To nye av Johnsen og L/K klatrer videre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2023

Det som i utgangspunktet lå an til en tøff bortekamp for L/K endte i stedet med en relativt komfortabel seier og null baklengs.

L/K kom til kampen på Storsteinnes med to solide seiere på samvittigheten men visste at det ville bli langt tøffere å ta tre poeng borte mot Krister Skoglis Storsteinnes - som tross alt lå tre poeng foran oss på tabellen før kampen. Etter kampen var imidlertid rollene snudd om, ettersom L/K tok en fortjent 0-3-seier og klatret opp på andreplassen på tabellen. L/K var best i de fleste fasene av kampen, og L/K-keeper Asgil Brændeland måtte knapt hente fram en eneste redning. L/K holdt nemlig et veldig «tight ship» i ettermiddag og spesielt imponerte backtreeren med en framifrå Marcus Hausner Christensen i lag med de ferske 24-åringene Vebjørn Isaksen og Kristian Bjørn Hansen. De trådte knapt en fot feil gjennom 90 minutter.

Offensivt var det også mye bra - både i presspillet og når vi hadde kriget til oss ballen. Det ble perfekt eksemplifisert i 0-1-målet til Mika Johnsen. Da utnytter venstrekant Sigve Ringbakken en liten glipp i STIL-forsvaret og raser ned mot dødlinja. Sigve har sett sin flankekollega Mika som pliktoppfyllende har tatt løpet parallelt med ham og slår en uimotståelig pasning på bakerste stolpe - over både keeper og det som er av gulgrønne balsfjordinger. Mika får en enkel jobb med å sette ballen i mål fra én meters hold og bruker det neste minuttet til å spurte fra alle lagkameratene for å feire foran det tallrike hjemmepublikummet.

Ledelsen holder til pause og andre omgang blir en ny opptur for L/K. Det gode presset og krigermentaliteten ligger fortsatt fast og selv om det ikke kryr av sjanser gjennom omgangen, så tar L/Sk godt vare på de som kommer. Først på 0-2 elleve minutter ut i omgangen når L/K sniker seg inn i feltet på venstresiden sin med godt pasningsspill. Ballen havner på bakerste stolpe og går i nettet via en STIL-spiller. Den må nesten klassifiseres som et selvmål, selv om både Gabriel Wikbo-Larsen og Mika Johnsen var i nærheten da det smalt.

Det smalt endel ellers også utover i omgangen. Ikke alle taklingene var like godt timet og blant annet fikk Krister Klaussen seg en ordentlig luftetur like før pause. Men malangsværingen kom seg på beina og fortsatte kampen. Det gjorde ikke Gabriel Wikbo-Larsen, som ble taklet inne i straffefeltet ett kvarter før slutt. En STIL-fot rett i ankelen satte 16-åringen ut av spill for resten av kampen, men vi får håpe det ikke blir et nytt skadeavbrekk for Karnes-gutten. At det ikke ble blåst straffe på taklinga var ørlite mystisk, men kampens dommer Johnny Olsen så kanskje ikke hvordan foten traff.

På 0-3 var det, ulikt på 0-2-målet ingen tvil - verken om målscorer eller hvordan utfallet av kampen skulle bli. Etter 89 spilte minutter fører Einar Skogheim opp på venstresiden, slår inn i feltet i retning av innbytter Isak Kristiansen, som blir felt i det han skal lirke ballen over linja. Men før dommer Johnny Olsen rekker å blåse, for det regner vi med var intensjonen, så er kvikke Mika Johnsen på plass og befordrer ballen de nødvendige centimetrene over målstreken. 0-3 og dett var dett.

Storsteinnes har hatt en god seriestart og blir helt sikkert å ta masse poeng på hjemmebanen sin i år. Men mot L/K skapte de lite offensivt. En timinutters periode mot slutten av andre omgang etablerte balsfjordingene et visst press, og hadde de fått mål etter en av flere cornere i den perioden, så hadde det blitt noen svette sluttminutter i L/K-leiren. Men det nærmeste de kom var en heading utfor fra god posisjon.

Når vi tar med L/K 2-seieren fredag så var det en flott helg for seniorfotballen i L/K!

• L/K møtte Storsteinnes i seriekamp for første gang siden 2004. Det året vant L/K TITO-serien og rykket opp i allnorsk fotball.
  • Mika Johnsen har scoret fem mål på de to siste kampene og er nå oppe i seks mål i serien. Kun lagkamerat Kristoffer Hansen Holst har flere mål enn 16-åringen. Holst står med åtte og er toppscorer i 5. divisjon så langt.
  • Einar Skogheim pådro seg sitt fjerde gule i år og må stå over mot FIL 2 neste mandag.
  • Skryt til alt publikummet som hadde møtt opp! Flest balsfjordinger, selvsagt, men en bra kontingent med L/K-ere også. Flott ramme rundt kampen i alle fall.

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Krister Klaussen, Marco Mathisen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen og Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre og Gard Grønvoll Sommerseth

Dommer: Johnny Olsen

Gule kort L/K: Marco Mathisen, Einar Skogheim, Krister Klaussen og Kristian Bjørn Hansen

Endelig seier for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mai 2023

Det har ikke gått på skinner for L/K 2 i seriestarten, men på Geitnes fredag kveld kom endelig årets første trepoenger.

4-1 ble sluttresultatet for L/K-guttene i kveld og vi lar L/Ks glade målscorere Aleksander Larsen (18), William Waltenberg (15) og Helmer Karlsen (16) representere 15 L/K-gutter som virkelig ga jernet på Geitnes og som kjempet seg til alle poengene. Og i kveld satt også det offensive spillet godt, med blant annet pene scoringer fra både William Waltenberg og Helmer Karlsen.

Og i de bakre rekker hadde L/K fått inn en ordentlig superveteran, nemlig ingen ringere enn én av Balsfjord-fotballens aller største sønner - Davy Øverås (54!). Davy tok overgang til L/K i går og gikk rett inn på laget og dannet et solid stopperpar med Tordar Eidet Karlsen. Kanskje litt tilfeldig at      årets første seier kom samtidig med Davys inntreden i laget, men ingen tvil i at L/Ks unge lag dro nytte av rutinen til nordkjosingen, som holder seg uforskammet godt.

L/Ks A-lag hadde samling i forkant av 5. divisjonskampen mot Storsteinnes lørdag og det betød at kun keeper Håkon Jensen og midtbanespiller Gard Grønvoll Sommerseth i morgendagens 18-mannstropp var i aksjon på Geitnes i kveld.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Berger Eidet Karlsen, Davy Øverås, Tordar Eidet Karlsen, Christian Karlsen, Vebjørn Beck Løvland, William Waltenberg, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Gamst-Eriksen, Helmer Karlsen, Aleksander Larsen

Innbyttere: Jonas Rodahl Johansen, Robert Kristiansen, Ayaz Mahmoud og Hans Roar Karlsen Øvergård.

Har du lyst å jobbe for L/K i sommer?

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2023

Skikkelig målfest på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mai 2023

L/K måtte begynne å bla fram rekordskjemaene på Geitnes lørdag, men scoringsrekordene holdt stort sett stand denne gangen.

Det ble riktig så målrikt i L/Ks kamp mot Ramfjord lørdag ettermiddag. Og heldigvis var det L/K selv som sto for de fleste målene – hele 15 i tallet. 15-2 ble resultatet til slutt og det var heller ikke ett mål for lite.

Gabriel Wikbo-Larsen åpnet ballet etter 25 sekunder (!) hvilket vi i farten tror faktisk er tidenes raskeste L/K-mål. Sigve Ringbakken sto for perfekt tilrettelegging fra venstrekanten.

Og etter det rant det inn bak RUILs keeper Benjamin Fagerli. Kristoffer Hansen Holst i sin 100. A-kamp bidro med fem – fire av dem i første omgang – og én stund begynte det å spøke for Aleksander Lennings åttemålsrekord fra 2017. Men Holst stoppet på fem og gikk etter hvert av for å gi plass til nye krefter. Han kunne i det minste innkassere en velfortjent «Dagens L/K-gutt» etter matchen.

Einar Skogheim (med ballen) hadde en ny strålende kamp for L/K. Unggutten Vebjørn Tokle (til venstre) tok også for seg sentralt på midten.

Unggutten Mika Johnsen fikk seg også et hattrick, og Gabriel Wikbo-Larsen noterte seg for ett til i tillegg til det tidlige førstemålet. Einar Skogheim og Isak Kristiansen bidro også med ett hver, mens 2007-modellen William Waltenberg satte sine to første på A-laget etter å ha kommet inn på spissplassen i andre omgang. Mange fine mål fra L/K lørdag, men kanskje var det første det beste. Nesten rett fra avspark ut fra Einar Skogheim til Sigve Ringbakken på venstresiden og et nydelig legg fra furuflatingen på bakerste stolpe der Gabriel Wikbo-Larsen har tatt dagens første løp. 16-åringen gjør sin Haaland-etterligning og beiner ballen i mål fra to meters hold. Strålende start på kampen og et klart omen på hva som skulle komme.

At RUIL i det hele tatt klarte å få to mål er et lite mysterium. De hadde nesten ikke målsjanser i det hele tatt, men fikk likevel mål på straffe og på et svært pent langskudd fra Glenn Eriksen. Akkurat det var litt malurt i begeret - at nullen sprakk også i denne kampen.

Kristoffer Hansen Holst scorer ett av sine fem mål lørdag.

Til tross for at RUIL slapp til et par ganger i andre omgang, og til tross for at L/K bare klarte seks mål i andre omgang, så skal L/K-guttene ha ros for at de sto på til siste slutt. Markus Karlsen Skogheim satte nærmest rekord i antall innbytter i kampen og på slutten var det bare keeper Håkon Jensen som ikke hadde vært en tur på benken.
Heldigvis hadde dommer Jarle Evertsen slått fast at det skulle være flyvende bytter i kampen. Ellers hadde det blitt mye tilleggstid på Geitnes lørdag.

William Waltenberg ble for øvrig én av ytterst få 15-åringer med to mål i samme kamp i serien for L/K. William var 15 år og 357 dager lørdag da han satte sine to scoringer – henholdsvis 13-2 og 15-2.

L/K kom også uskadet og ustraffet fra oppgjøret mot de grønne fra Fagernes, hvilket betyr at L/K-trener Markus Skogheim i utgangspunktet kan velge blant en god mengde spillere foran bortekampen mot Storsteinnes kommende lørdag.

• L/K stilte med 11 lyngsværinger fra start og med ytterligere fem på benken. Kun reservekeeper Asgil Brændeland har utenkommunsk pass.
  • Kristoffer Hansen Holst spilte sin 100. kamp for L/K og er også toppscorer i 5. divisjon med åtte mål. Einar Skogheim er på andreplass med sine seks mål.
  • L/K klatret med storseieren opp på fjerdeplass på tabellen, bak de tre andrelagene Fløya 2, Hamna 2 og FIL 2.

William Waltenberg har akkurat satt inn sitt første A-lagsmål og blir gratulert av Arion Rodahl-Johansen Ballovarre, Vebjørn Beck Løvland (nummer 21) og Sigve Ringbakken (til høyre)

Ett selvmål

L/K fra start: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Tokle, Mika Johnsen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Arion RJ Ballovarre, Tordar Eidet Karlsen, William Waltenberg og Vebjørn Beck Løvland

Dommer: Jarle Evertsen, FK Senja

Ingen gule kort til L/K

Endelig løsnet det for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mai 2023

L/K-guttene tok skjeen i egen hånd og knuste Mellombygd 8–3.

Etter en sesongstart under pari var det tid for en ordentlig festforestilling fra L/Ks side. Førsteomgangen var ikke bare årsbeste, men tiårsbeste. Ja, det er 5. divisjon og ja, Mellembygd er nyopprykket, men likevel - det var høy klasse over presspillet, pasningsfarta og hurtigheten i angrepsspillet i dag. Det resulterte da også i at det sto 1-6 til pause etter at L/K hadde herjet med guttan fra Rundhaug etter alle kunstens regler.

Gabriel Wikbo-Larsen, i sin første kamp fra start siden oktober, åpnet scoringsballet etter fire minutter etter en lekker assist fra dagens mann Einar Skogheim. Deretter rant det inn bak MIL-keeperen.

Marco Mathisen, som virkelig var i godlune på midtbanen, snapper først ballen fra MIL og serverer Kristoffer Hansen Holst til 0-2. Så tok Einar Skogheim over i målprotokollen, med to 16-åringer i regirommet. Gabriel Wikbo-Larsen spiller opp på Mika Johnsen på høyrekanten. Han tar ballen med seg i fart og slår et hardt innlegg på bakerste og Einar Skogheim sklir ballen i mål. Et vakkert mål og det er også 0-4. Da spiller Einar vegg ute på 25 meter før han setter fart inn i feltet og plasserer ballen i nettet. Da var det gått en drøy halvtime av kampen og L/K har bestemt absolutt alt på Målselv Arena.

L/K får også 0-5 fire minutter senere på en Wikbo-Larsen-avslutning som går inn via en MIL-forsvarer.

Hjemmelaget reduserer til 1-5 på et plassert skudd etter 41 minutter på sin aller første sjanse i kampen. Einar Skogheim setter imidlertid sitt tredje for dagen før lagene går til pause. Et flott frispark som seiler inn i lengste hjørne bak MILs sisteskanse. 1-6 til pause.

Pausepraten gikk mest på å nullstille og fortsette med å jobbe hardt. Det lyktes kanskje ikke helt, men alt i alt er 2. omgang også positiv, selv om MIL klarer 2-2 i de siste 45. L/K skaper masse sjanser og kan nesten ikke skylde på andre enn seg selv for at det ikke blir tosifret. L/K hadde fire-fem avslutninger i treverket og en rekke andre fete tilbud. Omgangen vil bli husket for to ting (OK, kanskje tre ting - Mellembygds ene reduseringsmål var virkelig et flott langskudd av Tobias Ferdinand Rubbås): Marco Mathisens fantastiske langskudd som suste i mål fra 40 meters hold og ikke minst rekordhungrige Arion Rodahl-Johansen Ballovarres aller første mål for L/Ks A-lag. Arion var 14 år og 253 dager da han tok et innlegg fra Mika Johnsen på halvspretten og satte ballen i mål. Med det tok han både Andreas Løvlands rekord som yngste målscorer i seriespill (15 år og 79 dager i 2008) og Odin Sørensens rekord som yngste målscorer uansett kamp (14 år og 361 dager i 2019).

Løvland kan imidlertid fortsatt holde fast på at han er den yngste som har scoret to mål i en seriekamp - som han gjorde nettopp i debuten sin mot Ramfjord i 2008.

Årets første seier kom dermed med et smell. L/K klatrer opp på en 7. plass og og det hele ser straks lysere ut. På en sådan dag er det selvsagt riktig å rose det offensive spillet til L/K. Men også måten man forsvarer seg på og jobber for hverandre over hele fjøla er imponerende. Forsvarstreeren med kaptein Kristian Bjørn Hansen sentralt trådte knapt feil gjennom hele kampen, bortsett fra på det andre MIL-målet. Da var både forsvaret og en ellers god keeper Håkon Jensen litt på halvdistanse.

• Etter fire serierunder topper Einar Skogheim scoringsstatistikken i 5. divisjon med sine fem mål. Kristoffer Hansen Holst står med tre.
  • En liten shout-out til MIL-hjemmepublikummet, som til tross for et braktap holdt motet oppe med å heia på guttan sine. Veldig bra!
  • Kampen gikk på kunstgresset på Målselv Arena ettersom Mellembygd kun har gressbane.

L/Ks mål: Einar Skogheim (3), Gabriel Wikbo-Larsen (2), Kristoffer Hansen Holst, Marco Mathisen og Arion RJ Ballovarre

L/Ks lag fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Arion RJ Ballovarre og Sander Kristiansen.

Dommer: Jarle Evertsen

Tap i hjemmepremieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2023

Lenge så det ut til at L/K skulle få noe ut av årets første Geitnes-kamp. Men det raknet på slutten.

L/K stilte mannsterk - både antallsmessig og kvalitetsmessig mot Fløya 2 i ettermiddagens Geitnes-premiere. Markus Karlsen Skogheim kunne velge og vrake i kampklare spillere og de 11 som fikk tilliten fra start tok godt vare på den i første omgang.

Da kaptein Kristian Bjørn Hansen endelig kunne ta hjemmelaget i ledelsen i det 34. minuttet, så hadde både Hansen og flere av hans lagkamerater hatt feite målsjanser. Men målet var i alle fall fortjent, og L/K kunne ta ledelsen med seg inn til pause.

L/K startet bra i andre omgang også, men gradvis tørket sjansene opp - samtidig som Fløya 2 kom mer inn i kampen. Først utlignet Isak Hoff-Johansen etter en drøy time, og kampen ble stående på vippepunktet helt til det 86. minutt. Da fikk Fløya i ledelsen og klarte også å sette 1-3 før full tid.

Langt på overtid, i det 94. minuttet, klarer Einar Skogheim å krige seg til en redusering, men det var ikke tid igjen til noen sluttspurt. Fløya tar seieren og L/K må konstatere at man har fått en trøblete start på 5.divisjons-sesongen.

* Waltenberg, Kristiansen og Brændeland ubenyttede innbyttere i dag.

* Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt og fikk et gavekort fra Elektro-Sport for innsatsen.

* Gledelig comeback på fotballbanen for Gabriel Wikbo-Larsen (16), som har vært ute med skade i mange måneder og har mistet stort sett hele sesongoppkjøringen. Han blir viktig i det offensive spillet til L/K framover.

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Sigve Ringbakken og trener Markus Karlsen Skogheim

Dommer: Bjørn Egil Bauge

L/K 2 spilte sin første kamp lørdag. Det endte med tap 3-2 for TSI i Tromsø. En positiv prestasjon til tross for tapet og viktige 90 minutter for mange av de i A-stallen som ikke har spilt så mye i vinter. Tordar Eidet Karlsen (str) og Ayaz Mahmoud scoret for L/K 2.

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Liam Eriksen, Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Tokle, Jonas Rodahl Johansen, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Løvland, Johan Gamst-Eriksen, Sander Kristiansen Helmer Karlsen, Ayaz Mahmoud

Innbyttere: Christian Karlsen, Berger Eidet Karlsen, Trond Egil Larsen