristiansen og Einar Skogheim. Førstnevnte fikk igjen tillit som spiss etter fire mål mot TIL 3 og noterte seg for to mål og en særs aktiv omgang. Tar vi med de to treningskampene før høstsesongen så har Isak 10 mål på de fire siste kampene. 

Dagens L/K-gutt ble likevel Einar Skogheim, som scoret fire mål og spilte en suveren kamp i sin offensive midtbanerolle. Spesielt 6-0-målet var det sus over - rett i krysset fra 14-15 meter. 

L/K ledet 7-0 etter 70 minutter. 7-0-målet satte Krister Klaussen inn med et knallskudd fra klassisk Klaussen-hold - fra D-en utenfor 16-meteren. Klaussen andre for sesongen.

Og frem til da hadde Hamna knapt skapt noe som helst. Men så, ut av ingenting, kommer først en redusering. Så én til. L/K lot seg ikke prege av det og scoret selv et par til ved Einar Skogheim og Kristoffer Hansen Holst. På overtid blir det både 9-3 og så endelig tosifret og 10-3 helt på tampen. Den er det William Sørensen som setter, seks og et halvt år etter at han scoret sitt forrige A-lagsmål for L/K - helt i starten av sin eneste fulle sesong for L/K. Men alt tyder på at den hjemvendte kvalvikingen blir å score flere mål i høst. 

Med seier fredag, har L/K klatret opp på andreplass på tabellen  en tabell som ledes av Kvaløya. De er imidlertid bare tre poeng foran L/K, som også har én kamp mindre spilt enn kvaløyværingene. Allerede mandag er det ny kamp - borte mot Fløya 2. Klarer L/K å vinne den, så går vi til topps på tabellen med bedre målforskjell enn KSK. Fløya 2 slo oss hjemme på Geitnes i vår, så vi satser på at L/K-guttene vil revansjere det tapet!

Alle innbytterne benyttet, bortsett fra keeper Asgil Brændeland. 

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen - god

Gult kort L/K: Vebjørn Isaksen


Lørdag tapte L/K 2 0-5 for Skjervøy 2 på Skjervøy. Fortjent tap mot et av de bedre lagene i divisjonen, men L/K spilte ingen dårlig kamp med et litt redusert mannskap som følge av to A-kamper på tre dager.

Vi merker oss et comeback av Rudi Dreyer (40) og litt yngre Erlend Gamst (22). Ny sjanse til poeng i 6. divisjon kommende lørdag - mot Blåmann.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Joakim Berg Bjørklund, Berger Eidet Karlsen, Vebjørn Løvland, Arion RJ Ballovarre, Sander Kristiansen, Ayaz Mahmoud, Ian Harper, Helmer Karlsen.

Innbyttere: Markus Karlsen Skogheim, Rudi Dreyer, Erlend GamstFjellklatrerkjendisen åpner Lyngentrappa: Velkommen til folkefest i parken lørdag!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Aug 2023

Lyngen/Karnes IL og Lyngen kommune inviterer til folkefest i Prestelvparken lørdag 19.august.

Det blir offisiell åpning av Lyngentrappa ved den velkjente tindebestigeren Kristin Harila kl. 11.00 i Prestelvparken på Lyngseidet, før starten på Lyngen Mil- og motbakke blåses i gang kl.11.30. Her er det åpent for alle å delta, både i konkurranseklasse, trimklasse og egen klasse for barn.

 Velg mellom en tur opp gjennom Lyngentrappa til Verdens ende, og ned til Lyngseidet, eller for de sprekeste videre opp Kjosaksla med vendepunkt på Rundtind.

Lyst å konkurrere med noen av de sprekeste i verden? Verdensrekordholder Kristin Harila, som nylig besteg 14 fjell på over 8.000 meters høyde på 92 dager deltar også på løpet, sammen med Jens Kvernmo. Her blir det sikkert muligheter for selfies etter målgang. 

Har du ikke allerede meldt deg på? Gjør det her: Påmelding til Lyngen Mil- og motbakke

Påmelding kan også gjøres lørdag før kl. 10.00, i sekretariatet som er plassert ved startområdet i Parkveien. Startnummer må hentes i sekretariat innen kl. 11.00.

Barn som deltar, melder seg på direkte i sekretariatet på lørdag, fram til kl. 11.15. Det koster kr 100 for barn.

Premieutdeling kl. 1400.

I parken blir det mange ulike aktiviteter for barn, med et digert hoppeslott, ansiktsmaling, kreativt lekebord med ulike aktiviteter, og aktivitetsløype rundt dammen. Betal kroner 100 og delta på alt så mye du vil. Vi trekker premier for alle som deltar på minst 3 ulike aktiviteter.

Det blir salg av mat og drikke; du får kjøpt nydelig fiskesuppe, hamburger, pølse m/brød, kaffe og kaker og mere til!

Kristin Harila holder foredrag på Lyngseidet Gjestegård kl. 15.30, som er åpent for alle.

Parkering rundt Rådhuset og ved Eidebakken skole. Vi minner om at deler av Parkveien blir stengt i forbindelse med start på løpet.

Bli med og lag en folkefest for store og små!Fire fra Isak sørget for tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2023

Isak Kristiansen (21) fikk sjansen som spiss og takket for tilliten med fire mål i kveld. Da  er Dagens L/K-gutt-tittelen selvsagt!

L/K vant til slutt 7-4 i en tidvis hektisk kamp mot TIL 3 på Polleidet gress i kveld. Og kampens store spiller ble Isak Kristiansen, som hadde en fantastisk kamp som spiss for L/K! Fire mål - to i hver omgang sørget for at hjemmelaget tok alle poengene mot et TIL 3-lag som aldri ga opp til tross for at L/K ledet i store deler av kampen. 

Kristiansen fikk sjansen som spiss etter at toppscorer Kristoffer Hansen Holst ble flyttet ut på venstrekanten for å erstatte skadede Sigve Ringbakken.   Isak er slett ikke ukjent med spissrollen og scoret blant annet fra spissplass i treningskampen mot Nordreisa. Men fire mål i seriekamp er noe helt annet! Isak kriget, løp, skjøt og presset sammen med lagkameratene TIL til å gjøre feil. Flere fine mål fra Isak i kveld, men 6-3-målet får rangen som det fineste. Isak møter innlegget fra en superopplagt Johan Gamst-Eriksen på høyresiden, demper ballen og smører den bort i lengste hjørne - fullstendig utagbart for TIL 3-keeperen. Men også 3-1-målet til Gabriel Wikbo etter 22 minutter får ekstra pluss for fint forspill. Denne gangen er det Oskar Leiros som vinner en duell midt på L/Ks banehalvdel. William Sørensen plukker opp ballen og sender en hard løpeball ut på kanten til Mika Johnsen. Han tar et par fine touch før han slår igjennom til jevnaldrende Gabriel, som er sikkerheten selv en mot en med TIL 3-keeper Sigurd Isak Nilsen. 

Som resultatet tilsier var det nødvendig med en Isak i scoringsform, for L/K klarte ikke å demme opp for alt TIL 3 kom med. Men L/K var best og fortjente seieren i en kamp der mange var gode. Gabriel Wikbo-Larsen scoret to mål, Vebjørn Løvland scoret sitt aller første A-lagsmål, innbytter Johan Gamst-Eriksen rakk et hat-trick av assists fra høyrekanten og William Sørensen var strålende på midtbanen i sitt comeback for moderklubben. 

At det ble fire baklengs, skal selvsagt TIL 3 som sagt ha mye av æren for. De var god til å ta kontringsmulighetene når de kom, og de kom opptil flere ganger når L/K var på det offensive kjøret og fikk brudd imot. Men L/K kom ut av med æren i behold - og vel så det. Veldig mye positivt å ta med seg for trenerteamet til L/K, med hovedtrener Markus Karlsen Skogheim i spissen! 


* Alle innbytterne så nær som reservekeeper Asgil Brændeland kom inn for L/K i dag. 

* Ingen gule kort til L/K i dag. 

* God kamp av dommer Ken Rune Johansen. 

* Ett minutts stillhet før kampen for å minnes Magne Mikkelsen, den tidligere Karnes og Lyngen-spilleren som gikk bort i juli - 76 år gammel. Magne var en fremtredende fotballspiller for både Karnes og Lyngen, samt for Ringvassøy  og var aktiv i fotballmiljøet til det siste - hvorav de siste årene ble tilbrakt i Valhall FK sammen med sønnen Espen. L/K kondolerer til familien og lyser fred over Magne Mikkelsens minne. 

Ny hjemmekamp allerede fredag mot Hamna 2.L/K-treneren om nyspiller Sørensen: - En kjempesignering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2023

William Sørensen (21) har vært i blant annet TUIL, Bodø/Glimt og Fredrikstad. Men nå skal han spille for L/K igjen fem og et halvt år etter at han forlot klubben. Det er L/K-trener Markus Karlsen Skogheim veldig glad for.

Kvalvikingen, som har bodd sørpå de siste årene, har vært i Lisleby FK sammen med lillebror Odin siden våren 2022. Nå har imidlertid William flyttet nordover igjen og skal bo i Lyngen fremover. Og da passer det veldig godt å spille for moderklubben igjen!

William Sørensen spilte aldersbestemt fotball sammen med brorparten av guttene som nå utgjør stammen på A-laget til L/K, og debuterte også grytidlig på A-laget. Han var blant annet en periode den aller yngste som har scoret mål for A-laget, da han i en alder av 15 år og 28 dager scoret i en vinterseriekamp mot Senja i februar 2017. 

- Å vende tilbake til moderklubben etter 6 år er som å gå tilbake i tid - samtidig som jeg ser fremover. Gjenforeningen med lagkamerater og folket hjemme bringer frem en bølge av følelser, og det er som å omfavne en del av min fotballhistorie på nytt, sier William til L/K-nett.  

21-åringen har planer om en militær løpebane i den spisse enden av Forsvaret etter hvert og da må det fysiske være på plass.

- Når det gjelder å kombinere hardtrening i forbindelse med militær og fotball, ser jeg på det som en  spennende utfordring. Balansen mellom dedikert trening og å yte sitt beste på banen er en kunst jeg er ivrig etter å mestre, sier Sørensen. 

Med William på plass får L/K-trener Markus Karlsen Skogheim en fiks ferdig midtbanespiller med store offensive kvaliteter, samtidig som løpskraften, fysikken og arbeidsmentaliten er på plass i det defensive. Alt sammen har William vist både på trening og i en omgang i treningskampen i Piteå i sommer. 

- Dette nye kapittelet gir meg muligheten til å dele min lidenskap for fotball med folket rundt på en måte som inspirerer og motiverer, både unggutta og de rutinerte. Jeg ser mye potensiale i gruppa, og har troa på planen som er fastsatt, slår Sørensen fast. 

William, som får draktnummer 20 i L/K, er nå formelt spilleklar og kan få sin første seriekamp i rødt og blått på mandag mot TIL 3 - på Polleidet gress. Målsetningen på vegne av laget er klart fra Sørensens side:  

- Nå er det eneste som gjelder å få L/K tilbake dit de hører hjemme!

Hovedtrener Markus Karlsen Skogheim har følgende å si om den gamle naboen hans fra Kvalvik: 

William er en kjempeforsterkning for oss. Tross sin unge alder så har han mye erfaring i sekken. Med sitt ferdighetsregister så kunne han enkelt funnet seg en klubb høyere i divisjonssystemet. Det at han da ende i Lyngen/Karnes gjør meg veldig glad, for vi vil være en arena for unge sultne spillere som elsker å trene og vil utvikle seg. 

L/K ønsker William Sørensen velkommen tilbake i klubben!L/K-tap for NIL og Dreyer

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Aug 2023

Hat-trick av Steffen Dreyer på Polleidet er normalt godt L/K-nytt. Men ikke mandag. 

Da sto han nemlig for tre av fire mål for motstander Nordreisa i treningskampen på Polleidet - ironisk nok fortsatt som L/K-spiller formelt. Steffen skal imidlertid spille for Nordreisa i 4. divisjon i høst og viste mandag at han fortsatt har det som trengs. 


Det har forhåpentligvis også L/K, som faktisk spilte en bra kamp til tross for at det ble tap 1-4. Første omgang, inntil den første forsvarstabben, var veldig god. Da hadde L/K fullstendig taket på NIL, med god bevegelse, mye løp og oppofrende duellspill. Men etter en unormalt fæl keepertabbe av Asgil Brændeland og en ny forsvarstabbe rett etterpå, så inviterer vi gjestene inn i kampen mot slutten av omgangen. 1-2 til pause.

Andre omgang var også greit gjennomført av L/K, også etter at det ble byttet inn en god del spillere. Men uten toppscorer Kristoffer Hansen Holst så klarte ikke L/K å sette flere sjanser enn den Isak Kristiansen sto for tidlig i kampen. NIL stilte med et veldig rutinert lag og rodde trygt i land seieren. 


  • Berger Eidet Karlsen fikk sin A-lagsdebut - som midtstopper de siste seks-syv minuttene. 
  • Isak Kristiansen scoret tre mål som innbytter mot Munksund i Piteå og fulgte opp med en ny scoring her - denne gangen i litt uvant rolle som spiss. 
  • Kaptein Kristian Bjørn Hansen rundet 170 A-kamper for L/K.


L/K fra start: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen


Innbyttere: Håkon Jensen, Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre, Johan Gamst-Eriksen, Sander Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Berger Eidet Karlsen


Dommer: Dan Håvard Johnsen - god