Dårlig betalt på Romssa Arena - men en historisk dag likevel

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2023L/K, med blant annet tidenes yngste seriedebutant, klarte ikke å tukte hjemmelaget TIL 3 lørdag


En jevn kamp som L/K på slutten prøvde å få noe ut av, endte med et 4-2-tap for TIL-juniorene. TIL 3 ledet 3-2 og i sluttminuttene slapp L/K opp folk for å få utligningen, men i stedet satte hjemmelaget inn 4-2. Og da var det slutt. 


L/K hadde 2-2 til pause takket være to mål av spissen Kristoffer Hansen Holst. Det første målet, 1-1-målet, kom på en ganske grov misforståelse mellom keeper og midtstopper. Holst jager situasjonen og får plutselig ballen i beina og åpen vei mot mål. En enkel scoring, men den kommer takket være god jobbing. 

Det gjør også 2-2-målet, men på et litt annet vis. Da er det Einar Skogheim som vinner en duell på TILs banehalvdel. Isak Kristiansen tar over og spiller til Kristoffer Hansen Holst, som har tatt et lite skråløp inne i feltet til TIL. Han vender rundt og smeller ballen på tvers av målgården og rett i mål - via stolpen. Et meget vakkert mål som melder seg på i Årets mål-kåringen - en kåring som Holst for øvrig vant i fjor. 

2-2- til pause, men TIL tar tidlig ledelsen i andre omgang og selv om L/K produserer nok sjanser til å få en utligning så ville det seg ikke på Romssa Arena denne lørdagskvelden. TIL slår den siste spikeren i kista på overtid og dermed står L/K med ett poeng på sine første to kamper i 5. divisjon. Første hjemmekamp, mot Fløya 2 hjemme på Geitnes søndag 7. mai, må det kjempes knallhardt for tre poeng. 


Det som var et stort høydepunkt for innbytter Arion Rodahl-Johansen Ballovarre lørdag var at han spilte sin aller første seniorkamp i divisjonssystemet. Det gjorde han i en alder av 14 år og 239 dager og han blir dermed den aller yngste som har spilt seriefotball for L/K gjennom tidene! Gratulerer til Arion! Han får nok flere sjanser utover i sesongen. Hans 2008-kollega Vebjørn Tokle debuterte for øvrig fra start i denne kampen - på midtstopperplass. Det gikk helt utmerket for 14-åringen.

Gult kort L/K: Einar Skogheim

Dommer: Ken Rune Johansen - god kamp. 

To poeng for lite i serieåpningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2023

L/K kunne juble for fine mål på TUIL Arena onsdag, men ikke over tre poeng. 

Etter en første omgang under pari skapte L/K mer enn nok i andre omgang til å vinne serieåpningen komfortabelt. Men likevel måtte man nøye seg med 3-3 og ett poeng.


Foran matchen mot fjorårets fjerdedivisjonskollega Valhall hadde kanskje noen ville sagt at ett poeng var et akseptabelt resultat for Markus Karlsen Skogheim og hans L/K-gutter. Og etter en småsvak første omgang skal L/K sågar være glad for at man faktisk hadde to mål og ett poeng i lomma. Da var nemlig Valhall det førende laget. Men tar man andre omgangens L/K-sløseri med i betraktningen så har L/K lov å være skuffet over at man bare klarte uavgjort.

At det ble med Sigve Ringbakkens scoring i 2. omgang er nemlig et mysterium. L/K radet opp en rekke feite tilbud, men enten rotet man seg bort i avslutningsøyeblikket eller så dro Valhall-keeper Thomas George Bawin fram redninger som hører hjemme i helt andre divisjoner. Spesielt Kristoffer Hansen Holst og Sigve Ringbakken, kaptein for kvelden, hadde eventyrlige muligheter til å drepe kampen i andre omgang, uten å lykkes. 

Det som var positivt var imidlertid at L/K skapte sjansene i utgangspunktet. Selv om Holst slet foran mål mot Valhall så løp L/K-spissen ufortrødent i 90 minutter. Det samme gjorde Ringbakken og ganske mange flere av L/K-spillerne og gjennom det kom også sjansene. Løpskapasiteten i laget vil nok sørge for at man avgjør flere kamper i andre omgang, men i årets serieåpning skulle man i stedet rotet bort to poeng på slutten. Valhall skapte lite i andre omgang men var nådeløs da de løp igjennom rett før full tid og satte 3-3-målet. 

Positivt også at L/K viser kampmoral i første omgang og klarer å komme tilbake i kampen to ganger etter å ha kommet under. Både på 1-1 når L/Ks yngste fra start, Mika Johnsen er på pletten inne i feltet og spesielt når hjemmelaget setter 2-1 i det 45. og siste minuttet og L/K går rett opp i angrep og utligner. For øvrig et vakkert skudd av Einar Skogheim etter strålende forarbeid av en av L/Ks aller beste onsdag - Isak Kristiansen. 

Årets første serie-ellever, med premiere på de nye draktene. Bak fv: Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Asgil Brændeland, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen og Krister Klaussen.
Foran fv: Marco Mathisen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst og Mika Johnsen.

 

Hvis man anser Valhall borte som en av de tøffere kampene i årets sesong, og det er det grunn til å tro at det er, så får man gi onsdagens kamp et «godkjent»-stempel. Fortsetter man å skape sjanser, så bør det være håp om et godt resultat også i neste tøffe kamp - borte mot TIL 3. 

Seriedebut: Vebjørn Tokle (til venstre)

 

Mot slutten gjorde L/K to bytter, og den ene av dem som kom inn var 14 år og 314 dager gamle Vebjørn Tokle. Han blir dermed den nest yngste L/K-spilleren i seriespill gjennom tidene. Kun søskenbarnet Benjamin Johansen har vært yngre i seriespill. 

  • Urdebut for L/K for Krister Klaussen - ny fra Laksvatn IL. Keeper Asgil Brændeland gjorde på sin side sin seriedebut for oss, selvsagt i likhet med Vebjørn Tokle.

L/K fra start: Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Vebjørn Tokle

Gule kort L/K: Isak Kristiansen og Einar Skogheim

Dommer. Jon Geir Iversen - fin kamp

Neste kamp: Lørdag 29.04. klokken 17.00 på Romssa Arena mot TIL 3.
Trappeløp i Lyngen: Meld deg på nå!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2023

Lyngen Mil & Motbakke blir sommerens happening i Lyngentrappa. Nå kan du melde deg på. 

Velkommen til Lyngen! 

For første gang skal Lyngen/Karnes arrangere bakkeløp på Lyngseidet. 

Løpet går opp den nye Lyngentrappa og videre opp Kjosryggen. Her vil det være mulighet til å melde seg på i ulike klasser.

Parallelt med dette vil det foregår mye spennende i sentrum av Lyngseidet, så dette er noe for hele familien.

Påmelding her! Early bird-pris tom. 31.mai

Konkurranse Kjosaksla: 400 kr

Trim Kjosaksla:              350 kr

Trim Verdens Ende:       250 kr 

Etter det stiger det med 100 kr hver måned fram til august.

Prisene oppdateres i handlekurven på Vipps 808908.

Vi sees i trappa!
Klaussen er klar til seriestart - og det er Markus og L/K også

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2023

Krister Klaussen (23) gjør L/K-er av seg - til trener Skogheims glede.

Malangsværingen Krister Klaussen skrev forleden under overgangspapirene som gjør han til L/K-spiller. Midtbanedynamoen kommer fra Laksvatn IL og vil gi L/K verdifull løpskraft og arbeidskapasitet på midten. 23-åringen har trent med L/K i Tromsø i hele vinter og en overgang har ligget i kortene en stund.

Krister er spilleklar foran sesongåpningen mot Valhall 22. april og det betyr at trener Markus Karlsen Skogheim har enda en mann å velge blant når kamptroppen og ikke minst årets første serieellever skal velges. 

Krister fikk sin høyst uoffisielle debut i internkampen på Geitnes søndag, og fikk vist fram sine ryddeguttegenskaper der, men kommer nok også til å få en ordentlig kamp under beltet ganske snart. Vi ønsker Krister velkommen til Lyngen og L/K!

L/K-guttene klar til internkamp på et nyryddet Geitnes søndag.

 

L/K har ligget ganske lavt i spillermarkedet i vinter og har til nå kun forsterket stallen utenfra med keeper Asgil Brændeland (20) og junioren Helmer Karlsen (16). Behovet for å hente inn mange spillere har vært begrenset ettersom frafallet etter nedrykket i fjor har vært ubetydelig. Det er veldig flott at våre egne, etablerte spillere har ønsket å være med på forsøket med å ta moderklubben tilbake til 4. divisjon - i jubileumsåret.

Så skal vi ikke glemme at vi har hentet opp tre unggutter fra aldersbestemt også. Både William Waltenberg (15), Vebjørn Tokle (14) og Arion Rodahl-Johansen Ballovarre (14) har allerede  fått bra med spilletid i vinter. 

Mange av disse vil nok være i startelleveren også i serieåpningen mot Valhall lørdag. Bak fra venstre: Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen og Einar Skogheim. Foran fra venstre: Isak Kristiansen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen og Marco Mathisen

 

Det betyr at trener Markus Karlsen Skogheim har nærmere 30 spillere i A-stallen som har trent fast i vinter og som er mer eller mindre klar til å trekke i den røde drakten når alvoret er i gang til helga. Det største minuset så langt er at Årets spiller i fjor, Gabriel Wikbo-Larsen (16), har gått skadet i stort sett hele vinter og har gått glipp av både treninger og kamp. Men Gabriel er i opptrening og forhåpentlig vil han kunne bidra utover i vårsesongen. Ellers er det kun smårusk å spore på skadefronten foran sesongstart, og det er veldig positivt.

William Waltenberg (foran) og Vebjørn Tokle (i bakgrunnen) er to av L/Ks yngste spillere som har tatt fine steg i vinter. 

 Resultatmessig har også pre-season vært oppløftende. Hvis vi ser bort fra generalprøven mot KSK, så har L/K spilt bra - mot tidvis solid 4. divisjonsmotstand. 

Og selv om det er nok å jobbe med fortsatt, så er det grunn til å se med optimisme på årets sesong - L/Ks aller første på dette nivået siden sammenslåingen fant sted etter 1989-sesongen. 

Så gjenstår det bare å ønske alle L/K-ere velkommen på kamp på Skarpmarka kunstgress kl. 12.30 lørdag. 

Let the games begin!
Treningskamp: Bra offensivt, shaky defensivt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Apr 2023

Sigve Ringbakken og Einar Skogheim (bildet) scoret hvert sitt mål og spilte en god kamp mot Kvaløya. Men det ble likevel tap mot divisjonskollegaen.

Etter en rekke gode resultater i vinter, flere av dem mot 4. divisjonslag, fikk L/K en aldri så liten nedtur mot Kvaløya SK på TUIL Arena onsdag. Treningskampen mot en av opprykkskandidatene i årets 5. divisjon endte med tap 3-5 for L/K. Og det attpåtil etter at Kvaløya fikk en mann utvist i første omgang. Med andre ord et resultat godt under pari for L/K. 

Melodien hittil i vinter har vært at det defensive har sittet bedre og bedre, mens det har vært litt mer ujevnt offensivt. I denne kampen var det imidlertid omvendt. L/K skapte bra med sjanser og leverte tidvis pent angrepsspill, men det gjorde i sannhet også KSK - som altså i tillegg spilte 70 minutter med én mann mindre. 

Isak Kristiansen, Einar Skogheim og Sigve Ringbakken satte inn målene for L/K i kampen. Einar Skogheim headet inn etter et frispark og hadde i tillegg enda ett headet mål syltynt avblåst for offside.

Målsetningen er å få til én kamp til før seriestart på samme bane mot Valhall 22. april. Men det kan også være at dette var den generalprøven L/K fikk i friluft før seriepremieren. 

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Sigve Ringbakken, Marco Mathisen, Vebjørn Tokle, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Vebjørn Løvland, Arion RJ Ballovarre, Tordar Eidet Karlsen, Joakim Berg Bjørklund og Johan Gamst-Eriksen.

Gult kort L/K: Marcus Hausner Christensen

L/K med podcast - og breaking news om trenerløsningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Apr 2023

Lyngen/Karnes leverer et ultralokalt tilbud i podcastjungelen og starter første episode med et smell - med ny trenerløsning i L/K. 

Det er ikke alle idrettslag som har en egen podcast. Men L/K har tatt ansvar og nå ligger første episode av 9060 Lyngen/Karnes ute på for eksempel Spotify for lytteklare L/K-ere - og andre som er interessert i det som rører seg i Lyngen. 

For podkastvertene Roger Jensen og Andreas Wiig tar ikke bare for seg liv og levnet i Lyngen/Karnes IL. Undertittelen på podcasten er nemlig «En podcast om idrettsglede og alt det positive som rører seg blant stort og smått i Lyngen». 

For de få uinnvidde så kan vi si følgende om podvertene: Bibliotekar i Lyngen, Andreas Wiig, er kjent som en som finner på mye skøy både på selve biblioteket og på sosial medier, på vegne av biblioteket.

Roger Jensen har solid podcasterfaring fra  «Fredagskaffen med Ole, Roger og Jens» og har også vært daglig leder i L/K og er nå styremedlem i L/K Fotball. 

I første episode slår Roger Jensen fast at podcasten «skal være for alle lyngsværinger» og at man har som mål å få innspill fra lytterne på det meste - og ikke bare L/K-stoff. 

Den første episoden blir imidlertid ganske nyhetstung ettersom to store nyheter breakes her: 

* L/Ks hovedtrener Markus Karlsen Skogheim har fått jobb som assistenttrener for Fløyas 3. divisjonslag og kommer til å gå inn for fullt der foran høstsesongen. Vårsesongen vil han imidlertid lede L/K som normalt, parallelt med at han fungerer som assistenttrener for Fløya. En spesiell løsning, men noe begge klubbene har blitt enige om når situasjonen oppstod - noe som skjedde ganske brått. L/K unner Markus en slik sjanse som han nå får i Fløya etter å ha gjort en strålende trenerjobb i ett og et halvt år i L/K, men samtidig er det viktig å ikke miste det momentumet som A-laget er i - med gode resultater i vinter og med en flott giv i spillergruppa. Derfor er det flott at Markus fortsetter i L/K ut vårsesongen.

* Den given satser man på å beholde også når Markus går over til Fløya for fullt etter vårsesongen. Da har L/K den nye trenerløsningen klar, nemlig Jens-Georg Løvland (41) som hovedtrener og Trond Egil Larsen (snart 42) som assistenttrener. Larsen og Løvland skulle egentlig ha ansvaret for L/K 2 i 6. divisjon i 2023, men rykker opp til A-lagstrenere når vårsesongen er unnagjort. Larsen og Løvland har erfaring fra aldersbestemte trenerjobber i henholdsvis TIL og L/K, men tar nå steget opp i seniorfotballen. Begge to tør være kjent også som solide forsvarsspillere på L/K på 2000-tallet. 

Lyngen/Karnes første podcastepisode får med andre ord en flying start og man har blant annet et intervju med nettopp Markus Karlsen Skogheim. 

Her finner du 9060 Lyngen/Karnes:

https://open.spotify.com/show/5xzk1QX0MYAUR643U1DRem