Endelig L/K-jubel på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2022


Etter fem strake tap, ble det endelig tre poeng på L/K-guttene.


6-3 er en overbevisende seier på papiret, og i praksis leverte L/K en enda mer overbevisende forestilling enn tremålsdifferansen skulle tilsi. L/K ledet 6-1 helt til det gjensto 10 minutter av kampen og L/K-trener Markus Karlsen Skogheim benyttet en sjelden sjanse til å bytte inn alle syv reservene. En Valhall-straffe etter 81 minutter og et mål til på overtid pyntet veldig på resultatet for gjestene fra Tromsø. 


L/K tok føringen fra start og allerede etter tre minutter ruller L/K opp et angrep på høyresiden. Vebjørn Isaksen slipper ballen videre til Gabriel Wikbo-Larsen. Unggutten, som var veldig, veldig god i samfulle 90 minutter, slår en presis ball på bakerste stolpe der en annen av kampens store spillere, Einar Skogheim, har tatt posisjon for å score sitt femte seriemål for sesongen.  

L/K fortsetter det gode spillet og sen oppofrende jobbingen. Kristian Bjørn Hansen var flyttet opp i midtbanen og bidro med ro og pasningssikkerhet der. Samtidig hadde trener Skogheim sørget for å sette sammen en treer bak som nok er blant de raskeste L/K har operert med. For en angriper å springe fra både Jonas Samuelsen, Marcus Christensen og Jørgen Skog er en tøff ordre. Og Valhall klarte det i alle fall ikke, selv om de også skapte sjanser i første omgang. Mer om det senere.

Spillet foran 2-0-målet, et kvarter senere, var enda et hakk bedre enn på 1-0. Og igjen er Vebjørn Isaksen involvert på høyresiden. Han drar seg inn i banen etter et innkast og finner Kristian Bjørn Hansen på løp inne i feltet. Kapteinen hæler tilbake til en Kristoffer Hansen Holst på løp og han slår på tvers inn i feltet til Mika Johnsen, som startet sin tredje kamp i høst. Venstrekanten får en smal jobb med å sette inn sitt aller første A-lagsmål - fire dager etter at han fylte 16 år. 


Mika skal også ha skryt for jobben han gjør på 3-0. Valhall prøver å rullere i de bakre rekker, men under press av Johnsen slår Valhall-backen en altfor løs ball tilbake mot midtstopperen. Kvikke Kristoffer Hansen Holst snapper ballen, runder stopperen og kommer alene med Valhall-keeper Thomas Bawin. Holst hadde en liknende sjanse noen minutter tidligere, men da vant Bawin en-mot-en-duellen. Men nå er Holst kald og rolig til tross for at han har en Valhall-stopper i hælene.  3-0. Da var det gått

en knapp halvtime, og L/K var virkelig i fyr og flamme.  

Men Valhall hadde ikke tenkt å la seg overkjøre av hjemmelaget. Den rutinerte spissen Jack Idar Solli hadde tidligere i omgangen vært frempå med en farlig heading som L/Ks 15-årige keeper Håkon Jensen såvidt klarte å holde unna nettmaskene. Men etter 36 minutter får Solli målet sitt etter et pent opprullet Valhall-angrep. Avslutningen fra 15 meter går i stolpen og inn. 

Valhall var ikke mer under båten enn at de kunne ha brukt målet som en invitasjon inn i kampen. L/K hadde tre seire hittil i TiTo-serien - alle med ett mål - men Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen likte ikke tanken på en nervepirrende kamp om poengene denne lørdagen. Like etter reduseringen herjer Gabriel rundt med Valhalls venstreback før han slår inn i feltet til Skogheim. Han er sikkerheten selv, med høyrefoten (!), og scorer sitt andre for dagen. 


Veldig god stemning i L/K-leiren til pause etter en strålende omgang fotball. Og heldigvis klarte man å fortsette også etter hvilen. Men det kunne blitt tøffere om Valhall hadde satt straffen de fikk etter 48 minutter. Kampens ellers gode dommer Ragnar Dahl gir Valhall en straffe som virket billig i real time og som ikke står seg noe bedre når man ser den i ettertid heller. Jonas Samuelsen virker å være soleklart på ball, men protestene fra L/K-spillerne var nytteløse. Uansett så setter Valhall straffen i stolpen og ut og L/K beholder 4-1-ledelsen. Like etterpå smeller det i metallet på nytt og denne gangen er det Vebjørn Isaksen som står for smellet. Han får ballen på rundt 25 meter og murer til med utsiden av høyrefoten. Valhall-keeper Bawin strekker seg forgjeves, men skuddet går i stolpen og ut. Der var Isaksen nært årets mål på Polleidet!


I stedet var det Gabriel Wikbo-Larsen som gikk fra servitørrollen til avslutterrollen. I løpet av fem hektiske minutter scorer han to mål. Etter 56 minutter er det Jonas Samuelsen som bryter på stopperplass, og slår en gjennombruddspasning til Gabriel på høyrekanten. Han aksellerer ifra alt i gult og skuddet er det også god trøkk i. Fem minutter senere er det Kristoffer Hansen Holst som serverer fra venstrekanten. Innbytter Steffen Dreyer er på hugget foran mål, men treffer ikke ballen. Den seiler videre til Gabriel på bakerste, og dermed blir også 16-åringen tomålsscorer på Polleidet. Han blir også kåret til Dagens L/K-gutt og denne gangen var det ganske hard kamp om akkurat den prisen. 


Utover i omgangen, med en uvanlig trygg ledelse valgte L/K-trener Skogheim å bytte mye på laget. Alle syv reservene fikk som sagt komme inn - blant andre 15 år og 349 dager gamle Emil André Sørensen, som fikk sin aller første A-kamp, og Tordar Eidet Karlsen, som er tilbake på banen etter ett års skadeavbrekk.


 

Emil André Sørensen i som debutkamp.

 

At Valhall fikk to mål på slutten la ikke så mye demper på stemningen i L/K-garderoben. Tabellmessig klatret man forbi Ulfstind igjen. Neste kamp er mot nettopp Ulfstind, så det blir en ny svært så viktig kamp i bunnstriden i TiTo-serien. 


  • Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen står begge med seks seriemål og er dermed toppscorere for L/K så langt i år. 
  • L/K stilte med 11 lyngsværinger fra start og tre 2006-modeller i startelleveren. Ytterligere to 2006-ere ble byttet inn.


L/K fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Jonas Samuelsen, Mika Johnsen, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Isaksen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Steffen Dreyer, Marco Mathisen, Isak Kristiansen, Kristofer Waltenberg, Emil André Sørensen, Tordar Eidet Karlsen, Gard Grønvoll Sommerseth


Dommer: Ragnar Dahl - trygg og god, til tross for null linjedommere


Ingen gule kort på L/KL/K reiste poengløse fra Salangen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Aug 2022

L/K jobbet og slet for poeng på Idrettsheia men klarte ikke å temme Salangen-angrepet når det gjaldt som mest. 

Det var ikke ufortjent at hjemmelaget Salangen fikk alle tre poengene i lørdagens kamp på Idrettsheia. Salangen hadde de fleste og de største sjansene, men L/K utlignet SIF-ledelsen to ganger og kunne klart ett poeng fire minutter på overtid da Einar Skogheim fikk sjansen på et frispark fra 17 meter. 

Salangen ledet 1-0 etter corner men L/K fikk 1-1 fem minutter etter god jobb av Gabriel Wikbo-Larsen på høyrekanten. Hans harde innlegg blir styrt i mål av en uheldig SIF-forsvarer og dermed 1-1 til pause.

SIF scorer tidlig i andre omgang etter en liten pasningstabbe i L/K-forsvaret, men L/K kommer tilbake etter en scoring av Kristian Bjørn Hansen et drøyt kvarter før slutt. Han er først på ballen etter et godt frispark fra Einar Skogheims presise venstrefot. Skuddet går i stolpen, men Hansen er våken inne i feltet og scorer sitt fjerde seriemål for sesongen - for øvrig det samme som Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen står med så langt.

Men etter 78 minutter glipper det i L/K-forsvaret og Kristoffer Heggelund løper igjennom og setter ballen i lengste hjørne. Det er for så vidt sånt som skjer, men Heggelund gjorde nøyaktig det samme noen minutter før - i oppspillet til Salangens andre mål. Sånn sett burde L/K ha luktet lunten. 

På overtiden av overtiden kunne imidlertid Einar Skogheim ha berget ett poeng likevel. Han får bra dreis på skuddet, men det går likevel en meter over og i samme sekund blåser dommeren av kampen. 

L/K har dermed fått en tøff start på høstsesongen. 0 poeng på tre kamper gjør at det begynner å bli ubehagelig kort vei ned til de sikreste nedrykksplassene. L/K-guttene må begynne å plukke poeng nå og første sjanse blir hjemme mot bunnstridrivalen Valhall neste helg. 

* Vebjørn Isaksen (23) spilte sin kamp nummer 130 på A-laget. I løpet av høsten kan han passere kjente L/K-navn som Jørn Lilleng (Hansen) på 133 og Christer Steinvik (136).

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen

Innbytter: Vebjørn Beck Løvland 

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Dommer: Trond Haug - bra kampSvak kamp i høstens hjemmepremiere

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2022


L/K slet fra start mot Finnsnes lørdag og tapte fortjent. 


FIL vant 5-2 men kunne med litt mer dyktighet foran mål vunnet enda mer. L/K-keeper Hassan Tazabajev skal også ha sin del av æren for at ikke sifrene ble styggere. L/K spilte under pari og var nest best i det meste på Polleidet-gresset. Saken ble ikke enklere da Jonas Samuelsen ble utvist etter en time, men ironisk nok kom begge L/Ks mål i spill 10 mot 11. 


Finnsnes tok ledelsen allerede etter seks minutter men etter det klarte L/K å holde grønntrøyene unna målprotokollen nesten helt fram til pause. FIL fikk imidlertid 0-2-målet i det 44. minutt og L/K måtte dermed gå til pause med to minusmål i sekken. En svak omgang av L/K, som tapte altfor mange dueller på midtbanen og som heller ikke klarte å skape allverden offensivt. Joakim Berg Bjørklund er kanskje L/Ks beste duellspiller, men han måtte av banen med en kneskade tidlig i omgangen. 


Etter utvisningen av Jonas Samuelsen, som felte en FIL-spiller som sistemann (en FIL-spiller som kanskje burde vært avblåst for offside), skjønte de fleste L/K-erne at det ville bli tøft. FIL får både 0-3 og 0-4, men så klarer L/K å redusere to ganger til tross for undertallet. Først ved L/Ks to beste lørdag, Marcus Hausner Christensen og Gabriel Wikbo-Larsen. Førstnevnte tar ballen ut av forsvar med sin sedvanlige kombinasjon av ro, frekkhet og teknikk og avanserer oppover. Han spiller fri Gabriel på rundt 20 meter og han lar ballen passere seg akkurat nok før han smeller den ned i hjørnet. Vakkert angrep! I samme periode er Steffen Dreyer veldig nære på å score etter å brutt seg gjennom FIL-forsvaret, men det harde skuddet gikk stolpe ut. Et glimt av gammel storhet der fra mannen som ikke har gått målløs av Polleidet-gresset for ofte.

Like før slutt er innbytter Ian Harper (25) årvåken og løper igjennom på en stikkball. Harper, som var Årets spiller på L/K 2 i fjor, runder keeper og setter sitt aller første mål på A-laget. 

FIL får et mål til helt på tampen, og vinner som sagt fullt fortjent. L/K må opp i ringene og ta poeng i de neste kampene, slik at man holder seg på noenlunde avstand av den absolutte tabellbunnen. 


  • Sander Kristiansen (23) kom inn som innbytter og fikk sin aller første A-kamp for moderklubben. Sander har spilt solid for L/K 2 i år og vil nok få flere minutter i 4. divisjon fremover. 


L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Kristoffer Hansen Holst, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Steffen Dreyer


Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Ian Harper, Mika Johnsen, Kristofer Waltenberg, Sander Kristiansen 


Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim


Rødt kort L/K: Jonas Samuelsen 


Dommer: Sverre Heggelund - fikk en småtøff kamp, og ble ikke hjulpet av at han var uten linjedommere.
Tøff start på høsten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2022

L/K ble et par nummer for små mot Skarp lørdag. 

Etter en bra første omgang av L/K, der Skarp kun scoret et heldig mål etter en corner, så raknet det litt etter hvilen for L/K på Skarpmarka. Skarp scorer fem mål i andre omgang og L/K klarer kun det ene - straffemålet til Gabriel Wikbo-Larsen fire minutter før slutt.

6-1 til hjemmelaget var ganske fortjent, selvom det ble noen lettkjøpte mål på slutten av kampen. L/K har mistet spillere etter vårsesongen, blant andre Sigve Ringbakken, Mathias Sørum, Jahn Petter Hellebust og Martin Mikkelsen, og manglet i tillegg blant andre spissen Kristoffer Hansen Holst mot Skarp. Likevel klarte laget seg bra i en drøy omgang mot et Skarp-lag som er blant divisjonens aller beste lag. 

Før kampstart var det for øvrig en fin og verdig markering i forbindelse med dødsfallet til Skarp-spilleren Tobias Malm Sundfær og en annen tidligere Skarp-spiller Niklas Olsen. De døde i en trafikkulykke tidligere i sommer og ble minnet med blant annet ett minutts stillhet og sørgebånd på begge lag.

* Debut fra start for 15-årige Mika Johnsen, som klarte seg fint på venstre vingback mot god motstand. 

* Tredje seriescoring for året for Gabriel Wikbo-Larsen. 

L/Ks lag: Andreas Mortensen, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen

Innbyttere: Jørgen Skog, Ian Harper, Kristofer Waltenberg

Gult kort L/K: Jørgen Skog

Dommer: Trond Haug - god