Det er klart etter at Markus har blitt enige med Fløya og L/K om at han vil fortsette som L/K-trener, til tross for at planen var at han skulle gå inn for fullt i Fløya etter vårsesongen var over.

Markus har selv tatt initiativ til løsningen, som innebærer at han skal fortsette som i vårsesongen - med å være hovedtrener for L/K og hjelpetrener i Fløya. At han velger å fortsette med dobbelløsningen skyldes flere ting, men en av de viktigste årsakene er at det har gått greit å kombinere de to trenerjobbene.

- Alle parter var litt spent på hvordan en kombinasjonsløsningen på våren skulle fungere, meg selv inkludert. Men det visste seg at det faktisk fungerte utmerket. Så derfor ville jeg fortsette, og når Lyngen/Karnes-styret også ville det så var det aldri noen tvil hos meg, sier Karlsen Skogheim.

Han er glad for at løsningen ble som den ble.

- Først og fremst må jeg reflektere over hvilken privilegert situasjon jeg er i. To idrettslag, som jeg respekterer høyt, vil ha meg som fotballtreneren deres. Det at man også klarer å samarbeidet klubbene i mellom slik at vi får til en god løsning for meg og de respektive spillerne setter jeg virkelig pris på, sier L/K-treneren.

L/K kan for egen regning tilføye at vi er takknemlige for samarbeidet og forståelsen som er mellom Fløya og L/K i denne saken. Det er et eksempel til etterfølgelse.

Nå ser Karlsen Skogheim fram til en spennende høst i 5. divisjon. L/K ligger på skuddhold til en opprykksplass, men det er en stor jobb som fortsatt skal gjøres for å havne i det gjeve selskap - på én av opprykksplassene ved sesongslutt. L/K-treneren vet hva han vil.

- Til høsten så har jeg tre konkrete ambisjoner og forventninger; Jeg vil spille engasjerende og offensivt angrepsfotball. Jeg vil fortsette å satse på våre unge flotte talenter og utvikle de videre igjennom en god treningshverdag og i kamp. Det mest konkrete og handfaste motivasjonen jeg har, som jeg deler med spillergruppa er at vi skal ta flere poeng enn på vårsesongen og at dette skal kulminere i ett opprykk, sier Karlsen Skogheim.

Linda Skog, leder i L/K Fotball sier til L/K-nett at hun er glad for at Markus ønsker å fullføre jobben han har startet på i L/K.

- Vi er glad for at Markus fortsette, slik at vi får kontinuitet i gjennom hele sesongen. Han har hatt store fremskritt med spillergruppa, og dem er også fornøyd med å ha han med videre, sier Skog.

Nå står L/K foran en treningsleir i Piteå med 27 spillere påmeldt. Der får Markus god tid til å ytterligere drille inn formasjoner og spillemønstre i ro og mak.

At Markus fortsetter betyr også at Trond-Egil Larsen og Jens-Georg Løvland, som stod klare til å ta over etter vårsesongen, i stedet fortsetter å ta ansvar for 6. divisjonslaget til L/K ut sesongen. De skal etter planen ta over roret foran 2024-sesongen og L/K er selvsagt uhørt heldige som har en trenerløsning klar når Markus forlater oss.

Unødvendig spennende nesten helt til slutt på Senja

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2023

Krister Klaussen og Kristoffer Hansen Holst scoret målene da L/K tok en svært fortjent seier mandag kveld.

L/K kunne gå til fotballferie med en fin seier borte mot FK Senja etter Krister Klaussen aller første mål for L/K og Kristoffer Hansens Holst 13. seriemål for sesongen.

L/K klarte ikke å score før pause, selv om de presset Senja tilbake og tvang hjemmelaget til å gjøre feil. Gang på gang flommet guttene fremover, men den siste pasningen var ti centimeter feil hver gang. Og når vi klarte å komme til avslutning, så gikk enten forsøkene rett på FKS-keeperen eller så forsvant ballen utenfor stengene. Men måten guttene jobber for å skape sjansene er forbilledlig. Det var mange kollektive meter som ble lagt ned av de røde i går, og mange av de meterne er full sprint.

Sånn fortsatte det egentlig i andre omgang, så da Krister Klaussen tok affære én time ut i kampen og klinket inn sitt aller første L/K-mål. Krister spilte en bunnsolid kamp på midtbanen og hvis han begynner å score regelmessig også, så smaker det virkelig fugl.  Malangsværingens mål kunne funket som en forløsende scoring for L/K-guttene, men vi fortsatte i samme sporet. Sjansene fortsatte å komme på samlebånd, men L/K-trener Markus Karlsen Skogheim måtte vente til fire minutter før slutt før han kunne være litt trygg på seier. Da bryter L/K og Mika Johnsen nok et Senja-oppspill midt på hjemmelagets banehalvdel. Han tar med seg ballen fremover og slår en finfin ball til toppscorer Kristoffer Hansen Holst. Han springer fra forsvaret og tar seg inn i feltet, før han avslutter nede i hjørnet.

Med seier på Senja, så har L/K godt heng på tabelltoppen. Litt ujevn vårsesong likevel, men vi får si oss fornøyd med utgangspunktet for høstsesongen.

Bakover var det stort sett trygt. Oskar Leiros erstattet Kristian Bjørn Hansen i midtforsvaret og gikk foran i duellspillet, mens stopperkollegene Vebjørn Isaksen og Marcus Hausner Christensen tok seg av løpsduellene.

Av innbytterne kom Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Tokle og Johan Gamst-Eriksen kom inn.

Gule kort L/K: Marcus Hausner Christensen

Dommer: Øyvind Jøstensen - meget solid

Flott gjennomført, men bare ett poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Jun 2023

Kvaløya borte er ingen lett motstander. Men L/K hadde fortjent samtlige tre poeng onsdag.

Det ble 1-1 mot KSK på Storelva onsdag, etter at L/K tok ledelsen ved toppscorer Kristoffer Hansen Holst mot slutten av første omgang. Det målet må Holst i høyeste grad dele med Gabriel Wikbo-Larsen, som gjør et nydelig forarbeid før han slipper Holst igjennom i midten med en perfekt vektet stikkball.

Den ledelsen var knapt truet før helt på tampen av andre omgang, da KSK fikk sin utligning. Og langt på overtid hadde hjemmelaget en svær sjanse til som L/K-keeper Asgil Brændeland gjorde sitt ytterste for å avverge- med suksess. Men det var ille nok at KSK klarte ett poeng, om de ikke også skulle stjele med seg alle tre. For denne vindfulle onsdagskvelden var L/K best. De store sjansene ble vasket fram i både første og andre omgang, men det var altså kun Holst som klarte å konvertere en av sjansene i mål.

KSK spilte i medvind i første omgang og det fysisk sterke laget var forventet å lage trøbbel for L/K. Men kaptein Kristian Bjørn Hansen, som var helt outstanding før han måtte gå av med skade midtveis i andre omgang, red stormen av på elegant vis. Det ble egentlig ikke mer enn en bris heller, med sporadiske sjanser på dødball, og i motsatt ende av banen skapte L/K mer.

Trenden fortsatte i andre omgang. L/K var det førende laget og burde ledet med mer enn ett mål før sluttminuttene ødela. At Kristian Bjørn Hansen måtte ut, fikk sitt å si for selvtilliten i måten L/K forsvarte seg på. Isak Kristiansen, som nylig var kommet innpå, måtte for øvrig ut med en fotskade samtidig med Hansen.

Neste kamp er mandag 19. juni mot Senja 2 borte. Det er siste kamp i vårsesongen.

L/K fra start: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Krister Klaussen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Tokle

Dommer: Jarle Evertsen

Gule kort L/K: Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen

Tidvis festspill på Geitnes - og endelig holdt vi nullen også!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2023

GOD KAMP: Vebjørn Isaksen (fra høyre), Mika Johnsen, Marco Mathisen og Arion RJ Ballovarre hadde stort sett god kontroll på Stakkevollan på Geitnes lørdag.

L/K tok en svært fortjent seier mot Stakkevollan i finværet på Geitnes.

L/K revansjerte det fryktelig unødvendige hjemmetapet for Finnsnes 2 sist med å score syv mål mot Stakkevollan lørdag. Gjestene hang med en liten stund i starten av første omgang både i målprotokollen og også i banespillet, men L/K hadde sløst bra med sjansene før de røde og blå endelig klarte å putte ballen i mål. Og etter at flere mer rutinerte hadde prøvd å overliste en meget god Noah Woll i SIF-buret, så var det kampens yngstemann Arion Rodahl-Johansen Ballovarre som klarte brasene. I sin første seriekamp fra start, foran et flott antall publikummere, var 14-åringen rolig som gjess på kunstgress da han satte inn 1-0 via stolpen i et veldig overbefolket straffefelt. Arions andre mål på A-laget!

Det ble både 2-0 og 3-0 før pause også. 2-0 etter nydelig forarbeid av Einar Skogheim og Sigve Ringbakken før Isak Kristiansen, som erstattet en skadet Gabriel Wikbo-Larsen, 17 år lørdag, tidlig i omgangen, kunne sette foten til fra kort hold. 3-0 var IKKE fra kort hold. Den scoringen kan familien Holst Hansen gjerne henge på veggen, for dempingen, vendingen og skuddet til L/K-toppscorer Kristoffer Hansen Holst var det skyhøy klasse over.

Rett før pause har SIF en megasjansen til å redusere, men en annen bursdagsfeirende L/K-spiller, Asgil Brændeland, fikk avverget i siste liten, sammen med Kristian Bjørn Hansen. Asgil hadde flere gode redninger lørdag og skal selvsagt ha mye av æren for at L/K holdt nullen for første gang på hjemmebane i årets 5. divisjon.

Det var mye bra spill i første omgang fra L/Ks side, mens andre omgang var litt mer ujevn. Tidvis strålende offensivt, men også perioder der det skjedde lite. Kanskje varmen spilte litt inn. Gudene skal vite at 17-18 grader og vindstille har vært mangelvare hittil i år.

PEPTALK: En Stakkevollan-spiller pådro seg en hodeskade og måtte ha hjelp. I mellomtiden ble det vanningspause og litt taktikk fra trener Skogheim for L/K-spillerne. Her ser vi fra venstre Einar Skogheim, Arion RJ Ballovarre, Marco Mathisen, Kristoffer Hansen Holst og Marcus Hausner Christensen.

Stakkevollan har noen gode enkeltspillere som lagde trøbbel for L/K, men ikke mer enn at Markus Karlsen Skogheims menn kunne plusse på fire mål til i andre omgang. L/Ks offensive spillere var rett og slett for mye å hændle for bortelaget. Marco Mathisen, i sin 90-kamp for L/K, hadde en alldeles strålende kamp på midten for L/K og strødde om seg med krempasningene som løpsvillige kanter i Sigve Ringbakken og Mika Johnsen kunne løpe på. Sigve ble kåret til Dagens L/K-gutt og fikk seg også en scoring - en scoring han må dele med jevnaldrede Einar Skogheim, som sto for forarbeidet på venstresiden.

Samme Einar kronet en god kamp med en scoring selv fire minutter før slutt. Både Isak Kristiansen og Kristoffer Hansen Holst ble tomålsscorere etter kalde avslutninger fra kort hold i andre omgang. Holst satte 7-0 fire minutter på overtid. Han troner alene på scoringstoppen i 5. divisjon med sine 11 mål. Einar Skogheim følger med sine syv.

DAGENS L/K-GUTT: Sigve Ringbakken hadde en kjempekamp på venstrekanten til L/K og fikk gavekort på Elektro-Sport som belønning.

Takk til L/K-publikummet, som hadde møtt opp i godt antall på Geitnes. Kombinasjonen fint vær - god fotball - lokale unggutter er en fin oppskrift for god stemning!

L/K spiller allerede onsdag mot Kvaløya borte, før vårsesongen avsluttes borte mot Senja 2 20. juni. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim har en nesten skadefri L/K-stall å velge i for tiden og da blir konkurransen om plassene både i kamptroppen og ikke minst på førsteelleveren stor. Samtidig kan man rullere litt på hvem som slipper til. Johan Gamst-Eriksen fikk for eksempel sin sesongdebut lørdag og takket for innhoppet fra benken med en målgivende pasning da Einar Skogheim satte inn 6-0.

* Vebjørn Isaksen spilte sin 150. kamp for L/K, mens Marco Mathisen rundet 90 kamper denne lørdagen.

* Kristoffer Hansen Holst har nå scoret 40 mål for klubben.

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Marco Mathisen, Arion RJ Ballovarre, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Johan Gamst-Eriksen

Ingen gule kort L/K

L/Ks målscorere: Kristoffer Hansen Holst (2), Isak Kristiansen (2), Einar Skogheim, Sigve Ringbakken og Arion RJ Ballovarre

Dommer: Tor André Einebakken Nilsen - meget god

Litt for målrikt mot FIL 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2023

L/K fikk en god start på Geitnes mandag, men mistet gradvis grepet på kampen. Til slutt endte det med småstygge siffer mot FIL 2.

L/K hadde tre solide seire i beltet da de tok mot FIL 2 på Geitnes mandag kveld. Og selvtilliten tok L/K-guttene med seg inn i denne kampen. En tidlig trippelsjanse ble sløst bort før Gabriel Wikbo-Larsen tok L/K i ledelsen.

Finnsnesværingene hadde lite å bestille i starten men litt ut av ingenting får de 1-1 og sannelig også 1-2. Isak Kristiansen utlignet for L/K like før pause og det så straks lysere ut for L/K.

Men så er Krister Klaussen uheldig og scorer selvmål ti minutter ut i andre omgang og FIL øker ledelsen til 2-5 før Kristoffer Hansen Holst reduserer ti minutter før slutt. Kristian Bjørn Hansen klarer en ny redusering etter 88 minutter og på slutten jager L/K 5-5. Men i stedet kontrer FIL inn 4-6 langt på overtid og L/K var ferdige. Jensen, Tokle og Løvland ubenyttede reserver.

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Oskar Leiros og trener Markus Karlsen Skogheim