Mye bra fra Markus' menn - nesten helt til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Feb 2024

L/K hadde føringen i ganske store deler av kampen mot TUIL 2, men måtte tåle et tap til slutt.

Lyngen/Karnes tapte 5-3 i Bardufoss storhall søndag. L/K ledet 1-0 til pause etter en pen prestasjon, og avslutning med venstre, fra Mika Johnsen - og L/K tok også initiativet tilbake i kampen igjen etter at TUILs unggutter hadde utlignet nesten rett fra avspark i 2. omgang. Takket være et smått bisart selvmål og et vakkert mål av Gabriel Wikbo-Larsen ledet plutselig L/K 3-1 igjen. Så kloret TUIL seg inn i kampen igjen og både redusering og utligning kom. 

Ti minutter før slutt tok TUIL for første gang ledelsen ved tremålsscorer Lucas Larsen Solberg. Like etterpå får L/Ks Oskar Leiros sitt andre gule kort for dagen og de som håpet på en sluttspurt fra L/K måtte ta rev i seilene. L/K prøvde, men det var ikke så mye mer bensin igjen i tanken. På overtid scorer TUIL sitt femte mål for dagen og dermed var kampen i praksis over. 

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kunne dog slå fast at L/K, som stilte uten mange av de som normalt er førstevalgsmateriale, gjorde en svært solid første omgang. Andre omgang ble langt mer ujevn, men det får man leve med. Mange som var gode lenge, men vi velger å trekke fram L/Ks 17-årige keeper Håkon Jensen, som leverte flere strålende redninger mot TUIL.

Kommende helg er det Framtid i Nords fotballturnering Teigen Cup i Lyngenhallen. Der stiller L/K med to lag, så da blir det gode sjanser til å se L/K-guttene live i kamp mot Nordreisa, Storfjord og Indre Kåfjord.

* Marco Mathisen (26) spilte sin kamp nummer 100 for L/K.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Jørgen Skog, Krister Skogli, Jonas Samuelsen, Mika Johnsen, Vebjørn Tokle, Krister Klaussen, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Gabriel Wikbo-Larsen og Einar Skogheim

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Beck Løvland, Tordar Eidet Karlsen

Gule kort L/K: Jonas Samuelsen, Marco Mathisen, Einar Skogheim

Rødt kort: Oskar Leiros (to gule)

Dommer: John Magnus Nergård, ReinenViktig melding: Møt på Geitnes!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Feb 2024Rundet av flott helg på innlandet med sterk seier mot Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2024

Einar Skogheim kom på scoringslisten i Bardufoss storhall i helga.

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan si seg fornøyd med oppholdet på Bardufoss i helga - og spesielt på avslutningen.

 For etter en treningsøkt, en underpari-kamp mot Skarp (0-3) overnatting, sosialt kos og solide måltider på Bardufosstun så kulminerte helga med en bunnsolid prestasjon mot Finnsnes i Bardufoss storhall. L/K vant 3-2 over laget som må sies å være blant favorittene i årets TiTo-serie. 

L/K kom under 0-1 tidlig og FIL var klart dominerende første halvdel av 1. omgang, uten at L/K-keeper Håkon Jensen slet seg fullstendig ut. L/K måtte løpe og slite for å få tak i ballen og når vi vant den så var det lang vei til mål. Men utover i omgangen, og denne setningen har vi skrevet før i år, så kom L/K seg betraktelig. 

Lånespiller Audun Løvland smalt plutselig ballen i stolpen etter et helt utsøkt forspill av spissen Kristoffer Hansen Holst (medtaket med hælen mellom to FIL-stoppere og det påfølgende hælsparket anbefales oppsøkt på Framtid i Nord). Da hadde vi spilt 20 minutter og L/K hadde bare vært på sporadiske visitter i målgården til FIL. Men det skulle bli mer. 36 minutter ut i omgangen slår nyslått L/K-kaptein Krister Skogli en av sine presise pasninger opp i banen, der høyrekant Mika Johnsen får store rom å boltre seg på. Det liker den kvikke 17-åringen godt. Han kobler inn alle fartsressursene, løper mot dødlinja og legger en presis pasning inn mot første stolpe. Der har Kristoffer Hansen Holst løpt seg fri og han rekker ballen før både forsvarere og FILs offensive keeper Øystein Norheim. 1-1.

Andre omgang er noe av det bedre vi har sett av L/K når det gjelder innsatsvilje, lojalitet til kampplan og ikke minst løpsvilje. Og i tillegg kommer målene - denne gangen tidlig i omgangen. 2-1-målet er det en annen midtstopper i L/Ks trebacklinje, veteran og comebackmann Jonas Samuelsen (31), som har hockeyassist på. Han bryter et FIL-angrep med stor autoritet, setter opp farta og spiller en lekker pasning til Kristoffer Hansen Holst, som tar FILs bakre rekker med på løpetur. Holst tar så på seg servitørrollen og legger ballen inn i feltet til Einar Skogheim, som tar en touch før han tupper ballen forbi keeper.

L/K fortsetter å produsere sjanser utover i andre omgang, takket være oppofrende og utrettelig jobbing. Kristian Bjørn Hansen er nære på etter en corner og Jonas Samuelsen, som dagen før hadde vunnet #exploskuddet på L/K-trening med en vanvittig helvolley vartet i FIL-kampen opp med et brassespark som keeperen så vidt klarer å holde unna nettmaskene. 

L/Ks unge keeper Håkon Jensen (17) sto to solide kamper i helga.

Men midtveis i andre omgang kommer 3-1-målet og det er også spesielt nok. Det er Einar Skogheim som tar corneren og den svinger han hardt inn mot mål. Krister Skogli går i duell med keeper og FIL-forsvaret på første stolpe og ballen havner i mål. Utifra TV-bildene er det vanskelig å konkludere med at noen var borti ballen etter at den forlot venstrefoten til Einar, men kaptein Krister sier han stusset ballen i mål og da tror vi ham på det. Ballbanen kan i alle fall tyde på at han har rett. Dermed Kristers første mål for L/K etter overgangen før jul. 

Utover i omgangen og mot slutten så kontrollerer L/K greit. Spillerne holder jobbingen oppe i samfulle 90 minutter, selv om FIL får seg et mål helt på tampen. Da var kanskje L/K-spillerne bittelitt slitne, men det får våge seg. 

Lørdagskampen mot Skarp ble en litt annen forestilling. Skarp er også et meget godt TiTo-lag og brukte sin rutine både som lag og som enkeltspillere til å ta seieren. 3-0 var kanskje litt «too much» men det var en fortjent seier til svarttrøyene fra Mortensnes. L/K valgte å benytte seg av hele troppen og brukte i praksis nesten to ulike ellevere mot Skarp. 

Det inkluderte Steffen Dreyer, som gjorde comeback i rødt og blått denne lørdagen. 37-åringen spilte i 2 x 45 og kom godt fra oppgaven som spydspiss og oppspillspunkt. Han burde dog ha hatt seg et mål etter at han ble frispilt av Gabriel Wikbo-Larsen på 17-18 meter, men avslutningen ble satt ganske mye høyere enn 244 centimeter. Han vil nok sette noen av de sjansene fremover hvis en overgang fra Nordreisa skulle materialisere seg. 

Krister Skogli og Steffen Dreyer møttes endelig i rødt og blått igjen.* Jørgen Skog rundet 100 kamper for L/K i Skarpkampen. Kristoffer Hansen Holst spilte sin kamp nummer 120 mot FIL og feiret det med mål og målgivende.

* Storelvas Audun Løvland har spilt to kamper på prøve for L/K i vinter og har også trent med oss. Det nærmer seg en avgjørelse på hvor balsfjordingen skal spille i 2024.

* Steffen Dreyer står i Nordreisa og kan være aktuell for overgang til L/K - om det høver for både L/K og spesielt Dreyer selv. Elvevollingen holder solid TiTo-nivå fortsatt, for de som skulle lure på det.

* Jonas Samuelsen fikk sine to første kamper i L/K-forsvaret etter comebacket i vinter. Naustnessingen har fått trent godt i vinter etter et år ute med skader og viste i helga at han er et godt alternativ i de bakre rekker. 

L/K - Skarp 0-3 (0-2)
 
L/K fra start: 
 1 Håkon Jensen
 20 Krister Skogli (K) 
 4 Jørgen Skog
 18 Jonas Samuelsen
 45 Marco Mathisen
 19 Arion RJ Ballovarre
 9 Kristoffer Hansen Holst
 3 Mika Johnsen
 77 Gabriel Wikbo-Larsen
 6. Einar Skogheim
 26 Steffen Dreyer

Innbyttere: Kristian Bjørn Hansen, William Sørensen, Vebjørn Tokle, William Waltenberg, Vebjørn Løvland, Joakim Berg Bjørklund, Tordar Eidet Karlsen

Dommer: Øyvind Jøstensen - prikkfri dømming og enda mer prikkfri opptreden på banen


Finnsnes - L/K 2-3 (1-1)

L/Ks mål: Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim og Krister Skogli

L/K fra start:
1 Håkon Jensen
20 Krister Skogli (K) 
8 Kristian Bjørn Hansen
18 Jonas Samuelsen
45 Marco Mathisen
10 William Sørensen
27 Joakim Berg Bjørklund
3 Mika Johnsen
7 Audun Løvland
6 Einar Skogheim
9 Kristoffer Hansen Holst

Innbytter: Gabriel Wikbo-Larsen

Dommer: Kristian Kristiansen - god kamp 
Her er kampene i TiTo-serien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Feb 2024


Terminlisten for årets TiTo-serie er fastlagt. Og allerede i første kamp blir det lokaloppgjør for Markus Karlsen Skogheims menn.


I forrige uke ble spilleplanen for TiTo-serien offisielt spikret og L/K-ere i det ganske Troms kan begynne å plotte inn kampene. Og for å starte med starten: Årets første seriekamp blir på bortebane mot Nordreisa - i den nye hallen på Storslett 20. april. En spennende start for begge lag, må man kunne si. Gunstig for L/K å slippe hjemmekamp i første serierunde slik at man får noen dager ekstra på å klargjøre Geitnes stadion til hjemmepremieren. Den kommer 27. april når vi skal ta imot Senja i 2. serierunde.

Se terminlisten for 4. divisjon her!

Deretter går det slag i slag frem til siste kamp før ferien - borte mot Finnsnes. 

Siste kamp for sesongen blir 12. oktober - hjemme mot finnsnesværingene. Sterk seier på Senja

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jan 2024

Hjemmelaget tok ledelsen, men L/K kom tilbake og tok en fin seier i Senja Storhall søndag.

2-1 ble sluttresultatet på Senja søndag etter en god kamp av L/K. Spesielt defensivt fremsto L/K veldig solid, til tross for at Senja lainet opp med sitt sterke spisspar David Eilertsen og Kenneth Winther. Senja hadde sine sjanser og kanskje hadde uavgjort vært det mest rettferdige resultatet. Men takket være en strafferedning av Håkon Jensen ti minutter før slutt, så ble det årets første seier for Markus Karlsen Skogheim og hans utvalgte.

 Etter en litt shaky start for L/K, der Senja fort kunne fått en scoring allerede etter ett minutt spilt, så kommer L/K ganske kjapt inn i kampen. Med lånespiller Audun Løvland i en offensiv rolle på midtbanen fra start og ellers mye offensiv kraft også på de defensive midtbaneposisjonene så hadde L/K god kontroll på hjemmelaget i første omgang. L/K kom riktignok ikke til så mange store sjanser, men det gjorde ikke Senja heller. Men etter 38 minutter smeller det likevel i hallen. L/K gjør en for dagen sjelden feil i de bakre rekker og Senja fosser opp mot 16-meteren. Ballen havner hos nevnte David Eilertsen, som hamrer ballen i lengste hjørne med høyra. En scoring som i alle fall holdt høy TiTo-klasse, om ikke mer.

1-0 til pause, etter at L/K hadde mistet venstrekant Sigve Ringbakken med skade etter 27. minutter. En lei smell for både Sigve og L/K og når i tillegg William Sørensen og Audun Løvland takket for seg i pausen, så kunne man rette frykte for en litt tung andre omgang. Men nei. Mens Krister Klaussen og Jørgen Skog avløste Sørensen og Løvland i pausen, så hadde Joakim Berg Bjørklund kommet inn på venstrekanten for Sigve. Og Bjørklund takket for tilliten i sin 90. kamp for L/K med en hockey-assist da L/K utlignet til 1-1 etter bare tre minutter av andre omgang. Og det er Einar Skogheim som både starter og avslutter angrepet. Einar vinner ballen ute på venstresiden og spiller til Bjørklund, som avanserer til dødlinjen og legger inn. Ballen havner hos Gabriel Wikbo-Larsen inne i feltet, og han legger ballen tilbake til Einar, som i mellomtiden har kommet seg i posisjon foran mål. Einar er ikke tungbedd og sender avgårde en kanonkule som fyker inn i nærmeste hjørne bak Senja-keeper Bergheim - som attpåtil pådro seg det som så ut som en ryggskade i situasjonen. 

Det gikk bare åtte minutter før Einar Skogheim var på farten igjen. Han spilte i en defensiv toer sammen med William Sørensen i første omgang, men ble flyttet opp i sin mer vante tier-rolle i andre. Og der trives han i alle fall veldig godt. Han setter fart inn på Senjas banehalvdel og slipper ballen til Gabriel, som har gått på et skråløp inn i hjertet av Senja-forsvaret. Han mottar ballen og blir samtidig dyttet i ryggen av en Senja-forsvarer og kampens gode dommer Tom Erik Johannessen peker på straffemerket.

Gabriel er ikke av den overtroiske typen og tar straffen selv - kontant i hjørnet og 2-1 til L/K. Utover i andre omgang kunne man kanskje forventet at hjemmelaget skulle presse på for utligning. Og viljen var nok til stede, men de blå fra eventyrøya maktet ikke å utligne. Det nærmeste man kom var en scoring annulert for offside (og den må ha vært meget hårfin...) og altså straffesparket som Håkon Jensen tok seg av. Ellers hadde L/K sine sjanser til å øke ledelsen også og det ble som sagt aldri noe stormløp mot L/K-målet i sluttminuttene som man kanskje kunne frykte.

Alt i alt en svært godt gjennomført kamp fra L/Ks side. Defensivt var det mange steg fram sammenlignet med forrige kamp mot Hamna 2 og offensivt var det også gode takter. Audun Løvland viste sine kvaliteter på prøvespill fra Storelva og kan være aktuell for en overgang til oss. Vi får se hvordan den casen utvikler seg. 

L/Ks lag: Håkon Jensen, Kristian Bjørn Hansen, Krister Skogli, Oskar Leiros, Einar Skogheim, William Sørensen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Audun Løvland, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Krister Klaussen, Jørgen Skog, Arion RJ Ballovarre og Vebjørn Tokle

Dommer: Tom Erik Johannessen

Ingen gule kort til L/K