Tøff bortekamp - tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2016

I historiens første oppgjør i Burfjord for Lyngen/Karnes tok L/K seieren hjem over Kvænangsfjellet etter to scoringer av Markus Karlsen Skogheim (bildet) og ett av Steffen Dreyer. Dreyer scoret kampens første allerede etter åtte minutter, mens Skogheim økte til 2-0 og 3-0 i andre omgang før BIL fikk sitt reduseringsmål mot slutten av kampen. 3-0-målet var det høy klasse over. Markus starter selv angrepet på midtbanen, slår vegg med Steffen Dreyer, som hæler Skogheim igjennom fra trengt posisjon. 18-åringen kommer igjennom og får avsluttet samtidig som han blir tatt av en BIL-forsvarer. Dommeren kan lett dømme straffe, men skuddet som Skogheim får sendt i vei sniker seg inn via stolpen.

L/K spilte en god kamp - spesielt i andre omgang. Da presset BIL på, men L/K holdt roen i den bakre fireren og klarte å spille seg ut gang på gang. Spesielt Kristian Bjørn Hansen var god på midtbanen lørdag (midtbanetreeren hadde en snittalder på 18 år) og ville nok fått bestemannsprisen for L/K - selv om konkurransen var hard denne gangen! Bakerst sto Jørgen Vik en ny strålende kamp og tok alt som kom helt til det 90. minuttet.

L/K manglet blant andre Øyvind Garfjell, Tarjei Gautestad, Kristoffer Johansen og Simon Bentsen lørdag - fire spillere som har bidratt mye offensivt hittil i sesongen. Men likevel stiller laget en sterk 11-er fra start og har plenty av muligheter fra benken også.

Steffen Dreyer slo skuldra ut av ledd mot slutten av første omgang og måtte gå av banen. Det var en stund tvilsomt om han kunne spille mer, men han kom inn igjen i andre omgang og bidro til seieren med å være nest sist på 3-0-målet til Markus Karlsen Skogheim. Sterk jobb av 30-åringen, som også scoret sitt 240. L/K-mål mot Burfjord!

* L/K leder serien med fire poeng, men har én kamp mer enn TUIL 2 på andre plass. TUIL 2 møter Senja 2 i Tromsdalen mandag og er favoritter til å ta tre poeng der.

* Christer Steinvik nådde kamp nummer 100 i dag og markerte det med en og en halv målgivende og en god kamp på høyrekanten.

* Markus Karlsen SKogheim spilte sin kamp nummer 60 for L/K.

* Vebjørn Isaksen kom inn og fikk sin 30. kamp for L/K.

* Markus Karlsen Skogheim fikk sitt 5. gule kort for sesongen og må stå over hjemmekampen mot BOIF kommende helg.

L/Ks målscorere: Markus Karlsen Skogheim (2), Steffen Dreyer

L/Ks lag: Jørgen Vik; Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Bjørn Hansen, Krister Skogli, Markus Karlsen Skogheim; Christer Steinvik, Marco Mathisen, Steffen Dreyer

Innbyttere: Markus Mortensen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Marcus Christensen, Martin Mortensen.

Gule kort: Marco Mathisen, Markus Karlsen Skogheim

(Foto: Johanne Pettersen Elvestad, Framtid i Nord)