Trygg seier på Hatteng for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jun 2024

L/K 2 har spilt bedre kamper, men idag holdt det til seier uansett. 

Simon Sætre, Jørgen Skog og Helmer Karlsen sto for målene i dagens 3-0-seier over poengløse Storfjord i finværet på Hatteng. Skog og Sætre scoret før pause og resultatet holdt seg til overtid i andre omgang. Da angriper L/K med fart og vilje og Helmer Karlsen får æren av å avslutte angrepet. 

Tre mål var absolutt ikke god uttelling for L/K mot naboene i Storfjord. At andre omgang holdt på å bli målløs er nesten utrolig, men SIL jobbet og slet for å holde sifrene anstendige. 

L/K 2 har nå to seire på rad. Neste kamp er hjemme mot Skjervøy 2 lørdag kl. 17.00.

L/K fra start: Johan Valø, Marcus Hausner Christensen, Tordar Eidet Karlsen, Jørgen Skog, Vebjørn Løvland, Kristofer Waltenberg, Arion RJ Ballovarre, Andreas With Karlsen, Helmer Karlsen, Morten Krag Lind, Simon Sætre

Innbyttere: Mika Johnsen, Jørgen Jenssen, Sander Kristiansen

Gule kort L/K: Tordar Eidet KarlsenPinlig L/K-omgang i Kroken

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jun 2024

Det så ut som en ordentlig kamp i første omgang, med L/K fullt på høyde med Krokelvdalen. Men så er det to omganger i fotball…

For selv om L/K lå under 3-1 til pause, så var lyngsværingene godt inne i kampen - og hadde fortjent flere mål enn det ene man fikk. 

Optimismen fra første omgang skulle imidlertid snu til bunnløs pessimisme i andre omgang, ettersom KIL herjet verre med L/K-spillerne. Dommer Ragnar Dahls fløytestøt etter 90 minutter var i alle fall svært etterlengte for alle L/K-ere. Da hadde Jonas Simonsen og co. puttet totalt åtte mål bak L/K-keeper Håkon Jensen. 2. omgang var årsverste med flere mils klaring fra L/Ks side, men første omgang var altså positiv. Sigve Ringbakkens mål var f.eks. av den lekre sorten, der Steffen Dreyer viser muskler i feltet og flikker igjennom til Sigve på løp gjennom feltet. 

L/K debuterer på gress hjemme på Polleidet i neste kamp - mot Kvaløya. Da må L/K-guttene opp i ringene igjen! 


L/Ks lag: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Krister Skogli, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Mika Johnsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Arion RJ Ballovarre, Viljar Berg-Johansen, Markus Isaksen, Oskar Leiros, Andreas With Karlsen

Dommer: Ragnar Dahl - meget god

Ingen gule kort til L/KUngdommelig pågangsmot i L/K 2s første hjemmeseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2024

14-15-åringene til L/K fikk muligheten til å vise seg fram på L/K 2 søndag. Den muligheten brukte de godt.

Det er bestandig artig når nye spillere tar steget opp på seniornivå for første gang. Søndag, i L/Ks finfine 3-2-seier over Stakkevollan 2, var det Marius Holst Hansen (14), Heine Grønvoll-Sommerseth (14) og Tobias Karlsen (15) sin tur til å bryne seg på solid 6. divisjonsmotstand for første gang i karrieren. Det gikk veldig fint - både for spillerne selv og for laget. 

For etter en tung periode med flere leie tap var det endelig duket for en seier for L/K-rekruttene - ikke minst takket være G15-spillerne. Tobias og Heine fikk sågar tillit fra start på midtbanen, og viste prov på at overgangen til seniorfotball kan gå smooth når den tid kommer.  Marius ble byttet inn i andre omgang og viste ganske kjapt at også han kan bidra på L/K 2. Det gjorde han med et vanvittig flott mål i debuten! Et par hælspark og litt veggspill måtte til, får han tok ballen med seg mot mål og dunket den i hjørnet. En heit kandidat til Årets mål på L/K 2!

De tre har sin kamp- og treningshverdag på L/K-NILs G15-lag, men trener regelmessig med A-laget i Lyngen. Nå fikk de seg også en kamp på seniornivå og etter planen kommer det én til i høstsesongen. I mellomtiden skal L/K 2 forhåpentligvis plukke flere poeng. Søndag stilte man med en rutinert backfirer med Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund og Marcus Hausner Christensen i tillegg til Vebjørn Løvland - for anledningen kaptein. Og på midten kunne Kristian Bjørn Hansen stille etter å ha sonet for gule kort i A-kampen dagen før. 

Så er Stakkevollan 2 et bra 6. divisjonslag og ledet 0-1 til pause. Så utlignet Andreas With Karlsen til 1-1 like etter pause, mens Holst Hansens debutmål trygget ledelsen. 3-1-målet til en annen innbytter, Helmer Karlsen, var også en god prestasjon. Helmer var sikker på labben når han vendte bort en forsvarer og satte ballen i nettet. Gjestene reduserte til 3-2 rett før slutt og presset fram et par sjanser til etter det også, men denne gangen ble det tre poeng for L/K 2. 

L/K 2 fra start: Johan Valø, Vebjørn Løvland (K), Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Heine Grønvoll-Sommerseth, Tobias Karlsen, Sigve Ringbakken, Andreas With Karlsen, Markus Isaksen

Innbyttere: Marius Holst Hansen, Simon Sætre, Helmer Karlsen, Sivert Jenssen og Morten Krag Lind

Rødt kort: Joakim Berg Bjørklund (to gule)Endelig seier for L/K-guttan!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2024

Det begynte litt trått, men etterhvert løsnet det ordentlig for L/K mot Salangen - med målscorere i alle aldersgrupper!

Det skulle altså gå syv kamper før L/K kunne bokføre sin første TiTo-seier i 2024. Akkurat kampen mot poengløse Salangen var kanskje merket av i manges L/K-eres terminlister som en mulig trepoenger, men i så fall brydde ikke bortelaget seg nevneverdig om det.

De tok like godt ledelsen etter et kvarter og det måtte en gammel storscorer til for å få balanse i regnskapet. Og oppskriften virket kjent. Frispark fra den mer enn stødige venstrefoten til 1990-generasjonens fremste fanebærer Øyvind Garfjell og en kontant heading fra 38-åringen Steffen Dreyer. Han innehar allerede klubbrekorden for flest mål gjennom tidene og nå kunne han endelig plusse på ett mål til. Det er i tillegg ikke så fryktelig mange 38-åringer som har scoret for L/K i seriekamp. Steffen ga seg heller ikke med det og vartet også opp med en assist på 4-1-målet til 20 år yngre Gabriel Wikbo-Larsen, som var minus fire pr da Steffen gjorde sin A-lagsdebut i 2002. 

1-1 til pause var faktisk greit nok. Dreyer hadde noen gode forsøk, men SIF hadde også noen solide tilbud som fort kunne gjort det vanskelig for L/K. Men med uavgjort til pause var det bare å klinke til i andre omgang. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim stokket litt om på elleveren og satte blant annet inn 2000-modell Sigve Ringbakken på venstrekanten. Det var ikke så dumt. Sigve spiller nemlig en god andre omgang og kroner den med 2-1-scoringen midtveis. En strålende pasning fra Einar Skogheim i bakrom blir dempet perfekt av Sigve, som i neste bevegelse setter ballen rolig i hjørnet. 

Noen minutter senere gjorde Øyvind Garfjell det klart at han ikke ville gå av banen med «bare» en assist. I pausen annonserte han mål etter 74 minutt, men det skulle drøye helt til det 76. før det skjedde. Og det på spektakulært vis - rett fra corner! Øyvind har godt over 100 mål for L/K, men ikke mange har kommet på den måten.

Med Gabriel Wikbo-Larsens punktum like før slutt ble det en flott ettermiddag på Geitnes. L/K klatret forbi Nordreisa på tabellen og har inntatt 8. plassen. Poengfangsten er dog på bare fire poeng, så her må det jobbes på ut vårsesongen. 


  • Dagens L/K-gutt ble utrettelige Krister Klaussen. 
  • Steffen Dreyer scoret sitt 281. mål for L/K - 22 år etter at han scoret sitt første for L/K.
  • Øyvind Garfjells mål er hans 114 i L/K-trøya.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Jørgen Skog, Krister Skogli, Øyvind Garfjell, Arion RJ Ballovarre, Krister Klaussen, Kristoffer Hansen Holst, Mika Johnsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim, Steffen Dreyer 

Innbyttere: Viljar Berg-Johansen, Vebjørn Løvland, Markus Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken


Gule kort L/K: Jørgen Skog og Krister Klaussen


Dommer: Ragnar Dahl - meget god
Uventet sluttspurt holdt ikke for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mai 2024


TUIL 2 på bortebane har aldri vært en drømmemotstander for L/K. Og det ble da også en tung kveld på TUIL Arena tirsdag kveld. 

Men til tross for det spillermessige overtaket til TUILs unggutter, spesielt i første omgang var ballinnehavet på minst 85-15 til hjemmelaget, så er faktisk L/K nær å klare uavgjort på slutten av kampen. Basert på første omgang, og det faktum at TUIL faktisk ledet 3-0 fem minutter før slutt, ville det vært et aldri så lite ran. Men ran skjer, også i TiTo-serien.

L/K, som ikke hadde spilt kamp siden 4. mai, lå under 1-0 til pause etter at TUIL svært gode spiss Brage Dyrkoren utnyttet et litt svakt utspill fra L/K-målmann Johan Valø og satte ballen i mål rett før dommer skal blåse av for pause. Veldig synd i en omgang der TUIL hadde totaldominans i banespill, men der de likevel ikke plager Valø nevneverdig mye. L/K, anført av kaptein Krister Skogli, lå godt i ramma og fikk stort sett skjermet målet fra de farligste forsøkene. 

Og til tross for spillemessig underlegenhet, så har L/K to sjanser i første omgang som er minst like store som det TUIL har. Både Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen er alene igjennom med keeper i løpet av omgangen, men klarer ikke det siste, vitale trekket – nemlig å sette ballen i mål. Einar Skogheim gjør først en god jobb med å presse fram en feil i TUIL-forsvaret. Han snapper opp et løst tilbakespill og er plutselig alene med keeper. Men det stokker seg litt akkurat i skuddøyeblikket, når Einar skal legge ballen over på venstrebeinet, og TUIL klarer å rydde opp. 

Wikbo-Larsen er også fryktelig nære mål når han får en god gammeldags løpeball som 17-åringen får brukt farten sin på. Hna løper fra TUIL-kapteinen ute på høyrekanten og klarer å skjære inn foran mål. Fra spiss vinkel får han også skutt, men TUIL-keeper Gaute Waltenberg får stoppet forsøket med nød og neppe.

I andre omgang fortsetter TUIL sitt pasningsspill, men nå er L/K mer med i kampen. I perioder nesten det førende laget også, uten at TUIL kanskje føler at de mister så veldig mye kontroll. L/K klarer i alle fall å etablere spill på TUILs banehalvdel og forsvaret tør også å slippe seg litt opp innimellom. Og det er i en sånn situasjon at L/K får sitt banesår etter 64 minutters spill. Venstrestopper Marcus Hausner Christensen bryter et TUIL-angrep og avanserer opp i banen. Han prøver å spille en pasning inn mot midten, men TUIL-forsvaret snapper det. I et forsøk på å vinne ballen tilbake så hopper Christensen inn i duellen og treffer mann i stedet for ball. 

Det hadde kanskje holdt med gult kort, men kampens solide dommer Edvard Habberstad valgte å vise direkte rødt til Christensen – som dermed må bokføre sitt andre røde kort for sesongen. Christensen spilte en bra kamp i den bakre treeren, men nå mistet L/K ham den siste halvtimen, i tillegg til at vi må klare oss uten ham i hjemmekampen mot TIL 2 lørdag.

En tøff oppgave ble dermed enda vanskeligere. Og det lettet ikke på stemningen i L/K-leiren når TUIL scorer både 2-0 og 3-0. Kampen er død og begravet, men så, for å fortsette grav-analogien, kommer det plutselig en hånd opp fra grava. Eller snarere en fot – Krister Skoglis skuddfot. Stopperen ble flyttet fram som en ekstra spiss i sluttminuttene og når TUIL roter ballen i føttene på balsfjordingen så klinker han til i en slags kombinert skudd og takling. Ballen fyker mot mål, men burde nok vært stoppet før den nådde nettmaskene. Men velkjente Gaute Waltenberg i TUIL-målet klarer bare å få en hånd på kula før den triller i nettet.

Og som om ikke det var nok, så vinner Skogli en duell bare minuttet etterpå. Ballen havner hos Andreas With Karlsen, som akkurat er byttet inn for L/K. Han nøler ikke og setter høyrefoten til fra 22-23 meter og sender av gårde en uimotståelig markkryper som suser inn nede i hjørnet på TUIL-målet. Et flott mål av With Karlsen, med solide røtter på Lenangsøyra og med en småfornøyd pappa Tor Albert på tribunen.

Det gjensto fortsatt noen minutter igjen av kampen og L/K legger seg ordentlig i selen for å få en utligning. Det oppstår flere situasjoner inne i feltet på slutten og spesielt én gang kunne en annen innbytter, Viljar Berg-Johansen fått straffet etter å ha blitt skubbet inne i feltet. Men det ble ikke noe straffespark av det.

Dermed ble det null poeng i en av de vanskeligste bortekampene for sesongen. Allerede lørdag er det ny "B-lags-motstander" - TIL 2 på Geitnes. Det blir ikke noe enklere oppgjør for L/K, som må klare seg uten både Marcus Hausner Christensen og Einar Skogheim. Skogheim fikk sitt fjerde gule kort mot TUIL 2 og pådro seg attpåtil sitt andre gule etter at kampen var avblåst. 

* Gledelig comeback på A-laget for Kristoffer Hansen Holst - som er tilbake etter en leggskade. Holst fikk en omgang på topp for L/K og vi satser på at skadene slipper nå for fjorårets toppscorer.

L/Ks lag: Johan Valø, Marcus Hausner Christensen, Krister Skogli, Krister Klaussen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen. Øyvind Garfjell, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Markus Isaksen, Viljar Berg-Johansen, Jonas Samuelsen, Marco Mathisen, Andreas With Karlsen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Øyvind Garfjell

Røde kort L/K: Einar Skogheim (to gule) og Marcus Hausner Christensen (direkte rødt)

Dommer: Edvard Habberstad - god kamp