Årsmøte i L/K nærmer seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Feb 2023Rekordene satt løst i årets første treningskamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jan 2023


2-2 i første vinterseriekamp var litt under pari for L/K. Men to rekordunge debutanter lyser kraftig opp!


Det ble en ujevn forestilling i årets første kamp for Markus Karlsen Skogheims gutter i Bardufosshallen. 2-2 mot Mellembygd er ikke mer enn det må være når vi tar i betraktning at det var to divisjoners forskjell mellom lagene i 2022-sesongen. Men MIL var fullt på høyde med L/K gjennom store deler av kampen og hadde sjanser nok til å vinne også. 

For L/Ks del var første omgang ganske så sjansefattig. Et par farlige oppløp, og en Isak Kristiansen-heading fra god posisjon var stort sett hele den offensive beholdningen før Mika Johnsen like før pause utnytter en forsvarsfeil og feier inn L/Ks første mål i 2023 fra 14-16 meter. 1-1 til pause. 

I andre omgang skaper L/K langt mer. L/K-guttene har kommet lengre i sesongoppkjøringen enn guttene fra Rundhaug, men MIL var likevel tidvis livsfarlige på kontringer. 2-1-målet deres er imidlertid en ganske grov forsvarsfeil av L/K. Da var det spilt 10 minutter av omgangen. 

L/K har føringen utover i kampen og klarer gledelig nok å holde en viss fasong på spillet til tross for at det blir mange bytter. Men mål blir det ikke før 10 minutter før slutt. Da viser Kristoffer Hansen Holst spissegenskapene som blir gode å ha for L/K når det skal kjempes om poeng i 5. divisjon. Holst stikker igjennom og avslutter først i stolpen, før han setter returen i mål. 

Rett etterpå blir Isak Kristiansen revet ned inne i feltet og vi tør påstå at det ikke var bare L/K-leiren som regnet med straffespark der. Men dommer Magnar Strandli vinket spillet videre. Dermed endte kampen 2-2. 

Årets første ellever: (bak f.v.) Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Jørgen Skog og Kristoffer Hansen Holst. (Foran f.v.) Isak Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Marcus Hausner Christensen og Mikal Biendl

 

Mot slutten av kampen var det gledelig nok duket for litt L/K-historie. Vebjørn Tokle (14 år og 227 dager) og Arion Rodahl-Johansen Ballovarre (14 år og 149 dager). Dermed slår de L/K-rekorden til Benjamin Johansen - som var 14 år og 259 dager gammel da han debuterte for L/K i 2015. Det var riktignok en seriekamp og Benjamin, som for øvrig er søskenbarnet til Vebjørn Tokle, holder dermed fortsatt den gjeve serierekorden for L/K. Den rekker ikke Vebjørn å slå, men Arion kan rekke den hvis han får sjansen i 5. divisjon på våren. Uansett artig med mye spillere opp fra aldersbestemte lag. Både Arion og Vebjørn har trent fast med A-laget i vinter og har gjort seg fortjent til A-lagsdebuten. Arion var også nærme å få seg et mål i debuten, men fikk ikke ordentlig dreis på skuddet. 


  • Startelleveren og hele innbytterbenken besto denne gangen av lyngsværinger. 
  • Marcus Hausner Christensen var L/K-kaptein i dag. 
  • Sigve Ringbakken var tilbake i L/K-trøya etter et opphold i USA. Han var blant L/Ks beste i sin nye rolle på høyrekanten - med tiertrøya. 
  • L/Ks neste kamp er i Bardufosshallen 12. februar - mot Nordreisa. 

L/K fra start: Mikal Biendl, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen (K), Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Løvland, Håkon Fossmo, Vebjørn Tokle, Arion Rodahl-Johansen Ballovarre 

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund, Einar Skogheim, Isak Kristiansen og Oskar LeirosMarkus går på ny sesong

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Nov 2022


Markus Karlsen Skogheim blir hovedtrener for L/K også i 2023. 

24-åringen, som tok hovedansvaret foran årets sesong etter å lagt skoene på hylla, har blitt enig med klubben om en ny sesong som A-lagstrener.

Markus har vært en dedikert og dyktig trener fra dag 1 i gjerningen og har hele tiden vært ønsket med videre fra klubben sin side. Det er ekstra godt å ha trenerløsningen på plass såpass tidlig, slik at planleggingen av sesongen 2023 kan fortsette. Vi gleder oss til fortsettelsen!  

Nå fortsetter jobben med å bygge apparatet rundt Markus, både når det gjelder bygruppa og Lyngen-gruppa. Både hjelpetrenere og øvrig støtteapparat skal på plass, men mye er allerede avklart der. Det kommer vi imidlertid tilbake til. 

Alt er ikke avklart med tanke på stallen for 2023, men Markus Karlsen Skogheim og L/K har ennå  tid til å avklare den biten også. Målsetningen må uansett være å beholde mest mulig av stammen i laget som klarte 10. plassen i år, men som likevel rykket ned til 5. divisjon. 
Uten dugnad er vi ingenting

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Okt 2022

I år har det vært gjennomført en rekke dugnader og mange med hjertet i Lyngen/Karnes har stilt opp. Det frivillige arbeidet som gjøres rundt idrettslaget kan ikke settes nok pris på. Vi er helt avhengige av frivillig arbeid og dugnad for å eksistere. Foreldre, foresatte og spillere har deltatt på en rekke dugnader i år. De som er trenere og lagledere på aldersbestemte lag, gjør dette frivillig. Den jobben er så viktig. Tusen takk! Dugnad skaper aktivitet og engasjement. Vi ønsker å takke alle som har stilt opp for idrettslaget i år. Vi har arrangert lyngenmila, loppemarked, pop-up-kafè, bod på vår -og høstmarkedet, quiz, maling av Polleidet klubbhus, kiosksalg på alle kamper og sikkert enda mer som vi ikke kommer på. Alt dette er gjort på dugnad, og vi setter umåtelig stor pris på det.

Tusen takk! Uten dere som stiller opp på dugnad og som frivillige, er vi ingenting.Takk for årets sesong!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Okt 2022

En svært utfordrende sesong er over. Og håpet om fortsatt TiTo-spill lever i beste velgående for L/K.


For til tross for tap i siste kamp - 1-3 hjemme for TUIL 2 - så klarte L/K-guttene det som etter som høsten skred frem fremsto som det eneste realistiske målet - nemlig en 10. plass i TiTo-serien. Vi klarte å holde Kvaløya og Valhall bak oss og etter at det søndag ble klart at det kun er Senja av Troms fotballkrets-lagene som kommer ned fra 3. divisjon, så er det kun seriemester Hamna som kan ta fra L/K fortsatt 4. divisjonsspill. Tre av fire avdelingsvinnere i 4. divisjon i Nord-Norge rykker opp og lyngsværingene håper veldig at Hamna klarer biffen i høst!


Selve kampen på Geitnes ble, til tross for tapet, en positiv avslutning på sesongen. Bra med folk, god stemning og et L/K-lag som var innstilt på å gi alt i siste seriekamp. Ett poeng ville være nok til å sikre 10. plassen - uavhengig av hva Valhall like bak oss på tabellen klarte å utrette mot Finnsnes. 

Men TUIL-juniorene var ingen lett match for hjemmelaget. De har vært blant de bedre lagene i divisjonen i hele år, og ledet 1-0 til pause etter det som må være en kandidat til årets mål i TiTo-serien. Vegard Solhaug Brekke gjør en helt enorm prestasjon når han broderer seg igjennom en haug med L/K-spillere, inkludert sisteskanse Håkon Jensen, og triller ballen i mål. L/K kan imidlertid føle seg litt snytt etter første omgang. Laget hadde en rekke store sjanser, blant annet to stolpeskudd av Gabriel Wikbo-Larsen og flere muligheter til spissen Håkon Storhaug. Men TUIL slapp billig unna.


0-2 kommer like etter pause etter en liten blemme av L/K-keeper Håkon Jensen. Men det var én glipp i en kamp der 15-åringen virkelig var bestemt og god i 90 minutter. I en sesong preget av keeperutfordringer, så har Håkon stått opp og tatt ansvar. Det står det mye respekt av! 

L/K spiller en brukbar 2. omgang også, men skaper langt mindre offensivt. TUIL 2 får også 0-3 i det 83. minutt og da var det lite som tydet på at L/K hadde så mye mer å bidra med. Men rett fra avspark løper innbytter Thomas Larsen opp på venstresiden, tar med seg ballen etter en lekker flikk av Dagens L/K-gutt Einar Skogheim, og plasserer den på mesterlig vis i langhjørnet fra 16 meter. Strålende gjort av Medkila-gutten, som kom til L/K like før transferdeadline i høst. 


1-3 ble også sluttresultatet og like etter at kampens dommer Tor André Einebakken Nilsen blåst av, kom bekreftelsen fra TUIL Arena at Valhall hadde tapt sin kamp. Det dempet skuffelsen over vårt eget tap litt.


* Marco Mathisen spilte sin 80. kamp for L/K, og passerte dermed trioen Marius Dreyer, Øystein Rollstad og Thomas Leonhardsen på adelskalenderen. 


Da kan vi bare takke motstandere, dommere, publikum, støttespillere og alle L/K-ere for i år! Nå står en årsfest for A-laget og L/K 2 for døren. Samtidig begynner planleggingen av jubileumsåret 2023 - en sesong vi altså i skrivende stund vet så mye om for L/Ks del, i alle fall ikke hva divisjonsstatus gjelder. 

L/K skulle egentlig spille 5. divisjon i 2022, men fikk plassen i 4. divisjon få uker før seriestart. Med en tøff vintersesong bak oss, skjønte man at det ville bli en svært utfordrende sesong der hvert poeng måtte kjempes om. 

Vi kjempet oss til 15 poeng, og skulle vi klatret videre fra 10. plassen så måtte vi hatt åtte poeng til. Det hadde vi nok ikke helt inne i år - slik sesongen utviklet seg. Så dermed må vi si oss rimelig fornøyd med 2022-prestasjonene. 


Vi gratulerer Ringvassøy og Nordreisa med opprykk til 4. divisjon, og så får vi bare håpe at vi får sjansen til å møte dem i 2023!


L/K fra start: Håkon Jensen, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Gabriel Wikbo-Larsen, Håkon Storhaug


Innbyttere: Fredrik Johansen, Thomas Larsen, Jørgen Skog


Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Einar Skogheim


Dommer: Tor André Einebakken Nilsen, Furuflaten - bra kamp