Godt å være tilbake på banen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2021


Markus Karlsen Skogheim (til venstre) og Oskar Kleveland Leiros (til høyre) er tydelig fornøyd med sin nye lagkamerat og tomålsscorer Mathias Åhgren Sørum etter seieren over BOIF tirsdag kveld.

 


Det ble seier i den mest etterlengtede serieåpningen i Torms siden krigens dager. Men den største seieren er at vi er i gang med fotballen igjen.

668 dager siden siste seriekamp, en 4-2-seier mot Finnsnes på Polleidet, var L/Ks beste menn igjen tilbake på banen for seriespill. Det endte til slutt med seier 2-1 etter to mål av seriedebutant Mathias Åhgren Sørum, assistert begge ganger av seriedebutant og L/Ks spillende trener Håkon Norberg. Det var ekstremt gledelig med en seier i starten av en sesong som mange lag skrider til med en viss uvisshet. Sesongen er halvert, så i praksis er hver kamp en sekspoengskamp. Da nytter det ikke å bruke en seks-syv kamper på å komme i form. Poengene må plukkes fra start, og det gjorde altså Håkon Norbergs menn i går kveld.

Kampen ble dekket i detalj minutt for minutt på L/Ks Facebook-sider, så vi går ikke i detalj på alle sjanser og hendelser her også. Men vi slår fast at L/K var det klart beste laget i første omgang, og at BOIF kan prise seg veldig lykkelig for at det sto 1-1 til pause. Da hadde L/K tatt ledelsen etter at Markus Karlsen Skogheim snappet opp et dårlig utspill fra BOIF-keeperen. L/K angriper tre mot én og Skogheim spiller fram Håkon Norberg. BOIF rekker imidlertid tilsynelatende å avverge situasjonen, men Norberg viser styrke og klarer å drible seg fri med flere forsvarere etter seg. Til slutt legger han inn foran mål og der er Sørum på plass og pirker inn ballen fra 30 centimeters hold.

Nordlys sendte direkte fra Polleidet tirsdag. Se kampen i opptak på nordlys.no!

Men L/K var ikke lenge i ledelsen. BOIF hadde i praksis ikke skapt noe som helst på L/K-forsvaret og seriedebutant Martin Brun i L/K-målet, men etter 42. minutter klarer BOIF å krige inn 1-1 etter en corner som L/K rett og slett ikke klarer å avklare, til tross for gjentatte forsøk. Erlend Fossbakk Lian får tilslutt satt inn sesongens første bortemål på Polleidet.

Om L/K ledet sjansestatistikken klart etter første omgang, så gjorde BOIF sitt beste i første halvdel av andre omgang for å utligne den statistikken.  Men L/K klarer å unngå baklengs, og utover i omgangen kommer det et par saftige muligheter også. Blant annet et susende tverrliggerskudd fra innbytter Fredrik Johansen – også han seriedebutant for L/K – og en gjennomløpning fra Mathias Åhgren Sørum som avslutter like utfor.


En sliten men glad kaptein Einar Skogheim kan sammen med sin lagkompis gjennom drøyt 15 år Marcus Hausner Christensen konstatere at det ble tre poeng i årets første seriekamp.

 


Men Sørum hadde ikke heldigvis ikke gjort sitt for dagen. Og 13 minutter før slutt plukker han opp et vakkert gjennomspill av Håkon Norberg, løper seg fri og setter den i mål bak BOIFS keeper Sigbjørn Løvhaug Nilssen. Da tok krampene også overhånd for Sørum, og han takket for seg like etter.
Begge lag ble da også slitne mot slutten av kampen og krampene kom tettere og tettere. Kanskje ikke så rart, situasjonen tatt i betraktning. BOIF makter i alle fall ikke noen særlig sluttspurt og L/K kan innkassere tre fortjente og uhyre viktige poeng.


Fin forhold for fotball på gressmatta på Polleidet tirsdag.

 

Gledelig med tre poeng, og nesten like gledelig å se oppmøtet fra publikum på Polleidet. Den nye tribune var godt besøkt, og i tillegg satt og stod det bra med folk rundt omkring ellers på stadion. Vi satser på at flest mulig av dem kommer tilbake til neste kamp!


  • Vebjørn Isaksen (22) ble kåret til dagens L/K-gutt. Jensvollingen var bunnsolid på høyrebacken og var også veldig god offensivt – spesielt i første omgang.
  • Kristian Bjørn Hansen (22) kunne bokføre sin kamp nummer 130 for moderklubben. Han debuterte allerede som 15-åring i 2014, og har bortsett fra et lite opphold i Skjervøy spilt for L/K siden.
  • Joachim Olaussen spilte sin kamp nummer 90 i L/K-trøya. Han gjorde comeback etter å ha spilt 2015-2017-sesongen for oss, samt høstsesongen i 2018 og spilte en god kamp i midtforsvaret sammen med stoppermakker Jørgen Skog.
  • Marcus Hausner Christensen (21) har heller ikke spilt seriefotball for A-laget siden 2018, men han kom også inn til et comeback på Polleidet tirsdag kveld. Det ble også hans A-kamp nummer 50 i rødt.
  • Seridebuter for L/K for kvartetten Håkon Norberg, Mathias Åhgren Sørum, Fredrik Johansen og Martin Brun.
  • Mathias Åhgren Sørum har tre treningskamper for L/K i forkant av seriedebuten. Han har til sammen sju mål på totalt fire kamper, og et sånt målsnitt er det ikke mange L/K-ere som kan matche. Vi får håpe på en målrik høstsesong for tromsøværingen, som har tatt overgang fra Stakkevollan.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Åhgren Sørum, Håkon Norberg.

Innbyttere: Fredrik Johansen, Marcus Hausner Christensen, Isak Kristiansen

Gule kort for L/K: Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen

Dommer: Sander Teigen Badar – fin fremtoning på banen og tilsynelatende treffsikker på de fleste avgjørelse sammen med resten av trioen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.