Tøff start på høsten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2022

L/K ble et par nummer for små mot Skarp lørdag. 

Etter en bra første omgang av L/K, der Skarp kun scoret et heldig mål etter en corner, så raknet det litt etter hvilen for L/K på Skarpmarka. Skarp scorer fem mål i andre omgang og L/K klarer kun det ene - straffemålet til Gabriel Wikbo-Larsen fire minutter før slutt.

6-1 til hjemmelaget var ganske fortjent, selvom det ble noen lettkjøpte mål på slutten av kampen. L/K har mistet spillere etter vårsesongen, blant andre Sigve Ringbakken, Mathias Sørum, Jahn Petter Hellebust og Martin Mikkelsen, og manglet i tillegg blant andre spissen Kristoffer Hansen Holst mot Skarp. Likevel klarte laget seg bra i en drøy omgang mot et Skarp-lag som er blant divisjonens aller beste lag. 

Før kampstart var det for øvrig en fin og verdig markering i forbindelse med dødsfallet til Skarp-spilleren Tobias Malm Sundfær og en annen tidligere Skarp-spiller Niklas Olsen. De døde i en trafikkulykke tidligere i sommer og ble minnet med blant annet ett minutts stillhet og sørgebånd på begge lag.

* Debut fra start for 15-årige Mika Johnsen, som klarte seg fint på venstre vingback mot god motstand. 

* Tredje seriescoring for året for Gabriel Wikbo-Larsen. 

L/Ks lag: Andreas Mortensen, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen

Innbyttere: Jørgen Skog, Ian Harper, Kristofer Waltenberg

Gult kort L/K: Jørgen Skog

Dommer: Trond Haug - godVelkommen til festival på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2022

Mange camping- og trekkspillentusiaster har kommet til Polleidet allerede.

I morgen starter fem dager med trekkspillfestival på Polleidet. Nordnorsk Trekkspilltreff, som L/K arrangerer i samarbeid med Troms krets av Norske Trekkspilleres Forbund, er en tradisjonsrik sak som har gått av stabelen på Polleidet siden midten av nittitallet. 

Så har vi hatt to år med korona, men nå er treffet endelig tilbake. De første campingvognene har parkert for lengst på de gresskledde parkeringsplassene på Polleidet og det ventes et solid innrykk de neste dagene. 

Ivrige dugnadsarbeidere fra L/K har sørget for at både klubbhuset og området rundt er presentabelt, og nå er det meste klappet og klart for å ta imot gjestene - både campere, trekkspillere, andre turister og ikke minst lokalbefolkningen til fest og moro på Polleidet. 

Programmet for de neste dagene finner du her!
Intensiv uke med trening i Piteå

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jul 2022

L/Ks A-lag har gjennomført 11 økter i løpet av en tettpakket uke i Piteå.

Etter at pandemien utelukket treningsleirer utenlands både i 2020 og 2021, var det endelig duket for L/Ks tradisjonstunge treningsleir i Piteå igjen. Spillere, trenere, lagledere og litt familie har hatt en flott uke i finværet ved Bottenviken. Treningsøktene, 11 i tallet, har kunnet avvikles i flott treningsvær - og til tross for en viss fare for solbrenthet, gnagsår og ømme muskler, så har treningsgruppa klart seg godt gjennom hele uka. 

Vinnere av internturneringen: Kristoffer Hansen Holst, Vebjørn Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen og Markus Karlsen Skogheim.

 

Fokuset for L/Ks hardtarbeidende trener Markus Karlsen Skogheim har naturlig nok vært på samspill og spillemønster, i tillegg til den gode effekten en slik leir har på samholdet i spillergruppa. Det sosial utenom treningene er selvsagt det essensielle i så måte, men samhold og god gruppedynamikk på treningsøktene er også viktig å dyrke fram. Da er treningsleirer som dette gull verdt. Det har vært konkurrert på banen i både fotballgolf, skudd o.l. og så har man tatt konkurranseelementet videre til blant annet gocart-banen, sandvolleyballbanen og quiz-kveld. 

Gard Grønvoll Sommerseth og Joakim Berg Bjørklund vant fotballgolfturneringen etter en svært jevn affære rundt omkring på stadionanlegget i Bergsviken. 

 

L/K har hatt treningsleirer i Piteå jevnt og trutt siden 1995 - over 20 i tallet - men gjennomsnittsalderen har nok aldri vært lavere enn i år. Vi har heldigvis et solid grunnfjell av spillere mellom 20-23, og så støttes det godt opp av yngre spillere - med yngstemann Vebjørn Beck Løvland, som nylig fylte 15. 

Tøying er viktig på treningsleir! 

 

Så er det gledelig at senjaværingen Fredrik Johansen er tilbake i laget og klar for innsats i høstsesongen. Fredrik taklet de 11 Piteå-øktene bra og blir en fin tilvekst offensivt for L/K. 

Treningen fortsetter hjemme i Lyngen denne uken og 6. august møter vi Skarp i Tromsø i høstsesongens første kamp
L/K tok fotballferie en halvtime for tidlig

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jun 2022

L/K hang godt med i én time mot TUIL 2. Men så ble det vanskelig.

Det ble 5-0 til TUIL 2 mot L/K på TUIL Arena torsdag. Kampen, som var L/Ks siste før fotballferien var noenlunde jevnspilt lenge men den siste halve timen viste det unge TUIL-laget at de var hakket hvassere enn L/K denne gangen. Kanskje to hakk også etter hvert. 

Men 1. omgang var ganske jevnspilt, med kun et lite overtak til hjemmelaget i banespill. L/K lå trygt og godt defensivt, anført av en strålende Jonas Samuelsen som midtre midtstopper i en treer bal. L/K var også innstilt på å ta sjansen offensivt hvis den bød seg, men klarte når sant skal sies ikke å spille seg fram til så mange store sjanser. Det gjorde egentlig ikke TUIL 2 heller, men de klarte dog å score før pause - på en straffe etter en veldig uheldig idømt hands i L/K-feltet. 

I andre omgang holder L/K bra følge inntil vi får 3-0-målet. Etter det har de røde lite å by på og TUIL-guttene får trille ball mellom L/K-gutter som blir springende i mellom. Det blir man også sliten av, og med et redusert lag uten blant andre kaptein Kristian Bjørn Hansen og midtbanemotor Einar Skogheim ble det veldig vanskelig. 

Med 11 poeng på 11 kamper klarer de fleste som har gått ungdomsskolen på Eidebakken å regne ut poengsnittet for vårsesongen. Skulle vi klare å plukke det samme i høst, så bør det være håp om fornyet kontrakt i 4. divisjon. Og det er det overordnede målet i 2022. 

* Aleksander Skatland ledet laget i Markus Karlsen Skogheims fravær. 

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Jonas Samuelsen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Kristofer Waltenberg

Dommer: Skule Ystad Skjei - meget god. Rolig og avbalansert. Falt ikke for fristelsen til å dømme kampen i hjel. Myndig, uten å måtte del ut masse kort. 

Gule kort: IngenHentet inn tomålsledelse - men null poeng til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2022

L/K og Oskar Leiros hentet inn Storelvas ledelse på mesterlig vis, men så sviktet man når kampen skulle avgjøres.

Det ville seg ikke helt for L/K, med 11 lyngsværinger fra start, i bortekampen mot Storelva søndag. L/K kom under tidlig etter en corner og fikk også 2-0 i sekken etter halvspilt omgang. Men like før pause gir Kristoffer Hansen Holst seg og sine lagkamerater en skikkelig vitaminboost med en særdeles vakker redusering. 

Forspillet er at Oskar Leiros plukker opp en ball inne på Storelvas banehalvdel, går inn i banen og spiller inn sentralt til Gabriel Wikbo-Larsen. 16-åringen viser overblikk og spiller videre på ett touch til en skråløpende Kristoffer Hansen Holst. Holst tar et touch før han fra 25 meter sender av gårde ordentlig prosjektil som suser inn i hjørnet bak Storelva-keeper Andreas B. Løvland. En kandidat til årets L/K-mål fra 21-åringen fra Lyngseidet.

Pausen bruker trener Markus Karlsen Skogheim godt og 12 minutt ut i andre omgang så er Kristoffer Hansen Holst igjen på ferde. Og igjen er Gabriel Wikbo-Larsen nest sist på ballen. Det er Einar Skogheim som vinner en duell ute på venstrekanten og spiller inn til Wikbo-Larsen. Han slår en stikk ball til en Holst som har satt på turboen. I duell med en Storelva-forsvarer får Holst med seg ballen på mesterlig vis, og alene med Andreas B. Løvland gjør ikke Holst noen feil. Han setter sitt tredje seriemål for sesongen og sitt niende totalt i år.

Men utover i kampen skulle det vise seg at det er Storelva som har mest på lager. De spiller seg fint fram til 3-2 ti minutter før slutt. Og i det 86. minutt så blir det også 4-2 etter at balsfjordingen Audun B. Løvland, som var god for kvaløyalaget søndag, blir felt og får straffe. Den setter Jon Isak Ballari i mål og besegler skjebnen til L/K i en kamp som kunne bikket begge veier, men som Storelva er dyktig nok til å bikke det hele i sitt favør.

På tampen blir det for øvrig skrevet aldri så lite fotbalhistorie for L/Ks del. Da gjør Vebjørn Beck Løvland sin A-lagsdebut for L/K. Vebjørn er født 7. juli i 2007 og var således bare 14 år og 347 dager da han fikk sin debut søndag. Det i seg selv er tredje yngst i L/K-historien, etter Benjamin Johansen og Gard Grønvoll Sommerseth - som for øvrig også ble byttet inn sammen med Vebjørn søndag. 

Et annet vel så viktig poeng er at Vebjørn er fjerdegenerasjons Løvland som spiller for Karnes og Lyngen/Karnes. Oldefar Jens, bestefar Jarle og pappa Jens-Georg har alle akslet Karnes og L/K-trøya og nå har altså også Vebjørn fått sin debut. Det er nok unikt i klubbens historie, og at det skulle bli en Løvland som nådde den milepælen var ingen bombe. Vebjørn slo til og med onkel Andreas, som var 15 år og 79 dager da han seriedebuterte for L/K back in the days i 2008. Gratulerer til Vebjørn og familien! Så tar vi med at Beck-navnet til mamma Natalie også klinger veldig godt i Lyngen-fotballen. 

Vebjørn Beck Løvland, nærmest linjemannen, kommer innpå på A-laget for aller første gang. 

 

* 11 lyngsværinger fra start i en seriekamp. Vi trenger kanskje ikke mase for mye om det, men vi slår i alle fall fast at det ikke er mange lag på dette nivået i nord som kan matche prestasjonen det er å ha så mange egenproduserte spillere som holder bra 4. divisjonsnivå. 

* Keeper Håkon Mortensen Jensen nådde også en milepæl søndag. 15-åringen fikk sin seriedebut hjemme mot Ishavsbyen, da han kom inn som innbytter for skadde Mikal Biendl. Men nå startet han for første gang en A-kamp for L/K og den skiva fikset den pur unge oksvikingen godt. Flere gode redninger fra Jensen, som ikke virket preget av stundens alvor. Bra!

L/K fra start: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Marco Mathisen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Beck Løvland

Målscorere L/K_ Kristoffer Hansen Holst (2)

Gule kort L/K: Jørgen Skog

Dommer: Trond Haug - god.

L/Ks siste kamp før ferien er førstkommende torsdag - borte mot TUIL 2.