Endelig seier for L/K-guttan!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2024

Det begynte litt trått, men etterhvert løsnet det ordentlig for L/K mot Salangen - med målscorere i alle aldersgrupper!

Det skulle altså gå syv kamper før L/K kunne bokføre sin første TiTo-seier i 2024. Akkurat kampen mot poengløse Salangen var kanskje merket av i manges L/K-eres terminlister som en mulig trepoenger, men i så fall brydde ikke bortelaget seg nevneverdig om det.

De tok like godt ledelsen etter et kvarter og det måtte en gammel storscorer til for å få balanse i regnskapet. Og oppskriften virket kjent. Frispark fra den mer enn stødige venstrefoten til 1990-generasjonens fremste fanebærer Øyvind Garfjell og en kontant heading fra 38-åringen Steffen Dreyer. Han innehar allerede klubbrekorden for flest mål gjennom tidene og nå kunne han endelig plusse på ett mål til. Det er i tillegg ikke så fryktelig mange 38-åringer som har scoret for L/K i seriekamp. Steffen ga seg heller ikke med det og vartet også opp med en assist på 4-1-målet til 20 år yngre Gabriel Wikbo-Larsen, som var minus fire pr da Steffen gjorde sin A-lagsdebut i 2002.

1-1 til pause var faktisk greit nok. Dreyer hadde noen gode forsøk, men SIF hadde også noen solide tilbud som fort kunne gjort det vanskelig for L/K. Men med uavgjort til pause var det bare å klinke til i andre omgang. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim stokket litt om på elleveren og satte blant annet inn 2000-modell Sigve Ringbakken på venstrekanten. Det var ikke så dumt. Sigve spiller nemlig en god andre omgang og kroner den med 2-1-scoringen midtveis. En strålende pasning fra Einar Skogheim i bakrom blir dempet perfekt av Sigve, som i neste bevegelse setter ballen rolig i hjørnet.

Noen minutter senere gjorde Øyvind Garfjell det klart at han ikke ville gå av banen med «bare» en assist. I pausen annonserte han mål etter 74 minutt, men det skulle drøye helt til det 76. før det skjedde. Og det på spektakulært vis - rett fra corner! Øyvind har godt over 100 mål for L/K, men ikke mange har kommet på den måten.

Med Gabriel Wikbo-Larsens punktum like før slutt ble det en flott ettermiddag på Geitnes. L/K klatret forbi Nordreisa på tabellen og har inntatt 8. plassen. Poengfangsten er dog på bare fire poeng, så her må det jobbes på ut vårsesongen.

• Dagens L/K-gutt ble utrettelige Krister Klaussen.
  • Steffen Dreyer scoret sitt 281. mål for L/K - 22 år etter at han scoret sitt første for L/K.
  • Øyvind Garfjells mål er hans 114 i L/K-trøya.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Jørgen Skog, Krister Skogli, Øyvind Garfjell, Arion RJ Ballovarre, Krister Klaussen, Kristoffer Hansen Holst, Mika Johnsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim, Steffen Dreyer

Innbyttere: Viljar Berg-Johansen, Vebjørn Løvland, Markus Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken

Gule kort L/K: Jørgen Skog og Krister Klaussen

Dommer: Ragnar Dahl - meget god